DA171209 Braut omtaler seg selv som moderat konservativ, men tror grunnholdningene er de samme, uansett om du definerer deg selv som konservativ eller liberal .
DA171130 Erling Pettersen har vært nødvendig for å bevege Kirken i liberal og tolerant retning, og det er grunn til å tro at mange har vært stolte av at Stavanger har hatt en biskop som har våget å stå for sitt syn.
VG171021 Han utga nylig boken « The Once and Future Liberal : After Identity Politics », og har fått atskillige bøtter med kjeft fra identitets-orienterte venstreintellektuelle for ønsket om en mer samlende amerikansk fortelling.
VG171020 Han regnes som Putins mentor, selv om Sobtsjak var en liberal politiker.
VG171020 - En tegneserieaktig, liberal kandidat, uttalte opposisjonens ener mens han fortsatt var på frifot.
DB171018 I den grad de er politisk kontroversielle, er det fordi de er under angrep fra krefter som arbeider mot en liberal rettsorden.
NL171017 ¶ Det er vi som en sjelden gang er i kirken, som ønsker en liberal kirke med kvinnelige prester og homofile vigsler, som vil tape mest på at kirken skal finansieres av medlemmer.
NL171017 Det er vi som en sjelden gang er i kirken, som ønsker en liberal kirke med kvinnelige prester og homofile vigsler, som vil tape mest på at kirken skal finansieres av medlemmer.
DA171016 - Hovedproblemet til venstresiden er at få velgere er villige til å la en liberal innvandringspolitikk gå foran andre saksfelt, som helse og skole.
DA171016 - Hovedproblemet til venstresiden er at få velgere er villige til å la en liberal innvandringspolitikk gå foran andre saksfelt, som helse og skole.
DB171015 - Mitt inntrykk er at landet ikke beveger seg i en liberal retning.
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/EdxR5/Weinstein-etterforskes-for-seksuelle-overgrep-i-England Kommentar : « Hollywood byr på en liberal fasade foran kamera, en nådeløs jungel bakenfor » ¶ | 27 døde i skogbrann i Portugal ¶
VG171014 Samtidig vurderer Ap under Støres en mer liberal asylpolitikk, ved å myke opp reglene overfor enslige mindreårige asylsøkere.
AP171014https://www.aftenposten.no/kultur/i/x1AJR/Weinstein-skandalen-Hollywood-byr-pa-en-liberal-fasade-foran-kamera_-en-nadelos-jungel-bakenfor | Weinstein-skandalen : « Hollywood byr på en liberal fasade foran kamera, en nådeløs jungel bakenfor » ¶
DA171008 CSU er kjent for å være mer konservativt enn CDU, mens statsminister Angela Merkel har fulgt en liberal flyktningpolitikk.
AA171008 CSU er kjent for å være mer konservativt enn CDU, mens statsminister Angela Merkel har fulgt en liberal flyktningpolitikk.
VG171007 Det var såpass mange bokanmeldere og andre som påpekte at Nesbø måtte ha brukt Hegnar som modell for karakteren Arve Støp - en ekstremt usympatisk redaktør i bladet Liberal - at Nesbø så seg nødt til å ringe Hegnar for å forklare seg.
DB171007 ANKLAGES FOR Å VÆRE LIBERAL : - De anklager oss for å støtte venstresideorganisasjoner og jobbe for homofiles rettigheter, sier Ewa Kulik-Bielinska, leder for Stefan Batory-stiftelsen, til Dagbladet.
VG171006 Som eks-Tory-velgeren James Wilby skriver i en interessant Twitter-tirade : « 2010-2015 was a good time to be liberal and centre-right.
VG171006 Brexit var den britiske høyrefløyens hevn over år med liberal sentrumsdominans, ledet av « citizens of nowhere ».
DB171006 Berlingske skriver også at Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, vil stemme for et forbud, og at han har uttalt at burkaer er et uttrykk for ekstrem kvinneundertrykkelse.
DB171006 ( Dagbladet ) : Den danske regjeringen, som består av Det Konservative Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance, erklærer ifølge danske BT at de vil støtte et såkalt maskeringsforbud.
DA171005 Hjemme i delstaten Nevada, som har en svært liberal våpenlov, hadde han 19 andre våpen, eksplosiver og tusenvis av runder med ammunisjon.
AA171005 | Liberal våpenlov tar liv ¶
VG171004 Mer liberal våpenpolitikk ¶
VG171004 Han forklarer at våpenpolitikken i USA har blitt mer liberal de siste årene : Det har blitt lettere å få våpen, og det er færre begrensninger.
DN171003 Liberal våpenlov ¶
AP171003https://www.aftenposten.no/verden/i/LJxbJ/Vapendebatten-hetes-opp-i-USA--Tanker-og-bonn-er-ikke-nok - Elizabeth Warren ( @SenWarren ) October 2, 2017 ¶ Liberal våpenlov ¶
VG171001 Trump er ikke altså ikke bare uinteressert i hvordan en liberal stat fungerer og hvorfor den er innrettet slik den er.
DN171001 ¶ I populistenes fryktpolitikk blir spesielt Sverige med sin tradisjonelt liberal asyl- og innvandringspolitikk fremstilt som en dystopi.
DB170930 På samme måte er det viktig for Høyre å framstå som mer moderat enn regjeringspartneren i asylspørsmål, men uten å være så liberal at partiets politikk framstår som et linjeskifte.
DB170930 Og om han velger en markant linje i asylpolitikken, vil han få halve landsmøtet mot seg - uansett om linja er liberal eller restriktiv.
VG170928 Dette med en slik liberal livsstil har aldri vært noe for meg.
VG170926 Han blir refset av NewsBusters, en konservativ nettside som har påtatt seg oppgaven å slå ned på « liberal slagside » i media.
AP170925https://www.aftenposten.no/viten/i/6LLyz/Ikke-i-noe-fag-er-forskningsfeil-mer-akutt-enn-i-ren-matematikk--Simen-Gaure For eksempel i fjor, da forskerne bak en politisk mye brukt psykologiartikkel som påviste at liberale hadde en mer sosialt ønskelig adferd enn konservative, fant ut at de faktisk hadde byttet om konservativ og liberal og måtte publisere en rettelse, et erratum.
VG170924 FOR LIBERAL : Merkel-kritikerne i Pegida og AfD mener kansleren må vekk, etter at hun i 2015 slapp inn hundretusener av flyktninger som sto fast i Ungarn og langs den såkalte Balkanruten.
DB170923 Kanalen DW beskriver henne som en politiker som er mer liberal privat enn hva partiet er.
AP170923https://www.aftenposten.no/verden/i/ldXWM/Dette-er-metoden-som-trolig-sikrer-Merkel-en-fjerde-valgseier - Noen ganger er jeg liberal , noen ganger konservativ, noen ganger sosial, sier Merkel om seg selv.
DB170919 Svartmalingen av situasjonen i Norge i forkant av valget så ikke ut til å tjene de som brukte den bredeste penselen i debatten, og brunbeising av velgerne som ikke ønsker en mer liberal innvandrings- og flyktningpolitikk virker mot sin hensikt.
DB170918 Som liberal akademiker og Venstre-politiker blir mine sosiale medier fylt opp med dem som kjemper miljøet og klimaets sak.
AP170916https://www.aftenposten.no/verden/i/d3w0B/I-lopet-av-fa-ar-kom-1-million-joder-fra-Sovjetunionen-til-Israel-Det-har-endret-landet-og-hele-regionen - Det er for eksempel de ortodoks religiøse som står for den mest konservative verdipolitikken, mens de såkalte russerne her står for en mer liberal politikk.
DB170915 En sunn liberal politikk skal ha som mål å trygge den enkeltes frihet, enten man er menneske eller gåsenebbhval.
DB170913 Vern av LoVeSe, gjøre noe med barnefattigdom og mer liberal innvandringspolitikk er viktige saker for Venstre.
AP170913https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/JzexP/Na-er-det-Venstre-som-holder-seg-for-nesen-17-av-19-fylkesledere-apner-for-a-regjere-med-Frp Begrunnelsen Venstre-toppene gir for å kunne gå inn i Regjeringen er å begrense Frps innflytelse og samtidig trekke Regjeringens politikk i en mer liberal og grønn retning.
DB170911 Dørbankere og listebærere ble rost for å ha holdt seg til sine egne saker og ikke latt seg lokke til å gå inn på « andre partiers », men forfekte en « liberal og fremtidsrettet ».
DA170910 Det som skulle være en kamp for skolen, for mer penger til øko-organiske teknologismåbedrifter som skal redde verden, og for Trine Skei Grandes urokkelige status som uangripelig liberal leder, ble fryktelig fort til en panikkartet kamp for å holde hodet over vannet, altså fireprosentsgrensa i norsk politikk.
DA170910 Det som skulle være en kamp for skolen, for mer penger til øko-organiske teknologismåbedrifter som skal redde verden, og for Trine Skei Grandes urokkelige status som uangripelig liberal leder, ble fryktelig fort til en panikkartet kamp for å holde hodet over vannet, altså fireprosentsgrensa i norsk politikk.
DB170908 I innvandringsdebatten får Hansson fram både at MDG ønsker en mer liberal innvandringspolitikk, men også at politikken har et ansvar for å ta vare på de som rammes av klimaendringene utenlands.
DB170907 Du skal ha temmelig liberal begrepsforståelse for å kalle den fiskedisken ( du kanskje får øye på ) for et torg.
DB170907 » Siden jeg er opptatt av klimaspørsmål, ønsker en åpnere og mer liberal innvandringspolitikk og i tillegg er opptatt av at vi skal hjelp og ikke straffe mennesker som av ulike grunner havner på samfunnets skyggeside har jeg åpenbart blitt definert som non-FrPer ( eller kvasi-Venstre ) og således i målgruppen for buskagitasjonen.
DB170907 Hver gang jeg skriver her i Dagbladet om hvorfor vi bør behandle folk likt uavhengig av etnisk eller religiøs bakgrunn, behovet for en mer liberal innvandringspolitikk eller om hvorfor vi må forsvare vår liberale rettsorden mot Donald Trumps manglende respekt for grunnleggende spilleregler, dukker de nemlig opp i min innboks i form av drapstrusler og utskjellinger.
NL170906 Skolevalgene viser at de unge foretrekker partier som står for en mer liberal innvandringspolitikk, og ikke minst en mer offensiv tilnærming for å fase ut norsk oljeproduksjon.
AA170906 Som sosial og liberal har jeg også en grunnleggende positiv holdning til asylsøkere, arbeidsinnvandrere og kulturer som er annerledes enn vår.
AA170906 For meg er det mange saker som gjør at jeg er venstremann, men grunnleggende er det fordi jeg er sosial og liberal .
NL170901 Det som kjennetegner de partiene som de fleste mener har den mest næringsvennlige politikken er at de vil ha minst mulig ( miljø )krav til næringslivet, minst mulig statlig inngripen, samt at de vil ha en så liberal frihandelspolitikk som overhode mulig.
DB170901 | Alle presidentens tvilere ¶ ¶ LIBERAL : En kjent liberaler, statsminister Justin Trudeau i Canada.
DA170901 SV har en liberal innvandringspolitikk, og Øvstegård trekker fram sammenhengen med klimaet og flyktningstrømmer.
NL170830 Hverken NOAS, småpartiene eller Arbeiderpartiet ønsker å se realitetene i hvitøyet : en liberal innvandringspolitikk vil sette den norske velferdsmodellen og vår kultur i fare.
NL170829 I tillegg er innvandring en meget tydelig konfliktlinje i Ap, med en sterk fløy som vil ha en mer liberal innvandringspolitikk, mens en annen del ønsker å stå fast på en streng linje.
DB170825 Dette har ført til at mange som er opptatt av de moderne skillelinjene i norsk politikk, som klima- og miljø, likestilling, utviklingspolitikk, liberal innvandringspolitikk og mer smale saker som personvern og ruspolitikk er bekymret.
AP170825https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/vLe5w/For-forste-gang-i-Norge-Flere-innvandrervelgere-enn-forstegangsvelgere De ønsker en mer liberal innvandringspolitikk, forklarer han.
DB170823 Nå holder opposisjonen kjeft, livredd for å bli stemplet som liberal og bli hundset av små nettroll på Facebook.
DB170821 - Om faren min er konservativ eller liberal , har ingenting med saken å gjøre.
NL170820 En mer liberal innvandringspolitikk ?
DB170820 Austin er en liberal boble av en universitets- og kulturby midt i erkekonservative Texas.
AA170820 Konservativ eller liberal , mann eller kvinne og teologisk bakgrunn er alle faktorer som kan ha noe å si når biskopen velges.
DB170819 Han balanserer mellom å være liberal og åpen i sine uttalelser om flyktningene, samtidig som regjeringen også ønsker å ha et strengt innvandringsregelverk, ifølge The New York Times.
DB170819 Liberal intoleranse ?
DN170817 Moon ble valgt i mai og er en liberal politiker som ønsker kontakt med Nord-Korea.
DB170816 - Det er fordi de har en mye mer liberal holdning til motorferdsel og til utbygging i strandsonen.
AP170816https://www.aftenposten.no/verden/i/GVobQ/Disse-symbolene-fra-borgerkrigen-splitter-fortsatt-USA Byens ordfører Mike Signer er en liberal , jødisk demokrat, men stemte likevel for å beholde Lee-statuen.
VG170813 - USA har en veldig liberal ytringsfrihetslov.
SA170813 Madrid-avisen El Mundo, som definerer seg selv som en liberal avis, er mest opptatt av at Spania endte uten VM-medaljer for første gang.
FV170813https://www.fvn.no/100Sport/andreidretter/Feiret-med-norsk-flagg---men-spansk-storavis-skrev-at-Filip-Ingebrigtsen-er-fra-et-helt-annet-land-240319b.html Madrid-avisen El Mundo, som definerer seg selv som en liberal avis, er mest opptatt av at Spania endte uten VM-medaljer for første gang.
AP170813https://www.aftenposten.no/verden/i/jqABw/Det-tyske-valget-Alle-kjemper-om-denne-usynlige-minoritetens-stemmer Hun åpnet en liberal moské i Berlin og inviterte en homofil imam fra Paris.
AP170813https://www.aftenposten.no/100Sport/andreidretter/Feiret-med-norsk-flagg---men-spansk-storavis-skrev-at-Filip-Ingebrigtsen-er-fra-et-helt-annet-land-240319b.html Madrid-avisen El Mundo, som definerer seg selv som en liberal avis, er mest opptatt av at Spania endte uten VM-medaljer for første gang.
DB170811 Han hadde et stort teknisk repertoar og en veldig liberal holdning til posisjonering.
VG170809 - Vil ikke Frp krasje med kristne velgere på sin politikk på tvillingabort, tidlig ultralyd, ja til å skifte juridisk kjønn, bistand, søndagshandel og en mer liberal alkoholpolitikk ?
DB170809 Vi hadde heller aldri fått en åpen og liberal kirke i Norge uten kampen for kvinnelige prester og biskoper, mener Høie.
AP170808https://www.aftenposten.no/verden/i/gqMOa/Klart-for-hemmelig-votering-om-tillit-til-president-Zuma Tradisjonelt på den sørafrikanske venstresiden, men har etter de kom til makten i stor grad hengitt seg til en liberal , markedsstyrt økonomisk politikk.
AP170808https://www.aftenposten.no/verden/i/gqMOa/Klart-for-hemmelig-avstemming-mot-president-Zuma Tradisjonelt på den sørafrikanske venstresiden, men har etter de kom til makten i stor grad hengitt seg til en liberal , markedsstyrt økonomisk politikk.
DA170807 Norge trenger mer grønn, raus og liberal politikk.
DA170807 Norge trenger en ny regjering som fører en grønnere, rausere og mer liberal politikk, og som setter folk først.
DA170807 For å få enda mer grønn, raus og liberal politikk må Venstre i regjering.
DA170807 En liberal skolepolitikk legger til grunn at ingen elever er like, og vi har ambisjoner for hver eneste elev.
DA170807 En liberal næringspolitikk sikrer gode vilkår for dem som tør å satse tid og penger for å skape en arbeidsplass for seg selv og noen flere.
DA170807 En liberal arbeidslivspolitikk sikrer et trygt arbeidsliv og gode rettigheter for den enkelte arbeidstaker, og legger til grunn at sterke, uavhengige organisasjoner i arbeidslivet er avgjørende for dette.
VG170805 Mye kan sies, og blir sagt, om årsakene til trumpismens og andre radikale høyrepopulisters fremgang, om liberal skyld, og om kulturelle elitisme og sosial ulikhet.
DA170804 I regimer som Jordans provestlige kong Abdullahs, der den styrende eliten gjerne er langt mer liberal enn grasrota, er det ofte slik at regimene avstår fra å utfordre grasrota på nettopp kvinners rettigheter, for ikke å skape gnisninger som vil kunne true regimets grep om makten.
AP170801https://www.aftenposten.no/verden/i/MVbro/Etter-at-hun-apnet-en-moske-hvor-ogsa-homofile-er-velkommen_-ma-hun-passes-pa-av-seks-politifolk-dognet-rundt Menigheten er forlengst kjent for å være liberal på andre felt, de er for eksempel med på å holde gudstjenester under Christopher Street Day, Berlins svar på Pride.
AP170801https://www.aftenposten.no/verden/i/MVbro/Etter-at-hun-apnet-en-moske-hvor-ogsa-homofile-er-velkommen_-ma-hun-passes-pa-av-seks-politifolk-dognet-rundt En ny liberal bevegelse vil befri unge europeiske muslimer fra patriarkalske tradisjoner og nasjonalisme.
AP170801https://www.aftenposten.no/verden/i/MVbro/Etter-at-hun-apnet-en-moske-hvor-ogsa-homofile-er-velkommen_-ma-hun-passes-pa-av-seks-politifolk-dognet-rundt - Målet er at det skal være en slik liberal moské i alle verdens hovedsteder, sier Ates.
AP170729https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/GVbAq/Hvor-er-sentrum-i-norsk-politikk--Kristin-Clemet Politiske retninger som står nær sentrum, slik som moderate ( liberal ) konservative partier og sosialdemokratiske partier, omtales ofte som « sentrum-høyre » og « sentrum-venstre ».
AA170729 - Som homofil og liberal blir jeg opprørt over håndteringen, skriver Venstre-politikeren.
AP170728https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/AAmM3/Alkoholpolitikkens-konsekvenser--Ingeborg-Rossow-og-Thomas-Clausen Diskusjonene om alkoholpolitikken domineres som regel av forkjempere for en liberal alkoholpolitikk som ofte avviser kunnskapen om konsekvensene for helse og trygghet, og forsvarerne av en restriktiv politikk som gjerne utelater å ta næringshensyn i betraktning, skriver artikkelforfatterne.
AP170721https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/rqyE3/Frankrike-eksperter-svarer-Har-Store-eller-Brende-mest-til-felles-med-Macron - Den økonomiske politikken til Emmanuel Macron er nok mer liberal .
AP170718https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/yqJQg/Merkels-merkelige-demokrati--Frank-Rossavik Tysklands forbundskansler står for mange som en liberal og demokratisk lysfontene i en dunkel verden.
DA170717 Soros er en liberal jøde som har støttet progressive saker verden over.
VG170714 - Vil ikke Frp krasje med kristne velgere på sin politikk på tvillingabort, tidlig ultralyd, ja til å skifte juridisk kjønn, bistand, søndagshandel og en mer liberal alkoholpolitikk ?
DA170714 Drama og konflikter står sentralt i serien, men den målbærer en liberal humanisme som står i opposisjon til krigshandlinger av typen vi kjenner fra for eksempel « Star Wars»-universet.
DN170713 Når høyesterettsdommer Arnfinn Bårdsen velger å anvende uttalelser fra FNs ulike menneskerettighetskomiteer som gyldige rettskilder i en norsk rettssak som gjelder utlendingsrett, så kan det lett oppfattes som et ønske fra hans side om å sikre en mer liberal politikk på området, skriver artikkelforfatteren..
VG170708 - Norge hadde mindre økonomisk fremgang enn andre europeiske land som førte en mer liberal politikk, sier Willoch.
DB170704 Hun vil ikke overstyre organistene, men oppfordrer til en mer liberal linje.
DA170704 Selv om Kudrin er mer liberal enn Putin, kjenner også Putin på økonomiens press.
AP170704https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Narkotika-er-farlig--forbudsregimet-er-farligere--Anne-Siri-Koksrud-Bekkelund-624513b.html Det vil være god borgerlig, liberal og medmenneskelig politikk.
DB170702 Har hun tatt til orde for en mer liberal innvandringspolitikk ?
VG170701 « Når man har undersøkt dette viser det seg at problemet er et sted mellom mikroskopisk og ikke-eksisterende », skriver for eksempel Paul Waldman, en liberal blogger for Washington Post.
DB170701 Selv er Trump en liberal newyorker, men sørstatenes evangelikere var de første som støttet ham, og de visste åpenbart hva de gjorde.
VG170629 Slik sett går han inn i en ganske tradisjonell liberal amerikansk tradisjon, og det er vel ikke urimelig å kalle holdningene hans konvensjonelle, om enn svært prisverdige.
BT170629https://www.bt.no/nyheter/utenriks/Trump-far-kritikk-for-a-ha-hanet-kvinnelig-journalist-336342b.html Han påpeker at en seer skriver i sosiale medier at « Shep er en liberal hemoroide » som hører hjemme på MSNBC.
AP170629https://www.aftenposten.no/verden/Kraftige-reaksjoner-pa-Trumps-Twitter-mobbing---En-trist-dag-for-USA-624300b.html Han påpeker at en seer skriver i sosiale medier at « Shep er en liberal hemoroide » som hører hjemme på MSNBC.
AP170629https://www.aftenposten.no/verden/Australia-sikter-kardinal-for-seksuelle-overgrep-og-voldtekt-624243b.html Er pave Frans liberal eller konservativ ?
AA170629 Han påpeker at en seer skriver i sosiale medier at « Shep er en liberal hemoroide » som hører hjemme på MSNBC.
AA170629 Det finnes selvfølgelig artister som ikke passer i et kirkerom, men vi mener det er fullt mulig å følge en liberal linje uten å bryte med kirkens verdier.
AA170626 Trond Helleland ( H ) gikk til angrep på Trond Giske ( Ap ) i NRK P1s Politisk kvarter mandag morgen og anklaget Arbeiderpartiet for å drive en mer liberal innvandringspolitikk enn før.
AP170625https://www.aftenposten.no/verden/Nederlandske-politikere-har-forhandlet-om-ny-regjering-i-100-dager_-men-trenger-kanskje-100-dager-til-623836b.html Han vil ha en regjering som er liberal i verdispørsmål som dødshjelp, og en ambisiøs klimapolitikk.
DB170623 Alt annet er naivisme, liberal globalisme, misforstått humanisme og det som verre er.
VG170622 Eller er det så enkelt som at Corbyn er liberal demokrat på hjemmebane og autoritær på bortebane ?
DA170622 De grønnes stjerneskudd Jesse Klaver ( 32 ), som har foreldre fra Indonesia og Marokko, sto fast på en liberal innvandringspolitikk under valgkampen.
DA170622 De grønnes partileder ble advart mot å fronte en liberal innvandringspolitikk, men valgte å gjøre det likevel.
VG170621 Initiativer blir kjent bare en snau uke etter at den tysk-tyrkiske juristen og feministen Seyran Ates har åpnet en liberal moské i Berlin, med noenlunde samlende målsetning : Åpen for alle, uansett kjønn eller legning.
AA170619 Bekjennelsesskriftet og embetsnedleggelsen var noe som hele bredden i Den norske kirke samlet seg bak : Her var ikke lenger konservativ eller liberal , evangelikal eller høykirkelig.
AA170616 | Tysk-tyrkisk feminist åpner liberal moské ¶
AA170616 Den tysk-tyrkiske juristen og feministen Seyran Ates har åpnet en liberal moské i Berlin der alle er velkomne, uansett kjønn og seksuell legning.
DB170614 Da Kinas nåværende president, Xi Jinping, kom til makten i 2012, trodde mange at han ville utvikle landet i en liberal retning.
DB170612 Statsminister Lars Løkke Rasmussens parti Venstre ville sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Allianse og Det Konservative Folkeparti fått 48,6 prosent og 84 representanter, viser gjennomsnittsmålingen.
AA170612 Statsminister Lars Løkke Rasmussens parti Venstre ville sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Allianse og Det Konservative Folkeparti fått 48,6 prosent og 84 representanter, viser gjennomsnittsmålingen.
SA170611 Finnset anses som en liberal kandidat og ønsker vigsel for likekjønnede par i Kirken.
DN170611 Liberal økonomisk politikk ¶
DB170611 Liberal økonomisk politikk ¶
DB170611 Liberal økonomisk politikk ¶
AP170611https://www.aftenposten.no/verden/Uhorte-summer-strommer-inn-i-valgkassene-i-lokalvalget-i-Atlanta-Trump-jakten-er-i-gang-622943b.html - Du vet sikkert at det pågår et viktig valg til kongressen i Georgia, sier Trump i lydopptaket før han kaller Ossoff en « skatteøkende, liberal demokrat som støtter ulovlig innvandring ».
AP170611 - Du vet sikkert at det pågår et viktig valg til kongressen i Georgia, sier Trump i lydopptaket før han kaller Ossoff en « skatteøkende, liberal demokrat som støtter ulovlig innvandring ».
AA170611 Liberal økonomisk politikk ¶
DB170609 Som følge av det blir jeg som regel omtalt som naiv, liberal , hjernevasket og fornorsket.
DA170609 « Når du gjør dette, Mr Liberal Cool Guy, er du med vilje alliert med de mennene som sender kvinner voldelige pornografiske bilder og voldektstrusler, som med alle mulige midler forsøker å skremme kvinner ut av politikken og det offentlige rom ».
BT170609 Er virkelig dette et demokratisyn en liberal avis kan stå inne for ?
BT170609 Er dette et demokratisyn en liberal avis kan stå inne for ?
DB170608 * Liberaldemokratene ( The Liberal Democrats ), ledes av Tim Farron.
DB170608 Partiet Liberal Democrats, eller liberaldemokratene, har flere kjente tilhengere.
AA170607 * Liberaldemokratene ( The Liberal Democrats ), ledes av Tim Farron.
AA170607 Han har så langt vært blant de som er mest « liberal » når det gjelder bygging på grøntområder.
VG170603 Ivanka Trump og hennes mann Jared Kushner er av mange ansett som en liberal kraft i Trump-administrasjonen, særlig når det gjelder spørsmål om klima og rettigheter for lesbiske, homoseksuelle og transseksuelle.
AP170602https://www.aftenposten.no/norge/politikk/En-ny-og-mer-liberal-alkohollov-i-Finland-kan-sette-det-norske-Vinmonopolet-i-fare-622268b.html | En ny og mer liberal alkohollov i Finland kan sette det norske Vinmonopolet i fare ¶
AP170602 | En ny og mer liberal alkohollov i Finland kan sette det norske Vinmonopolet i fare ¶
VG170529 Venstrelederen er rask til å påpeke at både Trudeaus Liberal Party og Macrons « En Marche » henholdsvis er eller har søkt om å bli søsterpartier til Venstre.
DB170528 Hovedrollen, eminent spilt av danske Claes Bang, er en fetert og uanstrengt liberal museumsdirektør som finner ut at han ikke er så nestekjærlig likevel når telefonen og lommeboken hans ble stjålet.
VG170526 « Det er uheldig at slik aggressiv oppførsel fra en liberal journalist skapte denne scenen på vår valgkampsamling », siterer Buzzfeed.
AA170526 Den italienske innvandringspolitikken regnes imidlertid som ganske liberal .
DB170525 Det er uheldig at denne aggressive oppførselen fra en liberal journalist førte til slike scener under vår grillfest for frivillige valgkampmedarbeidere.
AA170523 Ut fra en liberal skrifttolkning utformer Luther en etikk, som på mange måter opphever en bestemt kristen livsstil : ¶... det er ikke til noen nytte om kroppen smykkes med hellige klær etter hellig skikk, om den ferdes på hellige steder, om den sysselsettes i hellig tjeneste, om den ber, faster eller avholder
DB170519 Partiet har markert seg som en pådriver for en liberal asylpolitikk, og vil holde seg unna enhver regjering med Frp på laget.
DA170519 Hvorvidt det åpner for en mer liberal biskop i Oslo, vil ikke Sandaker-Nielsen mene noe om.
DA170519 Han betraktes som en mer liberal kandidat og er sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett.
AA170519 Han betraktes som en mer liberal kandidat og er sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett.
AA170519 Hvorvidt det åpner for en mer liberal biskop i Oslo, vil ikke Sandaker-Nielsen mene noe om.
AP170518https://www.aftenposten.no/norge/politikk/-MDG-antyder-at-partiets-egen-politikk-kan-oppfattes-som-utopisk-621044b.html Redusert bruk av fengselsstraff og en liberal narkotikalovgivning.
AP170518 Redusert bruk av fengselsstraff og en liberal narkotikalovgivning.
VG170514 Men jeg har skrevet et par artikler i Aftenposten hvor jeg kritiserer dem som hyller det store hjertelaget, men nekter å diskutere konsekvensene av en liberal innvandringspolitikk, sier han.
VG170510 I franske medier omtales dette nå som en måte for 27-åringen å straffe sin tante, som har tatt partiet i en mer liberal og « mykere » retning siden hun ble partileder, noe som skal ha ført til en splid mellom de to.
DB170510 I Østerrike fikk vi en grønn, liberal og europavennlig president, som slo en kandidat fra ytre høyre i valget.
SA170509 a chance, nei til uadressert reklame, nei til innvandring, nei til utvandring, generelt nei til vandring, vandring tar liv - forby vandring, bli veganar - agurakane har og kjensler, ja til ol, ja til LO, nja til LOL, ja takk begge deler, del godene, del ondene, åndenes makt, ja til en liberal narkopolitikk, ja til narko i politikken, fredsprise
BT170509 Det er mulig å vinne valg på en liberal og optimistisk plattform om frihandel og internasjonalt samarbeid.
DA170508 Frp-nestleder Per Sandberg og partileder Siv Jensen har de siste ukene advart mot liberal asylpolitikk og argumentert for innstramming med å vise til høy familieinnvandring.
BT170508 Emmanuel Macrons seier, en europeisk-vennlig og liberal tidligere bankmann, legger bånd på bølgen av populistisk misnøye som seiret i det amerikanske presidentvalget i november og i folkeavstemningen i Storbritannia før det.
AP170508 - Det er første gang på lenge at Frankrike får en liberal president.
DB170507 Vi valgte en liberal og ung politiker og ikke en rasist, sier hun.
DA170506 Macron på sin side tror på EU-prosjektet og står for en mer liberal innvandringspolitikk enn Le Pen.
AP170504 En mer liberal alkoholpolitikk ¶
VG170503 NICE ( VG ) Fransk ytre venstre evner ikke å se forskjell på en liberal sentrumskandidat og høyrepopulist.
VG170503 Kommentar NICE ( VG ) Fransk ytre venstre evner ikke å se forskjell på en liberal sentrumskandidat og høyrepopulist.
DA170503 - Man har valget mellom prosovjetisk politikk à la Putins totalitarisme, eller en mer liberal , proeuropeisk politikk som også byr på klare problemer, særlig i et land uten sterk tradisjon for det.
VG170502 - I motsetning til i enkelte andre europeiske land, der politiet tar i bruk tåregass under demonstrasjoner, utøver russisk politi en mer tilbakeholden og liberal rolle, sa han på pressekonferansen.
VG170502 Arbeiderpartiets landsmøte synliggjorde et typisk syn for Arbeiderpartiet og venstresiden som står i kontrast til både kristendemokratisk, liberal og konservativ tankegang : Tendensen til å se på stat og samfunn som utbyttbare størrelser, og dermed en vilje til å sette det sivile samfunnet under både staten og politikken.
DB170502 » Rett nedenfor tar de en sterk liberal sving, og tar « sterk avstand fra forskjellsbehandling av mennesker basert på kjønn, religion eller etnisk opprinnelse », og vil blant annet verne om trosfriheten.
DB170502 Før de gikk inn i regjering var Frp mot datalagringsdirektivet, og dermed noe i nærheten av en liberal avviker på Stortinget i selskap med for eksempel Venstre.
BT170502 - I motsetning til i enkelte andre europeiske land, der politiet tar i bruk tåregass under demonstrasjoner, utøver russisk politi en mer tilbakeholden og liberal rolle, sa han på pressekonferansen.
AA170501 Mange på venstresiden mener at det beste nå er å stemme på Macron til tross for at han er en liberal EU-tilhenger som støtter global frihandel.
SA170430 Dette er et vanlig resonnement i det ytterste venstre, hvor forakten for det liberale står sterkt, men det er ikke akkurat å forvente fra en avis som i sin formålsparagraf skal ha « en liberal grunnholdning ».
DB170430 Selv om partiet ikke har tatt radikale steg i en liberal retning, er trenden klar : En høyrevridning av KrF møter kraftig motstand.
DB170430 De konservative frykter at en mer liberal linje vil føre til velgerflukt på Vestlandet.
DB170429 Eriksen skal av flere ha blitt ansett som for liberal for fylket blant annet i spørsmået om homofiles rett til å gifte seg.
BT170429 Bondevik I-regjeringen gjennomførte viktige praksisendringer i en mer liberal retning.
DB170428 Selv om han fremstår som tydeligere liberal , må han forsatte sin vanskelige balansegang.
DB170428 Går han for langt i liberal retning, og lener han seg for mye til venstre, risikerer han å miste velgere.
AP170428 Selv om Paris ikke vinner konkurransen om skatt og liberal regulering, har de andre store konkurransefortrinn.
BT170427 Fordi Frankrike er i en endeløs strid for å bringe sammen to magnetiske motpoler : å balansere en aktiv stat og « økonomisk patriotisme » med liberal markedsøkonomi og mindre stat.
BT170427 Det største problemet med Macron er at han er genuint liberal .
AP170427 å gå inn for flere kvoteflyktninger og alt i alt en mer liberal asyl- og flyktningpolitikk enn den som føres. gå inn for EØS-avtalen, men si nei til norsk EU-medlemskap. store overføringer til små og store gårdsbruk og distrikter. kontantstøtte og en rekke ordninger som gir familien mer tid til egne barn. å styrke kristendommens rolle i skolen og ellers i
VG170426 Den evige bruken av begrepet « liberal », gjerne kombinert med « elite », er først og fremst ment som fortegnelse av all liberaldemokratisk tradisjon i Europa : Fra sosialdemokrater til konservative.
DA170425 Macron anses som liberal både sosialt og økonomisk.
VG170424 - Ja, det gis et signal om at de ønsker en mer liberal behandling, men vi vet ikke hva.
DB170424 Den sentrale skillelinjen går for tiden ikke mellom høyre og venstre, men mellom en åpen og liberal visjon for landet og en autoritær, høyrepopulistisk nasjonalisme.
VG170423 - Det er to viktige forskjeller : De har hatt en mer liberal innvandringspolitikk som har gitt en større tilstrømning av flyktninger.
AP170423https://www.aftenposten.no/verden/Le-Pen-og-Macron-videre-til-andre-valgomgang-619726b.html BRUSSEL/HÉNIN-BEAUMONT ( Aftenposten ) : Finalerunden i det franske presidentvalget blir et oppgjør mellom en liberal EU-forkjemper og en kandidat som vil ut av Schengen, euroen og NATO.
AP170423 BRUSSEL/HÉNIN-BEAUMONT ( Aftenposten ) : Finalerunden i det franske presidentvalget blir et oppgjør mellom en liberal EU-forkjemper og en kandidat som vil ut av Schengen, euroen og NATO.
VG170422 I 2016 deltok han i markeringer til støtte for drapsmannen til en liberal guvernør i Pakistan som sørget for benådning for en kristen kvinne anklaget for blasfemi.
VG170422 Macron er en liberal sentrumspolitiker som vil bekjempe høy arbeidsledighet ved hjelp av økonomiske reformer.
DN170422 Ap-landsmøtet vedtar lørdag et kompromiss for å komme forkjemperne for en mer liberal asylpolitikk i møte.
DA170422 - De har hatt en meget liberal innvandringspolitikk i mange år.
DB170421 » Uttrykket som brukes i norsk innvandringsdebatt, særlig av Frp-topper, om hvor ille det kan gå når et land fører en for liberal innvandrings- og flyktningpolitikk, var ukjent for Sveriges statsminister Stefan Löfven som i kveld talte på Aps landsmøte.
DB170421 På spørsmål fra Dagbladet om hvordan han regerer på at regjeringspartiene i Norge bruker « svenske tilstander » nærmest som et skjelsord om følgene av liberal innvandringspolitikk, svarer den svenske statsministeren og lederen for det svenske sosialdemokratiske partiet.
DB170421 I et møte med norske journalister sa han at koblingen liberal innvandringspolitikk og terror og uro er en forhastet og for enkel slutning.
DB170421 I fjor publiserte Macron boka Revolution, hvor han omtaler seg som en liberal økonom, men som også er opptatt av sosial likhet og minstelønnsatser.
VG170420 - Vi skal skape en profesjonell nyhetsside som mer effektivt kan konkurrere med liberal mainstream-media og påvirke opinionen, fortsetter Friberg : ¶
DA170419 Denne oppdateringen og tilpasningen av lovverket - som det i realiteten er - blir neppe det som velter norsk alkoholpolitikk i en hemningsløs liberal retning.
AP170419https://www.aftenposten.no/verden/Valgsensasjon-30-arig-fersking-har-satt-en-stokk-i-Trump-og-Det-hvite-hus-619436b.html The super Liberal Democrat in the Georgia Congressioal race tomorrow wants to protect criminals, allow illegal immigration and raise taxes !
AP170419 The super Liberal Democrat in the Georgia Congressioal race tomorrow wants to protect criminals, allow illegal immigration and raise taxes !
DN170418 Skotsk og liberal snubletråd ¶
AP170418 Fremstiller seg som liberal og partiuavhengig.
AP170418 The super Liberal Democrat in the Georgia Congressioal race tomorrow wants to protect criminals, allow illegal immigration and raise taxes !
DB170417 Bare dager etter presidentinnsettelsen sto han bak et angrep på homofile og lesbiskes rettigheter de New York liberal Jared Kushner og Ivanka Trump måtte bruke nesten hele sin politiske kapital på å stoppe.
VG170416 Men presidenten som selv har brukt mye tid på å beskylde europeiske politikere for nazi-metoder, har ikke lenger til hensikt å reformere Tyrkia i liberal retning.
DA170415 Den populære politikeren er tidligere medlem av det franske sosialistpartiet og kommunistpartiet, og lover å angripe den franske finanseliten, innføre en maksimumsgrense på franske lønninger og føre en langt mer liberal innvandringspolitikk.
DB170414 Også på et annet område er Trudeau et fyrtårn for liberal fornuft.
VG170412 Når både land med liberal og hard innvandring- og overvåkningspolitikk rammes, finnes det ikke et sett med virkemidler noe sted vi enkelt kan kopiere.
DB170412 Olsen som sitter i Folketinget for Liberal Alliance.
VG170411 Alt fra tortur, inhumane fengsel, Stasi-aktig overvåkning, tøff grensekontroll til åpne grenser og liberal innvandringspolitikk.
VG170410 Vi har en innvandrings- og inkluderingsminister som bruker ord som « godhetstyranni » om dem som kjemper for en liberal asyl- og innvandringspolitikk, og i distriktene brenner asylmottakene.
DB170410 Ja, ikke en gang som en republikaner, men mer som en liberal newyorker.
AA170410 For landets høyreregjering har CEU vært en provoserende, liberal bastion og Orbán har ofte anklaget Soros for hans forsvar av åpne grenser og flyktningers rettigheter. ( ©NTB ) ¶
DB170408 Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen ( Liberal Alliance ) gikk i går ut og sa at Danmark er klare til å bidra mer i Syria dersom USA ønsker det.
DB170406 Ifølge Samuelsen, som tilhører partiet Liberal Alliance, vil Danmark være klar til å bidra mer hvis regjeringen får en forespørsel fra USA.
AA170406 Ifølge Samuelsen, som tilhører partiet Liberal Alliance, vil Danmark være klar til å bidra mer hvis regjeringen får en forespørsel fra USA.
DA170404 Mot dem sto en annen liberal fløy som forfektet at et samarbeid med et pro-islamistisk parti ikke var demokratisk forsvarlig.
AP170404 Opposisjonslederen Aleksej Navalnyj har refset Putin for å føre en for liberal innvandringspolitikk.
AP170404 Opposisjonslederen Aleksej Navalnyj har refset Putin for å føre en for liberal innvandringspolitikk.
DB170403 I asylpolitikken ble nesten alle endringsforslag i mer liberal retning vedtatt, partiet vil gi norskfødte barn av flyktninger automatisk statsborgerskap og utvide rettighetene til barn som flykter alene.
VG170402 Guri Melby mener at hun har fått vært med å modernisere partiet i liberal retning gjennom to opphold i programkomiteen, som utreder partiets fremtidige politikk.
VG170401 Og mange ønsker en langt mer liberal narkotikapolitikk.
AA170401 Men han var klar på at han ikke ønsket debatt om temaet selv om han minnet forsamlingen på at han både er liberal , for internasjonalt samarbeid, og mot proteksjonisme.
DB170331 Det er rett og slett grenser for hvor liberal og human asylpolitikk du kan oppnå med Sylvi Listhaug eller Per Sandberg som integrering- og innvandringsminister.
AP170331 Grande pekte på at deres liberal søsterparti D66 gjorde det bra i valget i Nederland nylig, at en ny liberal kandidat, Emmanuel Macron, ligger godt an i presidentvalget i Frankrike, og pekte også på Canadas statsminister Justin Trudeau som en som står for liberale verdier.
AP170331 Grande pekte på at deres liberal søsterparti D66 gjorde det bra i valget i Nederland nylig, at en ny liberal kandidat, Emmanuel Macron, ligger godt an i presidentvalget i Frankrike, og pekte også på Canadas statsminister Justin Trudeau som en som står for liberale verdier.
AP170331 En mer liberal asyl- og innvandringspolitikk både for enslige mindreårige asylsøkere og når det gjelder familieforening.
VG170330 Han snakker om visjoner og han er liberal på en « nordisk måte », sier han.
DB170330 - Hvis vi får arbeid på dette prosjektet og folk i Portland finner ut om det, så vil de trolig, så liberal som byen er, brenne ned fabrikken, sier Ron Schoenheit, sjef for Cascade Oil, et Oregon-basert selskap som laget metalltråder.
DB170330 Kritikken kommer både fra Liberal Alliance, De Radikale og Socialistisk Folkeparti.
AP170330 En mer liberal asyl- og innvandringspolitikk både for enslige mindreårige asylsøkere og når det gjelder familieforening.
AA170330 Kritikken kommer både fra Liberal Alliance, De Radikale og Socialistisk Folkeparti.
AP170329 Bildet er fra hans tidligere karrière som liberal politiker i hjemlandet.
AP170329 Bildet er fra hans tidligere karrière som liberal politiker i hjemlandet.
AA170329 Han er også kjent for en liberal næringslivspolitikk, samtidig som han har lovet å krympe nasjonalforsamlingen og slå ned på privilegiene til den politiske eliten.
VG170328 Det sømmer seg for et konservativt folkeparti å diskutere utfordringer ved en for liberal innvandringspolitikk.
AP170328 Det borgerlige partiet Liberal Alliance beklager på sin side Ubers beslutning.
AA170328 Det borgerlige partiet Liberal Alliance beklager på sin side Ubers beslutning.
AA170328 Vedtak kan gi mer liberal alkoholpolitikk i Malvik.
DB170327 Sp beveget seg i mer liberal retning blant annet når det gjelder ruspolitikk, og landsmøtet avviste programkomiteens forslag om å kreve betaling av utenlandske studenter.
BT170327 Testen på liberal toleranse er hvordan man forholder seg til dem som tenker og tror annerledes enn en selv.
BT170327 Bør ikke en liberal by ha såpass rom for uenighet ?
AP170327https://www.aftenposten.no/viten/Oyvind-Osterud--Antidoping-pa-tynn-is-617963b.html Øyvind Østerud : Trusselen mot en liberal verdensorden stammer ikke fra Det hvite hus ¶
AP170327 Øyvind Østerud : Trusselen mot en liberal verdensorden stammer ikke fra Det hvite hus ¶
BT170325 Brussel liker å profilere seg som en liberal og tolerant by.
AA170325 Folk forventer en liberal holdning til migrasjon, men jeg ønsker en åpen debatt som reflekterer mer av bredden.
AA170325 Et opprør mot en liberal elite.
AA170325 - Er ikke NTNU-studenter selv en liberal elite ?
AP170324 BRUSSEL ( Aftenposten ) : Brussel liker å profilere seg som en liberal by, men utfordres av grov gatekunst.
AA170324 En liberal orden : Isolasjonisme og proteksjonisme hadde ikke løst utfordringene i mellomkrigstiden.
DA170321 Han tar til orde for en liberal politikk med kutt i velferdsstaten, mens fransk høyreside tradisjonelt har vært lite liberal .
DA170321 Han tar til orde for en liberal politikk med kutt i velferdsstaten, mens fransk høyreside tradisjonelt har vært lite liberal.
DA170321 - Macron står for mange av de standpunktene som anti-elite-bevegelsen i Europa og Frankrike er imot : han er for frihandel, EU og en liberal økonomisk politikk, sier Mangset.
DA170321 I « Listen Liberal : or, what ever happened to the party of the people ? » skriver Thomas Frank om hvordan Demokratene, som pleide å være folkets parti, har sviktet vanlige dem.
VG170318 Trumps åpne krig mot tradisjonelle medier har vakt oppsikt og bekymring, men ifølge Latimer er republikanske beskyldninger om « liberal slagside » i media langt fra ny.
VG170317 Bård Larsen sier på den ene siden at Norge er en liberal rettsstat som verdsetter menneskerettigheter høyt, hvorpå ytringsfrihet er en av de ; men sier på den andre siden at det ikke er greit med valgmøter av tyrkiske politikere i posisjon.
DB170317 Vi liker ikke innvandringspolitikken hans, selv om han, såvidt jeg forstår, vil at USA skal ha en mer liberal innvandringspolitikk enn den vi har nå.
VG170316 Kom gjerne, men noe valgmøte blir det ikke, for vi er en liberal rettstat der menneskerettighetene verdsettes høyt.
SA170316 Man har polarisering mellom dem som vil stenge grenser og dem som vil forsvare en liberal åpen verden.
BT170316 Å frarøve sine borgere tilknytningen til sitt andre hjemland passer seg ikke i en liberal og inkluderende stat som Norge.
AP170316 Lofoten, Vesterålen og Senja ¶ en mer liberal asyl- og flyktningpolitikk ¶ makspris i barnehage og på sikt gratis barnehage og SFO ¶ detaljerte nasjonale normer for lærertetthet på hver skole ¶ kvotering som virkemiddel i kampen for likestilling ¶ å gå mot oppmyking av arbeidsmiljøloven og en sterk fagbevegelse ¶
AA170316 Man har polarisering mellom dem som vil stenge grenser og dem som vil forsvare en liberal åpen verden.
DB170315 På den ene siden har du lange liberale tradisjoner i Amsterdam - dagens New York er forøvrig en fortsettelse av det gamle Nieuw Amsterdam, der handel og liberal politikk var viktig.
AA170315 Moon Jae-in, en liberal opposisjonsleder som tapte presidentvalget mot Park i 2012, er ifølge meningsmålinger favoritt til å vinne valget.
VG170312 Han er en liberal sentrumspolitiker og reformator.
VG170312 Emmanuel Macron er en liberal sentrumspolitiker, med en fortid som finansminister i Hollandes sosialistregjering.
BT170311 Såpass bør en liberal by tåle.
SA170310 Torbjørn Røe Isaksen, som ledet arbeidet med å skrive forslaget til partiprogram, synes ikke å ta det tungt at flertallet ønsket en mer liberal alkoholpolitikk enn programkomiteen opprinnelig foreslo.
DB170310 Røe Isaksen, som ledet arbeidet med å skrive forslaget til partiprogram, synes likevel ikke å ta det altfor tungt at flertallet ønsket en mer liberal alkoholpolitikk enn programkomiteen opprinnelig foreslo.
DA170310 Torbjørn Røe Isaksen, som ledet arbeidet med å skrive forslaget til partiprogram, synes ikke å ta det tungt at flertallet ønsket en mer liberal alkoholpolitikk enn programkomiteen opprinnelig foreslo.
AA170310 Torbjørn Røe Isaksen, som ledet arbeidet med å skrive forslaget til partiprogram, synes ikke å ta det tungt at flertallet ønsket en mer liberal alkoholpolitikk enn programkomiteen opprinnelig foreslo.
DA170309 Også på dette området er det Bru og et mindretall som går i bresjen for å flytte Høyre i en mer liberal retning, og tillate eggdonasjon.
AP170309 Så var det uholdbart å ha en innvandringspolitikk som var mye mer liberal enn snittet i EU, sier Batra.
AP170309 Sier innvandringspolitikken var for liberal
AP170309 Batra sier nå at innvandringspolitikken i Sverige ikke fungerte, og var for liberal .
AP170309 - Ville det vært mindre kriminalitet hvis dere ikke hadde hatt en så liberal innvandringspolitikk ?
VG170307 Briljev skulle være liberal , Kiseljov hardere i klypene.
DB170307 Men først og fremst skal leseren vite at vi er en uavhengig, liberal stemme med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke.
DB170307 Men først og fremst skal leseren vite at vi er en uavhengig, liberal stemme med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke.
VG170306 - For amerikanere flest er ikke USA kun en vanlig stat, men en liberal idé.
DB170304 De opplever mediene som en del av en liberal politisk orden som må bekjempes.
AA170304 Det er neppe tilfeldig at disse tre bispedømmene i en rekke viktige saker har ledet an i liberal retning.
VG170303 Listhaug henviste til « godhetsapostlene i Sverige » som har stått for det hun mener er en altfor liberal innvandringspolitikk.
VG170303 - Det blir skapt et bilde av det gode, som ønsker åpne grenser og en liberal politikk, og ønsker at mange skal komme til Norge.
VG170301 Ny toner : Trump åpner for mer liberal innvandringspolitikk ¶
DB170228 The so-called angry crowds in home districts of some Republicans are actually, in numerous cases, planned out by liberal activists.
BT170227 Tillegget er en liberal grunnstein i det amerikanske samfunnet, som demokratier verden over er inspirert av.
BT170227 Tillegget er en liberal grunnstein i det amerikanske samfunnet, som demokratier verden over er inspirert av.
AP170227https://www.aftenposten.no/viten/Trusselen-mot-en-liberal-verdensorden-stammer-ikke-fra-Det-hvite-hus-616046b.html | Trusselen mot en liberal verdensorden stammer ikke fra Det hvite hus ¶
AP170227https://www.aftenposten.no/viten/Trusselen-mot-en-liberal-verdensorden-stammer-ikke-fra-Det-hvite-hus-616046b.html Det er ikke Donald Trump som har torpedert en liberal verdensorden.
AP170227 | Trusselen mot en liberal verdensorden stammer ikke fra Det hvite hus ¶
AP170227 Det er likevel ikke Donald Trump som har torpedert en liberal verdensorden.
AP170227 Det er ikke Donald Trump som har torpedert en liberal verdensorden.
VG170226 Liberal oase ¶
DB170225 Dessuten er jeg jente, og kommer fra en liten og liberal familie som ikke har vært så involvert med andre innvandrere.
BT170225 Byen har et selvbilde som inkluderende og liberal , og følgelig har byens innbyggere det litt tøft for tiden.
DB170224 Konservativ, liberal eller hva som helst - jeg tror det er det som gjør et demokrati til et demokrati, ikke et diktatur.
AA170224 Tradisjonelt har Sverige hatt en mer liberal asylpolitikk enn mange andre vestlige land. ( ©NTB ) ¶
AA170224 Tradisjonelt har Sverige hatt en mer liberal asylpolitikk enn mange andre vestlige land.
SA170223 De av oss som ønsker en fortsatt liberal verdensorden, har derfor store utfordringer foran oss.
AA170223 Sist ute er søken etter den sterke leder mot den skjebnebestemte trussel : « Jeg er demokratisk innstit og liberal til vanlig - men beklager, jeg lever heller under Donald Trump og Vladimir Putin enn under den arabiske verdens dominans » skrev den mye omtalte samfunnsdebattanten fra HRS sist søndag.
BT170222 På tross av at grunnloven av 1814 var en relativt liberal grunnlov i mange henseender så var den ikke en grunnlov som sørget for arbeidet for trosfriheten.
DA170221 På sitt beste tror jeg SV var en liberal pådriver i det rødgrønne samarbeidet.
DB170219 Men liberal kultur er vel ikke det Trump og co prioriterer når budsjetter skal kuttes.
AP170219 Horowitz har laget en kritisk dokumentarfilm om innvandring og Sverige, og påsto i intervjuet at liberal svensk innvandringspolitikk har ført til en økning i voldtekter og våpenbruk i landet.
VG170218 Mens Russland ønsker samarbeid basert på gjensidig respekt, har de vestlige landene fortsatt ekspansjonen av det Lavrov kalte en « ny liberal verdensorden » : ¶
VG170218 Hun sier at det er uklart hva Lavrov egentlig mener med liberal verdensorden : ¶
VG170218 - Jeg er tilhenger av en liberal og åpen verdensorden, og det er ikke de vestlige landene eller USA som skal styre den.
VG170218 Liberal verdensorden ¶
DB170218 - Da har jeg lyst å si at jeg er tilhenger av en liberal og åpen verdensorden.
BT170218 Horowitz har laget en kritisk dokumentarfilm om innvandring og Sverige, og påsto i intervjuet at liberal svensk innvandringspolitikk har ført til en økning i voldtekter og våpenbruk i landet.
AA170218 - Da har jeg lyst å si at jeg er tilhenger av en liberal og åpen verdensorden.
DB170214 For liberal ?
DB170214 En annen årsak til at Kim Jong-nam aldri ble en av regimets mest betrodde, kan være at han var mer liberal .
DB170211 At Trump i 2017 kan slippe unna med å si at jobber er tapt på grunn av innvandring og frihandel, ikke automatisering og vekst, er et mysterium for en liberal elite.
DB170210 Ved å gjøre Warren til en hovedmotstander, styrker de hennes posisjon blant demokrater og med litt flaks får de enda en eldre kvinne fra en liberal stat på østkysten som motstander i 2020.
DA170210 Macron anses som liberal både sosialt og økonomisk.
AP170210 Kampsaker : Reformer av økonomien, liberal innvandringspolitikk og angrep på det tradisjonelle partisystemet.
DB170209 Det finnes også liberal feminisme, ikke bare en blodrød.
DA170209 Men kritikere advarer mot å tro at Ivanka blir en « liberal brems » mot farens angrep på progressiv politikk.
AP170209 Berlinalen som åpner i dag torsdag, fremstår som en liberal oase i et turbulent politisk landskap.
AP170209 Berlinalen som åpner i dag torsdag, fremstår som en liberal oase i et turbulent politisk landskap.
DB170208 Det har også slått ham, etter å ha studert publikasjoner og praksis gjennom flere år, at mange ikke er klar over hvor liberal den faktisk er.
DB170208 Liberal lov ¶
DA170207 « There's not a liberal America and a conservative America ; there's the United States of America » servert av den kule fyren flere av oss gjerne ville hatt som kompis, beredte grunnen for valgseieren fire år senere.
DA170207 Det er gjort flere forsøk på å finne en liberal fortid hos Trump, blant annet at han innimellom har vært for selvbestemt abort, men selv om Trump og Nixon er like anti-presse, kvinnediskriminerende, rasistiske og personlighetsforstyrrede, er den politiske forskjellen stor.
VG170206 - Han er verken konservativ eller liberal .
DB170206 Årsaken til at utvalget legger en liberal nasjonalisme til grunn er snarere at det er både vanskelig og urimelig å skulle kreve mer av våre nye landsmenn.
DB170206 Det ble imidlertid for mye moderasjon og liberal konsensus for utvalgsmedlem Toje, som mente det ble stilt for få krav til innvandrere om å tilpasse seg norsk kultur, at utvalget underslo at etniske nordmenn kommer til å bli mindretall i Norge i framtida, og at det er for dyrt å øke kompetansen til våre nye landsmenn.
BT170204 Forslagsstillerne fra Høyre bommer når de tror det er mange velgere å hente på en mer liberal alkoholpolitikk.
AP170202 Jeg tjener mer penger hvis jeg har en stil preget av korte konsultasjoner, mye kontroller og liberal rekvirering av blodprøver, skriver Anders Danielsen Lie.
DB170201 Dermed hadde Barack Obama sjansen til å tippe den politiske balansen i høyesterett ved å utnevne en liberal dommer på tampen av sin presidentperiode, men republikanerne i Senatet ville ikke en gang vurdere hans kandidat så tett opptil et valg.
AP170201 Derfor betyr det så mye om dommeren som nå utnevnes, er konservativ eller liberal .
AP170201 Derfor betyr det så mye om dommeren som nå utnevnes, er konservativ eller liberal .
DN170131 Trump signerte onsdag i forrige uke en presidentordre som var rettet mot byer med en særlig liberal politikk overfor papirløse.
DN170131 San Francisco går til sak mot Donald Trumps beslutning om å holde tilbake statlige penger til byer med liberal politikk mot papirløse immigranter.
DB170131 Men for andre i PS vil dette være et knefall for en enda mer liberal økonomisk politikk enn den som Hollande og Valls har ført.
DB170131 Hamon tok et kraftig oppgjør med den økonomiske politikken til statsminister Valls og president François Hollande, som han mente sporet av i liberal retning.
AP170131 Samtidig har de tatt et langt steg i liberal retning sammenlignet med foreldregenerasjonen.
AP170129 Men forskning viser at de har tatt et langt steg i liberal retning sammenlignet med foreldregenerasjonen.
AP170129 Men forskning viser at de har tatt et langt steg i liberal retning sammenlignet med foreldregenerasjonen.
DB170124 Det har vært en liberal slagside hele veien, men det hatske og polariserte politiske klimaet er en viktigere forklaringsårsak på hvorfor det ble sånn.
AP170124 Det kommer til å bli mye vanskeligere å gjennomføre en liberal politikk, sier Stefan Lehne fra forskningsstiftelsen Carnegie til The Wall Street Journal.
AP170124 Det kommer til å bli mye vanskeligere å gjennomføre en liberal politikk, sier Stefan Lehne fra forskningsstiftelsen Carnegie til The Wall Street Journal.
SA170121 Og fordi han blir sett på som vesentlig mindre ideologisk enn de fleste, kan Trump lett skifte syn ( politiske observatører bemerker at i noen saker kan han framstå som konservativ, i andre som liberal og i atter andre udefinerbar ).
SA170121 Bernie Sanders formidlet en fortelling om progressiv, liberal politikk med spor tilbake til Demokratene på 1960-tallet, som blir speilet både i hans biografi og i hans politiske synspunkter.
SA170121 Og fordi han blir sett på som vesentlig mindre ideologisk enn de fleste, kan Trump lett skifte syn ( politiske observatører bemerker at i noen saker kan han framstå som konservativ, i andre som liberal og i atter andre udefinerbar ).
SA170121 Bernie Sanders formidlet en fortelling om progressiv, liberal politikk med spor tilbake til Demokratene på 1960-tallet, som blir speilet både i hans biografi og i hans politiske synspunkter.
DB170120 Han er en liberal reformist i økonomien, men sosialt klart på venstresida og en glødende tilhenger av EU.
DB170120 Emmanuel Macron, som var rådgiver for Hollande og så statsråd, stiller opp som uavhengig, en slags liberal progressiv, som han sier, med sitt parti En Marche ( « På Marsj » ).
SA170118 De ønsker seg en liberal etterfølger som biskop i Oslo.
SA170118 Liberal etterfølger ?
DN170118 - Det var et velmenende forsøk på å styrke USAs rolle som et ankerfeste for en liberal , regelbasert region orden.
BT170118 Ifølge NRK ønsker Åpen Folkekirke, som har flertall både i Bispedømmerådet og i Kirkerådet, seg en liberal etterfølger.
AP170118 Ifølge NRK ønsker Åpen Folkekirke, som har flertall både i Bispedømmerådet og i Kirkerådet, seg en liberal etterfølger.
DN170115 Venstre har en oppslutning på 19,0 prosent, Dansk Folkeparti får 16,9 prosent, Liberal Alliance 6,6 prosent, Kristendemokraterne 0,6 prosent og Nye Borgerlige 1,5 prosent.
BT170114 Resultatet var Pax Americana og en liberal verdensorden, basert på internasjonale institusjoner og avtaler.
BT170113 Å åpne for å flytte egg fra kvinne til kvinne, er problematisk i seg selv, men det vil garantert føre til nye krav i liberal retning.
BT170112 Så i motsetning til hva mange av dem som kjemper for en liberal narkotikapolitikk ønsker, mener jeg mindre rusbruk bør være et mål.
BT170112 Ruspolitikk er en liberal nøtt.
BT170112 De siste par årene har argumentene om en mer liberal narkotikapolitikk blitt mer hørbare.
DB170109 » « Jeg kan ikke huske å noengang å ha sett en ungdomsserie som handler om ei relativt liberal muslimsk jente som balanserer mellom den muslimske kulturen og festkulturen på vgs. » « Mine elever hadde hatt veldig godt av mer innsikt.
AP170108 Argumentene brukes som en inngangsport til en mer liberal forskrivning av rusmidler, slik vi kjenner det fra legalisering av cannabis til medisinsk bruk i USA.
AP170108 - Inngangsport til mer liberal forskrivning ¶
AP170108 Argumentene brukes som en inngangsport til en mer liberal forskrivning av rusmidler, slik vi kjenner det fra legalisering av cannabis til medisinsk bruk i USA.
AP170108 - Inngangsport til mer liberal forskrivning ¶
FV170103 Ap-leder Jonas Gahr Støre står for en mer liberal innvandringspolitikk enn forgjengeren og sår tvil om fremtiden til norsk oljenæring, mener Frp-leder Siv Jensen.
FV170103 - Vi vet at Støre er noe annet enn Stoltenberg : Han er mer liberal i innvandringspolitikken, og han sår tvil om framtiden for norsk oljenæring, sa finansminister Siv Jensen.
DB170101 Finegood som ble kjent for gjerningen, men som døde i 2007, endret skiltet for å feire at California innførte enn mer liberal marihuana-lovgivning.
AP161116https://www.aftenposten.no/verden/Trobbel-i-Trump-tarnet-Den-vriene-jobben-med-a-plukke-gode-folk-609154b.html Hans avgang utløste følgende overskrift fra en liberal kommentator i New York Magazine : « Tilregnelig og kompetent person funnet i Trumps overgangsteam, sparket øyeblikkelig ».
AP161020https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Hoyre-topp-SV-fortier-at-innvandring-er-en-hovedarsak-til-okende-fattigdom-607160b.html Hadde Norge ført en mer liberal innvandringspolitikk, med slappere krav til integrering, ville ulikhetene vokst raskere, sier Heggelund.
AP161020https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Hoyre-topp-SV-fortier-at-innvandring-er-en-hovedarsak-til-okende-fattigdom-607160b.html - Hadde Norge ført en mer liberal innvandringspolitikk, ville forskjellene i samfunnet vært større og vokst raskere, sier Høyres Stefan Heggelund.
AP160414 Om Sp sier hun de har brukt « vippemakten » sin til å skaffe flertall for saker Venstre er veldig imot som for eksempel mer liberal bruk av snøscooter.
AP160407 - Jeg mener det beste for Frp vil være å gå til valg i 2017 på en liberal allianse med tre partier : Høyre, Frp og Venstre, sa FpU-lederen.
BT160318 En liberal alkoholpolitikk fører imidlertid til større forbruk av alkohol, og et økende antall storforbrukere eller misbrukere.
AP160308 Si ;D-innlegg : Det å ikke støtte en liberal asyl- og flyktningpolitikk, betyr ikke at en stiller seg likegyldig til mennesker i nød.
AP160308 Det ikke å støtte en liberal asyl- og flyktningpolitikk, betyr<i> ikke</i> at en stiller seg likegyldig til mennesker i nød, skriver Preben Dimmen.
AP160128 Irans president Hassan Rouhani blir ofte betegnet som moderat og reformvennlig, men det betyr ikke at han er en liberal demokrat.
BT160108 Moren min var åpen og liberal og etter hvert måtte de andre voksne ta stilling til henne.
BT160108> Moren min var åpen og liberal og etter hvert måtte de andre voksne ta stilling til henne.