DN171212 Franskmannen sa han blant annet har vært veldig tydelig på hva han mener om at Trump-administrasjonen kunngjorde at de anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171212 Ting gikk fra vondt til verre da Donald Trump helte bensin på bålet ved å uttale at han også anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171212 Donald Trump tok før helga en « America First », og meldte USA ut av diplomatiet i Midt-Østen med å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171212 Det hjelper ikke at Israels statsminister Benjamin Netanyahu i går reiste til Europa for å samle støtte for et nytt fredsinitiativ, « basert på realitetene » etter Trumps beslutning, som Natanyahu sa, nemlig at Jerusalem faktisk er israelsk.
VG171211 Mer om Trump : Trump : - Jeg anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
VG171211 SINNE : Palestinerne er rasende etter at Trumps kunngjorde at Jerusalem er Israels hovedstad.
VG171211 Det er dag nummer fire med vrede, som palestinerne kaller det, som følge av at USAs Donald Trump utropte Jerusalem til Israels hovedstad.
VG171211 Palestinakomiteen skal etter planen demonstrere mot USA og president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, foran Stortinget neste torsdag.
DN171211 Europa vil legge press på Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å gjenoppta fredssamtalene med Palestina, når han kommer til Brussel mandag.
DN171211 Etter president Donald Trumps kunngjøring om at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, fastslo Mogherini at EU står fast på tostatsløsning som den eneste realistiske løsningen på konflikten mellom Israel og Palestina.
DN171211 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møter EU-ministre mandag.
AP171211 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Israels statsminister Benjamin Netanyahu hamrer løs på hverandre i krangelen om Jerusalems status.
AP171211 Tyrkia var en gang Israels eneste muslimske allierte.
AP171211 Svaret fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu sto i stil med den tyrkiske lederens utspill.
AP171211 Likevel hevdet Benjamin Netanyahu at de europeiske landene vil følge etter USA og anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171211 ISTANBUL ( Aftenposten ) : Skjellsordene hagler mellom Tyrkia og Israels statsministre.
AP171211 EUs utenrikspolitiske sjef, Federica Mogherini, tok mandag imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Brussel.
AP171211 Bakgrunnen er Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad onsdag i forrige uke.
AP171211 - Med beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, så har USA blitt medvirkende til blodbadet, sa Erdogan mandag ifølge Hurriyet.
AP171211 - Jeg tror at alle, eller de fleste, av Europas land vil flytte sine ambassader til Jerusalem og anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, sa Netanyahu ifølge Reuters.
AP171211 Et viktig tema under besøkene i Egypt og Tyrkia er USAs beslutning om å gi Jerusalem status som Israels hovedstad, et vedtak som er blitt møtt med kraftige reaksjoner verden over.
AP171211 Europa vil legge press på Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å gjenoppta fredssamtalene med Palestina, når han kommer til Brussel mandag.
AP171211 Etter president Donald Trumps kunngjøring om at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, sier Mogherini at EU står fast på tostatsløsning som den eneste realistiske løsningen på konflikten mellom Israel og Palestina.
AP171211 Dessverre antar jeg, i likhet med forskerne, at Israels rolle i Midtøsten-konflikten er med på å underbygge antisemittiske holdninger flere muslimer har, og ofte er man ikke bevisst nok på å skille mellom staten Israel og jøder generelt.
VG171210 Erdogan har de siste dagene uttalt seg svært kritisk om Israel og USA, som har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171210 Demonstrasjonen ble holdt i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171210 Nå sier rikspolitisjef Dan Eliasson til Aftonbladet at trusselbildet mot jødiske interesser i Sverige er økt etter at USAs president Donald Trump denne uken besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171210 Bakgrunnen for demonstrasjonene er president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad onsdag.
VG171210 » Ikke å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad er som å nekte for at Oslo er hovedstad i Norge, ifølge Brenner.
VG171210 Palestinerne i Øst-Jerusalem, på Vestbredden og Gazastripen raser etter at den amerikanske presidenten onsdag utropte Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171210 Etter at USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, har det vært demonstrasjoner mot USA og Israel i mange muslimske land.
DN171210 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad undergraver de arabiske landenes tillit til USA, sier lederen for Den arabiske liga.
DB171210 Allan Stutzinsky som sitter i den juridiske forsamlingen i Göteborg spekulerer på om det kan ha en sammenheng med Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad som ligger bak.
DB171210 Donald Trumps beslutning om å erklære Jerusalem som Israels hovedstad, samtidig som han sa at han vil gå videre med planene om å flytte USAs ambassade til den hellige byen, har vekket sinne og forargelse.
AP171210 Demonstrasjonen ble holdt i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171210 Etter at USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, har det vært demonstrasjoner mot USA og Israel i mange muslimske land.
AP171210 Erdogan har de siste dagene uttalt seg svært kritisk om Israel og USA, som har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171210 I forbindelse med president Trumps kunngjøring om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, har Aftenposten en oppsummering som dessverre utelater viktige historiske fakta.
AA171210 Etter at USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, har det vært demonstrasjoner mot USA og Israel i mange muslimske land.
AA171210 Demonstrasjonen ble holdt i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171209 Det er « den tredje dagen med vrede » blant palestinerne i Jerusalem, på Vestbredden og i Gaza etter at USAs president Donald Trump utropte Jerusalem som Israels hovedstad og sa at han vil flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.
VG171209 Det er en fredelig markering der vi ønsker å spre budskapet om at vi ikke aksepterer USAs avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, sa Imtithal Elnajjar, leder i foreningen, i forkant av demonstrasjonen til Aftenposten.
VG171209 DEMONSTRASJON : Palestinsk kvinneforening demonstrerer mot anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad utenfor Stortinget lørdag ettermiddag.
SA171209 President Trump undertegnet onsdag denne uken avgjørelsen om at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og at USA har til hensikt å flytte ambassaden dit.
SA171209 Jerusalem er Israels hovedstad og vil forbli det.
DB171209 ¶ DREPT : To mennesker er drept i et angrep mot en Hamas-base på Gazastripen etter at Trump besluttet å anerkjenne Jerusalen som Israels hovedstad.
DB171209 De siste dagene har det vært opptøyer og sammenstøt flere steder ved grensa mellom Gazastripen og Israel i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171209 Lørdag var det nye protester og sammenstøt på Vestbredden og Gazastripen i kjølvannet av USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171209 Lørdag holdt Den arabiske liga krisemøte som følge av USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171209 Palestinsk kvinneforening arrangerer demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag ettermiddag etter USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171209 Omtrent 1.000 personer har samlet seg for å delta i protesten, som går via Israels ambassade og ender opp ved ambassaden til USA.
DA171209 Donald Trump har satt sinnene i kok med sin beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad tidligere denne uken.
DA171209 Det er en fredelig markering der vi ønsker å spre budskapet om at vi ikke aksepterer USAs avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, sier Imithal Elnajjar, leder i foreningen.
DA171209 Demonstrasjonen kommer i kjølvannet av USAs president Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad tidligere denne uken.
BT171209 På Vestbredden og Gazastripen var det lørdag nye protester og sammenstøt i kjølvannet av USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171209 Men tidligere denne uken erklærte USAs president Donald Trump at han anerkjenner byen som Israels hovedstad, og at USAs ambassade i landet skal flyttes til Jerusalem.
BT171209 Begravelsene og de nye sammenstøtene fant sted nøyaktig 30 år etter starten på den første palestinske intifadaen - opprøret som begynte i 1987 mot Israels okkupasjon.
AP171209 Lørdag ettermiddag inviterer Palestinsk kvinneforening til demonstrasjon mot anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad utenfor Stortinget.
AP171209 Flere steder i Midtøsten har det vært demonstrasjoner etter USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171209 Det er en fredelig markering der vi ønsker å spre budskapet om at vi ikke aksepterer USAs avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, sier Imithal Elnajjar, leder i foreningen.
VG171208 Særlig i Gaza har det vært dramatisk denne fredagen, to dager etter at USAs president Donald Trump utropte Jerusalem til Israels hovedstad.
VG171208 Hun understreket at Trump-administrasjonen gikk til det skritt å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad fullt vitende om at det ville føre til bekymring og reise en rekke spørsmål.
VG171208 Ønsker okkupert by som Israels hovedstad ¶
VG171208 Onsdag erklærte Trump at USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, og på sikt flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til den hellige byen.
VG171208 OPPRØR : Rasende palestinere reagerer på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171208 - Trump har adoptert Israels narrativ og ignorerer palestinske rettigheter.
SA171208 USA var forberedt på motstand etter at president Trump offisielt anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171208 USA ber israelerne tone ned den ventede positive reaksjonen på at landet anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171208 USAs president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan få urovekkende følger, advarer EUs utenrikssjef Federica Mogherini.
DB171208 Likevel har Trump innfridd et av sine store kampanjeløfter når han nå har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad og planene om å flytte ambassaden fra Tel Aviv.
DB171208 Adelson har også et nært forhold til Israels president Benjamin Netanyahu.
DB171208 ( Dagbladet ) : Det har vekket sinne og forargelse blant palestinere etter at Donald Trump på onsdag erklærte Jerusalem som Israels hovedstad og samtidig sier at han vil gå framover med planene om å flytte USAs ambassade til den hellige byen.
DB171208 Minst 26 personer er skadd i kampen mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden og i Gaza i det som er den andre « vredens dag » etter at Trump erklærte at Jerusalem er Israels hovedstad, onsdag kveld.
DB171208 Militære ledere frykter for store palestinske demonstrasjoner, etter Donald Trumps avgjørelse om å erklære at USA anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.
DB171208 ( Dagbladet ) : En palestiner er skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen de store protestene mot at USA har vedtatt å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171208 Både Bill Clinton ( president 1993-2001 ) og Barack Obama ( 2009-2017 ) sier i videoklippene at Jerusalem skal være Israels hovedstad.
DA171208 Trumps kunngjøring hadde også en annen effekt : Han understreket at han er villig til å tenke utenfor enhver boks, og handler uforutsigbart, et karaktertrekk som gir ham et visst overtak - og skaper en usikkerhet selv blant hans allierte, som Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DA171208 JERUSALEM ( Dagsavisen ) : Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad skaper sjokkbølger i Palestina.
AP171208 USA og Donald Trump er nesten alene om å anerkjenne at Jerusalem er Israels hovedstad.
AP171208 JERUSALEM ( Aftenposten ) : Palestinerne viste fredag sitt raseri over at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171208 Israel vil aldri bli, og burde aldri bli, mobbet inn i en avtale av FN eller av noen annen sammenslutning av nasjoner som har bevist at de ikke bryr seg om Israels sikkerhet, sa Haley til Sikkerhetsrådet ifølge Reuters.
AP171208 Amhad Tibi, arabisk medlem av Knesset, mener Donald Trump har gitt Israels statsminister Benjamin Netanyahu en gave ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171208 Amhad Tibi, arabisk medlem av Knesset, mener Donald Trump har gitt Israels statsminister Benjamin Netanyahu en gave ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171208 | Så Donald Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171208 Fra et julepyntet kontor kunngjorde president Donald Trump at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171208 For disse palestinerne er USAs anerkjennelse av hjembyen som Israels hovedstad enda en skuffelse.
AP171208 Det er en rekke grunner til at denne ensidige anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad er uheldig.
AP171208 desember at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og at han har satt i gang arbeidet med å få bygget en ny amerikansk ambassade i byen. 3rd-party-bio ¶
AA171208 Trump brøt med flere tiårs etablert praksis og gikk imot sine allierte både i Midtøsten og i vesten da han erklærte at USA nå anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171208 President Donald Trump sier han feirer en « spesielt spesiell » hanukka i år etter at han offisielt anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171208 - For første gang siden staten Israel ble grunnlagt, har en amerikansk president hatt mot til å erklære det vi hele tiden har sagt, at Jerusalem er Israels hovedstad, sa Soloveichik, som fremsa en tradisjonell bønn før høytiden som markerer gjeninnvielsen av tempelet i Jerusalem i år 164 før vår tidsregning.
VG171207 Trump : - Jeg anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
VG171207 Palestinske demonstranter er rasende etter at Trump har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171207 I kjølvannet av Trumps beslutning om å anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad, har det oppstått massive demonstrasjoner i flere palestinske byer.
VG171207 Det vil dermed være svært symbolsk viktig om USA anerkjenner byen som Israels hovedstad.
VG171207 Demonstrantene brenner plakater med bilder av Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, samt både amerikanske og israelske flagg.
VG171207 DEMONSTRERER : Palestinerne er rasende og fortvilte etter at Trump valgte å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171207 At USA har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad, betyr at de aksepterer at også Øst-Jerusalem tilhører Israel, og ikke Palestina.
VG171207 Israels statsminister : Kom med knallhard FN-kritikk ¶
SA171207 Han mener USA har erklært krig ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171207 USAs president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan få urovekkende følger, advarer EUs utenrikssjef Federica Mogherini.
SA171207 | LEDER : USAs gavepakke til Israels hauker ¶
SA171207 I dag er det Tel Aviv, Israels største by, som for alle praktiske formål er Israels hovedstad og sete for alle utenlandske ambassader.
SA171207 I dag er det Tel Aviv, Israels største by, som for alle praktiske formål er Israels hovedstad og sete for alle utenlandske ambassader.
SA171207 Donald Trumps erklæring om at USA nå anser Jerusalem for å være Israels hovedstad er en gavepakke til hauker som statsminister Benjamin Nethanyahu, og kommer tilsynelatende uten motytelser fra israelsk side.
SA171207 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil føre til tap av liv og en enda mer usikker framtid for det skjøre fredshåpet i Midtøsten.
SA171207 Det var en varslet og ventet erklæring han kom med, president Donald Trump, da han i en tale onsdag erklærte at han, på vegne av USA, nå vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171207 Siden Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
SA171207 Nei, så enkelt er det ikke : Statsminister Benjamin Netanyahu kaller riktignok den okkuperte byen Israels « evige og udelelige hovedstad », men FN har flere ganger krevd at israelerne trekker seg ut.
SA171207 Er det ikke også slik da, at Jerusalem egentlig er Israels hovedstad, uansett hva andre måtte mene ?
SA171207 En anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad skaper ufred og provoserer ikke bare arabiske statsledere, men også land utenfor regionen.
DN171207 Denne beslutningen bryter med internasjonal lov og FNs resolusjoner, siden Israels annektering av Jerusalem forsømmes av det internasjonale samfunnet og FN », heter det i en pressemelding fra Ankara.
DN171207 Saudi-Arabia raser mot Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171207 - Kongedømmet beklager dypt at den amerikanske presidenten har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171207 ¶ SAMMENSTØT : En palestinsk demonstrant løper etter å ha tatt fyr under protestene mot Donald Trumps erklæring av Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171207 Situasjonen har igjen blitt svært spent mellom israelere og palestinere etter at president Donald Trump onsdag kunngjorde at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og at den amerikanske ambassaden på sikt skal flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem.
DB171207 Før Trumps offentliggjøring om at USA ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, advarte palestinske og arabiske ledere om akkurat dette.
DB171207 Donald Trumps erklæring av Jerusalem som Israels hovedstad, fører til raseri.
DB171207 Demonstrantene brant plakater med bilder av USAs president, Israels statsminister Benjamin Netanyahu, amerikanske og israelske flagg.
DB171207 Før Trumps offentliggjøring om at USA ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, advarte palestinske og arabiske ledere om akkurat dette.
DB171207 ( Dagbladet ) : Bare et lite døgn etter at Donald Trump erklærte at Jerusalem er Israels hovedstad, kommer meldinger om rasende unge palestinere i gatene, både i Betlehem, Ramallah og i Gaza.
DB171207 Ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad har USAs president Donald Trump krysset sitt Rubicon.
DB171207 Jerusalem blir ikke anerkjent internasjonalt som Israels hovedstad sjøl om Trump har bestemt at byen skal være akkurat det.
DB171207 Hva så med Israels tilnærming til Saudi-Arabia, en prosess der Kushner har spilt en hovedrolle ?
DB171207 Han trengte også å gi sine økonomiske støttespillere noe tilbake, og her er det på sin plass å nevne mangemilliardæren Sheldon Adelson, USAs ukronede kasinokonge og nær venn av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DB171207 Anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad kan også i teorien stanses, men noe slikt vil bli svært vanskelig for en eventuell ny amerikansk president.
DA171207 Demonstrantene brant plakater med bilder av USAs president, Israels statsminister Benjamin Netanyahu, amerikanske og israelske flagg.
DA171207 Men selv om han trolig oppriktig ser på hele byen som Israels hovedstad, er han også fange av egen retorikk : Han kan ikke gå ut mot Trump, men han er også klar over at USAs beslutning kan utløse en ny blodig konflikt, og at israelere flest ikke ønsker slike sammenstøt.
DA171207 LES OGSÅ : Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DA171207 JERUSALEM ( Dagsavisen ) : Palestinske ledere har erklært tre dagers raseri og reaksjonene var sterke verden over etter meldingene om president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i alle år forfektet at Jerusalem må forbli « Israels forente hovedstad ».
DA171207 Han tror imidlertid ikke at verden vil se en tredje intifada, et nytt palestinsk opprør mot Israels okkupasjon.
DA171207 FOTO : THOMAS COEX/NTB SCANPIX RASERI : Palestinere raste da det ble meldt at Trump kom til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 FOTO : NTB SCANPIX RASERI : Palestinere raste da det ble meldt at Trump kom til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 En anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil være en voldsom provokasjon for alle palestinere.
DA171207 En amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad bryte med USAs tradisjonelle linje.
DA171207 Dersom USA gjør alvor av å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, vil Vestbredden kunne eksplodere i vold, tror Palestina-ekspert Dag Henrik Tuastad.
DA171207 - Hvis president Donald Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, vil det være en gavepakke for de ekstremistiske kreftene i Hamas.
DA171207 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i alle år forfektet at Jerusalem må forbli « Israels forente hovedstad ».
DA171207 President Donald Trump har, ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, tvunget fram en enstatsløsning, mener palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.
DA171207 Hamas-leder Ismail Haniyeh oppfordrer palestinerne til å starte et nytt opprør som svar på USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 - Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ikke, og han har heller aldri vært, noen tilhenger av en tostatsløsning for Israel og Palestina, sa Carter.
DA171207 Palestina-ekspert Dag Henrik Tuastad tror Vestbredden vil kunne eksplodere i vold etter president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 Men selv om han trolig oppriktig ser på hele byen som Israels hovedstad, er han også fange av egen retorikk : Han kan ikke gå ut mot Trump, men han er også klar over at USAs beslutning kan utløse en ny blodig konflikt, og at israelere flest ikke ønsker slike sammenstøt.
DA171207 JERUSALEM ( Dagsavisen ) : Palestinske ledere har erklært tre dagers raseri og reaksjonene var sterke verden over etter meldingene om president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i alle år forfektet at Jerusalem må forbli « Israels forente hovedstad ».
DA171207 Han tror imidlertid ikke at verden vil se en tredje intifada, et nytt palestinsk opprør mot Israels okkupasjon.
DA171207 FOTO : THOMAS COEX/NTB SCANPIX RASERI : Palestinere raste da det ble meldt at Trump kom til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 FOTO : NTB SCANPIX RASERI : Palestinere raste da det ble meldt at Trump kom til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171207 En anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad er en voldsom provokasjon for alle palestinere.
DA171207 En amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad bryte med USAs tradisjonelle linje.
DA171207 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har i alle år forfektet at Jerusalem må forbli « Israels forente hovedstad ».
BT171207 VESTBREDDEN : Titusenvis av palestinere demonstrerte torsdag i byer som Nablus ( bildet ) på den okkuperte Vestbredden, i protest mot president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171207 Reaksjonene er kraftige etter at Trump ga beskjed om at USA nå anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og varslet flytting av USA ambassade dit.
BT171207 Demonstrantene brant plakater med bilder av Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, samt både amerikanske og israelske flagg.
BT171207 Å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad vil undergrave alle forsøk på å skape fred i Midtøsten.
BT171207 Onsdag kveld bekreftet president Donald Trump at han ønsker å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, og dermed vil anerkjenne den hellige byen som Israels hovedstad.
BT171207 Dette er en viktig grunn til at de fleste nasjoner ikke anerkjenner Jerusalem som Israels legitime hovedstad.
BT171207 Det å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad er ingen formalitet, selv om alle statens funksjoner befinner seg der.
AP171207 USA var forberedt på motstand etter at president Trump offisielt anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171207 USA ber israelerne tone ned den ventede positive reaksjonen på at landet anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171207 Netanyahu takket ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener derimot at Trump med sin beslutning anerkjenner landets historiske rettigheter.
AP171207 Han mener anerkjennelsen er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP171207 Donald Trump sa onsdag at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171207 Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, til tross for at den østlige delen av byen ifølge FN er ulovlig okkupert og annektert, har satt sinnet i kok over hele Midtøsten. ( ©NTB ) ¶
VG171206 | Trump : - Jeg anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
VG171206 Vi kan ikke fortsette som før, innledet Trump i sin avtale, før han sa at han offisielt anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171206 I FLAMMER : Palestinere brenner plakater av Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Donald Trump i Rafah på Gazastripen tirsdag.
VG171206 De sier at å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan føre til ukontrollert vold.
VG171206 - I over 20 år har tidligere presidenter nektet å flytte ambassaden til Jerusalem, eller å anerkjenne den byen som Israels hovedstad.
VG171206 ( VG ) Donald Trump bekrefter i en tale onsdag at USA nå anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke ambassaden dit umiddelbart.
VG171206 Palestinere brenner plakater av Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Donald Trump i Rafah på Gazastripen tirsdag.
VG171206 - Hvis Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad er det et veldig farlig steg, sier Jamal Juma til VG over telefon fra Vestbredden tirsdag ettermiddag.
VG171206 Fra et julepyntet rom i Det hvite hus i Washington kunngjorde USAs president onsdag kveld at han nå anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171206 FNs generalsekretær António Guterres sier realisering av tostatsløsningen - med Jerusalem som hovedstad i Israel og Palestina - er den eneste måten både Israels og Palestinas ønsker vil bli oppnådd på.
VG171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad ødelegger fredsprosessen mellom Israel og palestinerne, mener Midtøsten-forskere.
VG171206 - Jeg er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet, sier Søreide, men understreker at Norge fortsatt vil støtte arbeidet for en tostatsløsning.
VG171206 Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener på sin side Trumps anerkjennelse er et viktig steg mot fred.
VG171206 | Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad onsdag ¶
VG171206 - Han kommer til å si at USAs regjering anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171206 Svært bekymret over amerikansk beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171206 Se Trump betegne Jerusalem som Israels hovedstad i videoen under ¶
VG171206 - Jeg er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem for Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og føre partene lenger vekk fra forhandlingsbordet, sier Eriksen Søreide ( H ).
VG171206 Mange i Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti er med i den parlamentariske vennskapsgruppen Israels venner på Stortinget.
VG171206 Gruppen hadde onsdag møte med Yossi Beilin, Israels tidligere viseutenriksminister under Shimon Peres.
VG171206 Bakgrunn : Trump kan anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad i dag : Derfor er saken betent ¶
VG171206 - Jeg har forståelse for Israels syn, men jeg tror ikke dette skaper grunnlag for en tostatsløsning.
VG171206 Tirsdag kveld sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide ( H ) til VG at en erklæring om Jerusalem som Israels hovedstad bryter med den internasjonale linjen i anstrengelsene for å forene israelere og palestinere i en forhandlet fredsavtale.
VG171206 BRUSSEL ( VG ) Ifølge diplomater i Brussel vil USAs president Donald Trump peke på Jerusalem som Israels hovedstad, men trolig utsette beslutningen om å flytte sin ambassade fra Tel Aviv i nye seks måneder.
SA171206 USA var forberedt på motstand etter at president Trump offisielt anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 USA ber israelerne tone ned den ventede positive reaksjonen på at landet anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 USAs president Donald Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første.
SA171206 USA kan ikke lenger ha noen rolle som fredsmegler etter at president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, fastslår Palestinas president.
SA171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA171206 Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA171206 President Donald Trump har, ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, tvunget fram en enstatsløsning, mener palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.
SA171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas.
SA171206 Han mener USA har erklært krig ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 Kina, Tyrkia, Syria, FN, Storbritannia og Norge - over hele verden advares Donald Trump mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 Han oppfordrer også Trump til å flytte USAs ambassade til det han kaller Israels « faktiske » hovedstad.
SA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
SA171206 En talsmann for regjeringen i Ankara går enda lenger og skriver på Twitter at en anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil sette både Midtøsten og verden i brann, og uten at noen vet når det vil ende.
SA171206 Israels justisminister Ayelet Shaked er den eneste som så langt har uttrykt glede over Trumps beslutning.
SA171206 Verdenssamfunnet frykter mer vold og ekstremisme som følge av at Donald Trump vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 Kina og pave Frans er blant dem som uttrykker stor bekymring og advarer USA mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
SA171206 - Hvis president Donald Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, vil det være en gavepakke for de ekstremistiske kreftene i Hamas.
SA171206 Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener at USAs anerkjennelse er et uttrykk for at Israel har en historisk rett på Jerusalem som sin hovedstad.
SA171206 SV-leder Audun Lysbakken kaller Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad for en ren provokasjon.
SA171206 USAs president Donald Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 I talen ba Trump om at ro, forståelse og toleranse over beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, kommer til syne i Midtøsten.
SA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
SA171206 Donald Trump skal onsdag kunngjøre om USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 President Donald Trump har ødelagt alt håp om en tostatsløsning ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, fastslår PLO.
SA171206 - Som palestinsk sjefforhandler, hvordan kan jeg sette meg ned med disse folkene dersom de dikterer en framtid der Jerusalem er Israels hovedstad ? spør han.
SA171206 Varselet fra president Donald Trumps administrasjon om at presidenten ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, fikk blant annet Fatah til å varsle « tre dagers raseri », med oppfordring til alle palestinere og arabere for øvrig om å protestere verden over ved israelske ambassader og konsulater.
SA171206 Statsminister Benjamin Netanyahu liker at Donald Trumps USA, i motsetning til så å si resten av verden, nå vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171206 Men i vår signaliserte også Russland at Vest-Jerusalem kan bli anerkjent som Israels hovedstad, og Øst-Jerusalem som palestinernes om de skulle få sin egen stat.
SA171206 Ikke minst her i Jerusalem skapte Trumps uttalelse frykt for en større voldseksplosjon, selv om Trump « bare » skulle anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og ikke flytter ambassaden i denne omgang.
DN171206 - Jeg er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet.
DN171206 | KrF : Norge må vurdere å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DN171206 KrFs Hans Fredrik Grøvan, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, sa i forkant av Trumps tale at en amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad kan gjøre det aktuelt å for Norge å gjøre en ny vurdering.
DN171206 KrFs Hans Fredrik Grøvan, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, sa i forkant av Trumps tale at en amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad kan gjøre det aktuelt å for Norge å gjøre en ny vurdering.
DN171206 Knut Arild Hareide sier Trumps timing er problematisk, men partikollega Hans Fredrik Grøvan mener Norge må revurdere spørsmålet om Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 Utsagnet kommer som en reaksjon på Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 Trump : USA anerkjenner offisielt Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DN171206 Trump : USA anerkjenner offisielt Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DN171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas.
DN171206 - Som palestinsk sjefforhandler, hvordan kan jeg sette meg ned med disse folkene dersom de dikterer en framtid der Jerusalem er Israels hovedstad ? spør han. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶
DN171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DN171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DN171206 Der ble det kjent at USAs president trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶
DN171206 | Trump : USA anerkjenner offisielt Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DN171206 USAs president Donald Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 Støre skriver at dette heller ikke er bra for Israels sikkerhet, og at USA svekkes politisk av Trumps kunngjøring. ( ©NTB ) ( Vilkår ) ¶
DN171206 President Donald Trump anerkjente idag Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 Israel okkuperte Øst-Jerusalem i 1967, og Israels krav på denne delen av byen er aldri blitt anerkjent av verdenssamfunnet.
DN171206 - Det er uansvarlig av Donald Trump som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 President Trump ventes å kunngjøre USAs nye syn på Jerusalem som Israels hovedstad onsdag kveld norsk tid.
DN171206 Donald Trumps planer om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad vil kunne føre til flere religiøse konflikter i Midtøsten, advarer Tyrkia.
DN171206 President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.
DN171206 Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.
DN171206 Det fryktes en ny voldsbølge i regionen hvis Donald Trump formelt anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DN171206 Dersom Trump bekrefter at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad, trosser han også advarsler fra flere hold.
DN171206 - Han kommer til å si at USAs regjering anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 ¶ FÅR ADVARSEL : Donald Trumps planer om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad vil kunne føre til flere religiøse konflikter i Midtøsten, advarer Tyrkia.
DB171206 President Trump ventes å kunngjøre USAs nye syn på Jerusalem som Israels hovedstad onsdag kveld norsk tid.
DB171206 Å anerkjenne byen som Israels hovedstad vil være et trekk som bryter med USAs utenrikspolitikk de siste tiårene.
DB171206 ¶ JERUSALEM : President Donald Trump viser fram den signerte proklamasjonen som bekrefter at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Under en pressekonferanse i Washington klokka 19 norsk tid bekrefter presidenten at han både anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og vil flytte ambassaden dit.
DB171206 Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas ifølge NTB.
DB171206 JERUSALEM : President Donald Trump kunngjorde onsdag at USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Etter talen signerte presidenten en proklamasjon som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 At Jerusalem er Israels hovedstad, sier president Donald Trump.
DB171206 - I alle disse årene har presidenter som representerer USA nektet å offisielt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 ( Dagbladet ) : Under valgkampen lovet Donald Trump å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, og han lovet også å flytte den amerikanske ambassaden dit.
DB171206 Under valgkampen lovet Donald Trump å anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og han lovet også å flytte den amerikanske ambassaden dit.
DB171206 Nå skriver en rekke amerikanske medier, deriblant Washington Post, at Donald Trump vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad onsdag, et trekk som vil bryte med USAs utenrikspolitikk de siste tiårene.
DB171206 Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DB171206 Svært bekymret over amerikansk beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 KrFs Hans Fredrik Grøvan, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, sa i forkant av Trumps tale at en amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad kan gjøre det aktuelt å for Norge å gjøre en ny vurdering.
DB171206 KrFs Hans Fredrik Grøvan, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, sa i forkant av Trumps tale at en amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad kan gjøre det aktuelt å for Norge å gjøre en ny vurdering.
DB171206 - Svært bekymret over amerikansk beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 - Jeg er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet.
DB171206 Ved å anerkjenne Israels krav til Jerusalem, tolker palestinerne dette som at Trump velger Israels side i konflikten, skriver nyhetsbyrået AP.
DB171206 Ved å anerkjenne Israels krav til Jerusalem, tolker palestinerne dette som at Trump velger Israels side i konflikten, skriver nyhetsbyrået AP.
DB171206 Utsagnet kommer som en reaksjon på Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Under en pressekonferanse i Washington klokka 19 norsk tid bekreftet den amerikanske presidenten at han både anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og vil flytte ambassaden dit.
DB171206 Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DB171206 Støre skriver at dette heller ikke er bra for Israels sikkerhet, og at USA svekkes politisk av Trumps kunngjøring.
DB171206 SV-leder Audun Lysbakken kaller Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad for en ren provokasjon.
DB171206 PRESSEKONFERANSE : Onsdag bekreftet president Donald Trump at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 JERUSALEM : President Donald Trump viser fram den signerte proklamasjonen som bekrefter at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Ikke uventet roser Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjøringen.
DB171206 I en uttalelse oppfordrer Netanyahu « alle land som søker fred til å delta i USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad og å flytte deres ambassader dit. » - Presidentens beslutning er et viktig skritt mot fred, sier han ifølge CNN.
DB171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas ifølge NTB.
DB171206 At Jerusalem er Israels hovedstad, sa president Donald Trump.
DB171206 - I alle disse årene har presidenter som representerer USA nektet å offisielt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 - Det er uansvarlig av Donald Trump som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 ( Dagbladet ) : Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kaller USAs president Donald Trump uansvarlig når han anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Hun tror den palestinske presidenten kan bli presset opp i et hjørne, dersom Trump kommer med en ensidig anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171206 Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, og USAs president, Donald Trump, vil derimot oppheve avtalen og styrte regimet i Iran.
DA171206 | Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DA171206 USAs president gjør alvor av planene om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
DA171206 President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.
DA171206 Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.
DA171206 Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men vil ikke flytte USAs ambassade ennå, opplyser amerikanske tjenestemenn.
DA171206 Dersom Trump bekrefter at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad, trosser han også advarsler fra flere hold.
DA171206 - Han kommer til å si at USAs regjering anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at USAs president onsdag kveld valgte å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 LES OGSÅ : Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad ¶
DA171206 En demonstrant veiver med flagget ved det amerikanske konsulatet i Istanbul, hvor " Free Palestine " er sprayet på veggen under en demonstrasjon mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember.
DA171206 Bidrar dette med til at styrkeforholdet mellom israelere og palestinere endres enda mer i Israels favør ?
DA171206 Unntaket er Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som mener USAs anerkjennelse er et viktig steg mot fred.
DA171206 Reaksjonene fra verdenssamfunnet har vært mange og kraftige etter at USAs president Donald Trump onsdag trosset alle advarsler og anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 Ifølge Den palestinske frigjøringsorganisasjonen ( PLO ) har Trump ødelagt alt håp om en tostatsløsning ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 Hamas er ikke nådige mot Trump etter anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
DA171206 Kohn tror frykten kan henge sammen med at et økende mindretall forsvarer vold og trakassering mot jøder med henvisning til Israels behandling av palestinerne.
DA171206 Kohn tror frykten kan henge sammen med at et økende mindretall forsvarer vold og trakassering mot jøder med henvisning til Israels behandling av palestinerne.
DA171206 Støre skriver at dette heller ikke er bra for Israels sikkerhet, og at USA svekkes politisk av Trumps kunngjøring.
DA171206 Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kaller USAs president Donald Trump uansvarlig når han anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DA171206 - Det er uansvarlig av Donald Trump som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171206 USAs president Donald Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171206 I talen ba Trump om at ro, forståelse og toleranse over beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, kommer til syne i Midtøsten.
BT171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
BT171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas.
BT171206 Donald Trump skal onsdag kunngjøre om USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171206 - Som palestinsk sjefforhandler, hvordan kan jeg sette meg ned med disse folkene dersom de dikterer en framtid der Jerusalem er Israels hovedstad ? spør han.
AP171206 Trump kunngjorde beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad i Det hvite hus onsdag kveld.
AP171206 Jerusalem er Israels hovedstad. » - Dette er en ny tilnærming til konflikten mellom Israel og palestinerne, sier president Donald Trump i en tale onsdag kveld.
AP171206 I flere land i Midtøsten ble det onsdag kveld arrangert demonstrasjoner for å protestere mot at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171206 Donald Trumps tale i Det hvite hus, hvor den amerikanske presidenten anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171206 Bush og Bill Clinton lovet også før de ble president at de skulle anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men de ombestemte seg relativt raskt etter at de flyttet inn i Det ovale kontor.
AP171206 - I dag anerkjenner vi det åpenbare : Jerusalem er Israels hovedstad.
AP171206 FNs sikkerhetsråd holder fredag et hastemøte, etter at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171206 Ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, og starte prosessen med å flytte ambassaden, oppnår Trump to ting.
AP171206 USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad og begynner også arbeidet med å flytte landets ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.
AP171206 Trump styrker forholdet til Israels regjering og til kjernevelgerne ¶
AP171206 Palestinere brenner bilder av USAs president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Rafah på Gazastripen.
AP171206 Israel har etter at de erobret hele Jerusalem i 1967 insistert på at byen er Israels « evige og udelelige hovedstad ».
AP171206 ISTANBUL ( Aftenposten ) : Å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad innebærer et klart brudd på USAs politikk gjennom 50 år.
AP171206 Han vil få anerkjennelse fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu og vil dessuten kunne si at han har holdt de proisraelske løftene han kom med under valgkampen.
AP171206 Donald Trump traff Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Trump Tower i New York den 25. september i fjor, over en måned før han ble valgt til president.
AP171206 Det er nettopp dette Israel er blitt anklaget for å gjøre med Øst-Jerusalem og Vestbredden, som har vært under Israels kontroll siden 1967 og hvor der det nå finnes hundretusener av bosettere.
AP171206 Jerusalem er Israels hovedstad.
AP171206 Ingen norske partier tar til orde for å følge forslaget fra Donald Trump, som onsdag kveld kunngjorde at USA nå vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, og flytte den amerikanske ambassaden dit.
AP171206 I går, altså før Trump kunngjorde det varslede standpunktet sitt, uttalte han til avisen Dagen at han har forståelse for Israels syn, men at dette ikke skaper grunnlag for tostatsløsning.
AP171206 Hareides partikollega Hans Fredrik Grøvan leder Israels Venner på Stortinget.
AP171206 Hans Fredrik Grøvan, KrF, leder Israels Venner på Stortinget.
AA171206 Kina, Tyrkia, Syria, FN, Storbritannia og Norge - over hele verden advares Donald Trump mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Han oppfordrer også Trump til å flytte USAs ambassade til det han kaller Israels « faktiske » hovedstad.
AA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
AA171206 En talsmann for regjeringen i Ankara går enda lenger og skriver på Twitter at en anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil sette både Midtøsten og verden i brann, og uten at noen vet når det vil ende.
AA171206 Israels justisminister Ayelet Shaked er den eneste som så langt har uttrykt glede over Trumps beslutning.
AA171206 | Trump : USA anerkjenner offisielt Jerusalem som Israels hovedstad ¶
AA171206 USAs president Donald Trump trosser alle advarsler og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA171206 USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, er et viktig steg mot fred, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA171206 Støre skriver at dette heller ikke er bra for Israels sikkerhet, og at USA svekkes politisk av Trumps kunngjøring.
AA171206 Foto : Evan Vucci/AP ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
AA171206 Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, « åpner helvetes porter », sier den palestinske islamistbevegelsen Hamas.
AA171206 Donald Trump kunngjorde onsdag at USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kaller USAs president Donald Trump uansvarlig når han anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 - Det er uansvarlig av Donald Trump som anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.
AA171206 Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.
AA171206 Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men vil ikke flytte USAs ambassade ennå, opplyser amerikanske tjenestemenn.
AA171206 Dersom Trump bekrefter at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad, trosser han også advarsler fra flere hold.
AA171206 - Han kommer til å si at USAs regjering anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Unntaket er Israels statsminister Benjamin Netanyahu, som mener USAs anerkjennelse er et viktig steg mot fred.
AA171206 Reaksjonene fra verdenssamfunnet har vært mange og kraftige etter at USAs president Donald Trump onsdag trosset alle advarsler og anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Ifølge Den palestinske frigjøringsorganisasjonen ( PLO ) har Trump ødelagt alt håp om en tostatsløsning ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
AA171206 Ettersom Jerusalem ikke er anerkjent som Israels hovedstad, har verdens land valgt å ha sine ambassader i Tel Aviv.
AA171206 - Jeg er svært bekymret for at den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad kan bidra til økt ustabilitet i regionen og føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet.
VG171205 Trump skal ifølge Det hvite hus tirsdag også ta kontakt med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og kong Abdullah av Jordan før han kunngjør sitt Jerusalem-ståsted.
VG171205 PÅ TELEFONEN : USA-president Donald Trump skal ha ringt Mahmoud Abbas tirsdag ettermiddag, og skal etter planen ringe Israels Benjamin Netanyahu og Jordans konge senere på dagen.
VG171205 Flytting av ambassaden og anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil endre på USAs mange tiår gamle ståsted i konflikten mellom Israel og palestinerne.
VG171205 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
VG171205 En eventuell beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad uroer ikke bare Brussel, men også store deler av det internasjonale samfunnet.
VG171205 Bakgrunn : Trump vurderer å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad ¶
SA171205 USAs president Donald Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første.
SA171205 President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.
SA171205 Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men vil ikke flytte USAs ambassade ennå, opplyser amerikanske tjenestemenn.
SA171205 USA-president Donald Trump skal ha ringt Mahmoud Abbas tirsdag ettermiddag, og skal etter planen ringe Israels Benjamin Netanyahu og Jordans konge senere på dagen.
SA171205 Presidenten skal ifølge Det hvite hus tirsdag også kontakte Israels statsminister Benjamin Netanyahu før han kunngjør sitt Jerusalem-ståsted.
SA171205 Onsdag ventes det at han avklarer hvorvidt USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
SA171205 I stedet vil han kunne nøye seg med å gjenta at han har planer om å flytte ambassaden, eller han kan gå så langt som til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, ifølge kildene.
DB171205 Trump skal ifølge Det hvite hus tirsdag også ta kontakt med Israels statsminister Benjamin Netanyahu før han kunngjør sitt Jerusalem-ståsted.
DB171205 Onsdag ventes det at han avklarer hvorvidt USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DB171205 I TELEFONEN : USA-president Donald Trump skal ha ringt Mahmoud Abbas tirsdag ettermiddag, og skal etter planen ringe Israels Benjamin Netanyahu og Jordans konge senere på dagen.
DB171205 En eventuell beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad uroer ikke bare Brussel, men også store deler av det internasjonale samfunnet.
BT171205 Trump skal ifølge Det hvite hus tirsdag også ta kontakt med Israels statsminister Benjamin Netanyahu før han kunngjør sitt Jerusalem-ståsted.
BT171205 RINGTE : USA-president Donald Trump skal ha ringt Mahmoud Abbas tirsdag ettermiddag, og skal etter planen ringe Israels Benjamin Netanyahu og Jordans konge senere på dagen.
BT171205 Onsdag ventes det at han avklarer hvorvidt USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
BT171205 En eventuell beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad uroer ikke bare Brussel, men også store deler av det internasjonale samfunnet.
AP171205 USA-president Donald Trump skal ha ringt Mahmoud Abbas tirsdag ettermiddag, og skal etter planen ringe Israels Benjamin Netanyahu og Jordans konge senere på dagen.
AP171205 Trump skal, ifølge Det hvite hus, også ha vært i kontakt med Israels statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag.
AP171205 Onsdag ventes det at han avklarer hvorvidt USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP171205 En eventuell beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad uroer ikke bare Brussel, men også store deler av det internasjonale samfunnet.
AP171205 Amerikanske medier skriver at et alternativ er at Trump anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, men samtidig utsetter selve flyttingen av ambassaden.
AP171205 Det er blant annet når den israelsk-palestinske konflikten tematiseres at resultatene kan gi grunn til bekymring : ¶ 12 prosent i befolkningen og hele 20 prosent blant de muslimske respondentene støtter påstanden « med tanke på Israels behandling av palestinerne kan vold og trak
AP171205 Av de spurte i Holocaust-senterets studie oppgir 12 prosent av befolkningen og hele 20 prosent av muslimene at med tanke på Israels behandling av palestinerne, så kan vold og trakassering av jøder forsvares.
VG171204 | Trump vurderer å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad ¶
VG171204 Under valgkampen lovet Donald Trump å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, og flytte den amerikanske ambassaden dit dersom han ble president.
VG171204 REAGERER : Palestinas president Mahmoud Abbas har vært i samtaler med den Arabiske Liga om å legge press på å stoppe beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171204 Presidenten har ikke bestemt seg for om han skal anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, ifølge hans rådgivere.
VG171204 Om USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, vil det bryte med den Israel-politikken USA har ført i flere tiår, skriver Reuters.
VG171204 Obama : Kalte Israels bosettingspolitikk i Øst-Jerusalem Farlig. Én mulighet er, ifølge CNBC, at USA kan anerkjenne Vest-Jerusalem som Israels hovedstad, samtidig som de anerkjenner Øst-Jerusalem som Palestinas hovedstad.
VG171204 Ifølge The New York Times' kilder har Trump bestemt seg for å utsette ambassadeflyttingen, men samtidig anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
VG171204 Flere nordmenn på Israels « svarteliste ».
VG171204 Dette er fordi at dersom USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, kan det antyde at USA aksepterer at også Øst-Jerusalem tilhører Israel, noe som ikke har fått gehør internasjonalt.
VG171204 Det vil dermed være svært symbolsk viktig om USA anerkjenner byen som Israels hovedstad.
VG171204 Denne uken skal Trump ta to avgjørende valg i USAs Israel-politikk : Han vurderer både å flytte USAs ambassade til Jerusalem, og å anerkjenne byen som Israels hovedstad.
VG171204 Bildet viser ham sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu fra et møte i New York i september.
VG171204 - En amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil ødelegge fredsprosessen, sier talsmann Nabil Abu Rudeina ifølge nyhetsbyrået AFP.
VG171204 Én mulighet er, ifølge CNBC, at USA kan anerkjenne Vest-Jerusalem som Israels hovedstad, samtidig som de anerkjenner Øst-Jerusalem som Palestinas hovedstad.
VG171204 Israels statsminister : Kom med knallhard FN-kritikk ¶
AP171204 USA vil kanskje anerkjenne byen som Israels hovedstad.
AP171204 Donald Trump lovet i valgkampen at han på sin første dag som president, ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte USAs ambassade dit.
DN171203 | Netanyahu endrer omstridt lovforslag etter press og demonstrasjoner ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gitt ordre om å endre på det omstridte lovforslaget som ville ha ført til at han ikke kan etterforskes av politiet.
DB171203 Siden forslaget om å framskynde « Netanyahu-loven », har det vært ukentlige demonstrasjoner i Israels nest største by.
DB171203 ( Dagbladet ) : Siden Israels statsminister Benjamin Netanyahu ble mistenkt for korrupsjon i august i år, har israelernes mistillit til egen statsleder vokst.
DB171202 Trumps overgangsteam snakket Israels sak, og israelerne var svært irriterte over resolusjonen.
VG171201 Viseambassadør Dan Poraz ved Israels ambassade i Norge kaller boikottoppfordringen « kontraproduktiv ».
VG171201 TAR TIL MOTMÆLE : Viseambassadør Dan Poraz ved Israels ambassade i Oslo.
VG171201 Jeg støtter også det palestinske folkets rett til å leve med verdighet og rettferdighet, og som så mange andre artister nekter jeg å spille konserter som normaliserer Israels urettferdige og ulovlige okkupasjon, sier Mathlouthi til VG.
VG171201 Han understreker at en stor andel av Israels befolkning er arabisk.
VG171201 - Kritikken går på at a-ha viser støtte til Israels myndigheter ved å holde konsert der, og at det ikke kan sees på som annet enn et politisk standpunkt.
DA171129 Mens Netanyahu omgås verdens rike menn, har statsministeren klart å overbevise Israels fattige om at han er en autentisk representant for dem.
DA171129 - Netanyahu er villig til å ødelegge Israels statsinstitusjoner for selv å overleve politisk, sier han. | - Å drikke lokalt øl er som å heie på det lokale fotballaget ¶
DA171127 | Israels statsminister vil innføre lov som hindrer tiltale av ham selv ¶ Israels regjering har satt fortgang i arbeidet med å innføre en lov som kan hindre politiet fra å anbefale tiltale mot statsminister Benjamin Netanyahu.
DA171127 | Israels statsminister vil innføre lov som hindrer tiltale av ham selv ¶
AP171127 | Netanyahus regjering fremskynder lov som kan hindre politiet fra å anbefale korrupsjonstiltale ¶ Israels regjering har satt fortgang i arbeidet med å innføre en lov som kan hindre politiet fra å anbefale tiltale mot statsminister Benjamin Netanyahu.
VG171126 - Vi vil gjøre alt vi kan for å sørge for at den listen ikke ser dagslys, sier Israels FN-ambassadør Danny Danon til AP.
VG171126 Israels nasjonale telefonselskap, Bezeq, er det eneste som har bekreftet å ha mottatt et slikt brev.
DA171126 Etter at Donald Trump inntok Det hvite hus, har Israels kampanje mot FN fått sterk støtte fra den amerikanske administrasjonen, som tidligere i år trakk USA fra UNESCO med begrunnelse i at den er antiisraelsk.
DA171126 - Vi vil gjøre alt vi kan for å hindre at listen ser dagens lys, sier Israels FN-ambassadør Danny Danon til nyhetsbyrået AP.
SA171124 På 1980-tallet var rasistene i Pretoria Israels viktigste våpenkunde.
SA171124 Med hjemmel i Israels lov om informasjonsfrihet ( Freedom of Information law ) har Professor Auron, sammen med den israelske menneskerettsadvokaten Eitay Mack, gjentatte ganger krevet at forsvarsdepartementet fremlegger informasjon om landets våpeneksport.
SA171124 Like fullt var Argentina Israels viktigste våpenkunde i Latin-Amerika.
SA171124 Ikke minst er våpnene utprøvd under Israels tallrike angrep på sivile mål i Libanon, Gaza og på Vestbredden.
SA171124 I en dom fra desember 2016, i forbindelse med folkemordene i Bosnia, konkluderte høyesterett med at det ville være skadelig for Israels internasjonale stilling dersom en åpnet opp for informasjon om de israelske våpenleveransene.
SA171124 Begjæringene er konsekvent blitt avslått av departementet, med støtte fra Israels høyesterett.
SA171124 Apartheid og Sør-Amerikas diktaturer ¶ Israels militære støtte til juntaens forbrytelser burde ikke overraske noen.
SA171124 Israels våpensalg til serberne stoppet ikke på grunn av FNs våpenembargo.
SA171124 Israels våpenleveranser vedvarte også etter at serbernes overgrep var kjent, og etter at FN hadde nedlagt våpenembargo.
SA171124 Israels våpenindustri har i flere tiår eksportert til tvilsomme regimer verden rundt.
SA171124 Israels våpenindustri er teknologisk på aller høyeste nivå, har i flere tiår eksportert til tvilsomme regimer verden rundt.
SA171124 Israels helhjertede støtte til Sør-Afrikas apartheid-regime burde likevel være vel kjent.
SA171123 « Israels største frykt ble bekreftet » da det ble kjent at USAs president Donald Trump hadde gitt opplysningene videre til Russland, uttalte de to tjenestefolkene.
DA171123 « Israels største frykt ble bekreftet » da det ble kjent at USAs president Donald Trump hadde gitt opplysningene videre til Russland, uttalte de to tjenestefolkene.
SA171122 Etter å ha ringt til Trump og Saudi-Arabias kong Salman, snakket Putin på telefon med både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.
AP171122 Putin brukte også tirsdagen til å snakke med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Egypts president Abdel Fatah al-Sissi.
AP171119 Men endringer tvinger seg frem for Israels ultraortodokse jøder.
AP171119 Men en studie som ble gjort av Israels statistikkbyrå i 2015, viste at innen 2065 vil 49 prosent av alle jødiske barn ( 0 - 14 år ) være ultraortodokse, ifølge Jerusalem Post.
AP171119 En modernisering innenfra kan endre Israels fremtid ¶
AP171119 - Det er en frykt blant Israels sekulære for at vi vil bli en ultrareligiøs stat.
AP171119 Israels ultraortodokse jøder som protesterer mot tvungen militærtjeneste, har i høst gjort seg sterkt bemerket i Jerusalems gater, ifølge AP.
AP171119 Han beskylder USA for å gi etter for press fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu, samtidig som palestinerne « forsøker å komme forsøker å samarbeide for å oppnå en avtale ».
AP171119 | Israels president vil ikke benåde drapsdømt soldat ¶ Israels president Reuven Rivlin har avslått en søknad om benådning for en israelsk sersjant som er dømt for drap på en såret palestiner.
AP171119 | Israels president vil ikke benåde drapsdømt soldat ¶
SA171118 For det første bor det 1,8 millioner arabere innenfor Israels grenser og de er like mye verdt som de jødiske innbyggerne.
AP171117 Og ikke minst staten Israels rett til eksistens.
DB171111 Det viser at etter hvert som regjeringene i Irak og Syria raskt gjenoppretter sin kontroll, så er det et sammenhengende belte av sjia-dominans som strekker seg tvert i gjennom Irak og Syria til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon, ved Israels grense.
AP171111 Kilder i det israelske sikkerhetsapparatet sier til Israels kanal 10 at de som fjernstyrte dronen, bevisst forøkte å fly den inn i Israels luftrom.
AP171111 Kilder i det israelske sikkerhetsapparatet sier til Israels kanal 10 at de som fjernstyrte dronen, bevisst forøkte å fly den inn i Israels luftrom.
AP171111 Det israelske forsvaret ( IDF ) mener at en ubemannet flymaskin som lørdag ble skutt ned nær Israels grense mot Syria, tilhørte Bashar Al-Assads regjeringsstyrker.
VG171109 Libanon står sentralt i Irans strategi om å bygge en sterk sjiamuslimsk akse fra Den persiske Gulf, via Irak og Syria til Middelhavet, ved Israels nordlige grense.
VG171109 Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa etter Hariris avgang at dette er et varselsignal til det internasjonale samfunn om nødvendigheten av å handle mot « iransk aggresjon ».
VG171108 * Grunnlagt i 1982 som et svar på Israels invasjon av Libanon.
DN171106 Saudi-Arabia skal ha latt seg imponere over Israels mange målrettede angrep mot Hizbollah inne i Syria.
DN171106 Han viser til at Israel har forberedt seg på Israels neste krig mot Hizbollah siden 2006.
AP171104 Men mens han var i Damaskus i 2008 skal Israels hemmelige tjenester ha funnet ham.
DB171102 NÅR STORBRITANNIAS statsminister Theresa May i kveld holder jubileumsmiddag for Israels statsminister Benjamin Netanyahu, er ingen palestinere til stede.
SA171028 På medaljeseremonien ble dessuten israels nasjonalsang, Hatikvah, erstattet med hymnen til det internasjonale judoforbundet ( IJF ).
SA171028 Mens judoforbundets hymne ble spilt fra høyttaleranlegget, sang Flicker på Israels nasjonalsang.
SA171028 En skam for sportsånden, skriver Israels ambassade i USA på sin Twitter-konto.
AP171028 På medaljeseremonien ble dessuten israels nasjonalsang, Hatikvah, erstattet med hymnen til det internasjonale judoforbundet ( IJF ).
AP171028 Mens judoforbundets hymne ble spilt fra høyttaleranlegget, sang Flicker på Israels nasjonalsang.
AP171028 En skam for sportsånden, skriver Israels ambassade i USA på sin Twitter-konto.
DA171026 LES OGSÅ : Israels avdøde president Shimon Peres bidro til å få Joshua French til Norge, mens norske myndigheter gjorde vondt verre, ifølge en ny bok ¶
AP171026 Han er én av over 26.500 personer som er blitt funnet verdig Israels høyeste æresbevisning for ikke-jøder.
AP171026 Israels ambassadør til Tyskland, Jeremy Issacharoff, overrakte æresprisen fra holocaust-museet Yad Vashem til Helmys grandnevø, ifølge den israelske avisen Haaretz.
AP171026 Holocaust er min historie ¶ Israels statsminister om holocaust : De allierte kunne reddet millioner ¶
SA171025 | Ny bok : Shimon Peres hjalp Joshua French hjem ¶ Israels daværende president Shimon Peres bidro til å få Joshua French til Norge, mens norske myndigheter gjorde vondt verre, ifølge en ny bok.
SA171025 Israels tidligere president Shimon Peres hadde en finger med i spillet for å få Joshua French tilbake til Norge, skriver TV 2-reporter og forfatter Fredrik Græsvik i sin nye bok.
AP171025 I den grad det finnes presedens å lene seg på, må man tilbake til 1994 da KrFs Kåre Kristiansen trakk seg i protest mot tildelingen av fredsprisen til PLOs leder Yasir Arafat, sammen med Israels statsminister Yitzak Rabin og utenriksminister Shimon Peres.
VG171024 Senere fulgte Børge Brende opp kontakten mellom den israelske milliardæren og Kongos president i flere møter med Israels utenriksminister Avigdor Lieberman.
VG171024 PRESIDENT-HJELP : Israels president Shimon Peres bidro i løslatelsen av Joshua French, ifølge ny bok.
VG171024 Gertler lot seg raskt overtale av den patriotiske anmodningen fra Israels president, og kontaktet sin gode venn Joseph Kabila.
DB171024 Nå skriver Fredrik Græsvik at det var Israels daværende president Shimon Peres som brakte Dan Gertler inn - som en gjentjeneste for at Norge hjalp Israel med å utvikle atomvåpen på 1950-tallet.
DA171024 | Shimon Peres hjalp Joshua French hjem ¶ Israels president Shimon Peres tok i 2014 initiativ for å hjelpe French til Norge, skriver Fredrik Græsvik i boka « Dømt til døden i Kongo » som kommer ut onsdag.
DA171024 Israels tidligere president Shimon Peres hadde en finger med i spillet for å få Joshua French tilbake til Norge, skriver TV-2 reporter og forfatter Fredrik Græsvik i sin nye bok.
DA171024 Israels president Shimon Peres tok i 2014 kontakt med en omstridt diamanthandler for å få ham til å be Kongos president om å få Joshua French tilbake til Norge, skriver TV 2.
AP171024 | Israels president refser Netanyahus regjering ¶ Israels president Reuven Rivlin kritiserer landets regjering for å undergrave statlige institusjoner i et forsøk på å bringe opposisjonen til taushet.
AP171024 | Israels president refser Netanyahus regjering ¶
AP171024 Israels president har stort sett bare en seremoniell rolle og deltar sjelden i politiske diskusjoner.
AP171024 Israels president Reuven Rivlin ( bak til høyre ) ga landets statsminister Benjamin Netanyahu ( t.v. ) det glatte lag da han åpnet Knesset mandag.
AP171024 | Ny bok : Shimon Peres hjalp Joshua French hjem ¶ Israels daværende president Shimon Peres bidro til å få Joshua French til Norge, mens norske myndigheter gjorde vondt verre, ifølge en ny bok. 17. mai i år kom Joshua French tilbake til Norge etter åtte år i kongolesisk fengsel.
AP171024 Foto : Marte Christensen / NTB scanpix ¶ Israels tidligere president Shimon Peres hadde en finger med i spillet for å få Joshua French tilbake til Norge, skriver TV 2-reporter og forfatter Fredrik Græsvik i sin nye bok.
AA171024 | Ny bok : Shimon Peres hjalp Joshua French hjem ¶ Israels daværende president Shimon Peres bidro til å få Joshua French til Norge, mens norske myndigheter gjorde vondt verre, ifølge en ny bok.
AA171024 Foto : Marte Christensen / NTB scanpix ¶ Israels tidligere president Shimon Peres hadde en finger med i spillet for å få Joshua French tilbake til Norge, skriver TV-2 reporter og forfatter Fredrik Græsvik i sin nye bok.
AA171024 Israels president Shimon Peres engasjerte seg for å få Joshua French løselatt alerede i 2014.
DA171021 Og i praksis kjemper IS mot Hizbollah, palestinernes forsvarere og en av Israels verste fiender.
DN171019 Fondet svartelister også Israels største telekomselskap Bezeq og HeidelbergCement.
DN171019 Det danske pensjonsfondet opplyser videre at de har gått i dialog med seks andre selskap som også antas å bidra til Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og Øst-Jerusalem.
AP171019 Fondet svartelister også Israels største telekomselskap Bezeq og HeidelbergCement.
AP171019 Fakta : Israels bosetninger ¶
AP171019 Det danske pensjonsfondet opplyser videre at de har gått i dialog med seks andre selskap som også antas å bidra til Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og Øst-Jerusalem.
AA171017 Israel vil heller ikke forhandle med palestinske myndigheter så lenge Hamas mottar støtte fra Iran og krever også at Hamas skaffer til veie levningene av to israelske soldater som ble drept på Gazastripen under Israels militæroffensiv mot området i 2014.
AA171017 Den israelske regjeringen utelukker politiske samtaler med en palestinsk regjering som støtter seg på Hamas, før gruppen har lagt ned våpnene, tatt avstand fra all voldsbruk og anerkjenner staten Israels eksistens.
NL171016 Tør ikke en mektig organisasjon som FIFA å kritisere Israels Fotballforbund, IFA, offentlig ?
NL171016 Hvorfor utsetter FIFA å diskutere Israels brudd på menneskerettigheter på kongressen gang på gang ?
NL171016 Hvordan kan organisasjonen og leder av strategier la seks fotballklubber spille i Israels offisielle serie til tross for at de er lokalisert i de folkerettslige illegale bosettingene på okkupert palestinsk område ?
DB171015 Fra Miles Davis' « Kind of Blue » får vi « Blue in Green », dessuten utvalgte låter med de berømte trioene til Evans, med henholdsvis Scott LaFaro og Chuck Israels på bass og Paul Motian på trommer.
VG171012 Omstridt lov : Flere nordmenn på Israels « svarteliste » ¶
VG171012 En ny avtale mellom Hamas og Fatah kan bane veien for en samlingsregjering i Gaza, men eksperter frykter Israels reaksjon.
AA171012 Noen timer senere opplyste Israels statsminister Benjamin Netanyahu at de gjør det samme.
AA171012 | Netanyahu kritisk til palestinsk forsoning ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener forsoning mellom Fatah og Hamas gjør det mye vanskeligere å oppnå fred.
VG171011 New York Times har forsøkt å få kommentarer til sin artikkel både fra NSA, Det hvite hus, Israels ambassade i Washington, D.C. og Russland sin.
VG171011 Først i midten av 2015 oppdaget Kaspersky Lab Israels « innbrudd » i antivirusprogrammet.
AP171011 Jødiske Liora Hadar som bor i en av Israels bosetninger på den okkuperte vestbredden av Jordan-elven, sier til Ynet News at kvinnenes engasjement er uavhengig av deres politiske ståsted, Kvinner fører fred appellerer både til høyre- og venstreorienterte : ¶
AP171011 Israels statsminister Benjamin Netanyahu leder det som blir sett som den mest høyreorienterte regjering i landets historie.
DB171009 | Ødegaard briljerte mot Tyskland : - Han her skal på landslaget, det kan ikke være tvil ¶ ¶ 1-0 : Israels keeper Ariel Harush må se langt etter Illaramendis mål i kveldens siste VM-kvalkamp mellom Israel og Spania.
AA171008 Alle land som har diplomatiske forbindelser med Israel, har ambassaden sin i Tel Aviv siden verdenssamfunnet ikke anerkjenner Israels krav om kontroll over hele Jerusalem.
DB171006 Den amerikanske debatten rundt atomavtalen med Iran er nok påvirket av Israels synspunkter rundt avtalen.
AP171003 Jerusalem Post skriver at Israels ledelse har holdt bemerkelsesverdig lav profil, og at Netanyahu ikke har kommentert saken.
AP171003 Dermed bør det ikke lenger være stort i veien for at Hamas blir en del av PLO, som er Israels partner i forhandlinger om den tostatsløsningen som det internasjonale samfunn ønsker.
AP171003 Avisen siterer anonyme diplomatiske kilder som sier at Hamas ved å delta i forsoningsprosessen prøver å vinne internasjonal legitimitet uten å akseptere Israels rett til å eksistere. twitter.com/JorgenLohne ¶ jl@ap.no ¶
AP171003 - Hamas har foretatt endringer i sitt charter som gjør at organisasjonen nå de facto anerkjenner Israels eksistens.
AP171003 - Garantert ikke med det første og ikke med Israels nåværende politiske ledelse.
AA171003 | Netanyahu lover stor utvidelse av bosetning utenfor Jerusalem ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å bygge flere tusen nye boliger i bosetningen Maale Adumim på den okkuperte Vestbredden.
AP170930 Med sin aggressive støtte til militser i både Irak, Syria og Libanon, har Iran sikret seg en landkorridor frem til Israels grenser, fremheves det.
VG170929 Atomteknikeren Mordechai Vanunu avslørte i 1986 Israels atomvåpenprogram, og ble dømt til 18 års fengsel.
AA170929 | Soldater utplassert ved synagoge og Israels ambassade i København ¶
AA170929 Danske soldater er blitt utplassert i København for å vokte den jødiske synagogen og Israels ambassade.
AP170926 Israels president Reuven Rivlin fordømmer angrepet.
AA170926 Israels president Reuven Rivlin fordømmer angrepet.
AA170926 | FNs Midtøsten-utsending kritiserer Israels bosetningspolitikk ¶
AP170925 I fjor vinter tillot imidlertid Obamaregjeringen at en resolusjon som kunngjorde at Israels bosetninger på Vestbredden er ulovlige, fikk passere.
AP170925 I fjor vinter tillot imidlertid Obamaregjeringen at en resolusjon som kunngjorde at Israels bosetninger på Vestbredden er ulovlige, fikk passere.
AA170924 Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman kaller testen en « provokasjon ».
VG170921 President Trump fortalte sannheten om farene som møter vår verden, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA170921 Israels eksistens er basert på landets militære styrke, og palestinerne er et offer for realpolitikk.
VG170919 I dag møter han også Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Frankrikes president Emmanuel Macron.
DB170919 Men en som lot seg begeistre av Trumps utfall mot Iran er Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DB170919 GODE VENNER : Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i FN i går.
DA170919 Og ifølge en ny rapport fra Human Rights Watch ( HRW ), har Israels banker bidratt til den ulovlige kolonialiseringen av Vestbredden.
DA170919 Nettopp det frie ordet og den frie utvekslingen av ideer har lenge vært en av bærebjelkene i Israels usedvanlige suksess på en rekke felt, som høyteknologisk utvikling.
DA170919 Men den stadig mer undertrykkende regjeringen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu tar nå ekstreme skritt for å « normalisere » okkupasjonen.
DA170919 I tillegg er bosetternes representanter en del av Israels politiske elite, og sitter i regjeringen.
DA170919 Dette var et avgjørende standpunkt, ikke bare i henhold til hans egen syn, men også i debatten om Israels framtid.
AA170919 Israels statsminister Benjamin Netanyahu var den eneste som klart uttrykte begeistring.
AA170919 Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har under FN-toppmøtet i New York møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å diskutere fredsprosessen.
DA170918 30 år etter Reagen sa sitt til den sovjetiske statslederen ville det vært fristende å si til Israels statsminister : « Mr.
VG170917 Men Trump har også venner her i New York i uken som kommer : Senere mandag skal han møte Benjamin Netanyahu, Israels statsminister, en nær venn av Trump.
AP170917 Blant de få som har gitt helhjertet støtte til folkeavstemningen, er Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170916 De russiskættedes fremste politiker, Avigdor Lieberman skåler etter at partiet hans, Yisrael Beiteinu, ble Israels tredje største parti under valget i 2009.
AP170916 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gjerne fremstått som om han har hatt et meget godt forhold til Russlands president Vladimir Putin.
DN170915 Mandag skal Trump også møte med Frankrikes president Emmanuel Macron og Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å diskutere Iran, opplyste McMaster.
VG170913 Jeg kan nevne Israels krigføring i Gaza.
DA170911 | Bestemte han førstesidene ? Israels statsminister Benjamin Netanyahu har hatt jevnlige telefonsamtaler med redaktøren i en gratisavis som er blitt landets største.
DA170911 På hvert eneste område, det være seg pressen, minoriteters rettigheter og lovverket, blir demokratiet svekket, om ikke knust, sier Alon Liel, en tidligere fredsforhandler og sjef for Israels UD.
DA170911 Men Raviv Drucker, en undersøkende journalist i Israels Kanal 10, gikk rettens vei og krevde at Netanyahu måtte offentliggjøre en liste over alle samtalene han hadde hatt med avisens redaktør, som for øvrig tidligere jobbet for statsministeren.
DA170911 Avsløringene er sjokkerende : De tyder på at landets største avis, gratisavisen Yisrael Hayom, ikke er en avis i tradisjonell forstand, men heller en uvanlig valgkampstøtte til Israels mangeårige leder, Netanyahu.
DA170911 Israels statsminister Benjamin Netanyahu beskyldes for sterkt å ha påvirket innholdet og til og med samarbeidet om forsidene i en avis, og har innrømmet å ha snakket med avisens sjefredaktør hele 230 ganger på telefonen de siste tre årene.
AP170910 Den palestinske aktivisten Issa Amro, som både kritiserer palestinske myndigheter og Israels okkupasjon på Vestbredden, ble søndag løslatt mot kausjon.
AP170909 Brudd som ikke lar seg bortforklare med den spesielle situasjonen palestinerne er under som følge av Israels 50 år lange okkupasjon av store deler av palestinsk område.
AA170908 Kona til Israels statsminister Benjamin Netanyahu risikerer å bli stilt for retten, tiltalt for misbruk av offentlige midler.
AP170907 - Det gir et signal om at Israel kan komme til å forstyrre våpenhvilen i Syria dersom Israels sikkerhet er truet, skriver han.
DB170906 Statlig terrorisme, som for eksempel amerikanernes invasjon i Irak, Israels okkupasjon av Vestbredden, med isolering av et helt folk, får pirater i Øst-Afrika til å fremstå som Gølvguttene, sier han.
DB170905 93 min : En israels spiller stusser ballen over dødlinja. 92 min : Corner til Israel.
DB170905 9 min : Hanche-Olsen slår en fantastisk ball inn bak Israels forsvar.
DB170905 45 min : Norge gjenvinner ballen på Israels banehalvdel.
DB170905 Om det kommer mot Israels U21-landslag i dagens oppgjør mot, betyr det mye for Norges muligheter for et EM-sluttspill i Italia og San Marino to år fram i tid.
DB170905 I kveld møttes Norges og Israels U21-landslag på ny, denne gang i Drammen, fire år etter mesterskapet i 2013.
DB170905 Israels U21-gutter kom til Drammen med et mål om å forsvare seg til ett poeng.
AP170904 | Trolig bedrageri-tiltale mot Netanyahus kone ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahus kone Sara blir om kort tid trolig tiltalt for å ha svindlet til seg verdier for nærmere 900.000 kroner.
AP170904 Ifølge The Washington Post har Naftali hver lørdag i de siste 40 ukene protestert utenfor hjemmet til Israels riksadvokat, Avichai Mandelblit, for å få ham til å tiltale ham for korrupsjon.
AP170904 Ifølge Haaretz er statsministerens kone Israels svar på Marie Antoinette.
AP170904 Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med kona Sara.
AA170904 | Trolig bedrageri-tiltale mot Netanyahus kone ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahus kone Sara blir om kort tid trolig tiltalt for å ha svindlet til seg verdier for nærmere 900.000 kroner.
AP170902 Gjennom gjentatte resolusjoner de siste 50 årene har FNs sikkerhetsråd slått fast at Israels okkupasjon er ulovlig og krevd full tilbaketrekning.
AP170902 David Friedman er på tynn is når han legitimerer de israelske bosetningene i Vestbredden og Øst-Jerusalem, her sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170902 Israels okkupasjon av Vestbredden og Øst-Jerusalem, som ble erobret under seksdagerskrigen i 1967, er av FNs sikkerhetsråd slått fast er i strid med folkeretten.
DA170830 Så ble fokuset rettet mot Israels okkupasjon av palestinsk land.
AA170830 Norsk Folkehjelp reagerer sterkt på at Israels statsminister Benjamin Netanyahu freder bosetningene og mener Norge må innse at fredsprosessen er død.
DB170829 Palestinernes kamp for sjølstendighet og krigføring er noe kvalitativt helt annet enn Israels brutale terror for å forsvare den blodige okkupasjonen.
DA170829 Vi er stolte av å tilhøre et parti som er så tydelige på at vi vil sikre Israels rett til eksistens.
AA170829 | Netanyahu freder bosetningene ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at han aldri kommer til å avvikle én eneste bosetning på den okkuperte Vestbredden.
AA170829 | FN-sjef refser Israels bosetningspolitikk ¶ Israels bosetninger i palestinske områder er et vesentlig hinder for fred og en tostatsløsning, framholdt FNs generalsekretær da han tirsdag besøkte Ramallah.
AA170829 | FN-sjef refser Israels bosetningspolitikk ¶
AA170828 | Guterres møtt med flengende FN-kritikk fra Netanyahu ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom med flengende kritikk av FN da han tok imot generalsekretær António Guterres mandag.
AA170828 FNs sikkerhetsråd og FNs hovedforsamling har i gjentatte resolusjoner fordømt Israels 50 år lange okkupasjon av Øst-Jerusalem og Vestbredden, samt Golanhøydene.
VG170825 Dersom vi følger Selbekks haltende logikk og forenklinger, der hellige tekster og profeters liv tas ut av sammenheng, vil det kanskje være riktig å vise til disse Bibel-passasjene om jødenes profet for å si at Israels bombing av Gaza med massedrap på sivile palestinere har å gjøre med livet til Moses ?
DB170825 Det var dagen da fredsatalen mellom Israel og palestinske militære i Gaza ble undertegnet etter en sju ukers lang Israels bombing i 2014.
DB170825 Det største hinderet er Israelsk kolonisering og okkupasjon, samt Israels og Egypts blokade.
AA170824 Torsdag møtte Kushner, som også er Trumps svigersønn, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas.
VG170816 Det er svært ambisiøst å skulle skrive en roman der hovedpersonens private krise og Israels krise på sett og vis speiler hverandre.
DB170813 Dette er realiteter Israels regjering og befolkning må forholde seg til.
AP170810 Det heter likevel at målet for palestinerne er å få hele landområdet som nå ligger innenfor Israels grenser.
AP170810 - Hvis Hamas velger å gå til krig på grunn av muren, så vil det være en verdig grunn ( for Israels væpnede styrker ) til å gå til krig - men muren vil bli bygget.
AA170810 Det var i februar at Israels riksrevisor Yossef Shapira felte en knusende dom over myndighetene for ikke å ha vært forberedt på trusselen fra Hamas-tunnelene fra Gaza.
AA170810 Jeg tror det er mitt land, og jeg føler at jeg er trygg nå, sier 32-åringen, som blogger for Times of Israels persiskspråklige utgave.
DA170809 Nye korrupsjonsavsløringer får israelsk presse til å konkludere med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil ende bak murene.
AA170807 Journalistorganisasjonen Commitee to Protect Journalists ( CPJ ) kritiserer Israels planer.
DB170806 Også tidligere mener han at flere partier har trukket omskjæringssaken etter press fra « Israels venner ».
DB170806 Jørund Rytman ( Frp ), leder for Israels venner på Stortinget, ønsker ikke å kommentere saken.
DB170806 Han tar i den anledning for seg « Israels venner » på Stortinget : ¶
VG170804 MISTENKT : Israels statsminister Benjamin Netanyahu er mistenkt for å ha latt seg bestikke i to saker.
VG170804 Et politidokument israelske medier fikk utlevert torsdag kveld viser at Israels statsminister Benjamin Netanyahu er mistenkt for å ha latt seg bestikke i to korrupsjonssaker.
AA170803 | Politidokument : Netanyahu er mistenkt i to korrupsjonssaker ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu er mistenkt for å ha latt seg bestikke i to korrupsjonssaker, ifølge et politidokument.
AA170803 Torsdag opplyste Israels generaladvokat Avishai Mendelblit at det er gjort framgang når det gjelder å få en av Netanyahus tidligere rådgivere, Ari Harow, til å stille opp som vitne for aktoratet. ( ©NTB ) ¶
AA170803 Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga i mars ordre om at det skulle prioriteres å tette hullet i muren ved Tarkumia som følge av en økning i antall palestinske angrep i Israel. ( ©NTB ) ¶
DB170802 MENS ISRAELS statsminister Benjamin Netanyahu sakte, men sikkert ble drevet på retrett, møtte stadig flere palestinere opp for å vise sin motstand mot de nye sikkerhetstiltakene, som de så på som en provokasjon og ikke som et sikkerhetsanliggende.
DA170731 Ifølge 37-årige Armo, som har kjempet for menneskerettigheter og demokrati i Palestina i flere år, har hans folk nå funnet ut hvordan en kan bekjempe Israels mektige militære overtak - gjennom en fredelig folkeprotest.
AA170730 Israels forsvarssjef kritiserte imidlertid forsøkene på å bagatellisere soldatens ansvar. ( ©NTB ) ¶
AA170728 I en uttalelse til Adresseavisen sier den israelske ambassaden i Oslo at ettersomt Gaza er styrt av Hamas som er en terrororganisasjon, er Israels politikk å bare slippe ut folk på humanitært grunnlag.
AA170728 - Dette er et uttrykk for Israels økte angrep på menneskerettighetsarbeid, sier palestineren.
AA170727 Dette godtok ikke palestinerne, som i likhet med verdenssamfunnet for øvrig nekter å anerkjenne Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem og Vestbredden.
AA170727 | Netanyahu vil dømme palestinsk 19-åring til døden ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener den palestinske 19-åringen som drepte tre bosettere på den okkuperte Vestbredden, bør straffes med døden.
AA170727 En rekke land har protestert mot Israels installering av metalldetektorer, blant annet Jordan, som i henhold til avtaler har overoppsyn med høyden. ( ©NTB ) ¶
VG170726 En kilde som var tilstede på et møte med Israels sikkerhetskabinett mandag kveld sier at flere av ministrene ønsket å beholde kameraene, men at statsminister Benjamin Netanyahu etter en diskusjon fikk med seg flertallet på å ta bort overvåkingen ved inngangen til gamlebyen.
VG170726 Dersom palestinerne ikke hadde protestert mot metalldetektorene ved inngangen til gamlebyen, hadde det vært det samme som å godkjenne Israels påstand om suverenitet over Tempelhøyden, som er hellig for både jøder og muslimer, ifølge en forsker ved den uavhengige forskningsinstitusjonen Brookings i Washington DC.
DB170726 Dette godtar ikke palestinerne, som i likhet med resten av verden nekter å anerkjenne Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem.
VG170725 Natt til tirsdag har israelske sikkerhetsstyrker begynt å fjerne detektorene, bekrefter Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA170725 Palestinas FN-ambassadør Riyad Mansour orienterte tirsdag Sikkerhetsrådet om situasjonen og krevde at Israels fjerner tiltakene og reduserer spenningen.
AA170725 Dette godtar ikke palestinerne, som i likhet med resten av verden nekter å anerkjenne Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem, der Haram al-Sharif ligger.
DN170724 To jordanere drept og en israeler såret ved Israels ambassade i Amman ¶
DN170724 | To jordanere drept og en israeler såret ved Israels ambassade i Amman ¶
DN170724 Våpenhvile i Syria trådt i kraft ¶ Israels tidligere statsminister løslates før tiden ¶
DN170724 To jordanere er drept og en israeler såret i en skyteepisode i et boligfelt ved Israels ambassade i Amman søndag, opplyser lokale myndigheter.
DB170724 Mulig evakuering ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha snakket med vakten og forsikret ham om at han vil bli brakt hjem til Israel.
DB170724 Drapene skjedde søndag kveld da arbeidere kom med møbler til en leilighet knyttet til Israels ambassade i den jordanske hovedstaden.
DB170724 Disse tre vant over 4,6 millioner hver ¶ Israels forsøk på å løse striden om Jerusalems hellige høyde er blitt enda vanskeligere etter at en israelsk ambassadevakt drepte to jordanere i Amman.
DA170724 Han reagerer på måten Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, har forholdt seg til de siste dagenes voldsutbrudd i Jerusalem.
DA170724 FOTO : AHMAD GHARABLI/AFP i stormens øye : Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170724 Kushner understreker at han i løpet av valgkampen hadde kontakt med over 100 personer fra minst 20 forskjellige land, blant dem Israels statsminister Benjamin Netanyahu, kong Abdullah av Jordan og et framstående medlem av regjeringen i Mexico.
AA170724 Kushner understreker at han i løpet av valgkampen hadde kontakt med over 100 personer fra minst 20 forskjellige land, blant dem Israels statsminister Benjamin Netanyahu, kong Abdullah av Jordan og et framstående medlem av regjeringen i Mexico.
AA170724 Kushner understreker at han i løpet av valgkampen hadde kontakt med over 100 personer fra minst 20 forskjellige land, blant dem Israels statsminister Benjamin Netanyahu, kong Abdullah av Jordan og et framstående medlem av regjeringen i Mexico.
AA170724 Sikkerhetsvakten ble ledsaget av Israels ambassadør Einat Schlain, samt alle de øvrige diplomatene ved ambassaden, skriver Haaretz.
AA170724 Den israelske sikkerhetsvakten ved Israels ambassade i Amman, som skjøt og drepte to jordanere, fikk sent mandag forlate landet.
DB170723 VOLDSOMME PROTESTER : Jordanere holder en modell av Klippedomen under fredagens store demonstrasjon mot Israels utplassering av metalldetektorer utenfor Tempelhøyden, eller Haram al-Sharif, som muslimene kaller høyden.
AA170723 Videre heter det at de ønsker velkommen forsikringer av Israels statsminister om at status quo vil bli opprettholdt og respektert i området.
AA170723 Israels statsminister Benjamin Netanyahu ser ut til å være under økende press fra hæren om å inngå et kompromiss.
AA170723 Israels statsminister Benjamin Netanyahu tok opp urolighetene i sitt ukentlige møte med ministrene i Likud-partiet søndag.
VG170722 Torsdag ringte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Israels president Reuven Rivlin.
AA170722 - Jeg fordømmer Israels standhaftighet for å holde på sin posisjon tross alle advarsler, og den overdrevne volden utøvd av israelske styrker mot våre brødre som var samlet til fredagsbønn, heter det i en pressemelding fra presidenten.
DA170721 Onsdag oppfordret palestinske ledere til demonstrasjoner mot Israels nye sikkerhetstiltak ved Haram al Sharif under « vredens dag ».
DA170721 Men han er presset av Israels religiøse nasjonalister som sier at det å « gi etter for trusler om vold » kun vil invitere flere trusler i framtida.
DA170721 Gamlebyen i Jerusalem er del av området Israel okkuperte i 1967-krigen, så palestinske ledere anerkjenner dermed ikke Israels rett til å styre over helligdommen.
DA170721 - Men den største volden er okkupasjonen, understreket han, og siktet til Israels over 50 år lange militærkontroll over palestinske landområder.
AA170721 Protestene i gamlebyen var rettet mot Israels installering av metalldetektorer på Haram al-Sharif, også kjent som Tempelhøyden.
AA170721 ¶ Palestinas president Mahmoud Abbas raser over Israels inngripen på Haram al-Sharif.
AA170721 De fant sted etter flere dager med voldsomme protester mot Israels nye sikkerhetstiltak på Haram al-Sharif, som jøder kaller Tempelhøyden.
VG170719 RAPHAEL SCHUTZ, Israels ambassadør i Norge ¶
VG170719 INDOKTRINERING : Israels ambassadør til Norge Raphael Schutz er kritisk til terror-hyllesten i Palestina.
DB170719 ÅPENHJERTIG : Israels statsminister Benjamin Netanyahu ( nr. 2 f.v ) var i dag i Budapest og møtte Tsjekkias Bohuslav Sobotka ( t.v ), Polens statsminister Beata Szydlo ( midten ), Slovakias Robert Fico og Ungarns Viktor Orban ( t.h ) til et privat møte.
DB170719 Massiv kritikk mot Israels bygging på okkupert land ¶
DB170719 EU er svært kritiske til Israels okkupasjon av Vestbredden, til statens bygging av ulovlige bosettinger på Vestbredden og blokaden rundt et av verdens mest overbefolkede områder, Gaza.
AA170719 Palestinske ledere oppfordret onsdag til demonstrasjoner mot Israels nye sikkerhetstiltak ved Haram al-Sharif, også kjent som Tempelhøyden.
AA170719 | Netanyahu mener EUs Israel-politikk er galskap ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu langer ut mot EUs Israel-politikk og kaller den for galskap.
DB170718 Skjerfet var en markering i forbindelse med Israels militæraksjon mot Gazaflåten, ifølge Aftenposten.
AA170718 Muslimenes overhode i Jerusalem, stormuftien Mohammed Ahmed Hussein, har også kritisert Israels utplassering av metalldetektoren ved Haram al-Sharif, der to av islams hellige steder ligger, al-Aqsa-moskeen og Klippedomen.
AA170718 Tirsdag tok Orban imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu på et fire dagers offisielt besøk, det første som en israelsk statsminister avlegger Ungarn siden 1989, da landet fortsatt hadde et kommuniststyre.
VG170717 Til og med Israels Utenriksdepartement protesterte kraftig på slik diskriminering av jøder.
DB170717 Jordanske myndigheter fikk gjennom den muslimske stiftelsen Waqf ansvaret for å være voktere av det hellige området, mens jødene for første gang siden staten Israels fødsel i 1948 fikk be ved Tempelplassens vestmur, også kalt Klagemuren.
DB170717 Frykten for opptøyer fredag førte til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu tok en sjelden telefon til Palestinas president Mahmoud Abbas for å be om hjelp til å roe gemyttene.
DB170717 Det gjør også Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan som ikke utelukker at hjemmene til fredagens politimordere kan bli jevnet med jorda, og Hamas i Gaza, som oppfordrer til drap på flere israelske politimenn.
DA170717 Netanyahus politikk skaper også splittelse langt utenfor Israels jøders rekker.
DA170717 Men nå kommer altså Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Ungarn i morgen, og skal møte en statsleder som åpent flørter med og fremmer antisemittisme.
DA170717 - Selv om man ønsker å ivareta Israels interesser, er det absolutt ingen grunn til å omfavne politikere som er nasjonalister, rasister eller antisemitter som forkler seg som en supporter av Israel, sa Shimon Stein, en tidligere israelsk ambassadør i Tyskland.
DA170717 til ungarn : Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer til Ungarn i morgen.
DA170717 Israels ambassadør i Ungarn, Yossi Amrani, protesterte til myndighetene.
AA170716 I en uttalelse fra det franske presidentkontoret heter det at Macron er bekymret for Israels sikkerhet, men også for utvidelsen av israelske bosettinger på Vestbredden.
AA170716 - Frankrike står klart til å støtte ethvert diplomatisk framstøt for å få dette i stand, sa Macron søndag ettermiddag etter å ha møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Paris.
AA170716 Med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side fordømte Frankrikes president Emmanuel Macron alle forsøk på å benekte holocaust.
AA170716 De trakk fram Israels bosetninger på den okkuperte Vestbredden og blokaden av Gaza i sin kritikk. ( ©NTB ) ¶
DB170714 Muslimenes overhode i Jerusalem, stormuftien Ahmad Hussein, kritiserte Israels beslutning om å hindre fredagsbønnen i al-Aqsa-moskeen.
DB170714 Israels statsminister Benjamin Netanyahu var raskt ute med å forsikre alle muslimer om at Haram al-Sharif vil bli gjenåpnet og at områdets status ikke vil bli endret.
DB170714 Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan kaller fredagens angrep « en ekstremt alvorlig hendelse ».
DA170713 Den andre korrupsjonssaken dreier seg om et forsøk på å inngå en hestehandel med eieren av Israels store avis, Yedioth Aharonoth.
DA170710 Hvorfor : Har ledet Israels Venner på Stortinget og har tatt initiativ til å opprette Stortingets Kina-gruppe.
DA170710 Det som trigget meg til å bli aktiv i Israels Venner på Stortinget og være initiativtaker til å etablere Kina-gruppen på Stortinget har nok litt med at jeg noen ganger reagerer på hvordan de omtales i norsk media, som underkommuniserer det positive som skjer i disse to landene.
AA170710 Det var utelukkende dette som lå bak utspillet til Israels ambassadør i Ungarn, het det i en kunngjøring fra israelsk UD.
AA170710 - Soros undergraver kontinuerlig Israels demokratisk valgte regjering ved å finansiere organisasjoner som sverter den jødiske staten og som forsøker å nekte Israel å forsvare seg selv, heter det i mandagens kunngjøring fra israelsk UD.
AA170710 Israels ambassadør i Ungarn, Yossi Amrani, reagerte på plakatene og kritiserte Orbans regjering for kampanjen, som jødiske ledere mente nørte opp om antisemittiske holdninger i Ungarn.
AA170710 Det israelske arbeiderpartiet vokste opprinnelig ut av Mapai-partiet, som styrte israelsk politikk etter staten Israels dannelse i 1948 inntil Likud-partiet for alvor viste muskler i 1977.
DN170709 | Utsetter letebudfrist - igjen ¶ ¶ Israels energiminister Yuval Steinitz fotografert da myndighetene åpnet for letelisenser i uutnyttede gassfelt utenfor landets kyst.
DN170709 Israel uttrykker støtte til våpenhvilen så lenge den ikke innebærer at iranske eller russiske styrker utplasseres langs Israels grense til Syria.
AA170709 Israel uttrykker støtte til våpenhvilen så lenge den ikke innebærer at iranske eller russiske styrker utplasseres langs Israels grense til Syria.
AA170709 Israel uttrykker støtte til våpenhvilen så lenge den ikke innebærer at iranske eller russiske styrker utplasseres langs Israels grense til Syria.
AA170709 Israel uttrykker støtte til våpenhvilen så lenge den ikke innebærer at iranske eller russiske styrker utplasseres langs Israels grense til Syria.
VG170707 Norge bør bruke sine lederposisjon i den internasjonale giverlandskomiteen ( AHLC ) til mer enn å administrere dagens støtteordninger, som bidrar til å subsidiere og normalisere Israels okkupasjon.
VG170707 For palestinerne er det motsatt : de taper bokstavelig talt ikke bare terreng, men mer enn to milliarder dollar i året i inntekter på grunn av Israels okkupasjon av Vestbredden.
VG170707 Bildet : To kvinner sørger i ruinene i Gaza etter Israels bombing av Gaza-stripen sommeren 2014.
VG170706 De viser blant annet til Tajiks støtte til skipene som forsøkte å bryte Israels blokkade av Gaza-stripen, og hennes palestinaskjerf-protest i Stortinget.
DA170705 Men utover det er India og Israel også vidt forskjellige : India med en befolkning på 1,3 milliarder mot Israels åtte millioner.
DA170705 KNYTTER TETTERE BÅND : Israels president Reuven Rivlin ( t.v. ) og Indias statsminister Narendra Modi ( t.h. ) hadde et hjertelig møte i Hyderabad House i Indias hovedstad New Delhi i november i fjor.
DA170705 Indias statsminister har møtt Israels president Reuven Rivlin før, i Indias hovedstad New Delhi.
VG170704 Kommentar En splittet og mismodig bevegelse søker en karismatisk leder som kan utfordre Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
VG170704 En splittet og mismodig bevegelse søker en karismatisk leder som kan utfordre Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
VG170704 Det var høyresidens Menachem Begin som fremforhandlet en fredsavtalen med Egypt og hauken Ariel Sharon som gjennomførte Israels tilbaketrekning fra Gaza.
VG170704 Alle Israels statsministere frem til 1977 kom fra arbeiderbevegelsen.
VG170704 32 år gamle Shaffir ble Israels yngste parlamentariker da hun tok plass i Knesset i 2013.
DA170704 Så dette er mine tanker om det : Det er forskjellig fra gruppe til gruppe, men min erfaring fra « Israels venner » er at vi aldri sier nei til noen - om det så er en palestinsk aktivist som vil holde foredrag for oss.
DA170704 Overfor Dagsavisen forklarer Rytman, som også leder gruppen « Israels venner på Stortinget », at han i flere år har gått med ideen om en slik gruppe.
DA170704 - Eksempelvis med « Israels venner » så har vi møter med det Norsk-israelske Handelskammer, eller de tipser oss dersom det kommer forretningsfolk, næringslivsorganisasjoner eller andre til Norge.
DA170704 Så dette er mine tanker om det : Det er forskjellig fra gruppe til gruppe, men min erfaring fra « Israels venner » er at vi aldri sier nei til noen - om det så er en palestinsk aktivist som vil holde foredrag for oss.
DA170704 Overfor Dagsavisen forklarer Rytman, som også leder gruppen « Israels venner på Stortinget », at han i flere år har gått med ideen om en slik gruppe.
DA170704 - Eksempelvis med « Israels venner » så har vi møter med det Norsk-israelske Handelskammer, eller de tipser oss dersom det kommer forretningsfolk, næringslivsorganisasjoner eller andre til Norge.
DN170702 | Her forlater eks-statsministeren fengselet ¶ Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, er løslatt på prøve.
AP170702 | Israelsk korrupsjonsdømt eksstatsminister løslatt før tiden ¶ Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, er løslatt på prøve.
AP170702 Noe av det første Børge Brende ( H ) gjorde som utenriksminister, var å kritisere Israels fengsling og mishandling av palestinske barn.
AP170702 Midtøstenforsker Lars Gule : I årevis har vi sett Israels overgrep og brudd på folkeretten, inkludert torturen av barn.
AA170702 | Israelsk korrupsjonsdømt eksstatsminister løslatt før tiden ¶ Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, er løslatt på prøve.
VG170701 Blant dem som deltok, var Tysklands statsminister Angela Merkel, USAs tidligere president Bill Clinton, Russlands statsminister Dmitrij Medvedev, Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA170701 | Nederland protesterer på Israels beslag av solcelleanlegg ¶
SA170701 Israels begrunnelse for å beslaglegge det, er ikke kjent.
SA170701 30 bolighus og flere offentlige bygninger har mistet strømmen som følge av Israels aksjon, skriver den israelske avisa Haaretz.
SA170701 « Helt ukontroversielt », forsikrer generaladvokat Lars Morten Bjørkholt om dette bidraget til hvitvasking av Israels forbrytelser.
SA170701 Utenriksministeren selv var den gang meget klar i sin fordømmelse av Israels åpenbare brudd på internasjonal lov.
SA170701 Under disse vennskapelige samværene med Israels krigsmakt diskuterer man nemlig ikke politikk.
SA170701 Som før nevnt, var det Stine Renate Håheim fra samme parti som brakte Israels barnemishandling opp i Stortinget i mars 2015, ved interpellasjon til utenriksminister Børge Brende.
SA170701 Når et knippe advokater spør hva Rogalands-benken på Stortinget mener om Israels ulovlige behandling av palestinske barn, er svaret fra Arbeiderpartiets representanter enkelt og tydelig : « Det er uakseptabelt.
SA170701 Etter interpellasjonsdebatten og frem til august 2016, da Israels fengselsvesen sluttet å formidle detaljert statistikk, har vi sett en markant økning i tallet på fengslede palestinske barn.
SA170701 DEBATT : Takk til Eirin Sund, Torstein Tvedt Solberg og Hege Liadal for at de bryter tausheten omkring Israels systematiske mishandling av palestinske barn i Aftenbladet 1. juni.
AA170701 | Nederland protesterer på Israels beslag av solcelleanlegg ¶
AA170701 Israels begrunnelse for å beslaglegge det, er ikke kjent. ( ©NTB ) ¶
AA170701 30 bolighus og flere offentlige bygninger har mistet strømmen som følge av Israels aksjon, skriver den israelske avisa Haaretz.
DN170629 | Israels tidligere statsminister løslates før tiden ¶ Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, løslates på prøve.
DN170629 ( Vilkår ) ¶ ¶ | Israels tidligere statsminister løslates før tiden ¶
DN170629 Israels tidligere statsminister Ehud Olmert er løslatt fra fengselet, ni måneder før tiden.
AA170629 | Israels tidligere statsminister løslates før tiden ¶ Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, løslates på prøve.
AA170629 ( ©NTB ) ¶ | Israels tidligere statsminister løslates før tiden ¶
SA170628 Menachem Begin ( en dømt, jødisk terrorist som senere ble Israels statsminister ) ledet organisasjonen Irgun, som sto for raidet.
SA170628 Det er trist at konservative kristne organisasjoner og Israels venner ikke klarer å skille mellom disse to faktorene, men, som Bjelland, forsvare brudd på folkeretten og angripe varslerne.
SA170628 Det ble bråk da den jødiske historikeren Benny Morris avslørte innholdet i arkivene fra den nyere Israels historie.
SA170628 juni, dokumentere påstander om Israels brutale overgrep i 1948.
DB170628 Selvfølgelig blir det kritikk og det er klart at for en del så krasjer dette med omskjæring med vår sympati for Israels sak.
DB170628 Advarselene var tydelige både fra Israels ambassade og Det mosaiske trossamfunn.
AA170628 Vedtaket i mai vakte skarpe reaksjoner hos Israels ambassadør til Norge og blant jødiske ledere.
DB170625 I våre øyne er Assad-regimet ansvarlig for alt som skjer på deres territorium, og de vil fortsatt måtte ta konsekvensene for sine handlinger dersom slike hendelser gjentar seg, sier Israels forsvarsminister Avigdor Liberman.
DB170625 Flere drept ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at landet « nekter å tolerere noen form for feilbombing » fra enhver front.
AP170623 Må betale oppreisning ¶ Israels bevegelse for progressiv jødedom, som representerte Rabinowitz i søksmålet, mente El Als praksis brøt med landets diskrimineringslovgivning.
AP170623 El Al, Israels største flyselskap, har sagt at det forsøker å imøtekomme ultraortodokse menn som viser til religiøse regler og vil unngå nærkontakt med kvinner de ikke er gift med.
SA170622 Til tross for Israels fullstendige tilbaketrekking fra Gaza i 2005, har Hamas' voldelige styresett i Gaza og deres angrep mot Israel resultert i at palestinerne er alt annet enn frie og uavhengige.
SA170622 Israels statsminister Benjamin Netanyahu hadde rett da han sa : « Jeg tror at alle som flytter og evakuerer områder for å etablere en palestinsk stat i dag, gir radikal islam et område hvorfra de kan angripe staten Israel.
DA170620 | FN : Betydelig økning i Israels bosetningsaktivitet ¶
DA170620 Sikkerhetsrådet krevde da full stans i Israels bosetningsaktivitet på den okkuperte Vestbredden.
DA170620 Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde tirsdag at det er hans " privilegium " å bygge en helt ny bosetning for første gang på rundt 20 år.
AA170620 | FN : Betydelig økning i Israels bosetningsaktivitet ¶
AA170620 Sikkerhetsrådet krevde da full stans i Israels bosetningsaktivitet på den okkuperte Vestbredden.
AA170620 Israels statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde tirsdag at det er hans " privilegium " å bygge en helt ny bosetning for første gang på rundt 25 år.
SA170615 Med lykt og lupe søker man å finne jøder og andre som kan karakterisere Israels politikk som lik den Tyskland førte i 1930-45.
DB170615 Ved siden av skuespillerkarrieren, som startet smått i 2008, har 32-åringen lenge vært kjent som en av Israels fremste supermodeller.
DB170614 ( Dagbladet ) : Israels øverste hackingoperasjoner mot den islamske stat ( IS ) har oppdaget at en gjeng med bombelagere i Syria planla å styrte internasjonale fly ved hjelp av laptop-bomber, skriver Newsweek.
AP170614 - Dette åpner for samarbeid mot terror, sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman denne uken.
VG170613 PLO anerkjente staten Israels eksistens.
VG170613 Israels statsminister Yitzhak Rabin og PLO-leder Yasir Arafat vekslet håndtrykk foran en stolt president Bill Clinton.
DB170613 Vi hører bare om mislykkede fredsforhandlinger, der skylden oftest legges på palestinerne og sjeldent på Israels uvilje til å godta en palestinsk stat.
DB170613 Nå, 50 år etter Israels raske seier i 1967, administrerer Israel sin nye okkupasjon og formidler sin virkelighet meget effektivt.
AA170613 Ifølge Netanyahu var den norske beslutningen om å kutte støtten et resultat av « Israels besluttsomme utenrikspolitikk » : ¶
DA170612 Israel har ekspandert med bosetninger og infrastruktur inn i de okkuperte områdene, og palestinske selvstyremyndigheter er blitt avhengige av både Israel og USA, som også er Israels nærmeste støttespiller.
DA170610 « How to Understand Israel in 60 Days or Less » følger Sarah Glidden på en busstur for amerikanske jøder gjennom Israel, og handler om hvor vanskelig det er å forene jødisk identitet med landet Israels handlinger.
SA170609 | De er frivillige i Israels hær ¶
SA170609 Israels herredømme over palestinerne de neste 50 årene er skrekkelig.
DN170608 Senest i desember vedtok Sikkerhetsrådet at Israels kolonisering av de okkuperte områdene, der det nå bor rundt 800.000 israelere i såkalte bosetninger, er ulovlig.
DN170608 Ambassaderåd Dan Poraz ved Israels ambassade i Oslo mener at Israel behandles urettferdig av FN.
DB170608 Flere israelske toppledere, inkludert forsvarsminister Avigdor Lieberman og viseminister Michael Oren ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor lovpriste de arabiske statenes aksjon mot Qatar og mente at kampen mot terror nå ville bli lettere, samtidig som Israels muligheter for samarbeid med araberverdenen ville øke.
AA170607 Planene kom samtidig med at israelere og palestinere markerte 50-årsdagen for seksdagerskrigen, da Israels okkupasjon av Vestbredden begynte.
DN170605 | Israel : Muligheter for samarbeid etter Qatar-splittelse ¶ Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman sier splittelsen mellom Qatar og Saudi-Arabia åpner for samarbeid i kampen mot terrorisme.
DN170605 Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Qatar-splittelsen åpner for samarbeid.
DB170605 Israels arabiske naboland har aldri kommet seg skikkelig økonomisk og militært på beina etter det som hendte i disse dramatiske junidagene.
DB170605 Israels anseelse internasjonalt har sunket i tråd med den politiske utviklingen i landet. 50 år etter krigsdagene i juni 1967 ser det ut som om israelerne sjøl kan begynne å snakke om at tilbakeslaget også har nådd dem.
DB170605 FDD eies av den amerikanske mangemilliardæren Sheldon Adelson som har et nært forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA170605 - Beslutningen om å kutte diplomatiske bånd er tegn på at til og med arabiske land forstår at det er terrorisme og ikke sionisme som er fienden, sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman mandag. ( ©NTB ) ¶
DA170602 Kunstneren Lars Laumann gikk til det skritt å male « Elmgreen Dragset » med store bokstaver på Israels mur mot de palestinske områdene, og da han la ut et bilde på Facebook var rabalderet i gang.
SA170601 mai, der han påtaler staten Israels årelange mishandling og terrorisering av palestinske barn.
SA170601 Så når en knippe advokater spør hva rogalandsbenken på Stortinget mener om Israels ulovlige behandling av palestinske barn, er svaret fra Arbeiderpartiets representanter enkelt og tydelig : Det er uakseptabelt.
DN170601 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
DN170601 Alle anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
DN170601 Israels statsminister Benjamin Netanyahu legger ikke skjul på at han er skuffet over Trumps beslutning.
BT170601 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
AP170601 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
AP170601 Alle anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AP170601 Israels statsminister Benjamin Netanyahu legger ikke skjul på at han er skuffet over Trumps beslutning.
AP170601 : Israels forsvarssjef Moshe Dayan ( i midten ) går i Jerusalems gamleby sammen med stabssjef Yitzhak Rabin og offiser Uzi Narkis.
AP170601 » Tidligere generalstabssjef Moshe Dayan ble Israels forsvarsminister umiddelbart før seksdagerskrigen, men var kritisk til de militære ledernes kraftige operasjoner mot arabiske naboland våren 1967.
AA170601 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
AA170601 Alle anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.
AA170601 Israels statsminister Benjamin Netanyahu legger ikke skjul på at han er skuffet over Trumps beslutning.
DA170531 Ifølge den israelske historikeren Avner Cohen ble seksdagerskrigen og frykten for tilintetgjørelse kun 22 år etter den andre verdenskrigen, en av pådriverne for Israels beslutning om å utvikle atomvåpen.
DA170531 I Syria, på Israels nordlige front, la Hafez Assad, daværende forsvarsminister og senere president, til : ¶
AA170531 Et samlet verdenssamfunn har slått fast at Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem for 50 år siden, var ulovlig, og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd tilbaketrekning.
AP170528 I svaret på min kronikk unnlater Conrad Myrland ( MIFF - Med Israel for Fred ) å kommentere hovedsaken, Israels tortur av barn.
DA170527 Regjeringen tok nettopp nye skritt som ytterligere vil splitte samfunnet : Etter planen skal ikke arabisk lenger være offisielt språk i Israel, og i tilfeller der Israels jødiske og demokratiske karakter kommer i konflikt, skal den jødiske karakteren få fortrinn.
DA170527 - Alt dette har bare en hensikt : Å sikre Israels fortsatte okkupasjon av Vestbredden.
VG170525 Her er Trump med Israels president Benjamin Netanyahu Foto : AFP ¶
AA170525 Kuttene blir godt mottatt i Israel, der statsminister Benjamin Netanyahu og hans sterkt høyreorienterte regjering de siste årene har kommet med harde utfall mot landets menneskerettighetsorganisasjoner og anklaget dem for å være venstrevridde forrædere, finansiert av Israels fiender i utlandet.
AA170525 - Jeg møter ikke diplomater som kommer til Israel for å gi legitimitet til ytterliggående radikale grupper som på falsk vis anklager våre soldater for krigsforbrytelser og undergraver Israels sikkerhet, tordnet han.
DN170523 USA skal alltid stå ved Israels side, slo Trump fast i sin tale ved nasjonalmuseet i Jerusalem tirsdag ettermiddag.
DN170523 Israels statsminister hilser på USA-president Donald Trump i Jerusalem tirsdag.
DN170523 Israelske soldater var i morgentimene tirsdag i gang med å gjennomsøke området der raketten hadde landet, opplyser en talskvinne for Israels hær.
DB170523 Tirsdag besøkte den amerikanske presidenten Israels nasjonale holocaustmuseum Yad Vashem i Jerusalem.
DB170523 Takket Trump ¶ Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, takket Donald Trump for den rørende talen, og sa at den « med så få ord, sa så mye », ifølge The Washington Post.
DB170523 MINNESERMONI : President Donald Trump og USAs førstedame, Melania Trump, mintes holocaust-ofrene under besøket på Israels nasjonale holocaustmuseum Yad Vashem tirsdag.
AA170523 Israelske soldater var i morgentimene tirsdag i gang med å gjennomsøke området der raketten hadde landet, opplyser en talskvinne for Israels hær.
VG170522 - Jeg håper at en israelsk statsminister en dag kan fly fra Tel Aviv til Riyadh, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu etter Trumps ankomst.
SA170522 Israels president Reuven Rivlin sammen med president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under Trumps første dag i Midtøsten.
SA170522 Israels president Reuven Rivlin sammen med president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under Trumps første dag i Midtøsten.
SA170522 | Samtykker den som tier om Israels behandling av palestinske barn ?
SA170522 To år senere kunne Unicef imidlertid konstatere at Israels barnemishandling pågår som før.
SA170522 Representantene ble bedt om å klargjøre sitt syn på Israels « omfattende, systematiske og institusjonaliserte mishandling » av Vestbreddens palestinske barn, slik det fremgår av to Unicef-rapporter fra 2013 og 2015.
SA170522 I praksis er det for øvrig ingen nedre aldersgrense for Israels barnemishandling.
DN170522 USA har i alle år vært Israels fremste støttespiller, også militært.
DN170522 USAs president Donald Trump sa under et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag at han aldri nevnte Israel under det omstridte møtet med Russlands utenriksminister og ambassadør i Det hvite hus.
DB170522 Han var ventet som Israels « ultimate venn ».
DB170522 Han var ventet som Israels « ultimate venn ».
DA170522 I løpet av oppholdet vil han ha separate møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.
DA170522 USA har i alle år vært Israels fremste støttespiller, også militært.
BT170522 Her er den amerikanske presidenten avbildet sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
BT170522 USA har i alle år vært Israels fremste støttespiller, også militært.
BT170522 President Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på flyplassen utenfor Tel Aviv mandag.
AP170522 Donald og Melania Trump kom til Israels Ben Gurion-flyplass mandag formiddag.
AP170522 Vil noen av partene komme med tegn til godvilje for å forsterke håpet om samtaler ? Israels regjering vedtok en pakke søndag som sies å være ment slik.
AP170522 USAs president ble tatt imot på Ben Gurion-flyplassen av Israels president Reuven Rivlin ( t.v. ) og statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170522 Lodgaard påpeker at amerikanske presidenter er bundet opp av innenrikspolitiske krav om å stå på Israels side.
AP170522 Etter mandagens møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, setter Trump seg tirsdag formiddag ned med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem.
AP170522 Vil noen av partene komme med tegn til godvilje for å forsterke håpet om samtaler ? Israels regjering vedtok en pakke søndag som sies å være ment slik.
AP170522 USAs president ble tatt imot på Ben Gurion-flyplassen av Israels president Reuven Rivlin ( t.v. ) og statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170522 Lodgaard påpeker at amerikanske presidenter er bundet opp av innenrikspolitiske krav om å stå på Israels side.
AP170522 Etter mandagens møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, setter Trump seg tirsdag formiddag ned med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem.
AA170522 USA har i alle år vært Israels fremste støttespiller, også militært.
AA170522 USA har i alle år vært Israels fremste støttespiller, også militært.
AA170522 Trump innleder besøket med en formell velkomst hos Israels president Reuven Rivlin, før han fortsetter til jødenes helligste sted Klagemuren i det okkuperte Øst-Jerusalem og Gravkirken der de kristne tror Jesus ble lagt etter korsfestelsen.
AA170522 - Måtte ditt besøk bli en milepæl på veien mot fred, kvitterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DA170521 USAs vilje til å finansiere Israels krigføring har ikke avtatt med årene.
DA170521 Gjennom demonstrasjoner flere steder på Vestbredden skal det protesteres mot det palestinerne omtaler som USAs mangeårige støtte til Israels okkupasjon av de palestinske områdene.
DA170521 Forsvarsbudsjettet spiser i dag 5,8 prosent av Israels bruttonasjonalprodukt ( BNP ).
DA170521 - Trump støtter Israels kolonialisme, og ser på seg selv som en kristen leder.
AA170521 Gjennom demonstrasjoner flere steder på Vestbredden skal det protesteres mot det palestinerne omtaler som USAs mangeårige støtte til Israels okkupasjon av de palestinske områdene.
DB170519 Heller ikke i Israels etterretningstjeneste har dette falt i særlig god jord.
AP170519 Han og kona Melania skal også ha privat middag med statsminister Benjamin Netanyahu og Israels førstedame.
AA170519 På reisen møter han blant andre kong Salman i Saudi-Arabia, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas, samt den nyvalgte franske presidenten Emmanuel Macron.
SA170518 Det har vært ett bygg her og ett bygg der på Israels fjell.
SA170518 Det er viktig med de lange kjeder som har gått gjennom generasjonene, fra inkvisisjoner til holocaust og i dag tilbake til Israels land.
DB170518 Tegninga har blant annet fått Israels ambassadør i Oslo, Raphael Schutz, til å reagere.
DB170518 REAGERER : Raphael Schutz, Israels ambassadør i Norge.
BT170518 Utenriksminister Brende uttalte at Israels behandling er klanderverdig, men siden har intet skjedd.
BT170518 Israels behandling av palestinske barn og unge som blir arrestert av de militære styrker på den okkuperte Vestbredden, er brudd på en rekke av barns grunnleggende rettigheter.
AP170518 Israels daværende statsminister Yitzhak Shamir ga etter og bremset byggingen, som rett nok fortsatte med uforminsket styrke noen år senere.
AP170518 Det har vært ett bygg her og ett bygg der på Israels fjell.
AP170518 Det er viktig med de lange kjeder som har gått gjennom generasjonene, fra inkvisisjoner til holocaust og i dag tilbake til Israels land.
FV170517 Det har vært ett bygg her og ett bygg der på Israels fjell.
FV170517 Det er viktig med de lange kjeder som har gått gjennom generasjonene, fra inkvisisjoner til holocaust og i dag tilbake til Israels land.
AA170517 Ifølge avisen kan det øke risikoen for at informasjonen sendes til Iran, en av Russlands allierte og Israels største trussel i Midtøsten.
SA170516 Ifølge avisen kan det øke muligheten for at informasjonen sendes til Iran, en av Russlands allierte og Israels største trussel i Midtøsten.
DB170516 Det øker også muligheten for at informasjon kan bli gitt til Iran, Russlands nære allierte og Israels største trussel i Midtøsten.
DB170516 At Trump har delt noe av Israels mest sensitive informasjon til russerne kan skade forholdet mellom de to landene.
DB170516 Israels bekymringer om hvordan Trump skulle håndtere klassifisert informasjon ble omtalt i israelske nyhetsmedier tidligere i år.
AP170516 Heller ikke Israels USA-ambassadør, Ron Dermer, vil bekrefte eller avkrefte saken, men han sier i en uttalelse at forholdet til USA fortsatt er sterkt : ¶
AP170516 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte USAs president Donald Trump i Det hvite hus i februar i år.
AP170516 I årevis har vi sett Israels overgrep og brudd på folkeretten, inkludert torturen av barn.
AA170516 | Israelsk minister mener Assad må likvideres ¶ Israels boligminister Yoav Galant mener at Syrias president Bashar al-Assad må drepes etter meldingene om at regimet brenner 50 fanger hver dag.
AA170515 Over 760.000 palestinere flyktet eller ble fordrevet under den første arabisk-israelske krigen i 1948 - 1949 knyttet til Israels opprettelse. ( ©NTB ) ¶
DB170513 - Og Israels bidrag i år 2000, « Sameach » eller « Happy », var en studie i sur sang.
DA170513 Skal vi Transe : Israels Dana International skapte homodiskofeber i 1998 med « Viva La Diva ».
VG170512 Vi kan fremføre kritikk mot Israels bosettingspolitikk direkte med landets myndigheter, slik vi også kan ta opp kritikkverdige forhold med palestinerne.
VG170512 Sjekk ut : Flere nordmenn på Israels svarteliste ¶
VG170512 Fra talerstolen advarte han om at vedtaket kunne føre til at LO-ansatte nektes innreise til Israel, og viste til at Israels nasjonalforsamling, Knesset, har innført en lov om at personer som jobber for boikott kan nektesinnpass i landet.
VG170512 REAGERER : Israels ambassadør til Norge Raphael Schutz reagerer sterkt på LOs vedtak om å boikotte Israel.
VG170512 Med sitt vedtak har LO stilt seg side ved side med « Israels verste fiender » ».
VG170512 Fra talerstolen advarte Gabrielsen om at vedtaket kunne føre til at LO-ansatte nektes innreise til Israel, og viste til at Israels nasjonalforsamling, Knesset, har innført en lov om at personer som jobber for boikott kan nektes innpass i landet.
VG170512 « Israels verste fiender » ¶
SA170512 Donald Trump har allerede hatt møter med Israels Benjamin Netanyahu.
DN170512 Dette bør være en vekker for alle som støtter Israels eksistens og rett til å forsvare seg, tilføyer han.
DN170512 Boikotten er ment å skulle fungere som virkemiddel for å få en palestinsk stat så fort som mulig, og for å få en slutt på Israels annektering av palestinsk land og blokade av Gaza.
DA170512 Israels ambassade i Norge beskriver vedtaket som umoralsk, diskriminerende og dobbeltmoralsk.
AP170512 Israel fordømmer vedtaket ¶ Israels ambassadør til Norge Raphael Schutz skriver i en uttalelse at « en boikott bare vil føre til mer mistillit og mer spenning ».
AP170512 - Vi håper dette kan bli et viktig virkemiddel for å stanse Israels blokade av Gazastripen og okkupasjonen, sier hun.
AA170512 Slik beskriver Israels ambassade i Norge LOs vedtak om å jobbe for en internasjonal boikott av landet.
AA170512 LO har med sitt vedtak, også om å rive sikkerhetsbarrieren mellom Israel og Vestbredden, stilt seg side ved side med « Israels verste fiender », ifølge landets ambassade i Oslo.
AA170512 Slik beskriver Israels ambassade i Norge LOs vedtak om å jobbe for en internasjonal boikott av landet.
AA170512 LO har med sitt vedtak, også om å rive sikkerhetsbarrieren mellom Israel og Vestbredden, stilt seg side ved side med « Israels verste fiender », ifølge landets ambassade i Oslo.
DA170511 Tvangsforing ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer nå å tvangsfore de palestinske fangene.
DA170511 - Siden jeg har tilbrakt de siste 15 årene i israelske fengsler, har jeg både bevitnet og vært offer for Israels mishandling av palestinske fanger, skrev Barghouti i et brev som ble smuglet ut og offentliggjort i The New York Times.
DA170511 - Israel vil ikke gi etter for utpressing, skrev Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan i et tilsvar i The New York Times.
AA170511 Abbas sa at han ser fram til å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DA170510 Professor Eyal Zisser, ekspert på Midtøsteni byen Haifa, har hovedfokus på Syria, den en gang så dominerende staten ved Israels nordøstlige front.
AP170510 Prosessen førte til at PLOs leder Yasir Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og Israels utenriksminister Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994.
AP170510 Prosessen førte til at PLOs leder Yasir Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og Israels utenriksminister Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994.
AP170510 Nå har imidlertid Israels fengselsvesen publisert to overvåkingsfilmer fra cellen til den sultestreikende Barghouti.
AP170510 Israels fengselsvesen har publisert to overvåkingsfilmer som skal vise at Marwan Barghouti spiser på cellen.
AP170510 Prosessen førte til at PLOs leder Yasir Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og Israels utenriksminister Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994.
AP170510 Prosessen førte til at PLOs leder Yasir Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og Israels utenriksminister Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994.
AA170509 Abbas sier tirsdag at han gjerne møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med Trump. ( ©NTB ) ¶
VG170508 Innreiseforbud : Flere nordmenn på Israels « svarteliste » ¶
VG170508 | Israels sikkerhetstjeneste : Terrorister skjulte våpen i barnas seng ¶
DB170508 Møtte Trumps sjefstrateg for å feire Israels nasjonaldag, men skrytebildet avslørte litt mye...
DA170508 | Israel skuffet over Frp ¶ Israels ambassadør i Norge mener Frp-leder Siv Jensen og hennes partis nye forbud mot omskjæring begrenser religionsfriheten.
DA170508 Jørund Rytman, som leder Israels venner på Stortinget, mener hensikten ikke er å ramme jøder eller religionsfriheten.
AA170508 Jørund Rytman, som leder Israels venner på Stortinget, mener hensikten ikke er å ramme jøder eller religionsfriheten.
FV170506 Ringside i landsmøtesalen satt delegat Jørund Rytman, som leder Israels venner på Stortinget.
DN170506 - Som representant for den jødiske staten og på bakgrunn av prinsippet om religionsfrihet, vil jeg slå fast at dette ikke er en god idé, sa Israels ambassadør Raphael Schutz til NTB fredag.
AA170506 - Som representant for den jødiske staten og på bakgrunn av prinsippet om religionsfrihet, vil jeg slå fast at dette ikke er en god idé, sa Israels ambassadør Raphael Schutz til NTB fredag.
DB170505 I anledning Israels nasjonaldag ble han derfor invitert til Det hvite hus for å markere dagen.
DA170505 | Israels ambassadør ber Frp droppe omskjæringsforbud ¶
DA170505 Israels ambassadør Raphael Schutz håper forslaget faller.
DA170505 Israels ambassadør Raphael Schutz håper Frp-landsmøtet avviser forslaget om å forby rituell omskjæring av gutter.
DA170505 Israels ambassadør Raphael Schutz håper forslaget faller.
DA170505 Israels ambassadør Raphael Schutz håper Frp-landsmøtet avviser forslaget om å forby rituell omskjæring av gutter.
DB170504 FIFA-kongressen skal ta opp saken om Israels brudd på FIFAs vedtekter på kongressen 11. mai.
DB170504 Det handler om syv fotballklubber som spiller i Israels offisielle serie til tross for at de er lokalisert i de folkerettsstridige bosettingene på okkupert palestinsk område.
DB170504 Det er alltid det enkleste, men samtidig et håndslag til Israels brudd på folkeretten.
DA170504 Israels utenriksdepartement uttalte da at de ville følge opp UNICEFs forslag til forbedringer - i alt 38 anbefalinger.
AP170503 | Israels arabere mer fornøyde enn sine jødiske naboer ¶
AP170503 Israels arbeid med nasjonal sikkerhet scorer skyhøyt hos begge folkegruppene.
AP170503 | Israels arabere mer fornøyd enn sine jødiske naboer ¶
AP170503 Israels arbeid med nasjonal sikkerhet scorer skyhøyt hos begge folkegruppene.
DA170502 Tidligere oppfordret Hamas til Israels ødeleggelse.
AP170502 Ifølge storavisen Yedioth Ahronoth vil Trump ikke kunngjøre flytting av ambassaden, men til gjengjeld anerkjenne hele Jerusalem som Israels hovedstad.
VG170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
DA170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
DA170501 Anonyme Hamas-talspersoner opplyser at gruppen godtar Israels eksistens på deler av det som omtales som historisk Palestina.
AP170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
AA170501 I praksis fortsetter Hamas å fremme terrorangrep og oppfordre til drap på israelere, og fortsetter å nekte å vedkjenne seg Israels eksistens, sier Erdan.
SA170429 Det nye dokumentet støtter et mål om en palestinsk stat på Vestbredden og Gazastripen, og toner ned motstanden mot Israels eksistens.
SA170429 Den palestinske islamistbevegelsen Hamas vil legge fram et tillegg til det omstridte charteret som tar til orde for Israels ødeleggelse.
DA170428 Israels statsminister Benjamin Netanyahu nekter å gå av selv etter et graverende opptak som viser at han prøver å kontrollere israelsk presse.
VG170427 Foto : Sameer Al-doumy, AFP ¶ Israels etterretningsminister Israel Katz, som for tiden befinner seg på jobbreise i USA, bekrefter langt på vei at landet står bak angrepet.
VG170427 - Jeg kan bekrefte at hendelsen i Syria er fullstendig i tråd med Israels politikk om å forhindre iransk smugling av avanserte våpen inn til Hizbollah i Iran via Syria.
AP170427 Han viser til at Russland ikke har reagert på tidligere israelske angrep i Syria, og at Russlands president Vladimir Putin og Israels statsminister Benjamin Netanyahu har et godt forhold.
AP170427 En av Israels største bekymringer når det gjelder krigen i Syria, er at Iran bruker syrisk territorium til å smugle våpen til Hizbollah i Libanon, slik at de deretter kan brukes til å angripe Israel.
AP170427 Israels etterretningsminister Yisrael Katz uttalte torsdag morgen at angrepet i Syria er « helt i tråd med vår politikk om å hindre våpen til Hizbollah », men uten å bekrefte at Israel sto bak.
AA170427 En av Israels største bekymringer når det gjelder krigen i Syria, er at Iran bruker syrisk territorium til å smugle våpen til Hizbollah i Libanon, slik at de deretter kan brukes til å angripe Israel.
AA170427 Israels etterretningsminister Yisrael Katz uttalte torsdag morgen at angrepet i Syria er « helt i tråd med vår politikk om å hindre våpen til Hizbollah », men uten å bekrefte at Israel sto bak.
AA170427 Han viser til at Russland ikke har reagert på tidligere israelske angrep i Syria, og at Russlands president Vladimir Putin og Israels statsminister Benjamin Netanyahu har et godt forhold.
AA170427 En av Israels største bekymringer når det gjelder krigen i Syria, er at Iran bruker syrisk territorium til å smugle våpen til Hizbollah i Libanon, slik at de deretter kan brukes til å angripe Israel.
AA170427 Israels etterretningsminister Yisrael Katz uttalte torsdag morgen at angrepet i Syria er « helt i tråd med vår politikk om å hindre våpen til Hizbollah », men uten å bekrefte at Israel sto bak.
AA170427 | Medier : Israel skjøt ned drone over Golanhøydene ¶ Israels rakettforsvarssystem har stanset det som ifølge israelske medier trolig var et førerløst syrisk fly over Golanhøydene.
AP170424 I forbindelse med markeringen av holocaust kom Israels statsminister Benjamin Netanyahu med sterk kritikk av de allierte landene.
AP170424 Denne talen omtales å være i sterk kontrast til talen fra Israels president Reuven Rivlin, som advarte folk mot å anta at all kritikk mot Israel er antisemittisk.
AP170424 - Hvis de i 1942 hadde slått til mot dødsleirene, og alt som var nødvendig var gjentatt bombing av leirene, ville de reddet fire millioner jøder og millioner av andre, uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en seremoni i forbindelse med at landet markerte minnedagen for holocaust.
AP170424 | Israels statsminister om holocaust : De allierte kunne reddet millioner ¶
AP170424 Israels statsminister Benjamin Netanyahu rettet mandag krass kritikk mot USA, Storbritannia og Russland under en tale da holocaust ble markert.
AP170424 I forbindelse med markeringen av holocaust kom Israels statsminister Benjamin Netanyahu med sterk kritikk av de allierte landene.
AP170424 Denne talen omtales å være i sterk kontrast til talen fra Israels president Reuven Rivlin, som advarte folk mot å anta at all kritikk mot Israel er antisemittisk.
AP170424 - Hvis de i 1942 hadde slått til mot dødsleirene, og alt som var nødvendig var gjentatt bombing av leirene, ville de reddet fire millioner jøder og millioner av andre, uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu under en seremoni i forbindelse med at landet markerte minnedagen for holocaust.
AP170424 | Israels statsminister om holocaust : De allierte kunne reddet millioner ¶
AP170424 Israels statsminister Benjamin Netanyahu rettet mandag krass kritikk mot USA, Storbritannia og Russland under en tale da holocaust ble markert.
DN170421 Israels mål er lokke til seg flere turister.
AA170421 Dette strider mot Sikkerhetsrådets resolusjoner og vil bli tatt opp på diplomatisk hold, sier Mattis etter et møte med Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman i Tel Aviv fredag.
DB170419 Trump har alt hatt besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus, og han lovet før han ble valgt å føre en langt mer israelvennlig politikk enn forgjengeren Barack Obama.
AP170419 Trump hadde allerede i februar besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus.
DB170418 Problemet er at Norge i dag har tatt stilling til fordel for palestinernes krav gjennom å plassere ambassaden i Tel Aviv i protest mot Israels annektering av Jerusalems østlige bydeler.
DB170418 Jerusalem er Israels hovedstad.
AA170418 Mot slutten av 1990-tallet ble Barghouti kraftig desillusjonert over det han oppfattet som Israels undergraving av Oslo-avtalen, og da intifadaen brøt ut høsten 2000 sto han i fremste rekke.
AA170417 Mot slutten av 1990-tallet ble Barghouti kraftig desillusjonert over det han oppfattet som Israels undergraving av Oslo-avtalen, og da intifadaen brøt ut høsten 2000 sto han i fremste rekke.
VG170415 - Etterlater så mye uoppgjort ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte fredagens knivdrap for et terrorangrep.
VG170414 I midten ved bordet sitter tidligere utenriksminister Johan Jørgen Holst, og rett bak seg har han Israels daværende utenriksminister Shimon Peres.
DB170414 I midten ved bordet sitter tidligere utenriksminister Johan Jørgen Holst, og rett bak seg har han Israels daværende utenriksminister Shimon Peres.
DB170414 Avtalen førte til at PLOs formann Yasser Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Perez ble belønnet med Nobels fredspris i 1994.
BT170414 I midten ved bordet sitter tidligere utenriksminister Johan Jørgen Holst, og rett bak seg har han Israels daværende utenriksminister Shimon Peres.
BT170414 Avtalen førte til at PLOs formann Yasser Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Perez ble belønnet med Nobels fredspris i 1994.
AA170414 Avtalen førte til at PLOs formann Yasser Arafat, Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Perez ble belønnet med Nobels fredspris i 1994. ( ©NTB ) ¶
AA170414 Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener hendelsen er et terrorangrep.
BT170410 - Uttalelsene strider mot den historiske sannheten, som har blitt uttalt av franske presidenter som har erkjent landets ansvar for skjebnen til franske jøder som døde i holocaust, heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement.
VG170407 Israels statsminister Benjamin Nethanyahu skriver på Twitter at han støtter reaksjonen.
DN170407 Angrepet har fått støtte fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu og den britiske regjeringen, som i en uttalelse kaller angrepet en « riktig respons til det barbariske angrepet med kjemiske våpen », ifølge BBC.
DB170407 Israels statsminister sier at han støtter USAs angrep fullt ut, ifølge BBC.
BT170406 Israel anklager Assad ¶ Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman fastslo samme dag at han er " 100 prosent " sikker på at styrkene til Assad sto bak angrepet, og han hevder også at det ble gjennomført på direkte ordre fra presidenten.
AA170406 Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman fastslo samme dag at han er " 100 prosent " sikker på at styrkene til Assad sto bak angrepet, og han hevder også at det ble gjennomført på direkte ordre fra presidenten.
DB170403 VIL GI TRUMP TID : Raphael Schutz er Israels ambassadør til Norge.
DB170403 Raphael Schutz, som er Israels ambassadør til Norge, er også på plass i Jerusalem under Brendes besøk.
DB170403 På under et døgn hadde Brende gjennomført møter med den den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Israels statsminister, Benjamin Netanyahu.
DA170403 HRW mener Israels hensikter kan trekkes i tvil når de systematisk stenger de samme organisasjonene ute fra Gaza.
DA170403 - Vi organiserer grensekryssingen til mange menneskerettighetsorganisasjoner, skriver Israels koordinator for aktiviteter i territoriene ( COGAT ) i en uttalelse.
DA170403 - Hvis Israel ønsker at ICC skal ta landets argumenter seriøst, om at Israels etterforskning av lovbrudd er tilstrekkelig, vil det være et godt første trekk å la menneskerettsforkjempere å avdekke relevant informasjon, sier Sari Bashi, som leder HRWs virksomhet på Vestbredden og Gazastripen.
AA170403 HRW mener Israels hensikter kan trekkes i tvil når de systematisk stenger de samme organisasjonene ute fra Gaza.
AA170403 - Vi organiserer grensekryssingen til mange menneskerettighetsorganisasjoner, skriver Israels koordinator for aktiviteter i territoriene ( COGAT ) i en uttalelse.
AA170403 - Hvis Israel ønsker at ICC skal ta landets argumenter seriøst, om at Israels etterforskning av lovbrudd er tilstrekkelig, vil det være et godt første trekk å la menneskerettsforkjempere å avdekke relevant informasjon, sier Sari Bashi, som leder HRWs virksomhet på Vestbredden og Gazastripen.
AP170402 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte Børge Brende søndag.
AA170402 Det hvite hus har imidlertid foreløpig ikke direkte kritisert Israels nye bosetning.
AA170402 Det hvite hus har imidlertid foreløpig ikke direkte kritisert Israels nye bosetning.
DB170401 OSLO / RAMALLAH ( Dagbladet ) : Utenriksminister Børge Brende ( H ) er på besøk i Israel og Palestina for samtaler med Israels statsminister og Palestinas president.
AA170401 Utenriksministeren skal møte palestinernes president Mahmoud Abbas lørdag og Israels statsminister Benjamin Netanyahu søndag.
AA170401 Utenriksminister Børge Brende ( H ) er på besøk i Israel og Palestina for samtaler med Israels statsminister og Palestinas president.
AA170401 Utenriksminister Børge Brende ( H ) er på besøk i Israel og Palestina for samtaler med Israels statsminister og Palestinas president.
AA170401 Søndag skal Brende møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA170331 | Sterke reaksjoner på Israels beslutning om å bygge ny bosetning ¶ Israels beslutning om å etablere en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden, vekker sterke reaksjoner, både fra palestinsk hold og internasjonalt.
AA170331 | Sterke reaksjoner på Israels beslutning om å bygge ny bosetning ¶
AA170331 Israels beslutning om å etablere bosetningen Emek Shilo nær Ramallah, viser også total mangel på respekt for palestinernes rettigheter, mener Ashrawi.
AA170331 | Norge beklager sterkt Israels beslutning om å bygge ny bosetning ¶
AA170331 Norge slutter seg til den internasjonale kritikken av Israels beslutning om å etablere en ny bosetning på den okkuperte Vestbredden.
AA170331 Israels beslutning om å etablere bosetningen Emek Shilo nær Ramallah, viser også total mangel på respekt for palestinernes rettigheter, mener Ashrawi.
AA170329 Fritaket går tilbake til det moderne Israels begynnelse.
VG170328 Det beskrev, i utvetydige vendinger, kampen mot jødene og varslet Israels utslettelse.
VG170328 - Jeg ser på to-, stats- og en statsløsning og liker den begge parter liker, sa Trump da han møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170327 Både Israel og palestinerne gjør krav på Jerusalem som hovedstad, og palestinerne vil trolig se det som en anerkjennelse av byen som Israels hovedstad, melder Reuters.
AA170327 Både Israel og palestinerne gjør krav på Jerusalem som hovedstad, og palestinerne vil trolig se det som en anerkjennelse av byen som Israels hovedstad, melder Reuters.
AA170327 Etter at Trump ble president, har han signalisert at USA vil gi enda sterkere støtte til Israels regjering.
DA170326 Hun opplever at jødenes tragiske historie sauses sammen med staten Israels kontroversielle politikk.
SA170325 FIFA blir presset hardt av krav om at seks israelske fotballklubber i okkuperte palestinske områder blir utestengt fra deltakelse i Israels nasjonale liga.
DA170325 Sett fra Israels ståsted begynner den strategiske utviklingen i Syria å bli farlig.
DA170325 Ifølge Oded Eran, en av Israels fremste diplomater, er de to fiendestatene klar over « spillereglene » i konflikten, og begge sider unngår å ta så ekstreme skritt at det vil utløse en storkonflikt.
DA170325 Gary Koren, Israels ambassadør i Moskva, er blitt innkalt på teppet to ganger på kort tid.
BT170325 FIFA blir presset hardt av krav om at seks israelske fotballklubber i okkuperte palestinske områder blir utestengt fra deltakelse i Israels nasjonale liga.
AA170325 Mladenov sier loven representerer en stor endring i Israels posisjon på spørsmålet om legalitet i det Palestinsk-okkuperte området.
AA170324 Israels framtid som en jødisk og demokratisk stat forutsetter at det opprettes en palestinsk stat, la hun til.
DA170322 Etgar Keret guider leseren gjennom disse sju årene med et lett ironisk blikk både på eget liv og på Israels situasjon.
AA170322 I begynnelsen av måneden angrep Israels styrker to Hamas-mål på Gazastripen etter at soldater ble beskutt ved metallbarrieren som skiller Israel fra området.
DB170321 Greenblatt møtte både Israels statminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas.
DA170321 Her fra et møte med Israels statsminister i Jerusalem i forrige uke.
DA170321 - Den palestinske regjeringen er usedvanlig svak, Israels regjering kontrolleres av ekstremhøyre, og verden ser ikke ut til å være interessert lenger, de har andre ting å bry seg med nå, sier han.
VG170320 Oslo-politiet innledet et tett samarbeid med det som regnes som Israels svar på FBI, organisasjonen « Lahav 433 ».
VG170320 ISRAELSK SAMARBEID : Oslo-politiet innledet et tett samarbeid med det som regnes som Israels svar på FBI, organisasjonen « Lahav 433 ».
AA170320 Russland har kalt inn Israels ambassadør til Moskva, for å få en forklaring på et sammenstøt mellom det syriske regimet og israelske kampfly i Palmyra i Syria.
AA170320 Utenriksminister Børge Brende ( H ) vedgår at han er bekymret over Israels nye lov som nekter innreise for alle som har støttet boikott av landet.
AA170320 Israels nasjonalforsamling, Knesset, vedtok loven tidligere i mars.
SA170319 Israels statsminister Benjamin Netanyahu truer med å skrive ut nyvalg.
DB170318 Men Israels FN-ambassadør Danny Danon og USAs FN-ambassadør Nikki Haley ønsker oppsigelsen velkommen.
AP170318 I Sverige avslørte Svenska Dagbladet i fjor at daværende boligminister Mehmet Kaplan tidligere hadde sammenlignet Israels opptreden overfor palestinere med Nazi-Tysklands behandling av jødene.
AA170318 Men Israels FN-ambassadør Danny Danon og USAs FN-ambassadør Nikki Haley ønsker oppsigelsen velkommen.
AA170317 Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israels siste luftangrep i Syria var rettet mot våpenforsendelser som skulle til den libanesiske Hizbollah-militsen.
AA170317 Finansbyråets hovedkontorer ligger i Jordan, og det er så langt ikke kjent hvordan Israels tiltak vil bli gjennomført.
AA170314 Før dette hadde Greenblatt hatt et fem timer langt møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA170310 Trump har alt hatt besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus, og han lovet før han ble valgt å føre en langt mer israelvennlig politikk enn forgjengeren Barack Obama.
SA170309 Nylig avdøde Ariel Sharon, da han i 2003 var Israels statsminister, hygger seg på Romsdalsmuseet i Molde sammen med KrFs statsminister Kjell Magne Bondevik.
SA170309 Årlig håndterer Israels militære fengselssystem mellom 500 og 700 saker mot palestinske barn.
SA170309 » Utenriksministeren, med tilslutning fra representantene Åsmund Aukrust ( Ap ), Sylvi Graham ( H ) og Karin Andersen ( SV ), støttet Håheims saksfremstilling og fant Israels fremferd klanderverdig.
SA170309 | Hva mener rogalandsbenken på Stortinget om Israels ulovlige behandling av palestinske barn ?
SA170309 KRONIKK : Israels okkupasjon av Vestbredden er gått inn i sitt 50. år.
DA170309 Professor Moshe Maoz, Israels ledende ekspert på Syria, frykter konflikten vil fortsette i flere år.
AP170309 Noen timer før Erdogan ankom Moskva, gikk Israels statsminister Benjamin Netanyahu ut dørene i Kreml.
AA170309 Jordan og Tyrkia er sterkt kritiske til at Israels folkevalgte går inn for å forby bønnerop over høyttaler fra moskeer.
VG170308 | Flere nordmenn på Israels « svarteliste » ¶
VG170308 INNREISEFORBUD : Førstesekretær Dan Poraz, visestasjonsjef ved Israels ambassade i Oslo mener Israel er i sin fulle rett til å nekte boikott-tilhengere adgang til landet.
VG170308 Derfor mener vi det er vår rett å nekte dem som ikke ønsker Israels eksistens adgang til landet vårt, sier han.
AA170308 ( ©NTB ) ¶ | Israels folkevalgte vil forby bønnerop fra moskeer ¶
DA170307 Han sier offentlig at Israels demokrati er en « modell for den arabiske verdenen som ennå preges av autokratiske regimer ».
SA170306 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har rettet kraftig kritikk mot BDS-bevegelsen.
AA170305 | Haaretz : Netanyahu planla fredsinitiativ ¶ Israels statsminister planla i fjor et fredsinitiativ og skal ha vært innstilt på kompromisser om land i en tostatsløsning med palestinerne, hevder Haaretz.
VG170303 Hagen, Israels ambassadør til Norge, Raphael Schutz, Nina Karin Monsen, og tidligere Bergens-ordfører Trude Drevland skal holde innlegg i løpet av de to dagene stormøtet foregår.
DA170303 Det var da Abba Ebban, Israels utenriksminister, kom med sin berømte kritikk av den arabiske verdenen som, ifølge ham « aldri går glipp av en mulighet til å gå glipp av en mulighet ».
DA170303 Og dessverre har ingenting skjedd siden, så jeg kopierer bare inn svaret mitt fra den gang : « Jeg ville gått i demonstrasjonstog imot Israels okkupasjon av palestinske områder.
AA170302 Jørund Rytman ( Frp ), leder for Israels venner på Stortinget, sier på sin side at resultatet er gledelig.
SA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu, her avbildet under en tale i synagogen i Sydney i Australia i forrige uke, blir i en rapport fra Israels riksrevisjon kritisert for å ha gitt manglende informasjon til regjeringens sikkerhetskabinett i forbindelse med planlegging av Gaza-krigen i 2014.
SA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu får i en 200 sider lang rapport fra Israels riksrevisor kritikk for manglende planlegging av Gaza-krigen i 2014.
AA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu unnlot å informere om og var uforberedt på trusselen fra Hamas-tunnelene, slår Israels riksrevisor fast i en knusende rapport.
AA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu, her avbildet under en tale i synagogen i Sydney i Australia i forrige uke, blir i en rapport fra Israels riksrevisjon kritisert for å ha gitt manglende informasjon til regjeringens sikkerhetskabinett i forbindelse med planlegging av Gaza-krigen i 2014.
AA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu får i en 200 sider lang rapport fra Israels riksrevisor kritikk for manglende planlegging av Gaza-krigen i 2014.
AA170228 Statsminister Benjamin Netanyahu får i en 200 sider lang rapport fra Israels riksrevisor kritikk for manglende planlegging av Gaza-krigen i 2014.
VG170227 Da personen bak visepresident Mike Pence sin offisielle Twitter-konto skulle understreke USAs støtte til Israel, brukte han nemlig Nicaraguas flagg i stedet for Israels .
AA170227 I tillegg til at 67 prosent mener sikkerheten er blitt verre som følge av regjeringens politikk, kommer det fram at 69 prosent mener det er i Israels interesse å forbedre forholdene på Gaza. 650 personer ble spurt i undersøkelsen, som har en feilmargin på 3,8 prosentpoeng. ( ©NTB ) ¶
AA170224 | Skarp høyredreining i Israels høyesterett ¶
AP170221 Israels forsvarssjef kritiserte imidlertid forsøkene på å bagatellisere soldatens ansvar for egne handlinger.
AA170219 | Avis : Netanyahu deltok i hemmelig fredsmøte ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu deltok i fjor i et hemmelig møte om et nytt fredsinitiativ for konflikten med palestinerne, ifølge avisa Haaretz.
FV170218 Det er anslått at drøyt ti prosent av Israels befolkning er strengt ortodokse.
AP170218 Det er anslått at drøyt ti prosent av Israels befolkning er strengt ortodokse.
AA170218 Det er anslått at drøyt ti prosent av Israels befolkning er strengt ortodokse.
VG170217 Under en pressekonferanse med Israels statsminister, skyldte imidlertid Trump på media for å ha behandlet Flynn dårlig, men han sa ingenting om at det var han selv som ga Flynn beskjed om å gå av på grunn av manglende tillit.
DB170217 Her har Trump felles interesser med disse araberstatene, og her er også Israels politiske mål sammenfallende.
VG170216 Her på en pressekonferanse med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
SA170216 Nå skal Trumps svigersønn og Israels statsminister forhandle om fred.
DN170216 President Donald Trump tok imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu ( til venstre ) i Det hvite hus onsdag.
DB170216 De gangene Trump har holdt pressekonferanse etter innsettelsen i januar, har han talt sammen med andre ledere ; Israels statsminister Benjamin Netanyahu i går, Canadas statsminister Justin Trudeau dagen før og Japans statsminister Shinzo Abe for en uke siden.
BT170216 PÅ VEI TIL MØTE : Jared Kushner på vei til møte i det amerikanske utenriksdepartementet før en middag med utenriksminister Rex Tillerson og Israels president Benjamin Netanyahu i går.
BT170216 Nå skal Trumps svigersønn og Israels statsminister forhandle om fred.
AP170216 Palestinerne er som ventet ikke helt fornøyd etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Donald Trump møttes i Washington DC. onsdag.
AP170216 FOTO : Palestinernes president Mahmoud Abbas har reagert på hva som kom ut av møtet mellom USAs president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170216 Israels statsminister Benjamin Netanyahu er blant de aller første statsledere i verden som har fått komme til Washington for å møte president Donald Trump.
AA170216 Liberale jøder gir uttrykk for stor bekymring etter møtet mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Trump onsdag.
AA170216 I stedet fratar ikke bare de to lederne Israel muligheten til å oppnå fred, men de undergraver også Israels egen framtid som demokrati og jødisk stat når de diskuterer en énstatsløsning.
AA170216 - En énstatsløsning vil være potensielt ødeleggende for utsiktene til fred og for Israels jødiske, demokratiske framtid.
AA170216 - Dette var en mulighet til å meisle ut en konstruktiv vei framover for forholdet mellom USA og Israel, og for Israels framtid, landets sikkerhet og velferd som demokrati og jødisk stat.
AA170216 Jeg trodde en stund at tostatsløsningen kunne være den enkleste av de to, sa presidenten på en pressekonferanse sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Washington.
VG170215 Nyhetene kommer like før Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Det hvite hus hvor han i dag skal ha samtaler med president Donald Trump.
VG170215 MØTER TRUMP : Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal i dag ha samtaler med USAs president Donald Trump.
VG170215 Dette inkluderer Israels bosetninger i okkuperte områder og om en palestinsk stat noen gang vil se dagens lys.
VG170215 Byrået peker på at kilden, som ikke ønsket å bli navngitt, uttalte seg på et pressemøte som ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Det hvite hus.
VG170215 Pressekonferansen ble holdt i forbindelse med Israels statsminister Benjamin Netanyahus besøk i Det hvite hus, men det ble også stilt spørsmål om den omstridte kontakten med russisk etterretning, som tirsdag første til at Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn måte gå.
VG170215 Pressekonferansen ble holdt før møtet mellom de to statslederne, der USAs ambassade til Jerusalem, Israels bosetninger i okkuperte områder og Irans atomprogram som står på hovedagendaen.
SA170215 USAs president Donald Trump ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu « holde igjen litt » i byggingen i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.
FV170215 USAs president Donald Trump møtte pressen i Det hvite hus sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.
DN170215 Trump møtte også Israels statsminister denne dagen.
DN170215 Trump møtte også Israels statsminister denne dagen.
DN170215 USAs president Donald Trump møtte pressen i Det hvite hus sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.
DN170215 Under en pressekonferanse ba USAs president Donald Trump Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å « holde igjen litt » i byggingen i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.
DN170215 USAs president Donald Trump ( t.h ) sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu under pressekonferansen onsdag.
DN170215 Netanyahu hyller Trump ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier det ikke finnes noen større tilhenger av det jødiske folk og den jødiske stat enn president Donald Trump.
DN170215 I desember fordømte FNs sikkerhetsråd Israels bygging av bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden.
DN170215 Den amerikanske presidenten tok imot Israels statsminister i Det hvite hus onsdag.
DN170215 Byrået peker på at kilden, som ikke ønsket å bli navngitt, uttalte seg på et pressemøte som ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Det hvite hus.
DA170215 - Jeg ser gjerne at dere holder igjen litt for en stund når det gjelder bosetninger, sa Donald Trump til Israels statsminister Benjamin Netanyahu da de to møttes i Det hvite hus onsdag kveld norsk tid.
DA170215 Israels statsminister Benjamin Netanyahu er på sitt første besøk til Det hvite hus med Donald Trump som president.
DA170215 USAs president Donald Trump møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu allerede i september, før Trump ble valgt til president.
DA170215 JAFFA ( Dagsavisen ) : Israels konservative ledere har store forventninger til det første toppmøtet med Donald Trump siden maktskiftet i USA.
BT170215 USAs president fikk onsdag besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus.
BT170215 USAs president Donald Trump ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu « holde igjen litt » i byggingen i bosettingene på den okkuperte Vestbredden.
BT170215 Midtøstenforskeren ved Universitetet i Oslo sier til NRK at Trumps uttalelser onsdag var å regne som en nesestyver til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170215 Byrået peker på at kilden, som ikke ønsket å bli navngitt, uttalte seg på et pressemøte som ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Det hvite hus.
AP170215 Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal onsdag besøke Det hvite hus.
AP170215 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte onsdag USAs president Donald Trump i Det hvite hus.
AA170215 Byrået peker på at kilden, som ikke ønsket å bli navngitt, uttalte seg på et pressemøte som ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøker Det hvite hus.
AA170215 Trump fikk onsdag besøk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus.
AA170215 USAs president Donald Trump ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu " holde igjen litt " i byggingen i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.
AA170215 Det var så sent som i desember at FNs sikkerhetsråd fordømte Israels bygging av bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden. ( ©NTB ) ¶
AA170215 Møtet ble arrangert på kort varsel dagen før Israels statsminister Benjamin Netanyahu kommer på besøk til USAs president Donald Trump.
AA170215 | Netanyahu hyller Trump ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier det ikke finnes noen større tilhenger av det jødiske folk og den jødiske stat enn president Donald Trump.
SA170214 Tyskland statsminister Angela Merkel avlyser et møte med den israelske regjeringen, angivelig i protest mot Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger.
AA170214 Trump møter Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Washington onsdag.
AA170213 Tyskland statsminister Angela Merkel avlyser et møte med den israelske regjeringen, angivelig i protest mot Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger.
AA170213 Senest i helgen gikk Israels president Reuven Rivlin ut og advarte om at Israel vil fremstå som en apartheidstat med den nye loven.
AA170213 En israelsk militærdomstol dømte i 1989 Yahya Sinwar til livsvarig fengsel etter å ha funnet ham skyldig i drap på palestinere som var anklaget for å løpe Israels ærend.
AA170212 | Israels president hardt ut mot ny bosettingslov ¶ Israels president Reuven Rivlin frykter at Israel vil fremstå som en apartheidstat med den nye loven som tillater ekspropriering av palestinsk eiendom.
AA170212 ( ©NTB ) ¶ | Israels president hardt ut mot ny bosettingslov ¶
AA170212 Iran, bosetninger og ambassadeflytting ventes å stå på programmet når Israels statsminister Benjamin Netanyahu neste uke møter USAs president Donald Trump.
AA170212 De to har allerede snakket på telefon i en positiv tone, men de siste dagers utvikling med Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger kan legge en demper på stemningen.
AA170212 Ved siden av Baldwin med lys parykk er det et bilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AA170212 Ved siden av Baldwin med lys parykk er det et bilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
DB170211 Haleys uttalelse kom bare dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Trump i Det hvite hus.
DB170211 På side 19 i avisa er et bilde av Baldwin med trutmunn og hentesveis plassert side om side med et bilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170211 Haleys uttalelse kom bare dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Trump i Det hvite hus.
AA170211 Haleys uttalelse kom bare dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Trump i Det hvite hus.
AA170211 Haleys uttalelse kom bare dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Trump i Det hvite hus.
SA170210 | Trump : Israelske bosetninger er ikke bra for freden ¶ Israels utvidelse av bosetningene i de okkuperte, palestinske områdene, er " ikke bra for freden ", sier USAs president Donald Trump i et intervju.
AA170210 | Trump : Israelske bosetninger er ikke bra for freden ¶ Israels utvidelse av bosetningene i de okkuperte, palestinske områdene, er " ikke bra for freden ", sier USAs president Donald Trump i et intervju.
DA170209 Krigene i Syria, Irak, Libya og Jemen fortsetter, men etter Trump-seieren har Israels statsminister Benjamin Netanyahu også søkt å få Iran tilbake på verdens agenda.
BT170209 OMSTRIDT : Israels parlament har vedtatt at regjeringen med tilbakevirkende kraft kan legalisere spredte bosettinger, ulovlig bygget på privat palestinsk jord på den okkuperte Vestbredden.
BT170209 | En hån mot tostatsløsningen ¶ Israels aggressive bosettingspolitikk og Netanyahus unnfallenhet er en trussel mot fred i Midtøsten.
BT170209 Samtidig jobber sterke krefter internt i Israels regjering - en koalisjon av konservative Likud og småpartier på ytre høyre - for total annektering av Vestbredden.
BT170209 Obama-administrasjonen førte en tøff linje mot Israels bosettingspolitikk, men Trumps utsagn under valgkampen kan ha gitt håp om USA som en sterk medspiller.
BT170209 Mot flere advarsler, har Israels nasjonalforsamling Knesset « legalisert » bosettinger på privateid palestinsk land.
BT170209 I forkant frarådet statsminister Benjamin Netanyahu å vedta loven, av hensyn til Israels politiske interesser og risikoen for brudd på Genèvekonvensjonen.
BT170209 At han er villig til å motarbeide Israels interesser av frykt for sitt eget politiske liv, tyder på at han ikke er den lederen landet trenger på veien mot stabilisering.
BT170209 Israels egen regjeringsadvokat nekter å forsvare den.
BT170209 Israels annektering av Vestbredden forblir en trussel mot en fredelig løsning.
AA170209 Her er han i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i januar i år.
BT170208 OMSTRIDT : Israels parlament har vedtatt at regjeringen med tilbakevirkende kraft kan legalisere spredte bosettinger, ulovlig bygget på privat palestinsk jord på den okkuperte Vestbredden.
VG170207 | Trump vil ikke kommentere Israels legalisering av boliger på palestinsk land ¶
VG170207 President Donald Trump har tidligere sagt at han vil kjempe Israels sak.
VG170207 Men presidenten vil ikke si noe Israels ny lov.
VG170207 GODT FORHOLD : USAs president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte i september i fjor.
VG170207 Foto : AP, NTB scanpix ¶ Israels nasjonalforsamling Knesset vedtok mandag en ny lov som « legaliserer » såkalte utposter, mindre israelske bosetninger, som er etablert uten israelske myndigheters godkjenning på Vestbredden.
DN170207 Trump-administrasjonen vil ikke kommentere Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger.
AP170207 David Trump har ikke kommentere Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger i de palestinske, okkuperte områdene.
AA170207 Utenriksminister Børge Brende ( H ) er svært kritisk til Israels forsøk på å legalisere ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden.
AA170207 Han påpeker at denne loven sår alvorlig tvil om Israels erklærte støtte til tostatsløsningen. ( ©NTB ) ¶
DB170206 ¶ Varslet Trump : Israels statsminister Benjamin Netanyahu forteller at israelske myndigheter har varslet ledelsen i Washington, i forbindelse med avstemningen rundt en lov om å legalisere flere tusen boliger på privat, palestinsk land på den okkuperte Vestbredden.
DB170206 Varslet Washington ¶ Israels statsminister Netanyahu var ikke til stede da avstemningen ble holdt, men var på vei hjem fra London etter et møte med Storbritannias statsminister Theresa May.
DB170206 - Avstemningen i kveld er ikke for eller mot bosetterne, men handler om Israels interesser, sa Herzog før de folkevalgte stemte.
AA170206 Saken har versert i domstolene i lang tid, og Israels høyesterett konkluderte i 2014 med at Amona, som er bygget på land eid av palestinere fra byer i området, må tømmes innen 8. februar.
AA170206 | Netanyahu ut mot Iran under London-besøk ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu tok til orde for at flere land bør vedta nye Iran-sanksjoner da han mandag besøkte London.
AA170206 Et tema som Netanyahu helst ønsker å unngå, er Israels klarsignal for bygging av tusenvis av nye boliger i okkuperte områder i Øst-Jerusalem og resten av Vestbredden.
AA170206 | Knesset legaliserer boliger på palestinsk land ¶ Israels nasjonalforsamling Knesset har vedtatt en lov som legaliserer flere tusen boliger på privat, palestinsk land på den okkuperte Vestbredden.
AA170206 - Avstemningen i kveld er ikke for eller mot bosetterne, men handler om Israels interesser, sa Herzog før de folkevalgte stemte.
AA170206 Israels statsminister Netanyahu var ikke til stede da avstemningen ble holdt, men var på vei hjem fra London etter et møte med Storbritannias statsminister Theresa May.
AA170205 | Netanyahu vil diskutere Iran med May ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil vektlegge behovet for en " felles front mot Irans aggresjon " når han mandag møter sin britiske motpart Theresa May.
AA170205 Israels planer om å bygge flere bosetninger på Vestbredden vil trolig også bli et tema.
AP170204 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte daværende presidentkandidat Donald Trump i New York i september.
SA170203 Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
SA170203 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
DB170203 I en pressemelding torsdag kveld lokal tid gir Det hvite hus uttrykk for at de er litt skeptiske til Israels ferske planer.
DB170203 Donald Trump selv har antydet en mykere linje mot bosetningene, mens verdenssamfunnet regner Israels bosetninger på Vestbredden som ulovlige i henhold til folkeretten.
AP170203 Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
AP170203 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
AP170203 * USA avsto fra å stemme og brøt dermed med sin mangeårige praksis med å legge ned veto mot kritikk av Israels bosetningspolitikk i sikkerhetsrådet.
AP170203 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte daværende presidentkandidat Donald Trump i New York i september.
AP170203 Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
AP170203 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
AP170203 * USA avsto fra å stemme og brøt dermed med sin mangeårige praksis med å legge ned veto mot kritikk av Israels bosetningspolitikk i sikkerhetsrådet.
AP170203 Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte daværende presidentkandidat Donald Trump i New York i september.
AA170203 Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
AA170203 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
AA170203 Trump gleder seg for øvrig til å ta imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus 15. februar, sier Spicer.
AA170203 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
DB170202 Blogger, organisasjoner og lignende som var så politisk engasjert på Israels side, at de mente all kritikk av Israel i bunn og grunn er antisemittisme.
AA170202 Saken har versert i domstolene i lang tid, og Israels høyesterett konkluderte i 2014 med at Amona, som er bygget på land eid av palestinere fra byer i området, må tømmes innen 8. februar.
BT170201 Verdenssamfunnet regner Israels bosetninger på Vestbredden som ulovlige i henhold til folkeretten, men Israel er ikke enig i dette.
AP170201 - Vi vil ikke gi oss fordi dette er land som Gud har lovet til Israels folk, sier Mordechai, en av aktivistene, til TV-stasjonen Channel 2.
AP170201 Israels Høyesterett avgjorde imidlertid i 2014 at Amona var blitt bygget på et privat palestinsk landområde og at bosettingen derfor må rives.
AP170201 Verdenssamfunnet regner Israels bosetninger på Vestbredden som ulovlige i henhold til folkeretten, men Israel er ikke enig i dette.
VG170131 | Israel forsøker å trappe ned krangelen med Mexico om grensemur ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu toner ned krangelen med Mexico etter å ha sagt at Donald Trumps grensemur-planer er en god idé.
VG170131 Prøver å roe ned ¶ Israels president Reuven Rivlin snakket tidligere tirsdag med Peña, i et forsøk på å roe ned situasjonen.
VG170131 Mexico har krevd at Israel må unnskylde seg etter at Netanyahu i forrige uke, i en uttalelse for å støtte Trumps foreslåtte murbygging langs grensen mot Mexico, sa at en tilsvarende mur langs Israels grense mot Egypt har vært en stor suksess.
VG170131 GODT FORHOLD : USAs president Donald Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte i september.
DN170131 USA har bedt om møtet etter at Israels FN-ambassadør ba Sikkerhetsrådet om å foreta seg noe.
DN170131 Også Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bekreftet prøveoppskytingen og sier den er et åpenbart brudd på FNs regler.
DB170131 Europas tredje største pensjonsfond, PFZW, besluttet i 2014 å trekke alle investeringer ut av Israels fem største banker, fordi de finansierer bosetninger og har filialer på Vestbredden.
AP170131 USA har bedt om møtet etter at Israels FN-ambassadør ba Sikkerhetsrådet om å foreta seg noe.
AP170131 Også Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bekreftet prøveoppskytingen og sier den er et åpenbart brudd på FNs regler.
DN170129 | Netanyahu ber Trump holde Jerusalem-løftet ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber USAs president Donald Trump om å holde valgkampløftet sitt om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.
DN170129 I strid med USAs tidligere standpunkt, har Trump lovet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte ambassaden dit - noe som politisk uholdbart for palestinerne som ser Øst-Jerusalem som hovedstad i deres framtidige stat.
DN170129 Dette av frykt for at det vil bli sett på som en anerkjennelse av Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden og annektering av Jerusalem.
DN170129 Israels statsminister Benjamin Netanyahu minner USAs president Donald Trump på valgkampløftet om å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.
DN170129 Netanyahu skriver på Twitter at Israels mur ved grensen til Egypt har stanset en flom av afrikanske migranter.
DN170129 Jeg bygde en mur langs Israels grense i sør, og den stanset ulovlig immigrasjon.
DN170129 Foto : AP / Tsafrir Abayov / NTB scanpix ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han synes Donald Trumps planer om å bygge en grensemur mot Mexico, er en god idé.
DN170129 Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170126 Søndag sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han opphever alle restriksjoner mot å utvide bosetningene i Øst-Jerusalem.
DB170124 Nå er han og hans « Israel-hær », bestående av generaler, milliardærer og andre forretningsmenn klare til å sende verbale granater mot alle Israels kritikere.
DB170124 En slik annektering ønsker også Israels høyreside.
DB170124 ISRAELS STATSMINISTER Benjamin Netanyahu hadde trolig en av sine beste politiske dager under regjeringskonferansen søndag, den første i det mange israelere håper skal bli « den nye tid », med betingelsesløs amerikansk støtte til alt den jødiske staten foretar seg.
BT170124 Trump har erklært seg en støttespiller av Israels president Benjamin Netanyahu, som kommer på besøk til Washington neste måned.
AP170124 Søndag sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han opphever alle restriksjoner mot å utvide bosetningene i Øst-Jerusalem.
AP170124 FOTO : RONEN ZVULUN / Reuters ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at han opphever alle restriksjoner på å utvide bosetningene i Øst-Jerusalem.
AP170124 - Spenningen vil øke, og det er også Israels problem.
AP170124 - Det er Israels hodepine.
AP170123 Trump ringte søndag Israels statsminister og inviterte ham til Washington i februar.
AP170123 Inviterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu til Det hvite hus.
SA170122 Israels nasjonalistiske høyreside har derfor ikke lagt skjul på at de vil presse på for en mer aggressiv linje når det gjelder å innlemme deler av den palestinske Vestbredden i Israel.
AP170122 Netanyahu tar opp saken med Trump i dag ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu planlegger å ringe president Donald Trump i løpet av søndagen for å gratulere med innsettelsen.
AP170118 Dette har jeg også sagt direkte til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, sa Obama.
FV170115 « Ubrukelig » ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømte konferansen som « rigget » mot Israel.
FV170115 FOTO : Alex Brandon / AP / NTB scanpix Israelskvennlige demonstranter utenfor Israels ambassade i Paris i forbindelse med fredskonferansen for Midtøsten i samme by søndag.
FV170115 Israels ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden er et alvorlig hinder for dette, mener han.
DN170115 Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
AP170115 « Ubrukelig » ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fordømt konferansen som « rigget » mot Israel.
AP170115 Israelskvennlige demonstranter utenfor Israels ambassade i Paris i forbindelse med fredskonferansen for Midtøsten i samme by søndag.
AP170115 Israels ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden er et alvorlig hinder for dette, mener han.
DN170113 Jerusalem er ikke internasjonalt anerkjent som Israels hovedstad.
DN170113 Israels statsminister Benjamin Netanyahu latterliggjør møtet som en siste « krampetrekning » fra fortiden før en ny tid gjør seg gjeldende.
AP170112 USA brøt sin langvarige praksis med å legge ned veto i Israels favør : Derfor gjør FN-sensasjonen lille julaften Israel rasende ¶
AP170109 Nå hevder israelske medier at politiet er i besittelse av lydopptak av Netanyahu som inngår en avtale med Noni Mozes, eieren av Yedioth Ahronoth, en av Israels største aviser.
AP170109 Gratisavisen Israel Hayom har siden avisen ble lansert i 2007 blitt Israels mest leste avis og utgjorde dermed en trussel for den tidligere markedslederen Yedioth Ahronoth.
AP170109 FOTO : ABIR SULTAN / AP / NTB Scanpix ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir allerede politietterforsket for å ha mottatt dyre gaver fra blant annet en Hollywood-produsent.
AP170109 Benjamin Netanyahu skal ha inngått en lyssky avtale med eieren av en av Israels største aviser.
AP170109 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har vært inne til politiavhør to ganger for å svare på anklager om mulig korrupsjon.
AP170109 Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte søndag åstedet for lastebilangrepet mot israelske soldater i Jerusalem tidligere på dagen.
AP170109 Nå hevder israelske medier at politiet er i besittelse av lydopptak av Netanyahu som inngår en avtale med Noni Mozes, eieren av Yedioth Ahronoth, en av Israels største aviser.
AP170109 Gratisavisen Israel Hayom har siden avisen ble lansert i 2007 blitt Israels mest leste avis og utgjorde dermed en trussel for den tidligere markedslederen Yedioth Ahronoth.
AP170109 FOTO : ABIR SULTAN / AP / NTB Scanpix ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir allerede politietterforsket for å ha mottatt dyre gaver fra blant annet en Hollywood-produsent.
AP170109 Benjamin Netanyahu skal ha inngått en lyssky avtale med eieren av en av Israels største aviser.
AP170109 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har vært inne til politiavhør to ganger for å svare på anklager om mulig korrupsjon.
FV170108 Foto : AP / NTB scanpix Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener en IS-sympatisør utførte angrepet mot en gruppe soldater i Jerusalem søndag.
AP170108 Jerusalems borgermester, Nir Barkat, uttalte søndag til pressen at det « ikke finnes grenser for terroristenes grusomheter, som er villige til å bruke alle mulige midler for å drepe jøder og å ødelegge hverdagsrutinene i Israels hovedstad.
AP170108 Israels pressetalsmann til utenlandsk presse sier at dette kan være « et mulig terrorangrep ».
AP170108 Jerusalems borgermester, Nir Barkat, uttalte søndag til pressen at det « ikke finnes grenser for terroristenes grusomheter, som er villige til å bruke alle mulige midler for å drepe jøder og å ødelegge hverdagsrutinene i Israels hovedstad.
AP170108 Israels pressetalsmann til utenlandsk presse sier at dette kan være « et mulig terrorangrep ».
AP170106 | Netanyahu i fem timers politiavhør om dyre gaver fra rike venner ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu må besvare spørsmål om kostbare gaver som sigarer og champagne.
AP170106 Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener han er utsatt for en politisk heksejakt.
VG170104 Netanyahu : - Drapsdømt soldat må benådes ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu og flere andre israelske politikere mener soldaten bør benådes.
VG170104 Flere av dem truet med å drepe Israels forsvarssjef, Gadi Eizenkot.
VG170104 Israels tidligere statsminister Yitzhak Rabin ble drept av en jødisk ekstremist i 1995 etter å ha inngått Oslo-avtalen med palestinerne.
FV170104 Flere av dem truet med å drepe Israels forsvarssjef, Gadi Eizenkot.
FV170104 Israels tidligere statsminister Yitzhak Rabin ble drept av en jødisk ekstremist i 1995 etter å ha inngått Oslo-avtalen med palestinerne.
DB170104 På den andre siden har Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman erklært at han er uenig i rettens konklusjon.
AP170104 Saken fikk en ny utvikling onsdag kveld da det ble kjent at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har engasjert seg og bedt om at den drapsdømte soldaten blir benådet.
AP170104 I regnværet hadde over flere hundre demonstranter møtt opp med budskap som : « Israels folk svikter ikke en soldat på slagmarken » og « En soldat som er sendt på slagmarken, kan ikke være en morder.
AP170103 Den er den første FN-resolusjonen siden 1979 som fordømmer Israels bosetningspolitikk, noe som i hovedsak skyldes at USA tidligere har nedlagt veto mot tidligere resolusjonsforslag.
AP170103 Israels myndigheter reagerte med raseri : ¶
AP170103 Den er den første FN-resolusjonen siden 1979 som fordømmer Israels bosetningspolitikk, noe som i hovedsak skyldes at USA tidligere har nedlagt veto mot tidligere resolusjonsforslag.
AP170103 Israels myndigheter reagerte med raseri : ¶
BT170102 « SKAMMELIG » : Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller fredagens vedtak i FNs sikkerhetsråd for skammelig.
BT170102 USA avsto fra å stemme og brøt dermed med sin mangeårige praksis med å legge ned veto i Sikkerhetsrådet i Israels favør.
BT170102 Ifølge Haaretz sa Netanyahu også at Israels forhold til FN vil bli gjennomgått.
BT170102 IKKE BESTEVENNER : USAs statsminister Barack Obama i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i september.
BT170102 FNs sikkerhetsråds krav om full byggestans i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden er skammelig, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
BT170102 USAs utenriksminister John Kerry understreker USAs tette bånd med Israel samtidig som han advarer om at Israels fremtid som et demokrati, står på spill.
BT170102 USA avsto fra å legge ned veto i FNs sikkerhetsråd mot resolusjonen som fordømmer Israels ulovlige bosettinger på den okkuperte Vestbredden.
BT170102 Kerry kritiserte Israels bosettingspolitikk, og sa at nye bosettinger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem er på vei til å føre til en « irreversibel enstatsløsning ».
BT170102 Kerry avviste begrunnelsen om at politikken skal bidra til å bedre Israels sikkerhet.
BT170102 Det er det vi står opp for : Israels fremtid som en jødisk og en demokratisk stat, som lever side om side med naboene sine i fred og i sikkerhet, sa Kerry.
BT170102 - Bosetternes dagsorden avgjør Israels fremtid, sa Kerry.
BT170102 Israels statsminister Benjamin Netanyahu har blant annet anklaget amerikanerne for å stå i ledtog med palestinerne og for å ha bidratt til å utforme resolusjonen.
BT170102 Israels sikkerhet ¶
BT170102 | Israel skal ha kalt FN-resolusjon for « krigserklæring » ¶ Israels statsminister Benjamin Netanyahu ringte personlig til New Zealands statsminister Murray McCully for å advare om at FN-resolusjonen som landet fremmet var en « krigserklæring ».
BT170102 IKKE FORNØYD : Israels statsminister Benjamin Netanyahu er ikke fornøyd med FNs resolusjon om landets bosetninger.
BT170102 | Okkupantens høye spill ¶ Israels regjering er i ferd med å undergrave tostatsløsningen fullstendig, med god hjelp fra USAs neste president.
BT170102 Men bosettingene er og blir Israels problem.
BT170102 Hans udiplomatiske oppførsel tjener ikke Israels interesser.
BT170102 Hans udiplomatiske oppførsel tjener ikke Israels interesser, mener BT.
BT170102 Han advarte om at Israels offensive bosettingspolitikk setter tostatsløsningen i fare, og at USA ikke lenger kan støtte en høyreorientert agenda.
BT170102 Dette har fått Israels regjering til å gå i svart.
BT170102 At Israels regjering legger hele sitt fremtidshåp i fanget på en slik politiker, er direkte uansvarlig.
AP170102 Netanyahu mottok nærmere 350.000 kroner fra Mimran i 2001, angivelig øremerket en kampanje for å fremme Israels interesser i utlandet. ( ©NTB ) ¶
AP170102 Jerusalem ( NTB-AFP ) : Israels statsminister Benjamin Netanyahu ble mandag avhørt av politiet i en korrupsjonssak, men bedyrer sin uskyld.
DB170101 Trump har også kritisert og hånet FNs Sikkherhetsråd etter at det lille julaften ble vedtatt en resolusjon som fordømmer Israels bosetninger på den okkuperte Vestbredden.
DB170101 Israels statminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at en av de drepte er en israelsk kvinne.
AP170101 Obamas USA har nå demonstrert sin avmakt, mens Israels statsminister står som seierherre etter julehelgens diplomatiske slagsmål.
AP161225 Vedtaket førte til hissige utbrudd fra israelske politikere og republikanere i USA, og Israels statsminister har kalt tilbake de israelske ambassadørene til New Zealand og Senegal.
AP161225 USA er tradisjonelt Israels beste venn i FN.
AP161225 Mange argumenterer nå med at vedtaket i FN, som palestinske interesser har ønsket seg i flere tiår, vil oppfattes som en belønning for palestinske terrorangrep mot Israels befolkning. 2.
AP161225 Lederartikkel i Aftenposten fra 2015 : Bosettingene er ikke i Israels interesse ¶
AP161225 De siste årene har det imidlertid vært knute på tråden mellom Israels statsminister Netanyahu og USAs president Barack Obama.
AP161225 - USA markerer seg mot Israels politikk.
AP161225 Israels statsminister Benjamin Netanyahu i regjeringsmøte søndag 1. juledag.
AP161225 Vedtaket førte til hissige utbrudd fra israelske politikere og republikanere i USA, og Israels statsminister har kalt tilbake de israelske ambassadørene til New Zealand og Senegal.
AP161225 USA er tradisjonelt Israels beste venn i FN.
AP161225 Mange argumenterer nå med at vedtaket i FN, som palestinske interesser har ønsket seg i flere tiår, vil oppfattes som en belønning for palestinske terrorangrep mot Israels befolkning. 2.
AP161225 Lederartikkel i Aftenposten fra 2015 : Bosettingene er ikke i Israels interesse ¶
AP161225 De siste årene har det imidlertid vært knute på tråden mellom Israels statsminister Netanyahu og USAs president Barack Obama.
AP161225 - USA markerer seg mot Israels politikk.
AP161225 Israels statsminister Benjamin Netanyahu i regjeringsmøte søndag 1. juledag.
AP161116 Etter valget var Egypts Abdel Fattah el-Sisi den første som tilfeldigvis slapp gjennom etterfulgt av Israels Benjamin Netanyahu.
AP160630 I løpet av det siste året har Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Putin møttes fire ganger.
DB160625 EU er Israels største handelspartner.
AP160608 Mandag kom også den finske utenriksministeren, Ungarns viseutenriksminister og Israels statsminister Benjamin Netanyahu på Moskva-besøk.
AP160608 Besøk nr 2 : Israels statsminister Benjamin Netanyau på Moskva-besøk hos president Vladimir Putin.
DB160531 « Ekstremister har tatt over Israel, » sa Ya'alon, som selv ikke akkurat tilhører Israels moderate fløy.
DB160531 Det samme er ikke tilfelle når det gjelder forholdet mellom Barack Obama og Israels statsminister.
AP160511 - Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt gitt muligheten i Israels største klubb.
AP160504 Å oppfordre til boikott som et fredelig virkemiddel i kampen mot Israels bosettingspolitikk og fengsling av palestinske barn, er ikke jødehat. 3rd-party-bio ¶
AP160504 Til neste år har Israels okkupasjon av Palestina vart i 50 år.
AP160504 Kritikk av staten Israels brutale militærokkupasjon og undertrykking av palestinernes rettigheter er ikke det samme som jødehat.
AP160504 Deres forbrytelse var å gå inn på et supermarked iført T-skjorter trykket med ordene « Lenge leve Palestina - Boikott Israel », mens de delte ut løpesedler med beskjeden « Handel med israelske varer legitimerer Israels forbrytelser i Gaza ».
AP160504 Den britiske regjeringen har i et forsøk på å skjerme Israel fra kritikk, foreslått å gjøre det ulovlig for offentlige institusjoner å boikotte og deinvestere i selskaper som er involvert i Israels undertrykkelse av palestinere.
AP160504 De som roper høyest om jødehat og antisemittisme i denne sammenhengen, går rett i fella og blander sammen kritikk av Israels okkupasjon med religion og stempler alt som et angrep på jøder.
AP160504 mai-toget med plakater som viste støtte til palestinernes kamp for frihet mot Israels okkupasjon.
AP160418 Avskjeden skjer etter avsløringer om hva boligministeren sa om Israels behandling av palestinere i 2009.
AP160415 - Vi er nødt til å innse at Netanyahu ( Israels statsminister, journ.anm. ) ikke alltid har rett, sa han.
SA160404 Videoen viser at tre ambulanser fra Israels Røde Davidsstjerne er ankommet, og vi ser at all oppmerksomhet konsentrerer seg om den lett skadde, israelske soldaten.
SA160404 Samtidig høster drapsmannen økende støtte i Israels politiske miljø og blant befolkningen for øvrig.
SA160404 Gjennom årtier har IDF praktisert ulike former for utenomrettslige henrettelser, til dels på ordre fra Israels lederskap og til dels ved mer spontane drap, som nå i Hebron.
SA160404 Drapsmannen høster økende støtte i Israels politiske miljø og blant befolkningen for øvrig.
AP160311 Om Benjamin NetanyahuPå et møte oppfattet Obama det som at Israels Netanyahu nedlatende belærte ham om farene i regionen, og han brøt inn : ¶
AP160311 Israels Benjamin Netanyahu og USAs Barack Obama har ikke hatt et hjertelig forhold.
AP160310 Israels utenriksdepartement reagerte med kraftig fordømmelse.
AP160222 Israels forsvarsminister Moshe Yaalon tror ikke den russisk-amerikanske avtalen om våpenstillstand i Syria kommer til å la seg gjennomføre.
AP160201 Forrige uke sa FN-sjefen at det er « i den menneskelige natur » å stå imot okkupasjon, at han kunne forstå at særlig unge palestinere mister håpet og at de var sinte for Israels « kvelende okkupasjon ».
AP160201 FN-sjef Ban Ki-moon og Israels statsminister Benjamin Netanyahu fremstår ikke som nære allierte.
AP160201 - Palestinsk provokasjonsmaskin ¶ Israels FN-ambassadør Danny Danon har allerede rykket ut mot Bans siste utspill.
AP160201 - Jeg vil alltid stå opp mot dem som utfordrer Israels rett til å eksistere, akkurat som jeg også vil forsvare palestinernes rett til en egen stat, fremholder Ban i The New York Times.
BT160123 MINNEKONSERT : Fra minnekonserten i Korskirken til de 551 barna som ble drept i Israels angrep på Gaza sommeren 2014.
AP160116 Israels statsminister Benjamin Netanyhu har argumentert mot atomavtalen, som han mener setter Israels sikkerhet i fare.
AP160116 Israel : Iran ønsker atomvåpen ¶ Israels statsminister, Benjamin Nethanyahu, mener at Iran fortsatt ønsker å utvikle atomvåpen til militært bruk, selv om landet har overholdt atomavtalen.
AP160116 Israels statsminister Benjamin Netanyhu har argumentert mot atomavtalen, som han mener setter Israels sikkerhet i fare.
AP160111 IDE Technologies ¶ 15 kilometer utenfor Israels tettest befolkede by, Tel Aviv ved Middelhavet, ligger verdens største vannverk.
DB160106 januar 2015 viser Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Malis president Ibrahim Boubacar Keita, Frankrikes president Francois Hollande, den tyske kanseller Angela Merkel, EU-president Donald Tusk and den palestinske presidenten Mahmud Abbas.
DB160106> januar 2015 viser Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Malis president Ibrahim Boubacar Keita, Frankrikes president Francois Hollande, den tyske kanseller Angela Merkel, EU-president Donald Tusk and den palestinske presidenten Mahmud Abbas.