<s id="NEST_Krino.s1">Matauk på arbeidsplassen</s><s id="NEST_Kri_001en.s1">Foraging at work</s>
<s id="NEST_Krino.s2">Matauk og matorg ble satt ut i livet enkeltvis og kollektivt.</s><s id="NEST_Kri_001en.s2">Foraging was organized separately and collectively.</s>
<s id="NEST_Krino.s3">Familier, nabolag og bedrifter dyrket opp små felles arealer til parseller og for å spe på kjøttilfanget holdt de kanin, gris og geit.</s><s id="NEST_Kri_001en.s3">Families, neighbourhoods and companies grew small plots of land, and to add to the supply of meat, they kept rabbits, pigs and goats.</s>
<s id="NEST_Krino.s4">Samarbeidsånden som ofte omtales og minnes med magisk aura av krigsgenerasjonen, stammer nok blant annet fra felles slit, svette og glede over nybrottsarbeide og dertil hørende resultater.</s><s id="NEST_Kri_001en.s4">The cooperative spirit, often referred to and remembered with a magic aura by the war generation, has its outspring from the daily grind, sweat and joy by the pioneer work and the results of it.</s>
<s id="NEST_Krino.s5">Noen arbeidsplasser ble økonomisk istand til å delta substansielt i fremskaffelse av spise.</s><s id="NEST_Kri_001en.s5">Some workplaces were economically able to participate substantially to the provision of food.</s>
<s id="NEST_Krino.s6">Avishuset Aftenposten ydet regelmessige matkvoter til sine 1027 ansatte og deres familier.</s><s id="NEST_Kri_001en.s6">The newspaper Aftenposten provided regular quotas of food for its 1027 employees and their families.</s>
<s id="NEST_Krino.s7">Blant annet startet avisen A/L Grisebingen på Ryen gård, man leide et større areal for potetdyrking på Voksen Gård, det ble leid store grønnsak- og potetarealer i Skedsmo og Fet.</s><s id="NEST_Kri_001en.s7">For example the newspaper started the shareholder