DB171213 Bortsett fra å søke latteren har ikke farsen og komedien annet til felles enn at de er intrigeteater, det er plotet som skaper fortellingens vendepunkter og ikke hovedpersonens handlingsvalg.
AP171111 Hovedpersonens innpass i rikmannsmiljøet er ledsaget av ydmykelser og selvbebreidelser som igjen føyer seg inn i bildet av den personlige dommedag.
VG171105 Blomsterkoret fungerer som en slags pendant til koret i de klassiske greske dramaer, med personlige overordnede kommentarer til hovedpersonens gjøren og laden og ikke minst egne opplevelser ¶ av en anderledes virkelighet !
SA171103 Det til sine tider ville lystspill tar oppmerksomheten nesten vekk fra dobbelheten i hovedpersonens karakter : Hans naive og idealistiske svermeri og hans høyrepopulistiske og elitistiske politiker- og menneskeforakt.
AP171102 Det føles tidvis litt tomt og uoriginalt, sett bort fra hovedpersonens prestasjon.
AP171004 Handlingen er på mange måter første fase i den frigjøring som ledet frem til hovedpersonens uavhengighet i Haqs debutfilm, Jeg er din.
VG170816 Det er svært ambisiøst å skulle skrive en roman der hovedpersonens private krise og Israels krise på sett og vis speiler hverandre.
DA170811 - Romanen er kanskje en thriller fordi samtalene mellom mor og sønn avdekker stadig nye sider av hovedpersonens historie.
DB170809 Selv om det oppleves som en ren hevnbok, et karakterdrap på både hovedpersonens søster og den offentlige debatten, er det et interessant innblikk i hvordan det kan føles å bli fiksjonalisert.
VG170713 Det vil blant annet dukke opp flere ting fra hovedpersonens tidligere liv som bare ble berørt med harelabb i den forrige boka.
DB170713 Jeg spiller hovedpersonens kompis, som overtaler ham til å prøve denne appen, sier Østvik, og legger til : ¶
AP170705 Denne konvensjonelle biografiske filmen om eventyreren Cousteau slites mellom hovedpersonens nære relasjoner og fjerne erobringer.
DB170628 Den må både ha et øre for hovedpersonens egen beretning om seg selv, og de som vil korrigere den beretningen.
SA170612 Mandag bekreftet hovedpersonens agent, Juanma Lopez, at den engelske storklubben ønsker seg Moratas tjenester samt at forhandlinger pågår.
DA170612 Mandag bekreftet hovedpersonens agent, Juanma Lopez, at den engelske storklubben ønsker seg Moratas tjenester samt at forhandlinger pågår.
AP170612 Mandag bekreftet hovedpersonens agent, Juanma Lopez, at den engelske storklubben ønsker seg Moratas tjenester samt at forhandlinger pågår.
VG170510 Hun synger gjennomgående rystende godt, men det første virkelige høydepunktet inntreffer med « Leave Me Lonely », der hovedpersonens mektige røst endelig får diskanten til å knele.
SA170506 Hovedpersonens mor har allerede gjort alt klart.
DA170502 Mange flotte antrekk til tross - denne gang var det hovedpersonens design som var mest interessant.
DB170420 Han savner en tydeligere skildring av hovedpersonens mulige psykiske problemer, og påpeker at hevnmotivet er veldig mye mindre vanlig hos folk som dør i selvmord.
DB170420 - Det er tre ting jeg reagerer på : Skildringen av selvmordet, hevnmotivet og hovedpersonens uheldige forsøk på å få hjelp, sier Walby, og utdyper : ¶
DA170419 Denne manndomsprøven av en bok på nesten 900 sider er imponerende i sin originalitet, en velsignelse i sin presise lettflytende prosa og gjenstridig som en kryssordoppgave når det gjelder å holde orden på hovedpersonens fire liv.
VG170408 Det er ikke mange replikker som faller fra hovedpersonens munn i løpet av filmen, men Baasmo Christiansen gjør likevel en glitrende rolle der han får muligheten.
DA170321 De speiler hovedpersonens frykt og tilkortkommenhet, om mot og moralsk styrke.
VG170226 En viktig « gulrot » i lesingen er å finne ut av hovedpersonens rolle i mordene.
VG170226 Det er vanskelig å få grep om hovedpersonens tanker og følelser - og hvorfor hun handler som hun gjør.
DA170225 r som Donna Elvira, Bente Børsum som Don Juans mor og Ruby Dagnall ( stjerneskuddet fra filmen « Rosemari » ) som kommandørens ( Per Frisch ) datter Isabella får minst å spille på i en oppsetning som først og fremst preges av å gå på tomgang, uten den fråtsende og glupske forløsningen som ligger i hovedpersonens natur.
DB170117 De som gir grønne lys i Hollywood kan tenke at kvinner går på kino uansett hovedpersonens kjønn, og derfor ikke trenger å beiles til like heftig som menn.
AP170117 Som øyenvitne-skildring er filmen i en klasse for seg, der hovedpersonens voksende erkjennelse av at han ikke lenger kan stole på noen, ikke en gang sine naboer, er hjerteskjærende.
AP160910 Albumet og filmen gjør vondt, men vi får klamre oss til hovedpersonens avsluttende sang etter fortellingen om at alt har sin pris i livet : ¶
AP160830 Man kan selvfølgelig tolke den som Sisyfos-steinen og at den evige kampen er en del av hovedpersonens skjebne - en mann som aldri har hatt som mål å vær lykkelig.
AP160827 Jeg velger å tolke dette dokumentet som et gløtt inn i den traumatiserte hovedpersonens forstenede tankeverden.
SA160604 Foreldreløse karakterer er et av de vanligste fortellergrepene i skildringer av utviklingen fra barn til voksen, der fokuset er på hovedpersonens søken etter egen identitet og stemme.
AP160406 Det klassiske hotellets luksus er en essensiell kulisse i filmen og gjenspeiler hovedpersonens forfengelighet, mangelen på selvinnsikt og ekstravagante livsstil.