DA171215 Resultatet er ikke overraskende, mener seniorrådgiver Claus Jervell hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DA171213 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er tydelig overfor Dagsavisen.
VG171208 Les også : Regjeringen får likestillingskjeft ¶ - Likestillings- og diskrimineringsnemnda har tidligere sagt at seksuell trakassering ikke egner seg i en egen nemnd fordi politiet er bedre til å få frem fakta i saken.
DB171208 Hver tiende kommentar er hatefull, viser Likestillings- og diskrimineringsombudets ferske rapport etter en gjennomgang av Facebook-sidene til NRK og TV2.
DB171207 Derfor har Treparts bransjeprogram uteliv sammen med Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) satt i gang flere tiltak for å stoppe seksuell trakassering i utelivs- og serveringsbransjen.
AP171207 « Kvinner i samiske samfunn tør ikke fortelle om vold », skriver likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm i en kronikk.
DB171205 Som en følge av det forsterkede fokuset på problemstillingen, styrker nå Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) samarbeidet mot seksuell trakassering.
BT171205 Det ble ekstra tydelig i forrige uke, da Likestillings- og diskrimineringsombudet presenterte sin nye rapport om hatytringer på sosiale medier.
DB171204 Siden i vår har de samarbeidet med Arbeidstilsynet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og Hovedorganisasjonen Virke for å sette temaet på dagsordenen.
DB171204 Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) gjør felles front mot seksuell trakassering.
DB171201 Mandag og tirsdag var jeg på to konferanser om digital vold og hatytringer, den ene i regi av Rød Knapp-alliansen, den andre hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DA171201 Både hun og fagdirektør Rachel Eapen Paul fra Likestillings- og diskrimineringsombudet er svært fornøyde med arbeidet som nedlegges i Moss Krisesenter, som også har fått utarbeidet en grundig og omfattende handlingsplan for hele Mosseregionen.
AP171130 Tirsdag la Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) frem resultatene av en undersøkelse av hatefulle ytringer på Facebook-sidene til NRK Nyheter og TV2 Nyheter.
DA171129 Tirsdag kom tall fra Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) som viste at seks av ti nordmenn deltar i Facebook-diskusjoner hver måned.
AP171129 Det er et av funnene i en undersøkelse Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) presenterte på sin årskonferanse i går.
DN171128 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.
DN171128 Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet som står bak rapporten som skal legges frem på LDOs årskonferanse tirsdag, med blant andre statsminister Erna Solberg ( H ) til stede.
DB171128 Unge og sårbare ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at hun før #metoo ville vært overrasket over tallene til Ipsos.
DB171128 I 2018 skal Arbeidstilsynet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og partene i arbeidslivet gjennomføre informasjons- og veiledningstiltak om seksuell trakassering rettet mot arbeidsgivere, arbeidstakere, kolleger og kunder i serveringsnæringen, opplyser Solveig Horne.
DA171128 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.
DA171128 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket over tallene fra en ny undersøkelse som viser omfanget av seksuell trakassering.
DA171128 Både SV og Rødt har foreslått tiltakspakker for å bekjempe seksuell trakassering i forlengelse av #metoo-kampanjen, og VG skrev i går at LO og NHO har gått sammen med Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet for å sette problemet på dagsorden.
BT171128 IKKE OVERRASKET : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket over tallene fra en ny undersøkelse som viser omfanget av seksuell trakassering.
BT171128 FOTO : Gorm Kallestad / NTB scanpix ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.
BT171128 SKREMT : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er overrasket og skremt over det store omfanget hatefulle ytringer i nyhetsdebatter på sosiale medier.
BT171128 Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet som står bak rapporten som skal legges frem på LDOs årskonferanse tirsdag, med blant andre statsminister Erna Solberg ( H ) til stede.
AP171128 FOTO : Gorm Kallestad / NTB Scanpix ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier til Dagbladet at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket.
AP171128 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at før #meetoo-kampanjen ville hun blitt overrasket over tallene fra en ny undersøkelse som viser omfanget av seksuell trakassering.
AP171128 Det er Likestillings- og diskrimineringsombudet som står bak rapporten som skal legges fram på LDOs årskonferanse tirsdag, med blant andre statsminister Erna Solberg ( H ) til stede.
AP171128 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er overrasket og skremt over det store omfanget hatefulle ytringer i nyhetsdebatter på sosiale medier.
VG171127 Forteller om seksuell trakassering : Jeg har aldri følt meg så alene ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm understreker samtidig at tillitsvalgte og verneombud på den enkelte arbeidsplass spiller en viktig rolle.
SA171127 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er overrasket og skremt over det store omfanget hatefulle ytringer i nyhetsdebatter på sosiale medier.
VG171125 Les mer : Likestillings- og diskrimineringsombudet vil ha et bedre tilbud til trakasseringsofre ¶
BT171124 Kilder : Jurist Shorish Azari ved Likestillings- og diskrimineringsombudet, Parat, FAFO, SSB, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Statens arbeidsmiljøinstitutt, Fri Fagbevegelse, Advokatbladet ¶
BT171124 Kilder : Jurist Shorish Azari ved Likestillings- og diskrimineringsombudet, Parat, FAFO, SSB, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Statens arbeidsmiljøinstitutt, Fri Fagbevegelse, Advokatbladet ¶
BT171124 Få saker når så langt som til Likestillings- og diskrimineringsombudet - og til retten.
BT171124 Av 60 - 70 saker, registrert hos Likestillings- og diskrimineringsombudet fra 2006 til 2014, endte bare seks saker i domstolen.
VG171122 * 1 Styrke likestillings- og diskrimineringsombudet. * 1 Inkludere vern mot seksuell trakassering i arbeidsmiljøloven. * 1 Både fjerne det foreslåtte kuttet fra regjeringen og ytterligere styrke JURK - juridisk rådgivningstjeneste for kvinner. * 1 Kreve at statsråden leverer på vedtaket fra Stortinget om å etablere et la
DB171122 Sammen med Likestillings- og diskrimineringsombudet vil NHO Reiseliv før jul tilby et nytt kurs i forebygging og håndtering av seksuell trakassering.
DB171122 Initiativet har mye til felles med den aktuelle #metoo-kampanjen, men NHO og Fellesforbundet opplyser at de helt siden i vår har samarbeidet med Arbeidstilsynet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og Hovedorganisasjonen Virke for å sette temaet på dagsordenen.
DB171122 Hvis det ikke fungerer, kan du henvende deg til oss i fagforeningen eller Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DB171121 ¶ BØR SIKRE LIKEBEHANDLING : Barne- likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.
VG171118 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm opplyser til statskanalen om fullbookede kurs om seksuell trakassering i arbeidslivet.
SA171118 | Universitetet i Oslo får knusende rasismekritikk fra likestillingsombudet ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm konkluderer med at Universitetet i Oslo ( UiO ) har brutt diskrimineringsloven.
DB171118 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm opplyser til statskanalen om fullbookede kurs om seksuell trakassering i arbeidslivet. #stilleforopptak ¶ 541 norske kvinnelige skuespillere har gått sammen om oppropet #stilleforopptak i Aftenposten.
AP171117 | Universitetet i Oslo får knusende rasismekritikk fra likestillingsombudet ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm konkluderer med at Universitetet i Oslo ( UiO ) har brutt diskrimineringsloven.
AP171117 - I tillegg til ord og kommentarer som ble brukt overfor den ansatte, har det ifølge rapporten fra universitetet også blitt brukt uttrykk som « guling », « kineser », og « kvinner bør holde seg på kjøkkenet », skriver likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm i en uttalelse om saken.
AP171117 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) har sett på saken og slår fast at den ansatte ble utsatt for rasistiske og nedverdigende kommentarer, skriver Universitas.
AA171117 Fylkesmennene hadde også ansvar via tildelingsbrev, for å iverksette konkrete likestillings- og rekrutteringstiltak.
VG171116 Uenigheten går tilbake til da barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) vraket den gamle likestillingsloven for å lage en felles likestillings- og diskrimineringslov.
VG171116 - Uheldig ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er også overrasket over regjeringens opptreden i saken.
VG171116 - Hvis Stortinget ville legge inn redegørelsesplikten på nytt i den nye likestillings- og diskrimineringsloven som trer i kraft i januar, så kunne de ha gjort det, sier han.
VG171116 * 1 Når den ny likestillings- og diskrimineringsloven som trer i kraft den 1. januar er det ingen redegjørelsesplikt, før en ny blir utformet og vedtatt på et senere tidspunkt.
VG171116 Skole-, helse-, arbeid-, kommual-, likestillings- og justisfeltene må jobbe sammen for å bekjempe vold og overgrep, sier hun.
DA171116 Det er også mulig å kontakte Likestillings- og diskrimineringsombudet for veiledning dersom man er usikker på hva man skal gjøre, sier Jervell.
DA171116 Dersom nærmeste leder oppleves som problemet, rettes varselet til nærmeste leders leder, sier fagdirektør i Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) Claus Jervell.
DA171114 - Agder står overfor store likestillings- og levekårsutfordringer.
AP171113 - Jeg tar ut alt jeg kan av pappapermisjon Lengre pappapermisjon har lenge vært et viktig likestillingspolitisk tiltak for Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.
AA171113 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) skal være et lavterskeltilbud for å melde inn diskrimineringssaker.
VG171109 Tidligere likestillings- og diskrimineringsombud, Sunniva Ørstavik skriver : ¶
DN171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DB171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DB171109 ¶ OMSTILLING : Dette er ikke tiden for å svekke likestillingsarbeidet, skriver artikkelforfatterne i denne reaksjonen på barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Hornes ( Frp ) forslag til omstilling på likestillingsområdet.
DA171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DA171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP171109 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) skal være et lavterskeltilbud for å melde inn diskrimineringssaker.
AA171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AA171109 De siste årene jobbet hun som seniorrådgiver ved informasjonsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DB171106 Felles likestillings- og diskrimineringslov raserer vernet Debatt ¶
VG171104 På bakgrunn av disse to studiene har vi skrevet en to kvantitative resultatrapporter, en kvalitativ rapport, to artikler om risikofaktorer knyttet til både det å trakassere andre samt det å bli trakassert, en oppdatert kunnskapsrapport for Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet om nordisk forskning siden 2007, og nylig en artikkel om helsekonsekvenser - vi har i tillegg en innsendt artikkel om ris
DA171103 - I Sverige var det likestillings- og arbeidsministrene som innkalte til møte.
DA171103 - I Sverige var det likestillings- og arbeidsministrene som innkalte til møte.
VG171101 Nå går Vollheim sammen med Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) for å gjøre en felles innsats mot seksuell trakassering i overnattings- og serveringsbransjen. 123.000 av yrkesaktive i Norge opplever seksuell trakassering på arbeidsplassen en gang eller mer i måneden, ifølge tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt.
VG171101 Etterlyser flere tiltak : Likestillings- og diskrimineringsombudet vil ha bedre tilbud til trakasseringsofre ¶
VG171101 Både likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ( t.v ) og Arbeidstilsynet-direktør Trude Vollheim ( t.h ) forteller at de har opplevd seksuell trakassering.
DA171030 » Saken er meldt til Likestillings- og diskrimeringsombudet.
VG171024 Hittil i 2017 : 35 ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm forteller at de får flest henvendelser fra arbeidslivet, men også fra utdanningsinstitusjoner.
VG171024 Foto : Therese Alice Sanne, VG ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet fører statistikk på antall henvendelser de får om seksuell trakassering.
VG171024 Det er til sammen 80 innmeldte saker til Likestillings- og diskrimineringsombudet fra 2007 til 2015.
VG171024 Per dags dato blir seksuell trakassering ikke behandlet av Likestillings- og diskrimineringsnemnda.
VG171024 Nå etterlyser Likestillings- og diskrimineringsombudet nye tiltak.
VG171024 Nå etterlyser Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) flere tiltak for å hjelpe ofre for trakassering.
VG171024 ALVORLIG : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm etterlyser flere tiltak for å hjelpe trakasseringsofre.
VG171024 | Likestillings- og diskrimineringsombudet vil ha bedre tilbud til trakasseringsofre ¶ #Metoo-kampanjen har fått mange norske kvinner til å fortelle om at de har blitt utsatt for trakassering.
SA171024 I juni i år fikk Norge en ny likestillings- og diskrimineringslov.
DB171024 På anmodning fra Stortinget skal hun utrede et såkalt lavterskeltilbud i den nye likestillings- og diskrimineringsnemnda.
AP171024 | Likestillingsombudet ønsker nye tiltak mot seksuell trakassering ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) etterlyser nye tiltak for å hjelpe ofre for seksuell trakassering.
AP171024 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ( Ap ) t.h. sender brev til barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) t.v. hvor hun ber om nye tiltak for å hjelpe dem som er utsatt for seksuell trakassering.
AA171024 | LDO ønsker nye tiltak mot seksuell trakassering ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) etterlyser nye tiltak for å hjelpe ofre for seksuell trakassering.
AA171024 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ( Ap ) t.h. sender brev til barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) t.v. hvor hun ber om nye tiltak for å hjelpe dem som er utsatt for seksuell trakassering.
DA171023 Seksuell trakassering er strid med både likestillings- og arbeidsmiljøloven.
VG171022 Av 80 innmeldte saker til Likestillings- og diskrimineringsombudet fra 2007 til 2015, endte kun seks saker i domstolen, men bare én av sakene ble vunnet.
BT171019 Da Lysbakken ble valgt til leder i 2012, hadde det bare gått fem dager siden han trakk seg som barne-, likestillings- og integreringsminister.
BT171018 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm har bedt regjeringen om å utrede et lavterskeltilbud for håndheving av forbudet mot seksuell trakassering.
AP171017 Nestleder og jurist hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, Åsulv Solstad, mener at arbeidsgivere ofte ikke håndterer seksuell trakassering godt nok.
AP171017 Likestillings- og diskrimineringsombudet støtter ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm har lagt merke at det florerer av folk som deler emneknaggen i sosiale medier.
AP171017 FOTO : REUTERS/Carlo Allegri ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm engasjerer seg i #MeToo-kampanjen.
AP171017 Likestillings- og diskrimineringsombudet støtter ¶
AP171016 Det bidrar til at få saker behandles, forklarer fagdirektør Calus Jervell hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP171016 oktober ), og Likestillings- og diskrimineringsombudet etterlyser en tiltaksplan mot muslimhat ( Klassekampen 11. oktober ).
DB171014 ) Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er enig.
DA171013 Regjeringen må ¶ fortsette i samme spor og komme opp med en handlingsplan mot muslimhat, slik som likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm tar til orde for i Klassekampen.
AA171011 | Ombudet mot diskriminering vil ha handlingsplan mot muslimhat ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm etterlyser en handlingsplan mot muslimhat i Norge.
VG171009 Likestillingsombudet ikke bekymret ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud samt tidligere statsråd Hanne Bjurstrøm, er på ingen måte bekymret for at neiing er på vei ned i knestående som tradisjonell, kvinnelig uttrykksform.
VG171009 Det viktigste er å utvise den nødvendige høfligheten i slike situasjoner, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, som altså både har bukket og neiet i slike sammenhenger.
AP171007 | Krever politisk handling mot deling av sexvideoer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm tar til orde for fire tiltak mot deling av nakenbilder og sexvideoer blant unge.
AP171007 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier hun ser et økt omfang av seksuell vold og trakassering mot unge jenter.
AP171004 Når det gjelder diskriminering på grunn av religion eller etnisitet i arbeidslivet, øker antallet som har søkt veiledning hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, fra 80 i 2010 til 128 i 2016.
AP170922 - Jeg tar ut alt jeg kan av pappapermisjon Lengre pappapermisjon har lenge vært et viktig likestillingspolitisk tiltak for Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.
VG170914 Les mer : Elin Ørjaseter trekker seg fra Kringkastingsrådet etter Faten-saken ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet har fått over 60 henvendelser om hijab-bruk i programmet, men mener at NRK ikke diskriminerer.
DB170914 - NRK må gå gjennom retningslinjene ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet mottok over 60 henvendelser om hijab-bruk i NRK-programmet « Faten tar valget », men mener kanalen ikke diskriminerer.
DB170911 ¶ BEKYMRET : Hanne Bjurstrøm tiltro som likestillings- og diskrimineringsombud for to år siden.
DB170911 Det gjelder både kvinner, som Dagbladet skrev om i går, og det gjelder eldre og også personer med minoritetsbakgrunn, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
DA170911 Fra 2005 har hun vært innvalgt på Stortinget fra Rogland og har i Erna Solbergs regjering fra 2013 vært barne- likestillings- og inkluderingsminister.
AP170911 Barne-, likestillings- og inkluderingsminister fra 2009 til 2012.
AP170906 Hun har tatt kontakt med likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm for å se om det er noe i lovverket som kan stoppe en slik reklame.
AP170906 Det er Forbrukerombudet som vurderer denne saken, får Aftenposten opplyst hos likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP170831 Solveig Horne må svare for hvordan kompetansen i likestillings- og diskrimineringsarbeidet bevares når den nye nemnda flyttes til Bergen.
AP170831 I 2006 ble det etablert et felles håndhevingsapparat på likestillings- og diskrimineringsfeltet : Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) og Likestillings- og diskrimineringsnemnda.
AP170831 I 2006 ble det etablert et felles håndhevingsapparat på likestillings- og diskrimineringsfeltet : Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) og Likestillings- og diskrimineringsnemnda.
AP170831 I 2006 ble det etablert et felles håndhevingsapparat på likestillings- og diskrimineringsfeltet : Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) og Likestillings- og diskrimineringsnemnda.
AP170830 De mener også sammenslåing av likestillings- og diskrimineringsloven har ført til et svakere vern mot kjønnsdiskriminering.
VG170822 Vi syns NRK har forklart seg ryddig og forstår at Likestillings- og diskrimineringsombudet ga institusjonen medhold : Sællmann opptrådte som nyhetsanker og burde fremstå nøytralt i politiske og religiøse spørsmål.
VG170822 Foto : Roger Neumann, VG ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet skal også ha mottatt seksti henvendelser om programmet, hvor klagerne mener at NRK forskjellsbehandler troende : Mens Kristin Sællmann fra NRK Sørlandet ble anmodet av ledelsen om å ikke bruke et kors-smykke hun hadde rundt halsen når hun var på tv, skal altså Faten få b
DB170822 Statistikk fra Likestillings- og diskrimineringsombudet viser at nesten alle innsatte i norske fengsler sliter med psykiske problemer av ulik alvorlighetsgrad, ifølge NTB.
AP170822 Han viser til en avgjørelse fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda som i forlengelsen av Sællmann-saken i 2014 kom frem til at det ikke er diskriminerende når NRK forbyr en nyhetsoppleser å ikle seg religiøse symboler på TV.
AP170822 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm har i forbindelse med hijab-saken uttalt at dersom Faten Mahdi Al-Hussaini jobbet som nyhetsprogramleder, kunne NRK lovlig ha nektet henne å bære religiøse symboler.
AA170822 Statistikk fra Likestillings- og diskrimineringsombudet viser at nesten alle innsatte i norske fengsler sliter med psykiske problemer av ulik alvorlighetsgrad.
AA170821 Han får støtte fra likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, som ifølge Vårt Land har mottatt klage på NRK-programmet med spørsmål om hvorfor Al-Husseini får bruke hijab når nyhetsankere ikke får bruke kristne symboler.
VG170818 | Ombudet støtter NRK i hijab-saken ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet har fått over 60 henvendelser om hijab-bruk i NRK-programmet « Faten tar valget », men mener kanalen ikke diskriminerer.
VG170818 Likestillings- og diskrimineringsombudet opplyser at det ikke kommer til å foreta seg noe mer i saken. 1000 klager ¶
AA170818 | Ombudet støtter NRK i hijab-saken ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet har fått over 60 henvendelser om hijab-bruk i NRK-programmet « Faten tar valget », men mener kanalen ikke diskriminerer.
AA170818 Likestillings- og diskrimineringsombudet opplyser at det ikke kommer til å foreta seg noe mer i saken.
DB170817 Støtte fikk de også fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, selv om LDO i mellomtiden hadde konkludert med at NRK brøt diskrimineringsloven.
AA170817 Støtte fikk de også fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, selv om LDO i mellomtiden hadde konkludert med at NRK brøt diskrimineringsloven.
AA170817 Støtte fikk de også fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda, selv om LDO i mellomtiden hadde konkludert med at NRK brøt diskrimineringsloven.
VG170816 Thorkildsen var barne- likestillings- og inkluderingsminister under Stoltenberg og er nå byråd for eldre- helse- og sosialtjenester i Oslo.
VG170815 Flere etterlyser pakkeforløp ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm mener dette er en stor likestillingsutfordring der mange tiltak må gjennomføres på kort og langt sikt.
VG170815 ALVORLIG : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm etterlyser tiltak både på kort og langt sikt for å bekjempe den høye volden mot kvinner som ikke går ned.
DB170812 - Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) har ikke noe mandat til å håndheve forbudet mto seksuell trakassering, på tross av at de håndhever de andre trakasseringsforbudene.
AA170811 Lørdag starter Frp offisielt sin valgkamp i Sandnes i Rogaland, med blant andre partileder Siv Jensen, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne til stede.
AA170810 Fristrender samsvarer godt med norsk felleskaps-, likestillings- og likhetsideologi.
VG170711 Mange fedre sitter nå på gjerdet og ser an hvilke partier som tør å jobbe videre for en likestillings- og familiepolitikk som faktisk inkluderer dem.
VG170711 Mange fedre sitter nå på gjerdet og ser an hvilke partier som tør å jobbe videre for en likestillings- og familiepolitikk som faktisk inkluderer dem, skriver kronikkforfatterne.
DB170711 Vi har en likestillings- og diskrimineringslov som forbyr trakassering, men hva skal vi med den om studentene ikke har mulighet til å si ifra ?
VG170701 Det gjør også Frps likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, som i 2016 fikk en kake i ansiktet da hun deltok på Pride-paraden.
VG170630 Uholdbart, mener likestillings- og distrimineringsombudet.
VG170630 Det er for Hanne Bjurstrøm, som er likestillings- og diskrimineringsombud i Norge, helt uforståelig.
VG170626 Nå vil Lysbakken ha svar fra Barne-, likestillings- og inkluderingsminister, Solveig Horne ( Frp ).
VG170626 Lysbakken ledet Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet før Solveig Horne tok over.
VG170625 Mediaas klagde saken sin inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet, som mente han var blitt aldersdiskriminert.
SA170625 Han fikk medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet, og i den påfølgende behandlingen av NRKs klage, i at arbeidsgiverens praksis var aldersdiskriminerende, men tapte da NRK brakte vedtaket inn for retten.
BT170625 Han fikk medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet, og i den påfølgende behandlingen av NRKs klage, i at arbeidsgiverens praksis var aldersdiskriminerende, men tapte da NRK brakte vedtaket inn for retten.
AA170625 Han fikk medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet, og i den påfølgende behandlingen av NRKs klage, i at arbeidsgiverens praksis var aldersdiskriminerende, men tapte da NRK brakte vedtaket inn for retten.
AA170625 Han fikk medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet, og i den påfølgende behandlingen av NRKs klage, i at arbeidsgiverens praksis var aldersdiskriminerende, men tapte da NRK brakte vedtaket inn for retten.
DB170621 Oslo Frp mente dette derfor kunne innføres i hovedstaden, selv om Likestillings- og diskrimineringsombudet tidlig slo fast at dommen ikke var direkte overførbar til norske tilstander.
VG170617 Lover endring ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) mener NAV har brukt altfor lang tid på å tilpasse skjemaene sine, og fikk i et møte beskjed om at det var komplisert og tidkrevende å endre skjemaene, og at perspektivet var fram mot 2019.
VG170617 Får skryt av LDO ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm, er enig i at det kan få positive ringvirkninger at NAV nå tar medmødrene på alvor.
VG170617 FORNØYD MED NAV : Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm.
VG170611 OMBUD : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm har sendt brev til Stortinget om mangløende tilrettelegging av skoler for elever med nedsatt funksjonsevne.
VG170611 Foto : Jan Petter Lynau, VG ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet er lei av politikere som i årevis har snakket om inkludering og tilrettelegging for elever med funksjonshemminger - uten at de gjør noe.
DB170606 Men det eksisterer også et stort overtall av kvinner i den offentlige likestillings- og familieforvaltningen som BUFDIR, Likestillingsombudet, Barneombudet samt barne- og familievernet.
AA170530 | Likestillingsombudet : - Norge svikter minoriteter, særlig rom ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm mener norske myndigheter må sikre rettighetene til nasjonale minoriteter - også for tilreisende rom.
VG170520 STATSRÅD : Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne møtte VG på sitt kontor forrige uke.
DA170511 Vedgår ukultur ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet bekrefter overfor Universitas at de undersøker saken, men vil ikke kommentere den før saken er ferdig behandlet.
DA170511 Kommentarer som skal ha blitt brukt mot Christian er « neger », « svarting », « svart apekatt », « negerarbeid er for ham og andre lik ham » og « driftsleder for negerarbeid », ifølge dokumenter Organisasjon mot offentlig diskriminering ( OMOD ) har sendt til Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DA170511 Særlig reagerer hun på forslaget om å slå sammen likestillings- og diskrimineringsloven.
DB170510 Men Haugseth, som kommer fra en jobb i Likestillings- og diskrimineringsombudet, frykter at slike muligheter kan reise spørsmål om diskriminering i framtida.
DB170510 13 ( 2011 - 2012 ) og av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet i Prop. 106 L ( 2012 - 2013 ).
AA170510 | Likestillingsombudet ber staten bla opp for fengselsimamer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) er bekymret for religionsfriheten i norske fengsler og foreslår at staten betaler for imamer i fengslene.
AA170510 Særlig kvinner og minoriteter er utsatt i fengsel, men også religionsfriheten til innsatte bekymrer ombudet, heter det i en ny rapport fra Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ), ifølge Vårt Land.
DB170509 | Felles likestillings- og diskrimineringslov raserer vernet ¶
DB170509 Videre fratas nemnda myndighet til å avgi ikke-bindende uttalelser i saker som omhandler forholdet mellom likestillings- og diskrimineringslovgivningen og andre lover.
DB170509 Ved å erstatte eksisterende lover med en felles likestillings- og diskrimineringslov, legges det sterke føringer i retning av overforenkling og uniformering.
DB170509 Solberg-regjeringen har nylig lagt fram forslag om en felles likestillings- og diskrimineringslov, forslag til endringer i håndhevingsapparatets ( ombudets og klagenemndas ) oppgaver og ressurser og forslag om at nemnda flyttes fra Oslo til Bergen.
DB170509 : Barne- og likestillingsminister Solveig Horne hevder at likestillings- og diskrimineringsreformen vil styrke diskrimineringsvernet.
DB170506 Det er i strid med diskrimineringslovverket som beskytter utsatte grupper mot diskriminering, sier likestillings- og diskrimineringsombud ( LDO ) Hanne Bjurstrøm.
AA170506 Det er i strid med diskrimineringslovverket som beskytter utsatte grupper mot diskriminering, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
SA170429 Punkt 3 : Ordføreren valgte da å foregripe både Likestillings- og diskrimineringsnemndens ( LDN ) og domstolenes avgjørelser ved å erklære uniformsvedtaket ulovlig - og, på tross av at det ikke var iverksatt, hevde at det innebar avtalemislighold, hvilket gir kommunen avtalefestet hevingsrett med rett til med tre måneders varsel å overta hjemmet.
DB170427 Dette er heller ikke utredet i forarbeidene til diskrimineringsloven om seksuell orientering, eller i det nylig framlagte forslaget til en samlet likestillings- og diskrimineringslov.
DB170426 I stedet kontret han med en utfordring til Lysbakken, som var barne- likestillings- og inkluderingsminister i den rødgrønne regjeringen.
DB170424 ¶ FÅR SKRYT : Barne- og likestillingsminister Solveig Horne får mye skryt for den nye felles likestillings- og diskrimineringsloven, men det er også enkelte innsigelser.
DB170424 Med den nye felles likestillings- og diskrimineringsloven har Barne- og likestillingsminister Solveig Horne gjort mer enn de aller fleste for å vise hvordan all diskriminering er like alvorlig, uansett om det rammer noen på grunn av kjønn, funksjonsevne, etnisitet, alder, seksuell orientering eller kjønnsidentitet.
DB170424 I praksis betyr det at om man rammes av diskriminering som ikke spesifiseres av likestillings- og diskrimineringsloven, kan man ikke klage til Likestillingsombudet, som er gratis.
DB170424 I 2013 var Fremskrittspartiet, Høyre, KrF og Venstre enige om at dette skulle inkluderes i alle likestillings- og diskrimineringslovene.
DB170423 Likestillings- og familiepolitikk vil bli prioritert framover, varslet Støre i landsmøtetalen.
DA170423 Nå er jeg likestillings- og kulturpolitiker i familie- og kulturkomiteen, men før det ble jeg satt til vikarbyrådirektiv-helvetet.
VG170421 KLAR TALE : Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm, mener det er på tide at...
VG170421 Likestillings- og diskrimineringsombudet sendte nylig et brev til NAV hvor de krevde en begrunnelse for hvorfor slike skjemaer ikke er tilpasset likekjønnede par.
VG170421 Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm, oppfatter svaret fra NAV som svært utilfredsstillende.
DN170420 Kunnskapsdepartementet, som vedtar regler for opptak til høyere utdanning, viser til at ordningen er i strid med gjeldende likestillings- og diskrimineringslov.
DN170420 De store forskjellene mellom kjønnene på studier innen helse- og sosialfag, psykologi og medisin har likevel fått barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) til å vurdere å åpne for kjønnskvotering av menn til høyere utdannelse i den nye likestillings- og diskrimineringsloven.
BT170420 Regjeringen har imidlertid foreslått en ny likestillings- og diskrimineringslov som åpner for å kvotere inn menn.
VG170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
VG170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
DA170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
DA170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
DA170419 Hijabforbud møter motstand ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet : - Bør endre regelen ¶
AA170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
AA170419 Styremedlem Thomas Middelthon ved sykehjemmet viser til at både Likestillings- og diskrimineringsombudet og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har slått fast at det er lovstridig å nekte ansatte å bruke hijab.
DB170418 ¶ HAR SAGT SITT : Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har sagt sitt.
DB170407 De lave forventningene har hun innfridd, men denne uka la hun fram to lovforslag som viser at Frp og Høyre fortsatt ønsker å svekke og privatisere likestillings- og diskrimineringsarbeidet.
DA170406 Svekker ombudet ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) står også overfor store endringer dersom Horne får det som hun vil.
DA170406 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
DB170405 ¶ NY LOV : Regjeringen foreslår nå en helhetlig likestillings- og diskrimineringslov som vil gi et mer rettferdig, sterkere og tydeligere vern mot diskriminering, skriver barne- og likestillingsminister Solveig Horne i denne kronikken.
DB170405 Vi foreslår nå en helhetlig likestillings- og diskrimineringslov som vil gi et mer rettferdig, sterkere og tydeligere vern mot diskriminering.
DB170405 Med en helhetlig likestillings- og diskrimineringslov og en ny nemnd som skal kunne ilegge oppreisning i saker innenfor arbeidslivet og erstatning i enkle saksforhold vil vi stå bedre rustet i kampen mot diskriminering enn det vi gjør i dag.
DB170405 I dag har Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) en todelt rolle - de er pådrivere for likestilling samtidig som de håndhever lovene.
BT170405 Regjeringen foreslår å overføre oppgaver fra Likestillings- og diskrimineringsombudet til en ny og styrket likestillings- og diskrimineringsnemnd i Bergen.
BT170405 Regjeringen foreslår å overføre oppgaver fra Likestillings- og diskrimineringsombudet til en ny og styrket likestillings- og diskrimineringsnemnd i Bergen.
BT170405 I dag har Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) en todelt rolle - det er pådriver for likestilling samtidig som det håndhever loven.
BT170405 Den nye nemnda i Bergen skal finansieres ved å hente betydelig ressurser fra dagens Likestillings- og diskrimineringsombud.
BT170405 Bjurstrøm kritisk ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, mener endringene er uheldige og vil bety en svekkelse av ombudet.
BT170405 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ( til høyre ) er lite glad for endringsforslagene hennes sjef likestillingsminister Solveig Horne la fram onsdag.
AA170405 I den nye likestillings- og diskrimineringsloven åpnes det for at man i større grad kan kjønnskvotere menn i kvinnedominerte utdanninger og yrker.
VG170404 Fritaksordningen kom etter at Likestillings- og diskrimineringsnemnda slo fast at dette kravet diskriminerer visse elever med dysleksi.
SA170404 Kritisk ombud ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er glad for at loven ikke blir kjønnsnøytral, men er kritisk til at redegjørelsesplikten arbeidsgivere til nå har hatt om likestillingsarbeid, foreslås fjernet.
SA170404 I forslaget blir de fire gjeldende likestillings- og diskrimineringslovene : likestillingsloven, diskrimineringsloven om etnisitet, diskriminerings- og tilgjengelighetsloven og diskrimineringsloven om seksuell orientering, erstattet av en ny, samlet likestillings- og diskrimineringslov.
SA170404 I forslaget blir de fire gjeldende likestillings- og diskrimineringslovene : likestillingsloven, diskrimineringsloven om etnisitet, diskriminerings- og tilgjengelighetsloven og diskrimineringsloven om seksuell orientering, erstattet av en ny, samlet likestillings- og diskrimineringslov.
SA170404 Horne fikk kritikk da hun i januar sendte forslag om en felles likestillings- og diskrimineringslov på høring.
SA170404 Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) dropper flere av de mest kontroversielle punktene i forslaget til ny likestillings- og diskrimineringslov.
SA170404 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.
DB170404 BLE BRIEFET : Justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Sylvia Horne ( Frp ) ble seint i mars briefet om hvor ressurskrevende tilrettelagte avhør er for politiet.
DB170404 ¶ KOMMER MED NY LOV : Likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ) legger fram forslaget til ny felles likestillings- og diskrimineringslov onsdag.
DB170404 ¶ KOMMER MED NY LOV : Likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ) legger fram forslaget til ny felles likestillings- og diskrimineringslov onsdag.
DB170404 ( Dagbladet ) : Statsråd Solveig Horne ( Frp ) fikk kraftig kritikk da hun i januar sendte forslaget om en kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov på høring.
DB170404 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.
DA170404 Horne fikk kritikk da hun i januar sendte forslag om en kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov på høring.
DA170404 Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) snur og vraker kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov.
DA170404 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.
AP170404 Horne fikk kritikk da hun i januar sendte forslag om en kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov på høring.
AP170404 Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) snur og vraker kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov.
AP170404 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.
AA170404 I forslaget blir de fire gjeldende likestillings- og diskrimineringslovene : likestillingsloven, diskrimineringsloven om etnisitet, diskriminerings- og tilgjengelighetsloven og diskrimineringsloven om seksuell orientering, erstattet av en ny, samlet likestillings- og diskrimineringslov.
AA170404 I forslaget blir de fire gjeldende likestillings- og diskrimineringslovene : likestillingsloven, diskrimineringsloven om etnisitet, diskriminerings- og tilgjengelighetsloven og diskrimineringsloven om seksuell orientering, erstattet av en ny, samlet likestillings- og diskrimineringslov.
AA170404 Horne fikk kritikk da hun i januar sendte forslag om en felles likestillings- og diskrimineringslov på høring.
AA170404 Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) dropper flere av de mest kontroversielle punktene i forslaget til ny likestillings- og diskrimineringslov.
AA170404 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.
VG170331 « Vi har en pågående sak fra Likestillings- og diskrimineringsombudet om dette, med svarfrist førstkommende mandag.
VG170331 MISFORNØYD : Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm, synes NAV har brukt alt for lang tid på å tilpasse nødvendige skjemaer for foreldre til likekjønnede par.
VG170331 Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Inger Bjurstrøm, mener NAV har brukt altfor lang tid på å endre nødvendige skjemaer for foreldre.
SA170328 Regjeringen vil splitte dagens Likestillings- og diskrimineringsombud, og flytte klagesaksbehandlingen til Bergen.
SA170328 | Likestillings- og diskrimineringsombud kritisk til foreslått Bergen-flytting ¶
SA170328 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm frykter konsekvensene dersom regjeringens forslag om å splitte ombudet og flytte klagesaksbehandlingen til Bergen går igjennom.
SA170328 UT AV OSLO : Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil flytte Likestillings- og diskrimineringsnemnda til Bergen.
BT170328 UT AV OSLO : Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil flytte Likestillings- og diskrimineringsnemnda til Bergen.
VG170323 | Sykehjem tapte hijab-sak ¶ Likestillings- og diskrimineringsnemnda slår fast at det er lovstridig å nekte ansatte ved Blidensol sykehjem i Stavanger å bruke hijab på jobb.
VG170323 Det var en kvinnelig ansatt ved sykehjemmet, som selv bruker hijab, som klaget inn forbudet til Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DB170323 FIKK SE MATERIALET : Justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ) reagerte med avsky på materialet de fikk se.
DB170323 BEVIS : Justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ) fikk se chat-logger som beskriver et planlagt overgrep.
DB170323 - Hvor gamle er de som chatter, spør barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ).
DA170323 | Stavanger-sykehjem tapte hijab-sak ¶ Likestillings- og diskrimineringsnemnda slår fast at det er lovstridig å nekte ansatte ved Blidensol sykehjem å bruke hijab på jobb.
DA170323 Det var en kvinnelig ansatt ved sykehjemmet, som selv bruker hijab, som klaget inn forbudet til Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DA170323 | Blidensol tapte hijab-sak ¶ Likestillings- og diskrimineringsnemnda slår fast at det er lovstridig å nekte ansatte ved Blidensol sykehjem å bruke hijab på jobb.
DA170323 Det var en kvinnelig ansatt ved sykehjemmet, som selv bruker hijab, som klaget inn forbudet til Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
AA170323 | Sykehjem i Stavanger tapte hijab-sak ¶ Likestillings- og diskrimineringsnemnda slår fast at det er lovstridig å nekte ansatte ved Blidensol sykehjem i Stavanger å bruke hijab på jobb.
AA170323 Det var en kvinnelig ansatt ved sykehjemmet, som selv bruker hijab, som klaget inn forbudet til Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DA170321 På selveste kvinnedagen annonserte Islands likestillings- og sosialminister Thorsteinn Viglundsson at Island som første land i verden lovfester likelønn.
DA170321 Islands likestillings- og sosialminister, Thorsteinn Viglundsson, fortalte om Islands arbeid for likestilling under FNs kvinnekommisjon ( CSW ) i New York.
AA170321 - Dette er definitivt noe de nordiske landene kan bruke, sier likestillings- og sosialminister Thorsteinn Viglundsson til Dagsavisen.
VG170320 I Norge har vi et Likestillings- og diskrimineringsombud ( LDO ), som behandler klager fra personer eller grupper som opplever å ha blitt diskriminert.
AP170317 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier religiøse hodeplagg har sterkt vern og mener mange har feiltolket dommen fra EU.
AA170317 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier religiøse hodeplagg har sterkt vern og mener mange har feiltolket dommen fra EU.
VG170316 I etterkant av tirsdagens kjennelse understreker likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm at religiøse hodeplagg har et sterkt vern i både nasjonalt og internasjonalt lovverk.
SA170316 Det er en gal forståelse av EU-domstolens avgjørelse, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
DA170316 Det er en gal forståelse av EU-domstolens avgjørelse, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
AA170316 Det er en gal forståelse av EU-domstolens avgjørelse, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
DA170314 Styret ved Blidensol har klaget vedtaket inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda, og har fått beskjed om at en avgjørelse skal komme innen utgangen av mars.
DA170314 Per Haar, kommunaldirektør for oppvekst og levekår i Stavanger kommune, sier til NRK Rogaland at kommunen avventer nå avgjørelsen fra Likestillings- og diskrimineringsnemnda og har også satt trusselen om å heve driftsavtalen med sykehjemmet på vent til dette kommer.
DA170314 EU-dommen kan få konsekvenser for Blidensol sykehjems styrevedtatte hijabnekt, som er klaget inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DA170314 - Ikke direkte bundet ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm skriver følgende i en uttalelse tirsdag kveld : ¶
DA170314 - Sakene må vurderes opp mot menneskerettighetene og diskrimineringsloven, samt EUs direktiver, påpeker likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm i en uttalelse.
DA170314 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier hijab stort sett er akseptert på norske arbeidsplasser.
AA170314 - Sakene må vurderes opp mot menneskerettighetene og diskrimineringsloven, samt EUs direktiver, påpeker likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm i en uttalelse.
AP170310 I en e-post skriver likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm at de ikke har tatt endelig stilling til spørsmålene denne saken reiser, fordi de ikke har mottatt en formell klage.
AP170310 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Inger Bjurstrøm erfarer at flere er usikre på hva slags rettigheter transpersoner har når det gjelder bruk av garderobe.
DN170308 På kvinnedagen lover likestillings- og sosialminister Thorsteinn Viglundsson at Island vil innføre en liklønnsstandard som alle arbeidsgivere med flere enn 25 ansatte må følge.
DB170308 OMBUD : Hanne Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud.
DB170308 Dette understøttes av de sakene som meldes inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet : Seksuell trakassering i arbeidslivet blir ofte ikke tatt tak i eller fulgt godt nok opp av ledelsen.
SA170307 I dag rapporterer vi fra Likestillings- og diskrimineringsnemndas behandling av Blidensol-saken, sier han.
SA170307 | Avgjørelse i Blidensol-saken kommer om noen uker ¶ Likestillings- og diskrimineringsnemnda behandlet tirsdag saken om hijab-bruk ved Blidensol sykehjem.
SA170307 Det er styret ved Blidensol sykehjem som har klaget avgjørelsen fra Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) inn for Likestillings- og diskimineringsnemnda. | 500 Telenor-kunder i Sandnes uten nett på andre dagen ¶
SA170307 Det er styret ved Blidensol sykehjem som har klaget avgjørelsen fra Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) inn for Likestillings- og diskimineringsnemnda. | 500 Telenor-kunder i Sandnes uten nett på andre dagen ¶
AP170307 Hos det norske Likestillings- og diskrimineringsombudet får Aftenposten opplyst at dette først vil være en sak for dem hvis kravet om antrekk er slik at det faktisk fører til seksuell trakassering.
VG170306 ( Kilde : Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet ) ¶
DA170304 » Så ille mener ikke Likestillings- og diskrimineringsombudet at det står til.
DA170304 I 2016 hadde Likestillings- og diskrimineringsombudet nærmere 300 henvendelser som gjaldt graviditet og foreldrepermisjon.
DA170304 Det jeg ikke liker er at ansvaret alene legges på moren, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Dagsavisen.
AP170304 | Bispedømmeråd ville ikke ansette kvinne - brøt likestillingsloven ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderer med at Sør-Hålogaland bispedømmeråd brøt loven da en sogneprest ikke fikk en jobb fordi hun er kvinne.
AA170304 | Bispedømmeråd ville ikke ansette kvinne - brøt likestillingsloven ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderer med at Sør-Hålogaland bispedømmeråd brøt loven da en sogneprest ikke fikk en jobb fordi hun er kvinne.
AP170303 To gutter med alvorlig dysleksi klaget departementet inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet og fikk medhold i 2015.
AP170303 Saken gikk derfor til Likestillings- og diskrimineringsnemnda. 1. desember slo nemnda fast at dagens regelverk er i strid med Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
AP170303 Da slo Likestillings- og diskrimineringsnemnda fast at forskriften til opplæringsloven er i strid med diskrimineringsloven.
AP170303 To gutter med alvorlig dysleksi klaget departementet inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet og fikk medhold i 2015.
AP170303 Saken gikk derfor til Likestillings- og diskrimineringsnemnda. 1. desember slo nemnda fast at dagens regelverk er i strid med Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
AP170303 Da slo Likestillings- og diskrimineringsnemnda fast at forskriften til opplæringsloven er i strid med diskrimineringsloven.
DB170228 OVERTOK ETTER SV : Solveig Horne ( Frp ) tok som Barne- likestillings- og inkluderingsminister pver bosettingsansvaret fra Inga Marte Thorkildsen ( SV ).
AA170228 Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet startet 15. mai 2016 en meglingsbasert prosess i fylkesnemnda, såkalt samtaleprosess.
AP170225 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
AP170225 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
DA170222 Nå venter vi på om regjeringen vil fremme det i den nye likestillings- og diskrimineringsloven som er bebudet i løpet av våren.
DB170221 Likestillings- og diskrimineringsnemnda kom i en uttalelse fra 2009 til at « ansvar for mennesker bør tillegges samme vekt som ansvar for materielle verdier ».
DA170220 For Norge er det fremdeles en fordel at store spørsmål som miljø-, likestillings- og familiepolitikk er fordelt på både venstre- og høyresiden.
DA170220 For Norge er det fremdeles en fordel at store spørsmål som miljø-, likestillings- og familiepolitikk er fordelt på både venstre- og høyresiden, skriver Bjørn G.
DA170220 Likestillings- og diskrimineringsombudet er en annen høringsinstans som har forslaget om å fjerne krav om utsyn fra soverom, på sin « nei-liste ».
AP170219 - Må ikke overses ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet, Hanne Bjurstrøm, er bekymret.
BT170218 Derfor var den mest positive nyheten denne uken at regjeringen også vurderer utflytting av flere større arbeidsplasser, blant dem Språkrådet og Likestillings- og diskrimineringsombudet.
DN170217 Bergstø var statssekretær da Audun Lysbakken var barne-, likestillings- og inkluderingsminister, men gikk av som følge av kontroversene rundt bevilgningene til Jenteforsvaret i 2012.
DB170217 ¶ Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ( Frp ) på talerstolen da Stortinget behandlet likestillingsmeldingen i 2016.
BT170217 Bergstø var statssekretær da Audun Lysbakken var barne-, likestillings- og inkluderingsminister, men gikk av som følge av kontroversene rundt bevilgningene til Jenteforsvaret i 2012.
AA170217 Bergstø var statssekretær da Audun Lysbakken var barne-, likestillings- og inkluderingsminister, men gikk av som følge av kontroversene rundt bevilgningene til Jenteforsvaret i 2012.
DN170216 « Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
DN170216 » Likestillings- og diskrimineringsnemnda ¶
DB170216 Språkrådet, Fredskorpset, Likestillings- og diskrimineringsombudet er blant de virksomhetene som skal vurderes lokalisert utenfor Oslo.
DB170216 Språkrådet, Fredskorpset, Likestillings- og diskrimineringsombudet er blant de virksomhetene som skal vurderes lokalisert utenfor Oslo.
DA170216 Språkrådet, Fredskorpset, Likestillings- og diskrimineringsombudet er blant de virksomhetene som skal vurderes lokalisert utenfor Oslo.
DA170216 * Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) - vurdering av mulig lokalisering til et av de følgende stedene : Lillestrøm, Sandefjord, Bergen, Stjørdal eller Bodø.
DA170216 * Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) - vurdering av mulig lokalisering til et av de følgende stedene : Lillestrøm, Sandefjord, Bergen, Stjørdal eller Bodø.
DA170216 Språkrådet, Fredskorpset, Likestillings- og diskrimineringsnemnda er blant de virksomhetene som skal vurderes lokalisert utenfor Oslo.
DA170216 * Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) - vurdering av mulig lokalisering til et av de følgende stedene : Lillestrøm, Sandefjord, Bergen, Stjørdal eller Bodø.
AP170216 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
AP170216 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
AP170216 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
AP170216 Likestillings- og diskrimineringsnemnda ( BLD ) : Barne- og likestillingsdepartementet vurderer innen 1.4.2017 lokalisering av en ny likestillings- og diskrimineringsnemnd.
BT170214 Ellers kan lov- og rettighetsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, deler av Kulturrådet og muligens også lønn- og regnskapsfunksjoner i Statsbygg bli berørt.
BT170214 Ellers kan lov- og rettighetsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, deler av Kulturrådet og muligens også lønn- og regnskapsfunksjoner i Statsbygg bli berørt.
AP170214 Ellers kan lov- og rettighetsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, deler av Kulturrådet og muligens også lønn- og regnskapsfunksjoner i Statsbygg bli berørt.
AP170214 Ellers kan lov- og rettighetsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, deler av Kulturrådet og muligens også lønn- og regnskapsfunksjoner i Statsbygg bli berørt.
SA170211 Overgrepsutsatte gutter og menn blir diskriminert i hjelpeapparatet fordi de ikke blir sett, hørt og fulgt opp godt nok, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
SA170211 Fordommer, holdninger og for dårlig kunnskap gjør at gutter ikke får den hjelpen de skal ha, sier Hanne Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud.
DB170211 Overgrepsutsatte gutter og menn blir diskriminert i hjelpeapparatet fordi de ikke blir sett, hørt og fulgt opp godt nok, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
DB170211 Fordommer, holdninger og for dårlig kunnskap gjør at gutter ikke får den hjelpen de skal ha, sier Hanne Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud.
AA170211 Overgrepsutsatte gutter og menn blir diskriminert i hjelpeapparatet fordi de ikke blir sett, hørt og fulgt opp godt nok, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ).
AA170211 Fordommer, holdninger og for dårlig kunnskap gjør at gutter ikke får den hjelpen de skal ha, sier Hanne Bjurstrøm, likestillings- og diskrimineringsombud.
AP170210 FOTO : Peerayot / Shutterstock / NTB Scanpix ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
AP170208 Samarbeidspartnere er Nofima, Østfoldforskning, Næringslivets emballasjeoptimeringskomité samt Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet ¶
DB170126 Regjeringen og barne-, likestillings- og integreringsminister Solveig Horne ( Frp ) gjør ingenting.
DB170117 Det har vi Solveig Horne ( Frp ) som er barne-, likestillings- og inkluderingsminister til.
SA170113 Likestillings- og diskrimineringsombudet er kritisk.
SA170113 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) sier at spørsmålet i saken er om hensyn til religion og bluferdighet kan begrunne en slik forskjellsbehandling.
DB170113 Likestillings- og diskrimineringsombudet er kritisk.
DB170113 Likestillings- og diskrimineringsombudet ( LDO ) sier at spørsmålet i saken er om hensyn til religion og bluferdighet kan begrunne en slik forskjellsbehandling.
AP170103 Et veldig konkret eksempel på institusjonaliseringen er Likestillings- og diskrimineringsombudet.
SA170102 Alarmtelefonen ( 116111 ) er et statlig tilbud finansiert av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.
BT170102 Alarmtelefonen ( 116111 ) er et statlig tilbud finansiert av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. matrix-tags ¶
AP170102 Alarmtelefonen ( 116111 ) er et statlig tilbud finansiert av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.
AP161201 Tidligere barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen, nå byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune, har gjennom mange år vist et brennende engasjement for barna, blant annet med fjorårets Du ser det ikke før du tror det - et kampskrift for barns rettigheter, eller det ferske Barnehj
AP161121 Frps tilbud i likestillings- og familiepolitikken ville man kalt sosial dumping i andre sammenhenger.
AP161121 Det er kanskje derfor Frps tilbud i likestillings- og familiepolitikken i alle år har vært kontantstøtte ; dårlig betalt, ingen sykelønn, ingen feriepenger, knapt med pensjonspoeng. 6000 kr i måneden.
AP161108 To dager til ende denne uken er hatytringer og hatkriminalitet temaet på et seminar i regi av Likestillings- og diskrimineringsombudet.
AP161108 Likestillings- og diskrimineringsombudet har en videre definisjon enn loven, i likhet med forskningsmiljøer både i Norge og andre steder i verden, fordi ikke alle ytringer med potensielle skadevirkninger er straffbare.
SA160719 Edona Maksutaj i Likestillings- og diskrimingeringsombundet ( LDO ) forklarer at det finnes flere unntak for de ulike diskrimineringsgrunnlagene.
BT160719 Edona Maksutaj i Likestillings- og diskrimingeringsombundet ( LDO ) forklarer at det finnes flere unntak for de ulike diskrimineringsgrunnlagene.
AP160719 Edona Maksutaj i Likestillings- og diskrimingeringsombundet ( LDO ) forklarer at det finnes flere unntak for de ulike diskrimineringsgrunnlagene.
AP160509 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er én av mange som undertegnet Regjeringens kampanje mot netthets og hatytringer, som ble lansert av Frp-statsråd Solveig Horne og statsminister Erna Solberg.
AP160508 | Diskrimineringsombudet mener Erna Solberg har et problem ¶ ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
AP160508 - Hatytringer avler hatytringer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombudet jobber for tiden med et prosjekt om hatytringer.
AP160508 Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er én av mange som undertegnet Regjeringens kampanje mot netthets og hatytringer, som ble lansert av Frp-statsråd Solveig Horne og statsminister Solberg selv.
DA160323 Og der skulle jeg minst bli minister for Barne-, likestillings- og moderniseringsdepartementet.
SA160321 På oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har NOVA utarbeidet en kunnskapsstatus om generasjonsforskning.
AP160203 - Det er utarbeidet kompetansemateriell på dette i samarbeid med Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, for eksempel filmen « Til barnets beste ».
SA160127 TRANGE RAMMER : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at leker og klær som oppfordrer til forskjellige adferd for gutter og jenter, kan gi barna trange rammer for hvem de kan være.
SA160127 Det kan være problematisk for den enkelte gutten eller jenta som strever med å passe inn, og det kan være problematisk i et likestillingsperspektiv ved å skape en forventning overfor barna om hvilke roller de ulike kjønnene kan ha, også i voksen alder, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Adresseavisen.
SA160127 - Kan gi trange rammer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at kjønnsstereotyper kan være problematisk i et likestillingsperspektiv.
FV160127 TRANGE RAMMER : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at leker og klær som oppfordrer til forskjellige adferd for gutter og jenter, kan gi barna trange rammer for hvem de kan være.
FV160127 Det kan være problematisk for den enkelte gutten eller jenta som strever med å passe inn, og det kan være problematisk i et likestillingsperspektiv ved å skape en forventning overfor barna om hvilke roller de ulike kjønnene kan ha, også i voksen alder, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Adresseavisen.
FV160127 - Kan gi trange rammer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at kjønnsstereotyper kan være problematisk i et likestillingsperspektiv.
BT160127 TRANGE RAMMER : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at leker og klær som oppfordrer til forskjellige adferd for gutter og jenter, kan gi barna trange rammer for hvem de kan være.
BT160127 Det kan være problematisk for den enkelte gutten eller jenta som strever med å passe inn, og det kan være problematisk i et likestillingsperspektiv ved å skape en forventning overfor barna om hvilke roller de ulike kjønnene kan ha, også i voksen alder, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Adresseavisen.
BT160127 - Kan gi trange rammer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at kjønnsstereotyper kan være problematisk i et likestillingsperspektiv.
AP160127 Kilde : Seksuelle overgrep mot barn og unge med innvandrerbakgrunn ( NKVTS ) på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.
AP160127 TRANGE RAMMER : Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at leker og klær som oppfordrer til forskjellige adferd for gutter og jenter, kan gi barna trange rammer for hvem de kan være.
AP160127 Det kan være problematisk for den enkelte gutten eller jenta som strever med å passe inn, og det kan være problematisk i et likestillingsperspektiv ved å skape en forventning overfor barna om hvilke roller de ulike kjønnene kan ha, også i voksen alder, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Adresseavisen.
AP160127 - Kan gi trange rammer ¶ Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier at kjønnsstereotyper kan være problematisk i et likestillingsperspektiv.
AP160120 Elektronisk søknadsskjema for søknad om separasjon er utviklet av Fylkesmannen i Sogn og Fjordane på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ( Bufdir ).
AP160120> Elektronisk søknadsskjema for søknad om separasjon er utviklet av Fylkesmannen i Sogn og Fjordane på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ( Bufdir ).