VG171017 Denne gangen har forholdene oppe på fjellet vært for dårlige til å kunne jobbe trygt, men NVE fikk mandag kveld opp folk som skulle forsøke å igangsette spyling på nytt.
DB171017 Dette er, ifølge The Guardian, et tiltak myndighetene i landet ikke ønsker å igangsette .
VG171010 Hver av dem truer med dramatiske tiltak : Catalonias Puigdemont vil kunne igangsette en løsrivelse som kan dele Spania og gi en snøballeffekt ut til andre separatistregioner i landet, mens statsminister Rajoy på sin side truer med å ta fra Catalonia det selvstyret de har i dag.
VG171008 Puigdemont truer på sin side med med å igangsette en løsrivelse som vil dele Spania, og som kan gi en snøballeffekt ut til andre separatistregioner i landet.
DB171007 kroner til samferdsel, i en tid der pensjonsutgiftene øker, er det på tide å også igangsette reformer som også reduserer utgiftene.
DB171003 - Vi har sterk egenkapital og evne til å igangsette prosjekter, selv om vi ikke har nådd 50 prosent solgte enheter.
VG171001 - Puigdemont har oppnådd det han ville - som var å holde løftet om å igangsette en ulovlig folkeavstemning, sier Spania-forsker ved Universitetet i Tromsø, Marcus Buck. 844 mennesker er så langt såret som følge av politiets håndtering av folkeavstemningen, ifølge katalanske myndigheter.
AA170919 Krimteknikere jobbet tirsdag kveld fremdeles på ulykkesstedet, mens Flyhavarikommisjonen ankommer onsdag morgen og vil igangsette gransking.
AP170915https://www.aftenposten.no/norge/i/022dG/Valgresultatet-har-allerede-avklart-disse-betente-politiske-sakene Miljøteknologi : Igangsette et internasjonalt prosjekt for renere hav.
DN170914 Byer har fått marsjordre fra sentralmyndigheten i Beijing om å ikke igangsette unødvendige prosjekter.
NL170908 Derfor vil vi igangsette et internasjonalt prosjekt for renere hav, styrke miljøteknologiordningen med 250 millioner kroner for å skape klimavennlige arbeidsplasser og opprette 1000 nye studieplasser innenfor IKT, teknologi og helse i 2018.
DB170908 Vi har et velfungerende helsesystem med gode rapporteringssystemer, vi har god erfaring med datainnsamling i stor skala, vi har forskningsmiljøer som er i stand til å håndtere slike forskningsprosjekt og vi har økonomien til å igangsette dem.
DN170905 Østfold Energi sendte tirsdag ut en pressemelding der selskapet sier det ser alvorlig på denne hendelsen og vil igangsette en intern granskning.
DB170904 Igangsette internasjonalt forskningsprosjekt for renere hav.
VG170901 Hun understreker at det er viktig å opprettholde dagens skille der det ikke er domstolenes oppgave å igangsette saker.
DN170809 - Nå er det opp til hver enkelt å gå til banken sin og igangsette dialogen for en bedre avtale.
DN170804 President Donald Trump planla å kritisere den kinesiske handelspraksisen på fredag og igangsette etterforskning.
NL170726 Nylig tok vi sammen med Norges Fiskarlag initiativ til igangsette et stort prosjekt for å se på sameksistens mellom fiskerne og oppdretterne.
VG170718 Et FN-forslag om å igangsette politiske forhandlinger, avvikle garantimaktene ( med den suverenitet det ville gitt et uavhengig, forent Kypros ) og starte utfasingen av tyrkiske soldater ville vært en start på reelle samtaler for å oppnå en reell avtale.
DB170718 Det er viktig at vi gir barnehagene mulighet til å igangsette tiltak som spesialpedagogisk hjelp og språkopplæring for de barna som trenger dette.
DN170717 Meglerhuset gjør små positive ebitda-justeringer etter kvartalsrapporten, mens resultat pr aksje-estimatene for 2017 - 2019 justeres opp med 2 - 5 prosent, støttet av Telenors beslutning om å igangsette tilbakekjøpsprogrammet på inntil to prosent av antallet registrerte Telenor-aksjer.
VG170712 Da vil vi igangsette vår plan B og C, sier den tyrkiske presidenten i et intervju med BBC.
DA170707 Viking har tidligere uttalt at de trenger over tre millioner kroner for å igangsette spillerselskapet Støttespilleren.
AA170627 - Vi har også vært i kontakt med Arbeidstilsynet som nå vil vurdere om de skal igangsette egen gransking.
DB170617 Det gir et unikt utgangspunkt for å igangsette reformer ( skattepolitikk, arbeidsmarked, ledighetstrygd, arbeidsopplæring, pensjonssystem, grunnskole ).
VG170607 Corbyn har lovet at noe av det første han vil gjøre er å sikre rettighetene til EU-borgere som bor i Storbritannia, og igangsette en tett dialog med Tysklands Angela Merkel for å sørge for et godt forhold til Tyskland etter brexit.
AA170607 Samtidig som superbussprosjektet går sin skjeve gang er AtB i ferd med å igangsette et annet oppsiktsvekkende byggeprosjekt.
AA170526 Politiet besluttet å stanse gravearbeidet umiddelbart og igangsette sikringstiltak.
DN170524 Det internasjonale pengefondet ( IMF ) har kommet med flere advarsler til den kinesiske ledelsen hvor de anbefales om å igangsette tiltak for å redusere gjelden i form av reformer.
AA170524 Derfor vil vi igangsette en del tiltak slik at de kan bli kjent med det mottaket de flyttes til.
NL170521 Å utvikle kunnskap om hvordan en integrert kulturfestival best tilfredsstiller behovene til de mange forskjellige brukergruppene er ekstremt viktig og vi er derfor veldig glad for at vi i år skal igangsette et tre-årig forskningsprosjekt sammen med UiT Harstad under ledelse av Professor Rikke Gürgens Gjærum, som nettopp har som mål å undersøke og utvikle metodikken i NUK++.
VG170518 Den ene er at Det hvite hus har delegert betydelig myndighet til befal på bakken om å igangsette operasjoner uten å sørge for politisk dekning.
AP170517 - Dette kan igangsette riksrettsprosesser, sier den demokratiske senatoren Richard Blumenthal.
SA170516 Vi er også enige om at vi skal igangsette to aktiviteter, sier Øverland.
AP170516 Vi er også enige om at vi skal igangsette to aktiviteter, sier Øverland.
DN170510 Senator Kamala Harris skriver at man ikke kan vente med å igangsette en uavhengig etterforskning.
DA170510 I en tale i forrige uke anklaget Hillary Comey for å ødelegge hennes sjanser til å bli president ved å igangsette en ny etterforskning av den såkalte epostsaken få dager før valgdagen.
AA170510 I en tale i forrige uke anklaget Hillary Comey for å ødelegge hennes sjanser til å bli president ved å igangsette en ny etterforskning av den såkalte epostsaken få dager før valgdagen.
AA170510 Senator Kamala Harris skriver at man ikke vente med å igangsette en uavhengig etterforskning.
DB170509 I en tale i forrige uke anklaget Hillary Clinton James Comey for å ødelegge hennes sjanser til å bli president ved å igangsette en ny etterforskning av den såkalte epostsaken få dager før valgdagen.
BT170509 I en tale i forrige uke anklaget Hillary Comey for å ødelegge hennes sjanser til å bli president ved å igangsette en ny etterforskning av den såkalte epostsaken få dager før valgdagen.
AP170509 President Trump gikk med på ikke å avslutte NAFTA nå, og lederne gikk med på raskt å iverksette prosedyrer for å igangsette reforhandling av NAFTA-avtalen til alle de tre lands fordel, het, det i kunngjøringen.
SA170508 Dersom han er opptatt av å hindre at amerikanere blir drept, er det enkle grep som vil koste mikroskopiske beløp sammenlignet med de varslede tiltakene Trump vil igangsette .
SA170508 DEBATT : Dersom Trump er opptatt av å hindre at amerikanere blir drept, er det enkle grep som vil koste mikroskopiske beløp sammenlignet med de varslede tiltakene Trump vil igangsette .
DB170504 Han ble arrestert da han ankom Fort Worth-flyplassen i Dallas, og er nå siktet for å ha lurt myndighetene til å igangsette en massiv etterforskning på falsk grunnlag.
DA170503 I samråd med mitt styre vil jeg umiddelbart igangsette en ekstern gjennomgang, sier hun.
DN170428 - Kina har også sagt til USA at de har informert Nord-Korea om at hvis de gjennomfører ytterligere kjernefysiske tester, vil Kina igangsette egne sanksjoner, sier Tillerson.
DN170426 Utenriksminister Delcy Rodriguez sier til en statlig tv-stasjon at hun er instruert av president Nicolás Maduro om å igangsette prosessen med å trekke Venezuela ut av OAS om unionen kaller inn til utenriksministermøtet i Washington.
DB170423 Disse betalingsinitierings-selskapene kan være hvem som helst, og hvis kunden har gitt samtykke, kan disse selskapene igangsette betalinger uten at banken kan nekte dem det.
VG170420 Å igangsette andre maktmidler for å få viljen sin, vitner om at de tenker lite prinsipielt, sier Årsæther til VG.
VG170420 Å igangsette andre maktmidler for å få viljen sin, vitner om at de tenker lite prinsipielt, sier Årsæther til VG.
DN170419 Han lovet også å fjerne sin forgjenger Barack Obamas helseforsikringslover, også kalt Obamacare, og å igangsette storstilte infrastrukturprosjekter, kutte skatter og fjerne reguleringer.
DN170418 Obos vil i løpet av 2017 starte salg av flere større utbyggingsområder i Oslo som Frysja, Vollebekk og Ulven samt igangsette bygging på store prosjekter i Nydalen, Kværnerbyen, Røa og Løren.
DB170413 Like etter ble det imidlertid klart at Russland la ned veto mot å fordømme det kjemiske angrepet, samt å igangsette en rask etterforskning av hendelsen, under avstemning i FNs sikkerhetsråd.
DB170413 Like etter ble det imidlertid klart at Russland la ned veto mot å fordømme det kjemiske angrepet, samt å igangsette en rask etterforskning av hendelsen, under avstemning i FNs sikkerhetsråd.
DB170404 Lenich forklarte at hun i 2015 forfalsket rettsdokumenter for å igangsette avlyttingen av mobiler tilhørende en gift politibetjent og en annen kvinnelig statsadvokat, i likhet med henne stasjonert i Brooklyn.
DN170403 Dette avhenger av at de klarer å igangsette produksjonen av batterier ved en ny fabrikk i Nevada.
DB170330 Å igangsette folkeavstemning mens landet befinner seg i en krisebetont unntakstilstand, og attpå til la statsministeren erklære at enhver « nei»-stemme til de foreslåtte konstitusjonelle endringene er ensbetydende med landsforræderi, tyder på ringeakt for folkeretten og dessuten manglende respekt for demokrat
AA170329 - Ifølge internasjonal humanitærrett er det primært statene selv som har ansvaret for å undersøke denne type hendelser og eventuelt igangsette straffeforfølgning der det er mistanke om straffbare forhold.
AA170323 Det er en kombinasjon av driftsmessige erfaringer, tilbakemeldinger fra brukerne, egne observasjoner og innspill fra interne og eksterne fagmiljøer, som etter en samlet vurdering i 2011 og 2012 resulterte i en anbefaling om å igangsette et forprosjekt, sier Olsen.
VG170322 Jeg er enig med Nordbø at det kan synes uhensiktsmessig å igangsette tiltak for å få mer « høyrehumor », og det kan også være vanskelig å definere og avgrense hva dette innebærer.
DN170322 Dette ble begynnelsen på finanskrisen som spredte seg til Malaysia, Indonesia og Sør-Korea før Det internasjonale pengefondet og USA måtte igangsette en av de største redningsoperasjonene i historien.
DB170317 Rammeavtalen er ifølge meldingen basert på en prosjektgjennomføringsplan hvor Statoil, på vegne av lisenspartnerne, har opsjon på å igangsette prosjektets ulike faser.
DB170313 Eilertsen legger til at ansvaret om å igangsette kontroller og følge opp i slike saker, ligger hos treningssentrene selv.
AA170310 I en appell direkte til statsminister Haider al-Abadi ba Clooney ham sende et brev til FNs sikkerhetsråd så de kan stemme over å igangsette en gransking av gruppas kriminelle handlinger i Irak ¶
VG170308 USA svarte med å igangsette installasjon av rakettforsvarssystemet THAAD i Sør-Korea.
DN170308 USA svarte med å igangsette installasjon av rakettforsvarssystemet THAAD i Sør-Korea.
DB170308 Han er én av fem personer som er klarert til å igangsette beredskapslaben ved OUS, dersom et tilfelle av høysmittesykdom skulle inntreffe.
AA170308 USA svarte med å igangsette installasjon av rakettforsvarssystemet THAAD i Sør-Korea.
DN170306 Det hvite hus fulgte søndag opp med en oppdatering om at presidenten ber den amerikanske Kongressen å undersøke uspesifiserte « rapporter » om at Obama misbrukte sin presidentmakt for å igangsette « potensielt politisk motiverte etterforskninger like før valget i 2016 ».
DN170301 For å igangsette vår nasjonale gjenoppbygging, vil jeg be Kongressen om å godkjenne lovgivning som gir en tusen milliarder dollar investering i infrastrukturen til De forente stater, finansiert gjennom både offentlig og privat kapital, og millioner av nye jobber ».
AA170222 Han legger til at på møtet med Sanner ble det fra ordførerne foreslått å igangsette et prosjekt som skulle lede til én kommune på Fosen innen 2024. 2020 blir for tidlig.
SA170217 Det er ikke økonomisk forsvarlig å igangsette prosjekter dersom de ikke har et økonomisk drivverdig fundament.
SA170217 Det er ikke økonomisk forsvarlig å igangsette prosjekter dersom de ikke har et økonomisk drivverdig fundament.
AP170213 Prioner kan oppstå spontant og igangsette en kjedereaksjon av nye feilfoldinger.
DN170210 Spillutvikleren Acitivision Blizzard steg også etter at selskapet sent torsdag kunngjorde at selskapet vil igangsette et aksjetilbakekjøpsprogram og øke utbytte samtidig som fjerdekvartalsresultatene kom inn svakere enn ventet.
DB170210 Nyhetskanalen skriver at han ikke spesifiserte hvilke tiltak han planlegger å igangsette .
AA170205 - Vi må nå igangsette gravearbeid for å få reparert vannledningen.
DB170201 USA burde også inngå i samtaler med de andre atomvåpenstatene om en mer omfattende atomvåpenavtale, en atomvåpenkonvensjon, som vil igangsette etterprøvbare, håndhevbare prosesser og en tidslinje for total avskaffelse av disse våpnene.
AP170129 Én uke etter at Trump ble president, har han allerede underskrevet en rekke presidentordrer om å igangsette politikken han lovet i valgkampen.
AP170129 Én uke etter at Trump ble president, har han allerede underskrevet en rekke presidentordrer om å igangsette politikken han lovet i valgkampen.
DN170126 Trump signerte nylig en såkalt eksekutivordre for å igangsette byggingen av muren.
AP170125 Det er spesielt tre handlinger som fremheves som drivere for børsene : ¶ hans løfter om å senke selskapsskatten og memorandum om å redusere reguleringer for industri, ¶ hans presidentordre om å igangsette investeringer i « høyt prioritert infrastruktur », ¶ og hans memorandum om å restarte byggingen av rørledningene KeystoneXL og Dakota Access.
AP170115 Trump og apparatet rundt ham har opplyst britiske myndigheter om at planen er å igangsette arbeidet med en avtale for å begrense atomvåpen.
DB170112 Så snart vi mottar dem vil vi igangsette grundig undersøkelser for å finne ut av årsaken.
DN161222https://www.dn.no/nyheter/2016/12/22/0526/Utenriks/utfordrer-hollywood-med-milliardinvesteringer Filmstudioet er blitt tilført kapital fra Kina for å igangsette produksjon av en rekke andre storfilmer de neste årene.
SA160602 Olympiatoppen bør igangsette et kvinneprosjekt for å få flere kvinnelige ledere og trenere inn i toppidretten og for å satse mer på kvinnelige toppidrettsutøvere.
AP160602https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Eggen-fronter-oppror-mot-hysj-hysj-kultur-i-Norge-210248b.html Olympiatoppen bør igangsette et kvinneprosjekt for å få flere kvinnelige ledere og trenere inn i toppidretten og for å satse mer på kvinnelige toppidrettsutøvere.
AP160602 Olympiatoppen bør igangsette et kvinneprosjekt for å få flere kvinnelige ledere og trenere inn i toppidretten og for å satse mer på kvinnelige toppidrettsutøvere.
AP160112 Nyfødtscreeningen gjør det mulig å igangsette behandling og oppfølging som forhindrer alvorlig sykdom, skriver artikkelforfatterne.