<head id="NEST_Kunno.h1">Kunsten å drikke te</head><head id="NEST_Kun_053en.h1">The art of drinking tea</head>
<s id="NEST_Kunno.s1">I en gammel park i Chengdu i Kina utøver lokalbefolkningen den langsomme kunsten å drikke te.</s><s id="NEST_Kun_053en.s1">In an old park in Chengdu in China, the local population enjoys the slow art of drinking tea.</s>
<s id="NEST_Kunno.s2">For te er ikke noe man slurper i seg i all hast.</s> <s id="NEST_Kunno.s3">Den skal nytes med respekt.</s><s id="NEST_Kun_053en.s2">As tea is not something to be slurped down in a hurry; it should be enjoyed with respect.</s>
<s id="NEST_Kunno.s4">Jeg bestiller en kanne sjasminte.</s><s id="NEST_Kun_053en.s3">I order a pot of Jasmine tea.</s>
<s id="NEST_Kunno.s5">Ved siden av vann er te den mest brukte drikk i verden.</s><s id="NEST_Kun_053en.s4">Beside water, tea is the most consumed beverage in the world.</s>
<s id="NEST_Kunno.s6">Kineserne har nytt sin te i flere tusen år, men først tidlig på 1600-tallet introduserte hollenderne teen i Europa.</s><s id="NEST_Kun_053en.s5">The Chinese have partaken of their tea for several thousands years, but it was not until the early 1600s that the Dutch introduced tea to Europe.</s>
<s id="NEST_Kunno.s7">Men fart på den europeiske tetradisjonen ble det først da den britiske botanikeren og «tetyven» Robert Fortune utførte avansert landbruksspionasje ved Kinas teplantasjer.</s><s id="NEST_Kun_053en.s6">But the European tea tradition first took off when the British botanist Robert Fortune, also called the Tea Thief, carried out an advanced agriculture espionage at China