DA171019 EU-samarbeidet vil være viktig for Sp også i en eventuell ny rødgrønn koalisjon , sier Vedum.
AA171019 Rita Otterviks brede koalisjon i trondheimspolitikken skaper utfordringer.
DN171018 Svekket av et dårlig valg innledet Tysklands statsminister Angela Merkel onsdag de første sonderingene om en koalisjon med to partier som har lite til felles.
DN171018 De tre har inngått i koalisjon i enkelte delstater.
DN171018 - Parter som egentlig ikke vil, forhandler om en ny koalisjon , samtidig som auraen rundt og autoriteten til den tidligere og kommende kansleren Angela Merkel smuldrer opp, skriver Spiegel.
DB171018 To og et halvt år etter at en saudiarabisk-ledet koalisjon startet krigføring i Jemen, har kolerautbruddet i landet satt en dyster rekord.
DB171018 I mars 2015 startet en saudiarabisk-ledet koalisjon angrep på Jemen.
VG171017 Irakiske og kurdiske styrker, med støtte fra en USA-ledet koalisjon , har gjenvunnet 41 500 kvadratkilometer som var under terrorbevegelsens kontroll.
VG171015 - Det tradisjonelle høyre og det radikale høyre har vokst nærmere hverandre, noe som gjør en koalisjon mellom dem enda mer aktuell.
VG171015 * Det konservative ÖVP har ikke utelukket at de kan gå i koalisjon med Frihetspartiet ¶
DN171015 * Landet styres i dag av en koalisjon mellom sosialdemokratene i SPÖ og det konservative partiet ÖVP..
DA171015 - FPÖ og ÖVP var i en koalisjon i 2000, og den imploderte.
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/zWOr9/31-aring-erklarer-valgseier-i-Osterrike-Ytre-hoyre-far-26-prosent Men først skal det altså forhandles, og det kan ikke utelukkes at de konservative og SPÖ inngår en ny koalisjon .
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/zWOr9/31-aring-erklarer-valgseier-i-Osterrike-Ytre-hoyre-far-26-prosent Han tror en slik koalisjon vil innebære en strengere innvandringspolitikk i Østerrike.
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/zWOr9/31-aring-erklarer-valgseier-i-Osterrike-Ytre-hoyre-far-26-prosent En koalisjon mellom sosialdemokratene og ytre høyre er også en mulighet.
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/KQ8j6/Sjelden-grunn-til-a-feire-for-Martin-Schulz Statsminister Angela Merkel fra kristeligkonservative CDU vant for tre uker siden det nasjonale valget i Tyskland, men står nå foran vanskelige samtaler med De Grønne og det liberale partiet FDP for å få på plass en koalisjon .
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/KQ8j6/Sjelden-grunn-til-a-feire-for-Martin-Schulz Prognoser tydet imidlertid på at SPD kan komme til å fortsette å styre i koalisjon med De Grønne.
AA171015 Statsminister Angela Merkel fra kristeligkonservative CDU vant for tre uker siden det nasjonale valget i Tyskland, men står nå foran vanskelige samtaler med De Grønne og det liberale partiet FDP for å få på plass en koalisjon .
AA171015 Prognoser tydet imidlertid på at SPD kan komme til å fortsette å styre i koalisjon med De Grønne. ( ©NTB ) ¶
AA171015 Hun leder UDF, en koalisjon av opposisjonsgrupper i eksil, og soner nå en dom på 15 år.
VG171014 Etter 11 års fredelig koalisjon mellom sosialdemokratene og det konservative ÖVP som støtteparti, har partene denne våren ballet seg inn i en durabelig skittkasting, med anklager på et så alvorlig nivå at selv Østerrikes rettssystem har blitt involvert for å etterforske anmeldelser partene har slengt ut mot hverandre.
VG171014 - Det tradisjonelle høyre og det radikale høyre har vokst nærmere hverandre, noe som gjør en koalisjon mellom dem enda mer aktuell.
VG171014 * Det konservative ÖVP har ikke utelukket at de kan gå i koalisjon med Frihetspartiet.
DB171014 Om fire år kan en kuttekledd Jonas Gahr Støre komme tilbake med sølvgrått skjegg og skape en ny koalisjon mellom hobbiter, dverger og alver.
AP171014https://www.aftenposten.no/verden/i/xKOeV/Arbeiderpartier-i-dyp-krise-jakter-pa-nye-veier-til-makt-Na-apner-flere-for-samarbeid-med-ytre-hoyre Slovakia : Sosialdemokratiske Smer gikk inn i en koalisjon med nasjonalistene i Det slovakiske nasjonalparti i 2006.
AP171014https://www.aftenposten.no/verden/i/xKOeV/Arbeiderpartier-i-dyp-krise-jakter-pa-nye-veier-til-makt-Na-apner-flere-for-samarbeid-med-ytre-hoyre Han tror det mest sannsynlige utfallet av dagens valg er en koalisjon mellom de konservative og ytre høyre, men vil ikke utelukke noe.
AP171014https://www.aftenposten.no/verden/i/xKOeV/Arbeiderpartier-i-dyp-krise-jakter-pa-nye-veier-til-makt-Na-apner-flere-for-samarbeid-med-ytre-hoyre Frihetspartiet har uttalt at de mener prinsippene ikke forhindrer en koalisjon med dem.
AP171014https://www.aftenposten.no/verden/i/xKOeV/Arbeiderpartier-i-dyp-krise-jakter-pa-nye-veier-til-makt-Na-apner-flere-for-samarbeid-med-ytre-hoyre Argumentet for en koalisjon med ytre høyre vil være at de holder de konservative ute, at de får beholde kansleren og at de kan temme Frihetspartiet.
AP171014https://www.aftenposten.no/verden/i/xKOeV/Arbeiderpartier-i-dyp-krise-jakter-pa-nye-veier-til-makt-Na-apner-flere-for-samarbeid-med-ytre-hoyre - Så lenge SPÖ ikke vil samarbeide med Frihetspartiet, finnes det kun én vei til makt, og det er gjennom en koalisjon med de konservative, sier professor Pelinka.
AA171014 | USA-ledet koalisjon : Sivile får forlate Raqqa ¶
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/2LGLy/Han-har-stjalet-alle-de-viktigste-sakene-til-ytre-hoyre-Politisk-stortalent-31-ligger-an-til-a-ta-makten-i-Osterrike Pelinka er blant dem som tror det mest sannsynlige er en koalisjon med ÖVP og FPÖ.
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/2LGLy/Han-har-stjalet-alle-de-viktigste-sakene-til-ytre-hoyre-Politisk-stortalent-31-ligger-an-til-a-ta-makten-i-Osterrike Han tror en koalisjon av de konservative og ytre høyre vil gjøre at Østerrike vender seg bort fra Brussel, Paris og Berlin og mer mot landene i Sentral og Øst-Europa.
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/2LGLy/Han-har-stjalet-alle-de-viktigste-sakene-til-ytre-hoyre-Politisk-stortalent-31-ligger-an-til-a-ta-makten-i-Osterrike Disse partiene har sittet i koalisjon sammen før, fra 2000 til 2006.
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/2LGLy/Han-har-stjalet-alle-de-viktigste-sakene-til-ytre-hoyre-Politisk-stortalent-31-ligger-an-til-a-ta-makten-i-Osterrike Det vil være en lettelse å få noe annet enn nok en koalisjon mellom sosialdemokratene og de konservative, sier han.
AA171012 Statsminister Shinzo Abes regjerende koalisjon ligger an til å få to tredels flertall i det kommende valget, viser en ny meningsmåling.
DB171011 En USA-ledet koalisjon har siden 2014 bombet IS og støtter den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria, mens tyrkiske regjeringsstyrker kriger både mot IS og kurdisk milits.
DB171010 Over 10 000 mennesker er drept siden høsten 2015, etter at Saudi-Arabia og deres koalisjon startet en krig mot houti-regimet som kontrollerer den vestlige delen av Jemen.
DB171010 I mars 2015 startet en saudi-arabisk-ledet koalisjon angrep på Jemen.
AA171009 | Ny koalisjon på plass i Nederland ¶
AA171009 Sosialdemokratene, som har vært kristeligdemokratenes regjeringspartner de siste årene, varslet før valget at det ikke ønsker å gå inn i en tilsvarende koalisjon .
VG171008 I mars 2013 falt byen med rundt 200.000 innbyggere først i hendene til en koalisjon av opprørsgrupper, blant dem Jabhat al-Nusra, al-Qaidas filial i Syria.
DA171008 CDU og CSU må bli enige seg imellom før Merkel kan innlede samtaler med andre partiet, trolig det høyreliberale FDP og De grønne, som er den eneste mulige koalisjonen etter at sosialdemokratene gjorde det klart at de ikke lenger vil være i koalisjon med Merkel.
AA171008 CDU og CSU må bli enige seg imellom før Merkel kan innlede samtaler med andre partiet, trolig det høyreliberale FDP og De grønne, som er den eneste mulige koalisjonen etter at sosialdemokratene gjorde det klart at de ikke lenger vil være i koalisjon med Merkel.
AA171007 En koalisjon mellom hennes eget konservative CDU og dets søsterparti CSU, samt liberale FDP og Grüne, kalt Jamaica-koalisjonen på grunn av de tre partienes farger svart, gul og grønn, har blitt ansett som det mest aktuelle alternativet etter at sosialdemokratene SPD trakk seg og gikk i opposisjon etter valg
VG171006 Selv om veldig mange ikke er så begeistret for dette, er ICAN en global koalisjon av ikkestatlige organisasjoner fra over 100 land, og har vært en pådriver for å få verdens stater til å forplikte seg, samarbeide og forby og eliminere verdens atomvåpen, sier han til VG.
VG171006 FAKTA : Dette er ICAN ¶ * Koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer.
VG171006 FAKTA : Dette er ICAN ¶ * Koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer.
VG171006 FAKTA : Dette er ICAN ¶ * Koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer.
VG171006 ICAN er en global koalisjon av ikke-statlige organisasjoner fra om lag 100 land.
DN171006 Organisasjonen er en global koalisjon av ikke-statlige organisasjoner fra om lag 100 land.
DN171006 Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen ( ICAN ) ¶ * Koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer ¶
DB171006 ICAN er en global koalisjon av ikke-statlige organisasjoner fra om lag 100 land.
DB171006 ICAN er en global koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land, som ble grunnlagt i Australia i 2007.
DA171006 ICAN er en global koalisjon av ikke-statlige organisasjoner fra om lag 100 land.
AP171006https://www.aftenposten.no/verden/i/Jkjrm/Den-internasjonale-kampanjen-for-a-avskaffe-atomvapen-ICAN-far-Nobels-fredspris ICAN er en koalisjon av 468 ikke-statlige organisasjoner fra 101 land. 25 norske organisasjoner er medlemmer.
AA171006 Valget i Niedersachsen får også den konsekvens at forhandlingene i Berlin om hvem som skal gå i koalisjon med Merkel på riksplan, er blitt satt på vent.
VG171005 Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i spissen for en USA-støttet regional koalisjon , der blant andre De forente arabiske emirater deltar.
VG171005 Bakgrunn : Norge selger igjen ammunisjon til koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser ¶
VG171005 * En regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DA171005 En svært velorganisert, mektig og bred koalisjon av aktører på den politiske høyresiden er mot strengere våpenlover, sier USA-forsker Hilmar Mjelde.
AP171005https://www.aftenposten.no/verden/i/xKB1j/FN-vil-svarteliste-Saudi-Arabia-og-andre-land-i-Jemen-koalisjonen Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i spissen for en USA-støttet regional koalisjon , der blant andre De forente arabiske emirater deltar.
AP171005https://www.aftenposten.no/verden/i/Jkm9m/Nederlandske-politikere-har-forhandlet-om-ny-regjering-i-over-200-dager-Mandag-kan-de-sla-egen-rekord Lykkes de fire partiene med å danne en koalisjon , vil de ha majoritet med ett mandat i parlamentet.
AP171005https://www.aftenposten.no/verden/i/Jkm9m/Nederlandske-politikere-har-forhandlet-om-ny-regjering-i-over-200-dager-Mandag-kan-de-sla-egen-rekord Det betyr at minst fire partier trengs for å danne en eller annen koalisjon med flertall i det 150 seter store parlamentet.
AA171005 Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i spissen for en USA-støttet regional koalisjon , der blant andre De forente arabiske emirater deltar.
DN170927 Ifølge forslaget er det en « blandet koalisjon » norske og utenlandske investorer som fremmer sitt eget forslag.
DB170926 I mars 2015 startet en saudi-arabisk-ledet koalisjon angrep på Jemen.
DB170926 I 2015 startet en koalisjon , ledet an av Saudi-Arabia og De forente arabiske emiratene, en krig mot houthiene, som hadde tatt over kontrollen over hovedstaden Sanaa og den vestlige delen av landet.
DA170926 Det kan ta mange uker før det er klart om Merkel klarer å danne en slik koalisjon .
DA170926 Dermed er eneste mulige koalisjon den såkalte Jamaica-koalisjonen ; en koalisjon mellom CDU/CSU og Fridemokratene og De Grønne.
DA170926 Dermed er eneste mulige koalisjon den såkalte Jamaica-koalisjonen ; en koalisjon mellom CDU/CSU og Fridemokratene og De Grønne.
DN170925 Brzeski frykter at særlig planene om økt EU-integrasjon vil bli vanskeligere nå, ettersom Merkels nye koalisjon sannsynligvis vil måtte lene seg på det EU-kritiske sentrumspartiet Fridemokratene ( FDP ).
DN170925 Angela Merkel vant valget i Tyskland, men en ny koalisjon vil styre landet fremover.
DB170925 Like etter valgdagsmålingene kom, gjorde Martin Schulz og Det sosialdemokratiske partiet ( SPD ) det klart at de ikke lenger blir i koalisjon med Merkel og CDU, og at de nå går i opposisjon.
DB170925 - Partiene som er i stand til å danne koalisjon med hverandre, vil søke løsninger - det er selvsagt forskjeller, men AfD vil ikke ha noen innflytelse, sa forbundskansler Angela Merkel til pressen i dag.
VG170924 Det kan også bli flertall for en mulig koalisjon mellom CDU/CSU, FDP og Grüne, melder NTB.
VG170924 Et alternativ er en såkalt svartgul koalisjon , oppkalt etter partifargene til CDU/CSU ( svart ) og det liberale partiet FPD ( gult ).
VG170924 Det er likevel usikkert om en slik koalisjon er mulig å få til, fordi det er store politiske uenigheter mellom De grønne, CSU og FDP. 6.
VG170924 Alternativene er en såkalt rødrødgrønn koalisjon mellom venstreradikale Die Linke, SPD og De grønne, eller en « trafikklyskoalisjon » mellom SPD, De grønne og FDP.
VG170924 AfD kommer etter all sannsynlighet ikke i regjering, men avhengig av hvilken koalisjon som danner regjering, kan AfD komme til å bli den offisielle opposisjonen i Forbundsdagen.
VG170924 Én ting er uansett avklart allerede før valget : Ingen av de fem andre partiene er villige til å gå i koalisjon med det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland, forkortet AfD. 8.
VG170924 Kristeligdemokraten Merkel kan fortsette som forbundskansler, enten i koalisjon med de liberale fridemokratene ( FDP ) og De Grønne, eller i storkoalisjon med Sosialdemokratene ( SPD ).
DN170924 Det mest radikale utslaget ville vært en koalisjon mellom kristeligdemokratene og Fridemokratene, fordi Fridemokratene er sterke motstandere mot å bruke tyske skattebetaleres penger til å støtte andre og svakere økonomier i EU.
DN170924 Det mest markante utslaget ifølge valgdagsmålingene er at Angela Merkels kristeligdemokratiske koalisjon gjør det 6 - 7 prosentpoeng dårligere enn i meningsmålingene, som har spådd at partiet kunne få opp mot 40 prosent av stemmene.
DB170924 Usikker koalisjon
DB170924 Like etter valgdagsmålingene kom, gjorde SPD det klart at de ikke lenger blir i koalisjon med Merkel og CDU og at de nå går i opposisjon, skriver Zeit.
DB170924 Blant annet på grunn av hva slags koalisjon som nå skal styre Tyskland, men også fordi det kunne bli første gang etter andre verdenskrig at et høyreradikalt parti kunne få representanter i Forbundsdagen, den tyske nasjonalforsamlingen.
DA170924 En slik koalisjon vil bestå av CDU/CSU ( de svarte ), liberale FDP ( de gule ) og Grüne ( de grønne ).
DA170924 SPD-lederens spådom er at Merkel vil danne en ny koalisjon med liberale FDP og miljøpartiet Grüne.
VG170923 Partiet er en koalisjon av ulike interesser og politiske retninger.
DA170923 Hun fikk en ny periode i 2009, men da ble det koalisjon med sentrumspartiet Fridemokratene, en naturlig politisk samarbeidspartner.
DA170923 Etter valget blir spørsmålet hva slags koalisjon det blir.
DA170923 Da det ikke fantes noen annen mulig koalisjon , endte det igjen med en storkoalisjon mellom CDU/CSU og SPD.
AA170923 Utfordrer Jacinda Ardern og Labour fikk 35,8 prosent av stemmene og kan få flertall om hun klarer å få til en koalisjon med både First og De grønne, som fikk 5,8 prosent av stemmene.
DA170922 Da det ble umulig for Merkel å få til noen annen koalisjon , ble det storkoalisjon igjen.
AA170921 mars 2015 intervenerte imidlertid en saudiledet koalisjon med til sammen ni land for å stanse houthiene.
VG170918 Merkel ledet en koalisjon med FDP i sin andre regjering, men partiet klarte ikke å nå sperregrensen på fem prosent i 2013.
AA170918 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden 2015 ført en omfattende luftkrig mot Jemens houthi-opprørere, som siden 2014 har hatt kontroll over hovedstaden Sana.
AP170917https://www.aftenposten.no/verden/i/va72L/Iraks-kurdere-trosser-protestene-og-stemmer-over-uavhengighet Her er det kurdernes leder Massoud Barzani ( med rød turban og mørke solbriller ), som tar imot en leder fra en koalisjon for sjiamuslimsk grupper i fjor.
DA170914 * En USA-ledet koalisjon har siden 2014 bombet IS og støtter den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria, mens tyrkiske regjeringsstyrker kriger både mot IS og kurdisk milits.
VG170913 Bakgrunn : Norge selger igjen ammunisjon til koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser ¶
DB170912 En slik koalisjon vil bli i kraftig mindretall.
AA170912 Over 10.000 mennesker er drept og 3 millioner er drevet på flukt siden Saudi-Arabia samlet en regional koalisjon og gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen i mars 2015.
DB170911 En regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
VG170909 Ap er en koalisjon , som favner hele spekteret av velgere med ulike syn på disse spørsmålene.
DB170907 Det betyr at han først kan trekke et lettelsens sukk over seieren, men umiddelbart begynne å lure på hvordan han skal få samla Sp, SV, MDG og begge fløyer i eget parti, til å bli en bærekraftig koalisjon de neste fire åra.
DA170906 Om ikke forrige koalisjon blir mulig, kan en Merkel-styrt koalisjon med deltakelse av De Grønne være en mulighet.
DA170906 Om ikke forrige koalisjon blir mulig, kan en Merkel-styrt koalisjon med deltakelse av De Grønne være en mulighet.
DA170906 For Merkels partiallianse CDU/CSU vil en såkalt svart-gul koalisjon med Fridemokratene ( FDP ) være ideelt.
DA170906 FDP har lang erfaring som juniorpartner i Helmut Kohls regjeringstid, og det var en slik koalisjon Angela Merkel regjerte med i sin andre periode, fra 2009 til 2013.
DA170906 En løsning kan da være en koalisjon der CDU/CSU styrer med både Fridemokratene og De Grønne.
DA170906 De tre første partiene kan alle bli deltakere i koalisjon , mens AfD på ytre høyre fløy er utelukket som regjeringspartner, da ingen av de andre partiene vil samarbeide med det.
AA170906 Demonstrantene, som møtte opp på oppfordring fra en koalisjon av landets opposisjonspartier, varsler at de vil protestere også torsdag.
AP170905https://www.aftenposten.no/verden/i/kkQla/De-gronne-i-Tyskland-kan-gjore-sitt-darligste-valg-siden-1998 Alternativt en koalisjon der alle tre partiene sitter.
AA170905 Minst 5.144 sivile er drept og 8.749 såret siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen i spissen for en USA-støttet regional koalisjon , går det fram av en fersk rapport fra Zeid. - 3.233 av de sivile som ble drept, skal ha blitt drept av koalisjonen, konkluderer rapporten.
VG170904 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia med Emiratene som støttespillere har ført en brutal krig i Jemen, med bombing av sykehus og andre sivile mål.
VG170830 Bakgrunn : Norge selger igjen ammunisjon til koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser ¶
VG170830 - Det samme gjelder motsatt, hvis Erna skal danne en bred koalisjon , med mange små partier.
DN170829 Det er en utbredt oppfatning av Merkel vil få en ny periode som statsminister, spenningen består i hvilke partier hun må gå i koalisjon med.
AP170829https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/wW3GP/Miljopartiet-De-Gronne-kan-havne-pa-vippen-Slik-vil-partiet-bruke-makten Men akkurat nå virker det mer sannsynlig med en koalisjon der vi for eksempel støtter et Støre-ledet budsjett.
AA170829 Det er en utbredt oppfatning av Merkel vil få en ny periode som statsminister, spenningen består i hvilke partier hun må gå i koalisjon med. ( ©NTB ) ¶
AA170829 Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
AA170829 Det antas at rundt 8.400 personer er drept og 48.000 såret siden en koalisjon ledet av Saudi-Arabia grep inn i konflikten i Jemen for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen til president Abedrabbo Mansour Hadi. ( ©NTB ) ¶
VG170827 Og denne : Norge selger ammunisjon til Saudi-ledet koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser ¶
DN170827 En tenkt koalisjon eller samarbeid mellom Ap, Sp og KrF gis 56 prosent sannsynlighet for å havne på de nødvendige 85 mandatene.
AP170827https://www.aftenposten.no/verden/i/wWdlP/Irakske-regjeringsstyrker-har-tatt-over-ny-strategisk-viktig-IS-by Det har de siste dagene vært harde kamper mellom IS-styrker og en koalisjon som består av iransk sjiamilits og irakske styrker.
AP170827https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/g83MB/Ap-sliter-pa-meningsmalingene_-men-tallknuserne-gir-likevel-de-borgerlige-bare-9-prosent-sannsynlighet-for-flertall En tenkt koalisjon eller et samarbeid mellom Ap, Sp og KrF gis 56 prosent sannsynlighet for å havne på de nødvendige 85 mandatene.
AP170827https://www.aftenposten.no/norge/i/g83MB/Ap-sliter-pa-meningsmalingene_-men-tallknuserne-gir-likevel-de-borgerlige-bare-9-prosent-sannsynlighet-for-flertall En tenkt koalisjon eller et samarbeid mellom Ap, Sp og KrF gis 56 prosent sannsynlighet for å havne på de nødvendige 85 mandatene.
AA170827 Schulz gjentok søndag at partiet ikke ønsker å gå inn i en ny koalisjon i en Merkel-ledet regjering. ( ©NTB ) ¶
AA170827 En tenkt koalisjon eller samarbeid mellom Ap, Sp og KrF gis 56 prosent sannsynlighet for å havne på de nødvendige 85 mandatene.
VG170826 Landet er splittet av krig mellom Houti-militsen, som har tatt kontroll over hovedstaden, og en koalisjon ledet av Saudi-Arabia.
VG170826 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DA170826 Rett før sommerferien i år ble det inngått en overraskende koalisjon i bystyret.
AP170826https://www.aftenposten.no/verden/i/pwM4j/Buthaina-er-familiens-eneste-overlevende-FN-mener-at-Saudi-Arabias-koalisjon-har-drept-700-barn-pa-ett-ar FN mener at Saudi-Arabias koalisjon har drept 700 barn på ett år.
AA170826 | Saudi-ledet koalisjon innrømmer feilbombing i Jemen ¶
VG170825 | Norge selger igjen ammunisjon til koalisjon som beskyldes for krigsforbrytelser ¶
VG170825 Landet er splittet av krig, mellom Houti-militsen, som har tatt kontroll over hovedstaden, og en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som kjemper mot Houtiene.
AP170825https://www.aftenposten.no/verden/i/42OOV/Moderaterna-innkaller-til-pressekonferanse-0930-Flere-lokallag-krever-at-partilederen-skal-ga-av I Sverige har det vært en borgerlig koalisjon kalt Alliansen bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna og Kristdemokraterna.
VG170824 Torsdag ettermiddag viser også Aftenpostens ferske måling blodrøde tall for Støre og flertall for Erna Solbergs borgerlige koalisjon .
AA170824 Houthi-alliansen kjempet seg helt inn i provinsen Aden sør i Jemen før en koalisjon ledet av Saudi-Arabia grep inn i en massiv militærintervensjon på regjeringens side.
AP170823https://www.aftenposten.no/verden/i/623EQ/Over-40-drept-i-flyangrep-i-Jemen Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
AA170823 Over 10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia våren 2015 gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
AP170822https://www.aftenposten.no/verden/i/OMrqO/Trump-vil-slass-for-a-vinne-i-Afghanistan-Det-kan-bety-press-pa-Norge-om-a-sende-soldater Utfordringen til de to atommaktene og erkerivalene om å jobbe sammen i en slags koalisjon med USA var en av de mer oppsiktsvekkende punktene i talen.
VG170818 | Lekket FN-rapport : Saudi-ledet koalisjon ansvarlig for drap på nær 700 barn i Jemen ¶
AA170818 | Lekket FN-rapport : Saudi-ledet koalisjon ansvarlig for drap på nær 700 barn i Jemen ¶
DB170817 Det sier seg selv at det ikke blir spesielt god bistand med en slik koalisjon bak målet om bruke én prosent av BNP.
VG170816 Holder målingene seg uforandret frem til valget, vil det mest sannsynlige utfallet være en koalisjon mellom CDU, liberale FDP og De Grønne.
VG170816 Det har derfor lenge vært klart for Schultz at noe flertall med ønskepartneren De Grønne ikke vil være innen rekkevidde, og at det mest realistiske flertallsalternativet vil være en såkalt « rød-rød-grønn » koalisjon mellom SPD, De Grønne og venstresosialistiske Die Linke.
DA170816 Spørsmålet nå er hva slags koalisjon som kan være aktuell etter valget.
DA170816 Mulige koalisjonspartnere for CDU/CSU kan være De grønne eller FDP, men sistnevnte tapte stort sist gang det var i koalisjon , og det er usikkert om det vil gå den veien igjen.
DA170816 Angela Merkel har ikke villet gå inn på hva slags koalisjon som kan være mulig for hennes del.
AP170816https://www.aftenposten.no/verden/i/wqW2o/Har-IS-sviktende-stotte-i-hovedstaden-Raqqa-Mindre-bruk-av-selvmordsbombere-kan-tyde-pa-det Syrias demokratiske styrker ( SDF ) er en koalisjon av militser som primært kjemper mot Den islamske staten ( IS ) i Syria.
AA170816 Da de rødgrønne vant valget i 2005, framsto de som en samlet koalisjon .
DA170815 Nyhetsnettstedet Vice viser at denne type samlinger kan være et sted der ytterliggående grupper kan blande med nettroll for å danne en bred og enestående koalisjon .
VG170810 Som en koalisjon
DN170810https://www.dn.no/nyheter/2017/08/10/2113/Utenriks/minst-56-dode-da-300-ble-kastet-i-havet En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 ført krig mot den jemenittiske houthi-militsen.
DN170810 En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 ført krig mot den jemenittiske houthi-militsen.
AA170810 En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 ført krig mot den jemenittiske houthi-militsen.
VG170809 Siden mars 2015 har en koalisjon ledet av Saudi-Arabia iverksatt et voldsomt motangrep, med store sivile lidelser som resultat.
VG170809 Redd Barna : Saudi-ledet koalisjon bak krigsforbrytelser mot barn ¶
VG170809 * En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DN170809 Independent Strategy, som gir investeringsråd til investorer som blant annet investerer i Asia og andre fremvoksende markeder, tror at en vestlig koalisjon land vil angripe Nord-Korea militært i løpet av de neste seks månedene.
AA170809 | SOHR : USA-ledet koalisjon drepte 29 sivile i Syria ¶
AA170808 | Saudiledet koalisjon lemper på blokade av drivstoff til FN-fly i Jemen ¶
DB170807 Snart tre år etter at den sjiamuslimske Houthi-militsen tok kontroll over hovedstaden Sana'a og drøye to år etter at Saudi-Arabia med en « koalisjon av villige » gikk inn i krigen fra lufta, er Jemen blitt et like stort helvete som Irak og Syria.
DB170807 Saudi-Arabia, som støtter president Hadi, er leder for en koalisjon av ni land i Afrika og Midtøsten.
DB170807 Dette dreier seg imidlertid mer om to regjeringer enn en koalisjon .
DA170807 Og vi trenger en bred koalisjon for å få det til.
VG170804 Norsk politikk er konstituert rundt disse partiene som « hovedmotstandere », og selv om de ofte er på linje i de tunge og avgjørende sakene, hadde en koalisjon mellom dem vært en gavepakke for radikale krefter på ytterfløyene.
AA170804 En bred koalisjon , som favner fra SV på venstresiden til Venstre og KrF i sentrum, gaper over så mange ulike politiske nyanser og standpunkter at det nødvendigvis tvinger frem kompromiss som er med på å viske ut en tydelig retning.
AP170803https://www.aftenposten.no/verden/i/xq2Gp/Over-n-million-barn-i-Jemen-risikerer-a-bli-rammet-av-kolera En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden mars 2015 utført luftangrep mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
VG170802 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DN170802 To måneder før valget på ny nasjonalforsamling er partiene i statsminister Angela Merkels koalisjon ikke innstilt på å ta med silkehansker på en industri som dag for dag mister tillit i opinionen.
AA170802 To måneder før valget på ny nasjonalforsamling er partiene i statsminister Angela Merkels koalisjon ikke innstilt på å ta med silkehansker på en industri som dag for dag mister tillit i opinionen.
AA170801 | Senegals regjerende koalisjon påberoper seg valgseier ¶
AA170801 Tilhengere av Dakars ordfører Khalifa Sall, som er fengslet i påvente av en rettssak hans støttespillere hevder er politisk motivert, har utropt hans koalisjon til valgvinnere i hovedstaden.
DB170730 mars 2003 gikk en koalisjon ledet av de amerikanske styrkene til angrep på landet.
AA170730 Kampene har blusset opp rundt militærbasen Khaled Ibn al-Walid utenfor byen etter at regjeringsstyrkene, støttet av en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, erobret den fra sjiamuslimske Houthi-opprørere i forrige uke.
VG170725 | Redd Barna : Saudi-ledet koalisjon bak 23 alvorlige krigsforbrytelser mot barn i Jemen ¶
VG170725 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
VG170723 En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 ført krig mot den sjiamuslimske houthi-militsen i landet.
AA170723 En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 ført krig mot den sjiamuslimske houthi-militsen i landet.
NL170719 Lista er lang : på den ene siden står Houthi-opprørerne, på den andre siden står koalisjon ledet av Saudi-Arabia, og bestående av Egypt, Forente arabiske emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Sudan, Marokko, Senegal og Jordan.
VG170717 Senere statsminister Kjell Magne Bondevik ( KrF ) tror partifelle Lars Korvald ville blitt statsminister for en eventuell borgerlig koalisjon fra 1973.
VG170714 For første gang på flere tiår står det nå mellom to klare alternativer : fortsatt Ap-styre eller en borgerlig koalisjon .
VG170712 John Lyngs ( H ) borgerlige koalisjon får sitte i fire uker før SF feller dem også, og Gerhardsen kommer tilbake igjen.
DA170711 Jeg mener at det å lede en koalisjon gjør oss bedre.
VG170706 Jeg tror en slik koalisjon , etter å ha brutt med NKP, ville sørget for at Norge ble med i Nato fra begynnelsen, sier Lahlum.
VG170703 I februar 1917 ( etter russisk kalender ) ble tsaren stille og rolig fjernet fra sin stilling av en bred koalisjon av liberale, sosialdemokrater, sosialister og anarkister.
DN170703 Hun stablet på bena en koalisjon med mindre partier og politikere som følte seg utstøtt fra partiet.
DB170703 Hittil har Qatar nektet å godta de 13 kravene - og anklagene fra Saudi Arabia og landets koalisjon , som mener at Qatar finansierer ekstremisme.
VG170702 I Jemen, hvor helsetjenester og infrastruktur har brutt sammen etter over to år med krig mellom en USA-støttet koalisjon ledet av Saudi-Arabia og lokale opprørere, kan sykdommen spre seg raskt, selv om den er mulig å behandle.
VG170701 I Raqqa har en koalisjon av kurdere og arabiske stammer, kalt « De syriske demokratiske styrkene » ( SDF ) rykket inn i byen og omringer IS fullstendig.
SA170629 - Vi er en koalisjon av militærfolk, politi og sivile som søker en balanse og er imot denne kriminelle overgangsregjeringen.
DN170629https://www.dn.no/meninger/2017/06/28/2050/Pa-innsiden/orsma-endringer-kan-gjore-store-avhengig-av-rodt-og-mdg ¶ Målingene tyder på at Arbeiderparti-leder, Jonas Gahr Støre, blir statsminister etter valget, men små endringer frem mot valget kan få store konsekvenser for hva slags koalisjon han må skru sammen.
BT170629https://www.bt.no/nyheter/utenriks/Ingen-kjente-scar-Prez--na-er-han-pa-alles-lepper-336280b.html VIDEO PÅ INSTAGRAM : - Vi er en koalisjon av militærfolk, politi og sivile som søker en balanse og er imot denne kriminelle overgangsregjeringen.
VG170628 Med teatralsk innlevelse leser han opp en beskjed om at han representerer en koalisjon av militæret, politiet og sivile i opposisjon mot regimet, og at en aksjon er underveis for å gjeninnføre demokratiet i Venezuela.
DN170628 - Vi er en koalisjon av militærfolk, politi og sivile offentlige tjenestepersoner som er motstandere av denne kriminelle overgangsregjeringen.
DN170628 ¶ Målingene tyder på at Arbeiderparti-leder, Jonas Gahr Støre, blir statsminister etter valget, men små endringer frem mot valget kan få store konsekvenser for hva slags koalisjon han må skru sammen.
DB170628 Tidligere har et stort flertall som regel vært et resultat av koalisjon mellom flere partier på venstre eller høyre ( 1958, 1993 ).
AP170628https://www.aftenposten.no/verden/Maduro-har-satt-sikkerhetsstyrkene-i-full-beredskap-624151b.html - Vi er en koalisjon av militærfolk, politi og sivile offentlige tjenestepersoner som er motstandere av denne kriminelle overgangsregjeringen.
AA170628 - Vi er en koalisjon av militærfolk, politi og sivile offentlige tjenestepersoner som er motstandere av denne kriminelle overgangsregjeringen.
DB170626 BBC skriver at DUPs representanter kommer til å støtte De konservative i viktige avstemninger i Underhuset, men at det ikke inngås en formel koalisjon .
AP170626https://www.aftenposten.no/verden/BBC-Nordirske-unionister-har-signert-en-samarbeidsavtale-med-Theresa-Mays-mindretallsregjering-623990b.html DUPs representanter skal støtte De konservative i viktige avstemninger i Underhuset, slik som for å få vedtatt statsbudsjettet, men det inngås ikke en formell koalisjon der DUP for eksempel får statsråder.
VG170623 FAKTA : KRIGEN OM MOSUL ¶ * 1 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , startet i oktober i fjor offensiven for å gjenerobre storbyen Mosul. * 1 Offensiven har gått mye tregere enn forutsett, men styrkene skaffet seg etter hvert kontroll over både den østlige og vestlige delen av byen. * 1 Siden kampene begynte har om lag 862.000 mennesker flyktet fra byen.
VG170623 I kampen mot IS i Mosul deltar irakiske sikkerhetsstyrker, kurdisk milits, sjiamuslimsk milits og sunni-arabiske grupper, med støtte fra amerikanske luftstyrker og en internasjonal koalisjon .
DB170622 Siden 2015 har en koalisjon ledet av Saudi-Arabia kjempet for at Hadi-regjeringen skal ta tilbake kontrollen over landet, og også islamistiske grupper som Den islamske stat ( IS ) har kastet seg inn i konflikten.
VG170621 Professoren mener antiabortbevegelsen er i ferd med å vokse seg sterkere i USA, og viser til at konservative katolikker nå danner en sterk koalisjon med evangeliske kristne i kampen mot abort.
AA170621 De siste ukene har området vært mål for voldsomme luftangrep, både av den USA-ledede koalisjon og av regimet og dets allierte Russland.
VG170620 | USA-ledet koalisjon skjøt ned drone fra regimevennlige styrker i Syria ¶
AA170620 Statsministeren har ingen ny koalisjon hun kan presentere for velgerne til høsten.
AP170618https://www.aftenposten.no/verden/Macrons-parti-far-et-stort-flertall-i-parlamentet-Na-skal-han-reformere-Frankrike-i-turbofart-623311b.html Partiets koalisjon oppnådde 331 seter ved forrige valg, men vil kun ende opp med 46 seter denne gangen.
AP170618https://www.aftenposten.no/verden/Irakiske-styrker-innleder-offensiv-mot-Mosuls-gamleby-623440b.html Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , startet i oktober i fjor offensiven for å gjenerobre storbyen Mosul, som IS tok kontroll over i juni 2014.
AP170618 Partiets koalisjon oppnådde 331 seter ved forrige valg, men vil kun ende opp med 46 seter denne gangen.
AP170618 Partiets koalisjon oppnådde 331 seter ved forrige valg, men vil kun ende opp med 49 seter denne gangen, ifølge valgdagsmålingen til Ipsos.
AP170618 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , startet i oktober i fjor offensiven for å gjenerobre storbyen Mosul, som IS tok kontroll over i juni 2014.
AA170618 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , startet i oktober i fjor offensiven for å gjenerobre storbyen Mosul, som IS tok kontroll over i juni 2014.
DN170616 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , innledet i oktober i fjor en offensiv for å gjenerobre Mosul fra IS, som tok kontroll over byen i juni 2014.
DN170616 Bayrou leder sentrumspartiet MoDem, som har gått i koalisjon med Macron og hans nye parti Republikken på vei.
DA170616 | Ap har gått inn i en borgerlig koalisjon
AP170616 USAs koalisjon har lenge prøvd å gjøre det samme, uten å lykkes.
AA170616 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , innledet i oktober i fjor en offensiv for å gjenerobre Mosul fra IS, som tok kontroll over byen i juni 2014.
AP170615https://www.aftenposten.no/verden/FN-ber-verden-fa-oynene-opp-for-hva-som-skjer-i-Jemen-623308b.html Sikkerhetssituasjonen i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon fører krig mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014, gjør hjelpearbeidet vanskelig.
AP170615 Sikkerhetssituasjonen i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon fører krig mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014, gjør hjelpearbeidet vanskelig.
AA170615 Sikkerhetssituasjonen i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon fører krig mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014, gjør hjelpearbeidet vanskelig.
AA170614 Konflikten mellom opprørere, regjeringsstyrker og en internasjonal koalisjon ledet av Saudi-Arabia har pågått siden 2015. ( ©NTB ) ¶
AA170614 Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militsgrupper og en USA-ledet koalisjon , innledet i oktober i fjor en offensiv for å gjenerobre Mosul fra IS, som tok kontroll over Iraks nest største by i juni 2014.
AP170613 Corbyn : - Koalisjon av kaos ¶
VG170612 juni, men Macrons koalisjon ligger an til å få minst 390 seter, det vil si minst 101 seter mer enn hva som trengs for å sikre flertallet.
SA170612 En koalisjon av tidligere geriljakommandanter vant valget i Kosovo, ifølge valgdagsmåling.
DN170612 Flere opposisjonspolitikere sier de frykter at Macrons koalisjon skal bli så dominerende at det franske demokratiet svekkes.
AA170612 Flere opposisjonspolitikere sier de frykter at Macrons koalisjon skal bli så dominerende at det franske demokratiet svekkes.
VG170611 « En koalisjon av skrullinger » ¶
VG170611 Daily Mirror kaller samarbeidet « en koalisjon av skrullinger » og ifølge Independent har partiet et uavklart forhold til terrorister og voldelige ekstremister i konflikten i Nord-Irland.
DA170611 Men Vetevendosje bestrider at geriljakommandantenes koalisjon har vunnet.
DA170611 En nasjonalistisk koalisjon med Haradinaj i spissen kom på førsteplass med 40 prosent av stemmene, ifølge en valgdagsmåling utført for TV-stasjonen Klan Kosovo.
DA170611 En koalisjon ledet av tidligere statsminister Isa Mustafa ligger an til en tredjeplass med 27 prosent.
DA170611 En koalisjon av tidligere geriljakommandanter vant valget i Kosovo, ifølge valgdagsmåling.
DA170611 Det tyske nyhetsbyrået DPA beskriver både Haradinjas koalisjon og rivalen Vetevendosje som radikale og ytterliggående nasjonalistbevegelser.
AP170611 Partiets koalisjon vant 331 seter ved valget i 2012, nå ligger de an til å få mellom 20 og 30 seter, ifølge Ipsos.
AA170611 Men Vetevendosje bestrider at geriljakommandantenes koalisjon har vunnet.
AA170611 En nasjonalistisk koalisjon med Haradinaj i spissen kom på førsteplass med 40 prosent av stemmene, ifølge en valgdagsmåling utført for TV-stasjonen Klan Kosovo.
AA170611 En koalisjon ledet av tidligere statsminister Isa Mustafa ligger an til en tredjeplass med 27 prosent.
AA170611 En koalisjon av tidligere geriljakommandanter vant valget i Kosovo, ifølge valgdagsmåling.
AA170611 Det tyske nyhetsbyrået DPA beskriver både Haradinajs koalisjon og rivalen Vetevendosje som radikale og ytterliggående nasjonalistbevegelser.
DA170610 Liberaldemokratene har sagt at de ikke vil gå inn i noen koalisjon uansett.
AP170610https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-slaktes-av-den-britiske-pressen-etter-valget--og-na-begynner-hoder-a-rulle-622931b.html « En koalisjon med gærninger » ¶
AP170610https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-slaktes-av-den-britiske-pressen-etter-valget--og-na-begynner-hoder-a-rulle-622931b.html The Daily Mirror anklager May for å inngå en « koalisjon med gærninger » og peker på at det nordirske partiet er imot ekteskap for homofile og abort.
AP170610https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-slaktes-av-den-britiske-pressen-etter-valget--og-na-begynner-hoder-a-rulle-622931b.html På forsiden til Daily Mirror beskrives Mays mindretallsregjering med de konservative og det nordirske unionspartiet som « en koalisjon av gærninger ».
AP170610 « En koalisjon med gærninger » ¶
AP170610 The Daily Mirror anklager May for å inngå en « koalisjon med gærninger » og peker på at det nordirske partiet er imot ekteskap for homofile og abort.
AP170610 På forsiden til Daily Mirror beskrives Mays mindretallsregjering med de konservative og det nordirske unionspartiet som « en koalisjon av gærninger ».
VG170609 De kommende dager vil vise - dersom hun overlever de nærmeste timer - om May er i stand til å sette sammen en funksjonell koalisjon .
DN170609 Bratberg tror det er mulig for Labour å sette sammen en koalisjon med Corbyn som statsminister, men er usikker på hvordan en slik regjering ville fungert.
DN170609 Hvis de prøver seg på en koalisjon med DUP ( det nordirske unionistpartiet ) - vel, unnskyld uttrykket, men det vil bli en kaotisk koalisjon , sier Labour-politikeren.
DN170609 Hvis de prøver seg på en koalisjon med DUP ( det nordirske unionistpartiet ) - vel, unnskyld uttrykket, men det vil bli en kaotisk koalisjon, sier Labour-politikeren.
DN170609 Det kan hun og det konservative partiet gjøre enten ved å danne koalisjon med noen av de andre partiene, eller ved å danne mindretallsregjering.
DN170609 - Den mest naturlige kombinasjonen vil være å danne en koalisjon med Nord-Irlands unionistiske parti DUP, sier han.
DN170609 Utfordringen er at Liberaldemokratene ikke ønsker å inngå i en slik koalisjon , mens Scottish National Party ( SNP ) er EU-tilhengere.
DN170609 Dersom De konservative skal forbli ved makten må de enten styre alene i mindretall eller inngå en koalisjon .
DN170609 Liberaldemokratenes leder Tim Farron ( til høyre ) har utelukket at partiet vil gå inn i en koalisjon med De konservative.
DN170609 Clegg sa sent torsdag kveld til fjernsynskanalen ITV at det er helt utelukket at Liberaldemokratene vil etablere en koalisjon med De konservative.
DN170609 « Vi får mange telefoner, så bare så det er klart : Ingen koalisjon .
DN170609 Utelukker koalisjon
DB170609 Det gjør at De konservative enten må styre alene, men i mindretall, eller inngå en koalisjon .
DB170609 Det gjør at De konservative enten må styre alene, men i mindretall, eller inngå en koalisjon .
DB170609 Der en mindretallsregjering vil være svak, og utsatt for den politisk press fra opposisjonen, er det liten vilje for en koalisjon .
DB170609 Men de færreste hadde for et år siden spådd at britene skulle være på vei ut av EU og at Jeremy Corbyn skulle være en skjør koalisjon unna Downing Street.
DA170609 Liberaldemokratene har sagt at de ikke vil gå inn i noen koalisjon uansett.
DA170609 Det skal ikke være snakk om noen koalisjon mellom De konservative og det nordirske partiet, men om det som omtales som « en forståelse », melder britiske medier.
DA170609 Det har kommet fram lite om hvordan samarbeidet med DUP skal skje, men det skal ikke være snakk om noen koalisjon .
DA170609 Hvis de prøver seg på en koalisjon med DUP ( det nordirske unionistpartiet ) - vel, unnskyld uttrykket, men det vil bli en kaotisk koalisjon , sier Labour-politikeren.
DA170609 Hvis de prøver seg på en koalisjon med DUP ( det nordirske unionistpartiet ) - vel, unnskyld uttrykket, men det vil bli en kaotisk koalisjon, sier Labour-politikeren.
DA170609 Liberaldemokratene har sagt at de ikke vil gå inn i noen koalisjon uansett.
AA170609 « Vi får mange telefoner, så bare så det er klart : Ingen koalisjon .
AA170609 Utelukker koalisjon
AA170609 | Liberaldemokratene utelukker koalisjon
AA170609 Hun viser til at partileder Tim Farron har vært tydelig på at det er utelukket med en koalisjon .
AA170609 Det kan hun og det konservative partiet gjøre enten ved å danne koalisjon med noen av de andre partiene, eller ved å danne mindretallsregjering.
AA170609 - Den mest naturlige kombinasjonen vil være å danne en koalisjon med Nord-Irlands unionistiske parti DUP, sier han.
DA170608 Det skjer svært sjelden i britisk politikk, men det skjedde i 2010, da De konservative og Liberaldemokratene dannet en koalisjon , som er svært uvanlig.
AP170608https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-vil-danne-regjering-sammen-med-nordirsk-parti--startet-ommoblering-av-regjeringen-fredag-kveld-622841b.html Det skal ikke være snakk om noen koalisjon mellom de to partiene, men om det som omtales som « en forståelse », melder britiske medier.
AP170608https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-vil-danne-regjering-sammen-med-nordirsk-parti---startet-ommoblering-av-regjeringen-fredag-kveld-622841b.html Det skal ikke være snakk om noen koalisjon mellom de to partiene, men om det som omtales som « en forståelse », melder britiske medier.
AP170608 Det skal ikke være snakk om noen koalisjon mellom de to partiene, men om det som omtales som « en forståelse », melder britiske medier.
AP170608 « Vi får mange telefoner, så bare så det er klart : Ingen koalisjon .
AP170608 Utelukker koalisjon
AP170608 Det skal ikke være snakk om noen koalisjon mellom de to partiene, men om det som omtales som « en forståelse », melder britiske medier.
VG170607 Det kan skade USAs forsøk på å bygge en sterk koalisjon i regionen mot Den islamske stat.
AP170606https://www.aftenposten.no/verden/-Slaget-om-Raqqa-er-i-gang-622599b.html USA-ledet koalisjon støtter med fly og spesialstyrker ¶
AP170606 USA-ledet koalisjon støtter med fly og spesialstyrker ¶
VG170605 En saudiledet koalisjon som i mer enn to år har kjempet mot opprørere som støttes av Iran i Jemen, kunngjorde at Qatar ikke lenger en velkommen i koalisjonen.
VG170605 De demokratiske guvernørene i New York, California og Washington har formet en gruppe kalt « United States Climate Alliance », som skal være en koalisjon for delstater som på eget initiativ fortsetter å følge Paris-avtalens forpliktelser.
DN170605 En saudiledet koalisjon som i mer enn to år har kjempet mot opprørere som støttes av Iran i Jemen, kunngjorde at Qatar ikke lenger en velkommen i koalisjonen.
DB170605 - Dette faller inn i mønsteret av en bred koalisjon mot Iran, og kamp mot terror.
DB170605 En saudiledet koalisjon som i mer enn to år har kjempet mot opprørere som støttes av Iran i Jemen, kunngjorde at Qatar ikke lenger en velkommen i koalisjonen.
AA170605 En saudiledet koalisjon som i mer enn to år har kjempet mot opprørere som støttes av Iran i Jemen, kunngjorde at Qatar ikke lenger en velkommen i koalisjonen.
VG170603 UNICEF anslår at 130.000 mennesker hittil er smittet av kolera i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon kriger mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014.
DN170603 Unicef anslår at 130.000 mennesker hittil er smittet av kolera i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon kriger mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014.
DB170603 UNICEF anslår at 130.000 mennesker hittil er smittet av kolera i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon kriger mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014.
DB170603 mai bestemte medlemslandene at alliansen slutter seg til USAs koalisjon mot IS i Irak og Syria, Operation Inherent Resolve.
AA170603 UNICEF anslår at 130.000 mennesker hittil er smittet av kolera i Jemen, der Saudi-Arabia i spissen for en USA-støttet koalisjon kriger mot opprørere som grep makten i hovedstaden Sana høsten 2014.
VG170602 Tre av dem, de demokratiske guvernørene i New York, California og Washington har formet en gruppe kalt « United States Climate Alliance », som skal være en koalisjon for delstater som på eget initiativ fortsetter å følge Paris-avtalens forpliktelser.
VG170601 I mars 2015 gikk en koalisjon ledet av Saudi-Arabia inn i krigen på hans side.
AA170529 Situasjonen han viser til er USAs kamp for å utradere IS, blant annet med luftangrep fra en USA-ledet koalisjon mot IS-kontrollerte områder og byer i Irak og Syria, siden 2014.
AP170528https://www.aftenposten.no/verden/Nar-halvparten-av-velgerne-stemte-for-a-bli-i-EU-i-fjor-Na-er-det-et-massivt-flertall-som-mener-det-er-en-plikt-a-ga-ut-621162b.html Partiet er fortsatt uspiselig for endel på venstresiden etter at de satt i koalisjon med de konservative fra 2010 til 2015.
AP170528 Partiet er fortsatt uspiselig for endel på venstresiden etter at de satt i koalisjon med de konservative fra 2010 til 2015.
DB170526 Over hundre slektninger av IS-krigere er drept av USAs koalisjon i Syria, hevder eksilgruppa SOHR.
AP170526https://www.aftenposten.no/verden/Fotograf-filmet-irakske-soldater--na-etterforskes-pastander-om-tortur_-voldtekt-og-drap-621951b.html De irakske styrkene støttes av en USA-ledet koalisjon der Norge deltar.
AP170526 | SOHR : - USAs koalisjon i Syria drepte over hundre slektninger av IS-medlemmer ¶
AP170526 Over hundre slektninger av IS-krigere er drept av USAs koalisjon i Syria, hevder eksilgruppa SOHR.
AP170526 De irakske styrkene støttes av en USA-ledet koalisjon der Norge deltar.
AA170526 | SOHR : - USAs koalisjon i Syria drepte over hundre slektninger av IS-medlemmer ¶
AA170526 Over hundre slektninger av IS-krigere er drept av USAs koalisjon i Syria, hevder eksilgruppa SOHR.
AP170524 USA, Saudi-Arabia, Norge og resten av Vestens koalisjon på den andre siden.
DN170523 Der oppfordret jeg den muslimske verden til å stille opp i en koalisjon mot ekstremisme, og jeg var beveget over tilbakemeldingene, sa Trump.
VG170521 - Vårt mål er å fjerne terrorisme, gjennom samarbeid og koalisjon , sier USAs president fra talerstolen i Riyadh.
DN170521 Trump sa i sin tale at USA ønsker å danne en « koalisjon av nasjoner » i Midtøsten med mål om å « knuse ekstremisme ». ( ©NTB ) ¶
DA170521 Trump sa i sin tale at USA ønsker å danne en « koalisjon av nasjoner » i Midtøsten med mål om å « knuse ekstremisme ».
AP170521 Trump sa i sin tale at USA ønsker å danne en « koalisjon av nasjoner » i Midtøsten med mål om å « knuse ekstremisme ».
VG170520 Foran partiets landsstyremøte i Oslo lørdag, sier Lysbakken at han vil kreve å være med i en rødgrønn koalisjon dersom valgresultatet gir rødgrønt flertall : ¶
AA170520 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DB170519 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DB170516 Ministerpresident Hannelore Kraft har de siste sju årene regjert landet i koalisjon med De grønne.
DB170516 Etter sju år som juniorpartner i Angela Merkels store koalisjon mellom kristeligdemokrater og sosialdemokrater, minnet Gabriel mest om en omvandrende midtlivskrise - og ingen kunne fortenke hans partikamerater i deres åpenlyse ønske om finne en med lyst og utstråling.
DA170506 Det er imidlertid i flere medier spekulert på om KrF ved første anledning vil felle regjeringen, og inngå en form for samarbeid med en Ap-ledet koalisjon .
DA170506 Det er imidlertid i flere medier spekulert på om KrF ved første anledning vil felle regjeringen, og inngå en form for samarbeid med en Ap-ledet koalisjon .
AP170503 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
AA170430 Det pågår krig i Jemen mellom en rekke ulike partier, hovedsakelig mellom opprørere og en internasjonal koalisjon ledet av Saudi-Arabia.
VG170426 En bisarr koalisjon , vil noen mene, men EU-motstand og kampen mot elitene ( the usual suspects ) ser ut til å trumfe det meste.
AP170426 I landet har det nå vært krig siden en koalisjon ledet av Saudi-Arabia for tre år siden slo til mot den sjiamuslimske Houthi-opprørerne.
AA170426 Konflikten mellom opprørere, regjeringsstyrker og en internasjonal koalisjon ledet av Saudi-Arabia har pågått siden 2015. ( ©NTB ) ¶
AA170425 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot de sjiamuslimske opprørerne, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
AA170425 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot de sjiamuslimske opprørerne, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
AA170425 Han etterlyser en fredsløsning i landet, der Houthi-militsen og deres allierte har vært under angrep fra en Saudi-ledet koalisjon siden mars 2015.
AA170425 Jemen befinner seg på randen av en sultkatastrofe som følge av krigen mellom opprørere, regjeringsstyrker og en internasjonal koalisjon ledet av Saudi-Arabia. ( ©NTB ) ¶
AP170422 Da hadde Husseins regime som kjent kollapset etter invasjonen av en « koalisjon av villige » under ledelse av USA.
AP170420 Den sjiamuslimske Houthi-militsen kontrollerer store deler av Jemen, men har vært under angrep fra en regional USA-støttet koalisjon med Saudi-Arabia i spissen siden mars 2015.
AA170420 Houthi-militsen inntok Jemens hovedstad Sana høsten 2014, og våren etter gikk Saudi-Arabia til krig mot dem i spissen for en USA-støttet regional koalisjon .
VG170413 SDF har omringet Tabqa ved hjelp av luft- og bakkestøtte fra amerikanskledet koalisjon , ifølge nyhetsbyrået.
VG170413 En rekke land har bidratt med sine luftstyrker i en koalisjon for å overvinne IS.
VG170413 Det betyr at partiet går inn i regjering med et helt annet mandat enn det det gjorde i Stoltenbergs rødgrønne koalisjon .
DN170412 - Vi skal bygge en global koalisjon .
AA170412 På lista står også begge partilederne i samarbeidspartiene i Temers koalisjon .
DA170410 Det liberalkonservative Samlingspartiet, som sitter i koalisjon med valgtaperne i Sannfinnene, blir største parti.
AA170409 Al-Qaida på den arabiske halvøy ( AQAP ) står sterkt i området og har utnyttet kaoset som har hersket siden Saudi-Arabia i spissen for en regional koalisjon gikk til krig mot Houthi-militsen for to år siden.
VG170407 Men også USA og deres koalisjon , som har bombet IS-områder i Syria de siste årene, har drept et ukjent antall sivile : Les mer om den amerikanskledede koalisjonens drapene på sivile her.
DB170407 De mener angrepet utgjør en betydelig skade på båndene mellom USA og Russland og forårsaker problemer med tanke på å skape en internasjonal koalisjon for å overvinne IS.
BT170407 Angrepet vil gjøre ytterligere skade på relasjonen mellom Russland og USA, og det vil uunngåelig skape problemer i forsøket på å danne en internasjonal koalisjon i kampen mot terrorisme, sier Putins talsmann, Dmitrij Peskov, ifølge russiske nyhetsbyråer.
AP170407https://www.aftenposten.no/verden/Norsk-forsker-om-USAs-flyangrep--Kan-gi-mer-rom-til-islamistiske-grupperinger-618931b.html Russland så på dette som en positiv utvikling i forhold til en internasjonal koalisjon mot IS, sier Holm.
AP170407 Russland så på dette som en positiv utvikling i forhold til en internasjonal koalisjon mot IS, sier Holm.
AP170407 « USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken », heter det i en felles uttalelse fra de to innflytelsesrike, men Trump-kritiske, republikanske senatorene John McCain og Lindsey Graham.
AA170407 Angrepet vil gjøre ytterligere skade på relasjonen mellom Russland og USA, og det vil uunngåelig skape problemer i forsøket på å danne en internasjonal koalisjon i kampen mot terrorisme, sier Putins talsmann, Dmitrij Peskov, ifølge russiske nyhetsbyråer.
DN170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria.
DN170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria. | « Kongen av Wall Street » vil endevende hedgefondbransjen ¶
DB170406 - Vil du og Trump organisere en internasjonal koalisjon for å fjerne Assad ? spurte en journalist på pressekonferansen.
DA170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria.
BT170406 Senterpartiets fremgang gjør at en koalisjon sammen med Ap og KrF nå har 89 mandater.
AP170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria.
AP170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria.
AA170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria.
AA170406 - USA bør lede an i en internasjonal koalisjon for å sette Assads flyvåpen på bakken, mener de to, som hevder at en slik strategi vil kunne få slutt på konflikten i Syria. ( ©NTB ) ¶
DA170403 I Irak og Syria leder USA en koalisjon av land som gjennomfører luftangrep mot IS.
AP170403 I Irak og Syria leder USA en koalisjon av land som gjennomfører luftangrep mot IS.
AA170402 Valget står i all hovedsak mellom regjeringspartiet til den prorussiske presidenten Serzj Sarkisian og en koalisjon av opposisjonspartier ledet av Gagik Tsarukian, en tidligere armbryter som nå er en av landets rikeste forretningsmenn.
VG170401 Problemet er at det er vanskelig å være en bred koalisjon - og samtidig bitte liten.
VG170401 Partiet er i virkeligheten en koalisjon .
VG170401 En koalisjon
DA170401 Også flere embetsmenn har varslet aktiv motstand : Tirsdag erklærte justisministeren i New Yorks delstatsregjering at han skal lede en koalisjon av tjenestemenn fra 23 stater, som aktivt vil motarbeide ordren om å reversere Obamas klimaplan.
VG170331 Natt til onsdag innrømmet generalen som leder USAs koalisjon i Irak delaktighet i de store sivile tapene vest i Mosul tidligere denne måneden.
AP170331https://www.aftenposten.no/verden/SOHR-198-sivile-drept-av-USA-ledet-koalisjon-i-Raqqa-618330b.html | SOHR : 198 sivile drept av USA-ledet koalisjon i Raqqa ¶
AP170331 | SOHR : 198 sivile drept av USA-ledet koalisjon i Raqqa ¶
AA170331 ( ©NTB ) ¶ | Koalisjon : - IS-propagandaleder drept ¶
AA170331 | Hundrevis av sivile drept av USA-ledet koalisjon
DA170330 Hun er advokat i Tyskland som representerer en koalisjon av 12 ulike grupper på kontinentet som vil sikre rettighetene for briter i EU.
AP170328 USA var trolig delaktig i de store sivile tapene vest i Mosul tidligere denne måneden, ifølge generalen som leder USAs koalisjon i Irak.
AA170328 USA var trolig delaktig i de store sivile tapene vest i Mosul tidligere denne måneden, ifølge generalen som leder USAs koalisjon i Irak.
AA170327 Over 7.700 mennesker er blitt drept og 3 millioner er fordrevet siden en saudiledet koalisjon startet en luftkrig mot lokale Houthi-opprørere i Jemen i mars 2015. ( ©NTB ) ¶
AA170327 Selv om GERB ble størst, må Borisov nå forhandle med småpartier for å sette sammen en styringsdyktig koalisjon .
DN170326 Men han mangler ferdighetene innen lovutforming som trengs for sette sammen en koalisjon som kan få lovforslaget igjennom, sa president David McIntosh i organisasjonen Club for Growth i et intervju lørdag med Washington Post.
DN170326 * En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
DN170326 ( NTB ) ¶ koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen våren 2015. 212 skoler er ifølge FNs barnefond ( Unicef ) siden lagt i grus i målrettede angrep, nærmere 1.300 andre skolebygninger er delvis ødelagt i angrep, og i alt 1.640 skoler har enten måttet stenge eller er omgjort til bol
AA170326 | Tusener demonstrerer mot saudiledet koalisjon i Jemen ¶
AA170326 Over 10.000 sivile er ifølge FNs nødhjelpskontor ( OCHA ) drept og 40.000 er såret siden en koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen våren 2015. 212 skoler er ifølge FNs barnefond ( UNICEF ) siden lagt i grus i målrettede angrep, nærmere 1.300 andre skolebygninger er delvis ødelagt i angrep, og i alt 1.640 skoler har enten måttet stenge eller er omgjort ti
AA170326 Rapporten er laget av Union of Medical Care and Relief Organizations ( UOSSM ), en koalisjon av hjelpeorganisasjoner fra USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sveits og Tyrkia.
DB170323 IS har oppfordret til angrep mot land som er med i en koalisjon satt sammen av flere nasjoner som har erklært krig mot IS.
BT170322 USAs koalisjon i landet anklages for å stå bak.
AP170322 | Eksilgruppe : USA-ledet koalisjon traff flyktninger i Syria under bombeangrep ¶
AA170321 Saudi-Arabia har i spissen for en regional koalisjon gjennomført flyangrep mot mål i Jemen siden 2015, men nekter for at det var ett av deres kamphelikoptre som angrep båtflyktningene.
DN170320 - Det må dannes en ny koalisjon , men eurogruppemandatet mitt utløper ikke før i januar 2018, sier han gjennom sin talsmann Michel Reijns.
DA170320 * En USA-ledet koalisjon har siden 2014 bombet IS og støtter den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria, og tyrkiske regjeringsstyrker kriger både mot IS og kurdisk milits.
BT170320 Det gjenstår å se hvor mange måneder det vil ta å sveise sammen en blå-rød-grønn-gul koalisjon .
BT170320 Det betyr at landet vil få en heterogen koalisjon med fire eller flere partnere.
SA170319 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
SA170319 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.i ¶
DB170319 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
BT170319 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
AP170319 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
AP170319 * En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
AP170319 Dermed har Schulz mulighet for å bli Tysklands neste statsminister dersom han klarer å danne en koalisjon med venstrepartiet Die Linke og De grønne. ( ©NTB ) ¶
AP170319 Spor som gir oss hint om hvordan IS' spesialsoldater levde mens de forberedte seg på krig mot « korsets koalisjon » og slaget som nå raser i Mosul i Nord-Irak.
AA170319 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
DA170317 Uklar koalisjon
DA170317 Nå begynner statsminister Rutte arbeidet med å danne en koalisjon .
DA170317 Nå begynner arbeidet med å danne en koalisjon med mange partier.
SA170316 Det mest sannsynlige utfallet er en koalisjon mellom VVD, kristendemokratiske CDA, sosialliberale D66 og det grønne partiet GroenLinks, mener forskeren, som selv er fra Nederland.
DA170316 Saudi-Arabia leder en militær koalisjon av flere land, blant dem Egypt og Qatar, som støtter Jemens myndigheter i stridighetene mellom opprørere.
AA170316 Valgforsker Frank Aarebrot ved UiB sier han tror en koalisjon mellom VVD, CDA, D66 og det grønne partiet GroeneLinks er det mest sannsynlige utfallet.
AA170316 Det mest sannsynlige utfallet er en koalisjon mellom VVD, kristendemokratiske CDA, sosialliberale D66 og det grønne partiet GroenLinks, mener forskeren, som selv er fra Nederland.
DB170315 Alt tyder på at han vil danne en koalisjon med andre småpartier, sier Ronny Spaans til Dagbladet.
AP170315 I stedet er det mest sannsynlige scenariet at partier i sentrum og til høyre stabler på bena en koalisjon .
VG170314 Stor koalisjon
DN170314 De fleste store partiene utelukker imidlertid å samarbeide med PVV i en koalisjon og Wilders kommer trolig derfor ikke til makten etter valget.
DN170314 Det kan bli nødvendig å samle både fire og fem partier for å stable en levedyktig koalisjon på beina etter valget i Nederland.
DA170314 Det kan bli nødvendig å samle både fire og fem partier for å stable en levedyktig koalisjon på beina etter valget i Nederland.
DA170314 Statsminister Mark Rutte håper hans blir størst, slik at han kan få sjansen til å danne en ny koalisjon .
DA170314 Hva slags koalisjon som vil styre etter valget, er helt usikkert.
DA170314 - Vi ønsker oss en progressiv koalisjon med partier på venstresiden og uten VVD, men det er klart at om VVD blir størst får de første sjanse.
DA170314 Langt verre er det for Arbeiderpartiet, som de siste årene har vært i koalisjon med VVD.
AP170314 Hvordan man skal få stablet en koalisjon på beina, er mer usikkert.
AP170314 Forsker Schumacher sier det mest sannsynlige er en koalisjon bestående av dagens regjeringsparti VVD, kristendemokratene, D66 og noen flere partier.
AP170314 En koalisjon vil derfor måtte bestå av 4 - 5 partier for å få flertall.
AA170314 Det kan bli nødvendig å samle både fire og fem partier for å stable en levedyktig koalisjon på beina etter valget i Nederland.
VG170313 På Høyre-landsmøte fikk Ap kraftig skyts fra både statsminister Erna Solberg og fra partiveteranen Kåre Willoch, som kalte Ap og Senterpartiet for « en mektig koalisjon som jobber mot forandring og for forvitring ».
SA170313 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne i nabolandet, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
SA170313 Kjell Ingolf Ropstad ( Krf ) er fornøyd med mye av det som kom ut av Høyres landsmøte og mener partiet forbereder seg på en koalisjon med sentrum.
AA170312 Noen måneder senere gikk Saudi-Arabia til krig mot opprørerne i nabolandet, i spissen for en koalisjon der også flere andre land i regionen deltar.
DB170311 På samme måte som Arbeiderpartiet er en koalisjon , er også Høyres utgangspunkt det samme.
AP170311 Vi var en koalisjon bestående av vanlig arbeiderklasse, innvandrere og urbane akademikere som det er blitt veldig vanskelig å holde sammen, sier han.
AP170311 Etter valget i 2012 gikk arbeiderpartiet i koalisjon med en av sine erkefiender, liberalkonservative VVD.
AP170311 - Valgkampen hadde vært en intens duell mellom disse to partiene, og så velger de å gå i koalisjon med hverandre nærmest over natten, tilsynelatende uten noen kvaler.
DA170310 Rutte håper hans parti blir størst, slik at han kan prøve å danne en koalisjon med andre.
VG170309 | Norskstøttet koalisjon anklages for nytt luftangrep mot sivile i Syria ¶
AA170309 | USAs koalisjon anklages for nytt luftangrep mot sivile i Syria ¶
AA170309 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden mars 2015 utført luftangrep mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
AA170308 En slik koalisjon vil være veldig ustabil og vil ikke vare lenge, advarer han.
AA170308 - Alternativet er å danne en koalisjon med fire, fem eller kanskje seks partier.
VG170306 Vår koalisjon lykkes sakte, men sikkert, men vi betaler en stor pris.
VG170306 Norsk-støttet koalisjon : 30 sivile skal være drept i luftangrep i Mosul ¶
VG170306 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden mars 2015 utført luftangrep mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sanaa i september 2014.
VG170302 Irak iverksatte en motoffensiv, med støtte fra en internasjonal koalisjon , og drev IS på flukt, fra en by til den neste.
AA170302 - Noen russiske fly og fly fra regjeringsstyrkene bombet landsbyer jeg tror de antok var under IS-kontroll,... men på bakken befant det seg faktisk styrker fra vår syrisk-arabiske koalisjon , forklarer generalløytnant Stephen Townsend. ( ©NTB ) ¶
DA170228 Det kan skje ved at Fridemokratene kommer inn i Bundestag igjen, eller at sosialdemokratene greier å lage en koalisjon på venstresiden, sier hun.
AP170228 I stedet må de andre partiene forsøke å stable på bena en koalisjon .
AA170228 Irakiske styrker med støtte fra flere militsgrupper og en USA-ledet koalisjon innledet offensiven mot Mosul 17. oktober.
AA170225 Hadde dette vært valgresultat ville mandatfordelingen på Stortinget blitt 84 plasser til regjeringspartiene og støttepartiene og like mange til en koalisjon av Ap, Sp, SV og Rødt.
DB170223 Dessverre har Arbeiderpartiets opptreden selvsagt også lagt begrensninger på regjeringens spillerom, i en reform som ville blitt best om den ble støttet av en bred koalisjon på begge sider av den politiske høyre-/venstre-aksen.
DA170221 Elvestuen og Asheim peker på at det vil være store sprik i en sentrum-Ap koalisjon , særlig på verdispørsmål.
DN170220 De fleste store partiene utelukker å samarbeide med PVV i en koalisjon .
AA170220 De fleste store partiene utelukker å samarbeide med PVV i en koalisjon .
DN170218 De fleste store partier utelukker å samarbeide i en koalisjon med hans parti, og nasjonalforsamlingen kommer trolig ikke til å støtte en sorti fra EU.
AA170218 De fleste store partier utelukker å samarbeide med PVV i en koalisjon , og nasjonalforsamlingen kommer trolig ikke til å støtte en " nexit ", en sorti fra EU.
AA170218 De fleste store partier utelukker å samarbeide i en koalisjon med hans parti, og nasjonalforsamlingen kommer trolig ikke til å støtte en sorti fra EU. ( ©NTB ) ¶
DN170214 Han må innse at han ikke er en autokrat, men må bygge en koalisjon internt i Washington, D.C. for å få gjennomslag.
VG170213 Selv om en bred koalisjon er stablet på beina, og kampen føres noe mer aktivt nå enn for et år siden, så må vi regne med at Trumps administrasjon ønsker mer, og at USAs allierte vil bli bedt om å bidra.
VG170212 Men Hamon vil skape en stor koalisjon med andre venstrepartier, blant dem De grønne og det ekstreme venstre.
DA170209 Til sjuende og sist angrep Bagdad Israel kun fordi USA og en koalisjon av arabiske og vestlige land slo tilbake etter invasjonen av Kuwait.
BT170209 Samtidig jobber sterke krefter internt i Israels regjering - en koalisjon av konservative Likud og småpartier på ytre høyre - for total annektering av Vestbredden.
AA170209 I mars 2015 gikk Saudi-Arabia i spissen for en regional koalisjon til angrep mot de Iran-støttede Houthi-opprørerne, noe som bidro til ytterligere kaos i landet.
AP170208 Over 10.000 sivile er drept i Jemen, siden en koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk til angrep mot Houthi-opprørere for to år siden.
DN170207 Sveriges sosialdemokratiske statsminister Stefan Löfven åpner for en koalisjon med de borgerlige Moderaterna.
DA170207 Andre partier vil trolig danne koalisjon for å demme opp mot partiet som er svært omstridt.
DB170204 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden mars 2015 utført luftangrep mot Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014.
AA170203 | USA-ledet koalisjon skal ha bombet vannrør ved IS-bastion ¶
DB170131 Hun understreker at Norges strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som « inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier ».
AP170130 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
SA170129 Statsminister Erna Solberg er redd innreiseforbudet til USA skal gjøre det vanskeligere å bygge en internasjonal koalisjon mot muslimsk ekstremisme.
SA170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
DN170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
DB170129 Hun understreker at Norges strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som « inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier ».
AP170129 - Vår strategi i kampen mot terror er å bygge en bred koalisjon som inkluderer moderate muslimske krefter, som står fast ved våre liberale verdier - og er en motvekt mot ekstremistenes verdier.
SA170123 I denne sammenhengen er nok Roosevelt mest interessant, da han før utbruddet av andre verdenskrig var i stand til å forene arbeiderbevegelsen, tungindustri, etnisk hvit middelklasse, afroamerikanere og søramerikanske bygdefolk i én og samme koalisjon .
AP170120 The ANSWER som er en koalisjon av anti-krigsgrupper har også varslet at de vil demonstrere langs paraderuten.
DN170118 Under World Economic Forum i Davos møttes Bill Gates og statsminister Erna Solberg i forbindelse med lansering av en ny koalisjon for bekjempelse av epidemier.
AP170118 Onsdag kunngjorde Gates at han sammen med en koalisjon som blant annet består av den norske regjeringen, vil gå inn med et stort beløp for å utvikle vaksiner mot truende epidemier det pr. i dag ikke finnes beskyttelse mot.
AP170116 En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen, som hadde tatt kontroll over hovedstaden Sana et halvt år tidligere.
AP170104 Erdogan tok makten med støtte fra en bred koalisjon av islamister, kurdere og liberale velgere.
AP170104 Erdogan tok makten med støtte fra en bred koalisjon av islamister, kurdere og liberale velgere.
BT170102 Netanyahus regjering er en koalisjon av konservative Likud og småpartier på ytre høyre fløy.
AP161205https://www.aftenposten.no/verden/Populistene-er-de-store-vinnerne-i-Italias-folkeavstemning-Na-er-de-sterkere-enn-noensinne-610452b.html I så fall vil det gjøre det vanskelig for Femstjernersbevegelsen å komme til makten fordi det nekter å danne en koalisjon med andre partier.
AP161106https://www.aftenposten.no/verden/Kurdiske-styrker-vil-drive-IS-ut-av-Raqqa-608396b.html På samme tid er irakiske styrker med støtte fra en internasjonal koalisjon i øyeblikket i gang med en operasjon for å drive IS ut av den irakiske byen Mosul.
VG161018 Min erfaring som parlamentariker viser at i løpet av to år har dette parlamentet klart å vedta mange progressive lover, ofte som et resultat av koalisjon .
DA160131 mars var det ett år siden en koalisjon på ni arabiske land ledet av Saudi-Arabia innledet en militær offensiv i Jemen for å hjelpe den jemenittiske regjeringen mot houthi-militsen i landet.
DA160114 Som leder av en koalisjon har Saudi-Arabia bombet skoler, brukt klasevåpen og gjort seg skyldig i krigsforbrytelser.
DA160114> Som leder av en koalisjon har Saudi-Arabia bombet skoler, brukt klasevåpen og gjort seg skyldig i krigsforbrytelser.