DA171222 Den vesentlige meldingen er den samme, og de sier begge det samme som Camus, som jo var eksistensialfilosof med den overbevisning at menneskets naturtilstand er ensomhet.
VG171216 Når du skal kjøre på rutine og glemme de dårlige gjennomkjøringene, så krever det en del overbevisning .
SA171212 Det var et forslag der hvert individs personlige overbevisning og valg trumfet ethvert ønske om å forstå en svært viktig tradisjon og tro.
NL171212 på et grunnlag politikeren ikke har til hensikt å overholde ), « spise kameler » ( stemme mot sin overbevisning og bryte med sitt eget standpunkt eller avgitte lovnader, for å gjøre større vinning i andre sammenhenger ) eller « partipisk » ( et sterkt partiapparat tvinger noen til å stemme mot sin overbevisning , eller mot sitt velgermandat, for å betjene lederskapets eller partiets interesse ).
NL171212 I politikken har man innarbeidede og aksepterte begreper som - « valgflesk » ( lyve til velgerne i den hensikt å forlede dem til å avgi stemme på et grunnlag politikeren ikke har til hensikt å overholde ), « spise kameler » ( stemme mot sin overbevisning og bryte med sitt eget standpunkt eller avgitte lovnader, for å gjøre større vinning i andre sammenhenger ) eller « partipisk » ( et sterkt partiapparat tvinger noen ti
DB171212 Etter at USA og Vesten med større eller mindre overbevisning støttet opposisjonen mot Assad under Den arabiske våren i 2011, gikk det helt galt.
AP171212 Men Moores sterke religiøse overbevisning og hans ytterliggående syn på en rekke andre saker har gjort ham ekstremt kontroversiell.
VG171211 Lukas Graham - et band, må vite - er de hittil siste eksponentene for den danske mannen og kvinnens noe underlige overbevisning om at de, unikt blant skandinaver, er født med « soul » ( tenk tilbake til åttitallets fryktede Sanne Salomonser og Hanne Boeler ).
DA171211 Hun sier hun fortsatt har et håp om at Venstre skal stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp til votering mandag kveld, og viser til at Ap har et forslag inne om at avtalen om soningsoverføring med Nederland ikke skal fornyes når den utløper 1. september 2018.
DB171206 En av installasjonene i det kontroversielle prosjektet viser nemlig portrettfotografier av 20 mennesker som « døde for sin overbevisning », og den døde terroristen Ismail Omar Mustafai er en av dem.
AA171205 Selv om flesteparten av elevene i salen ristet forsiktig på hodet på spørsmål om de tror at vi kommer til å spise arter som sjøpølse, tang og kråkeboller i fremtida, så er de fremtidige kokkene i salen av en annen overbevisning . 16 år gamle Mia Kylgaard og Pia Olden går restaurant- og matfag ved Fosen videregående skole, og de er overbeviste om at de
DB171204 I motsetning til hennes skranglete debut, er dette minimalistisk musikk drevet av en overbevisning om at sannheten gjemmer seg i tomrommene, i den stummende stillheten.
VG171202 Magasinet Stern melder at 60 prosent av Alternative für Deutschlands ikke har stemt på partiet av politisk overbevisning , men i protest mot de etablerte partiene.
AP171202 Og hvor er de kjendisene som er åpne om sin egen religiøse overbevisning ?
SA171130 Tvert imot kjente jeg en sterk overbevisning om at dette ikke kunne være siste kveld med gjengen for mannen som hadde revolusjonert norsk landslagsfotball - Egil « Drillo » Olsen.
AP171130 Tvert imot kjente jeg en sterk overbevisning om at dette ikke kunne være siste kveld med gjengen for mannen som hadde revolusjonert norsk landslagsfotball - Egil « Drillo » Olsen.
BT171129 Begge er farget av sterk ideologisk overbevisning , og er dermed nøye med hvilke fakta de fremhever, til hvilket formål.
DN171125 De spiller hva som helst av musikk med overbevisning , ved å låte superdetaljert men aldri kjedelig.
VG171122 « Håndtering » blir først et problem når resultatet er i strid med din politiske overbevisning .
VG171122 Men den politiske diskusjonen koker ned til hvem som har latt ideologisk overbevisning styre forskningen, og om det er Meyer eller Jensen.
DA171120 Et flertall av frontsøstrene hadde en politisk overbevisning , som de kjempet for, selv om det kostet dem mye.
VG171117 Etter fire år i regjering er jeg usikker på om Høyre egentlig har noen egen reell politikk som springer ut fra en ideologisk overbevisning om hvordan Norge bør være skrudd sammen.
DA171117 Men nevnte album til tross, sjelden har de svingt mer mellom ytterpunktene når det gjelder temperatur, temperament og tempo enn på « Emperor Of Sand », det hele skrudd sammen med overbevisning av produsent Brendan O'Brian, inne i Atlanta-ringen igjen for første gang siden vendepunktet med « Crack In The Sky ».
VG171111 Og målet må være at Statistisk sentralbyrå leverer best mulig tall og analyser, ikke at tallene skal stemme med en eller annen ideologisk overbevisning .
VG171107 Martin gjentok at det ikke er noe som tyder på at en politisk eller religiøs overbevisning ligger bak masseskytingen.
VG171107 Martin gjentok tirsdag at det ikke er noe som tyder på at en politisk eller religiøs overbevisning ligger bak masseskytingen.
VG171107 Flere beviser peker mot Möllers overbevisning : ¶
DA171026 Kurderne tok initiativet til folkeavstemningen basert på en overbevisning om at de kunne omgjøre « en historisk urett », men beslutningen var ikke basert på en kald kalkulasjon av realpolitikken.
NL171025 Dette bryter med menneskerettighetserklæringen av 1948 og FNs erklæring om sivile og politiske rettigheter fra 1966, som forbyr diskriminering på grunn av språk /nasjonal opprinnelse og politisk overbevisning .
NL171022 På vegne av komiteen understreket lederen, Berit Reiss-Andersen, med kunnskapsrik overbevisning atommaktenes ansvar for å delta i avskaffelsen av de våpnene som utgjør en konstant trussel om utslettelse av oss alle.
DB171021 ¶ Adam er utvilsom den som har hatt den jevneste formkurven i denne konkurransen - han løser de fleste oppgavene med relativt stor overbevisning .
DB171021 ¶ Adam er utvilsom den som har hatt den jevneste formkurven i denne konkurransen - han løser de fleste oppgavene med relativt stor overbevisning .
AP171020 En armada med islamister med krigserfaring, kontakter og enda sterkere ideologisk overbevisning i bagasjen er et mareritt for enhver sikkerhetstjeneste.
DB171019 Lokale myndigheter tilbakeviser dette og sier at loven også åpner for at man skal kunne søke om fritak på grunnlag av religiøs overbevisning .
AP171019 Kvinner som bærer nikab får beskjed om at « dere kommuniserer vi ikke med », mens majoritetssamfunnet får beskjed om at det er greit å forskjellsbehandle ( og her : unngå å kommunisere med enkelte grupper ) på bakgrunn av faktorer som religion, overbevisning eller klær.
DB171016 Trengte ingen overbevisning om 
å lese bøker.
VG171011 Som ung og fortsatt uten politisk overbevisning valgte han å reise Latin-Amerika rundt.
VG171011 Men jo lengre han reiste og jo mer han ble kjent med regionen desto tydeligere ble hans politisk identitet og overbevisning .
SA171011 Jeg synes alle parti kom inn med gode saker, men du fikk ikke lov til å stemme etter din personlige overbevisning .
AP171011 Jeg synes alle parti kom inn med gode saker, men du fikk ikke lov til å stemme etter din personlige overbevisning .
DB171009 Dette ettersom de fortsatt ikke kjenner til mannens politiske overbevisning .
VG171008 Dessuten har Bolivia i dag et styresett som deler Che Guevaras sosialistiske overbevisning .
DB171008 Dette ettersom de fortsatt ikke kjenner til mannens politiske overbevisning .
AP171008 Dessuten har Bolivia i dag et styresett som deler Che Guevaras sosialistiske overbevisning .
VG171006 Dermed kan enkeltrepresentanter velge å stemme etter egen overbevisning .
VG171006 Det er Den Norske Nobelkomites overbevisning at ICAN i det foregående året mer enn noen andre har gitt arbeidet for en verden uten atomvåpen ny retning og kraft.
DB171006 Det er Den Norske Nobelkomites overbevisning at ICAN i det foregående året mer enn noen andre har gitt arbeidet for en verden uten atomvåpen ny retning og kraft. » | Bilder av offeret fikk et jurymedlem til å besvime ¶
DB171006 Dette ettersom de fortsatt ikke kjenner til mannens politiske overbevisning .
DB171006 I tillegg påvirker overdreven respekt for religion og religiøs overbevisning vår dømmekraft.
DA171006 Det er Den Norske Nobelkomites overbevisning at ICAN i det foregående året mer enn noen andre har gitt arbeidet for en verden uten atomvåpen ny retning og kraft.
DA171006 - Det er Den Norske Nobelkomites overbevisning at ICAN i det foregående året mer enn noen andre har gitt arbeidet for en verden uten atomvåpen ny retning og kraft, fastslår komiteen.
AA171006 - Det er Den Norske Nobelkomites overbevisning at ICAN i det foregående året mer enn noen andre har gitt arbeidet for en verden uten atomvåpen ny retning og kraft, fastslår komiteen. ( ©NTB ) ¶
DB171003 Det er greit å ha en overbevisning , men ærlig talt.
AA171002 Til britiske Daily Mail sier han at broren verken hadde noen politisk eller religiøs overbevisning .
AA171002 Til britiske Daily Mail sier han at broren verken hadde noen politisk eller religiøs overbevisning .
AP171001 Men at hun valgte hijaben av religiøs overbevisning ?
NL170929 Likeledes at de samiske representantene i FeFo-styret blir kritisert for å være arrogante når de stemmer for det som er deres overbevisning .
NL170927 Men i saker der eget parti er så langt unna stortingsrepresentantens overbevisning , må man i demokratiets navn kunne si seg uenig - og stemme deretter, uten redsel for partipisken.
AP170925 Slik jeg ser det, benytter Saugstad professoral autoritet i et etisk tvilsomt forsøk på å fremme sin egen overbevisning og samtidig stanse en behandlingsform som kan ha gunstig effekt hos mange.
VG170922 - Det er klart at de som satt på gjerdet og ikke fikk med seg onsdagens folkehav opp mot Fløyen, fikk sin overbevisning om at Bergen er det rette stedet å være nå til helgen.
VG170922 - Dette vil gi vedkommende et vanskelig dilemma mellom å integreres ved å lære språket eller utøve sin religiøse overbevisning , skriver de i sitt svar.
DB170920 Holder KrF det de har lovet, om å stemme etter egen overbevisning , så er mange muligheter for at en situasjon kan oppstå hvor Erna Solberg ikke kan styre videre.
AP170919 - Vi ønsker ikke at Myanmar skal bli delt opp av religiøs overbevisning eller etnisitet, sa hun i talen, der hun var forsiktig med å ikke rette direkte kritikk mot landets militære myndigheter.
AP170919 Kan man kan forankre sin moralske overbevisning i et litterært verk som i tillegg har et opphavsproblem ?
AP170919 Kan man kan forankre sin moralske overbevisning i Bibelen, et litterært verk som i tillegg har et opphavsproblem ?
AA170919 I en uttalelse fra organisasjonen heter det : « Med et eventuelt forbud tvinges enkeltpersoner til å velge mellom egen overbevisning og den utdanningen de ønsker å ta.
AA170919 - Er det imidlertid noen som ser at verneplikten og dens innhold går på tvers av egen overbevisning , bør dette avklares før oppstart, sier hun. ( ©NTB ) ¶
VG170918 Og hvem er mest moralsk, det mennesket som handler rett uten tro på Gud, og i situasjoner der heller ingen andre observerer, eller den som handler rett i overbevisning om at vedkommende er innhyllet i lyskjeglen fra et åndelig politihelikopter som henger over hodet ditt hele døgnet, 24/7 ?
AP170915 Trumps grunnleggende politiske overbevisning er å vinne, og avtalen om « drømmerne » vil være populær.
AP170915 Trumps grunnleggende politiske overbevisning er å vinne, og avtalen om « drømmerne » vil være populær.
DB170913 - Vi har hatt flere intense samtaler med de ansvarlige i Borussia Dortmund, og vi stoler på deres overbevisning om at dokumentene viser spillerens virkelige alder, heter det i en uttalelse fra forbundet.
VG170912 Flere av dem som ga sin røst til Trine & co denne gang gjorde det ikke av annen ideologisk overbevisning enn at det ville gi borgerlige flertall og fortsatt Høyre-regjering.
VG170910 Mange har nok tenkt det samme ; at en som med overbevisning har valgt sosialdemokratiet - uten selv å ha oppstått i det, som Gro og Jens - også kunne klare å ta partiet tilbake til hjerterøttene.
DB170907 Kombineres godheten med en overbevisning om at vi nå står overfor et historisk skjebneøyeblikk blir det virkelig krevende.
DB170906 Jeg tror det er partipolitisk overbevisning .
DN170903 Min kollega Bernt Aardal sier at taktisk stemmegivning er å stemme mot sin overbevisning .
VG170831 Til tross for det har Leopoldo Lopez med en dyp demokratisk overbevisning og med en forpliktelse til frihet og velstand for alle venezuelanere fortsatt en fredelig kamp mot et voldelig og vilkårlig regime.
DB170831 Og selv om det fremdeles ikke helt synes å ha sunket inn, peker historien om prinsesse Diana også fram mot et mediebilde der det ligger mye makt i å lykkes å gripe offerrollen, først og med overbevisning .
AP170826 Han nektet å bake bryllupskake til to menn fordi homofilt ekteskap er imot hans religiøse overbevisning .
VG170821 - Det kan de fordi deres styrke ligger i deres overbevisning .
DB170821 Men politiet klarte aldri å bevise at nordmannens religiøse overbevisning hadde noe med drapene å gjøre.
DB170821 Dette er ikke første gang drammenserens religiøse overbevisning dukker opp i retten.
DB170821 - Sønnen hans ble spurt om farens religiøse overbevisning i avhør ?
DB170821 Er man enig med forfatteren vil man også få styrket sin egen overbevisning og kanskje få noen nye argumenter til neste verdidebatt.
DB170818 Jeg tror jeg vet hva jeg skal stemme, fortsetter han, uten å gå nærmere inn på politisk overbevisning .
VG170817 Vi har minst like bra vær som her, sa kollegaen med stor overbevisning .
VG170816 Som politiker motsier hun seg selv og sin egen overbevisning .
AP170816 De som har erklært sin lojalitet overfor IS i Raqqa, gjorde det fordi de var redde eller fordi de ville utnytte situasjonen, ikke på grunn av noen ideologisk overbevisning , hevder folk fra stammene overfor Hassan.
VG170814 For er det noe fundamentalister ikke gjør, så er det å stå langt fra fundamentene i sin overbevisning .
AA170814 Han sier skolen allerede da hadde pekt ut Fields på grunn av hans politiske overbevisning , og at Fields hadde kommet med kommentarer med radikale overbevisninger om rase og nazisme.
DB170812 Men om du beholder barnetroen i voksen alder, og holder fast på den hver eneste dag, om du strekker deg langt for å følge din overbevisning , er du litt naiv og dum.
DB170811 - Å hjelpe et skip i vansker er alles plikt til sjøs, uten hensyn til opprinnelse, rase, religion eller overbevisning , sa Busch i dag ifølge britiske Independent.
AA170811 Skal vi gå enda lenger og også tillate aktiv dødshjelp, slik at vi blir kvitt alle eldre, alle som blir skadet eller syke, alle med feil politisk overbevisning , feil religion, feil inntekt eller feil livsstil ?
AP170809 I dag har staten en moralsk overbevisning om at eggdonasjon er galt.
DB170802 Ikke minst tilsløres religionens selvstendighet som religion, trosfellesskap og personlig overbevisning .
DA170802 Støre har pekt på sin vending mot sentrum som « en langsiktig overbevisning om at sosialdemokratiet og sentrum må finne sammen », og Ap-kilder sa til VG i vår at de er villige til å droppe SV til fordel for KrF.
AA170802 Kanskje blir noen av de som kommer med en religiøs overbevisning og en kultur som er annerledes enn vår, usikre på hva vi egentlig står for.
DB170801 At du kan finne fellesskap og tilhørighet i en gruppe som deler en interesse, en talent, en overbevisning , eller et livssyn - uten at dette ene feltet behøver å definere deg eller din identitet.
AP170730 Vi har en overbevisning om at dette vil fungere, og mener vi har et godt grunnlag for å mene det.
DA170727 Charlize Theron slåss med overbevisning i stilsikker og actionfylt spionfilm.
DA170727 Dette er ikke hva jeg vil kalle en lettfordøyelig filmopplevelse, men den fordømmer statsbyråkratiet med stor overbevisning - og alt ender med et uventet knyttneveslag rett i mellomgulvet.
DB170726 Det er et vittig postulat, men påstanden mister sin brodd når Godø - med stor overbevisning - vier sin spalte til å anklage Statsbygg for først å skvise 200.000 kvadratmeter kontorer inn i konkurranseprogrammet.
AA170726 Ifølge Borgarting lagmannsrett er det i tilfelle løslatelse snakk om « fare for nye lovbrudd som springer ut av hans religiøse overbevisning , altså terrorhandlinger ». 17-åringen sitter fengslet i en særskilt ungdomsenhet, der han har tilbud om fritidsaktiviteter og går på skole.
AA170723 Definisjonen av uttrykket beskriver en person som er mer interessert i vinning enn politisk overbevisning .
DB170722 I 2015 gikk han, ifølge Washington Post, langt i å kalle Trump en politiker uten noen reell politisk overbevisning .
DA170721 En tre minutter lang utblåsning som definerer kraftpop med jublende overbevisning .
DB170720 Etter å ha tilbragt mitt livs første dager i Nordens Nice, deler jeg langt på vei deres overbevisning .
AA170715 Gjerningsmannens motiv og ideologiske overbevisning er ukjent, het det i en uttalelse fra påtalemyndighetens kontor i Kairo lørdag.
DA170710 Ennå kan det dukke opp selvmordsaktivister - fremdeles sterke i sin overbevisning - fra skjulestedene.
AA170709 Min holdning til dette regimet er like fast som min overbevisning om å kjempe for sann fred, sameksistens, endring og frihet, leste Guevara videre.
VG170708 Det kan være vanskelig å håndheve et forbud som innebærer forhåndssensur av meninger, særlig når meningene kamufleres som religiøs overbevisning .
SA170706 To år etter at planene om kunstgress på Branns hjemmebane med overbevisning ble presentert, har klubben altså lagt den ballen fullstendig død.
BT170706 To år etter at planene om kunstgress på Branns hjemmebane med overbevisning ble presentert, har klubben altså lagt den ballen fullstendig død.
AP170706 To år etter at planene om kunstgress på Branns hjemmebane med overbevisning ble presentert, har klubben altså lagt den ballen fullstendig død.
DN170705 Derfor mener han at folk må stemme etter politisk overbevisning .
DN170705 - Her har jeg ikke stort å meddele annet enn at jeg mener folk bør stemme etter sin overbevisning , sier han.
DA170705 Har vi kommet langt nok som samfunn at vi tørr å stille spørsmål ved om foreldres religiøse overbevisning i seg selv er en god nok grunn til å gjøre unødvendige medisinske inngrep i guttebarn ?
DA170705 Det har blåst liv i en viktig og prinsipiell diskusjon om hvilken rett barna skal ha til selv å bestemme om de ønsker å følge foreldres religiøse overbevisning og skikker - eller ikke.
VG170703 Min religiøse overbevisning var det eneste som opprettholdt min negative holdning mot de av annen seksuell orientering.
VG170703 Heldigvis er ikke en religiøs overbevisning synonymt med å tråkke på homofiles rettigheter.
VG170630 Vedtaket om en lovendring kom fredag morgen etter at forbundskansler Angela Merkel ga de folkevalgte i Det kristieligdemokratiske partiet ( CDU ) mulighet til å stemme etter egen overbevisning .
VG170630 Selv om Merkel åpnet for at de folkevalgte kunne stemme etter egen overbevisning , stemte hun selv mot forslaget.
AP170630 Angela Merkel har i lengre tid vært motstander av en ekteskapsreform, men åpnet tidligere i uken likevel for at representantene i Det kristeligdemokratiske partiet ( CDU ) kunne stemme etter sin egen overbevisning .
AA170630 Statsminister Angela Merkel har i lengre tid vært motstander av en ekteskapsreform, men åpnet tidligere i uka likevel for at representantene i Det kristeligdemokratiske partiet ( CDU ) kunne stemme etter sin egen overbevisning .
DB170629 ¶ ÅPNER FOR LIKEKJØNNET EKTESKAP : Tysklands statsminister har sagt at de folkevalgte i det kristendemokratiske partiet CDU kan stemme etter egen overbevisning når et lovforslag om likekjønnet ekteskap skal stemmes over.
DB170629 I stedet skal de folkevalgte CDU-politikerne i Tysklands nasjonalforsamling få lov til å stemme etter egen overbevisning .
DB170629 Den lyder : « Konvensjonspartene forplikter seg til å respektere foreldres, og i tilfelle vergers, frihet til å sørge for sine barns religiøse og moralske oppdragelse i samsvar med deres egen overbevisning .
AP170629 - Kreml er overbevist om at USA legger grunnlaget for et regimeskifte i Russland, en overbevisning som har blitt styrket av hendelsene i Ukraina, heter det i rapporten, som sikter til påstandene fra Vladimir Putin om at USA framprovoserte opprøret som førte til at den Russland-vennlige presidenten Viktor Janukovitsj måtte gå av.
DA170627 Men det kapittelet som heter Hvem Er Du Som Festival er nok det viktigste, for det er aller lettest som arrangør å ta valg ut ifra en overbevisning om at « som festival skal vi være... ( fyll inn ) og vi skal alltid etterstrebe... ( fyll inn ) ».
NL170626 Vi deler en overbevisning om at arktiske områder ikke befinner seg i periferien, men i sentrum.
DB170625 Verdens helseorganisasjon ( WHO ) presiserer dette når de skriver « retten til den høyeste oppnåelige helsestandard er en av de grunnleggende rettigheter for hvert menneske uten forskjell være seg rase, religion, politisk overbevisning , økonomiske eller sosiale posisjon ».
VG170621 Det hevder moralistene med stor overbevisning .
DA170621 Frp ville frata deg verv etter du stemte for din egen overbevisning under behandlingen av kommune- og regionsreformen, på tvers av stortingsgruppa.
VG170620 Tillitsbruddet ville ha vært der dersom jeg ikke fulgte min overbevisning om at å følge folkeavstemmingene.
DA170617 Regissør Sara Johnsen er opptatt av hvor Anders Behring Breiviks politiske overbevisning kommer fra, og hvilken gjenklang den har i vår kultur.
NL170614 Jeg vet også at dere jobber hardt, mye hardere enn folk gir dere kredit for, og at dere ønsker å fatte vedtak etter egen overbevisning .
DA170614 Hennes ambisjoner om å « overvinne krig med kjærlighet » kan virke fryktelig tøysete på papiret, men Gal Gadot selger replikkene med overbevisning og Patty Jenkins regisserer filmen med en oppriktighet som er en sjeldenhet i denne sjangeren.
DA170614 Hennes ambisjoner om å « overvinne krig med kjærlighet » kan virke fryktelig tøysete på papiret, men Gal Gadot selger replikkene med overbevisning og Patty Jenkins regisserer filmen med en oppriktighet som er en sjeldenhet i denne sjangeren.
AP170612 Og frykter at forbud tvinger enkeltpersoner til å velge mellom egen overbevisning og den utdanningen de ønsker.
AA170612 Forbudet mot ansiktsdekkende plagg, som regjeringen foreslo mandag, tvinger enkeltpersoner til å velge mellom egen overbevisning og utdanningen de ønsker å ta, mener organisasjonen.
AA170611 Qatar framholder at landet handler i tråd med sin overbevisning og faste prinsipper, og kaller boikotten for en fiendtlig og tendensiøs kampanje mot landet.
VG170609 Siktede er tidligere ustraffet, og det er i tilfelle tale om fare for nye lovbrudd som springer ut av hans religiøse overbevisning , altså terrorhandlinger.
DB170608 Dagbladet vet partipisken i Frp fikk bein å gå på i går kveld, og at flere av partiets mulige dissidenter har fått klar beskjed om å stemme etter partilinja, ikke etter egen overbevisning .
VG170607 Vi vet at flertallet er marginalt, derfor er det viktig at alle møter og stemmer etter sin egen overbevisning , sier Vedum.
VG170607 Jeg kan ikke gå imot min egen overbevisning , sier hun.
AP170607 - Vi har en sterk fellesskole i Oslo, deb er en viktig møteplass for elever uavhengig av sosial bakgrunn, livssyn og religiøs overbevisning .
AP170607 Beslutningen vil svi særlig for enkelte Frp-representanter, som har gått offentlig ut og vært mot tvang i kommune- og regionssammenslåing, men som nå må stemme mot egen overbevisning .
DB170603 Mens maskaraen renner i en enslig svart tåre sier hun med desperat overbevisning at Magnus kommer til å slå opp.
AP170602 I'm a big, big girl, synger Joan med overbevisning og perfekt engelsk uttale.
VG170601 Lederen for den frie verden mener altså at hans ideologi eller personlige overbevisning veier tyngre enn tusenvis av vitenskapsfolk.
AP170530 Mens Thatcher fikk tilnavnet « jernkvinnen » og ble kjent for sin nådeløse fremgangsmåte og sterke ideologiske overbevisning , er May langt mer pragmatisk.
NL170529 Stem etter din overbevisning .
VG170524 Religionsfriheten gir folk rett til å tro etter egen overbevisning .
SA170523 Mange såkalt homoliberale prester har i årevis vært tvunget til å praktisere jobben sin etter andres overbevisning , - altså stikk i strid med det de selv var overbevist om.
SA170523 Intet menneske har rett til å tvinge andre til å leve i strid med sin egen overbevisning .
SA170523 Hvis Dnk skal fungere som en felles kirke for alle medlemmer, må alle være trygge på at de blir respektert om de følger sin egen religiøse overbevisning .
SA170523 Mange såkalt homoliberale prester har i årevis vært tvunget til å praktisere jobben sin etter andres overbevisning , - altså stikk i strid med det de selv var overbevist om.
SA170523 Intet menneske har rett til å tvinge andre til å leve i strid med sin egen overbevisning .
SA170523 Hvis Dnk skal fungere som en felles kirke for alle medlemmer, må alle være trygge på at de blir respektert om de følger sin egen religiøse overbevisning .
DB170523 Og terroristene er ofte selvrekrutterte og har en politisk/religiøs overbevisning smelter sammen med sosiale og personlige problemer.
FV170518 Inger Turid Tonstad og Nils Olav Larsen stemte mot egen overbevisning etter press fra KrF.
VG170513 Også scener fra Irak-krigen er skildret med stor overbevisning og kraft.
VG170512 I stedet for spille tre mot tre utespillere - og Kovars mål ? - kunne det altså ha vært spill fire mot tre i Norges favør, hvis dommeren hadde dømt i henhold til Thoresens overbevisning .
DB170511 Denne funklende og moderne balladen har både snert, karakter og Kristian en stemme som kan bære den med autoritet og overbevisning .
DA170510 Ikke bare for hans sublimt klare og presise prosa, men for hans sjelelige stahet, og denne sterke evnen til å være trofast mot seg selv og sin innerste overbevisning selv når det betydde at han måtte fornærme sine naboer !
AP170509 Offer for gammeldags overbevisning
AP170509 Guttene blir da offer for en religiøs og gammeldags overbevisning .
DB170508 Odd må være Odd for å ha rytme og vinne med overbevisning .
DA170508 Men de har en misunnelsesverdig overbevisning , med en ustoppelig framdrift.
AP170508 Religiøs overbevisning
DB170507 Men vi ser det finnes mange rektorer der ute som nekter elevene julegudstjeneste ut i fra sin egen politiske overbevisning .
DA170505 « It's better to walk away / than to run with fake friends », synger Sigrid med stor overbevisning .
BT170502 Kanskje ville det vært enklere hvis han hadde flyttet inn i Det hvite hus med en sterk overbevisning .
DB170426 Hadde Serieforeningen For Kvinnefotball valgt og prioritert annerledes er min overbevisning at vi kunne vært enda bedre enn det.
AA170426 Min overbevisning er at med politisk vilje for selvråderett hadde kommunen samlet blitt sin egen Wallace.
DA170424 - For eksempel er vegankulturen interessant, både ut fra politisk ståsted og personlig overbevisning .
DB170423 fordi undervisningen ikke tok tilstrekkelig hensyn til foreldrenes religiøse eller filosofiske overbevisning .
DB170421 Han sier at han er « født på venstresida... mine foreldre stemte til venstre, min bestemor var til venstre... og det gir deg en overbevisning », ifølge The Guardian.
DA170421 Tidligere redaktør i =Oslo skrev at « ledende forskere pynter på funn etter egen overbevisning », og hevdet at « kritikere til tigging stemples som umoralske, mens tiggeren selv blir sittende på asfalten ».
DB170415 « Det kommer alltid til å være meg og William, liksom », sier hun med så lite overbevisning hun bare greier.
DB170415 I sin overbevisning minner hun om at de er nittisjuere, akkurat som William.
AP170411 De fremfører eldre Venom-materiale med stor overbevisning - mye bedre enn det Venom gjør i dag.
AP170411 De fremfører eldre Venom-materiale med stor overbevisning - mye bedre enn det Venom gjør i dag.
AP170411 De fremfører eldre Venom-materiale med stor overbevisning - mye bedre enn det Venom gjør i dag.
DB170406 Dette er en oppgave Linda Hofstad Helleland er spesielt skikket til etter ett år der hun med overbevisning og stor kraft har krevd åpenhet rundt detaljerte økonomiske forhold i den norske idrettsbevegelsen.
AP170405 Reisende på vei inn i USA kan også vente seg å bli spurt ut om sin ideologiske overbevisning , skriver Guardian.
VG170404 De mener også at det er et samfunnsansvar å ikke isolere mennesker ut fra hvordan de går kledt og ut fra religiøs overbevisning .
DA170404 Dem som ble utsatt for seksuelle overgrep av nære tillitspersoner, levde i den overbevisning at de var de eneste i verden, sier hun.
DA170331 Men nevnte album til tross, sjelden har de svingt mer mellom ytterpunktene når det gjelder temperatur, temperament og tempo enn på « Emperor Of Sand », det hele skrudd sammen med overbevisning av produsent Brendan O'Brian, inne i Atlanta-ringen igjen for første gang siden vendepunktet med « Crack In The Sky ».
DA170331 Med medlemmer som har spilt i kjente sammenhenger som Trondheim Jazzorkester og Megalodon Collective, men som også står fram med sterk overbevisning i sin egen sammenheng.
AA170329 Israel har verneplikt, men ultraortodokse jøder fritas dersom de møter opp på ett av forsvarets rekrutteringssentre og redegjøre for sin religiøse overbevisning .
BT170327 Ideologisk, religiøs eller annen overbevisning skal tolereres, så sant det ikke bryter loven eller grunnleggende menneskerettigheter.
AP170327 Ajao understreker at hun på ingen måte støtter hans tro eller overbevisning , som ledet sønnen til disse « grusomhetene ».
DA170323 « Life » som sci-fi-grøsser er effektivt iscenesatt, stilsikker og spilt med overbevisning .
AP170320 2000 små gutter som blir utsatt for et unødvendig inngrep på grunn av foreldrenes overbevisning .
AP170320 2000 små gutter som blir utsatt for et unødvendig inngrep på grunn av foreldrenes overbevisning .
VG170318 De velger bevisst alternative fakta som passer deres overbevisning .
VG170318 Spørsmålet er om han har klart å finne frem til en ny politisk identitet, en ny, like dyptfølt overbevisning om hvilken vei Norge bør gå.
VG170318 Han har forlatt sine gamle revolusjonære standpunkter, sin dyptfølte overbevisning om at Norge og verden trenger dramatiske forandringer.
VG170316 Med utgangspunkt i sin i og for seg rørende overbevisning om at min innflytelse har vært betydelig, insinuerer Rolness at mine kosmopolitiske verdier har bidratt til fremveksten av høyrepopulisme og etnonasjonalisme.
SA170316 På den tiden forelå det en uskreven regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
AA170316 På den tiden forelå det en uskreven regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
SA170314 På den tiden forelå det en uskrevet regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
SA170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
DB170314 På den tiden forelå det en uskrevet regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
BT170314 På den tiden forelå det en uskrevet regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
BT170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
AA170314 På den tiden forelå det en uskrevet regel om at de ansatte ikke kunne bære synlige symboler for sin politiske, filosofiske eller religiøse overbevisning .
DA170304 Den soulaktige « Dive » viser at han både kan lage gode sanger, og synge dem med innstendig overbevisning .
AP170304 Samtidig vil verdier ofte henge sammen med politisk overbevisning og livssyn, og vi bør tenke at mennesker kan omfavne norsk kultur selv om de ikke er typiske, sekulære sosialdemokrater.
AP170304 Er det slik at alle som har en slik kristen overbevisning , og vi er noen titusener hvis du tar med katolikker, ikke kan regne seg som fullverdige nordmenn ?
AP170304 Samtidig vil verdier ofte henge sammen med politisk overbevisning og livssyn, og vi bør tenke at mennesker kan omfavne norsk kultur selv om de ikke er typiske, sekulære sosialdemokrater.
AP170304 Er det slik at alle som har en slik kristen overbevisning , og vi er noen titusener hvis du tar med katolikker, ikke kan regne seg som fullverdige nordmenn ?
DA170302 Filmen stiller dessuten noen ubehagelige spørsmål : om hvor grensen går for religiøs overbevisning , om misjonering som imperialistisk maktfaktor og om selvbedrag som beskyttelse mot livets lidelser.
DB170227 DET FORTELLER MEG at Cecilia Brækhus må opp flere hakk om den kommende fighten, den man snakker om skal gå mot argentinske Erica Anabella Faria, skal vinnes med salgbar overbevisning .
FV170225 De snaut 10.000 på tribunen ropte « Brækhus » med mer og mer overbevisning , men i runde åtte sto Svensson bedre imot, i en av de jevneste tominutterne i kampen.
DA170225 Faktisk er det ganske naturlig at vi starter med en overbevisning , og bruker ny informasjon for å bygge opp under denne forestillingen.
AP170225 Samtidig som Maiken Caspersen Falla spurtet seg inn til gull, stemte stortingspolitikerne i mot sin egen overbevisning .
AP170225 Han fikk ingen slike umiddelbare henvendelser da stortinget stemte mot sin overbevisning om utenlandsbehandling.
AA170225 I den danske undersøkelsen er hatefulle ytringer definert som « stigmatiserende, nedsettende, krenkende, sjikanerende eller truende ytringer fremsatt offentlig mot et individ eller en gruppe, basert på kjønn, etnisitet, religion, handikap, seksuell orientering, alder, politisk overbevisning eller sosial status ».
SA170224 De snaut 10.000 på tribunen ropte « Brækhus » med mer og mer overbevisning , men i runde åtte sto Svensson bedre imot, i en av de jevneste tominutterne i kampen.
BT170224 De snaut 10.000 på tribunen ropte « Brækhus » med mer og mer overbevisning , men i runde åtte sto Svensson bedre imot, i en av de jevneste tominutterne i kampen.
AP170224 De snaut 10.000 på tribunen ropte « Brækhus » med mer og mer overbevisning , men i runde åtte sto Svensson bedre imot, i en av de jevneste tominutterne i kampen.
DA170223 En film som dette kan bare fungere hvis den er hundre prosent oppriktig, og « La La Land » er iscenesatt med total overbevisning .
DA170223 En film som dette kan bare fungere hvis den er hundre prosent oppriktig, og « La La Land » er iscenesatt med total overbevisning , mener Dagsavisens anmelder.
AA170223 Eller at noen - av politisk overbevisning - har monopol på å ha mistet noen den dagen.
AP170220 Høyre kan fristille deltakerne i verdispørsmål, slik at de ikke behøver å følge fylkeslagets overbevisning .
DB170219 Det er The Chainsmokers, som disser dama de ender opp sammen med på « Closer », hun med tattisen og bilen hun ikke har råd til, og sverger på at de aldri skal bli eldre, helt uten overbevisning .
DA170218 En fantasifull låtskriver med sterke meninger, en stemme med stor overbevisning .
DA170218 De som var til stede fikk høre et tverrsnitt av hans karriere, framført med sjarmerende overbevisning , og alle de som ikke kom, kunne bare angre.
AA170217 Trump har omtalt Mulvaney som en « leder med mye energi og med en dyp overbevisning om å lede og redde finansene fra å drukne i rødt blekk.
AP170212 Det er vanskelig å gjøre det som er rett økonomisk kontra å gjøre det du tenker er rett, uavhengig av politisk overbevisning .
DA170210 Den utstrakte hånden er uttrykk for en langsiktig overbevisning om at sosialdemokratiet og sentrum må finne sammen », sa Støre til landsstyret i Arbeiderpartiet denne uka.
AP170210 Men hans overbevisning om at veien til en bedre verden noen ganger krever destruksjon, har en foruroligende klang.
DA170209 Her understreket han at dette ikke var et uttrykk for et kortsiktig ønske om makt, men en « langsiktig overbevisning om at sosialdemokratiet og sentrum må finne sammen ».
DB170208 Den utstrakte hånden er utrykk for en langsiktig overbevisning om at sosialdemokratiet og sentrum må finne sammen for å hindre at samfunnet blir preget av en sterk allianse mellom høyrepopulister og høyrefolk, sier Støre.
VG170207 Den utstrakte hånden er uttrykk for en langsiktig overbevisning om at sosialdemokratiet og sentrum må finne sammen, sa Støre.
DN170206 - Noen med begavelse og overbevisning bør kjøpe FALSKE NYHETER og sviktende New York Times, og enten drive den korrekt, eller la den brettes sammen med verdighet, skrev Trump på Twitter i slutten av januar.
DB170206 iske forsvar for ethvert politisk fellesskaps « rett til å bevare integriteten i sin livsform » når de begrunner klarere nasjonale retningslinjer for å hindre bruk av religiøs bekledning i enkelte sammenhenger, samt begrense muligheten til å få fritak fra undervisning og arbeid på grunn av religiøs overbevisning .
DA170206 - Noen med begavelse og overbevisning bør kjøpe FALSKE NYHETER og sviktende New York Times, og enten drive den korrekt, eller la den brettes sammen med verdighet, skrev Trump på Twitter i slutten av januar.
DA170206 - Noen med begavelse og overbevisning bør kjøpe FALSKE NYHETER og sviktende New York Times, og enten drive den korrekt, eller la den brettes sammen med verdighet, skrev Trump på Twitter i slutten av januar.
BT170206 - Noen med begavelse og overbevisning bør kjøpe FALSKE NYHETER og sviktende New York Times, og enten drive den korrekt, eller la den brettes sammen med verdighet, skrev Trump på Twitter i slutten av januar.
DB170203 Hver enkelt av oss har rett til å uttrykke våre politiske overbevisninger, men vi kan ikke la vår personlige overbevisning komme i veien for vår evne til å fungere som et lag, sa Tillerson ifølge Reuters.
FV170202 39-åringen fortalte at hun i det aktuelle tidsrommet fikk en stadig sterkere overbevisning om at sønnen ble utsatt for overgrep av sin eldre bror.
DB170201 Det er ingen tvil om at deres overbevisning er diskutabel.
DB170129 Å nekte innreise på grunnlag av etnisitet, tro eller politisk overbevisning , er faktisk uamerikansk.
DB170127 Martin Schulz er en europeer av dyp overbevisning .
SA170121 Med sitt høye nivå i utadvendthet, og svært lave i åpenhet, var Bush disponert for å ta modige beslutninger for å få stor belønning, og å ta dem med sterk overbevisning om at han ikke kunne ta feil.
SA170121 Med sitt høye nivå i utadvendthet, og svært lave i åpenhet, var Bush disponert for å ta modige beslutninger for å få stor belønning, og å ta dem med sterk overbevisning om at han ikke kunne ta feil.
SA170119 At de fikk en kristen overbevisning og ble døpt i Norge, må de skjule så godt de kan.
AP170118 Det er noe ukuelig, ja, nesten trassig over Ken Loach sin konsistente politiske overbevisning gjennom 50 år som filmskaper.
SA170112 Aner vi en historisk overbevisning om at vår kultur og levemåte er overlegen ?
AP170112 Svømmeundervisningen er sammen med gutter, og foreldrene mener at blandede klasser bryter med deres religiøse overbevisning og at bøteleggingen griper inn i religionsfriheten.
AP170112 Den styrker skolens rett til å finne lokale løsninger der religiøs overbevisning kommer i konflikt med skolemyndighetenes egne prioriteringer.
DB170111 Men i dag møter de Liverpool, og han må nok tørre å stole på sin egen overbevisning for å få et godt resultat, mener Wikestad.
DB170110 Foreldrene mener at blandede klasser i svømming bryter med deres religiøse overbevisning .
DB170110 Asheim forteller at de benytter seg av samme system som partiene bruker ved annet kortvarig fravær for at de skal slippe å stemme mot sin overbevisning .
DB170110 - Det er Barry Jenkins' overbevisning at vi alle står på terskelen av forandring og tilgivelse, der vi bare gir aksept og kjærlighet til oss selv, sa han fra scenen, ifølge People.
AP170110 Foreldrene mener at blandede klasser i svømming bryter med deres religiøse overbevisning .
DN170102 Det er fordi vi aldri har gitt opp troen som har vært vår rettesnor siden nasjonens grunnleggelse, en overbevisning om at vi, når vi står sammen, kan gjøre dette landet til et bedre sted, skriver Obama i kunngjøringen. ( ©NTB ) ¶
DB170102 - Vi sørger over det meningsløse tapet av en canadisk borger og forblir sterke i vår overbevisning om å jobbe sammen med våre allierte og partnere for å bekjempe terror og stille dem som utøver den til ansvar.
DB170102 - Jeg skal jo aldri slutte å spille, sier han med overbevisning .
AP170102 Det er fordi vi aldri har gitt opp troen som har vært vår rettesnor siden nasjonens grunnleggelse, en overbevisning om at vi, når vi står sammen, kan gjøre dette landet til et bedre sted, skriver Obama i kunngjøringen. ( ©NTB ) ¶
AP161227 Jeg må nærmest selv bli klimaforsker før jeg med total overbevisning kan hevde at hans beviser er usanne.
AP160908 Alle skal få lov til å ytre sin religiøse overbevisning , meningene sine og få gå med de klærne de vil.
AP160828 Hans overbevisning har antagelig omvendelsens kraft.
SA160618 Skartveit har i mange innlegg hevdet sin tro og overbevisning om det han mener er sannheten.
AP160602 Hvor kraftfull stemmen til Ariana enn er greier hun aldri å synge om underkastelse og farlig kjærlighet med samme tyngde og overbevisning som Macy Gray gjør på avvisningsballaden « Leave Me Lonely ».
AP160525 Østre Landsret slår fast at ideologisk overbevisning ikke er beskyttet av den danske rasismeparagrafen, og frifant derfor mannen.
SA160521 « Jeg vet at også de som ut fra sin overbevisning ikke ser rom for kirkelige ordninger for par av samme kjønn, er flinke til å møte mangfoldet i vår tid med forståelse og respekt », skriver biskop Erling Pettersen.
SA160521 Jeg vet at også de som ut fra sin overbevisning ikke ser rom for kirkelige ordninger for par av samme kjønn, er flinke til å møte mangfoldet i vår tid med forståelse og respekt.
AP160510 At det fortsatt er mulig å samle et Europa hvor konfliktnivået stiger, er en seier i seg selv og hindres ikke av folks politiske overbevisning .
AP160427 Frps Tore Kristiansen måtte stemme mot sin overbevisning , men lovet å feire med sprudlevann like fullt.
AP160420 Men de kan likevel fortelle oss noe, nemlig om intensiteten i en overbevisning .
DB160409 Hun sa at regjeringens økonomiske politikk virker kraftig for å bekjempe ledigheten, til stor provokasjon for opposisjonen, men til overbevisning for sine egne.
AP160401 Mange hevder med tungetalerens overbevisning at nettopp de har den sanne tro, selv om den ofte ikke bygger på mer enn noen personlige anekdoter, luftige konspirasjonsteorier og i beste fall en og annen enkeltstudie.
AP160316 Selvfølgelig kan det være vanskelig, selvfølgelig skal man tenke over det, men trenger vi virkelig at politikere skal fortelle oss at det vi å avslutte et svangerskap bryter med deres moralske overbevisning og religiøse tro ?
AP160315 Tyder på politisk overbevisning
AP160311 Olav Waastad er en uskyldsren ( eller kanskje absolutt ikke ) unggutt som i svart ballettskjørt synger « It was a very good year » med den størst mulige overbevisning og desperasjon i for høyt toneleie.
AP160308 Den blåblå regjeringens første halvår var preget av kraftige protester mot forslaget mot å gi leger en reservasjonsrett mot å henvise til abort når dette var i strid med deres overbevisning .
AP160305 Jeg er sikker på at du handler ut fra en overbevisning om å gjøre det etisk riktige for barnet ditt.
AP160303 Den blåblå regjeringens første halvår var preget av kraftige protester mot forslaget mot å gi leger en reservasjonsrett mot å henvise til abort når dette var i strid med deres overbevisning .
AP160213 Justisminister Michael Gove har, sier de som kjenner ham, valgt å følge Cameron fremfor sin overbevisning .
AP160122 Jeg har ropt med all mulig overbevisning og tyngde : « Me kan kjøpa heile Oslo hvis me vil ! ».
AP160113 Han har en fast overbevisning om at det er mulig å få verden til å gå fremover.
AP160113 Det er en sentral overbevisning hos ham at det er mulig å få verden til å gå fremover.
AP160107 Da kunne hun med karakteristisk kraft og overbevisning fortelle at landet har utført sin første vellykkede prøvesprengning av en hydrogenbombe.
AP160107> Da kunne hun med karakteristisk kraft og overbevisning fortelle at landet har utført sin første vellykkede prøvesprengning av en hydrogenbombe.
AP160107> target="avis" href= Da kunne hun med karakteristisk kraft og overbevisning fortelle at landet har utført sin første vellykkede prøvesprengning av en hydrogenbombe.