DA171230 - Mitt beste tips for å vekke interessen for realfag hos barn, er å oppfordre dem til å undre seg over fenomener, sier han.
VG171212 3 ) EU-landene har inngått avtaler med lokale libyske myndigheter, stammeledere og væpnede grupper for å oppfordre dem til å stanse menneskesmugling og øke grensekontrollene sør i det nordafrikanske landet.
SA171212 - Datatilsynet vil i første omgang oppfordre forbrukerne til å henvende seg direkte til virksomheten der smartklokken ble kjøpt hvis de ønsker å heve kjøpet.
FV171212 - Datatilsynet vil i første omgang oppfordre forbrukerne til å henvende seg direkte til virksomheten der smartklokken ble kjøpt hvis de ønsker å heve kjøpet.
AP171212 - Datatilsynet vil i første omgang oppfordre forbrukerne til å henvende seg direkte til virksomheten der smartklokken ble kjøpt hvis de ønsker å heve kjøpet.
AA171212 - Datatilsynet vil i første omgang oppfordre forbrukerne til å henvende seg direkte til virksomheten der smartklokken ble kjøpt hvis de ønsker å heve kjøpet.
VG171211 Trodde aldri jeg skulle oppfordre noen eller noe til å finne sitt « purpose » og sitt « why ».
SA171207 » Aftenbladets lederartikkel onsdag får ordføreren i Sandnes til å gå langt i å oppfordre til boikott av avisen.
DN171207 Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere.
DB171207 Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere.
BT171207 Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere.
AP171207 Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere.
AA171207 Politiet går nå fra dør til dør i boligområdene som trues, og kjører i tillegg rundt med høyttalere for å oppfordre folk til å evakuere.
DB171206 Me Too-bevegelsen ble startet av Tarana Burke i 2006, for å oppfordre unge kvinner til å vise solidaritet med hverandre. #Metoo-kampanjen tok imidlertid av på internett i kjølvannet av Weinstein-avsløringene.
DB171206 Derfor vil jeg oppfordre andre til ikke å være redde for kjærligheten og bli inspirert til å elske hverandre, sa han til Se og Hør.
SA171205 Det er en god anledning til å forklare hvorfor jeg valgte å bli frivillig og til å oppfordre andre til å oppdage det samme.
SA171205 » Aftenbladets lederartikkel onsdag, får ordføreren i Sandnes til å gå langt i å oppfordre til boikott av avisen.
SA171205 Dette har fått Kjernen til å skrive et sterkt kritisk opprop : « Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben - og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai.
DN171205 Ap-nestleder Hadia Tajik vil ikke oppfordre partiets tidligere leder til å trekke seg.
DB171205 Det første Saakashvili gjorde som fri mann var å oppfordre sine tilhengere til å marsjere til Uavhengighetsplassen i sentrum av den ukrainske hovedstaden Kiev.
DB171205 De bør oppfordre unge kvinner til å si fra, fastslår Hauglie.
DA171205 Ap-nestleder Hadia Tajik vil ikke oppfordre partiets tidligere leder til å trekke seg.
AP171205 Derfor vil jeg oppfordre deg som leser dette, til å være glad i dem rundt deg og ikke minst deg selv.
AP171205 Dette har fått Kjernen til å skrive et sterkt kritisk opprop : « Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben - og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai.
AA171205 Dette har fått Kjernen til å skrive et sterkt kritisk opprop : « Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben - og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai.
AA171205 Dette har fått Kjernen til å skrive et sterkt kritisk opprop : « Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben - og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai.
VG171204 « Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben - og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai.
AP171201 Jeg vil derfor oppfordre Stortinget og regjeringen om å oppnevne en fagkyndig komité som kan gå igjennom alle aspekter ved hundelovgivningen.
SA171129 Han legger til at Trumps retvitring grenser til å oppfordre til vold mot amerikanske muslimer.
NL171129 Til slutt vil vi bare oppfordre alle Tromsøs beboere om å gjøre seg bedre kjent med byens samiske historie.
DA171129 Han legger til at Trumps retvitring grenser til å oppfordre til vold mot amerikanske muslimer.
AP171129 DNB har hatt etablerte retningslinjer før kampanjen startet, men har benyttet anledningen til å oppfordre alle som har opplevd trakassering internt i bedriften, om å melde fra om det.
AP171129 - Men dersom en slik sak skulle oppstå, vil vi oppfordre medarbeideren til å anmelde forholdet og vi vil bistå i en slik prosess, sier Meek.
DN171128 Jeg vil oppfordre kvinner til å si fra, men jeg har forståelse for at det av og til kan være krevende.
SA171127 Derfor vil vi understreke og oppfordre de som har vonde erfaringer, om å ta kontakt.
SA171127 Dette høres ut som en klar kandidat for anmeldelse, og NOAH vil oppfordre Mattilsynet til å politianmelde i tillegg til avvikling av driften.
VG171126 Jeg vil så sterkt jeg kan oppfordre de som opplever eller observerer uakseptabel oppførsel om å rapportere det.
DB171126 Videoen er en del av en kampanje som heter « ikke på min pasta », som har som mål å oppfordre osteprodusenter til å kreve at melkeleverandørene setter visse krav om retningslinjer for kyrenes dyrevelferd, skriver France24.
AP171126 Parallelt vil de oppfordre næringen til å selv ta tak i utfordringene for sine selskap og miljøer.
NL171123 Her vil vi oppfordre Knag Fylkesnes å lytte til næringen - og gi fiskeriministeren ros.
VG171122 - Jeg føler jeg har en forpliktelse til å stå frem, med håp og intensjon om å inspirere og oppfordre andre ofre til å fortelle sin historie, skriver hun.
VG171122 - Jeg synes ikke vi skal oppfordre til å slå hverandre, men Per Sandberg har likevel rett : man må si fra når noen oppfører seg uakseptabelt !
SA171122 - Jeg sitter ikke på tall, men vi bestemte at det var tid for å sette ned foten mot kjøpepresset, og i stedet oppfordre folk til å ta vare på det de har sier Lennartsson.
FV171122 - Jeg sitter ikke på tall, men vi bestemte at det var tid for å sette ned foten mot kjøpepresset, og i stedet oppfordre folk til å ta vare på det de har sier Lennartsson.
BT171122 - Jeg sitter ikke på tall, men vi bestemte at det var tid for å sette ned foten mot kjøpepresset, og i stedet oppfordre folk til å ta vare på det de har sier Lennartsson.
AP171122 - Jeg sitter ikke på tall, men vi bestemte at det var tid for å sette ned foten mot kjøpepresset, og i stedet oppfordre folk til å ta vare på det de har sier Lennartsson.
AA171122 - Jeg sitter ikke på tall, men vi bestemte at det var tid for å sette ned foten mot kjøpepresset, og i stedet oppfordre folk til å ta vare på det de har sier Lennartsson.
AP171121 Vi vil heller oppfordre den anonyme artikkelforfatteren til å forsterke andre momenter som vedkommende selv trekker frem.
DA171120 Hvem skulle gjettet for en måned siden at NHO skulle oppfordre til allmøter for anstendig julebordsfeiring ?
AP171120 De canones, det vil si kirkelige regler, som gjaldt for Nidaros-provinsen, påla dessuten geistlige å « oppfordre det folk som er dem overgitt, til å legge vinn på å kjempe mandig mot ekskommuniserte og fredsforstyrrere, idet de samtidig minner dem om at dersom de dør i troen til vern for freden og fedrelandets frelse, skal de vinne himlenes rike ».
DN171116 Heller ikke torsdag gikk han imidlertid så langt som til å oppfordre Moore til å gjøre dette.
DB171116 Vi kan ikke oppfordre alle til å bli advokater eller økonomer, det er ikke bare disse yrkene Norge har behov for i framtida.
DA171116 Dersom du ser at noen andre blir utsatt for uakseptabel oppførsel, bør du snakke med vedkommende om saken, og oppfordre til å si fra.
DA171116 - Er hendelsen alvorlig nok, for eksempel seksuelt overgrep, bør arbeidsgiver oppfordre fornærmede om å anmelde forholdet til politiet.
VG171114 Dernest vil vi oppfordre hele idrettsfamilien og alle som leser dette til å være oppmerksomme på at det overhodet ikke er greit å dele private bilder på nettet.
DB171114 - Dernest vil vi oppfordre hele idrettsfamilien og alle som leser dette til å være oppmerksomme på at det overhodet ikke er greit å dele private bilder på nettet.
VG171113 Dette er noe som kan ødelegge folk innvendig, og derfor vil jeg oppfordre alle til å vise medmenneskelighet og at de ikke tar del i distribusjonen av sånt.
BT171112 Derfor vil jeg gjerne oppfordre alle menn over 50 år, men særlig de som har opplevd krefttilfeller i familien, om å sjekke seg enten de har symptomer eller ikke.
SA171110 Siv Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger.
BT171110 Siv Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger.
AP171110 Den svenske regjeringen bestemte for rundt ti år siden at alle svenske universiteter skal gjøre det de kan for å oppfordre til likestilling og undervise i flere samfunnsgruppers perspektiv.
AP171110 Den svenske regjeringen bestemte for rundt ti år siden at alle svenske universiteter skal gjøre det de kan for å oppfordre til likestilling og undervise i flere samfunnsgruppers perspektiv.
DA171109 - Jeg vil oppfordre partiene å ta et oppgjør med denne praksisen med midlertidig opphold for enslige mindreårige.
DB171108 - Vil du oppfordre Ap og Sp til å støtte oppmykingene som kan komme denne høsten ?
DB171108 Vi vil sterkt oppfordre kommersielle aktører til å ta i bruk enten denne guiden eller utforme sine egne retningslinjer for bruk av sosiale medier.
DA171108 Karbø sier at Statens vegvesen tar erfaringene fra prøveprosjektet med seg videre, og at han vil oppfordre folk til å reise kollektivt.
SA171107 Rutinene skal utarbeides i samarbeid med ansatte og tillitsvalgte, og skal også oppfordre til varsling.
NL171106 Til slutt bør vi konsekvent oppfordre foreldre til å kjøpe brukt utstyr til barna for å gjøre terskelen for å delta så lav som mulig.
DB171106 Hun viser til nordmenns aksjonsvilje, påvist i ulike SIFO-undersøkelser, hvor den vanligste aksjonsformen er å oppfordre familie og venner til å la være å kjøpe bestemte matvarer, dernest delta i protestaksjoner, for eksempel i sosiale medier.
VG171105 Under turen er det ventet at Trump vil bruke mye av sin tid på å oppfordre allierte og rivaler til å øke innsatsen mot Nord-Koreas atomvåpenprogram - samt diskutere handelspolitikk.
SA171105 Det er ventet at Trump under sin nesten to uker lange Asia-reise til fem land vil bruke mye av sin tid på å oppfordre allierte og rivaler til å øke innsatsen mot Nord-Koreas atomvåpenprogram.
BT171105 Vi vil oppfordre alle byens dyrevenner til å delta i høringen, og vi kan hjelpe byrådet med å finne frem til dyrevernsorganisasjoner som jobber med alt fra pinnsvin til fugler.
AP171105 - Jeg vil oppfordre alle som har mulighet til å jobbe for dem.
SA171104 Forskerforbundet vil oppfordre Universitetet i Stavanger til å ta initiativ til dette.
DA171103 En viktig grunn til det er at lokalavdelingen valgte å oppfordre velgerne til å stemme på Ap, SV, MDG eller Rødt, tror Pedersen.
AP171103 Siv Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger.
AP171103 Siv Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger.
AP171103 Siv Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot syriske flyktninger.
VG171102 Nordmannen fortsatte så med å oppfordre journalistene med å grave i hvorfor de spiller så tidlig på dagen.
VG171101 Blant annet skal han ifølge folk nær ham ha foreslått å oppfordre Kongressen til å kutte i den økonomiske støtten til etterforskningen, gå offentlig ut og så tvil om Muellers mandat og trenere utleveringen av dokumenter.
AP171101 Jensen hadde startet valgkampen to uker tidligere med å oppfordre kommunene til å si nei til å ta imot Syria-flyktninger.
SA171031 Derfor vil jeg oppfordre hjelpeapparatet, helsepersonell, lovgivere, jurister og politikere - vi som ennå - håper jeg - har vettet og boevne i behold, men mangler handlingsevne - brette opp armene nå - og sørge for at noen vasker og rydder for disse stakkers menneskene umiddelbart.
DN171031 Vi vil på vegne av Deloitte også generelt oppfordre publikum om å gi bidrag, hvis noen har informasjon som de mener kan være aktuell i granskningen.
DB171031 Ulike tiltak for å redusere antallet røykere og å oppfordre til regler når det kommer til røyking, har blitt sett over hele Japan den siste tida.
AA171030 Rajoy har i praksis hele det spanske parlamentet i ryggen, mens Puigdemont har få andre muligheter enn å oppfordre til fredelig motstand og krysse fingrene.
VG171029 Det eneste jeg kan oppfordre ham til å gjøre, er å fortsette å få meg til å tenke har Deschamps tidligere uttalt.
VG171028 - Tror du ikke kontoen er med på å oppfordre til slåssing ?
DB171027 « Vi vil samtidig følge nøye med på hva som konkret blir gjort, og oppfordre til forsiktig bruk av tilbud på usunne produkter », sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet.
DB171027 Ingenting sier vi tar folkehelse på det dypeste alvor som « følge nøye med » og « oppfordre til ».
VG171026 Kritikere anklager nettstedet for å oppfordre til prostitusjon.
SA171026 Barnehagesjefen gikk i mars 2016 ut i avisen og sa at han vil « oppfordre alle foreldre om aktivt å slutte opp om undersøkelsen.
DB171026 Kritikere anklager nettstedet for å oppfordre til prostitusjon.
DB171026 De som ikke vil oppfordre til det, bør også være engasjert nå.
AP171026 Kritikere anklager nettstedet for å oppfordre til prostitusjon.
AP171025 Jeg vil oppfordre mine medmennesker til å lytte til naturen : Vi trenger ikke nye monsterveier, billigere bensin og større flommer.
DB171024 Selv om Granlund ikke ønsker å oppfordre til å spise mat med skjult sukker, er hun også opptatt av at de største grepene er viktigst, og ser ingen grunn til å være redd for å få i seg litt ketsjup eller krydderblandinger med sukker i.
SA171023 Barnehagesjefen uttalte ; « Jeg vil oppfordre alle foreldre om aktivt å slutte opp om undersøkelsen.
DB171023 Vi vil samtidig følge nøye med på hva som konkret blir gjort, og oppfordre til forsiktig bruk av tilbud på usunne produkter, sier statssekretær Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet.
BT171022 Kommunen vil blant annet legge til rette for et kritikkforum, oppfordre til bedre kritikkutdanning og opprette « en aspirant- eller mentorordning som omfatter kritikere ».
BT171021 Dette kan også bidra til å skape tillit mellom syriske ofre i Norge og norske myndigheter, noe som er sentralt for å oppfordre vitner til å stå frem.
SA171018 - Når det er sagt, vil jeg alltid oppfordre forbrukere til å sjekke ut opprinnelsen til tresorter de ønsker å bruke i interiøret.
DB171018 Men til alle foreldre med tenåringsbarn vil jeg - i tillegg til å ha ekstra mye grønnsaker på middagstallerkenen - oppfordre til å sørge for at barna deres får nok søvn.
BT171018 - Når det er sagt, vil jeg alltid oppfordre forbrukere til å sjekke ut opprinnelsen til tresorter de ønsker å bruke i interiøret.
AP171018 - Når det er sagt, vil jeg alltid oppfordre forbrukere til å sjekke ut opprinnelsen til tresorter de ønsker å bruke i interiøret.
AA171018 - Når det er sagt, vil jeg alltid oppfordre forbrukere til å sjekke ut opprinnelsen til tresorter de ønsker å bruke i interiøret.
DB171017 - Jeg vil oppfordre Jagland til å lese hva som faktisk ble sagt av norsk UD i formiddag før volden eskalerte, skrev han.
DA171017 - Jeg vil oppfordre Jagland til å lese hva som faktisk ble sagt av norsk UD før volden eskalerte, sa Andersen til NTB samme dag som Europarådets generalsekretær kritiserte Norge på sin Facebook-side 1. oktober.
AP171017 - Jeg vil oppfordre Jagland til å lese hva som faktisk ble sagt av norsk UD før volden eskalerte, sa Andersen til NTB samme dag som Europarådets generalsekretær kritiserte Norge på sin Facebook-side 1. oktober.
BT171015 Vi håper institusjonene tar dette ansvaret, men vil oppfordre en ny kunnskapsminister til å følge dem tett.
VG171014 Vi kan ha snakket om overgrep på et antall ulike forum og plattformer, men vi vil aldri oppfordre til overgrep, sier han.
DA171011 - Jeg vil oppfordre staten, men også arbeidstaker- og arbeidsgiversiden i trepartssamarbeidet, til å ta initiativ til et statlig fond for etter- og videreutdanning.
AP171011 Innlegget har forståelig nok vekket kraftige reaksjoner, og HRS er blitt beskyldt for å oppfordre folk til å henge ut tilfeldige muslimer på nett.
VG171009 Vi kan ha snakket om overgrep på et antall ulike forum og plattformer, men vi vil aldri oppfordre til overgrep, sier etterforsker Paul Griffiths ved Task Force Argos i Queensland, Australia.
VG171009 Han presiserer at norsk politi har adgang til å infiltrere - de kan utgi seg for å være for eksempel en 17 år gammel jente, men de skal ikke være den som tar initiativ til å starte en samtale, eller oppfordre til å ta eller dele overgrepsbilder.
DB171009 - Muslimer og det norske samfunnet har behov for en troverdig og sterk paraplyorganisasjon, og jeg vil derfor oppfordre utbryterne fra IRN til å stifte en ny samlende dialogfremmende organisasjon.
NL171008 Jeg vil oppfordre ordfører Marianne Bremnes i Harstad kommune og ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune ta initiativ til at tilsvarende vedtak fattes der.
VG171007 FOR FRED : Hvitkledde i tusentall tok til gatene i Barcelona lørdag, for å oppfordre partene i konflikten om katalansk uavhengighet, til dialog.
DB171007 Han forrige helg fikk en dom på 20 dager for å oppfordre til dagens demonstrasjoner, som han håpet skulle gjennomføres i 80 byer.
AA171007 Lørdag var president Vladimir Putins 65-årsdag, og Aleksej Navalnyj hadde bedt sine tilhengere om på benytte dagen til å protestere mot presidenten og oppfordre ham til å bli pensjonist.
DN171006 Vi vil fortsette å oppfordre alle parter til å samarbeide om den type enighet som kan skape sikkerhet og stabilitet i regionen, sier Thomas i en kunngjøring. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶
DN171005 Om det ikke var slik, ville man jo nærmest oppfordre til å etterforske medienes kilder - for deretter å bruke en slik etterforskning til å avtvinge en avkreftelse eller bekreftelse fra mediet.
DB171004 Vi kan bare oppfordre til sunn fornuft, ler den sympatiske briten.
AP171004 Men kunsten skal i motsetning til forskningen heller utfordre tankene og oppfordre til refleksjon.
DB171003 Mange lystavler langs The Strip, som vanligvis reklamerer for ekstravagante Las Vegas-show, blir brukt til å oppfordre folk til å donere blod, eller de opplyser om nummere folk kan ringe dersom de savner sine kjære.
DB171003 EU kan ikke annet enn å oppfordre til politiske samtaler.
DA171003 Ettersom Språkrådet bare kan oppfordre folk til å følge rådene deres, er det mannen i gata som bestemmer hva som faktisk blir brukt.
DA171003 Ettersom Språkrådet bare kan oppfordre folk til å følge rådene deres, er det mannen i gata som bestemmer hva som faktisk blir brukt.
DA171003 I juni besluttet filmforbundets medlemsmøte å oppfordre til å ikke signere produksjonskontrakter med NRK.
AA171003 - Det er vel strengt tatt ikke å oppfordre til skulk hun gjør ?
DN171002 Mandag kveld siterer Washington Post en kilde på at en av de russisk-kjøpte annonsene viste en bevæpnet svart kvinne som liksom-skyter med en rifle - og at etterforskere fra kongressen i USA mener at annonsen kan ha vært ment for å oppfordre til økt bevæpning blant afroamerikanere og frykt blant hvite amerikanere.
DB171002 - Politiet vil på det sterkeste oppfordre publikum om å ta hensyn og bruke sunn fornuft på veiene.
DB171002 Fram til 1999 var det forbudt å oppfordre til homofile aktiviteter - ikke helt ulikt Russlands nåværende antihomo-lov, skriver svenske Expressen.
DA171002 - Politiet vil på det sterkeste oppfordre publikum til å ta hensyn og bruke sunn fornuft på veiene.
AA171002 - Politiet vil på det sterkeste oppfordre publikum til å ta hensyn og bruke sunn fornuft på veiene.
AA171002 - Politiet vil på det sterkeste oppfordre publikum om å ta hensyn og bruke sunn fornuft på veiene.
AA171001 - Jeg vil oppfordre Jagland til å lese hva som faktisk ble sagt av norsk UD før volden eskalerte, sier Andersen til NTB.
VG170930 - Det eneste jeg kan oppfordre ham til å gjøre, er å fortsette å få meg til å tenke, sier Deschamps.
VG170930 ETTERFORSKES : Borgermester i Sallent, Davis Saldoni ( 40 ) er en av 550 borgermestere i Catalonia som etterforskes av spanske myndigheter for å oppfordre katalonerne til å stemme.
DA170930 For eksempel får du gjerne en prinsesse i belønning for noe, og budskapet om at det er helt greit å lure et troll til å sprette opp sin egen mage, bare for at du skal få det som du vil, er kanskje ikke slikt man skal oppfordre til nå.
AP170930 Oppfordre barnet til å finne på noe selv, uten å komme med konkrete forslag, sier Ulvund.
AP170929 | Jeg vil oppfordre alle mennesker i Norge til å sette mer pris på det vi har Julie Fink ¶
AA170929 Formålet med turen er å oppfordre landene i regionen til å slutte rekken overfor Nord-Koreas våpenprogram.
DB170928 Da vil jeg gjerne oppfordre dem til å lese seg litt opp eller se en dokumentar om ham.
DA170928 Han må bare oppfordre supporterne til å støtte laget på Furuset for ikke å havne i enda større uføre.
AP170928 I Tsjads hovedstad N'Djamena reagerer en ubehagelig overrasket regjering med å oppfordre president Trump om å vurdere saken på nytt.
AA170928 - Da vil jeg først og fremst oppfordre til å fortsatt lese oss på papir.
NL170927 Vi vil også oppfordre våre politikere sterkt til å komme hjem så ofte som mulig.
DN170927 Republikanerne vil oppfordre til å senke skatten for den øverste skatteklassen for privatpersoner fra 39,6 prosent til 35 prosent, men de har også bedt advokater om å vurdere å innføre en ny og høyere skattesats for å forsikre seg om at de rike ikke ender opp med å motta et uproporsjonalt skattekutt, sammenlignet med middelk
AP170926 Fransk/belgiske myndigheter sier de vil saksøke nettstedet for å oppfordre til prostitusjon.
DA170925 Derfor vil vi oppfordre til at vi setter oss ned og diskuterer dette sammen, og da vil Sverige være en naturlig målestokk, svarer Hansson.
AA170925 - Passasjerene er mindre flinke til å feste på seg beltet når bussen kjører i lave hastigheter, og vi kan bare oppfordre alle busspassasjerer til å feste på seg beltet med en gang de setter seg på bussen, sier Annette Henden i Statens vegvesen region Midt.
DB170923 Ta kontakt med andre : Oppfordre barnet til å ta kontakt med andre.
DN170922 Når det er mulig å gjøre slike kutt så raskt, vil vi oppfordre dem til å fortsette, sier Bjartnes.
AP170921 Derfor er Jimmy Kimmel så rasende at han også onsdag brukte monologen sin til å oppfordre folk til å kjempe imot det nye lovforslaget.
AP170919 - Vårt mål med møtet var å oppfordre Jagland til å være tøffere med Aserbajdsjan, ikke minst fordi regimet nekter å slippe fri Ilgar Mammadov.
VG170915 « Jeg vil derfor oppfordre deg til å være så ambisiøs som mulig i vurderingen av innsatsen for kvoteflyktninger », skriver han til Listhaug.
DB170915 « Jeg vil derfor oppfordre deg til å være så ambisiøs som mulig i vurderingen av innsatsen for kvoteflyktninger », skriver han.
AP170915 « Jeg vil derfor oppfordre deg til å være så ambisiøs som mulig i vurderingen av innsatsen for kvoteflyktninger », skriver han.
AA170915 « Jeg vil derfor oppfordre deg til å være så ambisiøs som mulig i vurderingen av innsatsen for kvoteflyktninger », skriver han til Listhaug.
AA170915 « Jeg vil derfor oppfordre deg til å være så ambisiøs som mulig i vurderingen av innsatsen for kvoteflyktninger », skriver han til Listhaug.
DN170914 På spørsmål om Trump vil oppfordre justisdepartementet til å ta initiativ til å straffeforfølge Comey, sa Sanders : ¶
DB170914 Du kan samtidig oppfordre de til å spare litt av pengene, slik at de kan kjøpe seg noe større neste uke eller i slutten av måneden.
AP170914 På spørsmål om Trump vil oppfordre justisdepartementet til å ta initiativ til å straffeforfølge Comey, sa Sanders : ¶
AA170914 På spørsmål om Trump vil oppfordre justisdepartementet til å ta initiativ til å straffeforfølge Comey, sa Sanders : ¶
AA170914 På spørsmål om Trump vil oppfordre justisdepartementet til å ta initiativ til å straffeforfølge Comey, sa Sanders : ¶
DB170911 Han forteller at han ikke trenger å oppfordre innbyggerne til å møte opp - det gjør de på eget initiativ.
DN170906 Facebook-sjef Mark Zuckerberg kalte avgjørelsen « en trist dag for vårt land », og la til at det er « grusomt å tilby unge den amerikanske drømmen, oppfordre dem til å stole på vår regjering og så straffe dem for det ».
AA170906 Facebook-sjef Mark Zuckerberg kalte avgjørelsen « en trist dag for vårt land », og la til at det er « grusomt å tilby unge den amerikanske drømmen, oppfordre dem til å stole på vår regjering og så straffe dem for det ».
VG170905 Lokale myndigheter har begynt å oppfordre folk i Florida om å forlate områder som kan bli direkte berørt av « Irma ».
SA170904 Frp har ingen planer om å forandre på dette eller å innføre noen makspris, men vi vil oppfordre kommunene til å samarbeide med lokalt organisasjonsliv, etc., for å få et best mulig tilbud. 14.
FV170904 Frp har ingen planer om å forandre på dette eller å innføre noen makspris, men vi vil oppfordre kommunene til å samarbeide med lokalt organisasjonsliv, etc., for å få et best mulig tilbud. 14.
AP170904 Frp har ingen planer om å forandre på dette eller å innføre noen makspris, men vi vil oppfordre kommunene til å samarbeide med lokalt organisasjonsliv, etc., for å få et best mulig tilbud. 14.
DB170903 - Står du ovenfor en slik innrapportering til skatteetaten, vil jeg oppfordre til å gi skatteetaten tilleggsopplysninger om hvordan du har foretatt beregningen.
DB170902 På kort tid har mer enn 60 borettslag søkt, og jeg oppfordre alle interesserte borettslag om å søke.
DA170901 Uansett om du er ung eller gammel supporter, eller om du aldri har vært på en VIF-kamp før, vil jeg oppfordre deg til å ta deg en tur dit i høst.
AP170901 Jeg vil derfor oppfordre ham til å melde seg for politiet, sier Bjørkli.
DB170831 Nyhetsbyrået AP skriver at også i mars skal Trump ved hjelp av en presidentordre fjernet et vedtak fra 2013 som handlet om at føderale byråer skal oppfordre stater og lokalsamfunn til å bygge ny infrastruktur « smartere og sterkere » i møte med mer ekstremvær.
AA170831 De to lederne ble enige om å arbeide sammen for å øke presset på Nord-Korea, blant annet i FN, og oppfordre Kina til å spille en større rolle i konflikten.
DB170829 Men det hjalp lite å oppfordre folk til bare å si nei når doptilbudet økte i de amerikanske storbyene.
AP170828 - Vil du oppfordre andre velbeslåtte ikke-sosialister om å bidra økonomisk til borgerlige partier ?
DB170827 Og det er rådet som kan be politiet om å oppsøke fraseparerte eller skilte par for å « oppfordre » dem til gjenforening.
VG170826 - Den eneste som forsøker å skape inntrykk av noe annet er Tina Bru, og jeg vil innstendig oppfordre henne til å ikke skape usikkerhet om rammevilkårene til denne viktige næringen.
DA170826 Hvis Ap og Høyre gjennomfører dette, vil jeg oppfordre velgerne til de to partiene om å vende dem ryggen - også i stortingsvalget 11. september.
AA170826 Han ønsker å oppfordre flere til å gjøre det samme om de skulle komme utfor noe lignende.
DB170825 Det er veldig oppsiktsvekkende at Hareide, når han først har gått i Pride, ikke vil oppfordre partiet sitt til å vise støtte, sier Trædal.
VG170824 Med å oppfordre til å ligne på en kropp som er så urealistisk, kan man bidra til at barna også stiller spørsmålstegn ved mødrenes helet naturlige kropp, legger ernæringseksperten til.
VG170821 | Missekonkurransedeltager dømt for å oppfordre til terrorisme ¶
DB170820 - Faktisk burde man oppfordre til gjenbruk nå som det er mye fokus på sirkulær økonomi.
DB170820 Videre innrømmer han at han ikke er altfor politisk aktiv, men at de hadde et ønske om å oppfordre andre til å stemme, og være et ansikt utad til unge mennesker.
AP170820 - Det eneste vi kan gjøre er å oppfordre alle til å spre informasjonen, og melde fra til politiet hvis de sitter med noe som helst informasjon om hvor Rakavan kan ha blitt av, sier de til Aftenbladet.
AA170820 - Det eneste vi kan gjøre er å oppfordre alle til å spre informasjonen, og melde fra til politiet hvis de sitter med noe som helst informasjon om hvor Rakavan kan ha blitt av, sier de til Aftenbladet.
DA170817 Vi vil oppfordre nordmenn som er i Barcelona, om å ta kontakt med sine pårørende, uttaler Utenriksdepartementet til NRK.
AA170817 Vi vil oppfordre nordmenn som er i Barcelona, om å ta kontakt med sine pårørende, uttaler Utenriksdepartementet til NRK.
VG170816 Heather Heyers mor benyttet anledningen til å oppfordre andre til å stå opp for meningene sine og si at kampen mot høyreekstremisme er langt fra over.
DA170816 Det jeg nå får kritikk for, er å oppfordre ordfører og gruppelederne til å si ja til et møte med aksjonsgruppa, og å skrive under med « varaordfører ».
DB170815 Obligatorisk kroppsundersøkelse av jenter i grunnskolen for å avdekke og hindre omskjæring, å nekte imamer med ekstreme holdninger og andre hatpredikanter å komme inn i Norge samt oppfordre til å melde ifra til UDI om flyktninger som reiser til hjemlandet, er blant øvrige Frp-forslag.
VG170814 - Her i Norge har vi en god dialog med Statoil og vi vil oppfordre Statoil til å gå i dialog med Greenpeace også på New Zealand.
AP170814 Politiet har gått så langt som å oppfordre unge menn som oppholder seg i København om å ta forholdsregler når de beveger seg utendørs.
DB170813 - Jeg oppfordre Justisdepartementet til å etterforske og påtale dagens groteske terrordåd, skriver den republikanske senatoren Ted Cruz på Twitter.
AP170812 Brattbakk vil ikke oppfordre lavinntektsfamilier til å flytte til strøk med mindre fattigdom.
AP170812 En svarteliste mot hatpredikanter vil bidra til å kjempe mot at hatets fremste forkjempere kommer til Norge for å oppfordre til terror og vold.
AP170812 Den skal først og fremst gjelde dem som er i Norge, og ikke de utenlandske statsborgerne som kommer til Norge utelukkende med ett mål for øye : Å oppfordre til vold og terror mot jøder, homofile og radikalisere norske muslimer.
AP170812 En svarteliste mot hatpredikanter vil bidra til å kjempe mot at hatets fremste forkjempere kommer til Norge for å oppfordre til terror og vold.
AP170812 Den skal først og fremst gjelde dem som er i Norge, og ikke de utenlandske statsborgerne som kommer til Norge utelukkende med ett mål for øye : Å oppfordre til vold og terror mot jøder, homofile og radikalisere norske muslimer.
AA170812 Politikk skal være debatt, og hvis vi får mer debatt fordi hun er klar i språket, vil jeg oppfordre andre politikere til også å være klare i språket.
DB170811 Målet er å oppfordre folk til å bli blodgivere.
AP170811 « Istedenfor å blande seg inn i norsk valgkamp vil jeg oppfordre Amnesty å heller bruke tid og penger på å bekjempe fremveksten av antidemokratiske krefter i Norge.
VG170810 Det nytter ikke å bare oppfordre bedrifter og arbeidsgivere generelt til å ansette de med en psykisk diagnose, uten å lage noen handlingsplaner for hvordan dette skal gjøres.
DB170808 I alle europeiske land er det nå forbudt å oppfordre til vold og fremme hatefulle og rasistiske holdninger.
AP170808 Stavang er midt i innspillingen av en sketsj som skal oppfordre unge til å stemme ved høstens valg, som en del av kampanjen « Ta valget ».
AP170808 Internettfenomenet Maria Stavang skal oppfordre unge velgere til å stemme ved stortingsvalget gjennom humorvideoer på Youtube.
AP170808 * Høsten 2016 utlyste Valgdirektoratet midler til kampanjer som hadde som mål å oppfordre første- og andregangsvelgere til å stemme.
AP170807 - Dette er ikke aktivt militærpersonell, og det er andre gang ikke-militære prøver å oppfordre militæret til å gå mot regimet, uten å lykkes.
AP170807 Vi kan oppfordre kommuner til å slå seg sammen om vi tror det fører til en bedre kommune, men dette vet kommunene mye bedre selv enn vi gjør her i Oslo. 8.
AA170806 Stavang er midt i innspillingen av en sketsj som skal oppfordre unge til å stemme ved høstens valg, som en del av kampanjen « Ta valget ».
DB170805 At det skulle være vanlige folks oppgave å angi sine landsmenn skulle man tro var noe vi etterlot på andre siden av Berlinmuren, men på torsdag valgte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug å oppfordre nordmenn til å gjøre nettopp det.
DA170805 Spørsmålet her er hvordan det å oppfordre til å angi flyktninger på denne måten påvirker tilliten oss imellom.
DA170805 Spørsmålet her er hvordan det å oppfordre til å angi flyktninger på denne måten påvirker tilliten oss imellom.
DA170804 Vi synes det er viktig å oppfordre til at alle unge skaffer seg arbeidserfaring, sier Jensen, som også vil heve grensen for BSU-ordningen ytterligere.
AP170804 Når man har det vanskelig, trenger man dem rundt seg, og jeg vil generelt sett oppfordre til å snakke mer om hvordan man har det med dem rundt seg.
AA170804 Vi synes det er viktig å oppfordre til at alle unge skaffer seg arbeidserfaring, sier Jensen, som også vil heve grensen for BSU-ordningen ytterligere.
DN170803 - Vi må oppfordre jenter til å velge teknologi ¶
DB170803 - Det skal ikke være lov til å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri.
AP170803 - Det skal ikke være lov til å ha den type ferier, men vi kan jo ikke oppfordre til angiveri.
AP170731 Deretter ble han irettesatt av Long Island-politiet, for å oppfordre politibetjenter til å være mer hardhendt med arrestanter.
DB170726 Poenget hans virker å være at mens Trump blir kritisert for å oppfordre til vold mot journalister og for å skryte av at han er så berømt at han kan ta tak i fitta på alle damer han har lyst på, så slipper kvinnelige tegneserieskapere som Lina Neidestam unna med alt.
DB170726 Bjørn Evjenth, som i innlegget kaller seg avantgarde-forfatter, nøyer seg ikke med å beskrive dette som en aggressiv voldtekt, han anklager også serieskaperen Lina Neidestam for å oppfordre til voldtekt av menn i og med denne stripa.
VG170724 Sent lørdag samlet tusenvis av mennesker seg i Warszawa, Krakow og andre byer for å oppfordre presidenten til ikke å godkjenne lovforslaget.
DN170724 Sent lørdag samlet tusenvis av mennesker seg i Warszawa, Krakow og andre byer for å oppfordre presidenten til ikke å godkjenne lovforslaget.
DA170724 Myhren sier at de vil oppfordre alle som kjører bil til å benytte seg av innfartsparkeringene både nord og sør for Oslo.
DA170724 - Generelt vil vi oppfordre alle reisende til å beregne ekstra god tid i denne uka, og planlegge reisen ved å bruke Reiseplanleggeren på ruter.no eller RuterReise-appen, som er oppdatert med alternative reiseruter, sier hun. 31. juli og 1. august vil Ruter også ha stand på Europarådets plass sammen med representanter fr
AA170724 Sent lørdag samlet tusenvis av mennesker seg i Warszawa, Krakow og andre byer for å oppfordre presidenten til ikke å godkjenne lovforslaget.
VG170722 I tillegg vektla han betydningen av bevissthet rundt Behring Breiviks ekstreme verdier, og fortsatte med å oppfordre til at skolene må ta 22.juli-hendelsene og bakgrunnen for handlingene inn i undervisngen.
VG170721 - Jeg vil oppfordre politikerne til å prate med firmaene som tilbyr medikamenter, så hjelper vi til med løsninger som er bærekraftige, sier han til VG.
AP170721 Anki Gerhardsen refser mediene for å oppfordre til pisking på det digitale torget.
DB170720 Flere har kalt reklamen sexistisk, og noen har gått så langt som å oppfordre til boikott av bilmerket.
DN170719 Advarer norske soldater mot falske nyheter ¶ ¶ | - Vi må oppfordre jenter til å velge teknologi ¶
DB170719 I en tid da president Trump sies å oppfordre til voldtekt, og å oppfordre til vold mot journalister i videoen der han angriper en CNN-journalist : Hvorfor er ikke da Zeldas tegneseriestripe en oppfordring til offentlig voldtekt av menn ?
DB170719 I en tid da president Trump sies å oppfordre til voldtekt, og å oppfordre til vold mot journalister i videoen der han angriper en CNN-journalist : Hvorfor er ikke da Zeldas tegneseriestripe en oppfordring til offentlig voldtekt av menn ?
AA170719 Han jobber for avisen Die Welt, men anklages av tyrkiske myndigheter for å spre propaganda og oppfordre til hat. ( ©NTB ) ¶
DA170718 - Vi ønsker å oppfordre boligkjøpere til å stille krav til selgere og utbyggere ved å være bevisste forbrukere og kreve miljøvennlige og gode bygg.
DB170717 VIL FÅ JENTER TIL Å TA CELLEPRØVE : I samarbeid med en rekke kjendiser vil Kreftforeningen oppfordre jenter til å ta en celleprøve.
DB170717 Har du tenkt noe på hvordan du vil oppfordre henne til å sjekke seg når hun blir voksen ?
DB170717 - Hvordan vil du sørge for å oppfordre din datter når hun blir gammel nok ?
VG170716 - En bekymring er at eksperimenter som dette kan oppfordre folk med onde hensikter til å gjenskape kopper eller noe lignende, og gi dem hint om hvordan de skal gå frem, sier Lipsitch.
VG170713 BRUKTE TRUMPS UTTRYKK : Emmanuel Macron svarte på Trumps retrett fra Parisavtalen med å oppfordre til å « make our planet great again » FOTO : AFP ¶
DN170713 61 år gamle Liu Xiaobo ble dømt til elleve års fengsel av kinesiske myndigheter i 2009 for å « oppfordre til undergraving av staten », da han var medforfatter av « Charter 08 », et opprop som støttet politisk demokrati i Kina.
DN170710 61 år gamle Xiaobo ble dømt til 11 års fengsel av kinesiske myndigheter i 2009 for å « oppfordre til undergraving av staten ».
DB170709 - Vi kan jo ikke oppfordre til å spise ulovlige produkter, sier Aslaug Hagen, seniorrådgiver i planteseksjonen i Mattilsynet, til Dagbladet.
DB170709 - Det å oppfordre folk til å kaste den burgeren, som om den var giftig, er så unødvendig - det er helt forferdelig, sier Olsen til Dagbladet.
VG170707 Det er hele 18.500 parkeringsplasser på Oslo Lufthavn Gardermoen, men nå ser Avinor seg nødt til å oppfordre reisende til å reise kollektivt, for nå er det nesten fult.
SA170707 | NFF-topp om TV 2 gjestejakt : - Vi kan ikke oppfordre til boikott ¶
SA170707 Jeg mener at vi ikke kan legge formelle føringer eller oppfordre til boikott.
FV170707 | NFF-topp om TV 2 gjestejakt : - Vi kan ikke oppfordre til boikott ¶
FV170707 Jeg mener at vi ikke kan legge formelle føringer eller oppfordre til boikott.
DB170707 NOAH vil oppfordre alle til å holde seg unna steder som tilbyr nærkontakt og fotografering med ville dyr, sier Martinsen.
BT170707 | NFF-topp om TV 2 gjestejakt : - Vi kan ikke oppfordre til boikott ¶
BT170707 Jeg mener at vi ikke kan legge formelle føringer eller oppfordre til boikott.
AP170707 | NFF-topp om TV 2 gjestejakt : - Vi kan ikke oppfordre til boikott ¶
AP170707 Jeg mener at vi ikke kan legge formelle føringer eller oppfordre til boikott.
DB170706 Opposisjonen i MUD håper å få høy valgdeltakelse og en klar seier i deres folkeavstemning, med tilsvarende lav deltakelse i Maduros valg, der de akter å oppfordre til valgskulk.
VG170705 Pakken, som de to vil oppfordre den neste regjeringen til å iverksette, skal bestå av en kraftig økning i tilskudd til lærlingbedrifter, en styrking av arbeidsavklaringsordningen og en utvidelse av lønnstilskuddsordningen, skriver NRK.
DB170704 - Jeg vil oppfordre politikere til å lage flere rulleskiløyper.
DB170704 Presidenten burde oppfordre til mindre vold, ikke mer.
VG170702 En av kanalens programledere, Brian Stelter, opplyste at han hadde kontaktet Twitter for å sjekke om denne videoen bryter med deres retningslinjer om at meldinger på det sosiale mediet ikke skal oppfordre til vold.
DB170702 Han er imidlertid forsiktig med å oppfordre andre til å selv ta opp jakta dersom man ser noe kriminelt.
DB170701 * Oppfordre finanssektoren til å utstede flere klimakvoter rettet mot klimatilpasningsarbeid.
DB170701 Nå vil jeg oppfordre alle til å bidra til en verdig avslutning på debatten og at vi får på plass nasjonale minnesteder hvor vi kan sørge, savne og samles om de verdiene som ble angrepet 22. juli 2011 ».
DB170630 - Vi vil i vårt høringssvar gi innspill om dette og oppfordre lovgiver til å benytte seg av muligheten for å sikre konkurransekraften til norske aktører og redusere uforutsigbarhet og forvirring for både næringsdrivende og de reisende, sier McSeveny-Åril.
DB170629 Fordi vi nordmenn kaster mye mat, skal en ny etikett nå oppfordre oss til å bruke sansene for å sjekke matvarene våre, i håp om at vi skal kaste mindre.
NL170628 Her vil vi oppfordre næringslivet i Tromsø og den øvrige regionen til å samarbeide i et partnerskap, og etablere en ny eiergruppering som kan overta aksjene til Sparebanken og Troms Kraft.
DB170628 Den tidligere visepresidentkandidaten opplever at avisen anklaget henne for å oppfordre til masseskytingen, ifølge bransjenettstedet Deadline : ¶
DB170628 - Fru Palin saksøker New York Times for å holde avisen ansvarlig for å æreskrenke henne ved å publisere noe om henne som avisen visste var falskt : At fru Palin var ansvarlig for å oppfordre til en masseskyting på et politisk arrangement i januar 2011, står det i søksmålet.
SA170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
FV170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
DN170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
DB170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i ».
DB170627 Vi kan bare oppfordre til å prøve igjen, og vi ønsker også å forsikre om at kritikk av systemet ikke diskvalifiserer til støtte ved en senere anledning.
DB170627 Jeg vil oppfordre foreldre til å fortelle barna at de ikke skrur på dette for ukjente personer.
BT170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste i en pressemelding tirsdag.
AP170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
AP170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
AA170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i en pressemelding tirsdag.
AA170627 ISIL og al-Qaida fortsetter å oppfordre sine tilhengere i Vesten til å gjennomføre angrep mot land de bor i, skriver Politiets sikkerhetstjeneste i en pressemelding tirsdag.
DB170626 Han ble dømt til elleve års fengsel i 2009, for « å oppfordre til å undergrave statsmakten ».
DB170626 Stykket har vært utsolgt siden premieren i februar 2015, men like etter meldte myndighetene at de etterforsker hele produksjonen for å oppfordre til drap.
BT170626 - Jeg vil oppfordre dem som kjører sakte til å svinge til siden.
DB170624 Jeg vil oppfordre alle mine kunstnerkolleger til å bli med meg.
DA170624 Siden vi ikke hadde plass til flere, måtte jeg bare oppfordre dem til å starte et eget lag der de bor.
DB170623 Vi vil likevel oppfordre jurister og andre fagmiljøer til å vente med å avsi en bastant dom.
SA170622 De bør oppfordre palestinerne til å leve i fred med jøder.
NL170621 Og det er vel ikke nødvendig å oppfordre folket, forsvarsansatte og medlemmer til å bruke stemmeretten med et ønske å sikrer et sterkt forsvar av landet.
AP170621 Karen Handel, som vant Georgia-valget på tirsdag, fikk god drahjelp av president Trump, som sendte ut flere Twitter-meldinger for å oppfordre folk i distriktet til å stemme på henne.
DN170620 Klarer vi for eksempel å oppfordre nok potensielle gründere til å satse på egne ideer ?
DB170620 Å oppfordre til bruk av nikab ?
DA170620 Senest fredag var Tell Mama, en organisasjon som overvåker angrep og trakassering mot muslimer, på besøk i Muslim Welfare House for å oppfordre menigheten til å rapportere muslimhat og passe på sikkerheten under ramadan, skriver The Guardian.
AA170620 Klarer vi for eksempel å oppfordre nok potensielle gründere til å satse på egne ideer ?
DB170619 ) å oppfordre til terror.
DB170616 - Men jeg vil også oppfordre byråden i Oslo til å lese rapporten som er laget av blant annet representanter fra lærerorganisasjonene og Elevorganisasjonen.
DN170615 - Det er viktig å oppfordre arbeidsledige til å beholde kontakten med arbeidslivet.
DB170615 - Jeg vil også oppfordre andre byer til å følge etter.
DA170615 Under Donald Trumps besøk nylig utnyttet han anledningen til nettopp å oppfordre Gulfstatene til å arbeide mot å bygge allianser med Iran.
AP170615 Ifølge svensk lov er det forbudt å rekruttere, oppfordre til og utdanne til terrorforbrytelser, sier Karl Melin i Säpos kommunikasjonsavdeling.
AA170615 Ifølge svensk lov er det forbudt å rekruttere, oppfordre til og utdanne til terrorforbrytelser, sier Karl Melin i Säpos kommunikasjonsavdeling.
AA170615 - Det er viktig å oppfordre arbeidsledige til å beholde kontakten med arbeidslivet.
AA170615 - Det er viktig å oppfordre arbeidsledige til å beholde kontakten med arbeidslivet.
VG170614 Skribenten avslutter innlegget med å oppfordre Dylan til å gi noe av prispotten på 923.000 dollar, eller 7,8 millioner kroner, til forfatteren av « Moby Dick»-sammendraget på SparkNotes.
SA170614 juni til å slynge ut en svært lang rekke beskyldninger mot Israel og oppfordre til total boikott av landet.
DB170613 I dag skal leger og helsepersonell oppfordre kvinner som blir gravide mens de bruker metadon eller buprenorfin ( eks Subutex ) til å opprettholde - eller øke - dosen med medikamenter.
AP170613 Å åpne for mer innvandring til Norge, er i praksis å oppfordre mennesker til å risikere livet sitt.
AP170613 Å åpne for mer innvandring til Norge er i praksis å oppfordre mennesker til å risikere livet sitt, skriver Marthe Solberg i FpU.
AP170613 Å åpne for mer innvandring til Norge er i praksis å oppfordre mennesker til å risikere livet sitt, skriver Marthe Solberg i FpU.
DN170612 Dette er påstander som er fremsatt for å svekke våre synspunkter og for å oppfordre det internasjonale samfunnet til å reise seg mot Qatar, sier finansminister Emadi.
DB170611 Han er mistenkt for å planlegge eller oppfordre terrorvirksomhet, opplyser politiet.
DB170610 - Men jeg er sikker på at det er flere der ute, og jeg vil oppfordre dem til å kontakte oss, sier han.
VG170609 Kollektivselskapet MTA lanserte også en holdningskampanje året etter det igjen som skulle oppfordre de reisende til å sitte med beina tettere sammen, med navnet « Dude, Stop the Spread, Please ».
BT170609 Hvis DNT ikke prioriterer et aktivt og sterkt samfunnsengasjement med fokus på å redusere sosiale og økonomiske forskjeller, samt støtte alle barn, så vil jeg med dette oppfordre DNT å revurdere sitt ståsted i forhold til dette.
DN170608 Samboerne Jess Search ( Batman ) og Beadie Finzi ( Robin ) vandrer rundt i Londons gater for å oppfordre unge til å stemme i torsdagens parlamentsvalg.
VG170607 Blant våre lovfestede inngrepsmuligheter er forbud mot å true noen, mot å oppfordre til straffbare handlinger og å fremsette grovt hatefulle ytringer.
NL170607 Ja, det er valg til høsten, og da vil jeg oppfordre nordmenn til at de i det minste velger bort de verste av disse naive tåpene og narrene som enda ikke har forstått bæra !
DB170607 Og da kommer de ut de samme som alltid for å oppfordre til å si nei.
AP170607 IS har systematisk forsøkt å oppfordre sunnimuslimer i Iran til å begå terrorangrep på vegne av gruppen, sier Alfoneh.
AP170607 IS har systematisk forsøkt å oppfordre sunnimuslimer i Iran til å begå terrorangrep på vegne av gruppen, sier Alfoneh.
AA170607 Brinch sier at hun selv ville oppfordret til å bruke emneknaggen #nofilter enn å oppfordre til ikke å ta bilder.
DB170606 - Jeg vil oppfordre alle til å benytte de 40 shuttle-bussene som er satt opp fra Stavanger og Sandnes.
FV170604 - Det viktigste vi kan gjøre er å oppfordre landene til å melde inn egne forpliktelser.
AA170603 Zefzafi var ettersøkt etter at han skulle ha avbrutt en imam i en moské for å oppfordre til flere demonstrasjoner for en uke siden.
DB170602 I tillegg til å oppfordre aktivister til å vise motstand, ramser Schwarzenegger opp grunner til hvorfor USA og ikke minst Trump burde ta miljøet på alvor.
DB170602 juni 1940 talte en relativt ukjent de Gaulle i BBCs franskspråklige radiosendinger for å oppfordre alle franskmenn til å ta opp kampen for fransk gjenreisning.
VG170601 Det er da for svingende ikke utelukkende for folk som Per Kirchner at vi skal oppfordre barna våre til å gjøre en skikkelig innsats på skolen.
VG170601 - Vi vil utfordre hver enkelt representant fra Stortingets talerstol og i lokalmediene, og oppfordre dem til å høre på dem som har stemt dem inn.
DB170601 Hun vil særlig oppfordre Ap og SV til å støtte forslaget, hvor Venstre etter alt å dømme risikerer et nei fra samarbeidspartnerne de har til vanlig.
DB170531 Når det gjelder lastebilene, forteller politibetjent Heradstveit at de ikke kommer til å foreta seg noe i denne konkrete situasjonen, men han vil likevel oppfordre folk til å gi politiet informasjon om trafikkfarlig adferd.
BT170530 De kan legge til rette for - ja, til og med oppfordre til - at menn tar mer permisjon, i stedet for å forvente at kvoten tas ut i fellesferien.
VG170529 Jeg vil oppfordre til å slutte med alle disse begrensingene av internasjonal kontakt, sa Putin.
NL170529 Du har heller ikke rett til å oppfordre andre til å gjøre det.
DB170529 I debatten om dette ser jeg at jeg har gått for langt i å oppfordre til å si opp abonnement eller kutte ut annonser.
DB170529 Vi ønsker derfor å oppfordre alle til å bry seg og gi våre barn og ungdommer den støtten de trenger.
AA170529 Protestlederen Nasser Zefzafi har vært etterlyst siden fredag etter at han skal ha avbrutt en imam i en moské for å oppfordre til flere demonstrasjoner.
DB170528 Vårt mål med prevensjonsdelen i Gleden med skjeden er å oppfordre jenter til å bruke de sikreste prevensjonsalternativene som best passer deres individuelle behov.
DB170527 - Vi kan ikke gjøre annet enn å oppfordre folk om vise sjøvett når det er så tykk tåke, sier Nedregotten.
DB170527 Likevel valgte han å fortelle sin historie for å forhåpentligvis kunne oppfordre andre menn til å teste seg.
DA170527 Jeg vil oppfordre alle til å se hva jeg har drevet på med de siste årene gjennom Eldorado bokhandel.
DN170526 Vil ikke oppfordre til riksrettsdebatt ¶
AP170525 Det er klart at vi rydder, tømmer søppel og ordner her oppe, men vi må også oppfordre folk til å ta med seg det de bærer med seg opp, sier Karlsson.
AA170525 Det er klart at vi rydder, tømmer søppel og ordner her oppe, men vi må også oppfordre folk til å ta med seg det de bærer med seg opp, sier Karlsson.
NL170524 Jeg vil oppfordre Nordlys til å sette seg litt mer inn i sakens kjerne før dere går videre.
DB170523 Men vi kan skjerpe sikkerheten og oppfordre publikum til å hjelpe oss.
DA170523 En kristen sekt vil for eksempel ha rett til å oppfordre homofile til å la seg kurere om de mener det er en sykdom.
VG170522 Og strafferabatt skal gis, ikke minst for å oppfordre andre til å snakke.
DN170522 Vil ikke oppfordre til riksrettsdebatt ¶
DB170522 « Folk uttrykker ofte forakt eller uenighet ved å true eller oppfordre til vold på spøkefulle eller useriøse måter ».
DB170521 Ifølge et utkast fra talen som AP News har fått tilgang til, skal Trump oppfordre arabiske ledere til å « drive ut terrorister fra deres tilbedelsessteder ».
AP170521 I sin tale i Saudi-Arabia søndag kommer Trump til å oppfordre lederne i regionen til å « fordrive terrorister fra deres hellige steder », ifølge et taleutkast som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til.
AP170521 Den norske veterinærforening ber veterinæren sterkt oppfordre dyreeier til å kastrere kattemor samtidig, når dyreeiere ikke klarer å hindre at katten får uønskede kattungekull og vil ha veterinær til å avlive disse.
AA170521 Når han senere på dagen skal holde tale, kommer han til å oppfordre lederne i regionen til å « fordrive terrorister fra deres hellige steder », ifølge et taleutkast som AP har fått tilgang til.
DN170520 | Vil ikke oppfordre til riksrettsdebatt ¶
DN170520 Representantenes hus' minoritetsleder Nancy Pelosi sier hun verken vil oppfordre til riksrettsdebatt eller fraråde en slik debatt rundt Donald Trump.
DN170520 Men Pelosi sier i et intervju med AP at hun verken vil oppfordre til eller fraråde en slik debatt.
AA170520 | Pelosi vil ikke oppfordre til riksrettsdebatt ¶
AA170520 Representantenes hus' minoritetsleder Nancy Pelosi sier hun verken vil oppfordre til riksrettsdebatt eller fraråde en slik debatt rundt Donald Trump.
AA170520 Men Pelosi sier i et intervju med AP at hun verken vil oppfordre til eller fraråde en slik debatt.
NL170519 Ytringer skal møtes med ytringer, så her er min i sakens anledning : hvorfor er det så om å gjøre å oppfordre utlendinger til å gå med egne flagg og dermed provosere fram en konflikt som, etter hva man kan se på nasjonaldagen, må være ytterst marginal ?
NL170519 Det paradoksale er jo at de som synes det er viktig å oppfordre til utenlandske flagg i 17. mai toget, eller fjerne Jesusbarnet fra juleavslutningenes skuespill, de er de første til å snakke om bedre integrering.
DB170519 Jeg vil oppfordre Bondelaget til å bruke fornuft og ikke gjøre det vanskeligere for folk å få hverdagen til å gå rundt, hevdet ministeren foran dagens aksjon.
BT170519 Ønsker virkelig Nav å oppfordre til at unge gir opp før de har forsøkt ?
DB170518 Jeg vil oppfordre Bondelaget til å bruke fornuft og ikke gjøre det vanskeligere for folk å få hverdagen til å gå rundt, sier ministeren til Dagbladet.
DA170516 Begge organisasjonene vil oppfordre alle sine medlemsvirksomheter om å ta ordningen med arbeidstrening mer aktivt i bruk enn i dag, og vil informere mer aktivt om mulighetene som ligger i denne ordningen overfor sine medlemsvirksomheter.
AA170516 Både Høyre og Frp vil oppfordre sine stortingsgrupper til å stemme for statens tilbud.
VG170514 - Nei, vi kan bare oppfordre til en slik merking.
DB170513 - Vi vil oppfordre de to eierne til å komme til en minnelig løsning først.
AA170513 Trondheim kommune gikk det uvanlige skritt å oppfordre foreldre og foresatte til å være brysomme voksne.
AA170513 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
VG170511 Vi vil oppfordre kongressen til å støtte flere av disse, til tross for at de ikke er innstilt fra sekretariatet.
DB170511 Derfor vil jeg oppfordre IOC-representantene til å jobbe for et åpent CAS, sier Helleland til Dagbladet, og fortsetter : ¶
DA170511 Selv om hun ikke tror det nytter, ønsker Johansen likevel å oppfordre Visjon Norges givere til heller å gi penger til noen som virkelig trenger det.
AA170511 Samfunnet bør ikke oppfordre til at dette skjer.
AA170510 Jeg vil derfor oppfordre både lærere og foreldre til å se serien og snakke med de unge om den, slik at man ikke blir gående for selv med tanker som kan være vanskelige.
AA170510 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
AA170510 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
VG170509 Det er ingen grunn til at samfunnet skal oppfordre til omskjæring.
AA170509 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
AA170509 Vi ønsker derfor å oppfordre alle til å bry seg og gi våre barn og ungdommer den støtten de trenger, » skriver de i brevet.
AA170509 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
AA170509 Oppfordre ungdommen til å snakke med deg dersom han eller hun opplever vanskeligheter eller får selvmordstanker.
DN170507 Mélenchon har også nektet å oppfordre sine sju millioner velgere til å støtte de to kandidatene i søndagens siste og avgjørende valgrunde.
VG170506 Hagen synes likevel det er bra at Trygve Slagsvold Vedum blander seg inn i Frp-landsmøtet ved å oppfordre til opprør.
DB170505 Men vi vil oppfordre alle til å slutte lojalt opp om norsk spillpolitikk, som har hatt og har stor betydning for det aktivitetstilbudet norsk idrett gir til tusenvis av barn og unge, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik.
DB170505 - Svært mange tenker nok ikke over hvilken temperatur det er i kjøleskapet, og de fleste har det nok litt for varmt, så man bør i grunnen oppfordre folk til å legge inn et termometer med jevne mellomrom for å sjekke det.
SA170504 Vi vil oppfordre Aran og andre til å studere gjeldende sentrumsplan, som på side 35 også understreker viktigheten tilgang på parkeringsplasser i sentrum og som poengterer følgende : « Her er parkeringsanlegg under Ruten det viktigste ».
DA170504 En kristen sekt vil for eksempel ha rett til å oppfordre homofile til å la seg kurere om de mener det er en sykdom.
SA170503 Denne gangen har de tapende kandidatene på høyre- og venstresiden vært heller lunkne med å oppfordre sine velgere til å stemme på sentrumskandidaten Macron.
DA170503 Denne gangen har de tapende kandidatene på høyre- og venstresiden vært heller lunkne med å oppfordre sine velgere til å stemme på sentrumskandidaten Macron.
VG170502 - Ja, jeg vil oppfordre andre land til å bare følge de gode eksemplene fra Storbritannia, svarer FN-eksperten.
VG170502 Jeg vil heller oppfordre denne personen til å bli med i tiden og invitere noen til å kjøre med han til jobb, sier Bu.
VG170502 - Samkjøringsregelen på de travleste veiene i Norge er her av to grunner : Få flere til å velge elbiler, og for å oppfordre til samkjøring.
SA170502 Jeg vil oppfordre ordførere og politikere i alle kommuner til å undersøke sin kommunes styring, ledelse og kontroll av barnevernet.
SA170502 Jeg vil oppfordre ordførere og politikere i alle kommuner til å undersøke sin kommunes styring, ledelse og kontroll av barnevernet.
DB170502 Men vi vil oppfordre alle til å slutte lojalt til norsk spillpolitikk, som har hatt og har stor betydning for det aktivitetstilbudet norsk idrett gir til tusenvis av barn og unge, oppfordrer Haavik.
DA170502 Han har også nektet å oppfordre sine sju millioner velgere til å støtte Macron framfor Le Pen i den avgjørende runden søndag 7. mai.
AA170502 Han har også nektet å oppfordre sine sju millioner velgere til å støtte Macron framfor Le Pen i den avgjørende runden søndag 7. mai.
AA170502 Melenchon har nektet å oppfordre sine sju millioner velgere fra første presidentrunde til å støtte den uavhengige sentrumskandidaten Emmanuel Macron mot Le Pen i den avgjørende runden søndag.
VG170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
DB170501 I 2015 gikk turistmyndighetene ut med en oppfordring til alle hotellene om å oppfordre gjestene om ikke å oppsøke Red Beach da de anså at faren for ulykker var betydelig.
DB170501 Likevel vil han ikke oppfordre til å stemme på Macron.
DA170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
AP170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
AA170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
BT170427 Jeg skal ikke oppfordre andre næringsdrivende til å gjøre det samme som oss.
VG170426 Høyres parlamentariske leder Trond Helleland mener en innstramming i trygdereglene for flyktninger vil oppfordre innvandrere til å delta i arbeidslivet.
BT170426 - Vi vil absolutt ikke oppfordre til denne type aksjoner.
AA170426 - Jeg vil ikke oppfordre USAs president til å gå bort fra avtalen.
VG170425 Helse- og omsorgsminister Bent Høie ( H ) har flere ganger tatt til orde for å redusere barn og unges inntak av sukker, ved å oppfordre kjedene til å fjerne godteri fra kasseområdet i butikkene. 6. desember 2016 signerte Høie en intensjonsavtale med matbransjen om tilrettelegging for et sunnere kosthold.
BT170425 - Jeg vil ikke oppfordre USAs president til å gå bort fra avtalen, sa Perry under en konferanse arrangert av medieselskapet Bloomberg i New York tirsdag.
DN170424 Mélenchon har foreløpig sagt at han vil avvente å si noe om hvem han vil oppfordre sine velgere å stemme på.
DB170424 Jeg vil selvfølgelig også oppfordre folk til å kjøpe bladet Sorgenfri og andre gatemagasin rundt i landet som også gir et riktig bilde på at livet kan være tøft.
BT170424 Mélenchon har foreløpig sagt at han vil avvente å si noe om hvem han vil oppfordre sine velgere å stemme på.
AP170424 I innlegget skriver Stubholt at « Handelskammeret vil igjen oppfordre begge land til å engasjere seg diplomatisk for å gi grunnlag for å trappe ned sanksjoner, (... ) ».
DN170423 - Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre norske bedrifter til å bli mer oppmerksomme og bevisste på de enorme markedsmulighetene som åpner seg.
DB170423 Men søker du på Frankrike på Twitter, er det Marine Le Pens støttespillere som synes å være ivrigst, med å oppfordre folk til å stemme ( se typisk tweet til høyre ).
DB170423 - Regjeringen vil bruke bilaterale kanaler og multilaterale forum til å oppfordre Russland om å granske påstandene og sette i verk nødtiltak for å følge opp sine menneskerettslige forpliktelser, skrev Brende om Norges rolle.
DB170423 - Norge må også oppfordre russiske myndigheter til å gjøre det som står i deres makt for å beskytte alle som forfølges på grunnlag av deres seksuelle orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.
DB170422 - Jeg vil oppfordre FrP til å tenke alvorlig gjennom hva slags signaler de sender til asylsøkere utenfor Norges grenser.
VG170421 Etter å ha sett seg lei av at Hanne måtte signere som « far » på en rekke nødvendige skjemaer for foreldre, besluttet de våren 2014 å kontakte NAV via e-post for å oppfordre dem til å tilpasse skjemaene sine for likekjønnede par.
SA170421 Først vil jeg begynne med å oppfordre innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til å ta et oppgjør med de demoniske kreftene som misbruker hennes budskap, som en legitimering av å redusere menneskeverdet til religiøse grupper og politiske meningsmotstandere.
VG170420 Sett fra oss som ligaforening er det meget alvorlig, og da ønsker ikke vi å bidra til at det vi mener er et ulovlig program skal bli mer populært, forklarte Øverland etter avgjørelsen om å oppfordre klubbene til å boikotte FotballXtra.
VG170420 Ved å oppfordre til å ikke delta i TV 2s magasinprogram, sørger toppfotballen for å skade sin egen sak i opinionen, og foretar i praksis en helt unødvendig avsporing av debatten.
VG170420 Han vil oppfordre de som kjøper seksuelle handlinger må tenke seg om og slutte med det.
SA170420 NT er i ferd med å skape avstand i stedet for nærhet ved å oppfordre sine utøvere til boikott.
SA170420 - Det er et maktmiddel de har, men jeg vil på det sterkeste oppfordre dem til å la journalister jobbe med journalistikk så får juristene behandle nyhetsretten, sier Jan Ove Årsæther.
FV170420 - Det er et maktmiddel de har, men jeg vil på det sterkeste oppfordre dem til å la journalister jobbe med journalistikk så får juristene behandle nyhetsretten, sier Jan Ove Årsæther.
DB170420 Partene skal, der det er aktuelt, oppfordre til utveksling og samarbeid mellom idrettsorganisasjoner både innenfor sommer- og vinteridretter og antidopingorganisasjoner når det gjelder konkurranseidrett, breddeidrett, idrettsvitenskap, antidopingarbeid, idrettsutdanning og kompetansebygging innenfor idrett.
DB170420 De kan ikke en gang oppfordre til det.
DA170420 Sammen vil de oppfordre Ap å fortsette å støtte opp under oljeindustrien.
DA170420 Sammen vil de oppfordre Ap å fortsette å støtte opp under oljeindustrien.
BT170420 NT er i ferd med å skape avstand i stedet for nærhet ved å oppfordre sine utøvere til boikott.
BT170420 - Det er et maktmiddel de har, men jeg vil på det sterkeste oppfordre dem til å la journalister jobbe med journalistikk så får juristene behandle nyhetsretten, sier Jan Ove Årsæther.
AP170420 AUF, har dere virkelig samvittighet til å oppfordre ungdom til å stemme på et parti med en slik klimapolitikk ?
AP170420 NT er i ferd med å skape avstand i stedet for nærhet ved å oppfordre sine utøvere til boikott.
AP170420 - Det er et maktmiddel de har, men jeg vil på det sterkeste oppfordre dem til å la journalister jobbe med journalistikk så får juristene behandle nyhetsretten, sier Jan Ove Årsæther.
VG170419 Til tross for at to demonstranter og en soldat har blitt drept, fortsetter opposisjonen i Venezuela å oppfordre til nye demonstrasjoner.
VG170419 Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.
SA170419 Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.
DB170419 Lederne misbruker tilliten ved å oppfordre til hat mot mennesker med annerledes tro og tankesett, sier Storaker til Dagbladet.
DB170419 Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.
DA170419 Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.
AP170419 Hotelldirektør Laila Neverdahl ved Clarion Hotel Air sier de ikke hadde til hensikt å ekskludere noen eller oppfordre til alkoholinntak.
VG170417 Jeg vil oppfordre folk til å kjøre forsiktig, og de som har sommerdekk burde nok ikke prøve seg på veiene på Sørlandet i dag, sier Kletten.
AP170417 Jorden er overbefolket, det bedrer ikke situasjonen å oppfordre til store barnekull.
DB170416 På møtet i Genève kommer han til å oppfordre alle parter til å involvere FN i framtidige avtaler. 5000 ventet på å bli evakuert fra vold og lidelse.
BT170416 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
AP170416 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
AA170416 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
AA170416 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
VG170415 Kilicdaroglu gikk så gjennom de nye grunnlovsforslagene punkt for punkt og la til et « hvorfor » bak hvert av dem, før han avsluttet med å oppfordre alle til å stemme nei, og forsvant uten å ta imot spørsmål fra pressen.
DB170415 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
AP170415 Også i Palm Beach i Florida, hvor presidenten oppholder seg på feriestedet Mar-a-Lago, hadde flere hundre demonstranter møtt opp for å oppfordre presidenten til å legge fram selvangivelsen.
VG170414 Statuen er et midlertidig monument som skal oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street.
VG170412 Marca skriver at Bayern Münchens angrepsspillere Robert Lewandowski, Franck Ribéry, Arjen Robben og Thomas Müller alle har blitt bedt om å drible, utfordre og provosere Ramos og oppfordre dommer Nicola Rizzoli til å gi midtstopperen gult kort.
AA170412 I en påskeuke med mange fridager er det størst grunn til å oppfordre folk til å komme seg ut og oppleve naturgleden, enten med små utflukter i nærområdet eller lengre turer i høyfjellet.
DN170410 Og spesielt vil jeg oppfordre jenter, som er sterkt underrepresentert i disse fagene, til å tenke utradisjonelt, sier Jullum Hagen.
AA170410 ¶ Krangel : Vi vil oppfordre alle til å bidra i en langsiktig dugnad som setter kunsten på dagsordenen med positivt fortegn, skriver artikkelforfatterne.
AA170410 Vi vil oppfordre alle til å bidra i en langsiktig dugnad som setter kunsten på dagsordenen med positivt fortegn.
DN170409 Selv er jeg ikke i tvil om hva jeg vil oppfordre unge talenter til å gjøre : Kom dere ut og reis !
VG170408 Med strofer som « Det må da gå an å se verdien i å prioriter, sånn at et gammelt lite menneske kan få det lite bedr », ønsker Grande å oppfordre de som sitter og styrer til å tenke seg om en ekstra gang, og forstå alvoret i det.
DA170408 Da er gruppens beste strategi å oppfordre andre til angrep.
SA170407 Holde seg unna vold og oppfordre medruss til ikke-vold gjennom hele russetiden.
DB170406 Partene skal, der det er aktuelt, oppfordre til utveksling og samarbeid mellom idrettsorganisasjoner både innenfor sommer- og vinteridretter og antidopingorganisasjoner når det gjelder konkurranseidrett, breddeidrett, idrettsvitenskap, antidopingarbeid, idrettsutdanning og kompetansebygging innenfor idrett.
AP170406 Selv om kandidatene kan oppfordre sine velgere til å stemme på en annen kandidat, er det ikke usannsynlig at mange heller velger å sitte hjemme.
AA170405 Hansen vil gjerne oppfordre andre til å plukke søppel langs veier, stier og strender når de er ute på tur.
SA170404 Det betyr at arbeidsgivere for eksempel skal kunne oppfordre menn til å søke på jobb i kvinnedominerte yrker.
DA170404 De er dyre, og jeg vil i hvert fall oppfordre folk til å kvitte seg med mest mulig av det.
DB170403 - Vi vil oppfordre alle til å ta kontakt med pårørende og si at de har det bra.
AP170403 Budskapet om at det var tid for et oppgjør eller en revansje ble tolket som et forsøk på å oppfordre til hevn for det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia den 15. juli i fjor.
DB170402 - Vi må gjøre det klart at dette er vold, ikke smigrende, og oppfordre menn til å gripe inn dersom de er vitne til det, sa Ana Güemez, direktør for UN Women Mexico, under lanseringen av kampanjen tidligere denne uka, ifølge The New York Times.
VG170401 Opposisjonen i Venezuela har også reagert med å oppfordre militæret til å gripe inn.
SA170401 Ved å oppfordre menn til å søke stilling i barnehager, kan terskelen for menn senkes ved at menn synliggjøres som aktuelle for stillingen.
SA170401 Sist ute er Røyken kommune ved Drammen som ikke ønsker å oppfordre menn til å søke stillinger i barnehagen fordi de oppfatter dette som diskriminerende og mener det er en fare for å miste kvalifiserte kvinner.
SA170401 Positiv særbehandling er å behandle kjønnene ulikt for å fremme likestilling og innebærer blant annet å oppfordre menn til å søke visse stillinger og moderat kvotering.
AP170401 Opposisjonen mener det nye vedtaket nettopp viser at domstolen kontrolleres av Maduro, og den har fortsatt å oppfordre folk til å demonstrere.
AA170401 Opposisjonen i Venezuela har også reagert med å oppfordre militæret til å gripe inn.
SA170331 - Vi vil oppfordre matvareprodusenter til å lage riktigere porsjonsstørrelser.
DB170331 Å oppfordre friske til å sjekke seg for sikkerhets skyld, er å oppfordre til misbruk av helsetjenester.
DB170331 Å oppfordre friske til å sjekke seg for sikkerhets skyld, er å oppfordre til misbruk av helsetjenester.
DB170331 Men å oppfordre friske til å sjekke seg for sikkerhets skyld, er å oppfordre til misbruk av helsetjenester.
DB170331 Men å oppfordre friske til å sjekke seg for sikkerhets skyld, er å oppfordre til misbruk av helsetjenester.
DB170331 Denne gangen for å oppfordre folk til å holde hundene inne.
BT170331 Den nye låten, derimot, skal ifølge « Store Gutter » oppfordre til gode holdninger i russetiden.
BT170331 Tvert imot skriver de at barnelovgivningen og familievernet bør oppfordre foreldre til samværsordninger som sikrer at barn fra 0 - 3 år har hyppig og jevnlig overnatting hos både far og mor.
BT170331 - Vi vil oppfordre matvareprodusenter til å lage riktigere porsjonsstørrelser.
AP170331 - Vi vil oppfordre matvareprodusenter til å lage riktigere porsjonsstørrelser.
AA170331 - Han hadde en ledende rolle i propagandainnsatsen for å rekruttere fremmedkrigere og oppfordre til terrorangrep i vestlige land, sier Scrocca til journalister.
AA170331 §12 Peacemerke - Hold deg unna vold og oppfordre til ikke-vold gjennom hele russetida.
DB170330 Andre politikere kritiserer Støjberg for å oppfordre til et angiversamfunn, noe de vil ha seg frabedt.
DB170330 - Jeg vil faktisk også oppfordre helt vanlige dansker, når de for eksempel er inne på sin pizzeria og synes det er noe rart med bakrommet fordi det går mange rundt der som ikke snakker dansk, til at man også selv kontakter myndighetene, fordi det er en utopi å tro at politiet kan komme til ethvert bakrom i Danmark, sier Støjbe
AA170330 Andre politikere kritiserer Støjberg for å oppfordre til et angiversamfunn, noe de vil ha seg frabedt.
AA170330 - Jeg vil faktisk også oppfordre helt alminnelige dansker, når de for eksempel er inne på sin pizzeria og synes det er noe underlig med bakrommet fordi det går mange rundt der og ikke snakker dansk overhodet, til at man også selv kontakter myndighetene, fordi det er en utopi å tro at politiet kan komme til ethvert bakrom i Danm
AA170330 De andre aktivistene, som inkluderer parlamentarikere og studentaktivister, må svare for minst ett tiltalepunkt hver om å oppfordre til ordensforstyrrelse.
DN170329 Kontroll- og konstitusjonskomiteens flertall skrev parlamentarisk historie tirsdag ved å oppfordre Stortinget til å overprøve regjeringens beslutning om å hemmeligholde et sammendrag fra Riksrevisjonen.
DB170329 Jeg vil oppfordre alle som tror at de kan gjøre en god jobb for norsk idrett til å søke denne stillingen, sier Svein Harberg til Dagbladet.
AA170329 Kontroll- og konstitusjonskomiteens flertall skrev parlamentarisk historie tirsdag ved å oppfordre Stortinget til å overprøve regjeringens beslutning om å hemmeligholde et sammendrag fra Riksrevisjonen.
VG170328 Vi vil oppfordre alle andre til å ha fokus på det istedenfor hva folk har på seg.
DB170328 « Den fryktløse jenta », et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, blir stående i ett år.
AP170328 " Den fryktløse jenta ", et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, blir stående i ett år.
AA170328 Kontroll- og konstitusjonskomiteens flertall skrev parlamentarisk historie tirsdag, ved å oppfordre Stortinget til å overprøve regjeringens beslutning om å hemmeligholde et sammendrag fra Riksrevisjonen.
SA170327 « Den fryktløse jenta », et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt. - « Den fryktløse jenta » har endret oksens mening for alltid, sier David Levi Strauss ved Manhattan's School of Visual Arts.
DN170327 I mellomtiden har DNB brukt sin rolle som långiver for å forsøke å påvirke prosessen, oppfordre til et lavere konfliktnivå, opplyser selskapet.
DA170327 " Den fryktløse jenta ", et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt.
AP170327 « Den fryktløse jenta », et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt. - « Den fryktløse jenta » har endret oksens mening for alltid, sier David Levi Strauss ved Manhattan's School of Visual Arts.
AA170327 « Den fryktløse jenta », et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt. - « Den fryktløse jenta » har endret oksens mening for alltid, sier David Levi Strauss ved Manhattan's School of Visual Arts.
AA170327 " Den fryktløse jenta ", et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt.
DA170324 Det vil byrådet i Oslo gjøre noe med, blant annet ved å oppfordre til gjenbruk.
BT170324 FOTO : FAKSIMILE / MARITA AAREKOL ¶ | - Man bør ikke oppfordre til splittelse ¶
AP170324 Den nye tilnærmingen vil imidlertid mer aktivt oppfordre til tettere samarbeid mellom grupper av land, selv om andre er imot.
AP170324 Den nye tilnærmingen vil imidlertid mer aktivt oppfordre til tettere samarbeid mellom grupper av land, selv om andre er imot.
AP170324 Men jeg vil først og fremst oppfordre til at kvinner får barn når de er i den mest fertile alder, fra 25 år til tidlig i 30-årene.
AA170324 Men jeg vil først og fremst oppfordre til at kvinner får barn når de er i den mest fertile alder, fra 25 år til tidlig i 30-årene.
VG170323 Winslet avsluttet med å oppfordre alle ungdommene til å tro på seg selv og at de kan gjøre hva de vil om de ønsker det.
SA170323 Men å oppfordre til bot er å oppfordre til sannferdig omgang med seg selv.
SA170323 Men å oppfordre til bot er å oppfordre til sannferdig omgang med seg selv.
SA170323 Jeg vil derfor oppfordre fylkets utdanningsinstitusjoner til å vurdere mulighetene for å styrke landbruksutdanningen i Rogaland.
DB170323 Goldstein avslutter med å oppfordre Allen til å « komme ut av bobla si » og beklage overfor det jødiske folk - og alle andre som ble utpekt som mål av nazistene.
AA170323 - Det er for tiden så mange trafikkuhell på nord - trønderske veier at politiet vil oppfordre sjåfører til å kjøre forsiktig.
SA170322 Da hadde han nettopp hørt den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson oppfordre koalisjonens 68 medlemsland om å bidra mer, både militært og økonomisk.
DB170322 Snarere tvert imot, han vil oppfordre til ghettoisering : ¶
AP170322 Først og fremst, å oppfordre mennesker til å slutte medå kjøre bil er en symbolsk handling.
AA170322 Da hadde han nettopp hørt den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson oppfordre koalisjonens 68 medlemsland om å bidra mer, både militært og økonomisk.
DB170321 - Men det er vel ganske grovt å oppfordre folk til å kidnappe barnevernlederens barn ?
DB170321 Slik kan hun også oppfordre andre til å gjøre det samme, til å « kaste masken », bokstavelig talt.
VG170319 Bybildet i Istanbul er dominert av enorme plakater av Erdogan og statsminister Binali Yildirim med påskriften « evet », for å oppfordre velgerne til å stemme ja til de omstridte endringene av grunnloven som Erdogan og hans regjerende AKP-parti vil ha gjennom.
VG170319 Bruken av Gorilla Glass 5 og påstander om at G6 skal tåle å slippes i bakken er også hyggelige nyheter, selv om vi ikke vil oppfordre noen til å prøve ut disse påstandene med egne telefoner.
DB170317 - Istedenfor å ordlegge seg slik som Tillerson gjør nå, bør USA oppfordre til konstruktiv dialog.
AP170317 Men nå er Rex Tillerson kommet for å oppfordre de kinesiske lederne om å gjøre enda mer - noe det er langt fra sikkert at de er særlig innstilt på.
DN170316 Nå vil jeg bare oppfordre forbrukerne i landsdelen til å støtte opp under sitt favoritt-øl neste gang de handler hos Rema, uttaler Bredrup i Mack.
BT170316 Litt snill ¶ §700 - Papirbit med karakterene på - Få seksere på alle prøver i russetiden ¶ §701 - Nei til fraværsgrensen merke - Være på skolen hver dag i russetiden ¶ §702 - Peacemerke - Holde seg unna vold og oppfordre medruss til ikke vold, gjennom hele russetiden ¶ §703 - MOT - Ta avstand fra alle narkotiske stoffer før, under og etter russetiden ¶ §704 - Amnestyrlogo - Fest « NEI er NEI.
DA170314 - Både yrket og samfunnet er i endring, og det blir mer og mer godkjent å være mann og jobbe i omsorgsyrker, sier Sørbø, som vil oppfordre flere menn til å ta steget inn i barnehagene.
BT170314 Nysgjerrighet på egen kropp, egne grenser, hva voksne har lov og ikke lov til, er noe vi bør oppfordre til, ikke slå ned på.
BT170314 Nysgjerrighet på egen kropp og egne grenser er noe vi bør oppfordre til, ikke slå ned på.
VG170313 Jeg ønsker å øke valgdeltagelsen i folkeavstemningen blant tyrkere i utlandet, og vil oppfordre tyrkere i Norge til å delta i folkeavstemningen, sa Icten til pressen gjennom en tolk etter at han hadde bedt i moskeen.
VG170313 Kritikere mener Icten er i Norge for å oppfordre tyrkere til å stemme for grunnlovsendringene Erdogan ønsker.
VG170313 Jeg ønsker å øke valgdeltagelsen i folkeavstemningen blant tyrkere i utlandet, og vil oppfordre tyrkere i Norge til å delta i folkeavstemningen, sa Icten til pressen gjennom en tolk etter at han hadde bedt i moskeen.
DB170313 Vi vil oppfordre våre borgere til å gå til valgurnene, sier Cuma Icten.
AA170310 KrF-leder Knut Arild Hareide avviser at han har vist manglende respekt for landsmøtet i Høyre ved å oppfordre partiet til å si nei til eggdonasjon.
VG170309 Så håper vi at andre som tenker at det er gøy å tulle med voldtekt og oppfordre til overgrep tenker seg om to ganger, og reflekterer litt over hva slags holdninger de er med på å bygge opp under, forteller Egenæs.
AA170309 Jeg vil til slutt oppfordre 7. trinn-foreldrene til å snakke med barnet sitt om denne filmopplevelsen.
VG170308 Vi har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt.
DB170308 I ytterste konsekvens er det straffbart i Norge å oppfordre andre til å begå straffbare handlinger.
DB170308 Det er likevel ikke bare 2017-russen som er kritisert for å oppfordre til overgrep mot jenter.
DB170308 mars starter Krimfestivalen i Oslo - vi varmer opp med å oppfordre forfattere og leserne til å begå kriminelle handlinger i haikudikt-form.
DB170308 « Vi på Playboy 2017 har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt.
AP170308 Er det råttent å oppfordre ungdom til å ta yrkesfag ?
AA170308 - Jeg vil oppfordre begge fløyer til å spare både Erna og Jens for denne høringen.
BT170307 Vi på Playboy 2017 har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt.
BT170307 Vi på Playboy 2017 har aldri hatt et ønske om å bli assosiert med, eller å bagatellisere eller oppfordre til verken pedofili eller voldtekt.
AP170307 Paul Ryan, som er speaker i Representantenes hus og i årevis har jobbet for å fremme et Obamacare-alternativ, sa i en uttalelse i natt at det nye forslaget vil « redusere prisene, oppfordre til konkurranse og gi hver amerikaner tilgang til helseforsikring av god kvalitet og til en god pris.
AP170307 Jeg pleier å oppfordre ungdom til å bli sinte.
SA170306 " Man kan derfor spesifikt oppfordre foreldre og foresatte til å foreta lusesjekken helgen 11. - 12. mars, med fortløpende behandling dersom det er nødvendig.
SA170306 De ønsker ikke å oppfordre folk til å spise sunt.
FV170306 De ønsker ikke å oppfordre folk til å spise sunt.
DB170306 - Men vi vil oppfordre artisten som har rettighetene om å fjerne eller endre den delen av sangen som omhandler 13-åringer.
BT170306 Det er derfor det er enormt viktig at de aktivt prøver å oppfordre til respekt og toleranse.
AP170306 De ønsker ikke å oppfordre folk til å spise sunt.
AA170306 " Man kan derfor spesifikt oppfordre foreldre og foresatte til å foreta lusesjekken helgen 11. - 12. mars, med fortløpende behandling dersom det er nødvendig.
BT170305 I mars skal Høyre ha sitt årlige landsmøte, og jeg vil oppfordre Høyre og regjeringen til å ta denne miljøtragedien på ramme alvor.
AP170305 En uttrykkelig anerkjennelse gitt av samfunnet kan oppfordre til varsling og samtidig virke beskyttende, skriver artikkelforfatterne.
VG170304 - Jeg kom for å oppfordre dere til å lese, og til å tenke over hva dere vil oppnå i livet, sa førstedamen om bokens tematikk.
DA170304 « Når en kvinnelig kollega forteller om den forestående begivenheten må vi planlegge permisjonstiden sammen med henne, og oppfordre henne til å komme tilbake og delta i viktige møter, holde kontakten med jobben og kunder », skriver Deloitte-sjefen.
DA170304 Ombud Hanne Bjurstrøm vil at bedriftsledere skal oppfordre menn til å ta mer permisjon.
DB170303 - Det å oppfordre til å ha sex med noen som er bevisstløs har vi aldri sagt, sier produsentene med nikk til tekstlinja « Husker ikke hva hun gjorde ».
DB170303 - Men vi vil oppfordre artisten som har rettighetene om å fjerne eller endre den delen av sangen som omhandler 13-åringer.
DB170303 Falch presiserer at hun ikke vil oppfordre noen til å romantisere spiseforstyrrelser, fordi det var nære å ødelegge livet hennes.
AP170303 Arrangørene av valgmøtet er tilhengere av den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan, og møteagendaen var å oppfordre tyrkere bosatt i Tyskland til å stemme ja til utvidet makt til Erdogan i folkeavstemningen neste måned.
AA170303 Arrangørene av valgmøtet er tilhengere av den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan, og møteagendaen var å oppfordre tyrkere bosatt i Tyskland til å stemme ja til utvidet makt til Erdogan i folkeavstemningen neste måned.
AA170303 Jeg vil oppfordre folk til å ta kontakt dersom noe oppfattes som uvanlig, så kan politet være med å ta en vurdering på situasjonen.
AP170301 Vi vil sterkt oppfordre foreldre til å søke nå ! sier byråd Tone Tellevik Dahl som garanterer plass til alle barn som fyller ett år innen november i år.
DB170228 Jeg vil oppfordre partiene på Stortinget til å tenke nøye gjennom hva de gjør, sier innvandringsministeren til Dagbladet. i et brev sendt til politikerne i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget argumenterer statsråden for at forslaget « svekker det parlamentariske og konstitusjonelle styrings- og ansvars
DB170228 Jeg vil oppfordre partiene på Stortinget til å tenke nøye gjennom hva de gjør, sier Listhaug til Dagbladet.
AA170228 - Vi ser at det finnes individer som kommer hjem, som kontakter unge, og at det finnes en slags logistikk, et nett i Sverige som prøver å oppfordre yngre og nye til å slutte seg til saken.
AA170228 Jeg vil oppfordre partiene på Stortinget til å tenke nøye gjennom hva de gjør, sier innvandringsministeren til Dagbladet.
VG170227 Hun jobber også for å arrangere idrettskonkurranser og oppfordre barn og unge til å involvere seg i idrett.
DN170226 Næringslivet har samlet seg for å oppfordre myndighetene til å ta tak i verstingene innen telefonsalg fremfor å endre dagens lovgivning.
BT170226 Bakgrunnen for at loven kun tillater heroin var at representantene fra Høyre, KrF og Frp ikke ønsket « å oppfordre til blandingsmisbruk ».
DB170225 « Jeg er lei for at president Trump sprer rykter om vårt land i sine forsøk på å finne unnskyldninger for tingene han ønsker å gjøre for å stenge USA », skriver Bildt, og legger til : « Jeg vil oppfordre Trump til å droppe en av sine golf-helger og heller besøke oss for å se selv ».
AA170225 Jeg vil oppfordre alle helsearbeidere til å bruke den tiden det tar å utføre god omsorg med alt det innebærer.
VG170224 Vi ( som foreldre ) har forsøkt å oppfordre til å gå på ski og at han fokuserer på sine ting, sier Haakon Klæbo.
DN170224 - Det er svært uheldig at Propr fremstiller høye avvik som noe positivt i sin markedsføring, sier Forbrukerombudet, som mener selskapet bør oppfordre sine kunder til å sette en realistisk pris.
DB170223 Ledelsen i sosialistpartiet og blant Republikanerne vil neppe oppfordre sine velgere til å stemme på Nasjonal Front hvis de selv ikke går videre.
SA170222 For øvrig er det forstemmende, men igjen et tydelig tegn på hvor avisen står i denne saken, at Aftenbladet lar et tidligere medlem oppfordre utestengte nye medlemsskapssøkende til å møte opp på årsmøtet for ved sin tilstedeværelse å påvirke møtets beslutninger.
AA170222 Dersom alle fire, i lys av det vi nå har bestemt, ser at de klarer å lage en kraftfull Stor-Fosen-kommune, er dette noe vi sterkt vil oppfordre til, sier Jenssen ¶
VG170221 - Vi vil bare oppfordre alle til å ta tid til å stoppe opp, klemme familien sin og bruke tid med dem, sier Pam Brasher Dennis.
VG170220 - Den lovgivende myndighet skal ikke oppfordre folk til å begå lovbrudd.
DA170220 De ville bare oppfordre dem til å avstå fra sex og være trofast mot partneren, sier Gianella.
DA170220 - Men flere afrikanske konservative organisasjoner nektet å oppfordre folk til å bruke kondom, som var en del av policyen for å kjempe mot hiv.
VG170218 - Behovet for fosterhjem øker hvert år, og jeg vil oppfordre alle til å vurdere om nettopp de er en familie som kunne passe som fosterhjem, sier direktør i Bufdir, Mari Trommald.
BT170218 Nå vil han oppfordre alle som jobber i utsatte bedrifter om å gjøre som ham og gå på ranskurs.
AP170218 Nå vil han oppfordre alle som jobber i utsatte bedrifter om å gjøre som ham og gå på ranskurs.
DA170217 Jeg har vært tenåring selv, og jeg vet at den beste måten å skape et godt menneske på er å oppfordre barna til å være kreative og utforskende.
AA170217 Jeg vil oppfordre foreldre til å samarbeide om hvordan foreldrepermisjonen fordeles ved samlivsbrudd.
VG170216 Videre presiseres det at kontrollkommisjonene aktivt må oppsøke pasientene, snakke med dem, og oppfordre dem til å klage på behandlingen de har fått.
DA170216 Jeg vil oppfordre Oslo SV til å heller legge innsatsen på integreringsjobben av de mange som allerede bor i byen, heller enn å bekymre seg for at de får for få nye.
AP170216 Trump åpnet nemlig for at USA ville legge til side en flere tiår lang politikk om å oppfordre til en tostatsløsning.
AP170216 - USA vil oppfordre til fred, og en virkelig flott fredsavtale.
AA170216 Kommisjonen skal aktivt oppsøke pasientene, snakke med dem, og oppfordre dem til å klage på behandlingen de har fått.
DB170213 - Når det gjelder de nylige militære handlingene, mener vi at enkelte medieorganisasjoner har spredt falsk informasjon i et forsøk på å oppfordre soldatene til opprør ", heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.
AA170213 - Når det gjelder de nylige militære handlingene, mener vi at enkelte medieorganisasjoner har spredt falsk informasjon i et forsøk på å oppfordre soldatene til opprør ", heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.
DB170211 - Vil du oppfordre andre politidistrikter til å praktisere regelverket slik dere gjør ?
BT170209 - Kanskje noen av dem i ettertid vil kontakte matvareprodusenter og oppfordre dem til å bruke mindre plast, sier Haave.
DA170208 Men også her i Norge ser vi ledende politikere - i regjering - brenne aviser, oppfordre til boikott av aviser som skriver kritisk om et regjeringsparti, og trekke pressens troverdighet i tvil.
AA170208 Vi vil oppfordre dem til å melde fra til kommunen om de som ikke har system for alderskontroll i orden, slik at kommunen kommer seg ut på tilsyn der behovet er størst, sier Kofstadmoen.
VG170207 - I året som har gått, har vi jobbet hardt for å oppfordre land til å legge pengene på bordet slik de lovet.
DN170207 Vil oppfordre , ikke tallfeste ¶
DN170207 Vi vil oppfordre næringslivet til å rekruttere fra begge grupper.
DB170207 - Da må jeg oppfordre folk til å smake på både brunosten og den nye greske yoghurten.
VG170206 - Lederne diskuterte hvordan de skal oppfordre alle NATO-allierte til å innfri sine forsvarsforpliktelser, står det videre.
DN170206 - Lederne diskuterte hvordan de skal oppfordre alle NATO-allierte til å innfri sine forsvarsforpliktelser, står det videre.
DB170206 Trump-administrasjonen sier videre at samtalen handlet om « USAs sterke respekt for NATO », og at Trump og Stoltenberg diskuterte hvordan de to partene best kan oppfordre alle NATO-allierte til å imøtekomme sine forpliktelser hva gjelder forsvarsbudsjetter.
DB170206 Jeg vil oppfordre deg til å ta del i feiringen !
AA170206 - Lederne diskuterte hvordan de skal oppfordre alle NATO-allierte til å innfri sine forsvarsforpliktelser, står det videre.
AA170205 - Vi vil oppfordre til å bruke nærområdet og skøyter som en del av friluftslivet.
VG170204 I boken skriver han at « det nytter lite å oppfordre ungdom til å satse på bransjen, så lenge bransjen ikke er villig til å satse på ungdom.
VG170203 Det nytter lite å oppfordre ungdom til å satse på bransjen, så lenge bransjen ikke er villig til å satse på ungdom.
AP170203 - Da må jeg oppfordre folk til å smake på både brunosten og den nye greske yoghurten.
SA170202 EU-president Donald Tusk sa tidligere torsdag at Russland må oppfordre separatistene i Øst-Ukraina til å avslutte kampene.
BT170202 EU-president Donald Tusk sa tidligere torsdag at Russland må oppfordre separatistene i Øst-Ukraina til å avslutte kampene.
AP170202 EU-president Donald Tusk sa tidligere torsdag at Russland må oppfordre separatistene i Øst-Ukraina til å avslutte kampene.
AA170202 EU-president Donald Tusk sa tidligere torsdag at Russland må oppfordre separatistene i Øst-Ukraina til å avslutte kampene.
DB170201 Forretningsmannen og milliardæren har en lang rekke tettere og løsere bindinger til store og mindre bedrifter, og motstanderne hans går langt i å oppfordre til boikott av Trump-koblede selskaper.
DB170201 Jeg vil oppfordre Bergsmark til samme åpenhet rundt sin karriere, biografi og kvalifikasjoner.
DN170130 Å oppfordre til boikott fordi Rema har valgt bort en pils, blir bare veldig feil, synes han.
DN170130 - LO vil oppfordre regjeringen til å trekke forslaget og i stedet gå i en dialog med ledelse og tillitsvalgte i selskapet om alternative løsninger for å beholde hele flåten på NOR-flagg, sier Gabrielsen.
BT170128 På den annen side er det en gedigen nedside med å oppfordre folk til å være sure og negative i dagens debattklima : Det kan raskt bli tolket som en generell oppfordring til hets og generell kvalm.
BT170128 På den annen side er det en gedigen nedside med å oppfordre folk til å være sure og negative i dagens debattklima : Det kan raskt bli tolket som en generell oppfordring til hets og generell kvalm.
DB170127 Jeg vil derfor oppfordre alle kolleger som blir spurt om å sitte i klagekommisjoner ved andre institusjoner om å takke nei fra nå av, i hvert fall om det er i emner hvor de ikke har deltatt i sensuren ( av emnet, naturligvis, ikke av oppgaven det klages på ) i første omgang.
DB170127 Jeg vil oppfordre alle kolleger som blir spurt om å sitte i klagekommisjoner ved andre institusjoner om å takke nei.
AP170123 Jeg vil sterkt oppfordre folk til å anmelde når de utsettes for lovbrudd, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård. 2.
DB170121 Det siste skal vi ikke oppfordre noen verken til å legge ut eller spille.
DB170120 Dagen etter presidentvalget i USA tok Teresa Shook til Facebook for å oppfordre til protest mot retorikken i valgkampen.
DB170115 I mine samtaler med israelske og palestinske ledere vil jeg oppfordre dem til å gjøre sitt ytterste for å snu den negative utviklingen, sa han i en pressemelding i går.
AP170115 - Jeg håper forbudet blir kortvarig, og vil oppfordre folk om å finne alternative reisemåter, som å reise kollektivt, sykle, sitte på med naboer og venner som ikke har dieselbil, eller vurdere hjemmekontor dersom man har muligheten til det, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg ( MDG ) i en e-post til Aftenposten.
AP170113 Hovedstrategien var denne : Hver enkelt gruppe kontaktet sin lokale representant eller senator i Kongressen - personer som var avhengige av stemmene deres - for å oppfordre dem til å si nei til lovforslagene demokratene og president Obama fremmet.
AP170113 Hovedstrategien var denne : Hver enkelt gruppe kontaktet sin lokale representant eller senator i Kongressen - personer som var avhengige av stemmene deres - for å oppfordre dem til å si nei til lovforslagene demokratene og president Obama fremmet.
DB170112 Så vil jeg oppfordre alle skoler og barnehager til å gjøre som Granstubben barnehage, ta barna med på reinslakt.
SA170110 Så det å oppfordre og støtte barna til å telle og finne ut allerede fra de er ganske små, er et godt utgangspunkt for å få et godt fundament i regneutviklingen.
DB170110 I tillegg kommer vi til å ta kontakt med andre store kommuner for å oppfordre dem til å følge vårt eksempel.
DB170109 Det er mye å vinne på å oppfordre gutter til å snakke åpnere om det de sliter med fra ung alder, slik at de slipper å være alene med problemene sine.
SA170102 I tillegg vil jeg oppfordre til å lage treningsavtale med kompis som du ikke kan bryte.
FV170102 I tillegg vil jeg oppfordre til å lage treningsavtale med kompis som du ikke kan bryte.
BT170102 I tillegg vil jeg oppfordre til å lage treningsavtale med kompis som du ikke kan bryte.
BT170102 Selvfølgelig er det mange som plukker opp inspirasjon som de kan ta med seg, men å oppfordre til en livsstil de aller fleste ikke klarer å holde på liver ut virker lite gjennomtenkt, sier Høimyr.
AP170102 I tillegg vil jeg oppfordre til å lage treningsavtale med kompis som du ikke kan bryte.
VG161220 Hun forteller at de har iverksatt tiltak for å begrense spredningen, blant annet ved å oppfordre gjestene til å være nøye med hygienen.
SA161217 - Jeg kommer til å oppfordre til aktivitet og idrett.
AP161217 - Jeg kommer til å oppfordre til aktivitet og idrett.
AP161203 Dette gir oss kunnskap om hva vi kan oppfordre helsestasjoner og også forskere å jobbe mer med.
AP161203 Dette gir oss kunnskap om hva vi kan oppfordre helsestasjoner og også forskere å jobbe mer med.
VG161115 Allerede i mai begynte fagforeningen Postkom i Trondheim å oppfordre de « yngste » til å se etter en ny jobb.
AP161105 Historien om hvordan sistnevnte sak forandret norsk politipraksis er alene nok for meg til å oppfordre : Gå og les !
SA161004 Hun vil oppfordre alle familier til å ta minst en dagstur ute i naturen i løpet av høsten.
FV161004 Hun vil oppfordre alle familier til å ta minst en dagstur ute i naturen i løpet av høsten.
BT161004 Hun vil oppfordre alle familier til å ta minst en dagstur ute i naturen i løpet av høsten.
AP161004 Hun vil oppfordre alle familier til å ta minst en dagstur ute i naturen i løpet av høsten.
SA160930 Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen vil sterkt oppfordre bransjen til å finne gode løsninger slik at alle passasjerer kan bruke setebelte.
AP160930 Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen vil sterkt oppfordre bransjen til å finne gode løsninger slik at alle passasjerer kan bruke setebelte.
VG160905 - Jeg vil oppfordre alle til å være kritiske og forsiktige når de kjøper batterier, ikke bare til el-sykkel, fortsetter han.
AP160831 - En god ledelse burde være lydhøre i forhold til å kunne gi beboerne best mulige forhold, og oppfordre dem til å si ifra om alle de tingene som ikke fungerer.
AP160823 - Med stadig nye forslag gjør man folk totalt usikre, som nå å oppfordre til hamstring, sier Dietmar Barscht, fraksjonsleder for venstrepartiet Die Linke.
VG160803 Tannlege Tim Iafolla ved helsemyndigheten NIH sier på sin side at han vil fortsette å oppfordre amerikanere til å bruke tanntråd.
BT160721 Derfor er det viktigere å oppfordre menn til å søke enn å ta inn søkerne som ikke hadde nok poeng til å komme inn.
SA160712 De som registrerer seg hos Folkeandelen får automatisk beskjed om å oppfordre sine medlemmer til å tippe på Spilleautomater.com.
FV160712 De som registrerer seg hos Folkeandelen får automatisk beskjed om å oppfordre sine medlemmer til å tippe på Spilleautomater.com.
BT160712 De som registrerer seg hos Folkeandelen får automatisk beskjed om å oppfordre sine medlemmer til å tippe på Spilleautomater.com.
AP160712 De som registrerer seg hos Folkeandelen får automatisk beskjed om å oppfordre sine medlemmer til å tippe på Spilleautomater.com.
AP160709 - Jeg vil oppfordre til at kommunen i slike tilfeller tar utgangspunkt i boligen med lavest skatt og justerer andre ned til dette nivået, sier han.
AP160622 Også andre europeiske aviser og nyhetsmagasiner, som nederlandske Algemeen Dagblad, svenske Dagens Industri og tyske Der Spiegel, har ryddet sine førstesider for å oppfordre britene til å bli i EU, skriver nettutgaven til avisen Financial Times.
SA160614 - Vi kan bare oppfordre våre fans om ikke å reagere på noen form for provokasjoner, sier han.
BT160614 - Vi kan bare oppfordre våre fans om ikke å reagere på noen form for provokasjoner, sier han.
AP160614 - Vi kan bare oppfordre våre fans om ikke å reagere på noen form for provokasjoner, sier han.
AP160526 Men nå må vi nok oppfordre deg til å sette av noen timer til.
SA160512 Det tror jeg man løser best gjennom dialog og å oppfordre til buk av sunn fornuft.
BT160512 Det tror jeg man løser best gjennom dialog og å oppfordre til buk av sunn fornuft.
AP160512 Det tror jeg man løser best gjennom dialog og å oppfordre til buk av sunn fornuft.
AP160510 Jeg tar avstand fra denne type personhets og vil oppfordre alle til å omtale hverandre med respekt - uavhengig av om det er politiske medspillere eller motstandere.
AP160509 Jeg tar avstand fra denne type personhets og vil oppfordre alle til å omtale hverandre med respekt - uavhengig av om det er politiske medspillere eller motstandere.
AP160509 - Jeg tar avstand fra denne type personhets og vil oppfordre alle til å omtale hverandre med respekt - uavhengig av om det er politiske medspillere eller motstandere, skriver Frp-nestlederen.
AP160504 Å oppfordre til boikott som et fredelig virkemiddel i kampen mot Israels bosettingspolitikk og fengsling av palestinske barn, er ikke jødehat. 3rd-party-bio ¶
AP160502 » I kommentarfeltet under trekker Aabel og flere andre likhetstrekk mellom antisemittisme og det å oppfordre til boikott av Israel. Én person skriver : ¶
AP160502 « Dere er en skam, stå der og smile og oppfordre til og boikotte Israel, dere er medskyldige til at jødehatet vokser i Norge » ¶
AP160502 - Å oppfordre til boikott av staten Israel er ikke det samme som å være antisemmit.
AP160428 Donald Trump, som nå ligger an til å bli republikanernes kandidat, er allerede i full gang med å oppfordre Sanders til å fortsette opprøret mot Hillary Clinton.
SA160421 - NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.
FV160421 - NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.
BT160421 Jeg vil derfor oppfordre alle som så langt bare har brukt Bergen by til å holde litt for trygg avstand til sine medmennesker og deretter sutre om en kommersielt fortapt by, til å finne ut mer om disse bergenske sosiale pustehullene.
BT160421 - NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.
AP160421 Jeg er redd for at i det lange perspektivet er det vi som samfunn taper mest på å oppfordre til slike holdninger. 3rd-party-bio ¶
AP160421 - NFF vil på det sterkeste oppfordre Avaldsnes til å droppe alt av samarbeid med en utenlandsk spillaktør, sier Yngve Haavik, fotballforbundets kommunikasjonssjef.
AP160420 Hvis teksten eksempelvis anbefaler steining av utro kvinner, hvor går grensen mellom å løfte frem slike historiske sitater og oppfordre mennesker av i dag til å gjøre likeså ?
AP160419 Valgdagen brukte han på å gå fra dør til dør for å oppfordre folk til å stemme.
AP160419 - Nei, dette er Bernie-land ! sier Ted Auerbach ( 68 ), som går fra dør til dør i nabolaget for å oppfordre folk til å stemme på Bernie Sanders.
AP160411 Det er å oppfordre til ulovligheter i Norge.
AP160404 Det er å oppfordre til ulovligheter i Norge.
AP160318 - Politiet vil oppfordre publikum som har ansvaret for flaggstenger i tre, til å være særlig oppmerksomme på området rundt boltehullene i flaggstangen fordi dette området er særlig utsatt for inntrenging av vann, skriver Rusdal.
AP160317 Det er upassende å oppfordre Norge til å levere en statsklage mot Tyrkia til den europeiske domstol for menneskerettigheter, skriver Ülkü Kocaefe.
AP160317 Derfor er det upassende å oppfordre Norge til å levere en statsklage mot Tyrkia til den europeiske domstol for menneskerettigheter.
BT160316 Som argument fremheves det at staten ikke skal tillate eller oppfordre til rusinntak i offentlige lokaler.
AP160313 I desperasjon forsøker Rubio å oppfordre velgerne til å stemme taktisk.
SA160309 Men jeg vil oppfordre dem til å ikke vente lenger enn nødvendig, sier Jørgensen.
FV160309 Men jeg vil oppfordre dem til å ikke vente lenger enn nødvendig, sier Jørgensen.
AP160305 Vi må være tøffere til å utfordre arbeidsgiversiden til å oppfordre og minne ansatte på at de kan ta mer enn den fastsatte kvoten.
DA160230 For noen år siden startet hun « Balance Diversity » ( http://balancediversity.com / ) - et samarbeid med profilerte ikke-hvite modeller for å sette søkelys på rasismen i bransjen, og samtidig oppfordre flere designere og byråer til å caste flere mørke modeller.
DA160226 - Det er flere ting man kan gjøre for å bedre luftkvaliteten ; redusere bruken av piggdekk, oppfordre til renere vedfyring og stimulere til økt bruk av kollektivtransport.
DA160226 - Det er flere ting man kan gjøre for å bedre luftkvaliteten ; redusere bruken av piggdekk, oppfordre til renere vedfyring og stimulere til økt bruk av kollektivtransport.
SA160225 Men jeg vil oppfordre kvinner til å dele nyheten om graviditeten så tidlig som de selv er komfortable med.
FV160225 Men jeg vil oppfordre kvinner til å dele nyheten om graviditeten så tidlig som de selv er komfortable med.
AP160225 Men jeg vil oppfordre kvinner til å dele nyheten om graviditeten så tidlig som de selv er komfortable med.
DA160223 I og med at enkelte blir utrygge, vil jeg også oppfordre dem til å vurdere om de oppnår det de ønsker å oppnå, sier Wedler.
SA160221 Vi kunne ikke tvinge, bare oppfordre og oppfordre .
SA160221 Vi kunne ikke tvinge, bare oppfordre og oppfordre.
AP160221 Vi kunne ikke tvinge, bare oppfordre og oppfordre .
AP160221 Vi kunne ikke tvinge, bare oppfordre og oppfordre.
AP160220 Nok en gang vil jeg oppfordre Legeforeningen om å dokumentere sine påstander.
AP160215 Jeg vil oppfordre alle til å tørre å se på verden med en nysgjerrig og positiv innstilling.
BT160214 - Det handler om å oppfordre unge jenter til å tenke ekstra godt gjennom hva de vil studere.
AP160207 Det er fristende å oppfordre til en samlokalisering når morgendagens initiativtakere til et litteraturhus planlegger etablering noen steinkast fra folkebiblioteket i samme by.
AP160205 I hvert fall ikke for å inkludere og oppfordre til demokrati og deltagelse i byplanleggingen.
AP160203 Og jeg mener vi bør oppfordre til boikott av fotball-VM i Qatar, fordi det landet ( og flere andre ) forbyr filmen siden den bidrar til å skildre mennesker slik de faktisk er.
AP160120 Det eneste kommunen kan gjøre, er å oppfordre bilistene til å parkere bilen.
AP160120 Agerbak-Jensen avslutter e-posten med å oppfordre departementet til å « bruke våre rapporter på en samvittighetsfull måte, og ikke tillegge dem budskap eller konklusjoner som ikke er riktig ».
AP160118 Oslo kommune har til nå ikke hatt noen andre virkemidler i beredskapsplanen sin enn å oppfordre folk til å la bilen stå.
AP160111 Det hjelper lite kun å oppfordre studentene til på egen hånd å regne seg gjennom alt av oppgaver fra grunnskolepensum og lære seg metoder som de kan utføre, men ikke forstår - og dermed ikke kan forklare videre til elever.
AP160109 - Vi vil promotere prosjektet og oppfordre bedrifter til å bil med.
AP160109 - Et av tiltakene i prosjektet blir å oppfordre bedrifter til å legge fysisk til rette for syklister.
AP160106 - Jeg vil oppfordre alle de som synes dette er vanskelig til å finne naboer eller venner å kjøre sammen med, sier byråden.
AP160106 - Jeg vil oppfordre alle de som synes dette er vanskelig til å finne naboer eller venner å kjøre sammen med, sier byråden.
SA160105 Selvfølgelig er det mange som plukker opp inspirasjon som de kan ta med seg, men å oppfordre til en livsstil de aller fleste ikke klarer å holde på liver ut virker lite gjennomtenkt, sier Høimyr.
FV160105 Selvfølgelig er det mange som plukker opp inspirasjon som de kan ta med seg, men å oppfordre til en livsstil de aller fleste ikke klarer å holde på liver ut virker lite gjennomtenkt, sier Høimyr.
AP160105 Selvfølgelig er det mange som plukker opp inspirasjon som de kan ta med seg, men å oppfordre til en livsstil de aller fleste ikke klarer å holde på liver ut virker lite gjennomtenkt, sier Høimyr.
AP160103 - Vi tror diplomatisk involvering og direkte dialog fortsatt er vesentlig, og vi vil oppfordre regionens ledere til å ta positive grep for å roe ned spenningene, sier en talsmann for Obama-administrasjonen.