DA171222 Også tror jeg vi fikk inn med sølvskje et genuint demokratisk sinnelag i betydningen møt mennesket som menneske.
DA171124 | Leder : Demokratisk fylkesfarse ¶
DA171124 Fylkessammenslåingen er et eneste stort demokratisk underskuddsprosjekt.
DN171022 Presidenten i den katalanske regionforsamlingen, Carme Forcadell, omtaler Rajoys beslutning som et kupp med sikte på å fjerne en demokratisk valgt regjering.
BT171022https://www.bt.no/btmeninger/kommentar/i/rvggm/Planen-for-alle-gode-ting Tradisjonell kunstkritikk er lukket og konservativ, og det er kanskje et større demokratisk problem enn at avisene holder seg med færre kunstkritikere.
VG171021 Hun kaller signalene Thommessen sender ut problematiske for demokratiet, og sier at det er en grunnleggende del av et demokratisk samfunn å få ut informasjon gjennom pressen.
DB171021 MDG mener det er et demokratisk problem, og har derfor lagt inn en formell protest til presidentskapet.
AA171021 Presidenten i den katalanske regionforsamlingen, Carme Forcadell, omtaler Rajoys beslutning som et kupp med sikte på å fjerne en demokratisk valgt regjering.
VG171020 Faren, Anatolij Sobtsjak, var en demokratisk valgt borgermester.
VG171020 - Det som skjer nå, er deres valg etter en demokratisk prosess.
NL171020 ¶ Etnisk og Demokratisk likeverd har ikke noe imot at samer får ledende verv/toppverv innen vårt ordinære politiske system.
AP171020https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/VyXbW/Sekulare-har-et-nevrotisk-forhold-til-moral-Vi-bor-lare-av-kristne--Bjorn-Stark Den er frigjørende og demokratisk .
AA171020 Hvordan Venstre skal forholde seg til forslaget skal vi behandle på demokratisk måte i vår gruppe. 6.
AA171020 Det er hårreisende at dagens forslag ikke er demokratisk diskutert med folk som berøres, før politikerne tar endelig stilling », skriver Loktu.
VG171019 - Ingen dialog er mulig mellom en demokratisk lov og ulydighet eller ulovligheter, sa Rajoy tidligere.
VG171019 Catalonia insisterer på at de har en demokratisk rett til å velge sin egen vei.
DB171019 - Demokratisk kongressrepresentant totalt diktet opp hva jeg sa til kona til en soldat som døde i strid ( og jeg har bevis ).
VG171018 Nå er situasjonen mer polarisert enn den noen gang har vært siden Spania ble en demokratisk stat etter Francos død, og Catalonia og den spanske regjeringen har malt seg inn i hvert sitt hjørne.
VG171018 - Ingen dialog er mulig mellom en demokratisk lov og ulydighet eller ulovligheter, sa statsminister Rajoy.
DN171018 Det blir et demokratisk problem når spørretimen ikke slipper til representanter for alle velgere, selv om presidentskapet av og til gjør et unntak, sier Bastholm til NTB.
DB171018 Sobtsjak, som var den første demokratisk valgte borgermesteren i byen, regnes som Putins politiske mentor.
DB171018 I en Facebook-status skrev den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
DB171018 Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
DA171018 Det blir et demokratisk problem når spørretimen ikke slipper til representanter for alle velgere, selv om presidentskapet av og til gjør et unntak, sier Bastholm til NTB.
AP171018https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/W94qg/MDG-og-Rodt-protesterer-mot-utestengelse-fra-sporretimen Det blir et demokratisk problem når spørretimen ikke slipper til representanter for alle velgere, selv om presidentskapet av og til gjør et unntak, sier Bastholm.
DB171017 I en Facebook-status skrev den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
DB171017 Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
DA171017 I så fall « blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem », skrev Jagland.
AP171017https://www.aftenposten.no/norge/i/MMM0J/Norge-har-levert-klage-pa-Jagland-til-Europaradet I så fall « blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem », skrev Jagland.
AP171017https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/7XokW/En-ansvarlig-sikkerhets--og-utenrikspolitikk-er-mulig--Eirik-Vold Det nye Stortinget kan pense norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk inn på et mer ansvarlig, demokratisk og fredelig spor.
AP171017https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/7XokW/En-ansvarlig-sikkerhets--og-utenrikspolitikk-er-mulig--Eirik-Vold Det nye Stortinget har en historisk plikt og mulighet til å starte en demokratisk debatt om hvordan Norge best kan ivareta sine interesser i en kompleks og usikker verden.
VG171016 - Ingen dialog er mulig mellom en demokratisk lov og ulydighet eller ulovligheter, sa statsministeren tidligere onsdag og understreket at Puidgemont måtte svare tydelig.
VG171016 Hun hevder det norske samfunnet har gjennomført en så overdreven grad av demokratisk medbestemmelse at det norske samfunnet er blitt handlingslammet.
VG171016 Demokratisk medbestemmelse har blitt så omfattende, så mange yrkesgrupper og organiserte interesser skal ha medbestemmelsesrett, at det lammer offentlige byråkraters og politikeres gjennomføringsevne, handlekraft til å bygge skolebygg.
DN171016 EU en demokratisk garantist ¶
DB171016 Det nærmer seg et demokratisk problem når det for det blotte tv-seende og avislesende øye later til at Media-Norge er en regnbue som rommer alt som kan krype og gå av dem som er « annerledes » nok, mens det rundt bordene der de tyngste avgjørelser faktisk tas, stort sett sitter hvite menn og noen ( relativt sett ) få kvinner
DN171015 - Betyr det at du ikke er noen demokratisk leder ?
AP171015https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Lvlzq/Spania-ma-spille-en-aktiv-rolle-i-forsvaret-av-demokratiet Spania ble et demokratisk land etter diktatoren Francisco Francos fall og har siden dette blitt mer og mer integrert i Europa.
AP171015https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Lvlzq/Spania-ma-spille-en-aktiv-rolle-i-forsvaret-av-demokratiet Si ;D-innlegg : Helt siden den katalanske uavhengighetsavstemningen ble offentliggjort, har spanske myndigheter systematisk motarbeidet en demokratisk prosess.
AP171015https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Lvlzq/Spania-ma-spille-en-aktiv-rolle-i-forsvaret-av-demokratiet Men hvor liberalt er det å utøve vold mot egne innbyggere for å kneble en demokratisk avstemning ?
DN171013 | EU en demokratisk garantist ¶
VG171012 Hvor demokratisk er det ?
VG171011 - Ingen dialog er mulig mellom en demokratisk lov og ulydighet eller ulovligheter, sa statsministeren tidligere onsdag.
DB171011 Dette er penger som vil bli brukt på å skape en grønnere, sunnere, tryggere, mer demokratisk hverdag i den delen av Europa som trenger det mest.
AP171011https://www.aftenposten.no/verden/i/114BJ/Spanias-statsminister-gir-Catalonia-fem-dagers-frist - Det er ikke mulig med noen megling mellom en demokratisk lov og ulydighet og ulovlighet, sa Mariano Rajoy i en tale i nasjonalforsamlingen onsdag.
AA171011 - Det er ikke mulig med noen megling mellom en demokratisk lov og ulydighet og ulovlighet, sa Mariano Rajoy i en tale i nasjonalforsamlingen onsdag.
AA171011 - Ingen dialog er mulig mellom en demokratisk lov og ulydighet eller ulovligheter, sa statsministeren tidligere onsdag.
VG171010 - Det er helt sykt at i et demokratisk land vet vi ikke hva de regionale makthaverne kan komme til å gjøre samme kvelden.
NL171010 NATO er, selv om enkelte motstander hevder det motsatte, en demokratisk organisasjon grunnlagt på konsensus, en stat en stemme.
DA171010 - Det ville vært en demokratisk måte å vinne fram på som han kunne vise til resten av Spania.
AP171010https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Pk52X/Hvis-kvinner-kan-lese_-vil-flere-barn-bli-fem-ar--Natalie-Marthinussen Uten opprettholdelse av kvinners rettigheter i utviklingsland vil økonomisk og demokratisk utvikling hindres, skriver Natalie Marthinussen ( 16 ).
AA171010 Et valg på ny nasjonalforsamling vil imidlertid ikke føre til at Thailand vender tilbake til et fullt ut demokratisk styre, slik landet hadde før militærkuppet våren 2014.
AA171010 20 presidentkandidater stiller til valg, men bare tre av dem levnes en sjanse : Visepresident Joseph Boakai fra det regjerende Enhetspartiet ( UP ), den tidligere fotballstjernen George Weah fra Koalisjonen for demokratisk endring ( CDC ) og Charles Brumskine fra Det liberale partiet ( LP ).
AA171010 - Det ville vært en demokratisk måte å vinne fram på som han kunne vise til resten av Spania.
AA171010 I forslaget heter det : « Gjennom å bidra med sin kunnskap og sine innfallsvinkler til aktuelle politiske saker, kan lobbyister være en viktig demokratisk kilde til supplerende informasjon ut over det som opplyses i saksdokumenter.
AA171010 Dette er uheldig sett fra et demokratisk synspunkt.
VG171009 Jeg er også sterk tilhenger av demokratisk prosess, at den beste måten å få til rammeverk man mener er bra for økonomien, bør skje gjennom overtalelse, ikke tvang, skriver Stiglitz.
VG171009 Kunne ikke det skjedd i et demokratisk Cuba ?
VG171009 I dag, 50 år etter « legendens » død i de bolivianske fjellene, vet vi at fyren var en sadistisk lystmorder med et alt annet enn demokratisk sinnelag.
VG171008 Dersom vi hadde fått ha en lovlig folkeavstemning hadde det hele kunne foregå på en demokratisk og korrekt måte, men slik det har foregått nå, er jo bare å be om kaos, sier Vinuales til VG.
DA171006 Å stoppe forslaget til reguleringsplan i formannskapet er ikke lite demokratisk - det er å være uenig i en byutvikling, sier Thorbjørn Geirbo i Miljøpartiet De Grønne.
DA171006 - Jeg skrev det fordi ordføreren på sin blogg sa det er viktig å lytte til folk ved å legge saken ut på høring, og at alternativet var lite demokratisk .
VG171005 Begrunnelsen er at organisasjonen har lykkes i å kombinere diplomatiske virkemidler med potensiell militærbruk, og dermed sikret en demokratisk maktovertagelse i Gambia.
NL171004 Men - vi jobber for å opprettholde og videreutvikle Finnmark som en egen demokratisk enhet.
NL171004 I stortingsmelding 29 Morgendagens omsorg heter det da også at målet for regjeringens frivillighetspolitikk er å støtte aktivt opp om et levende sivilsamfunn, selve fundamentet for et demokratisk samfunn.
DB171004 - Det er hårreisende, og har ingenting i et demokratisk land å gjøre.
DA171004 Men det er vi, ikke dem, som har opprettet et demokratisk styresett, og vi tilbyr et moderat og fredelig alternativ, likevel blir vi avvist i Vesten, sier Hazhar, som selv er oppvokst som flyktning i Stockholm.
DA171004 Ville det vært mer demokratisk ?
AP171004https://www.aftenposten.no/verden/i/Owdr3/27-homofile-og-lesbiske-pagrepet-etter-konsert-i-Egypt * Brorskapets kandidat Mohamed Mursi vant valget og ble Egypts første demokratisk valgte.
VG171003 - Adgangen til politisk streik er en viktig demokratisk rettighet.
DB171003 Det er uakseptabelt at folk ikke får stemme i et demokratisk land.
AA171003 At skolemyndigheter engasjerer seg aktivt mot dette er demokratisk problematisk, sier Lill Harriet Sandaune ( Frp ).
AA171003 - Man kan være enig eller uenig, men at skolemyndigheter engasjerer seg aktivt mot dette er demokratisk problematisk.
NL171002 Til sist kommer to opprop : «... nei til tvangssammenslåing og ja til demokratisk selvstendig Finnmark » og « Vi motsetter oss tvang, fjernstyring og kolonisering !
NL171002 Det åpner slik : « Vi vil opprettholde og videreutvikle Finnmark som en egen demokratisk enhet, og tror at en sammenslåing med Troms fylke blir et tilbakeslag for hele Finnmarks-området.
DN171002 For ti år siden ble den nåværende 78-åringen den første demokratisk valgte kvinnelige president i et afrikansk land.
AA171002 Menneskerettighetsorganisasjoner raser over besøket og viser blant annet til at Thailands demokratisk valgte statsminister Yingluck Shinawatra for få dager siden ble dømt til fem års fengsel in absentia. ( ©NTB ) ¶
VG171001 Det er uakseptabelt at mennesker i et demokratisk land ikke får stemme.
SA171001 Det er uakseptabelt at mennesker i et demokratisk land ikke kan stemme.
FV171001https://www.fvn.no/100Sport/fotball/Barcelona-kamp-ble-spilt-for-tomme-tribuner--Min-verste-opplevelse-som-fotballspiller-243156b.html Det er uakseptabelt at mennesker i et demokratisk land ikke kan stemme.
DB171001 Lørdag ble over halvparten av skolene som skulle brukes stengt av spansk politi, men regionale katalanske myndigheter framholder likevel at folkeavstemningen vil gjennomføres på demokratisk vis.
BT171001https://www.bt.no/100Sport/fotball/Barcelonas-hjemmekamp-avlyst-etter-brak-243156b.html Det er uakseptabelt at mennesker i et demokratisk land ikke kan stemme.
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/QQ21W/Spanias-statsminister--Det-har-ikke-vart-noen-folkeavstemning-i-Catalonia Han la til at gjennomføringen ikke ville være slik katalanske myndighetene ønsket, men at de likevel kunne garantere at den ville skje på demokratisk vis.
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/QQ21W/337-mennesker-skadet-i-politiaksjoner-mot-katalanske-velgere Han la til at gjennomføringen ikke ville være slik katalanske myndighetene ønsket, men at de likevel kunne garantere at den ville skje på demokratisk vis.
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/7bPkv/Facebook-og-Google-ble-oppfordret-til-apenhet-om-falske-nyheter-Forslaget-ble-nedstemt-av-Oljefondets-forvaltere Statsminister Erna Solberg ( H ) har tidligere snakket om falske nyheter som « et problem som må tas på alvor i ethvert demokratisk samfunn ».
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/7bPkv/Facebook-og-Google-ble-oppfordret-til-apenhet-om-falske-nyheter-Forslaget-ble-nedstemt-av-Oljefondets-forvaltere Statsminister Erna Solberg ( H ) har omtalt falske nyheter som et stort demokratisk problem.
AP171001https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Barcelona-kamp-ble-spilt-for-tomme-tribuner--Min-verste-opplevelse-som-fotballspiller-243156b.html Det er uakseptabelt at mennesker i et demokratisk land ikke kan stemme.
AA171001 Han legger til at gjennomføringen ikke vil være slik katalanske myndighetene ønsket, men at de likevel kan garantere at den vil skje på demokratisk vis.
VG170930 - Avstemningens lovlighet er mangelfull, og vi støtter fortsatt et forent, føderalt, demokratisk og velstående Irak, uttalte han.
DB170930 Ved hjelp av demokratisk podkastteknologi - en stemme, en mikrofon, en datamaskin og en hel del tid - kunne i prinsippet hvem som helst piratkopiere formelen.
AP170930https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/bR6KA/Naringslivsjournalistikken-star-i-fare-for-a-havne-i-et-ekkokammer--Einar-Lie Kunnskap er avgjørende for demokratisk kontroll.
AA170930 - Avstemningens lovlighet er mangelfull, og vi støtter fortsatt et forent, føderalt, demokratisk og velstående Irak, uttalte han.
AP170929https://www.aftenposten.no/osloby/i/7bo6W/Politikere-innrommer-Saken-er-ikke-skikkelig-utredet_-men-Ruselokka-skole-rives-likevel - Når ikke alle grupper blir hørt, er det et demokratisk problem, sier Øystein Røger.
AP170929https://www.aftenposten.no/osloby/i/7bo6W/Politikere-innrommer-Saken-er-ikke-skikkelig-utredet_-men-Ruselokka-skole-rives-likevel - Et demokratisk problem at ikke alle blir hørt.
DN170928 - President Trumps skatteplan er moralsk forkastelig og dårlig økonomisk politikk, sa senator Bernie Sanders som lenge var med i fjorårets valgkamp på demokratisk side.
DB170928 Samtidig mangler denne folkeavstemninga demokratisk legitimitet og rettslige garantier, som opposisjonen både i Catalonia og utenfor påpeker.
DA170928 - President Trumps skatteplan er moralsk forkastelig og dårlig økonomisk politikk, sa senator Bernie Sanders som lenge var med i valgkampen på demokratisk side.
AP170928https://www.aftenposten.no/verden/i/95MQl/-Trumps-skattereform-far-blandet-mottagelse - President Trumps skatteplan er moralsk forkastelig og dårlig økonomisk politikk, sa senator Bernie Sanders som lenge var med i fjorårets valgkamp på demokratisk side.
VG170926 Fra søndag må det igjen 60 stemmer til for å stanse en demokratisk filibuster og åpne for behandling av forslaget.
NL170926 Ordførerne fremstiller det som om det er et demokratisk problem å lytte til det folk mener om sykehus i sitt lokalsamfunn.
NL170926 Det som derimot er et demokratisk problem er å gjennomføre dårlige beslutninger som følge av mangelfullt utredede prosesser.
DN170926 Fra søndag må det igjen 60 stemmer til for å stanse en demokratisk filibuster og åpne for behandling av forslaget.
DB170926 - Drømmen min er å komme tilbake til Jemen og fortsette kampen for et fritt og demokratisk hjemland, sier Karman.
AP170926https://www.aftenposten.no/verden/i/bERBk/Dette-er-Macrons-omfattende-plan-for-a-endre-Europa Med en massiv liste av nye initiativ vil Macron skape det han omtaler som et « suverent, forent og demokratisk Europa » og slå tilbake mot de euroskeptiske kreftene.
AP170926https://www.aftenposten.no/verden/i/Rkva5/Collins-kan-ha-senket-Republikanernes-siste-forsok-pa-a-fjerne-Obamacare Fra søndag må det igjen 60 stemmer til for å stanse en demokratisk filibuster og åpne for behandling av forslaget.
AP170926https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/Jjk87/En-demokratisk-barebjelke-ruster--Hans-Christian-Gabrielsen-og-Kristin-Skogen-Lund | En demokratisk bærebjelke ruster Hans-Christian Gabrielsen og Kristin Skogen Lund ¶
AP170926https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/Jjk87/En-demokratisk-barebjelke-ruster--Hans-Christian-Gabrielsen-og-Kristin-Skogen-Lund Det kan bli et alvorlig demokratisk problem.
AA170926 - Veien framover er å gjenskape et suverent, forent og demokratisk Europa, sa han.
AA170926 Angolas nye president Joao Lourenco lovet å gjøre Angola mer demokratisk da han tirsdag ble tatt i ed under en storslagen seremoni i Luanda. 63-åringen vant valget i august etter at han gjorde kampen mot korrupsjon til en av sine fremste valgløfter i det oljerike landet.
DN170925 Den siste demokratisk valgte regjeringen ble felt like før militæret tok makten for vel tre år siden.
DB170925 Fra søndag må det igjen 60 stemmer til for å stanse en demokratisk filibuster og åpne for behandling av forslaget.
DA170923 Hun ble med i sentrumhøyrebevegelsen Demo-kratischer Aufbruch ( Demokratisk oppbrudd ).
AP170923https://www.aftenposten.no/verden/i/ldXWM/Dette-er-metoden-som-trolig-sikrer-Merkel-en-fjerde-valgseier Men hvis man sier at demokrati også er meningsbrytning og at denne meningsbrytningen trenger struktur og klare posisjoner - da er hun naturligvis lite demokratisk .
AP170923https://www.aftenposten.no/verden/i/ldXWM/Dette-er-metoden-som-trolig-sikrer-Merkel-en-fjerde-valgseier - Hvis demokrati er at folkemeningen forplanter seg oppover og blir politikk, da regjerer Merkel svært demokratisk .
VG170922 - Et slikt tap av demokratisk kontroll vil ikke fungere for det britiske folk.
AP170922https://www.aftenposten.no/verden/i/O4VQw/Spent-stemning-foran-planlagt-folkeavstemning-Hva-skjer-om-Catalonia-stemmer-for-losrivelse-fra-Spania - Det ville vært fornuftig, rimelig og demokratisk å stoppe og si at det ikke vil bli noen folkeavstemning, de vet godt at det ikke vil skje, sa han til sine partifeller under et arrangement på Balearene lørdag.
AA170922 - Et slikt tap av demokratisk kontroll vil ikke fungere for det britiske folk, sa hun.
DB170921 Mas omdøpte den ene delen til Demokratisk Katalansk Europeisk Parti ( PDeCAT ).
AP170921https://www.aftenposten.no/verden/i/8nagx/I-syv-ar-har-republikanerne-provd-a-skrote-Obamacare-Na-prover-en-TV-komiker-a-forhindre-at-de-lykkes-i-siste-liten - Dette er ett av de mest ondsinnede lovforslagene i nyere historie, sa Richard Blumenthal, en demokratisk senator fra Connecticut, onsdag.
AA170921 Lokalmyndighetene i Catalonia mener de har både demokratisk mandat og folkerettslig rett til å avholde en folkeavstemning og karakteriserer handlingene fra Madrid som ren aggresjon.
VG170920 Det har blitt snakket om at Hviterussland i større grad vil nærme seg europeiske land og USA, noe mange vestlige statsledere ser på som ønskelig, i håp om å presse landet i en mer demokratisk retning på sikt.
DB170920 Rapporten bør være en vekker for alle som lar seg berolige av Kinas angivelige velvilje og framskritt i demokratisk retning.
DA170920 - Ja, jeg blir bekymret når vilkårene for en demokratisk debatt smulder opp eller når ideer om en grunnleggende voldelig konflikt, får utbredelse.
DA170920 « Utenfor demokratisk kontroll », og « uakseptabelt tillitsgap » er ord som brukes for å beskrive fiskeriforvaltningen.
DA170920 - På mange måter har utviklingen innenfor fiskeripolitikken skjedd utenfor demokratisk kontroll.
VG170919 - Vi mener at Hviterussland trenger å reformeres, ikke bare politisk og økonomisk, men rent demokratisk .
NL170919 I et demokratisk samfunn viser vi ansikt.
AA170919 Hun har fått massiv støtte fra det internasjonale samfunnet, men støtten var til drømmen om et demokratisk samfunn, ikke til alt hun vil drive med, sier den tidligere forsvarsministeren og utenriksministeren.
AA170919 Eide understreker at han har forståelse for at Suu Kyi er i en vanskelig situasjon, med et Myanmar som er fortsatt i en overgangsfase fra diktatur til et mer demokratisk styre.
VG170918 Det er riktigere å si at valgkampen uttrykker politisk moderasjon, demokratisk modenhet og forutsigbarhet.
DB170918 Den er en god demokratisk størrelse som legger til rette for medvirkning lokalt, men vi må vi tørre å spørre i hvilken grad det kan være skadelig å la en nasjons territorium sette grenser for hvor langt vår moral strekker seg.
DB170917 Påstander om at demokratisk valgte myndigheter myrder sine egne borgere, kan ha en destabiliserende kraft.
VG170916 Mursi ble Egypts første demokratisk valgte president i juni 2012 og regjerte frem til juli 2013 da han ble felt i et militærkupp.
AP170916https://www.aftenposten.no/verden/i/O49Ml/Det-er-ikke-Aung-San-Suu-Kyi-som-kan-stanse-overgrepene-mot-rohingyaene-Det-er-denne-mannen Til tross for det presidentvalget som ble gjennomført i 2015, som flyttet landet fra militærdiktatur til et mer demokratisk styresett, har hæren fortsatt en grunnlovsfestet makt til å bestemme over sikkerhetsspørsmål.
VG170915 legg på Facebook tar Jagland utgangspunkt i flere mediers saker om Jonas Gahr Støres forvaltning av sin formue, og spør retorisk : " Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
VG170915 Når rådets generalsekretær uttrykker en demokratisk bekymring for norsk presses rolle i et stortingsvalg, og mer enn antyder skjulte agendaer og skittent spill, vil mange tillegge utsagnet stor vekt.
VG170915 At den frie pressen i et demokratisk land har tillit hos publikum er avgjørende.
VG170915 " Han skriver også at dette er noe som bekymrer ham fra et demokratisk utgangspunkt.
NL170915 Tvil om habilitet og upartisk saksbehandling i det offentlige, ikke minst i kommunene, er et demokratisk problem.
NL170915 Men om mange må erklæres inhabile i behandlingen av viktige saker, kan det også bli et demokratisk problem.
DB170915 Jagland legger til at hvis det er tilfelle, « blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem ».
DB170915 Høstutstillingen vil forbli en påkostet kuriositet, men like fullt et demokratisk og underholdende innslag i norsk kunstliv, til forargelse for enkelte og til glede for mange andre.
DA170915 Her er demokratisk kongressmedlem Aaron D.
DA170915 Denne skulpturen er en demokratisk tanke, og den er fritatt for « ikke rør»-stempelet som reduserer mange kunstopplevelser.
DN170914 I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
DN170914 Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
DB170914 Det tror jeg de fleste med et noenlunde demokratisk sinnelag vil mene er en dårlig idé.
AP170914https://www.aftenposten.no/verden/i/kkkML/Alternative-fr-Deutschland-blir-forste-ytre-hoyre-parti-i-den-tyske-Forbundsdagen-pa-56-ar - Når man betegner demokratisk valgte representanter fra et parti som bekjenner seg til Grunnloven som nazister, da er det en klar ufarliggjøring av nazistenes grusomme forbrytelser og en fornærmelse mot de millioner ofrene og deres etterkommere, sier Gauland i en pressemelding.
AP170914https://www.aftenposten.no/verden/i/kkkML/AfD-blir-forste-ytre-hoyre-parti-i-den-tyske-Forbundsdagen-pa-56-ar - Når man betegner demokratisk valgte representanter fra et parti som bekjenner seg til Grunnloven som nazister, da er det en klar ufarliggjøring av nazistenes grusomme forbrytelser og en fornærmelse mot de millioner ofrene og deres etterkommere, sier Gauland i en pressemelding.
AP170914https://www.aftenposten.no/verden/i/AeGo5/Trump-spiste-middag-med-demokratene-Sa-kom-de-med-en-overraskende-nyhet JONATHAN ERNST, REUTERS ¶ Demokratisk skattekompromiss ?
AP170914https://www.aftenposten.no/verden/i/AeGo5/Trump-spiste-middag-med-demokratene-Sa-kom-de-med-en-overraskende-nyhet I forrige uke inviterte han Heidi Heitkamp, en moderat demokratisk senator, til å fly med Air Force One til Nord-Dakota, hjemstaten hennes.
AP170914https://www.aftenposten.no/norge/i/jRrbL/Norsk-presse-svarer-pa-Jaglands-valgdekningutspill I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
AP170914https://www.aftenposten.no/norge/i/jRrbL/Norsk-presse-svarer-pa-Jaglands-valgdekningutspill Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
AA170914 I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
AA170914 Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
VG170913 De borgerlige spinndoktorenes « tåkefyrste », som med vitende og vilje drev demokratisk ledelse ved å presentere flersidige analytiske refleksjoner, ble skjult for verden.
DB170913 I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham « fra et demokratisk utgangspunkt ».
DB170913 Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem.
DB170913 Et hvert samfunn trenger disse for at Norge ikke skal stagnere, men gå fremover og høste de gode investeringene våre forfedre har gjort ( uten å ødelegge miljøet ! ) slik at våre barn og barnebarn kan nyte gleden av et fritt, inkluderende, ressursrikt og demokratisk samfunn.
AP170913https://www.aftenposten.no/verden/i/22ldB/Demokratisk-jordskjelv-i-Moskva-I-Putins-bydel-gjorde-Putin-kritikerne-rent-bord | Demokratisk jordskjelv i Moskva.
AA170913 Men utnevnelsen er blitt kritisert fordi hun ikke er valgt på demokratisk måte.
AA170913 Det vil være et demokratisk problem.
DB170912 Hun bebreider Bernie Sanders' angrep for å gjøre det vanskelig å samle velgerne i etterkant, men hun kan knapt mene at det er naturlig eller demokratisk helsebringende at en kandidat ikke får utfordrere i sitt eget parti.
DB170912 Stemmer som virkelig trengs i enhver demokratisk , inkluderende, åpen og fordomsfri nasjon.
DA170912 Amerikanske politikere tenkte at dersom de i kampen mot terror kunne snu et land i demokratisk retning, ville det skape en dominoeffekt, og så ville alle diktaturene falle, én etter én.
DA170912 Grande mener årets valgkamp kan sammenliknes med valgkamper i land med en dårlig demokratisk kultur.
DA170912 Det er et dårlig tegn og har likhetstrekk med andre land med en dårligere demokratisk kultur.
NL170911 Én ting er at lesing er avgjørende for å kunne oppleve gleden ved å lese en god bok, men det er også inngangsporten til demokratisk medborgerskap.
AA170911 De er vanlige folk med vanlige jobber som gjør en stor demokratisk dugnad for å gi Erna fire nye år som statsminister.
AA170911 - En demokratisk dugnad ¶
DA170910 Et ufeilbarlig demokratisk instinkt gjorde at han reagerte med harme da to norske filosofer i sommer gikk ut og sa at folk som ikke er opplyste nok bør la være å stemme.
DN170908 Den franske presidenten Emmanuel Macron la fram sin plan for et « mer demokratisk og suverent EU » i en tale i Aten torsdag.
DB170908 I Aten la han fram sin plan for et « mer demokratisk og suverent EU ».
AP170908https://www.aftenposten.no/verden/i/pwxy6/Protester-mot-Rohingya-krisen-sprer-seg-over-hele-verden Espen Barth Eide var en viktig del av Norges arbeid for å sikre en fredelig overgang fra militærdiktatur til et mer demokratisk styresett.
AP170907https://www.aftenposten.no/verden/i/Xy3bm/Enda-en-fredsprisvinner-ut-mot-Aung-San-Suu-Kyi Norge har hatt en viktig rolle i Myanmars overgang fra diktatur til et mer demokratisk styresett.
AA170907 Den katalanske koalisjonen som er for uavhengighet, mener at de har et demokratisk mandat for å oppfylle løftet om å arrangere en slik folkeavstemning, og at den universelle retten til selvbestemmelse overstyrer spansk lov. ( ©NTB ) ¶
NL170906 Helse Nord demonstrerer et grunnleggende problem med foretaksmodellen - et lojalt direktørvelde som har overtatt og erstattet demokratisk politisk styring og kontroll.
NL170906 De har feite lønninger og er fritatt demokratisk politisk styring og kontroll.
AP170906https://www.aftenposten.no/verden/i/zmA21/Palestinernes-president-vil-ha-sosial-harmoni--kritiske-roster-kastes-i-fengsel - Noen av paragrafene bryter med viktige menneskerettigheter, som retten til et privatliv og til ytringsfrihet, noe som er hjørnesteiner i et demokratisk samfunn, skriver Det palestinske senteret for utvikling og pressefrihet ( MADA ) på sine hjemmesider.
AA170906 Når mange eldre ikke er på nett, er det et demokratisk problem, mener Pensjonistpartiet.
VG170905 Har vi demokratisk kontroll med politiet i Norge, eller er vi på vei mot et samfunn hvor politiet styrer seg selv ?
DB170905 De handler blant annet om at elevene skal oppdras til kritisk tenkning, livsmestring og demokratisk deltagelse.
AP170905https://www.aftenposten.no/osloby/i/B8mL9/Ber-byradet-trekke-hele-forslaget-til-kommuneplan Byrådsleder Raymond Johansen ( Ap ) kaller det « et klart brudd på demokratisk behandling ».
VG170904 Slik ledelse er farlig fordi retorikken virker diskriminerende og fremmedgjør det ulike, og er derfor uegnet i et demokratisk samfunn, mener Nygaard, som reagerer spesielt på virkemidlene til Listhaug : ¶
AP170904https://www.aftenposten.no/osloby/i/nzBwx/Raymond-Johansen-raser-over-et-ratt-valgkamputspill-fra-de-borgerlige Forslaget er et klart brudd på en demokratisk behandling som vi har lagt opp til.
AP170902https://www.aftenposten.no/verden/i/g8pmk/Fredsprisvinner-anklager-vestlige-bistandsorganisasjoner-for-a-stotte-terrorister-Jan-Egeland-svarer-Dypt-skuffet Norge har hatt en viktig rolle i Myanmars overgang fra diktatur til et mer demokratisk styresett.
VG170901 Formålet til burmakomiteen er å fremme demokratisk utvikling i Burma. 18.500 på flukt ¶
VG170901 Det har aldri før skjedd at et presidentvalg i et demokratisk afrikansk land er blitt opphevet av en domstol, ifølge opposisjonslederen.
DB170901 Vanligvis er det all grunn til å være skeptisk når sponsorer presser fram egne ønsker i en demokratisk styrt idrett, men her påberoper Havnelid seg et langt bredere mandat : ¶
DB170901 Demokratiet står og faller på demokratisk innstilte borgere.
DB170901 Clinton vant med den minste margin et demokratisk Iowa-caucus noensinne er blitt avgjort med : 49,8% mot 49,6%.
DA170901 Det har aldri før skjedd at et presidentvalg i et demokratisk afrikansk land er blitt opphevet av en domstol, ifølge opposisjonslederen.
DA170901 * Sittende president Uhuru Kenyatta fra partiet Jubilee og Raila Odinga fra Oransje demokratisk bevegelse ( ODM ), et av partiene i opposisjonsalliansen NASA, kjempet om presidentvervet.
AA170901 Det har aldri før skjedd at et presidentvalg i et demokratisk afrikansk land er blitt opphevet av en domstol, ifølge opposisjonslederen.
VG170831 Til tross for det har Leopoldo Lopez med en dyp demokratisk overbevisning og med en forpliktelse til frihet og velstand for alle venezuelanere fortsatt en fredelig kamp mot et voldelig og vilkårlig regime.
DB170831 Prosessen gir demokratisk legitimitet som rettferdiggjør at Grunnloven kan begrense det alminnelige flertallets makt.
DA170830 Denne avtalen har man altså inngått uten en demokratisk partiprosess.
AP170830https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/GdwQQ/Hareide-og-Grande-etterlyser-mer-jobb-med-integrering-fra-Listhaug Saker sendes på høring fordi det er en demokratisk rett for alle å få være med på å utforme offentlig politikk og fordi meningen til dem sakene gjelder, skal gjøres kjent for dem som tar avgjørelsen.
NL170829 At det demokratisk valgte flertallet gjorde vedtaket blir av Bøe og Hjort beskrevet som « Ap, SV og Rødt brukte sin flertallsmakt », som om vedtaket var illegalt.
DB170829 Den revolusjonære folkekrigen fattigbønder og arbeidere driver i India, Filippinene og Tyrkia er rettmessig og demokratisk .
DA170829 - Det har vært mye murring internt i Ap, og vi var flere som mente at det var et demokratisk underskudd i partiet.
AA170829 Et rikt kulturliv er et viktig element i et demokratisk , tolerant og sammensatt samfunn.
DN170828 - Presidentens uttalelser er dypt problematiske fordi de bryter ned den sentrale rollen mediene spiller i ethvert demokratisk samfunn, med å holde myndighetene ansvarlige og gi et podium til et mangfold av stemmer, heter det i brevet, som er adressert til utenriksminister Rex Tillerson.
AP170828https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/22vGl/Christen-Sveaas-gir-seks-millioner-kroner-til-de-borgerlige-og-er-valgkampens-mest-gavmilde-enkeltperson Hvis noe er et omkved blant dem som gir oss, så er det at de gjør et forsøk på å skape demokratisk balanse.
AA170828 - Presidentens uttalelser er dypt problematiske fordi de bryter ned den sentrale rollen mediene spiller i ethvert demokratisk samfunn, med å holde myndighetene ansvarlige og gi et podium til et mangfold av stemmer, heter det i brevet, som er adressert til utenriksminister Rex Tillerson.
AA170828 God spesialpedagogisk hjelp skal legge til rette for at hvert enkelt barn får nødvendig støtte til å oppleve seg sett, være en viktig bidragsyter i et demokratisk fellesskap og å utvikle ferdigheter som gjør barnet bedre rustet til å møte utfordringer i samfunnet.
VG170826 Når idretten sier at den skal være demokratisk , så mener jeg at det ligger mer enn stemmerett og valg av ledere i ordet « demokrati ».
DB170825 - Det er et demokratisk valg, og hva er vel mer demokratisk enn karaoke.
DB170825 - Det er et demokratisk valg, og hva er vel mer demokratisk enn karaoke.
NL170824 Demokratisk underskudd ¶
DA170824 Sikkerhetstenkningen kan ødelegge for byen som demokratisk rom, advarer arkitekt.
DA170824 Rubing mener det er en viktig balanse mellom borgernes krav på trygghet og byen som et åpent, demokratisk rom.
DA170824 - Byen er en plass for ytringsfrihet, demokratisk utbytte og for liv, sier Rubing.
DA170824 Karaoke er jo veldig demokratisk i seg selv, her er det fritt fram for alle til å bruke den stemmen de har !
DB170823 Et virkelig demokratisk problem blir det først når en lobbyist får kontroll over prosessene og beslutningene.
DB170823 Alle sterke lobbygrupper kan utgjøre et demokratisk problem.
AA170822 De to modellene har ulik vekting av styringsdyktighet og demokrati : Den parlamentariske modellen vektlegger klare politiske alternativer og styringsdyktighet, mens formannskapsmodellen vektlegger konsensus og demokratisk deltagelse.
DB170821 Nattevaktene velger sin leder på et demokratisk allmøte.
DB170821 Vi snakker altså om en demokratisk ledelsesmodell med tett samarbeid mellom tillitsvalgte og ledelse i strategiske beslutninger for bedriften.
AP170821https://www.aftenposten.no/verden/i/g86zL/De-tok-opp-kampen-mot-supermakten-Da-de-ble-domt-til-fengsel_-strommet-titusenvis-ut-i-gatene Mange av demonstrantene holdt opp paraplyer, og de krevde større autonomi fra Kina og reell demokratisk innflytelse over valget av Hongkongs ledelse.
DN170820 - På kort sikt tror vi det er 50 prosent sjanse for en kort nedstengning av offentlige kontorer, ettersom presidenten forsøker å øke støtten blant grunnfjellet ved å innta kontroversielle posisjoner, selv om han trenger demokratisk støtte for å få gjennom lover om offentlig pengebruk, skriver Phillips.
AA170820 Han avviser at det er et demokratisk problem at det blir få representanter over 60 år etter stortingsvalget i høst.
DA170819 Arrangørene bak Arendalsuka liker å kalle treffet et demokratisk dansegulv, men hvem er det egentlig som svinger seg ?
DB170817 Det er tvert imot et demokratisk problem at enkelte tviholder på sine taburetter, helt til de nærmest må bæres ut.
DB170817 Jeg er en skeiv svart kvinne, og jeg må innrømme at jeg synes det blir vanskeligere og vanskeligere å finne ord for å åpent og demokratisk diskutere en ideologi som er basert på undertrykkelsen av meg.
AP170817https://www.aftenposten.no/verden/i/mJgdL/Valgskandale-eller-skyting-pa-apen-gate-Hva-skal-til-for-at-Trumps-velgere-forlater-ham På demokratisk side har både Jimmy Carter og Harry Truman scoret dårligere.
VG170816 At Mattilsynet tar denne typen beslutninger bak lukkede dører med næringen er et demokratisk problem, sier hun.
AP170815https://www.aftenposten.no/osloby/i/KVo54/Byfortetting-er-ikke-alltid-positivt-En-ny-rapport-vil-bidra-til-bedre-byutvikling Kall det gjerne et demokratisk underskudd.
AP170815https://www.aftenposten.no/osloby/i/KVo54/Byfortetting-er-ikke-alltid-positivt-Det-kan-en-ny-rapport-gjore-noe-med Kall det gjerne et demokratisk underskudd.
AP170815https://www.aftenposten.no/norge/i/bVR3q/Slik-blir-det-nye-Stortinget-Farre-i-seniorklubben Du må ha en spesiell mental og fysisk kraft for å legge ned den nødvendige innsatsen, svarer han og avviser at det er et demokratisk problem at det blir så få representanter over 60 år.
AP170815https://www.aftenposten.no/norge/i/bVR3q/Slik-blir-det-nye-Stortinget-Farre-i-seniorklubben - Det er ikke et demokratisk problem at så få seniorer er på tinget.
VG170814 Trump har fått kraftig kritikk fra både demokratisk og republikansk hold etter at han lørdag fordømte vold « på mange sider » i forbindelse med at nasjonalister og nynazister samlet seg i byen, uten tydelig å fordømme høyreekstremister og andre hatgrupper.
VG170814 Politikere fra både demokratisk og republikansk side har fordømt angrepet.
AA170814 Trump har fått kraftig kritikk fra både demokratisk og republikansk hold etter at han lørdag fordømte vold « på mange sider » i forbindelse med at nasjonalister og nynazister samlet seg i byen, uten tydelig å fordømme høyreekstremister og andre hatgrupper.
AP170813https://www.aftenposten.no/verden/i/qq961/Demokratenes-ledere-narmer-seg-80-Vi-spurte-n-av-dem_-guvernor-Jerry-Brown-79_-om-det-er-et-problem- - Jeg ønsker meg et demokratisk parti som utfordrer oligarkiet som styrer samfunnet, og som tør å stå opp for sosialdemokratiske verdier.
VG170812 Fredag beordret Peru å utvise Venezuelas ambassadør på grunn av landets « pause fra demokratisk styre », heter det i en uttalelse fra Perus utenriksdepartement.
AA170812 Fredag beordret Peru å utvise Venezuelas ambassadør på grunn av landets « pause fra demokratisk styre », heter det i en uttalelse fra Perus utenriksdepartement.
NL170811 Det er nettopp den politiske debatten og konkurransen mellom partier i et demokratisk samfunn som driver fram de beste løsningene for et velferdssamfunn.
DB170811 Regjeringen vil også styrke skoleprosjektet Demokratisk beredskap mot rasisme og antisemittisme ( Dembra ).
DB170811 De føler seg på siden av samfunnet og at de ikke har en plass i et demokratisk , liberalt og tolerant samfunn.
DB170811 - Det er ikke et demokratisk problem ennå, men om brukerne ikke klarer å skille dette, eller denne formen for politisk kommunikasjon fullstendig overtar for de tradisjonelle mediene, vil det bli det, legger hun til.
DB170811 Demokratisk problem ¶
VG170809 * Sittende president Uhuru Kenyatta fra partiet Jubilee og Raila Odinga fra Oransj demokratisk bevegelse ( ODM ), et av partiene i opposisjonsalliansen NASA, kjemper om presidentvervet.
VG170808 Tronstad kaller den norske modellen en « demokratisk ventil ».
VG170808 - Den norske modellen er en demokratisk ventil ¶
DB170808 Alt dette har skjedd med basis i en spesiell masseidrett der hensynet til den enkelte unge som regel teller mer enn ambisjoner om en eller annen medalje, og der den demokratisk styrte idrettsklubben fortsatt er limet i lokalsamfunnet.
DB170808 Homoseksuelle vil ikke kunne føle seg trygge hvis dette blir akseptert som en form for demokratisk ytring.
DB170808 Domstolen sier at myndighetene ved å vedta denne loven har fremmet stigmatisering og homofobi som er uforenlig med verdiene i et demokratisk samfunn.
DA170808 Det er noe veldig demokratisk over det.
DB170806 - Vi var på fest etter at Donald ble den republikanske presidentkandidaten, og Dave får en telefonsamtale fra en lokal demokratisk leder.
AA170805 Det nye vedtaket krever at landet gjeninnfører demokratisk orden før suspensjonen eventuelt oppheves.
VG170804 VALGNATTEN : Mens velgere på demokratisk og republikansk side avga sine siste stemmer og ventet spent på valgresultatet i USA skal FBI ha hatt et eget team som overvåket sosiale medier på grunn av en mistanke om en russisk kampanje for å spre falske nyheter.
NL170804 Og når enkelte tromsøværinger fremstår så voldsomt hårsåre for at det ikke står 480.000 jublende nordlendinger og vinker med flaggene på stasjonen, er det kanskje greit å stille seg to spørsmål : ¶ 1 ) Før man krever et godstog til 100 milliarder, ville det ikke være en idé å lufte tanken i god demokratisk ånd : Er dette den viktigste samferdselssaken i Nord-Norge de neste 25 årene ?
DB170803 FOR der Høyres kulturminister Linda Hofstad Helleland i mer enn ett år har direktestyrt og stadig konfrontert idrettsbevegelsen, snakker Jonas Gahr Støre fram den særegne norske idretten som et demokratisk prosjekt som det i seg selv er viktig å ta vare på.
DB170803 De føler seg på siden av samfunnet og at de ikke har en plass i et demokratisk , liberalt og tolerant samfunn, sier han til Dagbladet.
DB170803 Disse nyvalgte kan tilta seg vide fullmakter, ikke bare sette Nasjonalforsamlinga, som ble demokratisk valgt i desember 2015, til side.
DA170803 Listen over potensielle kandidater kan synes uendelig : « Som om nesten enhver demokratisk senator eller guvernør blir nevnt som mulig kandidat », skriver det amerikanske magasinet National Review om spekulasjonene.
DA170803 - Kandidatene vet at muligheter som dette, det å kunne stille til valg i et helt åpent landskap der det ikke finnes en opplagt lederkandidat, ikke kommer så ofte, forklarer Dave Wade, demokratisk strateg, til nettavisen The Hill.
DB170801 Kurderne er et eldgammelt, demokratisk , fredselskende folk, som aldri har angrepet noe land.
DB170801 Søndagens valg var ikke demokratisk .
DB170801 Presidenten ble demokratisk valgt i 2013.
DB170801 Men den grunnlovgivende forsamlinga mangler demokratisk eller folkelig legitimitet.
DB170801 Maduro utlyste valget til grunnlovgivende forsamling for å kvitte seg med Nasjonalforsamlinga, som ble demokratisk valgt i desember 2015.
DB170801 Dette flertallet, samlet i Bordet for Demokratisk Enhet ( MUD ), har den politiske opposisjonen mot Maduro brukt til å forsøke å avsette presidenten og ellers forsøke å stanse hans politikk.
VG170731 Samtidig stengte regjeringen alle dører for demokratisk deltakelse ved å blokkere folkeavstemningen mot Maduro og kansellere regionalvalget i 2016.
VG170731 Mens mange håpet på en demokratisk endring, endte opposisjonens seier opp med at Maduro-regjeringen i stedet begynte avviklingen av demokratiet.
DB170731 I innlegget « Demokratisk underskudd i barnehagen » i Dagbladet 21. juli skriver byråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl ( Ap ), at det « er udemokratisk at kommunene ikke har lov til å stille kvalitetskrav til private barnehageaktører, for eksempel om bemanning og voksentetthet ».
DB170731 For hvis det er et demokratisk underskudd i barnehagen, så er det at driftstilskuddene barnehagene får per barn varierer med inntil 100000 kroner.
DN170730 Førsteamanuensis Leiv Marsteintredet sier at valget ikke er demokratisk .
DA170730 Det kan fort bli et demokratisk problem dersom ikke stortingspolitikere får opplysninger om viktige samfunnsspørsmål.
NL170726 Om kommunen skal satse på å utvikle sine egne tjenester eller la private selskap overta stadig mer, er ikke bare et økonomisk, men også et demokratisk spørsmål og et verdispørsmål.
NL170726 De ser store muligheter for sine velgere og medlemmer, og bekymrer seg ikke over at økt privatisering fører til at kommunene ikke bare tappes økonomisk og mister demokratisk kontroll over tjenestene, men over tid også blir nødt til styre ned arbeidet med å utvikle velferdstjenestene.
VG170724 Vi har ikke sett noe lignende i noe vestlig demokratisk land, sier Thune.
VG170724 - Det er helt grunnleggende i et demokratisk samfunn at man fordeler makten mellom regjeringen, parlamentet og domstolene og at man fører kontroll av at det ikke fattes lover som er i strid med grunnloven.
DB170724 Opposisjonen - og langt på vei EU - mener at kampen om rettsreformene handler om Polens framtid som et demokratisk land.
DB170724 Vedtaket ville gitt politisk styring over domstolene, det ville gitt regjeringen rett til å avsette og velge ny høyesterett, og dermed bryte med maktfordelingsprinsippet, som er et nærmest hellig demokratisk dogme.
DA170723 Det er demokratisk i seg selv, sier læreren.
DA170723 Det er demokratisk i seg selv, sier læreren.
VG170722 På de seks årene som har gått har vi ikke laget et samfunn som er mer demokratisk eller mer åpent enn før.
VG170722 Les mer : Hva skjedde med et mer åpent og demokratisk samfunn ?
DB170721 Ett unntak er barnehagepolitikken, der Høyres kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen nekter kommunene å innføre den demokratisk vedtatte barnehagepolitikken i halvparten av barnehagene.
DB170721 Det skjedde ikke i Iran i 1953, da den demokratisk valgte statsministeren Mohammed Mossadegh ble avsatt i et kupp orkestrert av CIA.
DB170721 Det skjedde ikke i Guatemala i 1954, da den demokratisk valgte sosialistlederen Jacobo Arbenz Guzman ble avsatt i et kupp som CIA og bananprodusenten United Fruit Company stod bak.
DA170721 Dessuten synes jeg vel det er et større demokratisk problem at Stortinget mangler lobbyregister og at en ikke styrker Økokrims arbeid mot milliardene som forsvinner i skatteunndragelse og økonomisk kriminalitet.
DA170721 Dessuten synes jeg vel det er et større demokratisk problem at Stortinget mangler lobbyregister og at en ikke styrker Økokrims arbeid mot milliardene som forsvinner i skatteunndragelse og økonomisk kriminalitet.
AP170721https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/99L4W/Valgforsker--En-primitiv-og-pinlig-tanke-at-kun-kvalifiserte-borgere-skal-bruke-stemmeretten Hvis under halvparten av befolkningen står bak dem som styrer, blir det demokratisk krevende å si at du har legitimitet.
DB170720 EU har svart med å formelt undersøke om den polske regjeringen følger demokratisk praksis.
DB170719 - Jeg trodde ikke at jeg lagde en film som skulle skremme et demokratisk land som India, og i hvert fall ikke at kontrollorganet skulle forby utgivelsen, skrev filmens regissør, Alankrita Shrivastava, i en kommentar i The Guardian tidligere i år.
NL170718 | En demokratisk utfordring ¶ ¶
DB170718 « Et effektivt, upartisk og uavhengig rettsvesen er hjørnesteinen i ethvert fungerende system med demokratisk maktdeling.
AP170718https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/yqJQg/Merkels-merkelige-demokrati--Frank-Rossavik Tysklands forbundskansler står for mange som en liberal og demokratisk lysfontene i en dunkel verden.
AA170718 « Et effektivt, upartisk og uavhengig rettsvesen er hjørnesteinen i ethvert fungerende system med demokratisk maktdeling.
DN170717 Og når vi samles på en demokratisk måte, kan vi utrette så mye mer enn det folk tror er mulig, sier Jose Hernandez, som er representant for den venezuelanske opposisjonen i Miami.
AA170717 Og når vi samles på en demokratisk måte, kan vi utrette så mye mer enn det folk tror er mulig, sier Jose Hernandez, som er representant for den venezuelanske opposisjonen i Miami.
AP170716https://www.aftenposten.no/osloby/i/wqAXo/Vil-ha-makt-til-a-bruke-millioner-pa-eiendomskjop-uten-godkjennelse Øystein Sundelin ( H ), nestleder i bystyrets finanskomité, mener forslaget vil gi mangel på demokratisk kontroll.
AP170716https://www.aftenposten.no/osloby/i/wqAXo/Vil-ha-makt-til-a-bruke-millioner-pa-eiendomskjop-uten-godkjennelse Det gir manglende demokratisk kontroll, mener Høyre.
DA170715 Men tidlig på 2000-tallet ble Tyrkia omtalt som en demokratisk modell for andre land i Midtøsten, og et forbilde for demokrati og islam.
DA170715 Erdogan startet reformer som skulle bane vei for et mer åpent og demokratisk Tyrkia.
VG170713 Hun trekker også frem folkeavstemningen i april, der 51,4 prosent stemte ja til utvidet makt til presidenten, i et valg som ble kritisert som lite demokratisk i etterkant.
DB170713 - Nå er vi enda mer oppsatt på å bære hans fane videre og jobbe enda hardere for å gjøre Kina mer demokratisk og humant.
DB170712 Dette mener Venstre-lederen gir viktig kunnskap til politikerne og derfor er et demokratisk gode.
DB170711 I kjennelsen heter det at forbudet som er innført i Belgia er ment å knytte befolkningen tettere sammen, samt at det « beskytter andres rettigheter og frihet » og at « det er nødvendig i et demokratisk samfunn ».
AA170711 I kjennelsen heter det at forbudet som er innført i Belgia er ment å knytte befolkningen tettere sammen, samt at det " beskytter andres rettigheter og frihet " og at " det er nødvendig i et demokratisk samfunn ". ( ©NTB ) ¶
AA170710 - Soros undergraver kontinuerlig Israels demokratisk valgte regjering ved å finansiere organisasjoner som sverter den jødiske staten og som forsøker å nekte Israel å forsvare seg selv, heter det i mandagens kunngjøring fra israelsk UD.
DB170709 Han har fått den kjedelige jobben med å bli igjen, som en slags siste fredsbevarende NATO-styrke, for å sikre at omleggingen fra undertrykkende diktatur til demokratisk folkestyre går knirkefritt.
SA170706 - Vi må ta en demokratisk avgjørelse.
DB170706 Etter at opposisjonen, samlet i Bordet for Demokratisk Enhet ( MUD ), vant reint flertall på 112 av de 167 setene i salen i desember 2015, har det vært full strid mellom president Nicolás Maduro og Nasjonalforsamlinga.
BT170706https://www.bt.no/100Sport/fotball/Branns-gatelag-mottok-pengebelop-Dette-har-de-lyst-til-a-bruke-det-pa-238408b.html - Vi må ta en demokratisk avgjørelse.
AP170706https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Branns-gatelag-mottok-pengebelop-Dette-har-de-lyst-til-a-bruke-det-pa-238408b.html - Vi må ta en demokratisk avgjørelse.
VG170705 Da SV fremmet forslag om at krigsdeltagelse skal debatteres i åpent storting og bli demokratisk forankret, stemte regjeringen det ned.
DB170705 Selv om regimet i Qatar trekker fram ytringsfrihets- og åpenhetskortet, betyr det ikke at det lille og rike landet er noe mer demokratisk enn hva som er tilfelle i Saudi Arabia, Emiratene, Bahrain eller Egypt.
DB170705 Vi i den iranske motstandsbevegelsen mener at et demokratisk Iran er mulig.
DB170705 Det iranske folket ønsker et demokratisk og sekulært styre.
NL170704 Organisasjonen Etnisk og Demokratisk Likeverd ( EDL ) har stilt spørsmålet om hvorfor myndighetene vil lovfeste en konsultasjonsplikt ( forhandlingsplikt fordi formålet er å oppnå enighet ) for statlige, fylkeskommunale og kommunale myndig-heter.
FV170704https://www.fvn.no/god_helg/Langt-fram-til-EU-er-demokratisk-702190b.html | Langt fram til EU er demokratisk
FV170704https://www.fvn.no/god_helg/Langt-fram-til-EU-er-demokratisk-702190b.html UiA-forsker Anne Elizabeth Stie mener det er et godt stykke igjen til EU er demokratisk .
VG170703 At Russland mistet en gylden mulighet til en demokratisk utvikling.
DB170703 Samtidig er det verdt å ha i mente at emiren og hans folk i Qatar er akkurat like lite demokratisk som saudiske kong Salman eller fyrstefamilien i Abu Dhabi, et absolutt monarki der ingen opposisjon tillates.
BT170702https://www.bt.no/btmeninger/debatt/Sa-banner-vi-litt-i-korpset-335795b.html Rådet velges av alle medlemmene på demokratisk vis i noen buekorps.
VG170701 Valgeksperter, stemmerettsforkjempere og mange av delstatene - både med republikansk og demokratisk lederskap - sier at all forskning på området tyder på at valgfusk på ingen måte er et utbredt problem, og mener hele kommisjonen i beste fall er bortkastede skattepenger.
AP170701https://www.aftenposten.no/meninger/A-skille-moskeen-og-staten-i-den-muslimske-verden--Iyad-El-Baghdadi-624366b.html Under diskusjoner om demokratisk reform i den muslimske verden møtes vi ofte av kritikk for ikke å ha vektlagt et « skille mellom moské og stat » som en forutsetning for demokratisk reform.
AP170701https://www.aftenposten.no/meninger/A-skille-moskeen-og-staten-i-den-muslimske-verden--Iyad-El-Baghdadi-624366b.html Under diskusjoner om demokratisk reform i den muslimske verden møtes vi ofte av kritikk for ikke å ha vektlagt et « skille mellom moské og stat » som en forutsetning for demokratisk reform.
VG170630 Kombinasjonen av stor tilgang på økonomiske midler, svak demokratisk kontroll, lite innsyn, og liten måloppfølging, er oppskriften på en selvgod, selvopptatt, og gammelmodig organisasjon.
VG170630 Demokratisk underskudd ¶
VG170629 - Det bør ikke være en republikansk helsereform, eller en demokratisk helsereform.
DB170629 Dermed forslker han å omgå Nasjonalforsamlinga hvor opposisjonen, samlet i Bordet for Demokratisk Enhet ( MUD ), har klart flertall etter seieren i valget i desember 2015.
DB170628 Geir Haaversen, teamleder for G8+ som står bak forslaget « Lysning », sier han forstår disse innspillene godt, men at de har jobbet for å lage et så lavmælt og demokratisk prosjekt som mulig.
DB170627 Etter måneder under etterforskning og heftig demokratisk ild for en mulig russisk konspirasjon mot Hillary Clinton i USAs presidentvalg, er president Donald Trump nå på offensiven.
DB170627 Professoren understreker at emiren i Qatar er akkurat like lite demokratisk som saudiske kong Salman eller fyrstefamilien i Abu Dhabi, et absolutt monarki der ingen opposisjon tillates.
VG170626 Det er lettest å oppnå i stater som mangler et solid forankret demokratisk grunnfeste.
DB170626 « Dette viser en favorisering som er et demokratisk problem for Norge », sier Christoph Ellersgaard, assisterende professor ved Copenhagen Business School.
NL170624 Slik kan vi ikke ha det i et åpent og demokratisk samfunn, i 2017.
DB170624 Her i Norge forsøker man å dekke over med det vakre, det skal liksom være så demokratisk .
DB170624 - Dette viser en favorisering som er et demokratisk problem for Norge på to vis.
AP170624https://www.aftenposten.no/norge/Valgkampfinansiering-LO-familien-har-gitt-5-millioner-mer-enn-Hoyres-rike-onkler-623510b.html Derfor gir vi i fellesskap til de partiene som er mest enig med våre medlemmer, og det skjer etter en åpen og demokratisk prosess, sier Gabrielsen.
AP170624https://www.aftenposten.no/norge/LO-familien-gir-5-millioner-mer-enn-Hoyres-rike-onkler-623510b.html Derfor gir vi i fellesskap til de partiene som er mest enig med våre medlemmer, og det skjer etter en åpen og demokratisk prosess, sier Gabrielsen.
VG170622 WR Entertainments administrerende direktør, Tasmin Lucia-Khan, var godt fornøyd med det hun kaller et « demokratisk utfall » av generalforsamlingen, men innrømmer at det ble tidvis høy temperatur rundt bordet.... og denne : Aksjonærer politianmelder Ryan Wiik for grovt bedrageri ¶
SA170621 mars 2017 at « Når byutviklingen blir demokratisk , skapes nye muligheter og utfordringer.
DB170621 Alle de tre statsrådene fra støttepartiet Demokratisk Bevegelse ( MoDem ) har gått av.
DA170621 Til og med i et solid, demokratisk land som Sverige har det innvandringsfiendtlige partiet Sverigedemokraterna fått stor støtte.
AA170621 Både hun og Bayrou tilhører det lille sentrumspartiet Demokratisk bevegelse ( MoDem ), som sitter i regjering sammen med president Emmanuel Macrons parti Republikken på vei.
VG170620 Litauen sier at de selv, på demokratisk vis, valgte vesten, ikke minst for å sikre sin egen uavhengighet fra Moskva.
SA170620 - Vi må følge stortingsvedtaket i et demokratisk land.
NL170620 Nic Waal beskriver motsetningen mellom streng barneoppdragelse og demokratiutvikling : « Vi kan trygt si at det er en absolutt motsetning mellom en streng barneoppdragelse og et demokratisk oppdragelsesideal.
DB170620 ) kan bli demokratisk kongressrepresentant fra Georgias sjette distrikt.
DB170620 Naturligvis er det mange som vil finne det smakløst at en sittende, demokratisk valgt statsleder blir drept på scenen, uavhengig av hva de mener politisk.
DA170620 Vi hadde et demokratisk ønske om å balansere det.
DA170620 Vi er ikke komfortable med å få kritikk for at vi i en demokratisk ånd vil utligne valgkampbudsjettene.
DA170620 Det er et demokratisk problem at den ene siden har mye mer penger å bruke i valgkampen.
AP170620https://www.aftenposten.no/verden/Flertall-stotter-domstolenes-avvisning-av-innreiseforbud-623552b.html Det er bare ikke riktig, sier Nick Hardy, en 54-åring som ikke er registrert hos noen av partiene, men sier han heller i demokratisk retning.
AP170620 Det er bare ikke riktig, sier Nick Hardy, en 54-åring som ikke er registrert hos noen av partiene, men sier han heller i demokratisk retning.
AA170620 Dette er i strid med prinsippene om likhet, pluralisme og toleranse i et demokratisk samfunn, framholder de sju dommerne.
AA170620 Goulard er tidligere EU-parlamentariker og tilhører det lille sentrumspartiet Demokratisk bevegelse ( MoDem ) som samarbeider med Republikken på vei, president Emmanuel Macrons parti.
AA170620 Dette er i strid med prinsippene om likhet, pluralisme og toleranse i et demokratisk samfunn, framholder de sju dommerne.
DB170619 Han trenger ikke engang hjelp fra sine allierte i Demokratisk Bevegelse ( MoDem ), partiet til justisminister François Bayrou, for å oppnå flertall for sine lovforslag og reformer.
DB170619 Global forandring er unektelig et problem, men det utgjør også et demokratisk problem når de viktigste drakampene er småpartienes ansvar.
DN170618 Om folk mister det i Norge, Europa eller i USA uten at de er klar over det, ville det vært en demokratisk fallitt, sier Sørensen.
DB170618 Etter første valgomgang ligger Macrons parti ( LRM ) og hans kampfeller i Demokratisk Bevegelse ( MoDem ), under justisminister François Bayrou, an til å ta 75 til 80 prosent av setene i Nasjonalforsamlinga, fra 440 til 470 av 577 seter, ifølge de siste målingene.
AP170618https://www.aftenposten.no/meninger/leder/i/aVWVM/Aftenposten-mener-En-skam-for-Solberg-regjeringen NOEN MEGET FÅ GANGER i et demokratisk lands historie hender det at nasjonalforsamlingen må behandle saker med et innhold som gjør det nødvendig at forhandlingene skjer bak lukkede dører.
AP170618https://www.aftenposten.no/meninger/leder/Aftenposten-mener-En-skam-for-Solberg-regjeringen-623442b.html NOEN MEGET FÅ GANGER i et demokratisk lands historie hender det at nasjonalforsamlingen må behandle saker med et innhold som gjør det nødvendig at forhandlingene skjer bak lukkede dører.
AP170618 NOEN MEGET FÅ GANGER i et demokratisk lands historie hender det at nasjonalforsamlingen må behandle saker med et innhold som gjør det nødvendig at forhandlingene skjer bak lukkede dører.
VG170617 - Ethvert demokratisk samfunn forstår at mindretallet også har rettigheter, og å beskytte minoritetenes er like mye en del av demokratiet som det er at flertallet skal styre.
VG170617 Her har jeg vært demokratisk og gjort som innbyggerne ville etter at vi faktisk holdt en folkeavstemning, sier stortingsrepresentant Ingebjørg Amanda Godskesen ( Frp ) til VG.
DB170616 - Dette er det samme som diktatorer og fascister gjør, skriver hun, og legger til at Trump med dette stenger alle muligheter for en demokratisk diskusjon på internett.
DN170614 Demokratisk senator Martin Heinrich ( til høyre ) kom med krasse spørsmål til justisminister Jeff Sessions under utspørringen tirsdag.
DB170614 Demonstrantene vil at den lite populære presidenten, Nicolas Maduro, skal gå av og krever et demokratisk valg i landet.
DA170614 Det er et viktig demokratisk prosjekt å åpne politikken opp for flere, og for å få til det tror vi kulturuttrykk spiller en viktig rolle.
AP170614 Demokratisk styrte justismyndigheter i Maryland og District of Columbia leverte mandag lignende søksmål.
DB170613 Desto viktigere er det å sørge for en løpende demokratisk evalueringen av hvorvidt disse ordningene fungerer.
DB170613 I Norge har rettighetene sterk demokratisk forankring - på papiret står det bra til.
AP170613 Donald Trumps « covfefe»-tweet, som ble slettet, har gitt navnet til en ny lov som en demokratisk kongressrepresentant har foreslås.
NL170612 At dette utgjør et ikke lite demokratisk problem, ser det imidlertid ut til at særlig politikerne ikke tar så tungt.
DN170612 Vi vil få en nasjonalforsamling uten kontrollerende makt og uten mulighet til demokratisk debatt.
DB170612 Vi vil jo ha et klokt, reflektert og demokratisk samfunn.
DA170612 Motstanden tar også flere former - fra byråkratisk ulydighet til større demokratisk deltakelse.
DA170612 Det ser Fisher som godt nytt for demokratisk deltakelse i USA : ¶
DA170612 - Dette gir et viktig signal om at det er kommunen og demokratisk valgte politikere som styrer barnehagesektoren og ikke enkeltstående private aktører, utalte byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl ( Ap ), i en pressemelding den gang.
AP170612https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Stortinget-nekter-a-svekke-kontrollen-med-de-hemmelige-tjenestene--Harald-Stanghelle--622958b.html Det er et demokratisk sunnhetstegn, i en fryktens tid.
AP170612 Det er et demokratisk sunnhetstegn, i en fryktens tid.
AA170612 Vi vil få en nasjonalforsamling uten kontrollerende makt og uten mulighet til demokratisk debatt.
SA170609 Okkupasjonsmakten er i et moralsk og demokratisk forfall som må møtes med boikott.
DN170609 Jeg kan referere til nylig historie der Chavez ble demokratisk valgt med mange store løfter om reduksjon av ulikheter i samfunnet, men kjørte hele landet i senk og de dårligste stilt har det mye verre etter få år, sier Siem med referanse til Hugo Chávez som var Venezuelas president fra 1999 til 2013.
DB170608 Det er en av våre rettigheter i et demokratisk land.
AP170608https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Vi-utfordrer-statsminister-Erna-Solberg-Ta-ballen-fra-Riksrevisjonen-Rydd-opp--Siri-Gedde-Dahl-og-Elin-Floberghagen-622681b.html Redselen for åpenhet i forvaltningen er et demokratisk problem.
AP170608 Redselen for åpenhet i forvaltningen er et demokratisk problem.
VG170607 Theresa May er mindre demagog og mer demokratisk enn Corbyn, men her kommer tankene i hu fra den amerikanske valgkampen i fjor, da det fra noen hold ble hevdet av valget sto mellom pest eller kolera.
VG170607 Senest i 2015 fremhevet Corbyn Venezuela som et ideal, både økonomisk, demokratisk og sosialt.
VG170607 Det er med andre ord snakk om ytringer som ligger langt utenfor hva de fleste av oss vil oppfatte som ordinær, demokratisk debatt.
DB170607 Men en splittet opposisjon, som er samlet i Bordet for Demokratisk Enhet ( MUD ), har hittil vist seg nokså maktesløs.
DB170607 Like mye trenger vi en bred og sterk demokratisk beredskap i folket, for dette er til sjuende og sist en kamp om verdier.
DB170606 Det er nesten uforståelig at en slik parallell virkelighet kan eksistere uforstyrret i en demokratisk rettstat.
AP170605 Vernet om privatlivet i Grunnloven § 102 er som ytringsfriheten, grunnleggende for demokratisk deltagelse.
NL170604 All saksbehandling har i god demokratisk ånd skjedd i full offentlighet.
VG170603 Under militærkuppet, som ble støttet av CIA og gjennomført i september 1973, ble den demokratisk valgte venstrekoalisjonen Unidad Popular, ledet av marxisten Salvador Allende ( 1908-1973 ), erstattet med et brutalt diktatur.
DB170603 Så kan de håpefulle drømme om at en ny, demokratisk president vil snu det hele igjen i 2021.
BT170603 Rett eller galt i vitenskap kan ikke være en demokratisk beslutning, der flertallet har rett mens mindretallet tar feil.
DB170601 . Ap-ordføreren gikk nemlig til valg på at han var for kommunesammenslåing, men på en demokratisk måte som var forankret i lokalbefolkningen.
DB170601 Kystkommuner på Sørlandet vrir seg i vånde over vedtaket, som for øvrig er lite demokratisk ved at man ikke tar hensyn til at majoriteten av høringsuttalelsene er negative og at ca. 75 % av de spurte i spørreundersøkelser ikke ville ha noen endring i forskriftene.
DB170601 I likhet med andre motorferdselsaker liberaliseres ferdselen gjennom et demokratisk alibi i form av lokal forvaltning.
DA170601 - Det er av demokratisk interesse for norske innbyggere om Norge har støtte i folkeretten for det norske soldater er involvert i, sier Ulfstein.
DA170601 - Det er av demokratisk interesse for norske innbyggere om Norge har støtte i folkeretten for det norske soldater er involvert i, sier Ulfstein.
AP170601https://www.aftenposten.no/meninger/leder/Aftenposten-mener-Forvaltningens-lovbrudd-har-alvorlige-folger-622293b.html Retten til å kikke myndighetene i kortene er sentral i et demokratisk tillitssamfunn.
AP170601 - Begrunnelsen for dette var fra vår side i fjor var at prosessen på langt nær hadde vært demokratisk god nok.
AP170601 - Begrunnelsen for dette var fra vår side i fjor var at prosessen på langt nær hadde vært demokratisk god nok.
AP170601 Retten til å kikke myndighetene i kortene er sentral i et demokratisk tillitssamfunn.
VG170531 Mest sannsynlig, samme om Venezuela fortsetter ned den diktatoriske stien eller tar en demokratisk vending, vil Goldman Sachs få sitt tilgodehavende helt og fullt tilbakebetalt.
VG170531 I brevet advarer Borges om at han vil anbefale en eventuell fremtidig demokratisk venezuelansk regjering å la være å anerkjenne og betale gjelden.
VG170531 En slik handling fra en ny demokratisk regjering ville fort kunne dratt med all dens kredibilitet ned i dragsuget og forhindret en re-integrering av Venezuela i internasjonale kapitalmarkeder.
SA170531https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Jekk-ned-disse-presidentene-236491b.html Idretts-Norge har fått et demokratisk problem.
SA170531https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Jekk-ned-disse-presidentene-236491b.html Faktisk er dette i ferd med å bli et demokratisk problem som er spesielt for idretten.
SA170531 Idretts-Norge har fått et demokratisk problem.
SA170531 Faktisk er dette i ferd med å bli et demokratisk problem som er spesielt for idretten.
NL170531 Norge er som sterkest når fellesskapets ressurser brukes på oss alle og er under demokratisk kontroll.
DN170531 - Jeg mener at for en statsminister som ser dette som et demokratisk problem, bør det være en utfordring å endre kultur og åpenhet og se på om arkivsystemene kan gjøres bedre, tilføyde han.
DB170531 Norge er som sterkest når fellesskapets ressurser brukes på oss alle og er under demokratisk kontroll.
DA170531 - Jeg mener at for en statsminister som ser dette som et demokratisk problem, bør det være en utfordring å endre kultur og åpenhet og se på om arkivsystemene kan gjøres bedre, tilføyde han.
AP170531https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Nar-unge-flytter-hjemmefra_-slutter-mange-a-stemme-622200b.html Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner ( LNU ) offentliggjorde onsdag rapporten « På vei mot et demokratisk utenforskap ? ».
AP170531https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Jekk-ned-disse-presidentene-236491b.html Idretts-Norge har fått et demokratisk problem.
AP170531https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Jekk-ned-disse-presidentene-236491b.html Faktisk er dette i ferd med å bli et demokratisk problem som er spesielt for idretten.
AP170531 Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner ( LNU ) offentliggjorde onsdag rapporten « På vei mot et demokratisk utenforskap ? ».
AP170531 Idretts-Norge har fått et demokratisk problem.
AP170531 Faktisk er dette i ferd med å bli et demokratisk problem som er spesielt for idretten.
AP170530https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Merkel-tar-Europa-fatt-igjen--Frank-Rossavik-622175b.html » Den tyske forbundskansleren er et ansvarlig og demokratisk menneske.
AP170530 Det er et viktig prinsipp i et demokratisk samfunn at du som borger skal vite hvordan skattepengene dine blir brukt og hva staten holder på med.
AP170530 » Den tyske forbundskansleren er et ansvarlig og demokratisk menneske.
VG170529 VGs avsløring av hvordan Humlegård og hans folk har motarbeidet politikernes vedtak, forteller om en etat som ikke forstår sin rolle i et demokratisk samfunn.
SA170529 Macron sa at han ønsker en demokratisk overgang i Syria, men ikke dersom staten rakner.
DN170529 Macron sa at han ønsker en demokratisk overgang i Syria, men ikke dersom staten rakner.
AA170529 Siden tidligere president Hosni Mubarak ble styrtet i et folkelig opprør i 2011, og landets første demokratisk valgte president Mohamed Mursi ble styrtet i et militærkupp ledet av Sisi to år senere, har myndighetene slått hardt ned på opposisjonen og menneskerettighetsaktivister i Egypt.
DB170528 ( Dagbladet ) : - Dette er et demokratisk problem og viser at påtalemyndigheten er villig til å jukse med bevis for å få en domfellelse.
AP170528https://www.aftenposten.no/verden/Nar-halvparten-av-velgerne-stemte-for-a-bli-i-EU-i-fjor-Na-er-det-et-massivt-flertall-som-mener-det-er-en-plikt-a-ga-ut-621162b.html - Jeg var lidenskapelig opptatt av folkeavstemningen og stemte ja til å bli i EU med hele mitt hjerte, men vi må respektere at dette er en demokratisk prosess og at vi tapte.
AP170528 - Jeg var lidenskapelig opptatt av folkeavstemningen og stemte ja til å bli i EU med hele mitt hjerte, men vi må respektere at dette er en demokratisk prosess og at vi tapte.
VG170527 Sisi avsatte nemlig den demokratisk valgte presidenten Mohammed Mursi fra Det muslimske brorskap.
DA170527 Og igjen ser vi at det er feil å tro at Europa er så demokratisk .
AP170527https://www.aftenposten.no/osloby/De-borgerlige-snur_-vil-avlyse-blokksjokk-i-villastrok-621843b.html - Det er derfor vi nå har en bred og demokratisk høringsprosess og debatt om det nye forslaget til kommuneplan, på en helt annen måte enn hva det forrige byrådet i sin tid la opp til med sin plan, sier byrådslederen.
AP170527 - Det er derfor vi nå har en bred og demokratisk høringsprosess og debatt om det nye forslaget til kommuneplan, på en helt annen måte enn hva det forrige byrådet i sin tid la opp til med sin plan, sier byrådslederen.
VG170526 Folket har nå mistet grunnleggende rettigheter som demokratisk valg, og regimet har styrt landet i en retning av mat-, medisin- og varemangel.
VG170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
SA170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
SA170526 OED har mye makt, og da er det naturlig i et demokratisk land å ha mer åpenhet og mer rapportering, sier hun.
NL170526 Selv om fenomenet er kjent fra andre land er det tvilsomt i forhold til demokratisk styring.
FV170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
DB170526 Det må også stilles krav til at tros- og livssynssamfunn som ønsker statlig støtte må være demokratisk oppbygd.
DA170526 Støttet kuppet Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
DA170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
DA170526 Respondentene i undersøkelsen ble også spurt hvor viktig det er å bo i et land med demokratisk styresett.
DA170526 Ciplak peker på at hjemlandet Tyrkia lider under et demokratisk underskudd, der mengder av journalister er fengslet for å ha skrevet nødvendige, regimekritiske saker.
BT170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
AP170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
AA170526 Spenningen mellom de kristne og muslimene i Egypt har økt siden kopternes pave Tawadros II ga sin støtte til militærkuppet i 2013, der den demokratisk valgte presidenten Mohamed Mursi ble styrtet.
SA170525 Forslag til demokratisk løsning : Allmenn stemmerett forsvinner når man trer inn i pensjonistenes rekker !
NL170525 I tidligere tider hyllet han det som en demokratisk kanal for den samiske folkeviljen.
DB170525 Partireform er løsningen på en demokratisk krise.
DB170525 Langt mer alvorlig, hun mener det er systemet som har bidratt til å skape en demokratisk krise og må reformeres for å løse den.
DB170525 Hun mener partisystemene må reformeres for å løse en demokratisk krise.
AP170525https://www.aftenposten.no/norge/Rapportutkast-Holdt-store-uenigheter-om-kontrollen-med-statens-olje--og-gassalg-skjult-for-offentligheten-620905b.html OED har mye makt, og da er det naturlig i et demokratisk land å ha mer åpenhet og mer rapportering, sier hun.
AP170525 OED har mye makt, og da er det naturlig i et demokratisk land å ha mer åpenhet og mer rapportering, sier hun.
BT170524 Det er et gedigent demokratisk problem.
NL170523 I tillegg mener han at den « nyliberalistiske politikken » som EU fører ikke vil « få demokratisk støtte i Norge, men via EØS-avtalen kan regjeringen låse Norges politiske kompass på høyrepolitikk ».
VG170522 Det er kun når den fungerer at det gir noen mening i å snakke om demokratisk kontroll.
VG170522 Dette er et demokratisk problem, det rammer borgernes individuelle rettigheter til blant annet fritt å kunne uttrykke sine meninger.
VG170522 Skjønt en enkelt triumf for demokratisk liberalisme gir neppe grunn til et øyeblikks selvtilfredshet.
AP170522https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Justisministeren-benytter-seg-av-det-billigste-trikset-i-boken-a-sette-sikkerhet-opp-mot-kontroll--Harald-Stanghelle-621649b.html Redaktør Harald Stanghelle advarer mot en demokratisk skivebom.
AP170522 Redaktør Harald Stanghelle advarer mot en demokratisk skivebom.
DB170520 Benedicte Bull ved UiO understreker at mange frykter en langt mindre demokratisk grunnlov enn den Venezuela har i dag.
AP170520https://www.aftenposten.no/verden/Titusener-feiret-Irans-nyvalgte-president--Det-iranske-folk-har-valgt-veien-til-samhandling-med-verden_-langt-fra-ekstremisme-621569b.html Valgresultatet regnes som en seier for de reformvennlige, men få venter seg noen rask demokratisk omveltning.
AP170520 Valgresultatet regnes som en seier for de reformvennlige, men få venter seg noen rask demokratisk omveltning.
AA170520 Valgresultatet regnes som en seier for de reformvennlige, men få venter seg noen rask demokratisk omveltning.
NL170519 Forslaget om en kommisjon signaliserer derfor politisk avmakt fra Sametingets side, en avmakt som bare vil øke for et demokratisk valgt organ som allerede sliter noe med legitimiteten.
NL170519 Det må vi - folket - via våre demokratisk valgte organer, gjøre selv.
NL170519 Demokratisk valgt, og satt til nettopp å drive samepolitikk, herunder å meisle ut framtidas politiske saker.
NL170519 Vi har mye å vinne på å sikre Norge demokratisk innflytelse og medbestemmelsesrett blant de andre demokratiene i Europa.
NL170519 Det var dette eidsvollsmennene la grunnlaget for i 1814 - de la grunnlaget for at folk flest fikk demokratisk innflytelse i Norge.
BT170519 Av hensyn til åpenhet, demokratisk kontroll og sakens alvor, må ikke landets folkevalgte slippe saken.
AA170519 De åtte dommerne er ifølge det amerikanske finansdepartementet « ansvarlige for en rekke juridiske avgjørelser som har frarøvet makten til Venezuelas demokratisk valgte nasjonalforsamling ».
DB170518 Ambassadøren understreker at det er legitimt å kritisere omskjæring, og påpeker at religiøs satire kan være et viktig verktøy som burde være en del av den offentlige debatten i ethvert fritt, demokratisk samfunn.
DA170518 Vi trenger et godt, trygt og demokratisk arbeidsliv som fungerer for alle, hvor faste ansettelser er normen.
AP170518 Også fra demokratisk side uttrykkes det glede over avgjørelsen.
AA170518 Også fra demokratisk side uttrykkes det glede over avgjørelsen.
SA170517https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Krystallklar-Helleland-ber-om-felles-front-i-kampen-mot-doping-235753b.html Jeg håper på en rettferdig og demokratisk prosess framover da dette er avgjørende spørsmål for WADA og at vi, myndighetene og IOC, kan anerkjenne hverandre som likeverdige parter, påpekte visepresidenten.
SA170517 Jeg håper på en rettferdig og demokratisk prosess framover da dette er avgjørende spørsmål for WADA og at vi, myndighetene og IOC, kan anerkjenne hverandre som likeverdige parter, påpekte visepresidenten.
DB170517 Dette inngikk han en avtale om med lederen for mellompartiet Demokratisk Bevegelse ( MoDem ), François Bayrou, da han fikk hans støtte tidlig i valgkampen.
BT170517 Jeg håper på en rettferdig og demokratisk prosess framover da dette er avgjørende spørsmål for WADA og at vi, myndighetene og IOC, kan anerkjenne hverandre som likeverdige parter, påpekte visepresidenten.
AP170517https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Krystallklar-Helleland-ber-om-felles-front-i-kampen-mot-doping-235753b.html Jeg håper på en rettferdig og demokratisk prosess framover da dette er avgjørende spørsmål for WADA og at vi, myndighetene og IOC, kan anerkjenne hverandre som likeverdige parter, påpekte visepresidenten.
AP170517 Valget blir derfor ikke ansett som noe virkelig demokratisk valg.
AP170517 Valget blir derfor ikke ansett som noe virkelig demokratisk valg.
AP170517 Jeg håper på en rettferdig og demokratisk prosess framover da dette er avgjørende spørsmål for WADA og at vi, myndighetene og IOC, kan anerkjenne hverandre som likeverdige parter, påpekte visepresidenten.
NL170516 Nyliberalistisk politikk har ikke, og vil aldri få demokratisk støtte i Norge, men via EØS-avtalen kan regjeringen låse Norges politiske kompass på høyrepolitikk.
NL170516 Kanskje ikke i kroner og øre, men definitivt i demokratisk valuta.
DA170516 Mexico, Argentina, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras og Paraguay signerte nylig en uttalelse der de fordømmer « den utstrakte bruken av makt mot sivilbefolkning som protesterer mot myndighetstiltak som påvirker demokratisk stabilitet og forårsaker tap av menneskeliv ».
AA170516 I valgkampen lovte Macron å få vedtatt en ny lov om moralsk opptreden i politikken som ledd i en avtale med François Bayrou, lederen for partiet Demokratisk bevegelse.
DN170515 Ser lite demokratisk ut ¶
DN170515 Han påpeker at det ikke ser veldig demokratisk ut hvis folkelige initiativ fra forbrukere og fagorganiserte blir et problem.
AP170514 Republikanernes helsereform kan skape en demokratisk bølge i mellomvalget.
VG170512 Det synes jeg var demokratisk og veldig bra, sier Tvedt.
VG170512 Gjett hvem som tjener mest på det... Demokratisk ?
VG170512 Er dette demokratisk ?
VG170512 Er dette demokratisk , spør Frps Harald Tom Nesvik, her sammen med SV-leder Audun Lysbakken.
VG170512 DEMOKRATISK ? : - SV fikk 4,0 prosent av stemmene ved stortingsvalget i 2013, og kom da over sperregrensen med 0,1 prosent.
VG170512 - Det er slikt et demokratisk verkssted er : noen ganger ønsker kongressen et annet flertall enn redaksjonskomiteen, sier LO-sjefen Hans Christian Gabrielsen.
NL170512 Vi håper på et tydelig råd og en god demokratisk debatt, sa idrettspresidenten.
DB170512 MEN så var det altså ingen skjulte skandaler ; bare et ønske om å stå opp for prinsippet om at en frivillig demokratisk bevegelse ikke skal la seg overstyre av den skiftende politiske makten.
DB170512 LO er et demokratisk verksted, sier Gabrielsen til Dagbladet etter å ha gått på sitt første tap som LO-leder.
DA170512 Vi håper på et tydelig råd og en god demokratisk debatt, sa idrettspresidenten.
DA170512 Vi har bevist at vi er en demokratisk organisasjon.
DA170512 Dette har vært en demokratisk prosess og vi fulgte det rådet vi fikk.
DA170512 Er dette en demokratisk organisasjon verdig ? spurte Hovind.
AP170512 Blokaden av Gaza må oppheves, muren rives, palestinske flyktningers rett til å vende hjem må respekteres og det må arbeides for en demokratisk statsløsning med like rettigheter for alle.
DN170511 ¶ Viktige kjennetegn ved SPU er åpenhet og sterk demokratisk forankring, sier forfatteren.
DB170511 Hensynet til fullt offentlig innsyn i noen gamle reiseregninger fra Sotsji-OL, har til nå fullstendig overkjørt idrettsledernes prinsipielle forsvar for at en norsk demokratisk frivillig bevegelse skal kunne styres uten politisk diktat.
AP170511https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/Justisdepartementet-vil-innsnevre-den-demokratiske-kontrollen-med-PST-Det-er-en-livsfarlig-vei-a-ga--Harald-Stanghelle-620989b.html Justisdepartementet vil lukke muligheten til demokratisk kontroll.
AP170511 Justisdepartementet vil lukke muligheten til demokratisk kontroll.
VG170510 En annen demokratisk senator som reagerer er Bob Casey fra Pennsylvania, som også tar til orde for at en uavhengig gruppe fortsetter Russland-etterforskningen.
DB170510 Vi skiller skarpt mellom private kommersielle aktører og en forening med lovlig valgt styre i en demokratisk forankring.
DB170510 Demokratisk forankring ¶
DB170510 - Ikke siden Watergate har vårt rettssystem blitt så truet og vår tillit til uavhengigheten og integriteten til det systemet blitt så rystet, sier Richard Blumenthal, demokratisk senator fra Conneticut. 20.oktober 1973 omtales i amerikansk politikk som « Saturday night massacre ».
DB170510 - Ikke siden Watergate har vårt rettssystem blitt så truet og vår tillit til uavhengigheten og integriteten til det systemet blitt så rystet, sier Richard Blumenthal, demokratisk senator fra Conneticut.
AP170510 Han var politisjef for både en demokratisk og en republikansk borgermester.
DB170509 Den siste dommeren ble opprinnelig oppnevnt av en demokratisk president, men ble siden gjenoppnevnt av en republikaner.
DB170509 Ifølge nettsidene har hun deltatt på møter der temaer som regional sikkerhet, terrorisme, ikke-spredning og demokratisk styring har blitt diskutert.
AP170509 Fakta : Sør-Korea ¶ Demokratisk østasiatisk land sør på den koreanske halvøy, avgrenset av den demilitariserte sonen mot det kommunistiske Nord-Korea og med kyst mot Gulehavet og Japan-havet.
DB170508 Det gjelder en rekke latin-amerikanske diktatorer, blant annet general Augusto Pinochet i Chile, som styrtet en demokratisk valgt regjering med USAs støtte.
DB170508 Jeg hadde trodd at det påstått statskritiske Frp og deres etter hvert drevne parlamentarikere hadde klart å skille mellom en demokratisk interesseorganisasjon for en utsatt minoritet og et offentlig kontor.
DA170508 - Dette gir et viktig signal om at det er kommunen og demokratisk valgte politikere som styrer barnehagesektoren og ikke enkeltstående private aktører, sier Tone Tellevik Dahl, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune i en pressemelding.
DN170507 Hackere fikk en viktig rolle i det amerikanske presidentvalget, der eposter fra demokratisk side ble hacket og spredt på nettet.
DB170507 Ser man bort fra valgresultatet, så vitner dette om en alvorlig demokratisk krise i Frankrike sier Orban til Dagbladet.
DB170507 Men den lave valgdeltakelsen kan vitne om en demokratisk krise, mener Frankrike-ekspert.
DB170507 - Dette gir et viktig signal om at det er kommunen og demokratisk valgte politikere som styrer barnehagesektoren og ikke enkeltstående private aktører, sier Tone Tellevik Dahl, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune i en pressemelding.
DB170507 - Jeg ga min stemme til Emmanuel Macron, fordi han er en ung, demokratisk mann som er den beste for Frankrike.
AP170507https://www.aftenposten.no/osloby/Oslo-kommune-far-si-nei-til-private-barnehager-620701b.html - Dette gir et viktig signal om at det er kommunen og demokratisk valgte politikere som styrer barnehagesektoren og ikke enkeltstående private aktører, sier Tone Tellevik Dahl ( Ap ), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, i en pressemelding som NTB siterer.
AP170507 Fakta : Sør-Korea ¶ Demokratisk , østasiatisk land sør på den koreanske halvøy, avgrenset av den demilitariserte sonen mot det kommunistiske Nord-Korea, og med kyst mot Gulehavet og Japan-havet.
AP170507 - Dette gir et viktig signal om at det er kommunen og demokratisk valgte politikere som styrer barnehagesektoren og ikke enkeltstående private aktører, sier Tone Tellevik Dahl ( Ap ), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, i en pressemelding som NTB siterer.
DN170506 Han viste til troskapsløftet som avlegges i USA og slo fast at en norsk lojalitets-ed må omfatte en aksept for verdier som religionsfrihet, demokratisk styreform, likestilling og ytringsfrihet.
AP170506https://www.aftenposten.no/verden/USA-har-tidligere-markedsfort-seg-som-en-spreder-av-demokrati-Donald-Trump-skryter-av-diktatorer-620498b.html Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AP170506 Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AP170506 Rodrigo Duterte er demokratisk valgt, men har siden ført en politikk som ikke er i samsvar med grunnleggende rettsprinsipper slik de oppfattes i den vestlige verden.
AA170506 Han viste til troskapsløftet som avlegges i USA og slo fast at en norsk lojalitets-ed må omfatte en aksept for verdier som religionsfrihet, demokratisk styreform, likestilling og ytringsfrihet.
AA170506 Han viste til troskapsløftet som avlegges i USA og slo fast at en norsk lojalitets-ed må omfatte en aksept for verdier som religionsfrihet, demokratisk styreform, likestilling og ytringsfrihet.
DB170505 Når vi derimot innser at det frie markedet er en myte, ser vi at det utelukkende er et politisk og demokratisk spørsmål hvilke områder av økonomien vi vil overlate til markedet.
DB170505 Det er på tide å gjenvinne rommet for demokratisk styring av økonomien - der økonomien står i samfunnets tjeneste, og ikke motsatt.
AP170505https://www.aftenposten.no/norge/Departementene-holder-sentrale-dokumenter-skjult-for-offentligheten-i-strid-med-loven-619807b.html I et demokratisk samfunn er det et viktig prinsipp at du som borger skal vite hva staten holder på med.
AP170505 I et demokratisk samfunn er det et viktig prinsipp at du som borger skal vite hva staten holder på med.
DB170504 Et flertall av de samme velgerne synes samtidig at NF ikke er forenelig med et demokratisk syn.
DA170504 Hagen foreslår at alle som skal bli norske statsborgere må erklære « at lojaliteten til Norge og våre verdier som ytringsfrihet ( herunder retten til å gjøre narr av religiøse figurer og regler ), likestilling, organisasjonsfrihet, trosfrihet, demokratisk styresett og landets sekulære lover går foran en mulig lojalitetsfølelse til et annet land eller til religiøse fo
AP170504 Hagen foreslår at alle som skal bli norske statsborgere, må erklære « at lojaliteten til Norge og våre verdier som ytringsfrihet ( herunder retten til å gjøre narr av religiøse figurer og regler ), likestilling, organisasjonsfrihet, trosfrihet, demokratisk styresett og landets sekulære lover går foran en mulig lojalitetsfølelse til et annet land eller ti
AP170504 - Når man har avlagt en slik erklæring og undertegnet løftet om at man respekterer likestilling og et demokratisk styresett, er det mye vanskeligere å bli radikalisert, terrorist og å kjempe for sharia, sier Hagen.
AP170503 Utvalget mener det er et demokratisk problem at kongefamiliens offisielle virke og arbeid ved hoffet ikke faller inn under offentlighetsloven.
VG170502 Presset kan komme både utenfra og innenfra, men i mange tilfeller dreier det seg om politiske kulturer og systemer der demokratisk praksis ikke har fått slå rot, verken i systemet, den politiske eliten eller i folkets demokratiske sinnelag.
VG170502 Dette bidrar til et vaklende demokrati basert på partier som er bygget rundt ledere, men som ikke er bundet av langsiktige mål og ideologiske bånd med forankring i en medlemsmasse eller bred demokratisk prosess.
VG170502 Det er langt mer krevende å etablere en sunn og levende demokratisk kultur enn det er å forfatte lange menneskerettighetskataloger i offisielle lovdokumenter.
AP170502 Meningsmålingene tydet da på at dette ville bli et av de kjedeligste valgene i et demokratisk land noensinne : May og hennes konservative parti lå et hav foran det britiske arbeiderpartiet, Labour, og dets radikale leder Jeremy Corbyn.
AP170502 Meningsmålingene tydet da på at dette ville bli et av de kjedeligste valgene i et demokratisk land noensinne : May og hennes konservative parti lå et hav foran det britiske arbeiderpartiet, Labour, og dets radikale leder Jeremy Corbyn.
BT170501 Den nye rammeplanen for barnehagen åpner et rom til å fortelle en ny historie som lærer nye generasjoner livsmestring i et demokratisk og økologisk perspektiv.
VG170426 - Det er det høy terskel for å gjøre i et demokratisk samfunn, påpeker han.
BT170426 Og DET er et demokratisk problem.
AA170426 Det kan bli nødvendig med en « bydelsmodell » for å unngå for stor demokratisk avstand mellom folket og de som beslutter.
VG170425 Dagen etter valget konkluderte valgobservatørene med at valget ikke var demokratisk .
VG170425 Hvis den polske siden i en slik gruppe insisterer på å forfordele penger ensidig til ultra-konservative organisasjoner, vil den tvinges til argumentere for sin sak i en åpen og demokratisk debatt med det norske og internasjonale sivilsamfunnet, i stedet for en politisk konfrontasjon mellom stater.
DB170425 For selv om Le Pen i en årrekke har jobbet for å gjøre Nasjonal Fronts stuereint, forteller førsteamanuensis Orban at et flertall av det franske folk fremdeles ikke anser partiet som et vanlig demokratisk parti.
BT170425 Jeg har sans for demonstrasjoner, demokratisk engasjement og bergensk aksjonisme, men « kjør-sakte»-aksjoner skaper unødvendig forurensning og frustrerende køståing for folk flest.
BT170425 Jeg har sans for demonstrasjoner, demokratisk engasjement og bergensk aksjonisme, men « kjør-sakte»-aksjoner er unødvendige.
AP170425https://www.aftenposten.no/meninger/sid/Hatprat-fikk-meg-til-a-tie--Fatema-Al-Musawi-619854b.html Unge som ikke tør å uttale seg fordi voksne mennesker hakker ned på dem uten å ha noe konstruktivt å komme med, skaper et demokratisk problem, skriver Fatema Al-Musawi ( 20 ).
AP170425 Unge som ikke tør å uttale seg fordi voksne mennesker hakker ned på dem uten å ha noe konstruktivt å komme med, skaper et demokratisk problem, skriver Fatema Al-Musawi ( 20 ).
DN170424 Det er klart at det er et tegn på litt demokratisk krise når de tradisjonelle partiene gjør det så dårlig, sier postdoktor Anje Müller Gjesdal ved NHH, som var i Frankrike i forbindelse med valget.
DB170424 Macron kan med dette oppfylle den politiske drømmen til « den evige tredje mannen », François Bayrou, leder for mellompartiet MoDem ( Demokratisk Bevegelse ), som i alle president-valg fra 2002, unntatt dette, har stilt opp uten å komme til andre valgomgang.
VG170423 Han har gått på eliteskolen ENA, har jobbet for Rotschildbanken, har vart med å skrevet en rapport om videre liberalisering av økonomien med støtte til Uber-modellen, og har aldri blitt valgt demokratisk .
AP170423 - Et demokratisk problem hvis samfunnet ikke forstår vitenskapen, mener Nina Kristiansen.
VG170421 - Det angriperne vil er død, symbolisme, å så panikk, å forstyrre en demokratisk prosess, som er presidentvalget, sa presidentkandidat Emmanuel Macron til RTL radio.
DB170421 Nå har vi muligheten, til på fredelig og demokratisk vis, å snu oss bort fra det urettferdige og onde systemet som vårt land og kontinent har sunket ned i, sier Mélenchon i en video på YouTube-kanalen sin, ifølge The Guardian.
DB170421 . Jeg avviser dette systemet, sa han i en tale der han også ba om en « demokratisk revolusjon », uten at han utdypet dette så veldig, ifølge The Telegraph.
AP170421https://www.aftenposten.no/kultur/-Jeg-er-redd-nar-jeg-mottar-drapstrusler_-men-det-skal-ikke-hindre-ytringsfriheten-min-616982b.html Et demokratisk problem ¶
AP170421https://www.aftenposten.no/kultur/-Jeg-er-redd-nar-jeg-mottar-drapstrusler_-men-det-skal-ikke-hindre-ytringsfriheten-min-616982b.html Dersom dette fører til at noen grupper systematisk forstummes, så kan man begynne å snakke om et demokratisk problem, sier hun.
AP170421 Hele sesongen er lagt til perioden fra presidentvalg til innsettelse, og med en demokratisk , kvinnelig president på full fart inn i Det hvite hus, er alle alarmknapper slått inn hos flere av landets institusjoner.
AP170421 Et demokratisk problem ¶
AP170421 Dersom dette fører til at noen grupper systematisk forstummes, så kan man begynne å snakke om et demokratisk problem, sier hun.
AA170421 Dernest er det viktig å understreke at i en demokratisk rettsstat er det politiet som er underlagt folkevalgte organer, og ikke motsatt.
VG170420 Det blir virkelig et demokratisk problem, og jeg synes det er skremmende, sier Valentin. 27-åringen sier det vel vitende om at immigrasjonsskeptikeren Marine Le Pen er kjent for å ha landets mest lojale velgere.
AA170420 For miljøbomben som er i ferd med å detonere og som kalles klimakrisens « evil twin » er nemlig mikroplast og mikrofibre, takket være nettopp svenskenes « demokratisk mote » ( eller i Ikeas tilfelle « demokratisk design » ) som handler om at vi alle skal ha råd til å forbruke og kjøpe så mye hjertet begjærer.
AA170420 For miljøbomben som er i ferd med å detonere og som kalles klimakrisens « evil twin » er nemlig mikroplast og mikrofibre, takket være nettopp svenskenes « demokratisk mote » ( eller i Ikeas tilfelle « demokratisk design » ) som handler om at vi alle skal ha råd til å forbruke og kjøpe så mye hjertet begjærer.
VG170419 Observatører fra Europarådet og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa ( OSSE ) og har fastslått at valget ikke var demokratisk .
VG170419 Erdogan sier det aldri har vært avholdt noe mer demokratisk valg og ba observatørene « kjenne sin plass ».
DB170419 Observatørene slår fast at folkeavstemningen ikke var demokratisk .
DA170419 - Det har vært et slags lokkemiddel for å dra Tyrkia i en mer demokratisk retning.
BT170419 Det handler om mye mer, og en av forklaringene ligger nettopp i det som BT-reportasjen peker på : Det er en fritidsaktivitet uten foreldre, en form for organisert lek, hvor de aktive selv velger sine ledere på demokratisk vis.
AP170419https://www.aftenposten.no/verden/Valgsensasjon-30-arig-fersking-har-satt-en-stokk-i-Trump-og-Det-hvite-hus-619436b.html Fakta : Jon Ossoff ¶ 30 år gammel demokratisk politiker.
AP170419https://www.aftenposten.no/verden/Valgsensasjon-30-arig-fersking-har-satt-en-stokk-i-Trump-og-Det-hvite-hus-619436b.html - Dette valget er en test på hvor godt en demokratisk kandidat kan gjøre det med motstand mot Trump i en republikansk valgkrets, sier Todd Rehm, en republikansk strateg i Georgia, til Reuters.
AP170419 Fakta : Jon Ossoff ¶ 30 år gammel demokratisk politiker.
AP170419 - Dette valget er en test på hvor godt en demokratisk kandidat kan gjøre det med motstand mot Trump i en republikansk valgkrets, sier Todd Rehm, en republikansk strateg i Georgia, til Reuters.
VG170418 At internasjonale observatører mener valget ikke var demokratisk , får trolig heller ikke noe gjennomslag i Tyrkia.
VG170418 Opposisjonspartiene CHP og HDP har varslet at de vil kreve at hele folkeavstemningen kanselleres grunnet påstander om valgfusk, mens valgobservatører har slått fast at valget ikke var demokratisk .
VG170418 Det ga dem seieren, så man kan ikke kalle det demokratisk , sier Can Batuk ( 18 ) til VG.
VG170418 Opposisjonen i Tyrkia vil kansellere avstemningen, og observatørene fra OSSE og Europarådet har slått fast at folkeavstemningen ikke var demokratisk .
SA170418 Jan Erik Mustad ved Universitetet i Agder sier at han tror at det nå er viktig for May å få et demokratisk mandat i form av et valg, for å komme styrket ut som forhandlingsleder med EU.
DN170418 Observatører : Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk
DB170418 Denne tankegangen er rimelig på tvers av demokratisk tankesett.
DB170418 Nå ber May Storbritannia avgi sine stemmer for å gi henne et forsterket, tydeligere og ikke minst demokratisk mandat til å lede Storbritannia.
DA170418 Men selv om folkeavstemningen ikke var demokratisk , er det ingen tvil om at millioner av tyrkere faktisk valgte å stemme på et politisk forslag som gir dem mindre demokrati.
DA170418 - Jeg er glad Tyrkia tok denne beslutningen på demokratisk vis, sa advokat Emre Akkas, som feiret seieren i Istanbul.
DA170418 - Det går jo ikke an å kalle dette en demokratisk folkeavstemning.
AA170418 Jan Erik Mustad ved Universitetet i Agder sier at han tror at det nå er viktig for May å få et demokratisk mandat i form av et valg, for å komme styrket ut som forhandlingsleder med EU.
VG170417 Observatører fastslår at valget ikke var demokratisk .
VG170417 Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk , slår observatørene fra OSSE og Europarådet fast.
VG170417 Det er en dårlig nyhet for tyrkere som håper på en demokratisk framtid.
VG170417 Den østtyske bonde- og arbeiderstaten var demokratisk bare i navnet - i gavnet en undertrykkende overvåknings- og angiverstat.
SA170417 | Observatører : Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk
SA170417 Observastører mener folkeavstemningen i Tyrkia ikke var demokratisk .
DN170417 | Observatører : Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk
DN170417 - Denne folkeavstemningen har ingen demokratisk legitimitet, sier en talsmann for partiet, Osman Baydemir.
DB170417 Observatører : Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk
DB170417 ¶ IKKE DEMOKRATISK : Tilhengere av president Recep Tayypi Erdogan jublet over resultatet av folkeavstemningen om grunnlovsendringer i Tyrkia.
DB170417 Siste : Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk , slår observatørene fra OSSE og Europarådet fast, melder NTB.
DB170417 Etter å ha vokst opp i et fattig, katolsk og demokratisk arbeiderklassestrøk i Richmond karret han seg først til en karriere i marinen og deretter i Goldman Sachs.
DA170417 | Observatører : Tyrkia-valget var ikke demokratisk
AP170417 Han hevder ikke bare at Tyrkia vil få et mer dynamisk, men også et mer demokratisk system.
AP170417 Folkeavstemningen i Tyrkia var ikke demokratisk , slår observatørene fra OSSE og Europarådet fast.
AP170417 - Denne folkeavstemningen har ingen demokratisk legitimitet, sier en talsmann for partiet, Osman Baydemir.
AA170417 | OSSE : Folkeavstemningen i Tyrkia ikke demokratisk
VG170416 Nesten hundre år etter at landsfaderen - riktignok med hard hånd - forsøkte å bygge et moderne Tyrkia etter vestlig, demokratisk modell, ser kampen ut til å være tapt.
DB170416 Se hva vi har prøvd å få til i over 25 år, både fra republikansk og demokratisk side : å få nordkoreanerne til å gi opp sin søken etter atomvåpen.
DB170416 Både sosialdemokratiske Republikansk Folkeparti ( CHP ) og det kurdisk-pregede Demokratisk Folkeparti ( HDP ) vil levere inn klager.
DN170415 Han tror ikke det er realistisk å oppnå regjeringsskifte i Venezuela gjennom demokratisk valg, men anser det som mer sannsynlig at protestene eller et militærkupp skaper endring.
VG170413 - Tenker på alle de uskyldige sivile som blir drept i et slikt angrep, og at konflikten i Afghanistan ikke kan løses med våpenmakt, men med effektiv bistand og hjelp til grasrot-krefter som jobber for et mer demokratisk og sekulært afghansk samfunn, sier Watterdal.
AP170413 - Internett er en viktig sosial og demokratisk arena i barn og unges liv, og det er kanskje særlig viktig for barn fra familier der foreldrene har dårlig råd og lav utdannelse, sier Staksrud.
DB170412 Han forsøker å fiske konservative stemmer blant kurderne, men fører samtidig krig mot kurderne og har arrestert lederne og parlamentarikerne i det kurdisk-pregede Demokratisk Folkeparti ( HDP ).
DB170411 Om de ikke gjør det, så er det et demokratisk problem, sier generalsekretær i HLF, Anders Hegre.
DA170411 Slik reagerer en demokratisk og åpen nasjon.
AP170411 - Folk har ikke lenger noe håp om å kunne uttrykke sin opposisjon på demokratisk vis.
AA170411 Andre land står på trygg demokratisk grunn med såkalt presidentstyre, blant andre Frankrike og USA.
SA170410 Kopterne har alltid sluttet helhjertet opp om Egypts autoritære ledere, som mangeårig president Hosni Mubarak, og de lot seg ikke berolige av at landets første demokratisk valgte president, muslimske Mohamed Mursi lovet å være en leder for alle egyptere, uansett religion.
DA170410 - Vi har et åpent og demokratisk samfunn, men vil også av den grunn være sårbare.
BT170410 Om en viktig velgergruppe er i ferd med å falle utenfor, er det et demokratisk problem.
AA170410 Vi har et åpent og demokratisk samfunn, men vil også av den grunn være sårbare.
AA170410 Vi har et åpent og demokratisk samfunn, men vil også av den grunn være sårbare.
VG170409 En demokratisk kultur må jo skapes i de enkelte nærmiljøer og i hele nasjonen.
VG170409 Det er jo de enkelte mennesker som må tilegne seg en demokratisk holdning, noe som er en modningsprosess som bør falle sammen med ens personlige utvikling fra barn til en selvstendig tenkende og samfunnsbevisst voksen.
AP170409 - Vi er et åpent demokratisk samfunn og kan være sårbare på enkelte områder.
AA170409 Vi har et åpent og demokratisk samfunn, men vil også av den grunn være sårbare.
AA170409 Han mener at Norge er et trygt og åpent demokratisk samfunn.
DB170408 USA vil alltid, og sånn vil det alltid være fordi USA er et demokratisk land, måtte basere seg på Kongressen før det blir bestemt hvorvidt de skal gå til krig eller ikke.
DA170407 - Plasseringen av disse bomstasjonene har vært gjennom en demokratisk prosess, både hos kommunen og fylkestinget.
VG170406 Jeg skjønner jo at Agenda 2020 er et forsøk på å lage en demokratisk himmel over det hele, men om det gjør at man hindrer gigantomanien...
VG170406 BAKGRUNN : Kina og Norge gjenopptar den politiske kontakten ¶ Demokratisk utvikling og sensur ¶
DN170406 Også på demokratisk side har man vært positive til økt regulering av bankene.
VG170405 Ved siden av den grenseløse fornærmelse som ligger i baronens sammenligning av Spanias demokratisk valgte myndigheter med den argentinske militærjuntaen, mangler Howards « analyse » også et vesentlig premiss : Krigen om Falklandsøyene var en villet aggressiv handling fra offiserene i Buenos Aires.
VG170405 Tony Blairs regjering utferdiget da en erklæring som slår fast at « Storbritannia vil aldri gå inn i avtaler hvor folket i Gibraltar vil bli lagt inn under overherredømmet til en annen stat mot deres frie og demokratisk uttrykte ønsker.
BT170405 I et demokratisk perspektiv er det slik det skal være.
AP170405https://www.aftenposten.no/norge/Sentrale-dokumenter-om-norske-bistandsmilliarder-skjult-for-offentligheten-i-UD-618316b.html Det er et viktig prinsipp i et demokratisk samfunn at du som borger skal vite hvordan skattepengene dine blir brukt og hva staten holder på med.
AP170405 Det er et viktig prinsipp i et demokratisk samfunn at du som borger skal vite hvordan skattepengene dine blir brukt og hva staten holder på med.
AA170405 Demokratisk velgerkontroll er fraværende.
DA170404 Vestlige regjeringer, inkludert Norges, debatterte hvorvidt de islamistiske grupperingene kunne bringe landene over i mer demokratisk retning.
DA170404 Mot dem sto en annen liberal fløy som forfektet at et samarbeid med et pro-islamistisk parti ikke var demokratisk forsvarlig.
DA170404 I Tunisia har derimot islamistene vært villige ikke bare til å dele makten, men også innføre en demokratisk grunnlov.
DA170404 Det var et demokratisk regime som også var pro-islamistisk.
AP170404 Det er et viktig prinsipp i et demokratisk samfunn at du som borger skal vite hvordan skattepengene dine blir brukt og hva staten holder på med.
VG170403 » Nå skjønner jeg at det å forsøke å leve side om side og forstå hverandre, ikke er noe for verken Heggelund eller hans integreringsminister, men KrF mener nettopp at en grunnleggende respekt for hverandres ulike overbevisninger er en bærebjelke for ethvert sunt demokratisk samfunn.
VG170403 Islamisten Morsi kan beskyldes for mangt, blant annet udugelighet, men han var landets første demokratisk valgte president. al-Sisi, president siden 2014, har slått hardt ned på både islamistisk og sekulær opposisjon.
VG170403 Feltmarskalk al-Sisi ledet et militærkupp mot en demokratisk valgt leder.
VG170403 Det er lite demokratisk
AA170403 Sisi var generalen som styrtet Egypts første demokratisk valgte president, Mohamed Mursi, etter store demonstrasjoner sommeren 2013.
AA170402 Valget blir ansett som en viktig demokratisk test for landet med rundt 3 millioner innbyggere.
DB170401 Han forsøkte å kuppe en demokratisk valgt regjering, sa Arizona-senatoren.
DB170401 - Hvis ikke bannlysningen av Samojlova oppheves vil det ha veldig negativ påvirkning på Ukrainas framtidige, internasjonale omdømme som en moderne og demokratisk europeisk stat, skriver Eurovision-sjefen.
DA170401 - Men det er klart at det er en underliggende forventning at man organiserer seg på en demokratisk måte.
DA170401 Vi mener en demokratisk valgt norsk regjering burde lytte til et flertall av befolkningen og Stortinget.
VG170331 « Underskuddet på kvinner i lederroller i norsk idrett er et demokratisk problem.
SA170331 - Dette er del av en demokratisk prosess og nå skal landsmøtet ta stilling til partiets strategi.
DN170331https://www.dn.no/nyheter/2017/03/30/2045/Industri/gir-hoyre-millionbelop Heje støtter Høyre med pengegaver fordi han mener LOs partistøtte til Ap gir et demokratisk underskudd som er uholdbart.
DA170331 - Jeg er ikke en del av nettverket, sier Åsmund Aukrust om Aps oljegruppe, som er blitt kalt « et demokratisk problem » og omtalt som et uttrykk for « politisk ukultur ».
AP170331 - Dette er del av en demokratisk prosess og nå skal landsmøtet ta stilling til partiets strategi.
VG170330 Senterpartiet mener at dagens pressekonferanse var lite demokratisk .
VG170330 Det er lite demokratisk , sa Pollestad til VG i går.
VG170330 - I sum synes jeg det er uklokt, for selv om man kan begrunne det religiøst, organisatorisk, demokratisk og etter arbeidsmiljøloven, har de et samfunnsansvar for å se konsekvensene av det de gjør.
VG170330 Men IRN er en åpen og frivillig demokratisk organisasjon hvor alle melder seg inn og ut frivillig.
DN170330 Heje støtter Høyre med pengegaver fordi han mener LOs partistøtte til Ap gir et demokratisk underskudd som er uholdbart.
DB170330 Han har tidligere fått støtte fra François Bayrou, leder for mellompartiet MoDem ( Demokratisk Bevegelse ) og ordfører i Pau i sør som har vært « den tredje mannen » i alle president-valg fra 2002, uten noen gang å komme til andre valgomgang.
DB170330 Han har tidligere fått støtte fra François Bayrou, leder for mellompartiet MoDem ( Demokratisk Bevegelse ) og ordfører i Pau i sør som har vært « den tredje mannen » i alle president-valg fra 2002, uten noen gang å komme til andre valgomgang.
AA170330 En revolusjon skal i så fall være demokratisk og fredelig.
VG170329 - Venstre må velge hva de vil gjøre, men det fremstår ikke akkurat spesielt demokratisk .
VG170329 Det er lite demokratisk , sier Pollestad til VG.
SA170329 Det minste vi kan gjøre er å flytte litt demokratisk makt til den oppvoksende generasjon.
DB170329 - Det kommer til å bli en debatt og noe LO håndterer på demokratisk vis.
DB170329 Han forsøkte å kuppe en demokratisk valgt regjering, sa Arizona-senatoren.
DB170329 - Hvis man mener at vi skal diskriminere en kvinne i arbeidslivet, og truer med å kutte støtten, så har vi et demokratisk problem.
DB170329 - Et demokratisk problem : Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, sier det er et demokratisk problem at enkelte mener man ikke skal ansette en person basert på hvordan vedkommende går kledd.
DB170329 - Et demokratisk problem ¶
DB170329 - Et demokratisk problem : Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, sier det er et demokratisk problem at enkelte mener man ikke skal ansette en person basert på hvordan vedkommende går kledd.
DB170329 I over en time fortalte Sherin om sin intuitive vei til å bli en øverste leder i moskeen, sin visjon om en mer demokratisk religionsutøvelse med respekt for individets frihet og for likestilling og mangfold.
DB170329 En imama som er tydelig i mot indoktrinering, har en dyp demokratisk forståelse, og er for full ytringsfrihet fikk publikum til å bli rørt til tårer.
DB170329 Digitalisering av den skriftlige kulturarven er et demokratisk gode.
DA170329 Kommunene og fylkeskommunene er både demokratisk arena, tjenesteyter, samfunnsutvikler og myndighetsutøver.
AP170329 Ifølge valgforsker Anders Todal Jenssen vil Venstres forslag om 20 utjevningsmandater være mer demokratisk enn alternativet med 10.
AP170329 Vi er en demokratisk organisasjon og kan ikke tvinge noen til å være medlem.
AA170329 Vi er en demokratisk organisasjon og kan ikke tvinge noen til å være medlem.
VG170328 Det gjør jobben vår krevende og derfor er det viktig å lære å leve med en uenighetskultur i en demokratisk organisasjon.
DB170328 - Vi er en demokratisk organisasjon, der vi må tåle å leve med uenigheter og uenighetskultur.
DB170328 Med så mange venstrevridde komikere på samme kanal er jeg redd vi står foran et demokratisk problem.
DB170328 Med så mange venstrevridde komikere på samme kanal er jeg redd vi står foran et demokratisk problem, skriver Tuftebarten.
DB170328 Et demokratisk problem ?
AP170328 - IRN er en demokratisk organisasjon der medlemskap er frivillig.
AA170328 Etter løslatelsen i 1990 ble Kathrada valgt inn i den sørafrikanske nasjonalforsamlingen for ANC, og han ble en nær rådgiver av Mandela da han ble valgt til Sør-Afrikas første svarte og demokratisk valgte president i 1994.
SA170327 Men slik skal det være i en demokratisk organisasjon, og den som har orden i huset, tåler det.
FV170327 Men slik skal det være i en demokratisk organisasjon, og den som har orden i huset, tåler det.
DA170327 - At jeg kastes ut av partiet uten påviselig grunn, er etter mitt syn ikke demokratisk .
BT170327 Men slik skal det være i en demokratisk organisasjon, og den som har orden i huset, tåler det.
VG170326 Vi fikk ikke én demokratisk stemme og vi manglet bare noen få.
AP170326 Samfunnet trenger fagkunnskap og kritisk, demokratisk kompetanse.
VG170324 Vi fikk ikke én demokratisk stemme og vi manglet bare noen få.
SA170324 Kommunene og fylkeskommunene er både demokratisk arena, tjenesteyter, samfunnsutvikler og myndighetsutøver.
DB170324 - Et sunnhetstegn for en demokratisk organisasjon, sier Hordnes selv som gleder seg over at tinget i Bergen har flest delegater siden denne sportens norske gullalder midt på 1990-tallet.
DA170324 Demokratisk problem ¶
AA170324 Israels framtid som en jødisk og demokratisk stat forutsetter at det opprettes en palestinsk stat, la hun til.
DB170323 Til nå har den demokratisk valgte idrettsbevegelsen stått tilnærmet samlet bak ledelsen med en liten, isolert opposisjon.
DA170323 I sin ferske årlige demokratiindeks konkluderte byrået med at 72 land opplevde demokratisk tilbakeslag i løpet av fjoråret.
DA170323 Det britiske analysebyrået Economist Intelligence Unit har beskrevet den globale utviklingen som del av en større « demokratisk tilbakegang ».
DN170322 mars hvor han sier Montenegros medlemskap i alliansen vil øke integrering, demokratisk reform, handel, sikkerhet og stabilitet blant nabolandene.
DA170322 Eksperter på norsk forsvarspolitikk mener hemmelighold i forsvarssektoren er blitt et demokratisk problem og krever mer åpenhet.
DA170322 - Manglende transparens i forsvarssektoren er blitt et demokratisk problem, sier Ståle Ulriksen.
BT170322 Om verdens første demokratisk valgte kvinnelige statsleder.
AA170322 mars hvor han sier Montenegros medlemskap i alliansen vil øke integrering, demokratisk reform, handel, sikkerhet og stabilitet blant nabolandene.
AA170322 Det var dette som fikk sørkoreanske journalister til å grave i forholdet mellom Choi og presidenten, en sak som etter hvert har utviklet seg til en kjempeskandale som har ført til at en demokratisk valgt president for første gang har blitt stilt for riksrett i Sør-Korea.
AA170322 Beredskap og rettssikkerhet er en av flere grunnpilarer i et demokratisk samfunn.
VG170321 Douma spilte en nøkkelrolle i demonstrasjonene mot diktator Hosni Mubarak i 2011, og har siden blitt fengslet under både det demokratisk valgte Muslimske brorskap, og militærregimet som kuppet makten i 2013.
VG170321 Metodene er ulike, men hensikten er å beskrive et demokratisk Europa i forfall og konflikt.
AP170321https://www.aftenposten.no/verden/Da-Oksana-satte-baby-rekord_-fikk-hun-gratis-leilighet-og-bil-Europa-trenger-desperat-flere-barn-617114b.html Bare 3 prosent av de spurte ukrainerne synes livet er blitt bedre etter Maidan-revolusjonen mens Porosjenko har styrt landet, ifølge en måling fra fondet Demokratisk initiativ.
AP170321https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Fem-ting-a-ta-med-seg-fra-da-Solberg-ble-stilt-til-veggs-om-beredskapen-617565b.html - Det er et stort demokratisk problem, sa komitéleder Martin Kolberg om hemmeligholdet etter høringen.
AP170321 mars den første demokratisk valgte leder i Sør-Korea som noen gang er avsatt, etter at landets konstitusjonsdomstol bekreftet nasjonalforsamlingens vedtak fra desember om å gi presidenten sparken.
AP170321 Bare 3 prosent av de spurte ukrainerne synes livet er blitt bedre etter Maidan-revolusjonen mens Porosjenko har styrt landet, ifølge en måling fra fondet Demokratisk initiativ.
AP170321 - Det er et stort demokratisk problem, sa komitéleder Martin Kolberg om hemmeligholdet etter høringen.
SA170320 - Grunnen til Afrikas lave lykkerangeringer kan være skuffelse over forskjellige aspekter av utvikling under demokratisk styre, heter det i rapporten.
SA170320 Demokratisk påfunn ¶
FV170320 - Grunnen til Afrikas lave lykkerangeringer kan være skuffelse over forskjellige aspekter av utvikling under demokratisk styre, heter det i rapporten.
DB170320 Så startet krigen, men i områder som ble såkalt frigjort av opprørere, fortsatte en demokratisk utvikling, med et levende sivilsamfunn, der lokale krefter tok over styre og stell og der frivillige organisasjoner dukket opp som paddehatter.
AP170320 - Grunnen til Afrikas lave lykkerangeringer kan være skuffelse over forskjellige aspekter av utvikling under demokratisk styre, heter det i rapporten.
AA170320 - Grunnen til Afrikas lave lykkerangeringer kan være skuffelse over forskjellige aspekter av utvikling under demokratisk styre, heter det i rapporten.
VG170319 Det er fritt og demokratisk , ingen innblanding, sier Bilgili.
DA170319 « Hvordan kunne landet som i 2013 ble ansett som en demokratisk modell, og som de siste ti årene hadde hatt en årlig vekst på sju prosent, kollapse i møte med noen jihadister ? » spør Sahel-ekspert Serge Michailof.
VG170318 Det er vanlig prosedyre at Smith og kollegaene, ansatt under en demokratisk administrasjonen, forlater justisdepartementet som nå er ledet av republikanere, men det er historisk unikt hvor raskt de gikk over til å kjempe mot den nye regjeringen, ifølge Reuters.
SA170318 Men når antrekket kolliderer med et menneskelig ( demokratisk ) fattet vedtak, må det i hvert fall i et demokrati vike.
DB170318 Likevel er hovedpoenget at vi mener det er et grunnleggende demokratisk problem om vi ikke får til å gjøre talerstolen til en bekvem stol for kvinner å innta.
DA170318 Likevel mener han EU-landenes motstand mot valgmobiliseringen i liten grad handler om at Tyrkia beveger seg i mindre demokratisk retning, selv om det ofte er det de viser til offisielt.
DB170317 Alle som er uenige med folket er automatisk frakjent enhver demokratisk legitimitet.
AP170317 Det hjelper ikke å være demokratisk valgt.
DB170316 Når det blir så mange partier i Andrekammeret, så skyldes det den mest demokratisk rettferdige valgordninga som tenkes kan.
DB170316 Han krever demokratiske rettigheter for seg og sine i utlandet, men i Tyrkia er lederne og de folkevalgte i Demokratisk Folkeparti ( HDP ) fengslet, sammen med mange titalls ordførere og om lag 150 journalister.
DB170316 Det er ingen grunn til å bruke Erdogan som demokratisk forbilde.
AA170316 Det er avgjørende at dette området reguleres på en åpen og demokratisk måte slik at ressursen blir rettferdig fordelt, og at konflikthåndtering skjer ut fra vanlige rettsprinsipper.
AA170314 - Vi har jobbet samvittighetsfullt og demokratisk veldig lenge, både Øya velforening og andre.
VG170312 Det vekker oppsikt at en demokratisk valgt leder, for første gang i historien, har blitt avsatt i et land der fremferden til de rike og mektige stort sett har fått gå ustraffet.
VG170312 - Vi skal ha et demokratisk valg i Tyrkia, der folk skal si ja eller nei til å endre grunnloven.
DB170312 - De lar gulenister og PKK operere fritt, men så snart Tyrkias ledende og demokratisk valgte regjeringsparti også ønsker å snakke med tyrkere bosatt i Europa, så ser de helt rødt.
DB170312 Varslerinstituttet er en avgjørende sikkerhetsventil i et demokratisk samfunn.
DA170312 Putin selv er en kombinasjon av Romanov og Stalin, men på en moderne scene og med en demokratisk fasade.
AA170312 Park er den første demokratisk valgte presidenten i Sør-Korea som er tvunget til å gå fra makten.
VG170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes.
DN170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes.
DB170310 Det skal ikke skje noe inngrep av offentlig myndighet i utøvelsen av denne rettighet unntatt når det er i samsvar med loven og er nødvendig i et demokratisk samfunn [... ] ».
DB170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes siden landet ble demokrati på slutten av 1980-tallet.
DA170310 Sør-Koreas president Park Geun-hye blir historisk når hun som første demokratisk valgte leder i landet blir avsatt ved riksrett.
DA170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes.
DA170310 Etterpå var det politisk enighet om det blant de demokratisk valgte lederne at det ikke ville tjene til noe godt.
DA170310 Tanken bak grafikken var uansett av demokratisk karakter, at flere skulle ha råd til å kjøpe og leve med kunst.
BT170310 UNGE HØYRE-FORSLAG : Tobias Strandskog, leder for Unge Høyre i Hordaland, tror det blir et demokratisk problem for partiene som velger å stritte mot eggdonasjon i Norge.
AP170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes.
AA170310 For første gang avsettes en demokratisk valgt leder i Sør-Korea.
AA170310 Dette er første gang en demokratisk valgt leder i Sør-Korea avsettes siden landet ble demokrati på slutten av 1980-tallet.
AA170310 For første gang avsettes en demokratisk valgt leder i Sør-Korea.
DB170309 Dette er en svært lite demokratisk måte å gjøre det på.
DB170309 I Frankrike var det primærvalg i partiet Republikanerne ( LR ), hyllet som et demokratisk høydepunkt.
DA170309 mars-toget er basert på at vi sammen finner paroler å gå bak, gjennom en demokratisk prosess.
AA170309 mars-komiteen er en demokratisk prosess, hvor man stemmer over paroler.
AA170309 - Jeg vil hevde at Norge er et godt demokratisk samfunn med høy utdanning, høy evne til å tenke selv og til å ta egne vurderinger, så den tilliten har jeg til det norske folk at de absolutt klarer å skille klinten fra hveten i veldig mye vi hører, svarer han. ( ©NTB ) ¶
VG170308 - Ja, jeg vil hevde at Norge er et godt demokratisk samfunn med høy utdanning, høy evne til å tenke selv og til å ta egne vurderinger, så den tilliten har jeg til det norske folk at de absolutt klarer å skille klinten fra hveten i veldig mye vi hører, svarer han.
DA170308 Parolene blir vedtatt i en demokratisk prosess, og det er synd at PION ikke kan respektere dette, sier Størset.
DA170308 Dette vil i så fall være et demokratisk problem.
AP170308 Det var uskjønnsomt av presidentskapet å holde punktet « Hvordan sikre norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåkning av norske borgere » utenfor mandatet til evalueringsutvalget som skulle kontrollere Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenester ( EOS-utvalget ).
AP170308 I dag står kampen om normering av bokmålet, og Høyres forslag er i høyeste grad demokratisk , skriver innleggsforfatterne.
AA170308 Innholdet tok de gjerne ut av løse luften - det viktigste var å lage en overskrift som satte sinnet i kok eller kilte engasjementet til leseren, enten de hørte til på republikansk eller demokratisk side.
SA170307 Kilden ønsker også å starte debatt rundt temaer som sikkerhet, produksjon, bruk, utbredelse og demokratisk kontroll med cybervåpen.
DB170307 Vår grunnholdning er for eksempel stadig at vanlige folks medvirkning i domstolen er et demokratisk pre.
DB170307 Vår grunnholdning er for eksempel stadig at vanlige folks medvirkning i domstolen er et demokratisk pre.
DB170307 Det er i ferd med å bli et demokratisk problem, det på høy tid vi åpner lommeboka.
DA170307 Når kvinner lar være å ytre seg fordi de frykter hets, er det et demokratisk problem.
BT170307 - Forslagene fra utvalget vil bidra til at norske redaksjoner også i årene som kommer har den slagkraften som skal til for å drive journalistikk som støtter opp om en åpen og demokratisk samfunnsutvikling.
DN170306 FBI-direktøren skal ha bedt justisdepartementet dementere Trump-påstander ¶ Demokratisk opprør ¶
DN170306 Lxs også : ¶ Demokratisk opprør ¶
DA170306 Å akseptere en slik tilstand, å unnlate å stå opp mot slik sjikane og offentlig uthenging, ja da går det slik som Torgrim Eggen spådde i sin kommentar om menn som hater kvinner, det blir et demokratisk underskudd.
DA170306 | Pass på - fare for demokratisk underskudd !
DA170306 Vi kjemper for å unngå et demokratisk underskudd.
DA170306 - Vi kjemper for å unngå et demokratisk underskudd.
DB170305 Den erfarne stortingsrepresentanten mener det er et demokratisk problem - og oppfordrer regjeringen til å komme med sakene til Stortinget så fort som mulig, slik at opposisjonen vet hva de skal diskutere.
VG170304 At medlemmene, mellom tingperioder, skal instruere styret i enkeltsaker er utfordrende demokratisk og organisatorisk » heter det i tingdokumentene.
VG170304 Men samtidig er det en viktig demokratisk sikkerhetsventil at hver enkelt klubb har muligheten til å stemme, og at bredden i det langstrakte Fotball-Norge har virkelig makt dersom det settes på spissen.
DN170304 Fra demokratisk hold har det kommet krav om at Sessions må gå, noe som bidro til at Trump sier det pågår en « heksejakt » på Sessions.
DB170304 Fra demokratisk hold har det kommet krav om at Sessions må gå, noe som bidro til at Trump sier det pågår en « heksejakt » på Sessions.
DA170304 Fra demokratisk hold har det kommet krav om at Sessions må gå, noe som bidro til at Trump sier det pågår en « heksejakt » på Sessions.
BT170304 Det er også en demokratisk utfordring.
AA170304 Fra demokratisk hold har det kommet krav om at Sessions må gå, noe som bidro til at Trump sier det pågår en « heksejakt » på Sessions.
AA170303 Dette er et demokratisk problem, sier faglederen. ( ©NTB ) ¶
AA170303 Kirken trenger å åpnes og bli mer demokratisk .
AA170303 Dessuten er kompliserte valgregler ikke med på å gjøre valget av biskop særlig demokratisk .
VG170302 Eller er det et større demokratisk problem at mediene bruker så mye av sine knapt tilmålte ressurser til å dekke hvor dårlig de selv føler seg behandlet ?
VG170302 Det skaper støy og diskusjoner av sånt, men er det nødvendigvis et demokratisk problem ?
DB170302 « Dette er særlig alvorlig fordi det er her er snakk om en fremtredende politiker, som ikke kan være ukjent med hvordan pressens redigeringsansvar og redigeringsrett fungerer i et demokratisk samfunn.
DA170302 Polen har kvittet seg med kommuniststyret, trukket seg fra Warszawapakten og blitt en demokratisk republikk.
AA170302 Uansett er utydelig språk i forvaltningen et stort demokratisk problem.
DB170301 Nærpolitireformen er ikke i « ubalanse », den er resultatet av en demokratisk prosess.
DA170301 Det representerer en demokratisk utfordring.
VG170228 På den andre siden av skalaen står et skakkjørt demokratisk parti.
VG170228 Hun tror vi vil se et demokratisk parti som rykker mer til venstre i tiden fremover, spesielt med tanke på Bernie Sanders' viktige rolle i forkant av presidentvalget i fjor.
DB170228 François Bayrou, leder for mellompartiet MoDem ( Demokratisk Bevegelse ) og ordfører i Pau i sør, kan faktisk avgjøre presidentvalget i Frankrike med sin avgjørelse om å ikke stille til valg.
DA170228 Det kan bli et demokratisk problem, sier Bundt. | 100-Ugå satte ny salgsrekord ¶
DB170227 Skriftnormalene for begge skriftspråkene er i dag demokratisk forankret gjennom overordnede språkpolitiske føringer i Stortinget, med et spesifisert oppdrag til Språkrådet fra Kulturdepartementet.
DB170227 Med dette har vi sikret en nødvendig demokratisk forankring for begge skriftspråkene våre.
DB170227 Det er avgjørende at rettskrivingsarbeidet skjer med faglig autoritet og demokratisk legitimitet.
BT170227 Ledere, med en åpen og demokratisk lederatferd, som er oppgaveorienterte, og som har god kontakt nedover i organisasjonen.
BT170227 I mer autoritære kulturer vil demokratisk innstilte ledere ikke ha så gode rammebetingelser.
AA170227 - Det var intet mer enn å ta imot en høflighetsoppringing fra en demokratisk valgt leder, sa Pence til ABC News. ( ©NTB ) ¶
DB170225 Om Ap går til valg på å reversere disse, bør de tenke grundig over hvilket demokratisk ideal de egentlig baserer seg på.
DB170225 Frivillighetslinja er dårlig politikk, basert på et ustabilt demokratisk fundament.
AP170225 Hvis man sier at Aserbajdsjan er demokratisk , da lever vi i en Orwell-verden der svart er hvitt.
AA170225 Den danske rapporten, som bør være omtrent like relevant i Norge, antyder at hatefulle ytringer av mildere grad, som ikke er ulovlige, kan være et større demokratisk problem.
VG170224 - En tidligere statsråd og nåværende stortingsrepresentant må klare å se forskjell på Russlands konfrontasjon med Ukraina om Krim og en demokratisk prosess i Norge hvor Stortinget har anledning til å fatte vedtak som kan utløse kommunesammenslåinger, sier han.
VG170224 Er dette et brudd med EOS-utvalgets tradisjonelle rolle som demokratisk kontrollorgan for overvåkingsaktivitet ?
VG170224 Det ble derfor satt i gang tiltak for å legge de hemmelige tjenestene under demokratisk kontroll : EOS-utvalget ble opprettet.
VG170224 - Brudd med demokratisk tradisjon ¶
SA170224 Et sterkt svekket demokratisk parti presses nå av en rasende grasrot til å gå til full krig mot republikanerne og president Donald Trump ¶
AP170224https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Folket-har-vaknet-og-gjennomskuet-mediene--Mazyar-Keshvari-615783b.html Ingen bør være unntatt kritikk i et demokratisk samfunn, aller minst mediene.
AP170224 Ingen bør være unntatt kritikk i et demokratisk samfunn, aller minst mediene.
SA170223 Sven Egil Omdal : Trumps seier er en demokratisk selvmotsigelse.i ¶
DB170223 Enhver relaunch av Unionen vil også ikke minst måtte forankres demokratisk ved at EU-borgerne trekkes inn i prosessen og får siste ord.
BT170223 Men EU er en politisk og demokratisk arena hvor det treffes ambisiøse, politiske avgjørelser som er bindende for de 28 - snart 27 - medlemsstatene.
AA170223 Sist ute er søken etter den sterke leder mot den skjebnebestemte trussel : « Jeg er demokratisk innstit og liberal til vanlig - men beklager, jeg lever heller under Donald Trump og Vladimir Putin enn under den arabiske verdens dominans » skrev den mye omtalte samfunnsdebattanten fra HRS sist søndag.
DB170222 Dette er en demokratisk beslutning når Stortinget fatter vedtak.
DB170222 - Stortinget er vårt øverste folkevalgte og demokratiske valgte organ, og det er regjeing og Storting som har myndihet til å fatte avgjørelser om nye kommuner og kommunegrenser, og Stortinget er demokratisk .
AP170222 Bayrou leder sentrumspartiet Demokratisk bevegelse, og stilte som presidentkandidat i 2002, 2007 og 2012.
AA170222 Bayrou leder sentrumspartiet Demokratisk bevegelse, og stilte som presidentkandidat i 2002, 2007 og 2012.
DB170221 . Arbeiderparti-ordføreren forteller at han gikk til valg i 2015 om at han var for kommunesammenslåing, men på en demokratisk måte som var forankret i lokalbefolkningen.
DB170221 - Vi bor i et demokratisk land, og håpet at det skulle råde.
DB170221 Sist skyldte Kabila på at regjeringen ikke har råd til å gjennomføre et demokratisk valg.
AP170221 Selv slik « ekspedisjonsterrorisme » er en direkte trussel mot stat og demokratisk styresett.
DB170220 Venstre-politikeren mener regjeringen bør vente med å støtte regnskogsprosjektet før man har fått en demokratisk valgt og legitim regjering i Kongo.
DB170220 Sist skyldte Kabila på at regjeringen ikke har råd til å gjennomføre et demokratisk valg.
DB170220 Man bør vente med å gi flere penger før det er gjennomført ett fritt og demokratisk valg, sier Elvestuen.
DB170220 Han og Elvestuen er enige i at man bør revurdere støtten før Kongo har en legitim og demokratisk regjering.
AP170220https://www.aftenposten.no/verden/Forsok-pa-statskupp-i-Montenegro---patalemyndigheten-hevder-Russland-sto-bak-615581b.html To parlamentsrepresentanter for Demokratisk Front er fratatt immuniteten, men er fortsatt ikke pågrepet.
AP170220https://www.aftenposten.no/verden/Forsok-pa-statskupp-i-Montenegro---patalemyndigheten-hevder-Russland-sto-bak-615581b.html I månedene før kuppforsøket skal Kreml ha sprøytet store summer inn i den prorussiske valgkampen til opposisjonspartiet Demokratisk Front.
AP170220 To parlamentsrepresentanter for Demokratisk Front er fratatt immuniteten, men er fortsatt ikke pågrepet.
AP170220 I månedene før kuppforsøket skal Kreml ha sprøytet store summer inn i den prorussiske valgkampen til opposisjonspartiet Demokratisk Front.
VG170219 - Folk har sagt sin mening gjennom en demokratisk prosess, og da trodde vi at det ville bli respektert.
VG170219 - Det er ikke akkurat en demokratisk form på dette.
VG170219 - Det er ikke demokratisk .
AA170219 Dette er ikke en åpen og demokratisk prosess, sier Sps kommunalpolitiske talskvinne Heidi Greni.
DN170218 Jeg håper de velger en demokratisk og rettferdig verdensorden.
DB170218 Jeg håper de velger en demokratisk og rettferdig verdensorden.
DA170218 Jeg håper de velger en demokratisk og rettferdig verdensorden.
AA170218 Jeg håper de velger en demokratisk og rettferdig verdensorden.
DB170217 Vi håper regjeringen og andre folkevalgte politikere, så vel som fagmiljøer og folk flest, tar innover seg lærdommene fra rapporten, og at vi i tiden fremover får en mer åpen og mer demokratisk debatt om veivalg i norsk sikkerhets- og utenrikspolitikk.
DB170217 De to andre - å forhindre at Afghanistan skulle bli et arnested for internasjonal terrorisme, og å bygge en demokratisk stat - regnes som « delvis » og « ikke nådd ».
VG170216 Mot López sin strategi sto Henrique Capriles som tapte valget mot Maduro i 2013, og store deler av opposisjonskoalisjonen MUD ( Bevegelsen for Demokratisk Enhet ).
VG170216 Det har vært et raskt og brutalt fall for et regime som lanserte seg som en demokratisk revolusjon i Latin-Amerika.
VG170216 Menneskeverd, toleranse og respekt for individet er grunnleggende for å skape et godt demokratisk samfunn.
SA170216 Idretten er i sitt vesen elitistisk, men i langrenn forsøker man å gjøre den demokratisk .
AP170216 Idretten er i sitt vesen elitistisk, men i langrenn forsøker man å gjøre den demokratisk .
AP170216 Idretten er i sitt vesen elitistisk, men i langrenn forsøker man å gjøre den demokratisk .
AA170216 Dette er ikke en åpen og demokratisk prosess, sier Sps kommunalpolitiske talskvinne Heidi Greni til NTB.
SA170215 Overvåking av egne innbyggere er noe vi tidligere har forbundet med stater som vi som et fritt demokratisk land ikke har syntes godt om å sammenligne oss med.
DB170215 - Flyktningkonvensjonen sier at det må ha skjedd grunnleggende endringer av demokratisk karakter for at noen skal miste sin flyktningstatus, og en slik grunnleggende endring er de langt unna i Sør-Irak, sier Humlen.
DA170215 - Gjennom det siste århundret ble Europa støpt sammen til en slags demokratisk enhet, som nå i løpet av bare ti år er smadret.
DA170214 Men her er det snakk om å opprette et grenseforsvar på trygg juridisk grunn, som skal ivareta personvernet, som er en viktig demokratisk verdi, sier Elvenes, som vil betrygge med at det er lite av den informasjonen som går inn og ut over Norges grenser som er av interesse for E-tjenesten.
BT170213 UNGE HØYRE-FORSLAG : Tobias Strandskog, leder for Unge Høyre i Hordaland, tror det blir et demokratisk problem for partiene som velger å stritte mot eggdonasjon i Norge.
AA170213 Qassem avviser at det ikke lar seg gjøre å holde valg på Gazastripen og forsikrer at Hamas vil sørge for at valget der vil foregå på demokratisk og lovlig vis.
DB170212 I det kurdisk-pregede partiet Demokratisk Folkeparti ( HDP ), som favner vidt på venstresida også utenfor det kurdiske samfunnet, er man naturlig nok like avvisende, med 95,1 prosent imot.
DB170212 Latter er faktisk en viktig drivaksel innenfor ethvert demokratisk samfunn.
DB170212 Advokatforeningen advarer også mot en spesialdomstol for DGF fordi den vil gi « begrensede muligheter for demokratisk kontroll og reiser helt spesielle rettssikkerhetsmessige problemer ».
DB170211 Verdien loven bygger på, har tverrpolitisk oppslutning, anses som en menneskerettighet, og hører til kjennetegnene på et moderne, demokratisk samfunn.
VG170210 - Det var intet mer enn å ta imot en høflighetsoppringing fra en demokratisk valgt leder, forklarte påtroppende visepresident Mike Pence til ABC News.
AP170210 Basert på den enstemmige avgjørelsen fra de tre dommerne i California - to demokratisk utnevnte og en republikansk - kan veien mot triumf se ut som en motbakke.
AP170210 Demokratisk velgerkontroll er fraværende.
AA170210 - Det var intet mer enn å ta imot en høflighetsoppringing fra en demokratisk valgt leder, forklarte påtroppende visepresident Mike Pence til ABC News.
VG170209 Her er en jobb å gjøre fremover, og den viktigste nøkkelen til et mer demokratisk Midtøsten ligger i å utdanne og frigjøre kvinnene.
SA170209 Senatet i USA har godkjent Jeff Sessions som landets neste justisminister, dagen etter at en demokratisk senator ble nektet å lese opp et kritisk brev om ham.
SA170209 Derfor er det heller ikke noe krav i ImF til et bestemt antall menn i det demokratisk valgte hovedstyret.
SA170209 Det er jo sånn i et demokratisk samfunn, sier Aardahl, som i et svar til NHF har bedt om å få utvidet fristen.
DN170209 Senatet i USA har godkjent Jeff Sessions som landets neste justisminister, dagen etter at en demokratisk senator ble nektet å lese opp et kritisk brev om ham.
BT170209 Senatet i USA har godkjent Jeff Sessions som landets neste justisminister, dagen etter at en demokratisk senator ble nektet å lese opp et kritisk brev om ham.
AP170209 YURI GRIPAS / Reuters/NTB scanpix ¶ Demokratisk bitterhet ¶
AP170209 Neil Gorsuch møtte onsdag demokratisk senator Richard Blumenthal, som etterpå lekket Gorsuchs uttalelser.
AP170209 Senatet i USA har godkjent Jeff Sessions som landets neste justisminister, dagen etter at en demokratisk senator ble nektet å lese opp et kritisk brev om ham.
AP170209 Det er jo sånn i et demokratisk samfunn, sier Aardahl, som i et svar til NHF har bedt om å få utvidet fristen.
AA170209 Senatet i USA har godkjent Jeff Sessions som landets neste justisminister, dagen etter at en demokratisk senator ble nektet å lese opp et kritisk brev om ham.
VG170208 De tre dommere, to demokratisk utnevnt og én republikansk utnevnt, skal nå bli enige om innreiseforbudet skal gjeninnføres eller bekrefte opphevelsen.
VG170208 De tre dommere, to demokratisk utnevnt og én republikansk utnevnt, skal nå bli enige om innreiseforbudet skal gjeninnføres eller bekrefte opphevelsen.
DB170208 * Tre dommere, to demokratisk utnevnt og én republikansk utnevnt, skal bli enige om en avgjørelse.
VG170206 Det jeg etterlyser er en demokratisk modell med handlekraftige politikere som står sammen om de virkelig viktige valgene for vår velferd og framtid.
DN170206 Her skrev han at USA trolig fortsatt vil være demokratisk om fire år - men at et en utvikling bort fra demokratiet er mer sannsynlig enn man kanskje skulle tro.
AP170206 Det som er viktig er å diskutere hvilke kontrollmekanismer og filter som skal være og hvordan vi kan sikre oss at det de facto er demokratisk kontroll og tillit til etterretningstjenesten, sier han.
AA170206 Her skrev han at USA trolig fortsatt vil være demokratisk om fire år - men at et en utvikling bort fra demokratiet er mer sannsynlig enn man kanskje skulle tro.
AA170206 Det jeg etterlyser er en demokratisk modell med handlekraftige politikere som står sammen om de virkelig viktige valgene for vår velferd og framtid.
AP170204 Han minnet om at det er velgerne selv som skal utøve demokratisk kontroll med de lovgivende og utøvende organene.
DB170203 I Norge har vi lyktes godt med å bruke både statlig og lokalt eierskap, og demokratisk styring for å skape arbeidsplasser og et samfunn med relativt små forskjeller.
DB170203 Grunnlaget for norsk og demokratisk kontroll med vannkrafta ble sikret for drøye 100 år siden.
DB170203 Gjennom demokratisk forvaltning av naturressursene har fordelingen blitt bedre, livene tryggere og samholdet sterkere.
DB170202 Likevel er det et godt stykke igjen til de hemmelige tjenestene praktiserer nødvendighet åpenhet og er under sikker demokratisk kontroll.
DB170202 EU vakler videre under kryssild av tre uløste kriser : En demokratisk legitimitetskrise, en eurosone-krise, og en flyktningkrise.
BT170201 Men faktum er at han er demokratisk valgt, og at han følger opp sine demokratiske forpliktelser overfor velgerne.
BT170201 I et demokratisk politisk system representerer partiene innbyggernes synspunkter i politiske saker.
BT170201 Hvorvidt det Trump gjør er demokratisk , vil mange strides om.
BT170201 Men faktum er at han er demokratisk valgt, og at han følger opp sine demokratiske forpliktelser overfor velgerne.
BT170201 I et demokratisk politisk system representerer partiene innbyggernes synspunkter i politiske saker.
BT170201 Hvorvidt det Trump gjør er demokratisk , vil mange strides om.
AP170131 - Hitler ble valgt på demokratisk vis, og litt etter litt fikk han viljen sin.
AP170131 - Hitler ble valgt på demokratisk vis, og litt etter litt fikk han viljen sin.
AP170130 Delta er et amerikansk flyselskap, og Chuck Schumer er en demokratisk senator som snakket følelsesladet om saken på amerikansk TV søndag.
DB170127 Organisasjonen viste tidlig at den ikke kom til å akseptere at et demokratisk valgresultat ble satt til side av en diktator av Jammehs kaliber.
DB170127 Nervepirrende scener har utspilt seg i Gambia siden det ble avholdt demokratisk valg den 1. desember i fjor.
DB170127 I tillegg er Gambia et lite land : En demokratisk prosess kunne sikres ved bruk av selv begrensede militære midler.
DB170127 Dramatikken i Gambia fremviser en tendens som er nært beslektet med demokratisk maktovertakelse - en tendens som også faller i medieskyggen.
DB170127 Derfor er historien om Gambia en langt større historie om en demokratisk tendens og om folkelig protest som virker i motsatt retning av stormannssyndromet.
DB170127 desember, og den regionale organisasjonen ECOWAS gjorde det klart at den kom til å sette makt bak kravene dersom Jammeh la hindre i veien for demokratisk overgang.
AP170126 Dette ses på som en ny og mer demokratisk æra for det lille vestafrikanske landet, etter en langvarig politisk krise som til slutt endte med at landets tidligere leder Yahya Jammeh gikk med på å dra i eksil.
AP170125 « Å stenge ute den mulige vinneren av et demokratisk valg, er en fornærmelse mot millioner av velgere og lukter av diktatur », skrev Wilders på Twitter.
AP170125 « Å stenge ute den mulige vinneren av et demokratisk valg, er en fornærmelse mot millioner av velgere og lukter av diktatur », skrev Wilders på Twitter.
DB170124 Demokratisk tilbakeslag Leder ¶
AP170124 Hvordan kan man ha en jødisk demokratisk stat når flertallet som bor der, er palestinere ?
AP170124 De får ikke til å være en demokratisk stat samtidig som flertallet av innbyggerne er uten de samme rettighetene.
DB170123 I 1994 lovet han å gå til side etter tre måneder, slik at et demokratisk valg kunne skje.
BT170123 Men om målet er et demokratisk , åpent rettssystem, bør også den som dømmes få vite hvorfor. | 17-åring anklaget for vold mot ni menn ¶
AP170123 Demokratisk kamp for selvstendighet vek plassen for militant separatisme.
DB170121 Juryordningen var en del av et demokratisk byggverk som også omfattet innføringen av parlamentarisme og lokalt demokrati i kommunene.
DB170121 Dessverre er det ikke sånn at denne justeringen av levestandard skjer etter noen demokratisk , sosial eller rettferdig plan.
DN170120 De afrikanske styrkene som rykket inn i Gambia vil ikke gå til aksjon mot landets leder Yahya Jammeh, som har nektet å tre tilbake for den demokratisk valgte Adama Barrow.
DB170120 I en leder i Klassekampen skriver Bjørgulv Braanen at « denne typen svertekampanjer, kombinert med utsetting av falske rykter, hører ikke hjemme i en demokratisk debatt ».
BT170120 Victor Orban i Ungarn, Hugo Chavez i Venezuela og Donald Trump har det til felles at de går til velgerne i et demokratisk valg - og vinner.
AP170120https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/6-dommere-Vi-vil-advare-mot-a-redusere-antall-fagdommere-fra-tre-til-to-613454b.html Det at lekdommere er i flertall i straffesaker er et viktig bidrag til riktige vurderinger av sakens bevis og tiltaltes skyld, det sikrer demokratisk kontroll og styrker den allmenne tillit til domstolene.
AP170120 Det at lekdommere er i flertall i straffesaker er et viktig bidrag til riktige vurderinger av sakens bevis og tiltaltes skyld, det sikrer demokratisk kontroll og styrker den allmenne tillit til domstolene.
DB170119 - Når de etter 22 år har gått til et fredelig demokratisk valg er det svært viktig for dem at den valgte presidenten også skal overta, sier hun.
AP170119 Blant annet skulle utvalget evaluere mulighetene for « norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere ».
AP170119 Den vonde ettersmaken og opptøyene i etterkant kommer ikke av manglende respekt for en demokratisk avgjørelse, men av at våre forventninger til valgkampens spilleregler ikke ble fulgt underveis.
DB170118 Derfor må vi i Norge presse Tyrkia i en mer demokratisk og positiv retning.
DB170118 Er det da rasistisk å si at muslimer er mindre demokratisk anlagte enn folk fra en kristen kulturbakgrunn ?
DB170118 VIKTIG SYMBOLVERDI : Regjeringsintermessoet i 1963 markerte begynnelsen på en ny æra i norsk demokratisk tradisjon.
DB170118 Intermessoet i 1963 markerte begynnelsen på en ny æra i norsk demokratisk tradisjon.
AP170118 - En tostatsløsning er den eneste måten Israel kan forbli en jødisk og demokratisk stat på.
DB170117 Det er et demokratisk system som skal fungere, og om jeg ikke følger reglene fyker kontrollkomitéen i strupen på meg, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.
DB170115 - Det er ikke rettferdig i et demokratisk land som Norge at UDI både skal beslutte og dømme, sier 30-åringen.
AP170115 ( Om å sikre demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere. ) ¶ b. presidentskapet har skjult en langvarig uenighet om hvorvidt Stortingets presidentskap kunne frita medlemmene av EOS-utvalget for en lovpålagt taushetsplikt når det snakket med medlemmer av Evalueringsutvalget.
SA170113 Mitt liv blir følgelig i stor grad påvirket av beslutninger som tas i nabokommunene hvor jeg i dag ikke har noen mulighet til å påvirke demokratisk .
AP170113https://www.aftenposten.no/verden/Tea-Party-bevegelsen-la-grunnlaget-for-Donald-Trump-Na-vil-motstanderne-hans-bruke-den-samme-taktikken-for-a-bekjempe-ham-612754b.html På den måten kan lokale, frivillige initiativer bli til ypperlige kontaktpunkter for et styrket demokratisk parti, skriver hun i en artikkel på vox.com.
AP170113 På den måten kan lokale, frivillige initiativer bli til ypperlige kontaktpunkter for et styrket demokratisk parti, skriver hun i en artikkel på vox.com.
AP170113 juni 2014 at utvalgets mandat ikke bør omfatte en vurdering av hvordan man skal sikre « norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåkning av norske borgere » ?
AP170113 Etter forslag fra en enstemmig kontrollkomité ga Stortinget Solbakken-utvalget mandatet som det skulle jobbe etter, deriblant det følsomme temaet om hvordan man kan sikre demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere.
SA170112 Stortinget hadde nemlig vedtatt at utvalget også skulle drøfte hvordan man kan sikre norsk demokratisk kontroll med fremmede staters overvåking av norske borgere.
DB170112 Nå gir han uttrykk for at en demokratisk aksept av den politiske bevegelsen hans er fremste prioritet.
DB170112 - Med andre ord er det at han distanserer seg fra vold en taktisk manøver ; slik han vurderer situasjonen, for hva det er verdt, er det mest hensiktsmessig å spille et « demokratisk » spill, konstaterer Gule.
BT170112 Derfor er det nødvendig med en større offentlig debatt, og jeg håper kronprins Håkon søker en demokratisk forankring og oppfordrer til folkeavstemning.
FV170111 Obama framholdt at det er troen på fornuft og folks rettigheter framfor makt som har gjort at USA har stått imot « fascisme og tyranniet under den store depresjonen » og har holdt fast på en demokratisk orden etter annen verdenskrig.
DN170111 Obama framholdt at det er troen på fornuft og folks rettigheter framfor makt som har gjort at USA har stått imot « fascisme og tyranniet under den store depresjonen » og har holdt fast på en demokratisk orden etter annen verdenskrig.
DB170111 FORØVRIG er det å sikre en mest mulig demokratisk ledelse av internasjonal idrett fortsatt en vrien øvelse.
DB170110 Et regjeringsoppnevnt utvalg slår fast at Norge bare delvis nådde målet om å forhindre at Afghanistan ble et arnested for internasjonal terror og ikke lykkes i å bygge en stabil og demokratisk afghansk stat. 11. september ¶
DB170110 I den deklassifiserte rapporten slår altså amerikansk etterretning fast at Russland har som prosjekt å undergrave demokratiet, og demokratisk styresett som sådan.
AP170110 Og at man ikke lykkes i å bygge en stabil, demokratisk stat.
SA170109 Debatten blir heller ikke av bedre kvalitet ved å kalle meg for et demokratisk problem.
DN170109 Nøkkelen blir å sikre demokratisk kontroll over informasjon som hentes ut. mer ¶
DB170109 - De er en lukket og hemmelig tjeneste, i et åpent demokratisk samfunn.
DA170109 Sterke kommuner og sterke regioner er demokratisk krutt.
DN170108 Nøkkelen blir å sikre demokratisk kontroll over informasjon som hentes ut.
BT170108 Det er et demokratisk problem at befolkningen ikke får si sin mening i vedtak som har så stor samfunnsmessig påvirkning.
DB170107 AT idrettens toppledelse blir utfordret, er både riktig og viktig i en demokratisk folkebevegelse.
DB170106 For å få til endringer innen den enkelte idrett, kan man gjerne be om innføring av lik kjønnsfordeling i alle type demokratisk valgt idrettsledelse.
DB170106 FOR om kulturministerens høyst personlige instruksjonsrett over idretten litt overraskende er blitt det idrettspolitiske temaet det siste året, er denne bevegelsen først og fremst demokratisk og lokalt styrt : ¶
SA170105 Lederen av kulturstyret og kunstutvalget er dermed blitt et demokratisk problem for Stavanger, og resultatet ser vi nå overalt i byen, i form av gatekunstens tristesse.
SA170104 Landet skal tilbakeføres til demokratisk og sivilt styresett og det skal fastsettes en valgdato mot slutten av 2017, sa han.
DB170104 I seg selv framstår den som et helhetlig forsvarsskrift for et friest mulig marked på de fleste av livets områder, inkludert innen vitenskap og demokratisk maktkamp.
AP170104 Jegere, beitenæringsfolk, grunneiere, friluftsfolk og lokale ordførere er blant dem som mobiliserer til « Markering for en demokratisk ulveforvaltning » i Oslo.
BT170102 Han understreket at dersom valget faller på en enstatsløsning med palestinerne, må Israel ta valget mellom å være jødisk eller demokratisk .
BT170102 Det er det vi står opp for : Israels fremtid som en jødisk og en demokratisk stat, som lever side om side med naboene sine i fred og i sikkerhet, sa Kerry.
DB170101 USA regnes som en uformell alliert av Taiwan, som har innført en demokratisk styreform med valg og flerpartisystem.
BT161219 En kampanje av store, stygge ord og hets kan bli et demokratisk problem.
SA161217https://www.aftenbladet.no/100Sport/idrettspolitikk/Bjornebye-om-foreldretrenere---Barn-far-gjennomga-hvis-resultattavla-ikke-er-som-far-vil-227531b.html I den andre enden av skalaen jobber noen foreldre med likhetstanken og demokratisk spilletid.
AP161217https://www.aftenposten.no/100Sport/idrettspolitikk/Bjornebye-om-foreldretrenere---Barn-far-gjennomga-hvis-resultattavla-ikke-er-som-far-vil-227531b.html I den andre enden av skalaen jobber noen foreldre med likhetstanken og demokratisk spilletid.
AP161119 Det aller beste av norsk journalistikk er trolig bedre enn noen gang, når den avdekker og forteller hva som fungerer og ikke fungerer i samfunnet, er arena for omfattende, demokratisk samfunnsdebatt og preger hva folk er opptatt av fra dag til dag.
AP161116https://www.aftenposten.no/verden/Trobbel-i-Trump-tarnet-Den-vriene-jobben-med-a-plukke-gode-folk-609154b.html Flynn er registrert som demokratisk velger, men sier han ikke kjenner igjen partiet han vokste opp med.
AP160818https://www.aftenposten.no/verden/Omran-5-er-Syria-krigens-nye-symbol-602354b.html Interessegruppen jobber for en demokratisk fremtid i Syria og støtter White Helmets.
AP160611https://www.aftenposten.no/osloby/Truer-med-utmeldelse-i-Islamsk-Rad-345781b.html Hvis vi ikke får et demokratisk valg snart, så vil vi melde oss ut, er den klare beskjeden fra Sarwar.
AP160611https://www.aftenposten.no/osloby/Truer-med-utmeldelse-i-Islamsk-Rad-345781b.html Her må også myndighetene på banen og kreve at et demokratisk styre kommer på plass innen utgangen av juli.
AP160611 Hvis vi ikke får et demokratisk valg snart, så vil vi melde oss ut, er den klare beskjeden fra Sarwar.
AP160611 Her må også myndighetene på banen og kreve at et demokratisk styre kommer på plass innen utgangen av juli.
AP160608 Hovedproblemet er spørsmålet om hvordan det skal kunne gjennomføres et fritt, demokratisk valg i opprørsområdene, slik Minsk-avtalen sier.
AP160606https://www.aftenposten.no/osloby/Derfor-gikk-styret-i-Islamsk-Rad-av-199446b.html - Det går an å ha et nytt demokratisk valg innen to måneder.
AP160519 I sterke ordelag minner opposisjonspartiene ham på at han er underlagt demokratisk kontroll.
AP160424https://www.aftenposten.no/100Sport/ballsport/Vipers-moter-Larvik-212186b.html - Vi har hatt en demokratisk prosess på det.
AP160418 Mange afrikanske land har etter at de på 90-tallet avskaffet ettpartisystemet et på papiret veldig demokratisk styresett, mener seniorforsker Elling Tjønneland ved Christian Michelsens Institutt i Bergen.
AP160418 - Vi ser en tendens til at Nigeria har inspirert resten av Vest-Afrika, men i Øst-Afrika er utviklingen sett fra et demokratisk perspektiv ganske dyster, sier Sjögren.
DA160411 - Teateret har en demokratisk svak ledelse som langt fra er i besittelse av noen diktator.
BT160408https://www.bt.no/btmeninger/debatt/Fristelser-i-paradis-306461b.html Åpenhet, diskusjon, informasjon og transparens bidrar til at dårlige reguleringer, umoral og andre negative forhold har mye større sjanse for å bli kritisert i et demokratisk samfunn.
AP160322https://www.aftenposten.no/osloby/--Kommuneplanen-er-sa-komplisert-at-folk-ikke-ser-konsekvensene-55811b.html Det er grundige, demokratisk vedtatte planer som er erstattet av mer generelle føringer for større områder, sier Sten Sture Larre.
AP160316 I innstillingen i saken minner de i sterke ordelag forsvarssjefen om at han er underlagt demokratisk kontroll.
BT160308 Det ekte prinsippet om likestilling er et flerdimensjonalt prinsipp som utgjør et demokratisk samfunn som verdsetter mennesker som individ, uavhengig av kjønn.
DA160223 Et demokratisk problem.
AP160219 Med en verifisert blokkjede blir det nemlig mulig med en helt annen og mer aktiv demokratisk styring av alt fra bedrifter til nasjoner.
VG160218 - Han var i sitt hjemdistrikt der han avla stemme, da han fikk informasjon om at det foregikk ulovlig merking i valglokalet, som var bemannet av regjeringspartiet og politiet, sier Shawn Mubiru på vegne av Besigyes parti Forum for demokratisk endring.
BT160123 Vi får et stort demokratisk problem dersom kvinner ikke skal kunne bevege seg hvor de vil, dra på festival og konserter, eller feire nyttårsaften utendørs i frykt for overgrep.
AP160116 - Mor er på seminar, og vi andre hadde en demokratisk avstemning over hvordan vi skulle utnytte dagen.
BT160106 Det er viktig at det offentlige har prosesser som sikrer allmennhetens interesser, og som gir en fri demokratisk mulighet til å melde seg på i denne spennende by-formingsoppgaven.
DA160105 Listhaug angriper retten til en fri, demokratisk meningsytring.
DA160105 Listhaug angriper retten til en fri, demokratisk meningsytring.
DA160105> Listhaug angriper retten til en fri, demokratisk meningsytring.
DA160105> target="avis" href= Listhaug angriper retten til en fri, demokratisk meningsytring.