DA171028 Fordelingen av kuttene, flertallspartienes evne til å meisle ut et forslag til bystyret og opposisjonens evne til å peke på svakhetene, er her og nå-politikken.
DA171028 Fordelingen av kuttene, flertallspartienes evne til å meisle ut et forslag til bystyret og opposisjonens evne til å peke på svakhetene, er her og nå-politikken.
DA170831 Det er forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens dom over Forsvarets operative evne .
DA170820 Han trekker også fram presidentens manglende evne til selvkritikk og manko på impulsontroll.
BT170820 Med knappe ressurser presterer de over evne gang på gang.
DB170819 Slike debattrangeringer er også kjærkomment billig stoff for avisene å produsere - det krever selvsagt en grad av forhåndskunnskap, kompetanse og analytisk evne hos terningkasterne, men når først disse forutsetningene er på plass, trengs det ikke stort mer enn å følge med på halvannen times debatt og deretter fyre løs tankene sine på tastaturet.
DB170819 Det er sant at partilederes opptreden - deres evne til å argumentere saklig og logisk, til å anerkjenne dilemmaer og motstridende syn, og så videre - har en viss selvstendig relevans for hvem man velger å stemme på, ved at det kan fortelle noe om deres personlige egenskaper som er genuint relevant for velgerens avgjørelse om å gi partiet en innf
DB170819 Sammen med inntektsskatt ble den et avgjørende virkemiddel for å sikre prinsippet om at folk skatter etter evne , at de som har mest skal bidra mest.
DB170819 desember 2000 kom den gledelige nyheten om at kronprinsparet hadde forlovet seg, gjennom sine representasjonsoppdrag som kommende kronprinsesse, viste Mette-Marit vilje til å ta sine nye plikter alvorlig og evne til å komme folk i møte.
VG170818 Den sprer frykt og mistenksomhet, og den utfordrer en sentral del av kontrakten mellom stat og befolkning, nemlig statens evne og vilje til å ivareta befolkningens grunnleggende trygghet.
NL170818 Men de kan ta skade, og de kan dø, dersom viljen til selvransakelse og evne til å innrømme og lære av egne feil blant helsepersonalet ikke er til stede.
NL170818 Forskning på både barn og voksne viser at de som starter dagen med aktivitet har bedre evne til å konsentrere seg utover dagen.
DA170818 Et tilsvarende bilde ble skapt om Jonas' kapasitet til å være Jens og Aps evne til å rydde opp i et oljeprisrammet arbeidsmarked så snart de kom til makten.
DA170818 Manglende evne til lytte og ta hensyn til den kunnskapen som fantes i organisasjonen.
DA170818 Ronny Deila har tidligere vist en evne til å over tid endre spillere og spillemønster til å kverne i stykker motstanderne, bare gjennom å forbedre spillet og samhandlingen spillerne mellom.
SA170817 Både Simen Wangberg og Gjermund Åsen trekker fram « Mush » som person i garderoben og evne til å score mål.
DN170817 Blant republikanerne er det 36 prosent som ser Russland som en alvorlig trussel, mens 34 prosent - omtrent en tredel - stoler på Putins evne til å handle rett.
DB170817 ( Finansavisen : ) « Det foreligger vesentlig usikkerhet som kan skape tvil av betydning om selskapets evne til fortsatt drift.
DB170817 Helsetilsynet retter i sin rapport uvanlig krass kritikk mot UNN, og påpeker blant annet at ledelsen verken viser evne eller vilje til å lære av egne feil ( « Svikt i behandling og samhandling ved mottak av traumepasient ved Universitetssykehuset Nord-Norge HF », saksnummer 2015/912.
AP170817 I en kronikk i Harstad Tidende skriver justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) at regjeringen har besluttet dette for å sørge for at kommunene har et profesjonelt og slagkraftig brann- og redningsvesen, med god evne til å håndtere større og krevende hendelser.
AP170817 Den nye utdanningsmodellen skal gi brann- og redningsvesenet økt evne til å håndtere komplekse hendelser, øke kvaliteten på det forebyggende arbeidet og gi kommunene viktig kompetanse innenfor samfunnssikkerhetsarbeidet.
AP170817 Både Simen Wangberg og Gjermund Åsen trekker fram « Mush » som person i garderoben og evne til å score mål.
AA170817 Blant republikanerne er det 36 prosent som ser Russland som en alvorlig trussel, mens 34 prosent - omtrent en tredel - stoler på Putins evne til å handle rett.
AA170817 I en kronikk i Harstad Tidende skriver justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) at regjeringen har besluttet dette for å sørge for at kommunene har et profesjonelt og slagkraftig brann- og redningsvesen, med god evne til å håndtere større og krevende hendelser.
AA170817 Den nye utdanningsmodellen skal gi brann- og redningsvesenet økt evne til å håndtere komplekse hendelser, øke kvaliteten på det forebyggende arbeidet og gi kommunene viktig kompetanse innenfor samfunnssikkerhetsarbeidet.
AA170817 I en kronikk i Harstad Tidende skriver justisminister Per-Willy Amundsen ( Frp ) at regjeringen har besluttet dette for å sørge for at kommunene har et profesjonelt og slagkraftig brann- og redningsvesen, med god evne til å håndtere større og krevende hendelser.
AA170817 Den nye utdanningsmodellen skal gi brann- og redningsvesenet økt evne til å håndtere komplekse hendelser, øke kvaliteten på det forebyggende arbeidet og gi kommunene viktig kompetanse innenfor samfunnssikkerhetsarbeidet.
VG170816 - Kim elsket subkulturer og hun hadde en utrolig evne til å finne unike historier og vinkler.
DB170816 Blant republikanerne er det 36 prosent som ser Russland som en alvorlig trussel, mens 34 prosent - omtrent en tredel - stoler på Putins evne til å handle rett.
DB170816 Når stadig flere stemmer i næringslivet heller vil overta oppgaver det offentlige allerede gjør enn å skape noe som kan omsettes på et fritt marked vitner det egentlig om dårlig selvtillit til en egen evne til å skape verdier.
AP170816 Han hevder at han savner evne og vilje til teologisk refleksjon og at de ikke har noen klar og tydelig stemme.
SA170815 Lasse Balstad ( med ryggen til ) er imponert over medspillernes evne til å ta seg helt ut.
DB170815 Jeg så derfor gjennom debatten en gang til, og prøvde etter beste evne å telle antall avbrytelser, og notere hvem som avbrøt hvem.
AP170815 Politiets begredelige evne til å ta skurker i byggebransjen er én ting.
AP170815 Lasse Balstad ( med ryggen til ) er imponert over medspillernes evne til å ta seg helt ut.
AA170815 Med en utdanning i bunn vil man ha flere bein å stå på, flere muligheter og evne til omstilling.
VG170814 Noen har en kroppsbygging som favoriserer løping, noen har stor evne til å håndtere sur muskulatur, noen har godt oksygenopptak - noen har alt.
VG170814 Et samfunns suksess, målt i vekst og velferd, kan aldri bli annet enn summen av dets befolknings evne og mulighet til å utnytte de enorme ressursene som bor i hvert enkelt menneske.
DB170814 I cocktailen Ronaldo er det et stort, stort talent, en fysikk som er bygget opp av uendelig timers trening, et innbitt ønske om å bli verdens beste og en egen evne til å blomstre i de største kampene.
DA170814 I tillegg mener han det er viktig å holde fast ved prinsippet om at om at skatt skal betales etter evne .
DA170814 I tillegg mener han det er viktig å holde fast ved prinsippet om at om at skatt skal betales etter evne .
SA170813 Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
SA170813 - Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
FV170813 Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
FV170813 - Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
DB170813 Det er fortsatt en annen viktig del av Neymars psyke - en uhyggelig evne til å levere når presset er som størst.
DB170813 Han hadde ikke en slepen teknikk, var ikke rask og fysikken skremte ingen, men han hadde en helt egen evne til å være på riktig tidspunkt til riktig tid for å trille baller i mål.
BT170813 Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
BT170813 - Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
AP170813 Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
AP170813 - Noen mennesker har en stor evne til å overbevise folk.
AA170813 Sylvi Listhaug har en enestående evne til å få den politiske andedammen til å handle om en ting : Sylvi Listhaug.
AA170813 Men en ting endrer seg ikke : Sylvi Listhaug har en enestående evne til å provosere, engasjere og få alt til å handle om Sylvi Listhaug.
SA170812 Og det siste, det ville i andre idrettslige sammenhenger si en evne til å konsentrere seg fullt og fullstendig om arbeidsoppgaven, som det heter i moderne sportsspråk.
SA170812 I de siste årene - mens jeg har jobbet som sportskommentator - har jeg etter beste evne prøvd å beskrive alt fra stivbente venstrebacker og stivttenkende idrettsbyråkrater til ypperlige prestasjoner og fremragende stjerner.
FV170812 Og det siste, det ville i andre idrettslige sammenhenger si en evne til å konsentrere seg fullt og fullstendig om arbeidsoppgaven, som det heter i moderne sportsspråk.
FV170812 I de siste årene - mens jeg har jobbet som sportskommentator - har jeg etter beste evne prøvd å beskrive alt fra stivbente venstrebacker og stivttenkende idrettsbyråkrater til ypperlige prestasjoner og fremragende stjerner.
BT170812 Og det siste, det ville i andre idrettslige sammenhenger si en evne til å konsentrere seg fullt og fullstendig om arbeidsoppgaven, som det heter i moderne sportsspråk.
BT170812 I de siste årene - mens jeg har jobbet som sportskommentator - har jeg etter beste evne prøvd å beskrive alt fra stivbente venstrebacker og stivttenkende idrettsbyråkrater til ypperlige prestasjoner og fremragende stjerner.
AP170812 I hinderløypen må du være god i alle grenene du deltar i, ha teknikk, fysisk styrke og evne til å tenke strategisk gjennom hvordan du skal løse oppgavene, sier Bjørn Rønning, leder Norsk Brannmannsforum.
AP170812 Og det siste, det ville i andre idrettslige sammenhenger si en evne til å konsentrere seg fullt og fullstendig om arbeidsoppgaven, som det heter i moderne sportsspråk.
AP170812 I de siste årene - mens jeg har jobbet som sportskommentator - har jeg etter beste evne prøvd å beskrive alt fra stivbente venstrebacker og stivttenkende idrettsbyråkrater til ypperlige prestasjoner og fremragende stjerner.
AA170812 - Dersom den sittende administrasjonen i USA har interesse, evne og diplomatisk kløkt til å forhandle med Nord-Korea, så skjuler de denne kløkten godt, konstaterer Lodgaard.
DB170811 Paradokset er at allsidigheten som nå gjør Warholm unik og bygger hans enestående grunnmur og evne til å tåle mye trening, var noe han ble kritisert for tidligere i karrieren.
DB170811 Som samfunnsfaglærer prøver jeg etter beste evne å aktualisere temaene i faget.
DB170811 Flere politikere tok det bastante standpunktet at norske verdier er truet, men uten evne til å kunne si noe fornuftig om hva som kan være norske verdier.
DB170811 Noen ekstreme krefter utvikler også vilje, og evne , til å ta i bruk vold.
AP170811 29-årige Magnus August Høiberg har allerede markert seg i årevis som popgigantenes gode produsentvenn, men samtidig funnet en gyllen middelvei mellom pop og det brede elektronikalandskapet - og har en finurlig evne til å dykke dypt ned i undergrunnen parallelt med samarbeid med tenåringsidoler som Selena Gomez eller Ariana Grande, tilsynelatende med tonnevis av kred i begge leirer.
VG170810 Med det mente han at man først skulle gå inn for fredelige forhandlinger, men samtidig uttrykke evne og tydelig vilje til å sette makt bak kravene.
SA170810 Han var ikke bekymret over lagets manglende evne til å punktere kampen.
NL170810 Tur ( isme ) etter evne må stå sentralt.
DB170810 En del er opptatt av norsk eierskap, og at bedrifter med norske eiere skal ha evne til å konkurrere.
DA170810 Fra de høyeste høyder, til en påfallende evne til å være i dårlig form når det gjelder.
AP170810 Selv kaller hun lærerspesialistene for « kodeknekkere », og sier dette er lærere som har mange forskjellige metoder for å trigge ulike barns evne til å knekke lese- og skrivekoden.
AP170810 Gabrielle har en svært god evne til å skape liv og stemning blant de stadig flere oppmøtte.
AP170810 Han var ikke bekymret over lagets manglende evne til å punktere kampen.
VG170809 - Glens evne til spille, synge og huske tekster, ble etter hvert fortere og fortere redusert etter at han fikk diagnosen - og han skjønte at det begynte å haste med å komme i studio og spille inn denne siste platen dersom det skulle bli noe av.
NL170809 Våg litt oftere å stole på velgernes evne til å ha to tanker i hodet samtidig.
DB170809 Clenbuterol står på dopinglista fordi det kan ha en effekt på kroppens evne til å frakte oksygen.
DB170809 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DA170809 - USA og våre allierte har en demonstrert evne og utvilsomt en forpliktelse til å forsvare oss fra et angrep.
AA170809 Utenriksministeren legger til at presidenten bare ønsket å være tydelig overfor det nordkoreanske regimet om at USA har en ubestridt evne til å forsvare seg, og at den amerikanske regjering akter å forsvare seg og sine allierte.
AA170809 Utenriksministeren la til at presidenten bare ønsket å være tydelig overfor det nordkoreanske regimet om at USA har en ubestridt evne til å forsvare seg, og at den amerikanske regjering akter å forsvare seg og sine allierte.
VG170808 - Statlige aktører som kan ha evne og vilje til å gjennomføre slike operasjoner vil prioritere både sin innsats og sine ressurser.
NL170807 Ubåter, maritime overvåkingsfly og F-35 kampfly er viktige bidrag til Forsvarets avskrekkende evne og til NATOs kollektive forsvarsevne.
DN170806 Grande har tiltro til partiets evne til å mobilisere frem mot valget.
AP170806 - Du viser manglende kompetanse, det vil si evne , vilje og forståelse for hva god dyrevelferd innebærer, heter det i tilsynets rapport fra juni.
VG170805 » Det hjelper lite at sindige kongressfolk maner til besinnelse når deres commander in chief ikke eier evne eller vilje til besinnelse og partiet går foran nasjonen.
DB170805 Politiet ble mer imponert over deres evne til å si unnskyld enn golfferdighetene, skriver NTB.
DA170805 « Dette til tross for at han hadde midler eller evne til å skaffe midler til å betale den fastsatte bidragsforpliktelsen », heter det i tiltalen som er tatt ut av politiinspektør Magnus Jåtun.
AA170805 Politiet ble mer imponert over deres evne til å si unnskyld enn golfferdighetene.
VG170804 Hun understreker at det er vesentlig for utenrikstjenesten at det ikke kan stilles spørsmål ved enkeltmedarbeideres integritet og evne til profesjonell og upartisk håndtering av alle saker.
DN170804 - Jeg er helt enig med presidenten og fordømmer på det sterkeste det svimlende antallet lekkasjer som undergraver vår regjerings evne til å beskytte dette landet, sa USAs justisminister Jeff Sessions på en pressekonferanse fredag.
DN170804 - Jeg er helt enig med presidenten og fordømmer på det sterkeste det svimlende antallet lekkasjer som undergraver vår regjerings evne til å beskytte dette landet, sa Sessions på en pressekonferanse fredag.
DB170804 - Jeg er helt enig med presidenten og fordømmer på det sterkeste det svimlende antallet lekkasjer som undergraver vår regjerings evne til å beskytte dette landet, sa Sessions på en pressekonferanse fredag.
DB170804 Realiteten er at den foreslåtte Hæren, selv med støtte fra sjø- og luftforsvaret - ikke vil evne å forsvare vårt nordlige landterritorium til allierte forsterkninger kan ankomme.
DB170804 - Halveringen av antall vervede i Telemark Bataljon betyr en utvanning av et av våre sterkeste profesjonelle militære miljøer - og redusert evne til hurtig reaksjon nasjonalt og i en Nato-ramme.
DB170804 - At Hærens mekaniserte brigadestruktur og manøverkonsept i hovedsak beholdes, samtidig som det tilføres langtrekkende ildkraft og evne til å lede slik ild.
AA170804 - Jeg er helt enig med presidenten og fordømmer på det sterkeste det svimlende antallet lekkasjer som undergraver vår regjerings evne til å beskytte dette landet, sa Sessions på en pressekonferanse fredag.
NL170803 Og jo mer stolt samarbeidspartnerne er av seg selv og egne ressurser, og jo bedre deres evne til å kommunisere det er, jo bedre.
NL170803 Lagets evne til å løse arbeidsoppgaver avhenger i all hovedsak av andre kvaliteter.
DN170803 Men igjen - boligmarkedet har alltid vist evne til å gjøre comeback etter kortere perioder med korreksjon, sier Meier.
DB170803 Han mener Uhrenholdt Jacobsen og hennes evne til å se det store bildet og de viktige nyansene er akkurat det utøverkomiteen i IOC trenger.
VG170802 Og selv om idrettsorganisasjonene etter beste evne prøver å fremstille dette som en kunstig konflikt, siden for eksempel mosjonister også nyter godt av skiløyper bevegelsen holder i stand, er vi her innom kjente ideologiske skiller mellom behovene til hver enkelt og bygging av det som er felles.
NL170802 Det krever imidlertid evne til å se ut over det boligsosiale ansvaret og rammene for en markedsbasert boligbygging, slik mange av kommunene i studien har gjort.
DB170802 Han jobbet alltid knallhard, var dedikert som få og hadde en egen evne til å dukke opp og score viktige mål.
DB170802 Innerste laget mot kroppen bør være av ull som i tillegg til å alltid holde varmen også har god evne til fukttransport.
AA170802 Den kombinerer varme, luftfuktighet og menneskekroppens evne til reagere ved å kjøle seg ned.
VG170801 juli, at jeg oppriktig talt mener de har håndtert dette i handlegaten i Kristiansand etter beste evne .
DB170801 De har stor evne til å binde giftstoffer som PCB.
DB170801 Med sitt autoritære naturtalent trengte ikke Chávez ty til de knepene som hans elev Maduro, etter fattig evne , nå prøver.
DB170801 Han har vist et engasjement og en vilje og evne til samarbeid som har fått hele ensemblet til å oppleve en opptur.
DA170801 Mange beundrer derfor Putin og hans evne til å komme unna med ting, sier Light.
AP170801 Og enda verre : Vi la igjen vår kritiske evne ved døren og lot som om det keiseren sa og gjorde ga noen mening, skriver den republikanske senatoren Jeff Flake fra Arizona i en ny bok.
VG170731 Fra Oslo ser man en nabo med overlegne militære kapabiliteter samt evne og vilje til å bruke dem for å nå politiske mål.
SA170731 - Da får god oversikt over pengebruken din og reduserer sjansen for at du bruker over evne .
DN170731 Men flere analytikere har også pekt på at Trumps manglende evne til få igjennom forslag skaper usikkerhet omkring den politiske situasjonen i USA, som igjen får investorene til å selge unna amerikanske dollar.
DA170731 Det er forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens dom over Forsvarets operative evne .
BT170731 - Da får god oversikt over pengebruken din og reduserer sjansen for at du bruker over evne .
AP170731 - Da får god oversikt over pengebruken din og reduserer sjansen for at du bruker over evne .
AP170730 Dets legitimitet er avhengig av sin evne til å forbli i sentrum av det nordkoreanske liv.
VG170729 Regjeringen « viste en enestående evne til å sluke kameler og trives med det », skriver Jens Stoltenberg. 9. mars 2000 har sentrumsregjeringen fått nok, og går av etter at Stortinget vedtar å bygge et gasskraftverk de er imot.
DB170729 - Fordi Arbeiderpartiet viser ingen evne til å ta innover seg hvilke saker som er viktig for Venstre.
DA170729 Synd han ikke er i besittelse av Ritchies visuelle oppfinnsomhet, energinivå eller evne til å skildre kompiskjemien blant East End-gangstere på en autentisk måte.
AA170729 Det kan kanskje betegnes som politisk fleksibilitet, men det viser vel heller en forbausende og totalt manglende evne til fremtidsrettet helhetstenkning.
DB170728 Prins Harry ønsker å gå i morens fotspor etter beste evne , etter å « nesten ha gått på veggen flere ganger » de siste 20 årene.
DA170728 Selskaper innså at de hadde brukt penger over evne .
AP170728 Han har ingen innsikt i egen oppførsel og mangler evne til å sette seg inn i hvordan andre har det.
AP170728 Du har lov til å kjenne forakt overfor hans manglende evne til å være der, forstå deg og si unnskyld.
AP170728 Det blir også ekstra smertefullt når personen selv ikke har innsikt i det og mangler evne til å snakke om det på en god måte for å reparere når det går skeis.
VG170727 En manglende evne hos myndighetene til å ta sikkerhet på alvor i møtet med en ny digital virkelighet.
DA170727 - Gitt Russlands mange overtramp, og president Trumps tilsynelatende manglende evne til å håndtere dem, er en slik lov som demokratene og republikanerne nettopp har blitt enige om helt essensiell, sa demokratenes Chuck Schumer, om avgjørelsen.
DN170726 ¶ Vi bruker øyekontakt og vår evne til å forstå situasjonen til å gjøre det rette.
DB170726 - Fordi Arbeiderpartiet viser ingen evne til å ta innover seg hvilke saker som er viktig for Venstre.
DB170726 Hvis barn aldri har sett en kålrot, aldri vært i en gymsal som har gitt mestring men har fått servert mat eller en Ipad i stedet for for å prate om ting, så gis det individet en redusert evne til å velge sunt som voksen.
VG170725 Deila : - Rosenborg må prestere over evne
SA170725 - Denne tåler også mye, og har en evne til å reise seg opp etter vanning - selv når den har vært veldig tørr.
SA170725 - Denne har en utrolig evne til å lagre vann i bladene, og må derfor ikke vannes for ofte.
SA170725 - Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler.
FV170725 - Denne tåler også mye, og har en evne til å reise seg opp etter vanning - selv når den har vært veldig tørr.
FV170725 - Denne har en utrolig evne til å lagre vann i bladene, og må derfor ikke vannes for ofte.
DB170725 - Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler.
BT170725 - Denne tåler også mye, og har en evne til å reise seg opp etter vanning - selv når den har vært veldig tørr.
BT170725 - Denne har en utrolig evne til å lagre vann i bladene, og må derfor ikke vannes for ofte.
BT170725 - Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler.
AP170725 - Denne tåler også mye, og har en evne til å reise seg opp etter vanning - selv når den har vært veldig tørr.
AP170725 - Denne har en utrolig evne til å lagre vann i bladene, og må derfor ikke vannes for ofte.
AP170725 - Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler.
VG170724 Jeg er veldig klar over min egen angst, og min manglende evne til å takle denne typen stress. 22-åringen fra Leksand i Dalarna skriver hun nå får hjelp til å håndtere de negative tankene.
AA170724 Øverstkommanderende Micael Bydén i det svenske forsvaret sier deres samlede vurdering er at selv om det som har skjedd er alvorlig, har det ikke hatt noen merkbar innvirkning på forsvarets operative evne . ( ©NTB ) ¶
DN170723 - På grunn av de mange overtredelsene fra Russland, og president Trumps manglende evne til å gjøre noe med det, er en sterk sanksjonslov slik som Demokratene og Republikanerne nettopp ble enige om, helt avgjørende, sier Demokratenes leder Chuck Schumer.
DB170723 - På grunn av de mange overtredelsene fra Russland, og president Trumps manglende evne til å gjøre noe med det, er en sterk sanksjonslov slik som Demokratene og Republikanerne nettopp ble enige om, helt avgjørende, sier Demokratenes leder Chuck Schumer.
AA170723 Demokratenes leder i Senatet Chuck Schumer sier at et nytt lovforslag om sanksjoner mot Russland er helt nødvendig på grunn av USAs president Donald Trumps manglende evne til å gjøre noe med situasjonen.
AA170723 - På grunn av de mange overtredelsene fra Russland, og president Trumps manglende evne til å gjøre noe med det, er en sterk sanksjonslov slik som Demokratene og Republikanerne nettopp ble enige om, helt avgjørende, sier Demokratenes leder Chuck Schumer.
AA170723 - På grunn av de mange overtredelsene fra Russland, og president Trumps manglende evne til å gjøre noe med det, er en sterk sanksjonslov slik som Demokratene og Republikanerne nettopp ble enige om, helt avgjørende, sier Demokratenes leder Chuck Schumer.
DB170722 Etterforskerne måtte bruke metoder ment for større barn, og måtte selv tilpasse det etter beste evne .
DA170722 - Jeg har en velutviklet evne til å glede meg intenst over små ting, til tross for at jeg tidvis er ganske dystopisk.
SA170721 Han har en utrolig evne til ikke å la negative ting feste seg, vurderer Fredrik Mohn.
NL170721 Sånn er verden blitt, og vi må selv evne å beskytte privatlivets fred for den nye type inntrengere.
NL170721 Det er ikke uvanlig å være utopisk tilbakeskuende, og historie-kontrafaktisk sette opp ei skisse for det gode samfunn, uten kapitalismen : Man hadde ytet etter evne og fått etter behov.
NL170721 Ansatte, pasienter og alle som følger nyhetene, oppfatter utviklingen som resultat av elendig personalpolitikk, dårlig ledelse, manglende tillit og manglende evne til å lære av egne feil.
FV170721 Han har en utrolig evne til ikke å la negative ting feste seg, vurderer Fredrik Mohn.
DB170721 Gjennom passe sisyfosiske tiltak forsøker iallfall Bora-hansgrohe etter beste evne å holde Sagans tilstedeværelse i touren i livet.
BT170721 Han har en utrolig evne til ikke å la negative ting feste seg, vurderer Fredrik Mohn.
AP170721 Han har en utrolig evne til ikke å la negative ting feste seg, vurderer Fredrik Mohn.
VG170720 | Deila : - Rosenborg må prestere over evne
VG170720 Rosenborg må prestere over evne , i alle fall heve seg mye fra kampen i går, sier Deila til VG.
DB170720 Som en sjuåring hopper han rundt uten evne til å konsentrere seg.
DB170720 De fleste voksne, bortsett fra Trump har utviklet en evne til å forstå hvordan andre tenker.
DA170720 Flere i støtteapparatet måtte etter beste evne trøste henne ute på banen før hun ble hentet til de første TV-intervjuene.
AP170720 Fokuset på mer åpenhet og mer demokrati har vært spesielt viktig de siste årene, mener Sandtrøen, som tror unge politikere vil evne å se de lange linjene og historiske perspektivene.
DB170719 Den russiske milliardæren har brukt Twitter til å kritisere Contador knallhardt, og kommet med direkte ufyselige kommentarer, blant annet om spanjolens manglende evne til å besvare spørsmål på engelsk.
DB170719 Det er også bekymringer knyttet til minkenes evne til å overleve i villmarka.
DB170719 Likevel gjør det meg enormt sårbar å fostre opp barn uten nettverk og med særlig redusert evne til å tåle flere støyter.
DB170718 Det viser at vi både har vilje og evne til å ha fokus på å bedre eldreomsorgen, både lokalt og nasjonalt.
SA170717 De prøver etter beste evne å snakke med engelskspråklige lag og holder seg unna de typiske franske, spanske og italienske lagene.
AP170717 De prøver etter beste evne å snakke med engelskspråklige lag og holder seg unna de typiske franske, spanske og italienske lagene.
AA170717 Ifølge Poll of polls kan nestleder Terje Breiviks evne til å mobilisere i hjemfylket Hordaland avgjøre Venstres skjebne ved valget.
SA170716 Ian Burchnall har stokket kortene etter beste evne og mønstrer disse 11 mot Odd : ¶
DN170716 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170716 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170716 Dette bidrar igjen til globale klimaendringer, gjennom at skogens evne til å lagre og ta opp karbon fra atmosfæren reduseres.
AP170716 Ian Burchnall har stokket kortene etter beste evne og mønstrer disse 11 mot Odd : ¶
AA170716 Svaret kom som en reaksjon på et spørsmål om velgernes forventninger og hennes evne til å oppfylle valgløftene.
AA170716 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170715 Froomes manglende evne til å ta kontroll av rittet, slik den triple vinneren gjorde i 2013, 2015 og 2016, duker dermed for en nervepirrende tredje uke.
DB170715 Den meritterte 32-åringen er imponert over Arus evne til å tilegne seg kunnskap og ferdigheter på sykkelen.
AA170715 Han er ZANU-PFs kandidat til neste års presidentvalg, men hans høye alder og evne til å fortsatt kunne styre landet har skapt bekymring.
AA170715 Innfør arbeidsplikt etter evne for alle støttemottakere.
AA170715 Vi lever over klodens evne , og mange av turene våre er absolutt ikke nødvendige.
SA170714 Shah fortalte at Praggnanandhaa evne til å løse sjakkoppgaver gjorde ham målløs.
NL170714 Det er forsvarets operative evne som til syvende og sist kommer til å lide for slike pengeslukende og unødvendige flytteprosjekter.
FV170714 Shah fortalte at Praggnanandhaa evne til å løse sjakkoppgaver gjorde ham målløs.
DN170714 « Flere av våre nøkkelmarkeder er utfordrende, men selskapet har en sterk balanse som sikrer en evne til å investere på tvers av virksomheten og utvikle driften fremover », konstaterer styret i årsberetningen.
DN170714 ¶ Rapporten skal blant annet ta for seg Heimevernets evne til objektsikring.
DB170714 Det viser lederskap og evne til å løfte seg over unødig støy.
DB170714 Mor og fars evne til å følge opp barnet må utredes, og foreldrene må få hjelp slik at de kan lykkes.
BT170714 Shah fortalte at Praggnanandhaa evne til å løse sjakkoppgaver gjorde ham målløs.
AP170714 Forsøk å svare etter beste evne , men å holde fokus på hva du trenger fra dem nå og fremover.
AP170714 Shah fortalte at Praggnanandhaa evne til å løse sjakkoppgaver gjorde ham målløs.
AA170714 En tredje faktor er Teslas evne til å håndtere nettverkseffekter og bygge opp en infrastruktur som underbygger teknologien.
VG170713 - Russernes evne til å nå velgere ikke engang vi skjønte var i spill, gjør at vi må stille oss noen spørsmål, sa han.
VG170713 Moderniseringen av totalforsvaret vil bidra til et betydelig nasjonalt løft for vår evne til å forsvare landet, beskytte befolkningen og opprettholde et fungerende samfunn ved en krise.
NL170713 Helsetilsynsrapporten slår fast at UNN verken har vist vilje eller evne til å lære av egne feil i denne saken.
VG170712 Han har en egen evne til å score viktige mål.
SA170712 SATSER ALT : Championship-klubbene satser over evne for å komme opp i Premier League.
DB170712 Flere av pasientene påpeker at det er urettferdig at folk med en privat betalingsvilje og evne , kan velge vekk det offentlige, og få behandlingen ved private sykehus.
DA170712 Han har en egen evne til å hente ting fram når det betyr noe.
BT170712 SATSER ALT : Championship-klubbene satser over evne for å komme opp i Premier League.
AP170712 SATSER ALT : Championship-klubbene satser over evne for å komme opp i Premier League.
AA170712 Heimevernet representerer ikke vår viktigste militære slagkraft, men har en nøkkelrolle med sin tilstedeværelse over hele landet og sin evne til å bidra ved katastrofer og krisesituasjoner.
AA170712 For HV's innsatsstyrker står det noe bedre til, og de fleste områdene oppfyller « evne til krise- og bistandsberedskap ».
AA170712 Den lekkede rapporten gir store deler av Forsvaret strykkarakter når det gjelder evne til å mobilisere i krise og krig.
AA170712 Da er det viktig at Heimevernets evne til å gjøre jobben blir styrket og ikke svekket.
VG170711 Organisasjoner har forskjellig evne og tiltak for å dempe ekstreme hendelser og ulike forutsetninger for å takle forsterkende faktorer ved slike hendelser.
DB170711 Det handler om egen evne til å gi faen.
DB170711 I rapporten heter det : « Forsvarssjefen vurderer Forsvarets operative evne til mindre god, på grensen mot ikke tilfredsstillende ved utgangen av 2016.
AA170711 Uavhengige eksperter, som professor Marc Lynch ved George Washington University i USA, betegner FSA som " en myte " og en sammenrasket gjeng av lokale militsgrupper og krigsherrer, uten sentral styring eller evne til militærstrategisk tenkning. ( ©NTB ) ¶
AA170711 - Barn og ungdom ser ikke konsekvensene av det de gjør, og de har ofte en manglende evne til å sette seg inn i hvilken belastning dette utgjør for dem som blir avbildet.
VG170710 Ukemagasinet har tok utgangspunkt i hvilken global påvirkning de 30 som er på listen har på sosiale medier og hvilken evne de har til å drive fram nyheter.
VG170710 - Abid er et lederemne, han har evne til å ha mange jobber i Venstre fremover.
VG170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god », skriver Klassekampen.
NL170710 Til tross for at folk betaler skatt etter evne , får mange ikke lenger hjelp etter behov.
NL170710 Det å tilegne seg kunnskap og å lære seg kunsten ved å formidle den tilegnede kunnskapen, i forkant av eksamen, burde vel være nok til å prestere etter beste evne på eksamen.
DN170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
DB170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
DB170710 Når noen utnytter arbeidet mitt uten å fortelle meg om det eller innhente min tillatelse, skader det ikke bare verdien av arbeidet mitt, men min evne til å overleve som kunstner, sa han, og la til : ¶
DA170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
DA170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
AA170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
AA170710 Forsvarets operative evne vurderes til « mindre god », mens Forsvarets spesialstyrker er den eneste delen som får karakteren « god ».
DB170709 Nedkjølingseffekten rammer også viktige samfunnsfunksjoner som varsling og medias evne til å utøve en kontrollfunksjon.
AA170709 De er smarte og rare, men samtidig viser de en evne til å kommunisere og møte det brede laget av publikum.
VG170708 Samtidig må vi ha tilstrekkelig evne til å forsvare oss - alene og sammen med andre.
VG170708 I tillegg videreutvikler vi vår evne til å motta og tilrettelegge for allierte forsterkninger.
VG170708 - Regjeringen selv beskriver store og kritiske mangler i forsvarets operative evne .
VG170708 * Rapporten slo også fast at myndighetens evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet.
DB170708 Den siste testen viser at Nord-Korea kan nå Alaska og kanskje også andre mål i USA, med forbehold for nyttelast og operative evne .
DB170708 Når noen utnytter arbeidet mitt uten å fortelle meg om det eller innhente min tillatelse, skader det ikke bare verdien av arbeidet mitt, men min evne til å overleve som kunstner, sier han, og legger til : ¶
AA170708 - Regjeringen selv beskriver store og kritiske mangler i forsvarets operative evne .
DN170707 Man kan åpenbart ikke kan forvente å oppnå den samme suksessen som Alan hadde med « Faded » hver gang man slipper ny musikk, men det er like viktig som det er vanskelig å likevel evne å skape og utgi oppfølgere med substansiell kommersiell suksess, sier Greve.
DA170707 Norsk landbruk har vist en formidabel evne til utvikling, omstilling og produktivitetsvekst.
AP170707 Leverandørindustrien har vist evne til omstilling, men myndighetene kunne gjort mer sammen med dem.
AA170707 Dette er et tankekors for alle som måtte anta at jo høyere utdanningsnivå, desto større evne til å ta ansvar for egen adferd i klimasaken.
VG170705 - Avgjørende for operativ evne
SA170705 Jeg håper for hans del at Tromsø har en del slike spillere, sier Oivio som også drar fram Valakaris evne til å gjøre unge spillere gode.
DB170705 Ifølge nordkoreanerne har langdistanseraketten evne til å treffe hvor som helst i verden.
DB170705 Ifølge nordkoreanerne har langdistanseraketten evne til å treffe hvor som helst i verden.
DB170705 Ifølge ham vil det nå ikke gå mer enn et år eller to før Nord-Koreas langdistanserakett oppnår « operasjonell evne » ¶
DB170705 Om blåvingenes evne til å forkle seg med lyd ¶
DB170705 ¶ VOKSER SAKTE : Vi overvurderer alltid vår evne til å komme ut av økonomiske kriser.
DB170705 Kort sagt handler produktivitet om en nasjons evne til å få mest mulig ut av ressursene de har.
DB170705 Fordi vi konsekvent har overvurdert økonomiens evne til å komme seg etter kriser, er det ingen grunn til å tro at det er annerledes nå.
AP170705 Jeg håper for hans del at Tromsø har en del slike spillere, sier Oivio som også drar fram Valakaris evne til å gjøre unge spillere gode.
AA170705 Kunnskap om hvordan man kan styrke elevenes motivasjon og læring, søkelys på skolens evne til utvikling, og heving av lærernes kompetanse er sentrale aspekter.
DB170704 Ifølge nordkoreanerne har langdistanseraketten evne til å treffe hvor som helst i verden.
DB170704 Selv hevder Nord-Korea at langdistanseraketten har evne til å treffe hvor som helst i verden, skriver Reuters.
BT170704 Send inn et spørsmål i live-verktøyet nedenfor, og så skal vi prøve å svare etter beste evne !
VG170703 - De dype og uforholdsmessige kuttene som foreslås i administrasjonens budsjettforslag vil få konsekvenser for liv og død i dag, og vil også undergrave USA og verdens evne til å takle morgendagens globale trusler, skriver de.
NL170703 Etter endringene i Russland var det et åpenbart misforhold mellom trusselbildet og Forsvarets evne til å operere i det store fylket med grense mot Russland.
BT170703 Dype budsjettkutt vil kunne undergrave USAs og verdens evne til å gjøre noe med fremtidens utfordringer, fremholder de.
AP170703 Vi er født med evne til omsorg, men noen ganger bør vi holde velmente råd for oss selv.
AA170703 Jeg har også valgt å foreta en urimet « prosagjendiktning » av innledningsdiktet og de åtte verselinjene på slutten av artikkelen « Avis-Discours », da jeg ikke har noe ønske om ( eller evne til ) å opptre som poet.
AA170703 Jeg har etter beste evne forsøkt å « oversette » Adresseavisens førsteutgave til vår egen tids norske språkform.
VG170702 Større budsjetter, økt tilstedeværelse og investeringer i nytt materiell gir et forsvar som synes bedre og som har en operativ evne folk kan stole på. * 1 Gi soldatene øvingen og utstyret de trenger.
VG170702 Hun lovte dessuten en massiv økning i landmilitær evne , og nå skjer det motsatte.
VG170702 Det gir bedre operativ evne og beredskap. * 1 Skape en meningsfull tjeneste.
SA170702 Velgerne har ifølge rundspørringen omtrent like stor tillit til de to partienes evne til å forberede Norge på en tid med lavere oljeinntekter og til å sikre en god utvikling for nordmenns personlige økonomi.
DB170702 Vår evne til å drive god integrering henger sammen med volumet på migrasjon.
DB170701 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
VG170630 - Den som hadde den minste evne til planlegging, ville dratt Nils Olav langt uti der, sier Ilstad, som mener dette er blant momentene i saken som tyder på at drapet ikke var planlagt, men at handlingen bærer preg av en « panisk imulshandling ».
NL170630 Havbruk som næring er viktig for verdiskapningen i kystsamfunnene, og for noen vil det være naturlig å stille kritiske spørsmål vedrørende deres evne til å bære vedtaket om produksjonsvederlag for oppdrett av laks, ørret og regnbueørret.
NL170630 Dette vil resultere i at kommunenes evne til å levere gode omsorg, skole, helse- og barnehagetjenester styrkes.
AA170630 - Dette viser, mener vi, vår støtte til Taiwans evne til å opprettholde et levedyktig selvforsvar.
DA170629 De har en begrenset evne til å mobilisere eller å utgjøre noen reell trussel mot redningsoperasjonene når aksjonsbåtene deres er små, sier han.
AP170629 Folks mening om syklistenes evne til å overholde trafikkreglene henger sterkt sammen med hvor ofte man selv sykler : De som sykler ofte er mer tilbøyelige til å mene at syklistene er flinke til å overholde trafikkreglene.
AP170629 Folks mening om syklistenes evne til å overholde trafikkreglene henger sterkt sammen med hvor ofte man selv sykler : De som sykler ofte er mer tilbøyelige til å mene at syklistene er flinke til å overholde trafikkreglene.
VG170628 Den genierklærte treneren skal være full av ideer, og ha en særegen og klar evne til å formidle disse til spillerne - både på treningen og i garderoben.
VG170628 Åpenhet kan i mange tilfeller gi økt sikkerhet : Gjennom en åpen prosess fikk vi et klarere bilde av Forsvarets reelle operative evne i arbeidet med vår langtidsplan for Forsvaret.
VG170628 Forsvarets innbyggerundersøkelse viser at bare hver femte nordmann har et godt inntrykk av Forsvarets evne til å møte en cybertrussel mot vår nasjonale sikkerhet.
VG170628 IKKE OVERRASKET : Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen mener Forsvaret har vært åpne rundt egne svakheter og at det er mye av grunnen til nordmenns lave tillit til deres evne til å forsvare landet.
SA170628 Folk har ulik evne til å omstille seg, og de som er fleksible kan oppleve mindre stress enn de som er rigide, sier han og legger til : ¶
NL170628 Politikerne er kraftløse, uforutsigbare, uten evne til samarbeid og dessuten grådige, livsfarlige rustbobler på Hurtigrutens blanke skrog der de krever inn en havneavgift på fem og en halv million kroner pr. år - rundt en femtedel av det Skjeldam selv fikk i lønn og tilleggsgoder her om året.
FV170628 Folk har ulik evne til å omstille seg, og de som er fleksible kan oppleve mindre stress enn de som er rigide, sier han og legger til : ¶
DN170628 Nå vurderer president Trump å iverksette sanksjoner mot Kina for manglende evne til å håndtere naboene, ifølge Reuters.
DN170628 Nå vurderer president Donald Trump å iverksette sanksjoner mot Kina for deres manglende evne til å håndtere naboene, ifølge Reuters.
BT170628 Folk har ulik evne til å omstille seg, og de som er fleksible kan oppleve mindre stress enn de som er rigide, sier han og legger til : ¶
AP170628 Folk har ulik evne til å omstille seg, og de som er fleksible kan oppleve mindre stress enn de som er rigide, sier han og legger til : ¶
VG170627 Den består av flere lag med innsikt, men er i sin enkleste form en evne til å trå utenfor og observere strømmen av tanker og følelser mens de dukker opp.
NL170627 Psykoselidelser, som schizofreni, er fellesbetegnelsen på en sammensatt gruppe psykiske lidelser, kjennetegnet av en nedsatt eller manglende evne til å skille mellom hva som er virkelig, og hva som ikke er virkelig.
NL170627 Som politiker må man evne å se det totale bildet for Forsvaret og beredskapen i Norge !
DN170627 For det første er det både ubehagelig og forstyrrende å se at vi har en så kollektivt manglende evne til å håndtere dette på en god måte.
DB170627 Sikkerhetspolitiet mener disse personene kan ha vilje og evne til å utføre terrorhandlinger.
DA170627 Men populistenes evne til å mobilisere, kan ikke undervurderes, mener Simen Ekern.
VG170626 Han har gått på mange smeller underveis, blitt beskyldt av begge parter for å løpe den andres ærend, men har også utvist en imponerende evne til å gjenopprette tillit når det har sett som mørkest ut. 53-åringen fra Oslo har opprettholdt den personlige kontakten mellom den gresk-kypriotiske presidenten Nikos Anastasiades og den tyrkisk-kypriotiske lederen Mustafa Akinci, også når ingen av dem har villet vite av hver
NL170626 Det gir oss økt evne til luftoperasjoner i nordområdene - en nødvendig og langsiktig satsning i en tid der den sikkerhetspolitiske situasjonen er mer uoversiktlig.
NL170626 Basen, som er Marinens base i nord, har i dag høyere aktivitet enn på mange år på grunn av økt seiling og styrket operativ evne i Sjøforsvaret.
DA170626 Men det må nevnes at faren min hadde en evne til å komme inn akkurat i den romantiske scenen der de filmes i silhuett, og bemerke at « Tom Cruise har flaskeskuldre ».
BT170626 HEMMELIG : Mandag morgen møtes stortingsrepresentantene til lukket møte for å diskutere Riksrevisjonens rapport om politiets og Forsvarets evne til å sikre offentlige bygg og infrastruktur i en trusselsituasjon.
BT170626 - Hvordan skal reisende de nærmeste dagene forholde seg når det er skapt så stor usikkerhet om selskapets evne til å avvikle trafikken ?
AP170626 - Hvordan skal reisende de nærmeste dagene forholde seg når det er skapt så stor usikkerhet om selskapets evne til å avvikle planlagt trafikk ?
VG170625 Hun er en idrettsjente med mye styrke og stor evne til refleksjon.
SA170625 Det koker litt i toppen, svarer Gamst som ikke lot seg imponere over bortelagets evne til å holde TIL-spillerne i trøya.
AP170625 Det koker litt i toppen, svarer Gamst som ikke lot seg imponere over bortelagets evne til å holde TIL-spillerne i trøya.
VG170623 Hun er ei idrettsjente med mye styrke og stor evne til refleksjon.
DN170623 - Selskapets evne til å fortsette driften avhenger av at det får inn mer kapital, skriver Lie, og viser til selskapsledelsens egen beskrivelse av situasjonen.
DB170623 Boeing har nemlig bestemt seg for at inntil 200 av stillingene, ved fabrikken der Trump hyllet sin egen evne til å skape arbeidsplasser, skal kuttes, ifølge Washington Post.
DA170623 Hele Lillestrøm-miljøet viste en evne til å framstå som idioter ved det minste tegn til motstand som selv Kåre « Brutter'n » Ingebrigtsen ville vært stolt av.
VG170622 Siden 2012 har det blitt begrunnet i manglende evne til å sannsynliggjøre sin homofile legning. 2012 var nemlig et vendepunkt for homofile asylsøkere.
NL170622 juni 2017 har UiT utfordringer knyttet til gjennomstrømning av studenter ved mange studier, antall vitenskapelige publikasjoner og evne til å skaffe ekstern finansiering.
DN170622 Analytiker Joachim Bernhardsen skriver i Nordea Markets sin morgenrapport at markedet ser ut til å miste troen på Opecs evne til å balansere markedet.
DB170622 - Det pågår en kamp mellom naturens evne til å rydde opp, og nye kollisjoner som skaper flere skrotbiter, understreker Wahl.
DB170622 - Hun virker dessuten utrolig glad i sin lillebror, som hun hjelper og støtter etter beste evne , sier han.
AA170622 Få har hatt samme evne til å skape debatt som « Pesa ».
VG170621 Skal vi evne å kanalisere og være relevante, må vi være sterke, store og attraktive.
VG170621 Ikke minst fordi vi mennesker har en besynderlig evne til å gjøre det som fornuften forteller oss at vi ikke burde gjøre.
SA170621 På slutten av løp, når det blir tett, har han en egen evne til å få hundredelene til sin fordel.
NL170621 De som står bak dette begrepet bør spørre seg hvor ambisjonsnivået ligger - og om de har kapasitet / evne til å lede TIL inn i ny fremadstormene æra !
NL170621 Det vitner om en manglende evne til å representere allmennheten og forstå hvordan skytingen har skapt mistrivsel for tusenvis av mennesker i tiår.
FV170621 På slutten av løp, når det blir tett, har han en egen evne til å få hundredelene til sin fordel.
DB170621 Når samfunnet blir mer komplekst og saksfeltene krever stor presisjon og dybde, bør Stortingets evne til å levere nettopp dette oppgraderes. 3.
DA170621 - Regjeringen hadde ikke evne til å handle før situasjonen nesten ble uholdbar, sa Vedum, som slo fast at norske myndigheter må utnytte " den gode dialogen " med Russland om grensespørsmål.
AP170621 Tidligere forskning har vist at denne vekstfaktoren ( VEGF ) styrer karvekst, styrker nerveceller og øker nervekontaktenes evne til å bli mer effektive under læring.
AP170621 I hjernen styrker den nervecellene og fremmer nervekontaktenes evne til « læring ».
AP170621 Tidligere forskning har vist at denne vekstfaktoren ( VEGF ) styrer karvekst, styrker nerveceller og øker nervekontaktenes evne til å bli mer effektive under læring.
AP170621 I hjernen styrker den nervecellene og fremmer nervekontaktenes evne til « læring ».
AP170621 - Regjeringen hadde ikke evne til å handle før situasjonen nesten ble uholdbar, sa Vedum, som slo fast at norske myndigheter må utnytte " den gode dialogen " med Russland om grensespørsmål.
AP170621 Foreldre som er mest opptatt av å dele sin sorg i sosiale medier, glemmer fort at det ungen trenger, er tilstedeværelse, og det å evne å le og leke, skriver gutt ( 18 ).
AP170621 Forskning viser at også barn i moderne familiekonstellasjoner er elsket, tatt vare på og oppdratt etter beste evne , skriver innleggsforfatterne.
AP170621 På slutten av løp, når det blir tett, har han en egen evne til å få hundredelene til sin fordel.
AA170621 - Regjeringen hadde ikke evne til å handle før situasjonen nesten ble uholdbar, sa Vedum, som slo fast at norske myndigheter må utnytte " den gode dialogen " med Russland om grensespørsmål.
AA170621 Kommunenes evne til å lære av hverandre er mangelfull, ifølge Produktivitetskommisjonens rapport fra 2016.
AA170621 Det betyr at vilje og evne til nyskaping blir stadig mer påkrevd i det offentlige.
VG170620 Hun nevnte ikke regjeringens manglende evne til å presse samlokalisering av alarmsentralene gjennom en politietat som har satt seg på bakbeina.
VG170620 Men den økte graden av vold og brutalitet IS har vist under sine angrep på sivile i europeiske storbyer de siste årene, og med den økte polariseringen dette har ført til, er det dessverre liten grunn til å bli overrasket over at det finnes personer på den andre siden som utviser vilje og evne til ekstrem vold.
NL170620 Ikke minst på grunn av sin enorme styrke, positivitet og evne til å klare seg selv.
NL170620 Det gjelder gjennomstrømming av studenter ved mange av våre studier, det gjelder hvor mange publikasjoner som kommer ut fra UiT hvert år og det gjelder fremfor alt UiTs evne til å skaffe ekstern finansiering fra Forskningsrådet og EU.
DN170620 Nå stilles det spørsmål rundt hennes evne til å lede landet videre.
DN170620 - At det ikke er fullgod operativ evne på alle områder, medfører ikke at Forsvaret og Heimevernet er ute av stand til objektsikring, sa statsråden.
DN170620 Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.
DB170620 Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.
DA170620 Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.
AP170620 Pressetalsmannens krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus, til å himle oppgitt med øynene mer enn én gang.
AA170620 Pressetalsmannens krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus, til å himle oppgitt med øynene mer enn én gang.
AA170620 Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.
AA170620 Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.
VG170619 Departementet skriver at det er fordi en terrorist, terrororganisasjon eller en fremmed stat kan nyttiggjøre seg av sammendraget fordi « den avslører svakheter ved politiets og Forsvarets evne til og beredskap for objektsikring med sikringsstyrker og deres forebyggende grunnsikring av egne objekter.
SA170619 Jernkvinnen Thatcher, hvordan var det nå egentlig med hennes evne til å engasjere velgerne ?
NL170619 Nå trengs en regjering med ambisjoner og evne til gjennomføring.
NL170619 Nå trengs en regjering med ambisjoner og evne til gjennomføring, skriver Jonas Gahr Støre.
AP170619 - Vi forsterker brigaden i nord, som omtalt i forsvarssjefens fagmilitære råd, med et jegerkompani i Sør-Varanger og en kavaleribataljon i Porsanger, samtidig som vi får en evne til å bekjempe en fiende fra langt hold.
AP170619 Da får Stortinget - i full åpenhet - anledning til å drøfte norske myndigheters evne til å beskytte samfunnskritisk infrastruktur i en krisesituasjon.
VG170618 Samtidig : Idrett er ferskvare der skader og sykdom påvirker din mulighet og evne til å være god på et bestemt tidspunkt.
DB170618 I « Ponyo på klippen ved havet » er Sosuke og Ponyo tydelig skapt av noen med blikk små barn : De har valpete kropper og raske bevegelser, og barns evne til å gjøre selv den mest trivielle gjenstand til en leke.
BT170618 HEMMELIG : Mandag morgen møtes stortingsrepresentantene til lukket møte for å diskutere Riksrevisjonens rapport om politiets og Forsvarets evne til å sikre offentlige bygg og infrastruktur i en trusselsituasjon.
VG170617 Robotens evne til å balansere småkaker og drikke på serveringsbrett kommer godt med ved festlige anledninger, men ikke minst er tanken at den rullende robotkvinnen skal brukes til å hente medisiner, drikke og mat til en pleietrengende.
SA170617 Magnus Carlsen er ikke overbevist over sin egen evne til å vinne sjakkpartier.
SA170617 Carlsens dominans har lenge vært heftet på en evne til å avgjøre remis-aktige stillinger til sin fordel.
FV170617 Magnus Carlsen er ikke overbevist over sin egen evne til å vinne sjakkpartier.
FV170617 Carlsens dominans har lenge vært heftet på en evne til å avgjøre remis-aktige stillinger til sin fordel.
DB170617 Prinsen ønsker å gå i moras fotspor etter beste evne , etter å « nesten ha gått på veggen flere ganger » de siste 20 åra.
DA170617 Den krever et høyt kompetansenivå, evne til abstrakt tenking og til å sette sammen informasjon om samme objekt fra tre forskjellige steder - tegning og tekst i filtlabyrinten, modell på utsiden, og foto i trappen.
BT170617 Magnus Carlsen er ikke overbevist over sin egen evne til å vinne sjakkpartier.
BT170617 Carlsens dominans har lenge vært heftet på en evne til å avgjøre remis-aktige stillinger til sin fordel.
AP170617 - Det er en medfødt evne hos svømmefugler.
AP170617 « Dette har innvirkning på vår evne til krisehåndtering og forsvar mot væpnet angrep.
AP170617 Våre utviklings og operasjonskonsepter må utvikles i samarbeid med våre NATO-partnere slik at vi sikrer samvirke og samlet evne til strid, sier Sunde til Aftenposten.
AP170617 Magnus Carlsen er ikke overbevist over sin egen evne til å vinne sjakkpartier.
AP170617 Carlsens dominans har lenge vært heftet på en evne til å avgjøre remis-aktige stillinger til sin fordel.
VG170616 Det sier mye om Koves evne til å røre ved grunnleggende menneskelige følelser, på tvers av land og kulturer.
VG170615 Geir Kjørum, som var første mann på stedet da tragedien skjedde, er svært kritisk til myndighetenes evne til å følge opp og lære av tragedien.
DN170615 Vi ønsker selskaper med evne og vilje til å ta i bruk ny kunnskap og avansert teknologi.
DB170615 - Vi mener at denne avtalen vil bedre Qatars evne til å sørge for egen sikkerhet, samtidig som det reduserer byrden USAs forsvar bærer i kampen mot voldelig ekstremisme, heter det i en uttalelse fra Qatar.
DB170615 Sørland lot seg særlig beundre av Gadots omgjengelige vesen, og hennes evne til å bli kjent med nye folk.
SA170614 Turistforeningen har evne og vilje til å bygge og drifte slike, vi har allerede over 500 andre hytter over hele landet.
DN170614 - Hvis det viser seg å stemme at han er arrestert eller anholdt, kan det påvirke Anbangs evne til å være en stor aktør i internasjonale oppkjøp og fusjoner, sier direktør Brock Silvers hos Kaiyuan Capital til South China Morning Post.
DB170614 Men er resten av verden overbevist om denne hurtigvoksende supermaktens evne til globalt lederskap ?
AP170614 « Vil dramatisk styrke Forsvarets evne til å møte angrep » ¶
AP170614 Større evne til å stanse og bekjempe en fiende.
AP170614 - Det er fredstidsoppgaver, som kystvakt, det er etterretning og overvåking, det er evnen til å ta imot allierte styrker, utholdenhet for bakkestyrker og en viss evne til å operere sammen med allierte styrker.
VG170613 Narjord mener Magnus sin evne til å ivareta seg selv økonomisk er « usikker », mens Lars Peder ifølge Nav-lederen har « en uryddig økonomi med betalingsanmerkninger og ubetalte regninger som har gått til Namsmannen ».
SA170613 Tross alt, det er kommunenes evne til å yte tjenester overfor sine innbyggere, som er kjernen til kommunesammenslåing, ikke tunneløkonomi.
SA170613 UTSATT : Torleiv Ole Rognum minner om at små barn er mer sårbare overfor varme enn voksne fordi de ikke har samme evne til temperaturregulering.
FV170613 UTSATT : Torleiv Ole Rognum minner om at små barn er mer sårbare overfor varme enn voksne fordi de ikke har samme evne til temperaturregulering.
DN170613 Vi har derfor samlet all vår forhandlervirksomhet under en felles ledelse for å øke vår evne til raskere omstilling.
DN170613 Sessions forklarte under høringen at han aldri hadde hatt samtaler med Comey om Comeys arbeid i tiden før Comey fikk sparken av Trump, men at han var bekymret for Comeys evne til å lede FBI.
DA170613 Sessions forklarte under høringen at han aldri hadde hatt samtaler med Comey om Comeys arbeid i tiden før Comey fikk sparken av Trump, men at han var bekymret for Comeys evne til å lede FBI.
DA170613 - De øvrige partiene sier det som har skjedd i forbindelse med objektsikringen, er sterkt kritikkverdig, og at regjeringen ikke har vist tilstrekkelig evne til å gjennomføre Stortingets vedtak, sier komitéleder Martin Kolberg ( Ap ).
BT170613 - De øvrige partiene sier det som har skjedd i forbindelse med objektsikringen, er sterkt kritikkverdig, og at regjeringen ikke har vist tilstrekkelig evne til å gjennomføre Stortingets vedtak, sier komitéleder Martin Kolberg ( Ap ).
BT170613 UTSATT : Torleiv Ole Rognum minner om at små barn er mer sårbare overfor varme enn voksne fordi de ikke har samme evne til temperaturregulering.
AP170613 - De øvrige partiene sier det som har skjedd i forbindelse med objektsikringen, er sterkt kritikkverdig, og at regjeringen ikke har vist tilstrekkelig evne til å gjennomføre Stortingets vedtak, sier komitéleder Martin Kolberg ( Ap ).
AP170613 UTSATT : Torleiv Ole Rognum minner om at små barn er mer sårbare overfor varme enn voksne fordi de ikke har samme evne til temperaturregulering.
AA170613 Sessions forklarte under høringen at han aldri hadde hatt samtaler med Comey om Comeys arbeid i tiden før Comey fikk sparken av Trump, men at han var bekymret for Comeys evne til å lede FBI.
SA170612 Lederen viser i tillegg en manglende evne eller vilje til å se viktige sider ved Forsands interkommunale samarbeidslinjer og næringsmessige særtrekk.
DN170612 Han er svært kunnskapsrik og har en egen evne til å bruke den.
DN170612 Det er viktig at en endret SSB-forskningsavdeling er godt orientert om det som skjer, og at de modellene vi har i Norge i dag evalueres opp mot de nye modellene og deres evne til å forutsi økonomisk utvikling.
DB170612 Mål som blir nådd - og som har tålt historiens slitasje - er nesten alltid et resultat av kunnskap, langsiktighet og operativ evne .
AP170612 Ved å utvikle medisiner som inneholder de samme proteinene som finnes i rottecellene, er det håp om at man kanskje klare å gjenskape nakenrottenes evne til å unngå sykdommer som Alzheimers og Parkinson sykdom.
AP170612 Nakenrottene har en unik evne til å fjerne ødelagte proteiner i cellene, slik at cellene holder seg unge og friske lenge.
AP170612 Nakenrottene får ikke kreft eller demens, holder seg friske til de blir eldgamle, og har celler med en nesten mirakuløs evne til å reparere seg selv.
AP170612 I tillegg har nakenrottene en unik evne til å fjerne ødelagte proteiner i cellene, slik at cellene holder seg unge og friske lenge.
AP170612 Ved å utvikle medisiner som inneholder de samme proteinene som finnes i rottecellene, er det håp om at man kanskje klare å gjenskape nakenrottenes evne til å unngå sykdommer som Alzheimers og Parkinson sykdom.
AP170612 Nakenrottene har en unik evne til å fjerne ødelagte proteiner i cellene, slik at cellene holder seg unge og friske lenge.
AP170612 Nakenrottene får ikke kreft eller demens, holder seg friske til de blir eldgamle, og har celler med en nesten mirakuløs evne til å reparere seg selv.
AP170612 I tillegg har nakenrottene en unik evne til å fjerne ødelagte proteiner i cellene, slik at cellene holder seg unge og friske lenge.
VG170611 Den har for øvrig et godt eksempel på Sias evne til å kombinere høyt og lavt, der « Fabergé » får lov å rime på « Hey, hey, hey ».
DA170611 Styrken er Syversens evne til å bygge nettopp stemninger og måten han får fotograf og skuespillere til å forme sine respektive roller og dermed historien i seg selv.
AA170611 Norge vil fortsatt være et lappeteppe av små og store kommuner med varierende evne til å løse sine oppgaver.
SA170610 I begrunnelsen pekes det blant annet på vinnerens ønske om stadig forbedring, nyskaping og evne til å samarbeide.
DA170610 Egentlig er han IT-mann, men har rykka fort opp i toppen av landets største lokale kollektivselskap, muligens på grunn av en evne til å tenke stort for framtida.
AP170610 I den samme målingen fra YouGov hadde hun +28 poeng, når det gjaldt velgernes mening om hennes evne til å være statsminister.
AP170610 - Jeg og alle andre undervurderte Jeremy Corbyn, og hans evne til å vinne seter.
DN170609 - Vi trenger en regjering som har evne til å handle, som kan forhandle om Storbritannias utmelding.
DB170609 FÅR CECILIA TIL Å LE : Jonathon Banks har en egen evne til å få Ceilia Brækhus til å le.
DB170609 Begge har evnen til å røske tak i og filleriste leseren, og det er en evne vi tradisjonelt setter pris på i Dagbladet.
DB170609 - Hun har etter beste evne prøvd å gjøre det så smertefritt som mulig for befolkningen på egenhånd, men et gullbryllup klarer hun ikke å feire alene, sier han til avisen.
AP170609 Hans evne til å tolke innholdet, finne nye vinklinger, og skape et overaskende visuelt språk, løftet produktet til et nytt nivå.
AA170609 At dette har vært en over evne krevende oppgave er dokumentert og drøftet flere steder, bl.a. i en Masteroppgave fra 2007, der en karakteristikk av SNKs formidlingsvirksomhet er at det skilles utydelig mellom «... kategorier som historie, myte, autentisitet og sannhet... ».
VG170608 I en post på artistens Facebook-side ble det kunngjort at Collins lider av droppfot ( nedsatt evne til å bevege ankelen ) etter en ryggoperasjon, noe som skal ha vært årsaken til fallet.
DN170608 Hva med en ørliten refleksjon over hvordan stillingen i barnehagen utviklet dine egenskaper som person, fikk du prøvd ut dine samarbeidsegenskaper, tålmodighet, kreativitet, evne til konfliktløsning, empati, viste du initiativ ?
DB170608 Gjennom en karriere med mange opp- og nedturer har Bovim vist en egen evne til å komme tilbake sterkere enn før.
DB170608 Comey var, ifølge eget utsagn, svært bekymret for Russlands innblanding i det amerikanske valget, og fordi han var bekymret for det amerikanske justisdepartementets evne til å avdekke dette.
NL170607 Ser en kun på prosessuelle krav eller har en evne og mandat til å se på grunnlaget for vurderingene, og konsekvensene for pasientene ?
BT170607 * Foretakene skal beregne kundens evne til å betjene lånet basert på kundens inntekt, utgifter og all gjeld.
BT170607 Konspirasjonsteoretikerne har en usedvanlig evne og mulighet til å spre dem via sosiale medier.
AP170607 * Foretakene skal beregne kundens evne til å betjene lånet basert på kundens inntekt, utgifter og all gjeld.
AA170607 * Foretakene skal beregne kundens evne til å betjene lånet basert på kundens inntekt, utgifter og all gjeld.
VG170606 » Debatt Dommen mot jordmødrene i Sverige er en intellektuell fadese, og viser at politikk nå har evne til å vinne frem i rettssalen over juridisk analyse.
VG170606 Dommen mot jordmødrene i Sverige er en intellektuell fadese, og viser at politikk nå har evne til å vinne frem i rettssalen over juridisk analyse.
SA170606 Psykologen understreker at sorgreaksjonene er svært ulike fra barn til barn, og kan ha innvirkning på alt fra skoleprestasjoner, relasjoner til andre, energinivå og evne til følelsesregulering.
SA170606 - Dette kan dreie seg om lengre sykdomsperioder, sjokket etter et brått dødsfall, endringer i familiestrukturen, endringer i foreldrenes parforhold, samt sørgende foreldres evne til å se og ivareta gjenlevende barn, sier hun til oss.
NL170606 Trygghet henger nøye sammen med vilje til åpenhet og evne til å ta ansvar dersom det utenkelige skjer.
DB170606 Retninger innen radikalfeminismen har gjort menn til hovedfienden, og ikke minst brukt media til å svartmale mannen og søkt å definere ham som en voldelig overgriper eller også som en umoden stakkar uten evne til å kommunisere eller ha omsorg for andre.
BT170606 Psykologen understreker at sorgreaksjonene er svært ulike fra barn til barn, og kan ha innvirkning på alt fra skoleprestasjoner, relasjoner til andre, energinivå og evne til følelsesregulering.
BT170606 - Dette kan dreie seg om lengre sykdomsperioder, sjokket etter et brått dødsfall, endringer i familiestrukturen, endringer i foreldrenes parforhold, samt sørgende foreldres evne til å se og ivareta gjenlevende barn, sier hun til oss.
AP170606 - Det er andre i Golf-koalisjonen som heller ikke deler denne besettelsen, men ingen har Qatars evne til å stå imot saudiarabisk press, sier han og viser til Qatars enorme gassreserver og nære militære bånd til Washington.
AP170606 Psykologen understreker at sorgreaksjonene er svært ulike fra barn til barn, og kan ha innvirkning på alt fra skoleprestasjoner, relasjoner til andre, energinivå og evne til følelsesregulering.
AP170606 - Dette kan dreie seg om lengre sykdomsperioder, sjokket etter et brått dødsfall, endringer i familiestrukturen, endringer i foreldrenes parforhold, samt sørgende foreldres evne til å se og ivareta gjenlevende barn, sier hun til oss.
AA170606 - Det er andre i Golf-koalisjonen som heller ikke deler denne besettelsen, men ingen har Qatars evne til å stå imot saudiarabisk press, sier han og viser til Qatars enorme gassreserver og nære militære bånd til Washington.
VG170605 - Tillit, svik og manglende evne til å samtykke.
VG170604 Kåre Ingebrigtsen har tidligere klaget på Rosenborgs manglende evne til å avgjøre kamper.
SA170604 Det er ikke mange spillere i Eliteserien som har en slik evne til å stimulere medspillerne.
NL170604 Uforståelig liten vilje og evne
NL170604 TIL fremsto nesten jålete, uten lyst til å smelle i avgjørende taklinger og dueller, eller evne til å være i forkant av situasjonene.
NL170604 Det var uforståelig å se et TIL-lag, med den historikken de har hatt de to siste sesongene med bunnstrid, så passivt og med så tilsynelatende liten vilje og evne til å gjøre det vondt og vanskelig for Vålerenga med eget forsvarsspill.
FV170604 - Politiet har dempet festene etter beste evne , men har ikke klart å prioritere alle klagestedene, melder operasjonsleder på Twitter.
BT170604 Det er ikke mange spillere i Eliteserien som har en slik evne til å stimulere medspillerne.
AP170604 Det er ikke mange spillere i Eliteserien som har en slik evne til å stimulere medspillerne.
VG170603 Casemiro er, med sin evne til å takle og skjære av pasningsmuligheter, den destruktive brikken som manglet i laget.
VG170603 Det skyldes at varm luft har større evne til å ta opp fuktighet.
SA170603 Hans evne til å kommunisere med spillerne foran seg hindrer ikke bare mål.
SA170603 Disse to ungguttene leverte over evne .
AP170603 Disse to ungguttene leverte over evne .
VG170602 Sportslig er hun en typisk målscorer med en egen evne til å være på rett plass til rett tid.
VG170602 Gulbrandsen fremhever Hegerbergs evne til å ta vare på fansen, og inspirere alle rundt seg.
DB170602 « Det er derfor bra at Politidirektoratet selv sier at de jobber etter beste evne og at en konseptutredning ikke vil ta for lang tid. » « Regjeringen har endret bestemmelsen om oppbevaring av spormateriale, slik at spormateriale kan oppbevares så lenge det finnes hensiktsmessig.
DB170602 Harald Bøhler, sjef for Seksjon for straffesak i Politifagavdelingen i Politidirektoratet, sier til Magasinet at de « etter beste tar evne fatt i de problemene som er beskrevet », og at direktoratet ikke fornøyd med fremdriften i den snart ni år lange prosessen. -  Jeg tenker det har tatt altfor lang tid.
AA170602 Russerne vil hevde at hvis vi lager bedre beskyttelse mot deres missiler, svekker vi samtidig deres helt legitime evne til å slå tilbake et atomangrep fra vest.
VG170601 I Kina har de enorme helsekonsekvensene av luftforurensning endret både politikere og meningmanns holdninger, i tillegg til at industri med renere utslipp viser evne til både å tjene penger og ivareta miljøhensyn. * 1 I Kina har følelsen av global ansvarlighet vært økende - og er det fortsatt.
SA170601 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
SA170601 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
SA170601 Entreprenørselskapet Block Berge Bygg får prisen for deres evne til omstilling ved skiftende konjunkturer.
NL170601 Når det gjelder undersøkelsen knyttet til objektsikring - politiet og forsvarets evne til å sikre viktige bygg og installasjoner - så gjelder dette en svært begrenset del av den totale beredskapen.
DB170601 Da må dosene stadig økes for å få effekt, og det hindrer kroppens evne til å tilpasse seg hardere trening.
DB170601 Dette beskrives som en nøkkel-installasjon for å teste USAs evne til å stoppe interkontinentale raketter fra land som Nord-Korea.
DB170601 Nå vil partiet styrke barn og unges evne til kritisk tenking, gjennom å sikre mer penger til videreutdanning av lærere innen fag som historie, IKT, samfunnsfag og religion.
DB170601 Det er fag som vil styrke elevenes evne til kritisk tenkning og kildekritikk i en tid med økende populisme, netthets og fake news som florerer, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.
BT170601 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
BT170601 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
AP170601 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
AP170601 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
VG170531 FA-cup-seieren over Chelsea har jo roet gemyttene litt, men han må vise evne til å forandre seg i det nye prosjektet de neste to årene, sier TV-profilen.
VG170531 Det kan være at det er nok til at fans og andre ser at han har evne til å forandre seg.
VG170531 Ifølge en undersøkelse publisert på UEFAs hjemmeside, bidrar aktiv fotballspilling til å styrke selvtillit og evne til å danne og bevare vennskapsforhold.
VG170531 Venezuelas død, Goldman Sachs brød : Investeringsbankens politiske omdømme er allerede så dårlig at de konsentrerer seg om sin evne til å tjene penger.
VG170531 Debatt Venezuelas død, Goldman Sachs brød : Investeringsbankens politiske omdømme er allerede så dårlig at de konsentrerer seg om sin evne til å tjene penger.
SA170531 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
FV170531 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170531 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170531 USA hadde på forhånd varslet at landet skulle teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler, i lys av Nord-Koreas fortsatte våpenutvikling.
DB170531 « Overskudd » er selvsagt helt nødvendig for å kunne styrke barnehageeiernes evne til vedlikehold, fornyelse og ikke minst finansiell kapasitet til å bygge nye barnehager.
DB170531 Uansett hva som kom først, var damenes marsj ut i arbeidslivet med medfølgende økonomisk selvstendighet, raskere enn kommunenes evne og vilje til å prioritere barnehageutbygging.
BT170531 Svaret har fått Einarsen til å riste på hodet i oppgitthet og frustrasjon over statlige organers manglende evne til å skjære gjennom og la røykeloven gjelde på offentlig sted.
AP170531 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
AP170531 I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
AP170531 I flere europeiske land blir partiene i økende grad betraktet som toppstyrte organisasjoner med fallende medlemstall og manglende evne til å representere velgerne både sosialt og ideologisk.
AA170531 USA hadde på forhånd varslet at landet skulle teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler, i lys av Nord-Koreas fortsatte våpenutvikling.
VG170530 Selv om de barbariske drapene på Utøya og i Regjeringskvartalet er så betente spørsmål at det å fordele skyld i offentligheten ikke er praktisk eller politisk mulig, så er Stoltenbergs evne til å styre Norge trukket i tvil.
VG170530 Riksrevisjonen har nettopp levert skarp kritikk av Norges evne til å sikre viktige objekter i en krisesituasjon.
VG170530 Den andre er at statsråden stilltiende har gitt sine instruksjoner, mot det som er offentlig sagt, til POD, som så etter beste evne har forsøkt å gjennomføre dette.
SA170530 Stortinget mangler både regjeringsapparatets ekspertise til å beregne de økonomiske konsekvensene av ulike tiltak og dessuten bondeorganisasjonenes evne til å stille spørsmål ved forslagene.
DN170530 - Vi ser en utrolig vilje til å endre seg og evne til å tilpasse seg.
DB170530 - Han har en egen evne til å få lag til mesterskap.
DB170530 - Han har en egen evne til å få lag til mesterskap.
DA170530 Den andre er at statsråden stilltiende har gitt sine instruksjoner, mot det som er offentlig sagt, til POD, som så etter beste evne har forsøkt å gjennomføre dette.
DA170530 Stortinget mangler både regjeringsapparatets ekspertise til å beregne de økonomiske konsekvensene av ulike tiltak og dessuten bondeorganisasjonenes evne til å stille spørsmål ved de forslagene.
DA170530 Byggmesterforbundets daglige leder mener generelt dette handler svært mye om politisk vilje og evne .
BT170530 USA hadde på forhånd varslet at landet skulle teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler, i lys av Nord-Koreas fortsatte våpenutvikling.
AP170530 Stortinget mangler både regjeringsapparatets ekspertise til å beregne de økonomiske konsekvensene av ulike tiltak og dessuten bondeorganisasjonenes evne til å stille spørsmål ved forslagene.
AA170530 Stortinget mangler både regjeringsapparatets ekspertise til å beregne de økonomiske konsekvensene av ulike tiltak og dessuten bondeorganisasjonenes evne til å stille spørsmål ved forslagene.
VG170529 - Men Huddersfield virker bedre trent under sin tyske hovedtrener David Wagner ( 45 ), og de har en egen evne til å være best når det gjelder.
SA170529 Mens kriminelle slipper ut før straffen er ferdigsonet om de oppfører seg og viser evne og vilje til å reintegreres i samfunnet, straffer vi en liten gruppe flyktninger hele livet.
NL170529 Privat Omsorg har hatt en egen evne til å velge ut de rette folkene, enten de selv eller sitt opphav opprinnelig er kommet fra Bulgaria, Finland, Eritrea, Somalia, Sverige eller Tyskland.
FV170529 Før helga varslet USA at de tirsdag skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
DN170529 * I tillegg skal landene styrke sin evne til å tilpasse seg klimaendringene.
DB170529 Rowlings evne til å hinte om hva som kan komme til å skje.
BT170529 Som kapitalforvalter ser jeg etter ledere som viser evne til å skape verdier i en verden som er i akselererende utvikling.
BT170529 Nilsens manglende evne til å se lengre enn oljen, medfører stor risiko for Vestlandet.
AP170529 Hans oppdagelse av det magnetiske vekselfelts evne til a spre ut en elektrisk lysbue til en flammeskive, var gnisten som skapte Norsk Hydro.
AA170529 Før helga varslet USA at de tirsdag skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
AA170529 Det viser en ubegripelig ondskap, eller en politisk og religiøs fanatisme som bare kan slå rot hos mennesker uten evne til medfølelse.
VG170528 Men det holdt ikke for colombianeren, selv om han kjørte en tempo over evne .
VG170528 Hun har vist en ekstrem evne til å fokusere og prioritere, mener Jørn Ernst.
VG170528 Han skrøt av Lillestrøms evne til å komme tilbake etter å ha fått en i fleisen allerede etter ett minutt.
VG170528 Mangelen på samerbeidsvilje og - evne er det som svekker norsk beredskap mest.
SA170528 Før helga varslet USA at de tirsdag skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
DB170528 Før helga varslet USA at de tirsdag skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
DB170528 - Jeg er en løs kanon, men skal etter beste evne forsøke å unngå intriger og konflikter.
AP170528 Før helga varslet USA at de tirsdag skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
AP170528 Skulle vi komme dit, vil det påvirke politikernes vilje og evne til å prioritere antiterrorarbeid.
NL170527 Reindriftspolitikken er det som skal regulere næringen slik at den holdes innenfor naturens evne til å ivareta dyrene.
NL170527 Overbeiting fører til nedsatt evne til gjenvekst/produksjon, som igjen fører til nedsatt evne for det området å livnære samme antall individer av den gitte arten beitedyr.
NL170527 Overbeiting fører til nedsatt evne til gjenvekst/produksjon, som igjen fører til nedsatt evne for det området å livnære samme antall individer av den gitte arten beitedyr.
NL170527 Og når antall rein overgår beitets evne til å holde liv i så mange så blir dyr syke og svake.
DB170527 Små barn har ikke evne til å bevege seg optimalt og justere påkledning.
DB170527 Men kanskje er det noen ting som er så ufattelig for oss, at vi trenger nettopp popsangen, med sin unike evne til å på samme tid være stramt redigert og direkte i sin kommunikasjon, og samtidig etterlate nærmest bunnløst rom for personlig fortolkning, for å kunne bearbeide dem ?
AA170527 - Det kan være fordi de har mistet jobbet, har gjennomgått et samlivsbrudd, har levd over evne eller bare vil spare penger, sier Arman Vestad.
SA170526 Når man så har disse to faktorene på plass, vil pasientene gradvis bli i stand til å ta mer og bedre ansvar for eget liv, og etter hvert evne å delta i frivillig behandling - som f.eks. samtaleterapi eller rehabiliterende tiltak.
SA170526 Linda Dal tipser om å bruke innmaten av en vanlig bleie for å øke jordens evne til å holde på fuktighet : Legg bleien i vann til den sveller.
DA170526 Men den peker også på voksnes, og særlig skolens, manglende evne til å se en sannhet i hvitøyet og til å snakke om de mest brennbare tingene både i barns, andre voksnes og selvsagt sine egne liv.
DA170526 « 11 år » er en forestilling om en jente på elleve år som begår selvmord etter år med mobbing, og om skolens manglende evne til å håndtere en slik problematikk, både før og etter det tragiske utfallet.
BT170526 Linda Dal tipser om å bruke innmaten av en vanlig bleie for å øke jordens evne til å holde på fuktighet : Legg bleien i vann til den sveller.
AP170526 Linda Dal tipser om å bruke innmaten av en vanlig bleie for å øke jordens evne til å holde på fuktighet : Legg bleien i vann til den sveller.
AA170526 USA varsler at landet skal teste sin evne til å skyte ned interkontinentale missiler.
AA170526 På vei opp til Storheia har jeg kjent på lukta av jord, møtt hvitveisen som har en egen evne til å melde inn det nye livet om våren.
VG170525 Han har en evne til å kjempe og slite til siste sekund i partier som er veldig vanskelige.
DB170525 « Fight Club»-stjerna fortalte at han de siste månedene har brukt tida på å prøve å holde familien samlet etter beste evne .
SA170524 Selvidentitet ( evne til å definere hvem du er ) i ¶
NL170524 Samarbeidspartiene som nå styrer Tromsø kommune ser ut til verken å ha vilje eller evne til å ta innover seg alvoret i den økonomiske situasjonen og langt mindre iverksette tiltak som kan bringe kommuneskuta på rett kjøl og stødig kurs.
NL170524 Med politisk ledelses fraværende evne til å ta ned ressursbruken på andre områder styrer kommuneskuta i Tromsø med god fart mot Robek-lista.
NL170524 I HARDT VÆR : Med politisk ledelses fraværende evne til å ta ned ressursbruken på andre områder styrer kommuneskuta i Tromsø med god fart mot Robek-lista.
BT170524 Selvidentitet ( evne til å definere hvem du er ) ¶
BT170524 Vi er flinke til å snakke forbi og over hverandre, og mindre flinke på lojalitet, strategisk bakromsprat og evne til å belite seg.
BT170524 Under Beyers harselas ligger det en brodd mot den bergenske ( mangel på ) selvinnsikt og Festspillenes evne til selvkritikk.
AP170524 Selvidentitet ( evne til å definere hvem du er ) ¶
VG170523 Men om det er evne eller vilje det skorter på, det er vanskelig å si, sier Tajik.
VG170523 Albinisme skyldes en genfeil som fører til redusert eller manglende evne til å danne fargepigment.
DN170523 - Dette museet forteller om historien og det jødiske folkets evne til å overvinne motgang.
DB170523 - Jeg kan ikke se, etter min beste evne , at bevis som ligger i kommunikasjon mellom Cappelen og Jensen er egnet til noe som helst, sier forsvareren.
DB170523 I en tid med krig og strid, er vi velsignet for å ha en så kraftig påminnelse om menneskets potensial for stor ondskap, men også vår evne til å reise oss etter tragedier og gjenopprette vår verden.
DB170523 Nå er IS på militær retrett, men det betyr ikke at organisasjonens evne til å gjennomføre terroraksjoner er vesentlig svekket.
DB170523 Vedtaket i Stortinget i fjor i fjor blir forklart i et notat fra UD, der det henvises til FNs sikkerhetsrådsresolusjon 2249 om at den såkalte islamske stat, IS « utgjør en global og ekstraordinær trussel mot den internasjonale fred og sikkerhet » og at IS « har evne og intuisjon om å utføre ytterligere terrorangrep ».
AA170523 Psykologen mener mennesker har en enestående evne til å returnere til en normaltilstand.
VG170522 Et annet forhold som hemmer OPECs evne til alene å kontrollere markedet er intern maktkamp.
AP170522 SSBs definisjon av fruktbarhet omfatter altså ikke utelukkende nordmenns evne til å få barn, men måler faktiske fødte barn.
AA170522 Grunnen er : Internasjonal likegyldighet, ansvarsfraskrivelse og staters manglende evne til å gi beskyttelse. ( ©NTB ) ¶
DN170521 Våpenavtalen skal også styrke kongedømmets « evne til å bidra til antiterroroperasjoner rundt om i regionen, og dermed redusere byrden på det amerikanske militæret til å utføre disse operasjonene », opplyser Det hvite hus.
DA170521 Ellers har vi stor variasjon, og vi har en enorm evne til å fornye oss.
DN170520 - Dette er et segment som ligger litt over normalmarkedet, hvor de som kjøper både har evne og vilje til å legge litt ekstra på bordet for å sikre seg drømmeboligen.
AP170520 Våpenavtalen skal også styrke kongedømmets « evne til å bidra til antiterroroperasjoner rundt om i regionen, og dermed redusere byrden på det amerikanske militæret til å utføre disse operasjonene », tilføyer tjenestemannen.
AA170520 Våpenavtalen skal også styrke kongedømmets « evne til å bidra til antiterroroperasjoner rundt om i regionen, og dermed redusere byrden på det amerikanske militæret til å utføre disse operasjonene », opplyser Det hvite hus.
AA170520 Brom har 45 ganger større evne til å ødelegge ozon.
SA170519 Over tid har han framstått som en leder med visjoner om og evne til å sprenge tilsynelatende uoverstigelige grenser innen sitt fag, toppfotball.
NL170519 Ifølge sakkyndige som har observert mannen, har han utvist sviktende evne til realistisk vurdering av sine omgivelser og at denne svikten har sammenheng med vrangforestillinger om egen betydning og paranoide tanker.
NL170519 På sikt vil dette kunne bli et alvorlig problem for vår evne til kritisk å ta viktige valg i sikkerhetspolitikken under andre forhold.
NL170519 Det vi da snakker om er i realiteten luftvern mot fiendtlige fly, som alt etter hvilket system som blir valgt, også kan ha evne til beskyttelse mot ballistiske missiler med kortere rekkevidde.
NL170519 « Seksuell samtykkekompetanse vil si evne til å delta i den seksuelle kontakten ut fra eget ønske og behov, og ut fra en tilstrekkelig vurdering av mulige negative konsekvenser av kontakten » ¶
NL170519 Per Isdal ( 2000 ) lærer oss at vold påvirker vår adferd og all vår samhandling med andre, vår evne til å sette grenser, vår evne til å se andre og måten vi ser på oss selv, den påvirker vår helse, våre nærmeste, vårt arbeid og våre livsbetingelser.
NL170519 Per Isdal ( 2000 ) lærer oss at vold påvirker vår adferd og all vår samhandling med andre, vår evne til å sette grenser, vår evne til å se andre og måten vi ser på oss selv, den påvirker vår helse, våre nærmeste, vårt arbeid og våre livsbetingelser.
NL170519 Alkohol demper skamfølelsen over egen seksualitet, men dem demper også vår evne til å ivareta oss selv og den andre, vår evne til å regulere egne behov og samspillet med den andre, slik at risikoen for å bli utsatt eller utsette andre for grensekrenkelser øker.
NL170519 Alkohol demper skamfølelsen over egen seksualitet, men dem demper også vår evne til å ivareta oss selv og den andre, vår evne til å regulere egne behov og samspillet med den andre, slik at risikoen for å bli utsatt eller utsette andre for grensekrenkelser øker.
NL170519 Utenriksminister Børge Brende sa følgende i pressemeldingen om opprettelse av et nytt kompetansesenter for hav og arktiske spørsmål i Tromsø : « Vi må styrke vår evne til å sette dagsorden i Arktis- og havspørsmål og bli flinkere til å belyse sammenhengen mellom nordområdepolitikken og havpolitikken, både nasjonalt og internasjonalt ». ( - ) « Vi trenger en sterk stemme i vår norske del av Arktis som har kunnskap om diss
DA170519 Jeg lærte for lenge siden at skjebnen har en underlig evne til å blande seg inn.
DA170519 Jeg lærte for lenge siden at skjebnen har en underlig evne til å blande seg inn.
BT170519 Saken reiser imidlertid særlig ett spørsmål som bør besvares av Nav : Skal unge og alvorlig syke mennesker, som etter beste evne har forsøkt å jobbe eller ta en utdanning, straffes for dette ?
BT170519 Den høye terskelen skaper problemer for dem som etter beste evne har forsøkt å ta utdanning eller stå i en jobb før fylte 26 år.
BT170519 Over tid har han framstått som en leder med visjoner om og evne til å sprenge tilsynelatende uoverstigelige grenser innen sitt fag, toppfotball.
AP170519 Over tid har han framstått som en leder med visjoner om og evne til å sprenge tilsynelatende uoverstigelige grenser innen sitt fag, toppfotball.
AA170519 Det er vanlig med nedsatt motorisk evne , og etter hvert utvikles problemer med respirasjonen.
VG170518 - Jeg aksepterer dette ansvaret, og vil gjennomføre oppgaven etter beste evne , sier Mueller selv i en kort uttalelse gjengitt av AP.
BT170518 Flere samfunnsdebattanter mener at KrF etter sitt landsmøte har gjort seg uberegnelig, politisk upålitelig, uten evne til å formulere forståelige valg.
AP170518 - Jeg tar på meg ansvaret for denne undersøkelsen og vil utføre den etter beste evne , sier Mueller i en kort pressemelding hvor han kommenterer utnevnelsen.
AA170518 - Jeg tar på meg ansvaret for denne undersøkelsen og vil utføre den etter beste evne , sier Mueller i en kort pressemelding hvor han kommenterer utnevnelsen. ( ©NTB ) ¶
AA170518 Utfallet i valget til nasjonalforsamling i juni blir avgjørende for den nye regjeringens evne til å styre landet effektivt.
SA170517 Dette vil styrke vår evne til å gjennomføre saker på en troverdig måte.
BT170517 Dette vil styrke vår evne til å gjennomføre saker på en troverdig måte.
AP170517 Det har også betydning for maktbalansen internt i landet, og for presidentens evne til å gjennomføre økonomiske grep, mener han.
AP170517 Det har også betydning for maktbalansen internt i landet, og for presidentens evne til å gjennomføre økonomiske grep, mener han.
AP170517 Dette vil styrke vår evne til å gjennomføre saker på en troverdig måte.
VG170516 Dette viser både Eurovisions slagside og dens evne til gjennomslag : Alle mener noe, og de fleste sier at det hele har gått fullstendig over stag.
VG170516 Problemet er evne til å forfølge de digitale sporene på tvers av landegrensene.
NL170516 Klokka 05 skriver de på Twitter : " Vi har nettopp vært på Pyramiden i Tromsdalen og dempet etter beste evne . " | Nå nattestenger de Tromsøysundtunnelen i ei uke for å teste ny skilting ¶
NL170516 De er altså ikke bare fly, men avanserte teknologiske plattformer av en helt annen type og med en annen evne enn dagens 30 år gamle jagerfly og 50 år gamle patruljefly.
DN170516 - Denne regionen har vært hardest rammet av oljenedturen, men kombinasjonen av stigende oljepriser i 2016, regjeringens tiltakspakker og et næringsliv med vilje og evne til omstilling, ser nå ut til å gi positivt utslag, påpeker Kreuzer.
DB170516 En synlig omtåket Skujins forsøkte etter beste evne å stable seg på beina igjen, men slet med balansen.
DB170516 I den sammenheng er det interessant å registrere at både toprosent-forventningen og vedtaket om styrket motstandsdyktighet i sivil sektor er forankret i artikkel 3 i Atlanterhavspakten, som sier at partene enkeltvis og i fellesskap skal opprettholde og utvikle sin individuelle og felles evne til å motstå væpnet angrep.
DB170516 « Fight Club»-stjerna kan fortelle at han de siste månedene har brukt tida på å prøve å holde familien samlet etter beste evne , eller å « holde skipet seilende », som han selv sier.
VG170515 Han forteller at mange personer i og rundt klubben har latt seg imponere av ungguttens evne til å håndtere det store presset som til enhver tid omringer ham.
SA170515 Begrunnelsen som artisten ( DDE ) og arbeidsgiveren Bjarne Brøndbo har gitt for å melde overgang fra Ap til Høyre, viser at han ikke forstår at evne til å arbeide ikke er det samme som å ha evne å kunne ha en jobb.
SA170515 Begrunnelsen som artisten ( DDE ) og arbeidsgiveren Bjarne Brøndbo har gitt for å melde overgang fra Ap til Høyre, viser at han ikke forstår at evne til å arbeide ikke er det samme som å ha evne å kunne ha en jobb.
DB170515 Etter min mening står og faller Europas framtid ved evnen til å investere i sitt naboskap og sin evne til å investere i sosiale goder og arbeidsplasser for egen befolkning.
DB170515 Dommen viser det som var poenget med mitt innlegg, at vi allerede har tilstrekkelig lovgrunnlag og evne til å stoppe og straffe denne virksomheten.
DB170514 Dette sensornettverket har evne og kapasitet til å oppdage forsøk på angrep, slik som denne typen skadevare som kommer inn på e-post, for så å kommunisere det videre ut.
DB170514 - Utover det finnes det ganske mange ulike sektormiljøer som har en egen evne til å oppdage angrep.
VG170513 Independent mener på sin side at bruken av a-ha-klassikeren understreker TV-seriens evne til både å utfordre og overgå seernes forventninger.
DB170513 Regimet til president Petro Porosjenko - som etterfulgte Janukovitsj - har kjørt seg fast i både krig og manglende evne til å gjennomføre helt nødvendige reformer.
DA170513 Og vi må evne å innrømme at vi ikke har vært gode nok, sier han.
AA170513 Vi har en egen evne til hele tida å lage nye måter å holde hverandre utenfor på, synlig så vel som det mer subtile.
DB170512 Wenche er en flott dame som har en unik evne til å spre matglede.
VG170511 Han skal blant annet ha blitt rasende over direktørens manglende evne til å stanse de mange lekkasjene fra etterforskningen.
VG170511 - Vi er imponert over statsrådens vilje og evne til å sette seg inn i saken, sier hun.
NL170511 | Regjeringen oppretter havsenter i Tromsø : - Vi må styrke vår evne til å sette dagsorden ¶
DA170511 I sitt innlegg påpeker de fire hvordan de alle kjenner til familier som sliter, fordi et familiemedlem føler seg forpliktet til å gi - og det grundig over evne - til TV-pastoren og hans team.
AA170511 Riksrevisjonen har i en rapport kommet med flengende kritikk av politiets og Forsvarets evne til å sikre samfunnskritiske objekter.
SA170510 divisjon, gis altså muligheten til å satse over evne i 2. divisjon - uten at lisensnemnda oppdager det, skriver Aftenbladets sportsleder Stig Nilssen.
NL170510 Til tross for at den nordatlantiske torskestammen igjen har bygget seg opp og skreinnsiget har vært økende over flere år så har kystfiskeflåten og fiskeindustrien fortsatt store begrensninger og får ikke utnyttet sin kapasitet og evne til verdiskapning.
AP170510 divisjon, gis altså muligheten til å satse over evne i 2. divisjon - uten at lisensnemnda oppdager det, skriver Aftenbladets sportsleder Stig Nilssen.
AA170510 Eiendomsskatt bryter med prinsippet om at vi skal skattes etter evne .
DB170509 - Det stiller krav til innovasjoner, vår evne til å redusere kostnader, og samarbeide enda bedre med handelen, sier Ruzicka om den tøffe konkurransen overfor E24.
DB170509 Slik jeg ser det må de som utdanner lærere rustes opp når det gjelder å styrke lærerstudentenes evne til å tenke faglig kritisk, utvikle mot og ansvarsfølelse på vegne av barn og ungdommer.
AA170509 De er utplassert for å styrke afghanernes evne til å ivareta egen sikkerhet, hovedsakelig gjennom opplæring og rådgivning.
SA170508 Araberne er også glad for landets evne til å redusere ulikhet og lytte til innbyggernes ønsker og behov. | « Jeg skjønner ikke Trumps korstog mot islamister, innvandrere og terror » ¶
BT170508 Hva sier det om evne til handling ?, spør Moody.
AP170508 Han skrev i fjor høst i Agenda Magasin at « Universitetene har i liten grad hatt evne til å gå inn i nye forskningsfelter.
AP170508 Han skrev i fjor høst i Agenda Magasin at « Universitetene har i liten grad hatt evne til å gå inn i nye forskningsfelter.
AP170508 For noen år siden uttalte psykiater Sidsel Gilbert til Aftenposten at barnets « spontane følelsesliv, evne til tilknytning og personlig utvikling av evne til å lære kan forstyrres alvorlig » hvis en ettåring har lange dager i barnehage.
AP170508 For noen år siden uttalte psykiater Sidsel Gilbert til Aftenposten at barnets « spontane følelsesliv, evne til tilknytning og personlig utvikling av evne til å lære kan forstyrres alvorlig » hvis en ettåring har lange dager i barnehage.
VG170507 Han la målgivende pasning til Sveits-proff Thoresens 2-0, og ikke minst lillebror Ken André Olimbs 1-0 - i form av spesialtrekket som har en egen evne til å ta motstandere på sengen : « Kongen av Danmark ».
DA170507 - Vi har i denne perioden vist vilje og evne til å åpne nye områder for oljeutvinning.
DA170507 - Vi har i denne perioden vist vilje og evne til å åpne nye områder for oljeutvinning.
DA170507 Olin synes å ha en egen evne til å treffe en nerve.
BT170507 Han har en helt egen evne til å bare bryte inn.
AP170507 Nå må vi finne en måte å produsere på som ikke svekker økosystemets evne til å produsere mat, sier Lier-Hansen.
DB170506 Jeg legger til grunn at det ikke skyldes manglende evne eller vilje, men at jeg har uttrykt meg uklart.
AP170506 Donald Trump har skrytt av noen av verdens verste diktatorer og uttrykt beundring for deres evne til å konsolidere makt og bekjempe terrorisme uten hensyn til rettsstatlige prinsipper.
AP170506 Donald Trump har skrytt av noen av verdens verste diktatorer og uttrykt beundring for deres evne til å konsolidere makt og bekjempe terrorisme uten hensyn til rettsstatlige prinsipper.
AP170506 Donald Trump har skrytt av noen av verdens verste diktatorer og uttrykt beundring for deres evne til å konsolidere makt og bekjempe terrorisme uten hensyn til rettsstatlige prinsipper.
AP170506 Men det er en ung næring, preget av store problemer og mildt sagt varierende vilje og evne til å løse dem.
AA170506 I mellomtiden bør museets vilje og evne til å aktualisere den utrolige kunstskatten de sitter på være til inspirasjon, snarere enn å møtes med anklager om kjendisifisering av kunstfeltet.
SA170505 Vår oljeformue, vår fallende oljeproduksjon og manglende evne til innovasjon og ny industri vil tvinge oss til « smartere » pengebruk de neste 50 årene.
SA170505 Vi i Røde Kors håper at bevissthet om dette kan føre til at tallene ser bedre ut neste gang vi tar pulsen på befolkningens evne til å ta grep for egen og andres trygghet.
SA170505 Med 30 centimeter isolasjon i yttervegger, varmepumpe som varmer tappevann og gir vannbåren varme i gulvene, og med vinduer med spesielt isolerende evne , har bygget energiklassifisering A.
SA170505 HØY ISOLERINGSEVNE : Det er jobbet frem en løsning for vinduer med U-verdi under 0,8, noe som forteller om god varmeisolerende evne .
DN170505 Hill, som ved siden av tiden i Korea har vært amerikansk ambassadør i Irak og Bosnia og var sentral i å fremforhandle Dayton-avtalen om fred i det tidligere Jugoslavia, har ikke overdreven respekt for president Donald Trumps evne til å løse Korea-knuten.
DA170505 Hun var bare ni år under innspillingen, og fremviser en imponerende instinktiv evne til å uttrykke følelser uten å ty til et snev av barneskuespiller-triks.
AP170505 Han sier han mistenker at evne til å skjerme saksdokumenter i kontroversielle saker mot innsyn fra mediene og dermed skape « arbeidsro », blir sett som en verdifull egenskap hos en saksbehandler.
AP170505 Med 30 centimeter isolasjon i yttervegger, varmepumpe som varmer tappevann og gir vannbåren varme i gulvene, og med vinduer med spesielt isolerende evne , har bygget energiklassifisering A.
AP170505 HØY ISOLERINGSEVNE : Det er jobbet frem en løsning for vinduer med U-verdi under 0,8, noe som forteller om god varmeisolerende evne .
AA170505 Hans tidligere mangelfulle evne til å samarbeide om behandling, mangel på personlig støtte og sårbarhet for stress vil gjøre ham utsatt for nye voldsrisikosituasjoner.
AA170505 Autorisasjon av barnevernspersonell, rett til å klage, fylkesnemd uten barnevernsadvokat og uavhengige sakkyndige i barnevernssaker vil ikke redusere barnevernets evne , plikt eller rett til å gripe inn med tvangstiltak der dette er nødvendig eller påvirke evnen til utføre andre plikter som barnevernspersonell.
DB170504 - Mollekleiv har gjort en fremragende innsats, og Edvartsen er imponert over hans evne til å mekle.
AA170504 De skaper virkelig hindringer i vår evne til å fremme våre nasjonale sikkerhetsinteresser og våre økonomiske interesser, sa Tillerson.
AP170503 Undersøkelsen viser likevel at de arabiske borgerne er godt fornøyde - mer enn sine jødiske medborgere - med landets evne til å opprettholde økonomisk stabilitet, redusere ulikhet og lytte til innbyggernes ønsker og behov.
AP170503 Undersøkelsen viser likevel at de arabiske borgerne er godt fornøyde - mer enn sine jødiske medborgere - med landets evne til å opprettholde økonomisk stabilitet, redusere ulikhet og lytte til innbyggernes ønsker og behov.
VG170502 - Jeg tror de må spille over evne for å snu dette, sa Vidar Davidsen som Viasat-ekspert.
SA170502 Det trengs evne til å se, ta inn over seg situasjonen, vurdere, konkludere og evaluere.
SA170502 Det handler ikke om å være litt stresset eller ha sommerfugler i magen, men om langt sterkere reaksjoner som påvirker din evne til å yte i eksamensøyeblikket... men nervøsitet kan også være positivt ¶
DB170502 ( Dagbladet ) : Kardashian-søstrene har blitt kjent verden over, takket være deres evne til hele tiden å havne i nyhetene.
DA170502 - Jeg er bekymret for at Hærens evne til å kunne kjempe reduseres så mye at den ikke er troverdig, sier Sunde til NRK.
AP170502 Det handler ikke om å være litt stresset eller ha sommerfugler i magen, men om langt sterkere reaksjoner som påvirker din evne til å yte i eksamensøyeblikket... men nervøsitet kan også være positivt ¶
AA170502 - Jeg er bekymret for at Hærens evne til å kunne kjempe reduseres så mye at den ikke er troverdig, sier Sunde til NRK.
SA170501 Han forteller at han ikke er så god i engelsk, men svarer likevel etter beste evne på spørsmålene om utvisningen.
BT170501 Han forteller at han ikke er så god i engelsk, men svarer likevel etter beste evne på spørsmålene om utvisningen.
AP170501 Han forteller at han ikke er så god i engelsk, men svarer likevel etter beste evne på spørsmålene om utvisningen.
VG170430 Kallenavnet, « Den sveitsiske maskinen » skal Steck ha fått for sin metodiske tilnærming og hans evne til å presse seg selv til grensene av menneskelig utholdenhet, skriver BBC.
DB170430 - Han har en spesiell evne
DB170430 - Enar har en spesiell evne til å alltid være klar når det er kamp, uavhengig av hvor lang pause han har hatt.
DA170430 I KrF er det lagt merke til Støres evne til å forstå viktige verdisaker for partiet.
SA170429 I ledelsens sykefravær forsøkte driftsstyrelederen etter beste evne å hjelpe til i ledelsen.
DB170429 Litt bakgrunnsinfo til « Skams » reelle målgruppe : Kjell Magne Bondevik var toppolitiker i Norge rundt den tiden dere ble unnfanget, og gjorde seg politisk bemerket ved å være forut for sin tid både med sin overnaturlige evne til å bli statsminister samme hva slags oppslutning han hadde, og for sin da avant-gardistiske Justin Bieber-sveis.
BT170429 Vi konfirmasjonsledere er med for å utfordre konfirmantene, samle dem, og styrke deres evne til selvstendig argumentasjon og tankegang gjennom dette arbeidet.
AP170429 « Kanskje er det ingen som er blitt mer overrasket, eller skuffet, over EUs evne til å holde sammen enn Storbritannias statsminister Theresa May », skriver Politico i sin analyse.
VG170428 Landslagssjefen trekker også frem Norges evne til å snu kampbildet etter innledningen.
VG170428 * Prisen ble for viktig : Renovasjonsetaten bestemte seg for å vektlegge prisen med 75 prosent når de vurderte anbudene, mens bare 15 prosent skulle handle om selskapets evne til å utføre oppdraget.
DN170428 - Vi har hele tiden vært optimister på vegne av Norges evne til å takle omstillingene.
DA170428 Med partilederens velsignelse får stortingsgruppa større innflytelse over partiets politikk, for å sikre at partiet ikke lover over evne .
BT170428 Guvernøren i Arkansas sier i en uttalelse at selv om har respekt for Greenwoods evne til tilgivelse og medfølelse, men at han også må ta hensyn til synspunktene til de andre ofrenes familier.
AP170428 - Munchs store begavelse lå i hans evne til å male, sier Karl Ove Knausgård, - ikke bare det blikket så, men også de følelsene som blikket var ladet med.
VG170427 - Mélenchon er en mye sterkere retoriker enn Hamon, og har vist langt større evne til å mobilisere.
SA170427 Mye starter med Fornybar AS, flinke folk og fortsatt evne til å våge det nye.
DB170427 * Vie særlig oppmerksomhet til utviklingen av en moderne, slagkraftig og mobil landmakt - inkludert helikopterstøtte for Hæren basert på Bardufoss - med evne til egenbeskyttelse og kapasitet til å håndtere både tradisjonelle og nye trusler.
DB170427 Guvernør Hutchinson sier i en uttalese at selv om har respekt for Greenwoods evne til tilgivelse og medfølelse, må han også ta hensyn til synspunktene til de andre ofrenes familier.
DB170427 KrFs evne til å takle balansegangen mellom å være et samarbeidsparti og et opposisjonsparti, samtidig som de har holdt døra på gløtt mot andre regjeringsalternativer, har gitt dem valgmuligheter ingen andre i norsk politikk har.
DA170427 I de nasjonale retningslinjene, som lærerutdanningsinstitusjonene følger i arbeid med egne planer, slås det fast at institusjonene må sikre at estetiske læreprosesser blir ivaretatt i utdanningen og dette beskrives slik : « Studenten må oppøve kreativitet, evne til å skape, samhandle, reflektere og kommunisere, ved hjelp av estetiske virkemidler og verktøy.
DA170427 Hva studentene skal lære om estetiske læringsprosesser beskrives slik : « Studenten må oppøve kreativitet, evne til å skape, samhandle, reflektere og kommunisere, ved hjelp av estetiske virkemidler og verktøy.
BT170427 Men det kan like gjerne være resultat beslutningsvegring og manglende evne til å skjære gjennom og prioritere.
VG170426 Den grunnleggende samfunnskontrakten går ut på at innbyggerne skal yte etter evne , og motta etter behov.
DN170426 En robot vil i mange sammenhenger ha bedre evner til å ta en objektiv beslutning basert på store mengder data, mens et menneske vil ha bedre evne til å ta skjønnsmessige vurderinger og få frem informasjon om kunden som en robot kanskje ikke vil nå frem til.
DA170426 Evne til omstilling vil være avgjørende for å lykkes både som enkeltindivider og for samfunnet.
VG170425 Hull i NATOs evne
VG170425 Forskerne peker på flere store hull i NATOs evne til å sto imot et eventuelt bredt russisk angrep : ¶
VG170425 De nye flernasjonale kampgrupper, som nå i vår utplasseres i Polen og de baltiske landene, vil ikke evne å stoppe et større militært angrep fra Russland.
VG170425 Jeg er helt skjelven, men jeg vil forsøke etter beste evne og vilje å få fortalt Angelicas historie, sa moren innledningsvis.
DN170425 Men deres evne til å skape penger og yte kreditt kan likevel bli påvirket, særlig hvis bruken av de nye elektroniske pengene blir utbredt, påpeker Nicolaisen.
DA170425 Forgjengeren er fortsatt undertegnedes personlige favoritt blant Marvel-studioets hittil femten kinosuksesser, til stor del takket det fargerike figurgalleriet og regissør/manusforfatter James Gunns overlegne evne til å noe helt særegen ut av en tegneserie fint få kjente til.
AA170425 Jeg er helt skjelven, men vil etter beste evne forsøke å få fortalt Angelicas historie, sa den 45 år gamle kvinnen.
AA170425 Jeg er helt skjelven, men vil etter beste evne forsøke å få fortalt Angelicas historie, sa den 45 år gamle kvinnen.
AA170425 Jeg er helt skjelven, men vil etter beste evne forsøke å få fortalt Angelicas historie, sa den 45 år gamle kvinnen.
SA170424 Hun mener en av konsekvensene er at unge låner over evne .
SA170424 Det er viktig at de lærer seg å takle impulser, slik at de utvikler en evne til å reflektere over valg.i ¶
FV170424 Hun mener en av konsekvensene er at unge låner over evne .
FV170424 Det er viktig at de lærer seg å takle impulser, slik at de utvikler en evne til å reflektere over valg.
DN170424 Ifølge Fischer er styrken til det finansielle systemet helt avgjørende for økonomiens evne til å fortsette å vokse i en fornuftig fart.
DB170424 I det siviliserte landet vi er, har reguleringer gjort oss fri - fra andres uansvarlighet og vår egen begrensede evne til å ha oversikt over alt som potensielt kan ha innvirkning på livene våre.
DB170424 Dokumentet, som var ment for offentliggjøring, var et sammendrag som viste regjeringens manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
BT170424 Hun mener en av konsekvensene er at unge låner over evne .
BT170424 Det er viktig at de lærer seg å takle impulser, slik at de utvikler en evne til å reflektere over valg.
AP170424 Stamceller er umodne celler som har en unik evne til å kunne utvikle seg til alle kroppens vev, fra hudceller til nerveceller.
AP170424 Studerer uttrykk for menneskenes evne til å forstå, utforske og forme de åndelige og materielle vilkår for sine liv.
AP170424 Hun mener en av konsekvensene er at unge låner over evne .
AP170424 Det er viktig at de lærer seg å takle impulser, slik at de utvikler en evne til å reflektere over valg.
VG170423 Uten evne til å stå stille og avslappet, tripper han frem og tilbake mens han svarer litt sjenert på spørsmålene han får.
DN170423 Hun legger til at selskapet er forpliktet til å levere tjenester i fred, krise og tid og evne til å drifte tjenestene fra norsk territorium under krevende omstendigheter.
SA170422 Det viktigste er å ikke gi over evne .
FV170422 Det viktigste er å ikke gi over evne .
BT170422 Det viktigste er å ikke gi over evne .
AP170422 Det viktigste er å ikke gi over evne .
VG170421 Det har vært en del nedturer i de 23 årene som har gått siden de blå tok steget helt opp, men Stabæk har vist en formidabel evne til å klare seg.
DN170421 Rapporten er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av regjeringens manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DB170421 Det er helt rimelig at det er de som har sterkest evne til å bidra, som skal gjøre det når skal gjøre store løft som lærertetthet og eldreomsorg.
DB170421 En slik skepsis overfor instituttenes evne til å finne representative velgerutvalg som gjenspeiler faktiske samfunnsforhold har den siste tiden ført til at flere bruker algoritmer og overvåking av sosiale medier fremfor meningsmålinger.
DA170421 - Han har en enorm evne til å forstå sammenhenger og til å se både Norge og verden, det lille og det store, sier Brundtland om Aps statsministerkandidat.
BT170421 Kinas raskt økende styrke innebærer har allerede ført til at USAs evne til å forsterke Nato i Europa er svekket.
BT170421 Kina har allerede skaffet seg en meget betydelig evne til å nekte andre lands flåter adgang til Kinas kyster.
AP170421 Forsøkene på å undergrave forskningsresultater og forskere ligner på angrepene på mediene fra råpopulistiske politikere og grupperinger : De forsøker å delegitimere disse samfunnsinstitusjonenes evne til å forstå verden, og sannhet og sannhetssøken satt under press som grunnleggende verdier.
AA170421 Det vil gi en trygg og effektiv håndtering av fly på bakken, noe som er en forutsetning for å sikre kravene til kampflyvåpenet sin operative evne , sier Eriksen Søreide.
AA170421 Det vil gi en trygg og effektiv behandling av flyene på bakken, noe som er en forutsetning for å sikre kravene til kampflyvåpenets operative evne , sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide ( H ).
DN170420 Revisor bemerker i sin beretning at meglerhuset ved årsskiftet ikke tilfredsstilte kapitalkravet, noe som indikerer at « det foreligger en vesentlig usikkerhet som kan skape tvil av betydning om selskapets evne til fortsatt drift ».
DB170420 Her må kandidatene ha lyst og evne til å gjøre en god jobb, sier Baldishol.
DB170420 Og bidra til at fremtidens arbeidsplasser skapes i Norge og at selskapene som driver utviklingen betaler skatt etter evne .
DB170420 Militært materiell og strategiske varer kan per definisjon styrke en stats militære evne .
VG170419 Norsk petroleumssektor må derfor evne til å være konkurransedyktig selv med lavere oljeprisen.
VG170419 Da må vi stille spørsmål om hvor stor tillit og evne statsråden har til å følge opp vedtak, sier Marit Arnstad, parlamentarisk i Senterpartiet til VG.
DA170419 Og det gjelder også våre mange virksomheter sin evne , eller vilje, til å ta inn i lære de som blir våre nye fagfolk.
AP170419 Mens kloner er avhengig av nye, sjeldne, mutasjoner for å tilpasse seg, gir sex oss en bedre evne til å utnytte den genetiske variasjonen som finnes i populasjonene.
SA170418 - Det er en evne det også - det å vinne på skikkelig dårlige dager, sier Tore Reginiussen.
DN170418 Med nedsatt pumpefunksjon, evne til å fylle og balansere blodet, vil enkelte av hjertekamrene kunne bli forstørret.
DB170418 I motsetning til Syria, har Nord-Korea evne til å slå tilbake.
BT170418 Utviklingen av profesjonell dømmekraft, evne til å se en sak fra flere perspektiv er avgjørende, nettopp fordi man som barnehagelærer vil møte barn og foreldre med svært ulik bakgrunn, kulturelt og sosialt, der ulike verdier, normer og forventninger gjør seg gjeldende.
AP170418 - Splittelsen i Westminster vil true vår evne til å forhandle om Brexit.
AP170418 - Det er en evne det også - det å vinne på skikkelig dårlige dager, sier Tore Reginiussen.
AA170418 Talentsentrets pedagogiske tilnærming er å gi elevene opplæring i bruk av utforskende metoder, fremme kritisk tenkning og evne til å tenke natur-vitenskapelig.
DB170417 - På den ene siden har du forestillingen om at haren har en utrolig evne til reproduksjon.
DB170417 - Haren har en utrolig evne til reproduksjon ¶
VG170416 Fra 2009, året da AQAP erklærte seg etablert, var imidlertid gruppens evne til å gjennomføre avanserte plot vestlig etterretnings største frykt. * 1 25. desember steg nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab ( 23 ) om bord i en flight fra Amsterdam til Detroit med 25 passasjerer, bevæpnet med en bombe i eget undertøy.
DN170416 Ligger man i stedet litt i forkant av utviklingen, tester ut ny teknologi raskt og har evne til å snu seg rundt, da blir det lettere å henge med.
DB170416 I en tale torsdag i det japanske parlamentet denne uka advarte landets statsminister Shinzo Abe mot at Nord-Korea kan ha evne til å skyte opp raketter utstyr med nervegassen sarin.
DB170416 Og å samle folket er en evne som Erdogan hittil ikke har oppvist.
VG170415 Tidligere på dagen avgjorde Isco for serieleder Real Madrid etter 89 minutter og 52 sekunder, og det kan virke som om serielederen har en egen evne til å sikre seg poeng i sluttminuttene.
VG170415 - Glens evne til spille, synge og huske tekster, ble etter hvert fortere og fortere redusert etter at han fikk diagnosen - og han skjønte at det begynte å haste med å komme i studio og spille inn denne siste platen dersom det skulle bli noe av.
VG170415 AQAP har vært fryktet for sin evne til å gjennomføre avanserte terrorplot internasjonalt, men de er samtidig en sterk, lokal opprørsbevegelse i Jemen.
DN170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens hundrevis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester.
DB170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens hundrevis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester.
DB170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens hundrevis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester. 15. april er kjent som « Solas dag » i Den demokratiske folkerepublikken Korea, som det kommunistiske Nord-Korea kaller seg.
DA170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens hundrevis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester.
BT170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens tusenvis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester foran et stort applauderende publikum.
AP170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens tusenvis av soldater marsjerte over Kim Il Sung-plassen i Pyongyang.
AA170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens tusenvis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester foran et stort applauderende publikum.
AA170415 - Dagens parade gir oss muligheten til å demonstrere vår mektige militære evne , lød det over høyttalere i byen, mens hundrevis av soldater marsjerte ledsaget av militærorkester.
SA170414 - Deres manglende evne til å ha bannlyse The S*n fra deres pressekonferanser er et slag i ansiktet for byen vår, skriver han.
FV170414 - Deres manglende evne til å ha bannlyse The S*n fra deres pressekonferanser er et slag i ansiktet for byen vår, skriver han.
BT170414 - Deres manglende evne til å ha bannlyse The S*n fra deres pressekonferanser er et slag i ansiktet for byen vår, skriver han.
AP170414 - Deres manglende evne til å ha bannlyse The S*n fra deres pressekonferanser er et slag i ansiktet for byen vår, skriver han.
VG170413 - I en verden der individer står mot hverandre og gjennomfører dødelige handlinger hver dag, kan alle lære noe fra de med Williams syndrom som har naturlig glede og forståelse som sin vidunderlige gave, og deres utrolig evne til å dele glede med alle de møter, heter det i uttalelsen.
VG170413 Derfor må vi bygge opp vår evne til å reagere raskt, sier Stoltenberg.
VG170413 Vi ber alle våre gjester om å kjøre etter evne og anpasset etter forholdene og ta hensyn til hverandre, sier hun til kanalen.
DB170413 Ifølge kildene har USA plassert to marinefartøy med evne til å skyte ut Tomahawk-kryssermissiler i regionen.
DB170413 Det var i en tale i parlamentet torsdag at Abe advarte mot at Nord-Korea kan ha evne til å utføre et slikt angrep.
DB170413 Hva sier det om hans evne til å holde fokus ?
AA170413 Det var i en tale i parlamentet torsdag at Abe advarte mot at Nord-Korea kan ha evne til å utføre et slikt angrep.
AA170413 Vi ber alle våre gjester om å kjøre etter evne og anpasset etter forholdene og ta hensyn til hverandre, sier hun til kanalen.
VG170412 Vi skal midt i det vonde evne å glede oss til avspark.
VG170412 Onsdag morgen var spillerne tilbake på treningsfeltet, og prøver etter beste evne å forberede seg til kveldens kamp.
DB170412 - Norske kommuner har over tid vist stor vilje og evne til å bosette et høyt antall flyktninger.
DB170412 Nå har det utviklet seg mye til bachelor og master, og jeg er enig med Svein Engen om at det å ha masse teoretisk kompetanse ikke nødvendigvis gjør deg til den beste mannen i gata, men mannskapet må også ha evne til den rette konfliktløsningen.
DA170412 - Norske kommuner har over tid vist stor vilje og evne til å bosette et høyt antall flyktninger.
AP170412 Politiet i Strømstad og i Halden ruster opp også i år for å ta i mot mengder med norske ungdommer som vil « råne » og feste, noen ganger over evne .
AA170412 Bondeleder Bartnes minner om at « handelsavtaler som vil gi utenlandske landbruksvarer lettere adgang til det norske markedet, vil være et bevisst politisk valg som svekker norsk evne til å produsere mat. » - Det er ikke noe som bare kommer til å skje, slik landbruksministeren synes å mene, sier han.
AA170412 Raja mener både avsløringene av båtproblemet og høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om politiets og Forsvarets evne til å beskytte sentrale mål, er et varsku.
AA170412 Raja mener både avsløringene av båtproblemet og høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om politiets og Forsvarets evne til å beskytte sentrale mål, er et varsku.
AA170412 - Norske kommuner har over tid vist stor vilje og evne til å bosette et høyt antall flyktninger.
DB170411 - Mange kan fort bli så giret av koffein at man åpner altfor hardt og går over evne .
DB170411 - Hun har etter beste evne forsøkt å leve videre, men samtidig tenker hun hver dag på de pårørende.
DB170411 Vi befinner oss i ei tid der mange stiller spørsmål ved medienes uavhengighet og evne til å fange opp nye signaler i samfunnet.
DA170411 Oilers kom nok en gang bakpå, men de har vist en evne til å slå tilbake.
AP170411 Bondeleder Bartnes minner om at « handelsavtaler som vil gi utenlandske landbruksvarer lettere adgang til det norske markedet, vil være et bevisst politisk valg som svekker norsk evne til å produsere mat. » - Det er ikke noe som bare kommer til å skje, slik landbruksministeren synes å mene, sier han.
AP170411 Bondeleder Bartnes minner om at « handelsavtaler som vil gi utenlandske landbruksvarer lettere adgang til det norske markedet, vil være et bevisst politisk valg som svekker norsk evne til å produsere mat. » - Det er ikke noe som bare kommer til å skje, slik landbruksministeren synes å mene, sier han.
AA170411 Både hensynet til beredskap og etikk tilsier derfor at vi bør ivareta vår egen evne til å produsere mat så langt det lar seg gjøre.
VG170410 - Det er nervepirrende på slutten, men vi har en evne gjennom mange år til å bikke jevne kamper i vår favør, fortsatte matchvinneren.
DN170410 - Jeg forsøker å investere de etter beste evne .
DB170410 Først og fremst viste dette seg som manglende evne til å dele på ting, spesielt rusmidler, og å samarbeide.
SA170409 Til gjengjeld skal Haugesund roses opp i skyene ( der mange av Lillestrøms høye spillere oppholdt seg ) for sin evne til å vinne dueller i akkurat siste øyeblikk, flere ganger halvmeteren fra egen mållinje.
DB170409 Hans instrument var stemmen og hans evne til å vri og leke og gjøre det norske språket en stor tjeneste.
AP170409 Men jeg registrerer at kombinasjonen av publikums evne til observasjon og politiets raske respons gjorde at systemene fungerte.
AP170409 Til gjengjeld skal Haugesund roses opp i skyene ( der mange av Lillestrøms høye spillere oppholdt seg ) for sin evne til å vinne dueller i akkurat siste øyeblikk, flere ganger halvmeteren fra egen mållinje.
VG170408 En av grunnene til det er hans evne til å skaffe seg spillere som har noe å bevise - som for eksempel Joshua King, hvis Blackburn-karriere hadde låst seg i Championship-midtsjiktet da han svitsjet til den nyopprykkede Premier League-klubben Bournemouth i mai 2015.
DB170408 , men også ski, staver, koster og skjøteledninger har den en egen evne til å få tak på », står det.
DB170408 Skal terroren fra IS og andre jihadist-grupper bekjempes effektivt, trenger vi solid og uavhengig informasjon, god analytisk evne og alle de redskaper som rettsstaten råder over.
BT170408 Etter 25 år i flotte Bergen har det slått meg at byens politikere aldri verken har hatt evne eller vilje til å lage funksjonelle veier - en slags ringvei.
AP170408 Det siste halve året har det sett ut som om enden har vært nær for IS' evne til å holde store landområder.
SA170407 - Enten har Russland vært medskyldig, eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
FV170407 - Enten har Russland vært medskyldig, eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
DN170407 - Enten har Russland vært medskyldig eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson ifølge NTB.
DN170407 - Enten har Russland vært medskyldig eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
DB170407 Trump skal ha tatt avgjørelsen om å gjennomføre bombingen torsdag, og det amerikanske forsvaret mener angrepet har svekket Syrias evne til å bruke kjemiske våpen.
BT170407 - Enten har Russland vært medskyldig, eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
AP170407 - Enten har Russland vært medskyldig eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson, ifølge NTB.
AP170407 Solsiden skapes av en eksponentiell vekst i teknologiens evne , på tvers av mange teknologiområder og industrier.
AA170407 - Enten har Russland vært medskyldig, eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
AA170407 - Enten har Russland vært medskyldig eller så har Russland rett og slett vært inkompetent i sin evne til å oppfylle sin del av avtalen, sier Tillerson.
AA170407 - Vi prøver å få så mye informasjon vi kan, og vi vurderer denne etter beste evne .
AA170407 - De er veldig innovative og gode, samtidig som de har en helt unik evne til å utvikle seg, både musikalsk og i form av det som skjer på scenen, sier Aasli.
VG170406 Der påstander om mangel på åpenhet, en opplevd komfort ved å ha monopol, lederes mangel på evne til å forstå kompleksiteten og vilje til å ta skikkelige diskusjoner, kom tydelig frem fra indre idrettsgemakker.
DN170406 - Presidenten gjorde det klart at USA vil fortsette å styrke sin evne til å avskrekke angrep og forsvare seg selv og sine allierte med full bredde av militær kapasitet, sier den japanske statsministeren.
DB170406 - Presidenten gjorde det klart at USA vil fortsette å styrke sin evne til å avskrekke angrep og forsvare seg selv og sine allierte med full bredde av militær kapasitet, sier den japanske statsministeren.
DB170406 Han forteller om flere faktorer som spiller inn, som gjennomføringsvilje, evne , og mental forberedelse.
DA170406 Innbytterne scoret hvert sitt og Vålerenga viste en sterk evne til å slå tilbake i en kamp som så tapt ut.
DA170406 Da var det hyggelig at samme Lundström fikk målgivende rett vei da han elegant spilte opp Magnus Grødem da han headet inn 3-3 og Vålerenga viste en sterk evne til aldri å gi opp.
DA170406 Men har man sansen for Park Chan-wooks evne til overskridelser og svart humor, vil « Kammerpiken » framstå som en av årets mest fascinerende filmer.
AP170406 Og manglende evne eller vilje til å vise følelser er rett og slett farlig, sier psykologene.
AA170406 - Presidenten gjorde det klart at USA vil fortsette å styrke sin evne til å avskrekke angrep og forsvare seg selv og sine allierte med full bredde av militær kapasitet, sier den japanske statsministeren.
SA170405 Skal vi tro mange av dem som har spilt for ham, var det hans evne til alltid selv å ta de verste støytene når det blåste, de trakk frem som suksessfaktor nummer én.
DN170405 Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem.
BT170405 Skal vi tro mange av dem som har spilt for ham, var det hans evne til alltid selv å ta de verste støytene når det blåste, de trakk frem som suksessfaktor nummer én.
AP170405 Flere forskere mener at krig, uro og politisk vanstyre er hovedårsaken til den krisen vi nå ser, og at lite er blitt gjort for å bedre befolkningens evne til å takle tørkekatastrofer, for eksempel ved å grave brønner og bygge irrigasjonssystemer.
DB170404 Ved å tillate surrogati i Norge viser Venstre en god evne til pragmatisk problemløsing.
AP170404 Kjøperne er i hovedsak i slutten av 50-årene eller eldre, har trygg og solid økonomi, handler ikke over evne og virker ikke å være veldig avhengig av de økonomiske svingningene, ifølge Santander Consumer Bank.
AP170404 Storskog-«krisen » var den første reelle prøven på Regjeringens evne til å håndtere en økt tilstrømning av flyktninger til Norge.
VG170403 « Det er stake i den gutten der », sier sportssjef Inge André Olsen, som kaller Vetlesen for « en type » på grunn av hans evne til å gjøre sleipe, kyniske manøvre på banen.
VG170403 Også skuespiller Mari Maurstad roser Lindells evne til å samle spennende mennesker rundt seg.
VG170403 - Vi har taksert etter beste evne .
SA170403 En reiselivsbedrifts evne til å utvikle slike opplevelser og produkter er ikke bare avhengig av endringsarbeid og kundetilpasning i egen bedrift, men er også avhengig av velfungerende infrastruktur og gode lokalsamfunn.
DN170403 - Vi må ta på alvor at mange nordmenn er usikre på sin egen mediekompetanse og evne til kildekritikk.
DB170403 For oljebransjens evne til å planlegge og « se ting i riktig perspektiv » er jo på ingen måte ufeilbarlig.
DB170403 Jeg syns det er drøyt å påstå at Antonsen har tatt en offerrolle og viser lite evne til selvrefleksjon ut fra noen få sitater.
DB170403 - Vi må ta på alvor at mange nordmenn er usikre på sin egen mediekompetanse og evne til kildekritikk.
DA170403 - Vi må ta på alvor at mange nordmenn er usikre på sin egen mediekompetanse og evne til kildekritikk.
DA170403 - Vi må ta på alvor at mange nordmenn er usikre på sin egen mediekompetanse og evne til kildekritikk, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland ( H ).
DA170403 Jeg kan ikke med beste evne forstå hvordan vi på andre måter kan skape tilsvarende arbeidsplasser.
AP170403 Det er overlegent menneskets evne til å finne relevant kunnskap på kort tid.
AP170403 - Det blir skikkelig spennende å kunne være i et rom med andre briljante folk som er dedikerte til å endre verden og har evne til å sette ideene ut i praksis, sier han.
AP170403 I årsrapporten for 2016 skriver Finanstilsynet om norske bankers evne til å omsette sine interne regler mot hvitvasking til praktisk handling : « Det blir (... ) framleis avdekt ei for låg etterleving av interne retningslinjer ».
AP170403 Motsatt, manøverstyrker har større evne til å stanse fremrykking, der man selv ønsker å gjøre det, samtidig som man er mer utsatt for tap av liv.
AP170403 En modell som sikrer best mulig evne til å ta imot hjelp fra allierte er derfor viktig, sier Græger.
AP170403 Motsatt, manøverstyrker har større evne til å stanse fremrykking, der man selv ønsker å gjøre det, samtidig som man er mer utsatt for tap av liv.
AP170403 En modell som sikrer best mulig evne til å ta imot hjelp fra allierte er derfor viktig, sier Græger.
AP170403 Etter tre år med rekordraskt vekst i offentlige utgifter og oljepengebruk, og kort etter en euforisk nasjonal transportplan som signaliserte en nærmest ubegrenset tro på vår evne og vilje til å finansiere veier, tunneler, broer og jernbane i årene som kommer, presenterte Regjeringen sin perspektivmelding i forrige uke.
AA170403 - Vi må ta på alvor at mange nordmenn er usikre på sin egen mediekompetanse og evne til kildekritikk.
VG170402 Men Bentley mener nøkkelspillerne Özil og Sánchez også fortjener en god dose tyn for sin manglende evne til å være ledere både på og utenfor banen.
VG170402 I forsøk er det påvist at mikroplast kan tas opp av filtrerende organismer og kan potensielt påvirke deres evne til å ta opp næringsstoffer.
VG170402 I « mektig » legger han økonomisk utvikling, militær styrke og evne til å påvirke verden, blant annet gjennom felles globale vedtak, eksemplifisert gjennom Paris-avtalen, hvor verdens land forpliktet seg til å kutte klimautslippene.
DB170402 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DB170402 Vi er et lite norsk selskap som etter beste evne prøver å gi den opplevelsen som vi har drømt om å skape.
DB170402 Jeg forsøkte da ( etter beste evne og i flere runder ) å forklare at når man har en skala som går fra 1 til 5, og 5 er definert som " svært bekymret ", så kan åpenbart ikke de som svarer '4' regnes med blant de " svært bekymrede " ( hadde de vært " svært bekymret " ville de jo pr. definisjon svart 5 og ikke 4 ).
BT170402 Dersom man gang på gang opplever nedturer på fotballbanen, begynner man etter hvert å tvile på egen evne til å mestre hverdagen.
AA170402 - Det er en vanlig art i Midt-Norge, og den har veldig stor evne til å tilpasse seg områder hvor det bor folk.
VG170401 Velferdsstaten er et spleiselag der alle yter etter evne .
DB170401 Studenten viser her liten vilje og evne til refleksjon rundt egen fagrolle, og tar i stedet en offerrolle.
DB170401 Det første har regjeringen begrenset evne til å påvirke.
AP170401 Den siste uken har de fire svenske borgerlige partiene hatt muligheten til å signalisere vilje og evne til samspill frem mot neste valg.
VG170331 Han har fart, en voldsom evne til å gå rett på mål, og gode avslutteregenskaper.
DB170331 Slik blir supporterne, ikke i kraft av sitt antall, men i kraft av sin evne til å påvirke stemningen, viktige normsendere for hvordan fotball best bør oppleves.
DB170331 Men mange av disse drapene er i overkant spekulative, urealistiske, og konstrueres ofte for å dekke over mangel på kunnskap eller evne til skape spenning og overraskelser i innsirklingen og oppklaringen av en forbrytelse.
DB170331 Partileder Trygve Slagsvold Vedums fjes har en forbløffende evne til å sprekke opp i stadig større glis.
DA170331 Heimevernets evne til å reagere raskt handler om å være der hvor de faktisk skal operere.
DA170331 Et mindre Heimevern betyr også lavere evne til å bidra når samfunnet rammes.
DA170331 Derfor er det viktig at vi har et landsdekkende Heimevern med evne til å møte militære eller hybride situasjoner i hele landet.
DA170331 - Thorvald har en enestående evne til å kombinere sine positive og tillitvekkende personlige egenskaper med de sentrale politiske oppgavene han har vært ansvarlig for.
AP170331 - Varig velstand krever evne og vilje til omstilling.
AA170331 Uten de voksnes kompetente veiledning skaper vi barn og unge som lider av mediedysleksi, en manglende evne til å lese og tolke medietekster på en kritisk måte.
SA170330 Vi gikk inn til pause og der sto det en rødhåret gutt på syv-åtte år som sier til meg : « Dokker e ræva ! » sier Deila - etter beste evne på tromsødialekt.
SA170330 For en løpskraft de hadde og for en evne de hadde til å finne hverandre.
DA170330 - Hvis vi ikke kan fortsette å tiltrekke oss talentfulle folk, vil det ha en enorm innvirkning på vår evne til å generere velstand for landet vårt, sa Khan nylig.
BT170330 For en løpskraft de hadde og for en evne de hadde til å finne hverandre.
AP170330 - Venstre har vist evne til død og gjenoppstandelse mange ganger tidligere, og man bør ikke feste lit til Rossaviks spådom - akkurat som at man ikke skulle feste lit til hans tidligere spådom om SVs død, sier Thommessen, som nå er administrerende direktør i Bedriftsforbundet.
AP170330 ( ©NTB ) ¶ | - Venstre har vist evne til død og gjenoppstandelse mange ganger tidligere ¶
AP170330 | Du mister en verdifull evne hvis du ikke legger fra deg telefonen ¶
AP170330 Vi gikk inn til pause og der sto det en rødhåret gutt på syv-åtte år som sier til meg : « Dokker e ræva ! » sier Deila - etter beste evne på tromsødialekt.
AP170330 For en løpskraft de hadde og for en evne de hadde til å finne hverandre.
VG170329 En kombinasjon av fart, evne til å utfordre, score mål og levere målgivende pasninger.
SA170329 Det vises til at de ansatte i sikkerhetskontrollen er viktige varslere, men at de mangler evne til å svare på skarpe situasjoner.
DN170329 Sammendraget handler om politiets og Forsvarets mangelfulle evne til å forsvare sentrale bygninger og infrastruktur i en krisesituasjon.
DN170329 For det første er det både ubehagelig og forstyrrende å se at vi har en så kollektivt manglende evne til å håndtere dette på en god måte.
DN170329 - Å hemme USAs evne til å oppfylle sine internasjonale klimaforpliktelser vil påvirke verdens klimautvikling, men vil ikke definere sluttresultatet, sier WWFs klimasjef Manuel-Pulgar Vidal.
DN170329 Vi må ikke la debatten om hvem som er teknologifrelsere og forførere overskygge den viktige diskusjonen om vår evne til å forstå og ta i bruk de nye teknologiene.
DB170329 Plata minner oss om Leonard Cohens enorme melodiskapende evne .
DA170329 Deres evne til å utføre angrep svekkes, også i Vesten.
BT170329 - Å hemme USAs evne til å oppfylle sine internasjonale klimaforpliktelser vil påvirke verdens klimautvikling, men vil ikke definere sluttresultatet, sier WWFs klimasjef Manuel-Pulgar Vidal.
AP170329 Begge skuespillerne fikk ros for å ha evne til å sette seg inn i alle typer roller og for å i tillegg synge godt.
AA170329 - Å hemme USAs evne til å oppfylle sine internasjonale klimaforpliktelser vil påvirke verdens klimautvikling, men vil ikke definere sluttresultatet, sier WWFs klimasjef Manuel-Pulgar Vidal.
AA170329 Sammendraget handler om politiets og Forsvarets mangelfulle evne til å forsvare sentrale bygninger og infrastruktur i en krisesituasjon.
VG170328 Berge har en evne som er ganske sjelden i internasjonal fotball : Han har fysikk og fart nok til å ta seg forbi ledd med ball.
VG170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
VG170328 En fotballspiller med en eksepsjonelt god evne til å sette ballen i mål.
VG170328 Republikanernes problemer med å nå enighet rundt helsereformen, stiller nå spørsmål rundt partikollegenes evne til å takle andre tøffe oppgaver.
VG170328 En uke etter at Stortinget hadde åpen høring om Riksrevisjonens rapport om kritiske mangler ved politiets og Forsvarets evne til å sikre skjermingsverdige nøkkelobjekter, i 2015, legger NSM onsdag fram en ny rapport.
VG170328 - Norge et godt utdannet folk, med god evne til å tenke selv, som klarer å skille snørr og barter på ulike utspill, sier generalløytnant Morten Haga Lunde til VG.
SA170328 Øye i Prognosesenteret stusser over nordmenns evne til å tenke likt, altså at mange vil kjøpe på samme tid og at mange vil selge på samme tid.
SA170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
FV170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
DN170328 Finansminister Mohammed al-Jadaan sier endringen ikke vil påvirke myndighetenes evne til å levere tjenester til borgerne, men sier nedgangen i skatteinntekter « erstattes av stabile utbetalinger av utbytte fra statlige selskaper og andre inntektskilder som avkastning av investeringer.
DB170328 Tilpass turen etter evne og forhold. 3.
DB170328 Kort fortalt - Russlands evne til å gjengjelde et angrep blir mindre.
DB170328 De vil etter beste evne søke ikke bare å ruste opp for å omgå et slikt skjold, men i sin ytterste konsekvens kan et slikt skjold til og med øke faren for et russisk førsteslagsangrep mot Nato.
DB170328 Katteutvalget påpekte at : « Etiske verdier som medmenneskelighet, respekt for liv, evne til empati og omsorg er viktige verdier i dagens samfunn, som vi bør stå vakt ved.
DB170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
DA170328 Med den usikkerhet som er skapt ved de siste dagers debatt om Forsvarets evne til å trygge landet, er det sørgelig hvis HV svekkes og Sjøheimevernet legges ned samtidig som vi på grunn av den siste tids utvikling faktisk må trappe opp bevilgningene til Forsvaret mer enn dagens forutsetninger.
DA170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
DA170328 I forslag til nye retningslinjer understreker tilsynet at bankene må sjekke låntakers evne til å nedbetale gjeld grundigere enn det de gjør i dag.
BT170328 Øye i Prognosesenteret stusser over nordmenns evne til å tenke likt, altså at mange vil kjøpe på samme tid og at mange vil selge på samme tid.
BT170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
AP170328 Øye i Prognosesenteret stusser over nordmenns evne til å tenke likt, altså at mange vil kjøpe på samme tid og at mange vil selge på samme tid.
AP170328 Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden.
AA170328 Finansminister Mohammed al-Jadaan sier endringen ikke vil påvirke myndighetenes evne til å levere tjenester til borgerne, men sier nedgangen i skatteinntekter « erstattes av stabile utbetalinger av utbytte fra statlige selskaper og andre inntektskilder som avkastning av investeringer.
AA170328 Sammendraget handler om politiets og Forsvarets mangelfulle evne til å forsvare sentrale bygninger og infrastruktur i en krisesituasjon.
AA170328 I forslag til nye retningslinjer understreker tilsynet at bankene må sjekke låntakers evne til å nedbetale gjeld grundigere enn det de gjør i dag.
DA170327 Til tross for høylytte insinuasjoner fra Simons side om at det var dialekta som fikk henne til å betvile hans økonomiske evne , forlangte hun å få se penga før hun trakk opp flaskene.
AA170327 Departementet hans har en unik evne til å gjøre om gull til gråstein.
VG170326 Vi informerte etter beste evne så fort denne informasjonen ble tilgjengelig.
VG170326 Ap er et statsbærende parti, som gjennom sin historie har vist evne til å gjennomføre nødvendige reformer, også når de er upopulære.
DN170326 Sofie Nystrøm, direktør for CCIS ved NTNU på Gjøvik er bekymret for Norges evne til å stå imot digitale terrorangrep i fremtiden.
DB170326 Du må også evne å lede og styre laget gjennom verbale inputs når det trengs, være taktisk klok og formidlende.
DB170326 Og da Rio de Janeiro ble byttet ut med norsk natur, forberedte proffbryteren seg etter beste evne .
VG170325 Impotens og erektil dysfunksjon er manglende evne til å oppnå, eller vedlikeholde tilstrekkelig reisning av penis til å kunne gjennomføre samleie.
DN170325 Tilbakeslaget sår også tvil om Trumps evne til å få andre deler av sin agenda gjennom Kongressen, blant annet skattereformen.
DB170325 Gjennom min oppvekst med Staten som mamma og pappa savnet jeg barnevernets evne til selvransakelse.
AP170325 Det norske folk forventer dekning overalt, og samfunnet er avhengig av god infrastruktur for å evne å digitalisere, sier Svendsen.
AP170325 | Aftenposten mener : For mange hovedveier mellom øst og vest ¶ Evne til prioritering er fortsatt en mangelvare i norsk politikk.
AA170325 Denne operasjonen, selv om den ikke har ført til å innhente Kony selv, har i praksis fjernet gruppens evne til å fortsette på slagmarken.
AA170325 Det norske folk forventer dekning overalt, og samfunnet er avhengig av god infrastruktur for å evne å digitalisere, sier Svendsen.
AA170325 - Felles for de tre som i dag får partiets høyeste ærespris er en unik evne til å kombinere en sterk verdidrevet politikk med praktisk utøvelse til beste for land og folk, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum.
VG170324 Eller vil de evne å samarbeide når det trengs, til tross for at to så sterke personligheter er så vant til å stå på sitt, og ikke har planer om å forandre seg akkurat der ?
VG170324 Men hvilken annen nasjon har de siste par-tre generasjoner vist en større evne til å søke samarbeid og finne de omforente løsninger ?
VG170324 Nå satser vi på regjeringsmakt fra høsten av, og da vil vi styrke kommunenes økonomiske evne til å drive skole igjen, gjerne sammen med Senterpartiet, sier Henriksen.
DN170324 Torsdag kveld offentliggjorde DN innholdet i en rapport fra Riksrevisjonens som avdekker Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DN170324 Torsdag kveld offentliggjorde DN innholdet i en rapport fra Riksrevisjonens som avdekker Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DN170324 Leder i Politijuristene, Sverre Joachim Bromander, synes Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre vitale mål i Norge mot terror er urovekkende.
DB170324 Spesielt mennesker som denne gutten, som har mye mindre evne enn mange andre til å ta vare på seg sjøl.
DA170324 Det er fra før av bestemt at Sjøheimevernet ( SHV ) skal legges ned, og Tore Ellingsen, seniorkonsulent i HV-08, sier at bortfall av SHV fører til en svekkelse av HV-08 sin evne til å ha kontroll på objektene som ligger ved havet.
VG170323 For det rammer en uendelig verdifull folkebevegelse at den øverste ledelsen ikke bare sliter med å innse at vi lever i 2017, men også ser ut til å mangle evne til å ta grep for å få en vanstyrt skute over på en sunnere kurs.
VG170323 Mathisen mener nordmenn og svensker har en helt egen evne til å « ta av » når det dukker opp spennende fotballtalenter.
VG170323 Ifølge nyhetsbyrået Reuters har demokratene i komiteen stilt spørsmål om komiteens evne og troverdighet til å etterforske om Trump hadde bånd til Russland før han ble president, som er komiteens oppgave.
VG170323 Trønder-advokaten har havnet i konflikt med Fylkesnemda i Trøndelag som stiller spørsmål ved Shariatis evne til å utføre yrket sitt.
SA170323 Jeg tenkte at jeg skulle gå på banen og evne å se ut over egen rolle.
DN170323 Den viser forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DB170323 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DB170323 Rapporten er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av forsvarets og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
DB170323 I brevet skriver departementet at rapporten ikke kan offentliggjøres fordi en terrorist, terrororganisasjon eller en fremmed stat kan nyttiggjøre seg av rapporten : ¶ ".... siden den avslører svakheter ved politiets og Forsvarets evne til og beredskap for objektsikring med sikringsstyrker og deres forebyggende grunnsikring av egne objekter.
DB170323 For Einar Aas har nok Eirik Jensen virket som en uflidd og egenrådig ansatt, uten verken vilje eller evne til å innrette seg etter systemet.
DA170323 Dumont har som vanlig en egen evne til å veldig særegne personer til filmene sine, men jeg er som sagt ikke helt overbevist om at han behandler dem med respekten de fortjener.
DA170323 Det er selvsagt også viktig at de formelle planene kommer på plass, men det viktigste er tross alt hvilken evne Politiet og Forsvaret faktisk har til å løse oppgavene sine, og når de er så tydelige på at de er i stand til det er det ingen grunn til å tegne skremmebilder, slik deler av opposisjonen gjør i denne saken, sier Høyre-politikeren videre.
DA170323 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
BT170323 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
BT170323 Jeg tenkte at jeg skulle gå på banen og evne å se ut over egen rolle.
AP170323 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
AP170323 Jeg tenkte at jeg skulle gå på banen og evne å se ut over egen rolle.
AA170323 juli- rapporten, og er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.
VG170322 Etter det som nå har skjedd vil ingen undervurdere Russlands evne og vilje til destabilisere demokratiske land.
VG170322 september 2001 er USAs manglende evne til å forutse Putins planer og intensjoner.
VG170322 Når det er gul fargegrad anbefaler NVE at de som ferdes i fjellet har kunnskap om rutevalg og evne til å identifisere mulige skredproblemer.
FV170322 Jeg tenkte at jeg skulle gå på banen og evne å se ut over egen rolle.
DN170322 Årsaken til det brede fallet var blant annet frykt for at USAs president Donald Trump ikke vil evne til å løfte amerikansk økonomi slik han har lovet.
DN170322 Den er derfor en første test på Trumps gjennomslagskraft og evne til å forhandle og navigere i Kongressen.
DN170322 Den er derfor første test på Trumps gjennomslagskraft og evne til å forhandle og navigere i Kongressen.
BT170322 Det er vist at visse opplæringsprogrammer har langvarige, positive effekter på legers evne til kommunikasjon.
AA170322 Der slår Riksrevisjonen fast at i 2015 hadde verken politiet eller Forsvaret, sammen eller hver for seg, evne til å sikre offentlige bygninger godt nok.
AA170322 Riksrevisjonen slår fast at i 2015 hadde verken politiet eller Forsvaret, sammen eller hver for seg, evne til å sikre offentlige bygninger godt nok.
AA170322 Til nå har reformen handlet om å begrense politidistriktenes evne til å løse samfunnsoppdraget slik at byråkratiet i POD kan svelle ut.
DB170321 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
DA170321 Vi tror ikke at den foreslåtte avgiften er riktig måte å sikre investeringer i lokal innholdsproduksjon, men heller på forbrukernes rett til å velge selv hva de ønsker å se, og vår evne til å levere på nettopp dette, kommenterer Karlén. | - Obama misbrukte folkets tillit ¶
DA170321 - En klar karakteristikk fra meg når det gjelder regjeringens manglende evne til å følge opp stortingsvedtak er : handlingslammet og fullstendig mangel på gjennomføringsevne.
AP170321 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt « svært alvorlige » mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
AP170321 Vi er ikke i mål når det gjelder objektsikring, men vi er likevel ikke uten evne til sikring og har gjennomført en rekke tiltak, sa Søreide og viste til at i desember i fjor var det lagt beredskapsplaner for 97 prosent av militære nøkkelobjekter.
AP170321 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
AA170321 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen. ( ©NTB ) ¶
AA170321 Vi er ikke i mål når det gjelder objektsikring, men vi er likevel ikke uten evne til sikring og har gjennomført en rekke tiltak, sa Søreide og viste til at i desember i fjor var det lagt beredskapsplaner for 97 prosent av militære nøkkelobjekter.
AA170321 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
DB170320 Dagbladet har tidligere skrevet om Flugstad Østbergs evne til å spå langrennsresulater.
DA170320 Tidligere på dagen var både forsvarssjefen og politidirektøren rykende uenige i Riksrevisjonens påstand om manglende evne til terrorsikring.
DA170320 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
DA170320 Riksrevisjonen mener å ha avdekket alvorlige mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon.
BT170320 Valget i Nederland viste nok en gang medienes manglende evne å styre politikken.
AP170320 Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er sterkt uenig i Riksrevisjonens konklusjon om at hverken Forsvaret eller politiet har evne til å sørge for god nok sikring av bygg og andre objekter i en trusselsituasjon.
AP170320 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
AP170320 Både forsvarssjefen og politidirektøren er rykende uenige i Riksrevisjonens påstand om manglende evne til terrorsikring.
AP170320 Komiteen er sterkt kritisk til at det snart seks år etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya fortsatt er svært alvorlige mangler i politiets og Forsvarets evne til å sørge for tilstrekkelig sikkerhet for avgjørende elementer i samfunnet - som departements - og myndighetsbygninger, vanntilførsel og informasjonssystemer.
AA170320 Komiteen er sterkt kritisk til at det snart seks år etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya fortsatt er svært alvorlige mangler i politiets og Forsvarets evne til å sørge for tilstrekkelig sikkerhet for avgjørende elementer i samfunnet - som departements - og myndighetsbygninger, vanntilførsel og informasjonssystemer.
AA170320 Tidligere på dagen var både forsvarssjefen og politidirektøren rykende uenige i Riksrevisjonens påstand om manglende evne til terrorsikring.
AA170320 Fire år senere, i 2015, var det fortsatt " svært alvorlige " mangler i politiets og Forsvarets evne til å sikre bygninger og infrastruktur i en trusselsituasjon, ifølge Riksrevisjonen.
DA170319 Nero er et prosjekt som skal utvikle helsetjenestens evne til å gripe inn ved skadelig bruk av alkohol og legemidler for å bedre helse- og livskvalitet hos eldre, samt utsette eller unngå behov for ressurskrevende tiltak.
VG170318 Det sier alt om hvilken fantastisk evne han har til å avslutte etter de lengste løpene.
BT170318 Av voksne kan vi forvente et høyere refleksjonsnivå og en evne til å se at også den norske kulturen er mangefasettert.
VG170317 Om etterforskere som lar « byen arbeide for seg » og menneskenes evne til å holde sammen når det gjelder som mest.
SA170317 Meldingen slår fast at dagens regulerte marked må evne å kanalisere spillere bort fra de uregulerte spillaktørene over på spill som ligger innenfor enerettsmodellen. i ¶
FV170317 Meldingen slår fast at dagens regulerte marked må evne å kanalisere spillere bort fra de uregulerte spillaktørene over på spill som ligger innenfor enerettsmodellen.
DN170317 - Kontrakten demonstrerer en tillit til vår evne til å gjennomføre og levere komplekse prosjekter på en forutsigbar måte, til avtalt kvalitet og på avtalt tid, sier Henriksrud.
DB170317 Kontrakten demonstrerer en tillit til vår evne til å gjennomføre og levere komplekse prosjekter på en forutsigbar måte, til avtalt kvalitet og på avtalt tid, sier prosjektdirektør Jarle Henriksrud.
DB170317 Politiet har hatt rutiner for varsling, men utfordringen har vært manglende kjennskap til rutinene, og evne eller vilje til å følge dem.
DA170317 Fellinis dybde og evne til å visualisere egen personlighet er unik.
BT170317 Meldingen slår fast at dagens regulerte marked må evne å kanalisere spillere bort fra de uregulerte spillaktørene over på spill som ligger innenfor enerettsmodellen.
AP170317 Meldingen slår fast at dagens regulerte marked må evne å kanalisere spillere bort fra de uregulerte spillaktørene over på spill som ligger innenfor enerettsmodellen.
AA170317 Men han har også en egen evne til å havne i begivenhetenes sentrum, og ikke alltid med positivt fortegn.
AA170317 Han har full tillit til Rune Olsø og forsøker etter beste evne å bagatellisere og bortforklare uroen, med tvilsomt hell.
AA170317 Det er en gruppe som har hatt en særdeles god evne til å komme seg opp og fram ved hjelp av gjensidig lojalitet, og ikke å forglemme, ved hjelp av dyktighet og politisk supertalent.
VG170316 - Jeg tror det er mulig for SV å gjenreise seg, men da må de evne å gripe fatt i nye kjernesaker som velgerne opplever at det er SV som har eierskapet til - som de må skape engasjement rundt og som gjør SV synlige.
DN170316 « Dette er nok en seier og en viktig kontrakt som understøtter selskapets evne til å levere resultater under tøffe markedsforhold med stor konkurranse », skriver Nordea ifølge TDN Finans.
DB170316 Vi gir av oss sjøl over evne , for å lage en best mulig tv- eller filmopplevelse for publikum der ute.
DA170316 Departementet svarte ikke på spørsmålene, men viste i stedet til et tidligere svar, der det blant annet står skrevet : « Nå skal vi utnytte de gamle radarene i nord noen år til mens vi målbevisst fortsetter å styrke vår evne til overvåking av kysten og havområdene med andre midler.
BT170316 Det høye antallet saker i restanse har påvirket politiets evne til aktivt å avdekke nye saker.
BT170316 Det høye antallet saker i restanse har påvirket politiets evne til aktivt å avdekke nye saker.
BT170316 Dels på grunn av Andersons ustoppelige og barnlige vilje og evne til filmatisk eksperimentering, dels fordi han gjerne lager film om personer hvis evne og vilje til å ta voksenlivets ansvar, alvor og begrensninger innover seg ikke alltid er til stede.
BT170316 Dels på grunn av Andersons ustoppelige og barnlige vilje og evne til filmatisk eksperimentering, dels fordi han gjerne lager film om personer hvis evne og vilje til å ta voksenlivets ansvar, alvor og begrensninger innover seg ikke alltid er til stede.
AA170316 NATO avsluttet sitt antipiratoppdrag i desember, til tross for at FN i oktober advarte om at situasjonen er skjør og at somaliske pirater både har vilje og evne til å gjenoppta sin virksomhet.
DB170315 Tidligere har blårussen vært i hovedfokus, men vi ser nå at vi er nødt til å tenke mye mer flerfaglig og satse mer på digital kompetanse, interaktiv design, og evne til å forstå forbrukeren, sier Tove Selnes, HR-direktør i Storebrand, til Finansavisen.
DA170315 « Digital Technology » handler kanskje ikke så mye om teknologi, men mer om de livene vi lever i en teknologisk tidsalder og hvordan det påvirker våre holdninger og vår evne til mobilitet, oppbrudd og bevegelse.
BT170315 Å være dement innebærer blant annet svekket hukommelse, nedsatt evne til abstrakt tenkning, språkendring og vansker med å forstå verden rundt seg.
AP170315 Vi prøver nå å finne ut om suksessen til denne vaksinen kan være dets evne til å danne langlivede plasmaceller i tarmen.
VG170314 Berge har en fysikk som de fleste kan misunne han, han har et steg og en evne til å passere spillere med ball, og han er klok.
SA170314 Komiteen fremhever også Løkens evne til å forfølge sine temaer, for eksempel om hvordan statlig politikk påvirker individuell atferd, på tvers av rekke disipliner.
SA170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
SA170314 Vi utenfor rettssalen må kunne evne å skille mellom kynisk juks for å ta snarveier til toppen og den fakta som Domsutvalget i Norges Idrettsforbund la til grunn da Johaug ble dømt.
FV170314 Vi utenfor rettssalen må kunne evne å skille mellom kynisk juks for å ta snarveier til toppen og den fakta som Domsutvalget i Norges Idrettsforbund la til grunn da Johaug ble dømt.
DB170314 - Jeg har stor respekt for jobben du gjør, samt din evne til å holde fokus.
DB170314 Som om kongens evne til å opptre samlende, i Skartveits ord, være « limet vi trenger i en urolig tid », er forbeholdt personer med blått blod.
DA170314 Og hva hvis denne tilstanden ikke er en mental lidelse, som du har trodd siden tenårene, men heller en unik evne ?
BT170314 Komiteen fremhever også Løkens evne til å forfølge sine temaer, for eksempel om hvordan statlig politikk påvirker individuell atferd, på tvers av rekke disipliner.
BT170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
BT170314 Vi utenfor rettssalen må kunne evne å skille mellom kynisk juks for å ta snarveier til toppen og den fakta som Domsutvalget i Norges Idrettsforbund la til grunn da Johaug ble dømt.
AP170314 Vi utenfor rettssalen må kunne evne å skille mellom kynisk juks for å ta snarveier til toppen og den fakta som Domsutvalget i Norges Idrettsforbund la til grunn da Johaug ble dømt.
AA170314 Forskning viser at barns evne til å etablere vennskap er nært knyttet til deres lekkompetanse.
AA170314 Fortsatt evne og vilje ¶
AA170314 - Utsettelsen endrer ikke det faktum at det fortsatt er prinsipiell vilje og evne til å få til dette, mener rådmann Morten Wolden, som tror en ny og forbedret sak vil være klar til behandling i neste bystyremøte, 26. april.
SA170313 Barnetrygden er et av de mest effektive virkemidlene for å bekjempe barnefattigdom og omfordele ressurser : Når alle mottar lik barnetrygd, og samtidig betaler skatt etter evne , havner pengene der de trengs, uten unødig byråkrati - dette er også grunnen for at den ikke skal behovsprøves.
DA170313 Jeg har satt opp veiledende priser, og så donerer folk etter eget ønske og evne , sier Havik, som forteller at alle pengene som samles inn går til den ideelle organisasjonen Love and Hope, som arbeider for å fri barn fra sexslaveri.
DA170313 Kontrasten mellom det myke og det harde peker på en naken sårbarhet, der behovet for koblinger til andre er grunnleggende for vår evne til å eksistere og vise oss i verden.
BT170313 Skolers evne til å kompensere for elevers risikofaktorer, heller enn å la seg paralysere av dem, vil kunne virke inn på hvor mange elever som gjennomfører videregående utdanning.
BT170313 Skolers evne til å kompensere for elevers risikofaktorer, heller enn å la seg paralysere av dem, vil kunne virke inn på hvor mange elever som gjennomfører videregående utdanning.
DB170312 Da kunne landslagsledelsen ha spekulert i hans unike evne til å ta ut sitt absolutt beste når det gjelder som mest.
DB170312 - De får det derfor vanskeligere med å komme tilbake fordi de ikke får restituert seg skikkelig, selv om koraller har en evne til å komme tilbake.
DB170312 Men her bør en evne å skille mellom vesentlige og uvesentlige feil.
AP170312 Den kinesiske sentralbanken har god kontroll over den monetære situasjonen, ifølge Ahya, samt « evne til å håndtere gjeldssyklusen og dermed unngå et finansielt sjokk ».
AP170312 Denne situasjonen stiller store krav til partenes ansvarlighet og evne til episodehåndtering og eskaleringskontroll.
DB170311 Alle tre har en voldsom evne til å gå inn i oppgavene, og er verdige vinnere, sier han. | « Mesternes mester»-finalen glapp for Frode Grodås : - Damene har overrasket meg ¶
DA170311 På scenen hadde han en makeløs evne til å vokse fra 165 centimeter til to meter.
BT170311 Selv om Norge har vært heldig, har landet de siste to årene også vist en imponerende evne til å håndtere store, brå endringer i økonomien.
BT170311 IMPONERENDE : « Selv om Norge har vært heldig, har landet de siste to årene også vist en imponerende evne til å håndtere store, brå endringer i økonomien.
VG170310 « Alt avhenger av våre norske partnere, deres evne til å forstå at denne situasjonen er åpenbart skadelig for dialog og deres villighet til å drøfte gjensidig avlysning av slike restriksjoner ».
SA170310 Han bedyrer at man ikke satser over evne med stallutvidelsen.
DN170310 - Hans evne til å skape helhetlige narrativer har vi også sett ved hans øvrige vinnerbidrag i årets konkurranse.
DB170310 Tvert imot - om det gir det henne glede, bidrar det kanskje til hennes trivsel, gode helse og evne til fortsatt å stå på i en krevende jobb, mener Klepp.
DB170310 - Uten alle de andre sin vilje, evne og interesse for å jobbe for noen andre enn seg selv, hadde vi ikke klart å gjennomføre alt det vi gjorde.
AP170310 Han bedyrer at man ikke satser over evne med stallutvidelsen.
VG170309 Den løfter frem det som har vært Høyres styrke og appell under hennes ledelse, partiets evne til å forandre for å bevare.
VG170309 Hun mener at høyresidens fortrinn foran venstresiden er vilje og evne til omstilling og endringer : ¶
DN170309 - Det amerikanske folk bør være dypt bekymret over enhver WikiLeaks-avsløring som har til hensikt å ødelegge etterretningstjenestenes evne til å beskytte USA mot terrorister og andre fiender, uttaler CIA-talskvinne Heather Fritz Horniak.
DA170309 For å skape flere jobber må man styrke bedriftenes evne til å konkurrere.
BT170309 - Det amerikanske folk bør være dypt bekymret over enhver WikiLeaks-avsløring som har til hensikt å ødelegge etterretningstjenestenes evne til å beskytte USA mot terrorister og andre fiender, uttaler CIA-talskvinne Heather Fritz Horniak.
BT170309 Det er de borgerlige partienes manglende evne til å enes om god klimapolitikk som er det grunnleggende problemet.
AP170309 - Vi tror på Norge fordi vårt samfunn har vist evne til å endre seg i takt med tidenes utfordringer.
AA170309 - Det amerikanske folk bør være dypt bekymret over enhver WikiLeaks-avsløring som har til hensikt å ødelegge etterretningstjenestenes evne til å beskytte USA mot terrorister og andre fiender, uttaler CIA-talskvinne Heather Fritz Horniak.
AA170309 - Jeg vil hevde at Norge er et godt demokratisk samfunn med høy utdanning, høy evne til å tenke selv og til å ta egne vurderinger, så den tilliten har jeg til det norske folk at de absolutt klarer å skille klinten fra hveten i veldig mye vi hører, svarer han. ( ©NTB ) ¶
AA170309 - Hvis vi overvurderer Russlands evne og vilje kan vi være med på å bygge opp under et bilde av Russland som ikke er riktig, sier generalløytnanten.
VG170308 - Norge et godt utdannet folk, med god evne til å tenke selv, som klarer å skille snørr og barter på ulike utspill, sier generalløytnant Morten Haga Lunde til VG.
VG170308 - Ja, jeg vil hevde at Norge er et godt demokratisk samfunn med høy utdanning, høy evne til å tenke selv og til å ta egne vurderinger, så den tilliten har jeg til det norske folk at de absolutt klarer å skille klinten fra hveten i veldig mye vi hører, svarer han.
VG170308 - Hvis vi overvurderer Russlands evne og vilje kan vi være med på å bygge opp under et bilde av Russland som ikke er riktig, sier Haga Lunde.
FV170308 Han skal ikke gå ut døren for siste gang i Arsenal som en bitter mann, uten evne til å vinne de viktigste pokalene- ligaen og Champions League.
DN170308 Samtidig må vi klare å nå morgendagens brukere og evne å levere journalistikk som gjør at den nye generasjonen også kommer til VG for å finne siste nytt, sier hun.
DB170308 Noen av dem har liten evne til å ta inn over seg at de har ødelagt livet til små barn, sier Ellen Eikeseth Mjøs.
DB170308 Mahad har selv forklart at han er nysgjerrig og at han har en evne og vilje til å lære språk.
DB170308 ( Dagbladet ) : En rapport fra Helsetilsynet tegnet tirsdag et dystert bilde av norsk barnevern, og refset spesielt barnevernets evne til å behandle bekymringsmeldinger.
DB170308 Han uttaler seg her som om personer som har begått seksuelle overgrep, i utgangspunktet er uten moral og evne til empati.
DB170308 Yt etter evne , få etter behov, i sosialdemokratisk drakt.
BT170308 Forskningen viser også at det å bli far mangedobler mannens evne til kjærlighet.
AP170308 Donald Trump lovet i valgkampen at han vil gå til kamp mot de statlige reguleringene som han mener svekker amerikanernes evne til å bestemme selv.
AP170308 Knut Værnes fortalte representantene fra Sporveien akkurat hva han mener om deres evne til å informere.
AA170308 - Disse imponerende evnene gjør at de kan gjør smartere valg i jakten på mat, sier Pearce, som også trekker fram humlenes evne til å utvikle hjernen sin.
VG170307 Det er ekstremt provoserende og følger logikken fra domstolenes manglende evne til å straffe voldtektsforbrytere.
VG170307 For Listhaug har en helt oppsiktsvekkende evne til å havne i søkelyset, nå sist etter journalistveteran Sven Egil Omdals noe trehendte Facebook-«avsløring » om at hennes godt synlige og mye omtalte bruk av smykke og kors er av nyere dato ( noe det ikke er, selv om den tidligere PR-rådgiveren Listhaug utvilsomt vet hva hun gjør ).
SA170307 Han skal ikke gå ut døren for siste gang i Arsenal som en bitter mann, uten evne til å vinne de viktigste pokalene- ligaen og Champions League.
SA170307 Rosenborg er ikke en klubb som man bare skifter til hvis man ikke har evne eller vilje.
FV170307 Rosenborg er ikke en klubb som man bare skifter til hvis man ikke har evne eller vilje.
DB170307 Vi er mot generell bevæpning, men ønsker å møte det krevende trusselbildet ved å styrke politiets evne til å reagere raskt dersom en alvorlig hendelse oppstår.
DB170307 Det hjelper ikke å være første ute med ny informasjon, dersom det som meldes er feil, så her må vi evne å være etterrettelige i høyt tempo.
DB170307 Ifølge revisor var det vesentlig usikkerhet knyttet til selskapets økonomiske evne til fortsatt drift.
BT170307 Han skal ikke gå ut døren for siste gang i Arsenal som en bitter mann, uten evne til å vinne de viktigste pokalene- ligaen og Champions League.
AP170307 Rosenborg er ikke en klubb som man bare skifter til hvis man ikke har evne eller vilje.
VG170306 » Som midtbanespiller var han kjent for sin arbeidsomhet, taklingstyrke og sin evne til å lese spillet.
SA170306 - Dette er det samme forbudet, med samme formål, drevet av den samme farlige diskrimineringen som svekker vår evne til å bekjempe terror, sier Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.
FV170306 - Dette er det samme forbudet, med samme formål, drevet av den samme farlige diskrimineringen som svekker vår evne til å bekjempe terror, sier Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.
DB170306 Det var en traumatisk periode, og det er ikke naturlig at han vil evne å gjengi presis hva som har skjedd.
DB170306 Det skal vi svare på i morgen etter beste evne .
BT170306 - Dette er det samme forbudet, med samme formål, drevet av den samme farlige diskrimineringen som svekker vår evne til å bekjempe terror, sier Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.
BT170306 De skilte seg i liten grad med tanke på funksjon i skolen, men kom dårligere ut når det gjaldt økonomisk evne og derved mindre deltagelse i aktiviteter som venner deltok i.
AA170306 - Dette er det samme forbudet, med samme formål, drevet av den samme farlige diskrimineringen som svekker vår evne til å bekjempe terror, sier Nancy Pelosi, Demokratenes leder i Representantenes hus.
DB170305 - De siste dagene har kreften - nevnte jeg at jeg hadde kreft ? - robbet meg for min normale energi og evne til å fokusere, skriver hun.
VG170304 Sistnevnte har en helt egen evne til å gå i kjelleren, og beviste det for alle da han gikk inn til femmilsgullet i Falun for to år siden.
VG170304 Alle som har vært i en redaksjon vet at man arbeider ut ifra ulike hypoteser og innfallsvinkler og forsøker etter beste evne å dokumentere det man tror er riktig, sier Bodahl-Johansen.
AP170304 Jeg er meget engstelig for samfunnsutviklingen og naturlig nok vår evne i kriminalomsorgen til å møte denne.
AA170304 Politiet har vist stor vilje og evne til å jobbe med a-krim, og det er vi glade for, sier Tingstad.
VG170303 Men det ble også tid til å snakke om Kroghs imponerende evne til å holde Ustjugov bak seg.
SA170302 Et annet stort problem er Nintendos manglende evne til å trekke andre utviklere til sin plattform.
FV170302 Et annet stort problem er Nintendos manglende evne til å trekke andre utviklere til sin plattform.
DB170302 Han har en utrolig evne til alltid å være der det skjer, men likevel komme seg unna alle veltene, sier han til procycling.no.
DB170302 Hva sier det om medienes presisjonsnivå og evne til å opptre sannferdig ?
DA170302 Nå er det plent umulig å forestille seg « Elle » uten Huppert, men om Verhoeven i en alder av 78 år har levert en absolutt karrieredefinerende film, har Huppert prestert over evne , på et nivå få skuespillere kan, vil eller tør å bevege seg.
BT170302 Et annet stort problem er Nintendos manglende evne til å trekke andre utviklere til sin plattform.
AP170302 Et annet stort problem er Nintendos manglende evne til å trekke andre utviklere til sin plattform.
AP170302 Øyets evne til å absorbere lys er avgjørende for hvordan lyset påvirker oss mennesker.
AA170302 Du har også hatt en evne til å se og utvikle talent blant barn og ungdom.
FV170301 Ifølge pressemeldingen har « kommersiell teft, god forretningsforståelse og høyt utviklet evne til strategisk tenkning » vært viktig i jakten på ny toppsjef.
DB170301 - Hans evne til å utøve ekstrem vold er større enn hos noen annen fange i Norge etter andre verdenskrig ¶
DB170301 Det er statens evne til å finansiere sine oppgaver og faren for massearbeidsledighet som motiverer forslagene.
DB170301 Det er nemlig ikke robotene som er den største faren for statens evne til å kreve inn skatter.
DB170301 Det jeg har lest om psykologer og psykiateres evne til å predikere atferd på individnivå, gir ikke grunn til å tro at at en rettspsykiaters prediksjoner om Breiviks potensielle atferd under ulike forutsetninger, er mye bedre enn gjetning.
BT170301 Planen var at leseren ville betrakte dette som et utslag av idérikdom og evne til nytenkning, siden hun trodde at klimaet i byrået hun søkte seg til var kreativt og vilt.
AP170301 Lagmannsretten er veldig tydelig på at det har de gjort etter beste evne , sier Sejersted.
AA170301 Norge har ratifisert FN-konvensjonen for personer med nedsatt funksjonsevne, mens manglende evne til å omsette ord til handling gir konsekvenser.
VG170228 Olsson har hatt en skremmende god evne til å prikke inn formen til de store mesterskapene.
VG170228 Samtidig er det viktig å ikke bagatellisere ungdommens evne til å presse hverandre og seg selv, for mye av presset kommer der ifra.
SA170228 - Når barn begynner å få tilstrekkelig kognitiv kapasitet, altså evne til å se seg selv og andre i perspektiv, skapes mer avanserte former for mellommenneskelige relasjoner.
DN170228 Eivind har en sjelden evne til å tiltrekke seg flinke folk og gjenkjenne gode ideer og godt innhold.
DB170228 Hun har en eksepsjonell evne til å være til stede når hun først er det.
DB170228 - Det handler om mentalitet og evne , og spillere bestemmer om de ønsker å spille eller ikke.
DB170228 Men det vil fortsatt være slik at noen foreldre ikke vil evne å ta vare på barn, til tross for barnevernets kompetanse og foreldrenes gode intensjoner.
DB170228 Samfunnet må vise at det har evne til å ta vare på dem som er satt til å verne om barns liv og rettigheter.
DA170228 Når du skal forholde deg til et stort antall mennesker og har lite tid til hver enkelt, må du evne å kommunisere på en måte som gjør dem trygge.
BT170228 - Når barn begynner å få tilstrekkelig kognitiv kapasitet, altså evne til å se seg selv og andre i perspektiv, skapes mer avanserte former for mellommenneskelige relasjoner.
BT170228 Menneskene har en utrolig evne til å handle når de først innser at noe må endres : Emballasjeindustrien lever nå farlig.
BT170228 Menneskene har en utrolig evne til å handle når de først innser at noe må endres : Emballasjeindustrien lever nå farlig.
AP170228 - Når barn begynner å få tilstrekkelig kognitiv kapasitet, altså evne til å se seg selv og andre i perspektiv, skapes mer avanserte former for mellommenneskelige relasjoner.
VG170227 For debatten har jo ikke på noe tidspunkt handlet om norske langrennsstjerners evne til å komme hjem med gull og glitter fra mesterskap.
FV170227 - Når barn begynner å få tilstrekkelig kognitiv kapasitet, altså evne til å se seg selv og andre i perspektiv, skapes mer avanserte former for mellommenneskelige relasjoner.
DB170227 - I mitt hode har han hatt en fenomenal evne til å reise seg etter motgang som jeg tror mange andre ville slitt med å takle.
BT170227 Ovenstående rangering gjelder etter min vurdering også i forhold til lederes evne til å oppnå langsiktige resultater for organisasjonen.
AP170227 Haney, som leder Strategic Command, som har ansvaret for USAs atomvåpen, i en høring i Kongressen hvor strategisk viktig disse nyrenoverte bombene ville bli for USA og NATOs evne til avskrekking.
AP170227 Han har også en ubestridelig evne til å holde planleggingen skjult, sa Sejersted.
AP170227 - Hans evne til å planlegge og utøve ekstrem vold er ubestridt.
DB170226 Flaue tider : Fra den gang artikkelforfatteren skammet seg over sitt opphavs evne til å konversere med fremmede.
DB170226 Utformingen av denne er også gjenstand for politiske valg, der viktige humanitære verdier skal avveies mot det norske systemets evne til å inkludere nykommere på en forsvarlig måte.
BT170226 Bergen kan være et forbilde for resten av landet hva gjelder evne , vilje og guts til å fokusere på humanismen i ruspolitikken.
VG170225 « Det jeg vet om deg », som er hennes syvende bok for unge, er akkurat kommet på norsk og handler om 12 år gamle Mila som har en evne til å lese situasjon og personer straks hun møter dem.
SA170225 Før kampen viste trenerne evne til å tenke nytt, og satte opp Adegbenro på topp med Ryerson bak.
DB170225 Hun har en eksepsjonell evne til å være til stede når hun først er det.
AP170225 Før kampen viste trenerne evne til å tenke nytt, og satte opp Adegbenro på topp med Ryerson bak.
VG170224 Når noen likevel ikke har levert, har de ikke oppfattet hva du har sagt - eller handler det om vilje og evne ?
VG170224 Når noen likevel ikke har levert, har de ikke oppfattet hva du har sagt - eller handler det om vilje og evne ?
DB170224 Den vil skylle innover oss i et så høyt tempo at ingen vil evne og følge med.
DB170224 Uten å si at norsk kultur er overlegen andre kulturer, kan en altså si at innvandring fra land med helt andre kulturelle trekk enn vår egen, vil redusere kulturens evne til å koordinere atferd på en effektiv måte.
DB170224 Hvis en er bekymret for den norske kulturens evne til å fremme gode resultater, må en derfor også bry seg med integrering i andre, og kanskje tredje ledd.
DB170224 De fleste kommuner i Norge har så fåtallig befolkning at hver og en av oss må bidra etter beste evne .
AP170224 Fraværet av helikoptre vil derfor svekke fregattenes operative evne i lang tid fremover.
AP170224 Fraværet av helikoptre vil derfor svekke fregattenes operative evne i lang tid fremover.
AP170224 l Haakon Bruun-Hanssen i tillegg til de tidligere forsvarssjefene Harald Sunde og Sverre Diesen, nåværende sjef for Sjøforsvaret Lars Saunes og flere nøkkelpersoner rundt fregattvåpenet spurt av Kontroll- og konstitusjonskomiteen om hvorfor landets største krigsskip i mange år har levert « operativ evne » langt under det Stortinget har satt som krav.
AP170224 Nylig konstaterte Riksrevisjonen igjen at de fem fregattene - til en pris av 20 milliarder kroner - har så store svakheter at de ikke har den operative evne Stortinget har forutsatt.
AA170224 Sessions skriver i ordren at Obamas vedtak svekket myndighetenes evne til å ivareta sine framtidige behov.
AA170224 I en fersk rapport fra Riksrevisjonen kommer det fram at de fem fregattene som Norge har kjøpt, har så store svakheter at de ikke har den operative evne som Stortinget har forutsatt. ( ©NTB ) ¶
VG170223 De massive inntrykkene av overgrep, og det internasjonale samfunnets manglende evne til å gripe inn, kan lede til resignasjon.
SA170223 I et kommentar i den svenske avisen tordner den profilerte svenske journalisten Ludvig Holmberg mot finnenes manglende evne til å se at det er problematisk at disse to nå er eksperter.
FV170223 I et kommentar i den svenske avisen tordner den profilerte svenske journalisten Ludvig Holmberg mot finnenes manglende evne til å se at det er problematisk at disse to nå er eksperter.
DB170223 Litt fordi han sliter med å henge med i disse ubarmhjertige utskillelsesrittene ( ja, vi vet han har vunnet Flandern rundt ) - og litt fordi han etter beste evne forsøker å time formen inn mot Sanremo, Flandern og Paris-Roubaix.
DB170223 I denne sammenhengen ment som en metafor på reptildyrets evne til å kvitte seg med halen dersom den blir angrepet av en predator.
DB170223 Hun ville bli som en kylling uten hode, uten reell evne til å lede landet.
DA170223 Hans lederegenskaper, evne til å motivere og avmålte tilnærming har reflektert den rike erfaring vi visste han ville gi Leicester.
DA170223 Om Lygres tekst skriver juryen at den er imponert over hans evne til å skildre nære relasjoner på en hudløs måte slik at de mer grumsete sidene av makthierarkiene avdekkes.
BT170223 I et kommentar i den svenske avisen tordner den profilerte svenske journalisten Ludvig Holmberg mot finnenes manglende evne til å se at det er problematisk at disse to nå er eksperter.
AP170223 Det er å forlate prinsippet om skatt etter evne .
AP170223 Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet 22. juli.
AP170223 I et kommentar i den svenske avisen tordner den profilerte svenske journalisten Ludvig Holmberg mot finnenes manglende evne til å se at det er problematisk at disse to nå er eksperter.
AA170223 Om Lygres tekst skriver juryen at den er imponert over hans evne til å skildre nære relasjoner på en hudløs måte slik at de mer grumsete sidene av makthierarkiene avdekkes.
VG170222 Hva har formet dem - og hvem hadde motiv, mulighet og evne til å forårsake flykatastrofen ?
VG170222 Jeg har full tillit til deres evne til å løse skarpe oppdrag, også i folkerike byområder.
VG170222 Jeg måtte bare ta vare på hun andre lilletøtta vår, Thalina, og etter beste evne holde maska.
VG170222 ) Hvis vi som samfunn skal evne å gjøre mer for dem som trenger det mest, så innebærer det nødvendigvis at vi må gjøre mindre for dem som greier seg fint selv.
SA170222 Trener Bengt Sæternes skryter voldsomt av Kent Håvard Eriksens evne til å ta veiledning og utvikling. Én uke i La Manga med like gode forhold som her i Sandnes i fjor sommer, vil gi noen svar på hvor laget står etter kamper mot Fredrikstad og opprykksrival Bodø/Glimt.
FV170222 Hun har en evne til å gjøre gode vurderinger underveis.
DA170222 « Vi har vurdert det nødvendig å redusere bemanningen med netto 60 årsverk for å møte budsjettutfordringen på en måte som minst mulig svekker vår evne til å levere over tid », påpekes det videre i Helsedirektoratets notat.
AP170222 Mitokondrier var opprinnelig frittstående bakterier som hadde evne å bearbeide oksygen.
AP170222 Samtidig viser kampanjen hennes seg å være effektiv, immun mot skandaler og med evne til å skape en bred appell, skriver Charles Lichfield, analytiker med ansvar for Europa.
AP170222 Trener Bengt Sæternes skryter voldsomt av Kent Håvard Eriksens evne til å ta veiledning og utvikling. Én uke i La Manga med like gode forhold som her i Sandnes i fjor sommer, vil gi noen svar på hvor laget står etter kamper mot Fredrikstad og opprykksrival Bodø/Glimt.
AA170222 Etter denne sammenslåingen vil landet fortsatt være et lappeteppe av små og store kommuner med varierende evne til å løse oppgaver.
VG170221 Det blir svært ensidig i lengden, særlig fordi forfatteren ikke en eneste gang viser evne til å stille kritiske oppfølgingsspørsmål - og langt mindre er i stand til å finne en form for dramaturgisk eller litterært grep om framstillingen.
VG170221 I mer enn hundre år har kongefamilien vist evne og vilje til å fornye seg, til å gå inn i sin tid.
VG170221 « Kommisjonen kartla hvilken informasjon som var tilgjengelig for politiet og deres evne til å nyttiggjøre seg denne.
SA170221 De må evne å se fremover og legge ting bak seg, og ikke tvære ved ting som er historie og som vi er ferdige med.
SA170221 Hun har en evne til å gjøre gode vurderinger underveis.
FV170221 Ifølge Totland har den norske kongefamiliens store styrke i alle år vært dens evne til å speile norske fellesverdier.
FV170221 Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet 22. juli.
FV170221 For en hel verden slo kommisjonen fast at myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet da det gjaldt som mest.
FV170221 De må evne å se fremover og legge ting bak seg, og ikke tvære ved ting som er historie og som vi er ferdige med.
DN170221 - Vi må evne å utvikle produkter og tjenester innenfor betaling i et høyere tempo enn disse aktørene.
DA170221 I tillegg vil en så stor reduksjon av antall soldater få konsekvenser for vår evne til å sikre kritisk infrastruktur.
DA170221 Heimevernets operative evne er avhengig av materiell på oppsettings-sted, godt trente avdelinger, tilstrekkelig antall soldater, befal med riktig kompetanse, logistikk og gode planverk.
DA170221 Ifølge Totland har den norske kongefamiliens store styrke i alle år vært dens evne til å speile norske fellesverdier.
BT170221 Faaland var usedvanlig handlingskraftig og hadde en grenseoverskridende evne til å kombinere det praktiske og det politiske.
BT170221 Hun hadde en unik evne til å skape nye venneforhold i livet sitt, hvilket vi har merket tydelig i hennes sykdomsperiode.
BT170221 Ifølge Totland har den norske kongefamiliens store styrke i alle år vært dens evne til å speile norske fellesverdier.
BT170221 De må evne å se fremover og legge ting bak seg, og ikke tvære ved ting som er historie og som vi er ferdige med.
BT170221 Hun har en evne til å gjøre gode vurderinger underveis.
AP170221 Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet 22. juli.
AP170221 - Kommisjonen kartla hvilken informasjon som var tilgjengelig for politiet og deres evne til å nyttiggjøre seg denne, sier Gjørv, som i dag er konsernsjef i SINTEF, Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon.
AP170221 De må evne å se fremover og legge ting bak seg, og ikke tvære ved ting som er historie og som vi er ferdige med.
AP170221 Hun har en evne til å gjøre gode vurderinger underveis.
AA170221 Ifølge Totland har den norske kongefamiliens store styrke i alle år vært dens evne til å speile norske fellesverdier.
AA170220 Norske politikere viser enkelte ganger en sjokkerende svak evne til å tenke prinsipielt rundt demokratiets mest sentrale verdier.
VG170219 - Det betyr at de setter vekk hele folkeviljen og umyndiggjør lokalsamfunnets evne til å bestemme over sin egen fremtid.
DN170219 Kommisjonen ønsket å understreke at det ikke sto på penger eller struktur, men på evne og vilje til å gjøre en god og ærekjær jobb innenfor de eksisterende rammene.
VG170218 Forsvarssjefen er opptatt av at vi både viser at vi har evne til å stanse alle forsøk på russisk aggresjon, og at vi har dialog med russerne slik at vi unngår misforståelser.
DA170218 - Men jeg begynte å skrive filmen like før britene gikk til parlamentsvalg, da det så ut som venstresiden var i ferd med miste sin evne til å stole på sin egen politikk og kompenserte med å framstå som sentrumsparti.
BT170218 Bergen kan være et forbilde for resten av landet hva gjelder evne , vilje og guts til å fokusere på humanismen i ruspolitikken.
BT170218 Bergen har alle forutsetninger for å være et forbilde for resten av landet hva gjelder evne , vilje og guts til å legge vekk moralismen og fokusere på humanismen i ruspolitikken.
AP170218 Russerne frykter at NATOs rakettforsvar i Romania og på sikt Polen svekker deres evne til kjernefysisk avskrekking.
DB170217 Sykehuset bekrefter at de er i dialog med sosialtjenesten om kvinnens evne til å ta vare på de nyfødte babyene.
DB170217 Mange mener krigen ble vunnet takket være ham og hans evne til å få med seg både Stalin og Roosevelt.
DA170217 Sykehuset bekrefter at de er i dialog med sosialtjenesten om kvinnens evne til å ta vare på de nyfødte babyene.
DA170217 Ryan Adams har en egen evne til å gi albumene forskjellige identiteter, som det Grateful Dead-aktige « Cold Roses » fra 2005, som er et av hans mange « aller fineste ».
AA170217 Sykehuset bekrefter at de er i dialog med sosialtjenesten om kvinnens evne til å ta vare på de nyfødte babyene.
VG170216 Evne hos urbefolkningen til vennlig, men bestemt samliv med storsamfunnet.
DB170216 Noe helt annet er det at Statoils manglende evne til å planlegge prosjektene sine.
BT170216 Statens evne til å bære risikoen ved å ha mange aksjer i Oljefondet, har vært avgjørende.
BT170216 Velgernes evne til å absorbere og overse til og med de verste usannhetene er urovekkende.
BT170216 Og ikke minst ; vår evne til å håndtere slike kompliserte spørsmål.
BT170216 I verste fall reduserer dette vår evne til å ta kloke beslutninger til rett tid, til å forstå at store rystelser langt unna kan få konsekvenser også her, og at det trengs klokskap og innsikt for å håndtere dem på human måte.
BT170216 Statens evne til å bære risikoen ved å ha mange aksjer i oljefondet, har vært avgjørende.
AP170216 Han lar seg ikke imponere av næringslivets evne til å utnytte den svake kronekursen de siste årene.
AA170216 - Gjennom trening og øving forbedrer vi vår militære evne og samtidig reduserer vår reaksjonstid mot enhver potensiell trussel.
VG170215 - Vi kjemper mot doping, men kampen må være å beskytte rene utøvere slik at de kan få konkurrere etter beste evne .
DN170215 Marius Holm i Zero mener at Statoils manglende evne til å se fremtidsutsiktene for gasskraft bør være et varsko i den pågående energidebatten.
DB170215 Presidentdatterens opptreden skjer mens det stilles stadig flere spørsmål ved Trumps evne til å skille familieimperiet fra de offisielle pliktene.
DB170215 Russland har de siste åra med stor tydelighet demonstrert omfattende evne og vilje til å bruke militærmakt mot sine mindre naboland uten hensyn til internasjonal lov.
DA170215 Turismen og verdensøkonomien endrer seg raskere enn vi klarer å håndtere dem, og utfordringene reiselivet fører med seg er mye mer komplekse en tidligere, påpeker Molstad, som understreker at han fortsatt har stor tro på den bærekraftige turismens evne til å skape verdier og verne sårbare ressurser.
BT170215 Barack Obamas evne til å inspirere gjorde ham beundret verden rundt, og parallellen til Kennedy-brødrene John og Bobby er slående.
AP170215 Jeg har vært i Wien og sett hvordan studenter praktiserer ; folk fra alle samfunnslag kommer inn fra gaten og betaler etter evne , forteller Berglund.
VG170214 * 1 NATO har skjerpet sin evne til å avsløre angrep.
DB170214 Etter at han hadde vært igjennom alt som er galt med Vesten, og hvordan vi blant annet mangler evne til å forstå arabere, tok har for seg forholdet mellom Russland og Norge.
DA170214 - Vi må bruke våre kollektive kapasiteter til å etablere systemer som vil styrke bøndenes evne til å stå imot, sa Phiri da møtet åpnet tirsdag.
BT170214 Denne filmen tar ungenes evne til å forstå komplekse følelser på alvor.
AP170214 - Gjør vi ikke noe nå for å stoppe dette, mister vi alle vår evne til å si hva vi mener og tenker, sier Lungin.
AA170214 Det er grunn til å spørre om årsakene til at NTNU verken har vist vilje eller evne til å belyse den sørsamiske historien på en god måte.
VG170213 Sporsem trekker spesielt frem Åsleik Engmarks evne til å improvisere.
DN170213 « En fortsatt reduksjon i den utenlandske etterspørselen kan ha varige konsekvenser på USAs evne til å skaffe billig finansiering, spesielt sett i lys av Trumps ambisiøse planer om å øke infrastrukturinvesteringene, kutte skattene og sette « Amerika først », skriver Bloomberg, som har intervjuet en rekke eksperter.
DB170213 Presidentdatterens opptreden skjer mens det stilles stadig flere spørsmål ved Trumps evne til å skille familieimperiet fra de offisielle pliktene.
DB170213 - Ozbilici's gripende bilde er et resultat av dyktighet og erfaring, og ikke minst hans spesielle evne til å beholde sinnsroen under ekstreme situasjoner.
DA170213 Popstjerners evne til å påvirke den politiske utviklingen er begrenset, og kommentarfeltene var fort fulle av meldinger om « hvem tror de at de er », og at disse artistene dessuten synger dårlig.
BT170213 Presidentdatterens opptreden skjer mens det stilles stadig flere spørsmål ved Trumps evne til å skille familieimperiet fra offisielle plikter, ¶
AP170213 Presidentdatterens opptreden skjer mens det stilles stadig flere spørsmål ved Trumps evne til å skille familieimperiet fra offisielle plikter, ¶
AP170213 Nordmenn setter store spørsmålstegn ved journalisters evne til å være upartiske.
AP170213 Nordmenn setter store spørsmålstegn ved journalisters evne til å være upartiske.
AA170213 Presidentdatterens opptreden skjer mens det stilles stadig flere spørsmål ved Trumps evne til å skille familieimperiet fra offisielle plikter, ¶
VG170212 Det er de færreste som stiller spørsmål ved Erna Solbergs evne til å være statsminister fordi hun er blond og fra Bergen.
SA170212 Det vi lar oss imponere mest av, er Ole Einar Bjørndalens evige evne til å finne inspirasjon - etter alle seirene og alle årene i sporet.
SA170212 ( ©NTB ) ¶ | « Det mest imponerende med Bjørndalen, er hans evige evne til å finne inspirasjon » ¶
SA170212 Dermed kan det til tider oppstå store misforhold mellom det som blir oppgitt som tilskuertall og det alle og enhver med evne til å telle kan komme frem til.
FV170212 FOTO : arkiv ¶ | « Det mest imponerende med Bjørndalen, er hans evige evne til å finne inspirasjon » ¶
FV170212 Det vi lar oss imponere mest av, er Ole Einar Bjørndalens evige evne til å finne inspirasjon - etter alle seirene og alle årene i sporet.
DN170212 Da temaet for testen er « designhøyttalere », ble det også lagt stor vekt på utseende og høyttalernes evne til å gli inn i boliginnredningen.
BT170212 Dermed kan det til tider oppstå store misforhold mellom det som blir oppgitt som tilskuertall og det alle og enhver med evne til å telle kan komme frem til.
AP170212 Det vi lar oss imponere mest av, er Ole Einar Bjørndalens evige evne til å finne inspirasjon - etter alle seirene og alle årene i sporet.
AP170212 ( ©NTB ) ¶ | « Det mest imponerende med Bjørndalen, er hans evige evne til å finne inspirasjon » ¶
AP170212 Dermed kan det til tider oppstå store misforhold mellom det som blir oppgitt som tilskuertall og det alle og enhver med evne til å telle kan komme frem til.
VG170211 Forskerne mener også å ha funnet flere bevis for at søvnmangel, søvnforstyrrelser og sovemedisiner kan forstyrre hjernens evne til å restarte seg.
VG170210 De som derimot gjorde nettopp det er startet av private, enkeltpersoner som det også heter, med evne og vilje til å skape teknologi og løsninger som har revolusjonert vår hverdag.
DB170210 Hans mentale tilnærming og evne til å finne svakheter hos motstanderen fra sidelinja, kombinert med hans naturlige instinkt for mål, gjorde ham dødelig.
DB170210 Evne til stressmestring.
AA170210 Trondheims institusjoner, fagmiljø og kulturliv utøver betydelig makt gjennom sin evne til å være nasjonalt toneangivende.
AA170210 Den norske velferdsmodellen er tillitsbasert og det er kanskje naivt, men en reduksjon i ytelser vil ikke evne å være selektiv.
VG170209 Det Høies velgere og Regjeringens støttespillere bør bekymre seg for, er fraværet av vilje til å gjøre noe med sykehusene og deres evne til å behandle pasienter.
VG170209 Noen få av verdens beste soldater gir ikke evne til å forsvare oss selv innledningsvis.
VG170209 Med økt evne til å håndtere også hybride og digitale scenarioer.
VG170209 Forsvarssjefen burde få i oppdrag å skape mest mulig relevant operativ evne for to prosent av BNP raskest mulig.
VG170209 En uforpliktende langtidsplan gir oss enda dårligere - i beste fall like dårlig - operativ evne på kort sikt.
VG170209 Evne til å flytte relevant kampkraft til rett sted og tid, og et fleksibelt system for ledelse.
VG170209 « Han har også vist en egen evne til å engasjere andre dykkere i lokalmiljøet, og dykkerklubben har drevet et langvarig og systematisk arbeid med opprydding av Saltstraumen ». skriver NRK.
VG170209 Han trekker fram at AUF siden 2011 har vist evne til å finne gode løsninger på spørsmål som har vært vanskelige for mange.
FV170209 En av grunnene til dette er kommunenes manglende vilje eller evne til å integrere, men også fordommer, frykt og stigmatisering.
DA170209 Erkefienden Jokeren begynner å bli lei av Batmans manglende evne til å sette pris på ham, for noen ganger vil man jo bare høre de tre små ordene « jeg hater deg ».
AP170209 Anastasia Steele har en stor evne til å ignorere faresignaler hos partneren sin, mener Erlend Loe ¶ 1 2 3 4 5 6 ¶
AA170209 Mye av dette skyldes gruppas evne til å samarbeide med lokale maktstrukturer, bygge allianser med andre sunnimuslimske grupper og sørge for inntekter gjennom smugling og handel.
AA170209 Og Senterpartiet har en egen evne til å gi populistisk politikk et hyggelig og jovialt ansikt.
VG170208 Ifølge manageren vil Hatch bli husket for sitt gode hjerte, sin ungdommelige evne til undring og sin lidenskap for kreativitet.
SA170208 - Kombinert med Facebooks evne til å målrette reklame og skape gode brukeropplevelser, vil det legge press også på de tradisjonelle TV-tilbyderne.
FV170208 - Kombinert med Facebooks evne til å målrette reklame og skape gode brukeropplevelser, vil det legge press også på de tradisjonelle TV-tilbyderne.
DN170208 « Selv om man også i tjenestenæringer finner repeterende arbeidsoppgaver, er disse mindre eksakt like fra gang til gang, innebærer oftere bruk av et visst skjønn og krever dessuten oftere evne til kommunikasjon med andre mennesker.
DA170208 Hans evne til å være uavhengig vil stå helt sentralt i godkjenningsprosessen, sa Schumer i en uttalelse midt under striden rundt innreiseforbudet i helgen.
BT170208 - Kombinert med Facebooks evne til å målrette reklame og skape gode brukeropplevelser, vil det legge press også på de tradisjonelle TV-tilbyderne.
AP170208 - Kombinert med Facebooks evne til å målrette reklame og skape gode brukeropplevelser, vil det legge press også på de tradisjonelle TV-tilbyderne.
VG170207 - Vi har forholdt oss til entertaineren Kristian Valen og hans evne og mulighet til å være med i MGP.
VG170207 eler av staben, har det i Eckhoffs periode også vært bråk knyttet til forhandlingene om visning av Stein Erik Hagens Canica-samling ; det har stormet rundt beslutningen om å stenge Kunstindustrimuseet før tiden og stoppe utlån til andre museer, og det har vært strid om Eckhoffs angivelig manglende evne til å møte kritikk.
VG170207 Blant annet mener Riksrevisjonen det er en vesentlig svakhet at Forsvaret og departementet ikke har samme begrepsbruk om operativ evne .
VG170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
SA170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
SA170207 Det som jeg allikevel la mest merke til, var hans flotte evne til å dekke opp rom for sine medspillere.
DN170207 Blant annet mener Riksrevisjonen det er en vesentlig svakhet at Forsvaret og departementet ikke har samme begrepsbruk om operativ evne .
DN170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
DB170207 Det er ikke et spørsmål om evne eller anstrengelse, det handler om psykologi.
DB170207 Blant annet mener Riksrevisjonen det er en vesentlig svakhet at Forsvaret og departementet ikke har samme begrepsbruk om operativ evne .
DB170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
BT170207 Det betyr at hun eller han bør kunne matche henne i tydelighet og synlighet, og ikke minst i faglig kompetanse og evne til å bygge organisasjon.
BT170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
AP170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
AP170207 Det som jeg allikevel la mest merke til, var hans flotte evne til å dekke opp rom for sine medspillere.
AA170207 Blant annet mener Riksrevisjonen det er en vesentlig svakhet at Forsvaret og departementet ikke har samme begrepsbruk om operativ evne . ( ©NTB ) ¶
AA170207 - Dette er alvorlig, sier riksrevisor Per-Kristian Foss, som tirsdag overleverte en undersøkelse av fregattvåpenets operative evne til Stortinget.
AA170207 Da må det også være sånn at vi alle « yter etter evne , får etter behov ».
AA170207 Det kommer an på din egen innstilling og evne til både å lære og omstille deg.
VG170206 Han ser det ikke som realistisk å komme med i kandidatturneringen, men om han skulle spille over evne , har han altså muligheten til det.
FV170206 Styret har vektlagt hennes tunge ledererfaring og erfaring fra lederskap i omstilling, kunstfaglige bakgrunn, hennes sterke formidlingsevne og evne til snakke fram kunsten i et samfunnsperspektiv, sier styreleder Linda Bernander Silseth i pressemeldingen.
DN170206 Styret har vektlagt hennes tunge ledererfaring og erfaring fra lederskap i omstilling, kunstfaglige bakgrunn, hennes sterke formidlingsevne og evne til snakke frem kunsten i et samfunnsperspektiv, sier styreleder Linda Bernander Silseth.
DB170206 Jeg tror at Lagerbäck kan få det beste ut av disse, sier Benediktsson og legger vekt på svenskens evne til å skape en vinnerkultur.
DB170206 Styret har vektlagt hennes tunge ledererfaring og erfaring fra lederskap i omstilling, kunstfaglige bakgrunn, hennes sterke formidlingsevne og evne til snakke frem kunsten i et samfunnsperspektiv, sier styreleder Linda Bernander Silseth.
DB170206 Du trenger rødprince, smuglerøl, en billigtelefon fra Clas Ohlson og en ekstrem evne til å ignorere uviktig støy fra dem som tror de definerer populærkulturen.
DB170206 Styret har vektlagt hennes tunge ledererfaring og erfaring fra lederskap i omstilling, kunstfaglige bakgrunn, hennes sterke formidlingsevne og evne til snakke frem kunsten i et samfunnsperspektiv, sier Bernander Silseth.
BT170206 Igjen er vi tvunget til å se på - ikke uten evne til å handle, men likevel i en vesentlig forstand maktesløse - mens Trump og Bannon arbeider for å ødelegge det liberale, demokratiske landet som med sine mange styrker og sine mange mangler og feil, kan ha begitt seg inn på en av sin histories mørkeste veier.
BT170206 Kulturlivet i Bergen karakteriseres heldigvis av en god evne til samarbeid på tvers av institusjoner, sjangre, bydeler og bransjer.
AP170206 Det største problemet med verden er ikke dens evne til å produsere, men uviljen mot å dele.
AA170206 - Jeg mener Wiborg undervurderer unge uføres kompetanse og vilje og evne til å jobbe, sier Tajik.
BT170205 Disse dyrene har en egen evne til å gå i dvale og spare energi, forteller Falkenberg.
AP170205 - Dette handler om de nasjonale politikernes evne til å fasilitere politikken sin inn i velferdsdiskusjonen.
AP170205 Et av Nord-Europas største industrianlegg åpnet portene for dem som hadde arbeidslyst og - evne .
VG170204 Ogden trekker frem andre suksessfulle managere og deres evne til å mane frem vinnermentalitet i spillerne sine : Sir Alex Ferguson, José Mourinho - og Claudio Ranieri i Leicesters gullsesong.
VG170204 Mays har en forunderlig evne til å redde enhver situasjon utelukkende i kraft av å taste frenetisk på laptopen sin.
VG170204 UNDERHOLDER : I en tidlig alder fant familien ut at Lucas Till hadde en evne til å immitere stemmer og karakterer.
DB170204 « Du er en mann med et stort talent og evne til å berøre, ekte og nært setter du fokus og får fram realitetene i den vanskelig situasjon disse menneskene er kommet oppi !
DB170204 Din evne og vilje til å komme nær medmennesker, la dem få ordet, vise deres frykt og mot og håp, deres smil og tårer - alt dette gjør deg til en nyansert, troverdig og viktig pedagog og tv-journalist.
VG170203 McConaughey har alltid vært en formidabelt karismatiskskuespiller, også i de årene da han bare fikk håpløse roller, med en egen evne til å virke avvæpnende selv når han overspiller.
VG170203 - Hun er en utrettelig og hardnakket forkjemper for min agenda og har en fantastisk evne til å kommunisere vårt budskap på en effektiv måte, sier Trump om sin nære medarbeider.
VG170203 - Hun har utvist lederskap og en evne til å få ting gjort og inspirere dem rundt henne.
DN170203 Den er blitt kalt « alle nøkkeltalls mor » og « verdens viktigste makrotall » på grunn av sin evne til å flytte aksjer, renter og valutakurser.
DN170203 Det eneste området amerikanske bedrifter utmerker seg er deres evne til å skaffe kreditt og gå gjennom gjeldsforhandlinger.
DB170203 Blant annet fordi begge er vanvittige vinnerskaller med en egen evne til å prikke inn toppformen til mesterskap.
DB170203 Hver enkelt av oss har rett til å uttrykke våre politiske overbevisninger, men vi kan ikke la vår personlige overbevisning komme i veien for vår evne til å fungere som et lag, sa Tillerson ifølge Reuters.
DB170203 Når det gjelder amerikanernes evne til å beskytte sine allierte Japan og Sør-Korea med rakettforsvar, så har også Pac-3 og Thaad åpenbare svakheter.
DB170203 De forsøkte også etter beste evne å hjelpe henne opp fra sporet, sier Hernes til TV 2.
AP170203 - Ubåter er blant Forsvarets viktigste kapasiteter og har stor betydning for vår evne til å forsvare Norges maritime interesser.
AA170203 - Hun har utvist lederskap og en evne til å få ting gjort og inspirere dem rundt henne.
AA170203 NSM skal forbedre sin evne til å avdekke og analysere alvorlige IKT-angrep, blant annet gjennom å oppgradere sensorteknologien i varslingssystem for digital infrastruktur.
SA170202 Alternativet til Høybakk, som altså betyr full stopp i samferdselsinvesteringene, blir et betydelig mørkere scenario enn bompenger for regionen - for rammebetingelsene til næringslivet og vår evne til å skape arbeidsplasser framover.
FV170202 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.
DN170202 - Jeg opplever det slik, min evne til å forutse hva som kommer er skikkelig, skikkelig dårlig, sa han.
DB170202 Når konsekvensene viser seg så tydelig er det et paradoks at den politiske ledelsen i mange land fremstår så hjelpeløse, og uten evne til å løse de problemene som er så avgjørende for å gi den fremvoksende generasjonen bedre fremtidsperspektiver.
SA170201 Å bære frem og føde et barn er et stykke arbeid som krever restitusjon, og det er en prosess som oftest styrker omsorgslyst og - evne .
SA170201 Hun får dessuten i mindre grad utviklet sin arbeidslivskompetanse og sin evne til å forsørge seg og sine.
SA170201 Vær og vind - samt andre faktorer, som snøras - har også betydning for trærnes evne til å få fotfeste. i ¶
SA170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.i ¶
SA170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.i ¶
FV170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.
DB170201 En topp trent idrettsutøver med fysiske ressurser i verdensklasse, strøken teknikk og en helt unik evne til å hale fram ekstra krefter, har i lengden ingen ting å gjøre med en serie andreplasser, skrev Dagbladets Esten O.
DB170201 - Her har altså byråden svart etter beste evne , og er man misfornøyd med svaret, så får man bruke andre virkemidler.
BT170201 Vær og vind - samt andre faktorer, som snøras - har også betydning for trærnes evne til å få fotfeste.
BT170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.
BT170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.
AP170201 Vær og vind - samt andre faktorer, som snøras - har også betydning for trærnes evne til å få fotfeste.
AP170201 Perfluorerte alkyl-forbindelser ga rett og slett bedre glid, redusert ising og hadde høyere evne til å avvise smuss.
SA170131 Befolkningen skal få rettferdig fordelt helsehjelp etter behov, mens de betaler etter evne over skatteseddelen.
DN170131 Vi tror dette kan handle mye om miljø, sosial bakgrunn og muligens genetiske faktorer, men også at foreldre med høyere utdannelse har en annen evne til å følge opp og motivere elevene.
DN170131 ¶ For såkalte « self-cleaning»-tiltak må det etter gjeldende regelverk være oppdragsgiveren som må gjøre vurderingen av om leverandøren har påvist « tilstrekkelig integritet og evne til å utføre kontrakten », sier forfatterne.
DB170131 Slike inngrep på små barn kan medføre alvorlige komplikasjoner i tillegg til tap av seksualfunksjon og reproduktiv evne .
AP170131 - Etter en slik oppførsel må en spørre seg om en kan ha tillit til Regjeringens evne til å følge opp Stortingets vedtak, fortsatte hun, og la til at oppfølgingen videre vil være avgjørende.
SA170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
SA170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
SA170130 Handler om den voksnes evne
FV170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
FV170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
FV170130 Handler om den voksnes evne
DN170130 Videre påpekes det at politikken vanskeliggjør bankens evne til å betjene sine kunder, og dermed bidra til økonomisk vekst.
BT170130 Hans fremtreden fremstår som uforutsigbar for dem som blir utsatt for volden, og siktedes adferd medfører at retten må legge til grunn at hans evne eller vilje til selvregulering for tiden synes å være nedsatt.
BT170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
BT170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
BT170130 Handler om den voksnes evne
AP170130 William Mercer leder gründermiljøet The Trampery, og er imponert over de norske læringsteknologiselskapenes evne til å samarbeide.
AP170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
AP170130 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
AP170130 Handler om den voksnes evne
DB170129 I rapporten kom det fram at norske myndigheter mangler evne , og noen ganger vilje, til å hjelpe disse barna.
DB170129 Mysteriet er partnerens kjærlighet, hans evne til å tilgi det verste : ¶
DN170128 - Vi har levert over evne på alle faktorer vi blir målt på, og må vise folk at vi får gjort det vi sier at vi skal få gjort, samtidig som vi må vise hva vi har tenkt å få til i neste periode, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.
DB170128 En topp trent idrettsutøver med fysiske ressurser i verdensklasse, strøken teknikk og en helt unik evne til å hale fram ekstra krefter, har i lengden ingen ting å gjøre med en serie andreplasser.
DB170128 - Vi har levert over evne på alle faktorer vi blir målt på, og må vise folk at vi får gjort det vi sier at vi skal få gjort, samtidig som vi må vise hva vi har tenkt å få til i neste periode, sier hun ¶
DB170128 Det krever en evne til å skjelne og rydde som det vil være god bruk for i månedene fremover.
DB170127 Det er denne taktiske forståelsen og spillernes vilje og evne til å følge beskjedene som har gjort at håndballgutta gjennom hele dette mesterskapet har kommet seg ut av de svakeste periodene.
DB170127 - Vi har levert over evne på alle faktorer vi blir målt på, og må vise folk at vi får gjort det vi sier at vi skal få gjort, samtidig som vi må vise hva vi har tenkt å få til i neste periode, sier Skei Grande.
SA170126 - Det virker ikke som stoffene forbedrer evnen til å ta bedre avgjørelser på like kort tid, men heller økter spillerens evne til å bruke mer tid på en avgjørelse og dermed tenke seg mer nøye om hva den skal gjøre, heter det i studien.
FV170126 - Det virker ikke som stoffene forbedrer evnen til å ta bedre avgjørelser på like kort tid, men heller økter spillerens evne til å bruke mer tid på en avgjørelse og dermed tenke seg mer nøye om hva den skal gjøre, heter det i studien.
DB170126 Manchester United har en 2-0 ledelse fra første oppgjør, og det er ikke til å legge skjul på at Hull må spille langt over evne for å ta seg til finale.
BT170126 - Det virker ikke som stoffene forbedrer evnen til å ta bedre avgjørelser på like kort tid, men heller økter spillerens evne til å bruke mer tid på en avgjørelse og dermed tenke seg mer nøye om hva den skal gjøre, heter det i studien.
AP170126 Hemmeligheten bak Kim Hiorthøys evne til å få alt til å se lekende lett ut er kanskje denne : Det er ikke lett.
AP170126 - Det virker ikke som stoffene forbedrer evnen til å ta bedre avgjørelser på like kort tid, men heller økter spillerens evne til å bruke mer tid på en avgjørelse og dermed tenke seg mer nøye om hva den skal gjøre, heter det i studien.
DB170125 - Vi må sørge for bedre samsvar mellom inntekter og utgifter for å kunne opprettholde vår finansielle evne til å løse de oppgavene vi ønsker å løse i fellesskap, sier Støre.
DB170125 I de norske forslagene nevnes også « evne og vilje til å evaluere og utvikle egen undervisning slik at den fremstår som nyskapende » og « pedagogisk lederskap ».
BT170125 - Vi må sørge for bedre samsvar mellom inntekter og utgifter for å kunne opprettholde vår finansielle evne til å løse de oppgavene vi ønsker å løse i fellesskap, sier Støre.
AP170125 Både skatteletter og investeringer i infrastruktur vil sette presidentens evne til å jobbe med partifeller og motstandere på prøve.
AP170125 - Vi må sørge for bedre samsvar mellom inntekter og utgifter for å kunne opprettholde vår finansielle evne til å løse de oppgavene vi ønsker å løse i fellesskap, sier Støre.
BT170124 Han viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer.
BT170124 Han viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer.
BT170124 Hun hadde den sanne skuespillers evne til å leve seg inn i figurer som nok kunne ligge fjernt fra henne selv, men som hun likevel sto inne for når hun presenterte dem på scenen.
BT170124 De nye reglene kan redusere pensjonskassenes evne til å tilføre slik kapital til norske bedrifter i fremtiden.
AP170124 Han viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer.
AP170124 Dystopiske fremtidsspekulasjoner om smarte maskiner som overtar jobbene våre, eller deres evne til å foreta strategiske beslutninger, har preget mangt et medieoppslag den siste tiden.
SA170123 - Når selv faktiske forhold blir trukket i tvil, så er det problematisk for folks evne til å orientere seg i et demokrati, sier hun til NTB.
SA170123 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
DN170123 Han viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer.
DB170123 Altså over evne .
DB170123 Cardin viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer, melder NTB.
DB170123 Hvarnes og Davidsen utførte førstehjelp etter beste evne til de fikk legehjelp.
DB170123 Det trengs både vilje og evne til endring, og da er et godt samarbeid mellom myndigheter, fagforeninger og næringen avgjørende for å lykkes.
BT170123 Det er en grov undervurdering av vanlige folks evne til å tenke selvstendig å tro at de to fagdommerne vil få urimelig stor innflytelse over skyldspørsmålet.
AP170123 Han viser til at Tillersons tidligere rolle i næringslivet kan kompromittere hans evne til å fremme amerikanske verdier og idealer.
AP170123 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
SA170122 Befolkningen skal få rettferdig fordelt helsehjelp etter behov, mens de betaler etter evne over skatteseddelen.
SA170122 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
FV170122 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
FV170122 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
BT170122 Det kreves handlingsvilje og - evne for å realisere en slik satsing.
BT170122 Slik ble Richard Spencer en ledestjerne - og en av Amerikas mest forhatte menn - Det som skiller hvite fra andre raser, er vår evne til storhet, mener spydspissen i « alt-right»-bevegelsen.
BT170122 - Det som skiller hvite fra andre raser, er vår evne til storhet, mener spydspissen i « alt-right»-bevegelsen.
BT170122 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
AP170122 - Når selv faktiske forhold blir trukket i tvil, så er det problematisk for folks evne til å orientere seg i et demokrati, sier hun til NTB.
AP170122 - Ja, når Finn lukter gull så har han en evne til å avgjøre ting i sin fordel.
SA170121 Som sosiale dyr med store hjerner har mennesker utviklet seg til å bli fullbyrdete skuespillere hvis overlevelse og evne til å reprodusere seg er avhengig av kvaliteten på våre forestillinger.
SA170121 På den positive siden er grandios narsissisme forbundet med å initiere nye lovgivning, evne til å overtalelsesevne i offentligheten, dagsordensetting og historikernes bedømmelse av « storhet ».
SA170121 Faktisk lå Jacksons betydelige suksess i dramatisk å utvide kraften i presidentrollen, delvis i hans evne til å regulere sitt sinne og benytte det strategisk for å fremme sin agenda.
SA170121 Som sosiale dyr med store hjerner har mennesker utviklet seg til å bli fullbyrdete skuespillere hvis overlevelse og evne til å reprodusere seg er avhengig av kvaliteten på våre forestillinger.
SA170121 På den positive siden er grandios narsissisme forbundet med å initiere nye lovgivning, evne til å overtalelsesevne i offentligheten, dagsordensetting og historikernes bedømmelse av « storhet ».
SA170121 Faktisk lå Jacksons betydelige suksess i dramatisk å utvide kraften i presidentrollen, delvis i hans evne til å regulere sitt sinne og benytte det strategisk for å fremme sin agenda.
DB170120 - Jeg ber dere fortsatt om å tro - ikke på min evne til å bringe forandring - men til deres.
DB170120 Gjørv-kommisjonens rapport konkluderte med at myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet.
BT170120 Et annet trekk som ofte går igjen, er populistenes evne - både utenfor og innenfor maktens sentrum - å skape en polarisert debatt med moralsk islett.
AP170120 Ifølge Dagens Næringsliv har han « en egen evne til å bygge gode lag.
AP170120 USAs kommende president overvurderer USAs evne til å dominere verden, mener Beijing.
AP170120 Og om handelskrigstrusselen skriver avisen at « det arrogante Trump-teamet har undervurdert Kinas evne til å slå tilbake ».
AP170120 Ifølge Dagens Næringsliv har han « en egen evne til å bygge gode lag.
SA170119 Vedvarende vansker med å kaste eller kvitte seg med personlige eiendeler, også ting som tilsynelatende er helt verdiløse eller er av begrenset verdi, på grunn av sterk trang til å spare på ting, følelsesmessige ubehag, og/eller manglende evne til å ta avgjørelser i forbindelse med kasting av ting.i ¶
DN170119 Primært jobber vi med det militære, men når en styrker et lands evne til å motstå cyberangrep, kan det også ha positiv virkning for sivile, institusjoner og infrastruktur.
DN170119 - Nato er en organisasjon som har vist en enestående evne til å omstille seg.
DN170119 - Jordas framtid avhenger av vår felles vilje og evne til å beskytte og restaurere tropiske skoger og torvmyrer.
DB170119 Respekten for Islands evne til aldri å gi opp, er stor blant de norske gutta.
DB170119 - NATO viser permanent evne til å omstille seg.
BT170119 Vedvarende vansker med å kaste eller kvitte seg med personlige eiendeler, også ting som tilsynelatende er helt verdiløse eller er av begrenset verdi, på grunn av sterk trang til å spare på ting, følelsesmessige ubehag, og/eller manglende evne til å ta avgjørelser i forbindelse med kasting av ting.
AP170119 Vedvarende vansker med å kaste eller kvitte seg med personlige eiendeler, også ting som tilsynelatende er helt verdiløse eller er av begrenset verdi, på grunn av sterk trang til å spare på ting, følelsesmessige ubehag, og/eller manglende evne til å ta avgjørelser i forbindelse med kasting av ting.
AP170119 - Det som skiller hvite fra andre raser, er vår evne til storhet, mener spydspissen i « alt-right»-bevegelsen.
AP170119 - Det som skiller hvite fra andre raser, er vår evne til storhet, mener spydspissen i « alt-right»-bevegelsen.
SA170118 - Ebola og zika har vist at verdens evne til å oppdage lokale utbrudd og svare raskt nok til å forhindre at de blir globale epidemier, er tragisk dårlig.
DN170118 - ENI har vist en dårlig evne til å gjennomføre planer som har vært, og det har stadig kommet nye funn om svakheter, sa kommunikasjonsdirektør Inger Anda i Petroleumstilsynet ( Ptil ) sist uke.
DB170118 - Jeg, Barack Hussein Obama, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov, sa Obama med hånda på Abraham Lincolns bibel da han ble innsverget klokka 18.00 norsk tid, rapporterte Dagbladet den gang.
DB170118 - Hans evne til å utøve ekstrem vold er større enn hos noen annen fange i Norge etter andre verdenskrig ¶
DB170118 - Hans evne til å utøve ekstrem vold er større enn hos noen annen fange i Norge etter andre verdenskrig ¶
DB170118 53 prosent sier Trumps uttalelser og handlinger har gjort dem mindre overbevist om hans evne til å fungere i rollen, og offentligheten er splittet i to med 48 prosent på hver side i spørsmålet om han vil bli en god eller dårlig president.
DB170118 Vi føler de har evne og vilje til å gjøre det de kan for at klubbledelsen ikke rammes.
AP170118 Han har også en ubestridelig evne til å holde planlegingen skjult, sa Sejersted, som advarte mot å feste tillit til at Breivik er den han framstiller seg som for retten og for kriminalomsorgen.
AP170118 - Hans evne til å planlegge og utøve ekstrem vold er ubestridt.
SA170117 Høyre og Åge Sola mener at investeringsnivået har ligget for høyt de siste årene, og Øydis Helene Westersjø i Senterpartiet mener kommunen nå har kastet hemningene og investerer over evne som tilpasning til kommunesammenslåing.
DN170117 - Denne bransjen har en forbausende evne til å tenke likt.
DN170117 - Denne bransjen har en forbausende evne til å tenke likt.
DB170117 Hans evne til planlegge ekstrem vold er ubestridelig større enn hos noen noen andre fange etter krigen, sier regjeringsadvokaten.
DB170117 Breiviks evne til å utøve ekstrem vold.
DB170117 Breiviks evne til å skjule at han planlegger ekstrem vold.
DB170117 Breiviks evne til å planlegge ekstrem vold.
DB170117 - Hans evne til å utøve ekstrem vold er større enn hos noen annen fange i Norge etter andre verdenskrig, sier Sejersted.
DB170117 « Veitrafikksentralen er varslet, det strøs etter beste evne », skriver politiet på Twitter.
BT170117 PRESSENS YNDLING : Med en helt usedvanlig evne til å utnytte media vokste Donald Trumps image som kjendis og « player » i New York enda raskere enn hans økonomiske tyngde som entreprenør.
SA170116 - Når jeg kommer inn et nytt sted, har jeg en evne til å se bort fra alt som er der.
FV170116 Når det gjelder befolkningens inntrykk av politiets evne til « å forhindre lovbrudd der det blir truet med eller utøvet vold », er det 54 prosent som sier at de har et svært godt eller ganske godt inntrykk av politiet.
BT170116 - Når jeg kommer inn et nytt sted, har jeg en evne til å se bort fra alt som er der.
AP170116 På tross av ørretens evne til å forsere stryk, kan imidlertid heller ikke denne ha mestret de villeste elvepartiene.
AP170116 På tross av ørretens evne til å forsere stryk, kan imidlertid heller ikke denne ha mestret de villeste elvepartiene.
AP170116 - Når jeg kommer inn et nytt sted, har jeg en evne til å se bort fra alt som er der.
DB170115 Historisk har OPEC hatt evne til å støtte oljeprisen, men ikke kunnet påvirke til betydelig økning, sier ABGs analysesjef John Olaisen til avisen.
DB170115 Forskning viser at fiskens evne til å føle smerte og frykt neppe er vesensforskjellig fra varmblodige dyr.
DB170115 Målet med behandlingen er ifølge Daily Mail å øke produksjonen av kollagen i kroppen og styrke hudens evne til absorbere hudpleieprodukter.
BT170115 Svekket evne til å ta hensyn eller ha omsorg for andre kan så få tilsvarende negative konsekvenser i neste slektsledd.
BT170115 Han så for seg en såkalt narsissistisk sosialisasjonstype som isoleres fra andre i sitt eget speilbilde, uten evne til innlevelse i andre.
BT170115 Virksomhetene og propagandafelttog er en studie i hvordan store deler av norsk offentlighet gikk på limpinnen uten evne til å skille rett fra galt.
FV170114 Den svenske legenden Magnus Wislander ( 384 landskamper og 1185 mål ) fikk tilnavnet « slangen » på grunn av sin evne til å sno seg gjennom motstanderforsvarene.
BT170114 Da ulykken skjedde assisterte vi etter beste evne .
SA170113 Den svenske legenden Magnus Wislander ( 384 landskamper og 1185 mål ) fikk tilnavnet « slangen » på grunn av sin evne til å sno seg gjennom motstanderforsvarene.
DN170113 « Samtidig ser vi at Eni har vist en svak evne til å gjennomføre oppsatte planer.
DN170113 Shortsalg ¶ | - Eni har vist en svak evne til å gjennomføre oppsatte planer ¶
DN170113 - Dere har vist svak evne til å gjennomføre oppsatte planer, mener tilsynet.
DN170113 Naturens evne til å reparere seg selv kan krympe gigantregningene for plugging av oljebrønner. mer ¶
DB170113 - Han har i tillegg vist null evne og interesse i å bygge koalisjoner til folk med andre interesser.
BT170113 Den svenske legenden Magnus Wislander ( 384 landskamper og 1185 mål ) fikk tilnavnet « slangen » på grunn av sin evne til å sno seg gjennom motstanderforsvarene.
AP170113 - Vi må vurdere hvordan en eventuell innføring av elektroniske sentralbankpenger vil påvirke bankenes finansiering og evne til å gi lån, sier han.
AP170113 Den svenske legenden Magnus Wislander ( 384 landskamper og 1185 mål ) fikk tilnavnet « slangen » på grunn av sin evne til å sno seg gjennom motstanderforsvarene.
DB170112 Når man har bedrevet denne type virksomhet over tid, utvikles det en forståelse og en evne til å lese mellom linjene i kommunikasjonen.
SA170111 Gaven vi bør gi våre barn i en tidlig alder er kunnskap og evne til å forstå hvordan de kan ta gode beslutninger som er konsistente med deres mål, alternativer og informasjon.
FV170111 De er gjerne i slutten av 50-årene eller eldre, har trygg og solid økonomi, handler ikke over evne og ser ikke ut til å være veldig avhengige av de økonomiske svingningene, sier Mette Kjærsund som er produktansvarlig for fritidssegmentet i Santander Consumer Bank.
DN170111 Norge har vist evne til omstilling, men jeg skulle ønske vi hadde stimulert til mer innovasjon.
AP170111 - Hvis det er noe valgkampen har lært oss, så er det at Trump har en særegen evne til å ri stormer av.
AP170111 Hilmar Langhelle Mjelde ved Rokkansenteret ved Universitetet i Bergen peker på at Trump har en særegen evne til å ri stormer av.
AP170111 - Hvis det er noe valgkampen har lært oss, så er det at Trump har en særegen evne til å ri stormer av.
AP170111 De er gjerne i slutten av 50-årene eller eldre, har trygg og solid økonomi, handler ikke over evne og ser ikke ut til å være veldig avhengige av de økonomiske svingningene, sier Mette Kjærsund som er produktansvarlig for fritidssegmentet i Santander Consumer Bank.
FV170110 Sejersted vektla sterkt Breiviks evne og vilje til å handle voldelig ut fra denne ideologien.
FV170110 juli 2011 utviste Breivik en eksepsjonell evne til å handle og opptre fordekt.
FV170110 Sejersted vektla sterkt Breiviks evne og vilje til å handle voldelig ut fra denne ideologien.
FV170110 juli 2011 utviste Breivik en eksepsjonell evne til å handle og opptre fordekt.
DB170110 Hans evne til å utforske.
DB170110 Han forteller videre at Bowie alltid har hatt en enorm evne til å være relevant, og understreker at han er imponert over at selv i artistens siste album utforsker han nye ting.
DB170110 Hans evne til å utforske.
DB170110 Han forteller videre at Bowie alltid har hatt en enorm evne til å være relevant, og understreker at han er imponert over at selv i artistens siste album utforsker han nye ting.
BT170110 Sejersted vektla sterkt Breiviks evne og vilje til å handle voldelig på denne ideologien.
BT170110 juli 2011 utviste Breivik en eksepsjonell evne til å handle og opptre fordekt.
BT170110 Sejersted vektla sterkt Breiviks evne og vilje til å handle voldelig på denne ideologien.
BT170110 juli 2011 utviste Breivik en eksepsjonell evne til å handle og opptre fordekt.
AP170110 - Økonomier viser bemerkelsesverdig evne til å øke antall jobber tilsvarende når befolkningen øker.
AP170110 - Det som gjorde ham ekstra farlig, var hans evne til langsiktig og strukturert planlegging.
SA170109 Enten at man trekker seg ut av budrunden for tidlig eller kjøper over evne .
SA170109 Det er en egen øvelse å kunne visualisere hvordan ting blir, og samtidig evne å justere på utgangspunktet hvis en ønsker det.
FV170109 Enten at man trekker seg ut av budrunden for tidlig eller kjøper over evne .
FV170109 Det er en egen øvelse å kunne visualisere hvordan ting blir, og samtidig evne å justere på utgangspunktet hvis en ønsker det.
DB170109 Samtidig viste svenske Stina Nilsson at hun med sin taktiske kløkt, ekstreme spurt og evne til rykk, drar til VM som favoritt på alle distanser unntatt 30km.
DB170109 Mens Forsvarsdepartementet ser på rakettskjoldet som « en ren defensiv kapabilitet », som « øker alliansens evne til kollektivt forsvar », ser russerne veldig annerledes på saken.
BT170109 Enten at man trekker seg ut av budrunden for tidlig eller kjøper over evne .
BT170109 Det er en egen øvelse å kunne visualisere hvordan ting blir, og samtidig evne å justere på utgangspunktet hvis en ønsker det.
AP170109 Enten at man trekker seg ut av budrunden for tidlig eller kjøper over evne .
AP170109 Det er en egen øvelse å kunne visualisere hvordan ting blir, og samtidig evne å justere på utgangspunktet hvis en ønsker det.
DB170107 Folk stiller spørsmål både ved hennes flyktningpolitikk og evne til å sikre egne borgere, sier forsker Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité og styrelder i Nupi til Dagbladet.
AP170107 For et år siden sa han : « Jeg blir stadig mer bekymret for Donald Trumps uttalelser og oppførsel, og jeg er virkelig bekymret for hans evne til å vinne valget og bli en god president.
DB170106 ASOs evne og vilje til å destabilisere UCIs prosjekter er dessuten godt dokumentert a priori.
DB170106 At en persisk konge kan gjeste Norge i en tid der diplomatiske relasjoner mellom Norge og Iran er anspent sier noe om monarkiets evne til å overskride det politiske.
AP170106 Den heftigste turen tar fem-seks timer og underveis kan alle fire fossefallene oppleves, men det velger en selv etter behov og evne .
DB170105 Endringer i hjernen kan også gi redusert evne til innsikt og dårligere dømmekraft.
SA170104 VGs evne til å bevare posisjonen blant leserne er ifølge den nye sjefredaktøren helt avhengig av å styrke journalistikken.
SA170104 Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken.
DN170104 I tillegg har han toppledererfaring fra et mediehus i en by med friske debatter, og har vist evne og vilje til omstilling og nytenkning.
DN170104 - Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken.
BT170104 VGs evne til å bevare posisjonen blant leserne er ifølge den nye sjefredaktøren helt avhengig av å styrke journalistikken.
BT170104 Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken, sier Munch.
AP170104 Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken.
SA170103 Lege og professor Per Fugelli er tildelt Menneskeverds Livsvernpris 2017 for sin evne til å snakke naturlig og ærlig om døden, samtidig som han inspirerer til livsglede.
DB170103 Han beundrer imidlertid Cuffes evne til å hjelpe seg selv ut av en vrien situasjon.
DB170103 Og om man ikke er skeptisk til selve demokratiets evne til å løse problemet, er det ikke uvanlig at folk hevder at klimasaken er såpass alvorlig og komplisert at et for fritt ordskifte er problematisk.
AP170103 - Jeg, Donald John Trump, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov.
AP170103 - Jeg, Donald John Trump, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov.
DB170102 Det er en fantastisk evne .
DB170102 Vår innebygde alarmklokke og evne til å sortere blir et problem når vår respons ikke resulterer i et bedre eller tryggere samfunn.
DB170102 Et annet kjennetegn ved menneskets psykologi, som er nært forbundet med frykt, er en enorm evne til å sortere og kategorisere informasjon rundt oss.
SA170101 Vår kunnskap, evne og vilje til å løfte i lag har ført oss til der vi er i dag.
DB170101 Dette førte til at musenes kropper ble forynget, samtidig som flere organer fikk større evne til å reparere skader og holde seg friske.
AP170101 - Terroristene underminerer folks tiltro til regjeringen, og dets evne til å ivareta sikkerhet.
AP170101 - Terroristene underminerer folks tiltro til regjeringen, og dets evne til å ivareta sikkerhet.
AA161231 Og hvor innholdsrikt og spennende året hans vil bli har han ikke evne til å fatte selv.
VG161227 Da temaet for testen er « designhøyttalere », ble det også lagt stor vekt på utseende og høyttalernes evne til å gli inn i boliginnredningen.
DN161226 Ledelsen er uten vilje til at organisere disse ting tilfredstillende, og den er vistnok uten evne om den hadde viljen.
AP161224 TØI-forsker Rune Elvik mener den største ulempen er at de vil ha dårligere evne til å forstå fotgjengere og syklister enn biler med sjåfører.
FV161221 - Anne er ursterk og hun har overrasket oss før med sin enestående evne til å hente seg inn etter skader.
AP161219 » - Jeg blir veldig trist av dette fordi det viser Norges manglende evne til å forsvare prinsippene om ytringsfrihet og menneskerettigheter i møte med en stormakt som Kina.
FV161216 Litt fra begrunnelsen : " Vinnerskallen : Petter Northug er vinner av Aftenpostens Gullmedalje fordi han har en guddommelig evne til å gjøre det som er lurest til riktig tid.
DN161205 Dette punktet omfatter to ting : Batterikapasitet og telefonens evne til å håndtere oppgaver.
FV161125 I en tekstmelding til Aftenposten roser sjakkpresident Morten Madsen Baes evne til å nå ut bredt med sin sjakkunnskap.
BT161125 I en tekstmelding til Aftenposten roser sjakkpresident Morten Madsen Baes evne til å nå ut bredt med sin sjakkunnskap.
VG161121 Norske kulturredaksjoner er enten uten vilje eller evne til å skjelne løgn fra journalistikk.
VG161121 Debatt Norske kulturredaksjoner er enten uten vilje eller evne til å skjelne løgn fra journalistikk.
SA161116 Velge vekk alt som er mindre viktig på feltet.i ¶ Evne å forutse kampbildet som kommer.i ¶
SA161031 Understellet er balansert og har en fin evne til å spise opp ujevnheter, samtidig som bilen tar svinger uten å krenge.
AP161031 Understellet er balansert og har en fin evne til å spise opp ujevnheter, samtidig som bilen tar svinger uten å krenge.
SA161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
SA161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
SA161013 Handler om den voksnes evne
FV161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
FV161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
FV161013 Handler om den voksnes evne
BT161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
BT161013 Hvor mye barnet forteller er i større grad avhengig av den voksnes evne til å kommunisere med barnet, enn av barnets evne til å huske, mener han.
BT161013 Handler om den voksnes evne
AP161013 Skjerpe krav til utforming av vei, veienes jevnhet og evne til kontakt mellom dekk og veibane.
SA160930 Og med en evne - som mot Chelsea og Basel - til å spille blendende angrepsfotball.
BT160930 Og med en evne - som mot Chelsea og Basel - til å spille blendende angrepsfotball.
AP160930 Og med en evne - som mot Chelsea og Basel - til å spille blendende angrepsfotball.
DA160923 Hennes evne til å være positiv har kanskje gjort det litt lettere for oss etter at hun døde, sier Tonje.
DB160917 » Eggen viser sin evne til å få spørsmål til å høres latterlige ut. 70.
AP160908 - De vil kunne ha god evne til å betjene gjelden på noe sikt, mens de akkurat nå vil blir rammet av forskriften.
AP160905 I rapporten står det blant annet « E-tjenesten har i dag kun i meget begrenset grad evne til å kunne fange opp utenlandsk kommunikasjon over landegrensen til Norge som kan utgjøre alvorlige sikkerhetsutfordringer for landet. » og at norske myndigheter i dag har minimal mulighet til å « avdekke at andre stater driver spionasje
AP160905 I rapporten står det blant annet « E-tjenesten har i dag kun i meget begrenset grad evne til å kunne fange opp utenlandsk kommunikasjon over landegrensen til Norge som kan utgjøre alvorlige sikkerhetsutfordringer for landet. » og at norske myndigheter i dag har minimal mulighet til å « avdekke at andre stater driver spionasje
BT160901 - Og hvis du har vist evne til å klare å spare noe, selv i perioder hvor du har hatt trang økonomi.
AP160901 - Og hvis du har vist evne til å klare å spare noe, selv i perioder hvor du har hatt trang økonomi.
FV160831 - Og hvis du har vist evne til å klare å spare noe, selv i perioder hvor du har hatt trang økonomi.
AP160822 NATOs evne og vilje til å komme oss raskt til unnsetning er svekket, og vi har et nasjonalt forsvar som enkelt kan utmanøvreres hvis noen vil sette oss under press ¶
SA160821 Generalsekretæren i NIF, Inge Andersen, anklages for å være en maktperson uten evne til å lytte.
AP160821 Generalsekretæren i NIF, Inge Andersen, anklages for å være en maktperson uten evne til å lytte.
FV160818 Økonomen minner om at hver gang man kjøper dyrt eller over evne , skaper man nytt kjøpepress for andre - pluss en oppfatning hos barna om at dette er normen : ¶
VG160816 Ukemagasinet har tok utgangspunkt i hvilken global påvirkning de 30 som er på listen har på sosiale medier og hvilken evne de har til å drive fram nyheter.
VG160808 I alt 531 personer stilte opp til såkalt MMSE ( Mini Mental Status Examination ), en undersøkelse av kognitiv funksjon, hjernens evne til å oppfatte, behandle og benytte seg av informasjon.
DN160808 I alt 531 personer stilte opp til såkalt MMSE ( Mini Mental Status Examination ), en undersøkelse av kognitiv funksjon, hjernens evne til å oppfatte, behandle og benytte seg av informasjon.
SA160804 Det som kjennetegner de som lykkes er en ekstrem evne til å være dedikert, og der har vi for få i norsk svømmesport og i norsk idrett generelt.
FV160804 Det som kjennetegner de som lykkes er en ekstrem evne til å være dedikert, og der har vi for få i norsk svømmesport og i norsk idrett generelt.
BT160804 Det som kjennetegner de som lykkes er en ekstrem evne til å være dedikert, og der har vi for få i norsk svømmesport og i norsk idrett generelt.
AP160804 Det som kjennetegner de som lykkes er en ekstrem evne til å være dedikert, og der har vi for få i norsk svømmesport og i norsk idrett generelt.
SA160731 Terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå har skuffet både i EM og verdenscupen denne sesongen, men jeg ser heller ikke bort fra at « gamlemor » kan sykle over evne .
AP160731 Terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå har skuffet både i EM og verdenscupen denne sesongen, men jeg ser heller ikke bort fra at « gamlemor » kan sykle over evne .
AP160705 Staude tror det er Jonathans evne til å skape en reaksjon som er en del av suksessen i sosiale medier på svært kort tid.
AP160629 Mister IS kontroll over denne delen av grensen så kan deres evne til å få fremmedkrigere over grensen fra Syria til Tyrkia, påpeker Soufan Group.
AP160617 Når fregattene måtte få nye NH90-helikoptre om bord blir de langt mer slagkraftige enn i dag, og Norge får en sårt savnet evne til å jakte på ubåter.
AP160617 Innfasing av nye kampfly vil medføre en planlagt redusert operativ evne i overgangsfasen.
AP160617 Heimevernet vil øke tilstedeværelsen og styrke sin operative evne i Finnmark.
AP160617 For å sikre et minimum av operativ evne i den mest kritiske perioden, blir det lagt vekt på å tilføre nok ressurser til å drifte F-16 samtidig som F-35 innfases.
AP160617 Dette foreslo forsvarssjefen : Innfasing av nye kampfly vil medføre en planlagt redusert operativ evne i overgangsfasen.
AP160617 Det etableres balanserte sikrings- og beskyttelsestiltak på kampflybasene, og en viss evne til å reparere rullebaner og andre flyoperative flater gjeninnføres.
AP160617 Den er uten evne til å stå imot en seriøs angriper.
FV160527 Oppreisningskontroll : Kroppens evne ( via påvirkning og kontroll av nervesystemet ) til å opprettholde en stilling ved at kroppens tyngdepunkt har et samarbeid med understøttelsesflaten.
SA160525 Oppreisningskontroll : Kroppens evne ( via påvirkning og kontroll av nervesystemet ) til å opprettholde en stilling ved at kroppens tyngdepunkt har et samarbeid med understøttelsesflaten.
AP160525 Oppreisningskontroll : Kroppens evne ( via påvirkning og kontroll av nervesystemet ) til å opprettholde en stilling ved at kroppens tyngdepunkt har et samarbeid med understøttelsesflaten.
AP160514 Brasils evne til å ta et oppgjør med korrupsjonen har vakt beundring, men også denne saken preges mer og mer av de samme politiske motsetningene og at den nå brukes politisk.
SA160509 Minner og evne til erindringer ligger bak all vår erfaring, som igjen vil kunne danne grunnlaget for videre utforskning og forståelse.
AP160429 IKKE GI OVER EVNE : Ofte har man ulik økonomisk situasjon innad i en familie.
AP160429 Det er så lett at enkelte føler de må gi over evne , det er ikke nødvendig til konfirmasjon, sier Reitan.
AP160429 Det er så lett at enkelte føler de må gi over evne , det er ikke nødvendig til konfirmasjon, mener forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan.
AP160418 Forskere og bedrifter trenger vilje og evne til nytenkning for å kunne nyttiggjøre teknologien til beste for virksomheten og samfunnet forøvrig.
AP160416 Følgende setning ville neppe vært den enesteom kriminalitet som ble vedtatt på et landsmøte i Høyre : Venstre vil " styrke Økokrims evne til å effektivisere og koordinere politiets innsats mot grov dyrekriminalitet.
AP160412 Fremtidig verdiskaping er prisgitt vår evne til digital omstilling.
SA160402 Dette overskuddet skal ikke komme fra mennesker som spiller over evne , sier Anne Marit Sletten.
FV160402 Dette overskuddet skal ikke komme fra mennesker som spiller over evne , sier Anne Marit Sletten.
BT160402 Dette overskuddet skal ikke komme fra mennesker som spiller over evne , sier Anne Marit Sletten.
AP160402 Dette overskuddet skal ikke komme fra mennesker som spiller over evne , sier Anne Marit Sletten.
AP160317 MORSOMT : Kamhaug trekker frem Chiangis evne til å skape morsomme stunt - som denne da de stilte ut en modell av Star Wars X-wing Fighter.
AP160316 Personer med Aspergers kan ha funksjonsvansker som : • ; Vanskeligheter med å sortere og prioritere når flere inntrykk og krav opptrer samtidig.• Begrenset evne til sosial omgang, særlig med jevnaldrende.• Vanskeligheter med å oppfatte sosiale spilleregler, normer og forventninger• Uvilje mot endring i omgivelser og rutiner• Kommunikasjonsproblemer o
AP160313 Tilpass turen etter evne og forhold.
AP160307 Der får regjeringssjefen gjennomgå for de rødgrønnes manglende evne til begrense veksten i statlig sektor : ¶
AP160306 Thomas Thiis-Evensen er ikke overvettes begeistret for Lambda, men er allikevel glad for at politikerne har satt strek for debatten og vist evne til å ta en beslutning.
SA160304 Jeg har tro på at vi i etaten har en felles arkivfaglig kultur som gjør at vi kan håndtere, forene og utvikle både etatens tradisjonelle samfunnsrolle som forvalter av kulturarv og samfunnsdokumentasjon, og samtidig utvikle etatens evne til å møte de økte behovene knyttet til digital arkivdanning.
SA160304 Jeg har hele tiden hatt tro på at det vil være mulig, og nødvendig, å ivareta både etatens tradisjonelle samfunnsrolle som forvalter av kulturarv og samfunnsdokumentasjon, samtidig som vi utvikler etatens evne til å møte de økte behovene knyttet til digital arkivdanning.
SA160301 Forskerne har blant annet funnet ut at en prosentdel av befolkningen har en genetisk styrt evne til å gjenkjenne smaken av PROP, et bittert stoff, i mye større grad enn folk flest.
SA160301 - Disse PROP-smakerne har en mer velutviklet evne til å smake bittert.
FV160301 Forskerne har blant annet funnet ut at en prosentdel av befolkningen har en genetisk styrt evne til å gjenkjenne smaken av PROP, et bittert stoff, i mye større grad enn folk flest.
FV160301 - Disse PROP-smakerne har en mer velutviklet evne til å smake bittert.
BT160301 Forskerne har blant annet funnet ut at en prosentdel av befolkningen har en genetisk styrt evne til å gjenkjenne smaken av PROP, et bittert stoff, i mye større grad enn folk flest.
BT160301 - Disse PROP-smakerne har en mer velutviklet evne til å smake bittert.
SA160226 En evne til å skape håp om bedre tider for den herjede organisasjonen.
AP160226 En evne til å skape håp om bedre tider for den herjede organisasjonen.
AP160224 Hans unike evne til å overrumple virkelige mennesker har vært hans varemerke, og nå som han er global kjendis er det ikke flere han kan lure.
AP160219 Tilpass turen etter evne og forhold.
AP160215 Tilpass turen etter evne og forhold.
AP160210 Senere ble han benyttet som leder for skytterne under OL og VM på grunn av hans gode evne til å omgås mennesker og ledererfaring.
AP160128 - Mange tepper inneholder trolig stoffer som kan forårsake kreft, fremkalle allergier, skade hormonsystemet og evne til å få barn i voksen alder.
SA160125 Emte er imponert over sin mors evne til å sette sammen kunst og samtidig se det fine i underlige ting.
FV160125 Emte er imponert over sin mors evne til å sette sammen kunst og samtidig se det fine i underlige ting.
BT160125 Emte er imponert over sin mors evne til å sette sammen kunst og samtidig se det fine i underlige ting.
AP160119 Desto høyere krav stilles til Økokrims ryddighet, uavhengighet og evne til å ta ny informasjon inn i sine vurderinger.
DA160114 Vi må slutte å øke deres militære kapasitet og evne til undertrykkelse, anmoder Lindahl.
AP160114 Dessuten utvikler de en evne til å lese trafikkbildet og forutse potensielt farlige situasjoner som går langt utenpå de fleste av oss.
FV160106 Men ADHD er en nevrobiologisk lidelse som påvirker personene evne til å holde seg organisert.
FV160106 Impulsivitet viser seg ved en nedsatt evne til å tenke seg om før man handler, at man har en hang til å avbryte og blande seg inn i andres samtaler.
AP160106 Men ADHD er en nevrobiologisk lidelse som påvirker personene evne til å holde seg organisert.
AP160106 Impulsivitet viser seg ved en nedsatt evne til å tenke seg om før man handler, at man har en hang til å avbryte og blande seg inn i andres samtaler.
NL160105 Lærebøkene gir dem verktøy og evne til refleksjon, men det er arbeidserfaringen som lærer dem hvordan å ta dem i bruk.
NL160105 Det nye arbeidslivet vil kreve ferdigheter som kreativitet, samarbeid, evne til å ta initiativ, risikohåndtering, kommunikasjon og sosiale ferdigheter.
AP160105 President Obama har gjentatte ganger vist synlig frustrasjon over myndighetenes manglende evne til å redusere massedrapene.
AP160104 Der uttrykker de bekymring over at enkelte forskere innen fysikk vil sette til side kravet om utprøving og heller begrunne teoriers gyldighet gjennom teorienes eleganse og evne til å forklare det som observeres.
DA160101 Han mener det er viktig at regjeringen har evne til å lytte til de som skal gjøre integreringsjobben.
DA160101> Han mener det er viktig at regjeringen har evne til å lytte til de som skal gjøre integreringsjobben.
DA160101> target="avis" href= Han mener det er viktig at regjeringen har evne til å lytte til de som skal gjøre integreringsjobben.
DA160101> target="avis" href= target="avis" href= Han mener det er viktig at regjeringen har evne til å lytte til de som skal gjøre integreringsjobben.
DA160101> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Han mener det er viktig at regjeringen har evne til å lytte til de som skal gjøre integreringsjobben.