AP171210 Om det barnet møter er en forelder som forstår barnets ståsted, har erkjent volden, søkt behandling, har jobbet med å bearbeide dette - vil dette etter vår mening kunne medvirke til et positivt samvær og fremme barnets helse.
AP171130 På nettsiden står det at NRK Sápmis mål er å medvirke til at alle samer kan og vil være samer.
NL171129 Dette vil medvirke til at en kan øke antall HV-soldater.
DB171126 - Formålet med visitasjonssonen er å skape trygghet for innbyggerne i området, ved blant annet å medvirke til at personer ikke bærer eller besitter våpen, sa sjefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, i en pressemelding da dette ble innført.
DA171125 Dette ved at hun skal ha forklart at det var to av medlemmene av motorsykkelklubben som hadde tvunget henne til å ta amfetamin, samt medvirke til voldshandlingen. 27-åringen er også tiltalt for å ha oppbevart 140 gram hasj. 31-åringen er også tiltalt for å ikke ha stoppet for politiet etter at voldsepisoden skal ha funnet sted til tross for at politiet fulgte etter dem med blålys.
NL171122 pital tidsbruk sammenlignet med andre måter for varsling av helsetjenesten ", heter det i retningslinjene, som også slår fast at " dersom fastlege/legevakt eller andre instanser i helsetjenesten er de som først blir kontaktet ved et mistenkt tilfelle av akutt hjerneslag er den viktigste oppgaven å medvirke til rask innleggelse, ev. uten forutgående undersøkelse, da en slik undersøkelse ofte vil kunne forsinke innleggelse ".
SA171121 Flere forhold vil medvirke til dette.
DA171120 Enda strengere grensekontroller, mulig utmelding av den internasjonale handelsavtalen NAFTA, og internasjonal misnøye med Donald Trump som president, er alle faktorer som kan medvirke til en ytterligere nedgang i besøkstallene til landet.
DA171120 Retten finner det imidlertid bevist utover rimelig tvil at han objektivt sett inngikk en reell avtale med IS om å begå straffbare handlinger som beskrevet i straffeloven, eller medvirke til dette.
DA171120 Den 34 år gamle mannen var tiltalt for blant annet å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
BT171120 Retten finner det bevist utover rimelig tvil at han objektivt sett inngikk en reell avtale med IS om å begå straffbare handlinger som beskrevet i straffeloven, eller medvirke til dette.
BT171120 Den 34 år gamle mannen var tiltalt for blant annet å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
AP171120 Retten finner det bevist utover rimelig tvil at han objektivt sett inngikk en reell avtale med IS om å begå straffbare handlinger som beskrevet i straffeloven, eller medvirke til dette.
AP171120 Den 34 år gamle mannen var tiltalt for blant annet å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
DB171119 Det vil medvirke til mindre byråkrati, klarere retningslinjer, og raskere og bedre vurderinger av utenlandske søkere.
DA171118 Enda strengere grensekontroller, mulig utmelding av den internasjonale handelsavtalen NAFTA, og internasjonal misnøye med Donald Trump som president, er alle faktorer som kan medvirke til en ytterligere nedgang i besøkstallene til landet.
DB171117 Hun skal imidlertid også ha sagt at hun ikke ønsket å medvirke i etterforskningen, ifølge dokumenter hos den svenske tingretten.
DB171117 ¶ FÅR SPILLE I STAR WARS : Prins William og prins Harry skal ifølge The Hollywood Reporter medvirke i den nyeste « Star Wars»-filmen.
DB171117 Til tross for at det ennå ikke er kjent om de to britiske prinsene vil ha noen replikker, er det ifølge nettstedet blitt kjent at flere store skuespillere, blant andre Tom Hardy og Gary Barlow vil medvirke i den samme scenen.
DB171117 Flere store skuespillere er også sagt å skulle medvirke i samme scene.
DB171117 Det var på samme tid at scenen hvor de skal medvirke ble spilt inn.
AP171109 Fortsatt leting etter olje og gass på norsk sokkel som fører til produksjon i mange tiår fremover, vil uten tvil medvirke til svært alvorlige miljø- og helseskader som vil ramme mennesker som lever i dag og generasjonene etter oss.
AP171109 Dessuten vil denne aktiviteten medvirke til at målene fra Paris ikke vil kunne nås.
NL171102 For å oppnå det må vi alle medvirke til at vi når tre milepæler : ¶
BT171102 Som ansvarlig arbeidsgiver vil Bergen kommune imidlertid medvirke til at legene får sine rettigheter etter arbeidsmiljøloven ivaretatt.
DN171101 Uansett, hva undersøkelsen kommer frem til, så har jeg besluttet at Fredrik Virtanen ikke lenger kan medvirke på Aftonbladets lederside, skrev politisk redaktør Karin Pettersson til Aftonbladet søndag.
AP171031 Når Riksteatret legger ut på turné neste uke, skal barn fra lokale kor og kulturskoler medvirke i forestillingen på 70 forskjellige spillesteder.
VG171027 Og dette kan medvirke til at vi får flere blokkerende høytrykksrygger i dette området - som vil sperre for vestavinden.
DB171026 De kan ikke på den ene siden møte helseminister Bent Høie og signere avtale om å medvirke til å redusere salt, sukker og mettet fett - og så på den andre siden ha lavpriskrig på smågodt.
DB171024 - I tillegg gjøres en nøye vurdering av hvem som kan medvirke og hvordan.
DB171022 Dette avviser strømmetjenesten på det sterkeste, og understreker samtidig at Penn fikk tilbudet om å medvirke i dokumentaren.
DB171022 - Penn har ved flere anledninger fått muligheten til å medvirke i « Dagen jeg møtte El Chapo », men har ikke ønsket dette.
AP171020 Nesten helt sikkert er det også at organisasjonen fortsatt vil inspirere og medvirke til terrorangrep i vestlige land.
DA171017 Målet med tilskuddet til nasjonale ressursmiljøer på integreringsfeltet « er å medvirke til økt deltakelse i, og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere og barna deres ».
AP171017 I kroppsøving, som i andre skolefag, skal elever få muligheten til å medvirke og oppleve hva læring av og i bevegelse gjør med dem og betyr for dem.
DB171011 En allmennkringkaster som ikke har høy tillit og som ikke blir brukt av mange - hver eneste dag - er ikke lenger allmenn, har ikke lenger evnen til å bidra til at hele befolkningen får tilstrekkelig informasjon til å medvirke i demokratiske prosesser.
DB171011 Men noe tyder på at « The Beef»-konkurransen kan medvirke til å rokke ved befolkningens kjøttvaner.
DB171010 Hun gjør det klart at hun ville sagt nei til å medvirke i reklamen om hun hadde fått « den minste antydning til å tro at jeg ville blitt portrettert som mindre verdt, eller som 'før' i en før og etter-sekvens. » - Jeg elsket det ¶
AP171009 Regjeringspartiene har sørget for at HRS årlig får rundt 1,8 millioner kroner statsstøtte, blant annet for å medvirke til økt tillit til innvandrere.
AA171004 Trønderen er blant annet tiltalt for å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
AP171003 HRS får rundt 1,8 millioner kroner i årlig statsstøtte, blant annet for å medvirke til økt tillit til innvandrere.
AA171001 Trønderen er blant annet tiltalt for å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
AA171001 Trønderen er blant annet tiltalt for å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å « begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten ».
DB170929 Hun har personalansvar for fem, og skal medvirke til gjennomføring av « det grønne skiftet ».
DA170920 Intensjonen med reguleringene var at fiskeressursene skulle medvirke til sysselsetting og bosetting i kystsamfunnene som historisk har nyttegjort seg av fisken, gjennom lønnsom forvaltning.
AA170913 - I de neste årene, der dansk økonomi er i høykonjunktur, bør finanspolitikken ikke bidra ytterligere til etterspørselen, men tvert imot medvirke til at utviklingen ikke blir mye kraftigere enn det er kapasitet til, sier sentralbanksjef Lars Rohde.
AP170907 - Lovverket er tydelig på at barn skal medvirke , men vi ser igjen og igjen at det ikke blir fulgt opp.
DB170901 Vi vil lovfeste at barn har en selvstendig rett til å medvirke .
AA170831 Statsadvokaten har ifølge Trønder-Avisa tiltalt mannen for blant annet å ha inngått avtaler med en eller flere personer tilknyttet IS om å begå, eller medvirke til å begå, en eller flere straffbare handlinger, med den hensikt å skape alvorlig frykt i den syriske befolkningen og tvinge regjeringen til å gi fra seg makten.
DB170824 Sekretariatet har også mulighet til å medvirke ved å sette frem forslag til en minnelig ordning eller legge fram sin vurdering av saken, på bakgrunn av vedtak som tidligere er truffet i tilsvarende saker, sier Anne B.
VG170821 - Johanna Möller er en person som ikke nøler med å medvirke til drap, står det i Tingrettens dom, ifølge Expressen.
DB170820 - Formålet med visitasjonssonen er å skape trygghet for innbyggerne i området, ved blant annet å medvirke til at personer ikke bærer eller besitter våpen, sier sjefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, i en pressemelding. 200 gjengmedlemmer ¶
DB170810 Med andre ord : muslimenes opplevelse av et verdig liv i samfunnet beror på at storsamfunnet anerkjenner deres eksistens og identitet, som kan medvirke til å skape en basis for positiv selvfølelse og opplevelsen som en verdig aktør i fellesskaper.
NL170808 Midlene som sendes eller fraktes hjem øker levestandarden til mottakeren, og kan medvirke til at en hel familiegenerasjoner kommer seg ut av fattigdom.
DB170808 Sylvi Listhaugs rådgiver Espen Teigen, sier at Listhaug ikke har noen kommentarer til boka, som hun selv ikke har ønsket å medvirke i.
AA170807 - Dette er en bok som jeg ikke kommer til å medvirke til eller kommentere.
VG170803 - Han er siktet for drap eller medvirkning til dette, så vi mener at han har utført handlingen eller vært med på å medvirke .
DB170802 - CNN har avsluttet vår avtale med Kathy Griffin om å medvirke i vårt nyttårsprogram, skrev CNN på Twitter.
AP170731 At Norge eksporterer våpen som kan medvirke til alvorlige krigsforbrytelser, er uakseptabelt, mener Vårin Sinnes og Anna Kvam FOTO : Privat ¶
DN170730 - Jeg ønsker å medvirke til at vi får på plass en restrukturering slik at virksomheten kan få penger til å gjennomføre nødvendige investeringer for å endre virksomhetens karakter.
VG170717 Derfor har de utlyst en dusør på 5000 kroner til de som kan medvirke til at Matnisdal finner reven igjen i live.
DA170715 Det er utviklet teknologi og løsninger som vil komme til nytte i flere andre sektorer og medvirke til store utslippsreduksjoner fra skipsfarten.
DA170715 Det er utviklet teknologi og løsninger som vil komme til nytte i flere andre sektorer og medvirke til store utslippsreduksjoner fra skipsfarten.
DB170711 Hun skal imidlertid også ha sagt at hun ikke ønsket å medvirke i etterforskningen, ifølge dokumenter hos den svenske tingretten.
DB170707 I tillegg til å drive spa i USA har hun nylig vært i Norge for å medvirke i en annen TV-serie.
AP170701 NAV-kontoret har en plikt til å medvirke i kommunens boligsosiale arbeid.
AP170701 Konsentrasjon av boliger til vanskeligstilte kan bidra til å forsterke sosiale problemer, og NAV-kontoret bør så langt mulig medvirke til å unngå dette.
DA170631 En slik uttransportering nektet imidlertid flyselskapet å medvirke til den dagen. 20 dager ¶
NL170619 Malt, Andressen, and Årsland ( 2012 ) poengterer at langtidsstudier ofte rekrutterer fra institusjoner og at dette kan medvirke til at en predikerer sykdomsforløpet ut fra svært syke pasienter.
DA170615 Det resulterte i at a-ha-stjernen ga klarsignal for å medvirke til bok.
DA170615 Det resulterte i at a-ha-stjernen ga klarsignal for å medvirke til bok.
VG170606 Årsaken var at de ikke selv kunne utføre eller medvirke til aborter.
VG170531 En slik uttransportering nektet imidlertid flyselskapet å medvirke til den dagen.
SA170531 - CNN har avsluttet vår avtale med Kathy Griffin om å medvirke i vårt nyttårsprogram, skriver CNN på Twitter.
DA170531 En slik uttransportering nektet imidlertid flyselskapet å medvirke til den dagen. 20 dager ¶
AP170531 Men ingen flyselskap ville være medvirke .
AA170531 Men flyselskapet nektet å medvirke til dette den dagen.
DB170528 - Hjelpetiltakene må ta hensyn til barnas beste, og de må få muligheten til å medvirke .
DB170528 Ifølge BBC har også brødrene reist verden over og gjestet ulike talkshow, i tillegg til å medvirke i flere reklamekampanjer.
DB170525 - Det føles bra, selv om en ikke kunne medvirke ute på banen, men min « spirit » var her, så det føles bra.
NL170523 Norsk forbund for utviklingshemmede ( NFU ) er en viktig høringspart i saker som berører mennesker med utviklingshemming, og vi skulle ønske vi hadde fått medvirke i denne prosessen.
NL170523 I fremtiden håper vi å få medvirke i prosesser med felles mål om å gjøre NUK++ bedre, og vi håper vi kan inkluderes i evalueringen av årets festival.
NL170523 I fremtiden håper vi å få medvirke i prosesser med felles mål om å gjøre NUK++ bedre, og vi håper vi kan inkluderes i evalueringen av årets festival, skriver styret i Norsk Forbund for Funksjonshemmede i Harstad.
VG170521 Benzema reagerer på at Valbuena nå sier at han er åpen for å spille med ham på landslaget, når han i 2015 beskyldte ham for å medvirke i sextape-utpressing mot ham selv.
DA170516 Vi ber byråd Inga Thorkildsen om å medvirke til dette.
DB170511 Det vil også kunne medvirke til at løpende feilutbetalinger avdekkes tidligere, slik at disse blir lavere enn de ellers ville blitt.
DN170510 - Petter Dragesund har bygget opp en stor tillit i markedet gjennom 25 år og tiltalen forutsetter at han skal ha satt denne tilliten i spill ved å medvirke til bedrageri av norske investorer.
DB170510 Min klient har gjennom 25 år bygget opp stor tillit i markedet, tiltalen forutsetter at han skal ha satt denne tilliten i spill ved å medvirke til bedrageri av norske investorer.
DB170510 Min klient har gjennom 25 år bygget opp stor tillit i markedet, tiltalen forutsetter at han skal ha satt denne tilliten i spill ved å medvirke til bedrageri av norske investorer.
AA170508 - For oss dreier det seg om barns rett til å medvirke i eget liv.
AP170503 Her kan også andre faktorer enn de økonomiske og politiske medvirke .
AP170503 Her kan også andre faktorer enn de økonomiske og politiske medvirke .
BT170501 Prosessen med å være sosialt inkludert, deltakende og kunne medvirke begynner i barnehagens hverdag.
BT170427 Vi valgte for øvrig ikke å medvirke under aksjonen selv om vi er enig i budskapet.
DA170423 Vi ber byråd Inga Thorkildsen om å medvirke til dette, skriver han i forslaget, som han foreslår støttes av Bydelsutvalget.
DB170420 Fornærmede og den domfelte var bekjente, men fornærmede ønsket ikke å medvirke i etterforskningen av det tingretten mente var et drapsforsøk.
DB170411 Vi ønsker å medvirke i disse samtalene.
DB170411 Vi ønsker å medvirke i disse samtalene.
AA170409 Med fotball er det bevisst juks ved filming og infantil sutreopptreden, skiidretten og sykling sliter med doping, turn kan medvirke til økt fokus på kropp på en usunn måte og for hockey trenger en å ha fokus på balanse mellom en aggressivitet som en ikke ønsker skal forsvinne helt samtidig som det ikke må gå for langt.
DB170408 I det baskiske parlamentet torsdag stemte alle partiene, unntatt PP, for et vedtak som ber regjeringene i Spania og Frankrike « medvirke » til avvæpning som et « helt nødvendig steg mot fred ».
DB170406 - Vi håper denne dommen vil medvirke til å redde noen liv, og at flere får mot til å melde ifra om visse typer behandling som bare kan ses på som supplerende, sier avdødes bror Rudy Lallo.
BT170405 Vi er klar over at kommunen ikke har rettslig plikt til å medvirke til at de sterkt funksjonshemmede får anledning til å dra på ferie.
DA170331 Han skriver til Dagsavisen at han ikke er blitt orientert om filmprosjektet og ikke samtykket til å medvirke i filmen.
VG170329 « Broen»-fan : Bob Dylan ville medvirke i « Broen » ¶
DN170328 Fortsatt moderat lønnsvekst vil medvirke til at den underliggende inflasjonen vil holde seg på under to prosent både i år og neste år ¶
DB170321 - Nordmenn må veldig gjerne søke på en av fire-fem ledige jobbene for å medvirke i ølreklamen, for vi arrangerer auditions i hele Skandinavia.
AP170321 Det nye forslaget fra Høyre innebærer at innbyggere som vil bli berørt av områderegulering i disse områdene skal kunne medvirke .
AA170320 « Jeg finner ikke å kunne medvirke til en oppdragelse av Norges ungdom etter de linjer som er satt opp for NSUF's ungdomstjeneste, da dette strider mot min samvittighet.
DA170317 Målet er blant annet å medvirke til økt deltakelse i og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere ».
AP170317 Den eldste av de tre guttene er tiltalt for å ha hatt sex med kvinnen og for å ha medvirket til filming av hendelsen, mens de to andre er tiltalt for å medvirke til hendelsen og for å ha filmet den.
AA170317 Målet er blant annet å medvirke til økt deltakelse i og økt tillit til, samfunnet blant innvandrere ».
AA170317 Den eldste av de tre guttene er tiltalt for å ha hatt sex med kvinnen og for å ha medvirket til filming av hendelsen, mens de to andre er tiltalt for å medvirke til hendelsen og for å ha filmet den.
VG170315 - Det vi og flere produksjonsselskaper krever, er at den enkelte skuespiller som skal medvirke i våre produksjoner gir oss rett til å vise innholdet på TV.
AA170311 - Det å medvirke til noe er også straffbart, sier Gjersøe.
DB170309 - Professor Fred Selnes mener at fastfood-giganten vil medvirke til at markedet utvides.
AA170305 Fylkesmannen har ikke konkludert, men avdelingsdirektør Eldbjørg Sande sier det kan få store følger for barnet dersom en verge nekter å medvirke til alderstest.
AA170305 - Dersom barnet selv samtykker, så vil det etter vårt syn være enda større grunn til at vergen skal medvirke til en alderstest, sier Sande.
DN170228 Vi ba den svenske ambassadøren om å medvirke , men fikk nei, sier O'Reilly, ifølge Aftonbladet.
DB170228 Vi spurte om den svenske ambassadøren kunne medvirke , men vi fikk avslag, sa O'Reilly.
AA170228 Vi ba den svenske ambassadøren om å medvirke , men fikk nei, sier O'Reilly ifølge Aftonbladet.
BT170227 Medarbeidere som får medvirke , er de mest fornøyde medarbeiderne, det vet vi, og det bekrefter også forskning på feltet.
VG170226 Den raske reduksjonen i pris på særlig solkraft kan medvirke til dette.
DB170224 En mann i 50-årene fra Bergen er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å medvirke til seksuelle overgrep mot barn via internett.
AP170224 En mann i 50-årene fra Bergen er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å medvirke til seksuelle overgrep mot barn via internett.
AA170224 En mann i 50-årene fra Bergen er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å medvirke til seksuelle overgrep mot barn via internett.
DB170222 Hvordan skal barna kunne medvirke til sin hverdag om alt allerede er bestemt og tilrettelagt ?
DB170220 Dessuten kommer ikke Emma Thompson, som spilte Rickmans kone i originalen fra 2003, til å medvirke i oppfølgeren.
DB170218 Ifølge IMDB står Frost oppført på rollelista, hvor han blant annet skal medvirke i første episode.
VG170215 Emma Thompson, Kris Marshall, Laura Linney, Chiwetel Ejifor og Martin Freeman vil ikke medvirke i filmen.
DB170215 ¶ AVVISTE TILBUDET : En rekke kjendiser fikk forespørsel om å medvirke i første sesong av « Farmen kjendis », men valgte å takke nei.
DB170215 Vi holder imidlertid alltid døren åpen for spennende prosjekter, sier manager Marte Schei, som ikke ønsker å kommentere hvorvidt Isachsen har fått tilbud om å medvirke i sesong to.
AP170215 Kanskje er det fordi de innvandrerne med høyere utdanning kommer i posisjoner der de får medvirke i innovative prosesser ?
AP170215 Kellie Nesbitt i Growing Generations skriver i en e-post at firmaet ikke ønsker å medvirke til Aftenpostens artikkel.
AP170215 Kellie Nesbitt i Growing Generations skriver i en e-post at firmaet ikke ønsker å medvirke til Aftenpostens artikkel.
DB170213 Den tidligere politilederen Eirik Jensen ( 59 ) er tiltalt for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner av Cappelen for å medvirke til innførsel av hasj.
DB170209 Dersom søkerne ikke innhentet eritreiske id-dokumenter, fordi norske myndigheter uansett anså disse som så usikre at de ikke kunne legge de til grunn, fikk de avslag fordi de ikke oppfylte plikten til å medvirke til avklaring av egen identitet.
BT170209 Jeg håper å medvirke til at fremtidige pasienter skal bli enda mer hørt, eller i hvert fall få muligheten til å si sin mening ved alle bestemmelser, ikke bare dem som noen har bestemt at skal gå under kategorien tvangsvedtak.
DB170207 ( Dagbladet ) : - Dette er en bok som jeg ikke kommer til å medvirke til eller kommentere.
AA170207 - Dette er en bok som jeg ikke kommer til å medvirke til eller kommentere.
DB170124 Det bør kunne gis bøter for å medvirke til ulovligheter, sier Trettebergstuen.
SA170121 Prøv ut trainee-ordning for sykepleiere - dette kan medvirke til at rekrutteringen blir bedre og nyutdannede sykepleiere opplever møtet med kommunehelsetjenesten tryggere.i ¶
DB170117 Han påpeker at alle kommuner har fått mulighet til å medvirke gjennom skriftlige høringssvar - og at alle politimestrene har besøkt mange eller samtlige kommuner i løpet av høsten for å orientere om reformen.
DB170111 Mange rom vil også medvirke til å redusere strålinga fra radioaktivt nedfall, og i noen grad direkte stråling under kjernefysiske sprengninger.
AP170103 Foreldrenes plikt innebærer at helsetjenesten kan pålegge foreldrene å medvirke til at barnet får helsekontroll.
AP170103 Foreldrene plikter å medvirke til at barnet deltar i helsekontroll, ifølge pasient- og brukerrettighetsloven § 6 - 1.
AP170103 - Foreldrene har plikt til å medvirke til at barn deltar i helsekontroller, men det er frivillig om det skal skje på helsestasjonen.
AP170103 Foreldrenes plikt innebærer at helsetjenesten kan pålegge foreldrene å medvirke til at barnet får helsekontroll.
AP170103 Foreldrene plikter å medvirke til at barnet deltar i helsekontroll, ifølge pasient- og brukerrettighetsloven § 6 - 1.
AP170103 - Foreldrene har plikt til å medvirke til at barn deltar i helsekontroller, men det er frivillig om det skal skje på helsestasjonen.
AP170103 Foreldrenes plikt innebærer at helsetjenesten kan pålegge foreldrene å medvirke til at barnet får helsekontroll.
AP170103 Foreldrene plikter å medvirke til at barnet deltar i helsekontroll, ifølge pasient- og brukerrettighetsloven § 6 - 1.
AP170103 - Foreldrene har plikt til å medvirke til at barn deltar i helsekontroller, men det er frivillig om det skal skje på helsestasjonen.
AP161203 - Kvalitative studier viser at usikkerheten rundt hva jordmor skal gjøre om hun avdekker vold er stor, noe som kan medvirke til om hun spør eller ikke.
AP161203 - Kvalitative studier viser at usikkerheten rundt hva jordmor skal gjøre om hun avdekker vold er stor, noe som kan medvirke til om hun spør eller ikke.
AP161005 Vi som er utenfor, kan medvirke til radikaliseringen ved å skape større avstand til den radikaliserte gruppen.
AP160923 Hjelm på og du får en kjapp innføring om hvor viktig tung stål og kullindustri skulle medvirke til bygging av et kommunistisk paradis.
AA160808 NHO Reiseliv har ikke sett behov for å medvirke til noen klageordning på dette, men Forbrukerrådet er nå fått mandat til å megle i slike tvister.
DA160710 - Vi håper vi kan medvirke til at det blir akkurat passe mengde turister i byen, avslutter han.
DB160606 Målet var å sikre sentralmaktens kontroll i provinsen og medvirke til statsbygging og utvikling.
AP160605 Mattilsynet skal medvirke til utvikling av internasjonale standarder og ivareta norske interesser i disse standardene.
AP160531 Hvem skal få dominere byens uterom og silhuett ? Medvirke i byutviklingen ¶
AP160531 Fra et medvirkningsperspektiv er det vesentlig at det utvikles ulike alternativer av viktige planer, slik at mulighetene belyses og folk får et grunnlag for å kunne medvirke i byutviklingen.
BT160426 Dette synes å være tiltak som kan medvirke til en sikrere barnehagedag.
AP160412 UENIG I REISETIPSET : Kommunkasjonsdirektør Janne Stang Dahl i Kulturrådet mener museene skal speile det mangfoldige samfunnet og medvirke til kritisk refleksjon.
AA160412 UENIG I REISETIPSET : Kommunkasjonsdirektør Janne Stang Dahl i Kulturrådet mener museene skal speile det mangfoldige samfunnet og medvirke til kritisk refleksjon.
AA160412 UENIG I REISETIPSET : Kommunkasjonsdirektør Janne Stang Dahl i Kulturrådet mener museene skal speile det mangfoldige samfunnet og medvirke til kritisk refleksjon.
AP160406 J ¶ oly viser til at det er forbudt å medvirke til skatteunndragelse og skjule penger.
AP160406 Forbudt å medvirke
SA160308 Men denne reklamekampanjen han trolig er tenkt å medvirke i, eller HAR medvirket i, er et nytt element som jeg er usikker på konsekvensen av.
AP160308 Men denne reklamekampanjen han trolig er tenkt å medvirke i, eller HAR medvirket i, er et nytt element som jeg er usikker på konsekvensen av.
AP160302 « Både hans brev til høyreekstreme straffedømte og hans forsøk på masseutsendelser av brev til personer han har etablert kontakt med i tiden etter terrorhandlingene (... ) må ses i lys av hans politiske ekstremisme og ønsket om å etablere celler som kan medvirke i oppbyggingen av ekstremistiske nettverk ».
AP160204 Kanskje trenger vi en slik test for minoritetene også, der minst to minoritetspersoner bør medvirke uten at deres tilstedeværelse problematiseres ?
AP160129 Andre kirkelig ansatte bør også ha en tilsvarende mulighet til ikke å medvirke , mener Kirkerådet.
AP160129 Andre kirkelig ansatte bør også ha en tilsvarende mulighet til ikke å medvirke , mener Kirkerådet.
AP160129> Andre kirkelig ansatte bør også ha en tilsvarende mulighet til ikke å medvirke , mener Kirkerådet.