SA171018 Statsminister Erna Solberg ( H ) ble konfrontert med påstander om systematiske kutt i støtten til frivillige organisasjoner i den første spørretimen etter valget.
BT171017https://www.bt.no/btmeninger/leder/i/OLLyq/Altfor-mange Me too-kampanjen er en respons på avsløringen av Hollywood-produsent Harvey Weinsteins systematiske utnyttelse av unge, kvinnelige skuespillere.
AA171016 FN-granskere har slått fast at myanmarske sikkerhetsstyrker står bak samordnede og systematiske angrep på minoritetsgruppen. ( ©NTB ) ¶
BT171014https://www.bt.no/nyheter/utenriks/i/2R5Al/Rohingya-flyktninger-trampet-i-hjel-av-elefanter Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, samordnede og systematiske angrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, slo FN-granskere fast tidligere denne uken.
AA171014 Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, samordnede og systematiske angrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, slo FN-granskere fast tidligere denne uka. ( ©NTB ) ¶
DN171013 « Grovt misbruk av kundenes tillit » og « alvorlige og systematiske brudd » på verdipapirhandelloven.
DN171013 Finanstilsynet har avdekket alvorlige og systematiske brudd på sentrale regler som blant annet handler om å ivareta kundenes interesser, skriver seksjonsleder Geir Holen.
DN171013 - I denne saken har Finanstilsynet avdekket alvorlige og systematiske brudd på sentrale regler som blant annet handler om å ivareta kundenes interesser, håndtere interessekonflikter og holde seg innenfor rammene av foretakets konsesjon, skriver seksjonsleder Geir Holen i Finanstilsynet i en epost til DN.
DB171013 FN har slått fast at det er det myanmarske militæret som står bak systematiske angrep mot folkegruppen.
DN171012https://www.dn.no/nyheter/2017/10/12/2206/Utenriks/imf-refser-trumps-skatteplan - Vi finner ikke systematiske bevis på at økende skatteprogressivitet skader veksten, sier Gaspar.
DN171012 - Vi finner ikke systematiske bevis på at økende skatteprogressivitet skader veksten, sier Gaspar.
DB171012 Vi synes det er skuffende at Dagbladet presenterer systematiske langsiktig arbeid, som kaos.
AP171011https://www.aftenposten.no/verden/i/BA9aE/FN-granskere-anklager-Myanmar-for-systematiske-angrep-mot-rohingyaene | FN-granskere anklager Myanmar for systematiske angrep mot rohingyaene ¶
AP171011https://www.aftenposten.no/verden/i/BA9aE/FN-granskere-anklager-Myanmar-for-systematiske-angrep-mot-rohingyaene Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, samordnede og systematiske angrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, slår FN-granskere fast.
AA171011 | FN-granskere anklager Myanmar for systematiske angrep mot rohingyaene ¶
AA171011 Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, samordnede og systematiske angrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, slår FN-granskere fast.
AA171011 | FN-granskere anklager Myanmar for systematiske angrep ¶
AA171011 Sikkerhetsstyrkene i Myanmar står bak velorganiserte, koordinerte og systematiske angrep mot den muslimske Rohingya-minoriteten, slår FN-granskere fast.
AA171011 FN-granskere har slått fast at myanmarske sikkerhetsstyrker står bak samordnede og systematiske angrep på minoritetsgruppen.
NL171010 Det er på tide at verdens øyne åpner seg for den groteske og systematiske diskrimineringen som så mange millioner jenter utsettes for.
VG171009 I morgen arrangerer FRI, Amnesty og Skeiv Verden en felles demonstrasjon utenfor Egypts ambassade i Oslo, for å markere avsky og motstand mot den systematiske forfølgelsen av alle som støtter opp om rettighetene til LHBT+-personer i Egypt.
NL171009 Både de store eksponerte ekspedisjonene og den systematiske kartlegginga av polarområdene har hatt uvurderlig hjelp av ishavskapteiner, - loser og - gaster som hadde tilegnet kunnskap gjennom årevis med erfaring på fangst.
DB171006 Æreskultur består av systematiske overgrep og overgrepsretorikk som er så grove og innvaderende at vi snur oss vekk når vi får høre om det.
NL171004 Rettsmedisinerne har drevet systematiske studier av skademekanismer.
DB171003 Foran parlamentsvalget så vi også noe annet illevarslende : de systematiske angrepene på Labour-lederen Corbyn.
DB170927 Våren 2017 ble en hel verden rystet over dokumentasjonen av den systematiske forfølgelsen, mishandlingen og torturen som homofile eller antatt homofile menn utsettes for i den russiske republikken Tsjetsjenia.
NL170922 | Ryper i trøbbel ¶ ¶ Systematiske rypetellinger i Finnmark og Troms påviser denne høsten svak og til dels kritisk lav forekomst og reproduksjon hos ryper.
NL170922 Systematiske rypetellinger i Finnmark og Troms påviser denne høsten svak og til dels kritisk lav forekomst og reproduksjon hos ryper.
NL170921 Kanskje er fiskernes observasjoner mindre systematiske , men til gjengjeld er de hyppigere.
NL170920 Her er det nok å øse av for de folkevalgte til å få satt en stopper for den systematiske diskriminering på etnisk grunnlag som skjer i Norge i dag gjennom brudd på samtlige av de nevnte internasjonale konvensjoner og også nasjonal lov.
DB170920 ¶ En ny rapport hevder at Kina står bak systematiske forsøk på å undergrave FNs arbeid for å fremme menneskerettighetene.
SA170916https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Russisk-idrettstopp-slar-tilbake---Alle-vare-utovere-skal-til-OL-242090b.html Antidoping Norge stiller seg bak uttalelsen, der de slår fast at IOC unnlater å holde Russland ansvarlig for den systematiske dopingen som er avdekket.
SA170916 Antidoping Norge stiller seg bak uttalelsen, der de slår fast at IOC unnlater å holde Russland ansvarlig for den systematiske dopingen som er avdekket.
BT170916https://www.bt.no/100Sport/idrettspolitikk/Russisk-idrettstopp-slar-tilbake---Alle-vare-utovere-skal-til-OL-242090b.html Antidoping Norge stiller seg bak uttalelsen, der de slår fast at IOC unnlater å holde Russland ansvarlig for den systematiske dopingen som er avdekket.
AP170916https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Russisk-idrettstopp-slar-tilbake---Alle-vare-utovere-skal-til-OL-242090b.html Antidoping Norge stiller seg bak uttalelsen, der de slår fast at IOC unnlater å holde Russland ansvarlig for den systematiske dopingen som er avdekket.
DA170915 KrFs systematiske uklarhet om hvor det egentlig hører hjemme mellom høyresiden og venstresiden i politikken ga det ny fart på veien nedover mot sperregrensen, sier Willoch.
AA170915 KrFs systematiske uklarhet om hvor det egentlig hører hjemme mellom høyresiden og venstresiden i politikken ga det ny fart på veien nedover mot sperregrensen, sier Willoch.
AP170914https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/l6Llk/Kristelig-Manneparti-og-Mannegruppa-Venstre Heldigvis har vi mange dyktige kvinner å ta av, men det er det systematiske arbeidet vi må få på plass, sier Røkkum.
AA170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, anklaget i forrige uke Myanmar for systematiske angrep på rohingyaene og kalte det et skoleeksempel på etnisk rensing.
VG170911 * 1 Forberedt til møter, systematiske og strukturerte og tro mot egen filosofi. * 1 Tydelig spillestil. * 1 Individuell oppfølging med video og samtaler mellom tiltak. * 1 Oversiktlige møter og video fra trening og kamp - ga mye info om motstander og eget lag. * 1 Tydelig utarbeidelse av verdier - slik skal vi ha det i laget.
AA170911 FNs menneskerettssjef Zeid Ra'ad Al Hussein mener at angrepene er systematiske , og han tolker dem som et forsøk på å tømme landet for rohingyaer.
AA170911 FNs høykommissær for flyktninger sier at de systematiske angrepene på rohingya-muslimer i Myanmar ser ut til å være et skoleeksempel på etnisk rensing.
DB170908 Eksisterende lover må oftere settes på prøve og reformer bør ikke gjennomføres uten at det også legges til rette for systematiske studier av tilstrekkelig vitenskapelig kvalitet.
DA170906 « Er dette en del av byrådets systematiske undergraving av private initiativ ? », fulgte han opp.
VG170905 Om man ser på elev-kullet som gikk ut av skolen omtrent samtidig som Erna holdt sin tale, er det imidlertid et annet bilde som tegner seg : Store, systematiske forskjeller mellom øst og vest, og mellom det som rektorene i Oslo-skolen kaller « hvite » og « brune » skoler.
VG170904 Kamaev døde overraskende av et hjerteinfarkt i 2016, etter at det var kjent at han gikk med planer om å skrive en bok som skulle avsløre det årelange systematiske jukset i Russland.
DB170902 På bakgrunn av Bufetats oppfølging av barnevernstiltak, er det ikke grunn til å tro at det er noen systematiske forskjeller i kvalitet basert på eierskap.
DA170830 Når du korrigerer for bakgrunnsvariabler som hvilke karakterer elevene har fra ungdomsskolen, ser vi store forskjeller mellom skoler, men ikke systematiske forskjeller mellom øst og vest, skriver han.
DA170830 - Det er ikke riktig at NIFU-rapporten om skolebidrag viser systematiske forskjeller mellom østkantskoler og vestkantskoler.
DA170830 - Røe Isaksen avviser at det er systematiske forskjeller mellom øst- og vestkantskoler ?
AA170830 FNs kommissær for menneskerettigheter mener på sin side at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
VG170829 FNs kommissær for menneskerettigheter sier at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
AA170829 FNs kommissær for menneskerettigheter sier at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
AA170824 En rekke prosjekter og strategier, samt Husbankens systematiske samarbeid med kommunene, har bidratt til at det boligsosiale arbeidet har fått god kommunal forankring.
DA170822 Mye gjenstår, men Høyres systematiske satsing på skolen med Kunnskapsløft, lærerløft og tidlig innsats bidrar til å gi våre barn de beste forutsetninger for et godt liv.
VG170814 Scott mener at Russland må ilegges en strengere straff enn bøteleggelse for den systematiske dopingen - spesielt i Sotsji-OL 2014 - som den WADA-bestilte McLaren-rapporten beskriver.
AP170810https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/WVV4j/Vil-ha-3000-larerspesialister-Her-er-Hoyres-11-punkter-for-tidlig-innsats-i-skolen - Det holder ikke å si at vi skal ha en garanti for at alle barn skal lære og lese og skrive hvis du ikke har den systematiske politikken for å sikre det, sier han med klar adresse til Arbeiderpartiet.
AP170809https://www.aftenposten.no/verden/i/GVLRV/Svensk-politi-skulle-ta-tilbake-kontrollen-over-utsatte-bydeler-fra-kriminelle-To-ar-senere-er-situasjonen-blitt-enda-verre- Det kan være på grunn av systematiske trusler fra kriminelle.
DB170808 Ernæringsrådet benytter slike systematiske gjennomganger av eksisterende forskning for å oppsummere hva man vet om sammenhengen mellom inntak av ulike matvarer og helse.
DA170808 Vi er helt trygge på at ingen av beboerne går sultne, men vi mangler litt på den systematiske oppfølgingen.
DB170807 IDRETTSGUTT : Eks-idrettspresident Børre Rognlien fortjener mye ros for den systematiske jobben han i flere år gjorde for å gi lokalklubbene bedre økonomiske rammer.
AA170806 Kommisjonen som er oppnevnt av myndighetene i Myanmar, sier de ikke finner bevis for at sikkerhetsstyrkene har begått systematiske overgrep mot rohingyaene.
DB170805 Når skal politikerne komme med tiltak som reduserer innflytelsen til de religiøse som gjemmer sin systematiske diskriminering av jenter og kvinner, homofile og vantro bak en Gud ?
SA170804https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Ny-dokumentar-tegner-et-nitrist-bilde-av-antidopingarbeidet-i-Russland---Min-egen-mor-dopet-meg-239743b.html Han sa også at den systematiske dopingen skal ha foregått i tett samarbeid med Russlands idrettsdepartement og landets etterretningstjeneste FSB. 19 russere i VM ¶
SA170804 Han sa også at den systematiske dopingen skal ha foregått i tett samarbeid med Russlands idrettsdepartement og landets etterretningstjeneste FSB. 19 russere i VM ¶
AP170804https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Ny-dokumentar-tegner-et-nitrist-bilde-av-antidopingarbeidet-i-Russland---Min-egen-mor-dopet-meg-239743b.html Han sa også at den systematiske dopingen skal ha foregått i tett samarbeid med Russlands idrettsdepartement og landets etterretningstjeneste FSB. 19 russere i VM ¶
SA170801https://www.aftenbladet.no/100Sport/andreidretter/Friidrettsforbundets-ufravikelige-krav-Ma-dekke-til-tatoveringer-for-a-fa-delta-i-VM-239567b.html På grunn av den systematiske dopingen som er avdekket blant russiske friidrettsutøvere, er Russland utestengt fra internasjonale friidrettskonkurranser. 19 russiske utøvere har imidlertid fått klarsignal til å delta i VM i London som starter kommende helg.
SA170801 På grunn av den systematiske dopingen som er avdekket blant russiske friidrettsutøvere, er Russland utestengt fra internasjonale friidrettskonkurranser. 19 russiske utøvere har imidlertid fått klarsignal til å delta i VM i London som starter kommende helg.
AP170801https://www.aftenposten.no/100Sport/andreidretter/Friidrettsforbundets-ufravikelige-krav-Ma-dekke-til-tatoveringer-for-a-fa-delta-i-VM-239567b.html På grunn av den systematiske dopingen som er avdekket blant russiske friidrettsutøvere, er Russland utestengt fra internasjonale friidrettskonkurranser. 19 russiske utøvere har imidlertid fått klarsignal til å delta i VM i London som starter kommende helg.
AP170731https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/rqRQa/Sommerstengt-jernbane-er-ikke-en-sovepute--Vibeke-Aarnes_-Bane-Nor Budskapet er at sommerstengt jernbane ikke må bli en sovepute for Bane Nor, og med en oppfordring om at Bane Nor vurderer om den systematiske fornyelsen skal foregå for eksempel på nattetid, over kortere tidsperioder og ikke nødvendigvis på en måte som medfører total nedstengning av Norges hovedknutepunkt i ukevis hver eneste sommer.
VG170728 I den systematiske treningen, som har gitt to europamestere og en rekordsulten Jakob Ingebrigtsen, har også det å bremse vært en nøkkel.
VG170728 Scaramucci kom også med en rekke påstander om at Trumps stabssjef Reince Priebus drev med systematiske lekkasjer om interne forhold til amerikanske journalister.
DB170712 - Sannsynlig et av de tre største som eksisterer i dag og blant de ti største som er registrert siden systematiske satellittmålinger startet for 50 års tid siden, sa glasiolog Geir Moholdt ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø til Dagbladet den gang.
DA170707 Veterinærforeningen startet i juni et opprop for å få slutt på avl av hunderaser som får systematiske helseproblemer.
SA170701 DEBATT : Takk til Eirin Sund, Torstein Tvedt Solberg og Hege Liadal for at de bryter tausheten omkring Israels systematiske mishandling av palestinske barn i Aftenbladet 1. juni.
DB170701 Det skjer etter systematiske og harde kamper i flere tiår, men det siste gjennombruddet har uten tvil hatt med fortellinger om kjærlighet å gjøre.
DN170629 - Selskapene settes til observasjon på grunn av risiko for at de er ansvarlig for systematiske brudd på menneskerettigheter, skriver oljefondet i en uttalelse torsdag.
AA170627 Pakistan klager videre over det de kaller « Indias grove og systematiske brudd på menneskerettighetene » i den indiske delen av Kashmir.
SA170625https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Ekspert-mener-fotballen-lever-i-en-fantasiverden--Har-fornektet-doping-i-arevis-237776b.html Mutko spilte for øvrig ifølge McLaren-rapporten en sentral rolle i det systematiske dopingprogrammet i Russland.
SA170625 Mutko spilte for øvrig ifølge McLaren-rapporten en sentral rolle i det systematiske dopingprogrammet i Russland.
BT170625 Mutko spilte for øvrig ifølge McLaren-rapporten en sentral rolle i det systematiske dopingprogrammet i Russland.
AP170625https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Ekspert-mener-fotballen-lever-i-en-fantasiverden--Har-fornektet-doping-i-arevis-237776b.html Mutko spilte for øvrig ifølge McLaren-rapporten en sentral rolle i det systematiske dopingprogrammet i Russland.
AP170625 Mutko spilte for øvrig ifølge McLaren-rapporten en sentral rolle i det systematiske dopingprogrammet i Russland.
DN170621 Den systematiske forskjellen øker usikkerheten, sier valgforskeren.
BT170620 - Også her har det manglet systematiske undersøkelser.
BT170620 - Det finnes ikke noen systematiske undersøkelser av dette, så det vet jeg ikke sikkert.
AP170619 I det siste året av livet, gjennomlevde han det marerittet som det nordkoreanske folk har vært fanget i i 20 år med tvangsarbeid, massesult, systematiske grusomheter, tortur og drap, sier McCain i en kunngjøring.
AA170619 De forteller om systematiske forsøk på å trekke troverdigheten deres i tvil, ofte på usaklig grunnlag.
SA170614 Historien har gang på gang fortalt oss hva som blir resultatet i slike situasjoner : Systematiske overgrep utført av velmenende og helt vanlige mennesker.
NL170613 Dette systematiske arbeidet med å utvikle musikkmiljøet over mange år har gitt resultater !
NL170613 Det systematiske arbeidet med å utvikle musikkmiljøet over mange år har gitt resultater !
VG170612 For IS er overgrepene systematiske .
DB170611 Amerikaneren vil altså endre regelverket for å unngå at flere utøvere som har fått i seg et forbudt stoff ved et uhell, skal bli straffet nesten like hardt som de systematiske doperne.
SA170609 Når jeg ser de systematiske overgrep, tortur, rasering av hjem, fengsling av journalister og intellektuelle uten lov og dom, for ikke å tale om tortur av barn, så kan jeg som feltprest si at dette er en hær som oppdrar sine ungdommer til brutal rasisme.
SA170608 Førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsøs juridiske fakultet Marius Storvik har gjennom sitt doktorgradsarbeid ikke bare avdekket systematiske og rutinemessige brudd på menneskerettighetene innen psykisk helsevern.
DB170605 Amnesty Internationals rapport fortalte historiene til 132 migrantarbeidere, som alle jobbet på Khalifa International Stadium i Doha, som berettet om systematiske overgrep og flere tilfeller av tvangsarbeid.
VG170604 Corbyn har gått til systematiske angrep på May med humor og fleip, sier Jan Erik Mustad.
DB170602 - Sannsynlig et av de tre største som eksisterer i dag og blant de ti største som er registrert siden systematiske satellittmålinger startet for 50 års tid siden, sier glasiolog Geir Moholdt ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø til Dagbladet.
DB170601 Med Kristoffs stabile suksess blir trener Ørns medisinsk baserte systematiske tenkning stadig mer aktuell for norsk toppidrett.
AP170531https://www.aftenposten.no/kultur/The-Promise-Armenerne-dor-nok-en-gang-uten-at-vi-ser-det-622178b.html Norge tilhører pinlig nok gruppen av land som offentlig lar være å definere den systematiske nedslaktingen av det armenske folk i årene 1915 til 1923 som et folkemord.
AP170531 Norge tilhører pinlig nok gruppen av land som offentlig lar være å definere den systematiske nedslaktingen av det armenske folk i årene 1915 til 1923 som et folkemord.
VG170528 Men at PODs systematiske underminering av det politiske vedtaket om felles sentraler har hatt effekt, det er jeg sikker på.
VG170527 Anders Romarheim, forsker ved Institutt for forsvarsstudier, definerer terror på følgende måte : Terrorisme er en ikke-statlig aktørs systematiske bruk av vold og ødeleggelse - eller trusler om dette - mot ikke-stridende med sikte på å skape en tilstand av frykt, få oppmerksomhet om en politisk sak og å påvirke atferden også til andre enn de direkte ofrene for terroraksjonen.
DA170524 Denne saken demonstrerer hvilken mangelfull gjennomgang Norge har hatt av de systematiske og generelle sikkerhetsproblemene i min klients hjemprovins.
DB170523 - Millioner av fantastiske og vakre liv, menn, kvinner og barn, ble ødelagt som en del av det systematiske forsøket på å utrydde det jødiske folk.
SA170522 Representantene ble bedt om å klargjøre sitt syn på Israels « omfattende, systematiske og institusjonaliserte mishandling » av Vestbreddens palestinske barn, slik det fremgår av to Unicef-rapporter fra 2013 og 2015.
NL170518 Jeg ser meg nødt til å komme med en advarsel til Sápmi og våre naboer og venner ; vi antar at når den systematiske undertrykkelsen kommer til syne enda en gang så åpner det for muligheter for forandringer i det politiske systemet som vi er en del av.
DA170513 Hvorfor skjer ikke det samme ved den systematiske bruken av voldtekt som et våpen i krig ? spør dr.
DA170513 Hvorfor reageres det ikke på samme måte ved den systematiske bruken av voldtekt som et våpen i krig ?
DB170512 Nå må vi tørre å sette ned foten for den systematiske undertrykkingen av kvinner og homofile som foregår i Islams navn.
AP170512 juni skal beboerne avgi stemme på en internettside, men etter det systematiske valgjukset som er avslørt ved de siste valgene i Russland, er det mange som tror at resultatet av en slik avstemning i bymyndighetenes regi er gitt på forhold.
DB170509 Det skal være snakk om grov fysisk vold, men også om seksuelle overgrep og andre systematiske brudd på den militære og sivile straffeloven.
DB170509 Lovens uttrykte intensjon om å fremme likestilling lar seg videre ikke forene med den systematiske vingeklippingen av håndhevingsorganenes adgang til å ta opp strukturelle forhold som fører til diskriminering.
SA170502 Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.
DN170502 Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.
DN170502 « Vår helhetlige og systematiske satsing på ikt i skolen vil bidra til å styrke og utvikle elevenes digitale kompetanse », skriver innleggsforfatteren, som avviser at Trondheim kommune overlater lagring av data til et firma som ikke er underlagt norsk lov.
DA170502 Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.
BT170502 Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.
AP170502https://www.aftenposten.no/verden/HRW-rapport-Assad-ville-pafore-sivilbefolkningen-lidelse--brukte-dodelig-nervegass-i-fire-angrep-620277b.html HRW mener at den systematiske bruken av kjemiske våpen som de mener å ha avdekket, viser at påstanden ikke er troverdig, at det ikke er sannsynlig at konvensjonelle våpen har truffet lagre med kjemiske våpen gjentatte ganger de siste månedene.
AP170502 HRW mener at den systematiske bruken av kjemiske våpen som de mener å ha avdekket, viser at påstanden ikke er troverdig, at det ikke er sannsynlig at konvensjonelle våpen har truffet lagre med kjemiske våpen gjentatte ganger de siste månedene.
AA170502 Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.
DB170428 Arbeidsgiver skal, i tilknytning til det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet, utarbeide rutiner for intern varsling eller sette i verk andre tiltak som legger forholdene til rette for intern varsling om kritikkverdige forhold.
VG170427 Nyheten om systematiske arrestasjoner, tortur og drap på antatt homofile menn i Tsjetsjenia kom første april, og rystet en hel verden.
VG170427 Den norske Helsingforskomité, Amnesty International Norge og FRI oppfordrer russiske myndigheter til å etterforske påstandene om systematiske arrestasjoner, tortur og drap på antatt homofile menn i Tsjetsjenia, og til å stille gjerningspersonene til ansvar for sine handlinger i en rettferdig rettssak.
VG170427 Debatt Nyheten om systematiske arrestasjoner, tortur og drap på antatt homofile menn i Tsjetsjenia kom første april, og rystet en hel verden.
DA170427 Nielsen ( « I et speil i en gåte », « Den siste viking » ) har tatt det som burde ha vært en rystende skildring av systematiske overgrep, og forvandlet det til en blanding av et folkeeventyr og en amerikansk fengselsfilm.
DB170418 Verken systematiske henrettelser, vilkårlige arrestasjoner, IS-lignende avstraffelser eller terrorlisting av ateister har fått konsekvenser for forholdet til Norge, USA eller andre vestlige land.
BT170412 - Russland bærer et tungt ansvar med sin systematiske opposisjon mot et flernasjonalt svar på Syria-spørsmålet, hvis mål er å beskytte dets alliansepartner Assad, heter det i en uttalelse fra president François Hollande.
AA170412 - Russland bærer et tungt ansvar med sin systematiske opposisjon mot et flernasjonalt svar på Syria-spørsmålet, hvis mål er å beskytte dets alliansepartner Assad, heter det i en uttalelse fra president François Hollande.
SA170410 - Det var først i desember 2016 at IS begynte med systematiske angrep mot koptisk kristne i Egypt, mener Jantzen Garnett, en ekspert tilknyttet analyseselskapet Navanti Group.
DB170401 Men skal Erna Solberg og den norske regjeringen ha noen som helst troverdighet i sine utenrikspolitiske prinsipper, må det kreves at de tar opp Liu Xiaobos situasjon spesielt og Kinas systematiske brudd på menneskerettigheter generelt.
AP170401 Valgene har systematiske og betydelige effekter på varigheten til autoritære regimer.
VG170331 Når vi bedømmer risiko intuitivt gjør vi systematiske feilslutninger fordi vi gjør overfladiske vurderinger av lett tilgjengelig informasjon, for eksempel det vi hører om ofte eller det som berører oss følelsesmessig.
VG170329 Det skjer i en atmosfære preget av systematiske angrep på frie medier.
DA170328 I Jemen er 3,5 millioner barn nå fratatt muligheten til å gå på skole som følge av systematiske angrep.
DB170327 - Problemet er ikke at Pekka Vähäsöyrinki selv på hjemmebane er blitt anklaget for å være arkitekten bak den systematiske bruken av bloddop som trener og sjef på det finske laget helt fra tidlig på 1990-tallet.
AP170327 I krigsherjede Jemen er 3,5 millioner barn nå fratatt muligheten til å gå på skole som følge av systematiske angrep. 212 skoler er ifølge FNs barnefond ( UNICEF ) lagt i grus i målrettede angrep siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-militsen våren 2015, nærmere 1.300 andre skolebygninger er delvis ødelagt i angrep, og i alt 1.640 skoler har enten måttet stenge eller er omgjort til boliger
AA170327 I krigsherjede Jemen er 3,5 millioner barn nå fratatt muligheten til å gå på skole som følge av systematiske angrep. 212 skoler er ifølge FNs barnefond ( UNICEF ) lagt i grus i målrettede angrep siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-militsen våren 2015, nærmere 1.300 andre skolebygninger er delvis ødelagt i angrep, og i alt 1.640 skoler har enten måttet stenge eller er omg
VG170320 Selv det systematiske opplegget som russerne har vært gjennom klarte man å få klarhet i.
DA170320 Mange av barna som ble drept i fjor ble drept i systematiske bombeangrep, ifølge UNICEF.
BT170320 Hvordan opptrer vi, hva gjør vi som kvinner, hvordan avslører vi denne strukturelle og systematiske forskjellsbehandlingen ?
SA170315 Der ble det klart at mer enn 1000 russiske utøvere spredt over 30 idretter var en del av Russlands systematiske dopingprogram mellom 2011 og 2015.
FV170315 Der ble det klart at mer enn 1000 russiske utøvere spredt over 30 idretter var en del av Russlands systematiske dopingprogram mellom 2011 og 2015. | 88-åring lå fastklemt i veigrøft i fem timer etter utforkjøring ¶
AP170315 Der ble det klart at mer enn 1000 russiske utøvere spredt over 30 idretter var en del av Russlands systematiske dopingprogram mellom 2011 og 2015.
DN170314 - Det er et lite klapp på skulderen til oss selv som har blitt bedre og mer systematiske i å avdekke den typen kriminalitet.
AA170313 FN-etterforskere har lagt fram bevis som tyder på omfattende, systematiske grusomheter i det lukkede landet.
AP170310 Nå jobber vi for å få på plass et system for systematiske tilbakemeldinger slik at vi kan måle pasientenes opplevelse og utbytte av behandlingen.
AA170310 Tyrkia fordømmer en FN-rapport som anklager myndighetene for systematiske menneskerettsbrudd mot kurdere i landet, og kaller den " ensidig og fordomsfull ".
DB170308 Arbeid mot seksuell trakassering må inn i det systematiske HMS-arbeidet.
DA170308 - Å bekjempe den internaliserte og systematiske forskjellsbehandlingen basert på kjønn.
AA170308 - Vi lever ulike liv, og vi er utsatt for mange flere og mer systematiske brudd på vår kropp og vår psyke, vårt liv og vår frihet.
AA170308 Hun sier LO vil ta et initiativ overfor arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen for å sikre at økt oppmerksomhet om trakassering på arbeidsplassen, blant annet gjennom holdningskampanjer og systematiske rapporteringsrutiner. ( ©NTB ) ¶
DA170307 I gårsdagens avis omtalte Dagsavisen en tilsynsrapport fra Utdanningsdirektoratet, som viser at Rudolf Steinerskolen i Oslo svikter i det systematiske arbeidet med elevenes psykososiale miljø på flere sentrale punkter.
AP170307 - Noen av dem som kaller seg feminister ser ut til å ha vanskelig for å erkjenne at også menn kan være utsatt for systematiske forhold på gruppenivå som kan virke diskriminerende, sier Stoltenberg til Aftenposten.
AA170307 I en tidligere rapport framholdt organisasjonen at regimet har begått systematiske brudd på prinsippet om nøytral helsehjelp ved å angripe klinikker og leger, pågripe pasienter og pågripe, torturere og likvidere leger.
VG170306 CYBERANGREP : Det hvite hus slår tydelig fast at Russlands myndigheter står bak systematiske cyberangrep mot den amerikanske staten og amerikanske interesser, blant annet med hensikt å påvirke presidentvalget i 2016.
DB170306 - Systematiske avslag ¶
VG170304 Nå undersøker også kommisjonen om barna ble brukt i systematiske vaksinetest-programmer.
DB170304 - Med alle systematiske forsøk på å omgå loven, flørter du med katastrofen.
DB170304 I kjølvannet av dette lovte byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg ( MDG ), at det skulle bli slutt på systematiske brudd på arbeidsmiljøloven hos renovatørene i Oslo kommune.
DB170304 Her hjemme hevder stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ( Frp ) at folket har våknet og gjennomskuet « mediene og deres systematiske forsøk på å skape oppfatninger, holdninger og reaksjoner på falske premisser ».
AA170304 Systematiske strukturer i bunn men med melodiøs overflate.
DB170302 Lover nulltoleranse for systematiske lovbrudd ¶
DB170301 Da avsløringene av landslagets systematiske bloddoping kom noen dager seinere og alle skjønte hvorfor hjemmefavorittene hadde gjort det så bra, stod Iivo opp av sengen, rev ned alle plakatene av finske skihelter på veggene og kastet dem i søppelbøtta.
VG170228 I stedet for at det internasjonale søkelyset for alvor retter seg inn mot de systematiske urettene som blir begått i Jemen, er det stille.
VG170228 Alt sammen samtidig som diktaturet fortsetter sin systematiske undertrykking av både egen befolkning og sivile i Jemen.
VG170228 Gjennom systematiske , grundige og målrettede undersøkelser har de, gjennom sitt arbeid, avslørt overgrep, unnfallenhet og manglende rettssikkerhet overfor pasienter innlagt på tvunget psykisk helsevern.
BT170228 Den har fungert mot « skulkerne », men restpotten av elever som sliter med fravær har ikke fått systematiske tiltak og oppfølging.
SA170227 Den systematiske svindelen under OL i Sotsji, gjør at vi ikke tør stole på en russer.
AP170227 Universitetet i Oslo ¶ Systematiske ulikheter ¶
AP170227 Ulike vilkår for lønn og arbeid, strategisk dumping og en styrt valutakurs gir systematiske ulikheter.
AP170227 Den systematiske svindelen under OL i Sotsji, gjør at vi ikke tør stole på en russer.
VG170225 Han mener at IS til en viss grad har vist at de er innovative og systematiske i hvordan de utvikler og bruker våpen på slagmarken i Syria og Irak.
DB170224 « Folket har takket være direkte kanaler i sosiale medier våknet og gjennomskuet mediene og deres systematiske forsøk på å skape oppfatninger, holdninger og reaksjoner på falske premisser », skriver Mazyar Keshvari ( i Aftenposten ) i dag.
AP170224https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Folket-har-vaknet-og-gjennomskuet-mediene--Mazyar-Keshvari-615783b.html Folket har - takket være direkte kanaler i sosiale medier - våknet og gjennomskuet mediene og deres systematiske forsøk på å skape oppfatninger, holdninger og reaksjoner på falske premisser, skriver Mazyar Keshvari.
AP170224 Folket har - takket være direkte kanaler i sosiale medier - våknet og gjennomskuet mediene og deres systematiske forsøk på å skape oppfatninger, holdninger og reaksjoner på falske premisser, skriver Mazyar Keshvari.
SA170222 Det er i hvert fall ingen anklager om systematiske feil eller forsøk på å drive systematisk prestasjonsfremmende tiltak ved å gi utøvere astmamedisin.
DB170222 Trommald sier at det systematiske arbeidet har gitt en reduksjon på nesten 50 prosent i registrerte skademeldinger siden 2011.
BT170222 Det er i hvert fall ingen anklager om systematiske feil eller forsøk på å drive systematisk prestasjonsfremmende tiltak ved å gi utøvere astmamedisin.
AP170222 Det er i hvert fall ingen anklager om systematiske feil eller forsøk på å drive systematisk prestasjonsfremmende tiltak ved å gi utøvere astmamedisin.
DB170220 Lover nulltoleranse for systematiske lovbrudd ¶
AA170218 Retten beskrev virksomheten slik : « Det er tale om mobile vinningskriminelle som begår systematiske og planlagte anslag mot eldre mennesker ». 40-åringen er rumeneren som MVK-gruppen tidligere i etterforskningen knyttet til den danske leiligheten, får adresseavisen opplyst.
VG170217 NATOs bombing av Jugoslavia i 1999, invasjonen av Irak i 2003, oppmuntringen av Georgias militære eventyrpolitikk i 2008, angrepet mot Libya i 2011 og den systematiske støtten til russofober og nasjonalister i Ukraina - alt dette ble et slag mot stabiliteten til hele det internasjonale systemet.
DN170217 « Finanstilsynet finner at de forhold som er omtalt i det foregående, representerer så alvorlige og systematiske brudd på bestemmelser i verdipapirhandelloven og tilhørende forskrifter at vilkårene for å tilbakekalle Foretakets tillatelser til å yte investeringstjenester er til stede, jf. vphl. § 9-4 ( 1 ) nr. 4.
DN170217 « Natos bombing av Jugoslavia i 1999, invasjonen av Irak i 2003, oppmuntringen av Georgias militære eventyrpolitikk i 2008, angrepet mot Libya i 2011 og den systematiske støtten til russofober og nasjonalister i Ukraina - alt dette ble et slag mot stabiliteten til hele det internasjonale systemet ».
DA170217 Systematiske brudd ¶
BT170217 Blant hovedtrekkene var at elevenes rettssikkerhet ble for dårlig oppfulgt, skolene var svake på å fremme nulltoleranse for mobbing, og det systematiske og langsiktige arbeidet mot mobbing er mangelfullt.
DB170216 Men her virker det som kommunen med viten og vilje lar et selskap få begå grove og systematiske brudd på arbeidsmiljøloven for å få jobben gjort, sier Bjørnar Moxnes til Dagbladet.
VG170215 Rett skal være rett : Den systematiske og til dels statsstyrte dopingen som ble drevet i Øst-Europa i sin tid, kanskje også fortsatt drives, var og er forferdelig og en stor utfordring.
SA170207 Visedirektør Lynn Maalouf i Amnesty International legger fram rapporten om systematiske henginger i et fengsel i Syria.
DB170207 « SLAKTEHUSET » : Rapporten fra Amnesty International beskriver systematiske henginger og tortur i Saydnaya-fengselet i Syria.
DB170207 SKREKKFENGSEL : Rapporten fra Amnesty International beskriver systematiske henginger og tortur i Saydnaya-fengselet nord for Damaskus i Syria.
BT170207 Visedirektør Lynn Maalouf i Amnesty International legger fram rapporten om systematiske henginger i et fengsel i Syria.
VG170206 Rapporten bekrefter også det Amnesty og andre uavhengige organisasjoner har dokumentert tidligere ; massakre, systematiske voldtekter, bortføringer, samt utsletting av flere landsbyer, sier Folkvord.
VG170206 Men for å beskytte dem mot lignende angrep i fremtiden, må det bli slutt på den systematiske diskrimineringen de er utsatt for i dag, blant annet gjennom at de ikke engang anerkjennes som statsborgere, sier Folkvord.
BT170130 Det finnes knapt systematiske studier som viser at det har effekt.
BT170130 Det finnes knapt systematiske studier som viser at det har effekt.
SA170125 I det aggressive klimaet som rår etter den systematiske dopingen i Russland, vil de kle Norge dårlig å ilegge en oppsiktsvekkende mild straff til en av våre egne.
FV170125 I det aggressive klimaet som rår etter den systematiske dopingen i Russland, vil de kle Norge dårlig å ilegge en oppsiktsvekkende mild straff til en av våre egne.
BT170125 I det aggressive klimaet som rår etter den systematiske dopingen i Russland, vil de kle Norge dårlig å ilegge en oppsiktsvekkende mild straff til en av våre egne.
AP170125 I det aggressive klimaet som rår etter den systematiske dopingen i Russland, vil de kle Norge dårlig å ilegge en oppsiktsvekkende mild straff til en av våre egne.
DB170124 Hvordan fungerer så den systematiske og åpenbare løgnen som politisk strategi ?
AP170120 - Politiet er blitt mer systematiske i måten vi jobber med å forebygge partnervold på.
DN170118 - De andre har vært systematiske og ekstremt gode på juniorlag og elitelag.
AP170114 Prosjektet skulle undersøke om det fant sted noen systematiske forbigåelser, ikke minst for grupper, som følge av politiske årsaker, manglende kunnskap eller kjønn, sier Søreide.
AP170114 - Det prosjektet har sett på, er om det er gjort systematiske forskjeller.
BT170111 - Dette er et ledd i det systematiske forbedringsarbeidet vårt.
AP170110 Staten vil i ankesaken bruke mer tid på å tydeliggjøre de systematiske risikovurderingene de mener er gjort i terroristens soning.
DN170109 « Finanstilsynet finner at de forhold som er omtalt i det foregående, representerer så alvorlige og systematiske brudd på bestemmelser i verdipapirhandelloven og tilhørende forskrifter at vilkårene for å tilbakekalle Foretakets tillatelser til å yte investeringstjenester er til stede, jf. vphl. § 9-4 ( 1 ) nr. 4.
DN170109 - Alvorlige og systematiske brudd ¶
AP170108 « De nye signalene innebærer at den systematiske nedvurderingen av krigsinnsatsen i Finnmark, videreføres », skriver styret.
AP170105 Politiet tror alle overgrepene, som betegnes som « systematiske », ble utført av de samme mennene, skriver The Telegraph.
AP170105 Overgrepene beskriver som « systematiske » ¶
DA160818 - Planen skal gi oss en ordentlig oversikt over hva vi gjør nå, og hvordan vi skal jobbe videre for å bli mer systematiske .
AP160510https://www.aftenposten.no/osloby/Groruddalssatsingen-har-kostet-1_5-milliarder-over-ti-ar-Har-det-virket-62215b.html - Stedsidentitet og stolthet er blitt styrket i innsatsområdene, men det er ikke funnet systematiske endringer i innbyggerens vurdering av trivsel og tilknytning.
AP160309 Den eneste presten som får uttale seg i noen sekunder fremstilles som evneveik, noe som langt på vei ufarliggjør de nærmest systematiske overgrepene kirkens menn står bak og sannsynligvis har stått bak gjennom århundrer.
AP160309> Den eneste presten som får uttale seg i noen sekunder fremstilles som evneveik, noe som langt på vei ufarliggjør de nærmest systematiske overgrepene kirkens menn står bak og sannsynligvis har stått bak gjennom århundrer.
AP160309> target="avis" href= Den eneste presten som får uttale seg i noen sekunder fremstilles som evneveik, noe som langt på vei ufarliggjør de nærmest systematiske overgrepene kirkens menn står bak og sannsynligvis har stått bak gjennom århundrer.