VG171019 - Jeg er tydeligvis der oppe sammen med orkaner og invasjon fra fremmede makter , sier han.
NL171019 Hos eldre dreier det som regel om alvorlig hjerte- eller lungesykdom - at alvorlig syke og gamle mennesker ikke makter den påkjenning som for vanlige dødelige ikke engang bør regnes som ´sykdom´ men tvert imot sees på som en anledning til å oppfriske sitt immunforsvar.
DB171018 Forstår de vestlige makter hvilken katastrofe det medfører med en krig ?
AA171017 MI5 rustes stadig opp, men makter ikke å forhindre alle terrorangrep, medgir Parker.
DB171016 En uendelig strøm av komitédesignede medieprodukter velter over en generasjon unge hvis liv er så fulle av muligheter at de knapt makter å velge.
DA171014 En mor som holder fasaden utad, omsvermet og smart og i god jobb, men som ikke makter å ta seg ordentlig av de tre sønnene sine, verken praktisk eller emosjonelt.
AP171014https://www.aftenposten.no/kultur/i/RJB9a/Camilla-Lckberg-Platt-og-klisjfylt-kioskkrim « Heksen » favner både fortid og nåtid, men makter ikke å engasjere.
VG171012 - Burde man ikke bare være glad for at noen tilbyr OL-pakker til nordmenn for en billigere penge enn hva CoSport makter ?
AP171011https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/JVgW4/Solberg--Forkastelig-kampanje-av-Human-Rights-Service « Vi takker for flott respons fra leserne våre, men ettersom de politisk korrekte/de ‘gode' har gjort alt de makter for å tilsøle tankene bak å dokumentere en historisk utvikling, så frykter vi at det de hevder vi gjør - å henge ut mennesker og derav øke konfliktnivået - er nettopp det de selv bidrar til.
AP171011https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/JVgW4/Frp--Human-Rights-Service-uvurderlig-i-innvandringsdebatten « Vi takker for flott respons fra leserne våre, men ettersom de politisk korrekte/de ‘gode' har gjort alt de makter for å tilsøle tankene bak å dokumentere en historisk utvikling, så frykter vi at det de hevder vi gjør - å henge ut mennesker og derav øke konfliktnivået - er nettopp det de selv bidrar til.
AP171011https://www.aftenposten.no/norge/i/agng4/5000-studenter-far-ekstrastipend-fordi-de-ikke-er-friske-nok-til-a-jobbe-ved-siden-av-Antallet-oker-sterkt De får over 3600 kroner ekstra i måneden fordi de ikke makter å jobbe ved siden av studiene.
AP171011https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/poGPG/Ja-til-innvandringskritikk--Nei-til-HRS-Kristian-Tonning-Riise-og-Peter-Christian-Frolich Etter reaksjonene har Storhaug som vanlig tatt på seg offerrollen og beskylder de « politisk korrekte » for å gjøre « alt de makter for å tilsøle tankene bak å dokumentere en historisk utvikling ».
AP171010https://www.aftenposten.no/kultur/i/3Wqed/Snomannen-Naturen-stjeler-for-mye-av-oppmerksomheten Problemet er at Alfredson ikke helt makter å gjenskape spenningen eller ser ut til å bry seg om de kulturelle nyansene fra Nesbøs roman.
AA171010 Som Adresseavisen skrev på lederplass i 2016, utfordrer amerikanernes nærvær på Værnes basepolitikken, som tilsier at ingen fremmede makter skal ha baser på norsk grunn med mindre Norge er i en krigssituasjon.
SA171008 - Betsson og jeg gjorde alt vi fikk beskjed om, men jeg tror Siem sa noe og så gikk til høyere makter oppe i systemet, og da sa de sikkert noe annet.
FV171008https://www.fvn.no/100Sport/fotball/Riise-og-Siem-i-ordkrig-om-kryptisk-SMS--Han-er-sleip-243459b.html - Betsson og jeg gjorde alt vi fikk beskjed om, men jeg tror Siem sa noe og så gikk til høyere makter oppe i systemet, og da sa de sikkert noe annet.
AP171008https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Riise-og-Siem-i-ordkrig-om-kryptisk-SMS--Han-er-sleip-243459b.html - Betsson og jeg gjorde alt vi fikk beskjed om, men jeg tror Siem sa noe og så gikk til høyere makter oppe i systemet, og da sa de sikkert noe annet.
SA171007 En frekk variant er å bevisst kaste litt kortere enn du makter de par første gangene, for så å kaste med maks kraft neste gang.
FV171007https://www.fvn.no/100Sport/fotball/Skal-Norge-igjen-bli-en-nasjon-a-regne-med_-ma-de-bli-bedre-i-disse-situasjonene-243438b.html En frekk variant er å bevisst kaste litt kortere enn du makter de par første gangene, for så å kaste med maks kraft neste gang.
BT171007https://www.bt.no/100Sport/fotball/Skal-Norge-igjen-bli-en-nasjon-a-regne-med_-ma-de-bli-bedre-i-disse-situasjonene-243438b.html En frekk variant er å bevisst kaste litt kortere enn du makter de par første gangene, for så å kaste med maks kraft neste gang.
AP171007https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Skal-Norge-igjen-bli-en-nasjon-a-regne-med_-ma-de-bli-bedre-i-disse-situasjonene-243438b.html En frekk variant er å bevisst kaste litt kortere enn du makter de par første gangene, for så å kaste med maks kraft neste gang.
AA171006 Da vil andre stater følge etter så raskt de makter , til tross for forbud og fredspris.
VG171005 Dette gir dårlig drikkevann mange steder, men tydeligst ser vi behovet for oppgradering når avløpsrørene ikke makter å ta unna økte vannmasser.
AP171004https://www.aftenposten.no/kultur/i/8gLQE/Stor-utstilling-i-Lofoten-skal-gi-innsikt-i-fremtiden Det makter de ikke, men det er gode enkeltverk.
DB171003 - Vi takker for flott respons fra leserne våre, men ettersom de politisk korrekte/de « gode » har gjort alt de makter for å tilsøle tankene bak å dokumentere en historisk utvikling, så frykter vi at det de hevder vi gjør - å henge ut mennesker og derav øke konfliktnivået - er nettopp det de selv bidrar til, skriver Storhaug.
DA171003makter å nå så langt innenfor et nonfigurativt uttrykk som Helle Kaarem.
SA171002 De miljøene som makter å stimulere til ekstra lystbetont aktivitet, sammen eller alene, har kommet et langt stykke på vei mot å skape bedre spillere.
DB171002 Jeg var forbannet i pausen fordi vi ikke makter å spille torsdag og søndag i samme uke, sier Solbakken til dansk TV 3.
AP171002https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/De-tomme-banene-handler-om-mye-mer-enn-bare-fotball-243249b.html De miljøene som makter å stimulere til ekstra lystbetont aktivitet, sammen eller alene, har kommet et langt stykke på vei mot å skape bedre spillere.
DA170929 Og når man slipper inn masse mål tidlig i kampene sine, samtidig som man ikke makter å score selv, da kommer det neste punktet som en naturlig konsekvens : ¶ 3.
DN170925 Ifølge avisen er det ikke avklart hvorvidt datainnbruddet skyldtes en enslig hacker, konkurrenter eller var utført på bestilling fra utenlandske makter .
DB170925 I pausen fortalte Sarpsborg-trener Geir Bakke at hans lag ikke makter å spille på resultat - de skulle bare kjøre på.
VG170924 BERLIN ( VG ) Foreløpig er det ikke noe som tyder på at utenlandske makter har forsøkt å gripe direkte inn i valget, selv om spredningen av propaganda og falske nyheter er intensivert de siste dagene.
DN170923 - Man skal ikke undervurdere betydningen det har for bergensere og nordmenn at man makter å gjennomføre et slikt arrangement, men når man i ettertid skal evaluere arrangementet ut fra et økonomisk ståsted, er jeg neimen ikke så sikker på om konklusjonen blir like positiv.
DB170923 Den andre, Alice Weidel, som lever i samboerskap med ei kvinne innvandret fra Sri Lanka i Sveits, vil stenge grensene for utlendinger og kaller Merkels regjering for « svin » som er nikkedokker for de seirende makter i Andre Verdenskrig.
AP170920https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/jRWQq/Sporsmalet-er-om-mange-nok-savner-KrF--Trine-Eilertsen De kommer når partiet ikke makter å overbevise selv de mest lojale velgerne om at det har noe å tilby, at det betyr noe om partiet er lite eller stort.
DB170919 Hun takker i dag høyere makter for at hun valgte å oppsøke hjelp.
AP170919https://www.aftenposten.no/verden/i/yaBLg/Russland-granskerne-har-nettopp-gitt-Trump-to-darlige-nyheter Ifølge The New York Times etterforskes han for brudd på skatteloven, for å ha deltatt i hvitvasking av penger og for å ha jobbet for fremmede makter uten å registrere det hos amerikanske myndigheter, slik loven krever.
VG170918 Vi har blitt fortalt av dem som styrer verden - og høyere makter - at et forhold skal være mellom mann og kvinne.
DB170916 Rappen hennes er litt småkeitete innimellom, men hun makter å røre ved deg og da er det viktigste slaget vunnet. 5.
DB170916 Rappen hennes er litt småkeitete innimellom, men hun makter å røre ved deg og da er det viktigste slaget vunnet. 5.
DA170914 Men også « Hannah » makter å åpne opp gripende mellomrom mellom det tekniske og organiske, det uforutsigbare og det adlydende, det instrumentelle og det selvstendige - midt i hjertet av hva Verdensteatret som ensemble er ganske alene om å skape.
VG170912 Til tross for fremgang fra 2013, makter ikke MDG å løfte seg fra å være et parti som gjør svært gode lokale valg til et parti med bred, nasjonal appell.
DN170911 Historien vil dømme dem som ikke makter å ta de nødvendige beslutningene for å hindre klimautslipp, mener han.
DB170911 ¶ DUMME : Paven mener historien vil dømme dem som ikke makter å ta de nødvendige beslutningene for å hindre klimautslipp.
DB170911 Historien vil dømme dem som ikke makter å ta de nødvendige beslutningene for å hindre klimautslipp, mener han.
AP170911https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/mJ4Xg/Trine-Skei-Grande-etter-valgthriller--Historisk-og-magisk-Venstre-valg Venstres Abid Raja ba høyere makter om at valget skulle bli historisk og at partiet skulle klare sperregrensen to valg på rad.
AP170911https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/mJ4Xg/Trine-Skei-Grande-etter-valgthriller--Historisk-og-magisk-Venstre-valg Det virket som om flere ba til høyere makter utover kvelden, midt blant reklameplakater for musikalen The Book of Mormons på valgvaken på Det Norske Teatret i Oslo.
AA170911 Historien vil dømme dem som ikke makter å ta de nødvendige beslutningene for å hindre klimautslipp, mener han.
NL170908 Deres salgstriks preges samtidig av at hele vårt eksistensielle grunnlag trues av fremmede voldelige makter .
DB170908 Han sa også at han vil beskytte unionens vekst og investeringer, og snakket om hvordan de skal møte makter som Kina og USA i framtida.
DA170908 Motorpsycho strekker seg mot nye høyder med « The Tower », en manifestasjon av et band som selv etter tre tiår makter å se forbi horisonten.
SA170905https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Skrekktapet-ble-stemplet-som-det-verste-i-fotballhistorien--Jeg-tror-ikke-vi-ble-like-rundspilt-som-i-gar-241467b.html Vi får takke høyere makter for at nederlenderne misbrukte de mest opplagte sjansene i første omgang », kommenterte VGs Grunnar Kroge etter nedsablingen i Nederland.
SA170905 Vi får takke høyere makter for at nederlenderne misbrukte de mest opplagte sjansene i første omgang », kommenterte VGs Grunnar Kroge etter nedsablingen i Nederland.
DA170905 Når Frp ikke maktet å få flertall for å fjerne bompengene, så vet Sylvi Listhaug at hun heller ikke makter å få 2/3-flertall for å skrote sentrale grunnlovfestede menneskerettigheter.
BT170905https://www.bt.no/100Sport/fotball/Skrekktapet-ble-stemplet-som-det-verste-i-fotballhistorien--Jeg-tror-ikke-vi-ble-like-rundspilt-som-i-gar-241467b.html Vi får takke høyere makter for at nederlenderne misbrukte de mest opplagte sjansene i første omgang », kommenterte VGs Grunnar Kroge etter nedsablingen i Nederland.
AP170905https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Skrekktapet-ble-stemplet-som-det-verste-i-fotballhistorien--Jeg-tror-ikke-vi-ble-like-rundspilt-som-i-gar-241467b.html Vi får takke høyere makter for at nederlenderne misbrukte de mest opplagte sjansene i første omgang », kommenterte VGs Grunnar Kroge etter nedsablingen i Nederland.
DB170904 Vil utenlandske makter påvirke valgresultatene ?
AA170903 Kambodsjas regjering sier i en uttalelse at den har bevis som tyder på at Kem Sokha har vært del av en sammensvergelse med utenlandske makter og anklager ham for landsforræderi.
VG170901 Makter du det er det denne installasjonen som vil vokse i minnet.
VG170901 Med noen av krigsfilmhistoriens vakreste flyscener og en var balanse mellom maskinell brutalitet og menneskelige reaksjoner, makter Nolan å vise oss krigens tilfeldigheter.
NL170831 Om Solberg makter å balansere på denne stramme linen i fire år til, er et åpent spørsmål.
DB170831 500 kvinner, jenter, gutter og menn, fra 50 nasjoner, som har levd langt utenfor sidelinja makter å få livet inn midtsirkelen igjen.
DA170831 Uten annen egeninteresse enn å gi barn og foreldre det beste barnehagetilbudet vi makter innenfor våre rammevilkår, har jeg behov for å fortelle hvordan det føles å bli satt i samme bås som alle private barnehager uansett driftsform.
VG170827 Enten nå, eller på sikt når konsernet forhåpentlig makter å betjene gjelden.
DB170827 Siden er det som om høyere makter har sin hånd over dem, de overlever det utroligste, og samler hver sin svorne tilhengerskare.
VG170825 | Reginiussen : - Vi må bare takke høyere makter
VG170825 Og når vi kan sende inn en spiller som scorer tre mål på førti minutter mot et topp europeisk lag, så må man jo bare takke høyere makter for det, sier Reginiussen.
NL170824 Jeg har utallige ganger hørt foreldre som bærer seg over at matematikken i dag er så komplisert at de ikke makter å hjelpe ungene - selv ikke i grunnskolen.
AA170823 Hun mener regjeringen ikke makter å snu utviklingen.
SA170822 Derfor spurte vi om hun makter å legge ut på en rulleskiøkt i Seiser Alm i morgen tidlig.
FV170822https://www.fvn.no/100Sport/vintersport/langrenn/Her-trener-Johaug-fire-timer-etter-den-tarefylte-pressekonferansen-240761b.html Derfor spurte vi om hun makter å legge ut på en rulleskiøkt i Seiser Alm i morgen tidlig.
BT170822https://www.bt.no/100Sport/vintersport/langrenn/Her-trener-Johaug-fire-timer-etter-den-tarefylte-pressekonferansen-240761b.html Derfor spurte vi om hun makter å legge ut på en rulleskiøkt i Seiser Alm i morgen tidlig.
AP170822https://www.aftenposten.no/100Sport/langrenn/Her-trener-Johaug-fire-timer-etter-den-tarefylte-pressekonferansen-240761b.html Derfor spurte vi om hun makter å legge ut på en rulleskiøkt i Seiser Alm i morgen tidlig.
DB170821 Dersom vi makter å holde fast ved tillit, trivsel og arbeidsglede som fundament også i framtidas arbeidsliv, vil vi fortsette å skape verdiene som sikrer velferdsgodene i verdens beste land å bo i.
VG170819 Vålerenga-treneren har ingen gode svar på hvorfor de - igjen - slipper inn tidlig og ikke makter å snu til seier.
VG170817 Han har fått med seg at Adegbenro er svært religiøs, og nigerianeren forteller at han før kveldens kamp mot Ajax vil be til høyere makter .
VG170817 Neida, det er alt annet enn gitt at trønderne makter oppgaven på eget gress i returen.
DA170816 Greier Une Bastholm ( MDG ) å dytte klimasaken fram i debatten, slik at ikke alt dreier seg om Jonas og Erna ? Makter Bjørnar Moxnes ( Rødt ) å avdekke velferdsprofitørenes grådighet ?
DB170814 Makter å være blid og tilbakelent, men offensiv og morsom i replikken.
VG170813 Den en gang så sterke, nå aldrende moren makter ikke å gi det Carla trenger.
VG170813 Anestesilege Carla makter ikke å redde sin passasjer, og Synne dør.
NL170810 Partiet makter ikke engang å kapitalisere på en fiskeriminister fra Frp, som forsøkte seg på et av de største kvote-ranene i historien.
BT170810https://www.bt.no/100Sport/andreidretter/Presidenten-jubler-for-fremtiden-etter-det-magiske-VM-gullet-240074b.html Eventyrløpet : Karsten Warholm takker høyere makter etter VM-gullet.
DB170809 At mange lensmannskontorer ikke makter å stille patruljer og drive etterforskning er også greit for Senterpartiet.
DB170807 DETTE ER EN KRIG der utenlandske makter deltar både i full offentlighet og mer i det stille.
VG170805 Men det har vært så mange skrekkelige innslag fra ham at mediene ikke makter å fokusere lenge nok på dem, eller vurdere betydningen av dem.
DA170805 Resultatet er en veldig fin utstilling som trosser smykkenes format og makter å fylle museets saler på en vital måte.
VG170804 Og ikke alle lag makter å stå distansen ut hele sesongen.
VG170804 Min stemme får de ikke, men fremfor alt forteller denne lille historien noe om at moderate velgere ikke helt finner seg til rette i den nåværende partitopografien, og at heller ikke Ap og Høyre makter å følge med i tiden.
NL170804 Kan Lyngen dagen etter overgå Sjøvegan og hvor mye folkeliv og kulturliv makter Tromsø å skape klokken 10.00 søndags formiddag ?
DA170731 I et desperat forsøk på å komme ut av denne jobben, ber han til høyere makter for å bryte ut.
DB170729 Fåtallet makter å overleve utelukkende på studielånet.
DB170726 Dette er selvsagt informasjon av høyeste verdi for fremmede makter .
DB170726 Den norske sikkerhetsloven skal beskytte forsvarshemmeligheter bedre enn det ser ut som tilsvarende lov gjør i Sverige, men heller ikke våre offentlige instanser makter å beskytte oss godt nok.
DN170724 - Studiestøtten har på langt nær holdt tritt med økningen i levekostnadene, og de færreste makter å leve alene på denne.
DB170723 ¶ IKKE TILFELDIG : jeg makter ikke personlig å tro at et univers kan bli til av seg selv, skriver artikkelforfatter.
DB170723 Jeg makter ikke personlig å tro at et univers kan bli til av seg selv.
VG170720 Å motta slikt fra fremmede makter er ulovlig etter amerikanske lover.
DB170719 Vi dyttes langt ned, og det samtidig som statsministeren skryter på deg politisk vilje til å ta politisk ansvar for dem som ikke makter å prestere.
VG170718 Madeira makter det mange andre destinasjoner ikke får til : Å finjustere turismen slik at den aldri blir overveldende.
DB170718 Siden politiet år etter år ikke makter å etterleve de politiske ambisjonene når det gjelder behandling av voldtektssaker, bør det tenkes nytt når det gjelder organisering, ressursbruk og kompetanseheving.
VG170716 Når en epidemi bryter ut og et underutviklet helsevesen ikke makter å håndtere situasjonen er dette en katastrofe for landet som rammes, men trusselen er også global.
VG170714 Der ble Trump spurt om han var enig med hva hans utnevnelse til ny FBI-direktør, Christopher Wray, sa under en høring i Senatet onsdag om at kampanjer som blir kontaktet om den type møter med fremmede makter bør forhøre seg med FBI om lovlighetene av det før de takker ja til et slikt møte.
VG170713 Her makter ikke regjeringen å tenke helhet i politikken sin, mener Senterparti-lederen.
DB170712 Han mener sikkerhetsmyndighetene nå må gjøre en vurdering av om fremmede makter prøver å påvirke det norske valget.
AP170712https://www.aftenposten.no/kultur/i/wqvQ5/Souvenir-Et-lett-sommerblaff-av-et-drama Historien om en falmet og glemt stjerne kunne vært spennende, men dessverre makter ikke Defurne å lage et fengslende nok drama ut av det.
AA170712 FN anslår at 7,6 millioner mennesker kan være i risikosonen for kolera i Jemen og makter ikke å stanse epidemien fra å spre seg.
SA170709 - Vi skal gjøre alt vi makter for at det skal bli virkelighet.
SA170709 - Alt vi makter
SA170709 - Vi skal gjøre alt vi makter for at det skal bli virkelighet.
SA170709 - Alt vi makter
AP170709https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Endelig-en-nordmann-forst-over-mallinjen-i-Tour-de-France-238541b.html - Vi skal gjøre alt vi makter for at det skal bli virkelighet.
AP170709https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Endelig-en-nordmann-forst-over-mallinjen-i-Tour-de-France-238541b.html - Alt vi makter
AP170709https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Endelig-en-nordmann-forst-over-mallinja-i-Tour-de-France-238541b.html - Vi skal gjøre alt vi makter for at det skal bli virkelighet.
AP170709https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Endelig-en-nordmann-forst-over-mallinja-i-Tour-de-France-238541b.html - Alt vi makter
AA170709 Samtidig makter de å skape gjenkjennelse og villige.
AA170707 Og hvis ikke akademia makter en slik selvrefleksjon - hvem da ?
DN170705 ¶ Kampen mot IS vil imidlertid trolig være oppskrift for hvordan vestlige makter i årene som kommer vil fremme sine interesser i konfliktområder.
DA170705 I flere tiår var India en av Asias dominerende makter og blant grunnleggerne av Organisasjonen for Alliansefrie Nasjoner, en av palestinernes mest trofaste allierte.
VG170702 Italia makter ikke å ta hånd om alle båtflyktningene som krysser Middelhavet alene og ber andre EU-land om å ta en større del av ansvaret.
SA170702 Vi får noen store overgangsmuligheter, men makter ikke å utnytte dem.
DB170702 - Naivt å tro at det ikke finnes høyere makter
AP170702https://www.aftenposten.no/verden/FN-oppfordrer-Europa-til-a-hjelpe-Italia-med-batflyktninger-624449b.html Italia makter ikke å ta hånd om alle båtflyktningene som krysser Middelhavet alene.
AP170702https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Prestisjeduellen-i-Bergen-Valerenga-ga-Rosenborg-hjelp-i-gullkampen-238225b.html Vi får noen store overgangsmuligheter, men makter ikke å utnytte dem.
VG170630 Spennende å se om han makter å vise mer styrke sammenliknet med konkurrentene i sommer.
DB170627 England får corner, ballen lander i bena på Calum Chambers som bommer på sin avslutning, men treffer en av de tyske spillerne som ikke makter å klarere.
BT170627https://www.bt.no/btmeninger/debatt/Beredskap-er-mer-enn-sikring-av-bygg-336153b.html Det er samarbeid med andre makter .
VG170626 Hvis Espen Barth Eide makter å få både greskkyprioter og tyrkiskkyprioter til å erkjenne at de står sterkere sammen, fullstendig frigjort fra Aten og Ankara, har han lagt grunnlaget for suksess.
VG170623 « All Eyez On Me » velger, eller makter ikke annet enn, å behandle dette stoffet med en TV-filmaktig harelabb, og ender opp like overtydelig som den er grunn.
VG170623 Tønseth stiller seg også spørrende til om avdelingen makter å være den høyspesialiserte tjenesten de skal være når det er høyt sykefravær og mange oppsigelser.
SA170623 Det er alltid forløsende for et lag å alltid ha den scoringsmuligheten når du ikke makter å score i åpent spill, sier Sæternes.
AP170623 Det er alltid forløsende for et lag å alltid ha den scoringsmuligheten når du ikke makter å score i åpent spill, sier Sæternes.
SA170622 | Måtte høyere makter forby det nye kommunekartet ¶
SA170622 Slik det nå ser ut med en opposisjon hvor Arbeiderpartiet er gått i spann med Senterpartiet i kampen for å sikre at gårsdagen hogges i stein, kan vi ikke gjøre annet enn å håpe på at høyere makter setter foten ned.
AP170621https://www.aftenposten.no/kultur/i/KVMB5/-All-Eyez-On-Me-Dette-er-ikke-filmen-Tupac-Shakur-fortjener Regissør Benny Boom makter ikke tilføre rapperens historie mye nytt på de 140 lange minuttene filmen varer.
AP170621https://www.aftenposten.no/kultur/i/KVMB5/-All-Eyez-On-Me-Dette-er-ikke-filmen-Tupac-Shakur-fortjener For det er ikke mye nytt musikkvideo-regissør Benny Boom makter å tilføre rapperens historie på de 140 lange minuttene den varer.
AP170621https://www.aftenposten.no/kultur/-All-Eyez-On-Me-Dette-er-ikke-filmen-Tupac-Shakur-fortjener-623655b.html Regissør Benny Boom makter ikke tilføre rapperens historie mye nytt på de 140 lange minuttene filmen varer.
AP170621https://www.aftenposten.no/kultur/-All-Eyez-On-Me-Dette-er-ikke-filmen-Tupac-Shakur-fortjener-623655b.html For det er ikke mye nytt musikkvideo-regissør Benny Boom makter å tilføre rapperens historie på de 140 lange minuttene den varer.
AP170621 Regissør Benny Boom makter ikke tilføre rapperens historie mye nytt på de 140 lange minuttene filmen varer.
AP170621 For det er ikke mye nytt musikkvideo-regissør Benny Boom makter å tilføre rapperens historie på de 140 lange minuttene den varer.
VG170616 Den eneste måten jeg kan få forklart det er at høyere makter ikke ønsket at vi skulle gjøre det, sa hun ifølge Daily Mail.
SA170616 Dette er ærlige ord rett fra levra, og gir et innblikk i hva som er noe av kjernen i TILs problemer, og særlig på Alfheim der laget ikke makter å levere.
DB170615 Benytt anledningen til å få ned gjeldsgraden på boliglånet ditt og betal ned så mye du makter , etter du har prioritert nedbetalingen av den dyre gjelden.
DB170615 Makter du å slette denne dyre gjelden går du også en lysere sommer i møte, rent økonomisk sett.
VG170613 Det betyr at staten skal ta regningen dersom arbeidstakeren i perioder ikke makter å møte opp på arbeid.
DN170613 Kun Singapore, med en befolkning på 5,5 millioner og på størrelse med en liten by, makter noe tilsvarende.
DA170613 Men slik mange i Damaskus ser det, var dette ikke mindre enn et tegn fra de høyere makter .
DA170613 Det sterke sollyset som han makter å føre inn i sine bilder, gir en enestående sakral dimensjon og opplevelse.
BT170613 Men i alle år har vi sagt at det for mange kommer et tidspunkt der en verken makter eller ønsker å bo hjemme lenger.
BT170613 Det er flott at eldre skal få bo hjemme så lenge som de selv makter og ønsker.
VG170609 Om de makter å beholde et styringsdyktig flertall i underhuset, er en annen sak.
VG170608 I hvor stor grad makter meningsmålere i London å fange opp regionale utslag i Carmarthenshire ?
DA170608 Det kan bli en utfordring for både festivalen og for publikum, i den grad de makter å finne hverandre.
AP170608 - Dersom May så vidt det er makter å beholde parlamentsflertallet, er det stor sannsynlighet for at hun vil bli utfordret, sier Bratberg til NTB.
AA170608 Det er en innsiktsfull roman som drøfter samrøret mellom fremmede makter , propaganda og mistilpassede unge menn som lar seg forføre av doktrinen om « handlingens propaganda ».
NL170606 Makter vi ikke det, er det selve tilliten til vår felles helsetjeneste som settes i spill.
DN170601 Kredittkortselskapene makter ikke å konkurrere.
DN170601 Kontanter er i ferd med å fases ut og kredittkortselskapene makter ikke å konkurrere.
DB170601 Samtidig florerer nettet av feilinformasjon, og fremmede makter beskyldes for å påvirke både valg og opinion på sosiale medier.
DB170531 Selv om Trump bruker en av telefonene han har fått utdelt, er telefonsamtalene hans utsatt for tyvlytting, spesielt fra fremmede makter , ifølge sikkerhetseksperter.
AP170530https://www.aftenposten.no/verden/Slik-begrunner-Tyrkia-massearrestasjoner-og-oppsigelser-622099b.html - Det er en veldig viktig del av tyrkisk utdannelse at de er omgitt av hav på tre sider og fiender på fire, og at utenforstående makter egentlig ønsker å bryte opp Tyrkia ved hjelp av skjulte krefter hjemme, sier Wigen.
AP170530 - Det er en veldig viktig del av tyrkisk utdannelse at de er omgitt av hav på tre sider og fiender på fire, og at utenforstående makter egentlig ønsker å bryte opp Tyrkia ved hjelp av skjulte krefter hjemme, sier Wigen.
VG170529 Med ujevne mellomrom behandler Stortinget også avtaler med fremmede makter bak lukkede dører, men med et lavere sikkerhetsnivå.
SA170529 Men de to kanskje beste spillerne verden noen gang har sett, makter det.
SA170529 Han mener det er blitt et mentalt problem at laget ikke makter å avgjøre kamper i Eliteserien.
DB170529 Vestlige makter fordømmer den siste missiltesten, og mandag ble det også kjent at Norge innfører økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea.
AP170529 Han mener det er blitt et mentalt problem at laget ikke makter å avgjøre kamper i Eliteserien.
AA170526 Sykepleierne fortviler og sier de ikke makter mer, responsen er den samme ; « Synd, her skal du få litt mer å gjøre, det tar bare noen minutter ».
AA170526 Problemet er at veldig mange av de deltidsansatte jeg har snakket med gjerne ønsker å gå fulltid, men de makter det ikke pga belastningen.
AA170526 Dette forteller meg at avdelingene er for belastende til at sykepleierne makter å være der over tid.
AA170526 Det nytter ikke å få tilført nye når man ikke makter å ta vare på dem vi har.
VG170523 Stjerneregissøren forsøkte å vende tilbake til action-filmsettet etter tragedien, men har nå innsett at det er mer enn han makter .
NL170523 Hegghammer peker også på det som venter oss dersom vi ikke makter å eliminere årsakene til terroren.
VG170522 Men det som er så bra med « Salazar's Revenge » er at den makter å ta med seeren på et nytt eventyr hvor allerede etablerte karakterer blandes med nye framtredende personligheter, samtidig som den hopper i tid og nøster opp en del løse tråder fra tidligere filmer, uten å miste seg selv helt på veien.
DB170522 Men ingen rår over makter over jord eller en dommer som legger til minimum fire minutter.
DB170522 De livredde mødrene deres makter ikke å hjelpe dem.
BT170522 Barna er der som problem, som noe han ikke vet om han makter .
AP170522 | Michael Flynn villedet Pentagon om inntekter fra fremmede makter
AP170522 Han ble da advart mot å ta imot gaver eller betaling fra fremmede makter uten tillatelse fordi han i teorien kunne bli kalt tilbake i tjeneste.
BT170520 - Det blir veldig rart om vi på den ene siden skal bremse oljeetterspørselen så mye som vi makter , samtidig som vi skal planlegge for vår egen økonomis skyld for at etterspørselen etter norsk olje og gass skal være høy.
AP170520https://www.aftenposten.no/verden/Titusener-feiret-Irans-nyvalgte-president--Det-iranske-folk-har-valgt-veien-til-samhandling-med-verden_-langt-fra-ekstremisme-621569b.html - Vårt folk har kunngjort overfor våre naboland og hele regionen at måten å hegne om vår sikkerhet på, er å styrke demokratiet og ikke stole på utenlandske makter , sa Rouhani.
AP170520https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Partileledelsen-tapte-Miljopartiet-vil-stanse-oljeproduksjonen-fra-norsk-sokkel-den-2-oktober-2032-621547b.html - Det blir veldig rart om vi på den ene siden skal bremse oljeetterspørselen så mye som vi makter , samtidig som vi skal planlegge for vår egen økonomis skyld for at etterspørselen etter norsk olje og gass skal være høy.
AP170520 - Vårt folk har kunngjort overfor våre naboland og hele regionen at måten å hegne om vår sikkerhet på, er å styrke demokratiet og ikke stole på utenlandske makter , sa Rouhani.
AP170520 - Det blir veldig rart om vi på den ene siden skal bremse oljeetterspørselen så mye som vi makter , samtidig som vi skal planlegge for vår egen økonomis skyld for at etterspørselen etter norsk olje og gass skal være høy.
AA170520 - Vårt folk har kunngjort overfor våre naboland og hele regionen at måten å hegne om vår sikkerhet på, er å styrke demokratiet og ikke stole på utenlandske makter , sa Rouhani.
DB170519 Vill spredning av konspirasjonsteorier, rasistiske holdninger, voldelige bilder, jihadistisk propaganda, politisk desinformasjon fra fremmede makter osv., har fått folk til å etterlyse et tydeligere ansvar hos store formidlere som Facebook, Google og Wikipedia.
VG170518 - Som jeg har sagt mange ganger før : En grundig etterforskning vil bekrefte det vi allerede vet - det fantes ikke noe samarbeid mellom min kampanje og noen fremmede makter , sier Trump i en uttalelse.
DN170516 Små produsenter makter ikke å konkurrere.
VG170514 Men er så takknemlig for at du makter og komme innpå siden og si noen ord.
BT170511 8 : Du irriterer deg over at du er blitt så avhengig av Facebook at du ikke makter å bare gi blaffen og slette kontoen.
DB170510 Har vi ikke tillatelse fra høyere makter , kan vi bare glemme å få tatt så mye som et eneste bilde...
DB170510 I debatten på kongressen har flere vist stort engasjement mot at « fremmede makter skal styre vår tariffpolitikk », slik LO-veteranen Størk Hansen fra Oppland, uttrykte det.
DB170510 Arthur Arntzen ville helst smyge seg forbi 60-årsdagen sin i stillhet, og forklarte seg blant annet med at han ikke makter å la seg hylle.
DA170510 Dette skrev Dagsavisen om « Fra balkongen » : Det Giæver makter med sine egne tanker er å få andre til å tenke.
AA170509 | Makter Trøndelag å skape rom for den nye industrien ?
DA170506 Turisttrettheten er enda verre for dem som fortsatt makter å bo der, og ikke har solgt sjela og familieklenidoene til Starbucks.
DA170506 Dada Masilo har flyttet fortellingen nærmere det menneskelige, og dermed kommer den også nærmere innpå oss, med all den urkraften hun makter å føre inn i ethvert materiale hun jobber med.
DA170502 Slik viser Abbas at også han gjør sitt, sier Swalha, og beskriver hvordan intern palestinsk politikk nok en gang blir påvirket av fjerne makter .
VG170428 Jeg tror på høyere makter , og jeg tror at jeg fikk styrke fra min Gud til å stå i den unntakstilstanden vi var i.
VG170426 Nye terroranslag, en ny flyktningkrise og ikke minst et Europa som ikke makter å gi befolkningen følelse av trygghet, arbeid og fremtidsoptimisme, kan snu pendelen i en retning som vekker historiske minner, fra en tid hvor ytterflankene - på tross av ulike ideologier - førte Europa ut i avgrunnen.
SA170426 Selv om Start hevder seg i toppen av eliteserien i første halvdel av tiåret, makter klubber aldri å seg komme forbi kvartfinalen.
SA170426 Nesten ingen lokale lag makter å levere brukbare resultater mot klubber fra andre landsdeler.
AP170426 Selv om Start hevder seg i toppen av eliteserien i første halvdel av tiåret, makter klubber aldri å seg komme forbi kvartfinalen.
AP170426 Nesten ingen lokale lag makter å levere brukbare resultater mot klubber fra andre landsdeler.
SA170425 Diego Costa takker høyere makter for at måltørken i Premier League er over.
FV170425 Diego Costa takker høyere makter for at måltørken i Premier League er over.
BT170425 Diego Costa takker høyere makter for at måltørken i Premier League er over.
AP170425 Diego Costa takker høyere makter for at måltørken i Premier League er over.
AP170419 Dette burde enkelt kunne la seg løse med en fullmakt fra makter høyere enn Datatilsynet.
DB170412 Men, tror du vi, samtidens stressorienterte borgere i denne selvsentrerte narsissistiske nasjonen, makter å ha ei helt stille uke ?
AA170412 Evangelisten makter å skape en levende og dramatisk fortelling ; Maria Magdalena kommer til graven og finner steinen rullet bort.
VG170410 Selv om trommeslagene serveres med en heftig smekk, makter ikke høyttalerne å stoppe og starte igjen like raskt som de burde, og man faller litt ut av rytmen.
DA170408 Dermed sitter vi igjen med en sorghistorie som jeg føler jeg har hørt mange ganger før, og som heller ikke makter å gjøre Sofies fastlåste sorg til noe mer enn nettopp det.
BT170406 FLYTTES : Bergen Kyrre skole er for vgs-elever som ikke makter å gå i vanlig skole pga. psykiske problemer.
BT170404 Hvis du makter å høre gjennom støyen fra protestene, finnes det noe vakkert i opprøret mot Bane NOR.
AP170402 Hvis Venstre ikke makter fire prosent i september, har Ap-leder Jonas Gahr Støre gode sjanser til å bli statsminister.
BT170401 Han makter å skape musikk som appellerer både til hjertet og magen.
SA170330 For femte år på rad makter Bergen Elite å få noen av verdens beste trenere hit til landet.
DA170330 I en uhyre vellaget filmbragd, tett på dokumentaren som form, makter filmskaperen å samle et statskupps mange fraksjoner mellom fire vegger, nærmere bestemt i en politivarevogn på åtte ganger to meter, hvor hele handlingen utspiller seg med gruoppvekkende og halsbrekkende presisjon.
BT170330 For femte år på rad makter Bergen Elite å få noen av verdens beste trenere hit til landet.
AP170330 For femte år på rad makter Bergen Elite å få noen av verdens beste trenere hit til landet.
SA170328 Vi skal være glade om vi overhodet makter et nybygg.
SA170326 Han lurer også på hvordan Kasai makter å holde motivasjonen og humøret oppe.
SA170326 Han makter å få til en automatisert bevegelse som sitter.
DB170326 Det mørke markedets usynlige hånd vil for alltid holde de svakeste i et jerngrep, godt hjulpet av justissektorens nyttige idioter, om vi ikke makter å løfte blikket og endre måten vi løser våre ruspolitiske utfordringer på, med en gjennomtenkt, human og langsiktig politisk visjon.
AP170326 Han lurer også på hvordan Kasai makter å holde motivasjonen og humøret oppe.
AP170326 Han makter å få til en automatisert bevegelse som sitter.
AP170326 Han lurer også på hvordan Kasai makter å holde motivasjonen og humøret oppe.
AP170326 Han makter å få til en automatisert bevegelse som sitter.
DB170323 Vi trenger et nytt arbeiderparti, et arbeiderparti som igjen står ved arbeidernes side i kampen mot de borgerlige makter i form av kapitalisters egeninteresse.
VG170321 Der skiledelsen kan takke høyere makter for at Marit Bjørgen aldri blir lei av å vise konkurrentene ryggen.
BT170319 Den bergensbaserte oddingen debuterer med en diktsamling som ikke helt makter å skape nye bilder, mener BTs anmelder.
VG170318 Mens noen ber til høyere makter om at grensene skal stenges, bevæpner andre seg for krig.
DB170317 " Vi klarer det, vi makter det, vi er store nok.
VG170316 Så det vi kanskje bør spørre oss om, er om det er klokt eller rettferdig at demokratiske stater tillater representanter for fremmede makter å hente støtte blant sine landsmenn i utlandet med det formål å autorisere et politisk system som har sensur, fengsling og autokrati som metode ?
DA170315 Hun opplever at elevene stresser seg syke, og at de til slutt blir så slitne at de ikke lenger makter å gjøre noe.
AP170315 Men regissør Bill Condon, kjent for musikalen Dreamgirls og to filmer i Twilight-sagaen, makter å skape et univers som både er tro mot originalen og samtidig står ganske støtt på egen bein.
BT170314 « Kulturmeldingen kan være viktig, hvis den makter å løfte blikket, skaper større samarbeidsånd, og er tydelig om ambisjoner, motiver og mål », skriver Frode Bjerkestrand.
BT170314 Kulturmeldingen kan være viktig, hvis den makter å løfte blikket, skaper større samarbeidsånd, og er tydelig om ambisjoner, motiver og mål.
VG170312 Til dagens kamp er det store spørsmålet om gjestene makter å være på hugget i en på papiret ordinær kampdag i La Liga.
VG170309 GUDDOMMELIG COMEBACK : Barcelona og Neymar takket høyere makter etter Barcelonas eventyrlige triumf.
DB170309 Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel advarer fremmede makter mot å blande seg inn i det tyske valget til høsten.
AA170309 Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel advarer fremmede makter mot å blande seg inn i det tyske valget til høsten.
AP170308 Til tross for en flat spenningskurve makter den første sørsamiske spillefilmen å engasjere.
VG170307 - Når ett eneste cybervåpen er løst der ute, kan det spre seg rundt omkring i verden på sekunder og utnyttes av både rivaliserende makter , nettmafia og tenåringshackere, heter det fra WikiLeaks.
VG170307 Hvis de også makter å få med det liberale partiet inn i folden, vil en slik storkoalisjon ha 30 av parlamentets 90 mandater i ryggen, og dermed bli største gruppe.
SA170307 - Når ett eneste cybervåpen er løst der ute, kan det spre seg rundt omkring i verden på sekunder og utnyttes av både rivaliserende makter , nettmafia og tenåringshackere, heter det i en pressemelding fra WikiLeaks. ( ©NTB ) ¶
SA170307 Disse vil delvis annulleres dersom han makter å reversere Obamacare.
DN170307 - Når ett eneste cybervåpen er løst der ute, kan det spre seg rundt omkring i verden på sekunder og utnyttes av både rivaliserende makter , nettmafia og tenåringshackere, heter det fra WikiLeaks.
DB170307 Videre framkommer det at informasjonen i den mottatte oversikten er gradert « begrenset », som skal « 'nyttes dersom det i noen grad kan medføre skadefølger for Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende'.
DA170307 Hun mener skolen i for liten grad makter å se elevenes kroppslige plager i en større sammenheng, og ønsker seg tverrfaglige team i skolehelsetjenesten.
BT170307 - Når ett eneste cybervåpen er løst der ute, kan det spre seg rundt omkring i verden på sekunder og utnyttes av både rivaliserende makter , nettmafia og tenåringshackere, heter det fra Wikileaks.
AA170307 - Når ett eneste cybervåpen er løst der ute, kan det spre seg rundt omkring i verden på sekunder og utnyttes av både rivaliserende makter , nettmafia og tenåringshackere, heter det fra WikiLeaks. ( ©NTB ) ¶ | - Sykehusangrepet i Kabul over ¶
DB170304 Han har blant annet uttalt at den malaysiske regjeringen har " noe å skjule " og at Malaysia har " konspirert med fremmede makter for å sverte Nord-Korea ".
AP170304 Vi får « psykere » innsatte, og vi er den første til å merke at psykiatrien ikke lenger makter å ivareta sitt samfunnsansvar.
AA170304 Han har blant annet uttalt at den malaysiske regjeringen har " noe å skjule " og at Malaysia har " konspirert med fremmede makter for å sverte Nord-Korea ".
SA170302 Og han har følgende beskjed til dem som ikke makter å skaffe billett til serieåpningen : ¶
DA170302 Som før makter han på finurlig vis å relatere handling og figurer til nåtidig tematikk, og Huppert spiller en rolle for framtida som både er dagsaktuell, inspirerende og lovende med tanke på skriket etter sterke roller for kvinnelige skuespillere i en gitt alder.
AP170302 Og han har følgende beskjed til dem som ikke makter å skaffe billett til serieåpningen : ¶
DB170301 Trump sa at dagens immigrasjonssystem med « ufaglært » lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til Australia og Canada på gode eksempler på hvordan det kan løses.
DA170301 Trump sa videre at dagens system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til praksisen i Canada og Australia.
BT170301 Trump sa videre at dagens system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til praksisen i Canada og Australia.
AP170301 Han sa USAs system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til systemer brukt i Canada og Australia.
AP170301 Trump sa videre at dagens system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til praksisen i Canada og Australia.
AA170301 Han sa USAs system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til systemer brukt i Canada og Australia.
AA170301 Trump sa videre at dagens system med " ufaglært " lovlig innvandring ikke makter å beskytte arbeidere, og viste til praksisen i Canada og Australia.
BT170227 Få ledere makter å leve opp til dette idealet.
AA170227 Et spill som makter både å forbløffe, begeistre og overraske.
AA170226 Mange aktivister sier forflytningen er et klart tegn på at regjeringen ikke makter å beskytte den sårbare minoriteten i Sinai.
AP170224 Under foredraget i Oslo, der forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ( H ) satt på første rad, advarte McMaster mot makter som Kina, Iran og Russland, som vil endre den internasjonale orden.
SA170223 Om vi i fremtiden ønsker å « la skolen leve », vil det stå å falle på om vi makter å skape en skole som i større grad og virkelig tar på alvor samfunnsmandatet om at den skal gi en tilpasset opplæring og være for ALLE.
DB170222 Det er massiv forskjell mellom et tiltak som kan forhindre at uvedkommende tilegner seg passord eller utnytter dem ( slik NRKs innramming gir soleklart inntrykk av at man ser for seg ) - kontra at, hvis noen fremmede makter bestemmer seg for å utnytte disse lekkede passordene, og hvis noen har hatt så elendig passordsikkerhet at dette gir tilgang til norske tjenester, så vil DGF kunne brukes til å finne ut hvilke andr
VG170221 FORSVAR : - Digitalt grenseforsvar skal være en barriere mot fremmede makter og organisasjoner, ikke et verktøy for å overvåke norske borgere, skriver kronikkforfatteren.
VG170221 Digitalt grenseforsvar skal være en barriere mot fremmede makter og organisasjoner, ikke et verktøy for å overvåke norske borgere.
SA170221 Våre hjelpearbeidere makter ikke å gjøre den behovsprøvingen som er nødvendig før det offisielt kan erklæres som en katastrofe, sier han.
SA170221 Muligens er det makt i de foldede hender, men Mexico akter ikke å sette sin lit til høyere makter , med håp om at landet våkner opp fra et mareritt.
AP170221 Våre hjelpearbeidere makter ikke å gjøre den behovsprøvingen som er nødvendig før det offisielt kan erklæres som en katastrofe, sier han.
AA170221 Våre hjelpearbeidere makter ikke å gjøre den behovsprøvingen som er nødvendig før det offisielt kan erklæres som en katastrofe, sier han.
VG170219 Den norske USA-kjenneren og skribenten Jar Arild Snoen tror de virkelige utfordringene ligger i gråsonene der det er fremmede makter eller sterke forretningsinteresser involvert.
DB170219 Dagens utklassingsseier forteller at det er usikkert om noen i det hele tatt makter å bli med på tempoet hennes, men vær klar over at løypa i Otepää var spesielt hard og tidkrevende.
AA170218 Han hevder malaysiske myndigheter forsøker å skjule noe, og at de « samarbeider med fiendtlige makter som er desperate etter å skade oss ».
VG170217 Greit nok, filmen inneholder ikke de store overraskelsene, men den makter å opprettholde spenningsnivået fra start til slutt.
DB170217 Forbundet henviser til flere rapporter og undersøkelser de siste årene som viser at audiovisuell bransje ikke makter å ivareta vernearbeidet godt nok.
VG170215 - De forteller at de føler at den afghanske hæren ikke makter å sikre landet på den måten som var forutsetningen for at ISAF-styrkene ble trukket ut ?
DN170215 Han ser hvordan mange satser det de makter for å strekke seg etter de beste.
DN170215 Han ser hvordan mange satser det de makter for å strekke seg etter de beste.
DB170215 Møter du et bra lag, må du også velge spisser som makter å spille en form for forsvarsspill.
VG170214 Gjennom mange år har LO, NHO og de andre store aktørene i arbeidslivet vist at de makter dette.
DA170213 Det Giæver makter med sine egne tanker i en i utgangspunktet vanskelig tilgjengelig film, er å få andre til å gjøre det samme, alteså tenke.
VG170212 Han makter faktisk både å unngå at du savner Bauer - i hvert fall ikke så mye - og å slippe unna med å si ting som « Mange mennesker kommer til å dø uten de pengene ».
DB170212 De som på narrens eksemplariske vis makter å få oss til å le av våre egne dumheter, dette mens myndighetspersonene også applauderer før de forstår at de er tatt med keiserens nye benklær.
AP170209 « Begrenset » brukes om opplysninger der det « i noen grad kan medføre skadefølger for Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende ».
VG170206 Åtte millioner papirløse illegale innvandrere risikerer å bli stemplet som « bad hombres » og kastet ut av USA - om Donald Trump makter å innføre nye knallharde tiltak.
SA170204 Historien om Ida har fått en strukturell og politisk sprengkraft som bare et fåtall journalistiske granskinger makter .
SA170204 Historien om Ida har fått en strukturell og politisk sprengkraft som bare et fåtall journalistiske granskinger makter .
VG170203 Sterke bånd til fremmede makter , mulige interessekonflikter knyttet til Trump-imperiet og kontroversielle presidentordrer har fått flere til å antyde at USAs ferske president kan bli stilt for riksrett og avsatt.
DN170202 PST-sjef Benedicte Bjørnland sa ifjor at både Regjeringen, Stortinget og departementene er utsatt for cyberspionasje fra fremmede makter .
SA170201 - Jeg håper inderlig at han makter å trykke frem en VM-form, men jeg er mer usikker enn noen gang, sier Post.
SA170201 - Jeg håper inderlig at han makter å trykke frem en VM-form, men jeg er mer usikker enn noen gang, sier Post.
DB170201 - Nå må jeg ta det med ro, bygge overskudd, få et par gode konkurranser i NM, dra til høyden og be til høyere makter om god form, sa Northug selv til Dagbladet.
DB170201 Frykten for at USA og andre olje- og kullnasjoner vil sabotere Parisavtalen, og for at demokratiske valg og det frie ordskiftet blir manipulert av halv- og heltotalitære krefter og makter .
BT170201 - Jeg håper inderlig at han makter å trykke frem en VM-form, men jeg er mer usikker enn noen gang, sier Post.
BT170201 - Jeg håper inderlig at han makter å trykke frem en VM-form, men jeg er mer usikker enn noen gang, sier Post.
AP170201 - Jeg håper inderlig at han makter å trykke frem en VM-form, men jeg er mer usikker enn noen gang, sier Post.
DB170130 Nå må jeg ta det med ro, bygge overskudd, få et par gode konkurranser i NM, dra til høyden og be til høyere makter om god form.
DB170129 Nå må jeg ta det med ro, bygge overskudd, få et par gode konkurranser i NM, dra til høyden og be til høyere makter om god form.
DN170126 Vestlige makter opererer på den andre siden i Syria uten tillatelse fra Damaskus ( Syrias hovedstad, journ. anm. ).
AP170126 Hun vil vekke oss, og klarer å forene raushet for enkeltmennesket, klar tale og engasjement med musikk som makter å bære byrden et slikt budskap trenger.
DB170124 Så hvordan skal skole og barnevern i fellesskap kompensere for foreldrene når barnas utfordringer på hjemmebane står i kø og foreldrene ikke makter å følge opp barnas skolegang ?
DB170124 Foreldrene kan ha psykiske vansker, streve med foreldrerollen eller ha andre belastninger som gjør at de ikke makter å ivareta alle barnas behov fullt ut.
AP170121 Noen kaller det D-dagen, en ny verdensorden, og ber til høyere makter .
AP170121 Flere medier svarte dermed på presidentinnsettelsen med å påkalle høyere makter .
SA170119 Den må være en kampleder og strateg som makter å lese kampbilder og snu det til Norges fordel om nødvendig. Én ting trumfer likevel alt.
FV170119 Den må være en kampleder og strateg som makter å lese kampbilder og snu det til Norges fordel om nødvendig. Én ting trumfer likevel alt.
BT170119 Den må være en kampleder og strateg som makter å lese kampbilder og snu det til Norges fordel om nødvendig. Én ting trumfer likevel alt.
DB170116 Enkelte har en følelse av at det blir direkte galt å bruke tid på hverandre fordi den lille trenger all den kjærligheten foreldre makter å gi.
DB170113 Han mente at det måtte man nærmest ta for gitt at russerne og andre utenlandske makter prøver på, og det var demokratenes feil som ikke tok sine forholdsregler.
BT170112 En bedrift som ikke makter å omsette erfaring i konkrete tiltak for å bedre sikkerheten, har pr. definisjon ingen god sikkerhetskultur.
DB170110 - FIFA makter i alle fall en ting med å utvide VM, det skal de ha.
SA170109 Den svenske etterretningsorganisasjonen opplyste forrige uke at det i 2016 ble registrert over 100.000 dataangrep mot Sverige fra fremmede makter , et tall som er økende. ( ©NTB ) ¶
DB170107 Og et takk til høyere makter enn oss mennesker som våket over oss der og da. », skriver hun.
BT170107 TRØBLETE TIDER : Nå makter ikke Theresa May engang å presentere en troverdig plan for hvordan Storbritannia skal komme seg ut av EU med æren og økonomien i behold, mener BT.
BT170107makter hun ikke engang å presentere en troverdig plan for hvordan Storbritannia skal komme seg ut av EU med æren og økonomien i behold.
BT170107 TRØBLETE TIDER : Nå makter ikke Theresa May engang å presentere en troverdig plan for hvordan Storbritannia skal komme seg ut av EU med æren og økonomien i behold, mener BT.
BT170107makter hun ikke engang å presentere en troverdig plan for hvordan Storbritannia skal komme seg ut av EU med æren og økonomien i behold.
BT170106 For at vi makter å se og sette pris på skjønnheten i det som er litt annerledes.
BT170106 Bergen makter ikke hente inn flere enn en tredjedel i Bergensregionen.
BT170106 Bergen makter ikke hente inn flere enn en tredjedel i Bergensregionen.
AA161231 - Terroristorganisasjonene er kun det synlige ansiktet og redskapet i denne krigen, vi kjemper i bunn og grunn mot de makter som står bak disse organisasjonene, sa den tyrkiske presidenten, som nylig anklaget USA og andre vestlige land for å støtte kurdiske opprørere og grupper som IS.
DA160905 Jeg er rimelig sikker på at det er gjennom samarbeid og dialog vi makter å utnytte midlene på den mest effektive måten !
AP160715https://www.aftenposten.no/reise/Heart-attack-grill-Hvis-du-veier-over-160-kilo-spiser-du-gratis-pa-denne-restauranten-9b.html TILBUD : Veier du over 160 kilo spiser du gratis på Heart Attack Grill, ikke bare én gang men så ofte du makter . 9982 KALORIER : Hamburgerne på Heart-Attack Grill er de mest kaloripakkede i verden.
VG160627 Hennes mann, Karle Sæther, takker høyere makter og det milde været for at dette endte godt - og peker på at det var beinkald nordavind for bare får uker siden.
SA160614https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Rasisme-og-nynazisme-brer-om-seg-pa-russiske-fotballtribuner-218167b.html Jeg tror de makter å holde dem i tøylene, sier Enstad.
SA160614 Jeg tror de makter å holde dem i tøylene, sier Enstad.
AP160614https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Rasisme-og-nynazisme-brer-om-seg-pa-russiske-fotballtribuner-218167b.html Jeg tror de makter å holde dem i tøylene, sier Enstad.
AP160614 Jeg tror de makter å holde dem i tøylene, sier Enstad.
SA160525 Hvor lenge makter foreldrene å bruke titusenvis av kroner i året på sin håpefulle, når kanskje datteren eller sønnen ikke ser ut til å bli best likevel ?
AP160525https://www.aftenposten.no/100Sport/vintersport/langrenn/Individuell-idrett-skaper-flere-tapere-210600b.html Hvor lenge makter foreldrene å bruke titusenvis av kroner i året på sin håpefulle, når kanskje datteren eller sønnen ikke ser ut til å bli best likevel ?
AP160525 Hvor lenge makter foreldrene å bruke titusenvis av kroner i året på sin håpefulle, når kanskje datteren eller sønnen ikke ser ut til å bli best likevel ?
AP160414https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Yngre-folk-ma-slutte-a-tenke-sa-sidrumpa-53667b.html Barna til dagens yrkesaktive vil ikke, skal ikke, makter ikke å bruke alle krefter på gi foreldrene 30 års ferie når de blir pensjonister.
AP160404 Aftenpostens avsløringer om skatteparadis er illustrerende for vårt rettslige og økonomiske system som ikke makter å fremme langsiktighet og bærekraft, men som i stedet oppmuntrer til kortsiktig profittmaksimering for den enkelte aktør.
AP160228 Güven hever at det er høy husleie og høyt depositum som gjør at de ikke makter å fortsette.
AP160224 Selv når den maner til tristesse, makter ikke filmen å røre ved hjertene.
AP160223 Her kunne man ofre levende dyr eller symbolske gjenstander som representerte en gave fra giveren til den/de makter som ble assosiert med fjellet.
DA160111 Jeg kommer til å være opptatt av hvorvidt filmen makter å dra meg inn i historien.
DA160111 Jeg kommer til å være opptatt av hvorvidt filmen makter å dra meg inn i historien.
DA160111> Jeg kommer til å være opptatt av hvorvidt filmen makter å dra meg inn i historien.