AP171203 Politikken er nemlig ikke tilbake til normalen : ¶ sentralbankenes styringsrenter er fortsatt null eller nær null ¶ statsgjelden er økt kraftig og statsbudsjettene er strammet kraftig inn for å dempe statens gjeldsoppbygging ¶
AP171203 Politikken ikke tilbake til normalen : ¶ sentralbankenes styringsrenter er fortsatt null eller nær null ¶ statsbudsjettene er strammet kraftig til for å dempe statens gjeldsoppbygging ¶
DN171108 Den store driveren internasjonalt er sentralbankenes politikk som har gitt lave renter og støttekjøp i obligasjonsmarkedet, sier Vie Sundal.
DN171108 Den store driveren internasjonalt er sentralbankenes politikk som har gitt lave renter og støttekjøp i obligasjonsmarkedet, sier Vie Sundal.
DN171013 Svarene er omtrent tilsvarende når økonomene blir spurt om de ledende sentralbankenes løsslupne pengepolitikk er ansvarlig for det de mener er oppblåste aksjeverdiene de siste årene.
DN171011 Men de ser likevel fortsatt lyst på både aksjer og obligasjoner, på grunn av gjeldsdrevet vekst i Kina og sentralbankenes fortsatte tilførsel av likviditet og undertrykkelse av store markedsbevegelser.
DN171011 Carnegies sjefstrateg Henrik Drusebjerg kalte i vår sentralbankenes offensiv for « verdenshistoriens suverent største finansielle eksperiment ».
DN171010 Schäuble frykter nye bobler etter sentralbankenes ultra-lave renter og massive pengetrykking.
DN170915 Coles resonnement er at prisen på volatilitet, og dermed prisen for å beskytte seg mot store kurssvingninger, er blitt kunstig lav for det amerikanske aksjemarkedet, godt hjulpet av sentralbankenes pengetrykking og obligasjonskjøp.
AA170823 Også de europeiske børsene gikk ned onsdag, mange i påvente av nye signaler om endring av sentralbankenes pengepolitikk i det årlige møtet i Jackson Hole i Kansas i USA, der særlig talen til den amerikanske sentralbanksjefen vil bli fulgt nøye.
DN170821 Hun mener det er naturlig at Yellen vil bruke konferansen til å kommentere mulige konsekvenser av sentralbankenes planer om å ta foten gradvis av gasspedalen fremover.
DB170815 King forklarer ifølge avisen 52 prosent av tolvmånedersendringene i aksjeindeksen MSCI World i perioden februar 2009 til juni 2017 - og 70 prosent av tolvmånedersendringene i amerikanske investment grade-spreads - med sentralbankenes verdipapirkjøp ( 12 måneder rullerende ).
DN170721 ¶ Bill Gross har lenge vært svært kritisk til sentralbankenes ekstreme lavrentepolitikk.
DN170721 I fjor høst advarte Bill Gross om at finansmarkedene var blitt et eneste stort kasino, og at sentralbankenes nullrentepolitikk truet hele kapitalismen.
DN170721 Han frykter at slutten på den ekstraordinære pengepolitikken kan bli stygg, til tross for sentralbankenes tro på at de kan avslutte « en evighet » med ekstraordinære stimulanser uten store konsekvenser.
DN170721 Gross mener prisen for sentralbankenes trang til å styre etter harde og strenge regler når de skal stramme inn politikken har « forvrengt kapitalismen slik vi en gang kjente den », med ukjente konsekvenser som lurer i det skjulte de kommende år.
DN170721 Bill Gross : Sentralbankenes nullrentepolitikk truer hele kapitalismen ¶
DN170717 Foto : Mona Pedersen ¶ - Sentralbankenes holdninger har endret seg vesentlig siden vi publiserte de forrige valutaprognosene, skriver økonomene i Danske Bank Markets i en rapport. Én måned etter at meglerhuset la frem forrige anslag, har økonomene arbeidet frem nye valutaprognoser.
DN170614 Kvantitative lettelser er betegnelsen på sentralbankenes kjøp av rentepapirer for å drive ned de langsiktige rentene og dermed stimulere økonomien.
DN170609 Porteføljeforvalter og investorlegenden Bill Gross advarer mot rekordhøy risiko i markedene og tror enkeltindivider ender opp med å betale prisen for at sentralbankenes slappe finanspolitikk pumper opp prisene i aksjemarkedet.
DN170609 Investoren legger skylden på sentralbankenes løse pengepolitikk, som ifølge ham blåser opp prisene i aksjemarkedet uten at reell økonomisk vekst følger etter, der enkeltindivider og bankene må betale prisen.
DN170421 ¶ Sjefstrateg kaller sentralbankenes pengetrykking for gigantisk eksperiment.
DN170421 Under et seminar i regi av det danske forsikringsselskapet Atradius kalte Drusebjerg sentralbankenes offensiv for « verdenshistoriens suverent største finansielle eksperiment », skriver danske Business.
DN170421 Foto : Jo Yong-Hak/Reuters/NTB scanpix ¶ Sentralbankenes heftige pengetrykking og rekordlave styringsrenter siden finanskrisen har bidratt til en gjeldseksplosjon verden neppe har sett maken til.
DN170327 « Utenfor landets grenser har sentralbankenes retorikk endret seg i det siste.
DN170327 Utenfor landets grenser har sentralbankenes retorikk endret seg i det siste, skriver Kjetil Olsen, sjeføkonom i Nordea Markets.
AP170113 Bankens næringsorganisasjon Finans Norge er kjent med sentralbankenes utredningsarbeid om nettsedler.
DN161005 | Bill Gross : Sentralbankenes nullrentepolitikk truer hele kapitalismen ¶
DN161005 Han mener ifølge Marketwatch at i ytterste konsekvens så er selve det kapitalistiske systemet truet av sentralbankenes nåværende strategi.
DN161005 - Ettersom sentralbankenes kjøp fortsetter, og politikken med null- eller negativ rente vedvarer, vil de i økende grad hindre kapitalismen fra å utføre dens viktigste oppgave - effektiv fordeling av ressurser basert på avkastning i forhold til risiko, sier Gross.
AP160616 Norges Banks lange historie blir torsdag feiret mens det er historiske unntakstilstander i sentralbankenes styrerom.
AP160616 Dette setter også en nedre grense for hvor lave sentralbankenes renter kan bli.
AP160317 Les om sentralbankenes rentepolitikk : ¶
AP160315 Renteekspert Pål Ringholm i Swedbank kaller sentralbankenes lavrenterace et finansielt eksperiment.
AP160219 De som handler aksjer har mye de kan frykte : Hard landing i Kinas økonomi, svakere vekst i USA, dårlig helse i europeiske banker og at sentralbankenes magi forsvinner ved at alle virkemidler er brukt opp.