DA171020 Sett fra Norge innebærer dette at musikk fra Asia, Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten befinner seg i utkanten av det alminnelige musikkbildet - som oftest dreier seg rundt den angloamerikanske popmusikken, eller den alminnelige vestlige forståelsen av musikk.
DA171020 Mot slutten av 80-årene, da man trengte en samlende betegnelse på musikken som ikke tilhørte den vestlige kultursfæren.
DB171019 - Det er synd å se at det stort sett er landene i øst som er villige til å ta seg råd til vinter-OL, med en regning som gjør at jeg samtidig kan forstå at mange i vestlige land synes det er for dyrt, sa Jansrud nylig til Dagbladet.
DB171019 Han fløy blant annet anti-ubåt-oppdrag i det vestlige Stillehavet og i Det indiske hav.
DB171019 For det er ikke hverdagskost for iranske diplomater å kunne invitere vestlig presse for å kunne spille en positiv rolle i vestlige medier.
DA171019 Tusener av vestlige islamister lot seg lokke av drømmen om ny islamsk storhetstid, og strømmet til byen.
AP171019https://www.aftenposten.no/verden/i/0ee6G/IS-er-beseiret-i-Mosul-og-Raqqa-Hva-skjer-med-terrororganisasjonen-na- Man kan se for seg bilbomber i Bagdad og i regionen, men også i vestlige land.
VG171018 En av avdelingene i den hemmelige « troll-fabrikken » fikk navnet « Avdeling for provokasjoner », og jobbet systematisk med å spre desinformasjon i vestlige medier, melder CNN.
DB171018 Nå må vestlige organisasjoner og regjeringer fordømme en slik krigføring som planlegges mot kurderne.
DB171018 Har vestlige politikere glemt at det var kurdere som stoppet frammarsjen til Den islamske staten ?
DB171018 Forstår de vestlige makter hvilken katastrofe det medfører med en krig ?
DB171018 Det eneste kurderne har gjort er å avholde en folkeavstemning, der flertallet viste at de ønsker å danne en sivilisert stat med vestlige verdier.
DA171018 I september i år registrerte Frontex 13.900 illegale grensepasseringer langs de fire hovedrutene som migrantene bruker : Den sentrale, vestlige og østlige middelhavsruten, samt Balkan-ruten.
AP171018https://www.aftenposten.no/verden/i/aXrXa/Jagland-krevde-tidligere-Aftenposten-intervjuer-slettet--Et-premiss-det-var-umulig-for-oss-a-godta Mens vestlige politikere ble traktert med russisk kaviar til titusenvis av kroner og luksusturer, kastet regimet kritikerne i fengsel.
AA171018 Etter hvert som Kina har fått stadig mer økonomisk makt, er vestlige lands protester mot kinesiske menneskerettsbrudd blitt svakere.
DB171017 - Det er synd å se at det stort sett er landene i øst som er villige til å ta seg råd til vinter-OL, med en regning som gjør at jeg samtidig kan forstå at mange i vestlige land synes det er for dyrt, sier Jansrud til Dagbladet.
DB171017 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.
DB171017 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.
AP171017https://www.aftenposten.no/norge/i/W9QVK/Flere-skal-returneres-til-Nord--og-Vest-Afrika - Selv om tilstrømming over det sentrale Middelhavet har avtatt de siste månedene, er potensialet for ankomster av migranter fra Nord- og Vest-Afrika til Europa fremdeles stor, og strømmen over det vestlige Middelhavet er økende.
AA171017 Den russiske romstasjonen Soviet Saljut 7 styrtet i 1991, og NASAs Skylab-romstasjon falt ned over det vestlige Australia i 1979. ( ©NTB ) ¶
VG171016 Det har gått nesten elleve år siden « Borat : Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan » satte eks-Sovjet-republikken Kasakhstan, et av verdens største og mest oljerike land, på kartet for store deler av den vestlige verden.
DB171016 Og at stormen er ventet å bringe med seg skadelige vinder til flere vestlige områder i dag.
DB171016 Hannigan innrømmer at cybertrusselen fra Nord-Korea kom litt overraskende på vestlige myndigheter.
AP171016https://www.aftenposten.no/verden/i/wMVaM/Mens-vestlige-politikere-ble-traktert-med-russisk-kaviar-til-titusenvis-av-kroner-og-luksusturer_-kastet-regimet-kritikerne-i-fengsel | Mens vestlige politikere ble traktert med russisk kaviar til titusenvis av kroner og luksusturer, kastet regimet kritikerne i fengsel ¶
AP171016https://www.aftenposten.no/verden/i/9yyGq/Sayed-Hussein-reiste-fra-Norge-for-a-hjelpe-Han-traff-foreldrene-i-flyktningstrommen Rohingyaene er en etnisk minoritet i Rakhine-provinsen i det vestlige Myanmar.
DB171015 Selv om det bygges tivoli og fornøyelsesparker og åpnes luksushoteller for vestlige bikini-turister, tror ikke Schoder det er nok til å endre verken samfunnsnormer eller kvinnesyn i landet.
DB171015 I alle fall ikke for vestlige tilreisende.
DB171015 Hun har ingen stor tro på at Saudi-Arabia vil tiltrekke seg store mengder vestlige turister, selv om det nå skal bygges både fornøyelsespark og luksus-resorter.
DB171015 - Men Saudi-Arabia har ikke så mye spennende å by på for vestlige turister utover turer i ørkenen.
DB171015 - Veksten i gjeld i Kina har vært veldig stor, og uten den typen kontroll som vi har i vestlige land.
DB171015 - Jeg tror ikke det blir noen større krise i vestlige land, men i dårligere regulerte og raskt voksende banksystemer som i Kina, så kan en finanskrise ramme den økonomiske veksten hardt.
DB171015 Den er ventet å treffe vestlige deler av Irland i løpet av natta, uten at det påvirker været i Norge.
DB171015 Noen få velges ut som selvmordsbombere, men resten spares til kommende kriger mot den vestlige verden.
VG171014 « Den pakistanske hæren har reddet fem vestlige gisler inkludert én canadier, hans amerikanske kone og deres tre barn fra terroristenes varetekt », het det i gårsdagens uttalelse fra det pakistanske forsvaret, gjengitt av nyhetsbyrået AFP.
AP171014https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/OGK51/Boris-Johnson---de-konservatives-foraktede-favoritt--Per-Edgar-Kokkvold Det konservative parti i Storbritannia ble en gang kalt den mest vellykkede valgmaskin i den vestlige verden.
DB171013 - Det er synd å se at det stort sett er landene i øst som er villige til å ta seg råd til vinter-OL, med en regning som gjør at jeg samtidig godt kan forstå at mange i vestlige land synes det er for dyrt.
DB171013 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.
VG171012 « Den pakistanske hæren har reddet fem vestlige gisler inkludert én canadier, hans amerikanske kone og deres tre barn fra terroristenes varetekt », het det i uttalelsen, gjengitt av nyhetsbyrået AFP.
VG171012 Det var det pakistanske forsvaret som først kunngjorde at fem vestlige gisler ble reddet etter en militær operasjon i Kurram-regionen i Pakistan torsdag.
VG171012 De siste årene har terrorgruppen fått skylden for flere terrorangrep i Kabul, samt bortføringer av flere vestlige gisler.
VG171012 - Det klarner først i de vestlige områdene av det østafjelske, mens det vestover vil henge litt igjen.
DB171012 Frp er klar til å levere konkrete tiltak, det gjenstår å se om resten av Stortinget tar dette på alvor eller om de tror at man bare skal løse dette med dialog med grupper i det norske samfunnet som ikke bryr seg om vestlige verdier og vår kultur.
AA171012 Haqqani-nettverket regnes som en terrorgruppe av USA, men det opererer også som en kriminell organisasjon og foretrekker å få utbetalt løsepenger for vestlige gisler framfor å drepe dem for å få oppmerksomhet. ( ©NTB ) ¶
DN171011 Alibaba sitter på store datamengder på kundene og er underlagt færre restriksjoner i Kina enn hva Amazon, Google eller Facebook møter i vestlige markeder - spesielt i USA og EU.
DB171011 Meteorologen forklarer at den unormale varmen kommer sammen med vestlige vindretninger, og at den trolig kommer til å vare fram til tidlig i neste uke.
AP171011https://www.aftenposten.no/verden/i/BA9aE/FN-granskere-anklager-Myanmar-for-systematiske-angrep-mot-rohingyaene Fredsprisvinner anklager vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AP171011https://www.aftenposten.no/norge/i/7EA73/Startet-terroretterforskning-av-IS-kvinne-fra-Levanger A-magasinet : Tre unge, vestlige kvinner forteller : Slik var livet på innsiden av IS ¶
AP171011https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/j6Abz/-Tre-arsaker-til-det-okende-globale-gapet-i-homofiles-rettigheter I mange vestlige land kan homofile nå gifte seg og adoptere barn.
DN171010 Det har også skapt forferdelse i Washington og de vestlige allierte at Nato-landet Tyrkia forhandler med erkefienden Russland om et stort våpeninnkjøp, rakettsystemet S-400.
DB171010 Over 10 000 mennesker er drept siden høsten 2015, etter at Saudi-Arabia og deres koalisjon startet en krig mot houti-regimet som kontrollerer den vestlige delen av Jemen.
DB171010 Høsten 2015 startet Saudi-Arabia, Emiratene og flere andre land en krig mot houthi-regimet, som kontrollerer den vestlige delen av landet.
DB171010 Denne består angivelig i målrettede angrep mot vestlige mål, deriblant firmaer som driver innen sektorer som finans og media.
AA171010 Menneskerettighetsorganisasjoner og vestlige giverland har imidlertid sett med økende bekymring på utviklingen i Rwanda og har blant annet vist til kneblingen av opposisjonen og mediene.
AA171010 Kagame var i mange år en yndling blant vestlige giverland, og fikk æren for stabilitet og økonomisk vekst.
AA171010 IMF har også notert seg at lønningene i liten grad presses oppover til tross for høy sysselsetting og lav arbeidsledighet i mange vestlige land. ( ©NTB ) ¶
VG171009 Vi bør også invitere nordkoreanere til vestlige land der de kan observere og studere markedsøkonomi og alternative samfunnsstrukturer.
VG171009 Ikke minst må utenriksminister Børge Brende sørge for at Norge leder an i en verden der blant andre skeive egyptere og tsjetsjenere jaktes ned og rettigheter strippes vekk også i vestlige land.
DN171009 Prisvurderingen på kinesiske aksjer har tidligere ligget skyhøyt over vestlige selskaper.
DB171009 Kina skal nå sin storhet på egne premisser, ikke på noe knefall for såkalte vestlige verdier.
DB171008 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.
DA171008 Essam Karrar, som leder en sivil organisasjon i Sabratha, sier 1.700 av migrantene ble funnet ved den vestlige utkanten av byen, som har vært under al-Ammus kontroll.
AA171008 Sabratha ligger langs den vestlige delen av Libyas middelhavskyst, og har tidligere vært en av de mest utnyttede utreisepunktene for båtene som frakter migranter over Middelhavet til Italia.
AA171008 Essam Karrar, som leder en sivil organisasjon i Sabratha, sier 1.700 av migrantene ble funnet ved den vestlige utkanten av byen, som har vært under al-Ammus kontroll.
AA171008 Stormen er langt svakere enn de kraftige orkanene Harvey, Irma og Jose som tidligere traff USA, men det er utstedt orkanvarsel langs golfkysten i delstatene Mississippi, Alabama, Louisiana og de vestlige delene av Florida.
AA171008 Stormen var hele tiden langt svakere enn de kraftige orkanene Harvey, Irma og Maria som tidligere traff USA, men det var utstedt orkanvarsel langs kysten i delstatene Mississippi, Alabama, Louisiana og de vestlige delene av Florida.
DB171007 Å leve opp til familiens forventninger og kultur, samtidig som man vil leve et fritt liv som vanlige vestlige jenter, er for mange vanskelig.
DB171007 Også i Polen er det økende motstand mot vestlige aktører som forsøker å fremme likestilling og homofiles rettigheter.
DB171007 ) har startet krig mot vestlige liberale organisasjoner.
AP171007https://www.aftenposten.no/verden/i/VWO2J/Putins-erkerival-hadde-en-svart-dag-i-fengsel-De-fleste-russere-ga-blaffen-da-han-ba-om-hjelp Selv om Navalnyj får veldig mye omtale i vestlige medier, blir han systematisk svertet eller tiet ihjel i de Putin-kontrollerte russiske TV-kanalene.
VG171006 Frankopan forteller hvordan han som ganske ung oppdaget og reagerte på det smale vestlige , eurosentriske perspektivet på verden.
DB171006 Tillit mangler mellom de vestlige landene og Russland under president Vladimir Putin.
AP171006https://www.aftenposten.no/verden/i/KdEG4/USA-Tror-ikke-atomforbud-gjor-verden-sikrere Et forbud skal i prinsippet gjelde alle, men vil i praksis bare legge press på vestlige demokratier.
DN171005 Også produkter fra disse fabrikkene havner i vestlige butikker, men det er uklart hvilke land som er mottagere.
DB171005 På dette tidspunktet hadde terrororganisasjonen halshogd flere vestlige journalister, og overgrepene mot jesidiene var svært mye omtalt i mediene.
AP171005https://www.aftenposten.no/verden/i/7baV8/Kongen-og-hans-1000-hjelpere-kom-pa-besok-til-Putin-Starten-ble-pinlig-da-kongen-satt-fast-i-gulltrappen Russerne lokker i tillegg med rimelige atomkraftverk på bekostning av vestlige konkurrenter.
DB171004 I takt med at populistiske bevegelser har satt sitt preg på valg og folkestemninger i vestlige demokratier de siste åra, har debattene beveget seg til å problematisere digitaliseringen og globaliseringens rolle i denne utviklingen.
DN171003 - Det blir regnbyger i vestlige områder i dag og onsdag, men ingen mengde i forhold til det som har vært.
AP171003https://www.aftenposten.no/verden/i/8eAvx/Palestinerne-prover-forsoning-Ekspert-peker-pa-to-store-problemer Forsoningsprosessen kommer i stand etter at Hamas, som av USA og flere vestlige land regnes som en terroristorganisasjon, ganske nylig avviklet sin « skyggeregjering » og erklærte lojalitet til palestinernes president på Vestbredden.
AA171003 - Det blir regnbyger i vestlige områder i dag og onsdag, men ingen mengde i forhold til det som har vært.
VG171002 Det er likevel grunn til å tro at det kan redusere antall skyte-episoder i USA, som er mye høyere enn i andre vestlige land.
DB171002 Halvparten av barn og voksne i den vestlige verden spiller.
DB171002 Dette gjør man selv om mullaen åpent skjeller ut Norge og kritiserer de vestlige verdier som beskytter ham.
AP171002https://www.aftenposten.no/verden/i/RkJb8/Facebook-nekter-a-godta-russiske-krav-Kan-bli-kastet-ut-av-landet Ukrainske myndigheter forbød Vkontakte for 15 millioner ukrainere i våres til tross for sterk kritikk fra vestlige land.
VG171001 Han deler altså ikke grunnverdien som frie vestlige samfunn hviler på.
VG170930 Slik forholdene er i dette landet tror jeg hordene med vestlige besøkende vil la vente på seg.
VG170929 - Det er stiv kuling utsatte steder i de vestlige delene av langfjellene, med en del kraftige vindkast, sier Smiths.
DB170929 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.
DA170929 Vi har lav nyfødt- og mødredødelighet og færre keisersnitt enn mange andre vestlige land.
AA170929 Rosneft kan blant annet ikke søke langsiktig finansiering i vestlige land.
AA170929 Representanter for FN skulle ha besøkt den vestlige delstaten Rakhine fredag, men turen ble utsatt til neste uke, angivelig på grunn av været.
DN170928 I en tale til Sikkerhetsrådet torsdag krevde Guterres at regjeringen i Myanmar stanser alle militære operasjoner og gir det globale humanitære hjelpeapparatet tilgang til den konfliktrammede delstaten Rakhine i den vestlige delen av landet.
AP170928https://www.aftenposten.no/verden/i/QQEbA/Apne-bankkonto-eller-velge-spisested-fritt-Listen-over-forbud-er-fortsatt-lang-for-saudiske-kvinner Saudiske kvinner dekker hodet, men dette er ikke vanlig for vestlige kvinner som besøker landet.
AA170928 Regjeringen i Kina støttet den siste runden med sanksjoner mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd - men ikke før USA og andre vestlige land hadde godtatt å moderere straffetiltakene.
AA170928 I en tale til Sikkerhetsrådet torsdag krevde Guterres at regjeringen i Myanmar stanser alle militære operasjoner og gir det globale, humanitære hjelpeapparatet tilgang til den konfliktrammede delstaten Rakhine i den vestlige delen av landet.
VG170927 Værtypen som har reddet sykkel-VM i Bergen er nettopp plasseringen av høytrykket over Kola, eller området Finland og vestlige Russland.
AA170927 IS er fortsatt til stede i byen Hawija i den oljerike provinsen Kirkuk i den kurdiske delen nord i Irak, samt i Anbar-provinsen i landets vestlige del, som grenser mot Syria. ( ©NTB ) ¶
VG170926 Norge er første vestlige land som har egne wedding-busters.
VG170926 Barneekteskap forekommer også i vestlige land.
DB170926 I 2015 startet en koalisjon, ledet an av Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene, en krig mot houthiene, som hadde tatt over kontrollen over hovedstaden Sanaa og den vestlige delen av landet.
DN170925 Foruten Iran, Tyrkia og Syria har også USA og andre vestlige stormakter advart kurderne mot folkeavstemningen - uten å få gehør blant de irakisk-kurdiske lederne.
DB170925 At dette skjer i en popmusikalsk epoke der det finnes langt flere viktige og relevante rappere enn det finnes rockestjerner, forteller oss at i hvert fall en del av disse rapperne nå sikter mot den hegemoniske rollen « rockestjernen » har spilt i den vestlige kulturen siden midten av 1950-tallet.
DB170925 Denne nye informasjonen vil jo ryste samtlige kirkesamfunn i den vestlige verden til grunnvollene !
DB170925 Mustafa Kemal som under navnet Atatürk seinere ble det morderne Tyrkias far, klarte under Lausanne-konferansen i 1923 å få de vestlige seiersmaktene fra første verdenskrig til å gå fra løftene de hadde gitt kurderne i Sèvres.
DB170925 Av de vestlige landene er det bare Frankrike som har støttet dagens folkeavstemning, dog uten å gå inn for uavhengighet.
VG170923 Assads styrker har imidlertid blitt betegnet som alt annet enn helter av de vestlige stormaktene som har vært involvert i krigen.
VG170922 » Det er ingen overdrivelse å hevde at Ny Tid i hovedsak hadde større sympati for kommunistiske diktaturer enn vestlige demokratier.
VG170922 tisekretær Rune Fredh skrev en rekke artikler i Ny Tid i etterkant av offisielle turer til Nord-Korea : « Selv om man kommer til Korea som overbevist sosialist som aldri trodde på borgerpressas framstilling av dette landet og folket, er det likevel slik at man blir inderlig forbannet på ny over den vestlige presses bevisste meningsterror.
NL170922 Det finnes ingen høyere utdanning for fremtidige ledere og beslutningstakere for luftfarten her til lands - i motsetning til de fleste andre vestlige land.
DA170922 « Den har god frøproduksjon, og arten har evne til å spre seg fra steder den er plantet », skriver Artsdatabanken om sitkagranen, som opprinnelig kommer fra det vestlige Nord-Amerika.
VG170921 Og som de moderne vestlige mennesker de er, så vil de også ha kjærlighet - den gammeldagse ømme omtanken og ærligheten i et forhold.
VG170921 Rakhine er en delstat ut mot Bengal-bukta i det vestlige Myanmar, og grenser i nord til Bangladesh.
VG170921 Rakhine ble tidligere benevnt som Arakan i vestlige kilder, og lokalbefolkningen blir fremdeles ofte benevnt som arakanesere.
AA170921 Årsaken til det utrolige høstværet er et superhøytrykk over de vestlige delene av Russland.
VG170920 Nærmere 10.000 personer døde i Mexico by og i sentrale og vestlige områder i Mexico.
VG170920 januar 2003 : Et jordskjelv med en styrke på 7,8 rammet det vestlige og sentrale Mexico.
VG170920 Etter mange år med sanksjoner mot Hviterusslands autoritære regime, har flere vestlige ledere de siste par årene sett ut til å strekke en hånd ut til hviterusserne.
VG170920 Det har blitt snakket om at Hviterussland i større grad vil nærme seg europeiske land og USA, noe mange vestlige statsledere ser på som ønskelig, i håp om å presse landet i en mer demokratisk retning på sikt.
AP170920https://www.aftenposten.no/verden/i/1Kl0e/Orkanene-har-knust-oy-etter-oy-Beboerne-ber-resten-av-verden-om-a-ta-ansvar - Alle de vestlige landene må gjøre mer for å få utslippene ned.
AP170920https://www.aftenposten.no/verden/i/1Kl0e/Orkanene-har-knust-oy-etter-oy-Beboerne-ber-resten-av-verden-om-a-ta-ansvar - Vestlige land må ta mer ansvar, sier ambassadør Colin Granderson.
AA170920 Der skal både vestlige og muslimske land ha bedt representanter fra Myanmar om at overgrepene mot rohingyaene må stanse og at det må åpnes for humanitær hjelp. ( ©NTB ) ¶
VG170919 I juli ble den 16 år gamle jenta fra Tyskland funnet og arrestert i en tunnel med våpen og eksplosiver i den utbombede gamlebyen i Mosul, sammen med flere vestlige kvinner.
DB170919 De holder hovedsakelig til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh. | - Helt sikker på at norsk politikk klarer seg aldeles strålende uten meg ¶
DB170919 Altså ; USA skal ikke tvinge sin « vestlige » samfunnsmodell på noen.
DB170919 Roy mener at hennes hovedkarakterer er mer frigjorte enn vestlige feminister.
DB170919 Friere enn vestlige kvinner ¶
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/kloPk/22-barn-omkom-i-skolebygning-i-Mexico--jordskjelvet-har-hittil-kostet-250-mennesker-livet Minst 9500 mennesker døde i Mexico by og i sentrale og vestlige områder i Mexico.
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/kloPk/22-barn-omkom-i-skolebygning-i-Mexico--jordskjelvet-har-hittil-kostet-250-mennesker-livet januar 2003 ( styrke 7,8 ) : Jordskjelvet rammet det vestlige og sentrale Mexico.
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/kloPk/21-barn-omkom-i-skolebygning-i-Mexico--jordskjelvet-har-hittil-kostet-250-mennesker-livet Minst 9500 mennesker døde i Mexico by og i sentrale og vestlige områder i Mexico.
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/kloPk/21-barn-omkom-i-skolebygning-i-Mexico--jordskjelvet-har-hittil-kostet-250-mennesker-livet januar 2003 ( styrke 7,8 ) : Jordskjelvet rammet det vestlige og sentrale Mexico.
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/6LGQz/Fakta-om-orkaner I det vestlige stillehavsområdet kalles de tyfoner eller taifuner.
DA170918 Så lenge det ikke blir regjeringsskifte blir alle byrådene sjølsagt sittende i sine fine stoler i rådhusets vestlige tårn, og det er ( etter hva jeg har greid å lese meg til ) bare en eneste bystyrerepresentant som nå forsvinner til Stortinget : Rødts Bjørnar Moxnes.
VG170917 Man begynte å se på den vestlige aktiviteten i verden som udemokratisk og hevdet at det ikke er USA alene som skal bestemme.
VG170917 Hele dette året har det vært mer treningsaktivitet, og større øvelser har foregått i russlands vestlige militærdistrikter, sier hun.
VG170917 januar : 20.000 deltok i skytetrening i det østlige militærdistriktet ¶ * 6 - 8 januar : Styrker med 45.000 soldater ble inspisert i det vestlige distriktet ¶ * 3. mars : 8000 soldater deltok i øvelser i det østlige militærdistriktet ¶ * 22. mars : 10. 000 deltok i taktiske øvelser i det østlige militærdistriktet ¶ * 7. juni : 6500 soldater deltok i en taktisk øvelse i det
VG170917 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
VG170917 Tanken om at deres døtre kan bli for vestlige er for noen familier det verst tenkelige som kan skje.
DB170917 Høsten 2013 skrev Kapital at de to englemakkerne håvet inn penger fra engleboksalg over hele den vestlige verden.
DB170917 De går i vestlige klær, drikker alkohol, bruker narkotika, spiser svinekjøtt, og ikke minst går de ut med kvinner.
AP170917https://www.aftenposten.no/verden/i/O4OQw/FN-sjef-antyder-at-talmodigheten-med-Suu-Kyi-snart-er-slutt Suu Kyi har ennå ikke fordømt militærets operasjon mot de rohingya-bebodde områdene i den vestlige delstaten Rakhine.
AA170917 Suu Kyi har ennå ikke fordømt militærets operasjon mot de rohingya-bebodde områdene i den vestlige delstaten Rakhine.
DB170916 At det var som i vestlige land, noe du implementerer i din private sfære, noe mellom deg og den du tror på.
DB170916 - Lettere i Norge enn i andre vestlige land ¶
DB170916 - Jeg tror det er mye lettere i Norge enn i mange andre vestlige land, og i hvert fall lettere enn i muslimske.
DA170915 - Hellas, ofte kalt den vestlige sivilisasjonens vugge, fremstår som et bilde på Europa, fortsetter forfatteren til NTB.
AP170915https://www.aftenposten.no/verden/i/zaJ6w/CIA-startet-falsk-vaksinekampanje-for-a-ta-Osama-bin-Laden-Resultatet-Syke-barn_-titalls-drap-og-en-lang-fengselsstraff Taliban-ledere sørget øyeblikkelig for å bruke kampanjen i sin egen propaganda, og de utstedte blant annet flere fatwaer - religiøse domsavsigelser - der de anklaget vestlige helsearbeidere for å være spioner, og der de hevdet at vaksinekampanjer var et forsøk på å sterilisere verdens muslimer.
DN170914 Kina forsøker å kjøpe vestlige og japanske selskaper for å skaffe seg tilgang til teknologi, kompetanse og patenter.
DB170913 - Sånt skjer fortsatt i dag, både i Norge og andre vestlige land.
DB170913 Dramaserien gir et sjeldent innblikk i hva slags liv som venter vestlige IS-rekrutter når de ankommer Syria.
DB170913 De mener vestlige samfunn er umoralske, og tror de er på vei til noe bedre.
DB170913 affærer ved Princeton University, samt ekspert på totalitære regimer og autoritære strømninger i kraft av å ha studert det siden lenge før muren falt, og forfatter av den kritikerroste boken " Stalin I-III ", var nylig ute og avfeide terrorisme fra muslimske land som et perifert fokuspunkt for de vestlige styresmakter.
AP170913https://www.aftenposten.no/viten/i/RLdQ2/-Dette-er-en-av-de-100-verste-fremmede-arter-i-Europa Den vestlige spredningsveien langs Donau står i kontrast med en østlig vei opp Dnieper.
AP170913https://www.aftenposten.no/verden/i/bAjqg/Suu-Kyi-avlyser-FN-mote Fredsprisvinner anklager vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AA170913 Suu Kyi har fått kraftig kritikk internasjonalt som følge at hun ikke har fordømt behandlingen av rohingyaene, en muslimske minoritet i den vestlige delstaten Rakhine.
DB170912 De to akademikerne diskuterer nikab på reint vestlige premisser, og får seg derfor blant annet til å skrive at nikaben har " like mye til felles med korset som de nye Air Walks-ene fra Nike som gjør at du føler deg litt kulere.
AA170912 - Av den grunn forstår vi reaksjonene fra flere vestlige land, som nå forsøker å legge press på Tyrkia, legger han til. ( ©NTB ) ¶
AA170912 Kina sier at landet støtter Myanmars forsøk på å skape fred og stabilitet i den vestlige delstaten Rakhine, der hundretusener av rohingyaer har lagt på flukt.
VG170911 « Irmas » øye befinner seg mandag formiddag ved den vestlige byen Tampa, der ordføreren har erklært portforbud på ubestemt tid.
DB170911 José er en kategori 3-orkan som for øyeblikket befinner seg ute i det vestlige Atlanterhavet, ifølge National Hurricane Center.
DB170911 I fjor viste en undersøkelse gjort av forskere ved Harvard University og Universitetet i Melbourne at andelen i vestlige land som opplever at det er essensielt å bo i et demokrati, er fallende.
AP170911https://www.aftenposten.no/verden/i/32wnL/FN-Myanmar-situasjonen-er-et-skoleeksempel-pa-etnisk-rensing Les også : Fredsprisvinner anklager vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AP170911https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/Gd2g4/Derfor-er-Russlands-krise-ingen-krise-for-Putin--Bernhard-L-Mohr Oljeprishalveringen traff den russiske økonomien på verst tenkelige tidspunkt, akkurat da vestlige sanksjoner, russiske motsanksjoner og kapitalflukt i kjølvannet av Krim-anneksjonen hadde begynt å gjøre seg gjeldende.
AA170911 Militæroperasjonen ble iverksatt etter at en ytterliggående rohingya-gruppe, Arakan Rohingya Salvation Army ( ARSA ), angrep 30 politiposter i den vestlige delstaten Rakhine 25. august.
AA170911 Konflikten har ført til kraftige reaksjoner i både muslimske og vestlige land, og fredsprisvinnere som Desmond Tutu og Dalai Lama har også kritisert Suu Kyi.
AA170911 Da beskyldte hun vestlige medier for overdrivelser og spredning av falske nyheter om situasjonen i Myanmar.
DB170910 - Vi ser ekstreme tendenser i store deler av det vi kaller den vestlige verden.
DB170910 Det ville fungert som en boost for klimaaktivister og klimavennlige politikere i andre vestlige land.
DB170910 Det er dette den anerkjente klimaforskeren og klimaaktivisten James Hansen lenge har advart mot : At de store stormene vil bli den første store endringen vi i den vestlige verden virkelig merker på kroppen.
DB170910 Hvordan var det mødre med barnevogn på Grønland skulle velte den vestlige sivilisasjonen, igjen ?
DB170910 Den framsynte Christian Tybring-Gjedde, rakrygget og med så djervt, oppadpekende hakeparti at det neste berører himmelen, kan fortelle oss at den vestlige sivilisasjonen er under press.
DB170909 - Våre vestlige , demokratiske prosesser og medier er blitt mer sårbare for falske nyheter, desinformasjonskampanjer og andre ufine metoder.
AP170909https://www.aftenposten.no/verden/i/q5841/Falsk-historie-om-dyresex-i-Danmark-spres-i-russiske-medier - Våre vestlige , demokratiske prosesser og medier er blitt mer sårbare for falske nyheter, desinformasjonskampanjer og andre ufine metoder.
AA170909 - Våre vestlige , demokratiske prosesser og medier er blitt mer sårbare for falske nyheter, desinformasjonskampanjer og andre ufine metoder.
VG170908 Det har de gjort jevnt og trutt i hele den vestlige verden i tretti år.
NL170908 Derimot er jeg dypt bekymret over at den vestlige livsform utvikler seg i en retning av dans rundt smørgåsbordet, - sivilisasjon uten kjerne.
NL170908 Alt dette er selvfølgelig ikke noe norsk fenomen, men er noe som sees og oppleves i de fleste vestlige land.
NL170908 Det er dårlig forstått og geopolitikk har lenge vært et fy-ord i norske sikkerhetspolitiske miljøer, men det er all grunn til å påstå at Norge og Norskehavet er mer eksponert og utsatt for stormaktpress enn Baltikum og Østersjøen, hvor motstridende russiske og vestlige sikkerhetsinteresser for tiden er mest satt på spissen.
AP170908https://www.aftenposten.no/verden/i/pwxy6/Protester-mot-Rohingya-krisen-sprer-seg-over-hele-verden Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi anklager vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AA170908 Torsdag ble det oppgitt at 164.000 mennesker hadde flyktet over grensen fra den vestlige delstaten Rakhine.
VG170907 Haiti er det fattigste landet på den vestlige halvkule, sier Petter Skauen til VG.
DB170907 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
DB170907 Det meste gikk under radaren i den vestlige verden.
DA170907 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
AP170907https://www.aftenposten.no/verden/i/yP8LA/Russland-sier-de-skal-trene-12700-soldater-NATO-tror-100000-er-med-Na-skal-russerne-ove-krig-pa-alliansens-dorstokk Men vestlige analytikere satte tallet langt høyere i etterkant.
AP170907https://www.aftenposten.no/verden/i/Xy3bm/Enda-en-fredsprisvinner-ut-mot-Aung-San-Suu-Kyi For noen dager siden anlaget Suu Kyi vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AA170907 Det er viktigere enn noen gang å nettopp stå opp for det som har gjort landet Norge, og de vestlige landene, til de beste landene i verden.
AP170906https://www.aftenposten.no/meninger/leder/i/12dMe/Aftenposten-mener-Norge-ma-legge-press-pa-Aung-San-Suu-Kyi Nå topper konflikten seg i den vestlige Rakhine-provinsen.
AA170906 Ifølge Suu Kyi blir sympatien for rohingyaene skapt av « et enormt isberg med desinformasjon » som hun mener settes ut for å skjerpe konflikten mellom de ulike folkeslagene i den vestlige delstaten Rakhine.
VG170905 Syriske regjeringsstyrker brøt tirsdag gjennom beleiringen ved å ta seg inn i en militærbase på den vestlige siden av Deir al-Zor, melder det statlige nyhetsbyrået SANA ifølge NTB.
VG170905 IS skal nå ha samlet sine siste krigere - mellom 5000 og 10.000 - i den oljerike Eufratdalen, en strekning mellom Deir al-Zor i det østlige Syria og al-Qaim i det vestlige Irak.
VG170905 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
DB170905 Kanskje heller ikke så rart, når hun først dukker opp på TV-skjermer i vestlige land når diktaturstaten skal annonsere militær framgang.
AA170905 Det statlige nyhetsbyrået SANA melder at den syriske regjeringshæren har brutt gjennom beleiringen ved å ta seg inn i en militærbase på den vestlige siden av Deir al-Zor.
AA170905 Den siste nordkoreanske kjernefysiske prøvesprengningen kommer på toppen av en allerede høyspent situasjon, der vestlige land med USA, Sør-Korea og Japan i spissen forsøker å finne en passende respons på rakettutskytningene de siste månedene.
AA170905 Den britiske FN-ambassadør Matthew Rycroft sa i Sikkerhetsrådet at vestlige land må sette inn støtet for å stanse pengestrømmen som 50.000 nordkoreanske gjestearbeidere i Kina og Russland sender hjem årlig.
DA170904 Den vestlige koalisjonen skal ikke være ansiktsløs.
AP170904https://www.aftenposten.no/verden/i/rQenw/Diktatur-hvitvasket-milliarder-gjennom-Danske-Bank Bakgrunnen skal ha vært at det kaukasiske regimet hadde betalt store penger under bordet og invitert vestlige parlamentarikere på luksusturer til hovedstaden Baku.
AP170903https://www.aftenposten.no/verden/i/Kwbo6/Storbrann-truer-innbyggere-i-Los-Angeles-evakuert-fra-storbrann Brannen brøt ut mens amerikanerne har langhelg og en kraftig varmebølge har rammet den vestlige delen av landet.
AA170903 Brannen brøt ut mens amerikanerne har langhelg og en kraftig varmebølge har rammet den vestlige delen av landet.
AA170903 Brannen brøt ut mens amerikanerne har langhelg og en kraftig varmebølge har rammet den vestlige delen av landet.
DB170902 Samtidig skulle et godt forgrenet, men totalt nedslitt jernbanenett for de nordlige og vestlige bydelene, der flesteparten av byens innbyggere bor, moderniseres.
DA170902 Så jeg valgte å se for meg at de som kommer til makta og kontrollerer denne teknologien, har et annet perspektiv på det - hva om de ikke ønsker å forbedre mennesket og gjøre det klokere, men hater mennesker, hater snusfornuften og hele den vestlige dannelseshistorien ?
AP170902https://www.aftenposten.no/verden/i/zm9Vb/Erdogan-anklager-Myanmar-for-folkemord Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
AP170902https://www.aftenposten.no/verden/i/g8pmk/Fredsprisvinner-anklager-vestlige-bistandsorganisasjoner-for-a-stotte-terrorister-Jan-Egeland-svarer-Dypt-skuffet | Fredsprisvinner anklager vestlige bistandsorganisasjoner for å « støtte terrorister ».
AP170902https://www.aftenposten.no/verden/i/g8pmk/Fredsprisvinner-anklager-vestlige-bistandsorganisasjoner-for-a-stotte-terrorister-Jan-Egeland-svarer-Dypt-skuffet Nærmere 50.000 rohingyaer - en muslimsk minoritet i det vestlige Myanmar - er sendt på flukt siden forrige helg, opplyser FN-kilder til nyhetsbyrået Reuters.
DA170901 Jeg er veldig opptatt av norske og vestlige verdier.
DA170901 Det handler om å være villig til å leve i pakt med vestlige grunnverdier og holdninger.
AP170901https://www.aftenposten.no/verden/i/wWxGG/Hoyesterett-i-Kenya-har-annullert-valg-etter-pastander-om-juks Human Rights Watch publiserte for noen dager siden en rapport om utstrakt bruk av vold fra myndighetens side for å slå ned opposisjonelle stemmer i vestlige deler av landet.
DB170831 - Det reflekterer nok erkjennelsen av at vi i femti år i den vestlige verden har hatt en narkotikapolitikk som ikke virker.
DB170831 Dette er kanskje det mest fundamentale trekket ved den norske Grunnloven, og en rekke andre vestlige konstitusjoner.
VG170830 Det kommer også frem i uttalelsen at missilet ikke blir vurdert som noen trussel mot Nord-Amerika, og heller ikke mot øya Guam, som er et amerikansk territorium i det vestlige Stillehavet.
DA170830 Det er skremmende å se fremveksten av rasistiske bevegelser og nynazisme i den vestlige verden.
AA170830 Bomben ble funnet under byggearbeider i den vestlige delen av byen.
DN170828 Og kakaoprisene ventes å øke etter hvert som levestandarden øker i flere store land der de tar etter våre vestlige matvaner.
DB170828 Over hele den vestlige verden er tendensen den samme.
AP170827https://www.aftenposten.no/osloby/i/xnrwn/Den-kraftige-befolkningsveksten-i-Oslo-har-stanset-opp Veksten fra andre vestlige land har stanset helt.
VG170826 Den skyller over den vestlige verden.
DB170826 Men du får ikke vite at paracetamol er den medisinen som forårsaker flest leverskader i den vestlige verden.
DA170826 Jihadisten Abu Musab al-Zarqawi, som ledet grupper i Irak som halshogget vestlige , var kjent som « slakternes sheikh » og « han som gråter mye », ifølge The Guardian.
AA170826 Riktignok uttalte hun seg på vegne av Fremskrittspartiet, men vi har aldri hørt en statsråd si at Norge bør utfordre rettigheter som er en hjørnestein i alle vestlige demokratier.
VG170825 Flere vestlige land estimerer at den vil involvere over 100.000 russiske soldater, mens russiske myndigheter på sin side hevder at det ikke vil være mer enn 13.000 militære involvert.
VG170825 Muslimhat er en slik kilde til flammene og nærer dem, for antimuslimsk hatkriminalitet og diskriminering underbygger ekstremistenes narrativ om at den vestlige og muslimske inngår i en sivilisasjonskamp.
VG170825 Hva sier det om religionens tilhørere, muslimene, når det vinner frem ensidige, stereotype og monolittiske fremstillinger av islam - som at islam i alminnelighet er voldelig, statisk, inkompatibel med vestlige verdier og er barbariets religion ?
AA170825 Kampene i de avsidesliggende områdene i den vestlige delstaten Rakhine pågikk fortsatt fredag, opplyser militærets øverstkommanderende Min Aung Hlain i en melding på Facebook.
VG170824 Russlands annektering av Krim-halvøya og støtte til opprørere i Øst-Ukraina har ført til en kraftig forverring i landets forhold til vestlige land.
AP170824https://www.aftenposten.no/norge/i/RVKV2/Norsk-politi-kan-bli-underlegne-i-terrorsituasjoner Terroraksjoner i andre vestlige land vil kunne inspirere personer i Norge som sympatiserer med ekstrem islamisme til å utføre lignende terroraksjoner her.
AA170824 Russlands annektering av Krim-halvøya og støtte til opprørere i Øst-Ukraina har ført til en kraftig forverring i landets forhold til vestlige land.
AA170824 Der blir myanmarske myndigheter rådet til å gjøre store økonomiske investeringer i den vestlige og svært fattige delstaten Rakhine for å dempe konflikten mellom den buddhistiske majoritetsbefolkningen og muslimske rohingyaer.
AA170824 Regjeringen til Aung San Suu Kyi blir også rådet til å gjøre store økonomiske investeringer i den vestlige og svært fattige delstaten Rakhine for å dempe konflikten mellom det buddhistiske flertallet og den muslimske rohingya-minoriteten.
DN170823 Hato beveger seg mot den vestlige delen av Pearl River Estuary.
DB170823 Protester mot fengslingen kommer fra Hongkongs siste britiske guvernør Chris Patten og andre vestlige politikere.
NL170822 Kristne verdier er grunnlaget for vår vestlige sivilisasjon.
NL170822 I tillegg er det på høy tid at de kristne ydmykt begynner å innse at det har vært mange, i tusenvis av år, som har bidratt positivt til grunnlaget for vår vestlige sivilisasjon.
DB170822 For hvordan var det mulig å straffeforfølge russiske stjerner uten samtidig å vise at FIS var akkurat like tøffe mot skisportens vestlige yndlinger ?
DB170822 Men like viktig var det at finanskrisa for alvor tok fra folk troen på de vestlige verdiene mange hadde trodd på, marked og demokrati.
AA170822 Taliban takker for invitten, men gjentar at forhandlinger først kommer på tale den dagen USA og andre vestlige land har hentet hjem sine soldater fra Afghanistan. ( ©NTB ) ¶
AA170822 Selv ikke da det var over 150.000 vestlige soldater i Afghanistan, lyktes det å beseire Taliban, og USAs « nye » strategi består ifølge Trump først og fremst i å ruste opp afghanske sikkerhetsstyrker i håp om at de en dag skal klare jobben på egen hånd.
VG170821 Ruten ligger i dansk farvann i det sydlige Øresund, samt i de nord- og vestlige delene av Køgebukten.
DB170821 Ruta ligger i dansk farvann, i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige delene av Køge Bugt.
AP170821https://www.aftenposten.no/verden/i/yP4Ke/USA-gjor-nok-et-forsok-pa-a-knuse-Taliban Snart 16 år har gått siden USA og andre vestlige land hjalp en allianse av krigsherrer og opprørere til makten i Kabul.
AA170821 Rosneft er gjenstand for vestlige sanksjoner på grunn av russiske myndigheters rolle i konflikten i Ukraina.
AA170821 Den vestlige verdens materielle overflod og overforbruk er verken bærekraftig eller i tråd med disse verdiene.
DB170820 Sentrale og vestlige deler av Texas er en del av Great Plains med gress-stepper.
DB170819 IS har gjentatte ganger bedt folk om å angripe vestlige mål - og om å gjøre det enkelt.
DB170819 her oppfordrer IS til å angripe vestlige mål, med enkle midler.
NL170817 Vi ser det i fremveksten av ny-nazisme, høyre-populismen i vestlige demokratier, i Ungarn, i Polen og hos Trump.
DN170817 Selskapet har hatt stor suksess med lynmeldingsappen WeChat, som har langt flere avanserte funksjoner enn vestlige konkurrenter.
DN170817 Og snart moser østens it-giganter inn i vestlige markeder.
DN170817 Ingen av de tre kinesiske internettselskapene konkurrerer i betydelig grad på vestlige markeder.
DB170817 En ungdomsarbeider fra Stovner har trolig større innsikt i hvorfor enkelte unge vestlige menn med muslimklingende navn bestemmer seg for å dø og ta andre med seg inn i døden, enn enkelte av opinionslederne i norske medier : En kombinasjon av psykiatri, identitetsforvirring, sosioøkonomisk utenforskap og vestlig utenrikspolitisk aggresjon og hykleri kan forklare en hel del.
AP170817https://www.aftenposten.no/verden/i/xqxKn/Ordforeren-i-Phoenix-negativ-til-planlagt-Trump-mote Møtet i Phoenix blir det første i den vestlige delen av USA.
AA170817 Samtidig som byen bombes fra luften av den flernasjonale koalisjonen, der både vestlige og arabiske land deltar, foregår det harde kamper mellom IS og opprørsalliansen Syrian Democratic Forces ( SDF ) inne i Raqqas gamleby.
AA170817 Møtet i Phoenix blir det første i den vestlige delen av USA.
DN170816 Gjelden i Kina har skutt i været siden finanskrisen rammet i hovedsak vestlige land for nesten ti år siden.
AP170816https://www.aftenposten.no/verden/i/4PnJ6/Kraftig-kritikk-ogsa-fra-USAs-nare-allierte--Jeg-ser-ingen-likeverdighet-mellom-dem-som-fremmer-fascistiske-synspunkter-og-dem-som-protesterer-mot Den som ufarliggjør vold og hat, sviker de vestlige verdier.
VG170815 Oslo er i den sonen, sier Wiberg men legger til at Buskerud og vestlige deler av Agder også kan få en god del.
AA170815 - Vi vil ikke stå og se på mens Venezuela bryter sammen, men det er viktig å merke seg det presidenten sa, at en mislykket stat i Venezuela truer sikkerheten og velstanden på den vestlige halvkule, sa Pence til pressen i den colombianske byen Cartagena. ( ©NTB ) ¶
VG170814 Nedbøren vil starte i vestlige del av Østlandet, og bevege seg østover.
DA170814 Det er en generell trend i de fleste vestlige land.
DA170814 Det er en generell trend i de fleste vestlige land.
AP170814https://www.aftenposten.no/norge/i/eV9vl/Annenhver-nordmann-tror-pa-muslimsk-kulturkrasj Muslimske og vestlige måter å leve på er uforenlige, mener nesten annenhver nordmann.
AP170813https://www.aftenposten.no/verden/i/jqABw/Det-tyske-valget-Alle-kjemper-om-denne-usynlige-minoritetens-stemmer En undersøkelse fra Boris Nemtsov-stiftelsen konkluderer med at bare 19 prosent stoler på vestlige medier, mens 30 prosent stoler på russiske medier.
AA170813 De sju er blitt drept i sammenstøt med politi i den vestlige delen av Kenya siden fredag kveld.
DB170812 Iversen mener at den viktigste vestlige religionstrenden i dag er at man bruker religion som identitetsmarkør.
AP170812https://www.aftenposten.no/verden/i/qq0M1/Opposisjonen-lover-fortsatt-kamp-etter-presidentvalg-i-Kenya De hevder å ha mottatt troverdige meldinger om at politiet står bak minst tre drap : Et i slummen i Nairobi, og to i det vestlige distriktet Kisumu.
AP170812https://www.aftenposten.no/osloby/i/1LJVB/Oslos-nabolag-Illevarslende-forskjeller-i-barnefattigdom I mange av de vestlige bydelene er det motsatt.
AA170812 De hevder å ha mottatt troverdige meldinger om at politiet står bak minst tre drap : Et i slummen i Nairobi, og to i det vestlige distriktet Kisumu.
VG170811 * Amerikansk øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet med litt over 160.000 innbyggere.
VG170810 * Amerikansk øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet med litt over 160.000 innbyggere.
VG170810 * Amerikansk øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet med litt over 160.000 innbyggere.
DN170810 Professor : Norge har lavere formuesskatt enn de fleste vestlige land ¶
DN170810 | Professor : Norge har lavere formuesskatt enn de fleste vestlige land ¶
DB170810 Landet har blant annet truet med å angripe Guam, en amerikansk øy ute i det vestlige Stillehavet de nå planlegger å gjennomføre en testoppskytning mot.
DB170810 Odinga står delvis som målbærer av et utkantopprør fra de vestlige delene av landet, som har følt seg utestengt fra politisk makt og oversett av makthaverne i Nairobi.
AP170810https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/oqrBa/-Norge-skaffer-seg-flere-venner--Erna-Solberg Samtidig krever endrede politiske, økonomiske og militære maktforhold en enda sterkere verdimessig og realpolitisk forankring i de vestlige fellesskap av naboer, allierte og handelspartnere. » | Aftenposten mener : Et umodent demokrati på prøve ¶
AA170810 Da får Trøndelag nyte godt av et høytrykk som bygger seg opp over de vestlige delene av Russland, noe som gir varme vinder fra sør-sørøst inn over landsdelen.
VG170809 * Øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet som er et amerikansk territorium.
VG170809 * Øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet som er et amerikansk territorium.
VG170809 Obama senior, med sin amerikanske og vestlige utdannelse og bakgrunn, hadde ideer om hvordan man skulle på bukt med korrupsjonen i Kenya.
VG170809 Men med sin fortid som britisk koloni, landet ble uavhengig fra Storbritannia i 1963, har Kenya forblitt en stabil alliert av vestlige land.
VG170809 Tallrike rapporter fra andre vestlige land peker i samme retning.
VG170809 Selbekk er i VG-innlegget sitt langt mer opptatt av semantikken rundt islamofobi-begrepet enn å ta på alvor at muslimer i Norge og andre vestlige land i økende grad blir utsatt for hatkriminalitet, diskriminering og stigmatisering.
VG170809 Dagen-redaktøren må gjerne mislike islamofobi-begrepet og igjen lukke øynene for at vestlige akademikere og myndigheter bruker begrepet i faglige diskusjoner og rapporter, men han heller barnet ut med badevannet når han kategorisk avfeier økt forskning og handlingsplan rettet mot diskriminering og stigmatisering av muslimer fordi han ikke liker ordet « islamofobi ».
VG170809 Både Frp og KrF har tatt særemnet, og elsker å snakke om verdier, både kristne, norske og vestlige .
SA170809 I denne perioden kvalifiserte Norge seg til sommer-OL i 1980 i Moskva, men deltok ikke på grunn av den vestlige boikotten av Sovjetunionen. ( @NTB ) ¶
SA170809 I denne perioden kvalifiserte Norge seg til sommer-OL i 1980 i Moskva, men deltok ikke på grunn av den vestlige boikotten av Sovjetunionen.
NL170809 Vi har de siste årene opplevd flere protestmarkeringer fra velgere i vestlige land.
DB170809 I denne perioden kvalifiserte Norge seg til sommer-OL i 1980 i Moskva, men deltok ikke på grunn av den vestlige boikotten av Sovjetunionen.
DB170809 Guam er et amerikansk territorium i det vestlige Stillehavet.
AP170809https://www.aftenposten.no/verden/i/lqqQ3/Dette-er-oya-stormaktene-krangler-om * Øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet som er et amerikansk territorium.
AP170809https://www.aftenposten.no/verden/i/lqqQ3/Dette-er-oya-de-krangler-om * Øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet som er et amerikansk territorium.
AP170809https://www.aftenposten.no/verden/i/k55VX/Nord-Korea-truer-igjen-med-a-skyte-raketter-mot-Guam * Øy i Mikronesia i det vestlige Stillehavet som er et amerikansk territorium.
AP170809https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Tidligere-landslagssjef-Tor-Roste-Fossen-er-dod-239987b.html I denne perioden kvalifiserte Norge seg til sommer-OL i 1980 i Moskva, men deltok ikke på grunn av den vestlige boikotten av Sovjetunionen. ( @NTB ) ¶
AP170809https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Nils-Arne-Eggen-om-Tor-Roste-Fossen--En-dyktig-fotballkollega-og-en-god-venn-239996b.html I denne perioden kvalifiserte Norge seg til sommer-OL i 1980 i Moskva, men deltok ikke på grunn av den vestlige boikotten av Sovjetunionen.
VG170808 Hva er det som er sjokkerende her ? 90 prosent av alle musikkvideoene fra vestlige land viser par som er forelsket.
NL170808 Denne uken er det tre år siden Russland stengte grensene for matvarer fra Norge og andre vestlige land.
DB170808 Guam er et amerikansk territorium i det vestlige Stillehavet.
DB170808 Han forlangte også strengere blasfemilovgivning i vestlige land.
AA170807 Høytrykk over Baltikum og de vestlige delene av Russland vil de neste dagene gi tilførsel av varm luft fra sør-sørøst.
DB170806 Der er det lagt ut bilder av en tøyvagina og tøypenis som visstnok brukes til seksualundervisning på vestlige barnehager.
VG170805 Det er synd på trumpvelgerne og det vestlige , rotløse mennesket.
AP170805https://www.aftenposten.no/norge/i/nqe5a/-Man-skal-kunne-snakke-sammen-om-ting-Det-er-jo-derfor-vi-er-her At islamske lover bør settes over vestlige lover ? spurte Listhaug fra talerstolen.
VG170804 Spania har for eksempel klart nesten helt å stoppe båttrafikken via den vestlige Middelhavsruten taket være migrasjonssamarbeid med Marokko, Mauritania og Senegal.
DB170804 Prinsen er selvfølgelig på det rene med at rike vestlige turister neppe vil reise til et badeparadis om de må bade i burka-lignende badedrakter - en abaya.
DB170804 Dette er ikke forenlig med norske og vestlige verdier.
DB170804 At islamske lover bør settes over vestlige lover ?
DA170804 Samtidig ønsket AKP å bygge opp Tyrkia som regional stormakt, slik at de kunne forhandle med vestlige allierte på like fot.
AP170804https://www.aftenposten.no/viten/i/PVljb/Bor-vi-bekymre-oss-for-mannens-fruktbarhet Sædkvaliteten til vestlige menn stuper står det å lese på forskning.no i sommer.
AP170804https://www.aftenposten.no/viten/i/PVljb/Bor-vi-bekymre-oss-for-mannens-fruktbarhet Spermieproduksjonen blant vestlige menn har sunket dramatisk de siste tiårene, tyder en ny studie på.
AP170804https://www.aftenposten.no/viten/i/PVljb/Bor-vi-bekymre-oss-for-mannens-fruktbarhet I den vestlige verden fødes det for få barn til å erstatte arbeidskraften, men det er først og fremst familieplanleggingen - og muligheten til den - som er årsaken.
AP170804https://www.aftenposten.no/viten/i/PVljb/Bor-vi-bekymre-oss-for-mannens-fruktbarhet Dette gjelder for den vestlige verden og ikke Afrika, Asia og Sør-Amerika, der det ikke ble påvist en nedgang, men studiegrunnlaget var mer mangelfullt.
AP170804https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/lqxek/Listhaug-pa-ungdomskonferanse-mot-ekstremisme--Vi-er-fullstendig-klar-over-at-det-finnes-ulver-i-fareklar Han ble kjent i den vestlige verden da han i 2010 ga ut en flere hundre sider lang fatwa - en juridisk vurdering av islamsk lov - som erklærte terrorisme og selvmordsbombing for uislamsk.
AP170804https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/lqxek/Listhaug-pa-ungdomskonferanse-mot-ekstremisme--Vi-er-fullstendig-klar-over-at-det-finnes-ulver-i-fareklar Dette er ikke forenlig med norske og vestlige verdier, sa statsråden fra talerstolen.
AP170804https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/lqxek/Listhaug-pa-ungdomskonferanse-mot-ekstremisme--Vi-er-fullstendig-klar-over-at-det-finnes-ulver-i-fareklar At islamske lover bør settes over vestlige lover ?
AA170804 Tidligere er det avdekket en rekke lignende massegraver i de nordlige og vestlige områdene av Irak som den ytterliggående gruppa tidligere kontrollerte.
AA170804 Jeg er spent på foredraget som kommer etterpå, sa Listhaug i talen, der hun ellers snakket mye om frykten islamistisk terror sprer i Europa og påpekte at islamisme ikke er forenlig med vestlige verdier.
AA170804 Dette er ikke forenlig med norske og vestlige verdier.
AA170804 At islamske lover bør settes over vestlige lover ?
DN170803 Huawei er å finne i vestlige markedet, men de tre andre har konsentrert seg om Kina og markeder i Asia, Midtøsten og Afrika.
DB170803 Håpet og troen for dette prosjektet er at mange mennesker liker bacon - noe mange i den vestlige verden gjør.
AP170803https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/wqzR1/-Islamiseringen-forsvinner-ikke--Peder-Are-Nostvold-Jensen_-Fjordman Etablerte vestlige massemedier omtaler sjelden eksistensen av denne organisasjonen og stiller nesten aldri kritiske spørsmål ved dens formål.
AP170802https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/VVJPl/Frp-mot-Borge-Brende For Frp ønsker at Norge på egen hånd skal påta seg en aktiv pådriverrolle for å oppheve sanksjonene vår mektige nabo i øst er underlagt av vestlige land.
VG170801 At så mange rundt om land og strand, i Norge og den vestlige verden, men særlig i Norge, tenker om seg selv at om de levde under Andre Verdenskrig, i Tyskland, så ville de vært blant de få heltene, ikke blant hverdagsnazistene.
DB170801 Immanuel Kant formulerte på mange måter den vestlige etikken, og han slår fast at mennesker skal behandles som formål i seg selv og aldri bare som middel.
DB170801 Samtidig har vestlige ledere, spesielt « fredsnasjonen » Norge, hatt en passiv rolle og nærmest ignorert situasjonen i Kurdistan selv om kurdere på mange måter er med på å skape fred og ikke minst er den mest demokratiske folkegruppa i Midtøsten etter Israel.
DA170801 - Putin bruker de vestlige sanksjonene på hjemmebane som en unnskyldning for Russlands elendige økonomi.
AA170801 I vestlige kulturer er det helt vanlig å greie seg selv.
VG170731 De har ansvaret for sikkerheten til alle vestlige ambassader og rykker ut på alle høyprofilerte angrep i Kabul.
VG170730 Dessuten håper Tønnesson noe så enkelt som en fotballcup kan bidra til at også vi som nordmenn, og den vestlige verden generelt, kan endre synet på nordkoreanere.
AA170730 Ifølge innbyggere i de vestlige nabolagene El Paraiso og Montalban har soldater også tatt seg inn i leilighetsbygg i jakten på demonstranter.
VG170729 Siden LA går inn i den vestlige MLS-avdelingen og New York er i den østlige, må et eventuelt sluttspill til for at Keita skal få møte sin gamle sjef.
DA170728 Her er tekster som tar den vestlige samtidens desperasjon og eksistensialisme på kornet, i synergi med velsmurte arrangementer - preget av publikumsfriende og funky driv, prydet med hemmelige ganger av overraskelser.
DB170727 Han er den første vestlige lederen som har villet møte Haftar, en tidligere nær medarbeider av Kadhafi som så gikk i opposisjon og som nå har støtte fra general og president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt og president Vladimir Putin i Russland.
DB170726 Al Jazeera har framstått som et fyrtårn for pressefrihet i Midtøsten, med uredde reportere, mange av dem med bakgrunn fra store vestlige tv-kanaler.
DA170725 | Forskere slår alarm om synkende sædkvalitet hos menn i vestlige land ¶
DA170725 Antall sædceller hos menn i mange vestlige land har blitt halvert de siste tiårene.
DA170725 Antall sædceller hos menn i vestlige land er halvert siden 70-tallet.
AA170725 Antall sædceller hos menn i flere vestlige land har sunket kraftig siden 1970-tallet.
VG170724 Hun var en av flere vestlige IS-kvinner som ble funnet i en tunnel bak en barrikade av våpen og eksplosiver og arrestert av irakiske styrker.
VG170724 Den viser hvordan sikkerhetsbevisstheten i moderne vestlige samfunn ikke henger med den teknologiske utviklingen.
VG170724 Populismen er allerede blitt en integrert del av den nasjonale politikken i mange vestlige land.
VG170724 I de vestlige demokratiene der høyrepopulistene har kommet til makten, har det skjedd med støtte fra etablerte, konservative partier.
NL170724 Jeg er som du forstår en smule pessimistisk når det gjelder når det gjelder fremtiden for det vestlige Norge og det muslimske Norge.
NL170724 De problemer mange muslimer har for å tilpasse seg livet i et vestlige samfunn som Norge, stikker dypere og er mer komplekse til at de kan løses over en kopp kaffe.
AA170724 Om du mener Vesten har begått overgrep i Midtøsten, gir det deg ingen rett til å begå overgrep i ditt eget, vestlige land.
VG170723 Årsaken til at det er de tidligere kommuniststatene som får disse midlene er at de fortsatt har en lang vei å gå før de når vestlige standarder for demokrati og stabilitet, noe EU er opptatt av å bøte på.
VG170721 Mens vestlige politikere nærmest står i kø for å vise seg i Pride-parader, er ståa en ganske annen i Russland.
VG170721 Kommentar Mens vestlige politikere nærmest står i kø for å vise seg i Pride-parader, er ståa en ganske annen i Russland.
VG170721 Ytterligere forskning er gjort på feltet i flere vestlige land og tallene er urovekkende.
NL170721 Vårt land, og de fleste andre vestlige land er i prinsippet « pluralistiske », ettersom vi er demokratier, men ganske sterke krefter søker å snevre inn sentrale frihetsgoder som er ervervet gjennom kamp over mange tiår.
NL170721 Khomeini i Iran hadde mange tilhengere på venstresiden i Norge og i andre vestlige land.
DA170721 I dag styrer Israel kun den vestlige muren nedenfor Tempelhøyden, kjent som Klagemuren, og ved inngangen til den delen har metalldetektorer stått en årrekke.
VG170720 Norske, vestlige verdier og vår kristne kulturarv står sterkt også blant mange som ikke er personlig kristne.
DB170720 Dette igjen øker hatkriminalitet og vold mot den muslimske minoriteten i vestlige samfunn.
DB170719 Hele den vestlige delen av Mosul meldes å være i ruiner.
DB170719 Den vestlige delen av byen ligger nå i ruiner etter at irakiske styrker har kjempet i hele ni måneder for å få tilbake kontrollen.
AP170719https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/AA5mz/Kortinnlegg--torsdag-20juli Det viktigste sikkerhetspolitiske virkemiddelet er derfor den vestlige sikkerhetsgaranti i forskjellige varianter fra Novembertraktaten av 1855 til Nato-traktaten, slik det er vist i artikkelsamlingen Selvstendig og beskyttet ( 2008 ).
VG170718 Offensiven omfattet rundt 100.000 regjeringssoldater, 6.000 militssoldater og 40.000 kurdiske soldater med luftstøtte fra kampfly fra USA og andre vestlige land.
DB170718 « Demokrati » og « kapitalisme », som i den vestlige kokeboka var den universelle frelsen, ble for russere flest en forbannelse.
VG170717 KrF har gjennom årtier søkt å ivareta viktige kristne, norske og vestlige verdier.
DB170717 Og man føler de er et av de vestlige lagene.
DB170717 - Det var en ganske alminnelig by i vestlige Japan.
VG170716 Nå er Tyrkias forhold til vestlige land, både i EU og NATO, blitt dårligere enn på lenge.
DB170716 På 1900-tallet var flere arabiske land underlagt vestlige kolonimakter.
DB170716 - De vestlige kolonimakter ville frigjøre kolonikvinnen fra undertrykkelse ved å få dem til å kaste sløret.
VG170715 16-åringen er nemlig opprørt over den politiske debatten rundt kuppforsøket, og er blitt fortalt at vestlige medier bagatelliserer hendelsene.
VG170715 I et nytt intervju uttaler den tsjetsjenske presidenten Ramzan Kadyrov seg for første gang overfor vestlige medier etter anklagene om bortføring og tortur av homofile i landet.
VG170715 I denne krigen finnes det nemlig ingen lojalitet til vestlige oppdragsgivere, påpeker Heier.
DN170715 Norge er imidlertid det landet i den vestlige verden hvor det per i dag er minst inntektsforskjell mellom utdannede og ufaglærte. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶ ¶
DB170715 I stedet legges det til grunn en forventning om en klassisk komme-ut-av-skapet-historie, slik vi er vant til å få den presentert i vestlige samfunn.
DB170715 Denne uka meldte Dagsavisen om at fem asylsøkere som hadde fått avslag på asylsøknader begrunnet deres i seksuell orientering, har fått innvilget oppholdstillatelser i andre vestlige land.
DA170715 Museenes død ble foreskrevet i etterkant av det vestlige ungdomsopprøret for 50 år siden, da museer ble betraktet som tilbakeskuende templer for antikvert kunnskap.
AA170715 Norge er imidlertid det landet i den vestlige verden hvor det per i dag er minst inntektsforskjell mellom utdannede og ufaglærte. ( ©NTB ) ¶
AA170715 Det mest åpenbare å trekke vestlige styrker ut og i stedet støtte opp om demokratiske krefter lokalt med politiske virkemidler og langsiktige økonomiske tiltak.
AA170715 Det er ingen tilfeldighet at terrorbølgen kommer i kjølvannet av de amerikanskledede vestlige interven-sjonene i Afghanistan, Irak, Libya, Syria og flyangrepene og bruken av droner i Jemen, Somalia og Pakistan.
AA170715 Den utarmer det menneskelige ressursgrunnlaget i opprinnelseslandet og underminerer velferdsstaten i de vestlige mottakerlandene.
VG170714 - Jeg mener innvandring er kjempeviktig og hvordan vi ivaretar norske verdier, kristne verdier og vestlige verdier i et langsiktig perspektiv.
DN170714 Flere hundre milliarder dollar er investert i vestlige land - alt fra industrioppkjøp til eiendom og underholdning.
DB170714 Dette understøttes av innbyggere på Saipan og japanske soldater, som forteller om vestlige fanger på øya.
VG170713 Hun kritiserer også hvordan president Erdogan blir fremstilt i vestlige medier : ¶
VG170713 I den norske trusselvurderingen for 2017 løfter Politiets sikkerhetstjeneste fram terrorangrep utført med enkle våpentyper som det mest aktuelle scenarioet i vestlige land.
DN170713 Press på Kina ¶ Vestlige land og menneskerettighetsorganisasjoner verden over har gjentatte ganger bedt Kina om å løslate Liu fra fengsel.
DN170713 I den norske trusselvurderingen for 2017 løfter Politiets sikkerhetstjeneste fram terrorangrep utført med enkle våpentyper som det mest aktuelle scenariet i vestlige land.
DB170713 Hans kone ble nektet adgang til rettslokalet, likeså en rekke vestlige diplomater som ønsket å følge saken.
DA170713 Press på Kina ¶ Vestlige land og menneskerettighetsorganisasjoner verden over har gjentatte ganger bedt Kina om å løslate Liu fra fengsel.
DA170712 Nordiske og vestlige befolkningsundersøkelser viser at 16-25-åringer er tre-fire ganger oftere utsatt enn dem som er noe eldre og yngre, svarer Nesvold.
DA170712 Mandag skrev Dagsavisen om fem homofile asylsøkere som fikk avslag på søknadene sine i Norge, men opphold i andre vestlige land.
DA170712 Miljøpartiet De Grønnes ( MDG ) alternativ til dette er å slå sammen Buskerud og Vestfold, samt den vestlige delen av Akershus til en region.
AA170712 - Taliban-opprørere stanset en buss på vei til det vestlige Herat, hentet ut passasjerene og skjøt og drepte dem, forteller en talsmann for guvernøren i Farah-provinsen, Mohammad Naser Mehri.
DB170711 I andre nabolag i de vestlige delene av byen er ødeleggelsene anslått til å være over 70 prosent av alle hus, bygninger og infrastruktur.
DB170711 Forfatter Øystein Stene hevder « det vestlige blikket på øst gjør oss blinde for nyanser i religiøse konflikter.
DB170711 Gjenerobringen av storbyen, spesielt den vestlige delen, var et mareritt.
DB170711 Det største området IS kontrollerer i Irak, ligger i den vestlige delen av Ramadi-provinsen.
VG170710 Også i andre deler av det vestlige USA, i Colorado, Arizona, Oregon og Nevada, er folk evakuert fra skogbranner.
VG170710 Det er imidlertid ikke meldt om omkomne som følge av noen av brannene som herjer det vestlige USA og Canada.
VG170710 Om det er vold, trakassering eller ran, disse barna er synlig vestlige i både oppførsel og klesstil, og dermed mer utsatt for alt overnevnte.
DB170710 ¶ HERJER : Skogbranner har herjet i det vestlige USA og Canada gjennom helgen.
DB170710 Også i andre deler av det vestlige USA, i Colorado, Arizona, Oregon og Nevada, er folk evakuert fra skogbranner.
DB170710 Det er imidlertid ikke meldt om omkomne som følge av noen av brannene som herjer det vestlige USA og Canada.
DB170710 - I enkelte rike, vestlige land, ser det ut til at antall overvektige barn har stabilisert seg, sier Knut Inge Klepp, direktør for psykisk og fysisk helse ved Folkehelseinstituttet.
DB170710 Håpet og troen for dette prosjektet er at mange mennesker liker bacon - noe mange i den vestlige verden gjør.
DA170710 Fem asylsøkere som alle fikk avslag i Norge, har nå fått opphold i andre vestlige land.
AA170710 Også i andre deler av det vestlige USA, i Colorado, Arizona, Oregon og Nevada, er folk evakuert fra skogbranner.
AA170710 Det er imidlertid ikke meldt om omkomne som følge av noen av brannene som herjer det vestlige USA og Canada. ( ©NTB ) ¶
DN170709 Søndag var det meldt om over 180 ulike skogbranner i den vestlige delen av Canada.
NL170708 Om du mener Vesten har begått overgrep i Midtøsten, gir det deg ingen rett til å begå overgrep i ditt eget, vestlige land.
NL170708 Om du mener Vesten har begått overgrep i Midtøsten, gir det deg ingen rett til å begå overgrep i ditt eget, vestlige land, skriver Venstres Abid Raja.
DB170708 Så henvendte presidenten seg til den vestlige pressen.
VG170707 Det er dette Kreml kaller russofobi, en påstått vrangforestilling i vestlige kretser om alt vondt Russland skal står bak.
AA170707 Intens motstand fra IS gjorde at gjenerobringen av den vestlige delen av byen med gamlebyen tok lang tid, men det skal nå bare være noen få hundre IS-medlemmer igjen i de mest sentrale kvartalene av gamlebyen.
DB170706 Dette understøttes av innbyggere på Saipan og japanske soldater, som forteller om vestlige fanger på øya.
DN170705 ¶ Kampen mot IS vil imidlertid trolig være oppskrift for hvordan vestlige makter i årene som kommer vil fremme sine interesser i konfliktområder.
AA170705 En lang rekke vestlige land deltar i den USA-ledede koalisjonen som bidrar med flyangrep i kampen mot IS.
VG170704 Om du mener Vesten har begått overgrep i Midtøsten, gir det deg ingen rett til å begå overgrep i ditt eget, vestlige land.
DN170704 Flere vestlige land har bedt om at han løslates slik at han kan få behandling på et sykehus i vesten.
AP170704https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Narkotika-er-farlig--forbudsregimet-er-farligere--Anne-Siri-Koksrud-Bekkelund-624513b.html På 1920-tallet var alkohol forbudt i Norge og flere andre vestlige land.
AA170704 Da måtte de trekke seg ut på grunn av de vestlige sanksjonene mot landet.
AA170704 I likhet med sentralbanker i mange andre vestlige land har Riksbanken de siste årene holdt rentene på historisk lave nivåer. ( ©NTB ) ¶
NL170703 Det er et revolusjonerende og nytt konsept, som, i allefall på papiret, er overlegent i forhold til dagens vestlige stridsvogner.
NL170703 Skjerming kan ses på som en human måte å ivareta mennesker med stor redsel, uro og aggresjon og det er et alternativ til isolasjon som brukes i de fleste andre vestlige land.
AP170703https://www.aftenposten.no/verden/Historiker-mener-at-Trump-er-den-forste-amerikanske-tsaren-Na-moter-han-en-annen-harsar-og-autoritar-keiser-624332b.html Putin ser på vestlig demokrati med menneskerettigheter og valg som staffasje som vestlige ledere kan pynte seg med, men at de i virkeligheten er like korrupte og hyklerske som russiske ledere.
AP170703https://www.aftenposten.no/verden/Historiker-mener-at-Trump-er-den-forste-amerikanske-tsaren-Na-moter-han-en-annen-harsar-og-autoritar-keiser-624332b.html - Alle russiske og sovjetiske ledere har ment at vestlige valg ikke er reelle og at det viktigste ikke er hvem som stemmer, men hvem som teller stemmene, slik Stalin sa.
AA170703 I provinsen Anbar i den vestlige delen av landet opplyser lokale myndigheter at 14 mennesker ble drept av en selvmordsbomber kledd i heldekkende kvinneklær søndag.
AA170703 En lang rekke vestlige land deltar i den USA-ledede koalisjonen som bidrar med flyangrep i kampen mot IS. ( ©NTB ) ¶
AP170702https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/GVjkm/EU-ber-Kina-loslate-kreftsyk-fredsprisvinner-umiddelbart--Erna-Solberg-vil-ikke-svare-pa-om-hun-er-enig Kinesiske myndigheter irriterer seg over Xiaobo-kommentarer fra vestlige land ¶
AP170702https://www.aftenposten.no/norge/politikk/EU-ber-Kina-loslate-kreftsyk-fredsprisvinner-umiddelbart--Erna-Solberg-vil-ikke-svare-pa-om-hun-er-enig-624412b.html Kinesiske myndigheter irriterer seg over Xiaobo-kommentarer fra vestlige land ¶
VG170701 Vi mener det er viktig at norske skolebarn gis grundig innsikt i det tankegodset og verdifundamentet som både norsk og europeisk åndsliv, kultur og lovgivning i stor grad bygger på, og som har vært den viktigste forutsetningen for framveksten av vår vestlige sivilisasjon.
DB170701 Vestlige forestillinger av buddhisme som en fredelig underdog har bidratt til skremmende underrapportering av vold og undertrykkelse på Sri Lanka.
DB170701 Vestlige fantasiforestillinger om en totalpasifistisk religion passet ikke med et sånt utspill.
VG170630 I russisk propaganda fremstår Putin som en forsvarer av tradisjonelle verdier, i motsetning til moralsk korrupte og dekadente vestlige land.
DN170630 Sanksjonene er innført som en motreaksjon på vestlige sanksjoner mot Russland.
DN170630 Fredag ble det også varslet at Russland vil forlenge sine sanksjoner mot vestlige land til 2018.
DB170630 ¶ MINORITET I EGNE LAND : På facebooksiden til Scandza Forum blir hvite sagt å være på vei til å bli en minoritet i mange vestlige land.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/Russland-struper-pengestrommen-til-Europaradet-624371b.html Sanksjonene er innført som en motreaksjon på vestlige sanksjoner mot Russland.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/Russland-struper-pengestrommen-til-Europaradet-624371b.html Fredag ble det også varslet at Russland vil forlenge sine sanksjoner mot vestlige land til 2018.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/Ny-rapport-Saringass-ble-brukt-i-Syria-angrep-624320b.html USA og flere vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt strids- eller nervegass under angrepet.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/Ny-rapport-Saringass-ble-brukt-i-Syria-angrep-624320b.html Vestlige etterretningsbyråer har lagt skylden på regjeringen til Bashar al-Assad for angrepet i Khan Sheikhoun.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/Joshua-Wong-var-tenaringen-som-tok-opp-kampen-mot-en-av-verdens-mektigste-Denne-helgen-vil-han-kjempe-igjen-623961b.html - Dere i vestlige medier spør alltid om det !
AA170630 Sanksjonene er innført som en motreaksjon på vestlige sanksjoner mot Russland.
AA170630 Fredag ble det også varslet at Russland vil forlenge sine sanksjoner mot vestlige land til 2018.
DB170629 - Russland sår konspirasjonsteorier på nettet i forsøkt på å svekke vestlige demokratier, sa Trumps sikkerhetsrådgiver på konferansen onsdag.
DB170627 Hun tror likevel ikke at Qatar-regjeringen vil gå med på kravene, og mener også at Al Jazeera er en viktig kanal fordi den er på plass i land og krig- og kriseområder som vestlige medier prioriterer ned.
DB170627 For vi har aldri hatt mangel på gode intensjoner i vårt moderne vestlige samfunn, men gode løsninger er det verre med.
AP170627https://www.aftenposten.no/verden/Mektig-fagforening-oppfordrer-til-streik-mot-Macron-624141b.html Tradisjonelt sett har fagforeningene betydelig innflytelse i landet, selv om andelen franskmenn som er fagorganisert er lav sammenlignet med andre vestlige land.
VG170626 Irakiske styrker frigjorde den østlige delen av byen i januar, men den vestlige delen har vært vanskeligere å gjenerobre.
SA170626 Storbritannia viste til vestlige sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim, skriver DN.
DN170626 Irakiske styrker frigjorde den østlige delen av byen i januar, men den vestlige delen har vært vanskeligere å gjenerobre.
DN170626 Modi forsøker å få flere vestlige selskaper til å starte produksjon i India.
DB170626 Nå var han sammen med seks andre vestlige statsborgere og alle tryglet om hjelp.
DB170626 ¶ JIHADISTISK TERROR : De voldelige aspektene ved islam er blitt aksentuert på 1900-tallet gjennom framveksten av jihadistisk islamisme, som i dag viser seg ved stadige terrorhandlinger, i vestlige samfunn og andre deler av verden, skriver artikkelforfatteren.
DB170626 En slik modning er ikke skjedd i islam, hvor de voldelige aspektene er blitt aksentuert på 1900-tallet gjennom framveksten av jihadistisk islamisme, som i dag viser seg ved stadige terrorhandlinger, i vestlige samfunn og andre deler av verden.
DB170626 Dette er en selsom påstand, siden islamistiske terrorhandlinger både avverges og skjer stadig i vestlige land, inkludert våre naboland.
AA170626 Under besøket skal Dunford møte afghanske ledere og ledere for de militære styrkene som USA og andre vestlige land har utplassert i landet.
AA170626 Modi forsøker å få flere vestlige selskaper til å starte produksjon i India.
VG170625 Til applaus fra de inviterte flyktningene, beskrev Erdogan den syriske krisen som en « svart flekk på historien », og angrep Vesten for unnlatenhet : ¶ - Vestlige land, som har snakket om demokrati og lovmessighet til andre land i årtier, har vendt ryggen til demokrati, rettigheter og frihet for det syriske folk.
VG170625 - Det er upassende for enhver muslim å la seg forlede av det Vestlige synet, der man anser en dråpe olje for mer verdt enn et menneskeliv, sa Erdogan.
AP170624https://www.aftenposten.no/verden/Her-flyr-det-russiske-jagerflyet-farlig-nart-623909b.html Russlands forsvarsminister advarer mot økende militær spenning langs sin vestlige grense.
AP170624https://www.aftenposten.no/verden/Fluktruter-apnet-for-sivile-i-Mosul-623922b.html Offensiven mot den vestlige delen av Mosul startet i februar, en måneds tid etter at den østlige delen av byen var befridd.
VG170623 De fire er de eneste kjente vestlige fangene i Nord-Korea.
VG170623 Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits, som får luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen, har siden også rykket inn i de vestlige bydelene, men noen hundre IS-opprørere holder fortsatt stand i gamlebyen.
VG170623 * 1 Offensiven har gått mye tregere enn forutsett, men styrkene skaffet seg etter hvert kontroll over både den østlige og vestlige delen av byen. * 1 Siden kampene begynte har om lag 862.000 mennesker flyktet fra byen.
VG170623 Europa : Også vått over vestlige del av Kontinentet.
VG170622 Et annet eksempel er Marine Le Pens idolisering av Putin ( « den vestlige sivilisasjonens redningmann » ).
VG170622 Det er del av vår vestlige kulturarv med røtter tilbake til opplysningstiden.
AP170622https://www.aftenposten.no/verden/Russland-Hoy-sannsynlighet-for-at-IS-lederen-er-dod-623771b.html Vestlige og irakske tjenestemenn mottok meldingen med skepsis.
AA170622 - Vi står også klar med nødhjelp til den vestlige delen av byen så snart det lar seg gjøre å komme fram, lover de. ( ©NTB ) ¶
SA170621https://www.aftenbladet.no/utenriks/i/bVmO3/Spent-over-Ostersjoen--NATO-fly-ble-jagd-vekk Sjoigu sier sikkerhetssituasjonen har begynt å forverre seg langs Russlands vestlige grense.
SA170621 Sjoigu sier sikkerhetssituasjonen har begynt å forverre seg langs Russlands vestlige grense.
DB170621 Britiske Danny Gratton, som var med Warmbier på nyttårsturen til Nord-Korea, er den eneste vestlige borgeren som så at Warmbier ble pågrepet av nordkoreanske myndigheter.
DB170621 Stone snakker seg varmere og lunere når han kritiserer vestlige , og særlig amerikanske, medieprofilers forsøk på å skape seg et navn ved å være tøffe overfor Putin.
DB170621 Gratton skal ha vært den eneste vestlige personen som så Warmbier ble pågrepet av nordkoreanske sikkerhetsfolk i Pyongyang 2. januar 2016.
DA170621 BYHISTORIE : De siste årene er det politiske landskapet i den vestlige verden blitt vesentlig endret.
NL170620 Tanken på å skaffe seg alt av materielle goder, alt som den vestlige materielle verden kunne by på, ble hoveddrivkraft i menneskenes liv.
DN170620 - Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.
DN170620 43 prosent ( 377.500 ) er fra EU og EØS-området og andre vestlige land.
DB170620 ¶ VOLDSOMME KAMPER : Røyk kommer opp fra Shifa-nabolaget i den vestlige delen av Mosul i helga.
DB170620 Terrorgruppa IS har kontrollert Mosul helt siden sommeren 2014, men er nå kun i et lite område av det vestlige Mosul.
DB170620 ROCK-HISTORIE : Kunstner Morten Traavik i den nordkoranske hovedstaden Pyongyang sammen med frontfiguren Milan Fras i bandet Laibach, som i 2015 var det første vestlige rockbandet som noen gang har spilt i landet.
DB170620 Høsten 2015 opptrådte det slovenske bandet Laibach, som første vestlige pop-/rockeband, Nord-Korea.
DB170620 ROCK-HISTORIE : Kunstner Morten Traavik i den nordkoranske hovedstaden Pyongyang sammen med frontfiguren Milan Fras i bandet Laibach, som i 2015 var det første vestlige rockbandet som noen gang har spilt i landet.
DB170620 Høsten 2015 opptrådte det slovenske bandet Laibach, som første vestlige pop-/rockeband, Nord-Korea.
AA170620 - Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.
AA170620 43 prosent ( 377.500 ) er fra EU og EØS-området og andre vestlige land. ( ©NTB ) ¶
NL170619 Er recovery egentlig en eufemisme for det faktum at mange vestlige land ikke har penger til å ta vare på og gi omsorg til mennesker med alvorlige psykiske sykdommer ?
DN170619 En jihadist kan defineres som en person som bruker vold i kampen mot en verdensorden styrt av vestlige land.
DB170619 IS ønsker å bryte opp det vestlige samfunnet.
DB170619 Det kan fort bli en voldsspiral som tjener IS' mål om å undergrave det vestlige samfunnet, sier Thomas Slensvik, orlogskaptein og hovedlærer ved Forsvarets høgskole, til Dagbladet.
DB170619 Gjennom slike fans har også sansen for det uforutsigbare og fabulerende lekket inn i den vestlige hovedstrømmen.
DB170619 Et utviklet Sentral-Asia er viktig for å stanse islamistisk smitte fra Afghanistan til den uighuriske majoritetsbefolkningen i Kinas vestlige Xinjiang-provins.
AP170619 Syriske myndigheter har benyttet seg av den relative roen i det vestlige Syria, til å presse på mot det østlige Syria langs tre akser, skriver Aron Lund i Syria Deeply.
AA170619 Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits, som får luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen, har siden også rykket inn i de vestlige bydelene, men noen hundre IS-opprørere holder fortsatt stand i gamlebyen.
AA170619 Både USA og Storbriannia er foregangsland i den vestlige verden, og om en slik kontroll blir helt eller delvis gjennomført der så finnes det store sjanser for at et krav om kontroll om hva vi foretar oss på nettet også vil finne sine sympatisører i regjeringer i andre land.
VG170618 Stedet skal være mye brukt av vestlige besøkende.
NL170618 Gjennom århundrene har kunstnere og forfattere i den vestlige verden forestilt seg og skildret den kalde verden.
DN170618 Donald Trump er kun opptatt av seg selv, ikke av å stoppe de russiske angrepene mot vestlige demokratier, sier LSE-forsker Brian Klaas.
DA170618 Stedet skal være mye brukt av vestlige besøkende.
AP170618https://www.aftenposten.no/verden/Irakiske-styrker-innleder-offensiv-mot-Mosuls-gamleby-623440b.html Offensiven har gått mye tregere enn forutsett, men styrkene skaffet seg etter hvert kontroll over både den østlige og vestlige delen av byen.
AP170618 Offensiven har gått mye tregere enn forutsett, men styrkene skaffet seg etter hvert kontroll over både den østlige og vestlige delen av byen.
AP170618 Stedet skal være mye brukt av vestlige besøkende.
AA170618 Offensiven har gått mye tregere enn forutsett, men styrkene skaffet seg etter hvert kontroll over både den østlige og vestlige delen av byen. ( ©NTB ) ¶
AP170617https://www.aftenposten.no/verden/Gruppen-som-sto-bak-Teheran-terroren_-hevdes-a-ha-aner-tilbake-til-mulla-Krekars-Ansar-al-Islam-623196b.html Den eneste av de fem angriperne som er blitt identifisert, er Serias Sadeghi, en kurder fra Paveh i det vestlige Iran.
AP170617https://www.aftenposten.no/kultur/i/q92og/Stein-Ringen-Mye-rusk-i-ambisios-Kina-bok I det siste tiåret har bøker på vestlige språk om Kina tatt opp nye og viktige sider ved landets utvikling, men det politiske systemet og det statlige maskineriet som har vært motoren i denne utviklingen, er kommet i bakgrunnen.
AP170617https://www.aftenposten.no/kultur/Stein-Ringen-Mye-rusk-i-ambisios-Kina-bok-622725b.html I det siste tiåret har bøker på vestlige språk om Kina tatt opp nye og viktige sider ved landets utvikling, men det politiske systemet og det statlige maskineriet som har vært motoren i denne utviklingen, er kommet i bakgrunnen.
AP170617 Den eneste av de fem angriperne som er blitt identifisert, er Serias Sadeghi, en kurder fra Paveh i det vestlige Iran.
AP170617 I det siste tiåret har bøker på vestlige språk om Kina tatt opp nye og viktige sider ved landets utvikling, men det politiske systemet og det statlige maskineriet som har vært motoren i denne utviklingen, er kommet i bakgrunnen.
NL170616 Det er del av en urgammel samisk tradisjon og verdensbilde, og som ofte er i fullstendig konflikt med den norske, eller vestlige tankegangen.
DN170616 Røyk velter opp etter kamphandlinger i Mosuls vestlige Al-Shifa-distrikt 15. juni i år.
AP170616 Bare Willy Brandt, som lærte tyskerne - i øst og vest - å « våge mer demokrati » og Konrad Adenauer, som førte Forbundsrepublikken inn i det gode selskap av vestlige stater, kunne gjøre ham rangen stridig som den viktigste.
DB170615 Sannheten er at demokratiet, norsk politikk, og politikken i alle vestlige land er kuppet - av systemer og strukturer ; partier, utvalg, komiteer, byråkrati og valgsystemer.
DB170615 Han forsvarte Ukraina-politikken som førte til vestlige sanksjoner mot Russland med at mens sanksjonene hadde kostet Russland 50 milliarder dollar, så hadde de kostet Vesten 100 milliarder dollar.
DA170615 Gulflandenes diplomatiske krise kan få store konsekvenser både i Midtøsten og for vestlige land.
AA170615 Dessverre ser han på hjelp som en transaksjon mellom den vise, vestlige legen og lidende ofre.
DB170613 Denne består angivelig i målrettede angrep mot vestlige mål, deriblant firmaer som driver innen sektorer som finans og media.
BT170613 MS er den sykdommen som hyppigst fører til uførhet hos unge voksne i den vestlige verden.
VG170612 Store deler av Mosul er befridd for IS´ terror-regime, men det pågår fortsatt harde kamper i vestlige bydeler.
DB170612 Det er også en påminnelse om at IS utfører terror både innenfor islam og mot vestlige mål.
DA170612 Men tendensen i NATO og vestlige land har vært at man går lengre enn folkerettens forpliktelser, og ikke ønsker sivile tap overhodet.
AP170611https://www.aftenposten.no/verden/To-gra-menn-far-de-unge-til-valglokalene-622935b.html Selv om valgoppmøtet generelt i den vestlige verden er synkende, er det bekymringsfull hvor få unge som stemmer, skriver The Economist.
AP170611 Selv om valgoppmøtet generelt i den vestlige verden er synkende, er det bekymringsfull hvor få unge som stemmer, skriver The Economist.
AA170611 Siden kampene begynte for en uke siden, har SDF erobret to nabolag i den østlige og vestlige utkanten av byen. ( ©NTB ) ¶
AA170610 USA-støttede krigere fra SDF trengte seg inn i den vestlige delen av IS-bastionen Raqqa i Syria lørdag, ifølge SDF og eksilgruppa SOHR.
AA170610 - SDF erobret den vestlige halvdelen av bydelen Al-Sabahiya og styrker sine stillinger der, sier SOHR-direktør Rami Abdulrahman.
AA170610 Ifølge regjeringen er mer enn 628.000 mennesker fordrevet fra den vestlige delen av Mosul som har anslagsvis 1,8 millioner innbyggere. 345.000 av dem som er fordrevet, er barn.
AA170610 Trumps møter i Europa var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
AA170610 Olavs bru ble revet i 1920, var båtforbindelsen en stor besparelse for folk som arbeidet på Brattøra, eller reisende som skulle til Trondheims vestlige områder.
VG170609 Møtene var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
SA170609 Trumps møter i Europa var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
SA170609 Møtene var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
DB170609 Bildene fra London ga meg inntrykket av at verdiene som ung muslim ikke er forenlig med de vestlige verdiene jeg hver dag prøver å tilpasse meg.
DB170609 Sosialdemokratiet er - med unntak for Norge - i krise i hele den vestlige verden.
DA170609 Møtene var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
BT170609 Møtene var preget av konflikter mellom Trump og USAs vestlige allierte, og Tysklands statsminister Angela Merkel vakte oppsikt med dårlig skjult kritikk av presidenten.
DN170608 Konflikten har skapt frykt i en allerede ustabil region som er viktig for energiforsyning og er hjem til flere vestlige militærbaser.
DB170608 Konflikten har skapt frykt i en allerede ustabil region som er viktig for energiforsyning og er hjem til flere vestlige militærbaser.
AA170608 - Troverdige rapporter tyder på at over 231 sivile som forsøkte å flykte fra den vestlige delen av Mosul, er blitt drept siden 26. mai, skriver OHCHR i en uttalelse torsdag. 204 av disse skal ha blitt drept i løpet av tre dager i forrige uke.
AA170608 Når behovet for overvåkning øker ettersom IS presses tilbake i Syria og hvor fremmedkrigere begynner å se nederlaget i øynene, og ønsker å vende tilbake til de vestlige landene de kom fra.
VG170607 At vestlige liberale land har kontakter med autoritære stater er selvsagt moralsk utfordrende, men man skal være ganske kreativ for å finne et ideologisk fellesskap mellom salafister og Det Norske Utenriksdepartementet.
NL170607 Ja som terroristene har fått med seg hit til vestlige land i morsmelka.
DN170607 Mustad Eiendom eies av en gren av den tradisjonsrike Mustad-familien, og utvikler og leier ut blant annet eiendommen på kjøpesenteret CC Vest på Oslos vestlige grense mot Bærum.
DN170607 OECD er den vestlige verdens organisasjon for økonomisk integrasjon og har blant annet til hensikt å fremme vekst og sosial velferd.
DB170607 Siden angrepene på Tvillingtårnene i New York og Pentagon i 2001, har vestlige land vedtatt strengere lover mot terror og gitt politiet stadig videre og mer inngripende fullmakter.
DB170607 Over hele den vestlige verden har utviklingen gått i den retningen.
DB170607 Her er det viktig å være oppmerksom på at Storbritannia allerede har noen av de mest inngripende sikkerhets- og terrorlovene i den vestlige verden.
DB170607 Den vestlige okkupasjonen tok formelt slutt i 1955 da Vest Tyskland ble medlem av NATO, men ble i praksis opprettholdt helt fram til 1994, da britene avviklet sin Rhin-armé på 53 000 mann, og amerikanerne hadde redusert sitt nærvær fra 300 000 mann til bare noen få brigader.
AP170607https://www.aftenposten.no/verden/IS-truet-med-angrep-for-10-ar-siden--na-hevder-de-a-sta-bak-kompleks-og-koordinert-terror-i-Teheran-622673b.html Det tyder på at angriperne ikke er iranere og til og med kan være vestlige personer som har lært arabisk og ikke har arabisk som morsmål, skriver Iran-kjenner og forsker Ali Alfoneh ved Atlantic Council i en e-post til Aftenposten.
AP170607 Hun er dermed i ferd med å klare noe mange vestlige politikere fra de etablerte partiene drømmer om : Å finne en måte å vinne tilbake velgerne fra ytre høyre på.
AP170607 Det tyder på at angriperne ikke er iranere og til og med kan være vestlige personer som har lært arabisk og ikke har arabisk som morsmål, skriver Iran-kjenner og forsker Ali Alfoneh ved Atlantic Council i en e-post til Aftenposten.
AP170607 Det tyder på at angriperne ikke er iranere og til og med kan være vestlige personer som har lært arabisk og ikke har arabisk som morsmål, skriver Iran-kjenner og forsker Ali Alfoneh ved Atlantic Council i en e-post til Aftenposten.
AA170607 OECD er den vestlige verdens organisasjon for økonomisk integrasjon og har blant annet til hensikt å fremme vekst og sosial velferd.
AA170607 OECD er den vestlige verdens organisasjon for økonomisk integrasjon og har blant annet til hensikt å fremme vekst og sosial velferd.
VG170606 For å kunne fø en voksende befolkning uten å øke klimagassutslippene, må vestlige land legge om kostholdet, ifølge rapporten.
DB170606 Det var vestlige oppkjøpere som hadde en uhemmet appetitt på kinesisk poprevolusjonær kunst, også kalt « kynisk realisme » eller « post-Tiananmen-skolen ».
AP170606https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/--Farre-vestlige-kriger-vil-gi-mindre-terror-622617b.html | - Færre vestlige kriger vil gi mindre terror ¶
AP170606 | - Færre vestlige kriger vil gi mindre terror ¶
NL170605 Det ville vært et enormt framskritt om vi sluttet å gjøre bot på vegne av vår vestlige kultur.
NL170605 Den norske offentligheten har i løpet av ganske kort tid beveget seg et stort stykke i forståelsen av hva slags fiende de liberale, vestlige demokratiene står overfor.
NL170605 De neste årene er det lov til å håpe på færre slagord som legger skylden på vestlige samfunn for den bestialske vold som påføres oss.
DB170605 IS har som vane å svare med oppfordring til terror når de blir utsatt for offensiver fra vestlige land.
VG170604 Statsminister May går langt i å antyde hvem som står bak, og hvorfor, når hun sier at de tre siste terrorangrepene Storbritannia har opplevd « er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam ».
SA170604 - Men det er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
SA170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam.
SA170604 GJESTEKOMMENTAR : Donald Trump vil kanskje ikke være slutten på den vestlige verden, men han kan avslutte USAs rolle som sentrum i den.
FV170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam.
DN170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
DA170604 - Men det er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
BT170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
AA170604 - Men det er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
AA170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam, sier hun.
AA170604 - Men de er knyttet sammen av en ond ideologi som sier at vestlige verdier ikke er i samsvar med islam.
VG170602 « It Ain't Me » har også vært en topp 10-hit i mesteparten av den vestlige verden.
SA170602 Videre ser vi russisk infiltrasjon i vestlige valgkampanjer.
SA170602 De norske og vestlige soldatene som falt i krig i Østen falt forgjeves.
SA170602 Angela Merkel, kanskje den viktigste politikeren i den vestlige verden akkurat nå, uttrykker bekymring.
VG170601 Weddady er uenig med vestlige ledere som mener krigen i Syria og Irak er samme problemstilling som terroren fra IS.
VG170601 Weddady er oppgitt over vestlige ledere som kaller kampen mot IS for en religionskrig.
DB170601 Barn i vestlige land har en fattig tarmflora, og fattig tarmflora kobles til overvekt, sier Vea, som mener det bør forskes mer på industriprodusert babymat og babygrøt som gis til barn med skje.
DB170601 Det gjør ikke truslene mot vestlige land mindre farlige eller alvorlige.
AP170601 | Russlands president utelukker ikke at « patriotiske » russiske hackere kan ha stått bak angrep mot vestlige stormakter ¶
AA170601 Vestlige land har iverksatt en rekke sanksjoner mot Russland som følge av russisk støtte til separatistene i Øst-Ukraina og Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya.
VG170531 Taliban annonserte for en måned siden at de ville sette i gang med sin årlige våroffensiv og angripe først og fremst vestlige styrker med en blanding av konvensjonell taktikk, gerilja og selvmordsangrep.
VG170531 Selv når målene er vestlige er ofrene gjerne lokale.
VG170531 Den enorme bomben som ble detonert i Kabul onsdag var åpenbart rettet mot vestlige diplomater.
SA170531 Både den tyske og norske ambassaden, samt en rekke andre vestlige ambassader, ligger i et område kalt Wazir Akbar Khan.
NL170531 Dersom man gir et så klart uttrykk for at man misliker vår vestlige kultur at det er truende, da fortjener du heller ikke godene fra det norske samfunnet.
DN170531 Hua og to andre personer har de siste månedene jobbet « under cover » ved kinesiske fabrikker som har produsert sko for Ivanka Trump og andre vestlige selskaper.
DN170531 Schulz anklager Trump for å ødelegge vestlige verdier ¶
DN170531 Schulz anklager Trump for å ødelegge vestlige verdier ¶
DB170531 - Han er en ødelegger av alle vestlige verdier på en måte vi aldri før har opplevd, sa Schulz.
BT170531 På 1990-tallet nedla Filippinene forbud mot au-pair-migrasjon til vestlige land.
AA170531 Mot slutten av uken vil et høytrykk mellom de vestlige delene av Russland og Finland gi østlige vinder og stigende temperaturer.
AA170531 Både den tyske og norske ambassaden, samt en rekke andre vestlige ambassader, ligger i et område kalt Wazir Akbar Khan. ( ©NTB ) ¶
VG170530 Irakiske offiserer sier at flere vestlige land har lister med statsborgere innad i IS, men at det kun er Frankrike som selv er involvert i jakten.
VG170530 Mange av de fornærmede barna i disse sakene lever i fattigdom eller er uten nære omsorgspersoner, og blir kynisk utnyttet av vestlige menn, skriver politiet.
VG170530 Det må også avklares på nasjonalt nivå hvordan politiet skal samarbeide med både vestlige lande og andre land. 51 siktet ved første presentasjon ¶
DN170530 | Schulz anklager Trump for å ødelegge vestlige verdier ¶
DN170530 USAs president Donald Trump ødelegger vestlige verdier, hevder ¶
DN170530 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
DN170530 Merkel hadde også sine egne uttalelser om det frem til nå bunnsolide forholdet mellom to av den vestlige verdens absolutte supermakter.
DB170530 Mange av de fornærmede barna i disse sakene lever i fattigdom eller er uten nære omsorgspersoner, og blir kynisk utnyttet av vestlige menn, skriver politiet.
DB170530 Gjerningspersonene på Filippinene har gjerne solgt overgrep til en rekke personer bosatt i ulike vestlige land, og gjerningspersonene tilbyr ofte overgrep mot flere ulike barn.
DB170530 Mange av de fornærmede barna i disse sakene lever i fattigdom eller er uten nære omsorgspersoner, og blir kynisk utnyttet av vestlige menn.
DA170530 Mange av de fornærmede barna i disse sakene lever i fattigdom eller er uten nære omsorgspersoner, og blir kynisk utnyttet av vestlige menn, skriver Vest politidistrikt.
AA170530 | Schulz anklager Trump for å ødelegge vestlige verdier ¶
AA170530 USAs president Donald Trump ødelegger vestlige verdier, hevder de tyske sosialdemokratenes leder Martin Schulz.
AA170530 Mange av de fornærmede barna i disse sakene lever i fattigdom eller er uten nære omsorgspersoner, og blir kynisk utnyttet av vestlige menn, skriver Vest politidistrikt.
VG170529 Det er noen som står opp mot det, i den vestlige verden ser vi de liberale partiene vokse frem som en motkraft, sier Grande til VG.
SA170529 - Vestlige sanksjoner mot Russland bidrar ikke til å løse konflikten i Ukraina, sa han under mandagens pressekonferanse.
DN170529 - Vestlige sanksjoner mot Russland bidrar ikke til å løse konflikten i Ukraina, sa han under mandagens pressekonferanse.
DN170529 Men det er ikke i Russlands interesse at det vestlige samarbeidet faller helt sammen, og at det blir kaos og uforutsigbarhet, sier Svein Melby, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier og ekspert på forholdet mellom USA, Europa og Nato.
DN170529 Han minner om skepsisen mot den tyske gjenforeningen i 1990, ikke bare i Sovjetunionen/Russland, men også i USA, Frankrike, Storbritannia og en rekke vestlige land.
DB170529 Vestlige delen av øya utgjør Hasvik Kommune, cirka 1100 mennesker.
DB170529 Norske sanksjoner ¶ Vestlige makter fordømmer den siste missiltesten, og mandag ble det også kjent at Norge innfører økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea.
DB170529 Med Trump som president renner innholdet ut for den vestlige solidariteten vi har tatt som en selvfølge i etterkrigstida, og det er på tide selv å ta ansvaret for vår skjebne, og forsvare den frie verdens verdier.
DB170529 - Min viktigste beskjed til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dets dypeste mening er fundamentale vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk etter sitt møte med Trump.
DA170529 Laurantzon mener også at India har en sterk feminisme, selv om den ikke alltid er like lett å få øye på med vestlige øyne.
DA170529 Foreldrene deres emigrerte, mens barna flyttet tilbake - med vestlige idealer i kofferten.
BT170529 De har det siste året utført terrorhandlinger mot vestlige mål.
AP170529 | Kriminaliteten er på vei ned i hele den vestlige verden.
AA170529 Her havnet han på kollisjonskurs med andre vestlige ledere under både G7-møtet på Sicilia og NATO-toppmøtet i Brussel.
AA170529 Her havnet han på kollisjonskurs med andre vestlige ledere under både G7-møtet på Sicilia og NATO-toppmøtet i Brussel. ( ©NTB ) ¶
AA170529 Den irakiske hæren varsler storoffensiv i den vestlige delen av byen.
VG170528 Men forholdet mellom de vestlige maktene skurrer på flere fronter for tiden : ¶
VG170528 Mer enn 400.000 mennesker i landets vestlige og østlige deler skal være evakuert etter at uvanlig store nedbørsmengder utløste flere jordskred og førte til at flere elver gikk over sine bredder sist fredag.
VG170528 Qatar oppfattes likevel sjelden som en trussel mot vestlige verdier, og har kunnet operere nokså uforstyrret i skyggen av Saudi Arabia.
VG170528 Gulfstaten oppfattes sjelden som en trussel mot vestlige verdier, men også her er salafisme statsreligion.
VG170528 Det har også etablert seg en trend hvor vestlige politikere drar til emiren for å få finansiert antatt integreringsfremmende moskeer i europeiske storbyer.
DN170528 Toppmøtene var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump ( til venstre ) og hans vestlige allierte, deriblant Tysklands statsminister Angela Merkel.
DN170528 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
DB170528 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
DB170528 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte, skriver NTB.
BT170528 Det kraftige regnet har utløst de verste skredene på 14 år i de sørlige og vestlige delene av øya.
AP170528https://www.aftenposten.no/verden/Merkel--Europeerne-ma-ta-sin-skjebne-i-egne-hender-622058b.html Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
AP170528 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
AA170528 Møtet var preget av konflikt mellom USAs president Donald Trump og USAs vestlige allierte.
VG170527 Hvis vi lurer på hvorfor populistene og ytterkreftene i den vestlige verden vinner frem, så handler det også om avstand.
VG170527 Demokratiet er under press i hele den vestlige verden.
DB170527 Statistisk sentralbyrå opererer i denne sammenhengen med to grupper innvandrere til Norge : det vi kan kalle « vestlige » og som er EU/EØS, USA, Canada, Australia og New Zealand, de vi kan kalle « ikke-vestlige » og som kommer fra resten av EU/EØS og Oseania og fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.
DB170527 Ser vi på nettoinnvandringa fra vestlige land er bildet motsatt : I 2011 var nettoinnvandringa på 32 357 mennesker og i 2016 var den på 768, hvilket er en nedgang på 98 prosent !
DB170527 Innvandrere fra vestlige land har for eksempel en sysselsettingsprosent som er 20 prosentpoeng høyere enn dem som kommer fra ikke-vestlige land.
DB170527 I åra som kommer, må vi forvente at innvandringa fra vestlige land går i null eller blir negativ, altså at flere flytter ut enn antallet som kommer inn.
DA170527 Med krefter som Trump i USA og Le Pen i Frankrike, kan utviklingen i Israel kanskje si noe om hva man kan forvente i andre vestlige land.
AP170527https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Det-handler-om-Allah--Eskil-Skjeldal-621854b.html En hyppig forklaring på radikaliseringen av unge muslimer, er kontekstuell og tar utgangspunkt i den opplevde situasjonen til ungdommen i det landet de har innvandret til : Det handler om utenforskap, om immigranter som kommer til vestlige land og kjenner på isolasjon, arbeidsledighet og fattigdom.
AP170527 Ordene står skrevet på en av plakat som henger i Beheshte Reza-gravplassen utenfor Mashhad i det vestlige Iran.
AP170527 En hyppig forklaring på radikaliseringen av unge muslimer, er kontekstuell og tar utgangspunkt i den opplevde situasjonen til ungdommen i det landet de har innvandret til : Det handler om utenforskap, om immigranter som kommer til vestlige land og kjenner på isolasjon, arbeidsledighet og fattigdom.
VG170526 - Unødvendig og provoserende, skriver avisens Europa-redaktør Peter Foster, som mener det etterlatte inntrykket etter presidentens besøk er at mer skiller vestlige , industrialiserte land enn forener dem.
NL170526 Professor Theodore Postol ved Massachusetts Institute of Technology, MIT, mener den nye radaren på grensa til Russland er en del av en pågående omringning av Russland som vil føre til en militær konfrontasjon mellom Russland og vestlige land.
DB170526 En lang rekke vestlige og arabiske land deltar i den USA-ledede koalisjonen i Syria og Irak.
DB170526 Det framstilles også som at det er de vestlige kvinnene som blir utnyttet for penger og gaver, og ikke omvendt, konstaterer Olsen.
DB170526 » Landet hadde en kulturell blomstringstid, særlig i Istanbul mellom 2003 og 2011, med utenlandske studenter, turister, EU-midler og vestlige moter.
DA170526 Det vestlige byer har brukt 200 år på, har Istanbul gjort på en generasjon.
DA170526 Den utforsker og sammenligner to myter, nemlig den vestlige om kong Ødipus, og den østlige om kong Rostam, fra det iranske eposet « Shahname ».
BT170526 Nå har Labour-leder Jeremy Corbyn startet opp igjen, og får kritikk for å påstå at terror mot vestlige land er en direkte konsekvens av vestlige lands militære operasjoner i muslimske land.
BT170526 Nå har Labour-leder Jeremy Corbyn startet opp igjen, og får kritikk for å påstå at terror mot vestlige land er en direkte konsekvens av vestlige lands militære operasjoner i muslimske land.
AP170526 En lang rekke vestlige og arabiske land deltar i den USA-ledede koalisjonen i Syria og Irak.
AA170526 En lang rekke vestlige og arabiske land deltar i den USA-ledede koalisjonen i Syria og Irak.
AA170526 Han stemte også mot NATOs bombing i Libya, og han er imot vestlige luftangrep i Syria.
VG170525 Det er viktigere at vi også innser at unge muslimer føler avmakt når muslimske barn blir drept av vestlige lands bomber.
VG170525 Vi har våre gode vestlige verdier som vi skal hegne om.
SA170525 | EUs hjemmelekse til Trump : Forsvar vestlige verdier ¶
DN170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk.
DN170525 - De grunnleggende vestlige verdiene er det som gir samarbeidet med USA sin dypeste mening, sier EUs president Donald Tusk etter møtet med USAs president.
AA170525 De grunnleggende vestlige verdiene er det som gir samarbeidet med USA sin dypeste mening, sier EUs president Donald Tusk etter møtet med USAs president.
AA170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekten for menneskets verdighet, sa Tusk da han møtte pressen etter besøket.
AA170525 | EUs hjemmelekse til Trump : Forsvar vestlige verdier ¶
AA170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk.
DA170524 Grace Gao vet ikke om regimet Kina er villig til å lytte til Helleland eller andre vestlige politikere om de tar menneskerettighetsspørsmål i et politisk møte på toppnivå.
DA170524 Som et motstykke til denne vestlige klassikeren introduserer forfatteren Østens gamle fortelling om Rostab og Sohrab, en far som dreper sin sønn, og kan bruke disse gamle beretningene til å reflektere over forskjeller og likheter i østlig og vestlig tenkning.
AP170524https://www.aftenposten.no/verden/Ny-rapport--23-millioner-flere-amerikanere-vil-sta-uten-helseforsikring-med-nye-Trumpcare-621871b.html USA har ikke et statlig, universelt helsevesen slik vi kjenner fra Norge og andre vestlige land.
AP170524 - Alle vestlige land har en etterretningsbasert tilnærming for å avdekke terrorisme før det skjer, men rammene varierer fra land til land, sier Cato Hemmingby, forsker og ekspert på ekstremisme, terrorisme, trusselanalyse og samfunnssikkerhet ved Politihøgskolen.
AP170524 USA har ikke et statlig, universelt helsevesen slik vi kjenner fra Norge og andre vestlige land.
AP170524 Sørøstasiatisk republikk og øynasjon i det vestlige Stillehavet, cirka 100 kilometer øst for det asiatiske fastland.
NL170523 Det er selvfølgelig ingen farbar vei å utløse harde og kollektive tiltak mot alle muslimer som bor i de liberale, vestlige demokratiene.
DN170523 - Dette er ikke bare koordinert og godt planlagt, men kommer på et tidspunkt hvor demokratiet i et av verdens største vestlige land er i full mobilitet.
AP170523 Det var første møte mellom de kirkelederne for den vestlige og østlige kirken siden splittelsen i 1054, den gang paven og patriarken bannlyste hverandre.
AA170523 Dette gikk relativt upåvirket hen blant vestlige land, som ellers støtter varmt opp om tilsvarende demokratiopprør i andre arabiske land.
VG170522 Populistene har vist at vestlige ledere ( og menneskerettsgrupper ) har tatt feil da de antok at befolkningen uten videre deler menneskerettighetenes verdier, at folk alltid forstår hvor viktig det er å behandle andre slik de ønsker å bli behandlet selv.
DB170522 Man kan til tider tro at den vestlige sivilisasjon var truet når man registrerer hvilke emosjoner som vekkes i det offentlige rom overfor denne religiøse tradisjon.
DB170522 Hykleriet vestlige allierte har utvist i sin omgang med Saudi Arabia opp gjennom åra, er grenseløs.
AP170522https://www.aftenposten.no/viten/i/x62rV/-Oyvind-Osterud-Vi-og-De-andre Nylig ble kritikken også rettet mot mediene for mangel på innlevelse når de gir større dekning av terrorhandlinger i vestlige land enn av den mer omfattende terroren i andre deler av verden.
AP170522https://www.aftenposten.no/viten/-Oyvind-Osterud-Vi-og-De-andre-621642b.html Nylig ble kritikken også rettet mot mediene for mangel på innlevelse når de gir større dekning av terrorhandlinger i vestlige land enn av den mer omfattende terroren i andre deler av verden.
AP170522 Nylig ble kritikken også rettet mot mediene for mangel på innlevelse når de gir større dekning av terrorhandlinger i vestlige land enn av den mer omfattende terroren i andre deler av verden.
VG170521 Målet skal være å spre frykt for at IS kan bruke samme metoder mot vestlige mål.
VG170521 De britiske og amerikanske styrkene frykter at terrorgruppen gjennomfører eksperimentene for senere å benytte de dødelige giftstoffene mot vestlige individer.
DA170521 - Det er noe med den vestlige kulturen, hvor naturen ses på som en utømmelig ressurs som skal utnyttes og hvor mye vil ha mer.
AP170521https://www.aftenposten.no/verden/Forsker-om-Donald-Trumps-tale--Saudi-Arabia-har-en-ideologi-som-ligner-pa-IS_-og-det-er-ganske-fjernt-fra-det-Trump-onsker-621602b.html I motsetning til Obamas historiske tale i Kairo, som skapte begeistring i både den muslimske og vestlige verden, tror Waage det bare er én stat som er fornøyd med Trumps tale.
AP170521 Omtrent 100 vestlige er kidnappet siden 2001.
AP170521 Ifølge BBC advarer britiske myndigheter om « veldig høy og konstant fare » for kidnapping av vestlige i Afghanistan.
AP170521 I motsetning til Obamas historiske tale i Kairo, som skapte begeistring i både den muslimske og vestlige verden, tror Waage det bare er én stat som er fornøyd med Trumps tale.
VG170520 Storbritannia er det mest sentraliserte landet i den vestlige verden.
VG170520 Også andre vestlige ledere har den siste tiden valgt å trosse Saudi-Arabias strenge klesregler for kvinner, blant dem Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Storbritannias statsminister Theresa May.
AP170520 I vestlige medier ble det spekulert på om han kunne bli landets neste øverste leder.
AP170520 I vestlige medier ble det spekulert på om han kunne bli landets neste øverste leder.
VG170519 Den innebar at Iran la sitt atomprogram til side, mot at mange vestlige sanksjoner mot landet ble opphevet.
VG170519 Selv om palmeoljen som brukes til biodrivstoff i Norge ikke kommer direkte fra avskogning, vet vi at økt etterspørsel fra Norge og andre vestlige land fører til at industrien ekspanderer i nye områder og at det blir mer avskoging.
DN170519 De siste årene har en rekke vestlige spill- og underholdningsselskaper blitt kjøpt opp i stor stil av kinesiske industriselskaper.
DB170519 Den såkalte « kinesiske brannmuren » er blitt heftig kritisert og til dels latterliggjort i vestlige demokratier, fordi den stenger ute og sensurerer nyheter og ideer som ikke gagner Kinas kommunistiske ledere.
DA170519 Dette er en del av vår felles, vestlige historie, og det er ikke spesielt behagelig å bli konfrontert med den imperialismen vi i vesten har tvunget på verden.
DA170519 De løsningene hun har valgt er ikke nødvendigvis feminine, men når utstillingen bygges rundt temaer som dionysisk kultur, sjamanisme og kollektivisme er det en tendens som går klart imot den maskulint definerte, selvsentrerte kulturen som har dominert i den vestlige verden de siste tiårene.
BT170519 - Vi ser en mulig bevegelse fra Sørøst-Tyskland til mer vestlige deler av Europa, sier professoren i NRK-dokumentaren.
AP170519 Før valget har det gått rykter blant vestlige eksperter og i vestlige medier om at Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, anser Ebrahim Raisi som en mulig kandidat til å ta over hans jobb etter hvert.
AP170519 Før valget har det gått rykter blant vestlige eksperter og i vestlige medier om at Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, anser Ebrahim Raisi som en mulig kandidat til å ta over hans jobb etter hvert.
DB170518 - Kan løslatelsen av French akkurat nå være et signal via Norge til den vestlige verden om at bidrag til valgavvikling vil være en kjærkommen kvittering ?
AP170518 Det antas ifølge vestlige eksperter og medier at Den øverste lederen, ayatollah Ali Khamenei ( 77 ), anser Raisi som en ledende kandidat til en gang å ta over stillingen hans når han en gang skulle gå bort.
AA170518 FN anslår at ytterligere 200.000 mennesker kan komme til å flykte fra den vestlige delen av den irakiske storbyen i tiden framover.
VG170517 Også Agder, Telemark, Buskerud og vestlige deler av Oppland må belage seg på store mengder nedbør, sier hun til NTB.
BT170517 Også Agder, Telemark, Buskerud og vestlige deler av Oppland må belage seg på store mengder nedbør, sier hun til NTB.
DA170516 IS kontrollerer nå bare 10,5 prosent av den vestlige delen av Mosul, ifølge irakisk general.
DA170516 - IS kontrollerer nå bare 10,5 prosent av den vestlige delen av byen, sa general Yahya Rasool på en pressekonferanse i Bagdad tirsdag.
DA170516 IS kontrollerer nå bare 10,5 prosent av den vestlige delen av Mosul, ifølge irakisk general.
DA170516 - IS kontrollerer nå bare 10,5 prosent av den vestlige delen av byen, sa general Yahya Rasool på en pressekonferanse i Bagdad tirsdag.
AP170516 Siden denne nye alliansen kan undergrave langsiktig stabilisering ved å blokkere utviklingen av demokrati og menneskerettigheter, blir spørsmålet : Hvordan er den videre vestlige strategi ?
AA170516 IS kontrollerer nå bare 10,5 prosent av den vestlige delen av byen, sa general Yahya Rasool på en pressekonferanse i Bagdad tirsdag.
AA170516 Denne kunnskapen skal faktisk inn i FNs globale tilstandsrapporter om både klimaendringer og biologisk mangfold ! Vestlige forskningstradisjoner har en tyngde i å måle kvantiteter, og moderne måleutstyr i dag kan vise oss omfattende målte globale endringer og strømninger i naturen.
SA170515 Politikken de fleste vestlige land har siden tatt utgangspunkt i denne krigserklæringen.
DB170515 RØRENDE : Ei tispe lå skadet på et jernbanespor i vestlige Ukraina i to døgn, men hun var ikke alene.
DB170515 Regnet kommer nemlig fra vest, noe som betyr at det er den vestlige hovedstaden som først får klarvær på festdagen.
DB170515 Her blir værutviklingen motsatt av landet for øvrig : Dagen starter bra, men så kommer regnet sørfra mot ettermiddagen i Troms og vestlige deler av Finnmark.
DA170515 Regnet kommer nemlig fra vest, noe som betyr at det er den vestlige hovedstaden som først får klarvær på festdagen.
DA170515 Her blir værutviklingen motsatt av landet for øvrig : Dagen starter bra, men så kommer regnet sørfra mot ettermiddagen i Troms og vestlige deler av Finnmark.
AP170515 Vestlige land har i liten grad kritisert de saudiledede luftangrepene, men under et besøk i Jeddah for to uker siden ba Tysklands statsminister Angela Merkel om at luftangrepene må stanse.
AA170515 Vestlige land har i liten grad kritisert de saudiledede luftangrepene, men under et besøk i Jeddah for to uker siden ba Tysklands statsminister Angela Merkel om at luftangrepene må stanse.
DA170514 Det er godt dokumenterte tall, og det er rart at det ikke har vært et ramaskrik i den vestlige verden.
AP170514 Den øverste lederen for om lag en million gammeltroende i Russland tar imot Aftenposten i sine små, spartanske kontorer i utkanten av Moskva sentrum i et av sine første vestlige avisintervjuer.
VG170513 Det er Francesco Gabbani som representerer landet med låten « Occidentali's Karma », som er en satirisk låt om vestlige som omfavner østlig kultur for « trøst » og frelse.
SA170513 Start i hvitt slo Florø i sin første kamp i Norges vestlige by noen gang.
FV170513 Start i hvitt slo Florø i sin første kamp i Norges vestlige by noen gang.
DB170513 Jaquessons Facebook-oppdateringer skaper stort engasjement blant hennes følgere, og har en klar brodd mot det hun opplever som en løgnaktig dekning av forholdene i Syria i vestlige medier.
DB170513 Jaquesson mener den vestlige støtten til opprørerne er illegitim, og krever at Norge, som trener styrker i Jordan, avslutter engasjementet.
AP170513 Lundes påstand om manglende empati hos norske medier, og trolig nordmenn generelt, må skyldes uvitenhet om ganske normale psykologiske mekanismer ved oppfatningen av verden hos mennesker i vestlige samfunn.
AP170513 Ifølge Lunde er mediene utelukkende interessert når « livene som går tapt, er vestlige » og viser ingen « innlevelse » eller « sorg og sympati » overfor de mange liv som går tapt på grunn av islamistisk terror i muslimske land.
AP170513 Et hat mot alle vestlige verdier som også Norge er bygget på og en vilje til å drepe så mange uskyldige mennesker som mulig.
AP170513 mai refser Mina Ghabel Lunde norske medier for det hun hevder er skjev dekning av terrorhandlinger i vestlige land.
VG170512 Trump vakte oppsikt da som eneste vestlige leder gratulerte Erdogan med seier i en omdiskutert folkeavstemming tidligere i år.
VG170512 Det gir ammunisjon til Tyrkias vedvarende kritikk av vestlige land.
DN170512 Årsaken skal være at vestlige reguleringer stiller så omfattende krav til kontroll at kostnadene eksploderer.
AA170511 I en rekke vestlige land som USA og Canada er omskjæring av gutter langt mer vanlig, og praktiseres som forebyggende inngrep mot blant annet kjønnssykdommer.
AA170511 De fleste land i den vestlige verden sliter med de samme problemene.
AP170510https://www.aftenposten.no/viten/Baner-vei-for-nye-typer-antibiotika-som-skal-ta-knekken-pa-resistente-bakterier-620882b.html Et par tiår senere begynte idealet om et mikrobefritt hjem å slå rot i en del land i den vestlige verden.
AP170510 Et par tiår senere begynte idealet om et mikrobefritt hjem å slå rot i en del land i den vestlige verden.
VG170509 « RÅDGIVERE » : Vestlige spesialsoldater med moderne utstyr.
SA170509 Irakiske spesialstyrker sier de har erobret to nye områder i den IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul.
SA170509 De viser til forskjellen i tenkemåte mellom vestlige demokratier og islamske kulturer hvor sharia-lover står over alle menneskeskapte lover ( og viser også til følgene av ikke å underkaste seg sharia ).
AA170509 Irakiske spesialstyrker sier de har erobret to nye områder i den IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul.
AP170508https://www.aftenposten.no/reise/Turister-tigger-penger-i-fattige-land--Skamlost-10133b.html VESTLIGE TURISTER TIGGER : På gaten i Sørøst-Asia, og særlig i Thailand, har flere reagert på at vestlige turister tigger om penger for å kunne reise mer.
AP170508https://www.aftenposten.no/reise/Turister-tigger-penger-i-fattige-land--Skamlost-10133b.html Ifølge Telegraph har man erfart at et økende antall backpackere, det vil si gjerne vestlige unge mennesker på tur, som setter seg på gaten og ber om penger de siste årene.
AP170508https://www.aftenposten.no/reise/Turister-tigger-penger-i-fattige-land--Skamlost-10133b.html De siste ukene har det dukket opp bilder av vestlige , unge reisende på gaten eller flyplasser i Sørøst-Asia med tiggeskilt.
AP170508https://www.aftenposten.no/reise/Turister-tigger-penger-i-fattige-land--Skamlost-10133b.html VESTLIGE TURISTER TIGGER : På gaten i Sørøst-Asia, og særlig i Thailand, har flere reagert på at vestlige turister tigger om penger for å kunne reise mer.
AP170508 De vestlige landene, som i Putins første presidentperiode gjerne møtte opp for vise russerne respekt, oppfatter nå feiringen av 9. mai som et rent politisk verktøy for Putins regime.
AP170508 VESTLIGE TURISTER TIGGER : På gaten i Sørøst-Asia, og særlig i Thailand, har flere reagert på at vestlige turister tigger om penger for å kunne reise mer.
AP170508 Ifølge Telegraph har man erfart at et økende antall backpackere, det vil si gjerne vestlige unge mennesker på tur, som setter seg på gaten og ber om penger de siste årene.
AP170508 De siste ukene har det dukket opp bilder av vestlige , unge reisende på gaten eller flyplasser i Sørøst-Asia med tiggeskilt.
AP170508 VESTLIGE TURISTER TIGGER : På gaten i Sørøst-Asia, og særlig i Thailand, har flere reagert på at vestlige turister tigger om penger for å kunne reise mer.
VG170507 Hun vil oppheve de vestlige sanksjonene mot Russland.
VG170506 Hun vil oppheve vestlige straffereaksjoner, som ble innført etter Russlands annektering av Krim.
DN170506 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
DB170506 Året før Nord-Korea la inn den massive bestillingen, i 1973, hadde Sverige som første vestlige land anerkjent Nord-Korea som egen stat.
DA170506 Den rigiditeten, eller perfeksjonen, det vestlige notesystemet bygger opp under kan sees som Camille Norments angrepsmål.
AP170506https://www.aftenposten.no/verden/USA-har-tidligere-markedsfort-seg-som-en-spreder-av-demokrati-Donald-Trump-skryter-av-diktatorer-620498b.html Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AP170506https://www.aftenposten.no/verden/USA-har-tidligere-markedsfort-seg-som-en-spreder-av-demokrati-Donald-Trump-skryter-av-diktatorer-620498b.html Han sto blant annet bak en rekke terroraksjoner mot vestlige mål, og han førte en hard og brutal kamp mot opposisjonelle.
AP170506https://www.aftenposten.no/verden/USA-har-tidligere-markedsfort-seg-som-en-spreder-av-demokrati-Donald-Trump-skryter-av-diktatorer-620498b.html Gaddafi ble styrtet etter at vestlige land, blant dem USA og Norge, støttet opprørerne i landet i 2011.
AP170506 Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AP170506 Han sto blant annet bak en rekke terroraksjoner mot vestlige mål, og han førte en hard og brutal kamp mot opposisjonelle.
AP170506 Gaddafi ble styrtet etter at vestlige land, blant dem USA og Norge, støttet opprørerne i landet i 2011.
AP170506 Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AP170506 Han sto blant annet bak en rekke terroraksjoner mot vestlige mål, og han førte en hard og brutal kamp mot opposisjonelle.
AP170506 Gaddafi ble styrtet etter at vestlige land, blant dem USA og Norge, støttet opprørerne i landet i 2011.
AA170506 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe. ( ©NTB ) ¶
SA170505 Kina satser på å bryte den vestlige dominansen i flyindustrien.
DN170505 Til sammenligning har Verdensbanken, ADB og fire tilsvarende bistandsbanker som er kontrollert av vestlige land foretatt utlån på 700 milliarder dollar.
DN170505 De asiatiske landene som har bygd opp store økonomier de siste tiårene fra handel med omverdenen er bekymret over økt proteksjonisme - særlig fra vestlige land.
DN170505 ADB kontrolleres av Japan og vestlige land som største eiere.
AP170505 Kina satser på å bryte den vestlige dominansen i flyindustrien.
AA170505 Det må kunne forventes at man legger til grunn et minimum av norske og vestlige verdier til grunn, også for religiøse samfunn i Norge, skriver Sandberg.
SA170504 OIC ga uttrykk for at FNs menneskerettighetserklæring av 1948 er preget av vestlige verdier og i stor grad en vestlig oppfinnelse. 45 av OICs 57 medlemmer signerte derfor et muslimsk alternativ til FNs menneskerettighetserklæring, den såkalte Kairo-eklæringen.
DB170504 Etter å ha vært over Mortirolo skal rytterne til Bormio, hvor man tar fatt på den vestlige oppfarten til Stelviopasset.
DA170504 Det er lett å mistenke at Ozon er mindre opptatt av traumene etter første verdenskrig og mer opptatt av den nasjonalistiske høyrevinden som farer gjennom den vestlige verden for tiden - og som på søndag kan kulminere med at nasjonalfront-dronningen Marine Le Pen blir Frankrikes neste president.
AP170504https://www.aftenposten.no/verden/Republikanerne-presset-gjennom-Trumpcare_-men-demokratene-reagerte-med-hanlig-sang-i-Kongressen-da-avstemningen-var-over-620546b.html USA har ikke et statlig helsevesen på samme måte som alle andre vestlige land, og innbyggerne må derfor i stedet i hovedsak basere seg på private helseforsikringer.
AP170504 USA har ikke et statlig helsevesen på samme måte som alle andre vestlige land, og innbyggerne må derfor i stedet i hovedsak basere seg på private helseforsikringer.
AP170504 USA har ikke et statlig helsevesen på samme måte som alle andre vestlige land, og innbyggerne må derfor i stedet i hovedsak basere seg på private helseforsikringer.
VG170503 Den blir fremført av 34-åringen Francesco Gabbani, og er en satirisk låt om vestlige som omfavner østlig kultur for « trøst » og frelse, med referanser som buddhisme, nirvana, og yoga.
DB170503 USA er blant de vestlige landene som har anklaget regimet for å stå bak angrepet, som tok livet av mist 92 personer i Idlib-provinsen tirsdag 4. april.
DB170503 ( Dagbladet ) : Forskere fra NASA slo alarm like før jul : Sprekken i isbremmen Larsen C i det vestlige Antarktis er i rask utvikling.
DB170503 Flere uavhengige menneskerettsorganisasjoner har de siste månedene dokumentert grove overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, som hovedsakelig bor i den vestlige delstaten Rakhine.
AP170503 Han anklaget også vestlige land for i årevis å ha forsøkt det samme i Russland.
AP170503 Han oppfordrer alle som er part i konflikten, det vil si Jemens vestligstøttede regjering, Houthi-opprørerne, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Iran og vestlige land som USA og Storbritannia, til å tenke seg om.
AA170503 Han oppfordrer alle som er part i konflikten, det vil si Jemens vestligstøttede regjering, Houthi-opprørerne, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Iran og vestlige land som USA og Storbritannia, til å tenke seg om.
VG170502 Men det er også en problemstilling i andre enden, i vestlige land, hvor to milliarder mennesker er overvektige.
DB170502 De vestlige landene er overbevist om at Assad sto bak angrepet.
DA170502 Helt siden hun vandret inn i den kollektive vestlige motebevisstheten i Paris i 1981 med Comme des Garçons-kolleksjonen « Destroy » har hun utfordret etablerte ideer om tradisjoner, klasse, feminine/maskuline idealer, modernitet og såkalt god smak.
BT170502 Barnekreft er i dag den vanligste dødsårsaken blant barn og ungdom i den vestlige verden.
AP170502 USA og flere vestlige land mener Assad-regimet var ansvarlig for gassangrepene som drepte sivile syrere i april.
AP170502 En økning i bombardementene har gjort at kampen om den vestlige delen av byen, som begynte i midten av februar, er blitt langt mer ødeleggende enn kampen om den østlige delen.
AP170502 Barnekreft er i dag den vanligste dødsårsaken blant barn og ungdom i den vestlige verden.
AA170502 Den nye sjefen for den vestlige delen av politidistriktet som består av Asker, Bærum og Oslo vest, blir Stein Olav Bredli som i dag er leder for voldsavsnittet på seksjon for volds- og seksualforbrytelser i gamle Oslo politidistrikt.
VG170501 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
DB170501 De siste par årene har det ved jevne mellomrom kommet nyhetssaker om kvinnelige vestlige ledere som har nektet å dekke seg til under besøk til Saudi-Arabia.
DA170501 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
DA170501 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
AP170501 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
AA170501 Bevegelsen er av flere vestlige land listeført som terrorgruppe.
DB170430 Gem TV, som dubber utenlandske og vestlige TV-show til persisk og sender dem til Iran, har blitt kritisert av Iran for å vise programmer som går mot islamske verdier, og har blitt anklaget for å spre vestlig kultur.
DA170430 Oslos fem vestlige bydeler betaler 80 prosent av eiendomsskatten.
AP170430https://www.aftenposten.no/verden/I-Tunisia-drar-stadig-farre-IS-krigere-til-Irak-og-Syria-I-stedet-terroriserer-og-dreper-de-sin-egen-befolkning-620051b.html I moskeer og islamske treningsleirer ba imamene unge menn om å gi opp sin vestlige livsstil og forsvare islam.
AP170430https://www.aftenposten.no/verden/I-Tunisia-drar-stadig-farre-IS-krigere-til-Irak-og-Syria-I-stedet-terroriserer-og-dreper-de-sin-egen-befolkning-620051b.html - De ustabile forholdene i Libya og Nord-Afrika kan på kort sikt være den største trusselen mot vestlige interesser på kontinentet, sa general Thomas Waldhauser, sjef for Pentagons Afrika-kommando under en Senateshøring i forrige måned.
AP170430 I moskeer og islamske treningsleirer ba imamene unge menn om å gi opp sin vestlige livsstil og forsvare islam.
AP170430 - De ustabile forholdene i Libya og Nord-Afrika kan på kort sikt være den største trusselen mot vestlige interesser på kontinentet, sa general Thomas Waldhauser, sjef for Pentagons Afrika-kommando under en Senateshøring i forrige måned.
VG170429 Flyet forsvant i morgentimene lørdag, lokal tid, fra radaren da det fløy over Artemisa, en av de vestlige provinsen på Cuba.
DN170429 Dette er tunge trender som påvirker hele det vestlige Europa, sier hun.
DN170429 Dette er tunge trender som påvirker hele det vestlige Europa, sier hun.
DB170429 Det amerikanske angrepet var gjenstand for hyllest, både i USA og hos deres vestlige allierte.
BT170429 De vestlige samfunn er de tryggeste som noensinne har eksistert.
DB170428 Tvert imot har britene de mest inngripende lovene - og praksis - av alle vestlige land.
AA170428 I en uttalelse skriver departementet at vestlige land har stått bak en omfattende innblanding i makedonsk innenrikspolitikk, og at dette er hovedårsaken til krisen.
VG170427 UNGT OFFER : Slektninger sørger over en barn drept i et amerikansk luftangrep i vestlige Mosul 17. mars i år.
VG170427 LANGVARIG KRIG : Røyk stiger opp etter en angrep i vestlige Mosul i mars.
DB170427 Her er vi på linje med hva som er vanlig blant vestlige land : Vel er det islamister som styrer Saudi-Arabia, men de er våre islamister.
DB170427 Og dersom man er så fiendtlig stilt til det vestlige 1950-tallet, hvorfor da denne allestedsværende kåtheten for det arabiske 700-tallet ?
DB170426 Derfor mener jeg det er av betydning at vestlige land som i mange sammenhenger har et nært samarbeid med Saudi-Arabia tør å markere motstand mot kvinnepolitikken deres.
DA170426 De kristne verdiene har preget den vestlige sivilisasjonen og det er en av grunnene til at vi er attraktive samfunn, sier han.
DA170426 september 2001, har preget vestlige samfunn, sier Hareide.
DN170425 Gruppen har blitt knyttet til flere høyt profilerte hackerangrep i vestlige land.
DN170425 Næringslivsavisen har snakket med saudiarabiske kilder i selskapet og vestlige konsulenter som jobber med børsnoteringen.
DB170425 Han er ung, han er andregenerasjonsinnvandrer, han er ganske godt integrert, han er radikalisert i fengsel, han har et kriminelt rulleblad, han kommer fra en dysfunksjonell familie - og viktigst : han forherliger vold og hater samfunnet rundt seg, både det vestlige og det ikke-vestlige.
AP170425 En storstilt irakisk offensiv er i gang for å gjenerobre Mosul fra IS, og det pågår harde kamper i den vestlige delen av byen.
AP170425 Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
AA170425 En storstilt irakisk offensiv er i gang for å gjenerobre Mosul fra IS, og det pågår harde kamper i den vestlige delen av byen.
DB170424 De tok kontroll over flere steder sør i byen og rykker fram mot byens vestlige utkant, opplyser eksilgruppen SOHR.
AP170424https://www.aftenposten.no/verden/Saudi-Arabia-far-plass-i-FNs-kvinnekommisjon--Som-a-la-en-pyroman-bli-brannsjef-619767b.html Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
AP170424 I Norge og mange andre vestlige land er det i dag ikke tillatt å befrukte egg kun for å skaffe menneskeembryoer som man kan forske på.
AP170424 Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
AA170424 Anklagene gjelder først og fremst politiet, som i likhet med det øvrige sikkerhetsapparatet i landet i stor grad er bygd opp og trent av vestlige land.
AA170424 Talibans storming av den store militærleiren i utkanten av Mazar-i-Sharif, der norske og andre vestlige styrker var stasjonert i ti år fram til 2014, er det største angrepet opprørerne har gjennomført mot et militært mål til nå.
VG170423 Nordmenn og de norske medier har snakket mye om Le Pen og hennes parti i det siste, sikkert på grunn av den mørkeblå bølgen som har slått inn over mange vestlige demokratier.
DA170423 For hva har ikke menneskene i den vestlige verden opplevd de siste par årene, av sjokk på sjokk ?
AP170423https://www.aftenposten.no/verden/Tre-av-fire-bookinger-forsvant-Na-er-det-turistkrise-i-Tyrkia-618298b.html Tyrkia var et meget populært feriemål for nordmenn, men nå velger de det vestlige Middelhavet, særlig Spania, Mallorca og Kanariøyene, og Hellas, i stedet.
AP170423 Tyrkia var et meget populært feriemål for nordmenn, men nå velger de det vestlige Middelhavet, særlig Spania, Mallorca og Kanariøyene, og Hellas, i stedet.
AP170422 I desember 2016 ble det utgitt en oppsiktsvekkende bok som burde ha ligget under juletreet til alle vestlige ledere.
BT170421 Men det er likevel et faktum at Kina er i ferd med å bli en meget sterk militær aktør, ikke bare regionalt men også med kapasiteter som kan projisere makt langt utover det vestlige Stillehavet.
AA170421 Frederiksen understreket at det eksisterer en sosial kontrakt i alle vestlige samfunn, men at befolkningen protesterer når man opplever ubalanse.
DB170420 USA og flere vestlige land anklaget syriske regjeringsstyrker for å ha brukt strids- eller nervegass under angrepet som drepte 87 i Idlib, mens Russland og Putin har sådd tvil om angrepet overhodet fant sted, og om hvorvidt kjemiske våpen ble brukt.
AA170420 Mæland er dermed den første norske statsråden som besøker Moskva etter at Norge og de vestlige landene brøt de fleste politiske kontaktene etter den russiske annekteringen av Krim-halvøya og konflikten i Ukraina i 2014.
VG170419 I tillegg ble en 23 år gammel kvinne skutt og drept da regjeringsvennlige grupper omringet demonstranter i den vestlige byen San Cristobal, opplyser ordføreren i byen til nyhetsbyrået.
VG170419 Vestlige land med USA i spissen anklager syriske regjeringsstyrker for å ha stått bak angrepet mot Khan Sheikhoun, mens regimet i Damaskus og deres fremste allierte Russland hevder at gassen kom fra et av opprørernes våpenlagre som ble truffet.
VG170419 Jeg kan ikke huske at vi noen gang gjorde vestlige til mål for luftangrep.
SA170419 Stiller spørsmål ¶ Vestlige land med USA i spissen anklager syriske regjeringsstyrker for å ha stått bak angrepet mot Khan Sheikhoun.
DN170419 - Skipene beveger seg nordover til det vestlige området av Stillehavet.
DB170419 Den amerikanske stillehavskommandoen gikk 8.april ut med en uttalelse som sa at USS Carl Vinson skulle forlate Singapore og dra til de vestlige delene av Stillehavet.
DB170419 Stiller spørsmål ¶ Vestlige land med USA i spissen anklager syriske regjeringsstyrker for å ha stått bak angrepet mot Khan Sheikhoun.
DB170419 Hva slags reaksjoner tror du det skaper hos mennesker i områdene som rammes når vestlige fly bomber et bryllup i Afghanistan og tar livet av 39 kvinner og 8 barn ?
DB170419 Da opprøret og krigen kom - godt hjulpet av vestlige luftstyrker - ble han lagt i en grøft og skutt.
BT170419 De fleste tuberkulosetilfellene er registrert i de vestlige bydelene i Oslo.
AA170419 Vestlige land med USA i spissen anklager syriske regjeringsstyrker for å ha stått bak angrepet mot Khan Sheikhoun.
AA170419 De fleste tuberkulosetilfellene er registrert i de vestlige bydelene i Oslo.
DB170418 Plasseres ambassaden i de vestlige delene av byen, og ikke i Øst-Jerusalem, vil det være en helt nøytral handling.
DB170418 Verken systematiske henrettelser, vilkårlige arrestasjoner, IS-lignende avstraffelser eller terrorlisting av ateister har fått konsekvenser for forholdet til Norge, USA eller andre vestlige land.
DA170418 Det nye er at folk i vestlige Tyrkia fikk føle regimets vold etter kuppforsøket.
BT170418 Mye er evalueringsforskning utført med vestlige etnosentriske briller etter kort erfaring med og liten kunnskap om kinesisk barnehage.
BT170418 En av professorene ved East China Normal University uttrykker da også bekymring for mange vestlige forskeres tilnærminger når de forsker på kinesisk barnehage.
DB170417 Folket her setter stor pris på vestlige turister.
VG170416 Ved kildens utspring, kirkedøren med tesene som tente reformasjonens lunte, er det lett å tenke som en annen av Luthers senere biografer at han ble « en katastrofe i den vestlige sivilisasjons historie ».
AA170416 Irakiske tjenestemenn sier at mer enn halvparten av den vestlige delen av den irakiske byen er gjenerobret.
SA170415 Hun er sammen med Louisa Kalandia ( 70 ), som er i vestlige deler av Europa for første gang.
DB170415 - Dale antas å utgjøre en trussel mot Vesten og vestlige interesser.
DB170415 Irakiske tjenestemenn sier mer enn halvparten av den vestlige delen av den irakiske byen er gjenerobret.
DB170415 Det er forbudt for muslimer å starte en krig, og på samme måte som de vestlige rettssystemene gir Koranen kun tillatelse til å handle i selvforsvar.
DB170415 - Det de fleste beundrer er nettopp vestlige verdier som trosfrihet, ytringsfrihet, sivile rettigheter og selvbestemmelse.
AP170415 Fordi de østlige og vestlige kirkesamfunnene tradisjonelt har brukt hver sine kalendere, markeres påske vanligvis på ulike datoer.
AP170415 Irakske tjenestemenn sier mer enn halvparten av den vestlige delen av den irakiske byen er gjenerobret.
AA170415 - Dale antas å utgjøre en trussel mot Vesten og vestlige interesser.
AA170415 - Dale antas å utgjøre en trussel mot Vesten og vestlige interesser.
VG170414 I frykt for å bli angrepet av USA og andre vestlige stater, ble Assad samarbeidsvillig.
VG170414 Det vises til at AQAP har utført flere terroraksjoner og at de har en uttalt målsetting om å ramme vestlige mål, svarer Aalling.
VG170414 - Dale antas å utgjøre en trussel mot Vesten og vestlige interesser.
AP170414 Øya Guam er et amerikansk territorium i det vestlige Stillehavet.
AP170414 - Tidligere ( før angrepet ), sendte sikkerhetstjenesten informasjon om Akilovs kriminelle gjerninger til en av våre vestlige samarbeidsland slik at Sverige skulle bli informert, uttaler.
AP170414 - Dale antas å utgjøre en trussel mot Vesten og vestlige interesser.
AA170414 Han sier at selv om de hevder at de handler i frihetens og personvernets navn, har de i realiteten mål om " personlig selvopphøyelse på bekostning av vestlige verdier ".
VG170413 * Taliban-regimet i Afghanistan ble styrtet høsten 2001, da vestlige styrker med USA i spissen hjalp en allianse av krigsherrer og opprørsgrupper til makten i Kabul.
VG170413 * Store vestlige styrker rykket inn i landet.
SA170413 En rekke vestlige land refser Russland etter at landet la ned veto mot en ny Syria-resolusjon etter forrige ukes kjemiske angrep.
SA170413 Etter de første rapporteringene i 2015 skal flere vestlige byråer ha meldt ifra om lignende aktivitet., oppgir avisens kilder.
DB170413 Før Tillerson dro til Moskva møtte han utenriksministrene i G - 7 gruppa, av ledende vestlige land.
AP170413 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA.
AA170413 Etter de første rapporteringene i 2015 skal flere vestlige byråer ha meldt ifra om lignende aktivitet., oppgir avisens kilder.
VG170412 Putin hevder at opprørere forsøker å framprovosere angrep som skal føre til at vestlige reaksjoner mot Syria.
VG170412 I februar la Russland ned sitt syvende veto med den hensikt å forhindre vestlige land i å innføre sanksjoner mot Syria som følge av bruk av kjemiske våpen.
DB170412 Der holdt han en tale hvor han blant annet kritiserte USAs utenrikspolitiske linje overfor Russland, og USA og andre vestlige lands « hyklerske fokus » på demokratisering og innsats for å bekjempe korrupsjon, ifølge avisa.
DB170412 Han deler Tyrkia midt på, mellom to politiske kulturer, den sekulære vestlige og den konservative muslimske.
BT170412 Mens vestlige land mener Assad-regimet bærer ansvaret for angrepet, har Russland hevdet at opprørerne har lekket ut gassen for å kunne skylde på regimet.
BT170412 En rekke vestlige land refser Russland etter at landet la ned veto mot en ny Syria-resolusjon etter forrige ukes kjemiske angrep.
AP170412 Montenegros medlemskap vil øke stabiliteten og sikkerheten i det vestlige Balkan, sier kilden i Det hvite hus, som legger til at Russland ikke bør blande seg inn i saken : ¶
AP170412 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AA170412 Han kritiserte også vestlige lands fokus på å fjerne Assad fra makten, noe han mener vil ramme kampen mot den ytterliggående jihadistgruppa IS.
AA170412 Mens vestlige land mener Assad-regimet bærer ansvaret for angrepet, har Russland hevdet at opprørerne har lekket ut gassen for å kunne skylde på regimet.
AA170412 En rekke vestlige land refser Russland etter at landet la ned veto mot en ny Syria-resolusjon etter forrige ukes kjemiske angrep.
VG170411 Kinesisk politi viser fram en gruppe personer som har blitt dømt i den vestlige byen Wenzhou, i Kina. 11 fanger ble senere henrettet for forskjellige kriminelle handlinger.
VG170411 Krisen i Syria har de siste dagene utløst sterke gnisninger mellom Russland og vestlige stormakter.
VG170411 Terroraksjoner i andre vestlige land kan inspirere personer i Norge.
SA170411 Krisen i Syria har de siste dagene utløst sterke gnisninger mellom Russland og vestlige stormakter.
DB170411 USA og flere vestlige land holder president Bashar al-Assads regime ansvarlig for angrepet på den opprørskontrollerte byen Khan Sheikhoun forrige uke.
DB170411 Mannen som omtales som den amerikaneren med best personlig forhold til Putin, er nå mannen som skal reise til Russland for å kreve at landet støtter USA og andre vestlige land framfor aktører som Assad, Iran og Hezbollah i Syria-konflikten.
DA170411 Et desperat IS som går mot nederlag i Syria og Irak, er motivert til å spre frykt i vestlige storbyer.
DA170411 - Terrorister skal ikke få endre vårt levesett, sier vi gjerne her i den vestlige , liberale delen av verden.
DA170411 - Sverige er en del av Europa og den vestlige verden.
BT170411 Krisen i Syria har de siste dagene utløst sterke gnisninger mellom Russland og vestlige stormakter.
AP170411 Sikkerhetsutfordringene truer også hele grunnlaget for at vestlige demokratier aksepterer Sisis undertrykkende regime.
AA170411 USA og andre vestlige land har økt presset på Russland kraftig etter det kjemiske angrepet mot den opprørerkontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen i forrige uke.
AA170411 Mye tyder på at ofrene døde av strids- eller nervegass, og USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å stå bak.
AA170411 Krisen i Syria har de siste dagene utløst sterke gnisninger mellom Russland og vestlige stormakter.
AA170411 Flyktningstrømmen førte til at vestlige land brukte rekordhøye 135 milliarder euro i bistand i fjor, ifølge OECD.
VG170410 Man kan blåse opp IS og andre grupper, men sannheten er at i det en vanlig organisert terrortrussel er identifisert og forstått, så lar den seg nedkjempe i vestlige samfunn.
SA170410 Det er mye større fare med mennesker som har opphold i vestlige samfunn, men som opplever og definerer seg som på siden av det, sier hun. ( ©NTB ) ¶
AP170410https://www.aftenposten.no/verden/Kinas-leder-sorger-for-stadig-verre-forhold-for-dissidenter--mandag-moter-han-Erna-Solberg-618796b.html - Det aldri noen god nyhet at vestlige land velger å tie i møte med kinesiske ledere, sier forsvarsadvokat Shang Baojun til Aftenposten i en kommentar til Solbergs avgjørelse.
AA170410 april, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for. ( ©NTB ) ¶
AA170410 Det er mye større fare med mennesker som har opphold i vestlige samfunn, men som opplever og definerer seg som på siden av det, sier hun.
AA170410 Det er mye større fare med mennesker som har opphold i vestlige samfunn, men som opplever og definerer seg som på siden av det, sier hun. ( ©NTB ) ¶
VG170409 Det ligger i Hangzhou, en totalt ukjent by for mange nordmenn, med flere innbyggere enn kjente vestlige byer : Ni millioner.
DB170409 Samtidig er både Norge og en rekke andre vestlige land positive til at USA har reagert på det antatte kjemiske angrepet på uskyldige, sivile syrere.
DA170409 Flere vestlige land, deriblant Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen, gir full støtte til angrepet, selv om USA handlet alene uten å gå veien om FNs sikkerhetsråd.
DA170409 ANGREPET : USAs angrep på en syrisk flybase får bred støtte i vestlige land.
VG170408 Tyrkia og flere vestlige stater har avvist denne forklaringen.
VG170408 Han gikk i vestlige klær, drakk alkohol og røyket.
DN170408 april, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
DA170408 Den islamske staten i Irak og Levanten ( ISIL ) endret i 2013 navn til Den islamske staten ( IS ), men enkelte vestlige ledere insisterer på å omtale gruppen ved dens gamle navn for å markere sin motstand mot gruppen.
BT170408 Filmskaperen Deeyah Khan mener det er hyklersk av vestlige land å alliere seg med den fremste eksportøren av radikal islam.
AP170408 I vestlige fjelltrakter blir det i tillegg nedbør i form av snø fra søndag kveld.
AA170408 april, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
VG170407 Og den kristne kulturarven er det, den er typisk i hele den vestlige kultur.
SA170407 USAs president Donald Trump sier angrepet var nødvendig etter det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikhoun nordvest i Syria tidligere i uken, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
SA170407 USAs angrep på en syrisk flybase får unison støtte i vestlige land.
SA170407 Flere vestlige land, deriblant Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen, gir full støtte til angrepet, selv om USA handlet alene uten å gå veien om FNs sikkerhetsråd.
SA170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak. ( ©NTB ) ¶
FV170407 USAs president Donald Trump sier angrepet var nødvendig etter det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikhoun nordvest i Syria tidligere i uken, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
FV170407 USAs angrep på en syrisk flybase får unison støtte i vestlige land.
FV170407 Flere vestlige land, deriblant Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen, gir full støtte til angrepet, selv om USA handlet alene uten å gå veien om FNs sikkerhetsråd.
DN170407 - Se på Irak, se på Libya, sa han, for å eksemplifisere hvordan det kan gå når vestlige land blander seg inn.
DN170407 Han viste til Irak og Libya på eksempler på hvordan det kan gå når vestlige land blander seg inn.
DB170407 Vestlige land, samt Tyrkia, Israel og Saudi-Arabia, hevder at Assad står bak angrepet og Pentagon skriver at de har sporet flyene som utførte angrepet tilbake til den aktuelle flybasen som ble truffet i natt.
DB170407 Flere vestlige land har kommet med offisielle uttalelser hvor de støtter USAs angrep.
DB170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet for gassangrepet, mens regimet avviser at det står bak.
DB170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet for gassangrepet, mens regimet avviser at det står bak.
DB170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak.
DB170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak.
DB170407 Til slutt vil dette ende i en masseutvandring av muslimer fra vestlige land.
DB170407 Rett i deres barmhjertige armer, en slik konflikt vil bekrefte deres hovedidé om en krig mellom islam og den vestlige verden.
DB170407 Dette er en retorikk som går rett hjem i enkelte miljøer der det eksisterer sterke konspirasjoner og en motforestilling mot « det vestlige », og det gir Islamsk Råd Norge en høy stjerne internt, der dette blir sett på som vesten som prøver å stille krav og overkjøre islam, og Islamsk Råd Norge som står imot og viser handlekraft.
DB170407 I vestlige land blir det dessuten stadig færre jobber for menn som er ute etter manuelt arbeid som ikke krever lang skolegang, mens det blir flere for kvinner - omsorgsyrkene og servicebransjen trenger flittige hender selv om fabrikkene klarer seg uten.
DA170407 - Se på Irak, se på Libya, sa han, for å eksemplifisere hvordan det kan gå når vestlige land blander seg inn.
BT170407 Mens USAs angrep får unison støtte i vestlige land, har Russland anklaget USA for å bryte folkeretten og vil ha hastemøte i FNs sikkerhetsråd.
BT170407 - Se på Irak, se på Libya, sa han, for å eksemplifisere hvordan det kan gå når vestlige land blander seg inn.
BT170407 Russerne har tidligere anklaget vestlige land for å komme med ubegrunnede påstander ved å peke på Assad-regimet før det er gjennomført en grundig gransking.
BT170407 Det amerikanske angrepet anses som en reaksjon på et kjemisk angrep mot byen Khan Sheikhoun tidligere i uken, et angrep som vestlige land mener Assad-regimet sto bak.
BT170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak.
BT170407 USAs president Donald Trump sier angrepet var nødvendig etter det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikhoun nordvest i Syria tidligere i uken, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
BT170407 USAs angrep på en syrisk flybase får unison støtte i vestlige land.
BT170407 Støtte fra vestlige land ¶
BT170407 Flere vestlige land, deriblant Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen, gir full støtte til angrepet, selv om USA handlet alene uten å gå veien om FNs sikkerhetsråd.
AP170407 Ifølge den frivillig organisasjonen Airwars i London, som kartlegger krigen mot IS i Irak og Syria, har det hittil vært hele 7898 væpnede anslag mot mål i Syria fra koalisjonen som består av vestlige og arabiske land.
AP170407 Det er en nærmest universell fordømmelse av Assad-regimet i vestlige land, men viljen til intervensjon har vært liten.
AA170407 USAs president Donald Trump sier angrepet var nødvendig etter det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikhoun nordvest i Syria tidligere i uken, som USA og andre vestlige land har gitt Assad-regimet skylden for.
AA170407 USAs angrep på en syrisk flybase får unison støtte i vestlige land.
AA170407 Flere vestlige land, deriblant Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Polen, gir full støtte til angrepet, selv om USA handlet alene uten å gå veien om FNs sikkerhetsråd.
AA170407 - Se på Irak, se på Libya, sa han, for å eksemplifisere hvordan det kan gå når vestlige land blander seg inn.
AA170407 Vestlige land, Tyrkia og Israel har lagt skylden på Assad-regimet, mens regimet avviser at det står bak. ( ©NTB ) ¶
AA170407 Russerne har tidligere anklaget vestlige land for å komme med ubegrunnede påstander ved å peke på Assad-regimet før det er gjennomført en grundig gransking.
AA170407 Det amerikanske angrepet anses som en reaksjon på et kjemisk angrep mot byen Khan Sheikhoun tidligere i uka, et angrep som vestlige land mener Assad-regimet sto bak.
VG170406 Tyrkia og flere vestlige land anklager Assad-regimet for å stå bak.
VG170406 Har startet gransking ¶ Vestlige land beskylder Assad-regimet for å stå bak, men hva som faktisk skjedde er ennå ikke slått fast.
VG170406 Tyrkia og flere vestlige land anklager Assad-regimet for å stå bak tirsdagens.
VG170406 Flere vestlige ledere er imidlertid tydelige på å plassere ansvaret hos det syriske regime.
VG170406 Likevel er vestlige sosiale medier som Facebook, Twitter og You Tube blokkert, og det finnes lignende kinesiske versjoner.
DN170406 USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept og over 500 skadd tirsdag.
DN170406 Vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et flyangrep som kostet minst 86 mennesker livet i den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen denne uken, noe Russland benekter.
DN170406 USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept og over 500 skadd tirsdag.
DB170406 Utspillet kommer etter et kjemisk angrep mot den syriske byen Khan Sheikhoun, som vestlige land anklager Assad-regimet for å stå bak.
DA170406 USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept og over 500 skadd tirsdag.
DA170406 Park har siden det voldsomme gjennombruddet med « Oldboy » vært noe av en Sør-Koreas « bad boy », elsket også av vestlige regissører ( som Quentin Tarantino ). han har også overvunnet et vestlig sjangerpublikum som har latt seg forføre av lettfattelig hevndramaer over intrikate strukturer der kulturell symbolikk og personlige ladede understrømmer skaper friksjon.
AP170406 USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept og over 500 skadd tirsdag.
AP170406 - Det aldri noen god nyhet at vestlige land velger å tie i møte med kinesiske ledere, sier forsvarsadvokat Shang Baojun til Aftenposten i en kommentar til Solbergs avgjørelse.
AP170406 USA og andre vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept og over 500 skadet tirsdag.
AA170406 Tyrkia og flere vestlige land anklager Assad-regimet for å stå bak, noe det syriske regimet avviser, selv om det er bekreftet at regimets fly bombet byen samme dag. ( ©NTB ) ¶
AA170406 Vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et flyangrep som kostet minst 86 mennesker livet i den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen denne uka, noe Russland benekter.
AA170406 Russiske myndigheter kaller det kjemiske angrepet i Syria for en " uhyrlig forbrytelse ", men mener at vestlige anklager mot regimet ikke er faktabasert.
AA170406 Utspillet kommer etter et kjemisk angrep mot den syriske byen Khan Sheikhoun, som vestlige land anklager Assad-regimet for å stå bak.
SA170405 Trump-administrasjonen vurderer nå å innføre kraftig skjerpet grensekontroll for turister fra vestlige land.
SA170405 Resolusjon fra vestlige land ¶
DB170405 Vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et flyangrep mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen.
DB170405 Flere vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et flyangrep mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, der minst 72 mennesker skal ha blitt drept.
DA170405 Vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen i flyangrepet mot Khan Sheikhoun, noe syriske myndigheter og deres allierte Russland benekter.
BT170405 Trump-administrasjonen vurderer nå å innføre kraftig skjerpet grensekontroll for turister fra vestlige land.
AP170405 Overfor Interfax argumenterer Ozerov med at så raskt noen vestlige ledere indikerte at president Bashar al-Assad ikke lenger var det største hinderet for en løsning i Syria, så sørget noen for å få nye anklager mot ham.
AP170405 Flere vestlige land har i etterkant av angrepet anklaget Iran og Russland for ikke å gjøre nok for å kontrollere Assad-regimet.
AP170405 Angrepet i Idlib bidrar til å utvide kløften mellom USA og deres vestlige allierte i synet på Syriakonflikten og Bashar al-Assads fremtid, skriver The Wall Street Journal.
AP170405 Trump-administrasjonen vurderer nå å innføre kraftig skjerpet grensekontroll for turister fra vestlige land.
AP170405 Overfor Interfax argumenterer Ozerov med at så raskt noen vestlige ledere indikerte at president Bashar al-Assad ikke lenger var det største hinderet for en løsning i Syria, så sørget noen for å få nye anklager mot ham.
AP170405 Flere vestlige land har i etterkant av angrepet anklaget Iran og Russland for ikke å gjøre nok for å kontrollere Assad-regimet de støtter.
AP170405 Angrepet i Idlib bidrar til å utvide kløften mellom USA og deres vestlige allierte i synet på Syriakonflikten og Bashar al-Assads fremtid, skriver The Wall Street Journal.
AA170405 Vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen i flyangrepet mot Khan Sheikhoun, noe syriske myndigheter og deres allierte Russland benekter.
AA170405 Selv om angrepet blir sterkt fordømt av vestlige land, tviler han på at dette vil ha noen virkning så lenge Assad-regimet nyter russisk og iransk støtte.
AA170405 Flere vestlige land anklager syriske regjeringsstyrker for å ha brukt kjemiske våpen under et flyangrep mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, der minst 86 mennesker skal ha blitt drept.
VG170404 Mest vind og nedbør vil det i tilfelle bli i vestlige områder av landet, sier Kveite.
DA170404 Vestlige regjeringer, inkludert Norges, debatterte hvorvidt de islamistiske grupperingene kunne bringe landene over i mer demokratisk retning.
AP170404 Dette gjelder vel å merke i vestlige land med relativt god infrastruktur.
DB170403 Så får vi se hvor lenge norske og andre vestlige politikere velger å vende ryggen til det som nå skjer i Irak og Syria.
DB170403 Men vestlige politikere holder kjeft denne gang.
DB170403 Hundrevis av sivile ble drept av russiske bomber og raketter, og vestlige ledere var klare i sine fordømmelser.
AP170403 - Dette vitner om at Norge, i likhet med mange andre vestlige land, nå gradvis godtar hvor det kinesiske kommunistparti trekker sin røde linje.
AP170403 45 prosent av de spurte svarte dessuten at de trodde Navalnyj opererte på vegne av vestlige interesser eller en av maktgruppene i Russlands lederskap. 18 prosent sider de ville stemt på Navalnyj som president, noe som er 8 prosentpoeng mer enn i februar.
AP170403 - Det er supre forhold på vestlige , midtre og nordre deler av Hardangervidda.
AP170402 Lav oljepris, økonomisk krise og de vestlige sanksjonene rammer ambisjonene om Arktis hardt.
DB170401 Offensiven omfatter rundt 100 000 regjeringssoldater og militssoldater med luftstøtte fra kampfly fra USA og andre vestlige land. 24. januar hevdet irakiske myndigheter at deres styrker hadde frigjort den østlige delen av Mosul fra IS. 19. februar 2017 kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi en fornyet offensiv for å innta de vestlige bydelene, som fortsatt var kontrol
DB170401 omfatter irakiske regjeringsstyrker og kurdiske militser i tillegg til en rekke vestlige og arabiske land, klarte å ta Øst-Mosul i januar, men har slitt med å ta byens vestlige del.
DB170401 omfatter irakiske regjeringsstyrker og kurdiske militser i tillegg til en rekke vestlige og arabiske land, klarte å ta Øst-Mosul i januar, men har slitt med å ta byens vestlige del.
DB170401 februar gikk regjeringsstyrkene inn i den vestlige delen av Mosul for første gang under offensiven, og 12. mars hevdet de å ha tatt kontroll over halvparten av Vest-Mosul.
DB170401 februar 2017 kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi en fornyet offensiv for å innta de vestlige bydelene, som fortsatt var kontrollert av IS. 23. februar gikk regjeringsstyrkene inn i den vestlige delen av Mosul for første gang under offensiven, og 12. mars hevdet de å ha tatt kontroll over halvparten av Vest-Mosul.
DB170401 Ulikheten øker i hele den vestlige verden, på grunn av tunge, internasjonale trender, som teknologisk utvikling, globalisering og en redusert andel av de totale inntektene som går til lønnstakere.
DA170401 Ølet selges dyrt, og prisene er høyere enn i vestlige land.
DA170401 Ofte har de vestlige selskapene afrikanske datterselskaper, som tilbyr lave lønninger i et marked med få konkurrenter.
DA170401 Det er en undersøkelse av hvordan verdens største vestlige alkoholaktører skyr få midler for å tjene penger.
VG170331 SIVILE DØDSFALL : Innbyggere bærer bort døde etter luftangrep i bydelen Jadida i det vestlige Mosul 24. mars.
DN170331 Ifølge beregningene, som ligger til grunn for Perspektivmeldingen, ville 90.000 flere vært i arbeid dersom sysselsettingen blant innvandrere utenom vestlige land ble like høy som sysselsettingen til dem som er født i Norge.
DB170331 - Jeg vurderte snøen som fast og fin, ettersom at det var tidlig på dagen, og nattfrosten ennå ikke hadde sluppet taket i kjernen på den vestlige delen av snøkammen, svarer Granheim.
DA170331 Ifølge beregningene som ligger til grunn for Perspektivmeldingen ville 90.000 flere vært i arbeid dersom sysselsettingen blant innvandrere utenom vestlige land ble like høy som sysselsettingen til dem som er født i Norge.
AP170331 Kilder i NATO sier de føler seg trygge på at USA står ved sine overordnede forpliktelser, men registrerer et « tydelig linjeskifte » når det gjelder synet på USAs rolle som en garantist for den vestlige verdensordenen og synet på verdien av flernasjonale samarbeidsorganisasjoner som NATO.
AA170331 - Han hadde en ledende rolle i propagandainnsatsen for å rekruttere fremmedkrigere og oppfordre til terrorangrep i vestlige land, sier Scrocca til journalister.
AA170331 Ifølge beregningene som ligger til grunn for Perspektivmeldingen ville 90.000 flere vært i arbeid dersom sysselsettingen blant innvandrere utenom vestlige land ble like høy som sysselsettingen til dem som er født i Norge.
VG170330 - Russere dør uventet overalt, til og med i vestlige land, sa Watts.
DB170330 Over hele den vestlige verden har den registrerte kriminaliteten vist en markant nedgang siden 1990-tallet.
DB170330 Men den salteste kritikken kom fra Nettavisens kommentarfelt, som raskt kalte ansettelsen en trussel mot det vestlige demokratiet.
DA170330 Enkelte « sosial rettferdighet»-forkjempere har hengt seg opp i at hovedrollen spilles av vestlige Scarlett Johansson - uten å ta nevneverdig hensyn til at hennes cyborg-rollefigur er uten nasjonalitet.
AP170330https://www.aftenposten.no/verden/Sultkrisene-kan-sende-strommen-av-mennesker-mot-Europa-til-vars-igjen-618214b.html Han påpeker at verden dessverre er skrudd sammen slik at dette ikke vekker oppmerksomhet før menneskene står på dørstokken til den vestlige verden.
AP170330 Han påpeker at verden dessverre er skrudd sammen slik at dette ikke vekker oppmerksomhet før menneskene står på dørstokken til den vestlige verden.
AP170330 Nå forsøker russerne å lokke til seg investorer, mens Kreml håper på at de vestlige sanksjonene snart skal heves.
AA170330 Militæroffensiven for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul fra den ytterliggående islamistgruppa IS, ble innledet med støtte fra den USA-ledede koalisjonen 17. februar.
BT170329 De forstår at Bergen har gjort for dårlig jobb med å selge sine beste fortrinn, og vil forhindre at vestlige fagmiljøer blir ignorert en gang til.
AP170329 - CEU er et universitet som plasserer seg tydelig i den liberale vestlige tradisjonen.
AP170329 - CEU er et universitet som plasserer seg tydelig i den liberale vestlige tradisjonen.
AP170329 Lavrov la ikke skjul på at han så møtet som et tegn på at vestlige politikere « tar til fornuft ».
SA170328 Innbyggere bærer bort døde etter luftangrep i bydelen Jidideh i det vestlige Mosul 24. mars.
DN170328 De fire vestlige kvinnene som er på denne oversikten har slått seg opp sammen med ektefeller, blant annet britiske Tina Green og Judy Love i USA.
DB170328 Redningsarbeidere leter fortsatt i ruinene etter en eksplosjon i det vestlige Mosul.
BT170328 RAMMET : Innbyggere bærer bort døde etter luftangrep i bydelen Jidideh i det vestlige Mosul 24. mars.
AP170328 Innbyggere bærer bort døde etter luftangrep i bydelen Jidideh i det vestlige Mosul 24. mars.
AP170328 Militæroffensiven for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul fra den ytterliggående islamistgruppen IS, ble innledet 17. februar.
AP170328 - I tillegg til dette har vi mottatt rapporter om at minst 95 sivile ble drept i fire nabolag i det vestlige Mosul mellom 23. og 26. mars, heter det i en kunngjøring fra Hussein.
AA170328 Militæroffensiven for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul fra den ytterliggående islamistgruppa IS, ble innledet 17. februar.
AA170328 - I tillegg til dette har vi mottatt rapporter om at minst 95 sivile ble drept i fire nabolag i det vestlige Mosul mellom 23. og 26. mars, heter det i en kunngjøring fra Hussein.
VG170327 Holder til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine.
AA170327 Ukrainas regjering og flere vestlige land beskylder Russland for å stå bak.
VG170326 President Lukasjenko sa tidligere denne uken at demonstrantene er « femtekolonister » med støtte fra vesten og vestlige etterretningstjenester.
SA170326 Per i dag er han en av de desidert største vestlige artister i Kina, sier manager og produsent Gunnar Greve.
SA170326 Her er vestlige strømmetjenester som Spotify nær fraværende, og landene/verdensdelen kjører egne opplegg.
DN170326 I tillegg tror hun Lavrov vil ta opp Natos økte nærvær i Baltikum og Øst-Europa, hvor Norge deltar, og kanskje de vestlige sanksjonene mot Russland, som Norge støtter.
BT170326 Per i dag er han en av de desidert største vestlige artister i Kina, sier manager og produsent Gunnar Greve.
BT170326 Her er vestlige strømmetjenester som Spotify nær fraværende, og landene/verdensdelen kjører egne opplegg.
AP170326 Mye minner om andre terrorister som har utført dødelige angrep i vestlige land de siste årene : han har bakgrunn som småkriminell, har sittet i fengsel, har en ustabil og voldelig personlighet, har blitt radikalisert og beveget seg i ekstremistiske miljøer, og har hatt lengre opphold i et muslimsk land.
VG170325 februar en større offensiv for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.
VG170325 I hele den vestlige verden har motsetningene mellom by og land blitt sterkere.
AA170325 - Antallet flyktninger og internt fordrevne fra den vestlige delen av Mosul by har økt til 201.275, heter det i en uttalelse fra Iraks departement for migrasjon og internt fordrevne lørdag.
AA170325 februar en større offensiv for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.
VG170324 Med terror forsøker ekstremister å ha skape frykt og konfrontasjoner i vestlige land.
DB170324 Blant de mer ekstreme islamistiske og sekteriske grupperingene finner vi Khatme Nubuwwat - en leverandør av hatpropaganda til vestlige muslimer.
BT170324 Den ytterliggående islamistgruppa IS har bitt seg fast i den vestlige delen av Mosul, og 19. februar innledet irakiske regjeringsstyrker og deres allierte en storoffensiv mot området.
AP170324 Vi vil at Tyrkia skal ha et tett samarbeid med vestlige land og at Tyrkia skal være et sekulært land, altså ikke bygge samfunnsverdiene på religion, på islam.
AA170324 Den ytterliggående islamistgruppa IS har bitt seg fast i den vestlige delen av Mosul, og 19. februar innledet irakiske regjeringsstyrker og deres allierte en storoffensiv mot området.
AA170324 De ville derfor sikre at det sentrale, tyske området midt i Europa forble en del av den vestlige blokken og demmet opp for kommunismen.
AA170324 Da den ideologiske og geopolitiske spenningen mellom USA og Sovjetunionen frøs til is mot slutten av 1940-tallet, så mange nødvendigheten av å inkorporere Vest-Tyskland i den vestlige blokken.
VG170323 Det sank inn i hele den vestlige verden at det ville prege oss i årtier.
SA170323 Desperate sivile flykter fra Mosul, men rundt 400.000 sivile er fortsatt innesperret i de vestlige delene av byen, som nå er under kraftige angrep.
SA170323 For Xiaomi er et kinesisk selskap som så vidt har begynt å lukte på det vestlige markedet, og ikke alle produktene snakker engelsk.
DB170323 Og jeg ser jo at Oslo faktisk har meget gunstige priser på overnatting sammenlignet med andre vestlige storbyer.
BT170323 Damon tror Qingdao blir en stor konkurrent til de vestlige produksjonsstedene.
AP170323 For Xiaomi er et kinesisk selskap som så vidt har begynt å lukte på det vestlige markedet, og ikke alle produktene snakker engelsk.
AA170323 Kun timer før angrepet i London advarte Erdogan om at vestlige borgere kunne være i fare dersom land i Europa fortsetter med det han beskriver som " sine arrogante forbud ".
VG170322 Angrepet på London er nok et angrep på livene slik de leves i frie, vestlige demokratier.
BT170322 Man kan også argumentere med at klimaendringer, som i størst grad forårsakes av utslipp i vestlige og ny-rike land, uforholdsmessig rammer tørkeutsatte land det her er snakk om.
AP170322 Menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch tror opptil 25.000 mennesker kan ha blitt dumpet ett sted alene, i Khafsa, cirka åtte kilometer sør for det vestlige Mosul.
AA170322 Vestlige etterretningskilder opplyser til Financial Times at tiltaket er knyttet til trusler fra al-Qaida på Den arabiske halvøya, som er basert i Jemen, og som antas å kunne lage sofistikerte bomber.
VG170321 Presidenten anklager vestlige land for dobbeltmoral, tilsynelatende uten å se ironien i at han selv sterkt har begrenset presse- og ytringsfriheten.
VG170321 I tillegg kommer den russiske hackingen som etterretningstjenestene i vestlige land advarer mot.
VG170321 Erdogans brutale anti-europeiske kampanje skiller seg fra Putins mer subtile forsøk på å undergrave EU og vestlige institusjoner.
DB170321 Stadion er lokalistert i Rios vestlige sone, og har siden lekene vært forlatt.
DB170321 Men Fillon var også ute i opprørt hav når det gjelder Russland og president Vladimir Putin da han kom til å sammenlikne Russlands annektering av halvøya Krim i Ukraina med de vestlige maktenes militære innmarsj i Kosovo.
AP170321 Mens amerikanske og vestlige aviser har brukt store overskrifter om Kongressens Russlands-høring, blir saken tonet kraftig ned i russiske medier.
AA170321 Mandag hevdet Lukasjenko at vestlige etterretningsorganisasjoner samarbeidet med personer i Hviterussland for å skape uro og true regimets stabilitet.
DB170320 Videoen skal angivelig være produsert av en IS-gruppe i det vestlige Irak.
AA170320 Over 180.000 mennesker har flyktet fra den vestlige delen av Mosul siden februar, ifølge irakiske myndigheter.
AA170320 februar en større offensiv for å gjenerobre den vestlige delen av Mosul, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.
AA170320 Kampene foregår nå i den tett befolkede vestlige delen av byen, der faren er stor for at sivile liv går tapt i eventuelle luftangrep.
DA170319 Over 150.000 mennesker har flyktet fra kampene i og rundt den vestlige delen av Mosul den siste måneden, opplyste irakiske myndigheter før helgen.
DA170319 Stadig flere vestlige stater satser på sårbare stater.
DA170319 - Hva har den vestlige satsingen på sårbare stater oppnådd ?
VG170318 Som de mektigste lederne i den vestlige verden er Merkel og Trump dømt til å samarbeide Det er mye, mye bedre å snakke sammen, enn å snakke om hverandre, som Merkel sa på pressekonferansen i Det hvite hus.
VG170318 Etter at Trump proklamerte Amerika først, er Merkel blitt kalt den siste forsvarer av demokrati og vestlige verdier.
VG170318 Frihet er den sentrale verdien i vestlige demokratier.
VG170318 Dette er en betydelig utfordring i mange vestlige samfunn.
SA170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
FV170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
DA170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
BT170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
AA170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
AA170318 Ved 14-tida er flyvingene gjenopptatt fra den vestlige terminalen.
DN170317 I tillegg til å understreke at andre vestlige land må betale mer av NATOs militærutgifter, ba han om mer " gjensidig og rettferdig handel ".
DB170317 - Når Trump åpenlyst forlater de verdier som vestlige politikere alltid har skrytt av, da er et vår plikt å si i fra, slo SV-lederen fast.
AA170317 Offensiven mot den vestlige delen av byen startet 19. februar, få uker etter at irakiske styrker tok kontroll over Øst-Mosul.
AA170317 Store mengder slaps og snø i vestlige deler av Sør-Trøndelag førte til trafikkproblemer flere steder.
AA170317 Tendensen til at menn stemmer på partier til høyre, mens kvinner er mer venstreorienterte, er sterkere i Norden enn i andre vestlige land.
AA170317 I boka " The Nordic Models in Political Science - Challenged, but stil viable ? " forsøker Oddbjørn Knutsen, professor ved institutt for statsvitenskap ved UiO, å finne distinksjonene mellom den politiske modellen i de nordiske landene og i andre vestlige demokratier.
AA170316 Over 150.000 mennesker har flyktet fra kampene i og rundt den vestlige delen av Mosul siden februar, opplyser irakiske myndigheter.
VG170315 Hafsa Mahraoui ser med bekymring på det hun opplever som at politikere slår mynt på konflikter mellom « vestlige verdier » og Europas muslimske befolkning.
VG170315 Tyrkias president angriper vestlige allierte for å være nazister og fascister.
VG170315 Kommentar Tyrkias president angriper vestlige allierte for å være nazister og fascister.
SA170315 De olympiske leker er skapt i det vestlige idrettsbildet og vi har ikke vært veldig flinke til å inkludere folk fra andre verdensdeler.
DN170315 Valgresultatet vil trolig også bli tolket som en viktig seier for moderate politiske krefter i Europa etter et år der både brexit og Donald Trumps triumf i presidentvalget i USA har rystet vestlige demokratier i grunnvollene.
DN170315 USA og andre vestlige land har i mange år hatt nære forbindelser til Saudi-Arabias, som er verdens største oljeeksportør.
DB170315 Det minner oss om at våre såkalte « vestlige verdier » verken er uangripelige, eller egentlig universelle, selv om vi liker å tro det.
DA170315 Valgresultatet vil trolig også bli tolket som en viktig seier for moderate politiske krefter i Europa etter et år der både brexit og Donald Trumps triumf i presidentvalget i USA har rystet vestlige demokratier i grunnvollene.
DA170315 Den karpatiske fjellkjeden strekker seg fra sentrale deler av Romania, gjennom det vestlige Ukraina, inn i Slovakia og videre fram til grensen mellom Polen og Tsjekkia.
DA170315 Bukovel ligger i den ytterste vestlige delen av det store sentraleuropeiske landet, flere timers flytur både fra krigssonen i øst og den annekterte Krim-halvøya i sør.
DA170315 * Bukovel ligger i det vestlige hjørnet av Ukraina, like nord for grensen mot Romania og like øst for Slovakia og Polen.
BT170315 Valgresultatet vil trolig også bli tolket som en viktig seier for moderate politiske krefter i Europa etter et år der både brexit og Donald Trumps triumf i presidentvalget i USA har rystet vestlige demokratier i grunnvollene.
AP170315 De olympiske leker er skapt i det vestlige idrettsbildet og vi har ikke vært veldig flinke til å inkludere folk fra andre verdensdeler.
AA170315 USA og andre vestlige land har i mange år hatt nære forbindelser til Saudi-Arabias, som er verdens største oljeeksportør.
AA170315 Meldingene kommer mens det er bekymring i vestlige land for at Erdogan stadig driver Tyrkia i mer totalitær retning, og posisjonerer NATO-landet stadig nærmere Russland. ( ©NTB ) ¶
AA170315 Angrepet i Tikrit kom samtidig som irakiske styrker forsøker å gjenerobre den vestlige delen av Mosul, som fortsatt kontrolleres av IS-krigere. ( ©NTB ) ¶
VG170314 Sikkerhetsrisikoen ble raskt så høy at de fleste vestlige medier i liten grad sendte egne reportere inn, og man ble avhengig av aktivister som med livet som innsats rapporterte fra områder overtatt av IS eller beleiret av regimestyrker.
VG170314 Ei heller utpeker de vestlige regjeringers nasjonale, politiske motstandere som etterretningsmål.
VG170314 Vestlige etterretningsbyråer spionerer på motstanderne våre - Russland, Kina, Iran, organisert kriminalitet og på andre mål.
VG170314 Rapporten finner at utfordringene her er større enn i vestlige bydeler, ungdom i Grorud bydel vokser opp på færre kvadratmeter og velger oftere yrkesfag enn byungdom flest.
VG170314 Men også mine nabounger ruser seg mindre og leser mer lekser enn ungdom i de vestlige bydelene.
DN170314 Valget i Nederland framstilles som den første store lakmustesten i 2017 for populistbølgen som skylte over vestlige land i fjor.
DA170314 Valget i Nederland framstilles som den første store lakmustesten i 2017 for populistbølgen som skylte over vestlige land i fjor.
DA170314 Merkel blir nå en av de første vestlige lederne som besøker Washington.
AA170314 Den vestlige stormen vil i natt gi meget høye bølger langs kysten.
AA170314 Den vestlige stormen i Trøndelag natt til onsdag vil gi så kraftige vindkast at den kan forårsake skader på hus og bygninger.
AA170314 Den vestlige stormen i Trøndelag onsdag blir kraftigere enn først varslet.
AA170314 Valget i Nederland framstilles som den første store lakmustesten i 2017 for populistbølgen som skylte over vestlige land i fjor.
DB170313 Vestlige politikere besøker ham stadig i Kairo.
DA170313 - Vi må gjøre mer for å bekjempe destabiliserende russiske desinformasjonskampanjer og øke synligheten av den vestlige satsingen på dette området, sa Storbritannias statsminister Theresa May i Brussel, ifølge EU Observer.
AP170313 - Den amerikanske skattebetaleren kan ikke lenger bære en uforholdsmessig stor andel av forsvaret av vestlige verdier.
AP170313 President og partisjef Xi Jinping blir både av kinesiske og vestlige analytikere kritisert for å nøle med reformer for økonomien, nå sist foran Den nasjonale folkekongressen, som startet i Beijing søndag 5. mars.
AA170313 Mens den sørvestlige vinden følger kystlinjen og bare i liten grad merkes inne i landet, blåser den vestlige vinden rett inn over land.
VG170312 Han mener det er et tankekors at man i den vestlige verden har snakket om barneekteskap som et problem som skjer geografisk langt unna vesten, samtidig som det har vært mulig i blant annet USA.
VG170312 Kampen fortsetter i vestlige Mosul.
DB170312 ¶ FLYKTER : Irakere på flukt fra vestlige deler av Mosul, hvor irakiske styrker nå kjemper mot IS.
DB170312 Kampen om den vestlige delen av Mosul er imidlertid vanskelig fordi gatene her er eldre og smalere enn i øst.
DB170312 De har begynt å miste bestemmelsesretten og kontrollen, sier han til Reuters, og legger til at omtrent 17 av 40 distrikter i den vestlige delen nå er gjenerobret.
DB170312 - De tyrkiske karrateristikkene av vestlige demokratier og utfallene mot Holland betyr at et møte nå vil tolkes som at Danmark ikke er så bekymret for utviklingen i Tyrkia.
DB170312 - De tyrkiske karrateristikkene av vestlige demokratier og utfallene mot Holland betyr at et møte nå vil tolkes som at Danmark ikke er så bekymret for utviklingen i Tyrkia.
DA170312 Irakiske styrker på vei inn i de vestlige delene av Mosul i Irak.
DA170312 Montefiore beskriver et rike mer eller mindre på evig krigsfot, som selv etter at demokrati og parlamentarisme var innført i en viss grad i store deler av den vestlige verden, beholdt et styringssytem med en allmektig hersker.
DA170312vestlige , demokratiske leder varer mer enn i ti, da er de utkjørt.
AP170312 Irakiske styrker på vei inn i de vestlige delene av Mosul i Irak.
AP170312 Men mange vestlige analytikere advarer mot gjeldsvekst og investeringsbobler.
AP170312 GUANGDONG ( Aftenposten ) : Kina omstiller seg fra å masseprodusere vestlige varer, til selv å finne opp nye dingser.
AP170312 De senere årene har vestlige analytikere og investorer sett stadig sterkere grunner til å frykte for tilstanden i en økonomi det er vanskelig for andre enn kommunistpartiledelsens innviede å få full oversikt over.
BT170311 Tragedien var en påminnelse om at også i den vestlige verden er det behov for å stå opp for homofiles rettigheter.
AP170311 Merkel har bare i liten grad kommentert Trumps fremferd og politikk, men i sin hilsen etter valget i USA sendte hun et ikke særlig subtilt signal om at det er de vestlige verdiene som binder USA og Tyskland sammen : respekt for rett og menneskeverd.
AP170311 Merkel har bare i liten grad kommentert Trumps fremferd og politikk, men i sin hilsen etter valget i USA sendte hun et ikke særlig subtilt signal om at det er de vestlige verdiene som binder USA og Tyskland sammen : respekt for rett og menneskeverd.
DB170310 Det er ikke et nytt fenomen at muslimske kvinner kjemper for likestilling og det er heller ikke den vestlige feminismen som fremmer muslimske kvinners kvinnekamp, men kvinnene selv.
DB170310 Samtidig faller både tilliten til myndighetene og valgdeltagelsen i hele den vestlige verden.
DA170310 Ser man på en rekke vestlige land over tid, er det likevel ingen tvil om at populistiske partier, både på høyre- og venstresiden, har styrket seg kraftig på bekostning av de etablerte moderate partiene som i mange år har utgjort den dominerende maktbasen.
AP170310 Da dukker det opp skyer, først i vestlige fjelltrakter.
VG170309 Han beskrives av politiet som sentralt medlem av den kriminelle grupperingen « Lejonen » i vestlige Stockholm.
VG170309 En missil var skutt fra den IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul, inn i et boligområde i øst som nå er frigjort av den irakiske hæren.
VG170309 Populismens oppslutning er noe mindre enn vi kan få inntrykk av, men utviklingen som gir den næring er en grunnleggende politisk strømning som alle vestlige politikere må håndtere.
VG170308 Grunnet sanksjonene mot landet er cellegiften dårligere enn i vestlige land forklarer sykehuset, og det er også en akutt mangel på nok cellegift.
VG170308 De fikk luftstøtte fra kampfly fra USA og andre vestlige land.
VG170308 Da han la fram trusselvurderingen i februar, spådde Haga Lunde at et mer aggressivt og selvhevdende Russland vil utfordre og svekke vestlige samfunn i år.
DA170308 Hun er svart og fattig, og da hun dør nevnes hun kun i forbifarten, uten navn, i en artikkel som i stedet feirer at de to hvite, rike, vestlige mennene hun tilfeldigvis reiste sammen med i dødsøyeblikket overlevde en gisselsituasjon.
AA170308 - Det vestlige Balkan trues av russiske militærbaser i Serbia, fra russiske MiG-jagerfly i Serbia og fra russiske militærøvelser i Serbia, fastholdt han. ( ©NTB ) ¶
AA170308 Menneskesmuglere har drept 22 afrikanske migranter på ei strand i det vestlige Libya, ifølge lokale kilder.
AP170307 Aksjonen mot administrasjonsbygningen kom i kjølvannet av at irakiske regjeringsstyrker tok kontroll over broen al-Hurriya, ei av fem bruer over Tigris som binder den nå regjeringskontrollerte østlige delen av byen sammen med den vestlige .
AA170307 Aksjonen mot administrasjonsbygningen kom i kjølvannet av at irakiske regjeringsstyrker tok kontroll over broen al-Hurriya, ei av fem bruer over Tigris som binder den nå regjeringskontrollerte østlige delen av byen sammen med den vestlige .
AA170307 Brende slår fast at vestlige forsøk på å fremme demokrati og stabilitet i Midtøsten siden 2001 ikke har gitt de ønskede resultatene.
VG170306 Den islamske ideologien hører ikke hjemme i frie vestlige land, mener den omstridte nederlandske politikeren Geert Wilders.
VG170306 Søndag var han imidlertid tilbake for fullt i valgkampen med meningen om at den islamske ideologien ikke hører hjemme i frie vestlige land.
DN170306 - Hvis du summerer opp produksjonspotensialet i alle avtalene som ble signert med vestlige oljeselskaper i 2011, kommer du til 14,7 millioner fat, sier Omdal.
DN170306 Utsikter til økt proteksjonisme i USA og andre vestlige land er en bekymring for Kina, som er blitt en økonomisk stormakt takket være handel med verden de siste 40 årene.
DB170306 Men Suu Kyi og partiet hennes, Nasjonalligaen for demokrati ( NLD ), har forholdt seg temmelig tause om de militæres overgrep mot rohingyane i den vestlige Rakhine-provinsen, langs grensa mot Bangladesh.
AA170306 Det høye forbruket i vestlige land og ikke minst i Norge er et alvorlig miljøproblem.
VG170305 Irakiske styrker har startet en ny offensiv mot de IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul.
VG170305 Fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakiske storbyen.
VG170305 Nå er det den vestlige delen av Mosul som skal gjenerobres, og kamphandlingene har blitt intensivert de siste ukene.
VG170305 LIDER : Kampene om vestlige Mosul intensiveres, og de sivile er svært nær kampene.
VG170305 Ifølge FN har over 28.000 personer lagt på flukt siden koalisjonen satte i gang kampen om vestlige Mosul 19. februar.
VG170305 Hun fortalte at IS-krigere hadde tatt seg inn i nabolaget hennes i vestlige Mosul.
VG170305 For under to uker siden startet koalisjonen mot IS en storoffensiv mot den vestlige delen av IS-bastionen Mosul i Irak.
VG170305 - Kristne og vestlige verdier er viktige i Norge.
DB170305 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
DB170305 Krigen i Syria har fått flere nye bøker, noen med fokus på unge, utreisende geriljasoldater fra vestlige land, andre konsentrert om de destruktive krigshandlingene, livet for de sivile i kampsonen og de lange reisene bort derfra.
DA170305 Generalmajor Haider al-Maturi sier de pågående kampene i Mosul er de kraftigste siden offensiven mot den vestlige delen av byen begynte i midten av februar.
DA170305 Fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakiske storbyen. ( ©NTB ) ¶
DA170305 - Det er altså i de vestlige delene av fjellet at problemene er, understreker Smits.
DA170305 - Det er altså i de vestlige delene av fjellet at problemene er, understreket Smits, og slik fortsatte det utover kvelden.
AP170305 Men fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakske storbyen.
AP170305 Den internasjonale migrantorganisasjonen IOM opplyser at 45.000 sivile har flyktet fra de vestlige delene bare siden 25. februar.
AP170305 De amerikanskstøttede irakske styrkene har innledet en offensiv for å gjenerobre de vestlige delene av Mosul fra den islamske stat ( IS ), kunngjorde en talsperson fra regjeringsstyrkene til Reuters søndag.
AP170305 Tusenvis rømmer Mosul etter at storoffensiven mot den vestlige delen av byen som IS kontrollerer.
AP170305 Fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakske storbyen.
AA170305 Over 45.000 mennesker har flyktet fra kampene ved den IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul i Irak.
AA170305 Generalmajor Haider al-Maturi sier de pågående kampene i Mosul er de kraftigste siden offensiven mot den vestlige delen av byen begynte i midten av februar.
AA170305 Fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakiske storbyen. ( ©NTB ) ¶
AA170305 Over 45.000 mennesker har flyktet fra kampene ved den IS-kontrollerte vestlige delen av Mosul i Irak.
AA170305 Offensiven mot den vestlige delen av byen begynte i midten av februar.
AA170305 Fortsatt antas det at over 600.000 mennesker befinner seg i den vestlige delen av den irakiske storbyen. ( ©NTB ) ¶
AA170305 - Det er altså i de vestlige delene av fjellet at problemene er, understreket Smits, og slik fortsatte det utover kvelden.
VG170304 De russiskstøttede styrkene tok seg inn i de vestlige delene av byen onsdag kveld.
VG170304 Dette er en etter hvert velkjent kritikk mot mediene, ikke bare i Norge, men jevnt over den vestlige verden, land som i utgangspunktet skal ha en fri og uavhengig presse.
VG170304 Politikere og økonomer i hele den vestlige verden sliter med å finne ut av hvordan de skal håndtere konsekvensene, mens stadig flere faller ut av yrkesaktivitet og over på passive velferdsytelser.
VG170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
DB170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
DB170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
DB170304 Siden den irakiske hæren, med støtte fra USA og andre vestlige land, startet offensiven mot IS i oktober i fjor, har mer enn 190 000 personer flyktet, hvorav over halvparten barn.
DB170304 SJEKKES : Disse mennene har flyktet fra hjemmene sine på grunn av kampene som nå pågår mellom den irakiske hæren og terrorgruppa IS i den vestlige delen av Mosul.
DB170304 Her får flyktningene utdelt litt føde ved et sjekkpunkt utenfor den vestlige delen av Mosul by, der kampene nå raser.
DB170304 Det som er hevet over tvil er at det er synkende tillit og økende skepsis til medier og journalister i det meste av den vestlige verden.
DA170304 Noen skoler har strenge regler for bruk av digitale duppeditter, kost og sosial omgang, andre er langt mer « vestlige » og liberale.
DA170304 Det beste for en nybegynner er å starte i et tempel som tilbyr vestlige instruksjon på engelsk.
AP170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
AA170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
AA170304 - Det vil bli sterkest vind i den vestlige delen av Langfjella, og det blir mest vind i fjellovergangene fra Vestlandet til Øst-Norge.
DB170303 Hele den vestlige delen av byen er nå omringet, og forrige torsdag ble det rapportert at Mosuls internasjonale flyplass var gjenerobret.
AP170303 - Er det ingen grense for hvor dypt vestlige medier kan falle ? spurte pressetalskvinnen i det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova i en briefing i Moskva.
AA170303 De russiskstøttede styrkene tok seg inn i de vestlige delene av byen onsdag kveld.
VG170302 Selv om de er på retrett utgjør IS stor fare, i sitt nærområde og for vestlige land.
VG170302 43 prosent er fra EU og EØS-området og andre vestlige land.
DB170302 De russiskstøttede styrkene tok seg inn i de vestlige delene av byen onsdag kveld.
DB170302 Den største oppvarmingen er registrert på Faraday/Vernadsky-stasjonen på den vestlige delen av Antarktishalvøya.
DB170302 Derfor er den russiske vreden overfor de vestlige planene stor.
DA170302 Kritikken rammer også kommersielle reiseselskaper som årlig sender tusenvis av norske og vestlige ungdommer som betaler dem store summer for å « jobbe gratis » i en uke eller en måneds tid på et barnehjem, før de reiser videre ned backpackerruta og vinker farvel til små barn som nok en gang opplever at voksenpersonene rundt seg forsvinner.
DA170302 43 prosent ( 377.500 ) er fra EU og EØS-området og andre vestlige land.
AP170302 Enkelte vestlige kilder tror det kan skyte ned fly som er opp mot 400 kilometer unna.
AP170302 Omtrent halvparten av ungdommene i vestlige bydeler og Nordstrand er med i en idrettsorganisasjon, ifølge studien, mot bare 29 prosent av ungdommene i indre øst-bydelene Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo.
AP170302 43 prosent er fra EU og EØS-området og andre vestlige land.
AA170302 De russiskstøttende styrkene tok seg inn i de vestlige delene av byen onsdag kveld.
AA170302 På sine nettsted har det russiske utenriksdepartementet åpnet sider der de fordømmer nyhetssaker fra vestlige medier som inneholder anklager mot russiske myndigheter.
AA170302 De russiskstøttede styrkene tok seg inn i de vestlige delene av byen onsdag kveld.
AA170302 43 prosent ( 377.500 ) er fra EU og EØS-området og andre vestlige land.
VG170301 Rent avslutningsvis kunne man jo fristes til å spørre litt retorisk, hvem som trolig står tryggest plassert i våre verdifulle vestlige demokratiske tradisjoner.
VG170301 Her har vi altså å gjøre med en svært dyktig journalist, et glimrende eksempel på en person som daglig vet å verdsette tradisjonelle vestlige verdier og som gjør bruk av sin ytringsfrihet i det å fylle sin rolle som kritisk journalist og debattleder i nyhetsbildet.
DB170301 I sitt nye magasin, Rumiyah, oppfordrer IS folk til å angripe vestlige mål.
AP170301 I forrige uke begynte felttoget for å ta den vestlige delen av byen tilbake.
AP170301 Den strekningen går fra den vestlige delen av byen mot Tal Afar, en by nærmere Syria der IS fortsatt har fotfeste.
AP170301 - Det er grunn til alvorlig uro for de 750.000 som sitter fast i den tett befolkede vestlige delen.
AA170301 Irakiske myndigheter opplyser at 26.000 personer har flyktet fra den vestlige delen av Mosul de ti siste dagene.
VG170228 Når Saudi-Arabia bomber både sykehus og sivile skjer det i stor grad med vestlige våpen.
SA170228 Da viser det seg − i dette fraværet − at flertallet av oss kan « akseptere » at arbeidere i den lutfattige tredje verden holdes på et eksistensielt minimumsnivå i et moderne, essensielt masseslaveri, kanskje nær sultegrensen, for at vi, i våre overfòrede og matleie vestlige samfunn, skal få enda mer ultrabillig tilgang på tildels overflødige luksusvarer.
DN170228 De nærmer seg vestlige land, noe som ikke har skjedd i andre vekstøkonomier, sier sjeføkonom Charles Robertson i Renaissance Capital.
AP170228 De nærmer seg vestlige land, noe som ikke har skjedd i andre vekstøkonomier, sier sjeføkonom Charles Robertson i Renaissance Capital.
AP170228 Dermed har vi både i Norge og i andre vestlige land hentet hjem industri som en gang i tiden ble satt ut, sier Sunde, som er mer optimistisk på Norge sine vegne enn professor Mehlum.
AA170228 De nærmer seg vestlige land, noe som ikke har skjedd i andre vekstøkonomier, sier sjeføkonom Charles Robertson i Renaissance Capital.
AP170227 Diabetes er et alvorlig folkehelseproblem, spesielt i den vestlige verden.
AA170227 Ved å sikre den vestlige siden av brua, vil irakiske styrker få kontroll over elvebredden på begge sider av Tigris.
AA170227 Men våre styrker kjemper dypt inne i den vestlige delen, og fienden er rammet, sier general Rasool.
AA170227 - Irakiske spesialstyrker og føderalt politi har befridd nabolaget Jawsaq og har nå kontroll over den vestlige enden av den fjerde brua, sier general Yahya Rasool, talsmann for styrkenes felles kommandosentral.
AA170227 Ved å sikre den vestlige siden av brua, vil irakiske styrker få kontroll over elvebredden på begge sider av Tigris.
AA170227 - Irakiske spesialstyrker og føderalt politi har befridd nabolaget Jawsaq og har nå kontroll over den vestlige enden av den fjerde brua, sier generalen Yahya Rasool, talsmann for styrkenes felles kommandosentral, til nyhetsbyrået AFP.
VG170226 Russisk militær innblanding i Ukraina har ført til at vestlige land har innført sanksjoner mot Russland, noe som har bidratt til en ytterligere forverring av et stadig mer iskaldt forhold mellom Russland og Vesten.
SA170226 GJESTEKOMMENTAR : Europa er ikke ubønnhørlig på vei nedover en sti av høyrenasjonalisme som vender seg mot EU, økonomisk integrasjon, den atlantiske alliansen og vestlige verdier.
VG170225 Offensiven mot Mosul har allerede drevet IS-militante vekk fra den østlige delen av byen, og søndag erklærte Iraks statsminister at offensiven hadde startet mot de vestlige bydelene.
SA170225 Irakiske spesialsoldater gjør framgang i sitt forsøk på å innta den vestlige delen av Mosul, men møter kraftig motstand fra IS-opprørere, opplyser en kommandør.
DA170225 Heller ikke den vestlige mannsrollen slipper unna.
AP170225 Luca Volontè var ikke den eneste av dem som fikk en slik behandling fra Aserbajdsjan ; en strøm av vestlige politikere fra Europarådet er blitt invitert til det oljerike landet, der har de blitt overøst med kostbare gaver : kilovis med russisk kaviar, kostbare tepper og lukrative kontrakter til politikernes private selskaper.
AA170225 Irakiske spesialsoldater gjør framgang i sitt forsøk på å innta den vestlige delen av Mosul, men møter kraftig motstand fra IS-opprørere, opplyser en kommandør.
VG170224 Søndag kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi en fornyet offensiv mot den vestlige delen av byen.
VG170224 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
VG170224 Kampen om vestlige Mosul i gang : - Situasjonen er urovekkende ¶
VG170224 Generalløytnant Sami al-Aridhi sier fredag at styrkene har gått inn i et boligområde i den vestlige delen av byen.
DB170224 Ut i fra prinsippet om at alle vil bli sett, at dette er et menneskelig behov, har jeg en tid fundert på en tese om at den vestlige verden i dag grovt sett kan deles inn i to grupper : Skaperne og Menerne.
AA170224 Tradisjonelt har Sverige hatt en mer liberal asylpolitikk enn mange andre vestlige land. ( ©NTB ) ¶
AA170224 Tradisjonelt har Sverige hatt en mer liberal asylpolitikk enn mange andre vestlige land.
AA170224 Men kampene i den vestlige delen av byen kan bli vanskeligere.
AA170224 Generalløytnant Sami al-Aridhi sier fredag at styrkene har gått inn i et boligområde i den vestlige delen av byen.
VG170223 Søndag kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi en fornyet offensiv mot den vestlige delen av byen.
VG170223 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
VG170223 Offensiven mot Mosul retter seg nå mot den vestlige delen av byen, som har vært under IS-kontroll siden 2014.
VG170223 Kampen om vestlige Mosul i gang : - Situasjonen er urovekkende ¶
VG170223 Amnesty advarer mot en politisk skremselspropaganda, « oss mot dem », som også kommer til uttrykk i vestlige land, blant annet mot flyktninger.
SA170223 Le Pen har uttalt at Putin er « den vestlige sivilisasjonens redningsmann ».
DB170223 Kampen om den vestlige delen av Mosul vil bli hard fordi gatene her er eldre og smalere enn i øst.
DB170223 Flyplassen er rundt 30 kilometer fra den vestlige delen av byen, og den irakiske hæren har nå full kontroll.
DB170223 Dette er første fase for å gjenvinne den vestlige delen av byen, sier Al Jazeeras Osama Bin Javaid, som er i den kurdiske byen Erbil.
DB170223 Den som har kontroll over dette området, vil kunne sikre veiene inn til den vestlige delen av Mosul, ifølge korrespondenten.
DB170223 Skaffet seg jobb og inntekt, tok utdanning, bygget seg ny tilværelse, fikk del i vår vestlige velferd.
AP170223 Søndag kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi ny framrykning mot den vestlige delen av byen.
AP170223 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet i kampene. ( ©NTB ) ¶
AP170223 Offensiven mot Mosul retter seg nå mot den vestlige delen av byen, som har vært under IS-kontroll siden 2014.
AP170223 En grunn er at Tyrkia, først og fremst som NATO-medlem, er en del av den vestlige interessesfæren.
AA170223 Samtidig ønsker hun ikke at Frankrike skal presse vestlige eller franske verdier på andre land.
AA170223 Søndag kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi ny framrykning mot den vestlige delen av byen.
AA170223 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet i kampene. ( ©NTB ) ¶
AA170223 Offensiven mot Mosul retter seg nå mot den vestlige delen av byen, som har vært under IS-kontroll siden 2014.
AA170223 Søndag kunngjorde Iraks statsminister Haider al-Abadi ny framrykning mot den vestlige delen av byen.
AA170223 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet i kampene. ( ©NTB ) ¶
AA170223 Offensiven mot Mosul retter seg nå mot den vestlige delen av byen, som har vært under IS-kontroll siden 2014.
DB170222 Offensiven mot Mosul har allerede drevet IS-militante vekk fra den østlige delen av byen, og søndag erklærte Iraks statsminister at offensiven hadde startet mot de vestlige bydelene.
DB170222 Med luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen mot IS rykket Irakiske styrker gjennom mandagen fram mot den sørlige utkanten av det vestlige Mosul.
BT170222 Denne uken startet irakiske soldater kampen for å befri den vestlige delen av Mosul, som i flere år har vært styrt med brutal hånd av den islamske stat ( IS ).
AP170222 I den vestlige delen er gatene smalere enn i øst, slik at soldatene nå må ut av kjøretøyene og kjempe mindre beskyttet.
AP170222 Her treffer irakske styrker IS' posisjoner { { { silentplay : true}}}Rykker inn mot de vestlige delene av Mosul.
AP170222 - Som vi så i 2016 er det mer og mer sannsynlig at vestlige velgere da vil si « nei », skriver analytikeren.
AP170222 - Aserbajdsjan har under president Ilham Alijev blitt et brutalt regime som det ikke snakkes altfor mye om og regimet får stort sett operere uten større protester fra vestlige land, sa Lindemann til Aftenposten høsten 2013.
SA170221 Søndag startet angrepet på den vestlige delen av Mosul, som regnes som det selvutnevnte kalifatets siste høyborg i Irak.
DA170221 JAFFA ( Dagsavisen ) : Iraks regjeringsstyrker har innledet en kraftig offensiv mot IS i vestlige Mosul.
DA170221 Hun kan høre bombene i den vestlige delen på den andre siden av Eufrat-elven, og våger for første gang på lenge å være optimistisk.
DA170221 FOTO : AHMAD AL-RUBAYE/NTB SCANPIX flukt : Hjelpeorganisasjoner forbereder seg på masseflukt av sivile fra de vestlige områdene.
DA170221 Den vestlige delen av byen er tettbefolket, og opptil 650.000 mennesker kan ennå befinne seg i hus i området. 350.000 er barn, i følge Redd Barna.
DA170221 Det eksisterer ikke noe skille mellom østlige og vestlige bydeler, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, Norges største fagforening for lærere.
BT170221 Søndag startet angrepet på den vestlige delen av Mosul.
BT170221 RYKKER FREM : Irakiske styrker rykket i går stadig lenger inn i den vestlige delen av Mosul.
BT170221 Libyske Røde Halvmåne opplyser at 74 omkomne migranter har drevet i land ved den vestlige byen Zawiya ved middelhavskysten.
AP170221 For Al-Qaida og IS omfatter dette også trening og støtte til grupper som opererer fra vestlige land.
AA170221 Offensiven mot Mosul har allerede drevet IS-militante vekk fra den østlige delen av byen, og søndag erklærte Iraks statsminister at offensiven hadde startet mot de vestlige bydelene.
AA170221 Med luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen mot IS rykket Irakiske styrker gjennom mandagen fram mot den sørlige utkanten av det vestlige Mosul.
VG170220 - Amerikanske skattebetalere kan ikke lenger bære en uforholdsmessig stor del av kostnadene for forsvaret av vestlige verdier, slo Mattis fast i talen fra det lukkede møtet, sa Mattis i talen fra det lukkede møtet. | 14 omkom i bussulykke på Filippinene ¶ 14 personer mistet mandag livet i en bussulykke på Filippinene.
DA170220 Disse aktørene stempler kvinners reproduktive rettigheter og seksuelle helse som vestlige verdier fremmet av en sekulær elite i FN.
AA170220 Russland er Assads viktigste internasjonale støttespiller mens vestlige land helst ser at Assad går av som ledd i en løsning på Syria-krigen. ( ©NTB ) ¶
AA170220 Nå står den tett befolkede vestlige delen for tur.
AA170220 Søndag erklærte Iraks statsminister at offensiven mot den vestlige delen av byen hadde startet.
VG170219 | Kampen om vestlige Mosul i gang : - Situasjonen er urovekkende ¶
VG170219 VARSLET NY OFFENSIV : Iraks statsminister Haider al-Abadi kunngjorde starten på en ny offensiv for å erobre den vestlige delen av storbyen Mosul på irakisk TV søndag.
VG170219 Med amerikansk flystøtte innledet irakiske styrker søndag en offensiv for å ta kontroll over den IS-kontrollerte, vestlige delen av Mosul.
VG170219 Ifølge Redd Barna er det om lag 350.000 barn blant de sivile som befinner seg i Vest-Mosul, og organisasjonen ber Irak og dets vestlige allierte gjøre alt for å sikre at ikke sivile bygg blir truffet under offensiven.
VG170219 FN sier de må forberede seg på alle mulige humanitære scenarier etter at irakiske styrker innledet en ny offensiv for å gjenerobre den vestlige delen av storbyen Mosul fra IS.
VG170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere, med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
VG170219 Vi kommer til Nineveh for å befri den vestlige siden av Mosul, sa statsminister Haider al-Abadi i en kort TV-sendt tale søndag.
VG170219 Irak har innledet en offensiv for å ta kontroll over den vestlige og IS-kontrollerte delen av storbyen Mosul.
VG170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
VG170219 Den årlige sikkerhetskonferansen i München gir som regel et godt bilde på tilstanden i den vestlige verden.
VG170219 Det er riktig at vestlige regjeringer protesterer mot brudd på menneskerettighetene i land som Russland, Iran og Nord-Korea.
DB170219 Samtidig legger hun at å innta det vestlige Mosul er svært viktig.
DB170219 Nå planlegger irakiske styrker å ta seg over Tigris-elva og inn i byens vestlige del.
DB170219 FN anslår at over 800 000 sivile befinner seg i Mosuls vestlige del.
DB170219 Den planlagte offensiven mot det vestlige Mosul etterfølger en uke med økt terrorvirksomhet i hovedstaden Bagdad.
DB170219 Om lag 350 000 er fanget i Vest-Mosul, ifølge Redd Barna, som ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
DB170219 Om samtlige vestlige myndigheter nektet å sende verken kvinner eller menn på besøk før de fikk unntak fra lovens bestemmelser, kunne det muligens vært med å påvirke positivt.
DB170219 Om kun vestlige kvinner pålegges å være hjemme i solidaritet med iranske kvinner, vil nok prestestyret i Iran være fornøyde.
DB170219 Etter atomavtalen har mange av sanksjonene mot landet blitt hevet, så vestlige politiske og økonomiske representanter står for tiden i kø for å skrive lukrative handelsavtaler med Iran.
DB170219 De ser selvfølgelig gjerne at vestlige delegasjoner utelukkende består av menn.
DB170219 Bilder av vestlige politikere og diplomater viser at de følger iransk lov, men tøyer de strenge iranske reglene ved å la hijaben falle et stykke bak på hodet slik at håret synes, såkalt « bad hijab ».
DA170219 Han omtalte asylsøkere som « lykkejegere », han mente våre vestlige verdier trues når altfor mange muslimer kommer til landet, og ga uttrykk for bekymring for at etnisk norske en dag kan komme i mindretall i sitt eget land.
BT170219 Om lag 350.000 er fanget i Vest-Mosul, ifølge Redd Barna, som ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
BT170219 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
BT170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
AP170219 Om lag 350.000 er fanget i Vest-Mosul, ifølge Redd Barna, som ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
AP170219 Vi kommer til Nineveh for å befri den vestlige siden av Mosul, sa statsminister Haider al-Abadi i en kort TV-sendt tale søndag.
AP170219 Irak har innledet en offensiv for å ta kontroll over den vestlige og IS-kontrollerte delen av storbyen Mosul.
AP170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
AA170219 Om lag 350.000 er fanget i Vest-Mosul, ifølge Redd Barna, som ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
AA170219 Vi kommer til Nineveh for å befri den vestlige siden av Mosul, sa statsminister Haider al-Abadi i en kort TV-sendt tale søndag.
AA170219 Irak har innledet en offensiv for å ta kontroll over den vestlige og IS-kontrollerte delen av storbyen Mosul.
AA170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
AA170219 Organisasjonen ber Irak og vestlige allierte gjøre alt for å sikre at sivile bygg ikke blir truffet under offensiven.
AA170219 - Vestlige Mosul kan bli vanskeligere med kamper fra hus til hus på en større og blodigere skala, sier Patrick Skinner ved tankesmia Soufan Group i USA.
VG170218 Mens Russland ønsker samarbeid basert på gjensidig respekt, har de vestlige landene fortsatt ekspansjonen av det Lavrov kalte en « ny liberal verdensorden » : ¶
VG170218 Lavrov var også innom det han oppfattet som sterke beskyldninger om at Russland driver cyberangrep mot vestlige land.
VG170218 - Jeg er tilhenger av en liberal og åpen verdensorden, og det er ikke de vestlige landene eller USA som skal styre den.
DB170218 Det er ikke vestlige land eller USA som skal styre den.
DB170218 - Jeg syns i og for seg det er interessant at når Lavrov snakker, så er hovedpoenget hans egentlig at vi må få en annen verdensorden enn den vestlige , sier hun.
DB170218 IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av Mosul, som er Iraks nest største by.
DB170218 Det irakiske flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over den vestlige delen av Mosul for å advare innbyggerne om en snarlig militæroffensiv mot IS.
AP170218https://www.aftenposten.no/verden/Irans-elitekrigere-driver-business-for-milliarder-614943b.html Hans suksess er knyttet til at atomavtalen med vestlige land skal bedre økonomien vesentlig, men dette merker folk flest, ifølge Ansari, lite til.
AP170218 Denne helgen møtes både russiske og vestlige toppolitikere på den årlige sikkerhetskonferansen i München, blant andre NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og den russiske utenriksminister Sergej Lavrov.
AP170218 Hans suksess er knyttet til at atomavtalen med vestlige land skal bedre økonomien vesentlig, men dette merker folk flest, ifølge Ansari, lite til.
AP170218 Mandag : Nedbør og vind vestpå, vestlige fjellstrøk kan også få nedbør, østafjells ganske bra.
AA170218 Det er ikke vestlige land eller USA som skal styre den.
AA170218 - Jeg syns i og for seg det er interessant at når Lavrov snakker, så er hovedpoenget hans egentlig at vi må få en annen verdensorden enn den vestlige , sier hun.
AA170218 IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av Mosul, som er Iraks nest største by.
AA170218 Det irakiske flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over den vestlige delen av Mosul for å advare innbyggerne om en snarlig militæroffensiv mot IS.
VG170217 m angivelig villeder det norske publikummet, stjeler « norske hemmeligheter », « påvirker » Nobelkomiteen, om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, spredning av oversettelser av de mest odiøse og marginale russofobiske materialer fra andre vestlige medier har det norske publikummet, etter det vi har registrert, blitt veldig leit av.
VG170217 Russland har gjentatte ganger forklart at de vestlige sanksjonene er grunnløse fra et rettslig ståsted.
VG170217 Dessverre ignorerte vestlige partnere forslaget vårt og foretrakk å utvide NATO østover.
VG170217 Avtalen som ble inngått mellom de legitime ( på det tidspunktet ) myndighetene og opposisjonen med aktiv deltakelse fra vestlige land, ble brutt, all annerledes tenkemåte ble undertrykt med tvang, noe som førte til en væpnet konfrontasjon i Øst-Ukraina.
VG170217 begrense samarbeidet med Russland, « intriger » laget av etterretningstjenester, hackere og « nettroll » som angivelig villeder det norske publikummet, stjeler « norske hemmeligheter », « påvirker » Nobelkomiteen, om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, spredning av oversettelser av de mest odiøse og marginale russofobiske materialer fra
VG170217 Godzimirski sier det var knyttet store forventninger til Trump i Moskva, blant annet fordi russisk økonomi er under sterkt press fra vestlige sanksjoner.
VG170217 å begrense samarbeidet med Russland, « intriger » laget av etterretningstjenester, hackere og « nettroll » som angivelig villeder det norske publikumet, stjeler « norske hemmeligheter », « påvirker » Nobelkomiteen, om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, spredning av oversettelser av de mest odiøse og marginale russofobiske materialer fra an
VG170217 om angivelig villeder det norske publikumet, stjeler « norske hemmeligheter », « påvirker » Nobelkomiteen, om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, spredning av oversettelser av de mest odiøse og marginale russofobiske materialer fra andre vestlige medier har det norske publikumet, etter det vi har registrert, blitt veldig leit av.
DN170217 » I kjølvannet av Yanukovitsj' avgang nektet Russland å anerkjenne den nye ukrainske regjeringen, og igangsatte det Norge, EU, USA og de fleste vestlige land omtaler som en annekteringen av Krimhalvøyen i Ukraina, der russisk-støttede tropper overtok det tradisjonelt Russland-vennlige området.
DN170217 » I kjølvannet av Yanukovitsj' avgang nektet Russland å anerkjenne den nye ukrainske regjeringen, og igangsatte det Norge, EU, USA og de fleste vestlige land omtaler som en annekteringen av Krimhalvøyen i Ukraina, der russisk-støttede tropper overtok det tradisjonelt Russland-vennlige området.
DN170217 « Russland har gjentatte ganger forklart at de vestlige sanksjonene er grunnløse fra et rettslig ståsted.
DN170217 Dessverre ignorerte vestlige partnere forslaget vårt og foretrakk å utvide Nato østover. », skriver ambassaden.
DN170217 Ambassaden skriver videre at Russland flere ganger har « gjort forsøk på å bli kvitt arven fra 'den kalde krigen' », og at Nato og vestlige land har slått et slag mot stabiliteten til det internasjonale politiske systemet på følgende måte : ¶
DN170217 Ambassaden refser Norge og vestlige land for å prioritere Nato over et militært samarbeid med Russland, og legger til grunn at Russland skal ha foreslått et slikt samarbeid i 2008 - som da skal ha blitt avvist.
DB170217 « Russland har gjentatte ganger forklart at de vestlige sanksjonene er grunnløse fra et rettslig ståsted.
DB170217 De henviser til stadige oppslag i norske medier om russiske nett-troll, hackere, og en russisk etterretning som prøver å påvirke demokratiske prosesser i vestlige land.
DB170217 Når russerne hele tida har gjort det klart at de gjengjelder alle vestlige sanksjoner mot seg ?
DB170217 De to var uønsket fordi EU og Norge har innført sanksjoner som gjør at en rekke russiske parlamentarikere er omfattet av vestlige sanksjoner.
AA170217 Drøyt ti såkalt likesinnede vestlige og arabiske land, som ønsker regimeskifte i Syria, deltok i de uformelle Syria-samtalene i Bonn, først og fremst for å forberede fredssamtalene mellom syriske myndigheter og opprørerne som FN har sammenkalt til i Genève 23. februar.
AA170217 tt lei av " intriger " laget av etterretningstjenester, hackere og " nett-troll " som angivelig villeder det norske publikummet, blant annet om stjeling av " norske hemmeligheter ", påvirkning av " Nobelkomiteen " og om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, samt " spredning av oversettelser av de mest odiøse og margin
AA170217 publikummet, blant annet om stjeling av " norske hemmeligheter ", påvirkning av " Nobelkomiteen " og om russiske planer av globalt omfang som tar sikte på å svekke Norge, EU og den vestlige verden, samt " spredning av oversettelser av de mest odiøse og marginale russofobiske materialer fra andre vestlige medier ".
DN170216 Han viste til at Kina, mye takket være økt frihandel, i løpet av en generasjon har hatt en økonomisk fremgang som for den vestlige verden tok mer enn 200 år å oppnå.
DB170216 - I går så vi en brann som var noe av det verste jeg noensinne har sett, og jeg har sett branner i vestlige USA og i Australia, sier nødetatsleder Richard McNamara til Radio New Zealand.
DA170216 Mens de vestlige rollefigurene er løgnaktige lurendreiere drevet av grådighet og egoisme, som kun blir gode mennesker etter at de har gitt slipp på den amerikanske eksepsjonalismen.
AP170216 Mens tidligere konferanser ofte har dreid seg om uenigheter mellom Russland og Vesten, for eksempel om Ukraina, vil den i år handle mest om konsekvensene av maktskiftet i USA for det vestlige samarbeidet.
VG170215 Han påpeker at selv om vestlige medier gjerne snakker om Nord-Korea og Kim-dynastiet med negativt fortegn, så er det flere tegn til positiv utvikling i landet.
VG170215 - Amerikanske skattebetalere kan ikke lenger bære en uforholdsmessig stor del av kostnadene for forsvaret av vestlige verdier, slo Mattis fast i talen fra det lukkede møtet.
VG170215 - Da vi gikk inn var det en tidskritisk situasjon med vestlige gisler ved målet, og vi fikk reddet åtte ansatte ved ambassaden, så det føles meningsfylt.
VG170215 januar 2015 endret sin operasjon i Afghanistan fra International Security Assistance Force » ( ISAF ) til « Resolute Support », betydde det en vriding fra vestlige soldatstøvler på bakken i stort antall, til spissede oppdrag med trening, rådgivning og assistanse til afghanske sikkerhetsstyrker.
VG170215 Den britiske tv-klassikeren « Javel, statsråd » gir det beste blikket inn i denne dynamikken mellom embetsverk og politikere i moderne vestlige demokratier.
SA170215 Russland har forbudt import av matvarer fra mange vestlige land som et svar på sanksjonene mot Russland.
FV170215 - Amerikanske skattebetalere kan ikke fortsette å betale en uforholdsmessig stor del av regningen for det forsvaret av vestlige verdier koster, sa han.
DN170215 - Amerikanske skattebetalere kan ikke fortsette å betale en uforholdsmessig stor del av regningen for det forsvaret av vestlige verdier koster, sa Mattis.
DN170215 I tillegg til Oppo står BBK også bak varemerkene Vivo og Oneplus, hvorav ingen har noen særlig tilstedeværelse i de vestlige markedene, men satser hovedsakelig på Kina.
DN170215 I løpet av en generasjon har det tidligere keiserdømmet hatt en fremgang som for den vestlige verden tok mer enn 200 år.
DB170215 I dag er landene svært tett integrert i det vestlige sikkerhetsfellesskapet, og begge etterstreber også et nært bilateralt sikkerhetssamarbeid med USA.
DB170215 Erkjennelsen av at vi er små gjør at alle de nordiske land, inkludert alliansefrie Sverige og Finland, i dag gjør sitt beste for å få ryggdekning hos de vestlige stormaktene.
BT170215 - Amerikanske skattebetalere kan ikke fortsette å betale en uforholdsmessig stor del av regningen for det forsvaret av vestlige verdier koster, sa han.
AP170215 - Den amerikanske skattebetaleren kan ikke lenger bære en uforholdsmessig stor andel av forsvaret av vestlige verdier.
AP170215 - Den amerikanske skattebetaleren kan ikke lenger bære en uforholdsmessig stor andel av forsvaret av vestlige verdier.
AA170215 - Amerikanske skattebetalere kan ikke fortsette å betale en uforholdsmessig stor del av regningen for det forsvaret av vestlige verdier koster, sa han.
AA170215 Nå planlegges en større offensiv mot den vestlige delen av byen, som ligger på den andre siden av elva Tigris.
AA170215 Men når irakiske styrker begynner å angripe den vestlige delen, venter FN seg en større flyktningstrøm.
AA170215 Her er det forskjellige kulturer i den vestlige verden og andre land, sier Daae.
DN170214 Dette er tilbud som vestlige konkurrerende apper som WhatsApp og Facebook Messenger ikke tilbyr.
DB170214 - Ved å faktisk følge direktivene til Den islamske republikken, bidrar vestlige kvinner til å legitimere den den tvungne hjiab-loven.
AP170214 Da Closer hadde urpremière i London i 1997, var det et knyttneveslag rettet mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med sannhet, og hvordan kjærligheten ligger igjen på slagmarken.
AA170214 Kina har blant annet utvikler luft-til-luft-raketter som overgår dem vestlige land disponerer over, og landet har også utviklet en kortdistanserakett som " kun en håndfull ledende luftfartsnasjoner er i stand til å utvikle ", heter det videre.
AA170214 - Vestlige styrker som sendes ut i verden, kan bli møtt med mer avanserte våpensystemer nå når Kina legger opp til å selge mer til utlandet, sier han.
VG170213 En grotesk kost/nytte vurdering er trolig også med på å prege terroristenes tankegang : Det er enklere å påføre massive sivile dødsfall, enn å angripe vestlige mål.
VG170213 TRUSSEL : - Vestlige demokratier er veldig splittet i synet på hvordan den voksende trusselen I Saudi-Arabia skal håndteres, skriver kommentatoren.
VG170213 Vestlige demokratier er veldig splittet i synet på hvordan denne voksende trusselen skal håndteres.
DA170213 Nå har endelig også det vestlige Balkan fått en skikkelig langtursti - nemlig Via Dinarica, som traverserer De dinariske alper og Sar Planina-fjellene fra sørøst til nordvest og forbinder både kultur og gamle handels- og militærruter i Slovenia, Kroatia, Bosnia og Hercegovina, Montenegro, Serbia, Albania, Kosovo og Makedoni
BT170213 SITTER FAST : På det vestlige Balkan er over 75.000 mennesker strandet fordi de ikke kommer seg forbi de stengte grensene.
AA170213 Det irakiske flyvåpenet skal ha angrepet tre andre IS-stillinger i det vestlige Irak samme dag, og 64 krigere ble ifølge militæret drept. ( ©NTB ) ¶
VG170212 Etter landing, har kvinnene om bord gjennomgått en ytre forvandlig fra vestlige klær til kjortelen abaya og hodeplagget hijab.
VG170212 For selv om Marine Le Pen holder en ganske lav profil i disse dager, tenker alle på fremveksten av populistpartier og - ideer i vestlige land.
DB170212 Missilet skal ha blitt avfyrt fra et sted i de vestlige delen av landet.
DA170212 Hun mener det kristne moralsynet stikker dypt i hele vår vestlige kultur, og at det er årsaken til at ambisiøse kvinner ofte blir framstilt som kalde, kyniske og manipulerende, til tross for at de kun gjør det samme som menn gjør.
DB170211 Objektet skal ha blitt avfyrt fra et sted i de vestlige delene av landet, og skal ha landet i sjøen øst for Koreahalvøya.
DB170211 Trend i hele den vestlige verden ¶
DB170211 - Vi er vi nå inne i en tid med nedgang i registrert kriminalitet i store deler av den vestlige verden, særlig når det gjelder vinningskriminalitet.
BT170210 Jihadistgruppen IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av byen, og innbyggerne i øst er fortsatt usikre på hva fremtiden vil bringe.
AA170210 Når strømmen av støtte til terroristene fra naboland eller vestlige land opphører, sier Assad.
VG170209 Overnasjonale institusjoner som FN, EU og NATO famler i villrede med redusert handlekraft, mens våre vestlige liberale demokratier utfordres innenfra.
SA170209 Hun valgte å flytte til USA, hvor hun fikk et jobbtilbud fra den konservative tenketanken American Enterprise Institute - og har siden blitt en kjent uforsonlig stemme spesielt i anti-islamdebatten med fokus på kvinners rettigheter hvor det vestlige males rosenrødt, og hun har, som titusenvis av andre kvinner, også engasjert seg i kampen mot kjønnslemlestelse.
SA170209 Hun lyttes til og har stor innflytelse både innen muslimske og vestlige miljøer.
DA170209 Til sjuende og sist angrep Bagdad Israel kun fordi USA og en koalisjon av arabiske og vestlige land slo tilbake etter invasjonen av Kuwait.
BT170209 Ungarn og Polen glir i autoritær retning, mens deres nabo Ukraina fremdeles er under invasjon fra Putin, den russiske presidenten som mer enn noe annet ønsker å rive i stykker fundamentet i den vestlige sfæren av jordkloden.
AA170209 Gruppen hadde liten lokal appell og konsentrerte seg først og fremst om å angripe vestlige mål.
VG170208 februar ) : Fortsatt høytrykksdominert, men høytrykket beveger seg sørover, slik at milde vestlige lavtrykk kommer til fra nord og stadig lenger sørover.
DA170208 Det ligger en håndfull hoteller rolige strandbarer her, og i den vestlige delen av lagunen kan du også surfe og leke i bølgene.
AA170208 Offensiven mot den vestlige delen av byen vil trolig begynne i løpet av noen dager, sa general Stephen Townsend onsdag.
AA170208 I Mosul får de irakiske styrkene støtte fra allierte militsgruppe og vestlige kampfly i striden mot IS. ( ©NTB ) ¶ | - " El Chapos " sønner såret i gjengangrep ¶
AA170208 Etter harde kamper trakk de iranskstøttede Houthi-opprørerne seg tilbake til nordlige og vestlige deler av byen, opplyser jemenittiske militærkilder.
SA170207 Særlig i Nord-Norge, vestlige deler av Midt-Norge og Vestlandet ser ut til å få færre vinterdager.
DB170207 Winton, som den gang jobbet som aksjemekler i London, avlyste en skiferie til Sveits, for å hjelpe en venn i Praha som bistod flyktninger i Sudetland, den vestlige regionen av Tsjekkoslovakia som nettopp hadde blitt annektert av Nazi-Tyskland.
DB170207 I Norge har allmennleger i flere tiår pekt på den moderne vestlige medisinens stadig økende oppmerksomhet omkring risiko som fremtidig sykdom, og har de siste årene jobbet med økt bevissthet rundt nettopp overdiagnostikk.
DB170207 Denne kampanjen har spredd seg til et titalls vestlige land og har stor oppslutning fra faglig hold i USA og Canada.
DB170207 Deler av medisinen i den vestlige verden ekspanderer på måter som ikke fremmer helse, og som medfører unødvendig ressursbruk og i verste fall skade.
BT170207 Særlig Nord-Norge, vestlige deler av Midt-Norge og Vestlandet ser ut til å få færre vinterdager.
AP170207 Krigsforbrytelser er begått på alle sider, men Assads bruk av tønnebomber og regimestyrkenes svært brutale behandling av sivile er blitt fordømt i vestlige land siden protester ble til en fullblods borgerkrig i 2012.
AP170207 Særlig Nord-Norge, vestlige deler av Midt-Norge og Vestlandet ser ut til å få færre vinterdager.
AA170207 De irakiske regjeringsstyrkene støttes både av allierte militsgrupper og vestlige kampfly i kampen for å gjenerobre Mosul. ( ©NTB ) ¶
VG170206 I tillegg til tradisjonell innhenting vil en del av aktiviteten til de hemmelige russiske tjenestene drives av en ambisjon om å svekke og påvirke nære naboland og vestlige samfunn, heter det i rapporten.
VG170206 Morten Haga Lunde, som er sjef for E-tjenesten, spår at et mer aggressivt og selvhevdende Russland vil utfordre og svekke vestlige samfunn i år.
VG170206 I sin ferske rapport skriver E-tjenesten at de hemmelige russiske etterretningstjenestene drives av en ambisjon om å svekke vestlige samfunn.
VG170206 E-tjenesten hevder også at det har festet seg en frykt for at vestlige land vil velte styresmaktene i russiske nærområder, dele opp Russland og sikre seg kontroll over naturressurser.
VG170206 De russiske hemmelige tjenestene har ifølge deres norske søsterorganisasjon E-tjenesten ambisjoner om å svekke vestlige samfunn.
DN170206 Kinesiske konkurrenter, som ikke bryr seg om vestlige markeder, er i ferd med å dominere i India med fullverdige telefoner til lave priser.
DB170206 - Denne hacker-gruppa har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste åra.
DB170206 « Like fullt har begge grupperingene et uttalt mål om å ramme vestlige land og interesser og ser på Norge som et legitimt mål.
DB170206 « I tillegg til tradisjonell innhenting vil en del av aktiviteten til de hemmelige russiske tjenestene være drevet av av en ambisjon om å svekke og påvirke nære naboland og vestlige samfunn.
DB170206 Det generelle trusselbildet mot vestlige interesser, kombinert med at valg av mål også blir gjort oppotunistisk, fører til at det vil være risiko for angrep mot Norge og norske interesser i utlandet også i 2017 ».
DB170206 - Denne hacker-gruppa har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste åra.
BT170206 Man spør seg hva som nå skjer internt i de vestlige etterretningstjenestene i en situasjon der det foreligger konkrete mistanker om et lyssky samarbeid mellom Moskva og det som nå, tragisk nok, har blitt Washington.
VG170205 Men selv om canadierne avviste Harpers og de quebecske separatistenes identitetspolitiske nasjonalisme, lever de anti-muslimske sentimentene videre også i det tolerante og liberale Canada, slik de også gjør i nær sagt alle vestlige land for tiden, også i tolerante og liberale Norge.
VG170205 For IS befinner muslimer i Vesten seg i en gråsone, og de må velge : Enten å reise til Syria for å bli med i kampen mot de vestlige korsfarermaktene, eller forbli i fiendeland, nærmest som frafalne å regne.
AP170205https://www.aftenposten.no/norge/Innvandrere-rammes-sjeldnere-av-kreft-enn-nordmenn-613527b.html Det vestlige kostholdet er trolig forklaringen på at ikke-vestlige innvandrere rammes av kreft i mye mindre grad enn folk som er født i Norge.
AP170205 Det vestlige kostholdet er trolig forklaringen på at ikke-vestlige innvandrere rammes av kreft i mye mindre grad enn folk som er født i Norge.
AA170205 Den negative utviklingen gjør det trolig mer sannsynlig at de vestlige sanksjonene blir opprettholdt.
AA170205 Begrunnelsen for de vestlige sanksjonene mot Russland er landets annektering av den ukrainske Krim-halvøya og russisk innblanding i konflikten i Øst-Ukraina.
AA170205 Ifølge forskerne er en sannsynlig forklaring det vestlige kostholdet, som består av stadig mer fett, sukker, alkohol, rødt kjøtt og salte, bearbeidede kjøttprodukter, mens mange innvandrere trolig har med seg vaner for et mer plantebasert kosthold fra hjemlandet.
VG170204 Dette er en del av en utvikling i hele den vestlige verden, men det er ikke tvil om at Norge var et av foregangslandene når det gjaldt å begrense røykingen, gjennom Røykeloven.
DN170204 - Det er en gruppe som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
DB170204 Det dreier seg om Russlands annektering av Krim og rolle i krigen i Øst-Ukraina, de vestlige sanksjonene mot Russland, og de russiske motsanksjonene mot Vesten, deri opptatt Norge.
DB170204 Dagbladet deler Brendes oppfatning av at det vestlige sanksjonsgrunnlaget er noe helt annet enn de russiske svarene.
AP170204 - Målet er å underminere Vesten, Vestens system og den vestlige levemåten, sa Foxall til Aftenposten i fjor.
AA170204 - Det er en gruppe som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
VG170203 * Vestlige land har innført sanksjoner mot Russland på grunn av deres innblanding i Ukraina.
VG170203 Verdens mektigste mann og verdens mektigste kvinne er motpoler i den vestlige verden.
VG170203 Nå har USA fått en president som synes det vestlige forsvarssamarbeidet er utdatert og sier EU bare er et verktøy for Tyskland.
VG170203 Hun benyttet altså anledningen til å belære Trump om grunnleggende vestlige verdier.
VG170203 - Aktørene som det pekes på, som har gjennomført angrepet, omtales som APT29, som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
VG170203 - Aktørene som det pekes på, som har gjennomført angrepet, omtales som APT29, som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
SA170203 - Det er en gruppe som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
SA170203 Slik prøvde den russiske hackergruppen Fancy Bear å markedsføre seg da de hacket data om vestlige idrettsutøver i fjor.
SA170203 Årsaken er muligheten for at et stort antall mennesker legger ut på flukt i den siste fasen av irakiske styrkers militæroffensiv mot IS i det vestlige Mosul.
SA170203 - En stor befolkning er fanget i det vestlige Mosul, og vi er selvfølgelig ekstremt urolige for deres velferd, sier Saltmarsh.
DN170203 Iran godtok å nedskalere sitt atomprogram mot at vestlige sanksjoner mot landet ble opphevet.
DB170203 - Denne hacker-gruppa har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste åra.
DB170203 Årsaken er muligheten for at et stort antall mennesker legger ut på flukt i den siste fasen av irakiske styrkers militæroffensiv mot IS i det vestlige Mosul.
DB170203 - En stor befolkning er fanget i det vestlige Mosul, og vi er selvfølgelig ekstremt urolige for deres velferd, sier Saltmarsh.
DB170203 Ukrainske myndigheter og vestlige land anerkjenner ikke dette. 21. mars : Den russiske nasjonalforsamlingen vedtar å innlemme Krim i Russland. 6. april : Prorussiske separatister tar kontroll over distriktshovedstedene Donetsk og Lugansk.
DB170203 En rekke vestlige land, deriblant Norge, og EU har tatt avstand fra den.
DB170203 Det har ikke gått som Keynes forutså, og 40-timers arbeidsuke forblir et merke i den vestlige verden.
BT170203 Vestlige konvensjonelle styrker har tapt mye av sitt teknologiske overtak, og sliter med å opprettholde beredskapen.
BT170203 Berntsen sier videre at aktørene som det pekes på som har gjennomført angrepet, omtales som APT 29, som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
AP170203 Slik prøvde den russiske hackergruppen Fancy Bear å markedsføre seg da de hacket data om vestlige idrettsutøver i fjor.
AP170203 Slik prøvde den russiske hackergruppen Fancy Bear å markedsføre seg da de hacket data om vestlige idrettsutøver i fjor.
AA170203 Årsaken er muligheten for at et stort antall mennesker legger ut på flukt i den siste fasen av irakiske styrkers militæroffensiv mot IS i det vestlige Mosul.
AA170203 - En stor befolkning er fanget i det vestlige Mosul, og vi er selvfølgelig ekstremt urolige for deres velferd, sier Saltmarsh.
AA170203 - Det er en gruppe som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
AA170203 Berntsen sier videre at aktørene som det pekes på som har gjennomført angrepet, omtales som APT 29, som har gjennomført en rekke angrep mot vestlige mål de siste årene.
SA170202 Undersøkelsen omfatter USA og en rekke vestlige land, men ikke Norge.
SA170202 Både FN og EU-parlamentet har advart mot diktatorens arm inn i vestlige samfunn.
SA170202 Både FN og EU-parlamentet har advart ( se punkt 16 ) mot diktatorens arm inn i vestlige samfunn.
DN170202 Iran godtok å nedskalere sitt atomprogram mot at vestlige sanksjoner mot landet ble opphevet.
DB170202 - Russland er veldig følsom når det gjelder menneskerettighetskritkk og støtte til det de anser som vestlige sivilsamfunnsaktører, som Helsingforskomiteen.
DB170202 Det betyr at vi i vestlige land kan vente flere terrorangrep utført med enkle våpentyper mot mål med få eller ingen sikringstiltak.
BT170202 Undersøkelsen omfatter USA og en rekke vestlige land, men ikke Norge.
BT170202 Undersøkelsen omfatter USA og en rekke vestlige land, men ikke Norge.
AA170202 Jeg vet ikke hvor mange som står på lista, men gjetter at det er en parallellitet - altså at det er like mange som Norge og vestlige land satte på sine lister som del av sanksjonsregimet etter annekteringen av Krim.
DB170201 Barn er også ofte åpnere for nye skikker, kulturelle forhold og verdier enn noen som har hatt hele sin oppvekst i et land med en annen kultur enn vi har i den vestlige verdenen.
BT170201 Politikere fra en rekke andre vestlige land har besøkt Russland de siste månedene, og mange observatører tror det nå bare et spørsmål om tid før Trump hever sanksjonene mot Russland.
AP170201 Politikere fra en rekke andre vestlige land har besøkt Russland de siste månedene, og mange observatører tror det nå bare et spørsmål om tid før Trump hever sanksjonene mot Russland.
AP170201 Politikere fra en rekke andre vestlige land har besøkt Russland de siste månedene, og mange observatører tror det nå bare et spørsmål om tid før Trump hever sanksjonene mot Russland.
AP170201 Opdahl ved Institutt for forsvarsstudier ( IFS ) sier visumnekten tester hvor samlet de vestlige landene er om sanksjonene.
DN170131 Norsk Industri peker også på at det ligger muligheter for norsk offshorenæring dersom vestlige sanksjoner mot Russland etter hvert oppheves.
DB170131 Trumps innreiseforbud har fått flengende kritikk fra vestlige statsledere, blant annet vår egen statsminister Erna Solberg.
BT170131 Iranere flest elsker vestlige land og blir veldig fort integrert i det nye samfunnet de kommer til.
AP170131 Enkelte vestlige medier kobler arrestasjonene til den store hackerskandalen i USA.
DB170130 Denne kampanjen har spredd seg til et titalls vestlige land og har stor oppslutning fra faglig hold i USA og Canada.
DB170130 Deler av medisinen i den vestlige verden ekspanderer på måter som ikke fremmer helse, og som medfører unødvendig ressursbruk og i verste fall skade.
BT170130 Mannen som ifølge tysk politi sto bak angrepet på julemarkedet i Berlin, tunisieren Anis Amri, sverget troskap til IS og lovet i en video å hevne vestlige flyangrep i Syria og Irak.
AP170130 Jeg tror det som skjedde da, har en viss betydning for hvordan russerne har lest hvor utholdende vi er i vestlige land : At hvis de bare holder ut, så vinner de.
AP170128 USA og øvrige vestlige land reagerte kraftig og innførte sanksjoner da Russland invaderte og annekterte den ukrainske Krim-halvøya og støttet separatistene i Øst-Ukraina.
AP170128 Han mener vestlige demokratier går inn i en brytningstid der det er vanskelig å si hva som vil skje.
AP170128 USA og øvrige vestlige land reagerte kraftig og innførte sanksjoner da Russland invaderte og annekterte den ukrainske Krim-halvøya og støttet separatistene i Øst-Ukraina.
AP170128 Han mener vestlige demokratier går inn i en brytningstid der det er vanskelig å si hva som vil skje.
DN170127 Kystområder og flomsletter i de vestlige delene av Europa betraktes også som særlige utsatte ettersom de står overfor økt risiko for flom grunnet stigende havnivåer og en mulig økning i forekomsten av stormflod.
AP170127 Mer overraskende, sett med vestlige øyne, er at 75 prosent av russerne sier « det er bra at verden er redd Russland ».
AP170127 Både vestlige og russiske kommentatorer tror ikke « hvetebrødsdagene » vil vare lenge : ¶
AP170127 Mer overraskende, sett med vestlige øyne, er at 75 prosent av russerne sier « det er bra at verden er redd Russland ».
AP170127 Både vestlige og russiske kommentatorer tror ikke « hvetebrødsdagene » vil vare lenge : ¶
DN170126 Hvis vestlige styrker prøver å etablere flyforbud over sonene, kan de i verste fall havne i direkte konflikt med russerne.
DN170126 » Flere vestlige ledere har gjentatte ganger kritisert Russlands innblanding i Syria-konflikten for at den undergraver en politisk fredsløsning i det krigsherjede landet.
DN170126 Vestlige makter opererer på den andre siden i Syria uten tillatelse fra Damaskus ( Syrias hovedstad, journ. anm. ).
DB170126 Nå blir også de vestlige humanistiske verdiene som har forent USA og Europa utfordret.
DB170126 Uttalelsen var en belæring av Trump om den vestlige verdens verdigrunnlag, et verdigrunnlag som hun åpenbart mistenkte Trump for enten ikke å dele, eller forstå.
AP170126 | Aftenposten mener : Religionsfrihet er en grunnleggende verdi ¶ Vestlige verdier forsvares ikke ved å undergrave vestlige verdier.
AP170126 Vestlige verdier forsvares ikke ved å undergrave vestlige verdier.
DN170125 Kampen mot korrupsjon blir vanskeligere etter hvert som populistiske bevegelser i vestlige land vinner terreng, mener Transparency International ( TI ).
DN170125 Det kinesiske markedet er lukket for Amazon og de fleste andre vestlige internettselskaper som truer dominansen til lokale selskaper.
AP170125 Transparency International mener kampen mot korrupsjon blir vanskeligere etter hvert som populistiske bevegelser i vestlige land vinner terreng.
AP170125 Akutt hjerteinfarkt er den viktigste enkeltårsaken til sykehusinnleggelse i den vestlige verden, og forekomsten er ventet å stige ytterligere i årene som kommer.
DB170124 ( Dagbladet ) : Vestlige toaletter er ganske enkle.
DB170124 De økonomiske forskjellene i både USA og de andre vestlige land vokser, urovekkende raskt.
AP170124 Den ytterliggående islamistgruppen IS kontrollerer fortsatt den vestlige delen av Mosul, som er delt i to av elva Tigris.
DB170123 Vi kan ikke akseptere at jentene selv skal bestemme hvordan de skal kle seg - da kan jentene våre falle for fristelsen av den vestlige kulturen og kle seg som om de skulle være norske.
DB170123 Jenter er ikke så sterke, derfor er det viktig å beskytte dem mot den vestlige galskapen.
DB170122 - Det er noe av det fine ved vår vestlige sivilisasjon - vi har pressefrihet og kritiske medier, sier han.
DB170122 Samtidig er det på sin plass å minne om hvilken trussel al Qaida da hadde utgjort mot vestlige mål i mer enn 15 år.
AP170122 Den internasjonalt anerkjente samlingsregjeringen i det vestlige Libya og hovedstaden Tripoli sliter med splittelse og store økonomiske problemer.
AP170122 USA tilbyr ikke statlige, garanterte helsetjenester slik de fleste andre vestlige land gjør, noe som betyr at innbyggerne er nødt til å tegne private helseforsikringer.
AP170122 Før vi resonnerer, la oss minne oss selv på at det er snevert kun å se på effektene i vestlige enkeltland, for økt verdenshandel har hjulpet millioner av mennesker i Asia.
DB170121 « At en journalist ikke er klar over at CIA har hatt et program for å påvirke vestlige medier siden 50-tallet er forsåvidt ikke overraskende når en tar dagens journalistiske kvalitet i betraktning. » « Einar » i statusoppdatering på Facebook ¶
BT170120 De flyktet fra undertrykkelse i Sovjetunionen, og med Donald Trump har innbyggerne i det største russiske eksilsamfunnet i den vestlige verden fått en helt som kan gjøre USA storartet igjen.
BT170120 Fremskritt er ingen selvfølge for dem som stiller litt lenger bak i køen enn det den hvite, funksjonsfriske, heterofile, vestlige , mannen.
DB170119 Hva vil du gjøre med 160 millioner ? fra norsk tipping ¶ bI boka « The Wealth of Humans » argumenterer forfatter og journalist Ryan Avent for at de største metropolene i den vestlige verden er blitt - og andre er i ferd med å bli - en lekegrind for « the 1 per cent ».
DB170119 Han argumenterte for at grunnen til at globaliseringen er i vanry i store deler av den vestlige verden er at fordelingen av globaliseringens gevinst er syk.
DB170118 Tilfeldigvis skjer angrepet akkurat idet en gruppe vestlige leiesoldater, på vei fra korstogene i Det hellige land, reiser til Kina for å stjele krutt.
DB170118 Og dermed skulle man forvente full økonomisk uttelling i både det østlige og det vestlige markedet.
AP170118 Det har bodd langt flere mennesker i den vestlige delen av byen.
AP170118 De regner med å møte langt hardere motstand fra IS i den vestlige delen av byen.
AP170118 - De ser i Vladimir Putin en sterk leder som er et alternativ til liberale og multikulturelle vestlige ideer.
AP170118 Styrkene får støtte fra kampfly fra USA og andre vestlige land.
AP170118 IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av byen.
AP170118 For eksempel er meslingvaksinen for lengst inkludert i de fleste vestlige lands vaksineprogram.
AP170118 Erna Solberg understreker at det å hjelpe utviklingsland med å bekjempe epidemier, er viktig også for den vestlige verden.
DN170117 Mens Donald Trump forbereder seg på å overta som USAs president, deltar den kinesiske presidenten for første gang på møtet som i årevis har vært dominert av vestlige politikere og næringslivsledere.
AP170117 Tallene fra Edelmann viser at et flertall av befolkningen i alle de 12 vestlige landene i undersøkelsen mener at det politiske systemet ikke fungerer.
AP170117 Nå styrer flere vestlige ledere unna Davos.
AP170117 Enkelte vestlige ledere har valgt å styre unna hele forumet i år.
AP170116 Brennan sa også at Trump ikke helt anerkjenner russisk aggresjon eller forstår bakgrunnen for USA og vestlige lands sanksjoner.
AP170116 Samtidig er det fest på børsene og vekst i de største vestlige økonomiene.
FV170115 Ifølge avisa Haaretz beskriver vestlige diplomatkilder forhandlingene om slutterklæring fra møtet som « et komplett kaos ».
DB170115 Rundt 750 000 sivile skal bo i den vestlige delen av byen.
DB170115 Irakisk militære mener nå at de kontrollerer 80 prosent av den østlige delen av Mosul, i tillegg til at bruer inn til den vestlige delen av byen er bombet for å hindre at IS får inn forsterkninger.
AP170115 Ifølge avisa Haaretz beskriver vestlige diplomatkilder forhandlingene om slutterklæring fra møtet som « et komplett kaos ».
AP170114 Og med de vestlige turistene kom agentene fra KGB.
DB170113 At det er IS som bekjempes og at IS-krigerne har støtte fra deler av sivilbefolkningen, gjør at verken vestlige politikere eller medier bryr seg så mye om hva som foregår inne i byen.
AP170113 USA og andre vestlige land har sanksjoner mot Russland etter erobringen av Krim-halvøya fra Ukraina.
AP170113 USA og andre vestlige land har sanksjoner mot Russland etter erobringen av Krim-halvøya fra Ukraina.
AP170113 I Russland er drapsraten 20 ganger høyere enn i Norge og de fleste vestlige land.
AP170113 De får støtte fra kampfly fra USA og andre vestlige land.
DN170112 Dette er for lavt for dem som ønsker å kjøpe en bolig i vestlige land eller investere i aksjemarkeder utenfor Kina.
DB170112 I årens løp har det vært mange hendelser hvor afghanske sivile er blitt drept av vestlige soldater.
DN170111 Nato er en militær samarbeidsorganisasjon mellom vestlige land.
DN170111 De har nettopp åpnet en ny fabrikk i Wakayama i den vestlige delen av Japan.
DB170111 Og mens Russland er på folkerettslig trygg grunn når de kommer Assad-regimet til unnsetning, er Norge og vestlige land på kant med folkeretten.
AP170111 Den uavhengige avisen Gazeta.ru, som ofte har kritisert Putin og Kreml hardt, betegner på lederplass påstandene fra de anonyme kildene i vestlige medier som « svært tvilsomme » : ¶
AP170111 Den andre navngitte aktøren er en forretningsmann som i januar i fjor opprettet et datasenter som har servere i flere vestlige land.
AP170111 Den uavhengige avisen Gazeta.ru, som ofte har kritisert Putin og Kreml hardt, betegner på lederplass påstandene fra de anonyme kildene i vestlige medier som « svært tvilsomme » : ¶
AP170111 Store medier som Vedomosti, Moskovskaja Komsomolets, Rg.ru, Ria Novosti og Komsomolskaja Pravda linker til kildene, men de fleste lar i likhet med vestlige medier være å omtale detaljene i de såkalte « kompromitterende opplysningene ».
AP170111 Den uavhengige avisen Gazeta.ru, som ofte har kritisert Putin og Kreml hardt, betegner på lederplass påstandene fra de anonyme kildene i vestlige medier som « svært tvilsomme » : ¶
AP170111 Den andre navngitte aktøren er en forretningsmann som i januar i fjor opprettet et datasenter som har servere i flere vestlige land.
DB170110 Det er alvorlige påstander, fordi de har til hensikt å undergrave det vestlige verdisystemet.
DB170109 Strand peker på at vestlige land, som Norge, må jekke ned sine forventninger om hva som er mulig å få til.
DB170109 * Taliban-regimet i Afghanistan ble styrtet høsten 2001, da vestlige styrker med USA i spissen hjalp en allianse av krigsherrer og opprørsgrupper til makten i Kabul.
DB170109 * Store vestlige styrker rykket inn i landet.
AP170109 Yoga-lærer Maria Fürst er aktuell med bok om yoga.-Det skyller en yogabølge over den vestlige verden og vi merker det også tydelig i Oslo, sier hun.
AP170106https://www.aftenposten.no/verden/Amerikansk-etterretningsrapport---Putin-beordret-hackingen-av-presidentvalget-612502b.html - Putin har mange positive erfaringer med å jobbe med vestlige politiske ledere som har forretningsforbindelser som gjør at de er mer tilbøyelige til å samarbeide med Russland.
AP170106 - Putin har mange positive erfaringer med å jobbe med vestlige politiske ledere som har forretningsforbindelser som gjør at de er mer tilbøyelige til å samarbeide med Russland.
DB170105 I sketsjen møter vi Afsana, Mel, Zaynab og Hadiya, fire vestlige kvinner som har reist til Syria for å bli « jihad-bruder » for IS.
DB170104 Vestlige analytikere mener Venezuelas forfall startet allerede ved Chávez' maktovertakelse i 1999.
DB170104 Vestlige analytikere er også langt på vei enige om at Maduros prispolitikk er årsaken til varemangelen.
DB170104 Vestlige analytikere er imidlertid rimelig samstemte om at det er Maduro og hans forgjenger Hugo Chávez som selv er skyld i Venezuelas ulykke.
DB170104 « Mein Kampf » promoterer ikke ytterliggående høyreideologi, men har tvert om beriket debatten rundt oppblomstringen av autoritære politiske synspunkter i det moderne vestlige samfunn, hevder instituttet.
DB170104 Ulikhetene og den relative fattigdom øker i nær sagt alle vestlige land.
AP170104 Den tyrkiske presidenten har vendt seg bort fra EU og vestlige verdier, sier kommentatoren Yavuz Baydar.
AP170104 Den tyrkiske presidenten har vendt seg bort fra EU og vestlige verdier, sier kommentatoren Yavuz Baydar.
AP170104 Men for moderne, vestlige kvinner er det ikke akseptabelt at noen andre skal ta dette valget for dem, sier Zaytseff.
AP170104 Men for moderne, vestlige kvinner er det ikke akseptabelt at noen andre skal ta dette valget for dem, sier Zaytseff.
SA170103 Forlaget, Münchens institutt for tysk samtidshistorie ( IFZ ), sier at de ikke har som mål å spre høyreekstrem ideologi, og at utgivelsen har beriket debatten om autoritære politiske standpunkt i dagens vestlige samfunn.
DB170103 - Med Trump vil « den vestlige verden slik vi kjenner den i dag nesten garantert forsvinne » ¶
DB170103 Knut Arild Hareide går også ut mot Hagens ferskeste råd til regjeringen, hvor Frp-veteranen tar til orde for at Norge bør gå i bresjen for å oppheve vestlige sanksjoner mot Russland.
DB170103 - Vi kjenner til hva som skjedde på Krim-halvøya, og med hackingen av valget viser Putin klart at han ikke har respekt for vestlige demokratiske verdier.
DB170103 Unge i vestlige land er i ferd med å miste troen på demokratiet som styreform Kommentar ¶
DB170103 En sjiamuslimsk « halvmåne » fra Middelhavet til de vestlige grensene av Afghanistan, ser ut til å bli en realitet.
DB170103 Dette vet vestlige mennesker ofte lite om.
DB170103 Den vestlige intoleransen og mangelen på respekt for nasjonal suverenitet og folkeretten gjennomsyrer ordbruken.
DB170103 Vestlige ledere av « arisk og kaukasisk opprinnelse » slipper konstant unna å måtte stå til ansvar for sine overgrep mot menneskeheten.
AP170103 | Indisk minister skyldte på vestlige klær for overgrep ¶
AP170103 Kritikken hagler mot en indisk minister etter at han uttalte at kvinner ble utsatt for seksuelle overgrep i byen Bangalore på nyttårsaften fordi de kledde seg « som vestlige ».
AP170103 - Jeg vil spørre denne ministeren : er indiske menn så patetiske og svake at de mister kontrollen når de ser en kvinne i vestlige klær på en festdag ? spør Kumaramangalam ifølge nyhetsbyrået Press Trust of India.
AP170103 - Disse uheldige angrepene er en konsekvens av at kvinner kler seg i vestlige klær.
AP170103 Forlaget, Münchens institutt for tysk samtidshistorie ( IFZ ), sier at de ikke har som mål å spre høyreekstrem ideologi, og at utgivelsen har beriket debatten om autoritære politiske standpunkt i dagens vestlige samfunn.
DN170102 Etter kritikk fra vestlige selskaper forventes det at reformene skyter fart for å lokke til seg investeringer.
DN170102 Etter kritikk fra vestlige selskaper forventes det at reformene skyter fart for å lokke til seg investeringer. mer ¶
DB170102 Han hintet også om at mengdens oppførsel kunne kobles til at mange av de frammøtte hadde kledd seg i vestlige klær, og at de også « forsøkte å kopiere vestlig væremåte ».
DB170102 Vel vitende om at de vestlige landene knapt har noen andre pressmidler å ty til utenom de allerede eksisterende sanksjonene, så kommer heller ikke Putin og Kreml til å strekke seg langt for å etterleve kravene i den såkalte Minsk-avtalen fra 2015, tror hun.
DB170102 Det er bare Putin som snakker med Assad, og intensjonen til de vestlige stormaktene var opprinnelig at han skulle vekk.
DB170102 Der tvinges vestlige land til å ta hensyn til russernes posisjon.
BT170102 Den israelske avisen Haaretz siterer anonyme vestlige diplomater som forteller om en krass telefonsamtale mellom Netanyahu og McCully dagen før saken skulle opp til votering i sikkerhetsrådet, ifølge Sydney Morning Herald.
DB161231 - Dette er et angrep på den vestlige livsstilen.
AP161231https://www.aftenposten.no/100Sport/sjakk/Pa-dette-bildet-skiller-Magnus-Carlsen-seg-ut---Litt-tilfeldig-228091b.html Flere av de vestlige stjernene skuffet imidlertid i mesterskapet.
AA161231 - Terroristorganisasjonene er kun det synlige ansiktet og redskapet i denne krigen, vi kjemper i bunn og grunn mot de makter som står bak disse organisasjonene, sa den tyrkiske presidenten, som nylig anklaget USA og andre vestlige land for å støtte kurdiske opprørere og grupper som IS.
AP161229https://www.aftenposten.no/verden/Russland-varsler-omfattende-gjengjeldelse-mot-USA-etter-sanksjoner-612014b.html De er nok også opptatt av å vise styrke mot Putin, som flere ganger har hatt suksess med å spille høyt og ture frem mot mer moderate og tilbakeholdne vestlige ledere.
DN161222https://www.dn.no/nyheter/2016/12/22/0526/Utenriks/utfordrer-hollywood-med-milliardinvesteringer Om to måneder lanseres den i vestlige markeder.
DN161222https://www.dn.no/nyheter/2016/12/22/0526/Utenriks/utfordrer-hollywood-med-milliardinvesteringer Først i februar vil filmen ha premiere i USA og andre vestlige markeder.
DN161222https://www.dn.no/nyheter/2016/12/22/0526/Utenriks/utfordrer-hollywood-med-milliardinvesteringer - Den største utfordringen var å integrere de den asiatiske og vestlige kulturen.
AP161220 Hverken Kinas statsminister Li Keqiang eller utenriksminister Wang Yi nevnte Liu Xiaobo eller Fredsprisen i sine uttalelser til vestlige medier etter samtalene med utenriksminister Børge Brende i Beijing mandag, bemerker nyhetsbyrået Reuters.
VG161121 Europarådet og en rekke vestlige stater har gjennomgått anklagene mot Browder og konkludert med at sakene ikke holder vann.
VG161121 En mektig konspirasjon forsøker å undertrykke sannheten : Vestlige myndigheter, mainstream media og menneskerettighetsgrupper.
AP161119 Ifølge den nye historien som russiske skolebarn nå skal fortelles, var Ivan den grusomme et offer for den første vestlige propagandakrigen mot Russland.
AP161119 Både vestlige og russiske historikere er enige om at Ivan den grusomme opprinnelig var en smart og dyktig hersker.
BT161112https://www.bt.no/100Sport/sjakk/Da-denne-mannen-plutselig-dukket-opp-pa-Carlsens-VM-kamp_-innsa-eksperten-hva-som-star-pa-spill-for-Putin-188921b.html Det er ikke kald-krig-tilstander mellom øst og vest lenger, men Russlands forhold til det vestlige Europa og USA er kjøligere enn det var bare for åtte-ti år siden.
AP161112https://www.aftenposten.no/100Sport/sjakk/Da-denne-mannen-plutselig-dukket-opp-pa-Carlsens-VM-kamp_-innsa-eksperten-hva-som-star-pa-spill-for-Putin-188921b.html Det er ikke kald-krig-tilstander mellom øst og vest lenger, men Russlands forhold til det vestlige Europa og USA er kjøligere enn det var bare for åtte-ti år siden.
AP161109https://www.aftenposten.no/verden/Putin-og-Kreml-jubler-over-Trumps-valgseier---Men-han-vet-jo-ikke-hvor-Krim-er_-ler-russerne-608623b.html Både russiske og vestlige kommentatorer har påpekt at den amerikanske valgkampen har vært så skadelig for USAs internasjonale omdømme at Putin er den egentlig vinneren.
AP161101https://www.aftenposten.no/verden/Tyrkias-president-har-gjort-alt-han-kan-for-a-straffe-en-tysk-komiker-Na-har-han-n-sjanse-igjen-607922b.html Den markerte tyske Erdogan-kritikeren Cem Özdemir, leder for De grønne, kommenterte slik : - Etter tilbakevendingen til en torturstat ville den offisielle innføringen av dødsstraffen være siste bevis på at Erdogan ikke vil ha noe å gjøre med EU og vestlige verdier.
VG161018 I møter med den ukrainske ledelsen bør vestlige ledere sende et utvetydelig signal om at bruk av slik teknologi for å bekjempe motstandere er utillatelig, og at en slik reaksjon på kritikk ikke er akseptabel.
SA160923 Islandsk navnetradisjon skiller seg fra de fleste andre vestlige land.
FV160923 Islandsk navnetradisjon skiller seg fra de fleste andre vestlige land.
BT160923 Islandsk navnetradisjon skiller seg fra de fleste andre vestlige land.
AP160923https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Island-myker-opp-streng-navnelov---foreldrene-far-elleve-nye-navn-a-velge-mellom-310b.html Islandsk navnetradisjon skiller seg fra de fleste andre vestlige land.
AP160902 Vestlige politikere har likevel lagt stor vekt på å ha god kontakt med diktatoren, både på grunn av landets store gassressurser og på grunn av « terrorkrigen ».
SA160821 Nordstad Moen var altså fire minutter og 12 sekunder bak medaljevinneren, men ble åttende beste vestlige løper.
AP160821 Nordstad Moen var altså fire minutter og 12 sekunder bak medaljevinneren, men ble åttende beste vestlige løper.
AP160729https://www.aftenposten.no/okonomi/Nigerias-fremste-playboy-skal-ha-tappet-landet-for-nok-penger-til-a-kunne-forsorge-millioner-av-mennesker-600649b.html I 2011 og 2012 hadde Aluko, som skrøt av « nære kontakter i regjeringen », skaffet seg åtte råoljelisenser i det vestlige Niger-deltaet.
AP160707https://www.aftenposten.no/verden/Sa-store-er-forskjellene-i-USAs-vapenlover-586260b.html SALISBURY, MASSACHUSETTS ( Aftenposten ) : Ingen vestlige land er mer våpenglade enn USA.
SA160618 Her kommer statsviteren Skartveit med mange underlige påstander og holdninger, og innleder med følgende kraftsalve : « Når vestlige politikere vil belære Russland om kjønn og ekteskap, vitner det om en arroganse og ufølsomhet man bare finner hos ideologiske, forblindede ekstremister ».
SA160614https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Rasisme-og-nynazisme-brer-om-seg-pa-russiske-fotballtribuner-218167b.html I vestlige land ble Nazi-Tyskland stående som det 20. århundrets ultimate ondskap på grunn av nazi-regimets strukturelle trekk, nemlig ettpartidiktatur, ideologisk indoktrinering, undertrykkelse av opposisjon, kategorisering av hele menneskegrupper som « fiender », og massemord på slike grupper.
SA160614 I vestlige land ble Nazi-Tyskland stående som det 20. århundrets ultimate ondskap på grunn av nazi-regimets strukturelle trekk, nemlig ettpartidiktatur, ideologisk indoktrinering, undertrykkelse av opposisjon, kategorisering av hele menneskegrupper som « fiender », og massemord på slike grupper.
AP160614https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Rasisme-og-nynazisme-brer-om-seg-pa-russiske-fotballtribuner-218167b.html I vestlige land ble Nazi-Tyskland stående som det 20. århundrets ultimate ondskap på grunn av nazi-regimets strukturelle trekk, nemlig ettpartidiktatur, ideologisk indoktrinering, undertrykkelse av opposisjon, kategorisering av hele menneskegrupper som « fiender », og massemord på slike grupper.
AP160614 I vestlige land ble Nazi-Tyskland stående som det 20. århundrets ultimate ondskap på grunn av nazi-regimets strukturelle trekk, nemlig ettpartidiktatur, ideologisk indoktrinering, undertrykkelse av opposisjon, kategorisering av hele menneskegrupper som « fiender », og massemord på slike grupper.
AP160608 | Nå er det kø av vestlige politikere på vei til Russland ¶
AP160608 De er bare to av en rekke vestlige politikere som er eller har vært på reisefot til Russland.
AP160526https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Dette-er-det-mest-brukte-jentenavnet-siden-ar-2000-8549b.html Navneforsker ved Universitetet i Bergen, Ivar Utne, har lagt merke til Emma i flere vestlige lands statistikker.
SA160520 Se hvor forskjellige sykehusbagene er i Afrika og vestlige land.i ¶
FV160520 Se hvor forskjellige sykehusbagene er i Afrika og vestlige land.
SA160512https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Dette-venter-Jorn-Andersen-i-Nord-Korea--Han-ma-passe-seg-211265b.html Nord-Korea er et av verdens mest lukkede regimer, og landets øverste leder, Kim Jong-un, blir av vestlige ledere sett på som en potensiell trussel.
BT160512https://www.bt.no/100Sport/fotball/Dette-venter-Jorn-Andersen-i-Nord-Korea--Han-ma-passe-seg-211265b.html Nord-Korea er et av verdens mest lukkede regimer, og landets øverste leder, Kim Jong-un, blir av vestlige ledere sett på som en potensiell trussel.
AP160512https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Dette-venter-Jorn-Andersen-i-Nord-Korea--Han-ma-passe-seg-211265b.html Nord-Korea er et av verdens mest lukkede regimer, og landets øverste leder, Kim Jong-un, blir av vestlige ledere sett på som en potensiell trussel.
AP160510 Abaaoud dukker først opp i vestlige medier i en video fra IS der han sleper blodige lik etter en pickup.
AP160423 Selskapet har ifølge Helweg skjerpet sikkerhetsarbeidet gjennom et tett kontakt med vestlige partnere, og byttet ut sine gamle, russiskproduserte Tupolev - og Iljusjin-fly med nye fly fra Airbus og Boeing.
AP160419https://www.aftenposten.no/verden/Pa-ett-ar-har-denne-30-aringen-blitt-en-av-verdens-mektigste-menn-Snart-kan-han-kontrollere-klodens-storste-oljefond-53299b.html « Den 30-årige sønnen til kong Salman har satt over styr saudienes mangeårige politikk med å skille kommersielle og politiske hensyn, » skriver Bloomberg, der prinsen gjorde sitt første store vestlige intervju.
AP160409 Når ikke kristne, vestlige land lenger vil hjelpe et fattig land med penger, får man søke støtte hos muslimene i øst.
BT160407 De radikale islamistene i bin Ladens al Qaida var svært aktive mot vestlige mål for 10 - 15 år siden.
AP160401 Den er langt mindre voldelig, og i skarp motsetning til Mao Zedongs kallelse til massene i 1966 er den sterkt innstilt på å komme vestlige utlendingers behov i møte.
AP160330https://www.aftenposten.no/osloby/Slik-skal-Oslo-fa-plass-til-1-million-innbyggere-55219b.html Så det kommer til å bli ganske mange boliger i de vestlige områdene også.
AP160330 Så det kommer til å bli ganske mange boliger i de vestlige områdene også.
AP160318 - Det er her, helt vest i Skarveheimen, de vestlige og østlige værsystemene møtes.
AP160313 Byen har 80 000 innbyggere og er populær også blant vestlige turister.
AP160310 Fra vår nye serie om velgernes protestbølge i vestlige land, anbefaler vi denne : Gapet mellom eliten og folket vokser - nå fosser radikale stemmer frem overalt ¶
SA160307 For britene og andre innbyggere i vestlige og industrialiserte land gir blått positive assosiasjoner til himmel, friskt vann og generell sunnhet.
AP160307 For britene og andre innbyggere i vestlige og industrialiserte land gir blått positive assosiasjoner til himmel, friskt vann og generell sunnhet.
AP160303 Denne saken er en oppfølgning i en Aftenposten-serie der vi vil se på ulike aspekter ved velgernes opprør mot makteliten i vestlige land.
AP160213 Medvedev gjentok den russiske kritikken av vestlige lands forsøk på å knytte tettere bånd til tidligere Sovjet-stater som grenser til Russland.
AP160213 Det første er EU grunnlagt på vestlige verdier.
AP160213 De vestlige landene har innført omfattende økonomiske sanksjoner mot Russland.
DA160131 Hegna mener en av grunnene kan være at krisen ikke er så synlig for vestlige land som det krisen i Syria er blitt.
SA160117 Sagosen ønsker å bli værende i vestlige deler av Europa, noe som gjør at han etter alt å dømme vraker de aller feteste lønnstilbudene.
AP160117 Sagosen ønsker å bli værende i vestlige deler av Europa, noe som gjør at han etter alt å dømme vraker de aller feteste lønnstilbudene.
AP160115 Nå viser det seg at et omfattende strømbrudd i vestlige Ukraina trolig skyldtes et svært avansert og ressurskrevende dataangrep.
AP160115 Et strømbrudd i vestlige Ukraina knyttes nå til den pågående konflikten, hvor det har vært en rekke brudd på våpenhvilen de siste ukene.
AP160115 Det kan være et av motivene etter at russiske hackere nå mistenkes for første gang å ha slått ut store deler av strømnettet i vestlige Ukraina.
AP160115 Angrepet rammet minst to forskjellige strømselskaper i det vestlige Ukraina samtidig, Kyivoblenergo og Prykarpattyaoblenergo.
SA160111 Morkaken blir ikke anerkjent og hedret i vestlige kulturer.
SA160111 Morkaken blir ikke anerkjent og hedret i vestlige kulturer, sier fotograf Emma Jean Nolan.
AP160111https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Sjekk-bildet-Ja_-navlestrengen-staver-LOVE-9246b.html Morkaken blir ikke anerkjent og hedret i vestlige kulturer.
AP160111https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Sjekk-bildet-Ja_-navlestrengen-staver-LOVE-9246b.html Morkaken blir ikke anerkjent og hedret i vestlige kulturer, sier fotograf Emma Jean Nolan.
AP160110 Først må det bare bli mulig å betale med vestlige kort : ¶
AP160102 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AP160101 - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.
AP160101> - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.
AP160101> target="avis" href= - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= - Kriminaliteten faller i hele den vestlige verden, men folk føler likevel at det blir mer og mer kriminalitet.