AP171213 Bloggerne er ikke underlagt de strenge etiske reglene i Vær Varsom-plakaten som pressen må følge ( noen bloggere velger å følge den likevel ), men må følge markedsføringsloven og alkoholloven.
VG171212 Wayne Lamkin har fått med seg at Senatets etiske komite kan komme til å ekskludere Moore dersom han blir valgt.
VG171212 Klimahensyn og etiske retningslinjer ligger også til grunn for forvaltningen.
VG171212 De mektige pengeforvalternes oppgave blir å « lære bort » sine etiske standarder for klimakrav til investorer i næringslivet.
SA171212 Det gjør de nok imidlertid ikke, og da er vel det tryggeste å forsøke å hindre saklig utredning basert på balanse mellom kunnskap og respekt for individenes ønsker og andre grunnleggende etiske spørsmål.
VG171211 Blir Roy Moore valgt, vil trolig Senatets etiske komité vurdere anklagene og bevisene mot ham.
AP171211 Med dette oppropet går organisasjoner, institusjoner, virksomheter og andre aktører i musikk- og kulturlivet i Norge sammen om en felleserklæring mot uønsket adferd, for konkrete tiltak mot seksuell trakassering samt felles kjøreregler og etiske retningslinjer.
VG171209 På dagens pressekonferanse opplyste Nelson og Allred at han de har mer bevis mot Moore, men at de holder disse tilbake til en eventuell etterforskning av Moore av Senatets etiske komité, dersom han på tirsdag vinner spesialvalget i Alabama, der han kjemper mot Demokraten Doug Jones om å overta plassen som ble ledig i Senatet da Jeff Sessions ble justisminister.
VG171209 Det er likevel ikke usannsynlig at dersom han vinner, så vil anklagene bli brakt inn for den etiske komiteen.
AP171209 Alle roper på « kjøreregler » og etiske retningslinjer, men det handler vel i bunn og grunn om å vise hverandre respekt og utøve god gammeldags folkeskikk ?
AP171209 Alle hendelser vurderes etter etiske kriterier, og mange etiske spørsmål behandles : Respekten for eldre, dyr og fremmede, for husfred, sosial og økologisk balanse, og respekten for ens egen historie, integritet og hjemlengsel.
AP171209 Alle hendelser vurderes etter etiske kriterier, og mange etiske spørsmål behandles : Respekten for eldre, dyr og fremmede, for husfred, sosial og økologisk balanse, og respekten for ens egen historie, integritet og hjemlengsel.
VG171208 Nå skriver The Guardian at Borbély, som var leder for FIFAs etiske komité, plutselig ble fjernet fra sin stilling i mai, midt under etterforskningen av Mutko.
VG171208 Den portugisiske juristen Miguel Maduro, en annen leder for den etiske komiteen i FIFA, ble også fjernet fra sin stilling samtidig som Borbély.
SA171208 The Guardian skriver at Det Engelske Fotballforbundet støttet avgjørelsen om å kvitte seg med Maduro og de andre i den etiske komiteen.
SA171208 I september skal Maduro, også han en av lederne i FIFAs etiske komité, ha forklart at han fikk beskjed fra FIFAs generalsekretær om å erklære Mutko som habil til å lede VMs organisasjonskomité, hvor han fortsatt sitter som leder.
SA171208 Det norske fotballtidsskrifte Josimar kunne tidligere i høst melde at FIFA-president Gianni Infantino tidligere i år fikk Borbély sparket, etter at den etiske komiteen hadde etterforsket presidentens innvirkning på presidentvalget i det afrikanske fotballforbundet.
SA171208 Den sveitsiske advokaten Cornel Borbély var sjef for FIFAs etiske komité, og etterforsket Vitaly Mutkos rolle i den russiske dopingskandalen.
SA171208 Den engelske avisen skriver at Mutko ville blitt utestengt fra fotballen, hvis den etiske komiteen hadde sagt seg enig med WADA og IOC i at Mutko har vært direkte involvert i dopingskandalen.
DA171208 Prisbelønt norsk designer sier mote er gått ut på dato : - Den « etiske » motebransjen er en klisjé, sier Anne Cecilie Rinde.
AP171208 The Guardian skriver at Det Engelske Fotballforbundet støttet avgjørelsen om å kvitte seg med Maduro og de andre i den etiske komiteen.
AP171208 I september skal Maduro, også han en av lederne i FIFAs etiske komité, ha forklart at han fikk beskjed fra FIFAs generalsekretær om å erklære Mutko som habil til å lede VMs organisasjonskomité, hvor han fortsatt sitter som leder.
AP171208 Det norske fotballtidsskrifte Josimar kunne tidligere i høst melde at FIFA-president Gianni Infantino tidligere i år fikk Borbély sparket, etter at den etiske komiteen hadde etterforsket presidentens innvirkning på presidentvalget i det afrikanske fotballforbundet.
AP171208 Den sveitsiske advokaten Cornel Borbély var sjef for FIFAs etiske komité, og etterforsket Vitaly Mutkos rolle i den russiske dopingskandalen.
AP171208 Den engelske avisen skriver at Mutko ville blitt utestengt fra fotballen, hvis den etiske komiteen hadde sagt seg enig med WADA og IOC i at Mutko har vært direkte involvert i dopingskandalen.
AA171208 The Guardian skriver at Det Engelske Fotballforbundet støttet avgjørelsen om å kvitte seg med Maduro og de andre i den etiske komiteen.
AA171208 I september skal Maduro, også han en av lederne i FIFAs etiske komité, ha forklart at han fikk beskjed fra FIFAs generalsekretær om å erklære Mutko som habil til å lede VMs organisasjonskomité, hvor han fortsatt sitter som leder.
AA171208 Det norske fotballtidsskrifte Josimar kunne tidligere i høst melde at FIFA-president Gianni Infantino tidligere i år fikk Borbély sparket, etter at den etiske komiteen hadde etterforsket presidentens innvirkning på presidentvalget i det afrikanske fotballforbundet.
AA171208 Den sveitsiske advokaten Cornel Borbély var sjef for FIFAs etiske komité, og etterforsket Vitaly Mutkos rolle i den russiske dopingskandalen.
AA171208 Den engelske avisen skriver at Mutko ville blitt utestengt fra fotballen, hvis den etiske komiteen hadde sagt seg enig med WADA og IOC i at Mutko har vært direkte involvert i dopingskandalen.
VG171207 Sist en senator holdt tale i Senatet, og fortalte om sin avgang etter å av etiske grunne ha blitt presset til en slik avgjørelse, var i 1995.
VG171207 Jeg ønsket derfor en gransking av Senatets etiske komite velkommen, sa en tydelig beveget Franken.
SA171207 Troen på at vi kan innføre dødshjelp i « strengt regulerte former », faller fort når vi utforsker hvilke juridiske, etiske og filosofiske utfordringer vi står ovenfor, samt overveldende empiri fra land som ligner vårt eget.
AP171207 Legeforeningen forklarte at dette er et brudd på deres etiske regler.
AP171207 Vi får håpe slike nyheter ikke tar for stor plass når Bioteknologirådet også i fremtiden skal forvalte sitt mandat og fremme debatt omkring de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi.
VG171206 « Når det gjelder potensielle disiplinærreaksjoner eller etiske spørsmål knyttet til enkeltpersoner, så er det opp til de forskjellige organene i FIFA å vurdere dette » heter det.
VG171206 Senatoren, som ble valgt for første gang i 2008, har sagt at han gjerne ser at Senatets etiske komité etterforsker anklagene om seksuell trakassering mot ham.
VG171206 * Godkjente organisasjoner forplikter den seg til å underlegge seg ekstern kontroll, og følge spesifikke regnskapsregler og etiske retningslinjer for innsamling.
VG171205 Han mistet bevillingen på grunn av klare etiske brudd.
AP171205 Nå bruker Arnstad anledningen til å rette en pekefinger mot Sp for å minne om at partiet har et eget ansvar for å overholde de etiske retningslinjene.
AP171205 Flere av de andre partiene påpeker det samme, at de jobber aktivt foran hvert møte med de etiske retningslinjene.
AP171205 Blant annet har alle fylkesdelegasjoner fått en påminnelse om de etiske retningslinjene før årets landsmøte.
AP171205 Arnstad presiserer at hun vet at de etiske retningslinjene også blir gjennomgått i Sp og at de har rutiner dersom de får henvendelser.
VG171204 Søndag sa han til ABC at han kommer til å la innbyggerne i Alabama selv avgjøre hvem de ønsker å sende til Senatet, og at Senatets etiske komite må vurdere beskyldningene mot Moore dersom han blir valgt.
DB171202 Imidlertid valgte legene også å kontakte sykehusets etiske konsulenter, som viste seg å ha en annen mening om saken.
DB171202 Forskere fra University of Miami har i studien gjennomgått de etiske og medisinske vurderingene som ble tatt på sykehuset da 70-åringen kom inn.
AP171202 Jeg liker kritikk som prøver å se de etiske og eksistensielle dimensjonene under og rundt nye bøker, filmer og TV-serier.
DN171201 Bettingkonsernet Kindred Group klager TV 2 inn for brudd på en rekke punkter i Vær varsom-plakaten - presse-Norges etiske retningslinjer.
DB171201 Det som var nytt, var at de etiske grunnene for å forsvare velferdsstaten ble svakere, fordi den i større grad ble målt i forhold til økonomisk gevinst.
SA171130 NORDIC EGDE : Den etiske hackeren Freaky Clown advarer selskaper mot å tro at ingen kan komme seg umerket inn på deres systemer.
DB171130 Saken gjaldt medisinsk dokumentasjon, men i tillegg er det etiske , moralske spørsmål.
DB171130 Saken gjaldt medisinsk dokumentasjon, men i tillegg er det etiske , moralske spørsmål.
AP171129 Hun sier alle ansatte må skrive under på etiske retningslinjer.
AP171129 Ekstra runder med de etiske retningslinjene ¶
VG171128 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for bestikkelser og å skjule positive dopingprøver. 15. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funnet død. 7. mars : Tennisstjernen Maria Sjarapova forteller at hun har testet positivt for meldonium. 8. mars
DA171128 Han viser til lovforarbeider og lærerprofesjonens etiske plattform som ble vedtatt i 2012.
DA171128 Heller ikke administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund ( MEF ) kjenner til omfanget av trakassering i bransjen, men forteller at forbundet nå skal ha en gjennomgang av sine etiske retningslinjer med alle ansatte.
AP171128 Det skaper så mange metodologiske og etiske problemer at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.
AA171126 Vi har det siste året utarbeidet et nytt sett med « etiske retningslinjer for undervisning og veiledning ».
AA171126 De nye etiske retningslinjene ble vedtatt før sommerferien og introdusert ved studiestart i august.
NL171125 Hvilke etiske regelverk har partiene ?
AP171125 Tydelige etiske retningslinjer og varslingsrutiner må bli en selvfølge og gjerne et pålegg, både i form av sin eksistens og i form av orientering til nyansatte, vikarer, frilansere og ordinære ansatte.
AP171125 Men selv om lover, regler og etiske kjøreregler er etablert og kjent, vil det komme nye tilfeller av trakassering.
DB171124 Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 sier kanalen står inne for det som er publisert og ikke ser noe som er rettsstridig eller bryter med pressens etiske regelverk.
AP171124 Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 sier kanalen står inne for det som er publisert og ikke ser noe som er rettsstridig eller bryter med pressens etiske regelverk.
DN171123 På spørsmål om hva nulltoleransen innebærer i praksis, svarer Eek at Statoil har etiske retningslinjer som fastslår at alle former for trakassering er uakseptabelt, og at det skal være lav terskel for å varsle.
DN171123 Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 sier at kanalen står inne for alt innhold som ble publisert, og at de ikke ser noe som er rettsstridig eller brudd på pressens etiske regelverk i reportasjene.
DN171123 - Det er PMs synspunkt at TV 2 og Mastiffs spørsmål ikke er i samsvar med den etiske praksis for norsk presse, og at visningen av « Helsekontrollen » ikke vil være i samsvar med skadeerstatningsloven, heter det i brevet.
AP171123 Storebrand og KLP solgte seg ut av selskapet i 2015 fordi de mente selskapets oljeaktiviteter utenfor Vest-Sahara brøt med « grunnleggende etiske normer » siden Marokko har delt ut oljelisenser i områder FN mener de ikke har krav på.
VG171121 | NFFs etiske komité vil ikke behandle Edvartsen-klage ¶
VG171121 Vi står fritt til å komme med uttalelser ut fra etiske vurderinger av hva som er klokt og ikke klokt.
VG171121 Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen ( 38 ) klaget NFF-topp Pål Bjerketvedt inn for fotballforbundets etiske komité.
VG171121 Edvartsen stilte overfor etisk komité spørsmål ved om NFFs øverste administrative leder har fulgt arbeidsmiljøloven, NFFs etiske regler og den interne lojalitetsplikten i fotballforbundet.
DA171121 Sps etiske retningslinjer, som blir trukket fram i mange sammenhenger, fastslår at vi ikke aksepterer trakassering, diskriminering eller annen utilbørlig atferd, sier Olsen.
DB171120 - Vi har gode etiske organisatoriske retningslinjer som vi bruker mye tid på.
DA171120 Den skulle ta opp de indrekirkelige sidene ved saken, inkludert moralske og etiske aspekter.
VG171118 Det er verdt å spørre om det er i tråd med selskapets etiske regelverk å si opp en ung kvinnelig medarbeider som har vært utsatt for, og som har varslet om, grove seksuelle overgrep, sier Indrøy.
DB171117 Likevel hadde altså ikke FIS noe opplegg klart da IOCs etiske kommisjon sist uke tok konsekvensen av CAS-dommene, og utestengte russerne på livstid.
DB171117 Men den bremsen Løkkeberg nevner, er den etiske ryggmargsrefleksen som beskrives i Vær Varsom Plakaten, sier Floberghagen.
DB171117 Hun legger til at ifølge Vær Varsom-plakaten, som er pressens etiske regelverk, også er tilfeller hvor det kan være berettiget å identifisere.
DB171117 Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk presseforbund, presiserer at mediene gjør en rekke etiske vurdering før man bestemmer seg for å identifisere eller ikke.
DB171117 Av etiske hensyn, rettsvernet og Vær Varsom-plakaten er norske medier tilbakeholdne med å identifisere personene som er anklaget for seksuell trakassering.
DB171117 - En rekke etiske vurderinger ¶
DB171117 I tillegg er det andre etiske hensyn å ta, som familie.
DA171117 Noen viser til etiske regler mot kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, og andre til at de oppfordrer kvinner til å søke jobb hos dem.
DA171117 Kommunikasjonssjef Tone Zander oppgir at det finnes retningslinjer, regler og etiske standarder for hvordan medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i Fagforbundet skal omgås hverandre.
DA171117 * Etiske retningslinjer nevnes som tiltak i sju tilfeller.
DA171117 Noen viser til etiske regler mot kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, og andre til at de oppfordrer kvinner til å søke jobb hos dem.
DA171117 Kommunikasjonssjef Tone Zander oppgir at det finnes retningslinjer, regler og etiske standarder for hvordan medlemmer, tillitsvalgte og ansatte i Fagforbundet skal omgås hverandre.
DA171117 * Etiske retningslinjer nevnes som tiltak i sju tilfeller.
VG171116 Senatets majoritetsleder Mitch McConnell ( 75 ) skrev i en kunngjøring torsdag kveld at han vil be senatets etiske komité granske hendelsen : ¶
VG171116 Det krever i så fall at to tredjedeler av senatorene mener at han ikke har de etiske eller moralske egenskapene som kreves.
VG171116 Nå sitter vi som representerer det organiserte arbeidslivet innen film og TV, og jobber frem etiske retningslinjer for bransjen og forbereder en større undersøkelse for å kartlegge volumet av dette, sier Filmforbundets leder Sverre Pedersen til VG.
AP171116 - Nå sitter vi som representerer det organiserte arbeidslivet innen film og tv og jobber frem etiske reprsentanter for bransjen og forbereder en større undersøkelse for å kartlegge volumet av dette, sierhan.
VG171115 - Det er åpenbart at det trengs tilsvarende etiske retningslinjer også i filmbransjen.
SA171115 Femten banker er rangert i vår etiske bankguide, som er basert på en internasjonal standard.
SA171115 Cultura, Storebrand og KLP ligger øverst på listen, og er gode etiske valg.
DA171115 Legen som utførte disse undersøkelsene ble dømt i Legeforeningens etiske råd.
DN171114 Hvis han vinner, bør Senatet stemme for å utvise ham, da han ikke oppfyller de etiske og moralske kravene som stilles til senatorer, sa Cory Gardner, som leder National Republican Senate Committee, mandag kveld.
VG171112 - Hvilke etiske vurderinger har dere gjort i forhold til denne historien - og alle andre som navngis i boken ?
DB171112 Pedersen sier Norsk filmforbund har opprettet en arbeidsgruppe som skal arbeide med etiske retningslinjer for seksuell trakassering og overgrep.
BT171112 Pedersen sier Norsk filmforbund har opprettet en arbeidsgruppe som skal arbeide med etiske retningslinjer for seksuell trakassering og overgrep.
AP171112 Pedersen sier Norsk filmforbund har opprettet en arbeidsgruppe som skal arbeide med etiske retningslinjer for seksuell trakassering og overgrep.
AP171112 Vi savner en grundig drøfting av både praktiske, kliniske, samfunnsmessige og etiske aspekter fra myndighetenes side.
AA171112 Pedersen sier Norsk filmforbund har opprettet en arbeidsgruppe som skal arbeide med etiske retningslinjer for seksuell trakassering og overgrep.
AP171111 Virkelighetsdebatten har vist at det å være forlegger også innebærer å ta stilling til kompliserte, etiske spørsmål.
AP171111 Om etiske diskusjoner foregår oftere og åpnere, vil det også ruste forlagene til å ta bedre og mer reflekterte avgjørelser neste gang et manus som Arv og miljø dukker opp på pulten.
AP171111 Men vår erfaring fra pressen er at det likevel er mulig å dele det meste av de etiske refleksjoner vi gjør oss i kompliserte saker.
AP171111 Men med virkelighetslitteraturen, der grepet er å bruke levende og gjenkjennbare modeller, nærmer litteraturen seg det samme etiske farvannet som journalistikken befinner seg i.
AP171111 I kjølvannet av virkelighetsdebatten har jeg utfordret forlagene til å i større grad dele disse etiske vurderingene og diskusjonene med offentligheten.
AP171111 Forleggerforeningens leder Kristenn Einarsson understreker at bokbransjen tar de etiske vurderingene på det dypeste alvor, og at foreningen gjerne bidrar til å skape flere diskusjonarenaer for disse spørsmålene, om det er behov for det.
DA171110 Filmens egentlige verdi ligger i bearbeidelsen av sorg og sinne, hvor moralske og etiske spørsmål flyter sammen med fordommer, avmakt og et jag etter « øye for øye»-tilnærmet hevn.
AP171110 Da bør vi ikke bare være fornøyd om de driver innenfor loven - de må også drive innenfor de etiske retningslinjene som trengs og i tråd med allmenn oppfatning.
BT171109 NOK EN LAV SCORE : Sparebanken Vest scorer nok en gang lavt på Forbrukerrådets og Framtiden i våre henders rangering av bankers etiske retningslinjer, men kommer bedre ut enn i fjor.
AA171109 Politiet i Norge er godt utdannet, gjør gode etiske refleksjoner og vil fortsette å bruke andre midler enn våpen der det er mulig.
VG171108 - Må politiet bevege seg inn i etiske gråsoner for å gjøre en god jobb ?
VG171108 | Innsamlingskontrollen om Haiti-avsløringen : - Liten tvil om at Røde Kors brøt de etiske retningslinjene ¶
VG171108 Men selv vil ikke Innsamlingskontrollen være åpne om sin kontakt med organisasjoner som bryter de etiske retningslinjene.
VG171108 Hagen skriver i en e-post at feilinformasjon og desinformasjon representerer brudd på Innsamlingskontrollens etiske retningslinjer.
VG171108 FIKK FORKLARING : Advokat Børre Hagen sier det er liten tvil om at Norges Røde Kors brøt de etiske retningslinjene da organisasjonen feilinformerte om sin innsats etter jordskjelvet på Haiti.
VG171108 Det er liten tvil om at opplysningene objektivt sett innebærer et brudd på de etiske retningslinjene.
VG171108 Børre Hagen sier at Innsamlingskontrollen i en rekke tilfeller har påpekt brudd på de etiske retningslinjene overfor organisasjoner de har godkjent.
DB171108 Dessuten er mulighetene og effektene sosiale medier bringer med seg fortsatt nytt, og selv om man har implementert generelle etiske retningslinjer for oppholdet, sikkerhet og kulturen du møter, har man ikke i like stor grad anerkjent sosiale medier som eget tema.
DB171108 Etiske retningslinjer innad i bistandsorganisasjoner for bildebruk har også kommet høyere opp på radaren.
VG171107 - Jeg var ikke engang på jobb når jeg gjorde det, men de fortalte meg at jeg brøt de etiske retningslinjene, sier Briskman ifølge Washington Post.
DB171107 Det var den etiske komiteen til Den internasjonale olympiske komité ( IOC ) som tirsdag anbefalte at Fredericks skulle suspenderes.
DB171107 - CIT følger alt lovverk, alle reguleringer og etiske standarder i sin forretningsdrift, sier en CIT-talsperson til The Guardian.
DB171106 BEKYMRET : Haribo innrømmer svikt i produksjonslinjen og truer med å si opp underleverandører som ikke følger selskapets etiske standarder.
DB171106 Av uttalelsen sendt til Dagbladet går det fram at arbeidsforholdene og dyrebehandlingen dokumentert i programmet ikke er i tråd med bedriftens etiske standard.
DB171106 Alle selskapets samarbeidspartnere må nå dokumentere praksis knyttet til bærekraft, dyrevelferd og overholdelse av sosiale og etiske standarder.
AA171106 Han hevder at DNB har « enda strengere etiske policyer enn oljefondet » og viser til at selskapet automatisk sender skatteopplysninger til myndighetene om selskaper på Bermuda.
DB171105 Organisasjonene arbeider ofte i ekstremt krevende situasjoner og de etiske dilemmaene man kommer opp i er mange.
AP171105 Det er åpenbare etiske problemstillinger knyttet til slike lekkasjer.
AP171105 Etiske problemstillinger knyttet til lekkasjer ¶
AP171105 | Bokbransjen tar de etiske vurderingene på det dypeste alvor Kristenn Einarsson ¶
AP171105 Om etikk heter det : « Som forvalter av andres ytringer vil et forlag bli stilt overfor etiske avgjørelser som kan få følger for forfatteren, omtalte parter og andre berørte.
AP171105 Jeg velger ikke å tolke dette slik at de etiske vurderingene som gjøres på veien frem til en utgivelse ( eller ikke ) skal ut i det offentlige rom.
AP171105 Hvis en redaksjon mener at en utgivelse har etiske og/eller juridiske utfordringer som bør drøftes nærmere, involveres flere i forlaget, og man søker eksterne råd om nødvendig.
AP171105 Derfor arrangerer Forleggerforeningens ytringsfrihetsutvalg, to ganger i året, et etikkseminar for foreningens medlemmer hvor etiske og ytringsfrihetsrelaterte problemstillinger som forlagsansatte møter på i jobben sin diskuteres.
AP171105 Etiske og juridiske utfordringer drøftes ¶
VG171104 » Den gangen avviste byråets folk å foreta beregninger av fremtidig innvandring, fordi de så store etiske problemer med slike fremskrivninger.
AP171104 Fredag offentliggjorde hun nye etiske regler for partiets medlemmer.
VG171103 Han stiller spørsmål ved om NFFs øverste administrative leder har fulgt arbeidsmiljøloven, NFFs etiske regler og lojalitetsplikten internt.
SA171103 Elden har også varslet NFFs etiske komité om at han vil at saken for NFFs behandling av hans klient skal behandles der.
DB171103 Elden har også varslet NFFs etiske komité om at han vil at saken for NFFs behandling av hans klient skal behandles der.
AP171103 Elden har også varslet NFFs etiske komité om at han vil at saken for NFFs behandling av hans klient skal behandles der.
AA171103 Elden har også varslet NFFs etiske komité om at han vil at saken for NFFs behandling av hans klient skal behandles der.
VG171102 Den etiske kattepinen hans er troverdig.
DA171102 For øvrige ble ANOC-møtet torsdag ledet av sjeik Ahmad av Kuwait, som er under etterforskning av de etiske komiteene både i IOC og FIFA.
AP171102 Slik jeg ser det, er det imidlertid reelle etiske hensyn som ligger bak praksisen med å holde disse diskusjonene internt.
AP171102 Reelle etiske hensyn ¶
AP171102 Det finnes ingen absolutte etiske normer eller grensedragninger ( i så fall ville livet vært mye enklere ! ), og hver enkelt sak må diskuteres for seg, på grunnlag av den informasjonen man sitter med - og selvsagt også på grunnlag av troverdigheten til denne informasjonen.
AP171102 I et svar til Hjorth skriver Gyldendal-redaktør Kari Marstein at det at en roman utløser etiske problemstillinger, ikke betyr at forlagene ikke har sett eller vurdert dette : ¶
AP171102 For det første vil bransjens troverdighet i dette spørsmålet øke betraktelig om de ikke bare hevder at de har gode etiske diskusjoner, men at de faktisk deler dem.
AP171102 For det andre : Erfaringene fra presseetikken er at både den etiske bevisstheten og kvaliteten på diskusjonen øker, jo flere som er med på den.
AP171101 Men betyr det at jeg bare skal slutte å leve etter mine etiske syn ?
VG171031 Alle de tre teknologiselskapene påpeker at det ikke bare er i deres moralske og etiske interesse å unngå at dette skjer i fremtiden, men at det også er i deres økonomiske interesse, fordi de vil tape anselse dersom brukerne ikke kan stole på innholdet.
DB171029 Dette gir et avgjørende bidrag til den etiske idrettsdebatten.
DA171029 Lundgård er ikke enig i at folk på Raufoss tier om det som er vanskelig, men han har ingen problemer med at Hoel stiller spørsmål ved produksjonen og de etiske dilemmaene.
DA171029 Jeg greier ikke å ha noen etiske betenkeligheter med at han trykte på avtrekkeren, eller at ammunisjonen var produsert her på Raufoss.
DA171029 Jeg demonstrerer i boka hvordan vi mennesker evner å stå i etiske dilemma ved å fortrenge realiteter som ellers ville plaget oss.
DA171029 Et hovedtema jeg skriver om er de etiske utfordringene som oppstår når man står i ammunisjonsproduksjonen på Raufoss.
DA171029 - Jeg forsøker å drøfte de etiske og problematiske sidene som følger av å leve i et samfunn som lever av våpenproduksjon, og som selger våpen i et internasjonalt marked.
DA171029 Lundgård er ikke enig i at folk på Raufoss tier om det som er vanskelig, men han har ingen problemer med at Hoel stiller spørsmål ved produksjonen og de etiske dilemmaene.
DA171029 Jeg greier ikke å ha noen etiske betenkeligheter med at han trykte på avtrekkeren, eller at ammunisjonen var produsert her på Raufoss.
DA171029 Jeg demonstrerer i boka hvordan vi mennesker evner å stå i etiske dilemma ved å fortrenge realiteter som ellers ville plaget oss.
DA171029 Et hovedtema jeg skriver om er de etiske utfordringene som oppstår når man står i ammunisjonsproduksjonen på Raufoss.
DA171029 - Jeg forsøker å drøfte de etiske og problematiske sidene som følger av å leve i et samfunn som lever av våpenproduksjon, og som selger våpen i et internasjonalt marked.
AP171029 - Jagland kunne ha hjulpet oss, men isteden måtte vi selv kjempe igjennom en uavhengig granskning av korrupsjonsbeskyldningene og strengere etiske regler, sier Schou.
AP171029 - Jagland kunne ha hjulpet oss, men isteden måtte vi selv kjempe igjennom en uavhengig granskning av korrupsjonsbeskyldningene og strengere etiske regler, sier Schou.
AP171028 En del av debattantene hadde lenge, syntes jeg, pekt og pekt på de etiske problemstillingene rundt utgivelsen, og ofte i form av påstander om at forlagene ikke hadde en tilstrekkelig bevissthet rundt disse spørsmålene.
AP171028 Det var poenget i mitt innlegg i debatten for nøyaktig ett år siden : det at forlaget velger å utgi Arv og miljø betyr ikke at de ikke har sett, eller vurdert, de etiske perspektivene rundt romanen.
AP171028 Det er uansett i disse pågående diskusjonene man vil finne det Helga Hjorth kaller en « gjeldende etiske norm », som Helga Hjorth skriver i avslutningen på innlegget sitt.
AP171028 Det at en utgivelse reiser viktige etiske spørsmål, innebærer ikke nødvendigvis at den er feil.
VG171027 Kriteriene dekker blant annet grove brudd på menneskerettighetene, men har også et samlekriterium for særlig grove brudd på grunnleggende etiske normer.
DA171027 Kriteriene dekker blant annet grove brudd på menneskerettighetene, men har også et samlekriterium for særlig grove brudd på grunnleggende etiske normer.
DA171027 Kriteriene dekker blant annet grove brudd på menneskerettighetene, men har også et samlekriterium for særlig grove brudd på grunnleggende etiske normer.
SA171026 - Dersom forvaltningen utvikles i retning av å inkludere flere unoterte aktivaklasser, og forvalter får større ansvar for investeringsstrategi og etiske vurderinger, kan det tale for at forvaltningen av fondet organiseres utenfor sentralbanken, uttaler sentralbanksjefen.
SA171026 - Vi har etiske retningslinjer for det meste, men nå synes vi det er hensiktsmessig å lage retningslinjer for « off market»-salg.
BT171026 - Vi har etiske retningslinjer for det meste, men nå synes vi det er hensiktsmessig å lage retningslinjer for « off market»-salg.
AP171026 At fondet får et større ansvar for selv å forvalte de etiske retningslinjene fondet blir styrt etter.
AP171026 - Dersom forvaltningen utvikles i retning av å inkludere flere unoterte aktivaklasser, og forvalter får større ansvar for investeringsstrategi og etiske vurderinger, kan det tale for at forvaltningen av fondet organiseres utenfor sentralbanken, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.
AP171026 - Dersom forvaltningen utvikles i retning av å inkludere flere unoterte aktivaklasser og forvalter får større ansvar for investeringsstrategi og etiske vurderinger, kan det tale for at forvaltningen av fondet organiseres utenfor sentralbanken, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.
AP171026 - Vi har etiske retningslinjer for det meste, men nå synes vi det er hensiktsmessig å lage retningslinjer for « off market»-salg.
AA171026 - Vi har etiske retningslinjer for det meste, men nå synes vi det er hensiktsmessig å lage retningslinjer for « off market»-salg.
SA171025 Storebrand har bannlyst disse av etiske årsaker og på grunn av korrupsjonsanklager, skriver Dagens Næringsliv.
SA171025 Samsung er et av flere selskaper som av etiske hensyn er bannlyst fra Storebrands forvaltning.
SA171025 Storebrand har bannlyst disse av etiske årsaker og på grunn av korrupsjonsanklager, skriver DN.
SA171025 Samsung er et av flere selskaper som av etiske hensyn er bannlyst fra Storebrands forvaltning.
SA171025 Der Storebrand tradisjonelt har fulgt strenge etiske retningslinjer for investeringer, har Skagenfondene lenge valgt å oppsøke « upopulære » aksjer.
DB171025 Praksisen er ikke ulovlig, men strider med DNBs egne etiske retningslinjer, ifølge NTB.
AP171025 Storebrand har bannlyst disse av etiske årsaker og på grunn av korrupsjonsanklager, skriver DN.
AP171025 Samsung er et av flere selskaper som av etiske hensyn er bannlyst fra Storebrands forvaltning.
AP171025 Der Storebrand tradisjonelt har fulgt strenge etiske retningslinjer for investeringer, har Skagenfondene lenge valgt å oppsøke « upopulære » aksjer.
AP171025 Storebrand har bannlyst disse av etiske årsaker og på grunn av korrupsjonsanklager, skriver Dagens Næringsliv.
AP171025 Samsung er et av flere selskaper som av etiske hensyn er bannlyst fra Storebrands forvaltning.
DB171024 Selv om programmet og deres eksperter hylles av befolkningen, har det ikke gått upåaktet hen at det finnes etiske utfordringer tilknyttet det å vise folk på sitt mest sårbare. - « Negativ » sammenheng ¶
DB171024 Hun peker på at det ligger en rekke etiske vurderinger til grunn når det kommer til avgjørelsen om å ikke identifisere deltakernes barn.
AP171024 Forlagssjef John Erik Riley i Cappelen Damm forklarte at Arv og miljø ikke var selvbiografisk, og for øvrig som helhet innenfor de etiske reglene forlaget forholdt seg til.
AP171023 Det er igangsatt granskning og de etiske retningslinjene er blitt strammet inn.
SA171020 Medlemmer må snakke med IOCs etiske kommisjon dersom de er klare over mulige direkte eller indirekte brudd.
SA171020 Ifølge nettstedet insidethegames kommer det nå oppdaterte etiske retningslinjer.
SA171020 IOC har oppdatert sine etiske retningslinjer.
AP171020 Oppfølgingsstudien ble endret av etiske grunner ¶
AP171020 Av etiske grunner åpnet forskerne i oppfølgingsstudien for at alle kunne velge langtidsvirkende naltrekson, fordi effekten var så god.
AP171020 Medlemmer må snakke med IOCs etiske kommisjon dersom de er klare over mulige direkte eller indirekte brudd.
AP171020 Ifølge nettstedet insidethegames kommer det nå oppdaterte etiske retningslinjer.
AP171020 IOC har oppdatert sine etiske retningslinjer.
DA171019 Dahle problematiserer i svært liten grad de etiske aspektene rundt innholdet i pornofilmene, i pornoindustrien og hva det kan gjøre med barns syn på sex og grensesetting.
SA171018 Olympiatoppens oppgave er å hjelpe utøvere og lag til å ta gode, etiske valg, og samtidig advare om de mulige alvorlige konsekvensene av å ta dårlige valg, sier han i pressemeldingen.
AP171018 Hvis det kan reises tvil om vår etiske gehalt, undergraver det tilliten til hele Europarådet og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.
AP171018 De nye etiske retningslinjene innebærer blant annet : ¶
AP171018 Olympiatoppens oppgave er å hjelpe utøvere og lag til å ta gode, etiske valg, og samtidig advare om de mulige alvorlige konsekvensene av å ta dårlige valg, sier han i pressemeldingen.
AA171015 Styret fortsetter arbeidet med å innføre etiske standarder som det er forventet at alle akademiets medlemmer er eksempler på, het det videre.
VG171014 Fotballklubben er ikke involvert i saken, men FIFA kan ifølge The Guardian suspendere klubbpresidenten fra å jobbe med fotball mens saken etterforskes av deres etiske komité.
VG171014 « Crowd funding » sender kapital i retning etiske merkevarer.
BT171014 Styret fortsetter arbeidet med å innføre etiske standarder som det er forventet at alle akademiets medlemmer er eksempler på, het det videre.
AP171014 Styret fortsetter arbeidet med å innføre etiske standarder som det er forventet at alle akademiets medlemmer er eksempler på, het det videre.
SA171013 Cas kan ikke begi seg inn på etiske vurderinger av legene.
SA171013 Cas kan ikke begi seg inn på etiske vurderinger av legene.
AP171013 De har tross alt ansatte journaliser som skal vurdere de fagetiske hensynene som gjør seg gjeldende, og her er det mange etiske problemstillinger som melder seg.
AP171013 Cas kan ikke begi seg inn på etiske vurderinger av legene.
AP171013 Cas kan ikke begi seg inn på etiske vurderinger av legene.
DB171012 Hun mener nordmenn flest allerede har valgt å distansere seg fra pels, på grunn av de etiske aspektene ved oppdrett.
AA171012 I 2014 blir det innlevert tre anmeldelser om forskningsjuks, men verken Karolinskas etiske råd eller daværende rektor var enige.
AP171010 I brevet president Marit Hermansen sendte på vegne av Legeforeningen, presiserer hun at innholdet i tegningen er et brudd med Legeforeningens egne etiske regler og internasjonale deklarasjoner som gjør det klart at leger skal behandle alle likt, uansett bakgrunn.
AP171010 Det følger direkte av legers etiske regler som igjen bygger på den hippokratiske ed, sier Hermansen.
AP171010 Både i Legeforeningens etiske regler og i en Genève-deklarasjon står det at : Legen skal helbrede, lindre og trøste.
DB171009 « Dette er brudd på Legeforeningens egne etiske regler og internasjonale deklarasjoner som gjør det klart at leger skal behandle alle likt uansett bakgrunn », heter det i et brev legeforeningen sendte til Justisdepartementet forrige uke.
DB171009 Hun mener at også norske myndigheter er tjent med de etiske reglene legene arbeider etter.
DB171009 De viser videre til første setning i §1 i Legeforeningens etiske regler : ¶
DB171009 - Det er i strid med Legeforeningens etiske regler og internasjonale deklarasjoner vi har sluttet oss til, sier Marit Hermansen, president i Den norske legeforeningen, til Dagbladet. 18. september i år kunne Klassekampen dokumentere at Justisdepartementet har betalt for et 94 siders tegneserieepos i 48 000 eksemplarer for å skremme pote
VG171008 Slike etiske avveininger må politiet gjøre hver eneste dag, uten at vi andre får det med oss.
VG171008 Men politiet må bli flinkere til å diskutere disse etiske problemstillingene, gjerne åpent og transparent.
VG171008 Dette er den etiske brøken politiet må regne ut, sier han.
VG171007 Det byr på noen etiske og prinsipielle problemer.
AA171007 - Vi vil gjerne finne hele personen, både av hensyn til etterforskningen og av etiske årsaker, slik at Kim Walls familie kan få et helt menneske å begrave, sa Jensen på pressekonferansen.
DN171006 Oljefondet har tidligere trukket seg ut av investeringer i disse selskapene på grunn av etiske retningslinjer.
DN171006 Nobelstiftelsen svarer ikke direkte på investeringene i våpen, kull eller tobakk, men forteller NRK at de setter høye krav til etiske problemstillinger.
DN171006 Disse etiske fondene kan Støre velge ¶
DB171006 Oljefondet har tidligere trukket seg ut av investeringer i noen av disse selskapene på grunn av etiske retningslinjer.
DB171006 Nobelstiftelsen svarer ikke direkte på investeringene i våpen, kull eller tobakk, men forteller NRK at de setter høye krav til etiske problemstillinger.
DA171006 Oljefondet har tidligere trukket seg ut av investeringer i noen av disse selskapene på grunn av etiske retningslinjer.
DA171006 Nobelstiftelsen svarer ikke direkte på investeringene i våpen, kull eller tobakk, men forteller NRK at de setter høye krav til etiske problemstillinger.
AA171006 Oljefondet har tidligere trukket seg ut av investeringer i noen av disse selskapene på grunn av etiske retningslinjer.
AA171006 Nobelstiftelsen svarer ikke direkte på investeringene i våpen, kull eller tobakk, men forteller NRK at de setter høye krav til etiske problemstillinger.
DB171005 Mens slikt tidligere har skapt en gjørme av etiske spørsmål, krever vår tid langt strengere konkurransenøytralitet.
DB171005 « Et godt eksempel på den etiske gråsonen vi ønsker å belyse », skriver kronikkforfatterne.
DB171005 Følgende etiske vurderinger burde vært diskutert før publisering : ¶
DB171005 Dette er et godt eksempel på den etiske gråsonen vi ønsker å belyse.
DB171005 At det er så mange problematiske sider ved bruk av dette bildet vekker mistanke om at det ikke er rutinemessige etiske vurderinger av bildebruk på desken.
DB171005 ÅRETS VINNER : Kazuo Ishiguro er en strålende forteller av historier som belyser etiske temaer.
AP171005 Etiske standpunkter mellom D66 og Kristen union skaper utfordringer for samarbeidet, mener Strikwerda, som er statsviter og selv har nederlandsk bakgrunn.
AP171005 - Hva slags etiske retningslinjer følger bedriften ?
VG171003 I en publikasjon tre år senere sto det attpåtil at den etiske komiteen hadde godkjent prosjektet, stikk i strid med det som er kommet frem.
VG171003 - Han uttaler at det er stor etiske betenkeligheter med en praksis uten klar forankring i helselovgivningen, sier Schøyen.
VG171002 Jeg ser at det ene fondet, som jeg har hatt i 20 år, og som er et anerkjent fond, ikke har de samme kriteriene for etiske investeringer som Oljefondet, som jeg mener er riktig å ha om jeg ble statsminister.
NL171002 Og som opplyser at magasinet redigeres i henhold til Redaktørplakaten og norske mediers etiske normer.
DN171002 Senere innrømmet Støre at han også hadde investert i et aksjefond i London som ikke fulgte tilsvarende etiske retningslinjer som Oljefondet.
DN171002 Dette fondet har ikke etiske retningslinjer tilsvarende oljefondet, om å blant annet holde seg unna investeringer i atomvåpenindustrien.
DN171002 DN omtalte i valgkampen at Støre hadde plassert deler av sin formue i fond som ikke fulgte tilsvarende etiske retningslinjer som Oljefondet.
DB171002 Da pengeplasseringene kom i fokus i valgkampen, blant annet fordi Støre hadde investert i aksjefond som ikke hadde like strenge etiske regler som Oljefondet, sa Støre at han hadde tenkt å selge seg ut dersom han ble statsminister.
VG171001 I USA inngår for eksempel den såkalte Goldwater-regelen i det amerikanske psykiatriforbundets etiske retningslinjer.
AP171001 Et politi som ikke beveger seg inn i etiske gråsoner, er et lite effektivt politi.
AP171001 Et politi som ikke beveger seg inn i etiske gråsoner, er et dårlig politi.
DB170930 PÅ samme vis angår heller ikke Helsetilsynets innvendiger mot forskningen på NIH den store etiske anklagen mot norsk langrenn.
DB170930 Norsk toppidrett må kunne forsvare alle sine etiske valg på en troverdig måte.
DB170930 Men svaret på det spørsmålet finner vi ikke ved å gyve løs med omkamp mot de som allerede driver idretten sin ut fra gode etiske verdier.
DB170930 Den linken er kritikernes siste forsøk på å skape tvil om den internasjonale kommisjonens fullstendige etiske frifinnelse.
VG170929 NIH hadde ikke den nødvendige, etiske godkjennelsen til å gjennomføre prosjektet.
VG170929 Medisinprofessoren var leder i den etiske komiteen som i 2011 vurderte NIHs søknad om forskningsprosjektet « Bronkial reaktivitet og luftveisinflammasjon hos toppidrettsutøvere i langrenn og skiskyting ».
VG170927 I en publikasjon tre år senere sto det attpåtil at den etiske komiteen hadde godkjent prosjektet, stikk i strid med det som er kommet frem det siste året.
VG170927 * 1 De ansvarlige har « unndratt seg den faglige og etiske kontroll » og « ikke hatt forsvarlige rutiner ». * 1 I det ene av to undersøkte prosjekter fikk en stipendiat oppgaver veilederen burde ha påtatt seg. * 1 I en publisert artikkel i British Medical Journal skrev forskerne feilaktig at prosjektet hadde « ethical approval ».
AP170927 Beslutningene om livsforlengende behandling er noe av det vanskeligste på et sykehjem, her oppstår det både medisinske, etiske og juridiske problemstillinger, sier Romøren.
SA170926 Det er ikke alle Paralympics-utøvere som er inspirerende og etiske , sa den britiske triatlon-utøveren Liz McTernan til BBC.
SA170926 - Ikke alle Paralympics-utøvere er inspirerende og etiske , sier en annen.
SA170926 - Alle er ikke inspirerende og etiske
DB170926 Men myndighetene skyver faglige og etiske hensyn til side, og overkjører faggruppene som de selv har oppnevnt.
AP170926 Det er ikke alle Paralympics-utøvere som er inspirerende og etiske , sa den britiske triatlon-utøveren Liz McTernan til BBC.
AP170926 - Ikke alle Paralympics-utøvere er inspirerende og etiske , sier en annen.
AP170926 - Alle er ikke inspirerende og etiske
AP170921 Det ble den gangen slått fast at dette var i strid med selskapets etiske retningslinjer og sponsingen opphørte.
VG170919 Det er også først når vi aksepterer dette, at vi kan ha en fri og opplyst debatt om vanskelige etiske spørsmål som eggdonasjon, surrogati og bioteknologiens mange muligheter.
DA170918 Ifølge tingrettsdommer Kim Heger legger dette til rette for vanlige pressefaglige og - etiske vurderinger og ansvar.
DB170917 Studien vekker også en rekke etiske spørsmål, da offentlig informasjon om personer kan bli brukt i undersøkelser om andres seksuelle legning, uten samtykke.
AP170917 Institusjonene har et ansvar for å sikre at undervisning, forskning og faglig og kunstnerisk utviklingsarbeid holder et høyt faglig nivå, og utøves i overensstemmelse med anerkjente vitenskapelige, kunstfaglige, pedagogiske og etiske prinsipper. » | Hvor langt skal vi la det gå i Myanmar ?
DB170916 Når man ikke har det lenger, må man gjøre etiske betraktninger hver gang det er spørsmål om rett og galt.
VG170915 Det som har skjedd er ikke kriminelt, det er den etiske delen som gjør det vanskelig, sier Einarsson.
DB170915 IOCs etiske komité har godkjent meg, og jeg har skriftlig forpliktet meg til å følge regelverket som gjelder, sier Aasen.
DB170915 - Vi måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standard.
DB170915 - Vi måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standard.
DA170915 IOCs etiske komité har godkjent meg, og jeg har skriftlig forpliktet meg til å følge regelverket som gjelder, sier Aasen.
DA170915 - Vi måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standard.
DA170915 - Vi måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standard.
AP170915 Det finnes mange ateister som etterlever høye etiske idealer. 3rd-party-bio ¶
AP170915 Det finnes mange ateister som etterlever høye etiske idealer.
SA170914 - Saken vil bli behandlet av AFCs disiplinær og etiske komité ved et senere tidspunkt, heter det i en uttalelse fra forbundet.
AP170914 - Saken vil bli behandlet av AFCs disiplinær og etiske komité ved et senere tidspunkt, heter det i en uttalelse fra forbundet.
AA170914 Ifølge tingrettsdommer Kim Heger legger dette til rette for vanlige pressefaglige og - etiske vurderinger og ansvar.
AA170914 Ifølge tingrettsdommer Kim Heger legger dette til rette for vanlige pressefaglige og - etiske vurderinger og ansvar.
DN170913 Opposisjonspartiet til Zumas ANC - Democratic Alliance - klaget Bell Pottinger til bransjeforeningen PRCA i Storbritannia, og en granskning av saken slo fast at « kampanjen var rasemessig splittende og/eller støtende, og laget i brudd med relevante etiske prinsipper ».
DB170913 NORGES FOTBALLFORBUND PÅ på sin side ønsker å kutte alle bånd til Svein-Erik Edvartsen fordi de mener å kunne bevise at den en gang så profilerte dommeren har brutt alle etiske prinsipper mulig å bryte.
DB170913 Det er sviket de representerer Fotballforbundet mener det bryter med alle organisasjonens etiske prinsipper.
DB170913 Bakken Riise viser til Oljefondets etiske retningslinjer og mener de kan ha blitt en « sovepute », nettopp fordi de ikke er moderne nok.
DB170913 - Dette aktualiserer i hvert fall en debatt om vi faktisk har den etiske og bærekraftige forvaltningen av fondet som jeg tror at mange nordmenn tror vi har, sier hun til Dagbladet.
DA170913 - Her er det mange etiske utfordringer, og mange viktige saker for KrF, sier han.
DN170912 Støre solgte seg ut da det ble kjent at fondet ikke fulgte de samme etiske retningslinjene som Oljefondet, formelt kjent som Statens pensjonsfond utland.
DN170912 Sorteringssamfunnet der vi setter etiske grenser og ikke bare lar teknologien råde, og den sosiale profilen er viktig for oss, som ulikhet, sier Syversen.
DA170912 Den norske kirkes egen Stavanger-biskop, Ivar Braut, har uttalt seg offentlig med ubetydelige teologiske og etiske forbehold.
DN170911 Støre vi heretter kun ha sin formue på mellom 60 - 70 millioner plassert i brede aksjefond med tilsvarende etiske retningslinjer som Oljefondet.
DA170911 - Jeg forstår at Kristiansen vil løse meg fra taushetsplikten, men for meg er det vesentlig å forholde meg strikt til de etiske retningslinjene, og jeg kan derfor ikke kommentere hans situasjon.
VG170908 Det må være tillatt for en forretningsmann som selv har normale lovlige investeringer å mene at Statenes pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet, bør følge strengere etiske regler enn det som ellers gjelder i næringslivet.
AP170908 Derfor avviste han først å forholde seg til den etiske profilen på fondene, før han ville gjøre det likevel.
AP170907 Først for en uke siden varslet Støre at han selger seg ut av aksjefond som ikke følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.
VG170906 Dette fondet investerer bredt i aksjemarkedet, men følger ikke det strenge etiske regelverket som gjelder for Oljefondet.
VG170906 Jeg hadde andeler i et bredt aksjefond forvaltet av et selskap som fulgte omlag samme strategi som norske banker, men uten å ha etiske retningslinjer på linje med SPU.
VG170906 Forrige uke avslørte Dagens Næringsliv at Støre har investert i et fond hos investeringsselskapet Egerton Capital, som ikke følger de samme retningslinjene for etiske investeringer som myndighetene stiller til forvaltningen av Norges oljeformue.
VG170906 Slik saken er fremstilt i media synes jeg hjelpen fra Brundtland ligger godt innenfor rammen av vennetjenester man kan motta uten noen etiske betenkeligheter, sier Bernt.
VG170906 Forrige uke avslørte Dagens Næringsliv at Støre har investert i et fond hos investeringsselskapet Egerton Capital, som ikke følger de samme retningslinjene for etiske investeringer som myndighetene stiller til forvaltningen av Norges oljeformue.
DB170906 Dette selskapet følger ikke de samme regler for etiske investeringer som myndighetene stiller til forvaltningen av Norges oljeformue.
DB170906 At Ap-lederen nærmest må tvinges til åpenhet, kan etterlate inntrykk av at profittmotivet har veid tyngre enn åpenhet og etiske holdbare investeringer.
SA170904 Arbeiderpartiet anerkjenner at mulighetene bioteknologi gir, også kan reise krevende etiske dilemmaer.
FV170904 Arbeiderpartiet anerkjenner at mulighetene bioteknologi gir, også kan reise krevende etiske dilemmaer.
AP170904 Arbeiderpartiet anerkjenner at mulighetene bioteknologi gir, også kan reise krevende etiske dilemmaer.
DN170903 - Nei, ikke etiske kvaler, men det er en utfordring vi jobber med hver eneste dag.
AA170903 Da hadde det kommet fram at investeringene hans ikke utelukkende var i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer.
AP170902 Da hadde det kommet fram at investeringene hans ikke utelukkende var i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer.
AP170902 Hun understreker at boken er sann, men subjektiv, og redegjør grundig for sine etiske vurderinger og valg knyttet til omtale av levende og døde.
DB170901 Men uansett ; når land bruker sport som sminke, er det helst et par andre etiske utfordringer diktatorene gjerne vil dekke til.
DB170901 Nå avslører Dagens Næringsliv at Støres familieselskap har kjøpt seg inn i aksjefond som ikke følger de samme etiske regler som oljefondet er pålagt.
DB170831 Nyheten kommer etter at samme avis omtalte at fondet ikke følger samme etiske retningslinjer som oljefondet.
DB170831 - Andeler som er anskaffet av Femstø i min tid, opererer med etiske retningslinjer i tråd med Statens pensjonsfond utland ( SPU ) eller tilsvarende.
AP170831 Ifølge Støre har han arvet andeler i fond som investerer i lovlige, regulerte markeder, og at andelene som er anskaffet i familieselskapet Femstø i hans tid opererer med etiske retningslinjer i tråd med Statens pensjonsfond utland ( SPU ) eller tilsvarende.
AP170831 I en artikkel i Dagens Næringsliv torsdag framgår det at Ap-lederens investeringer ikke utelukkende er i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer eller andre tilsvarende retningslinjer.
AP170831 Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at han umiddelbart vil selge seg ut av aksjefondene som ikke følger oljefondets etiske retningslinjer.
AA170831 Ifølge Støre har han arvet andeler i fond som investerer i lovlige, regulerte markeder, og at andelene som er anskaffet i familieselskapet Femstø i hans tid opererer med etiske retningslinjer i tråd med Statens pensjonsfond utland ( SPU ) eller tilsvarende.
AA170831 I en artikkel i Dagens Næringsliv torsdag framgår det at Ap-lederens investeringer ikke utelukkende er i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer eller andre tilsvarende retningslinjer.
AA170831 Ap-leder Jonas Gahr Støre varsler at han umiddelbart vil selge seg ut av aksjefondene som ikke følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.
AA170831 I en artikkel i DN torsdag framgår det at Ap-lederens investeringer ikke utelukkende er i fond som følger oljefondets etiske retningslinjer eller andre tilsvarende retningslinjer.
DB170830 Advokatkontoret er konkurstruet og partnerne Erik Aber og Elea Bergen står overfor etiske og utradisjonelle problemstillinger som må tas tak i om bedriften skal overleve.
NL170828 I samme sak holdt NSR hardt på arbeid med etiske retningslinjer for mineralindustri som et virkemiddel.
AP170828 Da er det legens etiske plikt å informere om all behandling som kan hjelpe.
VG170824 Men samtidig viser den fram og tematiserer noen grunnleggende etiske problemstillinger ingen levende mennesker kan vri seg unna.
DA170818 Lærerprofesjonens etiske råd har mottatt flere varsler om at systemet diskriminerer minoritetselever oftere flyttes til nye skoler, enn majoritetselever og mister dermed tilhørighet.
DA170818 Lærerprofesjonens etiske råd ble opprettet i 2016 og skal støtte opp om etisk forsvarlig praksis i utdanningssektoren til beste for barn, unge og voksne.
DB170815 Vi har ikke etiske standarder for omgang mellom ansatte og studenter mer generelt.
VG170814 Rapporten som vil avgjøre Russlands OL-skjebne 2018 - utelukkelse eller bot - utarbeides under ledelse av Samuel Schmid fra IOCs etiske komité og IOC-medlem Denis Oswald, begge fra Sveits.
AP170814 | Gode etiske reflekser krever trening.
DN170813 Google-sjef Sundai Pichau avbrøt ferien for å slukke brannen, og skriver til de ansatte at deler av ingeniørens ti sider lange skriv bryter Googles etiske regler ved å « fremme skadelige kjønnsrollestereotypier på arbeidsplassen ».
AP170813 | Professor Jakob Lothe ser etiske problemer med både « Arv og miljø » og « Fri vilje » ¶
DB170812 DET er ellers flust av etiske og sportslige utfordringer for Olympiatoppen, og vi som står utenfor skal hele tida se kritisk på hvordan idrettslederne løser dem.
SA170811 Pressen har etiske regler mot bindinger og dobbeltroller fordi publikum aldri skal være i tvil om at det redaksjonelle innholdet er uavhengig og fritt », skrev PFU i sin konklusjon.
FV170811 Pressen har etiske regler mot bindinger og dobbeltroller fordi publikum aldri skal være i tvil om at det redaksjonelle innholdet er uavhengig og fritt », skrev PFU i sin konklusjon.
BT170811 Pressen har etiske regler mot bindinger og dobbeltroller fordi publikum aldri skal være i tvil om at det redaksjonelle innholdet er uavhengig og fritt », skrev PFU i sin konklusjon.
AP170811 Pressen har etiske regler mot bindinger og dobbeltroller fordi publikum aldri skal være i tvil om at det redaksjonelle innholdet er uavhengig og fritt », skrev PFU i sin konklusjon.
AA170811 Pressen har etiske regler mot bindinger og dobbeltroller fordi publikum aldri skal være i tvil om at det redaksjonelle innholdet er uavhengig og fritt », skrev PFU i sin konklusjon.
VG170810 Jeg håpet kanskje at de ville ta det med i betraktning, foreta noen etiske vurderinger, justere ting, tenke seg om.
DA170810 Ikke bare på litterære grep og metoder for å formidle, men det prinsipielle og etiske .
AP170810 Hun mener juristen Helga Hjorths bok gir oss en god anledning til å reflektere over kompliserte spørsmål som handler om ytringsfrihet, virkelighetslitteraturens etiske utfordringer og forholdet mellom virkelighet og fiksjon.
VG170809 - Parallelt med skriveprosessen har forlaget selvsagt gjort både etiske og redaksjonelle vurderinger.
DB170809 Hun foreslår at det bør utarbeides retningslinjer for forfattere og forlag, og mener det burde finnes en tredjepart som kunne trekkes inn i de etiske vurderingene.
DB170809 I Aftenposten etterlyser Helga Hjorth etiske retningslinjer for forlag slik at de skal vise mer hensyn.
VG170808 Alle onklene gleder seg over Torunn, også Margido som er i en bransje der det moderne samfunn er på full fart inn - med fotografier og sosiale medier og mange etiske hensyn.
AP170806 Det jobbes nå for at pasientrettet informasjon om de enkelte studiene i fremtiden skal overføres automatisk til helsenorge.no når forskningsprosjektet er godkjent av de etiske komiteene.
AP170806 Den nye ordningen innebærer at pasientrettet informasjon om de enkelte studiene skal overføres automatisk til helsenorge.no når forskningsprosjektet er godkjent av de etiske komiteene.
VG170804 Det er ikke forenelig med våre etiske retningslinjer.
DB170804 Der er alle sine egne redaktører og den minst etiske har alltid fordelen av andres nysgjerrighet og gleden ved å være formidleren.
AA170804 Den dramatiske fortellingen skiller seg radikalt fra hverdagserfaringen og de unge utvikler handling hvor etiske normer og tabuer settes i spill.
DB170803 Produksjon skal skje i henhold til Coops etiske retningslinjer.
DB170803 Her er reises det spørsmål om hvorfor så mange jenter vil bli gutter, og hvilke etiske og medisinske spørsmål som bør reises av fagmiljøer, foreldre, media og samfunnet ellers ?
AP170802 For eksempel har Oljefondet siden 2004 vært underlagt etiske retningslinjer, for å sikre at fondet forvaltes med hensyn til nettopp slike faktorer.
VG170731 Det å åpne opp for en ny debatt om grunnprinsippene i dagens abortlov nå, i en tid der bioteknologien gir helt nye muligheter, og de etiske dilemmaene setter oss på prøver vi aldri tidligere har stått overfor, er en særdeles dårlig idé.
DB170731 For tida er det altså den som formidler testresultatet til kandidaten som håndterer de etiske vurderingene.
DB170731 Dersom det faglige rammeverket i DNVs sertifiseringsordning hadde forblitt i sitt opprinnelige format som et samarbeid mellom norske interessenter, hadde det å få inn etiske krav til spørsmålene vært en smal sak å diskutere, og eventuelt få inn i sertifiseringsordningen.
VG170730 Det skal ikke drives avl (... ) som endrer arveanlegg slik at de påvirker dyrs fysiske eller mentale funksjoner negativt, eller som viderefører slike arveanlegg, reduserer dyrs mulighet til å utøve naturlig atferd, eller vekker allmenne etiske reaksjoner.
DB170730 Nå jobber Sigrid som seniorrådgiver i Bioteknologirådet, hvor hun følger utviklingen innen bioteknologi tett, og setter fokus på både de vitenskapelige og etiske utfordringene ved dette.
SA170722 - I en tid der sykkelsporten har tatt et nødvendig oppgjør med fortiden, er det viktig at det jobbes med det etiske , at man ikke leter etter hull i regelverket.
BT170722 - I en tid der sykkelsporten har tatt et nødvendig oppgjør med fortiden, er det viktig at det jobbes med det etiske , at man ikke leter etter hull i regelverket.
AP170722 - I en tid der sykkelsporten har tatt et nødvendig oppgjør med fortiden, er det viktig at det jobbes med det etiske , at man ikke leter etter hull i regelverket.
SA170721 IOC har sendt anklagene videre til lederen av deres etiske komité.
AP170721 IOC har sendt anklagene videre til lederen av deres etiske komité.
DN170718 - Det er et krav i Vær varsom-plakaten, pressens etiske regelverk, å forsikre seg om at man kan dokumentere påstandene sine ?
NL170717 Den er verdensledende, de etiske og faglige rammene for pressen er allerede på plass, pressen har gode sanksjonsordninger ovenfor seg selv og det er i følge Fjellheim en velfungerende selvkritisk ånd i norske aviser.
NL170717 Man ser ut til å ha glemt at den etiske og faglige ramme som norsk presse arbeider innenfor, allerede er på plass, og gir rom for sanksjoner mot dårlig journalistisk håndverk.
NL170717 Det betyr at vi i media skal innrette oss etter dette etiske regelverket som bransjen selv har satt.
DB170717 Derimot har mange vært fremme med den etiske pekefingeren, og anklaget Wiggins og Team Sky for å utnytte systemet.
AA170717 Regjeringen endrer de etiske retningslinjene for statsansatte og sørger blant annet for å styrke offentlig ansattes ytringsfrihet.
AA170717 I de reviderte etiske retningslinjene omtales nå ulike grunnlag som kan begrunne opplysningsplikt om og begrensninger i den enkelte ansattes adgang til å eie og handle med verdipapirer.
AA170717 Derfor har vi gjort to viktige endringer i de etiske retningslinjene for statsansatte, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ( H ).
DN170713 ¶ Spørsmålet om hvem vi har forpliktelser overfor er kanskje det mest grunnleggende etiske spørsmålet vi kan stille.
VG170711 - Jeg mener at folk som er under mistanke ( for brudd på etiske regler, journ.anm. ) bør trekke seg fra alle sportsrelaterte verv inntil saken er avgjort, siden det ikke er bra for organisasjonen de jobber for.
SA170711 I tillegg var Infantino nær ved å bli etterforsket av den etiske komiteen, men slapp unna da.
SA170711 De har alle meldt at FIFAs etiske komité så nærmere på Infantinos innblanding i det afrikanske presidentvalget.
SA170711 Da Borbély og Eckert ikke fikk forlenget mandatene som ledere for de etiske komiteene, sukket førstnevnte at « hundrevis av pågående saker » vil bli forsinket.
SA170711 mai i år : Lederne av FIFAs etiske komiteer, Cornel Borbély og Hans-Joachim Eckert, hadde akkurat landet på flyplassen i Bahrain.
FV170711 I tillegg var Infantino nær ved å bli etterforsket av den etiske komiteen, men slapp unna da.
FV170711 De har alle meldt at FIFAs etiske komité så nærmere på Infantinos innblanding i det afrikanske presidentvalget.
FV170711 Da Borbély og Eckert ikke fikk forlenget mandatene som ledere for de etiske komiteene, sukket førstnevnte at « hundrevis av pågående saker » vil bli forsinket.
FV170711 mai i år : Lederne av FIFAs etiske komiteer, Cornel Borbély og Hans-Joachim Eckert, hadde akkurat landet på flyplassen i Bahrain.
AP170711 I tillegg var Infantino nær ved å bli etterforsket av den etiske komiteen, men slapp unna da.
AP170711 De har alle meldt at FIFAs etiske komité så nærmere på Infantinos innblanding i det afrikanske presidentvalget.
AP170711 Da Borbély og Eckert ikke fikk forlenget mandatene som ledere for de etiske komiteene, sukket førstnevnte at « hundrevis av pågående saker » vil bli forsinket.
AP170711 mai i år : Lederne av FIFAs etiske komiteer, Cornel Borbély og Hans-Joachim Eckert, hadde akkurat landet på flyplassen i Bahrain.
DB170708 Som om det egentlig forandrer den etiske utfordringen for de som virkelig kjøper afrikansk sportstalent.
DB170708 Som om det egentlig forandrer den etiske utfordringen for de som virkelig kjøper afrikansk sportstalent.
DB170708 Utviklingen fører med seg nye etiske problemstillinger.
DB170708 - Jeg har fått med meg bekymringene noen har om at jeg gir råd til presidenten personlig, mens jeg frivillig forholder meg til alle de etiske reglene.
BT170705 Vi skal skrive skjønnlitterære og faglige tekster om plast i havet, bruke plasten vi finner på ei strand som utgangspunkt for matematikk, lære om utfordringene som forurensningen av havene får for samfunn og naturen, og diskutere de etiske sidene rundt overforbruket i verden.
AA170704 I rapporten konkluderes det med at Rune Olsø ikke har brutt kommunens etiske regler eller habilitetsregler, ifølge Staur.
AA170704 Denne uken kom konklusjonen, som ifølge daglig leder Bernt Østhus i Staur Holding er : Rune Olsø har ikke brutt på kommunens interne etiske regler, og det foreligger heller ingen brudd på habilitetsreglene.
DB170702 Samtidig ble han utestengt i hele åtte år for brudd på det etiske regelverket i forbindelse med overføringene av den store pengesummen til Platini.
VG170701 Det er også viktig at skolen gir barn og unge kjennskap til de åndelige impulser og etiske vurderinger som vi har hentet fra kristen tro, og som har inspirert mennesker over hele verden gjennom 2 000 år.
DB170701 Selskapet kan blant annet ikke ha vedtekter eller drive virksomhet som er i strid med klubbens eller de overordnede idrettsmyndigheters ( NFFs, NIFs, UEFAs og FIFAs ) lover, regler, instrukser og etiske verdier.
DB170701 Og selv man i dette tilfellet kan sette spørsmålstegn ved de nye Start-eiernes syn på det norske spillmonopolet, og gjennom det utfordre deres etiske verdier og syn på den unike norske frivilligheten, så er det ikke forbudt å investere beskattede midler i en fotballklubb selv om den norske øvrigheta ikke liker måten pengene er tjent på.
SA170630 Ifølge The Guardian var den etiske komiteen i en innledende fase også i en annen etterforskning av Infantino.
SA170630 Ifølge FIFA gjorde hun dette etter å ha fått tilgang til dokumentene tilknyttet den etiske komiteen i FIFAs hovedkvarter.
SA170630 Ifølge Der Spiegel beviser disse meldingene at Rojas visste at hun foreløpig ikke hadde tilgang til samtlige av den etiske komiteens aktive etterforskninger. 23. juni sendte FIFA likevel ut pressemeldingen om at det ikke var noen aktive etterforskninger av Infantino, men da hadde Rojas og Borbély fortsatt ikke møttes.
SA170630 I mai, rett før FIFA-kongressen i Bahrain, fikk Cornel Borbély og Hans-Joachim Eckert beskjed om at de ikke fikk fortsette som ledere av henholdsvis det etterforskende og dømmende kammeret av FIFAs etiske komité.
SA170630 Budskapet i meldingen var at Infantino ikke hadde vært under etterforskning, og budskapet ble bekreftet av María Claudia Rojas, den nye lederen av FIFAs etiske komité.
SA170630 - Ms María Claudia Rojas, lederen av den etterforskende delen av den etiske komiteen, har i dag bekreftet at alle sakene er blitt overført til henne og at det hverken er noen innledende eller formell etterforskning av FIFA-presidenten, het det i pressemeldingen.
AP170630 Ifølge The Guardian var den etiske komiteen i en innledende fase også i en annen etterforskning av Infantino.
AP170630 Ifølge FIFA gjorde hun dette etter å ha fått tilgang til dokumentene tilknyttet den etiske komiteen i FIFAs hovedkvarter.
AP170630 Ifølge Der Spiegel beviser disse meldingene at Rojas visste at hun foreløpig ikke hadde tilgang til samtlige av den etiske komiteens aktive etterforskninger. 23. juni sendte FIFA likevel ut pressemeldingen om at det ikke var noen aktive etterforskninger av Infantino, men da hadde Rojas og Borbély fortsatt ikke møttes.
AP170630 I mai, rett før FIFA-kongressen i Bahrain, fikk Cornel Borbély og Hans-Joachim Eckert beskjed om at de ikke fikk fortsette som ledere av henholdsvis det etterforskende og dømmende kammeret av FIFAs etiske komité.
AP170630 Budskapet i meldingen var at Infantino ikke hadde vært under etterforskning, og budskapet ble bekreftet av María Claudia Rojas, den nye lederen av FIFAs etiske komité.
AP170630 - Ms María Claudia Rojas, lederen av den etterforskende delen av den etiske komiteen, har i dag bekreftet at alle sakene er blitt overført til henne og at det hverken er noen innledende eller formell etterforskning av FIFA-presidenten, het det i pressemeldingen.
SA170629 Det bidrar til å gi norsk idrett litt bedre retning og oppfølging av etiske retningslinjer. 2 : Jeg forventer en god kommunikasjon til idrettskretser og særforbund, og ikke minst til Kulturdepartementet og media.
BT170629 Det bidrar til å gi norsk idrett litt bedre retning og oppfølging av etiske retningslinjer. 2 : Jeg forventer en god kommunikasjon til idrettskretser og særforbund, og ikke minst til Kulturdepartementet og mediene.
AP170629 Det bidrar til å gi norsk idrett litt bedre retning og oppfølging av etiske retningslinjer. 2 : Jeg forventer en god kommunikasjon til idrettskretser og særforbund, og ikke minst til Kulturdepartementet og mediene.
AP170629 Det bidrar til å gi norsk idrett litt bedre retning og oppfølging av etiske retningslinjer. 2 : Jeg forventer en god kommunikasjon til idrettskretser og særforbund, og ikke minst til Kulturdepartementet og media.
AA170629 Det bidrar til å gi norsk idrett litt bedre retning og oppfølging av etiske retningslinjer. 2 : Jeg forventer en god kommunikasjon til idrettskretser og særforbund, og ikke minst til Kulturdepartementet og mediene.
SA170628 Ifølge BBC skal lederen for den engelske søknadskomiteen Geoff Thompson ha innrømmet overfor FIFAs etiske komité at treningskampen var en « form for bestikkelse ».
SA170628 - Russland har ikke gjort noe som krenker de etiske spillereglene og prinsippene, sier den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko.
NL170628 ¶ Rødts Jens Ingvald Olsen mistenker Høyre og Erlend Svardal Bøe ( bildet ) for å ville kneble ansatte på rådhuset, til tross for at Tromsø kommune nå styres etter formannskapsmodellen og etiske regler der de ansatte oppfordres til å ytre seg i det offentlige rom.
NL170628 Vi har til og med vedtatt etiske regler der de ansatte oppfordres til å ytre seg i det offentlige rom.
DB170628 - Russland har ikke gjort noe som krenker de etiske spillereglene og prinsippene, sier den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko.
DA170628 Tyske Hans Joachim Eckert var leder av FIFAs etiske komité da de hyret inn Michael Garcia for å undersøke påstandene om korrupsjon.
DA170628 Nå er det Roja Maria Claudia fra Colombia som er ny leder av den etiske komiteen, som kan få nye oppgaver i fanget. 178 saker ¶
AP170628 Ifølge BBC skal lederen for den engelske søknadskomiteen Geoff Thompson ha innrømmet overfor FIFAs etiske komité at treningskampen var en « form for bestikkelse ».
AP170628 - Russland har ikke gjort noe som krenker de etiske spillereglene og prinsippene, sier den russiske visestatsministeren Vitalij Mutko.
SA170627 ANBEFALT : I oktober ga tidligere NFF-president et fascinerende innblikk i FIFAs etiske komité.
SA170627 På det tidspunktet var de ledere for hver sin del av FIFAs etiske komité, Garcia for den etterforskende delen og Eckert for den dømmende delen.
SA170627 Hans-Joachim Eckert, leder for den dømmende delen av FIFAs etiske komité, ble anklaget for å lyve.
SA170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
SA170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
DB170627 Vi holder våre ryttere og vårt støtteapparat til de høyeste etiske standarder, og vil handle og kommunisere i takt med dette, ettersom flere detaljer blir tilgjengelige, skriver hans amerikanske lag Trek-Segafredo i en pressemelding.
DB170627 - Denne konkurransen har krysset alle etiske grenser.
BT170627 ANBEFALT : I oktober ga tidligere NFF-president et fascinerende innblikk i FIFAs etiske komité.
BT170627 På det tidspunktet var de ledere for hver sin del av FIFAs etiske komité, Garcia for den etterforskende delen og Eckert for den dømmende delen.
BT170627 Hans-Joachim Eckert, leder for den dømmende delen av FIFAs etiske komité, ble anklaget for å lyve.
BT170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
BT170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
AP170627 ANBEFALT : I oktober ga tidligere NFF-president et fascinerende innblikk i FIFAs etiske komité.
AP170627 På det tidspunktet var de ledere for hver sin del av FIFAs etiske komité, Garcia for den etterforskende delen og Eckert for den dømmende delen.
AP170627 Hans-Joachim Eckert, leder for den dømmende delen av FIFAs etiske komité, ble anklaget for å lyve.
AP170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
AP170627 Det ble altså ord mot ord - mellom lederen av den etterforskende delen av FIFAs etiske komité ( Garcia ) og lederen av den dømmende delen av FIFAs etiske komité ( Eckert ).
AA170627 ANBEFALT : I oktober ga tidligere NFF-president et fascinerende innblikk i FIFAs etiske komité.
DB170626 Holocaust var knyttet til en ideologi forankret i en pseudovitenskapelig, menneskefiendtlig rasetenkning, fjernt fra kristendommens etiske normer.
DB170625 Vi er forpliktet til å følge aksepterte og gitte etiske retningslinjer.
DB170624 Men også all den etiske kapitalen som finsk langrenn de siste årene har skaffet seg.
SA170623 Derfor signaliserte vi at vi ønsket en avklaring fra idrettsforbundet, for å sikre at avtalen ville være i tråd med bankens verdigrunnlag og etiske standard, sier Tronstad.
DB170621 Justisminister Bayrou har lagt fram den første, store reformen som Macron lovte i valgkampen, en lov om etiske regler, åpenhet og habilitet i politikken.
NL170619 Det er overraskende at Husebekk ikke har noen etiske eller moralske betenkeligheter, med å slenge ut slike tvilsomme påstander i en så betent sak.
DB170619 Men fordi våre argumenter bør høres opp mot de yngres, våre perspektiv på verdier, på historiske og etiske verdier bør møtes opp mot all ny kraft og ideer og optimisme og uvøren fremtidstro.
NL170618 Dette er knyttet opp mot moralske og etiske verdier, til det « hinsidige », der Arktis begynner, ved enden av det bebodde Europa - ecumene.
BT170618 Et grunntema i hennes etiske filosofi er at det er meningsløst å snakke om rettigheter hvis det ikke settes inn i en helhet der plikter hører med.
DA170617 Under et møte på vingården spurte jeg om hvordan de forsikrer seg om at kravene Vinmonopolet stiller til etiske standarder blir fulgt.
DA170617 Det var første skritt i å få på plass en grundigere oppfølging og skape bevissthet om de etiske standardene Vinmonopolet legger til grunn.
DA170617 - Fra 2012 til 2014 hadde vi slike selvevalueringer for å bevisstgjøre produsentene om våre etiske retningslinjer.
AP170616 - Dette er vanskelige etiske problemstillinger hvor Regjeringen ikke har falt ned på en endelig konklusjon, sier Bent Høie.
AA170616 - Dette er vanskelige etiske problemstillinger hvor regjeringen ikke har falt ned på en endelig konklusjon, sier Bent Høie.
DA170615 Fra 2012 ble det stilt krav til alle leverandører om at de måtte etterleve et sett etiske retningslinjer.
DA170615 Det ble avdekket tilfeller av underbetaling, som er i strid med Vinmonopolets etiske retningslinjer - som krever at leverandørene må oppfylle nasjonale krav til minimumslønn.
DA170615 De fem nordiske alkoholmonopolene, Norge, Sverige, Finland, Island og Færøyene, har siden 2008 samarbeidet om samfunnsansvar - det å stille etiske krav til sine leverandører.
DN170612 Og presidenten fortsetter å tjene penger på det, ifølge eksperter på etiske problemstillinger i næringsliv og politikk.
AA170612 Sammendraget av California Science Centers etiske gjennomgang, som ble fornyet i 2017, er tilgjengelig på nett.
AA170612 Blant dem var to etiske komiteer nedsatt av California Science Center i Los Angeles og Museum of Science and Industry i Chicago, som hadde Body Worlds-utstillinger i 2005.
DA170611 Monologen i seg selv er dessverre langt fra så skarp som den burde være, situasjonen tatt i betraktning, og overforklarer filmens etiske kontrovers og spennende ferd inn i det totale mørket.
AP170611 - Det vil dukke opp noen etiske spørsmål, altså om det er ønskelig at presidenten skal dominere så totalt.
AP170611 - Det vil dukke opp noen etiske spørsmål, altså om det er ønskelig at presidenten skal dominere så totalt.
SA170610 I Opplysningsvesenets fond sine egne etiske retningslinjer trekker de frem viktigheten av å ta vare på skaperverket.
DB170610 Aktor Ken Kratz beskyldes for etiske overtramp under rettssaken, fordi han ifølge Zellner fabrikkerte bevis og ødela Averys rykte.
SA170609 NFFs etiske komité ber om redegjørelse ¶
SA170609 Lederen av den etiske komiteen NFF, Sven Mollekleiv vil i kjølvannet av Qatar-krisen be om en redegjørelse.
AP170609 NFFs etiske komité ber om redegjørelse ¶
AP170609 Lederen av den etiske komiteen NFF, Sven Mollekleiv vil i kjølvannet av Qatar-krisen be om en redegjørelse.
VG170608 - Dette handler ikke om vilje til omstilling, men om en leders etiske fremferd.
AA170607 Direktør Reidar Andersen ved Vitenskapsmuseet sier museet har foretatt en grundig vurdering rundt de etiske og juridiske aspektene rundt donorenes samtykke og behandlingen av menneskelige levninger.
VG170606 Det hjelper vår felles rasjonelle og etiske dannelse, og gjør at vi sammen må reflektere over de vanskelige spørsmålene i hver generasjon.
FV170603 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
SA170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
SA170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
NL170602 Det finnes altså sterke faglige, økonomiske og etiske grunner til å stoppe privatiseringen.
BT170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
AP170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
AP170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
AP170602 Loland sitter i den etiske komiteen til Det internasjonale antidopingforbundet ( WADA ).
DB170531 Etter at alle seminarene om forfatternes etiske forpliktelse, klimakatastrofen og den store verdens mangel på ytringsfrihet er over, føler mange en trang til å oppsøke skjenkesteder som Banken eller Haakons Pub, sistnevnte oppkalt etter kronprinsen under OL for hele 23 år siden.
NL170529 Ingen organisasjon opprettet med et rent ønske om makt er bygd på etiske prinsipper.
NL170529 Du trenger ikke være et skinnende prakteksemplar av etiske prinsipper.
AP170529 Hun sier det er feil å anta norske skattytere er mer etiske enn andre.
AP170529 Hun sier det er feil å anta norske skattytere er mer etiske enn andre.
DB170527 Hans identitet blir beskyttet av etiske grunner, opplyser universitetet.
DB170521 På lederplass skriver O Globo, som mer eller mindre har støttet Temer tidligere : « Ingen borger, vel vitende om medborgernes plikter, kan la være å innse at presidenten har mistet de moralske, etiske , politiske og administrative kravene for å fortsette å regjere Brasil.
AA170520 Det handler om bevissthet og det å ta etiske valg, forteller Rustad.
VG170519 Retorikken om « kristne verdier » har smal politisk appell med mindre den kommer i en sekularisert og kulturarv-orientert tradisjonspakke som er ribbet for dogmer, noe åndelig eller etiske krav til oss selv.
VG170519 « Etter vår vurdering utgjør forholdet et grovt tillitsbrudd, og et brudd på grunnleggende etiske krav », skrev han i et brev til Bufdir 21. juni 2011.
SA170518 Svarene utgjorde grunnlaget for en rangering av nivået deres etiske retningslinjer ligger på.
AP170514 Hun fikk kritikk på sitt vitenskapelige belegg fra psykologistudent Eirik Hørthe og fra andre som reagerte mer på det etiske og personlige, både i Aftenposten og Bergens Tidende.
AP170512 Også i USA har etiske komiteer godkjent kliniske forsøk med CRISPR på kreftpasienter, med planlagt oppstart i 2017.
AP170512 Dette stiller oss overfor store etiske dilemmaer.
AP170512 Også i USA har etiske komiteer godkjent kliniske forsøk med CRISPR på kreftpasienter, med planlagt oppstart i 2017.
AP170512 Dette stiller oss overfor store etiske dilemmaer.
FV170511 Ved hjelp av egendesignede tekniske løsninger og grundige etiske vurderinger fortelles historier fra en ellers lukket hverdag.
DA170511 Dagen før ble FIFas etiske komite skiftet ut.
SA170510 Onsdag vakte det reaksjoner da det ble kjent at FIFA-rådet har valgt å fjerne lederne i organisasjonens etiske komité.
SA170510 Duoen sier at den etiske komiteen jobber med hundrevis av saker, og at dette arbeidet nå vil bli satt flere år tilbake i tid.
SA170510 Den etiske komiteen har blant annet gjennomført en granskning av Infantino.
AP170510 Onsdag vakte det reaksjoner da det ble kjent at FIFA-rådet har valgt å fjerne lederne i organisasjonens etiske komité.
AP170510 Duoen sier at den etiske komiteen jobber med hundrevis av saker, og at dette arbeidet nå vil bli satt flere år tilbake i tid.
AP170510 Den etiske komiteen har blant annet gjennomført en granskning av Infantino.
DB170509 Stadig flere velger å fjerne kumelk fra kostholdet sitt - noen fordi de ikke tåler det, andre gjør det av etiske , miljø- eller helsemessige årsaker.
DA170509 Etableringen av de etiske retningslinjene har formalisert dette, og tjener som et godt og tydelig rammeverk som kommuniseres utad i investormiljøene og overfor innbyggerne.
DA170509 - Og hva med at fondet fikk etiske retningslinjer ?
DA170509 - Fondets legitimitet avhenger av at innbyggerne som er fondets eiere, har tillit til at fondet investeres innenfor allment anerkjente etiske rammer.
DA170509 To år senere kom de etiske retningslinjene på plass.
DA170509 Ikke lenge etter at Oljefondet ble en realitet, begynte det å komme forslag om etiske retningslinjer for fondet.
DA170509 Etableringen av de etiske retningslinjene har formalisert dette, og tjener som et godt og tydelig rammeverk som kommuniseres utad i investormiljøene og overfor innbyggerne.
DA170509 - Og hva med at fondet fikk etiske retningslinjer ?
DA170509 - Fondets legitimitet avhenger av at innbyggerne som er fondets eiere, har tillit til at fondet investeres innenfor allment anerkjente etiske rammer.
DA170509 - Det er nærmest umulig for et så stort fond å ta etiske hensyn, sa finansminister Per-Kristian Foss ( H ) så sent som i 2002, ifølge Dagbladet.
DN170508 Kinas ukjente edderkopp tvinges frem i lyset ¶ Etiske problemstillinger i kø for Trump-familien ¶ ¶
DB170506 - Klubben vår har alltid stått for respekt for offentlig orden og gode etiske standarder, samtidig som vi har fordømt diskriminering, skrev klubben i en pressemelding i forrige uke, ifølge The Guardian.
DB170505 I et stort intervju med Time Magazine innrømmer Datta de etiske overtrampene, og legger seg langflat.
BT170505 Vårt system er basert på at alle medisinske forskningsprosjekter må søke og få forhåndsgodkjenning gjennom Regionale etiske komiteer ( REK ).
BT170505 I onsdagens BT påpeker Eivind Meland svakheter ved den etiske godkjenningen av medisinsk forskning.
VG170504 Røde Kors-topp Sven Mollekleiv er også leder for NFFs etiske komité.
DB170504 Han er leder i Norges Røde Kors, og av NFFs etiske komité.
VG170503 Mollekleiv, leder av NFFs etiske komité, fikk i oppdrag å samle partene i håp om å få til en løsning på saken der dommerne har ønsket Svein-Erik Edvartsen fjernet.
VG170503 NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt bekrefter overfor VG at lederen i Norges Fotballforbunds etiske komité, Sven Mollekleiv, « har sagt ja til å fasilitere møtet ».
DB170503 Der det verste ikke er at utgangen på dagens forsoningsmøte fasilitert av Røde Kors-president Sven Mollekleiv, som også leder NFFs etiske komité, heller ikke endte med en løsning, men at den egentlig har vært løst to ganger allerede.
BT170503 Slike spørsmål må legges til grunn for behandlingen i de regionale forskningsetiske komiteene, men må også være førende for etiske avveininger hos den enkelte lege som påtar seg oppdrag i forskning.
BT170503 En svakhet ved den etiske behandlingen av medisinsk forskning er at det legges uforholdsmessig stor vekt på formelle sider ved forskningen, som for eksempel metodisk kvalitet og informert og skriftlig samtykke.
BT170503 Dette var bakgrunnen for at Den nasjonale etiske forskningskomiteen for medisin instruerte de regionale etiske komiteene om ikke å akseptere studier med overdrevne og ubegrunnede krav til antall deltakere.
BT170503 Dette var bakgrunnen for at Den nasjonale etiske forskningskomiteen for medisin instruerte de regionale etiske komiteene om ikke å akseptere studier med overdrevne og ubegrunnede krav til antall deltakere.
VG170502 NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt bekrefter overfor VG at lederen i Norges Fotballforbunds etiske komité, Sven Mollekleiv, « har sagt ja til å fasilitere møtet ».
DB170502 Møtet skal fasiliteres av Sven Mollekleiv, leder av NFFs etiske komité.
DB170502 Utryddelse av Nordfjella-flokken vil være et skudd i blinde, og en utryddelsesstrategi vil uansett ikke kunne videreføres - verken av praktiske eller etiske grunner.
DB170502 Mattilsynet bør ta etiske hensyn og ikke legge opp til brudd på lovverket som skal beskytte dyr mot lidelser.
BT170501 Vi ser flere utfordringer som må løses for at barnehagene skal gå i en bærekraftig retning : De ansatte i barnehagene må bli tydeligere formidlere av etiske verdier, både i ord og i handling.
BT170501 Barn må få erfaringer med og en identitet knyttet til etiske verdier, en forståelse av at de kan endre urett, kan forandre uheldige praksiser og skape nye.
SA170430 Fifas etiske komité etterforsker saken, og kan ende opp med å utestenge sjeiken fra alle verv.
AP170430 1... programkomiteen i partiet foreslår at det opprettes etiske refleksjonsgrupper i samtlige norske kommuner. 2... du møter « kontantstøttens mor », Solveig Sollie, i heisen. 3... fylkeslaget fra Møre og Romsdal vil stryke en setning om helsetilbud til kjønnskorrigerte med følgende begrunnelse : « Treng ikkje ta med kjønnskorrigering i programmet. » 4.
AP170430 Fifas etiske komité etterforsker saken, og kan ende opp med å utestenge sjeiken fra alle verv.
DB170426 Barn har et særskilt vern i pressens etiske retningslinjer, og punkt 4.8 maner mediene til å ta hensyn til konsekvenser medieomtale kan få for barn.
AA170425 Selv mener jeg at eggdonasjon bør tillates og at vi bør sette vår lit til at Bioteknologirådets grundige prosesser, som har evaluert både medisinske, etiske og samfunnsmessige aspekter basert på forskning fra mange tiår og som har resultert i at et flertall har stemt for å tillate eggdonasjon både i 2011 og i 2015.
AP170424 Ubesvarte etiske spørsmål ¶
AP170424 Likevel er det vesentlige etiske spørsmål knyttet til denne forskningen.
AP170424 Det finnes få enkle svar, men likevel er det avgjørende at den etiske debatten holder tritt med den teknologiske utviklingen.
AP170424 Aach og tre kolleger i en ny rapport om etiske aspekter ved syntetiske embryoer.
AP170424 - Jeg synes det er irriterende at vi har advokater som på denne måten deler ut gaver for egen vinnings skyld, og jeg mener også det er i strid med advokatenes egne etiske retningslinjer, sier justisminister Søren Pape Poulsen til Radio24syv.
DA170423 I en del etiske spørsmål knyttet til for eksempel bioteknologi, er KrF annerledes, men vi skal klare å samarbeide, gi og ta.
VG170422 - Jeg er glad for at også Frp nå løfter frem disse etiske problemstillingene.
DB170422 På samme vis er det også meningsløst å snakke om systemsvikt i norsk toppidrett etter to dopingsaker der det ikke er tvil om at utøverne på tross av regelbruddene har sin etiske integritet i behold.
DB170422 Ifølge eksperter vil ikke utbyggingen av hoteller kollidere med etiske standarder, selv om hotellene skulle ende opp i Trump-vennlige stater.
BT170421 LAV SCORE : Sparebanken Vest scorer svært lavt på Forbrukerrådets og Fremtiden i våre henders rangering av bankers etiske retningslinjer.
AA170421 Styremedlem Jan Erik Haugland i politilederlaget har tatt initiativ til en debatt internt i politiet om de etiske sidene av arbeidet med kontroll og utsending av personer uten lovlig opphold.
DB170420 Den etiske monoteismen ( Guds enhet, arabisk tawhid ) er grunnpilaren i islam.
DA170420 Barn har et særskilt vern i pressens etiske retningslinjer, og punkt 4.8 maner mediene til å ta hensyn til konsekvenser medieomtale kan få for barn.
AP170420 Barn har et særskilt vern i pressens etiske retningslinjer, og punkt 4.8 maner mediene til å ta hensyn til konsekvenser medieomtale kan få for barn.
VG170417 Her støtter hun seg også til filosofen Jürgen Habermas, som sent i livet endret sitt syn på religion ; fordi det i religionen er etiske verdier som ikke er representert andre steder.
DN170415 Bjerke i DNB tror det etiske lar seg programmere.
DN170415 - Jeg tror det er lettere å lage gode etiske rammer når det gjelder noe som utvikles digitalt og teknologisk, sier han.
DB170414 Nå har en ny informant fra Team Skys stab gitt fra seg informasjon til det britiske antidopingbyrået ( UKAD ) og det britiske parlamentet, som for tiden etterforsker Team Sky og British Cycling for brudd på dopingreglementet og andre etiske retningslinjer.
DB170411 Det framkommer av den etiske veiledningen for stortingsrepresentantene.
AA170411 Det største problemet med dagens praksis på jordvernfeltet i Trondheim er ikke mangel på tillit til enkeltpolitikere, politiske parti eller brudd på etiske regelverk.
VG170406 Nunes sendte torsdag ettermiddag ut en kort erklæring der han bekrefter at han midlertidig vil tre til side som leder for Russland-granskingen mens Kongressens etiske komite vurderer anklagene fra opposisjonen.
VG170406 Han sier partikollegaen ser fram til å forsvare seg i den etiske komiteen, melder NTB.
DB170406 Han oppgir at årsaken er at demokrater på venstresiden har klaget ham inn for Kongressens etiske kontor, men Nunes avviser fortsatt alle beskyldninger.
AP170406 Nunes viser torsdag til at demokrater har klaget ham inn for Kongressens etiske komité.
AP170406 Han sier partikollegaen ser fram til å forsvare seg i den etiske komiteen.
AP170406 Det er uklart nøyaktig hvilke etiske overtredelser Nunes beskyldes for å ha begått.
AA170406 Nunes viser torsdag til at demokrater har klaget ham inn for Kongressens etiske komité.
AA170406 Han sier partikollegaen ser fram til å forsvare seg i den etiske komiteen.
AA170406 Det er uklart nøyaktig hvilke etiske overtredelser Nunes beskyldes for å ha begått.
DB170405 - Jeg har fått med meg bekymringene noen har om at jeg gir råd til presidenten personlig, mens jeg frivillig forholder meg til alle de etiske reglene.
SA170403 Det reiser juridiske og etiske utfordringer.
SA170403 - Forslaget om stebarnsadopsjon etter surrogati reiser juridiske og etiske utfordringer og kan bli oppfattet som en legitimering av surrogati, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne.
AA170403 Det reiser juridiske og etiske utfordringer.
VG170401 Den etiske komiteen i Washington stiller flere strenge krav til de ansatte i Det hvite hus, og har i flere tilfeller bedt folk om å flytte aksjer eller si opp verv for å unngå interessekonflikter.
DB170401 Ifølge avisa er etiske eksperter utenfor Det hvite hus kritiske til at Ivanka Trump har fått klarsignal til fortsatt å eie og forvalte sin aksjeandel i Trump International Hotel, som ligger rett ned i gata for Det hvite hus.
DB170401 Det meste er knyttet opp til fars, svigerfars og presidenten eiendoms- og forretningsvirksomhet, og ifølge New York Times konkluderer Det hvite hus med at forvaltning av disse eierpostene ikke er i strid med de etiske retningslinjene for presidentens kvinner og menn.
VG170331 Jeg mener det er på tide med en oppdatering av pressens etiske regler på dette området.
VG170331 Denne selvjustisen er forankret i pressens etiske regler, og begrunnet i risikoen for smitteeffekter.
DA170331 De etiske og kunstneriske valgene involvert er det jeg som står ansvarlig for, understreker Grude.
DA170331 Etiske valg ¶
DA170330 Mitt etiske grunnsyn og mine moralske verdier er hovedårsaken til dette. » - Trist ¶
VG170329 - Jeg har hørt bekymringene om at jeg skal rådgive presidenten ut fra min personlige kapasitet og samtidig frivillig etterkomme de etiske reglene.
DN170329 - Det kan ikke være tvil om at ExxonMobil tilfredsstiller kravene som stilles i de etiske retningslinjene for at et selskap skal kunne utelukkes.
DB170329 - Jeg har fått med meg bekymringene noen har om at jeg gir råd til presidenten personlig, mens jeg frivillig forholder meg til alle de etiske reglene.
DA170329 Mitt etiske grunnsyn og mine moralske verdier er hovedårsaken til dette », skriver han i en separat pressemelding.
AP170329 Ivanka Trumps advokat Jamie Gorelick sier presidentens datter vil melde inn sine økonomiske interesser og vil være omfattet av det etiske regelverket for statlig ansatte. ( ©NTB ) ¶
AA170329 Ivanka Trumps advokat Jamie Gorelick sier presidentens datter vil melde inn sine økonomiske interesser og vil være omfattet av det etiske regelverket for statlig ansatte. ( ©NTB ) ¶
DB170328 - For Bergens Tidende er ikke dette en ulempe eller et uttrykk for noen interessekonflikt, habilitetskonflikt eller på andre måter brudd med pressens etiske regler knyttet til integritet eller troverdighet ( 2.1 og 2.2 ).
DB170328 Måten denne problematikken adresseres på kan ha etiske ringvirkninger ».
DB170328 Katteutvalget påpekte at : « Etiske verdier som medmenneskelighet, respekt for liv, evne til empati og omsorg er viktige verdier i dagens samfunn, som vi bør stå vakt ved.
AP170328 Utdanningen inkluderer medisinske fag, etiske fag og hygienefag på lik linje med helsepersonell.
DB170327 Sametingspresident Vibeke Larsen møter Oljefondets etiske råd i Oslo mandag - sammen med representanter fra Standing Rock.
DA170327 Sametingspresident Vibeke Larsen møter Oljefondets etiske råd i Oslo mandag - sammen med representanter fra Standing Rock.
AA170327 Sametingspresident Vibeke Larsen møter Oljefondets etiske råd i Oslo mandag - sammen med representanter fra Standing Rock.
DA170326 Sametingspresident Vibeke Larsen møter Oljefondets etiske råd i Oslo mandag - sammen med representanter fra Standing Rock.
DA170326 Sametingspresident Vibeke Larsen møter Oljefondets etiske råd i Oslo mandag - sammen med representanter fra Standing Rock.
AP170326 Mandag møter representanter for Standing Rock Oljefondets etiske råd, i Oslo.
AA170324 Hun poengterer også at etiske hensyn må veies opp mot fondets frihet til å investere for å gi størst mulig avkastning.
DB170322 Bråthen opplyser at Romøren har brutt skiforbundets etiske retningslinjer.
DB170322 SÅ har Skiforbundet som bedrifter og foreninger flest, noen etiske retningslinjer med konsekvenser for dem som bryter det interne regelverket.
DB170321 - Bjørn Einar brøt de etiske retningslinjene i Norges Skiforbund.
AA170321 Det står to saker på dagsorden : ¶ 1 ) Juridisk betenkning fra kommuneadvokaten tilknyttet Rune Olsøs rolle i « Kystad-saken » ¶ 2 ) Privat forslag - Vurdering av Kystad-avtalen opp mot Trondheim kommunes etiske retningslinjer - fra Hilde Opoku ( MDG ) ¶
AA170321 Det er etter alt å dømme kommunerevisjonen som eventuelt vil bli bedt om å se nærmere på om kommunens interne etiske retningslinjer er fulgt, samt lovmessige habilitetsregler.
AA170321 I tillegg til vedtaket om anmeldelse, ble det også bestilt to separate forvaltningsrevisjoner : Én rundt det etiske regelverk ( sendt til bystyret ) og én rundt habilitetsregler.
VG170320 Saken får gå sin gang, men selv om det eventuelt ikke skulle være grunnlag for formelle sanksjoner, viser den behovet for jevnlige diskusjoner om etiske grenseganger i idretten.
SA170320 Trenere får opplæring i verdibasert ledelse, men begår etiske og moralske overtramp bare gevinsten er høy nok.
BT170320 Trenere får opplæring i verdibasert ledelse, men begår etiske og moralske overtramp bare gevinsten er høy nok.
AP170320 Trenere får opplæring i verdibasert ledelse, men begår etiske og moralske overtramp bare gevinsten er høy nok.
AA170320 I tillegg skal de kunne reflektere over etiske spørsmål knyttet til mellommenneskelige relasjoner, familie og venner, samliv, heterofili og homofili, ungdomskultur og kroppskultur.
VG170316 - Vi kan ikke utstyre oss i norsk presse og kringkasting med denne type etiske vurderinger.
VG170316 - Hvilke etiske vurderinger har dere gjort før dere landet på denne måten å gjøre det på ?
DN170316 Ikea vil sjekke forholdene til Brings sjåfører, og krever at arbeidsvilkårene skal tilfredsstille varehuskjedens etiske krav.
AA170316 Det er ikke grunnlag for Olsøs permisjonssøknad så lenge han følger normale etiske linjer.
AA170316 - Den jobben Rune Olsø har kan lett forenes med å være folkevalgt så lenge man holder seg innenfor både habilitetsregler og de etiske retningslinjene.
AP170315 I debatten om eggdonasjon bruker de ulike sidene en rekke argumenter, både biologiske, medisinske og etiske .
SA170314 Hun har særlig belyst etiske dilemmaer og sentrale samfunnsspørsmål gjennom et halvt århundre.
SA170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
SA170314 Etiske dilemma ¶
BT170314 Hun har særlig belyst etiske dilemmaer og sentrale samfunnsspørsmål gjennom et halvt århundre.
BT170314 - O'Neill har en særlig evne til å behandle moralske problemstillinger med en psykologisk overbevisning og institusjonell legitimitet som gjør henne til en myndig veiviser i møtet med de mest intrikate etiske spørsmål, sier Pratap Bhanu Mehta, leder i Holbergkomiteen.
BT170314 Etiske dilemma ¶
AA170314 Trondheim kommune har åpenbart et behov for å gå grundig gjennom sitt etiske regelverk og ikke minst hvordan det blir etterlevd.
AA170314 Den etiske grunnmuren må være på plass.
AA170314 De aller fleste politikere er i stand til å forholde seg til både habilitetsregler og etiske regelverk.
AA170314 All verdens lover og regler kan ikke hjelpe politikere som mangler den etiske grunnmuren.
VG170313 At sønnene overtok Trump-imperiet har vært nokså omdiskutert, og etikkombudet Walter Shaub har tidligere sagt at det utløser en rekke potensielle etiske konflikter mellom Trumps virke som president og det globale forretningsimperiet.
BT170313 Det er deres kompetanse, etiske ryggrad og elevsyn som må få nødvendige vekstvilkår i skolen.
BT170313 Det er deres kompetanse, etiske ryggrad og elevsyn som må få nødvendige vekstvilkår i skolen.
AA170313 Ottervik støtter også et initiativ fra varaordfører Hilde Opoku ( MDG ) som åpner for en ny gjennomgang av kommunens etiske retningslinjer.
AA170313 Varaordfører Hilde Opoku ( MDG ) ber om at kontrollkomiteen går gjennom alle forhold rundt avtalen for å avdekke om det foreligger brudd på det etiske regelverket og om reglene bør endres.
AA170313 I tillegg til å be kontrollkomiteen se på saken, fremmer varaordføreren forslag til bystyret som ber rådmannen om en uhildet gjennomgang av det etiske regelverket i kommunen.
AA170313 I et privat forslag ber han om at det lages en bestemmelse, enten i bystyrets reglement eller i kommunens etiske retningslinjer, der det står eksplisitt at medlemmer av bystyret og bystyrets organer ikke kan drive betalt lobbyvirksomhet mot de samme organer.
AA170313 For meg er det liten tvil om at de etiske retningslinjene er overskredet når det inngås en forretningsavtale som viser at man skal arbeide for å påvirke et politisk utfall av en sak.
AA170313 Opoku sier : For meg er det liten tvil om at de etiske retningslinjene er overskredet når det inngås en forretningsavtale som viser at man skal arbeide for å påvirke et politisk utfall av en sak.
AA170313 - Varaordfører Hilde Opoku ønsker også en ny gjennomgang av kommunens etiske retningslinjer som følge av denne saken.
AA170313 - Nå er det et spørsmål om det kan komme inn i bystyrereglementet eller i det etiske regelverket.
AA170313 - Ordføreren kaller denne typen avtaler for « svineri » og Opoku sier at det er liten tvil om at de etiske retningslinjene er overskredet.
AP170311 - Om vi ikke kan ha en offentlig debatt om korrupsjon eller landets fremtid, så kan kanskje denne diskusjonen hjelpe oss å bevare noen etiske standarder.
VG170310 - Jeg nekter kategorisk for å ha vært involvert - både direkte og indirekte, og jeg har aldri brutt loven, etiske råd eller regler i noen valgprosess i IOC, sier Fredericks ifølge The Independent.
DB170310 Da lar vi andre land bestemme hvordan våre etiske vurderinger skal utvikle seg.
AA170310 Ingen er uenige i at avtalen er lovlig og at de involverte har fulgt etiske og juridiske regler.
DB170309 ARPP, som regulerer reklamevirksomheten i Frankrike, har mottatt flere klager på YSLs kampanje, og skal ta en endelig avgjørelse når den etiske juryen for reklamesaker møtes på fredag.
DB170307 Om det er mulig å gjennomføre den er jeg litt mer i tvil om, men ideen har jeg sans for, sier Ørsal Johansen, og påpeker at internasjonale forpliktelser og etiske betenkeligheter ved en slik metode kan gjøre at det ikke er gjennomførbart.
DB170307 Samlet sett handler det om journalistikk i realtid, hvor vanskelige faglige og etiske beslutninger skal tas på ekstremt kort tid.
DB170307 I tillegg er slike løpende hendelser breddfulle av etiske vurderinger, ikke minst når det gjelder fortløpende ubekreftet informasjon og bildebruk.
DB170307 Dagbladets vurdering er at vi klarte å balansere de viktige etiske vurderingene opp mot kravet fra publikum om fortløpende informasjon.
DB170307 Samlet sett handler det om journalistikk i realtid, hvor vanskelige faglige og etiske beslutninger skal tas på ekstremt kort tid.
DB170307 I tillegg er slike løpende hendelser breddfull av etiske vurderinger, ikke minst når det gjelder fortløpende ubekreftet informasjon og bildebruk.
DB170307 Dagbladets vurdering er at vi klarte å balansere de viktige etiske vurderingene opp mot kravet fra publikum om fortløpende informasjon.
BT170307 Surrogati-industrien er problematisk på mange nivå, men også såkalt altruistisk surrogati har en rekke etiske betenkeligheter som gjør at KrF ikke vil åpne for dette i norsk lovverk.
BT170307 Surrogati-industrien er problematisk på mange nivå, men også såkalt altruistisk surrogati har en rekke etiske betenkeligheter som gjør at KrF ikke vil åpne for dette i norsk lovverk.
DB170306 I MER enn et halvt år har hjemlige kritikere sammenhengende angrepet det norske skimiljøet for å ha dårlige etiske verdier og for å tøye det medisinske regelverket for å oppnå bedre resultater.
DB170306 Dessverre er det en god del « nett-troll » som ikke overholder våre etiske standarder.
VG170305 - Ja, jeg mener at dette kan være både av etiske årsaker og helsemessige.
VG170305 Det var Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo som gjorde disse testene, men de leverte ikke nytt anbud, blant annet på grunn av etiske hensyn, skrev Universitas fredag.
DB170305 Dog kan nå altså The Times avsløre at andre leger i Team Sky ikke likte behandlingsmetoden, som de følte ikke var i tråd med lagets etiske regelverk.
DA170305 Blant annet ble det valgt medlemmer til NFFs etiske komité, noe det tidligere er forbundsstyret som har gjort.
DB170303 Legeforeningens råd for legeetikk konkluderte i desember med at praksisen firmaet til Barnesak AS, som vurderte testresultatene fra UiO, var i strid med etiske regler for leger.
DB170303 Bakgrunnen er etiske hensyn.
DB170303 En annen ting er det etiske , for norsk ulv oppfører seg jo ikke annerledes enn den svenske.
DA170303 Aftenposten var imidlertid mest opptatt av hvorvidt Hjorth egentlig skrev om - og dermed kom med æreskrenkende påstander om - sin egen familie i boka, og pisket i gang en debatt om etiske problemer med slik « virkelighetslitteratur ».
BT170303 Dette handler ikke bare om likestilling og hvordan vi ønsker at samfunnet skal være, det handler om grunnleggende moralske og etiske verdier.
AA170303 Legeforeningens råd for legeetikk konkluderte i desember med at praksisen firmaet til Barnesak AS, som vurderte testresultatene fra UiO, var i strid med etiske regler for leger.
AA170303 Bakgrunnen er etiske hensyn.
DB170302 - Hvordan kan man si at British Cycling er den reneste og mest etiske sporten i verden når det ikke finnes journaler til å underbygge hva legene gir syklistene ? spør Collins retorisk og mener begge organisasjoner svikter totalt på dette området.
BT170302 Oppsigelsen vil være begrunnet i det havnerådet allerede i forrige måned slo fast var Tangerås' klare brudd på kommunens etiske regelverk.
BT170302 Inge Tangerås vil ikke være med på at han brøt kommunens etiske regelverk da han lot seg frakte i privatfly til Venezia på reder Torstein Hagens regning, for å feire sjøsettingen av cruiseskipet « Viking Star ».
BT170302 De mener han brøt kommunens etiske regelverk da han ikke sørget for at alle reisene i forbindelse med « Viking Star»-dåpen ble betalt av havnevesenet.
BT170302 Oppsigelsen vil være begrunnet i det havnerådet allerede i forrige måned slo fast var Tangerås' klare brudd på kommunens etiske regelverk.
BT170302 Inge Tangerås vil ikke være med på at han brøt kommunens etiske regelverk da han lot seg frakte i privatfly til Venezia på reder Torstein Hagens regning, for å feire sjøsettingen av cruiseskipet « Viking Star ».
BT170302 De mener han brøt kommunens etiske regelverk da han ikke sørget for at alle reisene i forbindelse med « Viking Star»-dåpen ble betalt av havnevesenet.
VG170301 Dette standpunktet er ikke knyttet til anger eller begrunnet med etiske overveielser, og tillegges ikke vekt.
FV170301 Selv om han har gitt uttrykk for at han ikke lenger er tilhenger av bruk av vold, er dette standpunktet ikke knyttet til anger eller begrunnet med etiske overveielser, og dermed ikke tillagt vekt.
DB170301 Dette standpunktet er ikke knyttet til anger eller begrunnet nærmere med etiske overveielser, og tillegges ikke vekt », skriver lagmannsretten.
DA170301 Dette skjedde til tross for fjorårets innføring av et klimakriterie vedtatt av Stortinget, i de etiske retningslinjene til Oljefondet.
AA170301 Selv om han har gitt uttrykk for at han ikke lenger er tilhenger av bruk av vold, er dette standpunktet ikke knyttet til anger eller begrunnet med etiske overveielser, og dermed ikke tillagt vekt.
DN170228 På spørsmål om hvorfor Karimi ikke har villet samarbeide med granskningsutvalget, svarer Humlen at « Karimi er uenig i utvidelsen av mandatet for granskningen som etter hans mening går ut over det som er nødvendig for å ta stilling til spørsmålet om publiseringens etiske rammer.
VG170227 Samtidig stilles det etiske krav til alle selskapene i fondet.
AP170227 I tillegg er det både etiske og regulatoriske utfordringer med metoden.
AP170227 Den etiske diskusjonen dreier seg imidlertid i hovedsak om kimærer som er laget med embryonale celler fra ulike arter, spesielt med kombinasjonen menneske-dyr.
DB170225 Den etiske problematikken skal vi ivareta gjennom diskusjon med klubb og krets, og dem møter vi til våren, sier komitéleder Torbjørn Skogstad til Dagbladet.
SA170224 aktuelt å utvide praksisperiodene i løpet av studiet, sikre mer ferdighetstrening på områder som nettopp skjønnsmessige vurderinger av tiltak og det å skrive gode begrunnelser, sikre bedre juridisk kunnskap og forståelse, sikre et bedre vitenskapelig fundament for å kunne foreta gode kritiske og etiske refleksjoner over eget og andres arbeid, ti
DB170223 I tillegg ble det sendt inn klager til rådet for reklame i Tyskland, Deutscher Werberat, som også mener at plakatene ikke følger gjeldene etiske regler.
DA170223 Hvor er det etiske ansvaret ?
DB170222 Her gjaldt det bare å få fakta om ulik nordisk praksis inn i rapporten, og så får hver enkelt nasjon gjøre sine etiske vurderinger av medisinering av egne løpere ut fra det.
DB170222 Vi håper svenske idrettsorganisasjoner bidrar videre i det eventuelle fremtidige arbeidet som Skiforbundet eller andre organisasjoner iverksetter for å følge opp våre anbefalinger, eksempelvis at det etableres et felles forum for leger fra ulike land som har de samme faglige og etiske problemstillinger for å komme frem til tiltak som bidrar til å beskytte la
VG170221 - Men vil dere diskutere det rent etiske i etterkant av astma-rapporten ?
VG170221 Jeg er sikker på at Martin vinner sine tre gull ( fellesstart med skibytte, 15 kilometer og stafett ) med mer etiske metoder, sier Holopainen til VG.
SA170221 Noen etiske grenser bør gjelde.
SA170221 - Jeg synes nok det er overraskende at det er så stor endring i folks tillit, sier lege Inggard Lereim, som sitter i Norges idrettsforbunds etiske råd, og dessuten er fungerende leder av den medisinske komiteen i Det internasjonale skiforbundet ( FIS ).
FV170221 - Jeg synes nok det er overraskende at det er så stor endring i folks tillit, sier lege Inggard Lereim, som sitter i Norges idrettsforbunds etiske råd, og dessuten er fungerende leder av den medisinske komiteen i Det internasjonale skiforbundet ( FIS ).
AP170221 - Jeg synes nok det er overraskende at det er så stor endring i folks tillit, sier lege Inggard Lereim, som sitter i Norges idrettsforbunds etiske råd, og dessuten er fungerende leder av den medisinske komiteen i Det internasjonale skiforbundet ( FIS ).
VG170220 Og ikke minst ser utvalget etiske betenkeligheter ved hva slags signal Norges Skiforbund sender ut til barn og unge, ved at de plasserer avansert akuttmedisinsk utstyr i en smørebuss.
VG170220 Nye lobby-regler : Obama innførte også strengere retningslinjer for forholdet til lobbyister for å « heve den etiske standarden i Det hvite hus ».
VG170220 - Denne saken rører ved helt sentrale etiske spørsmål.
SA170220 Det har tatt lang tid å få prosjektet godkjent, nettopp fordi det er et er høye krav og etiske problemstillinger å ta hensyn til.
SA170220 I klagen framgår det at Endresen mener Shells advokat brøt med etiske regler, ved først å ta et granskningsoppdrag for oljeselskapet og så ta på seg advokatoppdrag.
DB170220 Sånn skulle landslaget vårt dratt til Lahti med et totalt ødelagt omdømme, om ikke den medisinske og etiske ekspertisen sist uke konkluderte stikk motsatt : ¶
DB170220 Det var kanskje derfor denne totale etiske frikjennelsen i flere norske medier ble forsøkt overskygget av de praktiske forbedringene som kommisjonen også anbefalte.
DB170220 Det har tatt lang tid å få prosjektet godkjent, nettopp fordi det er et er høye krav og etiske problemstillinger å ta hensyn til.
BT170220 Det har tatt lang tid å få prosjektet godkjent, nettopp fordi det er et er høye krav og etiske problemstillinger å ta hensyn til.
AP170220 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.
AA170220 Det har tatt lang tid å få prosjektet godkjent, nettopp fordi det er et er høye krav og etiske problemstillinger å ta hensyn til.
AA170220 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.
VG170217 Vi vil også gjennomgå ru tiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine.
SA170217 Det er utvilsomt problemstillinger knyttet til det å betale en kvinne for å bære fram et barn, men den etiske konklusjonen på hva som er riktig eller galt, er ikke selvfølgelig.
DN170217 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, skriver konsernsjef Hanne Refsholt i pressemeldingen.
DB170217 Den omleggingen gir kommisjonen betegnelsen « underbehandling » ; i seg selv et ironisk uttrykk fra en internasjonal granskingskommisjon på jakt etter eventuelle norske etiske brudd.
DB170217 Langrennskomiteen bestemte seg i fjor for å nedsette et utvalg som skulle granske flere ting : rutinene vedrørende oppfølging og medisinering av utøvere, om det forelå brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell og vurdere om rutiner og praksis lå innenfor idrettsmedisinsk praksis.
DB170217 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine.
DB170217 Nettopp bruken av levende dyr i forskningen har vært kjernen i deler av den etiske kritikken mot Church og hans forskning.
DB170217 En rekke parter har likevel ytret bekymringer av den etiske sorten.
DB170217 Etiske problemer ¶
AP170217 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine.
AP170217 I VærVarsom-Plakaten ( VVP ), pressens etiske regelverk, står det i §1.2 om pressens samfunnsrolle : « Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk ».
AA170217 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine.
AA170217 Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine. ( ©NTB ) ¶
VG170216 Og da er det ennå ikke nevnt at granskerne ser etiske betenkeligheter ved det mye omtalte forstøverapparatet, som de mener sender uheldige signaler til barn og unge om medikalisering av idretten.
VG170216 Men etter ha å glist en liten stund over den etiske renvaskelsen, burde både den øverste skiledelsen og langrennstoppene tørke av seg fliret faderlig fort.
VG170216 Astma-debatten viser hvor viktig det er å få tydeligere etiske grenser i krysningen mellom sport og medisin.
VG170216 * 1 På den ene siden er medisinere som jobber med idrettsutøvere selvsagt akkurat like bundet av etiske grenser som kollegene sine.
SA170216 Denne flotte filmen tar for seg slike etiske dilemmaer på både provoserende og engasjerende vis.
SA170216 Utvalget peker på etiske spørsmål som er veldig relevante.
FV170216 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell ¶
FV170216 I september måtte Norges idrettshøgskole trekke en astmastudie fra en publikasjon i 2014, fordi forskningsprosjektet på astma blant toppidrettsutøvere ikke hadde fått godkjenning i den etiske komiteen i Helse Sør-Øst.
FV170216 Utvalget peker på etiske spørsmål som er veldig relevante.
DB170216 UANSETT om konkurrentene velger å ta inn over seg den faglige tyngden i denne internasjonale rapporten, er dette en frikjennelse som norsk langrenn trenger for å ta tak i de etiske utfordringene det i seg selv ligger i det å drive toppidrett.
DB170216 Norsk langrenn har hele tida vært trygge på at de viktigste etiske verdiene har vært naturlig på plass, og at de har hatt et helsearbeid der helse har trumfet prestasjon..
DB170216 Ved starten på denne utredningen lovet utvalget å gi norsk langrenn tilbakemeldig underveis om man fant graverende etiske brudd som sporten snarest mulig måtte rette opp.
DB170216 I så måte er det en samlet norsk idrett som får sin etiske gjennomgang i ettermiddag, selv om det er langrenn som føler behovet for endelig å bli renvasket.
DB170216 HELT siden 24.august i fjor høst har debatten om den etiske standarden i norsk medisinering preget all internasjonal langrenn.
DB170216 Aldri før har et hjemlig sportsmiljø fått en lignende kritisk gjennomgang av troverdigheten i de etiske verdiene sine.
DB170216 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell.
DB170216 Det reiser selvsagt en rekke alvorlige politiske og etiske spørsmål ( som nettopp berører myndighetens legitimitet ).
DA170216 Den svenske professoren Kjell Larsson avviste at det var noe etiske forskjeller i hvordan norsk og svensk langrenn håndterte dette.
BT170216 Hvis Eikefjord mener at Drevland burde ha fått en « skrape » i 2014 og 2015 for brudd på de etiske retningslinjene, så er vi faktisk helt enige.
BT170216 Hun sammenligner brudd på etiske retningslinjer med det å jukse til eksamen.
AP170216 Utvalget peker på etiske spørsmål som er veldig relevante.
DB170215 Men da er det helt andre etiske spørsmål som dukker opp, som må reguleres på en helt annen måte, sier hun.
AA170215 Disse omfatter utvikling av de etiske retningslinjene for stortingspolitikere, enda bedre rapportering av parlamentarikeres økonomiske interesser og bedre opplæring av påtalemyndigheten for å sikre at aktorer og statsadvokater har fått tilstrekkelig veiledning om etikk, interessekonflikter og forventet måte å behandle saker på.
BT170214 Men også såkalt altruistisk surrogati innebærer vanskelige etiske dilemmaer, sier Trøen.
AP170214 - Altruistisk surrogati har også etiske dilemmaer, med stor risiko for emosjonelt press på venner og familie om å stille opp.
AP170214 - Altruistisk surrogati har også etiske dilemmaer, med stor risiko for emosjonelt press på venner og familie om å stille opp.
SA170213 Motstandere av eggdonasjon argumenterer med at egg- og sæddonasjon ikke kan likestilles siden eggdonasjon innebærer større inngrep og skaper etiske dilemmaer.
SA170213 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonelli ¶
SA170213 I september måtte Norges idrettshøgskole trekke en astmastudie fra en publikasjon i 2014, fordi forskningsprosjektet på astma blant toppidrettsutøvere ikke hadde fått godkjenning i den etiske komiteen i Helse Sør-Øst.
FV170213 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell ¶
FV170213 I september måtte Norges idrettshøgskole trekke en astmastudie fra en publikasjon i 2014, fordi forskningsprosjektet på astma blant toppidrettsutøvere ikke hadde fått godkjenning i den etiske komiteen i Helse Sør-Øst.
DB170213 Helland viser forståelse for det etiske dilemmaet, og utfordrer KrF først og fremst som bistandsparti.
BT170213 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell ¶
BT170213 I september måtte Norges idrettshøgskole trekke en astmastudie fra en publikasjon i 2014, fordi forskningsprosjektet på astma blant toppidrettsutøvere ikke hadde fått godkjenning i den etiske komiteen i Helse Sør-Øst.
AP170213 Men også såkalt altruistisk surrogati innebærer vanskelige etiske dilemmaer, sier Trøen.
AP170213 Men også såkalt altruistisk surrogati innebærer vanskelige etiske dilemmaer, sier Trøen.
AP170213 Undersøke om det foreligger brudd på etiske retningslinjer for helsepersonell ¶
AP170213 I september måtte Norges idrettshøgskole trekke en astmastudie fra en publikasjon i 2014, fordi forskningsprosjektet på astma blant toppidrettsutøvere ikke hadde fått godkjenning i den etiske komiteen i Helse Sør-Øst.
VG170212 Kampanjen hans var tuftet på hans påståtte ærlighet og høye etiske sans.
AP170212 President Donald Trump har viklet seg inn i en rekke etiske problemer i løpet av sine første uker som USAs president.
AP170212 Melania Trumps drøm om å tjene et millionbeløp som førstedame er bare ett av de mange etiske problemene den amerikanske presidenten står overfor.
AP170212 Det er også klart at han utfordrer forståelsen av hva som er innenfor de etiske rammene for hva USAs president kan gjøre.
AP170212 Den største etiske utfordringen for Trump-administrasjonen er for tiden trolig avsløringen om at Michael Flynn, som leder det nasjonale sikkerhetsrådet, skal ha snakket med Russlands USA-ambassadør både i løpet av valgkampen og etterpå.
AP170212 De etiske utfordringene står i kø også for Donald Trump selv og hans familie.
AP170212 - Spørsmålet er hvor alvorlig denne administrasjonen tar spørsmålet om etiske forpliktelser utover hva deres egne private, egenbetalte advokater forteller dem at de kan og ikke kan gjøre, sier Zaid.
AP170212 President Donald Trump har viklet seg inn i en rekke etiske problemer i løpet av sine første uker som USAs president.
AP170212 Melania Trumps drøm om å tjene et millionbeløp som førstedame er bare ett av de mange etiske problemene den amerikanske presidenten står overfor.
AP170212 Det er også klart at han utfordrer forståelsen av hva som er innenfor de etiske rammene for hva USAs president kan gjøre.
AP170212 Den største etiske utfordringen for Trump-administrasjonen er for tiden trolig avsløringen om at Michael Flynn, som leder det nasjonale sikkerhetsrådet, skal ha snakket med Russlands USA-ambassadør både i løpet av valgkampen og etterpå.
AP170212 De etiske utfordringene står i kø også for Donald Trump selv og hans familie.
AP170212 - Spørsmålet er hvor alvorlig denne administrasjonen tar spørsmålet om etiske forpliktelser utover hva deres egne private, egenbetalte advokater forteller dem at de kan og ikke kan gjøre, sier Zaid.
AP170212 President Donald Trump har viklet seg inn i en rekke etiske problemer i løpet av sine første uker som USAs president.
AP170212 Melania Trumps drøm om å tjene et millionbeløp som førstedame er bare ett av de mange etiske problemene den amerikanske presidenten står overfor.
AP170212 Det er også klart at han utfordrer forståelsen av hva som er innenfor de etiske rammene for hva USAs president kan gjøre.
AP170212 Den største etiske utfordringen for Trump-administrasjonen er for tiden trolig avsløringen om at Michael Flynn, som leder det nasjonale sikkerhetsrådet, skal ha snakket med Russlands USA-ambassadør både i løpet av valgkampen og etterpå.
AP170212 De etiske utfordringene står i kø også for Donald Trump selv og hans familie.
AP170212 - Spørsmålet er hvor alvorlig denne administrasjonen tar spørsmålet om etiske forpliktelser utover hva deres egne private, egenbetalte advokater forteller dem at de kan og ikke kan gjøre, sier Zaid.
VG170210 Dagboken er mildt redigert, men det går mer på det etiske og juridiske.
SA170210 Kellyanne Conway delte sin begeistring for Ivanka Trumps klesmerke på en måte som fikk etiske øyenbryn til å reise seg flere steder.
DA170210 Dette er standard prosedyre når OGE får melding om mulige brudd på etiske regler.
DA170210 - Conways uttalelser bryter helt klart de etiske prinsippene for føderalt ansatte og er uakseptable, heter det i brevet, som krever at Shaub anbefaler umiddelbare og passende disiplinærtiltak overfor Conway.
BT170210 Kellyanne conway delte sin begeistring for Ivanka Trumps klesmerke på en måte som fikk etiske øyenbryn til å reise seg flere steder.
BT170210 Dette er standard prosedyre når OGE får melding om mulige brudd på etiske regler.
BT170210 - Conways uttalelser bryter helt klart de etiske prinsippene for føderalt ansatte og er uakseptable, heter det i brevet, som krever at Shaub anbefaler umiddelbare og passende disiplinærtiltak overfor Conway.
BT170210 Havnerådet mener han har brutt kommunens etiske regelverk, da han fikk betalt luksusreiser til Venezia og Oslo i forbindelse med den såkalte cruisedåp-saken.
BT170210 Særlig ikke når han - ironisk nok - har øverste ansvar for at havnevesenets etiske regelverk blir fulgt.
BT170210 Og hva skal man egentlig med etiske standarder hvis de ikke får konsekvenser ?
BT170210 Det skal åpenbart mer til å bryte straffeloven enn å trampe over etiske grenser.
BT170210 Begge var underlagt kommunens strenge, etiske arbeidsreglement.
BT170210 Særlig ikke når han - ironisk nok - har øverste ansvar for at havnevesenets etiske regelverk blir fulgt.
BT170210 Og hva skal man egentlig med etiske standarder hvis de ikke får konsekvenser ?
BT170210 Det skal åpenbart mer til å bryte straffeloven enn å trampe over etiske grenser.
BT170210 Begge var underlagt kommunens strenge, etiske arbeidsreglement.
AA170210 Dette er standard prosedyre når OGE får melding om mulige brudd på etiske regler.
AA170210 - Conways uttalelser bryter helt klart de etiske prinsippene for føderalt ansatte og er uakseptable, heter det i brevet, som krever at Shaub anbefaler umiddelbare og passende disiplinærtiltak overfor Conway.
DB170209 Dette angrepet på en amerikansk bedrift kan få ham innrapportert for brudd på politikkens etiske retningslinjer, fordi det blander sammen politiske og forretningsmessige interesser, og kanskje saksøkt.
AP170209 Øyeblikket da gutten ba Önnevall om å bli tatt med til Sverige, og journalistens påfølgende etiske dilemma, ble festet til kamera.
FV170208 - Det er ikke grunnlag nok for det i partiets vedtekter og etiske retningslinjer, fremhold han.
DB170208 I Utdanningsforbundets etiske plattform for lærerprofesjonen finnes det ingen punkter som omtaler amming av andres barn uten samtykke.
DB170208 « Sentralstyret understreker at adferden til Bjørnar Solvei i konflikten har vært kritikkverdig og bryter med partiets etiske retningslinjer.
DB170208 Fremtidige brudd på partiets etiske retningslinjer eller vedtekter vil kunne medføre bortfall av medlemskap i FrP ».
DA170208 Den gikk ut i et opplag på hele 60.000 før jul, og startet en omfattende litterær diskusjon om forholdet mellom litteratur og virkelighet, og forfatteres etiske ansvar.
BT170208 Bergens Tidende mener at det er på tide å gjøre den norske staten religionsnøytral, og at kirken tas ut av Grunnloven - uten at avisen gjør rede for hvordan vi i fremtiden skal argumentere for lovene som er bygget på etiske vurderinger.
AA170208 « Sentralstyret understreker at atferden til Bjørnar Solvei i konflikten har vært kritikkverdig og bryter med partiets etiske retningslinjer.
AA170208 Fremtidige brudd på partiets etiske retningslinjer eller vedtekter vil kunne medføre bortfall av medlemskap i Frp ».
SA170207 - I saken om eggdonasjon er det etiske problemstillinger som i vesentlig grad er knyttet til liv og død, og vi vil hevde samvittighetsfrihet så lenge overbevisningen er dyp.
DB170207 Dette er vanskelige etiske avveininger, og Høyre har tradisjon for å fristille delegatene i slike spørsmål.
DB170207 - I saken om eggdonasjon er det etiske problemstillinger som i vesentlig grad er knyttet til liv og død, og vi vil hevde samvittighetsfrihet så lenge overbevisningen er dyp.
AA170207 Samtidig er det vel neppe noen andre områder enn i helsesektoren der bruk av ny teknologi reiser like mange etiske problemstillinger.
AA170207 Samtidig er det liten tvil om at nye etiske problemstillinger vil oppstå.
AA170207 Også det reiser etiske problemstillinger - slik enhver bevegelse inn i ukjent terreng kan gjøre.
AA170207 I USA har vi i IBM sammen med andre store teknologiselskaper gått sammen om å danne felles etiske kjøreregler for den videre utviklingen av kunstig intelligens.
AA170207 Gode kjøreregler og etiske vurderinger er en viktig del av dette.
VG170206 Uten overbevisende etiske innvendinger mot tjenesten, vanker det fengselsstraffer for unnasluntrere.
DN170206 Der heter det nemlig at Byrået lover å gjennomgå PACEs etiske retningslinjer og be om innspill fra Europarådets anti-korrupsjonsorgan GRECO.
AP170206 Norges Kristelige legeforening mener at etiske problemstillinger som i vesentlig grad er knyttet til liv og død også er knyttet til eggdonasjon, og de hevder at myndighetene må ta hensyn til samvittighetsfrihet så lenge overbevisningen er dyp.
AA170206 Der heter det nemlig at Byrået lover å gjennomgå PACEs etiske retningslinjer og be om innspill fra Europarådets anti-korrupsjonsorgan GRECO.
VG170205 Selv om vi juridisk har en dårlig sak, mener vi at de burde sett våre etiske dilemmaer og i det minste vært med på en diskusjon om å redusere kravet sitt, sier Espe.
AA170203 For oss er det helt grunnleggende at all sykepleie må organiseres og utøves på en måte som ivaretar faglige, juridiske og etiske normer for faglig for-svarlighet og omsorgsfull hjelp.
DB170201 Det er det uavhengige Etikkrådet, utnevnt av Finansdepartementet, som gjør etiske vurderinger i henhold til retningslinjene for observasjon og utelukkelse.
DB170131 Det er det uavhengige Etikkrådet, utnevnt av Finansdepartementet, som gjør etiske vurderinger i henhold til retningslinjene for observasjon og utelukkelse.
BT170131 Styreleder Kjerpeseth sier til BT at Bergen kommune har meget strenge etiske regler, og det er jeg selvsagt glad for.
DN170128 Det etiske regelverket i Bergen kommune legger strenge begrensninger på hva slags gaver kommunalt ansatte kan motta, og dette skal være sentralt i vurderingen.
SA170127 Og til lærerne der ute : Vær deg ditt etiske ansvar bevisst, om det så måtte gå på bekostning av alle kompetansemål du har satt deg fore å dekke i dag : Ta deg tid til å snakke om Holocaustdagen med elevene.
DB170126 Å gjøre slike forsøk på dyr er kontroversielt, og sammenblandingen av dyr og mennesker utløser flere etiske spørsmål.
AP170126 Dermed vil de unngå de etiske problemene som kan oppstå dersom man ved et uhell dyrker frem griser med menneskelige kvaliteter i hjernen eller som produserer menneskelige egg eller sædceller.
DB170125 « Å legge til rette for et trygt miljø og sikre den etiske behandlingen av våre dyreskuespillere var ekstremt viktig for alle som var involvert i å lage denne filmen, og vi vil se nærmere på omstendighetene rundt dette videoklippet. » - Hunden på det første klippet ble aldri tvunget ned i vannet ¶
AP170125 Møtene i alle slags etiske utvalg er lukket, sakspapirene er unntatt offentligheten.
AP170125 Møtene i alle slags etiske utvalg er lukket, sakspapirene er unntatt offentligheten.
FV170124 - Jeg har vært talsmann for disse fire lokallagene, og har ikke handlet på tvers av de etiske retningslinjene, uttalte partilederen til Fædrelandsvennen.
BT170124 Meningen er at de skal være etiske og forstandige.
FV170123 Jeg har skrevet et par leserinnlegg, som talsmann for disse fire lokallagene, og har ikke handlet på tvers av de etiske retningslinjene, sier Solvei.
FV170123 Jeg har skrevet et par leserinnlegg, som talsmann for disse fire lokallagene, og har ikke handlet på tvers av de etiske retningslinjene, sier Solvei.
AP170123 « Eleven skal kunne vurdere og velge varer ut ifra etiske og bærekraftige kriterium ».
SA170120 Et uavhengig granskningsutvalg skal avdekke eventuelle regelbrudd og etiske gråsoner i norsk langrenn.
SA170120 Et uavhengig granskningsutvalg skal avdekke eventuelle regelbrudd og etiske gråsoner i norsk langrenn.
FV170120 Et uavhengig granskningsutvalg skal avdekke eventuelle regelbrudd og etiske gråsoner i norsk langrenn.
DN170120 president, har han brutt diplomatisk protokoll, sendt sjokkbølger gjennom styrerom i næringslivet, utfordret etiske regler og fortsatt sin krigerske stil ved å møte enhver kritikk med personangrep.
BT170120 Et uavhengig granskningsutvalg skal avdekke eventuelle regelbrudd og etiske gråsoner i norsk langrenn.
AP170120 Et uavhengig granskningsutvalg skal avdekke eventuelle regelbrudd og etiske gråsoner i norsk langrenn.
DB170119 - Jeg synes det var upassende av en mann som har ansvar for at partiorganisasjonen følger våre etiske retningslinjer, sier Godskesen.
DB170119 « Å legge til rette for et trygt miljø og sikre den etiske behandlingen av våre dyreskuespillere var ekstremt viktig for alle som var involvert i å lage denne filmen, og vi vil se nærmere på omstendighetene rundt dette videoklippet.
DB170119 Torsdag kunne Dagbladet melde at flere av årets toppkanditater har jukset med det etiske , spesielt hva det gjelder merking av annonser.
DB170118 - Jeg opplever skrifter i Bibelen og den etiske veiledningen i Det Nye Testamentet slik at jeg har valgt denne linjen, sa biskopen til Dagbladet i 2007 i forbindelse med saken.
DB170118 Det etiske råd i Danmark kom i fjor med en uttalelse om saken.
BT170118 Nordic Securities er felt tre ganger i Verdipapirforetakenes etiske råd siden 2012.
BT170118 Advarslene kom etter at det etiske rådet for bransjen hadde fått klager fra Nordic-kunder.
BT170118 De etiske dilemmaene kan ikke oversees.
AP170118 Høyre : - Reiser mange etiske spørsmål ¶
AP170118 Hun mener bruk av overskuddsegg fra kvinner som selv er i fertilitetsbehandling, reiser mange etiske spørsmål.
SA170116 Jeg synes det viser mangel på respekt og etiske overveielser.
DB170115 Det er ikke bare i kylling- og eggproduksjonen det er store etiske problemer.
DN170114 - Når du begynner å tenke gjennom nye typer teknologi, blir det masse utfordringer, både teknologiske, juridiske og etiske , sier Fosse.
DB170113 Danailov ble i fjor høst dømt til 18 måneders utestengelse av FIDES etiske komitte.
DB170113 For en avis som Dagbladet, som ofte er i hardt vær, er denne erkjennelsen helt livsviktig og en avgjørende grunn til at vi har jobbet hardt med å terpe på den etiske bevisstheten.
DB170113 I år har han og medjuryen bemerket seg færre etiske problemer enn ved tidligere anledninger, men legger heller ikke skjul på at det har vært en del oppvask å ta før finalistene ble utpekt.
DB170113 Alle kanaler i sosiale medier, deriblant Facebook, Instagram og Snapchat, skal også harmonere med de etiske reglene som eksisterer ved kåringen.
BT170113 Men det må være etiske rammer rundt et slikt offentlig tilbud.
AP170113 Dette er grunnleggende etiske og medisinske spørsmål som ikke kan overlates til den enkelte eller til medisinerne.
AP170113 Pressens Faglige Utvalg vil vurdere om det er begått brudd på pressens etiske regelverk.
DB170112 Dette handler om etiske retningslinjer og juridiske bestemmelser som forplikter oss, og gir føringer i en del problemstillinger.
DB170112 KrF er et parti jeg ofte er enig med når det gjelder etiske og bioteknologiske spørsmål.
DB170111 Uansett må forandring skje innenfra ved å være tydelig på de etiske verdiene.
DB170111 Flere har sagt at de er bekymret for at Trumps globale forretningsimperium vil bli et viltvoksende rot av interessekonflikter og etiske floker for Trump, og etterhvert for hele USA, når han han blir tatt i ed.
AP170110 Kommisjonen som ledes av høyesterettsdommer Mary Laffoy, skal utrede de medisinske, juridiske og etiske sidene hvis Irland endrer abortforbudet, ifølge avisen The New York Times.
AP170110 Kommisjonen som ledes av høyesterettsdommer Mary Laffoy, skal utrede de medisinske, juridiske og etiske sidene hvis Irland endrer abortforbudet, ifølge avisen The New York Times.
AP170110 Temaet tar likevel opp i seg grunnleggende etiske spørsmål og den politiske skillelinjen bryter med den tradisjonelle høyre-venstre-aksen.
AP170110 Norske politikere har tvert i mot vist varsomhet med å hoppe på nye behandlingsmetoder før den etiske debatten har løpt en stund.
DN170109 Foto : Ali Rafiei/AFP/NTB Scanpix ¶ | Etiske problemstillinger i kø for Trump-familien ¶
DB170109 - Kushner er fast bestemt på å følge føderale, etiske lover, og vi har sjekket med Office of Government Ethics rundt stegene han må følge, sier han, ifølge NBC News.
DB170109 I tillegg har Mattilsynet lenge uttrykt sin bekymring over dyrevelferden, og noen av Mattilsynets egne veterinærer har etiske problemer når de sjekker pelsdyrfarmene.
DB170109 Direkte sitat fra næringskomiteens egen innstilling ifm ett av medlemmene som stemte for avvikling : « Dette medlem mener det gjør inntrykk å høre Veterinærforeningen fortelle at de har flere veterinærer i Mattilsynet som opplever store faglige og etiske belastninger ved å gjennomføre tilsyn i pelsdyrfarmer.
BT170109 Så lenge barnet får en god oppvekst, informasjon om eget opphav og ingen blir utnyttet i prosessen ved å bære det frem, er det vanskelig å se etiske betenkeligheter ved at den som føder barnet ikke er genetisk mor.
BT170109 Så lenge barnet får en god oppvekst, informasjon om eget opphav og ingen blir utnyttet i prosessen ved å bære det frem, er det vanskelig å se etiske betenkeligheter ved at den som føder barnet ikke er genetisk mor.
AP170109 Kushners advokat opplyser at hans klient vil rette seg etter USAs etiske lovverk, og at han har rådført seg med de aktuelle myndighetene når det gjelder hva han må gjøre.
AP170108 Avtalen er inngått av Exxon Mobils styre og et statlig organ som skal ivareta den etiske standarden i offentlig sektor.
AP170108 Avtalen er inngått av Exxon Mobils styre og et statlig organ som skal ivareta den etiske standarden i offentlig sektor.
AP170107 - Vi anerkjenner at det er etiske dilemmaer ved å åpne opp for dette.
SA170106 Den politiske og etiske utfordringen ligger hos statsministeren, helseministeren og kommunerepresentantene, som må være sitt ansvar mer bevisst.
AP170106 Den modige Munchrevyen leker med lys, lyd og etiske grenser.
AP170106 I diskusjonen om assistert befruktning ender debatten ofte i de store, etiske problemstillingene.
AP170106 Etiske refleksjoner ¶
AP170106 Spørsmålene rører ved helt sentrale, etiske spørsmål rundt livets begynnelse.
AP170103 Vi kan ikke ha som rettesnor for de etiske valgene vi tar, hvilke tilbud som gis i andre land, mener hun.
AP170103 - Kan ikke ha andre land som rettesnor for etiske valg ¶
AP170103 Vi kan ikke ha som rettesnor for de etiske valgene vi tar, hvilke tilbud som gis i andre land, mener hun.
AP170103 - Kan ikke ha andre land som rettesnor for etiske valg ¶
DB170101 Selv langrennsløperne med de riktige etiske verdiene kan ta feil i disse vurderingene, slik også godtroende norske skihelter har tatt feil før.
BT161217 Problemet er at det er et gedigent handlingsrom mellom straffelovens strenge grenser og forfatternes etiske sperrer.
BT161217 Det er vanskelig å akseptere at etiske grenser skal være relative, og tilpasses en smaksdom.
DB161212 Til tross for at Telenor har nedfelt åpenhet som prinsipp i sitt etiske regelverk, er dette svaret vi får fra Brekke, via Telenors kommunikasjonsavdeling : ¶
DB161212 * Kapital/Finansavisen er også kjent med at utbetalingene til Kids Action For Kids i Myanmar ikke er i henhold til Telenors etiske regelverk.
SA161205 Utdanning eller ikke, er vi helseansatte, må vi forholde oss til lovpålagte plikter, helselovgivning og etiske standarder på lik linje med andre ansatte.
AP161108 - Hvis skjønnlitterære forfattere skal forholde seg til de rådende etiske retningslinjer i samfunnet, ville litteraturen aldri kunne bringe noe nytt.
AP161105 Det er Etikkrådet som vurderer om fondets investeringer i enkeltselskaper er i strid med de etiske retningslinjene til Oljefondet.
BT161024 - Kommer dere til å revurdere det etiske rundt bruken av forstøverapparat ?
AP161024 Jeg tror likevel det har noe for seg å reflektrere over etiske dilemmaer åpent, fritt og kritisk, sa Økland. | - Vi gjør jobben vår som journalister og blir utsatt for en personlig forfølgelse fra landets president ¶
AP161024 - Jeg kan velge å si ingenting om etiske releksjoner, og dermed fremstå som feig, eller jeg kan snakke løst om hva jeg har gjort.
AP161015 Den dokumenterer at mange organisasjoner ennå mangler rutiner for å si fra om kritikkverdige forhold som destruktiv ledelse, etiske brudd, fare for liv og helse og uvilje til å rette opp alvorlige feil.
BT161001 Grunnen til dette er at rusbehandlingen ikke er basert på etiske prinsipper som helbredelse gjennom kjærlighet og forståelse, og bli trodd og få lov til å være ærlig.
BT161001 Grunnen til dette er at rusbehandlingen ikke er basert på etiske prinsipper som helbredelse gjennom kjærlighet og forståelse, og bli trodd og få lov til å være ærlig.
AP160929 Det kan da ikke være noen som på ramme alvor mener at litteratur og kunst skal unndras den etiske diskursen ? spør artikkelforfatter Paul Leer-Salvesen.
AP160929 Det kan da ikke være noen som på ramme alvor mener at litteratur og kunst skal unndras den etiske diskursen ?
AP160927 - Vår vurdering er at romanen som helhet er innenfor de etiske regler vi forholder oss til.
AP160927 - Vår vurdering er at romanen som helhet er innenfor de etiske regler vi forholder oss til, sier forlaget.
AP160927 - Det er alltid etiske dilemmaer knyttet til å utgi bøker, også i dette tilfellet.
AP160927 - Vår vurdering er at romanen som helhet er innenfor de etiske regler vi forholder oss til, sier forlaget.
SA160926 Da kommer man inn på moralske og etiske spørsmål - og da begynner det virkelig å lukte ille, sier han til Expressen.
AP160926 Da kommer man inn på moralske og etiske spørsmål - og da begynner det virkelig å lukte ille, sier han til Expressen.
AP160924 Og det er tekstens kvaliteter som interesserer oss, ikke det etiske grenselandet litteraturen opererer i eller menneskene den går ut over.
AP160924 Hennes anliggende er å heve den etiske bevisstheten i så vel forfatterstanden som blant redaktører og kritikere.
SA160918 Vi må ha noen grunnleggende etiske retningslinjer.
BT160918 Vi må ha noen grunnleggende etiske retningslinjer.
AP160918 Vi må ha noen grunnleggende etiske retningslinjer.
AA160913 FIFAs etiske komité beskriver godkjennelsen av talen som " en menneskelig gest ".
AP160910 I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg.
AP160907 Ansatte må få bedre kunnskap om smertelindring, omsorg og etiske problemstillinger.
AP160906 Mange ALS-pasienter klarer ikke å ta det vanskelige valget selv - det skaper store etiske dilemmaer.
SA160904 Å være ekspert i Champions League-sendingene for Viasat kunne ikke kombineres med å sitte i forbundets etiske komite.
SA160904 VG skriver søndag at Rune Bratseth ( 55 ) er blitt fjernet fra Norges Fotballforbunds etiske komité.
SA160904 NFFs etiske komité ble opprettet våren 2012.
FV160904 Å være ekspert i Champions League-sendingene for Viasat kunne ikke kombineres med å sitte i forbundets etiske komite.
FV160904 VG skriver søndag at Rune Bratseth ( 55 ) er blitt fjernet fra Norges Fotballforbunds etiske komité.
FV160904 NFFs etiske komité ble opprettet våren 2012.
BT160904 Å være ekspert i Champions League-sendingene for Viasat kunne ikke kombineres med å sitte i forbundets etiske komite.
BT160904 VG skriver søndag at Rune Bratseth ( 55 ) er blitt fjernet fra Norges Fotballforbunds etiske komité.
BT160904 NFFs etiske komité ble opprettet våren 2012.
AP160904 Å være ekspert i Champions League-sendingene for Viasat kunne ikke kombineres med å sitte i forbundets etiske komite.
AP160904 VG skriver søndag at Rune Bratseth ( 55 ) er blitt fjernet fra Norges Fotballforbunds etiske komité.
AP160904 NFFs etiske komité ble opprettet våren 2012.
AP160903 Store etiske dilemmaer oppstår rundt ALS-pasienter som får hjemmerespiratorbehandling, sier ekspert på intensivpleie. 22 personer er ansatt for å pleie Terje Holøyen i Elverum.
AP160903 Her er det mange vanskelige etiske avveininger hvor også hensynet til robuste fagmiljøer må vurderes for å sikre den enkelte pasient, sier hun.
AP160903 Dybwik har jobbet i over 20 år med denne pasientgruppen og har avlagt doktorgraden på etiske dilemmaer rundt behandlingen av hjemmerespirator-pasienter.
AP160903 Dermed oppstår ifølge Dybwik store etiske dilemmaer både for pårørende og helsepersonell.
SA160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen.
SA160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen, sier Seppälä om bruk av astmamedisin i idretten.
SA160830 - Brudd på den etiske kodeksen ¶
BT160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen.
BT160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen, sier Seppälä om bruk av astmamedisin i idretten.
BT160830 - Brudd på den etiske kodeksen ¶
AP160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen.
AP160830 - Det er brudd på reglene og brudd på den etiske kodeksen, sier Seppälä om bruk av astmamedisin i idretten.
AP160830 - Brudd på den etiske kodeksen ¶
AP160829 Når et samfunn svikter på flere plan, skal journalistene være der for « å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre », som det heter i pressens eget etiske regelverk : Vær varsom-plakaten.
AP160818 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AA160818 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AA160725 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AA160725 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskingsutvalg som ska
AP160724 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160724 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskingsutvalg som skal se nærmere
AP160724 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160724 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig grans
AP160724 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160724 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort
AA160724 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AA160724 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskingsutvalg som skal se nærmere på
AA160724 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AA160724 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig gransking
AP160721 Hvorfor finnes det så få etiske betenkninger rundt denne nye teknologien som i så stor grad vil kunne omdefinere vår hverdag ?
AP160721 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160721 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskingsutvalg som skal
AP160721 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160721 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskingsutv
AP160617 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Sebastian Coe insisterer på at IAAF ikke dekket over positive russiske dopingprøver. februar : Den tidligere administrerende direktøren i RUSADA, Nikita Kamajev, blir funne
AP160617 desember 2014 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), trekker seg fra stillingen sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 2014 : Verdens antidopingbyrå ( WADA ) setter ned et tre mann stort uavhengig granskin
BT160608 En miljørisikoanalyse som anbefaler et tiltak med en mulig uholdbar konsekvens, kan av etiske grunner ikke legges til grunn for politiske beslutninger.
SA160606 « En illojal utbetaling », sa FIFAs etiske komité og suspenderte duoen 7. oktober.
AP160606 « En illojal utbetaling », sa FIFAs etiske komité og suspenderte duoen 7. oktober.
SA160603 Torsdag skrev Die Welt at FIFAs etiske komité nå går gjennom e-poster som viser at Infantino prøvde å få slettet opptakene fra et møte i det nye FIFA-rådet i forkant av kongressen.
SA160603 Infantino risikerer nå å bli suspendert mens FIFAs etiske komité undersøker anklager om at han fikk lydopptak slettet fra et møte i FIFA-rådet.
SA160603 Han risikerer å bli midlertidig suspendert av organisasjonens etiske komité.
FV160603 Torsdag skrev Die Welt at FIFAs etiske komité nå går gjennom e-poster som viser at Infantino prøvde å få slettet opptakene fra et møte i det nye FIFA-rådet i forkant av kongressen.
FV160603 Infantino risikerer nå å bli suspendert mens FIFAs etiske komité undersøker anklager om at han fikk lydopptak slettet fra et møte i FIFA-rådet.
FV160603 Han risikerer å bli midlertidig suspendert av organisasjonens etiske komité.
BT160603 Torsdag skrev Die Welt at FIFAs etiske komité nå går gjennom e-poster som viser at Infantino prøvde å få slettet opptakene fra et møte i det nye FIFA-rådet i forkant av kongressen.
BT160603 Infantino risikerer nå å bli suspendert mens FIFAs etiske komité undersøker anklager om at han fikk lydopptak slettet fra et møte i FIFA-rådet.
BT160603 Han risikerer å bli midlertidig suspendert av organisasjonens etiske komité.
AP160603 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AP160603 Torsdag skrev Die Welt at FIFAs etiske komité nå går gjennom e-poster som viser at Infantino prøvde å få slettet opptakene fra et møte i det nye FIFA-rådet i forkant av kongressen.
AP160603 Infantino risikerer nå å bli suspendert mens FIFAs etiske komité undersøker anklager om at han fikk lydopptak slettet fra et møte i FIFA-rådet.
AP160603 Han risikerer å bli midlertidig suspendert av organisasjonens etiske komité.
SA160602 Men Die Welt skriver altså at FIFAs etiske komité vurderer en midlertidig utestengelse av Infantino.
AP160602 Men Die Welt skriver altså at FIFAs etiske komité vurderer en midlertidig utestengelse av Infantino.
SA160528 Lederen av det etterforskende kammeret i den etiske komiteen fortalte meg at dette går rett i søpla, skal Infantino ha sagt under møtet.
SA160528 Infantino skal også ha reagert på at tilsynskomiteen ga den etiske komiteen informasjon om at Infantinos familie planla å kjøpe et hus i Zürich for 25 millioner sveitsiske francs.
FV160528 Lederen av det etterforskende kammeret i den etiske komiteen fortalte meg at dette går rett i søpla, skal Infantino ha sagt under møtet.
FV160528 Infantino skal også ha reagert på at tilsynskomiteen ga den etiske komiteen informasjon om at Infantinos familie planla å kjøpe et hus i Zürich for 25 millioner sveitsiske francs.
AP160528 Lederen av det etterforskende kammeret i den etiske komiteen fortalte meg at dette går rett i søpla, skal Infantino ha sagt under møtet.
AP160528 Infantino skal også ha reagert på at tilsynskomiteen ga den etiske komiteen informasjon om at Infantinos familie planla å kjøpe et hus i Zürich for 25 millioner sveitsiske francs.
AP160525 For at ikke debatten om Oljefond og skatteparadiser skal reduseres til symbolikken rundt de to datterselskapsetableringene, vil det være minst like viktig å få på plass etiske retningslinjer om oljefondets direkte investeringer i selskaper som er registrert i skatteparadiser.
AP160525 Etiske retningslinjer for Oljefondet må på plass ¶
AP160419 Oljefondet har de siste ti årene trukket seg ut av en rekke selskaper på grunn av det etiske regelverket.
AP160419 Dermed nærmer det totale tapet fra de norske, etiske investeringsbeslutningene seg 30 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.
AP160414 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AP160408 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AA160408 Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AP160405 Tidligere fotballpresident Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komité - i Det dømmende kammeret - sammen med Damiani.
AP160405 Men det er såpass alvorlig at et medlem av FIFAs etiske komité selv har utført tjenester for Eugenio Figueredo, én av dem som ble arrestert i mai i fjor.
AP160405 Forgjengeren Sondre Kåfjord, som ble med i FIFA etiske komité da den ble opprettet i 2006, har fortalt en del.
AP160405 Det nevnte medlemmet av den etiske komitéen, Juan Pedro Damiani, og hans advokatfirma har også utført tjenester for medieselskapet Cross Trade, som ifølge den amerikanske påtalemyndigheten har konspirert sammen med en rekke siktede latinamerikanske fotballedere.
AP160404 Blant temaene hun konkret lister opp, er antikorrupsjonsarbeid, håndtering av etiske problemstillinger og om eierdialogen fungerer etter hensikten.
AP160404 - Sakene det har vært bred oppmerksomhet om den siste tiden knyttet til mulig korrupsjon eller til bredere etiske problemstillinger gjør at det kan være hensiktsmessig å møtes igjen, skriver Mæland.
AP160404 Tradisjonelt har vi tatt skritt for skritt med å regulere oljefondet etter at de etiske retningslinjene kom.
AP160403 Vi har en klar politik for skatterådgivning og klare etiske standarder », skriver banken i meldingen.
AP160403 Han sier også at de tar det svært alvorlig hvis loven og bankens etiske retningslinjer er brutt.
AP160401 Det er også urimelig og historieløst å knytte forskning og vitenskap til etiske fremskritt.
AP160325 Kanskje bør dette også gjelde andre involverte, slik som sykepleiere og farmasøyter - de etiske råd for begge disse yrkesgrupper slår fast at deres medlemmer ikke bør delta i aktiv dødshjelp.
AP160322 Våre studenter ser spørsmål, tekster, situasjoner og etiske dilemmaer innenfor en teologisk ramme.
AP160308 Da får jeg også kontroll på arbeidsforhold, innhold og de etiske og miljømessige sidene av produksjonen, sier Reitan.
AP160308 Da får jeg også kontroll på arbeidsforhold, innhold og de etiske og miljømessige sidene av produksjonen, sier Reitan.
VG160304 BT sjekket 283 av kildene Qureshi baserte sine saker på og konkluderer med at det var « etiske problemer » knyttet til minst 155 av dem.
AP160303 Hva er de etiske konsekvensene, og hva om slike våpensystemer kommer i hendene på organisasjoner som IS ?
AP160301 Og det får i seg selv alvorlige etiske konsekvenser.
AP160301 Men å snakke om hva abort og de etiske problemene det medfører å avbryte et svangerskap, er nærmest en ikke-eksisterende del av norsk offentlighet.
AP160301 Men vi kan ikke basere den etiske samtalen på at vi alle er oss selv nærmest.
AP160301 Loven om selvbestemt abortkrever at vi evner å ha en vedvarende og dyptpløyende offentlig samtale om de etiske dilemmaene abort medfører.
AP160301 Den etiske refleksjonen demokratiet krever av oss, må samtidig få oss til å vurdere om fri abort fremdeles er etisk forsvarlig når den medisinske utviklingen stiller den enkelte kvinne overfor stadig vanskeligere valg.
AP160301 Loven om selvbestemt abortkrever at vi evner å ha en vedvarende og dyptpløyende offentlig samtale om de etiske dilemmaene abort medfører.
AP160227 - Vi innser behovet for å sikre at vårt sikkerhetsarbeid og andre aktiviteter er i tråd med våre kjerneverdier og etiske standard, sier Joel Manby fredag.
SA160226 - Det er etiske og rettsligegrenser for hvade [ programmene]kan gjøre.
AP160226 - Det er etiske og rettsligegrenser for hvade [ programmene]kan gjøre.
AP160224 Både Blatter og suspendert Platini ble utestengt av den etiske komiteen i det internasjonale fotballforbundet ( FIFA ) 21. desember.
SA160222 Sveitseren er utestengt fra all fotball i åtte år av organisasjonens etiske komité.
SA160222 FIFAs etiske retningslinjer er tydelige på at det ikke er lov.
AP160222 Den nye tolkningen bringer opp så mange etiske problemstillinger.
AP160222 Sveitseren er utestengt fra all fotball i åtte år av organisasjonens etiske komité.
AP160222 FIFAs etiske retningslinjer er tydelige på at det ikke er lov.
AP160218 Pressens Faglige Utvalg ( PFU ) mener at TV 2 ikke begikk brudd på pressens etiske regelverk da kanalen omtalte Helsetilsynets granskningsrapport av hjerneforskningsprosjektet ved Oslo universitetssykehus ( OUS ), skriver NTB.
SA160217 Beckenbauers manglende samarbeidsvilje anses for å være brudd på FIFAs etiske regelverk.
AP160217 Beckenbauers manglende samarbeidsvilje anses for å være brudd på FIFAs etiske regelverk.
AP160215 Om forskningsjuks og andre etiske alvorligheter.
AP160215 I tillegg manglet etiske tillatelser for utførelse av operasjoner og implantasjon av syntesiske luftstruper.
SA160212 Totalt har FIFAs etikkomite funnet ham skyldig i å ha brutt 7 paragrafer i organisasjonens etiske regler.
SA160212 I pressemelding kommer FIFAs etiske komité med voldsomme anklager mot Valcke.
SA160212 Det er FIFAs etiske komité som nå har vedtatt at franskmannen nå utestenges fra all fotballaktivitet 12 år frem i tid.
SA160212 Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter er utestengt i åtte år, og en lang rekke andre fotballedere har også begått alvorlige etiske overtramp.
SA160212 oktober : Trykket på FIFA-toppene øker da det blir kjent at den etiske komiteen vil utestenge Blatter i 90 dager.i ¶ 8. oktober : FIFAs etiske komité utestenger Blatter og Platini i 90 dager.
SA160212 oktober : FIFAs etiske komité utestenger Blatter og Platini i 90 dager.
SA160212 desember : Sepp Blatter møter til høring i FIFAs etiske komité.i ¶ 18. desember : Michel Platini boikotter høringen med komiteen og sender sine advokater i sitt sted.i ¶ 21. desember : FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini utestenges fra all fotball i åtte år.
AP160212 Totalt har FIFAs etikkomite funnet ham skyldig i å ha brutt 7 paragrafer i organisasjonens etiske regler.
AP160212 I pressemelding kommer FIFAs etiske komité med voldsomme anklager mot Valcke.
AP160212 Det er FIFAs etiske komité som nå har vedtatt at franskmannen nå utestenges fra all fotballaktivitet 12 år frem i tid.
AP160212 Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter er utestengt i åtte år, og en lang rekke andre fotballedere har også begått alvorlige etiske overtramp.
AP160212 oktober : Trykket på FIFA-toppene øker da det blir kjent at den etiske komiteen vil utestenge Blatter i 90 dager. 8. oktober : FIFAs etiske komité utestenger Blatter og Platini i 90 dager.
AP160212 oktober : FIFAs etiske komité utestenger Blatter og Platini i 90 dager.
AP160212 desember : Sepp Blatter møter til høring i FIFAs etiske komité. 18. desember : Michel Platini boikotter høringen med komiteen og sender sine advokater i sitt sted. 21. desember : FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini utestenges fra all fotball i åtte år.
FV160210 Det stilles etiske krav til alle selskapene i fondet.
BT160210 Det stilles etiske krav til alle selskapene i fondet.
AP160208 Folk er redde for at det blir flere feil på lufta, både tekniske og journalistiske, som i ytterste konsekvens kan være etiske overtramp.
AP160202 Det er viktig å holde den etiske fane høyt i en organisasjon der selvjustisen må være større enn i et vanlig aksjeselskap.
AP160121 | Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AP160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AP160121 - De satser på rikere turister som er bevisste sine etiske valg, og som kan betale for dem.
AA160121 | Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AA160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AA160121 - De satser på rikere turister som er bevisste sine etiske valg, og som kan betale for dem.
AA160121 | Dette er verdens ti mest etiske reisemål ¶
AA160121 KAPP VERDE : Ethical Traveler har kåret Kapp Verde til et av verdens mest etiske reisemål med en fremtidsrettet tankegang på miljø, menneskerettigheter og dyrevern.
AA160121 - De satser på rikere turister som er bevisste sine etiske valg, og som kan betale for dem.
AP160114 14 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), og IAAFs markedskonsulent Pape Massata Diack, sønn av tidligere friidrettspresident Lamine Diack, trekker seg fra stillingene sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. dese
AP160114 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev og Pape Massata Diack på livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Det britiske friidrettsforbundet ber om at alle internasjonale verdensrekorder strykes, for å gi friidretten en frisk og dopingfri start. * 13. jan
AP160114 14 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), og IAAFs markedskonsulent Pape Massata Diack, sønn av tidligere friidrettspresident Lamine Diack, trekker seg fra stillingene sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember
AP160114 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev og Pape Massata Diack på livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Det britiske friidrettsforbundet ber om at alle internasjonale verdensrekorder strykes, for å gi friidretten en frisk og dopingfri start. * 13. jan
AP160114 Nylig besluttet IAAFs etiske komité at russeren skal utestenges fra idretten på livstid.
AP160114 14 : Den russiske friidrettspresidenten Valentin Balakhnitsjev, som også er økonomisjef i Det internasjonale friidrettsforbundet ( IAAF ), og IAAFs markedskonsulent Pape Massata Diack, sønn av tidligere friidrettspresident Lamine Diack, trekker seg fra stillingene sine som følge av at forbundets etiske komité etterforsker påstander om korrupsjon og doping. desember 20
AP160114 januar 2016 : IAAFs etiske komité utestenger Balakhnitsjev og Pape Massata Diack på livstid for å ha orkestrert bestikkelser for å skjule positive dopingprøver. januar 2016 : Det britiske friidrettsforbundet ber om at alle internasjonale verdensrekorder strykes, for å gi friidretten en frisk og dopingfri start. * 13. jan
DA160104 Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.
DA160104> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Tvert imot kan man nesten si at serien har litt for mange scener der de etiske retningslinjene påpekes, selv om også disse scenene stort sett veves inn i handlingen på en måte som ikke skader fremdriften.