AA171031 Staten vil fortsatt understøtte tros- og livssynssamfunn i Norge, og går til og med lenger enn den er forpliktet til gjennom tilslutningen til internasjonale konvensjoner om menneskerettigheter .
AP171029 Samtidig peker hun på at alle deler av Europarådet - parlamentarikerforsamlingen, domstolen og ministerkomiteen - er i samme business og fremmer de samme målene, nemlig menneskerettigheter , demokrati og rettsstat.
AP171029 Det innebærer å påse at Aserbajdsjan oppfyller de forpliktelsene det har på demokrati og menneskerettigheter som medlem av Europarådet.
AP171029 Samtidig peker hun på at alle deler av Europarådet - parlamentarikerforsamlingen, domstolen og ministerkomiteen - er i samme business og fremmer de samme målene, nemlig menneskerettigheter , demokrati og rettsstat.
AP171029 Det innebærer å påse at Aserbajdsjan oppfyller de forpliktelsene det har på demokrati og menneskerettigheter som medlem av Europarådet.
VG171028 Faktisk synes perioden fra 1500-tallet til 1700-tallet, den tiden i historien da lutheransk religion hadde størst innflytelse på samfunnene i Danmark og Norge, også å være den tiden da det var størst avstand til moderne demokrati og menneskerettigheter .
AP171028 I Øst-Europa og det tidligere Sovjetunionen har han gitt penger til organisasjoner som fremmer demokrati, menneskerettigheter og pressefrihet, og han har av den grunn blitt stadig mer kontroversiell i flere land de siste årene, deriblant i Russland og Ungarn.
VG171027 Jakobsdottir er mot islandsk NATO og EU-medlemskap, og er skeptisk til frihandel, blant annet med henvisning til menneskerettigheter .
DB171027 FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Nord-Korea, Tomas Quintana, opplyser til FNs komité for menneskerettigheter at han er bekymret for at sanksjonene vil forverre landets allerede alvorlige menneskerettighetssituasjon, skriver nyhetsbyrået AFP.
DB171027 FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Nord-Korea, Tomas Quintana, opplyser til FNs komité for menneskerettigheter at han er bekymret for at sanksjonene vil forverre landets allerede alvorlige menneskerettighetssituasjon, skriver nyhetsbyrået AFP.
NL171026 Videre skriver FNs høykommissær for menneskerettigheter at de har fått « uformell beskjed om at de ikke vil få lov til å besøke Krim ».
DA171026 Europarådets kommissær for menneskerettigheter har kritisert landet for smittetestene.
DA171026 845 muslimer har svart på spørsmål om kvinnesyn, oppslutning om demokratiet og et liberalt samfunn, menneskerettigheter , terror og radikalisering, skriver Aftenposten.
BT171026 Dermed befestet han Kinas status som autoritær ettpartistat, der universelle menneskerettigheter som ytrings- og trykkefrihet ikke finnes, og brudd på statens sensur blir straffet hardt.
AA171026 De tre viser til at kurderne alltid har vært et fredselskende folk, som ønsker et demokratisk samfunn med respekt for menneskerettigheter .
VG171025 - Tyrkiske myndigheter prøver å få oss som jobber med menneskerettigheter til å holde munn, mener hun.
VG171025 - Hvordan er situasjonen for menneskerettigheter i dagens Tyrkia ?
DA171025 Og et medlemskap i EU fordrer respekt for demokrati og menneskerettigheter , herunder minoriteters rettigheter, sier forskeren.
DA171025 Men Visegrad-landene kan ikke gå for langt i å trosse internasjonale forpliktelser og menneskerettigheter , sier Thorleifsson.
DA171025 Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, som er en av dem som har signert oppropet.
AP171025 - En test for Tyrkias rettsvesen, som vil vise om det å stå opp for menneskerettigheter nå er blitt kriminelt i Tyrkia, sa lederen for Amnestys virksomhet i Europa, John Dalhuisen, da rettssaken startet.
VG171024 LEDER : Cecilie Figenschou Bakke leder kinasatsingen ved Norsk senter for menneskerettigheter på UiO.
VG171024 Cecilie Figenschou Bakke, som er leder for kinasatsningen ved Norsk senter for menneskerettigheter , mener det er av stor betydning at Xi Jinping har fått navnet sitt skrevet inn i partiets grunnlov.
AP171024 Aserbajdsjan var blant landene som fikk bli medlem før landet på noen måte levde opp til kravene til menneskerettigheter sett med Europas øyne.
AP171024 Aserbajdsjan var blant landene som, før landet på noen måte levde opp til kravene til menneskerettigheter sett med Europas øyne, fikk bli medlem.
DA171023 - Rohingyaene lever under marerittlignende forhold, både når det gjelder menneskerettigheter og humanitære forhold, framholdt Mark Lowcock, lederen for FNs kontor for koordinering av nødhjelp ( OCHA ), da møtet åpnet.
AP171023 Han peker på at Europarådet ble opprettet for likesinnede land som hadde et reelt ønske om å fremme demokrati og menneskerettigheter .
AP171023 Europarådet ble etablert i 1949 for å forsvare menneskerettigheter , rettsstatsprinsipper og demokrati.
AP171023 Men det ble argumentert hardt for at medlemskap i den velfungerende organisasjonen ville føre til at Aserbajdsjan, Russland og de andre statene etter hvert ville begynne å følge reglene for demokrati og menneskerettigheter . 3rd-party-bio ¶
AP171023 Men det ble argumentert hardt for at medlemskap i den velfungerende organisasjonen ville føre til at Aserbajdsjan, Russland og de andre statene etter hvert ville begynne å følge reglene for demokrati og menneskerettigheter .
AP171023 Innvandringspolitikken skal være tuftet på menneskerettigheter .
AA171021 Parallelt må vi sørge for å ha gode arenaer for dialog, hvor vi kan snakke med familier om politiet, barnevernets rolle, menneskerettigheter , barneoppdragelse og norske lover.
VG171020 Les også Solberg om kritikken : - Jeg mener fortsatt at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter
VG171020 Kritiserer man Jagland er man mot rettsstat og demokrati, eller som han holdt på med da han var leder for Nobelkomiteen, en fiende av menneskerettigheter i Kina.
DN171020 På nøkkeloverrekkelsen ville pressen vite om Søreide ønsket å snakke om menneskerettigheter med sine kinesiske kolleger fremover.
DN171020 Den ferske utenriksministeren åpner for å snakke om menneskerettigheter med Kina etter år med isfront.
DB171020 Som et resuktat av dette utgjør forurensning en trussel mot grunnleggende menneskerettigheter , som retten til liv, helse, velvære, trygt arbeid, samt beskyttelse av barn og de mest sårbare, sier Karti Sandilya, en av studiens forfattere.
AP171020 De er en del av den europeiske bevegelsen av piratpartier som kjemper for menneskerettigheter , ytringsfrihet, gjennomsiktighet og mer direkte demokrati.
SA171019 Maruk Darusman, FNs spesialetterforsker om menneskerettigheter i Nord-Korea, har beskrevet arbeiderne i utlandet som slaver.
DN171019 I en pressemelding heter det at fondet legger stadig større vekt på å foreta ansvarlige investeringer, og at det derfor stilles sterkere krav, blant annet når det gjelder klimautslipp og respekt for menneskerettigheter .
AP171019 I en pressemelding heter det at fondet legger stadig større vekt på å foreta ansvarlige investeringer, og at det derfor stilles sterkere krav, blant annet når det gjelder klimautslipp og respekt for menneskerettigheter .
AP171019 Likevel blir Kongo nå FN-vaktbikkje for menneskerettigheter .
AP171019 Maruk Darusman, FNs spesialetterforsker om menneskerettigheter i Nord-Korea, har beskrevet arbeiderne i utlandet som slaver.
DN171018 Nå er det best for både min kone og meg, og mine to sønner at vi i de to årene vi har igjen her i Strasbourg vier oss til det unike systemet vi har bygget opp i Europa for beskyttelse av menneskerettigheter . » - Jeg så det.
AP171018 Men det betyr ikke slutten på IS, sier professor Nils Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter til NTB.
AP171018 Korrupsjonsbeskyldningene har bidratt til å undergrave tilliten til hele systemet for menneskerettigheter i Europa, og derfor var det så viktig å få et strengere regelverk for politikerne i Strasbourg, fremholder Lise Christoffersen som sitter på Stortinget for Arbeiderpartiet og har vært representant i Europarådets parlamentarikerforsamling s
AP171018 Europarådets oppgave er å forsvare menneskerettigheter , rettsstatsprinsipper og demokrati.
NL171017 Men spesielt skuffet er jeg over fagdirektøren ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter Anine Kierulf som mener at en indianer karnevalskostyme representerer ytringsfrihet, ( ja, hva var det Siv Jensen prøvde å ytre i såfall ?
DN171017 Open Society har særlig gjort seg bemerket for å fremme fred, frihet, demokrati og menneskerettigheter i de tidligere kommunistlandene i Sentral- og Øst-Europa, og i Sentral-Asia.
DN171017 - Jeg inviterer Lotteritilsynet til en debatt om dobbeltmoralisme og menneskerettigheter , sier tidligere fotballspiller John Arne Riise.
DB171017 Ifølge blant annet Burma-kampanjen i Storbritannia er han til stor hinder for å bedre menneskerettigheter , demokratiske reformer, fred og modernisering, samt å bedre helse og utdanning i Myanmar.
DB171017 Nå er det best for både min kone og meg, og mine to sønner at vi i de to årene vi har igjen her i Strasbourg vier oss til det unike systemet vi har bygget opp i Europa for beskyttelse av menneskerettigheter .
NL171016 IFAs brudd på menneskerettigheter overfor palestinsk fotball er bare toppen av det israelske isfjellet.
NL171016 I § 3 finner vi at « FIFA er forpliktet til å respektere alle internasjonale anerkjente menneskerettigheter og skal tilstrebe å beskytte disse rettighetene ».
NL171016 Hvorfor utsetter FIFA å diskutere Israels brudd på menneskerettigheter på kongressen gang på gang ?
DB171016 Det burde jeg som privilegert menneskebarn ikke ha gjort, » skriver Anine Kierulf, fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter .
AP171016 Hun peker på at Europarådet ble stiftet for å forvalte Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen slik at alle europeere skal ha et forsvar mot krenkelser av våre menneskerettigheter .
AP171016 Europarådets oppgave er å forsvare menneskerettigheter , rettsstatsprinsipper og demokrati.
AP171016 At Europas viktigste vaktbikkje for menneskerettigheter så enkelt og uhindret lot seg korrumpere angår oss alle i høyeste grad, sier Lindeman.
AP171016 - Noen få parlamentarikere er opptatt av demokrati og menneskerettigheter ; det store flertallet bryr seg ikke.
VG171015 Menneskerettigheter og demokratiske institusjoner haltet fortsatt, og økonomien var for skjør.
AP171014 I stedet har partiet tegnet opp en liste prinsipper som enhver koalisjonspartner må si seg enig i, blant annet respekt for menneskerettigheter og likestilling.
VG171013 For en uavhengig, kurdisk stat vil kontrollen over disse ressursene være et eksistensielt spørsmål, sier Nils Butenschøn, professor i statsvitenskap ved Norsk senter for menneskerettigheter , til VG.
DB171013 Zeid Ra'ad al-Hussein, FNs høykommisær for menneskerettigheter , sier i en rapport at sikkerhetsstyrkene i Myanmar også forsøker å forhindre at flyktningene vender tilbake til sine hjem, skriver The Guardian.
AA171013 Mange utsettes for tortur og mishandling, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
DB171012 En « black power salute », en støtte til rettighetene til afroamerikanere og menneskerettigheter generelt.
DB171011 Carter ble også tildelt Nobels fredspris i 2002 « for hans tiår med iherdig innsats for fredelige løsninger på internasjonale konflikter, for å fremme demokrati og menneskerettigheter og for å fremme økonomisk og sosial utvikling ».
DA171011 Menneskerettighetsbrudd ¶ − Barneekteskap er et enormt brudd på jenters fundamentale menneskerettigheter .
AP171011 Både FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein og FNs generalsekretær António Guterres har tidligere anklaget Myanmar for etnisk rensing, og etterforskere fra FN beskriver nå en situasjon som er forenlig med dette.
AA171011 − Barneekteskap er et enormt brudd på jenters fundamentale menneskerettigheter .
AA171011 Både FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein og FNs generalsekretær António Guterres har tidligere anklaget Myanmar for etnisk rensing, og etterforskere fra FN beskriver nå en situasjon som er forenlig med dette.
AA171011 Både FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein og FNs generalsekretær António Guterres har tidligere anklaget Myanmar for etnisk rensing, og etterforskere fra FN beskriver nå en situasjon som er forenlig med dette.
DN171010 EU-kritikk av pressefrihet og menneskerettigheter har jevnlig fått det til å koke over for den tyrkiske presidenten.
DB171010 ForUM består av 50 ulike organisasjoner som jobber for menneskerettigheter og en fredeligere verden.
AP171010 I treårsperioden 2014 - 2016 var antallet mer enn fordoblet til minst 285, ifølge tall fra FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AP171010 Da hun fulgte forelesninger om menneskerettigheter i fjor, kjente hun at dette var noe for henne.
VG171009 Fidel var svær i kjeften, men viste seg å være lite annet enn enda en latinamerikansk diktator med forakt for basale menneskerettigheter .
DB171009 Her fortalte hun om hvor heldige vi er som lever i en tidsalder med demokrati og menneskerettigheter : « Vårt endelige mål bør være å skape en verden uten fordrevne, hjemløse og mennesker uten håp, en verden hvor alle verdenshjørner er tilfluktssteder hvor innbyggerne har frihet og mulighet til å leve i fred (...
VG171008 Hun presiserer at det er prisverdig og veldig viktig å bruke ressurser på å bekjempe pedofile nettverk, men at politiets metoder i skjulte operasjoner ikke kan stå i strid med internasjonale menneskerettigheter .
VG171008 Dersom politiet prøver å avsløre et pedofilt nettverk ved å aktivt dele overgrepsbilder, vil dette etter vår vurdering være et uforholdsmessig stort inngrep på rettighetene til barn som allerede er utsatt for alvorlige brudd på grunnleggende menneskerettigheter , sier Kaatee til VG.
VG171008 Den verdensomspennende menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International mener den australske politioperasjonen står i strid med både internasjonale menneskerettigheter og barnekonvensjonen.
VG171008 - Politioperasjonen er i strid med internasjonale menneskerettigheter , sier Patricia Kaatee, juridisk rådgiver i Amnesty International.
DB171007 De sprer informasjon om grunnleggende menneskerettigheter , norske lover og mulige beskyttelsestiltak.
VG171006 Karantenenemnda viser til at WEF arbeider med mål som er sammenfallende med mål for norsk utenrikspolitikk, blant annet å fremme internasjonale fellesgoder, bygge en bedre organisert verden, fremme internasjonale normer innen menneskerettigheter og ansvarlig handel.
VG171006 2002 : USAs tidligere president Jimmy Carter, for iherdig innsats for fredelige løsninger på konflikter og for å fremme demokrati, menneskerettigheter og økonomisk og sosial utvikling. 2001 : FN og generalsekretær Kofi Annan, for arbeidet for en bedre organisert og mer fredelig verden. 2000 : Sør-Koreas president Kim Dae-jung, for arbeidet for demokrati og menneskeretti
VG171006 2000 : Sør-Koreas president Kim Dae-jung, for arbeidet for demokrati og menneskerettigheter i Øst-Asia og for fred og forsoning med Nord-Korea.
DA171006 De har vist at de ikke mener alvor når det gjelder å støtte demokrati og menneskerettigheter i Midtøsten.
DA171006 Mads Andenæs, professor ved Universitetet i Oslo og ekspert på internasjonal rett og menneskerettigheter , mener Norge fører en ulovlig asylpolitikk og at Justisdepartementet har villedet politikerne på Stortinget.
DA171006 Mads Andenæs, professor ved Universitetet i Oslo og ekspert på internasjonal rett og menneskerettigheter , mener Norge fører en ulovlig asylpolitikk og at Justisdepartementet har villedet politikerne på Stortinget.
VG171005 Amnesty International og Human Rights Watch har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
DB171005 Iran er gjentatt ganger kritisert av stater, FN og en rekke andre organisasjoner for brudd på menneskerettigheter , tortur av fanger, henrettelse av homofile og krigstrusler rettet mot andre stater.
DB171005 Regjeringen prioriterer menneskerettigheter Debatt ¶
DB171005 Norge har nylig gjennomført første runde i en ny årlig konsultasjonsmekanisme med Kina, der også menneskerettigheter var på dagsordenen etter syv år uten politisk kontakt.
DB171005 I motsetning til hva Egenæs synes å tro, er det ikke i strid med våre interesser som land å fremme menneskerettigheter .
DB171005 En slik strategi skal være bevis på at Norge prioriterer handelsinteresser framfor menneskerettigheter .
DB171005 oktober at norske myndigheter velger dialog « på bakrommet » i vårt internasjonale engasjement for menneskerettigheter .
DB171005 Det er høyst tvilsomt om verden blir et bedre sted dersom Norge velger å belære andre land i menneskerettigheter og demokratibygging.
AP171005 Amnesty International og Human Rights Watch har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
AP171005 Det er snakk om to likeverdige menneskerettigheter , og derfor må lovgiver leve med at domstolene foretar disse konkrete avveiningene i den enkelte sak, fremfor å prøve å « fryse » fast avveiningene i detaljregulerende lovbestemmelser.
AA171005 Amnesty International og Human Rights Watch har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
DB171004 Han har tidligere støttet Hege Storhaug, fordi hun har tatt opp temaer som æresdrap, religiøse mørkekrefter og muslimske kvinners kamp for menneskerettigheter .
AP171004 Universitetet i Oslo skriver for eksempel i sitt høringssvar : « Kunnskap er avgjørende i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter , og tilgang til utdanning er det mest sentrale virkemiddelet for å oppnå dette ».
AA171004 Ifølge ham står Europa på tre søyler : rettsstat, demokrati og menneskerettigheter .
DB171003 Under Brendes ledelse har norske handelsinteresser ofte trumfet hensynet til menneskerettigheter .
AP171003 Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, som har forsket på Midtøsten-konflikten i flere tiår.
AP171003 Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter , Universitetet i Oslo.
AA171003 En talsmann for en gruppe jurister som arbeider for menneskerettigheter , Kumbirai Mafunda, sier at politiet vil tiltale Nyangani for vanæring av presidenthustruen.
DB171002 Jeg ber spanske myndigheter sikre en grundig, uavhengig og upartisk gransking av alle voldshendelsene, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein ifølge nyhetsbyrået AFP.
AA171002 Jeg ber spanske myndigheter sikre en grundig, uavhengig og upartisk etterforskning av alle voldshandlinger, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, mandag.
AP171001 Samtidig kan ikke spørsmål om politibrutalitet og grunnleggende menneskerettigheter uten videre avfeies som « internt anliggende », svarer Aps Anniken Huitfeldt fra FN-hovedkvarteret i New York.
DA170929 I en tale nylig fordømte hun brudd på menneskerettigheter , men uten å nevne hæren.
AP170929 Anine Kierulf, fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter , kvitterte med å be Solberg feie for egen dør.
VG170928 - Min far levde et eksepsjonelt og meningsfylt liv som medie- og kulturpioner, og var en ledende stemme bak noen av de mest signifikante sosiale og kulturelle bevegelsene i vår tid ved å forsvare frihet, menneskerettigheter og seksuell frihet, sier sønnen Cooper Hefner.
DN170928 FNs kontor for menneskerettigheter i Genève sier at hæren overreagerer og beskriver den såkalte opprydningsaksjonen som etnisk rensking.
DB170928 Vi er bekymret over det stadig tiltakende presset mot sivilsamfunnet som fører til stadig dårligere kår for ytringsfrihet, religionsfrihet, reell politisk opposisjon og forsvar av menneskerettigheter .
DB170928 Når det gjelder Russland, tar norske myndigheter jevnlig opp menneskerettigheter , både med russiske myndigheter og i internasjonale fora som OSSE og Europarådet.
DB170928 Norge og Kina har nylig gjennomført første runde i en ny årlig konsultasjonsmekanisme, der menneskerettigheter var på dagsordenen.
DB170928 Norge har en solid og mangeårig politisk og finansiell støtte til Europarådets og til FNs arbeid for menneskerettigheter .
DB170928 Noe av det første denne regjeringen gjorde, var å legge fram en stortingsmelding om internasjonale menneskerettigheter , den første på 15 år.
DB170928 I noen land er situasjonen for menneskerettigheter vanskeligere enn på lenge.
DB170928 Det ligger i kjernen av en feministisk utviklingspolitikk at kvinner andre steder i verden skal ha et like sterkt vern av sine menneskerettigheter som norske kvinner.
AP170928 Organisasjonen han har grunnlagt og leder, Jammu Kashmir Coalition of Civil Society, arbeider for menneskerettigheter og ikkevoldelige løsninger, opplyser Raftostiftelsen.
AP170928 Imroz Parvez er advokat og en ledende intellektuell stemme, som bruker juridiske virkemidler for å sikre befolkningen grunnleggende menneskerettigheter og likhet for loven.
AA170928 FNs kontor for menneskerettigheter i Genève sier at hæren overreagerer og beskriver den såkalte opprydningsaksjonen som etnisk rensking.
AA170928 Organisasjonen han har grunnlagt og leder, Jammu Kashmir Coalition of Civil Society, arbeider for menneskerettigheter og ikkevoldelige løsninger, opplyser Raftostiftelsen.
AA170928 Imroz Parvez er advokat og en ledende intellektuell stemme, som bruker juridiske virkemidler for å sikre befolkningen grunnleggende menneskerettigheter og likhet for loven.
VG170927 Zeid Ra'ad al-Hussein, FNs høykommisær for menneskerettigheter , har anklaget Myanmar for å ha utført « et lærebokeksempel på etnisk rensing ».
VG170927 * Aung San Suu Kyi, fikk nobelprisen i 1991 for sin langvarige kamp for menneskerettigheter og demokrati i militærdiktaturet.
DB170927 Tyrkiske myndigheter benytter det mislykkede kuppforsøket i 2016 til å sette til side en rekke grunnleggende menneskerettigheter .
DB170927 På tross av fagre ord om å jobbe for menneskerettigheter i regjeringserklæringen, er det få spor etter Brendes innsats på dette området.
DB170927 Norske myndigheter bør bidra til å skape arenaer i Russland der menneskerettigheter og demokrati kan diskuteres.
DB170927 Det er nettopp da verdien av den norske retorikken om menneskerettigheter kan måles.
DB170927 Andre eksempler er kanskje mindre kjente, men ikke mindre viktige : President Putins tredje presidentperiode er kjennetegnet av en systematisk undergraving av grunnleggende menneskerettigheter .
DA170927 I ettertid har regjeringen bestemt at all kommunikasjon mellom Norge og Kina om betente spørsmål som ytringsfrihet og menneskerettigheter skal foregå i et eget forum i UD-regi, og ikke i møter mellom de to kulturministrene.
DA170927 Det gjelder global handelspolitikk, menneskerettigheter , internasjonalt klima- og miljøsamarbeid, samarbeid i Arktis, regionale spørsmål, samarbeid i FN og utviklingspolitikk.
VG170926 - John Legend er kjent for å vise et stort engasjement for menneskerettigheter , noe utspillet i helgen også er et uttrykk for, sier direktør Olav Njølstad til VG.
SA170926 Han ville ikke dra til den andre siden av verden og « sende bomber og kuler » mot det han kalte brune mennesker i Vietnam, mens « såkalte negre i Louisville ble behandlet som hunder og nektet grunnleggende menneskerettigheter ».
NL170926 Her kan kunsten fungere som et kraftfullt virkemiddel, slik vi klarte under Grunnlovsseilasen i 2014 da ungdomsrådene langs kysten engasjerte seg i spørsmål om demokrati, menneskerettigheter , miljø og klima.
AP170926 Saudi-Arabias ambassadør til Aftenposten : - Islam overstyrer menneskerettigheter
AP170926 Han ville ikke dra til den andre siden av verden og « sende bomber og kuler » mot det han kalte brune mennesker i Vietnam, mens « såkalte negre i Louisville ble behandlet som hunder og nektet grunnleggende menneskerettigheter ».
AA170926 Mange frykter at Trumps linje vil gjøre det lettere for ikke-demokratiske regimer å omgå menneskerettigheter . ( ©NTB ) ¶
SA170924 Menneskerettigheter
SA170924 Menneskerettigheter er et ord som går igjen i denne debatten, feministers holdning er at det er en kvinnes menneskerett å ikke bli prostituert.
DB170924 Regjeringspartiet i Sør-Korea slakter Ris tale, og sier at Nord-Korea skylder verden en unnskyldning etter den truende talen under FNs generalforsamling, « der fred, menneskerettigheter og internasjonalt samarbeid diskuteres ».
AP170924 I kveld er det duket for en ny runde i debatten om overvåkning på Litteraturhuset i Oslo, i regi av Datatilsynet og Nasjonal institusjon for menneskerettigheter .
AA170924 Hun mottok prisen for sin kamp for demokrati og menneskerettigheter i Burma.
VG170923 Zeid Ra'ad al-Hussein, FNs høykommisær for menneskerettigheter , har anklaget Myanmar for å ha utført " et lærebokeksempel på etnisk rensing ".
VG170923 * Aung San Suu Kyi, fikk nobelprisen i 1991 for sin langvarige kamp for menneskerettigheter og demokrati i militærdiktaturet.
DA170922 Styremedlem i Vergeforeningen og selv verge, Eirin Strifeldt, mener regjeringen bryter med menneskerettigheter og FNs barnekonvensjon når ikke en mer helhetlig vurdering av alder blir tatt i bruk.
VG170921 På engelsk skriver hun at hun gjør sitt beste for å sympatisere med alle seksuelle legninger samt menneskerettigheter , feminisme, kvinnesak og funksjonshemmede.
NL170921 | Tana-befolkningens ja til miljø og menneskerettigheter
NL170921 I alle fall er det god sosialliberal politikk å respektere menneskerettigheter og miljøvern, for å beskytte mot teknokratisk arroganse.
NL170921 Menneskerettigheter
DB170921 FNs høykommisær for menneskerettigheter omtaler dette som et skoleeksempel på etnisk rensing.
DA170921 I talen snakket Trump for en oppjustering av nasjonalstaten, med mindre vekt på kollektive løsninger - og mindre promotering av liberale verdier som demokrati og menneskerettigheter .
AP170921 » Det de henviser til, er følgende formulering i eierskapsmeldingen : « Samfunnsansvar omfatter en rekke ulike saksområder knyttet til hvordan selskapers virksomhet påvirker mennesker, samfunn og miljø, herunder menneskerettigheter , arbeidstagerrettigheter, klima og miljø, antikorrupsjon og åpenhet.
AP170921 Advokatene hans hevdet under rettsprosessen 40-åringen satte i gang mot politiet, at agentenes handlemåte var et brudd mot hans rett til privatliv og i strid med europeiske menneskerettigheter .
NL170920 september i Klassekampen de folkevalgte i en helsides annonse om Verdenserklæringen om menneskerettigheter : " Ha den i mente når dere skal bestemme hva som skal være norsk politikk de neste fire år ".
DB170920 Seinest i valgkampen kom han med følgende uttalelse : - Gjennom tålmodig diplomati har vi dannet grunnlag for et langsiktig og solid forhold til Kina, der man kan diskutere alle spørsmål, også menneskerettigheter .
DB170920 Kan vi slå oss til ro med statsminister Erna Solbergs uttalelse om at Norge skal være et fyrverkeri i spørsmål om menneskerettigheter ?
DB170920 HRW-rapporten hevder at Kina driver en intens lobbyvirksomhet i FNs kulisser, og i skuffende mange tilfeller lykkes i å tone ned kritikk av brudd på menneskerettigheter også i andre land.
DB170920 Flere har spurt om den norske « fredsavtalen » med Kina - som ble inngått etter seks års diplomatisk isfront - innebærer at vi har frasagt oss retten til å kritisere Kinas hyppige brudd på menneskerettigheter .
AP170920 Skeive filmer er blitt Oslo Fusion, en filmfestival med fokus på mangfold, likestilling og menneskerettigheter .
DB170919 Hun har vært for menneskerettigheter og miljø, og har vært åpenlyst kritisk mot regjeringen.
AP170919 Europarådet ble etablert i 1949 for å forsvare menneskerettigheter , rettsstatsprinsipper og demokrati.
AP170919 - Derfor er fengslingen av Mammadov en viktig testsak for hele konvensjonssystemet for menneskerettigheter i Europa.
DB170918 Amro og hans Hebron-baserte organisasjon Youth against Settlements er kjent i utlandet, og arrestasjonen førte til en bølge av internasjonale protester, blant annet fra Europaparlamentets komité for menneskerettigheter .
DB170918 Forrige rapport fra 2015 handlet om at Norge har opprettet en ny, nasjonal institusjon for menneskerettigheter , noen spørsmål knyttet til samenes situasjon og at Norge vil jobber for å forby at barn skal brukes som tolker.
AP170918 - Disse tallene vil gjøre det umulig for FN å fortsette sitt kjernearbeid med fred, utvikling, menneskerettigheter og humanitær hjelp, sa Guterres talsmann Stéphane Dujarric.
VG170917 Jurist Anine Kierulf ved Senter for menneskerettigheter understreker at man ikke trenger noen spesiell tillatelse for å demonstrere i Norge.
VG170917 Og for moren å bevitne drapet mens hun blir gjengvoldtatt av de samme sikkerhetsstyrkene som skal beskytte henne, sier FNs høykommisær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
DB170916 Her vil både menneskerettigheter og bærekraft være viktige elementer, opplyser Heiberg-Andersen.
VG170915 Europarådet jobber med å fremme demokrati, menneskerettigheter og rettsstaten i sine medlemsland.
SA170915 Trøbbel med menneskerettigheter
SA170915 Kulturministeren : Ikke « naturlig » å ta opp menneskerettigheter under Kina-besøk ¶
DN170915 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene.
BT170915 Trøbbel med menneskerettigheter
BT170915 Kulturministeren : Ikke « naturlig » å ta opp menneskerettigheter under Kina-besøk ¶
AP170915 For eksempel fastslår den israelske historikeren Yuval Noah Harari i bestselgeren Sapiens at all etikk, inkludert menneskerettigheter , er fiksjoner konstruert av mennesker.
AP170915 Trøbbel med menneskerettigheter
AP170915 Kulturministeren : Ikke « naturlig » å ta opp menneskerettigheter under Kina-besøk ¶
AA170915 Å fremme menneskerettigheter , fred og internasjonalt samarbeid i en slik situasjon blir krevende.
DN170914 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene.
DB170914 Når regjeringen hennes altfor lenge har sluppet å bli stilt til ansvar for dokumenterte brudd på menneskerettigheter , skyldes det Aung San Suu Kyis ikoniske status som demokratiforkjemper.
DA170914 Venstre kan aldri kompromisse om menneskerettigheter i integreringspolitikken eller i viktige miljøsaker, sier Wasskog.
AP170914 UiO går imot et forbud da de mener at alle skal ha mulighet til å tilegne seg kunnskap uavhengig av hva de måtte ha på seg, og at utdannelse er et betydelig virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter .
AA170914 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene. ( ©NTB ) ¶
AA170914 Venstre kan aldri kompromisse om menneskerettigheter i integreringspolitikken eller i viktige miljøsaker, sier Wasskog.
VG170913 Mandag sa FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein at han mener det foregår så omfattende brudd på menneskerettighetene i Venezuela at det kan være snakk om forbrytelser mot menneskeheten.
VG170913 Organisasjoner som arbeider med menneskerettigheter, som Røde Kors, etterlyser tydelige lover og forskrifter som hindrer UDs praksis med å tillate salg til land hvor de frykteligste brudd på menneskerettigheter foregår.
VG170913 Organisasjoner som arbeider med menneskerettigheter , som Røde Kors, etterlyser tydelige lover og forskrifter som hindrer UDs praksis med å tillate salg til land hvor de frykteligste brudd på menneskerettigheter foregår.
DN170913 Mandag sa FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein at han mener det foregår så omfattende brudd på menneskerettighetene i Venezuela at det kan være snakk om forbrytelser mot menneskeheten.
DB170913 Mandag sa FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein at han mener det foregår så omfattende brudd på menneskerettighetene i Venezuela at det kan være snakk om forbrytelser mot menneskeheten.
DB170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter har dokumentert 13 829 sivile tap siden mars 2015.
DA170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, mener noe helt annet.
AP170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene.
AA170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, anklaget i forrige uke Myanmar for systematiske angrep på rohingyaene og kalte det et skoleeksempel på etnisk rensing.
AA170913 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein slo i august fast at sikkerhetsstyrker og regjeringsvennlige grupper har ansvar for minst 73 av drapene.
AA170913 Venstre kan aldri kompromisse om menneskerettigheter i integreringspolitikken eller i viktige miljøsaker, sier Wasskog.
AA170913 Det var sterkt å høre Palle Ydstebø fra Forsvarets høgskole redegjøre for at det som skjedde i Finnmark og Nord-Troms i 1944, ut fra dagens internasjonale regler og menneskerettigheter , ikke kan skje på nytt uten at de ansvarlige må regne med å bli dømt.
DB170912 en undersøkelse som avslørte flere liknende myter om skandinaviske land, og deres røtter, som ofte kunne knyttes til påstander med opphav i den russiske internettsfæren og var relatert til en kjent Kreml-propagandataktikk om å være den hellige forsvarer av kristne verdier mot vestens forståelse av menneskerettigheter , homofilt ekteskap, rett til selvbestemt abort og andre saker knyttet til kjønn og seksualundervisning.
DB170912 Paradoksalt nok finansierte samtidig Norge sjenerøst latvisk sivilsamfunn og NGO-er, som kronisk har hatt lite penger og vært avhengige av utenlandske donatorer for å introdusere konsepter som menneskerettigheter for personer med funksjonsnedsettelser, fanger og flyktninger, og utvide deres horisonter rundt solidaritet, hjelp til fattige og så videre.
AP170912 Kravet om domstolsbehandling av straffesaker følger både av Grunnloven og av internasjonale forpliktelser til å sikre menneskerettigheter .
AA170912 Amnesty International og Human Rights Watch har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
DB170911 En ting er politikk, der kan vi være så uenige som vi bare vil, men grunnleggende menneskerettigheter som stemmeretten jo er, de må ikke brytes.
DB170911 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har Amnesty International og Human Rights Watch.
DA170911 Observatørene kommer fra 32 forskjellige land, og flere av dem blir ledsaget av norske observasjoner som Norsk ressursbank for demokrati og menneskerettigheter ( NORDEM ) og Den norske Helsingforskomiteen.
AP170911 FNs høykommissær for menneskerettigheter mener at militærets fremferd i de rohingya-bebodde områdene fremstår som et forsøk på å tømme landet for rohingyaer.
AP170911 - Det er ikke mulig å få full oversikt over det som skjer, men situasjonen fremstår som et skoleeksempel på etnisk rensing, sa FNs høykommisær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein til journalister i Genève mandag.
AA170911 Angrepene på rohingya-muslimer i Myanmar ser ut til å være et skoleeksempel på etnisk rensing, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter .
DB170910 Menneskerettigheter , dyrs rettigheter, barnekreft og fra 1998 til 2005 var hun president i foreningen « Isle Of Man Basking Shark Society ».
AP170910 Homofiles rettigheter, likestilling, menneskerettigheter ?
DA170909 Flere av observatørene vil bli ledsaget av norske organisasjoner, blant annet Norsk ressursbank for demokrati og menneskerettigheter ( NORDEM ) og Den norske Helsingforskomiteen.
AP170909 Gjennom mange år er det med jevne mellomrom dokumentert grove brudd på elementære menneskerettigheter , ikke minst på yrtringsfrihetens område.
AP170909 Derfor er det all grunn til å slå alarm når Ammar Dweik - lederen av de palestinske myndighetenes egen uavhengige kommisjon for menneskerettigheter - sier til nyhetsbyrået AP at dette er en av de verste lovene som er vedtatt siden Den palestinske selvstyremyndigheten i 1994 ble etablert som et ektefødt barn av Oslo-avtalen.
AP170909 Det er ikke Trump som truer demokratiet, men velgere som ikke kjemper for ytringsfrihet og menneskerettigheter .
VG170908 HANDLINGSLAMMET : - Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi trenger å forsvare en utsatt minoritets menneskerettigheter .
VG170908 Det er nedslående at Suu Kyi, som selv i flere tiår var utsatt for militærdiktaturets undertrykkelse, ikke forsvarer en utsatt minoritets menneskerettigheter .
VG170908 Aung San Suu Kyi oppnådde en unik internasjonal anerkjennelse for sin kamp for demokrati og menneskerettigheter .
DN170908 I en tid der liberale verdier utfordres - enten det gjelder frihandel, grunnleggende menneskerettigheter , flyktninger, personvern eller demokrati - er Venstre en pålitelig og viktig stemme.
DB170908 I høringssvaret skriver UiO at tilgang til utdanning er et sentralt virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter .
DB170908 Vårt samfunn er bygd på respekten for menneskerettigheter , internasjonale konvensjoner, folkeretten og en grunnleggende plikt til å hjelpe mennesker i nød.
DB170908 Vold, tortur og vilkårlig fengsling må stoppe og grunnleggende menneskerettigheter må respekteres slik som tilgang til mat, vann og helsehjelp.
DA170908 Hun viser til at Norge og Kina har gjennomført første runde i en ny årlig konsultasjonsmekanisme, som også dekket menneskerettigheter .
DA170908 - Men det er potensielt problematisk, både fordi Norge har hatt som mål å stå opp for menneskerettigheter , og internt i Høyre, fordi det ikke ser bra ut, med tanke på at Høyre-politikerne Jan Tore Sanner nominerte Liu Xiaobo til Nobelprisen og Olemic Thommessen kjempet for Tibet.
DA170908 Hun har blant annet studert litteratur ved Sorbonne-universitetet og menneskerettigheter ved Sciences Po-høyskolen i Paris, der Frankrikes nyvalgte president Emmanuel Macron studerte offentlig administrasjon tidlig på 2000-tallet.
DA170908 I høringssvaret skriver UiO at tilgang til utdanning er et sentralt virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter .
AP170908 I høringssvaret skriver UiO at tilgang til utdanning er et sentralt virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter .
AA170908 Samme dag sa FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar, Yanghee Lee, at over 1.000 mennesker trolig er drept etter at et opprørsangrep utløste en storstilt militær motoffensiv i rohingya-bebodde områder.
AA170908 I høringssvaret skriver UiO at tilgang til utdanning er et sentralt virkemiddel i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter .
DB170907 ( Dagbladet ) : I 1991 mottok Aung San Suu Kyi fredsprisen « for sin ikke-voldelige kamp for demokrati og menneskerettigheter ».
AA170907 Første halvår 2017 har også hatt en bekymringsfull utvikling rundt menneskerettigheter i toppolitikken.
AA170907 Et generelt lavt utdanningsnivå og begrenset kunnskap om menneskerettigheter , også blant parlamentarikere og myndighetspersoner, utgjør ytterligere hindre for implementering av MR-konvensjonene Afghanistan har sluttet seg til.
AA170907 1.4 Menneskerettigheter
SA170906 Nå jobber han med å kartlegge brudd på menneskerettigheter hos idrettsutøvere i Syria.
AP170906 - Noen av paragrafene bryter med viktige menneskerettigheter , som retten til et privatliv og til ytringsfrihet, noe som er hjørnesteiner i et demokratisk samfunn, skriver Det palestinske senteret for utvikling og pressefrihet ( MADA ) på sine hjemmesider.
AP170906 - Loven bryter med viktige menneskerettigheter
AP170906 - Dette er en av de verste lovene som er vedtatt siden Den palestinske selvstyremyndigheten ble etablert i 1994, sier Ammar Dweik, lederen for de palestinske myndighetenes egen uavhengige kommisjon for menneskerettigheter , til AP.
AP170906 Nå jobber han med å kartlegge brudd på menneskerettigheter hos idrettsutøvere i Syria.
AA170906 Utviklingen i enkelte stater de senere årene viser ikke bare at menneskerettigheter aldri kan tas for gitt, men at det er nødvendig å motarbeide nasjonalistiske tendenser og forsøk på å undergrave legitimiteten til internasjonale menneskerettsorganer.
AA170906 Internasjonaliseringen og etableringen av overnasjonale organer har vært den fremste garantien for vern av menneskerettigheter i Europa.
AA170906 Europarådet har helt siden 1950-tallet spilt en viktig rolle i vernet av menneskerettigheter i vår del av verden.
AA170906 Bekymringen for at menneskerettsvernet i Europa kan bli svekket forsterkes ved at det i flere stater ikke bare er motstand mot overnasjonalitet, men også mot sentrale menneskerettigheter .
AA170906 Menneskerettigheter : At menneskerettsvernet innenfor Europarådet har vært en suksess, har vist seg ved det store antallet klager til domstolen i Strasbourg.
VG170905 Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter , reagerer også på overgrepene.
VG170905 Flere av kapitlene er blokkert av ett eller flere medlemsland i EU og vil ikke bli åpnet før Tyrkia kommer med konkrete innrømmelser om Kypros, menneskerettigheter og ytringsfrihet.
DB170905 De grunnleggende ideene om menneskerettigheter , maktspredning og samfunnsorganisering har fått stort gjennomslag.
DA170905 Når Frp ikke maktet å få flertall for å fjerne bompengene, så vet Sylvi Listhaug at hun heller ikke makter å få 2/3-flertall for å skrote sentrale grunnlovfestede menneskerettigheter .
DA170905 DEBATT : Menneskerettigheter er blant de viktigste virkemidler mot terror i et moderne samfunn.
DA170905 Menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen, sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ) til nettavisen fredag den 24. august.
AP170905 Kampsaker : Miljø, klima og menneskerettigheter .
AA170905 - Vi oppfordrer verdenssamfunnet til å oppfylle sine forpliktelser i henhold til fredsavtalen som ble inngått i Paris, som er å være garantister for menneskerettigheter , demokrati og frie valg, sier han.
AA170905 | HRW : Kina motarbeider FNs arbeid for menneskerettigheter
AA170905 Kina står bak et systematisk forsøk på å undergrave FNs arbeid for å fremme menneskerettigheter , hevder organisasjonen Human Rights Watch ( HRW ).
AA170905 Over 3.200 sivile er drept i angrep fra den saudiledede koalisjonen i Jemen, slår FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, fast.
VG170904 Jeg har aldri møtt noen som sier de er i mot menneskerettigheter prinsipielt.
VG170904 Iran, Sudan, sånne land vil alltid si at de er for menneskerettigheter , men at det ikke passer akkurat nå, sier han og fortsetter : ¶
VG170904 Alt om valget : Få med deg VGs valgspesial ¶ - Menneskerettigheter gjelder hele tiden ¶
VG170904 - Vi svarer at nei, menneskerettigheter gjelder hele tiden.
VG170904 - Som utenriksminister har jeg jobbet med å fremme menneskerettigheter .
AP170904 Norske myndigheters taushet kan gi inntrykk av at det er uakseptabelt å snakke om menneskerettigheter i Kina.
AP170904 Menneskerettigheter er riktig nok sensitivt, men ikke tabu.
AA170904 - Den nye avtalen har et styrket fokus på blant annet menneskerettigheter , ikke minst gjennom økt satsing på bedring av romfolks situasjon i Tsjekkia.
AA170904 I forrige uke la FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al Hussein, fram en rapport der han anklager Maduros regjering for å kvele landets demokrati.
AA170904 Den globale tilnærmingen gjør at meldingen handler om menneskerettigheter , arbeidsforhold, miljø og antikorrupsjonsarbeid.
DB170903 Listhaug vil sette asylsøkeres menneskerettigheter til side for å trygge befolkningen ¶
DB170902 Amal Clooney tordner mot Trump : - Bryter internasjonale menneskerettigheter
VG170901 FNs høykommisær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, hevdet tidligere denne uken at 151 sivile har blitt drept av den USA-ledede koalisjonen bare i august, skriver den britiske avisen The Independent.
VG170901 Vi snakker høyt om menneskerettigheter mens vi selger militært materiell til land som bryter menneskerettighetene, sa han, og fortsatte : ¶
VG170831 López imponerer med sin oppriktige tro på ikke-vold og sitt ubøyelige engasjement for demokrati og menneskerettigheter i sitt hjemland.
VG170831 orge ikke vil tillate salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig eller krig truer », og at UD's vurdering av uten- og innenrikspolitiske forhold « omfatter en vurdering av en rekke politiske spørsmål, herunder spørsmål knyttet til demokratiske rettigheter og respekt for grunnleggende menneskerettigheter ».
VG170831 Hva med ofrenes menneskerettigheter ?
VG170831 Han mener voldsutsattes situasjon ofte er så vanskelige at også deres menneskerettigheter blir satt på prøve.
VG170831 - Hva med ofrenes menneskerettigheter ?
DB170831 « Rusmidler er farlige, men dagens narkotikapolitikk er en enda større trussel fordi straff prioriteres foran helse og menneskerettigheter , » uttalte han.
DA170831 - Ombudsmannen for menneskerettigheter i Russland har hatt hemmelige møter med de homofile.
DN170830 Demokratiet i Venezuela er knapt levende, om det er i live i det hele tatt, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
DN170830 - Kommisjonen oppfyller ingen grunnleggende krav til gjennomsiktighet og upartiskhet til å kunne gjennomføre en uavhengig og ikke-politiske motivert gransking av brudd på menneskerettigheter og overgrep, sier Al Hussein.
DB170830 De skyr ingen midler for å få overskrifter, i deres verden er selv grunnleggende menneskerettigheter noe som kan herjes med for å få gode overskrifter.
DB170830 « Listhaug mener menneskerettigheter for asylsøkere må vike for å trygge befolkningen », forteller deretter reporteren.
DB170830 Tolket bokstavelig, er utsagnet knapt noe mer enn en konstatering av et helt ukontroversielt faktum, nemlig at det er en iboende spenning i systemet mellom individuelle menneskerettigheter og statens ansvar for å beskytte samfunnet mot ulike trusler.
DB170830 Hvis det er tilfellet, på den måten at hun mener at menneskerettigheter , slik vi kjenner dem, ikke bør gjelde for alle mennesker, er det vanskelig å finne sterke nok ord for å beskrive hvor uholdbart det er for en statsråd.
DA170830 Så alt som utfordrer demokrati og menneskerettigheter er jeg villig til å gå i demonstrasjonstog mot.
AA170830 Donald Trumps mange utfall mot mediene kan føre til voldsbruk mot journalister, advarer FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
AA170830 - La oss nå anta at en journalist fra en av disse nyhetsorganisasjonene kommer til skade, vil ikke presidenten da ha ansvaret, spør FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AA170830 FNs kommissær for menneskerettigheter mener på sin side at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
AA170830 Demokratiet i Venezuela er knapt levende, om det er i live i det hele tatt, mener FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
AA170830 - Kommisjonen oppfyller ingen grunnleggende krav til gjennomsiktighet og upartiskhet til å kunne gjennomføre en uavhengig og ikke-politiske motivert gransking av brudd på menneskerettigheter og overgrep, sier Al Hussein.
VG170829 FNs kommissær for menneskerettigheter sier at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
DB170829 Solberg har også parkert Listhaugs utspill om å sette menneskerettigheter til side.
AP170829 - Imam-sleiking, utspill om menneskerettigheter , valgkamp fra Rinkeby.
AP170829 - Imam-sleiking, utspill om menneskerettigheter og valgkamp fra Rinkeby.
AA170829 FNs kommissær for menneskerettigheter sier at systematiske overgrep fra myanmarsk side har mye av skylden for oppblomstringen av voldshandlingene i Rakhine.
AA170829 Amnesty International og Human Rights Watch har tidligere anklaget Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein.
DN170827 Foto : Michael Ochs Archives/Getty Images ¶ | Menneskerettigheter i sort og hvitt ¶
DB170827 I Dagsnytt 18 samme kveld var Adele Matheson Mestad, nestleder ved Nasjonal institusjon for menneskerettigheter , enøyd opptatt av antall dager barna i denne saken satt fengslet, og fremhevet nettopp dette som den avgjørende faktoren for domfellelse.
VG170826 | Listhaug og menneskerettigheter
VG170826 REAGERER : Helga Haugland Byfuglien, som er Preses i Bispemøtet, reagerer kraftig på Sylvi Listhaugs utspill om at menneskerettigheter kan fravikes i asylsaker.
DB170825 skap om menneskerettigheter og bekjempe vold og undertrykking » og « utenrikspolitikken skal oppnå faktiske resultater for det norske folk, og bidra til internasjonal avspenning, sikkerhet og stabilitet, varig fred, en friest mulig verdenshandel, økonomisk utvikling og respekt for grunnleggende menneskerettigheter ».
DB170825 Listhaug vil sette asylsøkeres menneskerettigheter til side for å trygge befolkningen ¶
DB170825 Her slås det ni ganger fast at regjeringen skal arbeide for å ivareta menneskerettigheter .
DB170825 For eksempel : « Regjeringen vil arbeide for å spre kunnskap om menneskerettigheter og bekjempe vold og undertrykking » og « utenrikspolitikken skal oppnå faktiske resultater for det norske folk, og bidra til internasjonal avspenning, sikkerhet og stabilitet, varig fred, en friest mulig verdenshandel, økonomisk utvikling og respekt for grunnleggende menneskerettigheter
DB170825 ( Dagbladet ) : Menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen, sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ) igår.
AA170825 KrF-leder Knut Arild Hareide ba på sin Facebook-side fredag statminister Solberg klargjøre om menneskerettigheter : ¶
AA170825 - Også Frp er svært opptatt av menneskerettigheter , men husk at mange av de internasjonale konvensjonene er laget i en annen tid.
AA170825 - Også Frp er svært opptatt av menneskerettigheter , men husk at mange av de internasjonale konvensjonene er laget i en annen tid.
AA170825 - Også Frp er svært opptatt av menneskerettigheter , men husk at mange av de internasjonale konvensjonene er laget i en annen tid.
AA170825 | Hareide ber Solberg klargjøre om menneskerettigheter
AA170825 Han utfordrer nå statsministeren til å avklare regjeringens syn på menneskerettigheter .
AA170825 - Også Frp er svært opptatt av menneskerettigheter , men husk at mange av de internasjonale konvensjonene er laget i en annen tid.
DB170824 Slik innfrir du enkelt 150 000 i kredittkortgjeld ¶ Menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ), som vil utvide bruk av lukkede mottak.
DB170824 I kjølvannet av Barcelona-angrepet forrige uke og terrorangrepene i Europa de siste månedene gjentar Listhaug dette i et intervju med NRK, og sier nå at asylsøkeres menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen.
DB170824 Og alle kan bidra - nettopp ved å forsvare menneskeverd, menneskerettigheter og demokratiet.
DB170824 Derfor er også endringer i norsk og vestlig utenrikspolitikk nødvendig, til en politikk uten imperialistiske intervensjoner i Midtøsten og til støtte for frigjøring, menneskerettigheter og demokrati.
AA170824 | Listhaug vil utfordre menneskerettighetene ved å øke bruken av lukkede mottak ¶ Menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen, mener innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ), som vil utvide bruk av lukkede mottak.
AA170824 I kjølvannet av Barcelona-angrepet forrige uke og terrorangrepene i Europa de siste månedene gjentar Listhaug dette i et intervju med NRK, og sier nå at asylsøkeres menneskerettigheter må vike for å trygge befolkningen.
VG170823 Southern Poverty Law Center er en uavhengig antirasistisk organisasjon som ble grunnlagt i 1971 - som et advokatkontor med fokus på menneskerettigheter .
DN170823 Får vi anledning, så tar vi opp brudd på menneskerettigheter , sier Brende og legger til at utviklingen i landet er bekymringsfull.
AA170823 Under åpningen av det nye studieåret ved Universitetet i Tromsø kritiserte Brende ordføreren i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen ( Ap ), for ikke å drøfte vanskelige spørsmål som menneskerettigheter i sin kontakt med Russland.
AA170823 Får vi anledning, så tar vi opp brudd på menneskerettigheter , sier Brende og legger til at utviklingen i landet er bekymringsfull.
DB170822 I dette forumet kan også spørsmål om menneskerettigheter tas opp.
DB170822 - Vi ble enige om å opprette en fast konsultasjonsmekanisme på politisk nivå mellom våre utenriksdepartement for å drøfte alle saker av felles interesse, både bilaterale og multilaterale, herunder FN-spørsmål, menneskerettigheter og handelspolitikk, sier Brende til Dabladet.
DB170822 - Gjennom tålmodig diplomati har vi dannet grunnlag for et langsiktig og solid forhold til Kina, der man kan diskutere alle spørsmål, også menneskerettigheter .
DB170822 ¶ FLYKTNINGER : Vi har en plikt til å sikre flyktningers grunnleggende menneskerettigheter , skriver artikkelforfatterne.
DB170822 Vi har en plikt til å sikre flyktningers grunnleggende menneskerettigheter .
DB170822 Grunnleggende menneskerettigheter vil bli satt under et enormt press.
AP170822 Saudi-Arabias ambassadør til Aftenposten : - Islam overstyrer menneskerettigheter
DB170819 Vi må sørge for at vårt verdisett bygget på demokrati og menneskerettigheter vinner.
DB170818 Integreringsministeren hevdet at Knut Arild Hareide, mannen som er litt over gjennomsnittet glad i menneskerettigheter , sleiker hatpredikanter oppetter ryggen.
DB170818 Likestilling, ytringsfrihet, menneskerettigheter og andre moderne verdier vi setter pris på, har ikke vokst opp av det norske jordsmonnet.
DB170818 Norsk forfatter, kjent for sitt forfatterskap og aktive engasjement for ytringsfrihet og menneskerettigheter .
DB170816 Vi er glade for at Høyesterett nå oppdaterer sin vurdering, slik at vi kan bevege oss mot en ruspolitikk og rettspraksis som har logikken og menneskerettigheter som byggesteiner.
SA170815 Her har jeg fått oppleve at menneskerettigheter ikke bare er ord på papir, men at de praktiseres.
DA170815 Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for - eller mot ? - Menneskerettigheter .
VG170814 Vårt samfunn er basert på verdier som demokrati, rettsstat, prinsippet om maktfordeling, folkesuverenitet, ytringsfrihet, menneskerettigheter ; heri opptatt ting som likestilling mellom kjønnene, rettigheter for seksuelle minoriteter og barn osv., og ingenting av dette er « utydelig » eller « nøytralt ».
NL170814 I hvert fall når våre politikere og vårt byråkrati reklamerer for at Norge er en rettstat som ivaretar menneskerettigheter i fult monn.
DB170814 - VI har blitt enige om en mekanisme for politiske konsultasjoner på statssekretærnivå som en del av de bilaterale forholdene, som også gjelder menneskerettigheter .
NL170811 Vi er sjøl avhengig av internasjonal samhandling, og vi må stå opp for rettigheter og menneskerettigheter også utenfor eget land.
NL170811 Venstre trenger din stemme for å være en stemme for større nasjonale og internasjonale tiltak for kunnskap og etablererlyst, klima og miljø, menneskerettigheter og sikkerhet.
DB170811 Det eneste resultatet var en dramatisk økning i klager mot politiet for diskriminering og maktovertramp, dokumentert av Norsk senter for menneskerettigheter .
AP170811 Næringsliv foran menneskerettigheter
AP170811 Amnesty International mener Frp og partileder Siv Jensen prioriterer norsk næringsliv foran menneskerettigheter .
AP170811 Amnesty International har flere ganger tatt kontakt med norske myndigheter og oppfordret til å ta opp menneskerettigheter før reiser til land som for eksempel Iran og Saudi-Arabia.
AP170811 - Tilbakemeldingen har vært at det er bare utenriksministeren som skal diskutere menneskerettigheter .
AP170811 - Når det kommer til menneskerettigheter eller norsk næringsliv er det ganske åpenbart hva de veier tyngst.
VG170809 Derfor er KrF selvsagt mest opptatt av at pengene faktisk går til å bekjempe den ekstreme fattigdommen, som daglig frarøver medmennesker liv, helse og grunnleggende menneskerettigheter , skriver Hareide.
DN170808 Kina tilbyr ofte nabolandene svære investeringer i milliardklassen, helt frakoblet krav om større respekt for menneskerettigheter .
AP170808 - Ansvaret for menneskerettighetsbruddene ligger hos regjeringen på høyeste nivå, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussain, i en uttalelse tirsdag.
AA170808 - Ansvaret for menneskerettighetsbruddene ligger hos regjeringen på høyeste nivå, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussain, i en uttalelse tirsdag.
DB170807 Vi står opp for grunnleggende verdier som menneskerettigheter , ytringsfrihet, demokrati og rettstat.
DB170807 Internasjonalt jobbes det nå med å styrke menneskerettigheter mer effektivt i ulike tros- og livssynssamfunn.
DB170807 Arbeidet pågår i regi av FNs høykommissær for menneskerettigheter der ulike tros- og livssynssamfunn deltar.
DB170806 Sekretariatet til de norske EØS-midlene, Financial Mechanism Office ( FMO ), vedtok siden at pengene skulle tilbakebetales fordi konferansen var « i strid med grunnleggende menneskerettigheter og det vi til dags dato har oppnådd på likestillingfeltet ».
DB170806 » - I strid med menneskerettigheter
VG170803 Jeg tror folk vet hva han står for når det gjelder menneskerettigheter , internasjonal fordeling og ytringsfrihet, sier Giske til VG.
DN170803 Jeg tror folk vet hva han står for når det gjelder menneskerettigheter , internasjonal fordeling og ytringsfrihet, sier Giske til avisen.
DB170803 ULOVLIG : På mange av Brasils kaffeplantasjer råder forhold i strider med brasiliansk lov, internasjonale avtaler og menneskerettigheter .
DB170803 Alle leverandører har signert Norgesgruppens Code of conduct, minimumskriterier som dekker grunnleggende krav til menneskerettigheter , arbeidstakerrettigheter og miljø.
AP170803 - Nynazistenes ønsker å frata andre deres menneskerettigheter .
AA170803 Jeg tror folk vet hva han står for når det gjelder menneskerettigheter , internasjonal fordeling og ytringsfrihet, sier Giske til avisen.
AA170803 Jeg tror folk vet hva han står for når det gjelder menneskerettigheter , internasjonal fordeling og ytringsfrihet, sier Giske til avisen.
VG170802 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, har sammen med EU også gått ut med kraftig kritikk mot Maduro etter fengslingen av Lopez og Ledezma.
DB170802 Andre bøker håndterer begreper som menneskerettigheter , integrering, demokrati og medmenneskelighet, i lys av islamsk lære, med den hensikt å fremme fredelig sameksistens.
DN170801 Rettsstat og menneskerettigheter
DB170801 Det er å sette deres menneskerettigheter over rettighetene til deres ofre.
DA170801 Jeg ber regjeringen om umiddelbart å løslate de som er pågrepet for å ha utøvd sin rett til å delta på fredelige sammenkomster og til å ytre seg, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, i en uttalelse tirsdag.
DA170801 Departementet framholder at pågripelsene er enda et bevis for at president Nicolás Maduro er en autoritær leder som ikke er villig til å respektere grunnleggende menneskerettigheter .
AP170801 Men både medier og eksperter mener forslagene både er urealistiske og på kant med danske borgeres menneskerettigheter .
AA170801 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, reagerer sterkt.
AA170801 Departementet framholder at pågripelsene er enda et bevis for at president Nicolás Maduro er en autoritær leder som ikke er villig til å respektere grunnleggende menneskerettigheter .
AA170801 Jeg ber regjeringen om umiddelbart å løslate de som er pågrepet for å ha utøvd sin rett til å delta på fredelige sammenkomster og til å ytre seg, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, i en uttalelse tirsdag.
AA170801 Departementet framholder at pågripelsene er enda et bevis for at president Nicolás Maduro er en autoritær leder som ikke er villig til å respektere grunnleggende menneskerettigheter . ( ©NTB ) ¶
DB170731 - Menneskerettigheter
DB170731 Rettsstat, demokrati, menneskerettigheter , likestilling, velferdsstat vokste ikke opp fra jordsmonnet i Ola Borten Moe og Linda Hofstad Hellelands hjemfylke Trøndelag.
DA170731 Ifølge 37-årige Armo, som har kjempet for menneskerettigheter og demokrati i Palestina i flere år, har hans folk nå funnet ut hvordan en kan bekjempe Israels mektige militære overtak - gjennom en fredelig folkeprotest.
AP170731 FNs høykommissær for menneskerettigheter tryglet fredag forgjeves myndighetene om å la folk samles og ytre seg.
DB170729 Menneskerettigheter og likestilling mellom kjønnene skal inn i skolepensum for å spre bevisstgjøring om hva slags rettigheter borgerne har i det unge demokratiet og for å bekjempe gamle fordommer.
DB170728 Amal Clooney tordner mot Trump : - Bryter internasjonale menneskerettigheter
AA170728 Dette er et uttrykk for det nåværende israelske regimets holdning til politikk og menneskerettigheter , sier Sommerfeldt.
DB170727 Uten at de får oppleve rettferdighet, kommer det aldri til å være noen bærekraftig fred, sa Zeid Ra'ad al-Hussein, FN's høykommissær for menneskerettigheter , ifølge Al-Jazeera.
DB170727 Begrunnelsen for å innføre et slikt forbud er avgjørende for om det er i tråd med menneskerettighetene, understreker Anine Kierulf, fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter .
DB170727 Der skal hun i ett år undervise i politikk, menneskerettigheter , samfunnsfag og historie.
AP170727 En slik observasjon står i grell kontrast til statsminister Erna Solbergs uttalelse tidligere i sommer om at Norge fortsatt skal være « et fyrverkeri for menneskerettigheter ».
DB170726 Med på det diplomatiske lasset var også Al Jazeera, en tv-stasjon som er både fryktet og hatet i mange deler av araberverdenen på grunn av sin kritikk av nasjonale myndigheter og kamp for menneskerettigheter .
DN170725 | Unyansert om menneskerettigheter
DB170725 Norge har slutta å heve stemmen på vegne av menneskerettigheter , i alle fall hvis noe på spill for oss selv, som når Kina truer med sanksjoner.
AA170725 Mogherini gjentok dette under en pressekonferanse med de to tyrkiske statsrådene tirsdag og etterlyste « konkrete steg » fra tyrkisk side, blant annet når det gjelder menneskerettigheter , rettssikkerhet, pressefrihet og demokrati.
AA170725 | Menneskerettigheter sentralt i møte mellom EU og Egypt ¶ Menneskerettigheter , sikkerhet og migrasjon var blant temaene for et møte mellom EUs utenrikssjef Federica Mogherini og Egypts utenriksminister Sameh Shoukry.
AA170725 Nylig beskrev FN en ny lov om frivillige organisasjoner som undertrykkende, og et brudd på Egypts forpliktelser i henhold til internasjonale menneskerettigheter .
AA170725 - Bærekraftig sikkerhet og stabilitet kan kun oppnås når menneskerettigheter er fullt tilgjengelig, garantert og opprettholdt, sa Mogherini på en felles pressekonferanse, etter å tidligere ha beskrevet Egypt som en sentral samarbeidspartner for EU.
AA170725 ( ©NTB ) ¶ | Menneskerettigheter sentralt i møte mellom EU og Egypt ¶
DN170724 Sistnevnte ble for øvrig ekskludert fra oljefondet i 2007 på grunn av medvirkning til alvorlig miljøskade og brudd på menneskerettigheter .
DB170722 En befolkningsundersøkelse utført av TNS Gallup for Human-Etisk Forbund i 2016, viser også at 58 prosent mener statens verdigrunnlag bør være demokrati, rettsstat og menneskerettigheter .
DB170722 Begge er konstituerende menneskerettigheter som individet eier, og som politiske institusjoner ikke har noen rett til å avskaffe, og som de bare kan regulere i ytterkantene.
DN170721 | Rettsstat og menneskerettigheter
DA170721 - Dette er en svekkelse for menneskerettigheter og rettsstaten i Europa at et av de store landene i hjertet av Europa har slått inn på en vei der de ikke respekterer rettsstaten.
DB170720 Bistanden er underlagt en klynge av ulike mål som bare er løst knyttet til hverandre, som helse, utdanning, vekst, næringsutvikling, demokratisering, menneskerettigheter , likestilling, klima, miljø, styresett, sivilsamfunn, antikorrupsjon - og redusert fattigdom.
VG170719 Militæret hevdet at kuppet ble utført i forsøk på å gjenvinne menneskerettigheter , folkeretten og den generelle sikkerheten i landet, som de mener Erdogan har ødelagt.
DB170719 Norges kriger i moderne tid ( Afghanistan, Libya ) er blitt solgt inn som humanitær hjelp og støtte til statsbygging og menneskerettigheter .
AA170719 - Hizb ut-Tahrirs juridiske status er blitt trukket tilbake av hensyn til opprettholdelsen av nasjonal enhet, sier generaldirektør Freddy Haris i departementet for justis og menneskerettigheter .
DN170718 ¶ Stortingets nye nasjonale Institusjon for menneskerettigheter fremhevet i 2016 i sin første Årbok Barneombudet for å ha tilbudt barn i det psykiske helsevern hjelp til utforming av klager, sier forfatteren.
AA170718 | Mener begravelsen var et brudd på morens menneskerettigheter
AA170718 Vi mener at dette er en inngripen i familielivet og brudd på hennes menneskerettigheter , sier kvinnens forsvarer, Leif Strøm.
AA170718 Kvinnens forsvarer, Leif Strøm, mener begravelsen av det døde barnet fra Namdal var et brudd på morens menneskerettigheter .
VG170717 Norge og Kina : Solberg tar ikke opp menneskerettigheter med Kina ¶
VG170717 Når menneskerettigheter , rettstat og demokrati rår, blir samfunnet mer rettferdig.
VG170717 Derfor er KrF selvsagt mest opptatt av at pengene faktisk går til å bekjempe den ekstreme fattigdommen, som daglig frarøver medmennesker liv, helse og grunnleggende menneskerettigheter .
DN170717 På G20-møtet mellom verdens toppledere tidligere i juli, brukte Argentinas president Mauricio Macri og Spanias statsminister Mariano Rajoy anledningen til å si at menneskerettigheter ikke blir respektert i Venezuela, skriver Financial Times.
DB170717 Men en vakker dag vil hans og andres tanker om frihet, demokrati, rettsstat og menneskerettigheter igjen tas opp av tusener av kinesere.
DB170716 - Avgjørelsen anføres å være i strid med grunnleggende menneskerettigheter , sier hun.
VG170715 Les også Solberg om kritikken : - Jeg mener fortsatt at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter
DA170715 En talsmann for utenriksdepartementet i Beijing, Geng Shuang, sier Kina formelt har protestert mot de tre landene samt FNs høykommissær for menneskerettigheter .
DA170715 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
DA170715 Han var dømt for å ha medforfattet og skrevet under et politisk manifest med krav om demokrati og menneskerettigheter i Kina.
DA170715 Den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sitt arbeid for menneskerettigheter i Kina.
DA170715 - Det er trist og meget beklagelig at representanter for den frie verden, som selv holder demokrati og menneskerettigheter høyt, ikke i samme grad står opp for vern av andres rettigheter, sier hun.
AA170715 Vi må erkjenne at islam i dens mer radikale former, representerer en ideologi som er uforenlig med universelle menneskerettigheter og integrering i et sekulært demokrati som det norske.
AA170715 I stedet for å spre demokrati og menneskerettigheter har « krigen mot terror » ført til store sivile tap, enorme humanitære lidelser, destabiliserte stater og en folkevandring vi ikke har sett maken til i moderne tid.
AA170715 Demokrati og menneskerettigheter kan ikke spres med våpenmakt.
VG170714 Les også Solberg om kritikken : - Jeg mener fortsatt at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter
DN170714 En talsmann for utenriksdepartementet i Beijing, Geng Shuang, sier Kina formelt har protestert mot de tre landene samt FNs høykommissær for menneskerettigheter .
DB170714 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
AP170714 | Kampen for menneskerettigheter må kjempes også når det passer oss minst Liv Tørres ¶ Menneskerettigheter er ikke bare en sak for konferanser, godværsdager og fine taler med cocktailglass.
AP170714 | Kampen for menneskerettigheter må kjempes også når det passer oss minst Liv Tørres ¶
AA170714 I en Twitter-melding kort tid senere skrev Thorbjørn Jagland, som ledet Nobelkomiteen i 2010, at kampen for menneskerettigheter er fredsskapende arbeid.
AA170714 En talsmann for utenriksdepartementet i Beijing, Geng Shuang, sa fredag at Kina formelt har protestert mot flere land samt FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AA170714 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein er blant dem som har advart mot faren for hevndrap etter gjenerobringen av Mosul.
VG170713 Året etter ble han tildelt Nobels fredspris for sin " lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ".
VG170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler, og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
VG170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler, og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
VG170713 - Hans ikkevoldelige motstand gjorde ham til en helt i kampen for demokrati og menneskerettigheter .
VG170713 - Han var og vil fortsatt være en inspirasjon for alle forsvarere av menneskerettigheter, tvitrer FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
VG170713 - Han var og vil fortsatt være en inspirasjon for alle forsvarere av menneskerettigheter , tvitrer FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein.
VG170713 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
VG170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland til NTB.
VG170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland til NTB.
VG170713 Liu Xiaobo viet sitt liv til ikke-voldelig kamp for menneskerettigheter i Kina.
VG170713 Les også : Et fyrverkeri for menneskerettigheter
VG170713 Kommentar Liu Xiaobo viet sitt liv til ikke-voldelig kamp for menneskerettigheter i Kina.
VG170713 En normalisering av forholdet til Kina må ikke innebære en stilltiende aksept av at menneskerettigheter brytes.
VG170713 Den norske Nobelkomiteen fastslo i 2010 at det er en nær sammenheng mellom menneskerettigheter og fred.
DN170713 « Gjennom den strenge straff han har fått, har Liu blitt det fremste symbol på denne brede kampen for menneskerettigheter i Kina », het det i Nobelkomiteens begrunnelse fra 2010.
DN170713 Liu ble i 2010 tildelt Nobels fredspris for sin « lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ».
DN170713 Fredsprisvinneren har konsekvent fastholdt at dommen bryter både med Kinas egen grunnlov og med sentrale menneskerettigheter .
DB170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred.
DB170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred.
DB170713 - Det er trist og meget beklagelig at representanter for den frie verden, som selv holder demokrati og menneskerettigheter høyt, ikke i samme grad står opp for vern av andres rettigheter.
DB170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
DB170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
DA170713 Nobelkomiteen som jeg ledet ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av arbeidet for fred i verden.
DA170713 Liu ble i 2010 tildelt Nobels fredspris for sin « lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ».
DA170713 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
DA170713 Liu ble i 2010 tildelt Nobels fredspris for sin « lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ».
DA170713 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
DA170713 FREDSPRISVINNER : Liu Xiaobo vant Nobels fredspris i 2010, for sitt arbeid for menneskerettigheter i Kina.
DA170713 Liu ble i 2010 tildelt Nobels fredspris for sin " lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ".
DA170713 Fredsprisvinneren har konsekvent fastholdt at dommen bryter både med Kinas egen grunnlov og med sentrale menneskerettigheter .
DA170713 " Gjennom den strenge straff han har fått, har Liu blitt det fremste symbol på denne brede kampen for menneskerettigheter i Kina ", het det i Nobelkomiteens begrunnelse fra 2010.
AA170713 | Solberg : - Liu Xiaobo var en sentral stemme for menneskerettigheter
AA170713 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling.
AA170713 Liu Xiaobo var i flere tiår en sentral stemme for menneskerettigheter og Kinas videre utvikling, sier statsminister Erna Solberg i en kommentar.
AA170713 Året etter ble han tildelt Nobels fredspris for sin " lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ".
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler, og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler, og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
AA170713 - Hans ikkevoldelige motstand gjorde ham til en helt i kampen for demokrati og menneskerettigheter .
AA170713 - Han var og vil fortsatt være en inspirasjon for alle forsvarere av menneskerettigheter, tvitrer FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
AA170713 - Han var og vil fortsatt være en inspirasjon for alle forsvarere av menneskerettigheter , tvitrer FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein.
AA170713 - Det er trist og meget beklagelig at representanter for den frie verden, som selv holder demokrati og menneskerettigheter høyt, ikke i samme grad står opp for vern av andres rettigheter, sier hun. ( ©NTB ) ¶
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland. ( ©NTB ) ¶
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland. ( ©NTB ) ¶
AA170713 Året etter ble han tildelt Nobels fredspris for sin " lange og ikkevoldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina ".
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
AA170713 - Liu Xiaobo var en mann som kjempet for menneskerettigheter med fredelige midler og Nobelkomiteen ønsket å understreke at kampen for menneskerettigheter er en viktig del av kampen for fred, sier Jagland.
AA170713 - Hans ikkevoldelige motstand gjorde ham til en helt i kampen for demokrati og menneskerettigheter .
DN170711 Foto : Per Thrana ¶ | Menneskerettigheter mot politisk makt ¶
DB170711 Selv de mest utbredte fortolkningene av sunni islamsk teologi er uforenelig med grunnleggende menneskerettigheter .
AA170711 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein frykter også for framtida i Mosul og krever et rettsoppgjør der alle parter stilles til ansvar for eventuelle overgrep og krigsforbrytelser som er begått.
DB170710 - Hun understøtter de liberale prinsippene om toleranse, rettstat, menneskerettigheter og demokrati og er ikke redd for å si fra hva det står om.
AP170710 Målet må være å gjenreise folkerett og menneskerettigheter til å være ledestjerne over egeninteresse-tenkingen.
AA170710 Rajab er også tiltalt i tre andre saker, blant annet for en kronikk han skrev i The New York Times om menneskerettigheter og soningsforhold i Bahrain.
AA170710 Liu ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
AA170710 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein har tatt til orde for en internasjonal gransking og mener at Saudi-Arabia har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser, og det samme mener menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International og Human Rights Watch.
AA170710 - Hun understøtter de liberale prinsippene om toleranse, rettsstat, menneskerettigheter og demokrati og er ikke redd for å si fra hva det står for, sier han.
VG170709 Dette er anklager som kommer fra folk på innsiden, sier Yasmin Sooka, som leder FNs kommisjon for menneskerettigheter i Sør-Sudan.
VG170709 Jeg jobbet der da banken gikk konkurs, sier han, og påpeker at det er uventet fordi han siden har vært rivende idealist på menneskerettigheter og miljø.
DN170709 Liu ble i 2009 dømt til elleve års fengsel for å ha støttet et opprop om demokratisering og menneskerettigheter i Kina.
DB170709 Med Russlands Vladimir Putin, Kinas Xi Jinping og Tyrkias Recep Tayyip Erdogan - og for den saks skyld også Donald Trump - som prominente gjester, unnlot Merkel i sin åpningstale fredag å nevne verdien av ting som universelle menneskerettigheter , ytringsfrihet og demokrati.
DN170708 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, oppfordret kinesiske myndigheter til å tillate en FN-tjenestemann å besøke ham.
AA170708 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, oppfordret kinesiske myndigheter til å tillate en FN-tjenestemann å besøke ham.
VG170707 Tok opp menneskerettigheter
VG170707 Solberg : - Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter
VG170707 Sist, men ikke minst, er det vedtatt i norsk politikk at bistand skal være rettighetsbasert, altså at den skal støtte opp om menneskerettigheter , som også er et politisk spørsmål i stor grad.
DN170707 Foto : Meridith Kohut/Bloomberg ¶ | Menneskerettigheter - utopi og vern ¶
DB170707 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
DA170707 - Ekvatorprinsippene ble etablert i 2003 og har økt oppmerksomheten og fokuset på ansvarlighet, menneskerettigheter , samfunn og miljø.
AA170707 Den kinesiske demokratiforkjemperen ble dømt til elleve års fengsel i 2009 for å ha skrevet et manifest der han blant annet tok til orde for en styrking av demokrati og menneskerettigheter i Kina.
AA170707 En av protestarrangørene opplyser at De Blasio skal tale under en demonstrasjon for menneskerettigheter og demokrati.
AA170707 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
VG170706 | Solberg : - Jeg mener fortsatt at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter
VG170706 Stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal ( KrF ), mener det er viktig å få et normalisert forhold til Kina, men at man ikke kan la være å snakke om brudd på menneskerettigheter .
VG170706 HAMBURG ( VG ) Erna Solberg sier at hun fortsatt mener at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter , men at det må skje uten å bruke pekefingeren.
VG170706 - Regjeringen har vært tydelig på å ha mer oppmerksomhet på menneskerettigheter i utenrikspolitikken.
VG170706 - Kina har store utfordringer knyttet til menneskerettigheter , vi mener det er viktig å få et normalisert forhold til Kina, men når grunnleggende rettigheter åpenbart brytes forventer vi at regjeringen er tydelig på hva vi som nasjon står for, Hjemdal ¶
VG170706 - Jeg mener fortsatt at Norge skal være et fyrverkeri for menneskerettigheter , men jeg mener at Norge skal finne måtene å fremme det på som er funksjonelle, og gjør noe som har betydning.
DB170706 Mye står derfor på spill og regjeringen er i en klassisk skvis mellom våre øvrige interesser i Kina og den respekten « for grunnleggende menneskerettigheter » i utenrikspolitikken som Solberg-regjeringen selv har etterlyst i sin egen politiske plattform.
AA170706 Den kinesiske demokratiforkjemperen ble dømt til elleve års fengsel i 2009 for å ha skrevet et manifest der han blant annet tok til orde for en styrking av demokrati og menneskerettigheter i Kina.
VG170705 SKUFFET : Knut Arild Hareide ( t.h ) er blant dem som sier de er skuffet over Erna Solberg ( t.v ) og regjeringens håndtering av Xiaobo og mener Norges vennskapsforhold med Kina ikke kan gå på bekostning av menneskerettigheter .
VG170705 Kinas president Xi Jinping er onsdag i Berlin og det er knyttet stor spenning til hvorvidt forbundskansler Angela Merkel kommer til å ta opp spørsmål om menneskerettigheter og situasjonen til Liu Xiaobo under besøket.
VG170705 - Men Norge bør likevel ta opp saker om sensur og fri presse, gjerne i større grad enn det siste året der fokus har vært på å normalisere forholdet, fordi Norge har en prinsipiell holdning til menneskerettigheter .
DB170705 juni offentliggjorde 265 medlemmer av Europaparlamentet en felles erklæring om menneskerettigheter i Iran.
BT170705 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
AP170705 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
AA170705 61-åringen har vært fengslet siden 2009, og han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
VG170704 Han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
SA170704 Han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
DN170704 Han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
DB170704 Rytman sier til avisa at menneskerettigheter ennå ikke har vært drøftet i gruppa.
DB170704 Det har FNs høykommisær for menneskerettigheter og en rekke internasjonale organisasjoner slått fast.
DA170704 - Står menneskerettigheter på agendaen for vennegruppen for Kina ?
DA170704 - Regjeringen trår varsomt overfor Kina og har eksempelvis avvist å ta opp menneskerettigheter med kinesiske myndigheter på nåværende tidspunkt.
DA170704 Menneskerettigheter
DA170704 - Står menneskerettigheter på agendaen for vennegruppen for Kina ?
DA170704 - Regjeringen trår varsomt overfor Kina og har eksempelvis avvist å ta opp menneskerettigheter med kinesiske myndigheter på nåværende tidspunkt.
DA170704 Menneskerettigheter
AP170704 Han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
AP170704 Vi må ikke være så opptatt av menneskerettigheter at vi glemmer den politiske realismen.
AP170704 Mindre opptatt av menneskerettigheter ?
AP170704 Det er ikke sikkert at alle tiltak som synes å fremme fred, demokrati og menneskerettigheter gjør det.
AP170704 Det er en rekke andre som kjemper for menneskerettigheter og demokrati som også fortjener støtte, uten å få det.
AP170704 - Men betyr ikke dette at Frp nå toner ned arbeidet for menneskerettigheter ?
AP170704 Menneskerettigheter står ikke på agendaen.
AP170704 Vi må ikke være så opptatt av menneskerettigheter at vi glemmer den politiske realismen.
AP170704 Mindre opptatt av menneskerettigheter ?
AP170704 Det er ikke sikkert at alle tiltak som synes å fremme fred, demokrati og menneskerettigheter gjør det.
AP170704 Det er en rekke andre som kjemper for menneskerettigheter og demokrati som også fortjener støtte, uten å få det.
AP170704 - Men betyr ikke dette at Frp nå toner ned arbeidet for menneskerettigheter ?
AP170704 Menneskerettigheter står ikke på agendaen.
AA170704 Han ble tildelt Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter i landet.
VG170703 Spørsmålet er ikke hvor mange de er, men hvorfor Norge har snudd ryggen til dem, og til deres grunnleggende menneskerettigheter .
VG170703 Når myndigheter bestemmer seg for å bekjempe slaveri, vil de på samme tid bekjempe andre brudd på menneskerettigheter , som organisert kriminalitet og migrasjonsutfordringer.
VG170703 Dette må gjøres gjennom økt fokus på menneskerettigheter .
VG170703 De fleste av oss vet ikke hva det vil si å få sine menneskerettigheter brutt for andres raske fortjeneste og billig arbeidskraft.
VG170703 Alle betegnelser på det samme alvorlige bruddet på grunnleggende menneskerettigheter .
VG170703 I enhver rettsstat skal det finnes en balanse mellom samfunnets behov for beskyttelse, ofrenes behov for gjengjeldelse og forbryterens grunnleggende menneskerettigheter .
VG170703 Advokat Storrvik gjorde det klart da Høyesteretts avviste alle deler av anken hans av dommen fra Borgarting lagmannsrett, som konkluderte med at terroristens menneskerettigheter ikke var brutt.
DN170703 Selv om mange internasjonale sanksjoner ble fjernet etter undertegningen av atomavtalen i 2015, har USA beholdt sanksjoner som er knyttet til menneskerettigheter og utvikling av militære raketter.
DN170703 Jeg er glad for at Norge begynner å få et normalisert forhold til Kina, men det skal ikke gå på bekostning av menneskerettigheter .
DN170703 - Jeg syns statsministeren bør kunne uttale to klare helsetninger om Liu Xiaobo, og kreve at både han og hans kone må behandles i tråd med grunnleggende menneskerettigheter , sier nestleder Ola Elvestuen til Aftenposten.
DN170703 - Her synes jeg Norge burde gjøre felles sak med de andre europeiske landene, slik det er naturlig i spørsmål om menneskerettigheter der vi deler felles verdigrunnlag, sier leder i utenrikskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt ( Ap ), til NRK.
DN170703 Foto : Vidar Ruud/NTB scanpix ¶ | Menneskerettigheter til folket ¶
AP170703 Putin ser på vestlig demokrati med menneskerettigheter og valg som staffasje som vestlige ledere kan pynte seg med, men at de i virkeligheten er like korrupte og hyklerske som russiske ledere.
AA170703 Selv om mange internasjonale sanksjoner ble fjernet etter undertegningen av atomavtalen i 2015, har USA beholdt sanksjoner som er knyttet til menneskerettigheter og utvikling av militære raketter.
VG170702 « Her synes jeg Norge burde gjøre en felles sak med de andre europeiske landene, slik det er naturlig i spørsmål om menneskerettigheter , der vi deler felles verdigrunnlag », sier Huitfeldt i en skriftlig uttalelse.
VG170702 SKUFFET : Knut Arild Hareide mener er skuffet over regjeringens håndtering av Xiaobo og mener Norges vennskapsforhold med Kina ikke kan gå på bekostning av menneskerettigheter .
VG170702 Jeg er glad for at Norge begynner å få et normalisert forhold til Kina, men det skal ikke gå på bekostning av menneskerettigheter .
VG170702 - Jeg synes statsministeren bør kunne uttale to klare helsetninger om Liu Xiaobo, og kreve at både han og hans kone må behandles i tråd med grunnleggende menneskerettigheter , sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen til Aftenposten.
DB170702 Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik ( KrF ) er i dag leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter .
DB170702 I avtaleteksten er ikke menneskerettigheter nevnt, men Solberg og utenriksminister Børge Brende har uttalt at avtalen på sikt gir rom for kritikk.
DB170702 - Jeg synes statsministeren bør kunne uttale to klare helsetninger om Liu Xiaobo, og kreve at både han og hans kone må behandles i tråd med grunnleggende menneskerettigheter , sier han til avisa.
DB170702 - Her synes jeg Norge burde gjøre felles sak med de andre europeiske landene, slik det er naturlig i spørsmål om menneskerettigheter der vi deler felles verdigrunnlag, sier Anniken Huitfeldt ( Ap ), leder i utenrikskomiteen på Stortinget, i en SMS til Dagbladet.
DB170702 I avtaleteksten er ikke menneskerettigheter nevnt, men Solberg og utenriksminister Børge Brende har uttalt at avtalen på sikt gir rom for kritikk.
DB170702 - Jeg synes statsministeren bør kunne uttale to klare helsetninger om Liu Xiabo, og kreve at både han og hans kone må behandles i tråd med grunnleggende menneskerettigheter , sier han til Aftenposten.
DB170702 - Her synes jeg Norge burde gjøre felles sak med de andre europeiske landene, slik det er naturlig i spørsmål om menneskerettigheter der vi deler felles verdigrunnlag, sier Anniken Huitfeldt ( Ap ), leder i utenrikskomiteen på Stortinget, i en SMS til Dagbladet.
AP170702 Petter Eide ( SV ) er tidligere generalsekretær i Amnesty og har selv deltatt i dialog om menneskerettigheter med Kina.
AP170702 Ola Elvestuen ( V ) mener statsminister Erna Solberg må kunne snakke tydelig om brudd på grunnleggende menneskerettigheter .
AP170702 - Jeg syns statsministeren bør kunne uttale to klare helsetninger om Liu Xiaobo, og kreve at både han og hans kone må behandles i tråd med grunnleggende menneskerettigheter , sier Elvestuen til Aftenposten.
AP170702 - Dette er ikke en provokasjon - det handler om å stå opp for grunnleggende menneskerettigheter .
VG170701 VG mener : Pride handler om menneskerettigheter
AP170701 - I dag er homoseksuelle på en måte symbolet på menneskerettigheter .
AA170701 Organisasjonen arbeider for fred, rettferdighet og menneskerettigheter globalt og ledes i dag av Bans forgjenger i FN, Kofi Annan.
VG170630 Retten til selv å bestemme over egen kropp, retten til å bli hørt i saker som berører en selv og retten til selv å velge hvem man vil gifte seg med, er grunnleggende menneskerettigheter .
VG170630 Grunnleggende menneskerettigheter
VG170630 Å forsvare deres menneskerettigheter kan være farlig.
DB170630 Forebygging er avgjørende for å sikre grunnleggende verdier som demokrati, menneskerettigheter og trygghet.
VG170629 Les VGs leder : Pride handler om menneskerettigheter
VG170629 | Pride handler om menneskerettigheter
VG170629 I disse landene mangler grunnleggende menneskerettigheter .
DN170629 - Selskapene settes til observasjon på grunn av risiko for at de er ansvarlig for systematiske brudd på menneskerettigheter , skriver oljefondet i en uttalelse torsdag.
DB170629 - Den intense bombingen av Raqqa de siste tre ukene har gjort sivilbefolkningen vettskremte og de vet ikke hvor de skal søke tilflukt, sa FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein onsdag.
AA170629 - Den intense bombingen av Raqqa de siste tre ukene har gjort sivilbefolkningen vettskremte og de vet ikke hvor de skal søke tilflukt, sa FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein onsdag.
SA170628 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, advarer om at opptil 100.000 sivile er fanget av kamphandlingene i den syriske byen Raqqa.
DB170628 Forrige uke behandlet Stortinget årsrapporten til Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter ( NIM ), og med det en sak som vil kunne bli historisk viktig for barn som flykter alene til Norge.
DB170628 Norge blir bare et geografisk avgrenset konglomerat for FNs menneskerettigheter og andre internasjonale konvensjoner ; en slags plattform for å gjøre verden til et bedre sted.
DA170628 Men det vil oppstå uklarheter, mener direktør for Amnesty Internationals program for sikkerhet og menneskerettigheter i USA, Naureen Shah, som mener at selv hun, som en erfaren advokat, har problemer med å tolke meningen.
DA170628 Det fremstår uklart og kan skape forvirring og kaos, ifølge organisasjoner som jobber med menneskerettigheter og flyktningspørsmål.
DA170628 Årets tema « Likhet » er en del av festivalens holdningskampanje med søkelys på menneskerettigheter , og blant programtilbudet er fire minutters øyekontakt med en flyktning.
AA170628 - Den intense bombingen av Raqqa de siste tre ukene har gjort sivilbefolkningen vettskremte og de vet ikke hvor de skal søke tilflukt, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
SA170627 I likhet med andre menneskerettigheter må ytringsfriheten noen ganger kunne innskrenkes for å verne om andre sentrale rettigheter.
AA170627 61-åringen er en av Kinas mest kjente aktivister, og han har i flere tiår jobbet for mer demokrati og kjempet for menneskerettigheter i landet.
VG170626 Erna Solberg valgte å ikke ta opp menneskerettigheter med kinesiske myndigheter da en gigantdelegasjon dro til Beijing i april for å markere normaliseringen av forholdet.
VG170626 - På den måten kan norske myndigheter, istedet for å velge en forsiktig og unnvikende strategi, markere at Norge står bak fredsprisutdelingen og hans kamp for demokrati og menneskerettigheter i Kina, sier Eide.
VG170626 - Han har vært en sterk talsmann for at grunnleggende menneskerettigheter skal gjelde også i Kina, sa daværende leder Torbjørn Jagland i Nobelkomiteen da han annonserte vinneren.
VG170626 Året før hadde han vært med på å skrive Charter 08, som ble offentliggjort på 60 årsdagen for FNs universelle menneskerettigheter .
VG170626 SYMBOL : Fredsprisvinner Liu Xiaobo er det fremste symbol på kampen for menneskerettigheter i Kina, skriver Per Olav Ødegaard.
VG170626 Prosessen mot fredsprisvinneren viser hvor viktig det er å fortsette kampen for menneskerettigheter i Kina.
VG170626 Men det er grunnleggende unormalt hvis Norge skal avstå fra å ta opp menneskerettigheter av frykt for kinesiske reaksjoner.
VG170626 Komiteen fastslo at det er en nær sammenheng mellom menneskerettigheter og fred.
VG170626 Han fikk Nobels fredspris fordi han fremstår som det fremste symbol på kampen for grunnleggende menneskerettigheter i Kina.
VG170626 Da Nobelkomiteen i 2010 bestemte at Liu Xiaobo skulle få årets fredspris var begrunnelsen hans lange og ikke-voldelige kamp for sentrale menneskerettigheter i Kina.
DN170626 Det er også menneskerettigheter .
BT170626 Som de etter lov og menneskerettigheter har krav på.
AA170626 Det er også menneskerettigheter . » | Australiere dømt til fengsel i Kina ¶
AA170626 Det er også menneskerettigheter . » | Advokat : Fredsprisvinner Liu Xiaobo har uhelbredelig kreft ¶
AA170626 - Liu Xiaobo har ført en utrettelig kamp for demokrati og menneskerettigheter i Kina og har allerede måttet betale en høy pris for sitt uredde engasjement, skriver komiteen i en uttalelse.
DB170625 Hun hadde deltatt i en to måneder lang sit-in-aksjon utenfor kinesisk UD i Beijing, med krav om at vanlige folk skulle få anledning til å komme med innspill til Kinas årlige rapport om menneskerettigheter .
DB170625 Helseminister Bent Høie må sikre at Norge følger sine forpliktelser på grunnleggende menneskerettigheter , og legge til rette slik at samtlige som oppholder seg i Norge får tilgang til helsehjelp, skriver artikkelforfatteren.
DB170625 Bent Høie må sikre at Norge følger sine forpliktelser på grunnleggende menneskerettigheter , og legge til rette slik at samtlige som oppholder seg i Norge får tilgang til helsehjelp.
VG170623 - Det er usivilisert, historieløst og klart i strid med grunnleggende menneskerettigheter og flyktningkonvensjonen, legger hun til.
VG170623 UiO-professor Mads Andenæs, som jobber med internasjonal rett og menneskerettigheter , mener Frp risikerer Norges omdømme internasjonalt dersom de forsøker å gjøre punktene til politikk.
VG170623 Flyktningers rett til å søke asyl er nedfelt i tunge, grunnleggende internasjonale konvensjoner som Flyktningkonvensjonen og FNs Verdenserklæring om menneskerettigheter .
VG170623 Ekspert på menneskerettigheter og folkerett, UiO-professor Cecilia Baillet, mener Frps forslag er bekymringsfullt.
DA170623 - Vi ønsker å vise støtte til mangfold, menneskerettigheter , ytringsfrihet og fellesskap.
SA170622 KRONIKK : Hvis såkalte pro-palestinske aktivister virkelig ønsker å hjelpe, bør de kreve frihet, menneskerettigheter , demokrati og rettferdighet for palestinerne.
SA170622 Hvis såkalte pro-palestinske aktivister virkelig ønsker å hjelpe, bør de kreve frihet, menneskerettigheter , demokrati og rettferdighet for palestinerne.
AP170621 Saudi-Arabias ambassadør til Norge meldte seg på i debatten om menneskerettigheter : Kvinner i Saudi-Arabia er bortskjemte.
AP170621 Og lot seg intervjue av Aftenposten : - Islam overstyrer menneskerettigheter .
AP170621 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein har tatt til orde for en internasjonal gransking og mener at Saudi-Arabia har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser, og det samme mener menneskerettsorganisasjoner som Amnesty og Human Rights Watch.
DB170620 Ingebjørg Godskesen kunne ikke være tilstede fordi hun var på oppdrag i Tyrkia, utnevnt av Europarådet som rapportør for oppfølging av menneskerettigheter .
DB170620 - Jeg mener han er en god president : En president som har jobbet mye med menneskerettigheter , med systemer og som har vært en god representant for Stortinget, sa hun.
DB170620 Han mener likevel det er viktig å ha dialog med det lukkede landet, som er kjent for å true omverden med bruk av atomvåpen, brudd på menneskerettigheter og andre demokratiske rettigheter.
DB170620 Han mener likevel det er viktig å ha dialog med det lukkede landet, som er kjent for å true omverden med bruk av atomvåpen, brudd på menneskerettigheter og andre demokratiske rettigheter.
AA170620 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklaget tirsdag myndighetene i Kongo for å ha væpnet en annen militsgruppe i Kasai-regionen, Banu Mura, for å bekjempe Kamuina Nsapu-militsen.
SA170619 Advarsler fra fagmiljøer om at tiltak hemmer integrering og bryter menneskerettigheter , faller for døve ører.
DN170618 Byrået skriver også at dette er et slag for EUs posisjon som beskytter av menneskerettigheter .
DN170618 - Dette uføret er det seneste slaget mot EUs legitimitet som en beskytter av menneskerettigheter , skal tre diplomater ha fortalt byrået.
DB170617 På en pressekonferanse understreket Cubas president Raúl Castro at de hadde delte syn om demokrati, menneskerettigheter og det politiske systemet.
DB170617 Menneskerettigheter ?
DA170617 - Det må bli kjedelige, men viktige ting som rettssikkerhet og menneskerettigheter .
VG170616 Trump mener man må kreve mer fra Cuba når det kommer til menneskerettigheter og ting som frie valg.
VG170616 Obama besøkte Cuba : Blokaden vil bli avblåst ¶ Menneskerettigheter
DB170616 Denne uka utrykte FNs høykomissær for menneskerettigheter bekymring for doblingen av saker knyttet til majestetforbytrelser siden militærkuppet i 2014.
DB170615 « Trump - venn av Putin, Sisi, Salman, Duterte, Erdodan - vil bruke menneskerettigheter for å legitimere at han rammer det cubanske folket ».
DB170615 Trump, som nylig inngikk milliardavtale med Saudi-Arabia uten å nevne menneskerettigheter med ett ord, vil nå bruke storslegga mot Cuba. arkitekten bak Obamas Cuba-normaliserin, sikkerhetsrådgiver Ben Rhodes, la ut følgende twitter-melding : ¶
DB170615 Krav om menneskerettigheter
DB170615 - Presidenten er opptatt av å sikre menneskerettigheter for alle i hele verden, og når vi går gjennom Cuba-politikken, vil det være et hovedfokus, uttalte Spicer i februar.
DB170615 Dermed mener mange, også her i Norge, at vi nå må se på muligheten av å gå fra både flyktningkonvensjon og menneskerettigheter - i den grad disse bidrar til å lokke migranter i vår retning.
DA170615 Mange mener det er denne avtalen som nå har gitt Saudi-Arabia selvtillit til å gå til dette skrittet, sier Butenschön, som er professor ved Norsk Senter for menneskerettigheter .
SA170614 Det internasjonale fotballforbundet ( Fifa ) har sagt at de skulle ta brudd på menneskerettigheter og arbeidstageres rettigheter på alvor.
DA170614 Eid, som har jobbet med menneskerettigheter i over tjue år, besøkte denne uka Norge for å møte norske politikere, LO og representanter for den israelske ambassaden.
AP170614 Det internasjonale fotballforbundet ( Fifa ) har sagt at de skulle ta brudd på menneskerettigheter og arbeidstageres rettigheter på alvor.
DB170613 En av forfatterne er Richard Falk, som fra 2008 til 2014 var FNs spesielle rapportør om menneskerettigheter i de okkuperte palestinske områdene fra 1967.
DB170613 Norge har vært et foregangsland for sikring av menneskerettigheter internasjonalt.
DB170613 NIM mener de konsekvenser økt overvåkning samlet sett har for sentrale menneskerettigheter må utredes bedre.
DB170613 I dag behandler Stortinget årsmeldingen fra Nasjonal institusjon for menneskerettigheter ( NIM ) om menneskerettssituasjonen i året som gikk.
DB170613 FNs uavhengige ekspert på eldres menneskerettigheter har anslått at det i 2050 vil være ca to milliarder mennesker over 60 år, sammenlignet med dagens 600 millioner.
SA170612 Det er også på tide med en bred debatt om menneskerettigheter og den dårlige rettssikkerheten.
SA170612 Det er også på tide med en bred debatt om menneskerettigheter og den dårlige rettssikkerheten.
NL170612 Dette innspillet setter skoltesamenes menneskerettigheter på dagsorden.
NL170612 Det er gledelig å registrere at Norges Nasjonale institusjon for menneskerettigheter nylig har nevnt skoltesamiske rettigheter i sitt innspill til Norges rapport til FNs rasediskrimineringskomite.
DA170612 | Suu Kyi presset om menneskerettigheter under Sverige-besøk ¶
DA170612 Under en pressekonferanse mandag framholdt Stefan Löfven at menneskerettigheter er viktig og at brudd på disse må straffes.
DA170612 - Slik sett har fredsdiplomatiet spilt fallitt, konstaterer Butenschøn fra Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.
BT170612 - Et forbud mot ansiktsdekkende plagg bryter med grunnleggende menneskerettigheter , som lik rett til utdanning.
AP170612 De kritiserer Irans brudd på menneskerettigheter .
AA170612 | Suu Kyi presset om menneskerettigheter under Sverige-besøk ¶
AA170612 Under en pressekonferanse mandag framholdt Stefan Löfven at menneskerettigheter er viktig og at brudd på disse må straffes.
AA170612 Jagland viser til statsminister Theresa Mays uttalelser om at menneskerettigheter ikke må komme i veien for kampen mot terror.
AA170612 Med en slik begrunnelse er forbudet i tråd med menneskerettighetene, ifølge Anine Kierulf, nytilsatt fagdirektør ved Nasjonal institusjon for menneskerettigheter .
BT170611 Vi må heller prioritere allianser og en forsvarspolitikk tuftet på forsvar, med grunnlag i menneskerettigheter og lands rett til frihet - ikke amerikansk storpolitikk.
VG170609 Det er likevel ikke slik at dette skal skje på bekostning av de innsattes soningsprogresjon, helse eller menneskerettigheter , heter det i rapporten.
SA170609 Norges fotballforbund ( NFF ) sier at de i samarbeid med de nordiske forbundene allerede utfordrer FIFA på menneskerettigheter og forpliktelser om samfunnsansvar i forbindelse med avviklingen av mesterskap.
DN170609 Det vil i så fall være et brudd på internasjonale menneskerettigheter , men disse lovene foreslår May å endre, slik at Storbritannia kan få sendt tilbake personer til landet de opprinnelig kommer fra.
DB170609 Hun la likevel til at nordirene må foreta en grunding vurdering av en høyesterettsdom som sier at å nekte voldtatte kvinner abort bryter med britiske og europeiske menneskerettigheter .
DB170609 Med kunnskap om menneskerettigheter og utenriksstoff, ser han ikke bort fra at han blant annet vil skrive om temaer som kretse rundt dette.
AP170609 Norges fotballforbund ( NFF ) sier at de i samarbeid med de nordiske forbundene allerede utfordrer FIFA på menneskerettigheter og forpliktelser om samfunnsansvar i forbindelse med avviklingen av mesterskap.
SA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
FV170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
DN170608 Disse har en politisk interesse rettet mot Israel, fremfor en ekte interesse for menneskerettigheter , sier Poraz.
DB170608 Han hadde saksøkt staten for å bryte hans menneskerettigheter under soning og vant delvis fram i tingretten, men tapte på alle punkter i Borgarting lagmannsrett tidligere i år.
DB170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
DB170608 I går sa hun at hun ville overkjøre menneskerettigheter , hvis de kommer i veien for terrorbekjempelse.
DA170608 Han hadde saksøkt staten for å bryte hans menneskerettigheter under soning og vant delvis fram i tingretten, men tapte på alle punkter i Borgarting lagmannsrett tidligere i år.
DA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
BT170608 Og O'Neill selv har også tatt de politiske konsekvensen av sitt filosofiske virke - både ved å ta på seg krevende institusjonelle roller som å lede Kommisjonen for likeverd og menneskerettigheter i Storbritannia, og ved å være partipolitisk uavhengig medlem av Overhuset i det britiske parlamentet.
BT170608 Hun er blant annet kjent for å bruke filosofien til å takle konkrete samfunnsspørsmål, og hun har jobbet med blant annet bioetikk, menneskerettigheter og tillit.
AP170608 Norge har en viktig rolle å spille når det gjelder å fremme menneskerettigheter internasjonalt, og gapet mellom ord og handlinger må bli mindre, skriver Nancy Herz ( bildet ).
AA170608 Antall sivile som blir drept mens de flykter fra IS-kontrollerte områder i Mosul, stiger kraftig, opplyser FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
AA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
AA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
AA170608 Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter .
VG170607 ANINE KIERULF, fagdirektør, Nasjonal institusjon for menneskerettigheter
DB170607 I sitt valgkampmanifest lovet det konservative partiet at det ikke skulle endre loven om menneskerettigheter før Brexit er gjennomført, og at Storbritannia ikke skulle trekke seg fra Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen før om minst fem år.
DA170607 Statsråden hadde med seg forfatter Jostein Gaarder i « bagasjen » i sin delegasjon, og Gaarder selv sa i går til Dagsavisen at Helleland dermed fikk fram et budskap om både ytringsfrihet og menneskerettigheter , nettopp ved å velge nettopp ham og hans forfatterskap.
DA170607 Han har også notert seg at statsråden « ikke finner det naturlig » å snakke om ytringsfrihet og menneskerettigheter i Kina.
DA170607 - Med forbehold om at jeg ikke vet hvordan Gaarder formulerte seg i Kina, så skjønner jeg ikke helt vitsen med at budskapet om menneskerettigheter kommer fram indirekte.
BT170607 ADLET FILOSOF : Årets Holbergprisen-vinner Onora O'Neill, har levert banebrytende forskningsarbeid om Immanuel Kant, om strukturelle årsaker til undertrykkelse og menneskerettigheter .
BT170607 Særlig kjent for arbeidet med Immanuel Kants tenkning, bioetikk, menneskerettigheter , tillit og kommunikasjonsetikk.
AA170607 | May mener menneskerettigheter ikke må komme i veien for kampen mot terror ¶
DB170606 Dette gjør vi i mer enn 90 land i verden og vi jobber med hele spekteret av menneskerettigheter , inkludert rettigheter for kvinner, barn, mentalt og fysisk uføre, flyktninger og mange andre.
AP170606 Landsbyene - Khirbet Mohsen og Khirbet al-Saba - ligger cirka 80 kilometer fra Raqqa by og cirka 7 kilometer fra veien mellom Aleppo og Raqqa, melder Syrias observatorium for menneskerettigheter ( SOHR ).
AP170606 Det syriske observatoriet for menneskerettigheter ( SOHR ), som rapporterer om Syriakrigen fra London, opplyser at SDF angrep den østlige utkanten av Raqqa og en militærbase nord for byen tirsdag morgen.
AA170606 Minst 163 mennesker er skutt og drept av IS for å hindre dem fra å flykte, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
VG170605 Midtøsten-ekspert og professor ved Norsk senter for menneskerettigheter , Nils Butenschøn, sier til VG at spenningen mellom Qatar og Saudi-Arabia har vært økende siden Den arabiske våren i 2011.
VG170605 MAKTKAMP : Midtøsten-ekspert og professor ved Norsk senter for menneskerettigheter , Nils Butenschøn, mener det som skjer nå må ses i sammenheng med den regionale maktkampen i området.
AP170605 Ansvaret for å beskytte opplysningene følger av Grunnloven, menneskerettigheter , og lovgivning.
VG170604 De vil at vi slutter å møtes og kose oss på en lørdagskveld, de vil at vi ikke stemmer på torsdag, de vil ødelegge menneskerettigheter og borgerrettigheter.
DB170604 Det er en ideologi som mener at vår levemåte, med demokrati, mangfold og menneskerettigheter , ikke er forenlig med islam.
FV170603 - Elever som får dårlig karakter på grunn av at de er blitt villedet om oppgaveteksten, har god grunn til å klage, sier leder for Akershus fylkeselevråd, Mathias Opdal Weseth, etter tabben rundt eksamen i politikk og menneskerettigheter på videregående skole.
DB170603 - Siden sikkerhetsrådet i stadig større grad fremmer menneskerettigheter , håper vi at Ekvatorial-Guinea ikke motarbeider det arbeidet, sier Charbonneau i HRW.
DB170603 I boka « 1947 - da vår verden ble til » skriver hun om alt fra nynazister og menneskerettigheter til sentrale figurer på hvert sitt felt, fra Christian Dior til Thelonius Monk, fra Simone de Beauvoir til Trygve Lie.
AA170603 Oppgaveteksten på bokmål i politikk og menneskerettigheter lød slik : « Drøft utfordringer knyttet til nasjonalstatenes og andre aktørers rolle og muligheter til å håndtere internasjonale utfordringer, som for eksempel flyktningkrisen ».
AA170603 Elevene som gikk opp i eksamen i politikk og menneskerettigheter denne uka fikk ulike oppgavetekster avhengig av om de leste oppgaven på bokmål eller nynorsk.
AA170603 Avdelingsdirektør Hedda Birgitte Huse i Utdanningsdirektoratet beklager feilene, men sier det ikke er aktuelt å annullere årets eksamen i politikk og menneskerettigheter . ( ©NTB ) ¶
AP170602 Verst gikk det for 2630 avgangselever som gikk opp til eksamen i politikk og menneskerettigheter mandag denne uken.
AP170602 Rektor Brynhild Idland ved Nadderud videregående skole opplyser at skolen har tatt opp oppgaveteksten fra eksamen i politikk og menneskerettigheter i et klagebrev til direktoratet.
AP170602 Huse avviser at det er aktuelt å annullere årets eksamen i politikk og menneskerettigheter .
AP170602 - Vi beklager at elevene i norsk hovedmål og i politikk og menneskerettigheter har opplevd noen forskjeller i oppgavetekstene på bokmål og nynorsk.
AP170602 - Elever som får dårlig karakter på grunn av at de er blitt villedet om oppgaveteksten, har god grunn til å klage, sier leder for Akershus fylkeselevråd, Mathias Opdal Weseth, etter tabben rundt eksamen i politikk og menneskerettigheter på videregående skole.
AP170602 Seniorrådgiver Nasjonale institusjon for menneskerettigheter .
AP170602 FOTO : Pernille Meum, Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter
VG170601 Senest tirsdag denne uken kom FNs høykommissær for menneskerettigheter en rapport som slår alarm om massedrap og straffefrihet.
AA170601 Mange sviktet da Fjellbu og hans likesinnede sto opp for frihet og menneskerettigheter i 1942.
AA170601 Hva ville han, som med stort mot, sto opp for menneskerettigheter og frihet den gangen ha gjort i dag ?
DB170531 FNs høykommisær for menneskerettigheter ( UNHCR ) opplyste tirsdag om at ytterligere 50 lik ble hentet opp i forrige uke.
DB170531 I deres øyne er ideen om universelle menneskerettigheter utelukkende vestlig propaganda.
AA170531 Det har vært bekymring for hvorvidt Trump-familiens økonomiske interesser i land som Kina vil føre til at Trump-administrasjonen får et mer grumsete forhold til menneskerettigheter rundt omkring i verden. ( ©NTB ) ¶
DA170530 « Regjeringen har valgt at det er UD som skal følge opp menneskerettigheter i forhold til kinesiske myndigheter.
DA170530 På sin Facebook-side kommenterer William Nygaard : « Vår regjering utsetter det meste når menneskerettigheter står på agendaen i land som synder.
DA170530 Kulturministeren fant det « ikke naturlig » å ta opp menneskerettigheter i møtet med Kinas kulturminister fredag.
DA170530 Det er naturlig at kulturministeren nå inviterer til dialog med våre organisasjoner om hvordan Norge skal forholde seg til brudd på menneskerettigheter i Kina, sier Einarson.
DA170530 - Vi får ta til etterretning at både statsministeren og kulturministeren har valgt å ikke ta opp menneskerettigheter ved sine nylige besøk, og heller gjør dette på en annen måte, konstaterer Kristenn Einarson, direktør i Den norske Forleggerforening.
DA170530 - Men skal man ta menneskerettigheter på alvor, ikke bare selge fisk, bør kulturministeren snarest ta en prat med de norske organisasjonene som jobber med ytringsfrihet og menneskerettigheter .
DA170530 - Men skal man ta menneskerettigheter på alvor, ikke bare selge fisk, bør kulturministeren snarest ta en prat med de norske organisasjonene som jobber med ytringsfrihet og menneskerettigheter.
DA170530 - Jeg er ikke bare overrasket, jeg er sjokkert over at vår kulturminister unngår å diskutere menneskerettigheter med regjeringen i Kina, sier William Nygaard, styreleder i Norsk PEN.
DA170530 - Erna Solberg og regjeringen er ikke villige til å ta opp menneskerettigheter i drøftinger med den kinesiske regjering.
AP170530 Da den kinesiske dissidenten og regimekritikeren Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter , ble det på dagen full stopp i det politiske og diplomatiske forholdet mellom Norge og Kina.
AP170530 Da den kinesiske dissidenten og regimekritikeren Liu Xiaobo fikk Nobels fredspris i 2010 for sin kamp for menneskerettigheter , ble det på dagen full stopp i det politiske og diplomatiske forholdet mellom Norge og Kina.
AP170530 Methi hos Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter stilte i Aftenposten den 24.5 et godt spørsmål om « Hvem har ansvar for kommentarfeltene ?
AA170530 Det opplyser FNs høykommissær for menneskerettigheter ( UNHCR ) tirsdag.
VG170529 De er begge unge, snakker om internasjonal solidaritet og menneskerettigheter , og ønsker globalisering velkommen.
SA170529 Menneskerettigheter
NL170529 Fra tid til annen får jeg spørsmål om hvorfor jeg orker å engasjere meg i kampen for mangfold og menneskerettigheter .
NL170529 Det er en sak om menneskerettigheter , ja, men ikke ytringsfriheten, derimot ens rett til liv, frihet og sikkerhet.
DN170529 Menneskerettigheter
DB170529 Han fortsatte imidlertid sin kamp for menneskerettigheter , skrev rapporter og ga intervjuer, til myndighetenes sterke misnøye.
DB170529 - Rent generelt så vil vi understreke at menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia er bekymringsfull, og at menneskerettigheter er et sentralt spørsmål i vår dialog med landet, sier Lunde.
DB170529 - Min viktigste beskjed til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dets dypeste mening er fundamentale vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk etter sitt møte med Trump.
DA170529 Han fortsatte imidlertid sin kamp for menneskerettigheter , skrev rapporter og ga intervjuer, til myndighetenes sterke misnøye.
DA170529 - Rent generelt så vil vi understreke at menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia er bekymringsfull, og at menneskerettigheter er et sentralt spørsmål i vår dialog med landet, sier Lunde.
AP170529 Han fortsatte imidlertid sin kamp for menneskerettigheter , skrev rapporter og ga intervjuer, til myndighetenes sterke misnøye.
AP170529 - Rent generelt så vil vi understreke at menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia er bekymringsfull, og at menneskerettigheter er et sentralt spørsmål i vår dialog med landet, sier Lunde.
AA170529 Han fortsatte imidlertid sin kamp for menneskerettigheter , skrev rapporter og ga intervjuer, til myndighetenes sterke misnøye.
AA170529 - Rent generelt så vil vi understreke at menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia er bekymringsfull, og at menneskerettigheter er et sentralt spørsmål i vår dialog med landet, sier Lunde.
VG170528 Det er all grunn til å se med skepsis på at nettopp Qatar står bak, for den knøttlille gulfstaten er ingen fanebærer for demokrati og menneskerettigheter .
AP170528 | Kulturministeren : Menneskerettigheter tas opp med Kina til høsten, i UD-regi ¶
AP170528 Via SMS meddeler statsråden at « Utenriksdepartementet arbeider for å få til et første konsultasjonsmøte » med kineserne der menneskerettigheter ( MR ) kan bli tema, og at dette møtet er planlagt « over sommeren » : ¶
AP170528 Under besøket ble det enighet om å opprette en årlig konsultasjonsmekanisme på politisk nivå i Utenriksdepartementet for å drøfte alle saker av felles interesse, inkludert menneskerettigheter .
AP170528 PEN : Ta opp menneskerettigheter nå ¶
AP170528 Men ingen norske topp-politikere snakker foreløpig om menneskerettigheter når de besøker landet der det allmektige kommunistpartiet ikke tåler opposisjon, der MR-advokater fengsles - og der fredsprisvinneren fra 2010 fortsatt soner sin dom på 11 år.
AP170528 Men Solberg tok ikke opp menneskerettigheter , hverken med president Xi Jinping eller med statsminister Li Keqiang, og hun begrunnet dette med at det først måtte bygges en mer solid plattform for dialog.
AP170528 BEIJING/TIANJIN ( Aftenposten ) : Det var ikke « naturlig » å ta opp menneskerettigheter i møte med topp-politikere i Beijing, ifølge kultur- og idrettsminister Linda Hofstad Helleland ( H ).
AP170528 | Kulturministeren : Menneskerettigheter tas opp med Kina til høsten, i UD-regi ¶
AP170528 Via SMS meddeler statsråden at « Utenriksdepartementet arbeider for å få til et første konsultasjonsmøte » med kineserne der menneskerettigheter ( MR ) kan bli tema, og at dette møtet er planlagt « over sommeren » : ¶
AP170528 Under besøket ble det enighet om å opprette en årlig konsultasjonsmekanisme på politisk nivå i Utenriksdepartementet for å drøfte alle saker av felles interesse, inkludert menneskerettigheter .
AP170528 PEN : Ta opp menneskerettigheter nå ¶
AP170528 Men ingen norske topp-politikere snakker foreløpig om menneskerettigheter når de besøker landet der det allmektige kommunistpartiet ikke tåler opposisjon, der MR-advokater fengsles - og der fredsprisvinneren fra 2010 fortsatt soner sin dom på 11 år.
AP170528 Men Solberg tok ikke opp menneskerettigheter , hverken med president Xi Jinping eller med statsminister Li Keqiang, og hun begrunnet dette med at det først måtte bygges en mer solid plattform for dialog.
AP170528 BEIJING/TIANJIN ( Aftenposten ) : Det var ikke « naturlig » å ta opp menneskerettigheter i møte med topp-politikere i Beijing, ifølge kultur- og idrettsminister Linda Hofstad Helleland ( H ).
DB170526 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, sa fredag at det må gjøres mer for å beskytte sivile under bombeangrepene mot IS i Syria.
DB170526 Menneskene har nemlig i et noenlunde globalt fellesskap klart å uttrykke noe sånt som « Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter .
AP170526 Avisen mener det er en påfallende kontrast mellom hvordan han lovte USAs allierte i den arabiske verden at USA ikke skulle belære dem om menneskerettigheter , og hans krasse kritikk av USAs europeiske allierte.
AP170526 Avisen mener det er en påfallende kontrast mellom hvordan han lovte USAs allierte i den arabiske verden at USA ikke skulle belære dem om menneskerettigheter , og hans krasse kritikk av USAs europeiske allierte.
AP170526 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, sa fredag at det må gjøres mer for å beskytte sivile under bombeangrepene mot IS i Syria.
AP170526 Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sendte tidligere i mai et brev til Russlands høykommissær for menneskerettigheter Tatjana Moskalkova.
AA170526 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, sa fredag at det må gjøres mer for å beskytte sivile under bombeangrepene mot IS i Syria.
AA170526 Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sendte tidligere i mai et brev til Russlands høykommissær for menneskerettigheter Tatjana Moskalkova.
AA170526 - Det er tilbakegang på menneskerettigheter i flere land.
DN170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk.
AP170525 Vi er i ferd med å frata barn deres grunnleggende menneskerettigheter .
AA170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekten for menneskets verdighet, sa Tusk da han møtte pressen etter besøket.
AA170525 - Mitt hovedbudskap til president Trump var at det som gir vårt samarbeid og vennskap dypest mening, er grunnleggende vestlige verdier som frihet, menneskerettigheter og respekt for menneskets verdighet, sa Tusk.
AA170525 « Fremme av menneskerettigheter og demokratiprinsipper ligger i hjertet av norsk utenrikspolitikk », het det blant annet i denne.
AA170525 Kuttene i støtten til de israelske menneskerettighetsorganisasjonene, står i sterk kontrast til stortingsmeldingen om menneskerettigheter som mål og middel i utenrikspolitikken, som Solberg-regjeringen la fram i desember 2014.
VG170524 Læreren - og nå er det like gjerne en hun - skal være en godt skolert, kunnskapsrik person som er opptatt av de utfordringene verden står overfor, enten det gjelder miljøvern, fattigdomsproblemer, barns trivsel og inkludering, demokrati, menneskerettigheter , sosial rettferdighet og velferd.
DB170524 ¶ FORSIKTIG : Kulturminister Linda Hofstad Helleland ( H ) vil ikke diskutere menneskerettigheter under sitt besøk i Kina.
DB170524 I et intervju med Dagsrevyen klargjorde Sandberg at besøket handlet om fisk, ikke menneskerettigheter .
DB170524 I en e-post til Dagsavisen viser Hofstad Helleland til at det under « statsministerens besøk ble enighet om å opprette en årlig konsultasjonsmekanisme på politisk nivå i utenriksdepartementet for å drøfter alle saker av felles interesse, herunder menneskerettigheter ».
DB170524 Da skulle en tro at spørsmål som gjelder menneskerettigheter ville være en naturlig del av dialogen, men statsråden gjør sitt beste for å snakke bort temaet.
DB170524 Da Erna Solberg var i Kina uttalte hun at tida ikke var moden for dialog om menneskerettigheter , og at det får komme « i neste omgang ».
DA170523 Hun sier via sin kommunikasjonsrådgiver i en epost at det under statsministerens besøk ble enighet om å opprette en årlig konsultasjonsmekanisme på politisk nivå i utenriksdepartementene for å drøfte alle saker av felles interesse, inkludert menneskerettigheter .
DA170523 - Da statsminister Erna Solberg besøkte Kina, sa hun at tida ikke « var moden » for dialog om menneskerettigheter , og at det fikk komme « i neste omgang»- Så får kulturministerens besøk være « neste omgang », sier PENs Hege Newth Nouri.
DA170523 Nå må vi reise oss og vise at deres menneskesyn mot homofile, politiske motstandere, jøder og andre som passer dem, overhodet ikke er innafor, og viser bare at de har store mangler på kunnskap, historie og menneskerettigheter .
BT170523 De er ikke en alliert, verken i kampen mot terror eller for menneskerettigheter .
AP170523 Hun mener mangel på menneskerettigheter er en viktig drivkraft for ekstremisme.
AP170523 - Demokrati og respekt for menneskerettigheter er avgjørende for å sikre fred og stabilitet, både innenfor stater og mellom dem, sa hun.
AA170523 Hun mener mangel på menneskerettigheter er en viktig drivkraft for ekstremisme.
AA170523 - Demokrati og respekt for menneskerettigheter er avgjørende for å sikre fred og stabilitet, både innenfor stater og mellom dem, sa hun. ( ©NTB ) ¶
VG170522 FNs høykommissær for menneskerettigheter uttalte i mars 2016 at « kryptering og anonymitet er nødvendig for å styrke både ytrings- og meningsfriheten, samt retten til privatliv.
VG170522 torbritannias statsminister Theresa May gjort det klart at hennes regjering har som mål ikke bare å gjennomføre Brexit, men også å begrense bruken av standarder for menneskerettigheter, enten ved å oppheve landets lov om menneskerettigheter eller trekke seg tilbake fra den europeiske konvensjon om menneskerettigheter .
VG170522 Ignorerer menneskerettigheter
VG170522 I mellomtiden har Storbritannias statsminister Theresa May gjort det klart at hennes regjering har som mål ikke bare å gjennomføre Brexit, men også å begrense bruken av standarder for menneskerettigheter, enten ved å oppheve landets lov om menneskerettigheter eller trekke seg tilbake fra den europeiske konvensjon om menneskerettigheter.
VG170522 I mellomtiden har Storbritannias statsminister Theresa May gjort det klart at hennes regjering har som mål ikke bare å gjennomføre Brexit, men også å begrense bruken av standarder for menneskerettigheter , enten ved å oppheve landets lov om menneskerettigheter eller trekke seg tilbake fra den europeiske konvensjon om menneskerettigheter.
DB170522 Det har vært knyttet stor spenning til reisen, og spesielt hvordan administrasjonen ville håndtere møtet med Saudi-Arabia - spesielt hva gjelder tema som menneskerettigheter .
DB170522 Så lenge de to står øverst på agendaen, slik det har gjort lenge før IS, er det mindre plass til menneskerettigheter .
AP170522 Etter å ha gått til retten fikk han vite at han fikk sparken fordi han hadde skrevet to innlegg i den regjeringskritiske avisen Today's Zaman, hadde uttalt seg på vegne av en organisasjon som jobber for menneskerettigheter og hadde offentliggjort et bilde som viste ham selv sammen med journalister i Today's Zaman.
AP170522 - Vi har ingenting å tilby deg, bortsett fra dette : Verdier som menneskerettigheter , grunnleggende demokratiske lover og en vestlig utkikkspost i Midtøsten, skriver Haber, kjent for sine bånd til tidligere statsminister Yitzhak Rabin.
AP170522 I dag fokuserer hun ifølge Svenska Dagbladet på non-profit entreprenørskap innen utdanning, kvinners menneskerettigheter og kunst.
AP170522 - Norge tar opp menneskerettigheter i svært mange sammenhenger, i andre fora enn dette.
DN170521 I Europa hadde man gjerne sett at USA vektla liberale verdier og menneskerettigheter i utenrikspolitikken og ikke at det bare ble brukt som et sikkerhetspolitisk instrument, sier Melby.
DN170521 I Europa hadde man gjerne sett at USA vektla liberale verdier og menneskerettigheter i utenrikspolitikken og ikke at det bare ble brukt som et sikkerhetspolitisk instrument, sier Melby.
DN170521 Ikke menneskerettigheter ¶ Menneskerettigheter i Qatar ble ikke diskutert under den delen av møtet som var åpent for journalister.
DN170521 Ikke menneskerettigheter
DN170521 Med Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir ved sin side oppfordret han også Rouhani til å respektere iranernes menneskerettigheter og stanse Irans testing av ballistiske raketter.
AA170521 Menneskerettigheter i Qatar ble ikke diskutert under den delen av møtet som var åpent for journalister.
AA170521 Han beskriver talen som balansert og fri for tabber og tror arabiske ledere setter pris på at talen var blottet for krav om demokratisering og menneskerettigheter .
DB170520 Grunnen er ifølge Amnesty bloggingen og at han har stimulert til « åpen debatt om menneskerettigheter , likhet og andre viktige sosiale temaer.
AP170520 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
AP170520 Disse handler om støtte til terrorisme og brudd på menneskerettigheter , og imøtekommer konservative krefter i Kongressen.
VG170519 I det store og det hele, kan interne forhold som politisk dissens og menneskerettigheter i liten grad bli påvirket av en president.
DA170519 - Det er en viktig seier for meg og for FNs menneskerettigheter at Sverige har henlagt etterforskningen, sa Assange fra balkongen ved ambassaden fredag ettermiddag.
AP170519 I Civita jobber Larsen blant annet med spørsmål knyttet til menneskerettigheter , demokrati og autoritære politiske ideologier og systemer.
AA170519 Når det gjelder menneskerettigheter og ytringsfrihet har presidenten begrenset makt.
AA170519 - Det er en viktig seier for meg og for FNs menneskerettigheter at Sverige har henlagt etterforskningen, sa Assange fra balkongen ved ambassaden fredag ettermiddag.
NL170518 Dette er budskapet til Nasjonal institusjon for menneskerettigheter ( NIM ).
DN170518 - Boris Nemtsov viet sitt liv til frihet og menneskerettigheter for det russiske folket.
BT170518 Det er oppsiktsvekkende at Israel uforstyrret kan fortsette denne praksis med tortur mot barn og graverende brudd på barnekonvensjonen og allmenne menneskerettigheter .
AP170518 Venezuelas opposisjonsleder Henrique Capriles sier han er fratatt passet og hindret fra å dra til USA for å møte FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AP170518 Jeg kommer ikke til å være i stand til å delta på møtet med FNs høykommissær for menneskerettigheter , sier Capriles i en video han har lagt ut på internett.
AP170518 Capriles skulle ha orientert FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein om den pågående voldsbølgen i Venezuela, der 43 personer er drept i demonstrasjoner de siste ukene.
AA170518 Venezuelas opposisjonsleder Henrique Capriles sier han er fratatt passet og hindret fra å dra til USA for å møte FNs høykommissær for menneskerettigheter .
AA170518 Jeg kommer ikke til å være i stand til å delta på møtet med FNs høykommissær for menneskerettigheter , sier Capriles i en video han har lagt ut på internett.
AA170518 Capriles skulle ha orientert FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein om den pågående voldsbølgen i Venezuela, der 43 personer er drept i demonstrasjoner de siste ukene.
AP170517 - Når det gjelder menneskerettigheter og utenrikspolitikk så vil det endre lite, sier Ottolenghi.
AP170517 - Når det gjelder menneskerettigheter og utenrikspolitikk så vil det endre lite, sier Ottolenghi.
SA170516 Når Seniortanken forsøker å bevisstgjøre hva Sharialoven gjør med FNs menneskerettigheter , er det for å fortelle at « dette kan vi gjøre noe med ».
SA170516 Menneskerettigheter er et sentralt verdispørsmål.
AP170516 Siden denne nye alliansen kan undergrave langsiktig stabilisering ved å blokkere utviklingen av demokrati og menneskerettigheter , blir spørsmålet : Hvordan er den videre vestlige strategi ?
DB170515 Uten dette står både menneskerettigheter , åpne grenser, et felles marked og felles valuta for fall.
DA170514 Møtet ble avholdt i golfstaten Bahrain, som har mer penger enn troverdighet når det gjelder menneskerettigheter .
AP170513 - Men det er en ufravikelig rett og beskytte verdigheten til alle troende, samt andre sosiale grupper i Russland, sier Kipsjidze, og henviser til FNs menneskerettigheter .
VG170512 Brudd på menneskerettigheter
VG170512 - Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og å fremme menneskerettigheter , sier Støre.
DN170512 - Jeg har ikke registrert at LO går inn for boikott av andre land som begår grove brudd på menneskerettigheter , men de velger altså å boikotte Midtøstens eneste demokrati, sier Wiborg til NTB.
DA170512 - Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og fremme av menneskerettigheter , sier Støre.
AP170512 Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og fremme av menneskerettigheter , sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.
AA170512 Jeg tror ikke det bringer oss nærmere de målene vi ønsker, nemlig en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere, opprettelsen av en palestinsk stat og fremme av menneskerettigheter , sier Støre til NTB.
AA170512 Jeg vil fortsette å jobbe med alle, jøder, muslimer, kristne eller hvem som helst som jobber for dialog, solidaritet, faglige rettigheter, menneskerettigheter og en fredelig verden, sier han.
VG170511 Lovverket har avveid alle mulige hensyn : foreldrerett, barnerett, menneskerettigheter , helselov, religionsfrihet osv.
SA170511 | UD bruker 308 millioner på menneskerettigheter
DB170511 I februar publiserte Europarådet, en av de tyngste institusjonene på menneskerettigheter og rettsstatsutvikling i Europa, en anbefaling om at alle dopinghøringer i prinsippet bør være åpne.
AA170511 | UD bruker 308 millioner på menneskerettigheter
AA170511 Kuttet var på drøyt 22 prosent og kom et knapt år etter at regjeringen hadde lagt fram sin stortingsmelding om menneskerettigheter som mål og middel i utenrikspolitikken.
AA170511 I stortingsmeldingen heter det blant annet at « fremme av menneskerettigheter og demokratiprinsipper ligger i hjertet av norsk utenrikspolitikk ».
DN170510 Sentrale arbeidstagerrettigheter er like viktige som andre menneskerettigheter , sa Støre.
DB170510 Kanskje er pendelen i Europa i ferd med å skifte retning, bort fra « oss selv først»-tankegangen og tilbake til erkjennelsen av at det er handel, samarbeid, menneskerettigheter og respekt for hverandres ulikhet som gjør at Europa har vært skånet fra krig og konflikt de siste tiårene.
AP170510 Øm tå i forholdet mellom Norge og Kina : Menneskerettigheter
AP170510 Øm tå i forholdet mellom Norge og Kina : Menneskerettigheter
VG170509 Pauline ønsker seg tilbake til tiden med Park Chung-hee, diktatoren fra en tid da disiplin og økonomisk vekst gikk foran demokratiske reformer og menneskerettigheter .
SA170509 Åtte godt voksne mannfolk har forfattet en felles ytring om menneskerettigheter og demokrati i Stavanger Aftenblad 4. mai.
SA170509 | Seniortanken er utydelige om menneskerettigheter ¶ ¶
SA170509 De snakker om menneskerettigheter og - plikter.
DB170508 Uvitenhet om hva folk som han i utgangspunktet skal lede faktisk gjør, og om den skade han gjør på de representasjonene og på moralen til medarbeiderne med all sin uvitenhet, sier Tom Malinowski, viseutenriksminister for demokrati, menneskerettigheter og arbeid i amerikansk UD til The Guardian.
DB170508 Men han hadde et reflektert forhold til verdier og menneskerettigheter .
DB170508 At hensynet til menneskerettigheter skyves i bakgrunnen i Trumps tid vet vi for så vidt fra før.
AA170508 Prisvinneren har i hele sitt voksne liv vært en frontkjemper for menneskerettigheter og for mennesker som er rammet av krig, konflikt, nød og forfølgelse.
AA170508 Fjellbu var en sann helt som stod opp for frihet og menneskerettigheter i en tid der mange andre sviktet, sier Egeland.
DB170506 Nylig omtalte organisasjonens øverste leder for menneskerettigheter Muntari som « en inspirasjon ».
DB170506 - Med bakgrunn i grunnleggende menneskerettigheter har vi forbudt omskjæring av jenter i Norge, så jeg synes dette har med likebehandling å gjøre.
AP170506 FNs høykommissær for menneskerettigheter har bedt Filippinene om å etterforske presidenten.
AP170506 FNs høykommissær for menneskerettigheter har bedt Filippinene om å etterforske presidenten.
AP170506 En rapport fra YouGov konkluderer med at i 8 av 11 land i Europa har omtrent halvparten av velgerne eller mer et « autoritært-populistisk » syn på verden, det vil si at de er skeptiske til menneskerettigheter , kritiske til innvandring og for et sterkt forsvar.
AA170506 Fra talerstolen lørdag formiddag sa delegasjonsleder fra Sør-Trøndelag at dissensen handler om grunnleggende menneskerettigheter .
VG170505 Rapportene fra FN spesialrapportør Yanghee Lee og FNs høykommissær for menneskerettigheter ( OHCHR ) om at det foregår alvorlige brudd på menneskerettigheter mot rohingyaene, stemmer.
VG170505 Rapportene fra FN spesialrapportør Yanghee Lee og FNs høykommissær for menneskerettigheter ( OHCHR ) om at det foregår alvorlige brudd på menneskerettigheter mot rohingyaene, stemmer.
SA170504 I august 1990 møttes OIC ( Organization of Islamic Cooperation ) i Kairo for å vedta en erklæring om menneskerettigheter i islam.
DB170504 Vedtektenes §3 sier at « FIFA er forpliktet til å respektere alle internasjonale anerkjente menneskerettigheter og skal tilstrebe å beskytte disse rettighetene ».
DB170504 Er menneskerettigheter noe avleggs for NFF ?
AA170504 USAs utenriksminister Rex Tillerson sier at USA ikke lenger har råd til å drive diplomati der andre lands respekt for menneskerettigheter er en betingelse.
DN170503 - Det at den kinesiske lederen karakteriserer meg som en gammel venn betyr ikke at jeg er motvillig eller tilbakeholden til å bringe opp vanskelige problemstillinger - være seg menneskerettigheter eller opphavsrettigheter, sa Branstad.
DB170503 - Dette passer fryktelig dårlig med at Suu Kyi er tildelt priser for sitt arbeid for fred, menneskerettigheter og demokrati i Myanmar, sier Arne Strand, assisterende direktør for Christian Michelsens institutt, til Dagbladet.
VG170502 Trumps rådgivere understreker at presidentens taushet om menneskerettigheter er en del av en større strategi for å gjenoppbygge allianser og etablere nye.
VG170502 Det er tydelig at det er helt andre ting enn menneskerettigheter som nå styrer USAs forhold til disse landene, sier Egenæs.
VG170502 De siste 38 årene har Iran hatt et system der dissens blir slått brutalt ned på, menneskerettigheter blir oversett og kvinner lever som annenrangs borgere.
DB170501 « I sanntid står vi og ser på at den flotte amerikanske talerstolen for menneskerettigheter går i oppløsning », tvitret Murphy.
DB170501 Trumps stabssjef, Reince Priebus, forsvarer sin sjef og sier at det er nødvendig med vennligere bånd, selv når det gjelder Dutertes tvilsomme historikk på menneskerettigheter , skriver nyhetsbyrået AP.
DB170501 Det betyr ikke at menneskerettigheter ikke betyr noe.
VG170430 Han talte om behovet for å fordømme brudd på menneskelig verdighet og menneskerettigheter .
AP170430 Menneskerettigheter : Koranen utgjør landets grunnlov, og en streng - konservativ og 'ren' - form for islam, kjent som wahhabisme, praktiseres.
DB170429 rske kirke har for eksempel allerede en institusjonalisert dialog med IRN via Kontaktgruppa for Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke og Islamsk Råd Norge, og det bør være mulig å få til liknende samarbeid med de humanistiske strømningene i norske, muslimske miljøer som ønsker en islam basert på menneskerettigheter og toleranse.
DB170429 Og ikke minst en islam for vår tid, en islam tuftet på menneskerettigheter , toleranse og inkludering - en norsk islam.
DB170429 Det er påtrengende nødvendig at en slik islams raison d'être må være respekt for menneskerettigheter og toleranse for, og inkludering av, de som er annerledes enn en selv.
BT170429 Tematikken strekker seg fra de obligatoriske temaene menneskerettigheter , kritisk tenkning og humanisme som livssyn, til temaer som psykisk helse, mobbing, seksualitet, identitet, rus, og det å være et godt menneske.
DB170428 Sok er egentlig direktør for Nord-Koreas institutt for menneskerettigheter , men fikk fullmakter av det nordkoreanske regimet til å kommentere den spente tida med USA, ifølge CNN.
AP170428 Menneskerettigheter : Koranen utgjør landets grunnlov, og en streng - konservativ og 'ren' - form for islam, kjent som wahhabisme, praktiseres.
AA170428 Han understreket samtidig at ytringsfrihet og andre menneskerettigheter må respekteres.
DB170427 Det er bare trist å merke seg, at i landet for menneskerettigheter , så er rettighetene til syklistene ignorert. » | Hevdet han ble brutalt angrepet.
DB170427 Det er bare trist å merke seg, at i landet for menneskerettigheter , så er rettighetene til syklistene ignorert », skrev Offredo.
DB170427 - Det er ikke rart i at mange mennesker går til grunne, når vi har et system som så hensynsløst kjører over enkeltmennesker ved å ignorere selv de mest fundamentale menneskerettigheter .
DB170427 » Legg merke til deres hang til å påberope at menneskerettigheter og nestekjærlighet er en bibelsk oppfinnelse.
DB170427 « Vårt verdigrunnlag er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.
AP170427 | Saudi-Arabias ambassadør til Aftenposten : - Islam overstyrer menneskerettigheter
AP170427 I et intervju med Aftenposten utdyper Al-Thagafi hvordan Saudi-Arabia ser på menneskerettigheter og hvilke mål landet har for likestilling.
AP170427 Globale menneskerettigheter er en del av grunnlaget for FN.
AP170427 - Kan vi forstå det slik at dere da mener at menneskerettigheter ikke er universelle ?
AP170427 - Det er svært vanskelig å sammenligne menneskerettigheter i Saudi-Arabia med måten disse fungerer på her i Vesten.
AP170427 Menneskerettigheter : Koranen utgjør landets grunnlov, og en streng - konservativ og 'ren' - form for islam, kjent som wahhabisme, praktiseres.
VG170426 - Dersom det er menneskerettigheter , tenker jeg at vi må tenke gjennom vår tilnærming til menneskerettighetene.
AP170426 DA FN ETABLERTE sin kvinnekommisjon i 1946, var det en erkjennelse av at generelle menneskerettigheter ikke er tilstrekkelig til å ivareta kvinners rettigheter.
VG170425 Les også : Jagland advarer Tyrkia om brudd på menneskerettigheter
VG170425 Grunnleggende menneskerettigheter ligger ikke på forhandlingsbordet, sier leder og stortingskandidat for Oslo Ap, Jon Reidar Øyan.
DB170425 FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Nord-Korea, Tomas Ojea Quintana, ber også lederne i Pyongyang og Washington om å dempe språkbruken.
BT170425 FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Nord-Korea, Tomas Ojea Quintana, ber også lederne i Pyongyang og Washington om å dempe språkbruken.
AP170425 Vedtaket innebærer at Tyrkia skal settes under utvidet kontroll av organene i Europarådet som holder øye med demokrati, menneskerettigheter og rettsstat.
AA170425 Han understreker at alle har et ansvar for å senke konfliktnivået og gjenopprette dialogen, også når det gjelder menneskerettigheter . ( ©NTB ) ¶
AA170425 FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Nord-Korea, Tomas Ojea Quintana, ber lederne i Pyongyang og Washington om å dempe språkbruken.
DB170424 Jeg er saudi og dette føles som et svik, skriver en kvinne som studerer internasjonale menneskerettigheter i Australia på Twitter. @HillelNeuer @UN_CSW @UNECOSOC I wish I could find the words to express how I feel right know.
DB170424 - Dette er en svart dag for kvinners rettigheter, og for alle menneskerettigheter .
BT170424 I følge FN er fred og demokrati grunnleggende elementer som må være på plass for full realisering av andre menneskerettigheter , som likestilling.
AP170424 Jeg er saudisk og dette oppleves som et svik », skriver en kvinne som studerer menneskerettigheter i Australia, på Twitter.
AP170424 Jeg er saudisk og dette oppleves som et svik », skriver en kvinne som studerer menneskerettigheter i Australia, på Twitter.
AP170424 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
SA170423 - Disse flyktningleirene - så mange av dem er konsentrasjonsleirer, overfylt med mennesker, fordi internasjonale avtaler later til å være viktigere enn menneskerettigheter , sa pave Frans da han talte i en kirke i Roma.
DB170423 Lederen for det russiske presidentrådet for sivilt samfunn og menneskerettigheter skal ha tatt til orde for en granskning.
DB170423 Dårlige forhold for ytringsfrihet og menneskerettigheter gjør det vanskelig å vite hvor mange som er rammet.
AP170421 Omtrent 10 prosent av midlene skal gå til sivilsamfunnene, blant annet til arbeid med menneskerettigheter , demokratibygging og situasjonen for minoriteter.
AP170421 Nå understrekes enda kraftigere enn før at aktiviteter finansiert gjennom FMO skal baseres på « de felles verdiene respekt for menneskeverdet, frihet, demokrati, likhet, rettsstatlige prinsipper og menneskerettigheter , inkludert rettighetene til personer som tilhører minoriteter ».
AA170421 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
SA170420 Talsmannen trekker blant annet fram temaer som maktbalanse, valgkalenderen, menneskerettigheter og den sosioøkonomiske situasjonen.
DN170420 Lxs også : ¶ Menneskerettigheter på kinesisk ¶
DB170420 Belegg for et rettferdig samfunn med menneskerettigheter som ytringsfrihet finnes flere steder i Koranen ( 18:29 ), tros- og religionsfrihet ( 2:256 ), respekt for menneskets iboende verdighet ( 17:70 ), demokratiprinsipper som rådslagning ( 42:38 ), kjønnslikestilling ( 33:52 ), fravær av teokrati og geistlig elite ( 50:16 ) og sosioøkonomisk rettf
DB170420 Jo, fredsnasjonen Norge ser ut til å gå i pluss på eksport av militært materiell til landene som bryter grunnleggende menneskerettigheter ; som bomber skoler, sykehus og begravelsesfølger.
AA170420 Jagland sendte tidligere i måneden brev til Russlands høykommissær for menneskerettigheter , Tatjana Moskalkova, hvor han ba henne etterforske de påståtte menneskerettighetsbruddene mot LHBTI-personer i Tsjetsjenia og dele funnene med Europarådet.
AA170420 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch. ( ©NTB ) ¶
AA170420 Talsmannen trekker blant annet fram temaer som maktbalanse, valgkalenderen, menneskerettigheter og den sosioøkonomiske situasjonen.
AA170420 - Oppdagelsen av flere massegraver og rapporter om fortsatte brudd og mishandling understreker grusomhetene som har utspunnet seg i området de siste ni månedene, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein. ( ©NTB ) ¶
VG170419 - Norge deltar i krigsoperasjoner med det uttalte mål å fremme menneskerettigheter og demokrati.
DB170419 Dommer i saken, Phillip Machkenzie, sa selv etter å ha felt dommen at han var bekymret over at hun ikke hadde en statlig oppnevnt forsvarer, og at dette « ikke var langt unna » å være et brudd på hennes menneskerettigheter .
DB170419 - De tyske myndighetene, som ikke er tilfreds med å nekte jødiske personer de mest elementære menneskerettigheter i alle territorier under deres barbariske styre, gjør nå alvor av Hitlers ofte gjentatte ønske om å utrydde det jødiske folk, sa britenes utenriksminister Anthony Eden til det britiske parlamentet.
BT170419 Petersburg på 1990-tallet og var blant grunnleggerne av avisen Novij Peterburg, der han ble kjent for sine saker om menneskerettigheter og kriminalitet.
AA170419 32 i FNs erklæring om menneskerettigheter sier at stater skal jobbe for å få urfolkgruppers frie og informerte samtykke før det eventuelt gis tillatelse til prosjekter som berører deres landområder eller territorier og andre ressurser.
DA170418 De har ikke noen tanker om minoritetsrettigheter eller menneskerettigheter , de kjenner kun til majoritetens diktatur.
DB170417 Jagland viser til USA for å forklare hvorfor rettssystemets uavhengighet er så viktig : USA har heller ingen statsminister, men de har et veldig sterkt rettssystem som står opp mot president Donald Trump når han tar avgjørelser som bryter lover og menneskerettigheter .
VG170416 Jagland advarer Tyrkia om brudd på menneskerettigheter
VG170416 Dette er anklager som kommer fra folk på innsiden, sier Yasmin Sooka, som leder FNs kommisjon for menneskerettigheter i Sør-Sudan.
DB170414 I 1997 og 1998, under USAs president Bill Clinton, var han direktør for spørsmål om demokrati, menneskerettigheter og humanitært arbeid ved Det hvite hus' Nasjonale sikkerhetsråd.
DB170413 Vi skinner gjerne i rollen som fredsbygger, dialogmester og ridder når det gjelder menneskerettigheter .
DB170413 Erna Solberg står fast på at det var riktig ikke å ta opp menneskerettigheter under Kina-besøket.
DB170413 Han er også godt kjent for sitt humanitære arbeid, og har blant annet gått i bresjen for menneskerettigheter i Tibet og hiv- og aids-smittede.
AA170412 - Tenk deg hvis FN hadde voldtatt barn og spredd kolera i USA, sier han og legger til : ¶ - Menneskerettigheter er ikke bare for rike, hvite mennesker. ( ©NTB ) ¶
VG170411 Det var denne holdningen He selv hadde i dialoger med blant annet USA og EU om menneskerettigheter , hvor He var kalt inn som ekspert fra kinesisk side.
VG170411 MARIAM KIROLLOS, egyptisk skribent og forsker på menneskerettigheter .
VG170410 På spørsmål om hun kjenner seg komfortabel med å ikke ha tatt opp menneskerettigheter når fredsprisvinner Liu Xiaobo fortsatt sitter fengslet svarer hun : ¶
VG170410 I forkant av besøket fikk Erna Solberg kritikk fra flere hold for ikke å ta opp menneskerettigheter med Kina, noe Utenriksdepartementet avviste.
VG170410 Hun avviser at de har vært for unnfallende overfor kineserne når de ikke har tatt opp menneskerettigheter .
VG170410 Dette kan hun sole seg i glansen av : ¶ * 1 Hun har hatt møte med den kinesiske statsministeren, som var så vellykket at hun mener det er lagt en plattform for videre dialog som gjør at de kan ta opp menneskerettigheter ved neste korsveier. * 1 De er blitt enige om å innlede frihandelsavtale-forhandlinger innen fem måneder. * 1 Fem andre samarbeidsavtaler er undertegnet med de kinesiske myndighete
DB170410 Tema menneskerettigheter
DB170410 - Hvorfor reagerer kineserne så sterkt når menneskerettigheter er tema ?
DB170410 Så langt har Erna Solbergs besøk i Kina resultert i en avtale om å ta opp frihandelsforhandlingene i løpet av 5 måneder, en årlig politisk dialog der også menneskerettigheter kan tas opp og avtaler for norske bedrifter til rundt 20 milliarder kroner.
DB170410 Nå må vi bygge relasjonen videre på bredden av alle spørsmål, også menneskerettigheter , sier Solberg til Dagbladet.
DB170410 En kan ikke ha en ordentlig relasjon mellom to land om en ikke kan snakke om menneskerettigheter .
DB170410 Menneskerettigheter var aldri noe tema i de 40 minuttene de snakket sammen.
AP170410 n for markedsøkonomiske virkemidler og kontakt med omverdenen siden slutten av 1970-årene gjort Kina til en økonomisk supermakt med en stadig mer velstående og tilfreds befolkning, der flertallet åpenbart er langt mer opptatt av å forbedre sin egen og familiens levekår enn å kjempe for demokrati og menneskerettigheter .
AP170410 Solberg har på forhånd gjort det klart at menneskerettigheter ikke blir tema under det første topp-politiker-besøk til Kina siden stormaktens brudd med Norge i 2010.
AP170410 President Xi Jinping har ansvaret for den største forverring for menneskerettigheter i Kina siden massakren etter protestene på Den himmelske freds plass i 1989, konkluderer Human Rights Watch ( HRW ).
AP170410 - Hva synes du om at det er blitt så mye oppmerksomhet om menneskerettigheter foran besøket ?
AP170410 - Det er ikke nødvendigvis noe tegn på svakhet at Norge ikke tar opp menneskerettigheter i dette første møtet etter normaliseringen, sier han.
AP170410 Statsministeren understreket allerede før avreise at hun ikke kom til å ta opp menneskerettigheter med kinesiske ledere.
AP170410 Solberg har i løpet av besøket flere ganger gjentatt at Norge først må skape en god plattform for dialog, og at menneskerettigheter tidligst kan bli et tema ved neste korsvei.
AP170410 Men jeg mener det er vår jobb på vegne av Norge å kunne finne en form hvor det vi sier har en påvirkning når vi skal ta opp menneskerettigheter .
AA170410 Men jeg mener også at vår jobb som Norge er å finne en form hvor det har en påvirkning å ta opp menneskerettigheter , at det ikke bare blir å demonstrere.
AA170410 LES LEDER : Milliarder og menneskerettigheter
DA170408 Kronikk : Norge må ikke feie menneskerettigheter under teppet ¶
DA170408 Hvorfor : Erna Solberg besøker Kina denne helgen, men vil ikke snakke om menneskerettigheter
DA170408 En kinesisk talsperson har sagt at deres mål er å ha en menneskerettighetsdialog med alle land, men at de motsetter seg ethvert land som bruker menneskerettigheter for å « blande seg opp i andre lands indre anliggender ».
DA170408 Det er jo grunnen til at regjeringen burde gripe denne muligheten til å snakke om menneskerettigheter .
BT170408 Det angår ikke bare rusp, men folkehelse, samfunnsøkonomi og menneskerettigheter .
AA170408 | Milliarder og menneskerettigheter
AA170408 Handel er viktig, men det er også menneskerettigheter .
VG170407 Solberg har før besøket blitt presset på at hun burde ta opp menneskerettigheter under besøket med kinesiske myndigheter, men sier også at det første møtet ikke er riktig tidspunkt.
VG170407 Jeg tror kinesiske myndigheter setter pris på Norges standpunkt på menneskerettigheter , så lenge det ikke er offentlig, og i alle fall ikke nå.
VG170407 Vil menneskerettigheter bli tatt opp på neste møte ?
VG170407 Vi er enige om en mekanisme som tar opp bilaterale forhold på områder vi vil samarbeide, som spørsmål om FN, bærekraftmålene og menneskerettigheter i et perspektiv rundt dette, sier Solberg og fortsetter : ¶
VG170407 Under pressekonferansen i Beijing fredag forteller Solberg at Norge og Kina har blitt enig om en mekanisme for politisk dialog som legger til rette for at blant annet menneskerettigheter kan bli tatt opp årlig.
VG170407 Selv om ikke Erna Solberg tok opp menneskerettigheter , svarte talsmannen for de kinesiske myndighetene villig på spørsmål om det på en pressekonferanse etter møtet.
VG170407 Han sa at de er åpen for dialog om menneskerettigheter , men at de ikke tåler innblanding.
VG170407 Flere menneskerettighetsorganisasjoner har uttalt at Solberg bør ta opp menneskerettigheter i møtet med kinesiske ledere, men Solberg selv sier at dette besøket ikke er det rette tidspunktet.
VG170407 Det har ikke akkurat vært mangel på kritiske røster i forkant av statsminister Erna Solbergs besøk til Kina, og at hun ikke ønsker å ta opp menneskerettigheter under besøket.
VG170407 - Dialog om menneskerettigheter kan ikke brukes som unnskyldning for å blande seg inn i et lands indre anliggender, sa han.
DN170407 Spørsmålet om hvorvidt Solberg vil ta opp menneskerettigheter har derfor fått mye oppmerksomhet i forbindelse med besøket.
DN170407 Det er imidlertid ingen grunn til at Norge skal slutte å formidle hvor opptatt vi er av menneskerettigheter , at individuelle rettigheter er en helt sentral verdi for oss, sier han til NTB.
DN170407 At man ikke vil ta opp menneskerettigheter under besøket, vil bare bli tolket som et svakhetstegn fra kinesisk side, mener han i Klassekampen.
DN170407 Allerede på forhånd har regjeringen understreket at menneskerettigheter ikke kommer til å bli tatt opp med kinesiske kolleger denne gangen.
DB170407 Menneskerettigheter vil derimot ikke bli et tema i samtalen, noe Erna Solberg har høstet kritikk for.
DB170407 På spørsmål om hun var for forsiktig da hun før møtet sa at hun ikke ville snakke om menneskerettigheter , svarer Solberg avvisende.
DB170407 - Kina har en åpen holdning når det kommer til menneskerettigheter .
DB170407 Menneskerettigheter vil være en del av denne dialogen.
DB170407 Forut for møtet har menneskerettighetsforkjempere og organisasjoner vært kritiske til Solberg for at hun ikke vil ta opp situasjonen til den fengslede fredsprisvinneren Liu Xiaobo eller menneskerettigheter generelt.
DA170407 | Norge må ikke feie menneskerettigheter under teppet ¶
DA170407 Menneskerettigheter blir ikke tema for reisen.
AP170407 Erna Solberg er blitt kritisert fordi hun på forhånd hadde gjort det klart at menneskerettigheter ( MR ) ikke ville bli drøftet med vertskapet under det første statsministerbesøk til Kina på 10 år og de første bilaterale møtene på politisk topp-plan siden 2010.
AA170407 Statsministeren vil ikke si når det kan bli aktuelt å diskutere menneskerettigheter med Kina og vil ikke karakterisere Kina som et diktatur.
AA170407 Spørsmålet om hvorvidt Solberg vil ta opp menneskerettigheter har derfor fått mye oppmerksomhet i forbindelse med besøket.
AA170407 Det er imidlertid ingen grunn til at Norge skal slutte å formidle hvor opptatt vi er av menneskerettigheter , at individuelle rettigheter er en helt sentral verdi for oss, sier han til NTB.
AA170407 At man ikke vil ta opp menneskerettigheter under besøket, vil bare bli tolket som et svakhetstegn fra kinesisk side, mener han i Klassekampen. ( ©NTB ) ¶
AA170407 Allerede på forhånd har regjeringen understreket at menneskerettigheter ikke kommer til å bli tatt opp med kinesiske kolleger denne gangen.
AA170407 Spørsmålet om hvorvidt Solberg og utenriksminister Børge Brende ( H ) på noen måte vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter med sine kinesiske motparter har fått mye oppmerksomhet i forkant av besøket.
AA170407 Normaliseringen er positiv, men det " bør være en ambisjon fra norsk side å gjenoppta menneskerettsdialogen man hadde med Kina fram til 2010 ", sier Cecilie Figenschou Bakken ved Norsk senter for menneskerettigheter til NTB.
AA170407 Det er imidlertid ingen grunn til at Norge skal slutte å formidle hvor opptatt vi er av menneskerettigheter , at individuelle rettigheter er en helt sentral verdi for oss, sier han til NTB.
AA170407 Den kjente dissidenten Hu Jia mener Solberg mangler mot ved at hun ikke tar opp menneskerettigheter .
AA170407 Både Solberg og Brende har avvist at menneskerettigheter blir tema under det første statsministerbesøket til Kina på ti år.
AA170407 At man ikke vil ta opp menneskerettigheter under besøket, vil bare bli tolket som et svakhetstegn fra kinesisk side, mener han i Klassekampen. ( ©NTB ) ¶
VG170406 Statsminister Erna Solberg og Mæland har blitt presset til å ta opp menneskerettigheter i det første møtet med kinesiske myndigheter siden den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo fikk fredsprisen i 2010.
VG170406 Menneskerettighetsorganisasjoner har tidligere uttalt til VG Solberg må ta opp menneskerettigheter i møtet med kinesiske myndigheter.
VG170406 Men jeg tolker ikke den teksten som om Norge ikke kan ta opp menneskerettigheter med kinesiske myndigheter.
VG170406 Man må gjøre en vurdering av hvor viktig det er å løfte frem menneskerettigheter .
VG170406 Holden har likevel forståelse for at Solberg ikke gyver løs på menneskerettigheter under det første besøket.
VG170406 - Vi ville ta opp sensitive og viktige forhold i komiteen med kineserne - og menneskerettigheter er det.
VG170406 Norge forsvarer gjerne høyt og tydelig de universelle menneskerettigheter .
VG170406 Det gjør at det er enda viktigere enn før å snakke om menneskerettigheter i Kina.
VG170406 Det er ikke tid for å ta opp de vanskelige tema, les menneskerettigheter .
VG170406 Hun mener kunnskapen om menneskerettigheter i Kina i dag er større enn noen gang tidligere.
VG170406 - Kinesere generelt har fått økte friheter, og det har skjedd en positiv utvikling blant annet når det gjelder kvinners rettigheter, ikke-diskriminering i arbeidslivet, og tilgang til skole og utdanning, sier Cecilie Figenschou Bakke Kina-ekspert ved Norsk senter for menneskerettigheter ( SMR ), Universitetet i Oslo, som har ledet SMRs Kina-program i mange år.
VG170406 Menneskerettigheter
VG170406 Menneskerettigheter er ikke lenger tabu og ble skrevet inn i Kinas grunnlov i 2004.
DB170406 Det går på det menneskelige og i spørsmålet om menneskerettigheter kan vi på idrettens side bidra positivt, mener Heiberg, som rett over påske vil samle UD, Kulturdepartementet og idretten til et samordningsmøte.
DB170406 Shang Baojun er opptatt av at menneskerettigheter i Kina primært er kinesiske myndigheters ansvar.
DB170406 Norge har allerede gjort mye for menneskerettigheter .
DB170406 I forkant av besøket har Solberg gjort det klart at hun ikke vil ta opp situasjonen til fredsprisvinneren eller menneskerettigheter på dette møtet.
DB170406 Det er ingen tvil om at dette er en strategi kinesiske myndigheter bruker bevisst for å straffe de som tar opp menneskerettigheter , sier han til Dagbladet.
DB170406 At hun ikke nevner dette på første møte er forståelig, men jeg håper hun vil være oppmerksom på menneskerettigheter i Kina i framtiden, sier advokaten, som har vært forsvarer for en rekke politiske fanger.
DA170406 Avgjørelsen i lagmannsretten viser jo at norsk lovverk her bryter med internasjonale menneskerettigheter og urfolksretttigheter, mener Máret Ánne Sara.
DA170406 Vibeke Blaker Strand ved Senter for Menneskerettigheter , UiO.
AP170406 n for markedsøkonomiske virkemidler og kontakt med omverdenen siden slutten av 1970-årene gjort Kina til en økonomisk supermakt med en stadig mer velstående og tilfreds befolkning, der flertallet åpenbart er langt mer opptatt av å forbedre sin egen og familiens levekår enn å kjempe for demokrati og menneskerettigheter .
AP170406 Solberg har på forhånd gjort det klart at menneskerettigheter ikke blir tema under det første topp-politiker-besøk til Kina siden stormaktens brudd med Norge i 2010.
AP170406 President Xi Jinping har ansvaret for den største forverring for menneskerettigheter i Kina siden massakren etter protestene på Den himmelske freds plass i 1989, konkluderer Human Rights Watch ( HRW ).
AP170406 - Hva synes du om at det er blitt så mye oppmerksomhet om menneskerettigheter foran besøket ?
AP170406 - Det er ikke nødvendigvis noe tegn på svakhet at Norge ikke tar opp menneskerettigheter i dette første møtet etter normaliseringen, sier han.
AP170406 Kierulf, fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter , synes filmen er god.
DB170405 - Tsjetsjenia er fra før dårlige på menneskerettigheter , og homofile er fritt vilt når myndighetene attpåtil hevder at de ikke finnes, sier Endestad.
DB170405 Heia kineser'n ¶ stå nå på, ¶ menneskerettigheter ¶ ekke så viktig akkurat nå.
DB170405 God grunn til å jubel for kollektivets lommebøker fordi laks er menneskerettigheter , vel hvis du ser stort på det.
DB170405 ikke vil snakke om menneskerettigheter denne gangen.
BT170405 Hvis offentlig og privat kritikk om menneskerettigheter kan sette den positive utviklingen tilbake, er det ikke verdt det.
BT170405 Det var mye verre enn at Solberg velger ikke å ta opp menneskerettigheter akkurat denne uken.
AA170405 Under et foredrag for jusstudenter på Vanderbilt University i Tennessee sa FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, at tortur er frastøtende og unyttig.
AA170405 FNs høykommissær for menneskerettigheter er " forbauset " over president Trumps støtte til tortur under avhør.
VG170404 Les også : Solberg tar ikke opp menneskerettigheter med Kina ¶
VG170404 Både Solberg og utenriksminister Børge Brende har sagt at denne ukens besøk ikke er tiden for å diskutere menneskerettigheter med kinesiske myndigheter, og har fått kritikk fra menneskerettighetsforkjempere både i Kina og Norge.
DB170404 Det blir ensidig vektlagt hvordan Norges kapasitetsutfordringer skal løses av hensyn til Norge alene - ikke hvordan folkerett, menneskerettigheter og nasjonalt og internasjonalt ansvar i en global fluktsituasjon skal håndteres samtidig.
AP170404 I den forbindelse gikk menneskerettsaktivisten Hu Jia langt i å antyde at Norge nå nedprioriterer menneskerettigheter for handelsavtaler, og sammenlignet Erna Solberg med en fiskeselger.
AP170404 - Ytringsfrihet, rettssikkerhet og menneskerettigheter i bred forstand.
AP170404 - Jeg er trygg på at statsministeren tar opp alle type problemstillinger, også menneskerettigheter , når forholdet er på plass, sier Nesvik.
AP170404 - Det er så viktig med en god relasjon til Kina, hvis ikke vil ikke partene høre på hverandre, mener Nesvik, som har tiltro til at statsministeren vil konfrontere kineserne med eventuelle brudd på menneskerettigheter når tiden er inne for det.
AP170404 Gjensidig tillit i forholdet mellom Kina og Norge fordrer at statsminister Erna Solberg ( H ) allerede nå minner om at menneskerettigheter hører hjemme på agenaden.
VG170403 Statsminister Erna Solberg ( H ) mangler mot når hun ikke vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter når hun besøker Kina, mener en kinesisk dissident.
VG170403 Den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch ( HRW ) har tidligere uttalt til VG at Norge kommer til å se svak ut om ikke menneskerettigheter blir tatt opp.
VG170403 - Det er viktig at Norge tar opp menneskerettigheter i dette første møtet.
VG170403 Hun ville snakke om rettsstat og menneskerettigheter .
DN170403 Statsminister Erna Solberg ( H ) mangler mot når hun ikke vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter når hun besøker Kina, mener en kinesisk dissident.
DA170403 Og for menneskerettigheter .
AP170403 Også andre dissidenter reagerer på at menneskerettigheter ikke blir tema under Solbergs besøk.
AP170403 Hva er det du er redd for ? ønsker han å spørre Solberg, som har gjort det klart at menneskerettigheter ikke står på dagsordenen når hun fredag ankommer til Beijing fredag for å møte det kinesiske lederskapet.
AP170403 En stor skuffelse, sier den kjente demokratiaktivisten Hu Jia om at Erna Solberg ikke vil snakke om menneskerettigheter under sitt besøk i Kina.
AP170403 - Norsk lakseeksport, hva er vel det mot det Norge virkelig er kjent for og som gir landet internasjonal innflytelse, nemlig forsvaret av demokrati og menneskerettigheter ? spør Hu.
AP170403 - Er kortsiktige økonomiske gevinster og hensyn til en næring viktigere enn å forsvare menneskerettigheter ?
AP170403 | Erna Solberg vil ikke om snakke om menneskerettigheter i Kina : - Økonomiske interesser har fått prioritet ¶
AP170403 Statsminister Erna Solberg ( H ) mangler mot når hun ikke vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter når hun besøker Kina, mener en kinesisk dissident.
AP170403 Det neigu ikke enkelt å gjøre alle til laks ! Menneskerettigheter er ikke Erna Solbergs eneste hodepine når hun drar til Kina for å selge fisk.
AA170403 Statsminister Erna Solberg ( H ) mangler mot når hun ikke vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter når hun besøker Kina, mener en kinesisk dissident.
DN170401 Norsk senter for menneskerettigheter ( SMR ) ved Universitetet i Oslo har i mer enn 20 år arbeidet for å fremme menneskerettigheter i Kina gjennom utdannings- og forskningsprosjekter.
DN170401 Norsk senter for menneskerettigheter ( SMR ) ved Universitetet i Oslo har i mer enn 20 år arbeidet for å fremme menneskerettigheter i Kina gjennom utdannings- og forskningsprosjekter.
DN170401 Dette gjelder på områder som menneskerettigheter , arbeidstakerrettigheter og korrupsjon, sier statsråden til NTB.
DN170401 Dette gjelder på områder som menneskerettigheter , arbeidstakerrettigheter og korrupsjon, sier Monica Mæland.
DB170401 Men skal Erna Solberg og den norske regjeringen ha noen som helst troverdighet i sine utenrikspolitiske prinsipper, må det kreves at de tar opp Liu Xiaobos situasjon spesielt og Kinas systematiske brudd på menneskerettigheter generelt.
DB170401 Liu Xiaobos forbrytelse handler om å kreve at universelle menneskerettigheter også skal gjelde for kinesere.
DA170401 - Våre forventninger retter seg først og fremst mot selskapenes styrer og er et utgangspunkt for vår dialog med selskapene om menneskerettigheter , sier han.
DA170401 - Vi forventer at selskaper respekterer menneskerettighetene og tar hensyn til menneskerettigheter i sin virksomhet.
AP170401 Han ble med i Den krimtatarske kontaktgruppen for menneskerettigheter for å dokumentere det som skjedde.
AA170401 Norsk senter for menneskerettigheter ( SMR ) ved Universitetet i Oslo har i mer enn 20 år arbeidet for å fremme menneskerettigheter i Kina gjennom utdannings- og forskningsprosjekter.
AA170401 Norsk senter for menneskerettigheter ( SMR ) ved Universitetet i Oslo har i mer enn 20 år arbeidet for å fremme menneskerettigheter i Kina gjennom utdannings- og forskningsprosjekter.
AA170401 Dette gjelder på områder som menneskerettigheter , arbeidstakerrettigheter og korrupsjon, sier statsråden til NTB.
VG170331 | Solberg tar ikke opp menneskerettigheter med Kina ¶
VG170331 Wang i Human Rights Watch kaller formuleringen urovekkende, men mener at det ikke burde hindre Norge i å ta opp problemer knyttet til menneskerettigheter .
VG170331 Norge har en lang tradisjon for å lede an i kampen internasjonalt for menneskerettighetene, og det er en selvfølge at Solberg tar opp menneskerettigheter når hun møter politiske ledere under sitt besøk, sier politisk rådgiver Beate Ekeløve-Slydal i Amnesty Norge.
VG170331 Kina-ekspert Cecilie Figenschou Bakke ved Norsk senter for menneskerettigheter mener at normaliseringen er svært positiv.
VG170331 En meget negativ utvikling er at de kinesiske myndighetene også arresterer advokater, som forsvarer de som er arrestert for å ha brukt sine menneskerettigheter .
VG170331 Det handler om å bygge større kompetanse om menneskerettigheter internt i Kina, skape holdningsendring og å få til lovreformer som gir bedre beskyttelse.
VG170331 Den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch ( HRW ) mener Norge kommer til å se svak ut om ikke menneskerettigheter blir tatt opp.
VG170331 - Vi opplever at den åpne dialogen vi har hatt med norske regjeringer om menneskerettigheter , er blitt dårligere under Solberg.
VG170331 - Hvor lang tid må det ta før Norge kan ta opp menneskerettigheter med Kina ; det andre møtet ?
VG170331 - Er du ikke redd for at Norge fremstår som svak når du ikke tør å ta opp menneskerettigheter på det første møtet ?
VG170331 - Det er viktig at Norge tar opp menneskerettigheter i dette første møtet.
VG170331 Totalen ser dessverre ikke bra ut for den som er opptatt av menneskerettigheter .
VG170331 LO-lederen maner statsministeren til å fremme menneskerettigheter overfor Kina.
VG170331 I noen tilfeller er det viktig å være taus om brudd på menneskerettigheter fordi det skader en større sak.
VG170331 For den som har fulgt med på politisk historie i noen år er det likevel påfallende hvordan menneskerettigheter i mange tilfeller brukes som en del av ideologisk tautrekking.
VG170331 Dette kan vanskelig leses som annet enn en total relativisering av menneskerettigheter og demokrati.
VG170331 Debatt LO-lederen maner statsministeren til å fremme menneskerettigheter overfor Kina.
VG170331 Amnesty International, Human Rights Watch og LO-leder Gerd Kristiansen mener at Norge har en lang tradisjon for å fremme menneskerettigheter internasjonalt, og at det er en selvfølge at Solberg tar opp menneskerettigheter under besøket : « Det vil vekke oppsikt både her hjemme og internasjonalt hvis statsminister Solberg ikke tar opp menneskerettighetssituasjonen i Kina i sine samtaler med det politi
VG170331 Amnesty International, Human Rights Watch og LO-leder Gerd Kristiansen mener at Norge har en lang tradisjon for å fremme menneskerettigheter internasjonalt, og at det er en selvfølge at Solberg tar opp menneskerettigheter under besøket : « Det vil vekke oppsikt både her hjemme og internasjonalt hvis statsminister Solberg ikke tar opp menneskerettighetssituasjonen i Kina i sine samtaler med det politi
VG170331 MENNESKERETTIGHETER : - LO-leder Gerd Kristiansens kritikk mot statsminister Erna Solberg er dobbeltmoralsk, skriver kronikkforfatteren.
DB170331 Statsminister Erna Solberg ( H ) får kritikk for sin beskjed om at hun ikke vil ta opp menneskerettigheter med kinesiske ledere under sitt besøk til landet.
DB170331 Solberg bekreftet etter at besøket ble kjent fredag overfor VG at menneskerettigheter ikke blir tema i Kina.
DB170331 - For å arbeide med menneskerettigheter må man ha tilgang og møtepunkter for å ta opp vanskelige spørsmål.
DB170331 - Det er viktig å ikke gå med på premisset at det enten er økonomisk samarbeid og utvikling eller menneskerettigheter , uttaler Folkvord.
DB170331 - Det er helt åpenbart at menneskerettigheter burde vært tatt opp.
DB170331 REAGERER : Politisk rådgiver i Amnesty, Gerald Kador Folkvord, reagerer kraftig på at statsminister Erna Solberg sier menneskerettigheter ikke blir tema på hennes møte i Kina.
DB170331 Da er det ikke naturlig å snakke om alle de vanskeligste sakene første gang, men å bygge broen som gjør at vi faktisk kan ha mekanismer som gjør at vi kan ta opp spørsmål som menneskerettigheter , sier statsminister Erna Solberg til NRK.
DB170331 - Alvorlig signal ¶ - Menneskerettigheter skal og må være en helt naturlig del av utveksling mellom myndigheter fra forskjellige land.
DB170331 ( Dagbladet ) : Politisk rådgiver i Amnesty, Gerald Kador Folkvord, reagerer kraftig på at Erna Solberg ikke vil ta opp menneskerettigheter under sitt Kina-besøk.
DB170331 « Trusler, overfall og bakvaskelse er prisen for å kjempe for menneskerettigheter i Chile.
DB170331 Trusler, overfall og bakvaskelse er dessverre prisen for å kjempe for menneskerettigheter i Chile », sier aktivisten.
AP170331 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, opplyste denne uka at over 400 sivile er drept i slike flyangrep siden slutten av februar.
AP170331 Tid for å drøfte menneskerettigheter ?
AP170331 Normaliseringen skal ifølge Regjeringen også gi Norge muligheter for igjen å ta opp vanskelige saker med Kina, som brudd på menneskerettigheter .
AP170331 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, opplyste denne uken at over 400 sivile er drept i koalisjonens flyangrep i Irak siden slutten av februar, skriver NTB.
AP170331 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, opplyste denne uken at over 400 sivile er drept i koalisjonens flyangrep i Irak siden slutten av februar, skriver NTB ¶
AA170331 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, opplyste denne uka at over 400 sivile er drept i slike flyangrep siden slutten av februar.
AA170331 Statsminister Erna Solberg ( H ) får kritikk for sin beskjed om at hun ikke vil ta opp menneskerettigheter med kinesiske ledere under sitt besøk til landet.
AA170331 Solberg bekreftet etter at besøket ble kjent fredag overfor VG at menneskerettigheter ikke blir tema i Kina.
AA170331 - For å arbeide med menneskerettigheter må man ha tilgang og møtepunkter for å ta opp vanskelige spørsmål.
AA170331 - Det er viktig å ikke gå med på premisset at det enten er økonomisk samarbeid og utvikling eller menneskerettigheter , uttaler Folkvord.
AA170331 - Det er helt åpenbart at menneskerettigheter burde vært tatt opp.
AA170331 Men vi motsetter oss ethvert land som bruker menneskerettigheter for å blande seg opp i andre lands indre anliggende, sa Lu.
AA170331 - Vårt langsiktige mål er å ha en menneskerettighetsdialog med alle land som bygger på gjensidig tillit og å fremme menneskerettigheter sammen.
VG170330 - På den ene siden snakker vi om prinsipper om grunnleggende menneskerettigheter , mens på den andre siden skal vi diskriminere et menneske fordi hun går med en bestemt type klær.
DB170330 Leter man etter verdens fremste forkjempere for kvinners rettigheter, for miljø og for menneskerettigheter og bistand som faktisk fungerer, finner man dem i USA.
DA170330 Hun understreker at hun ikke kjenner den konkrete situasjonen i Canada og USA, men sier at Canada er et land som er godt kjent for å respektere menneskerettigheter og internasjonale forpliktelser og når det gjelder å ta vare på flyktninger.
AA170330 Trump-administrasjonen har gitt klarsignal til salg av F-16-jagerfly til Bahrain uten å stille betingelser knyttet til menneskerettigheter .
AA170329 Ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, er over 300 sivile drept i den irakiske regjeringshærens offensiv mot Vest-Mosul de siste ukene, trolig enda flere.
VG170328 PETTER WILLE, direktør, Nasjonal institusjon for menneskerettigheter
VG170328 ADELE MATHESON MESTAD, nestleder, Nasjonal institusjon for menneskerettigheter
DA170328 - Det eneste jeg visste om Norge var at det var et paradis for menneskerettigheter , sier han.
DA170328 - Det er fantastisk at så mange unge ønsker å bruke tiden sin på å diskutere og reflektere over temaer som etikk, identitet og menneskerettigheter , sier Mürer.
AP170328 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, har samlet inn og verifisert rapportene fra Vest-Mosul.
AP170328 I stevningen vises det til at nazistene dyrket en samfunnsmodell som var et rendyrket diktatur blottet for menneskerettigheter og demokratiske prinsipper, der lov og rett var fraværende.
AA170328 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad al-Hussein, har samlet inn og verifisert rapportene fra Vest-Mosul.
VG170327 Konklusjonen i FN-rapporten, som var bestilt av FNs høykommissær for menneskerettigheter , var at det var « svært sannsynlig » at overgrepene kan betegnes som forbrytelser mot menneskeheten.
VG170327 Krenkelse av religionsfriheten eller menneskerettigheter ?
VG170327 Jeg mener religionsfriheten skal stå sterkt i Norge, men personlig frihet og grunnleggende menneskerettigheter skal og bør veie tyngst, og vi må sette noen universelle krav til likestilling.
DB170327 » Det er utvilsomt riktig at EU sammen med sine to forgjengere, Kull og Stålunionen og EF har bidratt til fred, demokrati og menneskerettigheter i vår del av verden.
DB170327 Da EU i 2012 ble tildelt Nobels fredspris, sa Nobelkomiteens formann Torbjørn Jagland det slik : « Unionen har over seks tiår bidratt til utviklingen av fred, demokrati og menneskerettigheter i Europa.
BT170327 Ideologisk, religiøs eller annen overbevisning skal tolereres, så sant det ikke bryter loven eller grunnleggende menneskerettigheter .
AP170327 Positivt hvis menneskerettigheter og akademisk frihet blir tema under statsminister Erna Solbergs besøk i Kina, mener rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.
AP170327 Det er positivt om menneskerettigheter og akademisk frihet blir tatt opp under Erna Solbergs delegasjonsreise til Kina denne våren, mener Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo ( UiO ), Harald Bøckmans arbeidsplass i svært mange av hans år som forsker.
AP170327 « Vi kan dessverre ikke kommentere enkeltselskaper, men vi forventer at selskaper respekterer menneskerettighetene og tar hensyn til menneskerettigheter i sin virksomhet.
AP170327 Våre forventninger retter seg først og fremst mot selskapenes styrer og er et utgangspunkt for dialog med selskapene om menneskerettigheter ». | Én av fire tør ikke varsle om kritikkverdige forhold på jobben ¶
AP170327 Nå har KLP, Storebrand, Nordea og alle de store private selskapene trukket seg ut, nettopp fordi dette bryter med å mange menneskerettigheter og urfolks rettigheter.
VG170326 tid en saklig forskjell mellom ansiktsdekkende plagg og andre religiøse plagg og symboler, som ikke dekker til ansiktet, og dermed ikke påvirker kommunikasjonen på samme måte, » heter det i vurderingen, der det også sannsynliggjøres at et forbud ikke vil være i strid med internasjonale regler og menneskerettigheter .
DN170326 Stadig flere barn ender opp som tiggere og barnearbeidere, og minst 1.500 er ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter rekruttert som barnesoldater, de alle fleste av Houthi-militsen.
DA170326 En dag stilte han spørsmål ved hvorfor sikkerhetsvaktene, som hver dag ransaket studentenes ryggsekker på vei inn til campus, ville ta fra ham en bok om menneskerettigheter på hans sosiologipensum.
DA170326 - Norge, som gjør viktig arbeid for menneskerettigheter , kan definere studenter tydeligere som en utsatt gruppe og stille flere spørsmål rundt studenters og akademikeres rettigheter i bilaterale fora.
DA170326 Marit håper jusstudenten skal skrive om menneskerettigheter .
AA170326 Stadig flere barn ender opp som tiggere og barnearbeidere, og minst 1.500 er ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter rekruttert som barnesoldater, de alle fleste av Houthi-militsen.
AP170325 Human Rights House Foundation er lokalisert i Oslo, og huser ifølge egne nettsider for tiden seks medlemsorganisasjoner av som jobber med ulike former for oppfølging av menneskerettigheter .
DB170324 I motsetning til Frp, er De Grønne opptatt av å støtte opp om menneskerettigheter .
VG170323 Vi er briter og stolte av verdiene det medfører : Toleranse, forståelse og menneskerettigheter , sier han.
VG170323 Stadig verre vilkår for menneskerettigheter og pressefrihet i landet utgjør et økende problem.
DA170323 Det har vært en gradvis utvikling mot at det har blitt vanskeligere å stå opp for grunnleggende menneskerettigheter i mange land.
DA170323 Det omtaler seg selv som et informasjonskontor som dokumenterer brudd på menneskerettigheter i Syria, og er drevet av en tidligere syrisk aktivist fra Storbritannia.
BT170323 Her heter det blant annet : « Vi er inne i en tid hvor kjerneverdiene i Europa - demokrati og deltakelse, likhet og rettferdighet, solidaritet og bærekraft, respekt for lov og rett og menneskerettigheter - forsøkes underminert. (...
AP170323 Storbritannias statsminister, Theresa May, sa i en tale i nasjonalforsamlingen torsdag at parlamentet var et mål for terrorisme fordi det representerer verdier som demokrati, frihet og menneskerettigheter .
AP170323 Postdoktor ved Norsk senter for menneskerettigheter , Anine Kierulf.
VG170322 - Norge har med dette vist at de er et ledende land når kommer til menneskerettigheter .
VG170322 - Norge har med dette vist at de er et ledende land når kommer til menneskerettigheter , sier en av avhopperne til VG.
DB170322 - Verdiene vårt parlament representerer - demokrati, frihet, menneskerettigheter , rettssikkerhet - framkaller beundring og respekt hos frie mennesker overalt.
AA170322 - En grunnleggende forutsetning for avtalen er at den ikke er i strid med internasjonale menneskerettigheter .
VG170321 Foto : Emma Mcintyre, AFP ¶ MENNESKERETTIGHETER : Anne Holton, America Ferrera, Katy Perry og Lena Dunham under The Human Rights Campaign-gallaen denne helgen.
AA170321 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch. ( ©NTB ) ¶
VG170320 - Det har klar sammenheng med gode velferdsordninger, godt ivaretatte menneskerettigheter , og gode styresett koplet med en sunn økonomi.
DB170320 Et multinasjonalt selskap som Skretting, bør være vel kjent med FNs retningslinjer for business og menneskerettigheter .
DB170320 Amal Clooney tordner mot Trump : - Bryter internasjonale menneskerettigheter
VG170319 Målet var å finne en plass i det syriske opprøret - som i 2011 fortsatt var drevet av idealer som frihet, menneskerettigheter og demokrati - og bruke det som en rampe til å vokse seg store nok til senere å erklære et kalifat.
SA170319 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
DB170319 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
BT170319 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
BT170319 Menneskene i okkuperte Vest-Sahara lever uten menneskerettigheter vi her hjemme ofte tar for gitt. 24 menn sitter i et marokkansk fengsel som politiske fanger.
BT170319 Fangene fremholder at den egentlige grunnen for deres arrestasjon er deres kamp for menneskerettigheter og selvbestemmelse for Vest-Saharas folk.
AP170319 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
AA170319 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
VG170318 Mindre viktig for dette møtet blir nok spørsmålet om Taiwan og menneskerettigheter , tror forskerne.
VG170318 Amerikanske Freedom House mener Tillerson burde ta opp menneskerettigheter i Kina, men heller ikke dette tror ekspertene blir et tema.
VG170318 - Trump har ikke langt like mye vekt på menneskerettigheter som tidligere presidenter.
DA170318 - Forskjellen er at reaksjonene på valgmøtene her blir knyttet opp mot en politisk situasjon, for eksempel at man er kritisk til brudd på menneskerettigheter .
VG170317 VG-leder : Dyster status for menneskerettigheter
VG170317 FNs høykommissær for menneskerettigheter , sa i den forbindelse, ifølge Al Jazeera at Myanmar`s leder Aung San Suu Kyi har lovet å etterforske påstandene i rapporten.
VG170317 Bård Larsen sier på den ene siden at Norge er en liberal rettsstat som verdsetter menneskerettigheter høyt, hvorpå ytringsfrihet er en av de ; men sier på den andre siden at det ikke er greit med valgmøter av tyrkiske politikere i posisjon.
AP170317 Positivt hvis menneskerettigheter og akademisk frihet blir tema under statsminister Erna Solbergs besøk i Kina, mener rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.
AP170317 Det er positivt om menneskerettigheter og akademisk frihet blir tatt opp under Erna Solbergs delegasjonsreise til Kina denne våren, mener Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo ( UiO ), Harald Bøckmans arbeidsplass i svært mange av hans år som forsker.
AP170317 FNs høykommissær for menneskerettigheter kaller krigen for « den verste menneskeskapte katastrofen verden har opplevd siden andre verdenskrig. » | Audun Herning ny partisekretær i SV ¶
DN170315 USA har lenge klaget over at FNs menneskerettsråd fokuserer for mye på Israel og at flere av de 47 medlemslandene har lite å vise til når det gjelder menneskerettigheter .
DB170315 USA har lenge klaget over at FNs menneskerettsråd fokuserer for mye på Israel og at flere av de 47 medlemslandene har lite å vise til når det gjelder menneskerettigheter .
AP170315 - Europa snakker om menneskerettigheter og frihet, men så pusser de hunder på våre landsmenn.
AA170315 USA har lenge klaget over at FNs menneskerettsråd fokuserer for mye på Israel og at flere av de 47 medlemslandene har lite å vise til når det gjelder menneskerettigheter .
SA170314 Hun har også revolusjonert forståelsen av Immanuel Kant og påvirket generasjoner av forskere, politikere og praktikere på områder som menneskerettigheter og bioetikk, fremgår det av en pressemelding fra Holbergkomiteen.
SA170314 ADLET FILOSOF : Årets Holbergprisen-vinner Onora O'Neill, har levert banebrytende forskningsarbeid om Immanuel Kant, om strukturelle årsaker til undertrykkelse og menneskerettigheter .
DB170314 Anklagene kommer samtidig som organisasjonen Leger for menneskerettigheter beskylder den syriske regjeringen for bevisst å hindre at internasjonale forsendelser med mat og medisiner når fram til rundt 2 millioner syrere som er stengt inne i beleirede områder.
BT170314 Hun har også revolusjonert forståelsen av Immanuel Kant og påvirket generasjoner av forskere, politikere og praktikere på områder som menneskerettigheter og bioetikk, fremgår det av en pressemelding fra Holbergkomiteen.
BT170314 ADLET FILOSOF : Årets Holbergprisen-vinner Onora O'Neill, har levert banebrytende forskningsarbeid om Immanuel Kant, om strukturelle årsaker til undertrykkelse og menneskerettigheter .
AP170314 Årets Holbergprisen-vinner Onora O'Neill, har levert banebrytende forskningsarbeid om Immanuel Kant, om strukturelle årsaker til undertrykkelse og menneskerettigheter .
AA170314 Leveransene blir gjennomført kort tid etter at Leger for menneskerettigheter offentliggjorde en rapport der regimet anklages for med overlegg å ha hindret levering av mat og medisiner til mange syrere som bor i beleirede områder. ( ©NTB ) ¶
AA170314 Anklagene kommer samtidig som organisasjonen Leger for menneskerettigheter beskylder den syriske regjeringen for bevisst å hindre at internasjonale forsendelser med mat og medisiner når fram til rundt 2 millioner syrere som er stengt inne i beleirede områder.
AA170314 Hun har senere påvirket flere generasjoner på områder som menneskerettigheter , bioetikk og ansvarliggjøring av og tillit til det offentlige.
VG170313 Leder Demokrati og menneskerettigheter står i fare i Tyrkia.
VG170313 Det er nettopp Tyrkias angrep på grunnleggende menneskerettigheter som har ført til et svært anstrengt forhold til Europa.
VG170313 Demokrati og menneskerettigheter står i fare i Tyrkia.
VG170313 - Demokrati, grunnleggende rettigheter, menneskerettigheter og frihet.
SA170313 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager landet for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
DB170313 Catalan er kjent i Sverige som tidligere talsperson for ungdomsorganisasjonen til Miljöpartiet, Grön Ungdom, og jobbet for Miljöpartiet i riksdagen før hun begynte å jobbe for FN med seksuelle overgrep og menneskerettigheter .
DB170313 Hun ville ha egyptisk hjelp for å stanse flyktningestrømmen til Europa, og da var det selvfølgelig ikke på sin plass å diskutere omfattende brudd på menneskerettigheter .
AA170313 På spørsmål fra avisen om han synes anklagene om at Erdogan bryter menneskerettigheter og er autoritær, slo han kraftig tilbake.
SA170312 - Våre såkalte europeiske venner som snakker om demokrati, frihet og menneskerettigheter , har strøket i faget, sier Yildrim.
DN170312 - Våre såkalte europeiske venner som snakker om demokrati, frihet og menneskerettigheter , har strøket i faget, sier Yildrim.
DB170312 ( Dagbladet ) : - De snakker om demokrati, ytringsfrihet og menneskerettigheter .
AA170312 - Våre såkalte europeiske venner som snakker om demokrati, frihet og menneskerettigheter , har strøket i faget, sier Yildrim.
AA170312 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein anklager landet for mulige krigsforbrytelser, og det samme gjør Amnesty International og Human Rights Watch.
DB170311 Han tror landingsnekten og den sterke europeiske motstanden mot kampanjen kan virke til Erdogans fordel i folkeavstemningen, og at Erdogan-allierte i Tyrkia kan argumentere med at EU vil holde Tyrkia nede og selv ikke respekterer menneskerettigheter og ytringsfrihet.
AP170311 - Våre såkalte europeiske venner som snakker om demokrati, frihet og menneskerettigheter , har strøket i faget, sier Yildrim.
AP170311 - Ikke belær oss om menneskerettigheter og demokrati.
AA170310 Tidligere på fredag la FNs høykommissær for menneskerettigheter fram en rapport der Tyrkia anklages for alvorlige menneskerettsbrudd i de kurdisk-dominerte områdene sørøst i landet.
AA170310 FNs høykommissær for menneskerettigheter la fredag fram detaljerte bevis for det de kaller " massiv ødeleggelse, drap og tallrike andre alvorlige menneskerettighetsbrudd " sørøst i Tyrkia.
SA170309 pporter og basert på egne observasjoner, stilte stortingsrepresentant Stine Renate Håheim ( Ap ) i 2015 følgende spørsmål til Utenriksminister Børge Brende : « Hvordan vil utenriksministeren bidra til at palestinske barn i israelske fengsler får oppfylt sine grunnleggende krav til rettssikkerhet og menneskerettigheter .
SA170309 Siden 1967 har palestinerne levd under streng militær administrasjon, berøvet elementære menneskerettigheter .
SA170309 Samtlige partier har tiltrådt de grunnleggende menneskerettigheter .
DA170309 Flere rapporter, blant annet fra Amnesty International, sier at den norske lovgivingen setter sexarbeideres liv i fare, og at sexarbeideres grunnleggende menneskerettigheter ikke respekteres.
DA170309 Alle har menneskerettigheter , prostituerte på lik linje med alle.
DA170309 mars-komiteen at de ikke er for menneskerettigheter for sexarbeidere.
DA170309 mars får man bare lov til å snakke om sexarbeideres menneskerettigheter hvis man er for sexkjøpsloven.
DA170309 Menneskerettigheter for sexarbeidere er ikke noe som er i strid med parolegrunnlaget.
SA170308 Utenriksminister Mevlut Cavusoglu ber tyske myndigheter om å ikke belære Tyrkia om menneskerettigheter og demokrati.
DN170308 FNs høykommisær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Zeid al-Hussein kritiserer USAs nye administrasjon.
DN170308 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, mener USA trenger bedre ledelse for å bekjempe økende fremmedhat og religiøs diskriminering.
DB170308 Kvinners rettigheter er menneskerettigheter .
BT170308 Parlamentet i Ungarn trosser advarslene om at lovgivningen om å sprerre inne asylsøkere strider mot både menneskerettigheter og EU-lovgivning.
AA170308 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein, mener USA trenger bedre ledelse for å bekjempe økende fremmedhat og religiøs diskriminering.
BT170307 Dette oppropet uttrykker bekymring for at surrogati-praksisen bryter med grunnleggende menneskerettigheter for kvinner og barn.
BT170307 Dette oppropet uttrykker bekymring for at surrogati-praksisen bryter med grunnleggende menneskerettigheter for kvinner og barn.
AP170307 - Vær så snill, ikke belær oss om menneskerettigheter og demokrati.
AA170307 Utenriksminister Mevlut Cavusoglu ber tyske myndigheter om å ikke belære Tyrkia om menneskerettigheter og demokrati.
AA170307 - Vær så snill, ikke belær oss om menneskerettigheter og demokrati, sa utenriksminister Cavusoglu på besøk i Tyskland tirsdag.
AA170307 Ifølge organisasjonen Leger for menneskerettigheter , som er basert i New York, har over 90 prosent av angrepene mot sykehus og klinikker blitt utført av styrker som støtter regimet.
SA170306 Og menneskerettigheter er kvinners rettigheter.
SA170306 For kvinners rettigheter er menneskerettigheter .
DB170306 Høgestøl, stipendiat ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, til Dagbladet i midten av februar.
DB170306 Keith Harper, tidligere USA-representant i FNs menneskrettighetsråd, har nylig gitt Aung San Suu Kyi følgende attest : « For altfor mange har hennes ikoniske status som demokratiforkjemper gjort det vanskelig å holde regjeringen hennes ansvarlig for brudd på menneskerettigheter , uansett hvor godt dokumenterte de er....
DB170306 Hun er Nobelprisvinner og en garantist for demokrati og menneskerettigheter i hjemlandet.
AA170306 - Jeg står foran retten i dag og ber om beskyttelse av grunnleggende menneskerettigheter for det ukrainske folket, sa Zerkal mandag.
DB170304 Human Rights Watch skriver at Robert Mugabes regime aktivt bryter menneskerettigheter , på tross av landets nye grunnlov.
AA170304 - Hver eneste utenriksminister siden Warren Christopher har personlig presentert menneskerettighetsrapporten, sier Tom Malinowski, som var statssekretær for menneskerettigheter i Obama-administrasjonen.
DN170303 - Det er uakseptabelt av tyske myndigheter, som stadig lekser opp for oss om menneskerettigheter , demokrati og rettferdighet innenfor loven og ytringsfrihet, ikke tillater et organisert møte, sier Bozdag. ( ©NTB ) ¶ ¶
DB170303 ¶ IKKE TILSTEDE : USAs ferske utenriksminister, Rex Tillerson, møtte ikke opp da USA la fram en ny rapport om menneskerettigheter .
DB170303 - Hver eneste utenriksminister siden Warren Christopher har personlig presentert menneskerettighetsrapporten, sier Tom Malinowski, som var statssekretær for menneskerettigheter i Obama-administrasjonen.
AP170303 Nasjonal institusjon for menneskerettigheter har vist at sykehjemsbeboere blir utsatt for ulovlig tvang, mishandling og omsorgssvikt ¶
AP170303 Bent Høie sier det foreligger en rekke nasjonale rapporter fra Helsetilsynet, ombud, og Nasjonalt senter for menneskerettigheter som forteller at dette ikke er enkelthistorier, men enkelthistorier som representer eldreomsorgen.
AA170303 - Det er uakseptabelt at tyske myndigheter, som stadig lekser opp for oss om menneskerettigheter , demokrati og rettferdighet innenfor loven og ytringsfrihet, ikke tillater et organisert møte, sier Bozdag.
DB170302 Mange som hadde store vanskeligheter med å svelge at Breiviks menneskerettigheter var krenket vil nå puste lettet ut.
DA170302 Mange i Midtøsten frykter regimene vil benytte Trumps presidentperiode til å øke undertrykkingen av politisk opposisjon hjemme, siden menneskerettigheter ikke står høyt på Washingtons nyerklærte dagsorden.
DA170302 - Lenge før Trump kom til makten, sørget president Obama for at USA ikke har noen rolle i arbeidet for å forsvare menneskerettigheter .
DA170302 Borgarting lagmannsrett ga staten full oppreisning etter at staten ble dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt Breiviks menneskerettigheter under soning.
AP170302 Norge blir ikke verdensledende på menneskerettigheter ved stadig å være « flinkest i klassen » og alltid tøye rettighetene lenger.
VG170301 Det viktige må da være hva folk står for ; hvilke verdier de har ; om de støtter den norske samfunnsmodellen, med demokrati, likestilling, menneskerettigheter , ytringsfrihet, rettsstat osv, ikke hvor de har sin opprinnelse, i en nær eller fjern fortid.
VG170301 Dersom man med « etnisk norsk » mener å beskrive ( noen av ) de trekk ved vår kultur som de aller fleste av oss setter slik pris på, og som Tybring-Gjedde ramset opp fra sin huskeliste i Dagsnytt 18, altså umistelige verdier som demokrati, stemmerett for alle, ytringsfrihet, pluralisme, menneskerettigheter , rettsstat, likestilling osv, så kan man bare slå fast at heller ikke disse
VG170301 - Samtidig er vi fornøyde med at lagmannsretten har konkludert med at ingen menneskerettigheter har blitt brutt i forbindelse med terroristens soningsforhold, understreker AUF-lederen.
FV170301 Professor i menneskerettigheter Kjetil Larsen tror Høyesterett vil falle ned på samme konklusjon.
DB170301 Hun hadde på forhånd fryktet at terrordømte Anders Behring Breivik ville få medhold i at staten hadde brutt hans menneskerettigheter under soning, slik han fikk i tingretten.
DB170301 Hun er Kina-ekspert ved Norsk senter for Menneskerettigheter ( SMR ) ved Universitetet i Oslo.
DA170301 Staten får full oppreisning av Borgarting lagmannsrett etter å ha blitt dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt terrordømte Anders Behring Breiviks menneskerettigheter under soning.
DA170301 Lagmannsretten har lagt en riktigere terskel til grunn i Breivik-saken, mener professor i menneskerettigheter Kjetil Larsen.
DA170301 Hun hadde på forhånd fryktet at terrordømte Anders Behring Breivik ville få medhold i at staten hadde brutt hans menneskerettigheter under soning, slik han fikk i tingretten.
DA170301 De rettslige vurderingene er korrekte og samsvarer med det jeg selv har tenkt, sier Larsen, som er professor ved Norsk senter for menneskerettigheter , til NTB.
BT170301 Staten får dermed full oppreisning etter å ha blitt dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt Breiviks menneskerettigheter under soning.
BT170301 Staten får dermed full oppreisning etter å ha blitt dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt Breiviks menneskerettigheter under soning.
AP170301 Larsen ved Norsk senter for menneskerettigheter .
AP170301 Anders Behring Breiviks menneskerettigheter er ikke krenket.
AP170301 Anders Behring Breiviks menneskerettigheter er ikke krenket.
AA170301 USAs representant, Erin Barclay, sa onsdag at amerikanerne er mer opptatt av menneskerettigheter enn noensinne.
AA170301 Hun hadde på forhånd fryktet at terrordømte Anders Behring Breivik ville få medhold i at staten hadde brutt hans menneskerettigheter under soning, slik han fikk i tingretten.
AA170301 Staten får full oppreisning av Borgarting lagmannsrett etter å ha blitt dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt terrordømte Anders Behring Breiviks menneskerettigheter under soning.
AA170301 Staten får dermed full oppreisning etter å ha blitt dømt i Oslo tingrett i fjor for å ha brutt Breiviks menneskerettigheter under soning.
AA170301 Professor i menneskerettigheter Kjetil Larsen tror Høyesterett vil falle ned på samme konklusjon.
VG170227 - Kaci tilhørte et konservativt parti, men representerte noe nytt i likestilling, miljøvern og menneskerettigheter , sa hun.
DB170227 Jeg vil være en aktivist som er opptatt av menneskerettigheter og jeg vil alltid kjempe for bedre menneskeverd for alle.
AP170227 Onsdag kan den norske stat bli dømt for brudd på massedrapsmannen Anders Behring Breivik menneskerettigheter .
DA170225 Frp stemmer imot brukerombud for eldre, de stemmer imot forslag om bemanningsnormer i sykehjem og kartlegging av menneskerettigheter i eldreomsorgen, sier Karin Andersen.
AP170225 Selskapene var eid av en ikke-statlig aserbajdsjansk organisasjon som etter sigende jobbet for demokrati og menneskerettigheter , men i realiteten var den kontrollert av president Alijev.
AP170225 Resultatet ble at Europas fremste vokter av menneskerettigheter med overveldende flertall forkastet kravet om at Aserbajdsjan skulle frigi de politiske fangene.
AP170225 Knaus peker på at Europarådet er den viktigste europeiske institusjonen som forsvarer demokrati og menneskerettigheter .
AP170225 Europarådet ble etablert i 1949 for å forsvare menneskerettigheter , rettsstatsprinsipper og demokrati.
AA170224 - De sier de er her for å kjempe for liv og menneskerettigheter , men det ser ut til at drap har blitt en menneskerett, sier en av demonstrantene.
VG170223 | Dyster status for menneskerettigheter
VG170223 Iran undertrykker de mest grunnleggende menneskerettigheter og fengsler fredelige kritikere.
DB170223 I 1997 og 1998, under USAs president Bill Clinton, var han direktør for spørsmål om demokrati, menneskerettigheter og humanitært arbeid ved Det hvite hus' Nasjonale sikkerhetsråd.
SA170222 En tidligere direktør i GNRD, den merkelige konkursrammede organisasjonen, som angivelig arbeidet med menneskerettigheter , er tatt i forvaring i Østerrike, mistenkt for svindel.
DB170222 I 1997 og 1998, under USAs president Bill Clinton, var han direktør for spørsmål om demokrati, menneskerettigheter og humanitært arbeid ved Det hvite hus' Nasjonale sikkerhetsråd.
DB170222 Amal Clooney tordner mot Trump : - Bryter internasjonale menneskerettigheter
AA170222 - Å holde gjerningspersoner ansvarlige for lovbrudd er svært viktig, men de skal holdes ansvarlig som følge av rettssikkerhet og en rettferdig rettssak, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Ra'ad Al Hussein.
AA170222 | Amnesty : Tyrkia versting på menneskerettigheter
BT170221 Det handler om menneskerettigheter og likestilling, om kvinnekropp, egne valg og trygghet i en risikosituasjon.
BT170221 Det handler om menneskerettigheter og likestilling, om kvinnekropp, egne valg og trygghet i en risikosituasjon.
VG170220 - Kina må innse at menneskerettigheter og ytringsfrihet er grunnleggende verdier i et demokrati, verdier vi ikke kompromisser med.
VG170220 Hun var sterk og klar i sitt syn på menneskerettigheter - ingen kunne tvile på at også hun sto rak i møte med Kina og andre undertrykkende regimer som forsøkte å påvirke komiteens arbeid.
SA170220 Grunnlovens menneskerettigheter gjelder, om vi forstår juristene rett, « horisontalt », i den forstand at Grunnloven legger plikter også på privatpersoner som oss.
DB170220 - Hun hadde et sterkt engasjement for menneskerettigheter , for likestilling og for kvinners rolle, sier Solberg.
AA170220 Det er vanskelig å unngå at slik overvåkning bryter med sentrale menneskerettigheter .
DB170219 I tillegg mente han det ikke var nødvendig å snakke om menneskerettigheter , siden utenriksministeren hadde gjort det tidligere.
DA170218 Fra Washington hører vi nå bare om « den jødisk-kristne sivilisasjonen », ikke om menneskerettigheter som var så viktige for de allierte under krigen og som USA var en så sentral bærer av i 1948.
DB170217 Høgestøl, stipendiat ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, har tatt mastergrad i amerikansk juss, med amerikansk grunnlovsrett som spesialtema.
BT170217 Nasjonalt institutt for menneskerettigheter har tidligere uttalt at bruken av DGF " utvilsomt " vil innebære inngrep i retten til privatliv slik den er beskyttet av både Grunnloven og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen ( EMK ).
AA170217 Nasjonalt institutt for menneskerettigheter har tidligere uttalt at bruken av DGF " utvilsomt " vil innebære inngrep i retten til privatliv slik den er beskyttet av både Grunnloven og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen ( EMK ).
DB170216 Prisen ble opprettet med mål om å støtte studenter og studentorganisasjoner som har gjort en særlig innsats for fred, demokrati og menneskerettigheter .
DB170216 Likevel ser vi at over hele verden går studentaktivister som Sharief fremst i kampen for menneskerettigheter og demokrati, ofte med stor fare for eget liv og sikkerhet.
DA170216 Man tenker at man er velkommen, og har en idé om at vesten er så humanitært, at menneskerettigheter er høyt verdsatt.
AP170216 Festivalen Human Rights Human Wrongs ( HRHW ) er i gang på niende året med sterke filmer om aktuelle temaer og eget debattprogram om film, menneskerettigheter med mye mer.
DA170214 I dag er menneskerettigheter under ekstremt press.
DA170214 Menneskerettigheter
SA170213 - I denne verdenen utkjempes flere konflikter på et krigslignende vis, og menneskerettigheter tråkkes på.
DB170213 Høgestøl, stipendiat ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, har tatt mastergrad i amerikansk juss, med amerikansk grunnlovsrett som spesialtema.
AP170213 Han har markert seg som en verdikonservativ politiker, spesielt opptatt av personvern og menneskerettigheter .
AA170213 - I denne verdenen utkjempes flere konflikter på et krigslignende vis, og menneskerettigheter tråkkes på.
VG170212 Datatilsynet, Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter , Helse-Norge og Dommerforeningen er blant instansene som har gått hardt ut.
DB170212 » Det kan virke som om e-tjenestens toppfigur mener det ikke er noen fare for personvern og menneskerettigheter fordi overvåkingskapasiteten uansett vil være for lav.
DB170212 Lysne-utvalgets rapport har nå vært ute på høring, og de innkomne svarene viser prinsipiell bekymring om lovlighet og menneskerettigheter , men også utspill som vil utvide overvåkingen.
DB170211 Motkandidat Ingebjørg Godskesen kunne ikke være tilstede fordi hun var på oppdrag i Tyrkia, utnevnt av Europarådet som rapportør for oppfølging av menneskerettigheter
DB170211 Dersom man skal lykkes med å løfte milliarder av mennesker ut av ekstrem fattigdom, er det en forutsetning at jenter og kvinners grunnleggende menneskerettigheter oppfylles.
DA170211 Det begynner å bli en del temaer som Norges regjering svært nødig snakker med Kina om, fra menneskerettigheter og Dalai Lama til Sør-Kinahavet, sier Kristoffersen.
VG170210 | Hackerangrep og menneskerettigheter
VG170210 WILLE, direktør Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter
VG170210 NILSEN, seniorrådgiver Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter
VG170210 Norge er kjent for sin respekt for menneskerettigheter og internasjonale avtaler, sier Karzai.
VG170210 - Det handler om internasjonale prinsipper, om menneskerettigheter og - standarder som sier at man ikke deporterer barn.
DB170210 Høgestøl, stipendiat ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo har tatt mastergrad i amerikansk juss, med amerikansk grunnlovsrett som spesialtema.
DB170210 Konklusjon : Vern av menneskerettigheter og internasjonal lov fremstår som mer nødvendig enn noen gang.
BT170210 I 2002 gikk Raftoprisen til « Vest-Saharas Mandela », Sidi Mohammed Daddach, for hans fredelige kamp for selvstyre og grunnleggende menneskerettigheter for det saharawiske folk.
AP170210 Norge er kjent for sin respekt for menneskerettigheter og internasjonale avtaler.
AP170210 - Det handler om internasjonale prinsipper, om menneskerettigheter og - standarder som sier at man ikke deporterer barn.
AP170210 Norge er kjent for sin respekt for menneskerettigheter og internasjonale avtaler.
AP170210 - Det handler om internasjonale prinsipper, om menneskerettigheter og - standarder som sier at man ikke deporterer barn.
AA170210 Norge er kjent for sin respekt for menneskerettigheter og internasjonale avtaler, sier Karzai.
AA170210 - Det handler om internasjonale prinsipper, om menneskerettigheter og - standarder som sier at man ikke deporterer barn.
AA170210 Siden har studentene diskutert menneskerettigheter , internasjonal handel, korrupsjon, helse, utdanning, fredsarbeid og mye annet, alt sammen selvfølgelig i et globalt perspektiv.
SA170209 Avisen skriver også at til tross for politisk uro i landet, vil Pyeongchang-OL være godt organisert til å arrangere lekene, spesielt sammenlignet med lekene i Rio og forrige vinter-OL i russiske Sotsji, der menneskerettigheter , miljø og politiske kriser var store temaer.
DN170209 Han viser til EUs syn på Israel, Midtøsten, Iran og saker som angår menneskerettigheter .
DB170209 Konsekvensen er at flere hundre etniske eritreere lever rettighetsløse i Norge i dag, sultne og uten rett til helsehjelp, uten utsikt til retur, etter å ha vært utsatt for en forvaltningsbehandling i strid med grunnleggende internasjonale menneskerettigheter og uten å være i samsvar med god forvaltningsskikk.
BT170209 Avisen skriver også at til tross for politisk uro i landet, vil Pyeongchang-OL være godt organisert til å arrangere lekene, spesielt sammenlignet med lekene i Rio og forrige vinter-OL i russiske Sotsji, der menneskerettigheter , miljø og politiske kriser var store temaer.
AP170209 I FN er det rettferdighet som råder, og enhver pode i Norge blir raskt introdusert til begrepet menneskerettigheter .
AP170209 Avisen skriver også at til tross for politisk uro i landet, vil Pyeongchang-OL være godt organisert til å arrangere lekene, spesielt sammenlignet med lekene i Rio og forrige vinter-OL i russiske Sotsji, der menneskerettigheter , miljø og politiske kriser var store temaer.
AA170209 Han viser til EUs syn på Israel, Midtøsten, Iran og saker som angår menneskerettigheter .
DB170208 Nettopp dette er FNs høykommissær for menneskerettigheter bekymret for, blant annet fordi ESTA-skjemaet ikke forteller nøyaktig hva sosiale medier-informasjonen faktisk skal brukes til.
AA170208 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein har tatt til orde for en internasjonal gransking og mener at Saudi-Arabia har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser i nabolandet.
VG170207 Med alt han gjør nå, som å legge et fem år gammel barn i håndjern på en flyplass, så viser han realiteten av USAs menneskerettigheter , sa den iranske lederen.
VG170206 Utenriksminister Børge Brende skriver på Twitter at det er « veldig urovekkende FN-rapport om brudd på menneskerettigheter mot Rohingya av sikkerhetsstyrker ».
VG170206 FNs høykommissær for menneskerettigheter , sier ifølge Al Jazeera at Myanmar`s leder Aung San Suu Kyi har lovet å etterforske påstandene i rapporten.
VG170206 En ny FN-rapport avslører grove brudd på menneskerettigheter i Myanmar.
VG170206 - Man må jobbe med politiske løsninger, uten at det går på bekostning av det man har oppnådd når det gjelder menneskerettigheter , fortsetter han.
DN170206 PACE engasjerer seg for å sikre menneskerettigheter og bygge demokrati i medlemsstatene gjennom å trygge forsamlings-, ytrings- og trykkefrihet.
DN170206 - Det blir umulig å snakke om menneskerettigheter og demokrati hvis vi hele tiden opplever påstander om at parlamentarikere i Europarådet tar mot bestikkelser og lar seg påvirke av lobbyister, sier Ingjerd Schou til NTB.
DB170206 Kjønnslemlestelse er et brudd mot jenter og kvinners menneskerettigheter og avskaffelse av praksisen er sentralt i FNs bærekraftsmål Agenda 2030.
AP170206 Også Nasjonal institusjon for menneskerettigheter , som skal passe på at Norge følger menneskerettighetene, mener forslaget må stoppes.
AP170206 Nei, mener en rekke jurister og eksperter på menneskerettigheter .
AP170206 Hvis de vil ha det må de diskutere hvordan det skal kontrolleres for at vi ikke går over streken og hvordan kan vi ivareta personvern og menneskerettigheter .
AA170206 PACE engasjerer seg for å sikre menneskerettigheter og bygge demokrati i medlemsstatene gjennom å trygge forsamlings-, ytrings- og trykkefrihet.
AA170206 - Det blir umulig å snakke om menneskerettigheter og demokrati hvis vi hele tiden opplever påstander om at parlamentarikere i Europarådet tar mot bestikkelser og lar seg påvirke av lobbyister, sier Ingjerd Schou til NTB.
DB170205 Også fra Komiteen for menneskerettigheter ( CHR ) i Manilla, og talsperson Atty Jacqueline kommer det kritikk.
VG170204 - Men en slik politisk prosess må ikke gå på bekostning av menneskerettigheter og kvinners rettigheter, sier Brende.
DB170204 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein har tatt til orde for en internasjonal gransking og mener at Saudi-Arabia har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser.
VG170203 Hvorvidt et digitalt grenseforsvar bryter med menneskerettigheter kan diskuteres, mener Elvenes.
VG170203 - Strider mot menneskerettigheter
VG170203 - Det har både vi og Norges Nasjonale institusjon for menneskerettigheter konkludert med, sier han.
AP170203 | Iyad El-Baghdadi snakket om demokrati og menneskerettigheter i et diktatur.
AP170203 Det skjer når du snakker om demokrati og menneskerettigheter i et diktatur.
DB170202 I Russland fremstilles sivilsamfunnsorganisasjoner som arbeider for menneskerettigheter og rettsstatsprinsipper som en fare for rikets sikkerhet, utenlandske politikere og aktører som støtter disse får samme merkelapp, sier Wilhelmsen.
DB170202 Han sitter fortsatt fengslet, dømt til en straff på elleve år for å kreve at menneskerettigheter også skal gjelde for kinesere.
FV170201 - Det er synd at vi må utsette møtet med russiske styresmakter i en tid hvor vi bør ha en enda tettere dialog med Russland både når det gjelder sikkerhetsspørsmål og menneskerettigheter , sier Grande.
DN170201 - Vi ble tross alt invitert av lederen av utenrikskomiteen i Føderasjonsrådet i den russiske nasjonalforsamlingen, og det er synd at vi må utsette møtet med russiske myndigheter nå i en tid hvor vi bør ha en enda tettere dialog med Russland både når det gjelder sikkerhetsspørsmål og menneskerettigheter , sier Venstreleder Trine Skei Grande.
DB170201 ¶ FN-PRINSIPPER : Investeringer i selskaper med virksomhet i eller rundt ulovlige bosetninger i okkuperte territorier er i strid med FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter .
DB170201 Slike investeringer er i strid med FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter , som advarer selskaper mot både direkte og indirekte tilknytning til aktiviteter i de okkuperte palestinske områdene.
DB170201 Hun informerer om at FNs Global Compact baserer seg nettopp på prinsipper om menneskerettigheter , arbeidslivsstandarder, miljø og antikorrupsjon - som alle ansvarlige bedrifter og investorer bør følge.
DB170201 - Norges Bank ved Thomas Sevang sier til Dagbladet at de arbeider med utgangspunkt i internasjonale prinsipper forankret i FNs Global Compact og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter .
DB170201 - Vi ble tross alt invitert av lederen av utenrikskomiteen i Føderasjonsrådet i den russiske nasjonalforsamlingen, og det er synd at vi må utsette møtet med russiske styresmakter nå i en tid hvor vi bør ha en enda tettere dialog med Russland både når det gjelder sikkerhetsspørsmål og menneskerettigheter , sier Grande.
DB170201 Uenigheten i Frp er et bilde på at Donald Trumps råkjør mot menneskerettigheter , internasjonal solidaritet, massemedia, globalisering, miljøkamp og feminisme har sin pris.
DB170201 Uenigheten i Frp er et bilde på at Donald Trumps råkjør mot menneskerettigheter , internasjonal solidaritet, massemedia, globalisering, miljøkamp og feminisme har sin pris.
DB170201 Neste relevante spørsmål blir hvordan vi skal legge opp en fornuftig regulering av rusmidler som psykedelika og MDMA, som både ivaretar moderne prinsipper for forbrukervern og ikke strider mot befolkningens menneskerettigheter .
DB170201 Dessuten kan forbudet mot psykedelika og MDMA stride mot befolkningens menneskerettigheter knyttet til retten til privatliv og livssyn, ifølge vår juridiske rådgiver Ketil Lund ( tidligere høyesterettsdommer ).
BT170201 Temaene under samtalene omfatte alt fra nordområdene til Syria, samt menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
BT170201 Huitfeldt varslet på forhånd at hun også ville snakke om menneskerettigheter , noe som er et tema russiske politikere liker svært dårlig å ha på agendaen.
AP170201 Temaene under samtalene omfatte alt fra nordområdene til Syria, samt menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170201 Huitfeldt varslet på forhånd at hun også ville snakke om menneskerettigheter , noe som er et tema russiske politikere liker svært dårlig å ha på agendaen.
AP170201 Temaene under samtalene omfatte alt fra nordområdene til Syria, samt menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170201 Huitfeldt varslet på forhånd at hun også ville snakke om menneskerettigheter , noe som er et tema russiske politikere liker svært dårlig å ha på agendaen.
AP170201 Temaene under samtalene omfatte alt fra nordområdene til Syria, samt menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170201 Huitfeldt varslet på forhånd at hun også ville snakke om menneskerettigheter , noe som er et tema russiske politikere liker svært dårlig å ha på agendaen.
AP170201 Samtidig må samfunnets sentrale verdigrunnlag ; menneskerettigheter , likestilling og et liberal-demokratisk styresett, bli tydelig formidlet til alle, sa Brochmann under sin presentasjon av rapporten.
DN170131 EU spiller en viktig rolle for verdivurderinger og menneskerettigheter , sa han.
DB170131 Slike investeringer er i strid med FNs veiledende prinsipper for forretnings- og menneskerettigheter , som advarer selskaper mot både direkte og indirekte tilknytning til aktiviteter i de okkuperte palestinske områdene.
DB170131 Han forteller at det arbeides med utgangspunkt i sentrale internasjonale prinsipper og standarder forankret i OECD og FNs Global Compact og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter .
DB170131 I tillegg må vi få på plass gode faglige retningslinjer, som ivaretar barns menneskerettigheter , for hvordan disse barna og deres omgivelser skal ivareta og støttes i en slik situasjon.
DB170131 I rapporten står det blant annet at barns grunnleggende menneskerettigheter ikke blir oppfylt når man utfører irreversible kirurgiske inngrep, som ikke er medisinsk nødvendig og som barnet ikke kan samtykke til.
BT170131 Han bør ta opinionen på alvor og ikke få oss til å tro at USAs innblanding og okkupasjon av andre land hadde noe med menneskerettigheter og demokratiet å gjøre.
AP170131 I sin høringsuttalelse mener Nasjonal institusjon for menneskerettigheter den foreslåtte datainnsamlingen, som vil være fundamentet i det digitale grenseforsvaret, trolig er i strid med både Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen ( EMK ) og Norges egen grunnlov.
DN170130 Han understreker at alarmen nå har gått, og at sivilsamfunnet og menneskerettigheter man til nå har tatt for gitt er under angrep.
DB170130 Nei, det er å sikre et positivt omdømme ! utbryter Anine Kierulf, forsker Anine Kierulf ved Senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.
BT170130 Sea tank svarer : Seatank støtter arbeidet for menneskerettigheter .
BT170130 FN-styrkene som er plassert i territoriet, er også de eneste av sitt slag som ikke får rapportere om brudd på menneskerettigheter de observerer.
BT170127 Å gå løs på basale menneskerettigheter på denne måten, bør skape uro hos USAs samarbeidspartnere, også Norge.
BT170127 Strømmen av dekreter fra Det hvite hus handler om å bygge murer, stenge ute innvandrere, reversere internasjonalt samarbeid, innskrenke ytringsfrihet og bryte menneskerettigheter .
BT170127 Å gå løs på basale menneskerettigheter på denne måten, bør skape uro hos USAs samarbeidspartnere, også Norge.
BT170127 Strømmen av dekreter fra Det hvite hus handler om å bygge murer, stenge ute innvandrere, reversere internasjonalt samarbeid, innskrenke ytringsfrihet og bryte menneskerettigheter .
DB170126 Vi har alltid stått for menneskerettigheter og rettsstatens prinsipper.
DB170126 Vi selger altså våpen til et land rammet av intern konflikt, hvor statlige sikkerhetsstyrkers framferd bryter med folkeretten og internasjonale menneskerettigheter .
DB170126 I rekordfart har han startet reverseringen av forgjengerens politikk, noe som betyr tilbakeskritt for klimatiltak, helsetilbud og menneskerettigheter .
DB170125 Motkandidat Ingebjørg Godskesen kunne ikke være tilstede fordi hun var på oppdrag i Tyrkia, utnevnt av Europarådet som rapportør for oppfølging av menneskerettigheter .
AP170124 Leder av utenrikskomiteen, Anniken Huitfeldt ( A ), sier til Aftenposten at temaene under samtalene vil spenne over alt fra nordområdene til Syria og også omfatte menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170124 Leder av utenrikskomiteen, Anniken Huitfeldt ( A ), sier til Aftenposten at temaene under samtalene vil spenne over alt fra nordområdene til Syria og også omfatte menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170124 Leder av utenrikskomiteen, Anniken Huitfeldt ( A ), sier til Aftenposten at temaene under samtalene vil spenne over alt fra nordområdene til Syria og også omfatte menneskerettigheter og situasjonen i Ukraina.
AP170124 Inga Bostad, direktør for Norsk senter for menneskerettigheter
AP170124 Hvilken plass har Norges utenrikspolitiske dialog om menneskerettigheter i en tid med store politiske strømninger ?
DB170123 Brudd på menneskerettigheter
DB170123 Ironisk nok er Gambia hjemmet til den afrikanske kommisjonen for menneskerettigheter og folkets rettigheter ( ACHPR ), som ble grunnlagt i 1987.
BT170123 Jeg marsjerer fordi FN og Amnesty har sterkt kritisert Norge for brudd på kvinners menneskerettigheter .
AP170123 I dag profilerer de seg som forkjempere for menneskerettigheter og internasjonalt samarbeid.
DB170121 Vi vil sende et tydelig budskap til den nye amerikanske administrasjonen, og til verden, om at kvinnerettigheter er menneskerettigheter », lyder arrangementets sider på Facebook.
DB170120 og andre amerikanske byer for å sende et budskap om at kvinners rettigheter er ukrenkelige menneskerettigheter .
AP170120 Signalene går i retning av at Trump vil være mindre opptatt av menneskerettigheter .
DB170119 Motkandidat Ingebjørg Godskesen kunne ikke være tilstede fordi hun var på oppdrag i Tyrkia, utnevnt av Europarådet som rapportør for oppfølging av menneskerettigheter .
DB170119 Artikkel 1 i Verdenserklæringen for menneskerettigheter lyder : « Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter .
DB170119 Artikkel 1 i Verdenserklæringen for menneskerettigheter lyder : « Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter.
DB170118 ¶ Populisme-debatt : Populistene representerer en motsetning til det synet på demokrati og menneskerettigheter som ble etablert etter den andre verdenskrig, skriver Thorbjørn Jagland, generalsekretær i Europarådet.
DB170118 Så prosessen internasjonalt er i gang, på samme måte som populistenes framgang i våre demokratier er begynnelsen på en undergraving av den etablerte orden innad i våre samfunn - en orden basert på menneskerettigheter og rettsstatlige prinsipper.
DB170118 Stater som ikke har maktfordeling og som ignorer menneskerettigheter ender alltid opp i indre motsetninger og fører ofte til revolusjon.
DB170118 Slik sett representerer populistene en motsetning til det synet på demokrati og menneskerettigheter som ble etablert etter den andre verdenskrig.
DB170118 Det er også illevarslende at støtten til internasjonale menneskerettigheter og internasjonale traktater er blitt mer og mer halvhjertet i det politiske sentrum.
AP170118 De nye lederne har laget et slags manifest for marsjen der det fastholdes at kvinnerettigheter er menneskerettigheter og omvendt.
AP170118 De nye lederne har laget et slags manifest for marsjen der det fastholdes at kvinnerettigheter er menneskerettigheter og omvendt.
AP170118 Breivik har saksøkt staten for å ha brutt hans menneskerettigheter under soning, og fikk delvis medhold i dette av Oslo tingrett i fjor.
DB170117 Derfor skal luftfartsavtalen mellom EU og Gulfstatene inneholde klare bestemmelser som sikrer at flyselskapene driftes i samsvar med de grunnleggende ILO-kjernekonvensjonene, OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper og FNs retningslinjer om næringsliv og menneskerettigheter .
BT170117 Men det ser også betydelig fare for at DGF bryter med både Den internasjonale erklæringen om menneskerettigheter og Grunnlovens paragraf 102, den som skal sikre retten til et privatliv.
DB170116 Tyrkia har undertegnet Den Europeiske Konvensjonen om Menneskerettigheter .
AP170116 FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein har tatt til orde for en internasjonal gransking og mener at Saudi-Arabia har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser i Jemen.
DB170115 Artikkel 1 i Verdenserklæringen for menneskerettigheter lyder : « Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter .
DB170115 Artikkel 1 i Verdenserklæringen for menneskerettigheter lyder : « Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter.
DB170115 Men statsborgerskapet for enkelte avviste er umulig å fastslå, til noen land er det umulig å sende folk tilbake på grunn av forholdene der og til noen land går bistanden til krefter som kjemper for å fremme menneskerettigheter og demokrati som neppe bør straffes.
SA170114 Men hva da med alle brudd på menneskerettigheter som er avdekket ?
AP170111 Kan det være en krenkelse av hans menneskerettigheter ?
AP170111 Er isolasjon fra medfanger en krenkelse av Anders Behring Breiviks menneskerettigheter i henhold til Den europeiske menneskerettskonvensjonen ( EMK ) ?
AP170111 Kan det være en krenkelse av hans menneskerettigheter ?
AP170111 Er isolasjon fra medfanger en krenkelse av Anders Behring Breiviks menneskerettigheter i henhold til Den europeiske menneskerettskonvensjonen ( EMK ) ?
DB170110 Hun hevder også at kinesiske sikkerhetsoffiserer fortalte henne at hvis hun ikke stoppet med sitt politiske virke og sitt arbeid for menneskerettigheter , så ville hennes familie bli arrestert.
AP170110 I januar, mai og november i fjor kom ulike FN-organer med sterk kritikk av Irland for å bryte kvinners menneskerettigheter ved å nekte dem abort, skriver avisen The New York Times.
AP170110 Kirken, Emanuel African Methodist Church, er kjent som en av USAs eldste svarte kirker og har vært et sentrum for folkelig engasjement for menneskerettigheter .
AP170110 I januar, mai og november i fjor kom ulike FN-organer med sterk kritikk av Irland for å bryte kvinners menneskerettigheter ved å nekte dem abort, skriver avisen The New York Times.
AP170110 Målene som handler om å bygge stabilitet, demokrati og respekt for menneskerettigheter er mer å anse som et ideal, mener hun, og er ikke egnet som begrunnelse i seg selv til å gå inn.
DB170109 Det har kommet fram sterk kritikk i høringsrunden, blant annet fra den internasjonale juristkommisjonen, ICJ-Norge - en organisasjon som kjemper for menneskerettigheter og rettsstatlige prinsipper.
AP170109 | Utfordrer forståelsen av menneskerettigheter Per Anders Madsen ¶
AP170109 Staten har anket tingrettens dom om at Anders Behring Breiviks menneskerettigheter er krenket.
AP170107 Men hvor høy er terskelen som skal overstiges før det kan konkluderes med at terroristens menneskerettigheter er krenket ?
AP170107 Massedrapsmannen og terroristen Anders Behring Breivik ( 37 ) fikk medhold av tingretten i at hans menneskerettigheter er krenket i fengselet.
AP170107 Kjetil Mujezinović Larsen, professor ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo, tror heller ikke staten nødvendigvis vil endre selve strategien, siden de legger til grunn at tingrettens dom nokså klart ikke er korrekt.
AP170107 Jeg tror derfor at staten vil føre samme strategi, men enda klarere adressere de temaene der staten er mest uenig med tingretten, sier advokat Thomas Horn, partner i Schjødt og en av Norges fremste eksperter på isolasjonsspørsmål og menneskerettigheter .
AP170107 Da tingretten ga Behring Breivik medhold i at hans menneskerettigheter var krenket i fengselet, kalte Horn det « svært modig » av dommeren.
SA170106 Norsk senter for menneskerettigheter ved det juridiske fakultet har i den senere tid gitt en alarmerende oversikt over tilstanden i eldreomsorgen i Norge.
SA170106 Grove brudd på menneskerettigheter
SA170106 De beskriver en situasjon hvor det kan forekomme omfattende og til dels grove brudd på menneskerettigheter .
DB170106 - Vi vil sende en melding til vår nye regjering på sin første dag på kontoret, og vise dem at kvinners rettigheter er menneskerettigheter .
DB170104 Det somaliske miljøet i Norge frykter konsekvensene av dette, og ber politikerne være klar over faren for brudd på menneskerettigheter dette kan innebære.
AP170104 Han er inne i en ond sirkel der eneste veien frem er mer totalitært styre : mer undertrykking, mindre menneskerettigheter og en total forkrøpling av parlamentet, sier Yavuz Baydar, en kjent tyrkisk kommentator og journalist som ble tvunget i eksil etter kuppet i sommer.
AP170104 Han er inne i en ond sirkel der eneste veien frem er mer totalitært styre : mer undertrykking, mindre menneskerettigheter og en total forkrøpling av parlamentet, sier Yavuz Baydar, en kjent tyrkisk kommentator og journalist som ble tvunget i eksil etter kuppet i sommer.
DB170103 Menneskerettigheter gjelder « den hvite rase », andre kan man begå overgrep mot uten noen konsekvens.
BT170101 Oslo ( NTB-Birgitte Iversen ) : Kriminalomsorgen var så opptatt av sikkerhet at de mistet terrordømte Anders Behring Breiviks menneskerettigheter av syne, mener Oslo tingrett.
BT170101 Oslo ( NTB-Birgitte Iversen ) : Kriminalomsorgen var så opptatt av sikkerhet at de mistet terrordømte Anders Behring Breiviks menneskerettigheter av syne, mener Oslo tingrett.
VG161221 Vi forventer et sterkt norsk engasjement for menneskerettigheter i Kina nå som forholdet er normalisert. | - Adresseavisen har skapt et grovt uriktig bilde ¶
VG161221 Vi forventer et sterkt norsk engasjement for menneskerettigheter i Kina nå som forholdet er normalisert.
AP161220 Five sier at det er Nobelkomiteens « sterke håp » at Norge også i fremtiden skal støtte arbeid for menneskerettigheter og politisk ytringsfrihet i Kina og andre land.
AP161219 » - Jeg blir veldig trist av dette fordi det viser Norges manglende evne til å forsvare prinsippene om ytringsfrihet og menneskerettigheter i møte med en stormakt som Kina.
AP161219 » - Jeg blir veldig trist av dette fordi det viser Norges manglende evne til å forsvare prinsippene om ytringsfrihet og menneskerettigheter i møte med en stormakt som Kina.
SA161121 FIFA må være mye tydeligere fremover med tanke på menneskerettigheter , humanitære forhold og arbeidernes rettigheter.
AP161121 FIFA må være mye tydeligere fremover med tanke på menneskerettigheter , humanitære forhold og arbeidernes rettigheter.
VG161030 Det ble opprettet i 2012 av aktivister og andre som sto utenfor de etablerte partiene, og fronter blant annet menneskerettigheter , ytringsfrihet, gjennomsiktighet og direkte demokrati.
VG161030 * Fronter blant annet menneskerettigheter , ytringsfrihet, gjennomsiktighet og direkte demokrati.
AP161026 Det blir konserter med blant andre Razika og Maja Ratkje, et folketribunal om hvorvidt Norge bryter asylsøkeres menneskerettigheter og foredrag ved Dame Margaret Hodge, en tidligere Labour-representant, som skal snakke om skatteflukt ¶
AP161001 Ved å finne opp fiksjoner som Gud, nasjonen og menneskerettigheter - som ikke eksisterer i biologisk forstand - kunne menneskene samarbeide med fremmede i enorme antall, sa Harari i sin forrige bok Sapiens.
AP160905 I mandatet fra forsvarsminister Ine Marie Søreide Eriksen skulle utvalget blant annet vurdere hvordan et slikt tiltak står opp mot personvern og menneskerettigheter .
AP160905 I mandatet fra forsvarsminister Ine Marie Søreide Eriksen skulle utvalget blant annet vurdere hvordan et slikt tiltak står opp mot personvern og menneskerettigheter .
AP160902 På den andre siden har undertrykkelsen av menneskerettigheter gjort at IS og andre ekstreme grupper har rekruttering mange krigere i Usbekistan.
SA160828 Kaepernick publiserer mange innlegg om menneskerettigheter på sin Twitter-profil.
AP160828 Kaepernick publiserer mange innlegg om menneskerettigheter på sin Twitter-profil.
DN160824 Blant dem er postdoktor ved Senter for menneskerettigheter og jurist Anine Kierulf.
AP160824 Anine Kierulf er postdoktor ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.
SA160818 Vil det nye emnet livsmestring, som skal bakes inn i skolens fag, gjøre at vi blir mer rustet til å si samlet fra når rettsikkerheten og menneskerettigheter ikke blir ivaretatt ?
SA160818 Kan praktisering av menneskerettigheter være det samme som å ivareta og inkludere menneskers selvfølelse ?
AP160807 Den tyske regjeringens egne oppnevnte for menneskerettigheter Bärbel Kofler har stilt spørsmål ved om flyktningavtalen kan opprettholdes i lys av Tyrkias mange menneskerettighetsbrudd.
SA160726 I tillegg har flere eksperter på menneskerettigheter rost Jordan for uttalelsene.
AP160726 I tillegg har flere eksperter på menneskerettigheter rost Jordan for uttalelsene.
DB160705 Felles for de to er ikke bare det å være eneherskere, begge har mye av den samme forakten for menneskerettigheter og pressefrihet.
AP160629 - Det er utrolig at man vil forhandle bort menneskerettigheter og inngå avtaler med en statsleder som er ettersøkt for krigsforbrytelser, sier Fylkesnes.
DB160618 Men krisen oppstår når menneskerettigheter settes til side og den europeiske menneskerettsdomstolen ( EMD ) undergraves, når rettssikkerheten svekkes, når grupper blir forskjellsbehandlet på bakgrunn av etnisitet og klasse.
DB160615 Tros - og ytringsfriheten tilhører den type konstituerende menneskerettigheter som individet eier, og som politiske institusjoner ikke har noen rett til å avskaffe eller begrense.
DB160615 Konkret nevnes oppfordring til lovbrudd og finansiering fra stater som bryter fundamentale menneskerettigheter , samt « andre alvorlige forhold som kan medføre tilbaketrekking av statlig støtte ».
DB160615 Disse partiene mener det må ha konsekvenser « at trossamfunn og religiøse ledere fremmer holdninger som strider mot grunnleggende menneskerettigheter , demokratiske verdier og prinsipper, samt holdninger som innskrenker og hemmer integrering og utsetter noen for sosial kontroll ».
DB160609 Mens Norges rolle i Faryab-provinsen før ble fremholdt som både omfattende og vellykket, vedgår Støre nå at « vårt bidrag i Faryab lyktes ikke i å skape demokrati og utvikling og menneskerettigheter ».
AP160530 Det kan i noen tilfeller være samsvar mellom dette og positive bidrag til miljø og menneskerettigheter .
AP160530 Det kan i noen tilfeller være samsvar mellom dette og positive bidrag til miljø og menneskerettigheter .
AP160525 Vi som jobber med bistand, miljø, fred og menneskerettigheter møter daglig mennesker som får livet sitt forbedret - eller forverret - som følge av adferden til selskaper som det norske Oljefondet er investert i. 3rd-party-bio ¶
AP160525 Forum for utvikling og miljø ( ForUM ), som har bestilt rapporten, representerer 50 sivilsamfunnsorganisasjoner som jobber med bistand, miljø, fred, menneskerettigheter og nødhjelp.
AP160520 Men han understreker at det i så fall ikke innebærer noen erkjennelse av at dette så langt har vært noen brudd på massedrapsmannens menneskerettigheter .
AP160501 Det er svært betenkelig at staten bidrar til å finansiere strukturer som undergraver menneskerettigheter .
DB160419 Menneskerettighetsorganisasjoner som Human Rights Watch har avslutningen av krigen som en av sine viktigste kampsaker for å fremme menneskerettigheter internasjonalt.
DB160419 Det vil ta tid å få verden med på veien fra krigs- og kriminaliseringstankegang til å sette skadereduksjon, menneskerettigheter og kognitiv frihet i sentrum.
AP160418 - Jeg har hele mitt voksne liv kjempet for menneskerettigheter , demokrati og dialog, og jeg har aktivt motarbeidet all form for rasisme, islamofobi og antisemittisme, sier Kaplan.
AP160415 Respekten for universelle menneskerettigheter , som jeg selv har vært og er mest bekymret for, er enda et felt.
AP160405 Patrick Corrigan i Amnesty International fordømmer dommen og sier Nord-Irlands regjering « krenker kvinners og jenters menneskerettigheter ».
AP160401 Menneskerettighetserklæringen fra 1948 hevder at « alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter » og er « utstyrt med fornuft og samvittighet ».
AP160331 Et forslag om å grunnlovsfeste menneskerettigheter vil ventelig kun få Arbeiderpartiets stemmer, mens et forslag om å grunnlovsfeste lokalt folkestyre ligger ant til å bli vedtatt mot Fremskrittspartiets stemmer.
AP160315 Undersøkelsen, som handlet om menneskerettigheter , viste at omkring halvparten av de unge var uenige i utsagnet « Staten bør ikke blande seg inn når religion på en eller annen måte kommer til uttrykk i det offentlige rom ».
DA160303 Brudd på menneskerettigheter forekommer, sier direktør Petter Wille ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter .
DA160303 Brudd på menneskerettigheter forekommer, sier direktør Petter Wille ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter.
AP160228 Problemet nå er at EU toner ned kravene om menneskerettigheter for å sikre seg et samarbeidsvillig Tyrkia i kampen mot IS og for å stoppe flyktningene, skriver artikkelforfatterne.
AP160213 Det andre Europa er preget brudd på menneskerettigheter , rasisme, homofobi og ensrettet.
AP160212 Dette er utgangspunktet for rettssaken Breivik har anlagt mot staten, hvor han påstår at soningsforholdene hans strider mot internasjonale menneskerettigheter .
AP160212 Breiviks menneskerettigheter må respekteres.
AP160212 Alle mennesker har menneskerettigheter , uansett hvilke handlinger de har begått.
DA160131 FNs høykommissær for menneskerettigheter , Zeid Raad Al Hussein, sa nylig at den saudiledede koalisjonen forårsaker dobbelt så mange dødsfall som de andre krigende gruppene i Jemen.
AP160130 Jusprofessor og ekspert på internasjonal rett og menneskerettigheter , Mads Andenæser også kritisk til innstramningsforslagene til innvandringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ).
AP160130 og gjesteforsker ved Senter for menneskerettigheter , Universitetet i Oslo, Vigdis Vevstad forslagene som faglig svake og ekstreme i forhold til prinsippene i flyktningretten og menneskerettighetene.
AP160127 Om menneskerettigheter : ¶
AP160127 Brevet kunne utløse noen sensorer : Er ikke Norge verdensmester i menneskerettigheter ?
AP160127 Brevet fra Strasbourg er legitimt fordi Thorbjørn Jagland er generalsekretær for en organisasjon som har til mandat å fremme respekten for menneskerettigheter og arbeide for rettsstatlighet i vår verdensdel.
AP160122 Ifølge en fersk rapport fra FNs høykommissær for menneskerettigheter og FNs hjelpeorgan for Irak er minst 18.802 sivile drept og 36.245 skadet i Irak fra 1. januar 2014 til 31. oktober 2015.
AP160121 Landenes fremtidsrettete arbeid rundt menneskerettigheter , sosial velferd, dyrevelferd og miljøvern er lagt til grunn i utvelgelsen.
AP160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AP160121 Han stusser over at kriteriene for å komme på listen, som utviklingen innen menneskerettigheter og dyrevelferd, er noe tilfeldig da landene i tillegg må ha bred appell som reisemål.
AA160121 Landenes fremtidsrettete arbeid rundt menneskerettigheter , sosial velferd, dyrevelferd og miljøvern er lagt til grunn i utvelgelsen.
AA160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AA160121 Han stusser over at kriteriene for å komme på listen, som utviklingen innen menneskerettigheter og dyrevelferd, er noe tilfeldig da landene i tillegg må ha bred appell som reisemål.
AA160121 Landenes fremtidsrettete arbeid rundt menneskerettigheter , sosial velferd, dyrevelferd og miljøvern er lagt til grunn i utvelgelsen.
AA160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AA160121 Han stusser over at kriteriene for å komme på listen, som utviklingen innen menneskerettigheter og dyrevelferd, er noe tilfeldig da landene i tillegg må ha bred appell som reisemål.
BT160119 Her finnes i dag en stiftelse som driver med forskning om formidling på krigshistorie og menneskerettigheter .
FV160105 - Vår fornemste oppgave er å berede grunnen for en oppvoksende generasjon som viser et samfunnsengasjement basert på menneskerettigheter og menneskeverd, mer enn på statusjag og bunnlinje.
AP160105 - Vår fornemste oppgave er å berede grunnen for en oppvoksende generasjon som viser et samfunnsengasjement basert på menneskerettigheter og menneskeverd, mer enn på statusjag og bunnlinje.
AP160103 På den andre siden finnes det i Europa en forestilling om at man her er i ferd med å skape en ny type sivilisasjon, basert på menneskerettigheter , velferdsstaten, dialog og åpenhet.
AP160103 Løsningen på det kulturrelativistiske utsynet var i følge Redfield derfor å senke moralske krav til kulturer som ikke hadde de samme materielle og politiske betingelsene for menneskerettigheter og utvikling som f.eks. vestlige kulturer : « Vi kan ikke dømme en mann fra Sironio-folket [ stamme fra den bolivianske regnskogen som levde isolert fra omve
AP160101 Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Fungerende demokratier, bygget på menneskerettigheter og sikkerhet, forebygger konflikt og at mennesker legger på flukt.