<head id="NEST_Kri_002en.h1">Everyday life during times of war</head>
<s id="NEST_Krino.s1">Matauk på arbeidsplassen</s><s id="NEST_Kri_002en.s1">Allotment gardening at work</s>
<s id="NEST_Krino.s2">Matauk og matorg ble satt ut i livet enkeltvis og kollektivt.</s><s id="NEST_Kri_002en.s2">Allotment gardening and food organizing were realized both individually and public.</s>
<s id="NEST_Krino.s3">Familier, nabolag og bedrifter dyrket opp små felles arealer til parseller og for å spe på kjøttilfanget holdt de kanin, gris og geit.</s><s id="NEST_Kri_002en.s3">Families, neighborhoods and companies grew small common areas into parcels and people kept rabbits, pigs and goats to increase the meat supplies .</s>
<s id="NEST_Krino.s4">Samarbeidsånden som ofte omtales og minnes med magisk aura av krigsgenerasjonen, stammer nok blant annet fra felles slit, svette og glede over nybrottsarbeide og dertil hørende resultater.</s><s id="NEST_Kri_002en.s4">The people's spirit of collaboration is often memorized and looked back on with a magical feel by the war generation, and is probably a result of common struggles, sweat and happiness due to pioneering and the results that followes.</s>
<s id="NEST_Krino.s5">Noen arbeidsplasser ble økonomisk istand til å delta substansielt i fremskaffelse av spise.</s><s id="NEST_Kri_002en.s5">Some companies were financially able to contribute to the providing of food.</s>
<s id="NEST_Krino.s6">Avishuset Aftenposten ydet regelmessige matkvoter til sine 1027 ansatte og deres familier.</s><s id="NEST_Kri_002en.s6">The news company Aftenposten gave their 1027 employees and their families