<head id="NEST_Kunno.h1">Kunsten å drikke te</head><head id="NEST_Kun_093en.h1">The art of drinking tea</head>
<s id="NEST_Kunno.s1">I en gammel park i Chengdu i Kina utøver lokalbefolkningen den langsomme kunsten å drikke te.</s><s id="NEST_Kun_093en.s1">In an old park in the Chinese town Chengdu, the local people exercise the slow art of drinking tea.</s>
<s id="NEST_Kunno.s2">For te er ikke noe man slurper i seg i all hast.</s> <s id="NEST_Kunno.s3">Den skal nytes med respekt.</s><s id="NEST_Kun_093en.s2">This is because the tea should be enjoyed with respect, it is not something you slurp in a hurry.</s>
<s id="NEST_Kunno.s4">Jeg bestiller en kanne sjasminte.</s><s id="NEST_Kun_093en.s3">I order myself a pot of jasmine tea.</s>
<s id="NEST_Kunno.s5">Ved siden av vann er te den mest brukte drikk i verden.</s><s id="NEST_Kun_093en.s4">After water, tea is the most widely-consumed beverage in the world.</s>
<s id="NEST_Kunno.s6">Kineserne har nytt sin te i flere tusen år, men først tidlig på 1600-tallet introduserte hollenderne teen i Europa.</s><s id="NEST_Kun_093en.s5">While the Chinese has enjoyed their tea for several thousand years, the drink was not widespread in Europe until it was introduced by the Dutchmen early in the 17th century.</s>
<s id="NEST_Kunno.s7">Men fart på den europeiske tetradisjonen ble det først da den britiske botanikeren og «tetyven» Robert Fortune utførte avansert landbruksspionasje ved Kinas teplantasjer.</s><s id="NEST_Kun_093en.s6">But the European tea industry did not boost until the British botanist and