DN171022 Supertyfonen Lan beskrives som svært stor og kraftig av det meteorologiske instituttet i landet.
DN171022 Flere japanere valgte å forhåndsstemme for ikke å risikere å bli hindret av supertyfonen Lan, som beskrives som svært stor og kraftig av det meteorologiske instituttet i landet.
AP171021https://www.aftenposten.no/verden/i/4n7JG/Tyfonen-Lan-rammer-Japan-i-valginnspurten Supertyfonen Lan beskrives som svært stor og kraftig av det meteorologiske instituttet i landet.
AP171021https://www.aftenposten.no/osloby/i/E0aW3/Ansatte-far-ikke-lenger-drive-privat-praksis-i-universitetets-lokaler Ved klinikkene har sisteårsstudenter i psykologi i 42 år fått praksis i behandling, veiledet av ansatte ved instituttet .
AP171021https://www.aftenposten.no/osloby/i/E0aW3/Ansatte-far-ikke-lenger-drive-privat-praksis-i-universitetets-lokaler Utbredt praksis ved instituttet
AP171021https://www.aftenposten.no/osloby/i/E0aW3/Ansatte-far-ikke-lenger-drive-privat-praksis-i-universitetets-lokaler Flere andre ved instituttet driver eller har drevet virksomhet i instituttets lokaler.
AP171021https://www.aftenposten.no/osloby/i/E0aW3/Ansatte-far-ikke-lenger-drive-privat-praksis-i-universitetets-lokaler oktober stengte universitetsledelsen på dagen klinikkene ved instituttet .
DA171019 - Seksuell trakassering, misbruk og mobbing er under alle omstendigheter uakseptabelt, uttaler instituttet .
DA171019 - De alvorlige og utbredte beskyldningene om Harvey Weinsteins forferdelige oppførsel er stikk i strid med BFIs verdier, heter det i en uttalelse fra instituttet .
DB171018 Det sier Dan Hasson, stress- og arbeidsmiljøforsker ved blant annet Mayo Clinic og Karoliska Instituttet .
DB171016 Forskerkollega ved instituttet , Ingunn Kathrine Wehus, er også entusiastisk etter funnet.
AP171014https://www.aftenposten.no/osloby/i/6pn3z/Psykologikonflikten-Klinikkene-vedtatt-flyttet-av-universitetsledelsen Det har en stund stormet på Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo fordi universitetsledelsen ønsker å flytte internklinikkene, som instituttet har hatt i sine lokaler i 42 år, ut til en helseinstitusjon.
AP171014https://www.aftenposten.no/norge/i/doR8X/Lordag-er-Ophelia-en-tropisk-kategori-3-orkan-Til-uken-treffer-restene-norskekysten Folk oppfordres til å være ekstremt forsiktige og ta nødvendige forholdsregler, skriver det irske meteorologiske instituttet .
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/Go7W4/Farre-tror-Trump-er-intelligent-55-prosent-mener-han-er-uskikket-som-president Ifølge en fersk meningsmåling fra det velrenommerte instituttet Quinnipiac har andelen amerikanske velgere som tror Trump er intelligent, falt tydelig siden han ble valgt.
VG171011 Han var forskningssjef ved instituttet for markedsføring og handel ved Universität St.
DB171011 Vi mener utdanningstilbudet vil svekkes dersom klinikken flyttes fra instituttet og blir innlemmet i Spesialisthelsetjenesten.
DB171011 I forkant av stengingen, har det foregått en lang og opphetet debatt om klinikken skal flyttes fra instituttet .
DB171011 Dagbladet har vært i kontakt med professor Jon Trygve Monsen ved Psykologisk institutt, som sier at de ansatte på instituttet ikke vil uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.
DB171011 Kritikken er drepende, spesielt i lys av at Statens strålevern har hatt skjerpet tilsyn med instituttet på grunn av dårlig sikkerhet, uttaler han i en artikkel på Bellonas nettsted.
DB171011 Blant annet anbefaler gruppen å ytterligere utvikle og forsterke sikkerhetskulturen ved instituttet , at rolle- og ansvarsforhold blant dem som jobber med driften av reaktoren blir tydeligere, og at det oppnevnes en person med særskilt ansvar for å overvåke stråling.
AP171011https://www.aftenposten.no/osloby/i/BAP0Q/-Institutt-drev-klinikk-i-42-ar--ble-stengt-pa-dagen Kritikerne har ment at instituttet med grepet ønsker å prioritere forskning over klinisk utdannelse av psykologer.
AP171011https://www.aftenposten.no/osloby/i/BAP0Q/-Institutt-drev-klinikk-i-42-ar--ble-stengt-pa-dagen Helt uavhengig av stengningen nå, skulle saken egentlig vært behandlet av styret ved instituttet i høst.
AA171011 Kritikken er drepende, spesielt i lys av at Statens strålevern har hatt skjerpet tilsyn med instituttet på grunn av dårlig sikkerhet, uttaler han i en artikkel på Bellonas nettsted.
AA171011 Blant annet anbefaler gruppen å ytterligere utvikle og forsterke sikkerhetskulturen ved instituttet , at rolle- og ansvarsforhold blant dem som jobber med driften av reaktoren blir tydeligere, og at det oppnevnes en person med særskilt ansvar for å overvåke stråling.
AP171010https://www.aftenposten.no/verden/i/0PwmA/De-holder-pusten-for-skjebnemotet-om-losrivelse-En-stor-andel-av-Catalonias-innbyggere-vil-forbli-en-del-av-Spania Så hvor mange vil egentlig ha uavhengighet ? Instituttet Centre d'Estudis d'Opinió har over en lang periode gjennomført jevnlige spørreundersøkelser i Catalonia.
AP171010https://www.aftenposten.no/verden/i/0PwmA/De-holder-pusten-for-skjebnemotet-om-losrivelse-En-stor-andel-av-Catalonias-innbyggere-vil-forbli-en-del-av-Spania På et direkte ja eller nei-spørsmål om de er for uavhengighet eller ikke, svarte 41 prosent ja på den siste målingen til instituttet , mens 49 prosent svarte nei.
AP171010https://www.aftenposten.no/verden/i/0PwmA/De-er-bekymret-for-planer-om-losrivelse-En-stor-andel-av-Catalonias-innbyggere-vil-forbli-en-del-av-Spania Så hvor mange vil egentlig ha uavhengighet ? Instituttet Centre d'Estudis d'Opinió har over en lang periode gjennomført jevnlige spørreundersøkelser i Catalonia.
AP171010https://www.aftenposten.no/verden/i/0PwmA/De-er-bekymret-for-planer-om-losrivelse-En-stor-andel-av-Catalonias-innbyggere-vil-forbli-en-del-av-Spania På et direkte ja eller nei-spørsmål om de er for uavhengighet eller ikke, svarte 41 prosent ja på den siste målingen til instituttet , mens 49 prosent svarte nei.
DB171009 Det amerikanske meteorologiske instituttet har utstedet en rødt-flagg-advarsel for San Francisco-området på grunn av overhengende skogbrannfare, med tørr luft kombinert med sterk vind.
AP171007https://www.aftenposten.no/verden/i/k2qxj/Kim-Wall-saken-Flere-kroppsdeler-funnet Politiet ville ikke si noe om hva slags funn som er gjort, men avisen Ekstra Bladet kunne fortelle at funnet ble fraktet til det rettsmedisinske instituttet i København.
AP171007https://www.aftenposten.no/verden/i/k2qxj/Kim-Wall-saken-Flere-kroppsdeler-funnet Bårebilen skal ha kjørt fra kaia og til det rettsmedisinske instituttet i København.
AA171007 Hvor går veien for dette ( i NTNU målestokk ) lille instituttet ?
AA171007 For Handelshøyskolen er det her tre scenarioer : Scenario 1 : Dersom instituttet skal utvikles videre som integrert handelshøyskole og tilfredsstille de internasjonale akkrediteringskravene, må den akademiske aktiviteten økes vesentlig og breddekompetansen ivaretas.
AA171007 Dette peker i retning av Scenario 2 : Instituttet forlater statusen som en integrert og komplett handelshøyskole og etableres som Institutt for regnskap, finans og økonomistyring.
AP171006https://www.aftenposten.no/verden/i/o4JvR/Dansk-politi-har-gjort-funn-i-Kim-Wall-sok Politiet vil ikke si noe om hva slags funn som er gjort, men ifølge avisen Ekstra Bladet er funnet fraktet til det rettsmedisinske instituttet i København.
AP171006https://www.aftenposten.no/verden/i/o4JvR/Dansk-politi-har-gjort-funn-i-Kim-Wall-sok Bårebilen skal ha kjørt fra kaia og til det rettsmedisinske instituttet i København.
AA171006 Politiet vil ikke si noe om hva slags funn som er gjort, men ifølge avisen Ekstra Bladet er funnet fraktet til det rettsmedisinske instituttet i København.
AA171006 Bårebilen skal ha kjørt fra kaia og til det rettsmedisinske instituttet i København.
DB171003 Blant velgerne var 49,4 prosent mot uavhengighet og 41,1 prosent for, viste siste meningsmåling som ble foretatt i juli av instituttet CEO, som ligger under La Generalitat.
VG170929 Sjekk været på pent.no ¶ iPhone/iPad, Android ¶... eller sjekk pent.no ¶ Instituttet har sendt ut OBS-varsel om kraftig vind flere på Vestlandet.
AA170928 Det gjelder både sommertemperaturene generelt, og hetebølgen kalt « Lucifer », sier forskeren Geert Jan van Oldenborgh ved det meteorologiske instituttet i Nederland.
VG170925 Når man går tilbake til 2009, derimot, har CDU bare mistet 0,8 poenger, sier valgforsker Matthias Jung ved instituttet Forschungsgruppe Wahlen.
AP170922https://www.aftenposten.no/verden/i/gbqPL/Forskerne-bloffet-russere-i-et-eksperiment-Resultatet-avslorer-mye-om-Putin-og-russerne Da det uavhengige instituttet Levada skulle gjennomføre sin månedlige meningsmåling, valgte forskerne å bløffe deltagerne : Inn i undersøkelsen havnet et lurespørsmål om en helt fiktiv presidentkandidat.
AP170922https://www.aftenposten.no/verden/i/MOQRm/Nok-en-massegrav-funnet-i-Bosnia Siden den gang har man funnet levningene av over 25.000 ofre i hundrevis av massegraver, ifølge Det bosniske instituttet .
VG170921 Ifølge arbeidsavtalen mellom instituttet og professoren, som NRK har fått tilgang til, står det skrevet : ¶
DB170921 I Mexico jobber Volden blant annet på Det nasjonale instituttet for nødoperasjoner og som professor i medisin, han holder seminarer om hvordan forholde seg ved jordskjelv, vulkanutbrudd, epidemier og ved kidnappinger i Mexico.
DA170921 UiS har bestemt at professoren ikke skal undervise i studieåret 2017/2018, men det kan bli aktuelt at han underviser « mer enn normalt i fremtidige studieår », heter det i arbeidsavtalen mellom instituttet og professoren, som NRK har fått tilgang til.
AA170921 UiS har bestemt at professoren ikke skal undervise i studieåret 2017/2018, men det kan bli aktuelt at han underviser « mer enn normalt i fremtidige studieår », heter det i arbeidsavtalen mellom instituttet og professoren, som NRK har fått tilgang til.
AA170921 I Nord-Norge er jevnt over lite lus på villaksen, opplyser instituttet . ( ©NTB ) ¶
DB170920 I et intervju med avisa The Guardian understreker Dr Christopher Murray, leder for instituttet bak undersøkelsen, at de usunne matvanene er et globalt kjempeproblem.
DB170919 I april gikk det medisinske instituttet underlagt Frankrikes romprogram ut med en stillingsannonse hvor de søkte etter frivillige som var villige til å tilbringe 60 dager liggende rett ut på ryggen, for å kunne måle innvirkningen mikrogravitet, en form for « virtuell » vektløshet, har på kroppen.
DB170919 I verste fall kan det komme 40 centimeter hvit nedbør, sier meteorolog Ingrid Bentsen, som varsler været fra instituttet i Oslo.
AP170919https://www.aftenposten.no/norge/i/p3Ro1/Varsler-10-til-20-centimeter-sno-i-indre-strok Instituttet sendte ut obsvarsel om snøfallet mandag kveld, melder Adresseavisen.
AA170919 Instituttet sendte ut obsvarsel om snøfallet mandag kveld.
NL170918 På havbunnen mellom Svalbard og Grønland har forskere fra Alfred Wegner Instituttet ( AWI ) i Tyskland registrert en stor økning av plast på havdypet, fra 1600 plastbiter i 2002 til 8000 i 2014.
DB170913 Per var en av dem som videreutviklet dette instituttet og gjorde allmennmedisin til et ordentlig forskningsfelt og universitetsfag i Norge, på begynnelsen av 90-tallet.
DA170910 Instituttet ble grunnlagt av Stein Rokkan, en av norsk akademias største internasjonale superstjerner.
DN170908 Han er sjef for det europeiske instituttet til London School of Economics.
AP170908https://www.aftenposten.no/verden/i/VEXzW/Hundretusener-rommer-fra-Irma Ifølge det franske meteorologiske instituttet vil Jose dreie nordover og gå ut over åpent hav, skriver NTB.
AP170908https://www.aftenposten.no/verden/i/VEXzW/Hundretusener-rommer-Florida-for-Irma-treffer-USA Ifølge det franske meteorologiske instituttet vil Jose dreie nordover og gå ut over åpent hav, skriver NTB.
DB170907 Ifølge det franske meteorologiske instituttet vil « Jose » dreie nordover og passere flere hundre kilometer nordøst for Saint Martin.
DB170907 Ole Jan Myhre ved Norner arbeider ved det plast-tekniske instituttet Norner i Stathelle.
AA170907 Ifølge det franske meteorologiske instituttet vil Jose dreie nordover og passere flere hundre kilometer nordøst for St.-Martin.
AA170907 Vindstyrken har ligget på minst 82 meter per sekund i over 33 timer, ifølge det meteorologiske instituttet i Frankrike.
AA170907 Vindstyrken har ligget på minst 82 meter per sekund i over 33 timer, ifølge det meteorologiske instituttet i Frankrike.
AP170904https://www.aftenposten.no/verden/i/mJVk4/Disse-tonnene-er-Kinas-viktigste-vapen-for-a-stagge-Nord-Korea-Men-tor-kineserne-a-bruke-dem - USA har også en rolle å spille, og de kan ikke bare legge press på Kina, sier Ruan Zongze, en tidligere diplomat som nå jobber ved det statlige instituttet for internasjonale studier, til Newsweek.
VG170902 Dette var første størjefangst av betydning på over 30 år, skriver instituttet på sine nettsider.
DB170902 Instituttet leverer daglig fram mot valget prognoser som viser hvem som har størst sannsynlighet for å bli statsminister av Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.
DA170901 Khan har fra før en telefonintervjuerjobb på meningsmålingsinstituttet Ipsos, og har nå fått to jobber til på instituttet som han skal sjonglere denne høsten.
DB170828 Det spanske meteorologiske instituttet AEMET opplyser at det er møtet mellom kald og varm luft som skaper værforholdene som nå råder på spanskekysten.
DB170828 Ifølge det amerikanske meteorologiske instituttet ( NWS ) har hele 635 mm regn falt over millionbyen Houston det siste døgnet, og mer er på vei.
DB170827 Ifølge det amerikanske meteorologiske instituttet ( NWS ) har hele 635 mm regn falt over millionbyen Houston det siste døgnet, og mer er på vei.
DB170827 ( Dagbladet ) : Nedbøren som følger orkanen « Harvey », har påført Texas og særlig området rundt Houston det NWS ( det amerikanske meteorologiske instituttet ) kaller « en katastrofal flom » av historiske dimensjoner.
VG170825 Dette var første størjefangst av betydning på over 30 år, skriver instituttet på sine nettsider.
DB170824 Hvert av utslippene har utløst en energi tilsvarende opp mot 240 Hiroshima-bomber, forteller hovedforfatter Aslak Grinsted ved S enter for is og klima ved Niels Bohr Instituttet ved Universitetet i København ti l universitetets nettsider.
DB170824 Grinsted ved Niels Bohr Instituttet sier de har laget modellen basert på hvordan innsjøen har oppført seg historisk.
VG170820 Ifølge The Sydney Morning Harald reiste Julians far, Andrew Cadman, fra Australia til Barcelona lørdag, og skal ha dratt rett til det rettsmedisinske instituttet der alle ofrene etter terrorangrepet på La Rambla blir identifisert.
DB170820 Plastekspert Ole Jan Myhre i det plast-tekniske instituttet Norner i Stathelle reagerer sterkt på Mattilsynets advarsel mot å gjenbruke plastemballasje.
DN170815 Årets arbeidslivsbarometer er utarbeidet av instituttet ved Høyskolen i Oslo og Akershus på oppdrag fra Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.
DB170815 Utgangspunktet er en rapport fra Det internasjonale instituttet for strategiske studerer ( IISS ) som er referert i New York Times.
AA170815 juni, gjennomførte det tyske føderate instituttet for risikovurdering BfR en vurdering av stoffet i slutten av juli, ifølge Nationen.
DB170814 Årets arbeidslivsbarometer er utarbeidet av instituttet ved Høyskolen i Oslo og Akershus på oppdrag fra Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund.
VG170811 Hvis det bryter løs konflikt er faren for eskalering stor, har Geir Helgesen, direktør ved det nordiske instituttet for Asia-studier i København uttalt til VG.
AP170811https://www.aftenposten.no/verden/i/aVAea/Kraftig-jordskjelv-pa-Filippinene Ifølge CNN opplyser det filippinske instituttet for seismologi ( Phivolcs ) at skjelvet hadde en styrke på 6,3 og fant sted på 160km dybde utenfor byen Nasugbu, sørvest for Manila.
AP170811https://www.aftenposten.no/verden/i/QVV6Q/Gjennombrudd-i-svangerskapsforskning-Vitamin-kan-redusere-misdannelser- Lederen for instituttet , professor Robert Graham, tror dette vil bli stående som en av Australias største medisinske funn.
AA170809 Den verste skuren er trolig over i løpet av ettermiddagen og kvelden, forteller vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved instituttet til NTB.
AA170809 - Det blir ordentlig, ordentlig vått, forteller vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved instituttet til NTB ¶
AP170808https://www.aftenposten.no/osloby/i/VVA0W/-Det-skal-botte-ned-over-Oyafestivalen Den verste skuren er trolig over i løpet av ettermiddagen og kvelden, forteller vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved instituttet til NTB.
VG170807 En promille over 4 medfører død hos de aller fleste, ifølge instituttet .
VG170806 Det sier Jan Abel Olsen, professor i helseøkonomi ved Instituttet for samfunnsmedisin på Universitetet i Tromsø.
DB170805 Ingen har gjort noe feil, det har bare vært en forferdelig og ulykkelig sak som har skjedd under operasjon, sier rettslege ved det svenske Rettsmedinske instituttet , Brita Zilg, til Aftonbladet.
AA170804 Observatøren har fortalt instituttet at « Han har aldri målt så mye på så kort tid ! » skriver Meteorologisk institutt i en annen Twitter-melding.
DN170802 - Vi har testet trikoter, i såkalt glattstrikket jersey, og da så vi at det slapp ut kjempemye mikroplast, sier forsker Sandra Roos ved instituttet Sewarea IVF, som står bak forstudien sammen med flere tekstilbedrifter.
AA170802 - Opposisjonen insinuerer at vi driver politisk detaljstyring av forskning, mens de samtidig mener at vi skal tvinge FFI til å offentliggjøre et arbeid som instituttet selv omtaler som et utkast til et internt dokument som ikke er kvalitetssikret og instituttet ikke går god for, sier Halvorsen.
AA170802 - Opposisjonen insinuerer at vi driver politisk detaljstyring av forskning, mens de samtidig mener at vi skal tvinge FFI til å offentliggjøre et arbeid som instituttet selv omtaler som et utkast til et internt dokument som ikke er kvalitetssikret og instituttet ikke går god for, sier Halvorsen.
VG170801 Instituttet melder også om en kommende hetebølge sørøst i Europa.
DA170728 Professor Oddbjørn Bruland ved instituttet for bygg og miljøteknikk ved NTNU varslet Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ) for et år siden om at broene som går over elvene ned fra fjellet i Utvik, ikke har god nok plass til at elven kan flyte gjennom når det kommer store nedbørsmengder.
AA170727 Meteorolog Bjart Eriksen ved instituttet understreker at nedbøren kommer lokalt og at den dermed ikke vil berøre veldig store områder.
DN170726 - I dag, som stadig flere eldre personer lever lenger, er det uhyre viktig at vi skifter fokus fra kjennetegn på individer og deres umiddelbare omgivelser, til et som inkluderer en strategi for at hele samfunnet på en god måte tilpasser seg en aldrende befolkning, sier doktor John Rowe ved instituttet for folkehelse ved Columbia University.
DB170726 Anthony Fauci ved det nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer ( NIAID ) i USA sier arbeidet med en vaksine kommer til å være svært vanskelig, men at det vil være en « game changer ».
DA170726 Professor Oddbjørn Bruland ved instituttet for bygg og miljøteknikk ved NTNU varslet Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ) for et år siden om at broene som går over elvene ned fra fjellet, ikke har god nok plass til at elven kan flyte gjennom når det kommer store nedbørsmengder.
DA170726 Før helgen karakteriserte direktør ved FFI, John-Mikal Størdal, versjonen som er blitt lekket som « et falsum », og FFI gjorde det klart at instituttet ikke stiller seg bak det som foreligger i utkastet.
DA170726 FFI beskriver dokumentet som « et falsum » og uttrykker meget tydelig at instituttet ikke har hatt befatning med det som er søkt fremstilt som en « ugradert rapport ».
DA170726 - FFI, ved administrerende direktør John-Mikal Størdal, har gjort grundig rede for de faktiske forhold i saken og hvordan instituttet vurderer dette dokumentet.
AA170726 - I dag, som stadig flere eldre personer lever lenger, er det uhyre viktig at vi skifter fokus fra kjennetegn på individer og deres umiddelbare omgivelser, til et som inkluderer en strategi for at hele samfunnet på en god måte tilpasser seg en aldrende befolkning, sier doktor John Rowe ved instituttet for folkehelse ved Columbia University.
AA170726 Anthony Fauci ved det nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer ( NIAID ) i USA sier arbeidet med en vaksine kommer til å være svært vanskelig, men at det vil være en « game changer ».
AA170726 Instituttet mener det lekkede dokumentet er et uferdig utkast som er basert på « forfalskning av forskning », og har gjort det klart at de ikke stiller seg bak utkastet.
VG170725 Professoren ved instituttet for bygg og miljøteknikk ved NTNU-universitetet i Trondheim kontaktet da NVE, Norges vassdrags- og energidirektorat, på telefon.
DA170725 Professor Oddbjørn Bruland ved instituttet for bygg og miljøteknikk ved NTNU mener det er uansvarlig av NVE og skyve ansvaret over på kommunene.
AA170725 Ifølge både Bergens Tidende og VG varslet professor Oddbjørn Bruland ved instituttet for bygg og miljøteknikk ved Universitetet i Trondheim ( NTNU ) allerede for ett år siden om flomfaren.
AA170724 - Det er ganske høye verdier, sier meteorolog Haldis Berge ved instituttet til NTB.
VG170722 Ifølge Milan Nic ved det tyske utenrikspolitiske instituttet DGAP har reformen blitt behandlet usedvanlig raskt.
AA170722 Ifølge Milan Nic ved det tyske utenrikspolitiske instituttet DGAP har reformen blitt behandlet usedvanlig raskt.
AA170719 Man kan tape helt opp til 25 prosent av arbeidstiden, sier Lars Nybo, professor i human fysiologi ved instituttet for ernæring og idrett ved Københavns Universitet.
DB170717 Deriblant Det amerikanske utenriksdepartementet, Det britiske instituttet for persiske studier og Princeton University.
DB170714 « President Trumps Twitter-konto har blitt en viktig kilde til nyheter og informasjon om myndighetene, og et viktig forum for ytringer av, til eller om presidenten, skrev Jameel Jaffer, direktør for instituttet , i brevet.
DB170714 På vegne av sju personer som har blitt blokkert av Donald Trump på Twitter, og dermed forhindret fra å følge Trump, se meldingene til Trump og sende Twitter-meldinger til Trump, saksøker instituttet nå presidenten.
AA170714 Ifølge det spanske meteorologiske instituttet er det bare målt så høye temperaturer bare fem ganger tidligere, siste gang i 2015 ( Cordoba ) og 2012 ( Sevilla ).
AA170714 Ifølge det spanske meteorologiske instituttet ble den nye spanske varmerekorden registrert klokken 17.10 om ettermiddagen.
DB170712 Ministeren hadde mottatt en « bekymringsmelding » om Havforskningsinstituttets forskning på villaks i Guddalselva og Etnaelva i Hordaland, og gjorde det nå klart at instituttet skulle være « næringsvennlig ».
DA170710 Forsker Kamel al-Basri, som leder Det irakiske instituttet for økonomisk reform i Bagdad, advarer mot å ta gledene på forskudd.
DB170709 Ifølge det nasjonale meteorologiske instituttet ble temperaturen i sentrum av byen målt til 98 grader Fahrenheit eller 36,7 grader Celsius.
AA170709 Ifølge det nasjonale meteorologiske instituttet ble temperaturen i sentrum av byen målt til 98 grader Fahrenheit eller 36,7 grader Celsius.
AA170709 Ifølge det nasjonale meteorologiske instituttet ble temperaturen i sentrum av byen målt til 98 grader Fahrenheit eller 36,7 grader Celsius.
AA170707 La oss bruke et selvopplevd eksempel : Instituttet som den ene av oss er ansatt ved ( IFIKK, UiO ) innkalte en stab på ca. 40 vitenskapelige ansatte til et arbeidsseminar over to dager i Paris.
DN170706 Foto : Kolonial.no ¶ Instituttet har « tatt tempen » på norsk trafikk og våre holdninger, vaner og uvaner bak rattet.
DN170706 Det kraftige regnet vil trolig fortsette i regionen gjennom hele fredag, ifølge instituttet .
DN170706 Det er en helt unormal situasjon med en svært alvorlig grad av fare, sier en talsmann for det meteorologiske instituttet i landet.
AA170706 Det kraftige regnet vil trolig fortsette i regionen gjennom fredagen, ifølge instituttet .
AA170706 Det er en helt unormal situasjon med en svært alvorlig grad av fare, sier en talsmann for det meteorologiske instituttet i landet.
AA170706 Foto : Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix ¶ Instituttet har « tatt tempen » på norsk trafikk og våre holdninger, vaner og uvaner bak rattet.
VG170704 MYGGBÅREN : En Aedes aegypti mygg, kjent for bære Zika viruset, er her fotografert gjennom et mikroskop ved Fiocruz instituttet i Recife i Brasil i januar i fjor.
DB170702 Myndighetene kunne ikke ha holdt folkemøter som ekskluderte folk hvis de var demokrater, eller mener klimaendringer er ekte, sier seniorjurist Katie Fallow ved instituttet til Wired.
DB170702 Instituttet mener Trumps Twitter-blokkeringer strider mot grunnlovstillegget.
DB170702 Instituttet forsker på det første amerikanske grunnlovstillegget, tillegget som blant annet sikrer religions-, presse- og ytringsfriheten i USA.
DB170702 UTGRAVING : Lorena Vazquez, en arkeolog fra det meksikanske nasjonale instituttet for antropologi og historie ( INAH ), deltar i utgravingen, som forventes å avdekke flere hodeskaller.
AP170702https://www.aftenposten.no/norge/Danskene-har-lagt-sin-elsk-pa-yrno-624439b.html Statsmeteorolog Kristen Gislefoss sier han er fornøyd med at folk verden over har nytte av instituttet sine produkter.
AP170630https://www.aftenposten.no/norge/Varsler-nydelig-sommerhelg-pa-Ostlandet_-men-gratt-mot-vest-624388b.html - Det traff Danmark og Sverige i stedet, så det kan vi prise oss lykkelige for, sier statsmeteorolog Anita Ager-Wick ved instituttet i Tromsø.
NL170621 Realfagenes forskning knyttet til hav og marin sektor vil komplementere NFH, i tillegg til det biologiske instituttet ved dagens BFE.
AA170620 Dette har trolig sammenheng med behovet for sykmelding i den videregående skolen, skriver instituttet i en kommentar til ny statistikk fra Sykdomspulsen.
DA170612 Professoren sier at det er « helt umulig » å få ut noe ILA-materiale fra instituttet i dag.
DA170612 Forskeren som hadde jobbet ved instituttet i 30 år, følte seg også uthengt på sosiale medier.
DA170612 Forskere ved instituttet har også blitt beskyldt for å være korrupte av en representant for NSL.
DA170612 En av forskerne ved instituttet , som er med i artikkelen, fikk et advokatfirma på nakken da han søkte om penger til å lage et system for fangst av rømt oppdrettslaks i elver.
AA170612 I dag administrerer Institutt for plastinering en donorliste på mer enn 16000 individer, som har testamentert sine kropper til Instituttet for offentlig medisinsk allmennutdanning.
DB170609 BREXIT-HEVN : Leder for det europeiske instituttet på London School of Economics, professor Kevin Featherstone.
DB170608 På den siste målingen fra instituttet YouGov får De konservative en andel på 42 prosent mot Labours 35.
AA170608 Det er Meteorologisk Instituttet som har skrevet rapporten i samarbeid med Statnett, Norges vassdrags- og energidirektorat ( NVE ) og Norges Geotekniske Institutt ( NGI ).
DB170607 Han peker blant annet på en måling fra instituttet Survation i går, der De konservative bare er ett prosentpoeng foran sine motstandere.
AA170607 Ulvestammen er på mellom 150 og 180 individer, viser de siste beregningene fra instituttet .
AA170607 Det har også vært kontroverser knyttet til i hvilken grad mennesker har samtykket til at instituttet kan bruke dem etter sin død.
DB170605 I en fersk YouGov-måling er forspranget nede i tre prosent, og det anerkjente instituttet spår at ingen av partiene får rent flertall.
AP170602https://www.aftenposten.no/norge/politikk/En-ny-og-mer-liberal-alkohollov-i-Finland-kan-sette-det-norske-Vinmonopolet-i-fare-622268b.html I en omfattende undersøkelse om finnenes forhold til alkohol er det halvparten som støtter liberaliseringen, ifølge Instituttet for Hälsa och Välfärd.
AP170602 I en omfattende undersøkelse om finnenes forhold til alkohol er det halvparten som støtter liberaliseringen, ifølge Instituttet for Hälsa och Välfärd.
AP170601https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Politikerne-bruker-for-mye-penger-pa-vei-og-bane--Andreas-Slettholm-622332b.html Og nå har instituttet og Dovre Group funnet ut at selv Oslo-regionens bebudede storprosjekt - bygging av nye T-bane- og jernbanetunneler med tilliggende transportsystemer i Oslo - ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt.
AP170601 Og nå har instituttet og Dovre Group funnet ut at selv Oslo-regionens bebudede storprosjekt - bygging av nye T-bane- og jernbanetunneler med tilliggende transportsystemer i Oslo - ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt.
DA170530 Forskerne kommer fra blant annet det nasjonale, amerikanske instituttet for atmosfæreforskning ( NCAR ) og forskningsteamet Climate Interactive.
BT170530 Mora nådde land mellom den store havnebyen Chittagong og Cox's Bazar, der det bor 2,5 millioner mennesker, melder det meteorologiske instituttet i landet i et spesialvarsel.
BT170530 - Stormen rammet øya Saint Martin med vindhastigheter på 31,6 meter per sekund og Teknaf med 37,5 meter per sekund, sier Shamsuddin Ahmed, ved det meteorologiske instituttet .
AP170530https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Carl-I-Hagen-sjokkert-over-Venstre-og-KrF--ber-Regjeringen-diskutere-kabinettssporsmal-622217b.html Jeg blir også forbauset over at Ap setter hele instituttet med landbruksforhandlinger i spill, sier Frp-politikeren.
AP170530 Jeg blir også forbauset over at Ap setter hele instituttet med landbruksforhandlinger i spill, sier Frp-politikeren.
AA170530 Mora nådde land mellom den store havnebyen Chittagong og Cox's Bazar, der det bor 2,5 millioner mennesker, melder det meteorologiske instituttet i landet i et spesialvarsel.
AA170530 - Stormen rammet øya Saint Martin med vindhastigheter på 31,6 meter per sekund og Teknaf med 37,5 meter per sekund, sier Shamsuddin Ahmed, ved det meteorologiske instituttet .
NL170529 I tillegg har instituttet fått tilført nye ressurser gjennom følgende : 1 ) Strategiske midler fra UiT til et nytt mastergradstudium innen nordområde-teknologi som bygger på de 3-årige ingeniørutdanningene. 2 ) Tildeling av nye ingeniørplasser fra Regjeringen. 3 ) Bevilgning fra Regjeringen til et nytt bygg, Teknologibyg
NL170529 Det økonomiske handlingsrommet på instituttet er ytterligere utvidet siden fusjonen som en følge av økningen i antall studenter og ekstern forskningsfinansiering.
NL170529 Instituttet har bygd opp akademisk fagkompetanse, med støtte og hjelp fra ledelse og administrasjon på NT-fakultetet og UiT.
NL170529 Instituttet etablerte nylig sitt første PhD-program ( Nautiske operasjoner ) som en felles PhD-grad i samarbeid med NTNU Ålesund, Høgskolen i Sørøst Norge og Høgskolen Stord-Haugesund.
AA170523 De innmeldte bivirkningene gir ikke grunnlag for å endre råd om vaksinen, skriver instituttet i en pressemelding.
SA170522 Professor Per Dahl ber folk donere sine klassiske grammofonplater, hvis de sitter på godbiter som instituttet ikke har.
NL170519 Men verden - og verdenshavene - har endret seg mye siden instituttet startet opp i Bergen.
NL170519 I over hundre år har instituttet vært det sentrale oseanografiske forskningsmiljø i Norge.
NL170519 I 1989 ble instituttet lagt direkte under Nærings- og fiskeridepartementet.
NL170519 Etter det jeg forstår planlegges det faktisk flytting av instituttet , til en annen adresse i Bergen.
NL170519 En flytting av instituttet og mulig samlokalisering med andre institusjoner i byen blir nå diskutert.
AA170519 Instituttet påpeker imidlertid at det er sannsynlig at en del av smittetilfellene skyldes kontakt med krypdyr.
VG170515 Instituttet for bunad og folkedrakt kaller bunaden « et norsk fenomen ».
VG170514 Camilla Rossing forteller at flere kunder ringer til Norsk instituttet for bunad og folkedrakt og spør om hjelp når de skal kjøpe bunad, fordi det er vanskelig å vite hvem som produserer hvor.
VG170514 - Det er et kaotisk og uoversiktlig marked, sier Camilla Rossing, leder Norsk instituttet for bunad og folkedrakt.
VG170511 En ny studie fra Karolinska instituttet i Sverige konkluderer med at snusing ikke innebærer noen risiko for kreft i bukspyttkjertelen, skriver svenske Aftonbladet.
BT170511 Tilbake på skolebenken : Kunnskapsministeren fikk, sammen med studenter fra Geofysisk institutt, en kort presentasjon av klimaforskningen som gjøres på instituttet .
BT170511 I slutten av mai kommer også statsminister Erna Solberg for å markere at Bjerknessenteret flytter inn i det nyoppussede vestfløyen ved instituttet .
BT170511 Havforskningsdirektør og professor Sissel Rogne blir direktør for det sammenstilte instituttet .
AP170510https://www.aftenposten.no/viten/Baner-vei-for-nye-typer-antibiotika-som-skal-ta-knekken-pa-resistente-bakterier-620882b.html Prosjektet utvikles i samarbeid med Sanger instituttet i England.
AP170510https://www.aftenposten.no/viten/Baner-vei-for-nye-typer-antibiotika-som-skal-ta-knekken-pa-resistente-bakterier-620882b.html Jukka Corander, professor, Instituttet for Medisinsk Basalfag, Universitetet i Oslo.
AP170510 Prosjektet utvikles i samarbeid med Sanger instituttet i England.
AP170510 Jukka Corander, professor, Instituttet for Medisinsk Basalfag, Universitetet i Oslo.
VG170503 Instituttet mottok dyret tirsdag kveld.
AP170503 Institutt de la Democratie et de la Cooperation ( Instituttet for demokrati og samarbeid ) : Etablert i 2008 for å skape « en bro av reelt vennskap mellom to store europeiske nasjoner ».
AA170503 Instituttet mottok dyret tirsdag kveld.
AA170429 - Vi forventer ikke store ødeleggelser etter hendelsen, sier direktør Renato Solidum for det filippinske instituttet for vulkanologi og seismologi.
SA170428 - Vi forventer ikke store ødeleggelser etter hendelsen, sier direktør Renato Solidum for det filippinske instituttet for vulkanologi og seismologi.
VG170424 Le Pens EU-syn kontra Macrons- markerer det viktigste skiftet i fransk politikk siden 1958, mener politikk-forskeren Zaki Laïdi fra instituttet Sciences Po i Paris.
DA170424 Ingen amerikanere eller amerikanske selskaper får heretter samarbeide med instituttet .
SA170423 Også ved Det franske instituttet i Stavanger var det mulig for franske statsborgere å avgi stemme.
VG170422 - Putins målsetting var klar hele tiden og han ga instituttet i oppdrag å tegne opp et veikart, sier en av kildene, en tidligere amerikansk etterretningsoffiser.
VG170422 Instituttet viser videre til at der hvor målestasjonen står, som også er der de to skolebyggene er lokalisert, har høyest luftforurensning.
DA170422 På den siste meningsmålingen publisert av instituttet Elabe i går, utført før angrepet, skiller kun fire prosentpoeng fra sentrumskandidat Emmanuel Macron ned til fjerdeplass.
VG170420 Hverken Putins talsmann eller instituttet som står bak dokumentene har respondert på nyhetsbyråets henvendelser om saken.
AA170420 Prisen var én av tre som instituttet delte ut tidligere tidligere i april.
AA170420 Det er fantastisk gøy for hele instituttet , sier professor Helge Holden ved Institutt for matematiske fag ved NTNU til Universitetsavisa.
DA170419 - Vår forventning ( er ) at instituttet i sin utfordrende prioriteringsprosess, tar på alvor våre behov og smittevernlovens krav til instituttet om bidrag til smittevernet ute i kommunene, går det fram av et brev til FHI.
DA170419 - Vår forventning ( er ) at instituttet i sin utfordrende prioriteringsprosess, tar på alvor våre behov og smittevernlovens krav til instituttet om bidrag til smittevernet ute i kommunene, går det fram av et brev til FHI.
DN170418 Nord-irske Nell Watson er selvlært teknolog, seriegründer, og i dag foreleser tilknyttet instituttet for kunstig intelligens og robotikk ved Singularity University.
DB170416 Richard Weitz, forsker og direktør ved senter for politisk-militær analyse ved Instituttet i Hudson, sier til Sputnik at han tror at en av årsakene til at USA slapp bomba, handler om å vise kapasiteten til den amerikanske hæren både overfor Nord-Korea og IS.
BT170415 Instituttet gir æren til arbeidet som gjøres ute på helsestasjonene.
BT170414 « Bekymringen er at sykeligheten ikke har sunket, slik den har gjort hos de eldre », står det i Folkehelserapporten fra instituttet .
DB170412 Fra instituttet i Bergen har meteorologen oversikt over de siste værprognosene.
DB170404 Slik lyder stillingsannonsen utlyst av det medisinske instituttet underlagt Frankrikes romprogram.
AP170401 I flere tiår holdt dette instituttet politiske dissidenter innesperret, dopet dem og stilte falske diagnoser etter ordre fra KGB.
AP170329 Instituttet påpeker at 70 prosent av artene vi høster i Barentshavet og Norskehavet driver gjennom havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen under sårbare stadier som larver og egg.
DB170328 Instituttet sliter med økonomien som alle andre.
DB170328 Niclas Berggren, i det svenske instituttet for næringslivsforskning, har studert sammenhengen mellom liberalisering av økonomi og likestilling.
SA170327 Instituttet påpeker at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til hvordan et utslipp vil påvirke økosystemene.
AP170327 Dette instituttet gransker hvor pengene til valgkampene kommer fra.
AP170327 Instituttet påpeker at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til hvordan et utslipp vil påvirke økosystemene.
DA170321 Det er for tidlig å si hvor dette vil gå, sier professor Shlomo Brom, lederen for Israel-Palestina-programmet ved Instituttet for Nasjonal Sikkerhetsforskning, i Tel Aviv.
AP170321https://www.aftenposten.no/verden/Da-Oksana-satte-baby-rekord_-fikk-hun-gratis-leilighet-og-bil-Europa-trenger-desperat-flere-barn-617114b.html Hadde det vært valg i dag, ville hans parti bare fått 5,6 prosent, ifølge instituttet KIIS.
AP170321 Hadde det vært valg i dag, ville hans parti bare fått 5,6 prosent, ifølge instituttet KIIS.
DN170320 - De senere årenes opptrapping med nye rekrutteringsstillinger vil bidra til at en allerede fra 2017 vil se en økning i antall doktorgrader avlagt ved norske læresteder, skriver instituttet .
DA170320 - Mens vi i mange andre forskningsmiljøer ved instituttet har en stor prosentvis andel forskningsfinansierte stillinger, finnes det kun faste forskerstillinger på rusfeltet, påpeker Gayorfar.
DB170317 februar i år, ifølge Det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi ( INGV ) i Italia.
AA170317 Eksplosjonen skjedde tidlig på ettermiddagen torsdag da damp fanget mellom lava og overflaten slapp ut i et kraftig utbrudd, forklarer Stefano Branca ved Det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi ( INGV ) i Italia.
VG170315 Vinden minker onsdag kveld, skriver instituttet på nettsidene sine.
DB170315 Instituttet I&O Research gir Wilders' PVV en oppslutning på bare 10 prosent dagen før valget, den samme oppslutningen partiet fikk under valget i 2012.
DA170315 * Regjeringens bevilgning omfatter også « et inntektskrav på 274,194 millioner kroner, det vil si inntekter instituttet er pålagt å skaffe. » * « I 2017 og 2018 vil Statsbygg øke husleien og vi forventer en kostnadsøkning.
AA170315 En fersk rapport av Noah Carl for Adam Smith Instituttet ( ASI ) i London viser at så lite som 12 prosent av britiske akademikere er konservative.
VG170306 Han har sågar overført andre helserelaterte etater til instituttet og gitt dem ansvaret for statens rusforskning og Vitenskapskomiteen for mattrygghet.
SA170306 Hele familien bør undersøkes ", skriver instituttet .
AA170306 Hele familien bør undersøkes ", skriver instituttet .
AA170304 OBS-varselet fra instituttet advarte mot mye snø, vind og vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge.
AA170303 Instituttet ønsker også å øke kunnskapen om dyrenes områdebruk.
AP170228 Instituttet som har en overvekt av demokratiske oppdragsgivere, utmerker seg iblant ved å stille noe uortodokse og til dels lekne spørsmål.
AA170228 Vulkanens ferskeste utbrudd startet sent mandag, opplyser en talsperson for Det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi ( INGV ) i Italia.
AA170226 I aldersgruppen 20 - 64 år har vi den høyeste sysselsettingsgraden siden 1992, året da vi hadde den store økonomiske krisen i Sverige, sier Åsa Olli Segendorf fra instituttet .
DB170225 Svein Gudmundsson, spesialistveterinær ved Veterinærinstituttets avdeling i Sandnes, sier til NRK at han ikke tør anslå hvor vanlig det er at kyr dør av å spise plast, ettersom det er sjelden at dyrene sendes til instituttet for obduksjon : ¶
AA170225 Svein Gudmundsson, spesialistveterinær ved Veterinærinstituttets avdeling i Sandnes, sier til NRK at han ikke tør anslå hvor vanlig det er at kyr dør av å spise plast, ettersom det er sjelden at dyrene sendes til instituttet for obduksjon : ¶
VG170224 Professor Victor Adetula ved Det nordiska Afrika instituttet i Stockholm sier at det er et paradoks at det er volden som skaper oppmerksomhet, før det oppdages at det er en humanitær krise.
DA170223 Adel Abdel Ghafar fra Brookings Instituttet advarer mot at arbeidsledigheten spesielt blant unge, er blitt så høy at den kan true regimet.
DN170217 - Til tross for det lave forbruket i Norge, har myndighetene fokus på at vi ikke kan hvile på laurbærene og har satt mål for ytterligere reduksjon, sier seniorforsker Anne Margrete Urdahl ved instituttet .
BT170217 Det japanske instituttet for befolknings- og trygdeforskning gjennomførte i fjor en undersøkelse blant enslige japanere, som også i stadig mindre grad har sex.
BT170217 - Til tross for det lave forbruket i Norge, har myndighetene fokus på at vi ikke kan hvile på laurbærene og har satt mål for ytterligere reduksjon, sier seniorforsker Anne Margrete Urdahl ved instituttet . ( ©NTB ) ¶
AA170217 Det japanske instituttet for befolknings- og trygdeforskning gjennomførte i fjor en undersøkelse blant enslige japanere, som også i stadig mindre grad har sex.
AA170217 - Til tross for det lave forbruket i Norge, har myndighetene fokus på at vi ikke kan hvile på laurbærene og har satt mål for ytterligere reduksjon, sier seniorforsker Anne Margrete Urdahl ved instituttet . ( ©NTB ) ¶
DB170215 Han sendte ukentlige postkort til instituttet , så ble det sms, før han nå taster inn dataene på en app.
AA170215 Vårt første mål er å samle det nye instituttet på Kalvskinnet fra 1. januar 2018.
DN170213 Instituttet varsler moderat til høyt forurensningsnivå i sentrum og langs større veier, og et høyt nivå langs sterkt trafikkerte veier.
DB170213 Instituttet varsler moderat til høyt forurensingsnivå i sentrum og langs større veier, og et høyt nivå langs sterkt trafikkerte veier.
DA170213 Instituttet varsler moderat til høyt forurensingsnivå i sentrum og langs større veier, og et høyt nivå langs sterkt trafikkerte veier.
AP170213 Instituttet varsler moderat til høyt forurensingsnivå i sentrum og langs større veier, og et høyt nivå langs sterkt trafikkerte veier.
AA170213 Instituttet varsler moderat til høyt forurensingsnivå i sentrum og langs større veier, og et høyt nivå langs sterkt trafikkerte veier.
DB170208 I en undersøkelse gjennomført av det nasjonale instituttet for demografiske studier ( Ined ) i 2008 og 2009 svarte hele 45 prosent at de er uten religion, mens 43 prosent svarte at de er katolikker, åtte prosent at de er muslimer, to prosent at de er protestanter og 0,5 prosent at de er jøder.
DA170207 Hun var rektor ved instituttet da Rosling slo gjennom som folkeopplyser.
VG170205 Det er god start, tror professor Dag Blanck ved det svenske instituttet for nordamerikastudier, som er en del av universiteter i Uppsala.
VG170205 Professor Dag Blanck ved det svenske instituttet for nordamerikastudier tror imidlertid ikke det er gitt at Trump vil vinne frem med anken.
FV170205 - Det er det amerikanske maktfordelingsprinsippet - mellom den dømmende og den utøvende makten - som kommer til syne her, påpeker Blanck, som er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier.
DN170205 Blanck er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier, som er en del av universitetet i Uppsala.
BT170205 - Det er det amerikanske maktfordelingsprinsippet - mellom den dømmende og den utøvende makten - som kommer til syne her, påpeker Blanck, som er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier.
AP170205 Blanck er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier, som er en del av universitetet i Uppsala.
AP170205 Blanck er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier, som er en del av universitetet i Uppsala.
AP170205 - Det er det amerikanske maktfordelingsprinsippet - mellom den dømmende og den utøvende makten - som kommer til syne her, påpeker Blanck, som er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier.
AA170205 Blanck er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier, som er en del av universitetet i Uppsala.
AA170205 - Det er det amerikanske maktfordelingsprinsippet - mellom den dømmende og den utøvende makten - som kommer til syne her, påpeker Blanck, som er professor ved det svenske instituttet for nordamerikastudier.
AP170204 Papirene ble overlatt til den statlige institusjonen IPN ( Instituttet for nasjonens minne ) som offentliggjorde en rapport om papirene tidligere denne uken.
AA170204 Elin Bjøru, psykologspesialist ved Familievernkontoret i Sør-Trøndelag, og Ann Kristin Holstad, familie- og samlivsrådgiver ved Mentor instituttet , gir her noen råd til foreldre som står midt oppe i et samlivsbrudd.
AA170204 Ann Kristin Holstad er familie- og samlivsrådgiver ved Mentor instituttet .
SA170201 Instituttet sier industrien har blitt uthulet av en stadig økende avhengighet av import fra Kina, samt urettferdig kinesisk handelspraksis.
DN170201 Instituttet sier industrien har blitt uthulet av en stadig økende avhengighet av import fra Kina, samt urettferdig kinesisk handelspraksis.
DB170201 Musikken er blitt fattigere uten deg og instituttet blir ikke det samme uten deg, sa Peter Edwards, instituttleder ved institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo i sin tale under bisettelsen.
DB170201 Instituttet skylder ham uendelig mye.
AP170201 Instituttet sier industrien har blitt uthulet av en stadig økende avhengighet av import fra Kina, samt urettferdig kinesisk handelspraksis.
AP170201 Derfor er høringen det instituttet vi har.
DB170128 - Vannet er en indikasjon på at reaktoren høyst trolig er aktiv, skriver instituttet .
AP170128 Fra uke 50 i fjor til uke 1 i år døde flere enn ventet, og i forrige uke var økningen i dødelighet markant, og økningen skyldes primært at det var langt flere over 65 år som døde, ifølge ukestatistikken fra instituttet .
AP170122 Etter intervensjonen i Syria så ser Russland på Libya som ytterligere et anker for å befeste seg i Midtøsten, sier Alexei Malashenko, sjefforsker ved Instituttet for Sivilisasjonenes dialog, en tenketank med nære forbindelser til det russiske lederskapet.
DB170119 Han har betydd enormt mye for instituttet siden starten tidlig 80-tall, og har nok veiledet flere doktorgradkandidater innen musikk enn noen andre her til lands.
FV170118 Ved 10-tiden, opplyser imidlertid instituttet at værsituasjonen har bedret seg, og at varselet er trukket tilbake.
SA170111 Fra onsdag ettermiddag lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind og snøfokk, opplyser instituttet .
BT170111 Fra onsdag ettermiddag lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind og snøfokk, opplyser instituttet .
AP170111 De trekker også frem skandalen fra 2011 - 2013 ved Karolinska institutet, det svenske instituttet som blant annet deler ut Nobelprisen i fysiologi og medisin.
AP170111 De trekker også frem skandalen fra 2011 - 2013 ved Karolinska institutet, det svenske instituttet som blant annet deler ut Nobelprisen i fysiologi og medisin.
AP170110 En meningsmåling fra instituttet Quinnipiac viser at amerikanere har et dårligere inntrykk av Donald Trump nå enn midt i november. 37 prosent av de spurte har et godt inntrykk av ham, mens 51 prosent har et dårlig inntrykk.
AP170110 En meningsmåling fra instituttet Quinnipiac viser at amerikanere har et dårligere inntrykk av Donald Trump nå enn midt i november. 37 prosent av de spurte har et godt inntrykk av ham, mens 51 prosent har et dårlig inntrykk.
DN170105 - Med økende lånekostnader i modne og fremvoksende markeder i kjølvannet av presidentvalget i USA, er bekymringen for den voksende gjelden igjen kommet i forgrunnen, advarer instituttet .
DB170104 « Mein Kampf » promoterer ikke ytterliggående høyreideologi, men har tvert om beriket debatten rundt oppblomstringen av autoritære politiske synspunkter i det moderne vestlige samfunn, hevder instituttet .
DB170104 Utgivelsen har naturlig nok høstet kritikk, men valget forsvares av Wirsching og instituttet .
DB170104 - Salgstallene har overveldet oss, sier publisher og direktør ved Instituttet for samtidshistorie i München, Andreas Wirsching.
DB170104 januar 2016 ble rettighetene til boka opphevet, og Instituttet for samtidshistorie i München fryktet at en versjon uten kritiske bemerkninger skulle komme på markedet.
AP161112https://www.aftenposten.no/norge/Helsedepartementet-har-brukt-over-170-mill-pa-nye-folkehelsebygg-De-vil-trolig-aldri-eksistere-andre-steder-enn-pa-papiret-608482b.html Det koster mye - i form av tid, penger og slitasje på medarbeidere - å drive instituttet i de lokalene vi har i dag, sier Stoltenberg.
SA161021 Og aller størst blir altså prisstigningen i Oslo, der instituttet ser for seg 25 prosent høyere boligpriser fram til og med 2019.
BT161021 Og aller størst blir altså prisstigningen i Oslo, der instituttet ser for seg 25 prosent høyere boligpriser fram til og med 2019.
AP160913https://www.aftenposten.no/reise/Lobbyen-Gjestens-forste-mote-med-hotellet-er-viktigere-enn-noen-gang-263b.html Pej Instituttet har sammenlignet hoteller i Europa og USA, og ser store forskjeller på lobby-fokuset.
AP160913https://www.aftenposten.no/reise/Lobbyen-Gjestens-forste-mote-med-hotellet-er-viktigere-enn-noen-gang-263b.html - Fokuset på lobby som imageskaper for hotell og som et avslappende rom for gjesten ser vi mye av for tiden, sier administrerende direktør Louise Byg Kongsholm ved danske Pej Instituttet som følger nøye med på reisetrender.
AP160906 Begrunnelsen fra Putins regime er at instituttet har utenlandske kunder, og driver « etterretningsvirksomhet » mot Russland.
VG160803 Monica Rolfsen, som leder instituttet , mener de settes ti år tilbake i tid.
SA160625 Selv om landet bare var delt i 41 år, ble menneskene sosialisert på to så ulike måter at det vil gå minst én generasjon til før de virkelig har grodd sammen igjen, mener Reiner Klinghoz, direktør ved instituttet .
BT160625https://www.bt.no/100Sport/fotball/Kartet-som-viser-at-Fotball-Tyskland-er-delt-i-ost-og-vest-26-ar-etter-gjenforeningen-2614b.html Selv om landet bare var delt i 41 år, ble menneskene sosialisert på to så ulike måter at det vil gå minst én generasjon til før de virkelig har grodd sammen igjen, mener Reiner Klinghoz, direktør ved instituttet .
AP160625https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Kartet-som-viser-at-Fotball-Tyskland-er-delt-i-ost-og-vest-26-ar-etter-gjenforeningen-2614b.html Selv om landet bare var delt i 41 år, ble menneskene sosialisert på to så ulike måter at det vil gå minst én generasjon til før de virkelig har grodd sammen igjen, mener Reiner Klinghoz, direktør ved instituttet .
AP160411https://www.aftenposten.no/reise/Torbjorn-reiser-til-alle-verdens-land--uten-a-fly-8782b.html Pej Instituttet i Danmark følger nøye med på reisetrender, og administrerende direktør Louise Byg Kongsholm synes det er en morsom utfordring han har lagt på ut på.
AP160411 Pej Instituttet i Danmark følger nøye med på reisetrender, og administrerende direktør Louise Byg Kongsholm synes det er en morsom utfordring han har lagt på ut på.
AP160217 Årsaken til hemmeligholdet er at man skal unngå misforståelser eller spekulasjoner i forkant, skriver instituttet på sine nettsider.
AP160105 Statsmeteorolog Bente Wahl fortalte også at instituttet aldri har varslet så mange ekstremvær for nedbør som i 2015.