DA171215 Selv i liberale Los Angeles er det langt igjen før filmbransjen kan kalle seg fargeblind.
AP171214 Utvalget har blant annet kommet fram til at mer liberale åpningstider på søndagene vil ha små konsekvenser for sysselsetting, økonomisk vekst, prisnivå, folkehelsa og frivillig innsats.
DA171213 Den mest liberale kandidaten, Torstein Lalim, sier selv til Dagen at « jeg tror ikke noen som stemte på Åpen folkekirke, i sin villeste fantasi kunne forestille seg dette ».
DA171213 Den mer liberale kandidaten Torstein Lalim fikk fem stemmer, mens Helge S.
DA171213 Den liberale organisasjonen Åpen folkekirke har flertall i Kirkerådet, men bidro likevel til å utnevne en Stavanger-biskop som sier nei til å vie likekjønnede par.
VG171212 De liberale prøver alt de kan.
VG171212 Høy utdanning og stor kontaktflate til innvandrere går sammen med liberale holdninger, sier Blom.
DB171212 Rettsstaten sikrer det liberale demokratiets rammer og hindrer politikere i å henfalle til populistiske beslutninger.
DB171212 Popper advarer imidlertid mot å tro at det liberale demokratiet er en stabil styreform.
DB171212 Noen hevder at generasjonene som er født og oppvokst i det liberale demokratiet tar det for gitt og kanskje er mindre innstilt på å forsvare det.
AP171212 Høy utdanning og stor kontaktflate til innvandrere går sammen med liberale holdninger, sier Blom.
VG171211 Trump har vært tydelig på at det er fordi han ønsker seg en republikaner i Senatet, og ikke « den liberale demokraten Doug Jones ».
DN171211 Men partiet har tapt mange stemmer til det nye liberale sentrumspartiet Ciutatans, som er imot løsrivelse.
DB171211 I valgene i Frankrike, Østerrike og Tyskland har høyrepopulister stått steilt mot liberale i valgkampens viktigste saker, som i stor grad er kokt ned til konflikter om nasjonalstatens grenser.
DB171211 Uttrykket « fake news » er gammelt, men i et samtidsperspektiv er det dokumentert at den liberale , etablerte pressen begynte å bruke det om Trumps utspill godt og vel en måned før Trump plukket det opp.
DB171211 Hobbelstad var opprørt fordi Assanges påstander om at « nyheter har alltid vært falske », og at fake news « er et begrep som ble funnet opp av de liberale mediene i USA », ikke ble møtt med massiv motstand.
DB171211 Målet er å tvinge fram fred og enighet, straffe de som bryter den akademiske friheten, samt vise at man støtter opp om de liberale og frie krefter i landet.
DB171211 I en tid der liberale verdier og institusjoner er under press, må vi knytte flere og sterkere bånd på tvers av landegrenser enn før, formaner han.
DB171211 Hvis målet er å finne plass og rom til kritikk av israelsk politikk eller institusjonenes praksis, må vi være tilstede der de liberale kreftene er under press og støtte dem.
AP171208 Uttrykket skriver seg tilbake til 1961, da Eisenhower advarte mot de sammenfallende interessene mellom forsvarsindustrien, militæret og kongressen, en kombinasjon som hadde så mektig innflytelse at Eisenhower var redd det kunne true de liberale frihetene og den demokratiske prosessen.
AA171208 Sjansen for at han skal bli gjenvalgt øker imidlertid med intensiteten i liberale medias ensidige kampanje mot Trump. 3 ) Den neste presidenten i USA kommer trolig også til å være en outsider utenfor den etablerte politiske eliten, forhåpentligvis i en mer sympatisk innpakning enn Donald Trump.
AA171208 Sjansen for at han blir gjenvalgt øker med intensiteten i liberale medias ensidige kampanje mot presidenten.
AA171208 Det er satt i gang en heksejakt som mest kan minne om MacCarthyismen i USA på 50-tallet med den forskjell at den denne gangen er ledet av demokratene godt hjulpet av liberale media og ikke ultrakonservative krefter.
AA171208 De er mer opptatt av liberale rettigheter og å bli gjenvalgt og skjønner fortsatt ikke at Trump målbærer et grasrotopprør mot « the swamp in Washington » og elitens arroganse som « crooked Hillary » fremsto som fremste representant for. 14. januar, et halvt år før media oppfattet hvilke politiske konsekvenser Trump-leirens k
DA171207 Den liberale
AP171207 Siden har han markert seg som en viktig stemme for liberale grupper, og har vært en sentral drivkraft på det demokratiske partiets venstrefløy.
DB171206 Tirsdag landet altså saken i Høyesterett, og der ser det ut til høyesterettsdommeren Anthony Kennedy får den avgjørende stemmen, som han ofte gjør når retten er delt på midten mellom konservative og liberale dommere.
AP171206 Tidligere har partilederne for kommunistpartiet, nasjonalistpartiet, vekstpartiet og liberale Jabloko også erklært at de stiller til valg.
VG171205 De er liberale , men også sosiale.
DB171205 Forfatterne styrer også lettvint unna behovet for å definere hva de mener med liberalisme, og hvilken retning innen den brede liberale idétradisjonen de velger å vektlegge.
DB171205 Det absurde består i at ingen av de liberale tenkerne som nevnes i boka deler et slikt syn.
BT171205 Selve uttrykket « fake news » er gammelt, men i et samtidsperspektiv er det dokumentert at den liberale , etablerte pressen begynte å bruke det om Trumps utspill godt og vel en måned før Trump plukket det opp.
BT171205 I fjor, da Holbergdebattens hovedtaler var den liberale Oxford-professoren Timothy Garton Ash, var alt såre vel : Dagbladet kunne senke skuldrene og overse arrangementet, mens BT slo opp et intervju, fullstendig blottet for kritiske motforestillinger, under tittelen « - Liberalismen er under angrep ».
BT171205 Dagbladets Inger Merete Hobbelstad åpner sin kommentar med å gjøre anskrik : Assanges påstander om « at " nyheter har alltid vært falske " og at " fake news er et begrep som ble funnet opp av de liberale mediene i USA " », fikk nemlig « stå uimotsagt ».
AP171205 I en årrekke har opptakskriteriene vært diskutert i foreningene og vindretningen har stadig skiftet, noen ganger har rådene vært liberale , andre ganger strengere.
AP171205 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
VG171204 Moore har hele tiden nektet blankt for alle beskyldningene, og hevder det pågår en svertekampanje mot ham, som liberale medier og Demokratene står bak.
VG171204 UTENRIKSPOLITISK EKSPERT : John Norris, i den liberale tenketanken American Progress.
VG171204 - De holder på som om det er vedtatt, sier utenrikspolitisk ekspert John Norris, i den liberale tenketanken Centre for American progress i USAs hovedstad, til VG.
DB171203 t er ikke på langt nær eneste gang det har blitt bemerket at siden som hadde som ideal å avsløre alle makthaveres hemmeligheter, syntes å tjene noen maktbastioner i større grad enn andre, og at den erklært informasjonsliberale Assange gang på gang synes å handle på en måte som tjener alt annet enn liberale regimer.
DB171203 Påstander om at « nyheter har alltid vært falske » og at « fake news er et begrep som ble funnet opp av de liberale mediene i USA », for å nevne noen, fikk stå uimotsagt.
DB171203 Ifølge Pilger er « fake news » en « oppfinnelse laget av amerikanske liberale medier », noe han igjen kunne hevde uten at noen pekte på de høyst reelle falske nyhetene som preget den amerikanske valgkampen.
DB171203 Han la til at « liberale demokratier er falske nyheter », et utsagn som fortrøstningsfullt ble møtt med latter fra salen.
DB171203 Det var Julian Assange, ikke John Pilger, som da at « liberale demokratier er falske nyheter ».
DB171203 Det er hesteskoteorien i praksis, der ytre venstre og ytre høyre finner sammen i en kamp mot det liberale .
BT171203 En av tilhørerne lurte på om liberale demokratier har gode nok redskaper for å håndtere fake news.
BT171203 « Liberale demokratier ER fake news », svarte Assange.
SA171202 Han har kalt meg en « gammel sekstiåtter », mens jeg i virkeligheten er en gammel KFUM-er som har arbeidet hele livet for konservative og liberale aviser.
SA171202 Det skjer også i Ungarn og Polen, hvor statslederne « erklærer krig mot den liberale orden », som Larsen skriver.
SA171202 Denne gang skrev han om den pågående kulturkrigen og om presset mot det liberale demokratiet.
DB171202 Seiler opp som Frp-kronprins i konkurranse med Sylvi Listhaug Kommentar ¶ Liberale standpunkt i asyldebatten karakteriseres ofte som naive og styrt av følelser.
DB171202 På Arbeiderpartiets landsmøte i vår hvisket liberale stemmer sin mening, mens de samtidig rødmende innrømmet at de trodde at en mer liberal linje i asylpolitikken var umulig og ville koste dem valget.
DB171201 Da ble det heller ikke så underlig at strateger i Ap ønsket en kursendring inn mot sentrum av norsk politikk for å kapre stemmer fra høyresiden og de liberale .
AA171201 Trumpåret : Mens de bedrestilte i nærings liv, forvaltning, media og akademia i sikre og godt betalte jobber med generøse forsikrings- og pensjonsordninger, har råd til å være opptatt av liberale rettighet er, homofile ekteskap og seksuelle overgrep, er folk flest først og fremst opptatt av å ha en jobb å gå til og at lønna strekker til, skriver Steiro.
AA171201 Sentrale liberale media som CNN, Washington Post og New York Times er gått over til å bli politiske propagandamaskiner tilsvarende Fox News på den andre siden.
AA171201 Mens de bedrestilte i næringsliv, forvaltning, media og akademia i sikre og godt betalte jobber med generøse forsikrings- og pensjonsordninger har råd til å være opptatt av liberale rettigheter, homofile ekteskap og seksuelle overgrep, er folk flest først og fremst opptatt av å ha en jobb å gå til og at lønna strekker til.
AP171130 Fengselet i Scheveningen er blitt kalt « Haag Hilton » for sitt liberale fengselsregime.
AP171129 Han mener de store liberale mediene i USA er blitt påvirket av de samme metodene som Trump-vennlige medier som Breitbart og Fox har brukt lenge.
AP171129 Den russiske statsviteren og Kreml-kritikeren Dmitrij Orjeskin mener reaksjonene viser at det liberale publikumet i Russland også er nasjonalistisk.
VG171128 På GoFundMe-siden skrev hun i tillegg at hun hadde takket ja til en jobb i « den konservative medie-bevegelsen for å bekjempe løgnene og bedragene fra de liberale mainstream-mediene ».
SA171128 Mulighetsdemokratene er mindre velstående og mindre politisk aktive enn de solide liberale .
SA171128 Gjennom engasjement, pengebidrag og valgdeltakelse øker de kjernekonservative sin betydning fra 31 prosent til 43 prosent av det republikanske velgergrunnlaget, mens de solide liberale øker sin betydning fra 33 prosent til 48 prosent av det demokratiske velgergrunnlaget.
SA171128 Den største demokratiske gruppen kalles for « de solide liberale » ( amerikanske liberale er en meget moderat variant av norske radikale ).
SA171128 Den største demokratiske gruppen kalles for « de solide liberale » ( amerikanske liberale er en meget moderat variant av norske radikale ).
SA171128 De solide liberale er hvite med høy utdanning og en bekymringsløs økonomi.
SA171128 De kjernekonservative og de solide liberale utgjør de største velgergruppene i de to politiske leirene på høyresiden og venstresiden.
DB171128 « Jeg har takket ja til en jobb i en konservativ mediebevegelse for å kjempe mot løgn og bedrag i de liberale « mainstream media ».
DB171128 For Russlands liberale er det en ulykke at merkelappen « utenlandsk agent » brukes av amerikansk myndigheter for å stemple russiske medier i USA.
DN171127 Før sammenbruddet, forhandlet forbundskansler Angela Merkel og hennes Kristeligdemokratiske union ( CDU ) med de liberale Fridemokratene ( FDP ) og De grønne.
DB171127 Da støttet han opp om Trumps utspill om tilstandene i Sverige og sa at landet var « voldtektshovedstaden i Europa », grunnet landets liberale innvandringspolitikk.
DB171127 Et overvåkingsregime i den skala som nå vurderes, er prøvd i liberale rettsstater med skremmende resultat.
DA171127 « Nok en gang har deler av liberale media, denne gangen Vanity Fair, skrevet en sak full av navnløse kilder og falske slutninger », skrev Stephanie Grisham.
AP171127 Litt senere på våren knuste EU-vennlige og liberale Emmanuel Macron motstanderen Marine Le Pen i den andre runden av presidentvalget.
AP171127 Emmanuel Macron ble president i Frankrike med en helt annen strategi : Han gikk til valg på et sterkt forsvar for liberale verdier og politikk som på flere områder er diametralt motsatt av den til Nasjonal Front.
AP171126 Å forklare hvorfor Kairo-erklæringen aldri ble en del av det liberale Norges læring og diskusjon om islam og menneskerettigheter, til tross for at politikerne, mediene og forskerne kjente til den, er vanskeligere.
AA171126 - For første gang er det ikke et valg mellom konservative og liberale , men mellom diktatur og demokrati, sier Victor Meza, politisk analytiker ved Honduras dokumentasjonssenter.
AP171125 Han er en zombie og skjønner ikke hva han sier, sa Duma-representanten Vladimir Bortko på russisk TV, og la til at « den liberale propagandaen har skylden ».
DA171124 Ikke at alle nordmenn var skyldige, ikke at alle europeere var skyldige, men det liberale flertallet sov da de mørke, autoritære kreftene festet grepet.
DB171123 Så stor støtte har homofiles rettigheter i befolkningen at selv profilerte Frelsesarmeen-soldater nå er på den liberale siden av debatten.
DA171122 Men disse partiene tilhører ikke ytterste høyre, mener Fieschi : De er anti-innvandring, antielitistiske og vil bryte med den liberale konsensuspolitikken de fleste andre partier er enige om.
SA171121 Mange spør seg om partileder Christian Lindner i det liberale partiet FDP egentlig ville i regjering i det hele tatt.
SA171121 Det var nemlig asylspørsmålet som førte til sammenbrudd i regjeringsforhandlingene mellom CDU/CSU, liberale FDP og De Grønne, i det som omtales som en « Jamaica-koalisjon ».
DN171121 - Uansett hva vi gjør de neste ukene, det vi ikke under noen omstendigheter kan gjøre, er å gi noen som helst støtte til de som er glade for svekkelsen av den liberale verdensordenen, sier Gabriel, som er sosialdemokrat.
DA171121 Det skjedde etter at det liberale partiet Fridemokratene ( FDP ) overraskende brøt ut av samtalene med kansler Angela Merkels konservative allianse CDU/CSU og De grønne.
VG171120 Libanon er kjent for å være et av de mest liberale og likestilte landene i Midtøsten.
VG171120 Etter fire ukers forhandlinger mellom kristendemokratene i CDU-CSU, forbundskansler Angela Merkels parti, De grønne og liberale Fridemokratene ( FDP ), varslet i går sistnevnte parti at de forlater samtalene.
DN171120 Forbundskansler Angela Merkel og hennes Kristeligdemokratiske union ( CDU ) forhandlet med de liberale Fridemokratene ( FDP ) og De grønne.
DN171120 Merkel og hennes Kristeligdemokratiske union ( CDU ) forhandler med de liberale Fridemokratene ( FDP ) og De grønne.
DN171120 De liberale Fridemokratene ( FDP ) skal ha brutt forhandlingene på bakgrunn av manglende tillit, skriver TDN Finans.
DB171120 Det er merkelig at mens så mange på venstresida rett og slett ikke klarer å få øye på alternativer til liberalismen, så insisterer Nordbakken i den « liberale tankesmien » Civita på at liberalismen slett ikke er hegemonisk !
DB171120 Merkels liberale flyktningpolitikk bidro dermed både til å gjøre AfP til Tysklands tredje største, og til at regjeringsforhandlingene etter valget i september krasjet.
DB171120 EUs største land, og klart største økonomi, befant seg i en slags politisk krise etter at det liberale partiet Fridemokratene gjorde det klart at det trakk seg fra regjeringsprosjektet da tidsfristen for forhandlingene gikk ut ved midnatt, natt til mandag.
AP171120 USA har siden annen verdenskrig påtatt seg rollen som den fremste beskytter av den liberale verdensorden.
AP171120 Den andre europeiske spenningen handler om utfordringene som truer det liberale verdigrunnlaget innenfra.
AP171120 De har bygget liberale internasjonale institusjoner ( FN, WTO, NATO osv. ) basert på at en verden dominert av et slikt system vil styrke sikkerheten også for USA.
VG171119 Parlamentets liberale leder og tidligere statsminister i Belgia, Guy Verhofstadt, mener den polske regjeringen har « mistet sans og samling ».
VG171119 I kampen mellom ideologier hadde den liberale orden tilsynelatende vunnet - for hva var alternativet ?
VG171119 Den liberale orden beskrives som et sted der fødselstall synker, vitenskap undertrykker folket, innvandrere voldtar og formynderstaten tar barna dine fra deg.
VG171119 Begeistringen for markedet var så stor at man kanskje glemte den andre komponenten i den liberale modellen : loven.
AP171118 Europa skal være en frontfigur for liberale og demokratiske verdier.
DB171116 I utgangspunktet ga Jonas Gahr Støre uttrykk for mer liberale holdninger til innvandring enn det Jens Stoltenberg gjorde med å åpne for ti tusen flyktninger på landsmøtet, sier Solberg.
DB171116 Alle vi som vil bevare et åpent og tolerant samfunn basert på liberale verdier må forstå bedre hva høyrepopulistene vil og hvordan de jobber.
DA171116 De liberale Frankfurter-byene ( du veit, Amsterdam og Zürich og sånt ) på den ene sida.
BT171116 I utgangspunktet ga Jonas Gahr Støre uttrykk for mer liberale holdninger til innvandring enn det Jens Stoltenberg gjorde med å åpne for ti tusen flyktninger på landsmøtet, sier Solberg.
DB171115 Hans prosjekt var å utfordre den liberale statens selvforståelse.
BT171115 Minoriteten « de rike » har et spesielt sterkt vern i moderne liberale stater, og flere av bidragene i antologien peker på hvordan den liberale idétradisjonen helt eksplisitt har vært opptatt av å beskytte markeder og sosiale hierarkier fra det fremvoksende demokratiet.
BT171115 Minoriteten « de rike » har et spesielt sterkt vern i moderne liberale stater, og flere av bidragene i antologien peker på hvordan den liberale idétradisjonen helt eksplisitt har vært opptatt av å beskytte markeder og sosiale hierarkier fra det fremvoksende demokratiet.
BT171115 Bergens Tidendes liberale kommentator Mathias Fischer skriver lørdag 4. november at han ikke føler seg truffet av vår antologi « Ingen mennesker er født frie.
DB171114 Hvordan skal liberale demokratier forholde seg til Kina i dag ?
VG171113 Kronprinsen har allerede lansert sin plan : Visjon 2030, som skal åpne opp for nye industrier, utenlandske investorer og liberale ideer i kongedømmet : ¶
AP171113 Det var heller ingen stor sak å utestenge reaksjonære forelesere fra universitetene - en bagatell mot hva liberale som ham var utsatt for ved universitetet i Alabama.
AP171113 Alle eksemplene var løgnpropaganda fra bevegelser og personer som opprørte hans liberale hjerte - fascister, rasister, trumpister og putinister.
VG171112 - Sobtsjak vil liksom være den liberale opposisjonskandidaten, sammen med gamle travere som Gennadij Zjuganov ( kommunisten ), Vladimir Zjirinovskij ( ultranasjonalisten ) og Grigorij Javlinskij ( en liberal politiker ).
VG171112 Bakgrunnen var at Meyer ved flere anledninger før hun tiltrådte som SSB direktør, har fremmet liberale oppfatninger i innvandringsdebatten.
AP171112 Bli med på hans rom, sitte på fanget, sende obskøne blikk og så rope voldtekt hvis hun forandrer mening i siste øyeblikk, mener en av Russlands fremste liberale skribenter.
AP171112 - En sex-inkvisisjon, skriver liberale Novaja Gazetas kommentator Julia Latynina.
AP171112 Både familiepraksis og holdninger til likestilling er i endring, og de unge som nå vokser opp er mindre religiøse og langt mer liberale enn både foreldregenerasjonen og unge i opprinnelseslandene.
VG171110 På den liberale siden.
AP171110 Han kalte anklagene « fake news » og en heksejakt fra Clinton, Obama og « liberale medier ».
AP171110 « Kvinnene », skriver Ringmar på bloggen sin, « særlig de som uttrykte seg skriftlig på den tiden, var progressive og liberale . » - Likestilling er bra, men slike tiltak blir problematiske når alle begynner å ha meninger om hva emneansvarlige skal ha på pensumlistene, sier Ringmar.
AP171110 « Kvinnene », skriver Ringmar på bloggen sin, « særlig de som uttrykte seg skriftlig på den tiden, var progressive og liberale . » - Likestilling er bra, men slike tiltak blir problematiske når alle begynner å ha meninger om hva emneansvarlige skal ha på pensumlistene, sier Ringmar.
VG171109 I liberale Vermont snakket vi med folk som mener presidenten er i ferd med å ødelegge USA.
AP171109 Undersøkelsen avdekker noen trender : Den yngre delen av befolkningen har den mest liberale holdningen til forsikringssvindel, og menn er mer tilbøyelig til slik svindel enn kvinner.
AP171109 Vi vil ikke bli mer liberale enn andre europeiske land.
AP171109 Nettopp av den grunn er det paradoksalt å observere hvordan internett nå brukes til å undergrave det liberale demokratiet.
VG171108 Texas er blant delstatene i USA med de mest liberale reglene når det gjelder våpen, sier Leif Magne Lervik, som jobber med en doktorgrad om amerikansk våpenkultur.
VG171108 Delstaten som blir regnet for å være blant USAs mest liberale .
VG171108 BURLINGTON ( VG ) I en av USAs mest liberale stater føler mange at presidenten er i ferd med å ødelegge landet deres.
VG171108 - Dersom dette forslaget blir vedtatt og alle returer til Afghanistan stanses, vil Norge kunne fremstå som det mest liberale landet i Europa og kunne bli svært attraktivt for afghanske asylsøkere, sier Listhaug til VG.
NL171108 Når vi feirer takhøyden i vårt eget liberale samfunn, er det også viktig vise solidaritet mot den undertrykkelsen og forfølgelsen mange homofile og lesbiske opplever i totalitære stater.
VG171107 Istedenfor å satse på det liberale demokratiet, ble makten i Russland overtatt av menn som mente at demokrati etter vestlig modell var å kaste blår i øynene på folk.
VG171106 Påstanden er selve kjernen i den amerikanske våpenlobbyens argumentasjon for mest mulig liberale lover : Det mest effektive for å stoppe en dårlig mann med våpen, er en god mann med våpen.
VG171106 For mange amerikanske våpentilhengere er massakren i kirken i Texas et argument for mer liberale våpenlover.
SA171106 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
DN171106 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
DN171106 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
DB171106 Senere fulgte han opp og slå fast at USAs liberale våpenlover ikke er problemet.
DB171106 USAs president Donald Trump, som for øyeblikket befinner seg i Japan, mener at det slett ikke er USAs liberale våpenlover som er problemet.
DB171106 Det er svært lett å få tak i halvautomatiske våpen i USA, og massedrap med skytevåpen fører ofte til ny debatt om landets svært liberale våpenlover, skriver NTB.
DB171106 Stemmer det ikke at arbeidet med å utvikle mer liberale internasjonale spilleregler i stor grad har stått stille siden midten av 1990-tallet, og nå står i fare for å bli reversert ?
DB171106 Men dette er jo de samme landene som lenge har ført den minst liberale økonomiske politikken innen EU, og som har slitt mest med svake institusjoner og korrupsjon.
DB171106 I stedet forsøker de å sette et lite utvalg av liberale tenkere inn i en selektiv og tilsynelatende forhåndsbestemt historiefortelling om liberalismens skjulte, autoritære og antidemokratiske hensikter.
DB171106 I forfatternes verden, som ligger nært opp til en marxistisk statsforståelse, blir vi møtt med et helt annet bilde av det liberale samfunnet, der både staten, demokratiet og sivilsamfunnet ( de små og store fellesskapene ) påstås å være bevisst underordnet markedet - med « markedssamfunnet » som resultat.
DB171106 I denne forståelsen av det liberale samfunnssystemet, som blant andre Ralf Dahrendorf har gitt viktige bidrag til, er staten underordnet demokratiet.
DB171106 Forfatterne forsikrer oss likevel om at de « støtter opp om et politisk prosjekt som vil frigjøre enkeltmennesket fra politisk og økonomisk tvang », uten å komme med en eneste løsning som sannsynliggjør realiseringen av dette edle målet - som for øvrig deles av alle liberale .
DB171106 Det kan umulig være fordi liberale partier har hatt en dominerende innflytelse på politikken.
DB171106 Det er bemerkelsesverdig at det streiftoget forfatterne gjør blant noen utvalgte liberale tenkere ser ut til å ha stoppet opp på 1970-tallet, med Friedrich Hayek og John Rawls som nøkkelfigurer på hver sin ytterfløy.
DA171106 Det er svært lett å få tak i halvautomatiske våpen i USA, og massedrap med skytevåpen fører ofte til ny debatt om landets svært liberale våpenlover.
BT171106 Det er svært lett å få tak i halvautomatiske våpen i USA, og massedrap med skytevåpen fører ofte til ny debatt om landets svært liberale våpenlover.
AA171106 Det er svært lett å få tak i halvautomatiske våpen i USA, og massedrap med skytevåpen fører ofte til ny debatt om landets svært liberale våpenlover.
DN171105 Under valgkampen hadde abortmotstanderen organisert flere demonstrasjoner for å få velgere til å snu ryggen til demokratenes liberale presidentkandidat Hillary Clinton.
DA171105 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
AP171105 Hun tilhører den mest liberale fløyen i partiet og står politisk nær Bernie Sanders.
AP171105 Stemningen hadde endelig snudd i Canadas liberale parti sommeren 2013.
AP171105 Appleby administrerer også investeringer for en rekke private equity-fond kontrollert av den liberale filantropen og investoren George Soros ( 87 ).
AP171105 Appleby administrerer også investeringer for en rekke private equity-fond kontrollert av den liberale filantropen og investoren George Soros ( 87 ).
AA171105 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
AA171105 Senere fulgte han opp og slo fast at USAs liberale våpenlover, der de fleste med letthet kan skaffe seg automatrifler og andre halvmilitære våpen, slett ikke er problemet.
VG171104 Trumps forhold til Sør-Koreas liberale president Moon Jae-in er heller ikke ukomplisert.
VG171104 Mange fremstiller det som om de som argumenterer for fremskrivninger av innvandringen til Norge, er innvandringsmotstandere, mens de som ikke ønsker det, er liberale og ønsker alle nykommere velkommen.
DN171104 Hans parti Framtidsbevegelsen, det liberale partiet som dominerer i den såkalte 14. mars-alliansen, fikk flertall i nasjonalforsamlingen ved siste valg.
BT171104 Hans parti Framtidsbevegelsen, det liberale partiet som dominerer i den såkalte 14. mars-alliansen, fikk flertall i nasjonalforsamlingen ved siste valg.
AP171104 Hans parti Framtidsbevegelsen, det liberale partiet som dominerer i den såkalte 14. mars-alliansen, fikk flertall i nasjonalforsamlingen ved siste valg.
AP171104 Våre islamister fant sine indre fiender i religiøse minoriteter og « liberale eliter ».
AP171104 Den « liberale orden » besto fremdeles, men virket i økende grad truet.
AP171104 Den gang drømte man om « en ny verdensorden », uten stormaktskonfrontasjoner og med liberale demokratier på alle kanter.
DA171103 Hun er fra Texas, med alt hva det inebærer, studerte i liberale Boston og flyttet så til Los Angeles.
DN171102 Partilederen skal nå starte regjeringsforhandlinger med Den sosialdemokratiske alliansen, Piratpartiet og det liberale Fremskrittspartiet.
DB171102 ( Venstre og Det Liberale Folkepartiet er slått sammen til « V », mens Rødt, Rød Valgallianse og Kommunistpartiet er slått sammen til « R ». ) ¶
SA171101 Den liberale kapitalisme og det liberale demokrati gikk sin seiersgang mot historiens slutt.
SA171101 Den liberale kapitalismens seiersgang ¶
SA171101 Den liberale kapitalisme og det liberale demokrati gikk sin seiersgang mot historiens slutt.
VG171031 I februar 1917 - altså under den egentlige revolusjonen - hadde en bred allianse av liberale , sosialister og sosialdemokrater tatt makten med mål om frie valg og parlamentarisk styre i Russland.
VG171031 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG171031 « Reformasjonen blir da forløperen til det moderne kritiske mennesket, vitenskapsrevolusjonen og til liberale ideer som demokrati, likestilling og den sekulære verden », oppsummerer Aarebrot.
AP171031 Også om selve populismen, forestillingen om en politisk leders utnyttelse av vanlige folks misnøye med eliter, var de liberale akademikerne uenige.
AP171031 Og selv om alle var liberale og dermed siviliserte, var det altså ingen enighet.
AP171031 Etter helgens mønstring av skarpe liberale hjerner på New York University, er det fristende å svare nei på det siste.
AP171031 Er det håp for USAs liberale , altså venstresiden ?
AP171031 At det er så vanskelig kan ha litt å gjøre med det mest påfallende ved konferansen : Her diskuterte liberale og progressive av ulikt kaliber med hverandre, ingen fra den andre siden satt i panelene.
AP171031 | Liberale intellektuelle i villrede om Trump Frank Rossavik ¶
AP171031 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
DB171030 Puigdemont tilhører Demokratisk Katalansk Europeisk Parti ( PDeCAT ) med røtter i valgforbundet Convergència i Unió ( CiU ) av borgerlige nasjonalister, liberale og kristeligdemokrater, som styrte Catalonia sammenhengende i 23 år.
AP171030 Dersom Russlands mer langsiktige mål er å svekke tilliten til det liberale demokratiet, har de allerede lykkes.
AP171030 Fafo-forsker Jon Horgen Friberg har vist at barn av innvandrere i stor grad ser på seg selv som norske og har mer liberale holdninger enn sine foreldre til for eksempel likestilling, homofili og ekteskap på tvers av religion og etnisitet.
AA171030 Vårt liberale demokrati hviler på ideer med røtter i reformasjonen.
AA171030 Den norske kirke vil i overskuelig fremtid fortsatt være det dominerende trossamfunnet i vårt liberale demokrati.
AA171030 Det sosialdemokratiske PSOE og det liberale partiet Ciudadanos støtter regjeringen i å oppheve Catalonias selvstyre.
VG171029 Etter den første, fortsatte den liberale aktivisten Moore å publisere en rekke tweeter hvor han angrep presidentens håndtering av hendelser som orkanen Maria i Puerto Rico og spesialetterforsker Robert Muellers varsel om siktelser i Russland-saken, ifølge CBS News.
VG171028 Derfor, hvis Luther har noe av æren for fremveksten av moderne liberale og pluralistiske demokratier, har det i så fall vært helt utilsiktet fra reformatorens side.
DB171027 Borgerne krevde innsyn i hverandres inntekt, formue og skatter, og det passet helt inn i tidas liberale strømninger at protokollene med årets likning ble lagt ut slik at man kunne sjekke om opplysningene i protokollene var riktig eller avdekket forhold som burde debatteres.
AP171027 De ser en moralsk konservatisme med brodd mot liberale kvinnerettigheter og seksuelle minoriteter.
AP171027 De ser liberale medier som elsker å kaste seg over det meste Trump gjør.
VG171026 Visker man ut individet, dets erfaringer, intensjoner og personlighet, rokker vi ved fundamentet vårt liberale samfunn er bygget på. - - Les innleggene i debatten : ¶
DA171026 - Svarene er ønsketenkning, sier Dana-Æsæl Manouchehri, generalsekretær i den norske organisasjonen LIM, som jobber for integrering basert på liberale verdier.
DA171025 Visegrad-landene er verdikonservative og støtter ikke EU som noe prosjekt for å styrke felles liberale verdier, som rettighetene til migranter eller LHBTI-personer, sier Thorleifsson.
AP171025 Voksne som føler seg diskriminert, vil raskt søke vekk fra vårt samfunns verdier og liberale holdninger.
VG171024 Marco Buschmann fra liberale Fridemokratene ( FDP ) var blant dem som mente at sammenligningen var smakløs.
VG171024 Noen av de mest åpne og liberale stedene på kloden, er i ferd med å bli noen av de mest illiberale.
VG171024 I identitetspolitikkens verden vendes grunnleggende liberale prinsipper på hodet : Er du ikke som meg, kan du heller ikke forstå, eller identifisere deg med meg.
VG171024 Liberale amerikanske professorer behandles regelmessig av sine egne studenter på måter som minner forstyrrende om tilstandene under Maos kulturrevolusjon.
SA171024 | Unektelig et stort paradoks at det er dagens « liberale » som opptrer som vår tids mest autoritære ¶
SA171024 Det fremstår unektelig som et stort paradoks at det er dagens « liberale » som opptrer som vår tids mest autoritære.
SA171024 Det ble krav om at Kirken måtte utvikle rosa kompetanse, og de liberale kreftene viste hvor altomfattende den radikale kjønnsideologien er.
DB171024 - De fleste barn får også noe å drikke med sukker på en lørdag, og mange er mer liberale og kan gi dem en bolle eller en is midt på dagen.
DB171024 Kampen mellom de liberale og konservative, på tvers av partilinjer, kan derfor bli hard og avgjørende.
VG171022 I helgens valg i Tsjekkia ble det liberale sentrum angrepet fra alle kanter.
VG171022 Den populistiske vinden i Sentral-Europa river ned etablerte liberale politiske partier og forbindelseslinjer til vest.
VG171021 - For første gang vil flertallet gå til partier som på en eller annen måte protesterer mot det liberale demokratiet vi kjenner, konstaterte avisen Hospodarske Noviny i en lederartikkel fredag.
DN171021 - For første gang vil flertallet gå til partier som på en eller annen måte protesterer mot det liberale demokratiet vi kjenner, konstaterte avisen Hospodarske Noviny i en lederartikkel fredag.
DA171021 De religiøse miljøene blir mer konservative fordi de liberale forlater dem.
DA171021 - For første gang vil flertallet gå til partier som på en eller annen måte protesterer mot det liberale demokratiet vi kjenner, konstaterte avisen Hospodarske Noviny i en lederartikkel fredag.
AP171021 - For første gang vil flertallet gå til partier som på en eller annen måte protesterer mot det liberale demokratiet vi kjenner, konstaterte avisen Hospodarske Noviny i en lederartikkel fredag.
VG171020 Men EU er fortsatt den viktigste kraften globalt i forsvaret av den liberale verdensorden, legger han til.
DB171020 I denne situasjonen blir vi fortalt at det eneste rette er å slå ring om liberale prinsipper.
AP171019 Men med de omfattende juridisk bindende forpliktelser som de nye medlemsland har måttet ta, er de bundet opp i et system av rettsregler og monitorering som stammer fra de gamle liberale demokratiene.
AP171019 Vi vil hevde at denne liberale kulturen, der universitetet er en åpen kunnskapssmie hvor vi utforsker spørsmål sammen, står i fare når man vil lovregulere uttrykket i dette rommet.
DN171018 En måned etter valget starter forbundskansler Angela Merkel og hennes Kristeligdemokratiske union ( CDU ) regjeringsforhandlingene med de liberale Fridemokratene ( FDP ) og De grønne.
DN171018 Det er derfor ikke umulig at Merkel på noen områder kan finne det lettere å komme til enighet med De grønne, som ikke bare hyllet hennes liberale holdning til asylsøkere, men også er kompromissløse tilhengere av EU.
DB171018 ÅPNET DØRENE : Anatolij Sobtsjak, den liberale borgermesteren i St.
DB171018 For da Putin på begynnelsen av 1990-tallet forsøkte å klatre i gradene etter en heller mislykket KGB-karriere, var det den liberale borgermesteren i Leningrad ( nå St.
DB171018 I denne saken har Norge havnet midt i en av de mest betente konfliktene i europeisk politikk - striden mellom det liberale vest og land med autoritær utvikling i øst.
VG171017 I Polen har Batory Foundation fått massiv kritikk i høyrepressen for å favorisere venstrevridde og liberale organisasjoner i tildelingene.
DN171017 I Polen har Batory Foundation fått massiv kritikk i høyrepressen for å favorisere venstrevridde og liberale organisasjoner i tildelingene.
DB171017 I Polen har Batory Foundation fått massiv kritikk i høyrepressen for å favorisere venstrevridde og liberale organisasjoner i tildelingene.
AP171017 I Polen har Batory Foundation fått massiv kritikk i høyrepressen for å favorisere venstrevridde og liberale organisasjoner i tildelingene.
DA171016 Om vi skal kunne ivareta vår frihet og liberale verdier, kan vi ikke bryte ned alt vi har bygd opp.
VG171015 Høyrepopulistenes fremgang i Tyskland og Østerrike er et faresignal for det liberale Europa.
DB171015 - Den autoritære kongefamilien styrer det meste i Saudi-Arabia, men jeg påstår likevel at kongefamilien på mange måter kan sies å være liberale målt opp mot mange andre deler av befolkningen, sier Schoder.
AP171015 Partiet De grønne ender opp på skuffende 3,9 prosent og ser ut til å falle ut av parlamentet, mens liberale NEOS får 5,1 prosent.
AP171015 Statsminister Angela Merkel fra kristeligkonservative CDU vant for tre uker siden det nasjonale valget i Tyskland, men står nå foran vanskelige samtaler med De Grønne og det liberale partiet FDP for å få på plass en koalisjon.
AP171015 Det søreuropeiske landet er uten tvil en av bærebjelkene i det liberale Vesten.
AA171015 Statsminister Angela Merkel fra kristeligkonservative CDU vant for tre uker siden det nasjonale valget i Tyskland, men står nå foran vanskelige samtaler med De Grønne og det liberale partiet FDP for å få på plass en koalisjon.
DB171014 Debatten rundt de Maizières utspill kommer på et kritisk tidspunkt for CDU/CSU, som gjorde et elendig forbundsdagsvalg, og som står overfor vanskelige forhandlinger med De grønne og det liberale partiet Fridemokratene ( FDP ).
AP171014 Sort : Folkepartiet ( sentrum-høyre ), blå : Frihetspartiet ( ytre høyre ), rød : Sosialdemokratene, grønn : De grønne, rosa : De liberale
AP171014 I skrivende stund prøver Breitbart News å koble Weinstein-affæren til en unnfallenhet blant liberale medieledere.
AP171014 Derfor er Weinsteins fall mer enn en ripe i lakken - den er et hardt slag for Hollywoods fasade av liberale og inkluderende holdninger.
AP171012 Sort : Folkepartiet ( sentrum-høyre ), blå : Frihetspartiet ( ytre høyre ), rød : Sosialdemokratene, grønn : De grønne, rosa : De liberale
AA171010 Streiken arrangeres i protest mot den økonomiske politikken til Frankrikes liberale president.
AA171010 20 presidentkandidater stiller til valg, men bare tre av dem levnes en sjanse : Visepresident Joseph Boakai fra det regjerende Enhetspartiet ( UP ), den tidligere fotballstjernen George Weah fra Koalisjonen for demokratisk endring ( CDC ) og Charles Brumskine fra Det liberale partiet ( LP ).
NL171009 Så er det dette lensmannskontoret som ikke fikk bøtelegge innbyggerne sine for disse irriterende dispensasjoner - og finleste lovverket som tilsa at kommunene var for liberale .
AA171009 Det er statsminister Mark Ruttes høyreliberale parti VVD, de kristne partiene CU og CDA og liberale D66 som nå går sammen.
NL171008 For « der venstresidens liberale og fordomsfrie folk svikter egne prinsipper når det gjelder rettmessig kritikk av ukultur, fylles tomrommet opp av en tidvis xenofobisk og illiberal ytre høyreside ", skriver han.
DB171008 Jeg tror det nå er på tid å utfordrere disse farlige kreftene som ønsker å erstatte den liberale verdensorden », sa Biden ifølge den britiske avisa The Independent.
DB171007 Striden står mellom en stadig mer høyreorientert ungarsk regjering og på den andre siden det liberale Europa.
DB171007 Han påstår videre at stiftelsen har favorisert venstrevridde og liberale organisasjoner.
DB171007 - Innenfor prosjektet « kampen mot diskriminering » og « kampen mot eksklusjon » gikk 43 prosent av pengene til venstrevridde og liberale organisasjoner.
DB171007 ) har startet krig mot vestlige liberale organisasjoner.
DB171007 Norge står med begge beina i en av de mest betente politiske konfliktene i Europa i dag - striden mellom det liberale vest og land med autoritær utvikling i øst.
AP171007 Blant liberale Putin-kritikere det mange som mener Navalnyj er for nasjonalistisk.
AP171007 Fremskrittspartiet vil gjerne fremstå som strengere enn de andre partiene ( og ville nok også vært det, dersom partiet hadde vært i opposisjon ), mens Venstre, KrF og SV gjerne vil fremstå som mer liberale .
AA171007 En koalisjon mellom hennes eget konservative CDU og dets søsterparti CSU, samt liberale FDP og Grüne, kalt Jamaica-koalisjonen på grunn av de tre partienes farger svart, gul og grønn, har blitt ansett som det mest aktuelle alternativet etter at sosialdemokratene SPD trakk seg og gikk i opposisjon etter valget.
AA171007 Både de liberale Fridemokratene ( FDP ) og De grønne ( Grüne ) viste interesse for slike samtaler da valgresultatet ble klart i forrige måned. ( ©NTB ) ¶
VG171006 Den lyseblå, liberale , fremtidsrettede og sosialt bevisste Cameron parkerte Browns Labour, og heller ikke den mer radikale « Red » Ed Miliband hadde stort å stille opp med i valget i 2015.
DB171006 Man kan jo tenke seg at han vil si noe slikt som at « dette er symptomatisk for den liberale gjengen i nobelkomiteen ».
DA171005 Men Trump har ikke alltid vært tilhengere av liberale våpenlover.
DA171005 Rajoy leder i dag en mindretallsregjering med støtte fra det liberale partiet Ciudadanos og enkelte andre folkevalgte.
AP171005 Rajoy leder i dag en mindretallsregjering med støtte fra det liberale partiet Ciudadanos og enkelte andre folkevalgte.
AP171005 Amerikanerne blir stadig mer liberale : Bortsett fra når det gjelder abort ¶
AA171005 Etter skytemassakren i Las Vegas sist helg, er det helt uforståelig at USA ikke vil diskutere sin liberale våpenlovgivning.
AA171005 Amerikaneren hadde ingen problemer med å skaffe våpen, ettersom staten Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger.
VG171004 Våpenekspert Lervik mener derimot at den liberale våpenpolitikken i USA må diskuteres.
AP171004 Dessuten utløser massakren diskusjoner om USAs omstridte og liberale våpenlover.
AP171004 Dessuten utløser massakren diskusjoner om USAs omstridte og liberale våpenlover.
DN171003 Gjerningsmannen i Las Vegas, Stephen Craig Paddock, hadde trolig ingen problemer med å skaffe seg våpen, ettersom Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
DB171003 Paddock hadde trolig ingen problemer med å skaffe seg våpen, ettersom Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
AP171003 Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
AP171003 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
AA171003 Gjerningsmannen i Las Vegas, Stephen Craig Paddock, hadde trolig ingen problemer med å skaffe seg våpen, ettersom Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
DN171002 Spanias statsminister Mariano Rajoy hadde mandag møter med ledelsen i sitt konservative regjeringsparti PP og skulle senere møte det største opposisjonspartiet PSOE og det liberale katalanske unionistpartiet Ciudadanos. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶
DB171002 Rajoy møtte mandag både ledelsen i sitt eget konservative parti PP, PSOE-leder Pedro Sanchez og ledelsen i det liberale katalanske partiet Ciudadanos.
DA171002 Stephen Craig Paddock hadde trolig ingen problemer med å skaffe seg våpen, ettersom Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
AP171002 I delstaten, som har svært liberale våpenlover, er det heller ingen krav om at våpeneiere skal ha lisens eller at de skal registrere våpnene sine.
AA171002 Stephen Craig Paddock hadde trolig ingen problemer med å skaffe seg våpen, ettersom Nevada har en av USAs mest liberale lovgivninger når det gjelder våpen.
AA171002 Både de konservative, sosialistene og de liberale støtter gjennomføringen av onsdagens debatt.
VG171001 Trump har heller ingen dypkunnskaper om den liberale rettsstaten.
VG171001 Trump betrakter den liberale rettsorden som en personlig fornærmelse.
VG171001 Hertil også mange av angrepene hans på de liberale institusjonene : Pressen, ytringsfriheten, kongressen, rettsstaten.
VG171001 Det liberale demokratiets institusjoner er opprettet i den hensikt å korrigere og være i konflikt med sentralmakten der det er nødvendig, altså stadig vekk.
VG171001 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170929 De er « normale » konservative og økonomisk liberale , som ønsker at AfD kan bli det partiet CDU har sluttet å være.
VG170929 Selv deltok jeg i den tredje episoden ( « Fistefest » ) i rollen som den liberale dansken - fanebæreren for fri sex og kjærlighet.
VG170928 Han hadde definert den moderne, uavhengige, liberale amerikanske mannen.
DB170928 Venstre må inn Debatt ¶ Liberale verdier og miljøbevissthet er typiske kjennetegn for Venstre-velgere.
DB170928 Men skal denne velgergruppen få mest mulig gjennomslag for miljø og liberale verdier, ikke minst innenfor asyl- og flyktningpolitikk, kreves det at regjeringens politikk legges mer mot sentrum.
AA170928 Selv likte Hefner å framstille seg som en mangeårig forkjemper for mer liberale holdninger til sex.
VG170926 - Jeg vil ha endring av norsk lov fordi vårt liberale syn brukes til å unnskylde at man tillater barn å gifte seg.
AA170926 Det mest sannsynlige er nå en regjering med liberale FDP, som er svært skeptisk å integrere eurosonen dypere.
AA170926 Det mest sannsynlige utfallet nå, er nemlig en regjering der liberale FDP er med.
DN170925 Dermed er det et alternativ til dagens storkoalisjon som er spesielt sannsynlig - et samarbeid mellom Merkels CDU/CSU, liberale FDP og De Grønne.
DN170925 First har stor støtte hos arbeidere og innvandringskritikere, som mener at New Zealand har vært for liberale i innvandringspolitikken gjennom mange år.
DB170925 CSU som er i union med CDU holder ifølge Merkel på å analysere hvordan de mistet mer enn 1,4 millioner stemmer til liberale FDP og litt over en million stemmer til høyrepopulistiske AfD.
DB170925 Både De grønne og liberale FDP uttaler at de er åpne for å delta i en regjeringskoalisjon med Merkels konservative CDU.
DB170925 For i den andre delen av manesjen, må liberale fritenkere og grønne økostalinister finne minste felles multiplum med sterkt skadeskutte kristeligkonservative i det alternativet som kalles « jamaika-koalisjon ».
AP170925 For eksempel i fjor, da forskerne bak en politisk mye brukt psykologiartikkel som påviste at liberale hadde en mer sosialt ønskelig adferd enn konservative, fant ut at de faktisk hadde byttet om konservativ og liberal og måtte publisere en rettelse, et erratum.
AP170925 Innvandring/flyktninger : De grønne er mest liberale , mens FDP har gått til valg på en streng politikk.
AP170925 FN fremmer liberale verdier ¶
AP170925 FN fremmer liberale verdier ¶
AP170925 Merkel vil nå trolig regjere med liberale FDP, som gjorde et sterkt comeback i Forbundsdagen, og Die Grünen.
AP170925 Lars Kolbeinstveit er filosof og rådgiver i den liberale tankesmien Civita.
AA170925 Partiet til statsminister Angela Merkel CDU/CSU vant valget søndag, men det ligger an til et regjeringssamarbeid med det liberale partiet FDP, noe som ikke er godt nytt for Hellas.
VG170924 De fire siste er venstreradikale Die Linke, miljøpartiet Grüne, liberale FDP og ytre høyre-partiet AfD.
VG170924 Et alternativ er en såkalt svartgul koalisjon, oppkalt etter partifargene til CDU/CSU ( svart ) og det liberale partiet FPD ( gult ).
VG170924 De fire siste er venstreradikale Die Linke, miljøpartiet Grüne, liberale FDP og ytre høyre-partiet AfD.
VG170924 Kristeligdemokraten Merkel kan fortsette som forbundskansler, enten i koalisjon med de liberale fridemokratene ( FDP ) og De Grønne, eller i storkoalisjon med Sosialdemokratene ( SPD ).
VG170924 Sosialdemokratene ( SPD ) ligger an til å få 22 prosent, mens fire partier har en oppslutning på mellom 11 og 8 prosent : Det høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland ( AfD ), de liberale fridemokratene ( FDP ), det sosialistiske venstrepartiet Linke og De Grønne.
DN170924 Venstreradikale Die Linke får 9 prosent, miljøpartiet Grüne får 9,5 prosent, og liberale FDP 10,5 prosent.
DB170924 Både De grønne og liberale FDP uttaler at de er åpne for å delta i en regjeringskoalisjon med Angela Merkels konservative CDU.
DA170924 En slik koalisjon vil bestå av CDU/CSU ( de svarte ), liberale FDP ( de gule ) og Grüne ( de grønne ).
DA170924 Navnet spiller på de tyske partifargene og vil bestå av CDU/CSU ( svart ), liberale FDP ( gult ) og Grüne.
DA170924 I prognosen får venstreradikale Die Linke 9 prosent, miljøpartiet Grüne 9,5 prosent og liberale FDP 10,5 prosent.
DA170924 SPD-lederens spådom er at Merkel vil danne en ny koalisjon med liberale FDP og miljøpartiet Grüne.
AP170924 I sommer fikk malaysiske myndigheter kritikk for det som ble tolket som ettergivenhet overfor islamister da en bok skrevet av liberale muslimer om islams rolle i demokratiet ble forbudt.
AP170924 De liberale fridemokratene er et tradisjonsrikt maktparti som har regjert med både SPD og CDU/CSU, men som røk under sperregrensen på fem prosent i 2013.
AP170924 Den fremskrittsvennlige og liberale Tsjekhov slapp å oppleve dette.
VG170923 Det er nesten så man føler dette er et program for kristenkonservative « Visjon Norge », og ikke for ellers svært så breiale og liberale P3.
DB170923 Hun legger til at Merkel har sittet i regjering med de liberale tidligere og at det kan være hun ønsker å samarbeide med dem foran sosialdemokratene.
DB170923 - Det som er litt spesielt er at Die Linke, som er helt på venstresida, og AfD som er helt på høyresida kjemper om å bli tredje største parti sammen med de liberale ( FDP ), sier Storeide.
VG170922 En viktig årsak til dette var den radikale venstresidens fornemmelse av at kommunismen hadde spilt fallitt og at de liberale demokratiene vant frem.
VG170922 Det var antagelig slike « falske motsetninger » som førte til at filosofen Raymond Aron, i Opium for de intellektuelle ( 1955 ), undret seg over hvorfor så mange intellektuelle ( og andre ) var nådeløse i sin kritikk av det liberale demokratiet, men samtidig i stand til å tolerere de verste forbrytelser så lenge de ble begått i den rette doktrinens navn.
VG170922 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170921 Høyrepopulistene i AfD kjemper om tredjeplassen i valget med De grønne og liberale FDB.
DB170921 Pådriveren for dette var den tidligere presidenten, Artur Mas, som ledet valgforbundet Convergència i Unió ( CiU ) av borgerlige nasjonalister, liberale og kristeligdemokrater.
DA170921 I talen snakket Trump for en oppjustering av nasjonalstaten, med mindre vekt på kollektive løsninger - og mindre promotering av liberale verdier som demokrati og menneskerettigheter.
AP170921 - Vil slike geografiske endringer ha noen betydning for om partier blir mer liberale eller konservative på Stortinget ?
DA170920 I en slik verden må det liberale demokratiet vike til fordel for direkte folkestyre, som ved folkeavstemninger, som kan være en nyttig del av demokratiet, men som også kan manipuleres og virke unødig polariserende.
DA170920 - Han minner oss om at man ikke kan ta det liberale , åpne og demokratiske samfunnet for gitt.
DB170919 - Obama-administrasjonen var en sterk tilhenger av internasjonale og multilaterale organisasjoner og den liberale verdensordenen.
DB170919 - Obama-administrasjonen var en sterk tilhenger av internasjonale og multilaterale organisasjoner og den liberale verdensordenen.
DB170919 Aggressive angrep fra USA kan gjøre situasjonen enda vanskeligere enn den er for Irans relativt liberale president Hassan Rouhani, som var den på iransk side som presset fram atomavtalen.
DB170919 Ved maktens alter står alle klare for å ofre prinsippene det liberale demokratiet bygger på.
DB170919 Jeg er stolt av å kunne si at jeg er tidligere student ved nettopp UiO, som viser at det fortsatt finnes institusjoner i dette landet som vil forsvare viktige liberale prinsipper.
VG170918 Nå ligger dette liberale partiet godt an til å gjøre et comeback, og kanskje få plass i en ny Merkel-ledet regjering.
VG170918 Med fremveksten av nasjonalistiske og populistiske bevegelser er det av største betydning at Europas sterkeste nasjon, politisk og økonomisk, forsvarer det liberale demokrati og de internasjonale institusjoner som ble etablert på grunnlag av de dyrekjøpte erfaringene fra 2. verdenskrig.
VG170918 Det innvandrings- og EU-kritiske Alternativ for Tyskland ( AfD ) får om lag ti prosent oppslutning, tett fulgt av venstrepartiet Linke, det liberale FDP og De grønne.
DN170917 Den konservative fløyen blant KrF-velgerne gikk til høyre i frykt for at KrF ville velge seg Ap, mens de liberale velgerne gjorde det motsatte, forklarer Haugland i et intervju med NRK.
AA170917 Den konservative fløyen blant KrF-velgerne gikk til høyre i frykt for at KrF ville velge seg Ap, mens de liberale velgerne gjorde det motsatte, forklarer Haugland i et intervju med NRK.
VG170916 Den skal være for religiøse og ateister, konservative og liberale , innvandringsliberale og innvandringskritikere, tradisjonalister og modernister.
AP170916 Shafran sier de eldre immigrantene fra det tidligere Sovjetunionen tenderer til å være mer konservative når det gjelder de fleste politiske spørsmål, men at de yngre, de i hans egen generasjon, er mer liberale .
DA170915 Det må vi bare forholde oss til, også de som er liberale , sier Mangset, som mener årets valgdebatt om brunost og « norske verdier » handlet lite om politiske løsninger.
DA170915 Den type liberale verdier som Macron står for, er det mange av for eksempel Frps velgere som er imot.
DA170915 - Men i og med at det er de høyt utdannede velgerne som bor i byer som er mest liberale, og de med lavest utdanning på bygdene som er minst liberale , og utdanningsnivået og sentraliseringen øker, også i Norge, er det sannsynlig at velgerne vil stemme mer liberalt framover.
DA170915 - Men i og med at det er de høyt utdannede velgerne som bor i byer som er mest liberale , og de med lavest utdanning på bygdene som er minst liberale, og utdanningsnivået og sentraliseringen øker, også i Norge, er det sannsynlig at velgerne vil stemme mer liberalt framover.
VG170914 For det liberale partiet FDP, derimot, har nok denne saken blitt nøkkelen til deres comeback, og nå snakkes det om FDP som en svært aktuell koalisjonspartner for Merkel.
DN170914 Torsdagens kjennelse innebærer at Ryanair ikke kan kreve at liberale irske arbeidslover gjelder for kabinansatte som har base i Belgia.
DN170914 Selskapet har bygd sin forretningsmodell på at det er liberale irske lover som gjelder, uansett hvor i verden de ansatte arbeider.
DB170914 Selskapet har bygd sin forretningsmodell på at det er liberale irske lover som gjelder, uansett hvor i verden de ansatte arbeider.
DB170914 EUs domstol slår fast at Ryanair ikke kan kreve at liberale irske arbeidslover gjelder for kabinansatte som har base i Belgia.
DA170914 - For meg handler det aller mest om skole-, eldre- og miljøpolitikk - samt opprettholdelse av våre liberale verdier.
AP170914 Hege Lundin Kuhle i Stiftelsen Organdonasjon sier Norge er blant de land i Europa med de korteste og mest liberale ventelistene.
AA170914 Torsdagens kjennelse innebærer at Ryanair ikke kan kreve at liberale irske arbeidslover gjelder for kabinansatte som har base i Belgia.
AA170914 Selskapet har bygd sin forretningsmodell på at det er liberale irske lover som gjelder, uansett hvor i verden de ansatte arbeider.
VG170913 Fra 90-tallet, etter at liberale ideer om globalisering hadde bearbeidet oss gjennom et par tiår, er regelverket endret.
DB170913 - Dette setter oss på en kurs direkte mot diktatur, sier lederen for det liberale partiet, senator Francis Pangilinan.
AP170913 Til tross for mye valgjuks og full mediekontroll klarte det liberale opposisjonspartiet Jabloko å gjøre sitt beste lokalvalg på lenge.
AP170913 Putins parti har full kontroll, men valget ga flere overraskelser for den liberale , demokratiske opposisjonen.
AP170913 Opposisjonspolitikeren Dmitrij Gudkov i Moskva får mye av æren for at det liberale partiet Jabloko ble Moskvas største opposisjonsparti i lokalvalget i helgen.
AA170913 - Dette setter oss på en kurs direkte mot diktatur, sier lederen for det liberale partiet, senator Francis Pangilinan. ( ©NTB ) ¶
DA170912 - De liberale og moderate har tapt.
AP170912 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
AA170912 Men fagbevegelsen er dypt uenig i Macrons liberale oppskrift.
AA170912 - Folket har fått nok av det liberale rotet, sa Mélenchon, ifølge avisen Parisien.
AP170911 At utenrikspolitikk - Putin som verdenspolitiker - er blitt viktigere for middelklassen enn velstandsvekst, bidrar også til å forklare hvorfor den liberale opposisjonens antikorrupsjonskampanje bare har begrenset gjennomslag.
DN170908 I en tid der liberale verdier utfordres - enten det gjelder frihandel, grunnleggende menneskerettigheter, flyktninger, personvern eller demokrati - er Venstre en pålitelig og viktig stemme.
DA170908 God appell med en tydelig rød tråd, om skole, gründere og liberale verdier.
DB170907 Mitt behov for avstand gjør seg spesielt gjeldende på de områdene hvor det var mitt liberale verdisyn og behovet for å forholde meg til fakta og forskning som lå bak partiflukten.
DB170907 Jeg, derimot, tilhører den drømmende liberale høyresiden.
DB170907 Hver gang jeg skriver her i Dagbladet om hvorfor vi bør behandle folk likt uavhengig av etnisk eller religiøs bakgrunn, behovet for en mer liberal innvandringspolitikk eller om hvorfor vi må forsvare vår liberale rettsorden mot Donald Trumps manglende respekt for grunnleggende spilleregler, dukker de nemlig opp i min innboks i form av drapstrusler og utskjellinger.
VG170906 HAAKON RIEKELES, samfunnsøkonomer i den liberale tankesmien Civita ¶
AA170906 Det var blanding av det sosiale og det liberale som førte meg inn i Venstre.
DB170905 ¶ LIBERALER : Heldigvis kan jeg som liberaler være stolt av dem som har forsvart liberale standpunkter og prinsipper før meg, sier Trine Skei Grande i dette innlegget.
DB170905 Og ja, det er en konflikt mellom liberale verdier og verdier utenfra som er illiberale.
DB170905 Heldigvis kan jeg som liberaler være stolt av dem som har forsvart liberale standpunkter og prinsipper før meg.
DB170905 De er liberale verdier - moderne verdier det er verdt å stå på barrikadene for å forsvare.
DB170905 At halvparten av den muslimske befolkningen i Storbritannia mener homoseksualitet skulle vært forbudt, er et problem som liberale skal og må anerkjenne.
AP170905 - Jeg tror også det gode resultatet skyldes at vi har gode svar på det som stadige flere unge liberale velgere etterspør i skolepolitikken og i klimapolitikken.
VG170904 Vi har et av verdens mest liberale regelverket på dette området, sier forskningssjef ved NAFKAM, Vinjar Magne Fønnebø.
DA170904 For oss er inkludering, respekt og åpenhet viktige, liberale verdier som ligger til grunn for all politikk.
DB170902 Jeg mistenker at mange av dem som liker å ha et image av at de er liberale i flyktningpolitikken og gir uttrykk for at Norge skal ta imot flere flyktninger tenker at staten og kommunene skal ta seg av jobben med å integrere dem som kommer.
AP170902 Da Friedman ble utnevnt som ambassadør beskrev liberale jødiske grupper i USA ansettelsen som « hensynsløst » og beskrev Trumps valg som det « minst uerfarne valget » noensinne av en amerikansk ambassadør til Israel.
DB170901 Vi som kaller oss liberale har i alle år pleid å skryte av at vi ikke vil forby alt vi ikke liker, at konseptet ytringsfrihet er meningsløst om det ikke gjelder ekstreme og ubehagelige utsagn og at de må fremmes i åpne forum for at de skal bli motsagt.
DA170901 | Tre søsken med liberale veier inn i kunsten ¶
DA170901 Utstillingen er " Tre søsken " og den består av tre søskens helt ulike - og ganske liberale - tilnærminger til kunst.
VG170831 NOBELS FREDSPRIS : - Jeg har jeg igangsatt en innsamling av underskrifter fra liberale parlamentarikere i Europa og verden forøvrig til støtte for nominasjonen av Lopez til Nobels fredspris, skriver Ola Elvestuen i Venstre.
VG170831 Jeg har jeg igangsatt en innsamling av underskrifter fra liberale parlamentarikere i Europa og verden forøvrig til støtte for nominasjonen av Lopez til Nobels fredspris.
VG170831 IS og lignende voldelige ekstremister ønsker gjennom frykt og polarisering å undergrave grunnvollen for liberale demokratier.
DB170831 Det er få land som er så liberale og tolerante at dét går an.
DB170831 - Det er en styrke i Norge at vi er så liberale .
DB170830 De er eller var sterkt lokalpregede, kulturorienterte med hovedvekt på musikk, sosialt liberale og politisk progressive.
DB170828 - Når Høyre, med sin liberale ledelse sentralt, er blitt så til de grader sentraliseringskåte, kom jeg til et punkt hvor jeg ikke kunne være med på det lenger.
AP170828 Enda mer imponerende var seieren for hans nye liberale sentrumsparti REM ved parlamentsvalget i juni.
AP170827 De misliker at rasistiske grupper bruker borgerkrigen for å fremme hat, men også at liberale krefter stempler dem som fordomsfulle på grunn av at de er opptatt av slag og våpen.
DA170826 Parallelt konkurrerte den høyrepopulistiske kandidaten Geert Wilders med den liberale kandidaten Mark Rutte om hvem som ville kunne ha den hardeste linjen mot Tyrkia i det nederlandske valget.
VG170825 Historien viser altså at muslimer i betydelige deler av historien har bidratt til å skape nokså harmoniske og fredelige samfunn, om ikke moderne liberale demokratier - med relativt sett bedre minoritetsrettigheter enn det fantes i det samtidige nordvestlige Europa.
DB170824 Noen er veldig kritisk til demontering : " Terrorgruppen IS og amerikanske liberale river historiske monumenter.
AP170823 Tyske navnelover er liberale .
AP170821 Når det gjelder eritreere, er vi for eksempel blant de mest liberale , sier Taraku. 30-åringen refser EU og vil stanse migrantstrømmen.
AP170821 - Men bildet er mer sammensatt enn som så : Norge har også områder vi er spesielt liberale på.
AP170821 - En gang i tiden pleide vi å være blant de mest liberale i Europa, det er vi helt klart ikke lenger.
AP170821 Ifølge prinsipprogrammet, bygger Høyre på « et konservativt samfunnssyn og liberale verdier ».
DB170820 Jeg tror også vi risikerer at de på sikt vil oppleve en svakere tilknytning til det norske samfunnet, og at det dermed blir vanskelig å lykkes med integreringen av nye samfunnsborgere med gode, norske, liberale verdier.
VG170819 Jeg tror at veldig mange liberale mennesker mener at Frp bidrar til polarisering og hysteri i integreringsdebatten, sier han.
DN170819 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect snakket Bannon om sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
DB170819 Opposisjonspolitikere beskylder nå den liberale statsministeren Justin Trudeau og hans regjering om å være for dårlig forberedt når det gjelder å ta i mot migrantene.
DB170819 Sett her hjemmefra kjennes det kanskje nærliggende å avfeie #noconfederate-protestene som premature og emosjonelt begrunnet, nok et utslag av den såkalte « liberale intoleransen » som blant annet har fått universiteter til å avlyse « upassende » gjesteforelsere etter massivt press og tidvis regelrett sabotasje i den sosiale rettferdighetens navn.
DA170819 De har støttespillere i den liberale delstaten California.
DA170819 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect snakket Bannon om sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
AP170819 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect snakket Bannon om sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
AP170819 Liberale politikere og kommentatorer jublet også.
AA170818 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect snakket Bannon om sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
AA170818 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect snakket Bannon om sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
AA170817 I et intervju med det liberale magasinet The American Prospect utdyper Bannon sin oppfatning om at krisen med Nord-Korea ikke kan løses med våpen.
VG170816 Med dagens målinger er det sannsynlig at Bundestag etter høstens valg vil bestå av seks partier : De nåværende fire ( CDU, SPD, De Grønne og Die Linke ), samt liberale FDP og høyrepopulistiske Alternative für Deutschland ( AfD ).
VG170816 Holder målingene seg uforandret frem til valget, vil det mest sannsynlige utfallet være en koalisjon mellom CDU, liberale FDP og De Grønne.
AA170816 KrF og Sp er på mange måter våre minst liberale partier med en verdikonservativ tilnærming.
VG170815 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
NL170815 Vi trenger fjellstøtt forsvar av de liberale verdiene våre.
DN170815 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
DN170815 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
DB170815 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
AP170815 Anne Siri Koksrud Bekkelund er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
AA170815 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
AA170815 - Regjeringen vil sette alt inn på å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier den liberale presidenten, som ønsker dialog med nabolandet.
VG170814 Og så har jeg en aversjon mot det hykleriet som hevder at det er blant disse ting vi finner roten til det liberale samfunn.
DB170814 Liberale Grande er god og stødig i verdidebatten, samtidig som hun avslører et uoverstigelig gap til Frp.
DA170814 Skal også ha ros for at hun klarer å dra verdidebatten over på liberale verdier som frihet, likestilling, toleranse og rettigheter for homofile.
DA170814 Skal også ha ros for at hun klarer å dra verdidebatten over på liberale verdier som frihet, likestilling, toleranse og rettigheter for homofile.
AP170814 - Regjeringen vil sette alt inn for å hindre en ny krig på Koreahalvøya, sier Moon Jae-in, den liberale presidenten som favoriserer dialog med nabolandet.
DB170813 Den er ganske ekstrem, og selv om det ikke er mange av dem som vil støtte vold, så har flere et uavklart forholt til både demokrati og den liberale rettsstaten, sier Snoen som mener at Trump burde ta klart avstand fra dem.
DB170813 Bevegelsen mener, ifølge Snoen, at deres land er truet av liberale og « uamerikanske » krefter.
AA170813 En konservativ blant de liberale FpU-gutta.
VG170811 Heldigvis fikk jeg god hjelp fra en rekke voksenpersoner i oppveksten til å overkomme frykten og sinnet mot samfunnet, så jeg i dag kan stå frem som en blid, norsk muslim med liberale verdier.
AP170810 Årsaken ifølge VisitSweden, er blant annet mer liberale regler for scooterkjøring samt lavere priser på alkohol.
AP170810 Årsaken ifølge VisitSweden, er blant annet mer liberale regler for scooterkjøring samt lavere priser på alkohol.
AA170810 Men siden den kanskje også var den mest liberale byen, hadde Freikörperkultur, FKK ( fri kroppskultur ), nettopp her sitt utspring.
AA170810 I Norge har kanskje mange det selvbildet at vi er liberale og tolerante når det gjelder nakenhet i det offentlige rom.
AA170810 Den gangen hadde byen liberale politikere som til og med tilbød naturistene et område øst for sentrum, som var mye mer egnet enn det området, som naturistforeningen hadde søkt om.
VG170809 Hva så med andre og mer liberale muslimer i Norge ?
DA170809 Det var den liberale tankesmia Civita som arrangerte debatten.
AA170809 Debatten i den liberale tankesmia Civita ble intens og hard, men ikke uten glimt av humor.
DN170808 Og da endrer den liberale verdensorden seg, men det betyr ikke at USA forsvinner.
DN170808 - Denne administrasjonen ser ikke på den liberale verdensordenen og tenker at USA har hovedansvaret for å opprettholde den, sier Melby, og understreker at dette er et brudd med tradisjonell amerikansk utenrikspolitikk.
DN170808 - Da den kalde krigen sluttet, så var USA så dominerende at de forfektet sine liberale verdier overalt.
DB170808 Arbeidet mot terrorisme krever en bred allianse av troende og sekulære, liberale og konservative, som må stå sammen mot religiøs vold.
DB170808 Listhaug har blitt skyteskive for alle som ønsker å fremstille seg som liberale og tolerante.
DB170808 Liberale tyveåringer i Oslo og aldrende bedehusgjengere på sørvestlandet vil være svært uenige i hvorvidt i homofile bør få gifte seg og få familie, og begge vil være mer enige med liberale eller konservative meningsfeller i andre land enn med hverandre - men debatten er på et helt annet sted enn i Norge for noen tiår siden eller i strenge religiøse samfunn rundt om i ve
DB170808 Liberale tyveåringer i Oslo og aldrende bedehusgjengere på sørvestlandet vil være svært uenige i hvorvidt i homofile bør få gifte seg og få familie, og begge vil være mer enige med liberale eller konservative meningsfeller i andre land enn med hverandre - men debatten er på et helt annet sted enn i Norge f
AP170808 Orbán allierte seg også med den liberale fløyen av ungarsk politikk tidlig i karrièren.
AP170808 Den liberale filantropen utpekes til statens store fiende.
AP170808 - For å kunne ha et håp om å beseire Orbán, må de liberale partiene samarbeide, sier Andras Biro-Nagy fra Policy Solutions, en tenketank i Budapest.
AP170808 | Tyske liberale vil komme Putin i møte Frank Rossavik ¶
VG170807 Vi må ikke bli så liberale at vi godtar de illiberale.
AP170807 Frp kommer til å jobbe for å få på plass en svarteliste med hatpredikanter som kommer med et budskap som er uforenlig med våre verdier og levesett, enten det er snakk om drap på jøder eller det er snakk om drap på grunn av ytringer eller andre ekstreme meninger som ikke hører hjemme i våre liberale samfunn, sier Listhaug til Aftenposten.
AP170807 Frp kommer til å jobbe for å få på plass en svarteliste med hatpredikanter som kommer med et budskap som er uforenlig med våre verdier og levesett, enten det er snakk om drap på jøder eller det er snakk om drap på grunn av ytringer eller andre ekstreme meninger som ikke hører hjemme i våre liberale samfunn, sier Listhaug til Aftenposten.
VG170805 Selv har Trump uttrykt beundring for utviklingen i både Polen og Ungarn, der sistnevntes statsleder Viktor Orbán i full åpenhet har demontert mye av det liberale demokratiet.
VG170805 Løgner og angrep på det liberale demokratiets institusjoner fortsetter med uforminsket styrke.
VG170805 Hos noen på deler av høyresiden, men også deler av venstresiden, står forakten for den liberale globaliseringen ( les : elitene ) like sterkt som etter valget i november i fjor.
VG170805 Det er en selsom og urovekkende forestilling å lese de amerikanske kommentarfeltene på Facebook og Twitter når trumpister og liberale i ulike avskygninger barker sammen.
VG170804 Disse velgerne er gjerne « urbane », men bor like gjerne ute i distriktene, og er både passe liberale og passe kyniske.
NL170804 Venstre er enige med våre liberale venner, Trudeau og Macron ; vi tror at de beste løsningene blir gjort når de er bestemt i felleskap.
NL170804 Akkurat nå er liberale verdier viktig.
DB170804 For det er denne tredje spilleren, det liberale , opplyste Amerika, som så langt har vunnet spillet.
DB170804 De to ga på forskjellig måte uttrykk for sympati for hverandre, og de hadde en felles fiende, den liberale elitistiske demokratiske presidentkandidaten, Hillary Clinton.
DA170804 Partiet forsøkte å appellere til et bredere publikum, og hadde mange forskjellige velgere bak seg - islamister, forretningsfolk, liberale , kurdere og rettighetsorienterte sentrum-venstre-velgere.
DA170804 Først fremmedgjorde han liberale , deretter gülenistene, før gamle følgesvenner i AKP ble utmanøvrert ved valget i 2015, mens han selv overtok presidentpalasset.
DA170804 Et utilsiktet resultat av maktkampen AKP og militæret utkjempet det første tiåret på 2000-tallet, der de overbød hverandre i forsøk på å appellere til liberale tyrkere, var en kulturell oppblomstring i Tyrkia.
DA170804 - Vi er veldig liberale når det gjelder hvilke arenaer vi møter på.
VG170802 - Det finnes liberale tradisjoner som legger vekt på enkeltmennesket og enkeltmenneskets frihet.
DB170802 Det strider mot grunnleggende prinsipper i vårt liberale demokrati : ytringsfrihet og forsamlingsfrihet.
DB170802 Liberale motstemmer rister oppgitt på hodet, mens aktørene maler på videre.
AP170801 Og som for å understreke den liberale Berlin-åpenheten har også en annen tysk institusjon fått rom på kirkens tomt : vegg i vegg med kirkegården ligger « Moabiter Freiheit », en biergarten.
AP170801 Innvandrerungdom er mer liberale enn sine foreldre, viser ny norsk forskning.
DB170730 - Her har du land som beveger seg vekk fra demokratiet slik vi kjenner det, erkekonservative regjeringer vil styre EØS-midlene vekk fra organisasjoner med liberale verdier.
DB170729 » Skylden ligger hos de liberale og tolerante.
DB170729 Tiltak for å oppnå dette må imidlertid ikke bryte med den liberale rettsstatens prinsipper.
AP170729 Jon Hustad oppsummerte nylig norsk politikk for den liberale svenske tenketanken Timbro.
DA170728 Han nevner blant annet innvandrings- og miljøpolitikk, i tillegg til verdispørsmål som aktiv dødshjelp, sexkjøpsloven og liberale holdninger til porno og alkohol, som noen av de største forskjellene mellom de to partiene.
VG170724 De snakker hele tiden om at de ønsker seg en borgerkrig, om å drepe liberale . », skriver han, og mener at Trump med å poste en slik video, og hans generelle krig mot media, gir dem vann på mølla.
AP170724 De gjør seg dermed til representanter for en antidemokratisk strømning der tilsynelatende liberale stemmer tar til orde for en uthuling av demokratiet.
VG170723 Det er en tung historisk arv som nå fører til at landet svekker den frie pressen, liberale rettigheter og domstolene.
DB170723 De liberale ville i så fall ha mulighet til å sikre seg regjeringsmakten, og forsikret statsministeren om at budsjettet ikke ville gå igjennom uten et nyvalg.
DB170723 De liberale vant valget klart dagen etter.
DB170723 Da det regjerende Arbeiderpartiet i Representantenes hus fant ut om kuppet, fremmet de mistillitsforslag mot den ferske liberale statsministeren.
DB170723 Arbeiderpartiet satt med et lite flertall i Representantenes hus, mens Det liberale partiet, som var i opposisjon, hadde flertall i Senatet.
DB170723 15 minutter seinere utnevnte Kerr lederen av De liberale , Malcolm Fraser, til statsminister.
DB170722 Kristendommen brukes som markør i en kamp der nasjonal tradisjon, kultur og ideen om et strammere samfunn settes opp mot innvandrere og liberale verdier.
DB170722 Her går også det liberale samfunnets grense i forhold til islamisme og sharia.
DB170721 Men det er neppe et sted selv liberale Venstre vil starte.
AP170721 Han mener at det er slik at den økonomiske liberale modellen i Norden har høyresiden et større eierskap til, mens velferdsordningene er sosialdemokratene som har eierskapet til ¶
AP170721 - Vi ser en skummel tendens med at flere tilsynelatende liberale stemmer tar til orde for å innskrenke demokratiet som svar på politiske utviklinger man ikke selv liker, sier hun.
AP170721 Liberale verdier er under press, særlig i Øst-Europa, men også i vest.
DB170720 Prinsippet ble formulert av opplysningstidens filosof Montesquieu, og er betraktet som en bibel for demokratiet og den liberale rettsstaten.
VG170717 Motstanden internt var rett og slett for stor - både fra de mest konservative av de republikanske senatorene og de mest liberale .
DB170717 Europaparlamentets utsending til forhandlingene, Belgias tidligere liberale statsminister Guy Verhofstadt, sier alle rettighetene til EU-borgere i Storbritannia må beholdes, de må ikke bli annenrangs borgere.
DA170717 I forkant av besøket har nemlig Ungarns statsminister Viktor Orbán flørtet åpent med tradisjonell antisemittisme, noe som også har skremt liberale elementer i sitt hjemland.
VG170714 En stor utfordring ikke bare for mediene, men også for det liberale demokratiet som sådan, er mangelen på tillit til journalister.
VG170714 Det er vanskelig å overvurdere hvor viktig mediene er for det liberale demokratiet.
DA170714 - Valget av Trump har hjulpet Macron til å få en plass som forsvarer av den liberale orden, sier Rieker.
DA170714 - Macron vil bruke denne muligheten til å spille en global rolle som leder for den liberale orden.
DB170713 Tre av fire eldre dommere er liberale eller vippedommere, og en av dem, Kennedy, har allerede meddelt indirekte at han skal gå av i oktober 2018.
DB170712 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Kina arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa. * 22. mai : Ny test av Pukguksong-2 mellomdistanse ballistisk missil.
AP170712 Snarere tvert imot : De lever i øyeblikket og nyter av alle de godene som det liberale Tel Aviv kan by på.
DB170710 - Hun understøtter de liberale prinsippene om toleranse, rettstat, menneskerettigheter og demokrati og er ikke redd for å si fra hva det står om.
AP170710 mai besluttet å likestille vannscootere med fritidsbåter, fikk Norge et av Europas mest liberale regelverk som vil forringe manges ferie- og friluftsopplevelser.
AA170710 - Hun understøtter de liberale prinsippene om toleranse, rettsstat, menneskerettigheter og demokrati og er ikke redd for å si fra hva det står for, sier han.
VG170708 Og bankenes liberale utlånsgalopp har fått satt på seg sele og blitt tøylet inn.
VG170708 De liberale demokratiene er i endring og utfordres.
VG170707 Særlig da på de liberale mediene, som presidentens støttespillere ikke stoler på.
DA170706 Den polske regjeringen deler flere synspunkter med Trump : De er skeptiske mot liberale verdier, nekter å ta imot flyktninger fra EU og tviler på menneskeskapte klimaendringer.
AP170706 Det vil også være en ulykke for tanken om å spre det liberale demokratiet i verden.
AP170705 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Kina arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa. 22. mai : Ny test av Pukguksong-2 mellomdistanse ballistisk missil.
VG170704 Hennes sterke sosiale engasjement og kamp mot korrupsjon og for større innsyn har gjort henne til en ettertrakter taler i liberale fora i inn og utland.
DB170704 Vårt liberale demokrati blir fra tid til annen angrepet fra både høyreekstremister og jihadister.
DB170704 Vi må være oppmerksom på at de ekstreme på alle sider truer de liberale demokratier.
DB170704 Begge truer vårt liberale demokrati.
BT170704 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Kina arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa. 22. mai : Ny test av Pukguksong-2 mellomdistanse ballistisk missil.
AP170704 mai : En rakett flyr 70 - 80 mil og lander i Japanhavet, fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Kina arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa. 22. mai : Ny test av Pukguksong-2 mellomdistanse ballistisk missil.
AP170704 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
VG170703 I februar 1917 ( etter russisk kalender ) ble tsaren stille og rolig fjernet fra sin stilling av en bred koalisjon av liberale , sosialdemokrater, sosialister og anarkister.
AA170703 I valget søndag fikk Det liberale demokratiske partiet, som Abe tilhører, 23 representanter i Tokyos folkevalgte forsamling.
VG170702 Ikke overraskende blir disse strengere der Republikanerne styrer og mer liberale der Demokratene styrer.
DB170701 - At hun hetser homofiles sak på den måten er helt håpløst, hun burde lære av FpU, som er langt mer liberale når det gjelder alternative livsstiler, sa Ackles til Dagbladet den gangen.
VG170630 Dette er er et kontroversielt tema hvor den konservative fløyen er uenig i med den liberale fløyen, sier tysklandkjenner Karsten Aase-Nilsen, avdelingsdirektør ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.
VG170629 - Dette er en president som bekjemper ild med ild, og som på ingen måte vil la seg mobbe av liberale medier, sa hun til Fox.
DA170629 Gattinara peker på en utvikling i Nord-Europa der det ekstreme høyre bruker liberale verdier som likestilling, ytringsfrihet og kampen for dyrs rettigheter for å mobilisere for egen agenda mot innvandring og islam.
DA170629 - Vi må tenke gjennom hvordan vi snakker om liberale verdier, som brukes av ytre høyre, og hvordan vi formulerer disse i et multikulturelt Europa, sier han.
DA170629 Han sier at gruppa støtter en konspirasjonsteori der Europa overtas av muslimer og liberale verdier erstattes av islam.
DA170629 I forsker Hjermitslevs ord er oppblomstringen i mange land en del av « en kulturkamp mellom liberale og konservative ».
BT170629 - Presidenten vil ikke tillate seg å bli mobbet av liberale medier og liberale eliter i mediene eller Hollywood eller noen andre steder, sier Sanders til Fox News.
BT170629 - Presidenten vil ikke tillate seg å bli mobbet av liberale medier og liberale eliter i mediene eller Hollywood eller noen andre steder, sier Sanders til Fox News.
AA170629 - Presidenten vil ikke tillate seg å bli mobbet av liberale medier og liberale eliter i mediene eller Hollywood eller noen andre steder, sier Sanders til Fox News.
AA170629 - Presidenten vil ikke tillate seg å bli mobbet av liberale medier og liberale eliter i mediene eller Hollywood eller noen andre steder, sier Sanders til Fox News.
AA170629 Kanalene er i hard konkurranse med kringkastere som sender fra andre land med mer liberale regler.
AA170628 Den liberale , danske tankesmien Cepos hevder at den danske ordningen er for dyr for bedriftene, og at den høye prislappen forklarer mangelen på lærlingplasser.
SA170627 Fremfor å stilne kontroversielle ytringer med toleranse, debatt og liberale verdier, stilner man dem med forbud.
SA170627 Det later til at man ikke stoler på at liberale verdier står over de hatefulle og fordomsfulle.
DB170627 Menn som fremstår som liberale når de snakker med hvite nordmenn, men som hetser kvinner som har samme opprinnelsesland, hvis hun hever stemmen.
VG170626 Dersom høyesterett deler seg på vanlig måte mellom liberale og konservative dommere kan Anthony Kennedys posisjon tippe favøren i den ene elle andre retningen.
VG170626 En effektiv bekjempelse av dagens terrorisme er derfor en forutsetning for å verne om de liberale demokratiske verdiene samfunnet vårt er bygget på.
AP170625 Alexander Pechtold leder det liberale partiet D66, med spesiell appell til urbane og velutdannede velgere.
DB170624 Denne klassiske liberale æreskodeksen er misbrukt om stort og smått til den snart er tømt for all prinsipiell mening ; om heliumballonger, tigging, tagging, private kjølehjørner, hijab, røyking, sexkjøp, stripping, mobiltelefoner i skolen, yoghurt i barnehager, hundebæsj i parken, nynazister i Fredrikstad, aupa
AP170624 Kristin Clemet er leder av den liberale tankesmien Civita.
AP170624 Det har også med maktbalanse, maktspredning og det liberale demokratiet å gjøre.
AP170624 Kristin Clemet er leder av den liberale tankesmien Civita.
AP170624 Kristin Clemet er leder av den liberale tankesmien Civita.
DA170623 Han gir dem troen tilbake på Europa, liberale verdier og inkluderende samfunn, sier Raknes.
DA170623 Det viser at det er potensial for partier som svarer med egen ideologi på de utfordringene som ytre høyre tar opp, sier Strømmen, som mener det gjelder uavhengig om partiene er sosialdemokrater eller liberale .
VG170622 De oppfatter sosialisme som en slags fordelingsnøkkel innenfor rammen av det liberale demokratiet ( les venstresosialdemokrater ).
SA170622 Mens May nå kan forvente seg hardere forhandlinger og mindre manøvreringsrom i Brussel, står Macron frem som Europas liberale stemme og forsvarer av EU, med stort handlingsrom for europeisk reform.
SA170622 Der Theresa May, til venstre, har fremmet nasjonal agenda og streng asyl- og innvandringspolitikk har Emmanuel Macron løftet den liberale fanen og stått opp mot Le Pen, Putin og Trump », skriver Christian P.
SA170622 Der May har fremmet nasjonal agenda og streng asyl- og innvandringspolitikk har Macron løftet den liberale fanen og stått opp mot Le Pen, Putin og Trump.
AA170622 Får Norge en regjering bestående av Ap, Sp og KrF, kan vi i alle fall se langt etter den liberale bølgen som vi ser i Europa nå.
DN170620 - Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.
AP170620 Ifølge Los Angeles Times er det hittil liberale og venstreorienterte grupper som Media Matters, som har jobbet mest med kampanjer for å få annonsører til å boikotte.
AA170620 - Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.
VG170617 Til syvende og sist blir dette et nullsumspill, hvor det liberale demokratiets idealer blir den tapende part.
BT170617 Programmet skulle være et slags motsvar til liberale « The Daily Show », men ble nedlagt etter 17 episoder og relativt likegyldig respons.
NL170616 For henne er dette en viktig kamp, for likestilling, for det liberale og demokratiske Norge.
DN170616 Macron kan bli Europas liberale ledestjerne ¶
AP170616 Men etter at det konservative CDU hadde tapt makten til sosialdemokratene og de liberale i 1969, så CDU-ledelsen potensial i den unge politikeren som nå ledet delstaten Rheinland-Pfalz.
AA170615 Det er få ting velgere som vipper mellom sosialdemokratiet og det liberale sentrum har mindre sans for enn Frp i regjering.
DN170614 - Økningen skyldes i all hovedsak mer liberale regler for å motta sykepenger etter 67 år og er en beskjeden kostnad for at langt flere er i jobb i denne aldersgruppen, sier seksjonssjef i Nav Ole Christian Lien.
DB170614 - Økningen skyldes i all hovedsak mer liberale regler for å motta sykepenger etter 67 år og er en beskjeden kostnad for at langt flere er i jobb i denne aldersgruppen, sier seksjonssjef i Nav Ole Christian Lien.
AP170614 Avtroppende statsminister Enda Kennys konservative parti vant i fjor valget i Irland, men sikret seg bare 50 av de 158 plassene i nasjonalforsamlingen, og Kenny har ledet en mindretallsregjering med støtte fra erkerivalen, det liberale sentrumspartiet Fianna Fáil.
AP170614 Virginia har liberale våpenlover som gjør at man kan bære skjult våpen, man kan kjøpe våpen privat uten bakgrunnssjekk.
AA170613 Han er blitt en viktig politisk hoggestabbe for Orbán, som mener Soros prøve å undergrave regjeringen i Ungarn ved å fremme liberale ideer.
SA170612 * I 2008 ekskludert fra det liberale partiet Jabloko, der han hadde vært aktiv siden 2000, anklaget for å skade partiet med sine nasjonalistiske tendenser.
SA170612 Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia.
DN170612 | Macron kan bli Europas liberale ledestjerne ¶
DN170612 Emmanuel Macrons franske revolusjon bærer kimen i seg til å inspirere det liberale prosjektet i hele Europa og ta et oppgjør med populistiske strømninger, ifølge Frankrike-ekspert.
DB170612 ¶ VIL ARRANGERE VM I 2030 : Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia.
DB170612 Er det alle oss andre, samfunnet, som er altfor liberale ?
DB170612 En sentral påstand er at « liberale elitepolitikere » ( og deres håndlangere i mediene ) er naive sveklinger eller medløpere som ikke vil innrømme at islam er problemet.
AP170612 Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia.
VG170611 De er bekymret for at folk lar seg sjarmere av hans ytre, og ikke tenker over hva hans liberale økonomiske politikk vil bety for de fattigste i landet.
VG170611 De er bekymret for at folk lar seg sjarmere av hans ytre, og ikke tenker over hva hans liberale økonomiske politikk vil bety for de fattigste i landet.
VG170611 Ikke ved å appellere til det mange tror er tidens tone, populisme eller nasjonalisme, men ved offensivt å forsvare liberale verdier og alt som gjør etterkrigs-Europa til det mest vellykkede eksempel på internasjonalt samarbeid.
VG170611 For liberale i alle land er Macron blitt et motstykke til Trump.
AP170611 Den liberale partitoppen fra California er nemlig lite populær i sørstatsbyen Atlanta.
AP170611 Begge er unge, liberale og sentrumsorienterte og presenterer seg som en motvekt til Donald Trumps proteksjonisme.
AP170611 Begge er unge, liberale og sentrumsorienterte og presenterer seg som en motvekt til Donald Trumps proteksjonisme.
DB170610 » Guy Verhofstadt, tidligere belgisk statsminister, gruppeleder for de liberale i Europaparlamentet og nå parlamentets utsending til « Brexit»-forhandlingene, uttalte : « Enda et sjølmål, etter Cameron nå May.
AA170610 Her stilte han seg på den liberale siden og støttet likekjønnedes rett til å bli viet i kirken.
NL170609 Vi stiller oss i sentrum på norsk politisk skala da vi er liberale på individets sosiale rettigheter, men til høyre når det gjelder fri markedsøkonomi.
DN170609 Jeg har alltid forsøkt å stå ved de liberale prinsiplene jeg tror på, sa Clegg tidlig fredag morgen.
DA170609 Kraftsalve til ti millioner Twitter-følgere mot " liberale " menn som opptrer som " gammeldagse kvinnehatere ".
VG170608 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president, og samtidig som Kina arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa. 22. mai : Ny test av Pukguksong-2 mellomdistanse ballistisk missil.
VG170608 Max Bergmann, fra den liberale tenketanken American Progress i Washington D.C., er enda tydeligere på at Trump har gått langt over streken.
DB170608 Diktaturet i Nord-Korea, forbrytelser mot befolkningen i Syria, den ytterliggående ekstremistgruppa Daesh og ekspansjonen i det russiske militæret utgjør trusler mot den liberale demokratiske verden, inkludert Canada, sa utenriksministeren i talen i nasjonalforsamlingen tirsdag.
DB170608 Mens de konservative har svingt til høyre, har Labour svingt skarpt til venstre under Corbyn, samtidig som mer liberale sosialdemokrater og konservative, samt LibDem er radert ut.
DB170608 Hans mange løfter til middelklassen har appellert til liberale velgere i urbane strøk.
DB170608 Diktaturet i Nord-Korea, forbrytelser mot menneskeheten i Syria, de uhyrlige ytterliggående i DAECH ( arabisk og fransk for Den Islamske Staten ( IS ) ) og russisk militær uansvarlig framrykking utgjør også trusler mot den liberale , demokratiske verden, deriblant Canada, sa utenriksministeren.
AP170608 Den liberale rettsstat har lov til å forsvare seg og det er det denne saken handler om, sa regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i lagmannsretten i januar.
VG170607 USAs twitterglade president er en kjent tilhenger av liberale våpenlover, og hans meldinger i timene etter angrepet bar preg av at han ville fremme sin sak i kjølvannet av angrepet i London.
VG170607 Mens tidsånden for kort tiden siden varslet en populistisk bølge, er høyrenasjonalister nå på tilbakegang, mens liberale politikere gjør det bedre.
VG170607 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170607 At vestlige liberale land har kontakter med autoritære stater er selvsagt moralsk utfordrende, men man skal være ganske kreativ for å finne et ideologisk fellesskap mellom salafister og Det Norske Utenriksdepartementet.
BT170607 - Det er vanskelig å si, men antakelsen er at de konservative vil vinne, og at mange liberale og yngre Labour-velgere vil stemme konservativt.
AP170607 Han mener skiftet i det britiske velgerlandskapet er en del av en internasjonal trend der den klassiske høyre-venstre-aksen er i ferd med å bli satt på sidelinjen til fordel en ny kamp mellom et mer åpent eller lukket samfunn - der folk som hegner om nasjonalstaten står imot borgere med liberale og kosmopolitis
AP170607 Utsiktene til dette skremmer liberale .
AP170607 Samtidig skaper pensjonistrykter uro i det liberale USA.
DN170606 Hun nevnte også at den liberale og demokratiske delen av verden er under hardt press, og at Canada nå vil øke sitt engasjement for å forsvare global stabilitet.
AP170606 Tim Farron er leder for det liberale partiet i Storbritannia.
AP170606 | Hva venter vår selverklært liberale og bondevennlige regjering på ?
AA170606 Hun nevnte også at den liberale og demokratiske delen av verden er under hardt press, og at Canada nå vil øke sitt engasjement for å forsvare global stabilitet.
NL170605 Den norske offentligheten har i løpet av ganske kort tid beveget seg et stort stykke i forståelsen av hva slags fiende de liberale , vestlige demokratiene står overfor.
AP170605 - Partimedlemmene har mye høyere utdanning, mye høyere inntekt og mye mer liberale holdninger når det kommer til straff og innvandring.
AP170604 Labour har nå også varslet at de kommer til å avlyse den nasjonale valgkampen i dag, og det er grunn til å tro at de liberale vil følge etter kun fire dager unna valget.
NL170602 Den liberale samfunnsdebattanten Henrik Berggren skrev tidligere i år i Dagens Nyheter om situasjonen i Sverige : " - Sverige är ett mycket mer extremt land än vad vi själva inser.
DN170602 Avtroppende statsminister Enda Kennys konservative parti vant i fjor valget i Irland, men sikret seg bare 50 av de 158 plassene i nasjonalforsamlingen, og Kenny har ledet en mindretallsregjering med støtte fra erkerivalen, det liberale sentrumspartiet Fianna Fáil.
DB170602 Mélenchons venstreradikale kandidater følger etter med 15%, mens sosialistpartiet og liberale sosialister ( PRG ) får 10%.
DB170602 Han startet sin politiske karriere på venstresiden i sosialistpartiet, hvor han støttet den reformorienterte linjen til Michel Rocard, før han gikk over til høyresiden og den liberale linjen til Alain Juppé.
AA170602 Avtroppende statsminister Enda Kennys konservative parti vant i fjor valget i Irland, men sikret seg bare 50 av de 158 plassene i nasjonalforsamlingen, og Kenny har ledet en mindretallsregjering med støtte fra erkerivalen, det liberale sentrumspartiet Fianna Fáil. ( ©NTB ) ¶
DB170601 I dagens multikulturelle samfunn er det spesielt viktig at skolen er tydelige på det liberale verdigrunnlaget og tilrettelegger for å sikre frihet og likestilling for alle barn, uavhengig av religiøs eller kulturell bakgrunn.
DB170530 Charles Michel, fra det fransk-språklige liberale partiet Reformbevegelsen, har vært statsminister fra oktober 2014, med støtte fra tre nederlandsk-språklige partier.
VG170529 På sin Twitter-konto skriver hun i dag at « disse to liberale lederne gir håp ».
VG170529 Er Frankrike og Canadas ledere verdens nye, liberale håp ?
VG170529 Det finnes ledere internasjonalt som gjør at du kan bli mismodig - men disse to liberale lederne gir håp. http://t.co/OMhiyNFLFx ¶
VG170529 Det er noen som står opp mot det, i den vestlige verden ser vi de liberale partiene vokse frem som en motkraft, sier Grande til VG.
DB170529 Sánchez forsøkte å bli statsminister gjennom samarbeid med de to nye « opprørspartiene », det liberale mellompartiet Ciudadanos ( C ) til høyre, som også kjemper mot korrupsjonen under Rajoy, og Podemos til venstre.
DB170529 Sánchez forsøkte å bli statsminister gjennom samarbeid med de to nye « opprørspartiene », det liberale mellompartiet Ciudadanos ( C ) til høyre, som også kjemper mot korrupsjonen under Rajoy, og Podemos til venstre.
DB170527 Med et åpent Facebookbrev lagt ut tirsdag kveld i det sangeren og låtskriveren selv omtaler som en monumentalt harme, en harme som han rettet blant annet mot statsminister Theresa Mays ( " liberale " ) innvandringspolitikk, og mot politikere generelt, som visstnok aldri var mål for terroren ( leseren har få andre valg enn å anta at attentatet på Jo Cox ifjor sommer ikke teller i denne sammenhengen, " fordi Islam " ).
DA170527 | Liberale verdier angripes ¶ Liberale verdier er under angrep på en rekke fronter under statsminister Netanyahus regjering i Israel.
DA170527 TRUER : Liberale krefter i Israel mener universelle verdier er på vikende front, og at nasjonalismen og intoleranse vokser under statsminister Benjamin Netanyahus regjering.
DA170527 Okkupasjonen kan ikke garanteres så lenge liberale grupper som vår fortsatt kan ytre seg i debatten.
DA170527 Men Shaul og hans aktivister er langt ifra de eneste som blir kalt alt fra « forrædere » og « fiende » av regjeringstoppene : Store deler av det liberale Israel angripes.
DA170527 Angrep på liberale
DA170527 ( NTB ) ¶ | Liberale verdier angripes ¶
VG170526 Jeg avslutter med å spørre om den særs uttalte Trump- og Brexit-kritikeren Anne Applebaum er optimist på det liberale demokratiets vegne, og etter et litt nedslående « nei », modererer hun seg, og sier at det finnes veier ut av dilemmaene og utfordringene vi står overfor.
VG170526 Demokratiet og det liberale samfunnet er ikke hugget i stein, det er en ustanselig samtale, som, om den dør ut, legger veien åpen for autoritære og illiberale krefter.
DB170526 Etter at Erdogans AK-parti fikk flertall og innledet grunnlovsendringene, forsvant de liberale uttrykkene gradvis.
BT170526 Å ha et rom rundt deg som er ditt og bare ditt, er noe av det vakreste vi har sikret oss i moderne, liberale demokratier.
AP170526 Drapsbølge rammet bloggere, homofile, minoriteter og liberale .
AA170526 - Den liberale , åpne verdensordenen er under press.
DB170525 Det er som vi til enhver tid er bare ett valg unna politisk sammenbrudd og slutten på det liberale hegemoni som har gitt oss vekst og fremskritt i hele etterkrigstida.
NL170524 Opphevelsen av vannscooterforskriften betyr at vannscootere heretter skal kunne brukes på lik linje med båter i de aller fleste områder, og gjør at Norge nå har et av de mest liberale regelverkene i Europa i henhold til vannscooter.
FV170524 Det skal sikre at de nye og liberale reglene blir kortvarige.
DB170524 Vi aner slutten på Nato, slutten på EU, slutten på liberale verdier, slutten på USAs makt i verden.
DB170524 I likhet med sin far, som døde i september 2000, er Justin medlem av Canadas liberale parti.
NL170523 Det er selvfølgelig ingen farbar vei å utløse harde og kollektive tiltak mot alle muslimer som bor i de liberale , vestlige demokratiene.
AP170523 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
BT170522 Styrkeforholdet mellom verdikonservative og liberale er forandret.
DN170521 I Europa hadde man gjerne sett at USA vektla liberale verdier og menneskerettigheter i utenrikspolitikken og ikke at det bare ble brukt som et sikkerhetspolitisk instrument, sier Melby.
DN170521 I Europa hadde man gjerne sett at USA vektla liberale verdier og menneskerettigheter i utenrikspolitikken og ikke at det bare ble brukt som et sikkerhetspolitisk instrument, sier Melby.
VG170520 Pressefolk flest var liberale og mislikte keiserens konservatisme.
VG170520 Keiseren og hans miljø vendte seg bort fra den liberale tenkningen som hadde preget det 19. århundret.
DN170520 Flere politikere fra Demokratene i Representantenes hus, samt liberale grupper, mener Trump må stilles for riksrett.
AA170520 Flere politikere fra Demokratene i Representantenes hus, samt liberale grupper, mener Trump må stilles for riksrett.
VG170519 Fellesnevneren er at de alle er unge, liberale , bryr seg svært lite om religion, snakker godt engelsk og sterkt misliker prestestyret.
DB170519 Det som forbauser er at husmannsånden har inntatt den såkalte liberale høyborgen til Dagbladet, som 18. mai formidler en rett og slett besk kritikk av en ung vågal kunstners 17. mai tale om Bjørnstjerne Bjørnson.
AP170519 Bård Larsen er historiker i den liberale tankesmien Civita.
DB170518 Norge vil også få et av de mest liberale regelverkene i Europa.
DB170518 Trump-kanalen Fox News har rast i ratingen, mens de utskjelte liberale mediene har økende oppslutning, ikke minst MSNBC som har overtatt førsteplassen.
BT170518 Valget plasserte en dyp bulk i Facebooks omdømme, og sved sikkert godt i Zuckerbergs liberale hipster-hjerte.
VG170516 Påstandene om det liberale Europas snarlige undergang viste seg å være betydelig overdrevet.
VG170516 Kommentar Etter Brexit, Donald Trumps valgseier og europeiske høyrepopulister fremmarsj ble Angela Merkel omtalt som det liberale Europas siste forsvarer.
VG170516 Etter Brexit, Donald Trumps valgseier og europeiske høyrepopulister fremmarsj ble Angela Merkel omtalt som det liberale Europas siste forsvarer.
VG170516 De forsvarer det liberale demokratiet, et sterkt EU og den atlantiske sikkerhetsalliansen.
DB170516 I dag er både kongefamilien og jenter i aller høyeste grad med når vi feirer det som en gang var blant Europas mest radikale, demokratiske og liberale konstitusjoner.
SA170515 Undersøkelser fra blant annet Portugal og Nederland, som har liberale lover, viser at dette har lite eller ingen innvirkning på den samlede bruken.
VG170514 Det sekulære, liberale demokratiet er nettopp et felles overbygg over de rykende uenige gruppene.
DB170514 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Beijing arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa i Beijing.
DB170514 Det skjedde fire dager etter at Sør-Korea valgte liberale Moon Jae-in til ny president og samtidig som Beijing arrangerte toppmøte om handel mellom Asia og Europa i Beijing.
AA170514 Testen kan være Nord-Koreas måte å teste den nyvalgte presidenten på, som er den første liberale og venstreorienterte lederen Sør-Korea har hatt på ni år.
SA170513 Testen kan være Nord-Koreas måte å teste den nyvalgte presidenten på, som er den første liberale og venstreorienterte lederen Sør-Korea har hatt på ni år.
AP170513 Sort = Kristendemokratene, Rødt = Sosialdemokratene, Blått = Ytre Høyres Alternativ for Tyskland, Brunt = Ytre venstres Die Linke, Grønt = De grønne, Gult = De liberale Fridemokratene ¶
DB170511 Jeg har liberale verdier og har fokus på menneskeverd.
DB170511 Den liberale filosofen Friedrich Hayek skrev at de « intellektuelle er organene som moderne samfunn har utviklet for spredning av kunnskap og ideer, og det er deres overbevisninger og meninger som fungerer som en sil alle nye forestillinger må passere før de kan nå massene ».
DN170510 Japanske yen var 0,2 prosent sterkere mot dollaren onsdag morgen, mens sørkoreanske won var 0,4 prosent sterkere enn dollar etter at den liberale Moon Jae-in vant det sørkoreanske presidentvalget tirsdag, skriver Financial Times.
DB170510 Og i Frankrike vant den liberale sentrumskandidaten Emmanuel Macron en knusende seier mot høyrepopulisten Marine Le Pen.
DB170510 La oss håpe at den blir at liberale verdier, fellesskap, toleranse og mangfold trumfer alenegang, populisme, frykt og splittelse.
DB170510 Blant de store vinnerne var de liberale og de grønne partiene.
BT170510 « Den nye skillelinjen i rike land er ikke mellom venstre og høyre, men mellom åpen og lukket », lød analysen fra det liberale tidsskriftet The Economist i fjor sommer.
VG170509 mai er det fem kandidater : Moon Jae-in, fra det demokratiske partiet, Hong Jun-pyo fra det liberale partiet, Ahn Cheol-soo fra folkepartiet, Yoo Seung-min fra Bareun-partiet, Sim Sang-jung fra lov og rett-partiet.
VG170509 | Professor : Moon Jae-in vil føre Sør-Korea nærmere Kina ¶ Liberale Moon Jae-in kan komme til å føre landet nærmere Kina og reforhandle plasseringen av USAs anti-rakett-system i Sør-Korea, sier professor Vladimir Tikhonov ved UiO.
VG170509 NY PRESIDENT : Med landets forrige president Park Geun-hye i fengsel utpekes liberale Moon Jae-in som ny leder for Sør-Korea.
VG170509 * Det var fem kandidater i valget : Moon Jae-in, fra det demokratiske partiet, Hong Jun-pyo fra det liberale partiet, Ahn Cheol-soo fra folkepartiet, Yoo Seung-min fra Bareun-partiet, Sim Sang-jung fra lov og rett-partiet.
VG170509 Den liberale politikeren kan komme til å ta Sør-Korea inn på en kurs hvor USA i større grad må vise sin lojalitet overfor demokratiet på den koreanske halvøya.
VG170509 mai er det fem kandidater : Moon Jae-in, fra det demokratiske partiet, Hong Jun-pyo fra det liberale partiet, Ahn Cheol-soo fra folkepartiet, Yoo Seung-min fra Bareun-partiet, Sim Sang-jung fra lov og rett-partiet.
DN170509 Den liberale Moon Jae-in, som er åpen for samtaler med Nord-Korea, vinner presidentvalget i Sør-Korea, melder BBC.
DN170509 | Liberale Moon Jae-in vinner presidentvalget i Sør-Korea ¶
DN170509 Liberale Moon Jae-in, som er åpen for samtaler med Nord-Korea, vinner presidentvalget i Sør-Korea, ifølge BBC.
DB170509 LR kan nok være med på Macrons markedsliberalisme, men bare de siste kan dele hans liberale kulturelle verdier.
DB170509 I andre valgomgang virkeliggjorde riktignok Macron den gamle drømmen til tidligere president Giscard d'Estaing fra 1984 om å « samle to av tre franske » rundt ei fane på den politiske midtbanen om liberale verdier balansert med sosial samvittighet.
AP170509 Liberale Moon Jae-in fra Minjoo ( det demokratiske enhetspartiet ) hadde ledet på meningsmålingene i flere måneder da de 13.964 stemmelokalene i Sør-Korea klokken 06 lokal tid tirsdag åpnet for det viktige valget der den avsatte og fengslede president Park Geun-hyes etterfølger skulle utpekes.
AP170509 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
VG170508 Utfallet kan dermed bli bestemt av et flertall av liberale dommere.
SA170508 « På grunn av den liberale våpenlovgivningen blir det hver eneste dag skutt og drept over 40 personer i USA », skriver Jan Økland.
SA170508 Realiteten er imidlertid at den liberale våpenlovgivningen i USA innebærer at amerikanerne selv dreper ca. 15.000 medborgere i året med skytevåpen.
SA170508 150.000 mennesker ha mistet livet primært som et resultat av konsekvensene av denne liberale politikken.
DN170508 Den liberale kandidaten Moon Jae-in ligger best an til å vinne presidentvalget i Sør-Korea tirsdag.
DN170508 I tillegg til CDU ( svart ) er det de liberale FDP ( gul ) og De grønne ( grønn ).
DN170508 For det første må han vise at han kan klare å samle Frankrike, som i dag politisk sett er delt mellom det liberale urbane og den konservative og mer populistiske landsbygda.
DB170508 Men vi lever i 2017, og vi verdsetter meningsutveksling, ytringsfrihet og andre deilige liberale rettigheter høyere enn noen gang.
DA170508 Perspektivmeldingen og prognosen med et nytt rekordår i familieinnvandring viser at Norge ikke har råd til flere liberale innvandringseksperimenter », skriver de i kronikken.
BT170508 inntil nylig et ganske ubeskrevet blad i fransk politikk, selv om hans to år som økonomi- og arbeidsminister i Manuel Valls sosialistregjering under president Hollande frem til august i fjor gjorde ham både kjent og beryktet, blant annet som forkjemper for et meget omstridt lovforslag om nye, mer liberale regler innenfor arbeidslivet ( El Khomri-loven av 2016 ).
AP170508 Enkelte eksperter er imidlertid kritiske til om den liberale og EU-vennlige politikeren vil klare det.
AP170508 Enkelte eksperter er imidlertid kritiske til om den liberale og EU-vennlige politikeren vil klare det.
AP170508 Nå kan det se ut som det har kommet en motreaksjon, og en bevissthet rundt at man ikke kan ta de liberale verdiene EU er bygget på for gitt.
AP170508 Det har vært viktig at de liberale elitene er blitt oppmerksomme på problemene som oppstår som resultat av økonomisk omstilling, mener Kristin Clemet.
AA170508 I tillegg til CDU ( svart ) er det de liberale FDP ( gul ) og De grønne ( grønn ).
AA170508 I tillegg til CDU ( svart ) er det de liberale FDP ( gul ) og De grønne ( grønn ).
AA170508 For det første må han vise at han kan klare å samle Frankrike, som i dag politisk sett er delt mellom det liberale urbane og den konservative og mer populistiske landsbygda.
VG170507 For det første må han vise at han kan klare å samle Frankrike, som i dag politisk sett er delt mellom det liberale urbane og den konservative og mer populistiske landsbygda.
VG170507 Det er en seier for det åpne og liberale Frankrike.
VG170507 Hvis Macron vinner i Frankrike er det en stor og velkommen seier for det liberale sentrum i europeisk politikk.
DN170507 - Han profilerer det liberale prosjektet med sosialliberale verdier.
DN170507 - Han profilerer det liberale prosjektet med sosialliberale verdier.
DN170507 I høyrepressen i Polen har Batory Foundation fått kraftig kritikk for å favorisere venstrevridde og liberale organisasjoner, LHBT-aktivister og feminister.
DB170507 Flertallet misliker Le Pen, men har også problemer med den « altfor liberale bankmannen Macron ».
DB170507 Meningsmålinger viser at flertallet misliker Le Pen, men har også problemer med den « altfor liberale bankmannen Macron ».
VG170506 Her er det få som stemmer på den liberale Europa-optimisten Emmanuel Macron.
VG170506 Allerede før valgresultatet er klart, er det mulig å forutse hvem som vil stemme på den liberale sentrumskandidaten Emmanuel Macron, og hvem som vil stemme på den innvandringskritiske høyrepopulisten Marine Le Pen fra Nasjonal Front.
AP170506 Ytre venstre-velger Philippe Hauët beskriver seg selv som en globaliseringsmotstander og synes det er vanskelig å stemme på liberale Emmanuel Macron.
AP170506 Philippe Hauët beskriver seg selv som en globaliseringsmotstander og synes det er vanskelig å stemme på liberale Emmanuel Macron.
AP170506 I andre runde står det mellom den liberale sentrumskandidaten Emmanuel Macron og ytre høyres Marine Le Pen.
DA170505 Venstrefrontens presidentkandidat Jean-Luc Mélenchon, som røk ut i første runde av presidentvalget, støtter verken Marine Le Pen fra ytre høyre eller den liberale og EU-vennlige kandidaten Emmanuel Macron.
AP170505 Reuters peker på at den trolig påtroppende franske presidenten har skapt seg en sirkel av likesinnede, unge liberale ledere i Europa.
AP170505 Han hadde nylig middag Belgias 41 år gamle statsminister Charles Michel og statsministeren i Luxembourg Xavier Bettel ( 44 ) Denne nye generasjonen av unge, liberale EU-vennlige ledere kalles Erasmus-generasjonen.
AP170505 Reuters peker på at den trolig påtroppende franske presidenten har skapt seg en sirkel av likesinnede, unge liberale ledere i Europa.
AP170505 Han hadde nylig middag Belgias 41 år gamle statsminister Charles Michel og statsministeren i Luxembourg Xavier Bettel ( 44 ) Denne nye generasjonen av unge, liberale EU-vennlige ledere kalles Erasmus-generasjonen.
AA170505 Venstrefrontens presidentkandidat, Jean-Luc Mélenchon, som røk ut i første runde av presidentvalget, støtter verken Marine Le Pen fra ytre høyre eller den liberale og EU-vennlige kandidaten Emmanuel Macron.
AA170505 Både Marine Le Pen fra ytre høyre og liberale Emmanuel Macron benyttet siste dag av valgkampen til å komme med harde utfall mot hverandre.
AA170505 Venstrefrontens presidentkandidat Jean-Luc Mélenchon, som røk ut i første runde av presidentvalget, støtter verken Marine Le Pen fra ytre høyre eller den liberale og EU-vennlige kandidaten Emmanuel Macron.
AA170505 Ikke bare snakker Macron varmt om EU, liberale verdier og internasjonale frihandelsavtaler.
DB170504 Å si at Trump ikke har spesielt mye støtte i den liberale bastionen på USAs østkyst, er en underdrivelse.
DB170504 Kløften mellom et radikalt venstre som motsatte seg mer integrasjon i et liberalistisk EU og et sentrumsorientert venstre som fremmet EUs tilpasningspolitikk på liberale premisser ble uoverkommelig.
AP170504 Han har kjempet for liberale verdier.
AA170504 Han har kjempet for liberale verdier.
VG170503 LES : Macron er mannen det liberale Europa venter på ¶
VG170503 Det liberale Europa jublet.
DB170503 I frykten for at såkalte liberale « signaler » skal gjøre Norge til et mål for menneskesmuglere, har innstrammingene på feltet gjort landet vårt til et av de strengeste i Europa.
BT170503 Også legemiddelmyndighetene kommer under press for å godta mer liberale kriterier for blåreseptrefusjon.
BT170502 Den verdikonservative fløyen frykter moralsk forvitring og velgerflukt, mens de liberale og mer pragmatiske ønsker å tiltrekke seg velgere utenfor det stadig krympende grunnfjellet, og søke makt til venstre.
AP170501 Det har skjedd med det liberale partiet, med kristeligdemokratene og til en viss grad også med sosialdemokratene.
AP170501 Bare få dager før andre valgomgang leder den liberale og EU-vennlige Macron med mellom 18 og 22 prosentpoeng på målingene.
AP170501 Det har skjedd med det liberale partiet, med kristeligdemokratene og til en viss grad også med sosialdemokratene.
AP170501 Bare fem dager før andre valgomgang leder den liberale og EU-vennlige Macron med mellom 18 og 22 prosentpoeng på målingene.
SA170430 Dette er et vanlig resonnement i det ytterste venstre, hvor forakten for det liberale står sterkt, men det er ikke akkurat å forvente fra en avis som i sin formålsparagraf skal ha « en liberal grunnholdning ».
DB170430 KrFs landsmøte ble en seier for partiets moderate og mer liberale krefter.
VG170429 Demokratene og de liberale kjemper mot ham, og jeg skjønner ikke hvorfor.
DB170429 Samtidig er det viktig å påpeke at både ahmadiyya-islam og de muslimske miljøene som ønsker en norsk, humanistisk islam, ikke nødvendigvis er liberale etter vestlig målestokk, men er å anse som moderate, ispedd varierende grad av reaksjonære trekk.
DB170429 Det er nok dessverre lenge til Norge vil bli vitne til reelle liberale muslimske menigheter som bifaller kvinnelige imamer, eller genuint inkluderende moskeer.
AP170429 Slik er vilkårene for Holocaust blitt beskrevet av toneangivende teoretikere, for eksempel sosiologen Zygmunt Bauman og den liberale tenkeren Friedrich Hayek.
AA170429 Soros er blitt en viktig politisk hoggestabbe for Orbán, som mener den ungarskfødte finansmannen prøve å undergrave den ungarske regjeringen ved å fremme liberale ideer.
DB170428 I dag taler partiet ofte små og mellomstore bedrifters og de liberale prinsippers sak, uten helt å lykkes med å nå de store masser.
DB170428 Senterpartiet stjeler distriktsvelgerne, og Høyre og Frp konkurrerer om verdivelgerne : Nasjonalkonservative kristne som frykter kulturkamp og innvandrere på den ene fronten, og mer moderate og liberale kristne på den andre.
DB170428 Partiets landsmøte viser at KrF strekker ut en hånd mot moderate og mer liberale velgerne, noe den kontante vrakingen av forslaget om omkamp rundt ekteskapsloven viser.
DA170428 Det vil være verre dersom fem år med Macrons liberale økonomiske linje skulle forårsake at Le Pen vil komme sterkere tilbake ved neste valg, sier enkelte.
BT170427 Han minner mest om leder av et av Europas liberale partier, du vet : de med 5 prosents oppslutning.
VG170426 Sosialisten Mélenchon vet altså ikke hva som smerter mest : Den høyreradikale eller den liberale kandidaten ( gjerne omtalt som « bankmannen » ).
VG170426 Selv om Le Pen helst snakker om at kalifatet er i ferd med å sluke det franske folket, og Mélenchon prater om det kapitalistiske systemet i krig mot folket og arbeiderklassen, er de skjønt enige om at tilværelsens elendighet har sitt utspring i den samme liberale livmor.
VG170426 Referansepunktet er alltid det samme : Den liberale orden.
VG170426 Også her var man enige om at det liberale i vid og snever forstand måtte sendes på historiens skraphaug.
VG170426 Og hvorfor skulle Mélenchon ønske å vite det, all den tid Le Pen og han selv langt på vei forakter det samme : Den liberale europeiske tradisjonen og dertil hørende eliter ?
VG170426 Nå som første fase i det franske valget er over, er det mange Europa-tilhengere og forsvarere av det liberale demokratiet som puster lettet ut.
VG170426 Men som det er blitt sagt mange ganger : I urolige tider med stor indre konflikt er den liberale statsmakten utsatt og kan i verste fall gå i stykker.
VG170426 MOT DET LIBERALE : - Mange sosialister setter sin lit til figurer som den venstrepopulistiske presidentkandidaten Jean-Luc Mélenchon, selv om de autoritære preferansene hans er velkjente, skriver Bård Larsen.
VG170426 Det viktigste sammenfallet mellom Le Pen og Mélenchon er nok likevel forakten for det liberale , gjerne omtalt med den luftige termen « nyliberalisme ».
VG170426 Det ligger i det liberale og i toleransens natur, at politiske predatorer kan hamre løs på institusjoner og sedvaner som er basert på gjensidig tillit, og i verste fall lykkes.
VG170426 Den liberale Emmanuel Macron vant over den reaksjonære Marine Le Pen, og ligger klart best an til å vinne i den avgjørende runden.
VG170426 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170426 Blant mange venstreradikale har aldri det liberale demokratiet blitt anerkjent, noe som følger naturlig av et radikalt og revolusjonært grunnsyn.
VG170426 Begge er enige om at de representerer det egentlige folket og at den liberale orden er dets fiende.
AA170426 Han er blitt en viktig politisk hoggestabbe for Ungarns statsminister Viktor Orbán, som mener Soros forsøker å undergrave den ungarske regjeringen ved å fremme liberale ideer.
AA170426 At norgeshistoriens mest liberale regjering ikke har liberalisert langt mer på saker som alkohol og åpningstider, kan KrF ta æren for.
VG170425 Skal pengene våre som i prinsipp skal brukes til demokratifremmede tiltak, det vil si til det sivile samfunnet som inntil nå takket være en forholdsvis pluralistisk fordeling av 'demokrati-styrkende midler' har holdt liberale og pro-europeiske verdier i livet i Polen.
VG170425 For å si det rett ut, ligger nå skjebnen til polske liberale , pro-demokratiske sivile organisasjoner som har fremmet kvinne- og minoritetsrettigheter, kjempet for miljøsaker eller for en kjønnsnøytral ekteskapslov på skjebnen til et påskelam.
VG170425 Dette vil sikre at EØS-midlene fordeles i samsvar med liberale , demokratifremmende og pluralistiske prinsipper, slik de er tiltenkt.
AA170425 Vi i Norge, som liker å se på oss selv som både liberale og likestilte, henger fortsatt etter med en gammeldags politikk som diskriminerer flere grupper fra å lovlig søke hjelp til å oppnå sitt høyeste ønske - et eget barn.
VG170424 Uten noe tradisjonelt og etablert parti kan Macron oppleve at de etablerte partiene uten president blir styrket - og en president Macron kan møte problemer med å få i gjennom sine liberale økonomiske reformer.
VG170424 Mannen de liberale håper på ¶
DN170424 Uttalelsen mandag kom dagen etter at det ble klart at den liberale sentrumskandidaten Macron og Le Pen gikk videre til andre runde i presidentvalget.
DN170424 På den økonomiske fronten blir det påpekt at det er to liberale programmer, men på ulike vis.
DB170424 Ceci om hvordan de transkriberte foredraget til Murray, og sendte ut forskjellige utgaver til andre forskere, både med og uten Murrays navn, til konservative og liberale , for en evaluering.
AA170424 Det programmet Le Pen er gått til valg på bryter med viktige europeiske liberale verdier og innebærer betydelig usikkerhet om veien videre og for Frankrikes rolle i Europa, sier Brende.
AA170424 - Det programmet Le Pen er gått til valg på bryter med viktige europeiske liberale verdier, sier utenriksminister Børge Brende ( H ).
VG170423 Les om Macron : Emmanuel Macron er mannen Europas liberale håper på ¶
VG170423 Men vinner Macron demonstrerer han at Europas liberale kjerne holder stand mot populister, enten de er dyprøde eller mørkeblå.
VG170423 Macron, med hans lille erfaring og svært liberale økonomiske politikk, kommer neppe til å gjøre noe bedre. 4 : Macron er ung og pen.
VG170423 Men vinner Macron demonstrerer han at Europas liberale kjerne holder stand mot populister, enten de er dyprøde eller mørkeblå.
VG170423 Men også svenske politikere har sett at deres liberale innvandringspolitikk ikke var bærekraftig, sier hun.
DB170423 Det programmet Le Pen er gått til valg på bryter med viktige europeiske liberale verdier og innebærer betydelig usikkerhet om veien videre og for Frankrikes rolle i Europa, sier Brende.
DB170423 Metoden var å idiotforklare den liberale venstresiden.
DB170423 Han hatet den liberale medieeliten, New York Times, sveklingene på venstresiden, rappere, feminister, osv osv.
AP170423 Med sin liberale politikk og sterke støtte til EU, er han på mange måter Marine Le Pens rake motsetning.
AP170423 Samtidig er liberale Macron, som har tilhengere som vifter med EU-flagg på sine arrangementer, favoritt til å bli ny president.
AP170423 Med sin liberale politikk og sterke støtte til EU, er han på mange måter Marine Le Pens rake motsetning.
DN170422 - Når det allerede i dag er sårbarhetskriterier ser det ut som de liberale er lurt med på dette kompromisset ?
DA170421 - Myten om at vi har vært så liberale og naive, er fullstendig feil.
DA170421 - Myten om at vi har vært så liberale og naive, er fullstendig feil.
VG170420 I forbindelse med sistnevnte tema setter Rolness duoen opp mot « liberale , sekulære og ateistiske bloggere/forfattere/forleggere i f.eks.
AP170420 I helgen stemte tyrkerne seg litt lenger bort fra det liberale demokratiet.
AP170420 Har den åpne og liberale verden, som vi fortsatt bør forsvare, noen problematiske sider som må tas mer på alvor ?
VG170419 Han og den liberale komikeren Jon Stewart fra the Daily Show utviklet et slags merkelig gjensidig respektfullt vennskap og opptrådte stadig i hverandres programmer for godmodig krangling.
DB170419 Det er usikkert nøyaktig hva slags « liberale » ytringer Khan postet på sine sosiale medier som førte til anklagen, men ifølge Reuters skal det ha vært en ny ytring som fikk medstudentene til å gå amok.
DB170419 Perspektivmeldingen og prognosen med et nytt rekordår i familieinnvandring viser at Norge ikke ha råd til flere liberale innvandringseksperimenter.
DB170419 Et forslag Hadia Tajik i 2009 avslørte at Jens Stoltenberg hadde lurt inn i regjeringsplattformen uten dekning i AP'S program, og som dagens liberale partiledelse kjemper mot.
DA170419 Pils i park er en av de alkoholpolitiske diskusjonene som bør bikke den liberale veien.
DA170419 LEDER : Pils i park er en av de alkoholpolitiske diskusjonene som bør bikke den liberale veien, skriver Bjørn G.
AP170419 I Europa har vi fått en samling i bunn av landene som ikke vil ta imot noen som helst, mens de tradisjonelle liberale landene kaver.
VG170418 Siden Labour og De liberale har sagt de vil stikke kjepper i hjulene for brexitforhandlingene er det bra at hun fremskynder det og sikrer seg backing, sier Greg Haran og legger til : ¶
SA170418 | Fareed Zakaria : De liberale må unngå Trump sinnforvirringssyndrom ¶
VG170417 Les også : Dette er mannen det liberale Europa håper på ¶
VG170417 Den liberale befolkningen i storbyene og på kysten protesterer mot grunnlovsreformen som fjerner statsministerposten, svekker nasjonalforsamlingen og gjør det mulig for presidenten å sitte til 2029.
SA170417 AFTENBLADET MENER : Det er avgjørende for den liberale rettsstaten at vi har en uavhengig påtalemyndighet med ressurser til å håndtere det nye kriminalitetsbildet.
DB170417 - Tror du protestene har vært organisert av OFA og andre liberale nettverk ?
DB170417 Jared Kushner og Ivanka Trump er om ikke annet - som New Yorkere flest - nokså sosialt liberale .
DB170417 Men det viste seg at reglene for ekteskap var langt mer liberale .
AP170417 Ingen skal beskylde Høyre for å være liberale i innvandringspolitikken, og det har åpenbart vært viktig å gjøre dét helt klart.
VG170416 NEI-VELGERE : I det liberale Cihangir-området har paret Yasin Cem Candemir ( 31 ) og Tugce Arioz ( 32 ), nettopp avlagt sine nei-stemmer.
VG170416 Selv om de liberale kreftene har lang tradisjon, og selv om landet ( på papiret ) har vært et demokrati i 65 år, har regimekritikere, minoriteter og annerledestenkende alltid blitt nedprioritert - ved behov.
VG170416 Samtidig er Erdogan forhatt blant eliter på kysten og i storbyenes liberale befolkning, som frykter en diktator med islamistisk tilsnitt.
VG170416 At han ble fødselshjelper for den liberale moderniteten kan kalles et paradoks ; « indirekte og i strid med sine intensjoner bidro han til fremveksten av toleranse, pluralisme, liberalisme og det moderne økonomiske samfunnet », skriver Humbolt-professor Heinz Schilling i den ferskeste tilveksten av kritiske Luther-biografier, « Rebell i
DA170416 LES OGSÅ : Liberale splittet og svekket ¶
DA170416 LES OGSÅ : Liberale splittet og svekket ¶
DB170415 Khan ble angrepet dagen etter at han deltok i en debatt der han snakket om sine liberale religiøse meninger.
DB170415 Baldwin selv har aldri lagt skjul på sine liberale politiske standpunkter.
DB170415 Den liberale og kulturradikale æra er nok en gang over.
DB170414 I en verden hvor folk som Trump og Putin setter dagsorden er det ikke mange liberale fyrtårn igjen.
DA170414 Torsdag avslørte statsminister Justin Trudeaus' liberale regjering flere detaljer rundt den foreslåtte cannabis-lovgivingen, som vil tillate alle over 18 år å skaffe seg og selge en begrenset mengde cannabis for privatbruk, skriver den canadiske avisa Global News.
DA170414 Torsdag avslørte statsminister Justin Trudeaus' liberale regjering flere detaljer rundt den foreslåtte cannabis-lovgivingen, som vil tillate alle over 18 år å skaffe seg og selge en begrenset mengde cannabis for privatbruk, skriver den canadiske avisa Global News.
AP170413 Mange liberale aktivister mener at strukturene i samfunnet gjør at minoriteter, spesielt svarte, har det vanskeligere, kommer dårligere ut og blir dårligere behandlet av for eksempel politiet.
AA170413 Den drepte mannen studerte journalistikk og var tidligere på dagen med i en debatt der han ytret sine liberale religiøse synspunkter.
VG170412 Og vi skal hegne om de liberale frihetsverdiene som virker så provoserende på islamister.
VG170412 Det sier sitt at Sverige med sin liberale innvandringspolitikk og nøytralitet rammes av terror.
VG170412 Det handler om at Vesten er vantro og liberale .
VG170412 Vi må være i forkant og benytte handlingsrommet innenfor det liberale demokratiet for å begrense terroristenes handlingsrom.
AP170412 « Men den er trolig den filmen liberale amerikanere desperat trenger akkurat nå.
AA170412 Han er blitt en viktig politisk hoggestabbe for Órban, som mener Soros forsøker å undergrave den ungarske regjeringen ved å fremme liberale ideer. ( ©NTB ) ¶
VG170411 De tre første punktene handler om « vantro », liberale , sekulære samfunn.
DA170411 Men myndighetene har holdt på retorikken om å være liberale i innvandringspolitikken.
DA170411 - Terrorister skal ikke få endre vårt levesett, sier vi gjerne her i den vestlige, liberale delen av verden.
VG170409 Hvert anslag kommer til å utfordre våre liberale verdier.
VG170409 Trump vil til og med forby det kildevernet liberale , demokratiske styresett har respektert i generasjoner, og som er brysomt for Makta.
AP170409 Johansson advarer kraftig mot å gå tilbake til de mer liberale reglene flere av hans partifeller vil ha kongressen til å vedta.
VG170408 Jeg forsøkte å si noe høyt om fordommer, manglende kunnskap, kolonihistorien, leste Ziauddin Sardar, Reza Aslan, Tariq Ramadan og Irshad Manji, jeg prøvde i mange år å være en ambassadør for de såkalte liberale muslimer, først ved å engasjere meg i debatter, analysere pressens menn, senere mer observerende, tvilende, skeptisk, spent overfor de mange nye stemmene som hevet islams flagg - men så eksplodere
BT170408 Et problem med liberale verdier, er at de alltid møter opp i døren når det er snakk om forbud.
VG170407 Nå er våren i Stockholm inntil videre ødelagt av det som mer og mer tyder på er terrorens heslige ansikt, og vi føler alle med broderfolket, dette et av Europas mest inkluderende folk, trävliga, imøtekommende og liberale som de er.
DN170407 Siden da har retten bestått av fire dommere som betraktes som liberale og fire som anses som konservative.
DA170407 Morse havner midt i kryssilden mellom ekstrem konservatisme og sterke liberale krefter.
AP170407 Fire av dommerne betraktes som liberale og fire, inkludert Gorsuch, anses som konservative.
AP170407 Den niende, 80 år gamle Anthony Kennedy, som ble utnevnt av Ronald Reagan i 1980, er ofte på vippen og stemmer noe oftere med de liberale enn de konservative.
AP170407 Byrådet har sendt et forslag om mer liberale skjenkeregler i Oslo ut på høring.
AA170407 Fire av dommerne betraktes som liberale og fire, inkludert Gorsuch, anses som konservative.
AA170407 Den niende, 80 år gamle Anthony Kennedy, som ble utnevnt av Ronald Reagan i 1980, er ofte på vippen og stemmer noe oftere med de liberale enn de konservative.
AA170406 Siden da har retten bestått av fire dommere som betraktes som liberale og fire som anses som konservative.
DB170405 Flere amerikanske medier har tidligere skrevet at Trump vil bruke datteren for å fremme liberale verdier om blant annet likestilling.
AA170405 Islamsk Råd Norge sår tvil om de har liberale holdninger, mener styreleder i Det mosaiske trossamfunn Ervin Kohn.
VG170404 En anonym kilde sier til den liberale , russiske avisen Kommersant at russisk etterretning hadde informasjon om at et terrorangrep mot St.
DA170404 Den liberale , russiske avisa Kommersant siterer en ikke navngitt kilde som sier at russisk etterretningstjeneste hadde opplysninger om at et terrorangrep var under planlegging i St.
DA170404 JAFFA ( Dagsavisen ) : To uker før folkeavstemningen som kan gi president Recep Tayyip Erdogan mer makt, er de liberale kreftene svekket.
DA170404 De liberale kreftene er svekket foran den skjebnesvangre folkeavstemningen i Tyrkia, der president Erdogan kan bli gitt utvidet makt.
DA170404 Begge de liberale tradisjonene i Tyrkia er i dag svekket : ¶
DA170404 | Liberale splittet og svekket ¶
AP170404 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
AA170404 Den liberale , russiske avisa Kommersant siterer en ikke navngitt kilde som sier at russisk etterretningstjeneste hadde opplysninger om at et terrorangrep var under planlegging i St.
VG170403 Mens Egypts liberale demokratiaktivister uttrykte fortvilelse i sosiale medier, utviste al-Sisi stor tilfredshet med Trumps valgseier.
DB170403 Liberale standpunkt som ja til altruistisk surrogati ble vedtatt, men utredning av aktiv dødshjelp falt.
DB170402 Ifølge nettsida til den liberale tankesmien Media Matters for America har han også hevdet at amerikanske myndigheter var involvert i Oklahoma City-bombingen i 1995 og skytingen i byen Aurora, i tillegg til massakren på Sandy Hook barneskole.
VG170401 Mellom by og land, liberale og verdikonservative, kristne og sekulære.
VG170331 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170331 - Det er vår tids sivilisasjonskamp, og den står mellom liberale og antiliberale ideer, sa Grande.
SA170331 Jeg håper liberale og tolerante deler av samfunnet noterer seg dette, og investerer mer tid til å fange opp de ekskluderte stemmene.
SA170331 - Og så har disse « ekskluderte » folkegruppene tendert å være mindre liberale enn de som tidligere har vært en del av den politiske debatten.
DN170331 Venstres liberale verdier går rett inn i en sivilisasjonskamp, mener Skei Grande ¶
DN170331 Det er vår tids sivilisasjonskamp, og den står mellom liberale og anti-liberale ideer, sa partilederen.
DB170331 « Det er vår tids sivilisasjonskamp, og den står mellom liberale og anti-liberale verdier, » sa Trine Skei Grande i påningstalen til sine egne i ettermiddag.
DB170331 Sammen med kampen for en allmenn, offentlig skole og for et eget norsk skriftspråk samlet Venstre alt fra liberale intellektuelle til bedehusfolk på Vestlandet, avholdsbevegelsen og målfolk.
AP170331 I sin tale kom Trine Skei Grande med et varmt forsvar for liberale verdier.
AP170331 Grande pekte på at deres liberal søsterparti D66 gjorde det bra i valget i Nederland nylig, at en ny liberal kandidat, Emmanuel Macron, ligger godt an i presidentvalget i Frankrike, og pekte også på Canadas statsminister Justin Trudeau som en som står for liberale verdier.
AP170331 - Vår tids sivilisasjonskamp står mellom liberale og anti-liberale ideer, sa hun.
AA170331 - Det er vår tids sivilisasjonskamp, og den står mellom liberale og antiliberale ideer, sa Grande.
VG170330 | Emmanuel Macron er mannen Europas liberale håper på ¶
VG170330 Nederland, fattet de liberale Europa håp.
VG170330 Det mest sannsynlige nå er at den liberale EU-tilhengeren Macron står som seierherre etter det franske presidentvalget.
VG170330 Da gjenstår bare valget i Tyskland til høsten, så kan kanskje det liberale , demokratiske Europa enes om at 2017 står i kontrast til fjorårets Brexit-seier i Storbritannia og Trumps triumf i USA.
VG170330 Da Geert Wilders gikk tapende ut av parlamentsvalget i Nederland, fattet de liberale Europa håp.
FV170330 Om det liberale Venstre.
DB170330 Landet som forsøkte å forsvare liberale verdier, men som noen ganger feilet.
DB170330 I den polariserte debatten som fulgte, har generalsekretær Mehtab Afsar misbrukt liberale verdier til å forsvare en illiberal praksis.
AP170330 Dagen før partitoppene samles på Sunnmøre, skriver Aftenpostens Frank Rossavik i en kommentar at « Venstre er modent for nedleggelse », og at det liberale mellompartiet har enda større utfordringer frem mot stortingsvalget til høsten enn det SV har.
AP170330 Afghanistan-veteranen Kimberly Jung begynner gjerne med det berømte sitatet fra den franske liberale økonomen og politikeren Claude Frédéric Bastiat når hun skal presentere prosjektet sitt : Rumi Spice.
AA170330 Den opprinnelige loven i den generelt konservative sørstaten har vært et av stridstemaene i den generelle kulturkonflikten mellom konservative og liberale i det moderne Amerika.
DB170329 Flere amerikanske medier har tidligere skrevet at Trump vil bruke datteren for å fremme liberale verdier om blant annet likestilling.
BT170329 Eurovision er ikke musikalsk viktig, men er blitt løftet frem som en fest for toleranse og liberale verdier og mot utenforskap, hat og fordommer.
AP170329 - Nei, den generelle oppfatningen er at dette er et middel for å marginalisere og dempe innflytelsen til den liberale opposisjonen, sier Ørstavik.
AP170329 - CEU er et universitet som plasserer seg tydelig i den liberale vestlige tradisjonen.
AP170329 - Nei, den generelle oppfatningen er at dette er et middel for å marginalisere og dempe innflytelsen til den liberale opposisjonen, sier Ørstavik.
AP170329 - CEU er et universitet som plasserer seg tydelig i den liberale vestlige tradisjonen.
DN170328 Den liberale sentrumspolitikeren Emmanuel Macron ligger svært godt an til å vinne det franske presidentvalget, viser en ny meningsmåling.
DB170328 - Og dersom vi skulle hatt et fjerde punkt så er det liberale verdier, som det er større grunn til å hegne om enn noen gang.
DB170328 - Chiles liberale lovgivning rundt vann har gjort at familiene som lever i distriktet med store avokadoplantasjer, nå blir tvunget til å rasjonere deres eget forbruk markant.
AA170328 Den liberale sentrumspolitikeren Emmanuel Macron ligger svært godt an til å vinne det franske presidentvalget, viser en ny meningsmåling. 39-åringen, som tidligere har vært økonomiminister i sosialistregjeringen, ligger ifølge målingen an til å få 24 prosent oppslutning i valgets første runde, mens Nasjona
VG170327 « Sannlighet er den virkelighetsoppfatningen som man intuitivt føler er riktig, uten å ta hensyn til liberale oppfatninger om fornuft og logikk.
VG170327 De har synspunkter på politikk og juridiske spørsmål som går i retning av liberale holdninger som mange ikke-muslimske nordmenn vil dele, sier Vogt.
VG170327 Ahmadiyyaene er i tillegg mer liberale i mange samfunnsspørsmål.
VG170327 - De har en del liberale synspunkter på en del ting, og avviser absolutt alle former for jihad.
VG170327 - Liberale synspunkter ¶
DB170327 Vi lever i ei tid da folkestyret, rettsstaten og liberale verdier er under konstant angrep fra flere hold.
BT170327 Slik kan du sende meninger til oss ! | Liberale verdier i BT ¶
BT170327 Igjen et klart brudd med liberale verdier.
BT170327 BT har selvsagt full anledning til å kritisere KrFs standpunkt i denne saken, men det blir noe påtatt når lederskribenten skyver sin egen liberalitet foran seg i et forsøk på å belære KrF om liberale verdier og toleranse.
DA170326 Det kan utfordre det liberale demokratiets legitimitet, og røske opp i etablerte mønstre for hvordan partiene konkurrerer seg imellom.
VG170325 I 1993 fikk byggverket navnet Den europeiske union, en helt usedvanlig konstruksjon i verdenshistorien - en frivillig sammenslutning mellom selvstendige nasjonalstater, basert på demokratiske prinsipper, liberale verdier og rettsstatstenkning.
VG170324 Sist, men ikke minst, legger populismen et stort press på liberale institusjoner.
VG170324 Et lettelsens sukk kunne høres fra liberale og moderate krefter over hele Europa da det ble klart at Geert Wilders og hans parti Frihetspartiet ( PVV ) fikk lavere oppslutning enn forventet i det nederlandske valget.
VG170324 Det viktige nå i ukene og månedene framover er å jobbe mer målretta for å løse de utfordringene som gir grobunn for populisme, samtidig som vi er kompromissløse forsvarere av menneskeverd og liberale ideer.
VG170324 Tyskland er det liberale Europas politiske fyrtårn.
AP170324 Etter at dommer Antonin Scalia ( 79 ) døde i februar i fjor, har domstolen bare hatt åtte dommere - fire liberale og fire konservative.
AP170324 Her er de seks verkene som setter liberale Brussel på prøve.
AA170324 Noen hevder EU styrker de liberale demokratiene, mens andre mener nasjonalstatene må gjenvinne mer kontroll.
AA170324 Kriser og proteksjonisme : Den store konteksten for implementering av EEC er imidlertid det liberale regiment som ble bygd på ruinene av andre verdenskrig.
AA170324 Liberale demokratier skal ikke bare håndtere ulike, men også uforenelige oppfatninger og målsettinger.
AP170323 Hver gang det smeller, blir det vanskeligere å få gehør for liberale motargumenter.
VG170322 Trygghet for staten og for livene slik de leves i frie liberale demokratier er et absolutt krav til de som styrer oss.
VG170322 Skal de liberale demokratiene slik vi kjenner dem overleve er de nødt til å vinne kampen mot terroren.
VG170322 Fra ekstreme islamistiske grupper som har som mål å ramme Vesten, drepe sivile, spre frykt og usikkerhet og gjennom det får våre liberale demokratier til å rakne.
AA170322 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
VG170321 Tyrkia og Russland minner europeerne om at liberale verdier og demokrati ikke er noe selvsagt.
VG170321 Det liberale sentrum vant det nederlandske valg.
DN170321 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
AP170321 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
AA170321 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
AP170320 - Dette står om intet mindre enn det liberale demokratiets fremtid, sa Schiff.
AA170320 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
AA170320 Styrkeforholdet er nå 4 - 4 mellom konservative og liberale dommere.
AA170320 Når man snakker om høyesterettsdommerne som konservative og liberale , mener man først og fremst deres syn på hvordan grunnloven skal tolkes.
VG170319 FOLKEAVSTEMNING I TYRKIA : Pinar Uzun ( 25 ) leder nei-kampanjen i liberale Kadikoy i Istanbul.
VG170319 Ett av unntakene er bryggen i Kadikoy på den asiatiske siden av Bosporosstredet, regnet som ett av de mest liberale områdene i Istanbul.
VG170318 Serien kan åpenbart bli lest som nok et innlegg i innvandringsdebatten fra den liberale og sosialistiske presse.
SA170317 Under årsmøtet i Åpen Folkekirke i januar ble valget av Braut av enkelte omtalt som et taktisk valg, for å berede grunnen for mer liberale biskoper under de kommende bispevalgene i Oslo og Nidaros.
SA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
SA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
SA170317 * Ble valgt med åtte mot fem stemmer i Kirkerådet i desember i fjor, til tross for at den liberale organisasjonen Åpen folkekirke har flertall i rådet.
DB170317 Hollywood-stjernas mor jobbet for det liberale partiet, og til slutt ble hun faktisk pressesekretær for statsminister Pierre Trudeau.
DA170317 Der har partiet sine kjernevelgere ; de sosialt liberale godt utdannede urbane innbyggerne.
DA170317 Under årsmøtet i Åpen Folkekirke i januar ble valget av Braut av enkelte omtalt som et taktisk valg, for å berede grunnen for mer liberale biskoper under de kommende bispevalgene i Oslo og Nidaros.
DA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
DA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
AA170317 Under årsmøtet i Åpen Folkekirke i januar ble valget av Braut av enkelte omtalt som et taktisk valg, for å berede grunnen for mer liberale biskoper under de kommende bispevalgene i Oslo og Nidaros.
AA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
AA170317 For til tross for at den liberale grupperingen sitter med makten i Kirkerådet, innstilte et flertall på Braut framfor den liberale kandidaten Torstein Lalim.
AA170317 De liberale ( med unntak av Venstre i Danmark ) plasser seg i sentrum på stridsspørsmål om økonomi, mens de utgjør høyresiden i mange andre land.
VG170316 - Kombinasjonen av at Frihetspartiet, og, på helt andre ende av skalaen, Det Grønne Venstre og det progressive liberale partiet D66, alle har gjort et godt valg, viser at samfunnet er skarpt delt mellom kosmopolittene som er veldig for EU og åpen for immigrasjon, og dem som er veldig mot, sier forskeren til VG.
VG170316 Men like fullt kan man tenke seg situasjoner der prinsipper om ytringsfrihet og liberale dilemmaer fremstår i overkant idealistiske.
VG170316 Det er en feiltolkning blant enkelte liberalt innstilte mennesker at liberale regimer ikke kan tillate seg å vise muskler og forsvare friheten med kontante virkemidler - også politisk.
VG170316 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
VG170316 AKP ser ut til å ville maksimere konflikt, og det er altså slike forestillinger tyrkiske myndigheter mener de er i sin fulle rett til å rekruttere til i det liberale Europa.
VG170316 I Nederland fikk partier som er sterke tilhengere av EU økende oppslutning, som det klassisk liberale sentrumspartiet D66 og det venstreorienterte miljøpartiet GroenLinks som økte antallet representanter med ti.
VG170316 Hvis Marine Le Pen taper det franske presidentvalget og nedgangen fortsetter for tyske høyrepopulister blir likevel ikke 2017 et annus horribilis for det liberale Europa og for EU-samarbeidet.
VG170316 Dikene holdt stand mot en brottsjø av høyrepopulisme i Nederland, til stor lettelse for liberale krefter i Europa.
VG170316 Det nederlandske arbeiderpartiet ble straffet av velgerne for å ha tatt regjeringsansvar sammen med Ruttes liberale parti.
VG170316 Det liberale partiet mistet åtte plasser i parlamentet, men feiret resultatet som en stor seier.
VG170316 Den liberale statsminister Mark Rutte leder fortsatt Nederlands klart største parti og kan starte arbeidet med å sette sammen sin tredje regjering siden 2010.
SA170316 Forskeren mener valgfremgangen for den liberale siden, som D66 og de grønne kan vise til, er en motreaksjon, ikke bare mot Wilders, men også mot at de nederlandske sosialdemokratene har gått til høyre og blitt mer kritiske til innvandring og EU.
SA170316 De liberale innser at de må kjøre hardt og være mer aggressive for å forsvare sine verdier.
SA170316 - Han har rett i at midtpartiene, de liberale , sosialdemokratene og kristendemokratene, har endret sin EU- og innvandringspolitikk de siste 10 - 20 årene.
AP170316 Statsminister Mark Rutte fra det liberale høyrepartiet VVD tok innersvingen på Geert Wilders PVV i valgkampens siste fase ved å skape en feide med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
AP170316 Med en valgdeltagelse langt over vanlig nivå, sørget nederlenderne for at sosialistiske, grønne, liberale , konservative og jevnt over EU-vennlige partier fikk resten av stemmene.
AA170316 Forskeren mener valgfremgangen for den liberale siden, som D66 og de grønne kan vise til, er en motreaksjon, ikke bare mot Wilders, men også mot at de nederlandske sosialdemokratene har gått til høyre og blitt mer kritiske til innvandring og EU.
AA170316 De liberale innser at de må kjøre hardt og være mer aggressive for å forsvare sine verdier.
AA170316 - Han har rett i at midtpartiene, de liberale , sosialdemokratene og kristendemokratene, har endret sin EU- og innvandringspolitikk de siste 10 - 20 årene.
AA170316 - Liberale og grønne partier trumfer ekstrem høyrepopulisme, skriver han på Twitter. ( ©NTB ) ¶
VG170315 De fleste mainstream partiene, særlig de konservative liberale og kristendemokratene, har innlemmet noe av Geert Wilders nasjonalisme.
VG170315 Selv den ellers så liberale statsminister Mark Rutte skrev nylig et åpent brev til befolkningen, med beskjeden « oppfør dere, eller stikk ». 26 år gamle Hafsa Mahraoui liker ikke retningen nederlandsk politikk går i.
VG170315 Den liberale Rutte kjemper en innbitt kamp for å beholde regjeringsmakten, blant annet mot harde angrep fra Geert Wilders på ytre høyre fløy.
VG170315 To andre partier, det kristeligdemokratiske CDA og det liberale sentrumspartiet D66, får like mange plasser som Wilders parti, i følge valgdagsmålingen.
VG170315 Mark Ruttes liberale parti jubler selv om de mister seter i parlamentet.
VG170315 Et sentrum av liberale og konservative partier holdt stand mot populistene i Nederland til stor lettelse for liberale sentrumskrefter i Europa.
VG170315 Et sentrum av liberale og konservative partier holdt stand mot populistene i Nederland til stor lettelse for liberale sentrumskrefter i Europa.
VG170315 De er blitt straffet hardt for å ha deltatt i regjeringskoalisjon med Ruttes liberale parti, og for å ha godtatt høyere pensjonsalder og sosiale nedskjæringer.
SA170315 Det er spesielt statsminister Mark Ruttes liberale parti VVD og det kristendemokratiske partiet CDA som beskyldes for å ha diltet etter Wilders på hans vandring ut mot det ytre høyre.
DN170315 Det er spesielt statsminister Mark Ruttes liberale parti VVD og det kristendemokratiske partiet CDA som beskyldes for å ha diltet etter Wilders på hans vandring ut mot det ytre høyre.
DB170315 På den ene siden har du lange liberale tradisjoner i Amsterdam - dagens New York er forøvrig en fortsettelse av det gamle Nieuw Amsterdam, der handel og liberal politikk var viktig.
DB170315 I Amsterdam har du liberale parti som er for hasj og Red Light District, men kjører du bare en time lenger nord, finner du veldig konservative miljø.
DB170315 Her er alt fra et parti som jobber for at kvinner ikke skal ha stemmerett, til liberale hasj- og narkotikaparti, til ja- og nei til innvandring.
DB170315 Den største vinneren her i kveld vil nok være det liberale partiet.
DB170315 - Det som har kommet tydelig fram i kveld, er at det kommer til å bli en regjering bestående av to tydelig liberale partier, og ikke minst et parti som er opptatt av klimakrisen.
DB170315 - De har hatt en kraftig framgang, og jeg tror det skyldes at de har vært tydelige i de liberale sakene og på at Nederland fortsatt har en plass i EU, sier Tor Hustveit, leder i Unge Venstre, til Dagbladet.
DB170315 Frykten for liberale signaler har imidlertid blitt så stor at politikken er blitt grovt illiberal.
DA170315 Dette er et stort spørsmål i Sverige, som har hatt den frieste arbeidskraftinnvandringen i hele Europa, med enda mer liberale regler enn i EU.
AP170315 På tredjeplass følger kristeligdemokratene med 12,5 prosent av stemmene, rett foran det liberale partiet D66 med 12,0 prosent.
AP170315 Mens EU-skeptiske og innvandringskritiske Wilders økte oppslutningen noe siden forrige valg, er de to partiene som går mest frem - Grønne Venstre og D66 - blant de mest liberale og EU-vennlige partiene i nederlandsk politikk.
AP170315 Den liberale opposisjonslederen Moon Jae-in, som i 2012 tapte valget mot Park, er nå ifølge Associated Press favoritten til å bli landets neste president.
AP170315 På tredjeplass følger kristeligdemokratene med 12,5 prosent av stemmene, rett foran det liberale partiet D66 med 12,0 prosent.
AP170315 På tredjeplass følger kristeligdemokratene med 12,4 prosent av stemmene, rett foran det liberale partiet D66 med 12,1 prosent.
AP170315 Mens EU-skeptiske og innvandringskritiske Wilders økte oppslutningen noe siden forrige valg, er de to partiene som går mest frem - Grønne Venstre og D66 - blant de mest liberale og EU-vennlige partiene i nederlandsk politikk.
DB170314 Den nye målingen, som er gjort for TV-programmet EenVandaag, tyder på at både PVV og Ruttes liberale parti VVD vil få 24 seter i « underhuset » i nasjonalforsamlingen.
DB170314 Nederland har ofte blitt sett på som et av de mest liberale landene i verden, og er kjent for å ha et forholdsvis godt inkluderende og integrerende samfunn.
DB170314 Det er da vi vil få resultatene fra valget i Nederland, det tradisjonelt mest liberale samfunn i Europa.
DB170314 I likhet med sin far, som døde i september 2000, er Justin medlem av Canadas liberale parti.
DB170314 Det viste seg nemlig at Trudeau, som den gang drev valgkamp for å bli leder av det liberale partiet, satt på en arv verdt over 6,6 millioner kroner i datidens valuta.
DA170314 Mange innbyggere her er høyt utdannede, sosialt liberale og samfunnsbevisste, som de typiske velgerne til partiet.
DA170314 Man kan ikke bli annet enn overrasket over hvor lenge den rungende tausheten fra den liberale høyresiden varer.
DA170314 Jeg kan ikke fatte hvordan liberale Venstre og varme KrF aksepterer den uverdighetsfestivalen regjeringen har arrangert de tre siste årene.
AP170314 For eksempel ligger det liberale og sterkt EU-vennlige partiet D66 an til å få sitt beste resultat siden 1994 med 18 seter, ifølge Peil.
AP170314 Karacayir sier han kjenner flere Denk-politikere, men at han likevel vil stemme på det liberale D66 som har en langt bredere appell.
AA170314 Den nye målingen, som er gjort for TV-programmet EenVandaag, tyder på at både PVV og Ruttes liberale parti VVD vil få 24 seter i " underhuset " i nasjonalforsamlingen.
VG170313 Mange mener å ha sett et bevis på det kom da den hittil så liberale statsminister Rutte for noen uker siden skrev et åpent brev til folket hvor han ba dem « oppføre seg, eller stikke ».
VG170313 Hvordan har det seg at Nederland, som har rykte på seg som Europas liberale sentrum, kan støtte en mann som kjemper for en så kraftig innskrenking av friheten til en del av befolkningen ?
BT170313 Liberale Moon har vært leder for landets Demokratiske Parti.
AA170313 Liberale Moon har vært leder for landets Demokratiske Parti.
VG170312 Det er erstattet av valget mellom Le Pens lukkede, innadvendte Frankrike og Macrons liberale og åpne samfunn.
DN170312 Austin, Texas : Dean Baquet er sjefredaktør i New York Times, som er det liberale Amerikas fremste talerør.
AP170311 Angela Merkel fremheves gjerne som den fremste representanten for den åpne, liberale verdensorden, mens Trump er håpet for dem som ønsker en verden med sterkere nasjonalstater.
AP170311 Angela Merkel fremheves gjerne som den fremste representanten for den åpne, liberale verdensorden, mens Trump er håpet for dem som ønsker en verden med sterkere nasjonalstater.
AP170311 Hvordan har Europas liberale høyborg endt opp i en bitter kulturkrig med islam ?
AP170309 - Vi som er på den liberale fløyen i partiet har godtatt å gå på sure tap.
AP170309 Både Donald Trump, Sylvi Listhaug og Siv Jensen har advart mot « svenske tilstander », men Batra aksepterer ikke kritikken som sier den liberale svenske innvandringspolitikken er grunnen til dagens problemer.
AP170309 At den liberale innvandringspolitikken forklarer bråket i svenske forsteder nå, vil hun imidlertid ikke gå med på.
DB170308 ¶ IRANS LEDER : Ayatollah Ali Khamenei har gjennomført visse liberale reformer i Iran, men kvinner er likevel langt fra likestilt i landet.
DB170308 Han kritiserte også indirekte USAs liberale våpenlovgivning, som Trump er en varm forsvarer av.
DB170308 En av dem som regnes for å stå Putin svært nær, Dmitrij Kiseljov, har uttalt seg krasst om blant annet USAs liberale våpenlovgining.
DB170308 Hva kvinner skal bruke tiden sin på har det jo alltid vært en del menn og liberale kvinner som mener noe om.
DB170308 Trusselen mot liberale verdier og rettigheter, angrep på homofile og transseksuelle, på innvandrere og minoriteter, oppleves i sum som et angrep på hver og en i den store likestillingsfamilien.
DB170308 Den er riktignok løst sammensatt og full av motsetninger, men består av grupper som alle er truet av den politiske utviklingen, og som har en felles interesse av å verne om liberale rettigheter og kjempe mot religiøs og politisk opportunisme.
BT170308 TROSSER EU : Ungarn har sammen med Polen innledet en offensiv mot « det liberale demokratiet » og « den politiske korrektheten i EU ».
VG170307 Programlederen i lørdagsversjonen av « Vesti » er 45 år gamle og langt mer liberale Sergej Briljov.
VG170307 Men på egen skjerm ble han stadig mer negativt innstilt til liberale verdier, og gikk hardt ut mot punkgruppen Pussy Riot, skjønt, 80 prosent av russerne støttet ham i det.
VG170307 Hvis de også makter å få med det liberale partiet inn i folden, vil en slik storkoalisjon ha 30 av parlamentets 90 mandater i ryggen, og dermed bli største gruppe.
VG170307 Det irske arbeiderpartiet SDLP har tolv, det liberale Alliansepartiet åtte, De grønne to, mens tre fløypartier fra ytre koko-høyre til det ellevilt virkelighetsfjerne trotskist-venstre har én representant hver.
DB170307 « Debatten om Hemsedal-saken har satt både den liberale rettsstaten og vår rettsfølelse på en prøve.
DB170307 « Debatten om Hemsedal-saken har satt både den liberale rettsstaten og vår rettsfølelse på en prøve. » « Debatten om Hemsedal-saken har satt både den liberale rettsstaten og vår rettsfølelse på en prøve.
DB170307 » « Debatten om Hemsedal-saken har satt både den liberale rettsstaten og vår rettsfølelse på en prøve.
DB170307 Nei, vi beveger oss ikke inn i den sfæren, men nikker med vårt liberale dustehode og lar korsets farere holde på, dette så lenge de ikke begynner å løpe etter oss fakenews-homse-elskendemuslimnaive-kommunister i gatene slik at en Jan Erik Vold må modernisere Nordahl Griegs dikt « Sprinterne » fra 1936.
AP170307 - Jeg har kommet frem til at blåstrømpene må følge sin liberale impuls.
AA170307 Utviklingen i verden truer med å slå sprekker i den liberale ordenen som er bygd opp de siste 70 årene, advarer utenriksminister Børge Brende ( H ).
AA170307 Utenriksministeren mener utviklingen truer med å slå sprekker i den liberale verdensordenen som er bygd opp de siste 70 årene.
AP170306 - Uten mammas liberale og uredde tanker og holdninger hadde ikke jeg og søsknene mine hatt det livet vi lever nå, uttalte Maria Gilani ( 34 ) da hun og moren, kronikkforfatter Azra Gilani, ble intervjuet i oktober i fjor - etter Azra Gilanis svært godt leste og delte kronikk : « Muslimske mødre, nå må dere våkne ! »
AP170306 - Uten mammas liberale og uredde tanker og holdninger hadde ikke jeg og søsknene mine hatt det livet vi lever nå, uttalte Maria Gilani ( 34 ) da hun og moren, kronikkforfatter Azra Gilani, ble intervjuet i oktober i fjor - etter Azra Gilanis første kronikk : « Muslimske mødre, nå må dere våkne !
DN170305 Foto : Gunnar Blöndal Den uavhengige bokhandelen Politics and Prose er selve hjertet av den liberale eliten i Washington, D.C. med mange kjente forfattere og politikere på gjestelisten samt en ressurssterk kundegruppe.
DN170305 Den liberale eliten ¶
DN170305 , vinnerne som nå bare må finne ut hvordan de skal bruke makten, har DN tatt veien til taperne og det som er hjertet av den liberale eliten i hovedstaden, den uavhengige bokhandelen Politics and Prose.
DA170304 Noen skoler har strenge regler for bruk av digitale duppeditter, kost og sosial omgang, andre er langt mer « vestlige » og liberale .
DB170303 ¶ IKKE LIBERALE VERDIER : Artikkelforfatteren reagerer på Dagbladets leder om kommunereformen.
DB170303 Jeg trodde avisa bygde på liberale og demokratiske verdier, på forskningsbasert kunnskap og en redelig argumentasjon.
AP170303 - Et demokrati blir ikke bærekraftig før verdier som sameksistens, likestilling, humanisme, rasjonalisme og autoritetsskepsis - det vi ofte ( og noen ganger for å provosere ) kaller « liberale verdier » - blir tilstrekkelig forankret i samfunnet, skriver Jean-Pierre Jans.
SA170302 Selv i liberale Storbritannia har den konservative transportministeren John Hayes nylig uttalt at han vil se på tiltak landet for å hindre den samme utviklingen som sjøfolk over hele Europa har merket i årevis, nemlig å erstattes med billig asiatisk mannskap.
DN170302 Men Macron er samtidig kjent for å være en iherdig EU-tilhenger, som vil hegne om liberale verdier og økonomisk frihandel.
AA170302 Men Macron er samtidig kjent for å være en iherdig EU-tilhenger, som vil hegne om liberale verdier og økonomisk frihandel.
DN170301 Trumps forgjengere har sett det som viktig å fremme liberale verdier og demokrati i verden.
DA170301 Dette er et markant brudd med USAs tidligere selvforståelse : At det har vært viktig for USA å fremme liberale verdier og demokrati i verden.
AP170301 Den liberale rettsstat har lov til å forsvare seg og det er det denne saken handler om, sa regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i lagmannsretten i januar.
AP170301 Den liberale rettsstat har lov til å forsvare seg og det er det denne saken handler om, sa regjeringsadvokat Fredrik Sejersted i sin prosedyre i ankesaken i januar.
AA170301 Ifølge Melby reflekterer talen nok en gang at Trump bryter med en lang amerikansk tradisjon der USA forsto seg selv som et land som tok ansvar for verden, ikke minst ved å spre liberale verdier og demokrati.
DB170228 Trump har tidligere beskyldt liberale aktivister for å stå bak protestene mot ham og republikanerne.
DA170228 Velgerne til det liberale partiet Fridemokratene, som røk ut av Bundestag i 2013, stiller seg derimot bak Merkel.
AP170228 Rooduijn sier Wilders skiller seg fra noen av de andre høyrepopulistiske partiene i Europa med sitt ensidige fokus på islam og sin liberale holdning til spørsmål knyttet til abort og homofili.
AP170228 Men når høyresiden, liberale og antifeminister slår politisk mynt om menneskers liv og utfordringer, blir jeg rasende.
AP170227 Islamistiske terrorgrupper som IS har hatt drahjelp av feilslått politikk fra den liberale verdensordens fremste utøvere.
AP170227 Hollywood ynder å smykke seg med sine liberale verdier utad, men drives i realiteten som en lukket herreklubb.
VG170226 Kommentar ISTANBUL ( VG ) På Tyrkias mest liberale og prestisjefylte universitet har professorene ilagt seg selv munnkurv.
VG170226 ISTANBUL ( VG ) På Tyrkias mest liberale og prestisjefylte universitet har professorene ilagt seg selv munnkurv.
VG170226 Den nye rektoren har lovet å hegne om frihet og liberale verdier.
FV170226 Vil ikke samarbeide med liberale prester ¶
DN170226 Mange regnet ledervalget for å være en kamp mellom tilhengerne av Hillary Clinton på den ene siden og nettopp Sanders, hennes liberale rival fra nominasjonskampen, på den andre.
DN170226 Ellison, som kommer fra Minnesota, var den første muslimen som ble valgt inn i Kongressen og tilhører partiets mer liberale fløy.
DN170225 Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening påpeker at det som kjennetegner liberale demokratier er nettopp at man ikke skjeler mellom medier man liker og misliker.
DN170225 - Derfor representerer denne håndplukkingen av medier du liker, som du har all grunn til å tro at vil skrive hyggelig om deg, noe vi ikke sett før i liberale demokratier vi regner oss som en del av, sier Jensen.
DB170225 Mange regnet ledervalget for å være en kamp mellom tilhengerne av Hillary Clinton på den ene siden og nettopp Sanders, hennes liberale rival fra nominasjonskampen, på den andre.
DB170225 Afroamerikaneren Ellison fra Minnesota var den første muslimen som ble valgt inn i Kongressen og tilhører partiets mer liberale fløy.
DB170225 ( Dagbladet ) : Den danske avisa Ekstra Bladet, viden kjent for sin faste « Side 9-pike », har vært i hardt vær etter at danske TV 2 avslørte pikante detaljer om publikasjonens liberale annonsereglement.
BT170225 Starbucks filtrerer Seattles liberale verdier og serverer dem i hvite og grønne pappbeger.
BT170225 Selskapet har tidligere vært utsatt for boikott fra våpenlobbyister og homomotstandere på grunn av liberale standpunkt.
BT170225 Akkurat som Seattle identifiserer seg med kaffe og Starbucks, så promoterer Starbucks de liberale verdiene som finnes i hjembyen.
AP170225 Mange regnet ledervalget for å være en kamp mellom tilhengerne av Hillary Clinton på den ene siden og nettopp Sanders, hennes liberale rival fra nominasjonskampen, på den andre.
AP170225 Afroamerikaneren Ellison fra Minnesota var den første muslimen som ble valgt inn i Kongressen og tilhører partiets mer liberale fløy.
AA170225 Mange regnet ledervalget for å være en kamp mellom tilhengerne av Hillary Clinton på den ene siden og nettopp Sanders, hennes liberale rival fra nominasjonskampen, på den andre.
AA170225 Afroamerikaneren Ellison fra Minnesota var den første muslimen som ble valgt inn i Kongressen og tilhører partiets mer liberale fløy.
VG170224 Det liberale paret på nabobordet spisset ørene mens en kortklipt Trump-supporter ved inngangen ba om å flytte seg over til vårt bord.
DB170224 Spaltist i den liberale avisa The Guardian, Richar Wolffe, er mindre imponert.
DB170224 De har også mer liberale og tolerante holdninger enn sine foreldre.
AA170224 Hollywood regnes gjerne som en del av den liberale eliten presidenten har brukt som skyteskive for deler av sin retorikk.
SA170223 | Jonas Vikingstad i Civita om Europa : Liberale utfordringer i populismens tid ¶
SA170223 Uforutsigbarhet og usikkerhet rundt våre liberale verdier er å forvente i populismens tid.
SA170223 Det er ikke irrasjonelt å frykte for våre liberale verdier i populismens tid.
SA170223 Det liberale Europa risikerer i verste fall å kollapse i populismens tid.
DB170223 Riktignok har tyske høyrepopulister økt sin oppslutning i flere delstater i løpet av de siste årene som følge av kansler Merkels liberale håndtering av flyktningkrisen.
DB170223 Putins møysommelige undergraving av det liberale demokratiet i EU-landene og hans aktivisme på østflanken, kombinert med Trumps betingede støtte til NATO, klar motvilje mot EU og åpen begeistring for Brexit, uten å nevne en proteksjonisme rettet mot europeerne, skremmer stadig flere.
DA170223 « La La Land » ligger muligens godt an til å bli årets mest overhypede, overvurderte og over-belønnede film, men det er trolig den filmen liberale amerikanskere desperat trenger nå.
VG170222 Svenskene har gått fra den ene ytterlighet til den andre ; fra å være en av Europas mest liberale stater til å bli en av de strengeste når det gjelder å ta i mot innvandrere og asylsøkere.
DB170222 Det konservative Selvstendighetspartiet går sammen med to liberale partier - Reformpartiet og Lys framtid - i den nye regjeringen.
DA170222 Men bare i demokratiskdominerte områder av såkalt liberale stater.
AP170222 Etter at to liberale dommere gikk av med pensjon før jul og en ny sjefsdommer ble utnevnt, regnes domstolen nå som PiS-lojal.
DB170221 Det svært liberale universitetet Berkeley i California måtte imidlertid se seg nødt til å avbryte foredraget etter massive protester fra rasende studenter.
DB170221 Farage, som gis mye av æren for Storbritannias brexit fra EU, hevdet videre at det er Europas liberale innvandringspolitikk som er årsaken til alle voldtektene han mener finner sted i Sverige.
VG170220 - Hun har alltid vært en god samarbeidspartner på spørsmål om likestilling og inkludering, og for å beholde det brede, liberale Høyre.
AP170220 Selv i tilsynelatende liberale og tolerante Hollywood går likestillingen tregt.
DA170219 Norge har vakt oppsikt med sin liberale fengselspolitikk og lave tilbakefallsprosent.
AA170219 I liberale og feministiske kretser ble dommen feiret som en milepæl.
DB170218 Trusler mot den liberale verdensordenen var selve overskriften for sikkerhetskonferansen i München, der også USAs visepresident Mike Pence, Tysklands statsminister Angela Merkel, FN-sjef António Guterres og NATO-sjef Jens Stoltenberg deltok.
AA170218 Trusler mot den liberale verdensordenen var selve overskriften for sikkerhetskonferansen i München, der også USAs visepresident Mike Pence, Tysklands statsminister Angela Merkel, FN-sjef António Guterres og NATO-sjef Jens Stoltenberg deltok.
DB170217 En av de liberale dommerne må i så fall stemme mot sine egne og med de konservative, og det er det liten sjanse for, sa Høgestøl til Dagbladet.
DB170217 februar at hun ikke trodde Trump ville ta saken videre til Høyesterett, som for tida er delt på midten mellom liberale og konservative dommere i påvente av en ny utnevnelse for å erstatte avdøde dommer Scalia.
VG170216 Kritikerne hevdet at det var lite igjen av maktfordeling og det liberale demokratiet, støttespillerne viste til Chávez overlegne seiere i valg etter valg og at folkestyret var styrket.
VG170216 Det har høyre og venstresiden kranglet om så lenge vi har hatt liberale demokratier, men enkeltmenneskets selvsagte frihet og rettigheter ligger fast.
AP170216 J Street har gått hardt ut mot Trumps valg av ambassadør og viser blant annet til Friedmans mange krasse utfall mot medlemmer av tidligere amerikanske administrasjoner, mot diplomater og liberale jøder.
AP170216 Friedman omtalte i fjor den liberale jødiske gruppen J Street i USA for " kapos ", betegnelsen som ble benyttet om jøder som samarbeidet med nazistene under holocaust.
AA170216 J Street har gått hardt ut mot Trumps valg av ambassadør og viser blant annet til Friedmans mange krasse utfall mot medlemmer av tidligere amerikanske administrasjoner, mot diplomater og liberale jøder.
AA170216 Friedman omtalte i fjor den liberale jødiske gruppen J Street i USA for " kapos ", betegnelsen som ble benyttet om jøder som samarbeidet med nazistene under holocaust.
AA170216 Amerikanske liberale jødiske ledere mener det er skremmende at president Donald Trump åpner for å droppe tostatsløsningen for Israel og Palestina.
AA170216 Liberale jøder gir uttrykk for stor bekymring etter møtet mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Trump onsdag.
AA170216 J Street har gått hardt ut mot Trumps valg av ambassadør og viser blant annet til Friedmans mange krasse utfall mot medlemmer av tidligere amerikanske administrasjoner, mot diplomater og liberale jøder.
AA170216 Han har også stemplet tidligere president Barack Obama som antisemitt og kalt den liberale jødiske gruppen J Street i USA for " kapos ", betegnelsen som ble benyttet om jøder som samarbeidet med nazistene under holocaust.
VG170215 Venstre er et liberalt parti, men partiets velgere er ikke så liberale at de vil ha fri flyt av narkotika og ulv.
VG170215 Macron er en karismatisk folketaler som skaper entusiasme i brede lag ved å gi stemme til en ekte kjærlighet til det europeiske prosjektet og de liberale og sosiale verdier som vi i Europa nå plutselig er litt alene om å stå opp for.
DN170214 USA har vært en garantist for liberale verdier og en kollektiv verdensorden, blant annet via FN og Nato, helt siden begynnelsen av 1940-tallet.
DN170214 Trump gir opp USAs rolle som leder av den liberale verdensordenen.
DN170214 - Selvbildet amerikanerne har hatt som en eksepsjonell stat med ansvar og egenskaper til å fremme liberale verdier er svekket.
DB170214 Kampen skal stå mot « storkoalisjonen » av PP, PSOE og det liberale mellompartiet Ciudadanos ( « Borgere » ).
DB170214 Ifølge Wikipedia var gruppen kjent for sitt liberale syn på seksualitet.
DB170214 Gruppen var kjent for sitt liberale syn på seksualitet.
SA170213 For ham er det helt utelukket å samarbeide med det liberale partiet, som i dag har en samarbeidsavtale med Høyre/Frp-regjeringen.
DB170213 En av de liberale dommerne må i så fall stemme mot sine egne og med de konservative, og det er det liten sjanse for, sier Høgestøl til Dagbladet.
AP170213 Knapt noen journalister stemmer Fremskrittspartiet, og mediefolk er mer liberale til innvandring enn gjennomsnittet.
AA170213 For ham er det helt utelukket å samarbeide med det liberale partiet, som i dag har en samarbeidsavtale med Høyre/Frp-regjeringen.
VG170211 Av de åtte blir fire dommere regnet som konservative, mens de fire andre regnes som mer liberale .
DB170211 Trolig er det riktigere å si som historikeren Timothy Garton Ash, at det er det liberale hegemoni som har tapt fotfeste.
DB170211 De liberale har dårlige kår i høyrepopulismens verden.
VG170210 BÅRD LARSEN, historiker og prosjektleder i den liberale tankesmien Civita ¶
FV170210 Der sitter det per i dag fire konservative dommere og fire mer liberale dommere.
DB170210 Mennesker grupperer seg i konservative, moderate og liberale - dette er velkjent.
BT170210 Der sitter det per i dag fire konservative dommere og fire mer liberale dommere.
BT170210 Der sitter det per i dag fire konservative dommere og fire mer liberale dommere.
AA170210 Der sitter det per i dag fire konservative dommere og fire mer liberale dommere.
VG170209 Overnasjonale institusjoner som FN, EU og NATO famler i villrede med redusert handlekraft, mens våre vestlige liberale demokratier utfordres innenfra.
DB170209 Ikke som barnevakt, som hun selv presiserte, men for å støtte sine egne og deres mer liberale syn i kvinnesaken.
DB170209 Helt siden Ed Sullivan klippet vekk den nederste delen av Elvis har amerikansk tv underholdning vært fylt av liberale .
DA170209 Mens IvankaTrump blir sett på som en utstrakt hånd til USAs kvinner, er det uklart hvilke verdier den tidligere liberale presidentdatteren står for.
BT170209 Så hva skal være det liberale svaret ?
AP170209 Adam Shah har drevet dommerkampanjer for liberale lobbygrupper.
VG170208 I Nederland rykket den liberale statsministeren Mark Rutte i forrige måned ut i en helsides annonse i en av landets største aviser Algemeen Dagblad, i et desperat forsøk på å demme opp for den voldsomme fremgangen til det islamfiendtlige Frihetspartiet.
DB170208 * Per i dag er fordelingen i høyesterett fire konservative dommere og fire som regnes som liberale .
DB170208 Praksisen er at de er veldig liberale i sin tolkning av loven, sier han.
BT170208 For meg er pornografi en hyllest til vårt frie og liberale samfunn, og det reflekterer en seksuell frihet som er en europeisk verdi som vi burde ta vare på.
AP170208 Gorsuch blir rost fra flere hold for å være en fremragende jurist, men liberale grupper på venstresiden av amerikansk politikk har allerede organisert protester.
AP170208 Muligheten for Emmanuel Macron som fransk president gir håp til alle som vil redde den liberale verdensordenen.
AP170208 Muligheten for Emmanuel Macron som fransk president gir håp til alle som vil redde den liberale verdensordenen.
DA170207 Det liberale partiet VVD, som ledes av statsminister Mark Rutte, ligger på andreplass.
DA170207 Vi liberale middelklassefigurer har en hang til enten å romantisere eller demonisere innehaveren av Det ovale kontor, til tross for at drittsekkene er flere enn heltene.
VG170206 Panelet på tre dommere i den San Francisco baserte ankedomstolen har ord på seg å være en av de mest liberale i USA, og flere republikanske politikere har forsøkt å splitte sammensetningen for å redusere innflytelsen til den såkalte « 9th Circuit Court of Appeals ».
DB170206 De mener riktig nok at det er liberale verdier som demokrati, deltakelse, rettsstat og friheten til å bestemme selv, som innvandrere må respektere.
BT170206 Igjen er vi tvunget til å se på - ikke uten evne til å handle, men likevel i en vesentlig forstand maktesløse - mens Trump og Bannon arbeider for å ødelegge det liberale , demokratiske landet som med sine mange styrker og sine mange mangler og feil, kan ha begitt seg inn på en av sin histories mørkeste veier.
AA170206 Tradisjonelt har de to ulike fylkespartiene vært uenige på en del punkter, for eksempel i oljespørsmål, der nord har vært mer liberale .
VG170205 Men under den liberale overflaten, er det betydelige kulturelle motsetninger i det canadiske samfunnet.
VG170205 Men selv om canadierne avviste Harpers og de quebecske separatistenes identitetspolitiske nasjonalisme, lever de anti-muslimske sentimentene videre også i det tolerante og liberale Canada, slik de også gjør i nær sagt alle vestlige land for tiden, også i tolerante og liberale Norge.
VG170205 Men selv om canadierne avviste Harpers og de quebecske separatistenes identitetspolitiske nasjonalisme, lever de anti-muslimske sentimentene videre også i det tolerante og liberale Canada, slik de også gjør i nær sagt alle vestlige land for tiden, også i tolerante og liberale Norge.
VG170205 Kommentar Drapene i moskéen i Quebec by kan tyde på at mistroen mot muslimer er en farlig understrøm, også i fredelige og liberale Canada.
VG170205 Drapene i moskéen i Quebec by kan tyde på at mistroen mot muslimer er en farlig understrøm, også i fredelige og liberale Canada.
VG170205 Canada, som i dag styres av den svært liberale statsministeren Justin Trudeau - sønnen til landets mangeårige « landsfader » Pierre Trudeau, har i flere år opplevd hatkriminalitet rettet mot landets muslimske befolkning.
DN170205 I dag har Høyesterett fire liberale og fire konservative dommere.
DN170205 Hvis Høyesterett skulle kreve ny saksbehandling, havner saken igjen i ankedomstolen i San Francisco, som er blant de mest liberale domstolene i USA med 18 dommere valgt av demokratiske presidenter, og syv av republikanere, ifølge USA Today.
DN170205 For øyeblikket er åtte av setene besatt, med fire liberale og fire konservative dommere.
DN170205 Domstolen er kjent for å være blant de mest liberale ankedomstolene i USA, ifølge USA Today.
DN170205 I dag har Høyesterett fire liberale og fire konservative dommere.
DN170205 Hvis Høyesterett skulle kreve ny saksbehandling, havner saken igjen i ankedomstolen i San Francisco, som er blant de mest liberale domstolene i USA med 18 dommere valgt av demokratiske presidenter, og syv av republikanere, ifølge USA Today.
DN170205 For øyeblikket er åtte av setene besatt, med fire liberale og fire konservative dommere.
DN170205 Domstolen er kjent for å være blant de mest liberale ankedomstolene i USA, ifølge USA Today.
DB170205 Så store er forskjellene at lederen for Canadas liberale parti er blitt omtalt som « anti-Trump ».
DB170205 Dette på grunn av liberale verdistandpunkter og fellesinteresser, samtidig som begge er Nato-medlemmer.
VG170204 Lederen for det lille liberale regjeringspartiet ALDE forklarer snuoperasjonen lørdag på følgende vis : ¶
VG170204 Den liberale statsministeren sa videre at angrepet har styrket Canadas solidaritet med sitt muslimske samfunn.
DB170204 Ytre høyre og ytre venstre har - på ett viktig punkt - et ideologisk sammenfall : Forakt eller skepsis når det gjelder liberale friheter.
DB170204 Det finnes ingen motsetning mellom liberale friheter og forsvaret av et trygt og verdig liv.
BT170204 Lederen for det lille liberale regjeringspartiet ALDE forklarer snuoperasjonen lørdag på følgende vis : ¶
BT170204 Berlin er i ferd med å bli det liberale demokratiets siste store håp.
AP170204 Det opplyser lederen for det lille liberale partiet ALDE.
AP170204 Pis ser derimot avtalen fra den gang som en konspirasjon mellom kommunister og liberale .
DB170203 Etter valget i oktober kalte den liberale Trudeau Canada for verdens « første post-nasjonale stat » i et intervju med New York Times som vakte en viss oppsikt utenlands, men ikke mye i hjemlandet.
DB170203 Canadas forbilde for verden », var hovedoppslaget i det britiske tidsskriftet The Economist i oktober, der landets åpenhet, liberale verdier og toleranse trekkes fram som et motstykke til USA.
DB170203 Det kan være snakk om det liberale verdigrunnlaget, som ytringsfrihet og religionsfrihet, som det skal være mulig å forvente at alle aksepterer som grunnmur.
AP170203 - Prisveksten er heller ikke forenelig med liberale forestillinger om prestasjonsbaserte belønninger, sier Sørvoll.
AP170203 november syntes « den liberale orden » fortsatt å være intakt.
AP170203 november syntes « den liberale orden » fortsatt å være intakt.
AP170203 november syntes « den liberale orden » fortsatt å være intakt.
DB170202 Et realistisk svar på gåten om hvor Vesten er nå kan derfor tolkes som et svar på spørsmålet om hvor vi finner et ekte engasjement for liberale verdier og institusjoner.
DB170202 Disse institusjonene bærer et felles navn : de er liberale .
DB170202 Den transatlantiske gamle frie verden, med sitt liberale demokrati, rettsstat og markedsøkonomi, sto for mange igjen som den eneste legitime samfunnsmodellen.
DB170202 Blant de første tingene vi kan gjøre er å avsløre falskheten i de absurde påstandene om at vår tids problemer er skapt av « liberale eliter » og en « dominerende nyliberal ideologi ».
BT170202 Ruth Bader Ginsburg ( 83 ) og Stephen Breyer ( 78 ) tilhører den liberale fløyen, mens den opprinnelige konservative Anthony Kennedy ( 80 ) har inntatt en moderat vippeposisjon.
BT170202 De liberale vil miste muligheten til å få flertall i svært lang tid, noe som vil få stor betydning i betente politiske saker som abort, dødsstraff og klima.
BT170202 Det lover dårlig for det liberale Amerika.
AP170202 Trumps angrep mot det liberale samfunn kan komme til å drive talentfulle amerikanere ut av hjemlandet.
SA170201 Utnevnelsen betyr at USAs øverste domstol noe forenklet sagt igjen består av fem konservative og fire liberale dommere.
SA170201 Den 80 år gamle republikaneren Anthony Kennedy havner ofte på vippen og har flere ganger fått kritikk fra konservativt hold for å stemme sammen med de liberale dommerne, blant annet i avgjørelser om likekjønnet ekteskap.
DN170201 | Frykter for helsen til liberale dommere ¶
DN170201 Nå frykter USAs venstreside for helsen til de aldrende liberale dommerne.
DN170201 De gamblet på å vinne valget, og at en republikansk president dermed kunne sørge for å beholde den konservative majoriteten i høyesterett, med fem konservative mot fire liberale dommere.
DN170201 Utnevnelsen betyr at USAs øverste domstol noe forenklet sagt igjen består av fem konservative og fire liberale dommere.
DN170201 Den 80 år gamle republikaneren Anthony Kennedy havner ofte på vippen og har flere ganger fått kritikk fra konservativt hold for å stemme sammen med de liberale dommerne, blant annet i avgjørelser om likekjønnet ekteskap.
DB170201 Utnevnelsen betyr at USAs øverste domstol noe forenklet sagt igjen består av fem konservative og fire liberale dommere.
DB170201 Siden da har høyesteretten bestått av fire dommere som betraktes som liberale og fire som anses som konservative.
DB170201 Den 80 år gamle republikaneren Anthony Kennedy havner ofte på vippen og har flere ganger fått kritikk fra konservativt hold for å stemme sammen med de liberale dommerne, blant annet i avgjørelser om likekjønnet ekteskap.
DB170201 Som Asle Toje framhever holdes et samfunn sammen av mer enn bare liberale verdier.
DB170201 SMART VALG : Alle fryktet Donald Trumps valg av ny høyesterettsdommer, men Neil Gorsuch er trolig den mest konservative som liberale ikke kan avvise.l REUTERS/Kevin Lamarque ¶
DB170201 Hvis Hillary Clinton derimot skulle få velge, ville de liberale ha flertall til å forby håndvåpen og tillate flere reguleringer som griper inn i amerikanernes privatliv og frihet.
DB170201 Han stemmer som regel konservativt, men også med de liberale .
DB170201 Demokrater og liberale sto klare til å protestere og blokkere.
DB170201 Mens USAs liberale og radikale ruster seg til motstand mot agendaen til president Donald Trump, råder usikkerhet om Europas kurs.
DB170201 Barn av innvandrere fra Midtøsten og afrikanske land blir sjelden sekulære parallelt med at de tar høy utdannelse, og selv om de gradvis blir mer liberale og nærmer seg majoriteten i verdispørsmål, finnes markante forskjeller.
BT170201 Utnevnelsen betyr at USAs øverste domstol noe forenklet sagt igjen består av fem konservative og fire liberale dommere.
BT170201 Den 80 år gamle republikaneren Anthony Kennedy havner ofte på vippen og har flere ganger fått kritikk fra konservativt hold for å stemme sammen med de liberale dommerne, blant annet i avgjørelser om likekjønnet ekteskap.
BT170201 Hun viser til at andre liberale partier i Europa også har hatt visumtrøbbel, men sier at nærmere begrunnelse må man spørre russerne om.
AP170201 Hun viser til at andre liberale partier i Europa også har hatt visumtrøbbel, men sier at nærmere begrunnelse må man spørre russerne om.
AP170201 Hun viser til at andre liberale partier i Europa også har hatt visumtrøbbel, men sier at nærmere begrunnelse må man spørre russerne om.
AP170201 For eksempel har Anthony Kennedy ( 81 ), som ble utnevnt av Ronald Reagan i 1988, stemt med de liberale i flere store saker.
AP170201 Dragkampen om utnevnelsen til ny høyesterettsdommer står mellom konservative krefter som står Det republikanske partiet nær, og liberale krefter som står Det demokratiske partiet nær.
AP170201 Hun viser til at andre liberale partier i Europa også har hatt visumtrøbbel, men sier at nærmere begrunnelse må man spørre russerne om.
AP170201 For eksempel har Anthony Kennedy ( 81 ), som ble utnevnt av Ronald Reagan i 1988, stemt med de liberale i flere store saker.
AP170201 Dragkampen om utnevnelsen til ny høyesterettsdommer står mellom konservative krefter som står Det republikanske partiet nær, og liberale krefter som står Det demokratiske partiet nær.
FV170131 Nå får han liberale amerikanske medier på nakken.
FV170131 Ikke minst er det harde reaksjoner i det som blir ansett å være liberale medier.
FV170131 - Ja, Tom Bradys vennskap med Donald Trump har en betydning, skriver det liberale tidsskriftet The Nation på sine nettsider.
DB170131 Hun understreker at Norges strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som « inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier ».
DB170131 Jeg vil kjempe for at mitt eget parti skal stå klart på den liberale siden her, men det er dypt tragisk at Høyre velger å stå med bøyd nakke på den illiberale siden.
DB170131 Det er pinlig å se på, og høyresiden som en gang var den liberale impulsens øverste vokter har blitt den illiberale impulsens bortforklarer.
DB170131 Den ansvarlige redaksjonen som følger Vær varsom-plakaten er en hjørnestein i det liberale demokratiet, og selv om vi kan være uenig så er denne hjørnesteinen i ferd med å smuldre opp.
AP170131 Siden Scalia døde har retten bestått av fire dommere som betraktes som liberale og fire som anses som konservative.
SA170130 Nå får han liberale amerikanske medier på nakken.
SA170130 Ikke minst er det harde reaksjoner i det som blir ansett å være liberale medier.
SA170130 - Ja, Tom Bradys vennskap med Donald Trump har en betydning, skriver det liberale tidsskriftet The Nation på sine nettsider.
BT170130 Nå får han liberale amerikanske medier på nakken.
BT170130 Ikke minst er det harde reaksjoner i det som blir ansett å være liberale medier.
BT170130 - Ja, Tom Bradys vennskap med Donald Trump har en betydning, skriver det liberale tidsskriftet The Nation på sine nettsider.
AP170130 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
AP170130 Nå får han liberale amerikanske medier på nakken.
AP170130 Ikke minst er det harde reaksjoner i det som blir ansett å være liberale medier.
AP170130 - Ja, Tom Bradys vennskap med Donald Trump har en betydning, skriver det liberale tidsskriftet The Nation på sine nettsider.
SA170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
SA170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
DN170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
DB170129 Hun understreker at Norges strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som « inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier ».
AP170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
AP170128 Det går derfor både an å mene at Fremskrittspartiet er Norges høyrepopulistiske parti, men samtidig det mest moderate og liberale høyrepopulistiske partiet vi har i Europa.
DB170125 Det er antatt at det åpne brevet har blitt publisert for at Ruttes liberale parti VVD skal forsøkte å vinne over noen av stemmene fra det innvandringskritiske og anti-muslimske partiet til Geert Wilders - PVV.
DB170124 - Obama er den mest liberale presidenten USA har hatt siden krigen, med Jimmy Carter som eneste konkurrent.
AP170124 Rutte leder det liberale partiet VVD, som opplever hard konkurranse om velgerne fra Geert Wilders og hans Parti for frihet ( PVV ).
AP170124 Rutte leder det liberale partiet VVD, som opplever hard konkurranse om velgerne fra Geert Wilders og hans Parti for frihet ( PVV ).
DB170123 De som er forbannet og oppgitt over at de liberale nå har styrt denne verden utenfor stupet siden sist de med enkle løsninger hadde makten ( før og under krigen ).
DB170122 Tvert om var det tilløp til buing da filmskaperen Michael Moore prøvde å bruke deler av sin taletid til å drive partipolitikk og så splid mellom liberale og progressive.
SA170121 Like fromme politisk liberale kristne som skåret lavt på autoritærisme, beskrev en øde verden tømt for alle ressurser, gledesløs og dyster, som den den tørre måneflaten.
SA170121 Like fromme politisk liberale kristne som skåret lavt på autoritærisme, beskrev en øde verden tømt for alle ressurser, gledesløs og dyster, som den den tørre måneflaten.
AP170121 Med dagens massive muslimske flyktningstrøm og innvandring har det oppstått nye motsetninger, som mange steder har utviklet seg til gjensidig hets og hat og utvisket viktige nyanser, for eksempel mellom fundamentalistiske og liberale religionsutøvere.
DB170120 Det er dommen fra Jason Easley, redaktør for den liberale nettavisa Politicus USA, etter Donald Trumps innsettelsestale.
BT170120 Det avgjørende er at populister bruker helt bestemte maktmetoder, eller at de bruker en helt spesiell regjeringsstil som er i tråd med deres moralske krav på eksklusiv representasjon, » hevder Müller, og viser til tre varianter : ¶ 1 ) I vanlige liberale demokratier, er det skille mellom politikk og administrasjon.
AP170119 Vi må ikke glemme at vår liberale samfunnsform avhenger av at den blir praktisert gjennom og med respekt for institusjonelle rammer.
DB170118 På grunn av alle de interne problemene og motsetningen i de gamle liberale demokratiene hører vi at autoritære systemer med en sterk leder er mer suksessrike enn demokratiske.
DB170118 Like illevarslende er det at det politiske sentrum, enten det gjelder sosialdemokrater, liberale eller konservative, synes å stikke hodet i sanden.
DB170118 Kina klarer for eksempel å true flere og flere liberale , konservative og sosialdemokratiske ledere inn på geledd.
AP170118 Hun er en helt for mange i det mer liberale USA, mens andre - spesielt konservative og militære - ser på henne som en krigsforbryter og forræder.
AP170118 Han måtte nærmest tvinges til å støtte homoekteskap av visepresident Joe Biden, han har utvidet landets dronekriger og overvåkingsprogram, og han har vært forsiktig med å blande seg inn i den svært betente konflikten mellom den svarte befolkningen og politiet - for å nevne noen av det liberale USAs hjertesaker.
AP170118 Han ble møtt av skyhøye forventninger fra den liberale venstrefløyen, en vegg av motstand fra sine republikanske kolleger, og en hengemyr av byråkratiske hindringer.
AP170118 Det er imidlertid nesten ingen som er blitt holdt strafferettslig ansvarlig - noe liberale pressgrupper har klaget over i årevis.
AP170118 Hun er en helt for mange i det mer liberale USA, mens andre - spesielt konservative og militære - ser på henne som en krigsforbryter og forræder.
AP170118 Han måtte nærmest tvinges til å støtte homoekteskap av visepresident Joe Biden, han har utvidet landets dronekriger og overvåkingsprogram, og han har vært forsiktig med å blande seg inn i den svært betente konflikten mellom den svarte befolkningen og politiet - for å nevne noen av det liberale USAs hjertesaker.
AP170118 Han ble møtt av skyhøye forventninger fra den liberale venstrefløyen, en vegg av motstand fra sine republikanske kolleger, og en hengemyr av byråkratiske hindringer.
AP170118 Det er imidlertid nesten ingen som er blitt holdt strafferettslig ansvarlig - noe liberale pressgrupper har klaget over i årevis.
AP170118 - De ser i Vladimir Putin en sterk leder som er et alternativ til liberale og multikulturelle vestlige ideer.
AP170117 Han dro samtidig frem det liberale paradoks : Hvor langt er det rimelig at den liberale rettsstat gir sine fiender, som søker å styrte den, rettigheter, spurte Sejersted retorisk.
AP170117 Han dro samtidig frem det liberale paradoks : Hvor langt er det rimelig at den liberale rettsstat gir sine fiender, som søker å styrte den, rettigheter, spurte Sejersted retorisk.
AP170117 Den liberale rettsstat har lov til å forsvare seg og det er det denne saken handler om, sa Sejersted.
AA170117 Noen kaller myndighetenes liberale tilnærming til grafitti en måte å dekke over mangelen på en renovasjonstrategi.
AP170113 Mizulina har skiftet parti flere ganger, men startet sin karrière i det liberale Jabloko på 90-tallet.
AP170113 Mizulina har skiftet parti flere ganger, men startet sin karrière i det liberale Jabloko på 90-tallet.
AP170113 Da over tusen skoleelever sa sin mening om fremtidens bioteknologilov, var de langt mer liberale enn dagens lovverk.
DB170112 Mandag utførte han en halsbrekkende øvelse ved å bryte med Farage og UKIP og melde partiet inn i den liberale gruppa i Europaparlamentet.
DB170112 De liberale er de mest glødende EU-tilhengerne i salen og ledes av Guy Verhofstadt, som kalles en « eurofanatiker » av ytre høyre.
BT170112 Om diskusjonen handler om virkemidler, havner den fort på løsningen de mest liberale rusliberalerne ønsker seg : Legalisering.
DN170111 Helt siden de første rapportene og anklagene om russiske hackerangrep og ønske om å påvirke det amerikanske valget har Trump og hans folk avvist historiene som en politisk heksejakt ført frem av demokrater og liberale aktører i media og byråkratiet.
DB170111 I vår skal Rouhani gjenvelges hvis de liberale får det som de vil.
DB170111 Både Mohammed Khatami, og dagens liberale president Hassan Rouhani er Rafsanjanis politiske arvinger, med sine krav om å avblåse den ideologiske krigen mot USA, og legge landets atomproduksjon under verifiserbar kontroll av FN, slik USA, EU og FN krever for å oppheve sanksjonene.
SA170110 Politiet fjernet også minst en demonstrant fra den liberale Code Pink-gruppen.
DB170110 Det liberale og progressive Amerika har selvfølgelig alltid elsket Barack Obama og kona Michelle.
AP170110 Det konservative Selvstendighetspartiet går sammen med to liberale partier - Reformpartiet og Lys framtid - i den nye regjeringen.
AP170110 At det liberale partiet Lys framtid danner regjering sammen med det borgerlige Selvstendighetspartiet vekker oppsikt.
AP170110 Fernandez sier han var inspirert av det tilsvarende peket tilbake i 1976 av Daniel Finegood : Da ble også bokstavene trikset med for å feire delstatens da mer vedtatte og liberale lovgiving rundt marihuana, ifølge BBC. ( ©NTB ) ¶
AP170110 Eurokrise, flyktningstrøm og terror har bidratt til å løfte disse partiene som har det til felles at de er mot EU eller sterkt skeptiske, vil begrense innvandring og ønsker seg tøffere tiltak mot terror selv om det går utover liberale demokratiske rettigheter.
AP170110 Det konservative Selvstendighetspartiet går sammen med to liberale partier - Reformpartiet og Lys framtid - i den nye regjeringen.
AP170110 At det liberale partiet Lys framtid danner regjering sammen med det borgerlige Selvstendighetspartiet vekker oppsikt.
DN170109 | EUs liberale sier nei til Femstjernersbevegelsen ¶
DN170109 Roma ( NTB-AP ) : Den liberale fløyen i EU-parlamentet sier nei til den italienske Femstjernersbevegelsen ( M5S ), som ønsket å bytte allianse etter å ha vært med i den sterkt EU-kritiske fløyen.
DN170109 Der stemte 75,8 prosent av M5S' velgere for å bytte ut den euroskeptiske Gruppa for Frihet og direkte demokrati i Europa ( EFDD ) med den mer liberale Alliansen av liberale og demokrater for Europa ( ALDE ) - som støtter en felles europeisk valuta og integrering.
DN170109 Der stemte 75,8 prosent av M5S' velgere for å bytte ut den euroskeptiske Gruppa for Frihet og direkte demokrati i Europa ( EFDD ) med den mer liberale Alliansen av liberale og demokrater for Europa ( ALDE ) - som støtter en felles europeisk valuta og integrering.
DB170109 Den drøyt fem måneder lange rettssaken har altså begynt akkurat slik det skal være i den liberale rettsstaten : På første dag stiller vi med blanke ark og fargestifter til. | « Twin Peaks » har fått premieredato : - Dette er ren heroin fra David Lynch ¶
DB170109 Det må være mulig uten samtidig å gjennomføre skjebnesvanger innskrenkning av vår liberale rettsstat.
AP170109 Samtidig har Kreml de siste årene drevet en utstrakt omskrivning av historien, hvor Sovjet-tiden hylles og de liberale får skylden for alt som gikk galt. - 2017 kommer til å bli mye bedre år, sier Putin, som ser lyst på at Trump snart blir president.
DB170107 Det innvandringskritiske partiet Alternativ für Deutschland ( AfD ) ventet ikke engang på en bekreftelse på at den mistenkte gjerningsmannen var asylsøker, før de la skylda på Merkels liberale grensepolitikk.
BT170107 Den motvillige byråkrat kan bli den liberale republikkens siste skanse.
AP170104 Erdogan tok makten med støtte fra en bred koalisjon av islamister, kurdere og liberale velgere.
AP170104 Erdogan tok makten med støtte fra en bred koalisjon av islamister, kurdere og liberale velgere.
AP170104 I tider da mange mener vi er på vei inn i et post-fakta samfunn der retorikk og populistisk strategi overstyrer fakta, er det viktigere enn noen gang å holde seg med universiteter som har bevaring av liberale demokratier som en moralsk agenda i tillegg til å bidra til erkjennelse og innovasjon i vid forstand.
DB170103 Slik fungerer det liberale demokratiet.
DN170102 Politisk risiko i 2017 Etter 1990 har vi hatt en problemfri tyveårsperiode med det liberale demokrati som modell og globalisering.
DB170101 Kunnskap er det eneste som er redningen for det liberale demokratiet.
AP170101 Det er uhellig allianse av borgerrettighetsgrupper, forsvarsadvokater, konservative og liberale grupper som står bak søksmålene som USAs ypperste dommere skal behandle.
AP170101 Det er uhellig allianse av borgerrettighetsgrupper, forsvarsadvokater, konservative og liberale grupper som står bak søksmålene som USAs ypperste dommere skal behandle.
AP161218 Fremmedkulturell masseinnvandring er ødeleggende for vårt liberale demokrati. 2.
AP161122 - Men det er ikke de liberale eller venstresiden som sitter i regjering og de taper stort sett alle valg i Vesten ?
AP161122 - Føler du ikke ansvar for at ting kan gå i oppløsning, for å samle folk og knytte bånd også til liberale miljøer og de du er uenig med ?
AP161122 - Det finnes da liberale på bygda og vanlige folk som ikke stemmer Frp ?
AP161122 - De liberale miljøene har vært toneangivende i en årrekke.
VG161121 Liberale russiske journalister tar avstand fra ham.
AP161119 For liberale og opposisjonelle russere er det også en viktig diskusjon om Russlands identitet og vei videre.
AP161115 Kjemper mot liberale ideer ¶
AP161115 De antidemokratiske statene som tidligere avviste menneskerettigheter som et vestlig påfunn, har skiftet linje og tilegnet seg en del rettighetsretorikk, men bruker den mot liberale verdier.
AP161101 I Libanon har ikke dette hindret ham i å skrive tekster om homofil forelskelse, og bandets siste album Ibn el-Leid henter sine temaer fra nattelivet i den liberale hovedstaden Beirut.
AP161031 Opplysningene om at halloween skal etterforskes, vekker både latter og avsky blant liberale og selvstendige moskovitter.
AP161031 - Ting som er ok i liberale samfunn som Norge og Danmark, kan bli oppfattet på en helt annen måte andre steder.
AP160921 Mye av diskusjonen om resistens har dreid seg om hvorvidt legene er liberale med reseptblokken og behovet for å stramme inn.
AP160919 Jeg mente egentlig synspunkter som ikke går overens med den amerikanske liberale konsensusen, hvor sex er ansett som farlig og primitivt, mens alt fra halshugging og lemlesting til vitser om voldtekt og vold i hjemmet, stort sett er tolerert.
AP160917 Lederen for opposisjonspartiet Jabloko ( " Eplet " ) Grigorij Javlinskij klarte aldri å samle de liberale opposisjonspartiene før valget.
AP160917 Han har brukt den store våpenindustrien, byråkratiet og den statlige TV-kanalen som sitt valgkamp-apparat til kraftige protester fra både liberale , nasjonalister og kommunister.
AP160917 Lederen for opposisjonspartiet Jabloko ( " Eplet " ) Grigorij Javlinskij klarte aldri å samle de liberale opposisjonspartiene før valget.
AP160917 Han har brukt den store våpenindustrien, byråkratiet og den statlige TV-kanalen som sitt valgkamp-apparat til kraftige protester fra både liberale , nasjonalister og kommunister.
AP160914 De liberale og opposisjonelle kreftene må heller satse på å få inn enkeltrepresentanter som kan arbeide for forandring innenfor systemet.
AP160913 Verktøyet viser seeren to hypotetiske nyhetsfeeder : En basert på kilder foretrukket av liberale brukere, og en basert på kilder foretrukket av konservative brukere.
AP160908 Det liberale , åpne samfunnet som vokste frem i USA etter Vietnamkrigen la også grunnlaget for at et fenomen som Facebook kunne vokse frem.
AP160906 Etter elskovsstunden kom han med svært nedsettende kommentarer om sine liberale partnere.
AP160906 Et av spørsmålene nå er om de liberale partiene i det hele tatt klarer å få et mandat.
AP160906 De eneste reelle, liberale opposisjonspartiene som har våget å kritisere Putins krig i Ukraina og annektering av Krim, er splittet og svake.
AP160901 De vellykkede og liberale foreldrene - faren er forfatter - har innprentet i sin 16 år gamle sønn riktige, humanistiske og empatiske verdier.
AP160901 - Og det kan noen ganger være ganske svett å vokse opp i de vellykkede, liberale hjemmene også, sier Birgitte Victoria Svendsen.
AP160826 Vi må jobbe for det liberale og inkluderende samfunnet sammen.
AP160826 Min liberale , snille og morsomme mormor kunne vært kvinnen med skaut som ble omringet av politiet i Nice, og jeg mener vi svikter som et liberalt samfunn om vi lar det samme skje i Norge.
AP160826 Min liberale , snille og morsomme mormor kunne vært kvinnen med skaut som ble omringet av politiet i Nice, og jeg mener vi svikter som et liberalt samfunn om vi lar det samme skje i Norge, skriver Mina Ghabel Lunde.
SA160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år og hos de med mer enn fire års høyere utdanning.
SA160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år med høyere utdanning.
FV160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år og hos de med mer enn fire års høyere utdanning.
FV160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år med høyere utdanning.
BT160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år og hos de med mer enn fire års høyere utdanning.
BT160721 De mest liberale holdningene finner man blant kvinner under 30 år med høyere utdanning.
AP160721 Da hadde mange liberale troende fått nok, fordi Kirkemøtet i Kristiansand i sin fireårsperiode avviste liturgi for likekjønnet vigsel.
DB160618 Nordmenn flest var stort sett fornøyd med å ligge et sted mellom de europeiske ytterpunktene, restriktive Danmark og liberale Sverige.
AP160617 OST : Sauluhallerna er langt mer liberale med smaksprøvene enn de fleste supermarkeder.
AA160617 OST : Sauluhallerna er langt mer liberale med smaksprøvene enn de fleste supermarkeder.
AP160614 Mange lærere og imamer holder frem at ikke-muslimer, liberale og ikke minst skeive mennesker, ikke kan regnes som ordentlige mennesker.
AP160613 Inviterer dem inn i det sosialt liberale samfunnet vi har jobbet for og er stolte av.
AP160608 Kort sagt, det blåste noen liberale vinder, men de slo i begrenset utstrekning inn blant representantene på Eidsvoll.
AP160608 Flere av dem som på Eidsvoll stemte for å opprettholde adgangsforbudet, henviste uttrykkelig til den noe mer liberale tilstand som rådde.
DB160604 Historieprofessor Jens Arup Seip ble hans store metodiske lærermester, og gjennom møtet med den svenske, liberale pressetradisjonen og Dagens Nyheters redaktør Herbert Tingsten, omsatte han sin kunnskap og sine analytiske evner i et journalistisk prosjekt som fortsatt er førende for det uavhengige og kritiske i pressen.
AP160601 I et langt perspektiv tror jeg liberale og grønne partier sitter i regjering med Ap og spiller en dominerende rolle i det grønne skiftet.
AP160522 Under det nederlandske opprøret på 1500-tallet, som styrket republikanske, liberale , og reformerte ideer, kunne man høre kampropet Liever Turks dan Paaps - heller tyrkisk enn papist.
AP160518 Også liberale demokratier med markedsøkonomi sliter med å gi folk gode liv.
AP160507 Tidligere opposisjonelle og liberale krefter reagerer kraftig på at utstillingen ikke tar et sterkere oppgjør med Stalin.
AP160507 Tidligere opposisjonelle og liberale krefter reagerer kraftig på at utstillingen ikke tar et sterkere oppgjør med Stalin.
AP160503 Anne Siri Koksrud Bekkelund ( født 1983 ) er politisk økonom i den liberale tankesmien Civita.
AP160427 Hillary Clinton mislikes av 56 prosent av amerikanerne, ifølge et gjennomsnitt av mange målinger som jevnlig offentliggjøres av liberale Huffington Post.
DB160419 Tidligere var motstand mot den narkotikapolitiske krigsretorikken et marginalstandpunkt forbeholdt aktivister, dem som ønsker å legitimere egen rusbruk og oss ideologisk liberale .
AP160419 Hvilken tyrkisk komiker vil gjøre narr av sin president når han eller hun ser at slikt kan føre til straff selv i den liberale høyborgen Tyskland - med landets regjering som tilsynelatende pådriver ?
AP160414 Qadri drepte den liberale , pakistanske guvernøren Salman Taseer fordi han tok til orde for en gjennomgang av Pakistans blasfemilover.
AP160414 Hun konstaterer at det har vokst frem to ulike leirer : Liberale muslimer og ekstreme muslimer som mener at de liberales tro er utvannet og for vestlig orientert.
AP160414 Liberale vs ekstreme ¶
AP160407 Det er viktigere for meg og for Venstre enn noen liberale enkeltsaker.
AP160407 Det er viktigere for meg og for Venstre enn noen liberale enkeltsaker.
AP160405 Første liberale kirkemøte ¶
AP160402 Paul Waldman som skriver for det liberale tidsskriftet The American Prospect beskriver polariseringen slik : ¶
AP160330 Les reportasjen om hvordan amerikanere blir stadig mer liberale , men ikke i abortspørsmålet Abort har vært lovlig i USA siden 1973, da høyesterettsdommen kjent som Roe v Wade slo fast at den amerikanske grunnloven beskytter kvinners rett til å velge selv om de skal beholde barnet etter at de er blitt gravide.
AP160329 Være liberale for noen, og ikke for andre ?
AP160325 - Jeg kan følge loven og gå inn på dametoalettet i en delstat med svært liberale våpenlover.
AP160325 - Jeg kan følge loven og gå inn på dametoalettet i en delstat med svært liberale våpenlover.
AP160325 Hvor mange av vårt samfunns liberale verdier skal vi ofre på terrorfryktens alter ?
AP160325 For hvor mange av vårt samfunns liberale verdier skal vi ofre på terrorfryktens alter ?
AP160324 Sentrale konservative islamske teologer, noen av dem er intervjuet i boken min, peker på at vesteuropeiske land med demokrati og liberale sekularisme faktisk er de mest islamske landene i verden, siden de er gjennomsyret av islamske kjerneverdier som rettferdighet, manglende korrupsjon og ivaretagelse av de svake.
AP160324 Noe av det viktigste i denne identiteten må være at det er mulig å være praktiserende muslim og samtidig støtte den liberale rettsstaten.
AP160324 Jeg reagerer så sterkt fordi jeg opplever at denne kronikken stempler meg, som troende, som en trussel mot liberale verdier og et samfunn bygget på en humanistisk tankegang.
AP160322 Albert Schweitzer var far til den liberale teologi, og venstresiden betrakter ham som en helt.
AP160317 Det kjennes som den liberale rettsstaten går på automatikk, og det svir når det ikke er riktig person i salen som blir offeret.
AP160317 Amerikansk offentlighet har lenge vært preget av parallelle virkelighetsoppfatninger, hvor lesere av konservative medier i begrenset grad utfordrer seg selv i liberale fora, og vice versa.
AP160316 Søndag gikk Merkels kristeligdemokratiske parti ( CDU ) sterkt tilbake i tre delstatsvalg som var en folkeavstemning om hennes liberale asyl - og flyktningpolitikk. 3rd-party-bio ¶
AP160313 Mange velgere har rettet sitt sinne mot Merkel, som har tviholdt på sin liberale asylpolitikk i det lengste.
AP160313 Det er også et lyspunkt for Merkel at de liberale fridemokratene ( FDP ) gjør et comeback.
AP160312 - Ukraina spiller nå rollen ikke bare som stedet for verdens beste og dyreste hår til eksport, men det er også landet med de mest liberale lovene for surrogati.
AP160310 Putin vet godt at det er en stigende uro i Russland rundt Kadyrov, langt utover den lille, isolerte liberale opposisjonen.
AP160310 Putin vet godt at det er en stigende uro i Russland rundt Kadyrov, langt utover den lille, isolerte liberale opposisjonen.
AP160310 Qadri ble nylig henrettet i Pakistan, etter å ha blitt dømt til døden for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer.
AP160310 Qadri tok livet av den liberale guvernøren Salman Taseer i 2011.
AP160310 Godt over hundre mennesker møtte opp for å protestere mot hengingen av Mumtaz Qadri, livvakten som tok livet av den liberale guvernøren Salman Taseer med 25 skudd fra sin AK-47 i 2011.
AP160310 Forklaringen er sannsynligvis at lokale kristeligdemokrater har kommet med klar kritikk av regjeringens liberale asylpolitikk.
AP160310 Jeg vet at disse problemene er synlige for liberale norskpakistanere, for vi diskuterer dem i vår lille trygge sirkel.
AP160309 Videoen fokuserer også at Trump ikke lenger står ved tidligere liberale uttalelser, og budskapet er at han snakker velgerne etter munnen.
AP160309 Videoen fokuserer også at Trump ikke lenger står ved tidligere liberale uttalelser, og budskapet er at han snakker velgerne etter munnen.
AP160309 Det var et tiår da liberale verdier begynte å utfordre den tradisjonelle kjernefamilien, men der lovverket fremdeles kunne brukes mot " avvikerne ".
AP160309 Mumtaz Qadri ble nylig henrettet i Pakistan, etter å ha blitt dømt til døden for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer.
BT160308 Vi er rosa, grønne, røde og blå, liberale , radikale og interseksjonelle.
BT160308 Vi er rosa, grønne, røde og blå, liberale , radikale og interseksjonelle, skriver Anette Basso.
AP160308 Qadri ble nylig henrettet i Pakistan, etter å ha blitt dømt til døden for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer.
AP160308 Han er blitt et symbol for islamister, i protest mot liberale krefter i Pakistan.
AP160308 Godt over hundre mennesker møtte opp for å protestere mot hengingen av Mumtaz Qadri, livvakten som tok livet av den liberale guvernøren Salman Taseer med 25 skudd fra sin AK-47 i 2011.
AP160308 Derfor mener jeg det liberale svaret når det kommer til fordeling av foreldrepermisjonen, er at menn og kvinner får en tilnærmet lik andel som er forbeholdt hver av dem, selvfølgelig med hensyn til kvinnenes helsemessige behov.
AP160306 For å ta det åpenbare : Warren er en hvit, godt voksen kvinne med base på den liberale østkysten - akkurat som Hillary Clinton.
BT160305 Synet på sexkjøpsloven skiller de rettroende fra de liberale .
BT160305 De borgerlige famler fortsatt rundt i forsøket på å definere en blå feminisme som rommer noe mer enn liberale selvfølgeligheter.
AP160304 Trump skal også i bakgrunnssamtaler med redaktørkollegiet i The New York Times ha gitt utrykk for mer liberale synspunkter, men nekter selv å kommentere dette.
AP160304 Den liberale skribenten Paul Waldman er inne på noe av det samme.
AP160302 Tallene tyder på at Sanders har problemer med å utvide sitt nedslagsfelt blant velgerne til andre enn liberale hvite.
AP160302 Robinson i det liberale tidsskriftet Current Affairs rykket for en uke siden ut med advarsel : Hvis demokratene stiller med Hillary Clinton, vil Donald Trump vinne.
AP160228 I nabodelstaten Massachusetts, ofte ansett som den mest liberale delstaten i USA, kan han også ende opp med flere stemmer enn Clinton.
AP160227 Jeg er oppvokst i en muslimsk familie med åpne og liberale holdninger.
AP160227 Men den som ønsker å lese god islamkritikk bør la både Gabriel, Ibn Warraq, Fallaci og Storhaug ligge, og heller lese for eksempel den liberale muslimen Irshad Manjis bok Hva er galt med islam ?
AP160224 Det er likevel blitt advart ettertrykkelig mot at liberale regler for familiegjenforening sammenlignet med landene rundt oss, kan gi stor sekundærinnvandring til Norge.
AP160221 Et mindre omtalt fenomen er at de liberale Fridemokratene, som falt ut av Forbundsdagen i 2013, er på vei mot et comeback.
AP160220 Tyrkiske sekulære er ikke alltid liberale , og islamistene er ikke alltid illiberale.
AP160220 Tyrkiske sekulære er ikke alltid liberale , og islamistene er ikke alltid illiberale, skriver Iyad El-Baghdadi.
AP160220 Det virker som Erdoðan kun bruker det liberale språket som et retorisk virkemiddel i en kamp for politisk herredømme ¶
AP160220 president, fremstår som en genuin islamsk liberal, mens det virker som Erdoðan kun bruker det liberale språket som et retorisk virkemiddel i en kamp for politisk herredømme.
AP160220 Tyrkiske sekulære er ikke alltid liberale , og islamistene er ikke alltid illiberale, skriver Iyad El-Baghdadi.
AP160220 - Er det andre språk som er like liberale som norsk ?
AP160219 Skal vi bekjempe islamismen med liberale verdier, som « dialog » ?
AP160214 Kan bli mer liberale kamera-regler ¶
AP160214 - Det kan bety at vi kanskje vil få mer liberale kameraovervåkingsregler.
AP160213 Lederen i Oslo Venstre, Espen Ophaug, uttalte fra talerstolen at han derfra ville gi « et heiarop fra dagens liberale helter Anna, Amanda og Maria.
AP160213 Jaquesson understreker at det ikke var 17-åringen hun henvendte seg til, men Maria Katinka Lie, leder av Oslo Liberale Studentforening, som følge Jaquesson fremmet et forslag om å legalisere sexkjøp og åpne bordeller i Norge.
AP160213 Feminister på venstresiden med Kari Jaquesson i spissen gikk hardt ut mot tre unge liberale kvinnesaksforkjempere, som alle er medlemmer i Oslo Venstre eller Oslo Unge Venstre.
AP160213 mars-komiteens møte og forfektet liberale ideer, men ble møtt med de verste hersketeknikker en kan tenke seg.
AP160212 Maria Katinka Lie ( 19 ), leder Oslo liberale studentforening, som er knyttet til Venstre, gikk på talerstolen for å be om at parolen for sexkjøpsloven skulle fjernes. « Én fjær er gjort fem høns » ¶
AP160211 Maria Katinka Lie ( 19 ), leder Oslo liberale studentforening, som er knyttet til Venstre, gikk på talerstolen for å be om at parolen for sexkjøpsloven skulle fjernes.
AP160211 Fra venstre : Anna Dåsnes ( 17 ), Oslo, nestleder Oslo unge venstre, Maria Katinka Lie ( 19 ), Oslo, leder Oslo liberale studentforening, Amanda Schei ( 24 ), Oslo, leder Norges Venstrekvinnelag.
AP160210 Som jeg ser det, baner Forfang og hans meningsfeller vei for et teknokratisk og kollektivistisk rettssyn, helt fremmed for den liberale rettsstaten.
AP160210 Den liberale rettsstaten hviler på forestillingen om at mennesket ikke er et vedheng til kollektivet.
AP160206 Innledningsvis åpnet de for det, med liberale signaler om at det bare var å komme - det var en åpne dørs politikk.
AP160204 Tjomlid svarte Rolness, som i går kveld skriver tilbake at Tjomlid er « et ekstremtilfelle av en utbredt faktavegring på den positive, liberale siden i innvandringsdebatten. » ( Se opp for påstander om lav IQ og Facebook-likes av tegning av blogger som tas bakfra. ) ¶
AP160203 Belgias tidligere statsminister Guy Verhofstadt, som nå leder den liberale gruppen i Europaparlamentet, har skrevet på sin egen blogg at Europa må ta skjebnen i egne hender « i stedet for å prøve å betale og bestikke andre til å finne løsninger for oss ».
AP160202 Med Listhaug som innvandringsminister, sindige og kunnskapsrike Erna Solberg ( H ) som statsminister, samt partilederne Knut Arild Hareide ( KrF ) og Trine Skei Grande ( V ) i de liberale rollene på Stortinget, ville regjeringskonstellasjonen bringe mer ro og orden inn i et temmelig kaotisk saksfelt - og en minst like kaotisk debatt.
AP160202 Med Listhaug som innvandringsminister, sindige og kunnskapsrike Erna Solberg ( H ) som statsminister, samt partilederne Knut Arild Hareide ( KrF ) og Trine Skei Grande ( V ) i de liberale rollene på Stortinget, ville regjeringskonstellasjonen bringe mer ro og orden inn i et temmelig kaotisk saksfelt - og en minst like kaotisk debatt.
AP160202 I liberale Frankrike har den kristenkonservative interessegruppen Promouvoir blitt lagt merke til.
AP160201 Kaller seg selv en « demokratisk sosialist » og får i hovedsak støtte fra unge og hvite velgere som karakteriserer seg selv som « liberale ».
AP160130 Det demokratiske partiet, derimot, var den gang en besynderlig sprikende koalisjon av liberale intellektuelle, fagforeninger, ferske innvandrergrupper, storbyers småkorrupte partimaskiner med mafiainnslag, samt rasehatere i sørstater der de knapt nok hadde sluttet å lynsje svarte.
AP160129 Målinger viser at Sanders er mest populær blant hvite og unge demokrater som beskriver seg som « liberale ».
AP160129 Der er det færre hvite og liberale demokrater blant velgerne, og Clinton leder stort.
AP160129 De starter i stater der det er færre hvite og veldig liberale velgere.
AP160129 Frp kreve respekt for kvinners rettigheter og andre liberale friheter.
AP160128 De er ikke plutselig blitt liberale demokrater.
AP160127 Tyskland startet med å være voldsomt liberale , de ser at det går ikke.
AP160126 En annen sak er at mange vestlige land har vært liberale med å tilby gjenbosetting i perioder der det har vært relativt få flyktninger som har kommet direkte til landet.
AP160122 Sanders er derimot mer populær blant de yngre og blant dem som identifiserer seg som « liberale ».
AP160120 Som populister flest sier Trump snart det ene, snart det andre, men han har på ulike tidspunkter inntatt flere liberale posisjoner enn de nevnte : han har for eksempel tatt til orde for strengere våpenlover, og så sent som i september krevde han skatteskjerpelser for hedgefondforvaltere.
AP160120 Liberale posisjoner ¶
AP160115 Hillary Clinton fordi jeg oppfatter henne som den mest liberale kandidaten, og den som har best reflekser i sikkerhetsspørsmål.
AP160114 Skjevheten forsterkes av at Merkels gamle regjeringspartner, de liberale fridemokratene ( FDP ), falt ut av Forbundsdagen ved valget i 2013.
AP160113 Den fremstående, liberale skribenten Mustafa Akyol omtaler også terrorangrepet i sin spalte i Hurriyet Daily News.
AP160113 Inntil da hadde landet vært blant de mest liberale i Europa.
AP160110 Köln regnes som Tysklands liberale høyborg, men etter angrepene på nyttårsaften har flere av innbyggerne fått nok.
AP160110 Det var galt å kategorisere vest som entydig konservativt, når de tre stillehavsstatene California, Oregon og Washington var liberale i sin grunnholdning.
AP160110 De var enten liberale eller moderate i grunntonen og stort sett orientert mot Europa.
AP160109 Baristaen stemte for første gang i sitt liv ved valget i fjor og valgte det liberale og pro-europeiske Nowoczesna ( Moderne ).
AP160109 Baristaen stemte for første gang i sitt liv ved valget i fjor og valgte det liberale og pro-europeiske Nowoczesna ( Moderne ).
AP160107 Det er nok ikke uten grunn at de landene som fikk flest var Sverige, Tyskland, Norge og Finland, som i løpet av denne prosessen sendte ut ganske liberale signaler.
DB160106 Både Breivik og IS definerer liberale , moderate og sekulære som fiender.
AP160106 Dette er saken : Hvor ble det av venstresidens sterke religionskritiske tradisjon, spurte historiker Bård Larsen i den liberale tankesmien Civita forleden.
AP160103 Mange av de sistnevnte problemstillingene innebærer klassiske liberale dilemmaer, mellom frihet og autoritet, så enkelt er det ikke.
AP160103 Klassiske liberale dilemmaer ¶
AP160103> Klassiske liberale dilemmaer ¶
AP160103> target="avis" href= Klassiske liberale dilemmaer ¶
AP160103> target="avis" href= target="avis" href= Klassiske liberale dilemmaer ¶