BT171213 ENERGIKREVENDE VILL VEKST : Den ville veksten i bitcoin-markedet har skapt et enormt behov for datamaskiner som kan holde systemet i gang - en prosess man kaller bitcoin mining.
BT171213 Den digitale valutaen drives av tusenvis av datamaskiner som jobber hardt uten formål.
DN171212 Det er et globalt nettverk av datamaskiner der de som ønsker det kan bidra til at nye betalinger blir bekreftet og sikret.
DN171212 Det er et globalt nettverk av datamaskiner der de som ønsker det kan bidra til at nye betalinger blir bekreftet og sikret.
DB171212 Det er også en vitenskapelig disiplin opptatt av design og utvikling av algoritmer som gjør datamaskiner i stand å lære fra og utvikle atferd basert på empiriske data.
DB171212 - Men også i slike tilfeller kan meldingene vise seg å være falske, og derfor har Google nå bidratt til å lage et system der maskiner lærer å gjenkjenne mønstre som mennesker og enklere datamaskiner tidligere ikke har fått til.
VG171208 Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London.
DN171208 Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London.
DB171208 Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London.
AP171208 Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed at Dulwich på toppen av listen over de beste spisestedene i London.
AA171208 Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London.
DB171207 - Jeg har aldri ønsket å spille mot datamaskiner .
DB171207 Nå som bitcoin har en global markedsverdi på 7,4 milliarder dollar ( 60,2 milliarder kroner, journ.anm ), kreves det titusener av datamaskiner for å produsere flere bitcoins.
DB171207 I den digitale valutaens tidligere dager kunne du, med få datamaskiner og få transaksjoner, kjøpe bitcoins til to dollar ( 17 kroner, journ.anm ) hjemme på din egen datamaskin.
DB171207 Bitcoinsene deles ut til datamaskiner som bekrefter transaksjoner med en algoritme som blir mer og mer kompleks over tid.
SA171130 Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner , er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.
SA171130 Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.
SA171130 Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.
DN171130 Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner , er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.
DN171130 Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.
DN171130 Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.
VG171128 Under årets sjakk-NM i Stavanger var det for første gang totalforbud mot mobiltelefoner, datamaskiner , smartklokker og andre lignende teknologiske verktøy - for å hindre « digital doping ».
SA171128 Når datamaskiner tolker data i stedet for mennesker, vil feil oppdages tidligere.
AP171128 Når det gjelder de neste 15.000 ulovlige bildene som ble beslaglagt på to datamaskiner og en minnepinne hos ham, forklarte han at det var nysgjerrighet som først drev ham.
SA171127 Når datamaskiner tolker data i stedet for mennesker, vil feil oppdages tidligere.
DB171126 Nikulins russiske advokat har gått så langt som å beskrive Nikulin som « ubrukelig med datamaskiner », og at han er i stand til å sjekke eposten sin, men ikke noe mer enn det.
DB171126 Nikulin er tiltalt for hacking av datamaskiner , identitetstyveri og tyveri av informasjon fra LinkedIn, Dropbox og flere andre selskaper.
DB171126 Med tanke på den internasjonale situasjonen er det ganske rart når en supermakt anklager en annen supermakts statsborger for å hacke deres datamaskiner , og så anklager den andre supermakten den samme personen for et annet lovbrudd, sa Kopecky ifølge The Guardian.
SA171124 I dag lærer de mye om blant annet drift av nettverk, datamaskiner og programvare.
SA171124 Argumentet for å koble disse fagene er at datamaskiner er laget av elektriske komponenter.
AP171124 Saken var at det israelske etterretningsorganet Mossad og israelsk terrorpoliti hadde funnet ut at en IS-celle i Syria hadde utviklet bomber som kunne gjemmes i bærbare datamaskiner og dermed komme seg ubemerket gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser og om bord i fly.
AP171124 Historien dukket opprinnelig opp da det ble forbudt å ta med bærbare datamaskiner ombord på fly i USA.
SA171123 To tjenestefolk i israelsk etterretning uttalte i mai at Israel hadde delt informasjon med USA om en IS-plan som gikk ut på å utstyre bærbare datamaskiner med eksplosiver og ta dem med på fly.
SA171123 Med kjennskap til dette innførte Trump forbud mot å ta med bærbare datamaskiner på fly.
SA171123 Konkret dreide det seg om at det israelske etterretningsorganet Mossad og israelsk antiterrorpoliti hadde fått opplysninger om at en IS-celle i Syria hadde utviklet bomber som kunne plasseres i bærbare datamaskiner og fraktes ubemerket gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser.
DA171123 To tjenestefolk i israelsk etterretning uttalte i mai at Israel hadde delt informasjon med USA om en IS-plan som gikk ut på å utstyre bærbare datamaskiner med eksplosiver og tar dem med på fly.
DA171123 Med kjennskap til dette innførte Trump forbud mot å ta med bærbare datamaskiner på fly.
DA171123 Konkret dreide det seg om at det israelske etterretningsorganet Mossad og israelsk antiterrorpoliti hadde fått opplysninger om at en IS-celle i Syria hadde utviklet bomber som kunne plasseres i bærbare datamaskiner og fraktes ubemerket gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser.
SA171120 Blokkjede-teknologien baserer seg på et fellesskap av datamaskiner .
DB171116 Boka tar for seg internasjonal spionasje, off-shore banker, tilvsomme eiendomsovedragelser, Miss Universe-konkurranser, sexvideoer, gangstere, hvitvasking av penger, forgiftede dissidenter, hacking av datamaskiner , før den ender med fjorårets presidentvalg.
DB171116 « digitale penger » som kan overføres elektronisk mellom datamaskiner , og som ikke utstedes av en sentral enhet.
AP171116 Et annet eksempel er Anna Dorogusj, som med prosjektet CatBoost lager algoritmer for å gjøre datamaskiner i stand til å analysere data som ikke inneholder tall.
DB171113 Tyvene har også fått tak i NSAs sentrale malware - programmer som ligger på datamaskiner i måneder og år og sender filer tilbake til NSA eller gjør annen skade, som å gjøre små endringer i dataene.
DB171110 - Datamaskiner kan, i teorien, etterlikne menneskelig intelligens, og overgå det, fortsatte han.
DN171107 Hawking tror datamaskiner i teorien kan etterligne menneskelig intelligens - og overgå den.
DB171107 - Datamaskiner kan, i teorien, etterlikne menneskelig intelligens, og overgå det, sa Hawking.
VG171106 Unicode er en organisasjon som lager emojier og har som formål å skape et standard tegnsett som fungerer på alle datamaskiner og telefoner.
VG171102 Etter cyber-angrep på DNCs datamaskiner ble tusenvis av eposter, så vel som annen informasjon, lekket.
VG171102 Amerikanske påtalemyndigheter har etterforsket hackingen av DNCs datamaskiner separat fra spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av mulig russisk innblanding i valget, skriver Wall Street Journal.
AP171102 Men også salget av datamaskiner og nettbrett var høyere i siste kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor.
SA171101 Forklaringen er at de lett kan erstattes med datamaskiner .
AP171031 Derfor har en mobiltelefon til en tusenlapp langt større kapasitet enn selv store, kostbare datamaskiner hadde for få år siden.
NL171029 Men det er ikke de private aktørene som først og fremst skal kritiseres, men høyrepartiene som har opphøyd til et ideologisk prinsipp at det ikke er forskjell på å produsere datamaskiner og velferdstjenester, og at tjenester innenfor velferdssektoren derfor med fordel kan konkurranseutsettes.
DB171025 Advokat for den tredje siktede, Thomas Nordtvedt, forteller at hans klient har fortalt at han var fører av bilen som politiet stoppet, og at han har erkjent straffskyld eller medvirkning for å ha oppbevart datamaskiner og mobiltelefoner merket Elkjøp.
DB171025 - I bagasjerommet ble det nå funnet diverse datamaskiner i originalpakning og en eske full av mobiltelefoner.
AA171024 Og hva skal vi si når dataekspertene i Silikon Valley sender barna sine på Waldorf School, kjent for å sky datamaskiner og heller sette elevene i aktivitet på annet vis, mentalt, kunstnerisk og fysisk ?
VG171021 Utenlandske myndigheter har heller ikke lov til å ta seg inn i datamaskiner her i landet.
DN171021 Utenlandske myndigheter har heller ikke lov til å ta seg inn i datamaskiner her i landet.
DB171021 Utenlandske myndigheter har heller ikke lov til å ta seg inn i datamaskiner her i landet.
VG171020 Løsepengeviruset, som gikk under navnet « WannaCry », brakte ikke mye penger i kassen til regimet i Pyongyang, men infiserte og lammet 200.000 datamaskiner i private og offentlige virksomheter i 150 land.
VG171020 I fjor anslo myndighetene Sør-Korea at nordkoreanske hackere hadde angrepet over 140.000 datamaskiner i 160 forskjellige firmaer og departementer for å plante virus.
SA171020 På nei-listen over uakseptable gaver er luksusmerkevarer, som for eksempel klær, klokker, penner, vin og brennevin, samt elektronisk utstyr som kameraer, smarttelefoner, tv, datamaskiner og tablets.
AP171020 På nei-listen over uakseptable gaver er luksusmerkevarer, som for eksempel klær, klokker, penner, vin og brennevin, samt elektronisk utstyr som kameraer, smarttelefoner, tv, datamaskiner og tablets.
DN171019 Google-selskapet DeepMind i London jobber med kunstig intelligens for å få datamaskiner til å løse avanserte problemer.
AP171018 Moen bekrefter at de har tatt med seg « kommunikasjonsmedier », som nå undersøkes, men han vil ikke spesifisere om det er mobiltelefoner, datamaskiner eller noe annet.
AP171018 Mobiltelefoner og datamaskiner kan bidra til å gi et svar på dette.
AP171017 - Vi vil sjekke hva som finnes av elektroniske spor, kontobevegelser, hva som finnes av datatrafikk, spor på datamaskiner , sosiale medier eller mobiltelefoner, hvis det er aktuelt.
DB171016 Angrepet endte med at 70 prosent av Sony Pictures laptoper og datamaskiner ble ødelagt, og det skremte også kinoer fra å sette opp filmen.
BT171015 Datamaskiner er vår nye arbeidskraft.
VG171013 Lyden skal ifølge AP ikke være skadelig når den lyttes til via telefoner eller datamaskiner .
DN171013 Lyden skal ifølge AP ikke være skadelig når den lyttes til via telefoner eller datamaskiner .
DB171013 FBI har gjennomført hundrevis av avhør, fulgt opp nær 2000 spor, gjennomgått Paddocks datamaskiner og telefoner, samlet inn 1000 gjenstander og analysert timevis med videoopptak, skriver nyhetsbyrået AP.
DB171013 Lyden skal ifølge AP ikke være skadelig når den lyttes til via telefoner eller datamaskiner .
AP171013 | Googles fremtidsforsker Ray Kurzweil tror datamaskiner er smartere enn mennesker i 2029 ¶
AP171013 Sjakkspillende datamaskiner
AP171013 I samme bok skrev Kurzweil at programvare i stand til å analysere avansert strategi ville utvikles, slik at datamaskiner ville kunne slå verdens beste sjakkspiller innen år 2000.
AP171013 I boken « The Age of Intelligent Machines » fra 1990, da Internett fortsatt var en kuriositet forbeholdt akademikere, skrev Kurzweil at datamaskiner etter hvert ville kobles opp til trådløse « internasjonale nettverk av bibliotek, databaser og informasjonstjenester ».
AP171013 Få mennesker har tenkt mer på hvordan datamaskiner leser menneskers tekst og tale, enn det Kurzweil har.
AP171013 For å virkelig kunne utnytte kunstig intelligens i fremtiden, må nemlig ekspertene lære datamaskiner å forstå menneskers naturlige språk.
AP171013 Det vil si at datamaskiner er blitt i stand til å utøve så avansert adferd at man ikke lenger vil kunne avgjøre om de er mennesker eller maskiner.
AP171013 Lyden skal ifølge AP ikke være skadelig når den lyttes til via telefoner eller datamaskiner .
AA171013 Å jobbe i et mekanisk verksted, betyr oftere og oftere at man jobber med datamaskiner og digitale løsninger.
DN171012 Bildet er fra den årlige datafestivalen « The Gathering » på Hamar, der ungdom og voksne kan spille, programmere, eller gjøre andre kreative ting med datamaskiner .
AP171012 Gjennombruddet innen kunstig intelligens de siste årene kommer fordi det nå finnes store nok datamengder tilgjengelig for å utnytte teknologien, og kraftige nok datamaskiner til å trene modellene.
VG171011 Mens hackere fra russisk etterretning saumfarte datamaskiner over hele verden for hemmeligheter fra amerikansk etterretning, fulgte israelske spioner med på russerne på direkten, fra innsiden.
VG171011 Kaspersky i 2015 : - USA kan overvåke flertallet av verdens datamaskiner
SA171011 Dagens elektroniske bilnøkler er små datamaskiner utstyrt med et aldri så lite utvalg knapper og funksjoner.
FV171011 Dagens elektroniske bilnøkler er små datamaskiner utstyrt med et aldri så lite utvalg knapper og funksjoner.
DB171011 Fordelt på to datamaskiner fant politiet 1909 filmer og 44 763 bilder med barnepornografi.
BT171011 Dagens elektroniske bilnøkler er små datamaskiner utstyrt med et aldri så lite utvalg knapper og funksjoner.
AP171011 Dagens elektroniske bilnøkler er små datamaskiner utstyrt med et aldri så lite utvalg knapper og funksjoner.
AA171011 Dagens elektroniske bilnøkler er små datamaskiner utstyrt med et aldri så lite utvalg knapper og funksjoner.
VG171007 I jakten på et svar går FBI nå blant annet gjennom 64-åringens datamaskiner og mobiltelefoner.
DB171006 Samtidig beskriver Tessem en tendens der voksne installerer programmer på mobiler og datamaskiner brukt av barna.
AA171005 Politi tok torsdag seg inn i kontorlokalene til opposisjonsbevegelsen Open Russia og skal ha beslaglagt telefoner, datamaskiner og kameraer.
AP171003 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
DN171001 I disse metallkassene, som her på Elkjøp på Ullevål, kan man levere brukte datamaskiner og være sikker på at alt innhold blir slettet på en sikker måte.
AP171001 Etterforskerne har også gjennomgått beslaglagte datamaskiner og annen elektronikk, for å se hvem tiltalte har vært i kontakt med og hva han ellers har vært opptatt av på internett og i sosiale medier.
AP171001 En rekke vitner er avhørt, og datamaskiner og annet elektronisk utstyr er gjennomgått for å kartlegge 17-åringens kontakter og aktiviteter.
AP170928 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
AP170928 Dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
AP170928 Mennesker i Forsvaret og i samfunnet ellers støtter seg i stadig større grad på datamaskiner til å ta beslutninger og effektuere handlinger, og vil ha stadig mindre mulighet til å etterprøve alle prosessene som foregår i datamaskinene.
DB170927 I tillegg til hyppige bilkjøp brukte Højklint mye penger på mat, datamaskiner og mobiltelefoner, som han betalte på kreditt.
DN170926 Etter et halvt århundre med datamaskiner er plutselig digitalisering blitt det store moteordet i alt fra oljebransjen til helsesektoren.
DN170926 Etter et halvt århundre med datamaskiner er plutselig digitalisering blitt det store moteordet i alt fra oljebransjen til helsesektoren.
VG170924 Det tyske systemet har flere styrker : Tyskerne avgir sine stemmer på papir, ikke på datamaskiner .
DB170924 På skolen får de bærbare datamaskiner .
SA170921 ) har tilgang til en felles skrivestasjon hvor det er flere datamaskiner », skriver Torstrup i ankeskrivet.
AP170920 Nå har nemlig datamaskiner muligheten til å finne ut om du er homofil bare ved hjelp av et bilde, og dette med en sikkerhet på 91 prosent, ifølge forskerne.
DB170917 Kunstig intelligens er en metode som brukes for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent og menneskelig respons.
DA170916 Og selv om slottet er blitt til inne i serieskapernes datamaskiner , og du må stirre langt etter flygende drager, er den lange flotte murveien i sikksakk, der Jon Snow og Daenerys Targaryen møtes flere ganger, helt ekte.
DN170915 - Når det gjelder en utvikling der sjøfolkene blir erstattet med roboter eller datamaskiner , så ligger det jo i sakens natur at vi ikke liker det, men vi må bare forholde oss til den utviklingen som skjer, sier han.
DB170915 « I Russland driver jeg tydeligvis med reperasjon av datamaskiner », skrev han.
DB170915 Braff er angivelig en stor stjerne i Russland, for tidligere denne uka delte han et annet bilde fra en russisk reklameplakat, der ansiktet hans er brukt for å fronte et firma som driver med reperasjon av datamaskiner .
DN170914 Disse komponentene brukes i blant annet datamaskiner , men også til militært utstyr og spesialutstyr som benyttes i USA.
DB170913 Og en annen avdeling er stappfull av nye datamaskiner og - program som gjør at man kan foreta en virtuell reise.
AP170913 Politiet har tatt beslag i en rekke datamaskiner og telefoner som et ledd i etterforskningen.
AP170913 Politiet har tatt beslag i en rekke datamaskiner og telefoner som et ledd i etterforskningen.
AP170913 Politiet har tatt beslag i en rekke datamaskiner og telefoner som et ledd i etterforskningen.
NL170907 Tilsvarende bruk finner vi i datamaskiner , elektriske biler og i framtidens transportsystemer.
AA170905 Arbeidsgivere har ikke rett til å snoke rundt i ansattes datamaskiner for å lese eposter og beskjeder, slår Den europeiske menneskerettighetsdomstolen fast.
DA170904 Etter at valgresultatet ble klart, hevdet Odinga at valgkommisjonens datamaskiner var blitt hacket til fordel for Kenyatta.
AP170904 Mange av landets kommuner hadde ikke lagt opp til å telle stemmer manuelt, men ville stole på datamaskiner som også var koblet til internett.
AA170904 Etter at valgresultatet ble klart, hevdet Odinga at valgkommisjonens datamaskiner var blitt hacket til fordel for Kenyatta.
DA170903 Han viser fram førerhuset der alt styres av datamaskiner .
AP170901 Mange av landets kommuner hadde ikke lagt opp til å telle stemmer manuelt, men ville stole på datamaskiner som også var koblet til internett.
DN170830 - Jeg har mistet alt der inne : lisenser, nøkler, dokumenter og datamaskiner , sier Bryant, som ikke har forsikring.
AA170830 - Jeg har mistet alt der inne : lisenser, nøkler, dokumenter og datamaskiner , sier Bryant, som ikke har forsikring.
AP170828 Mange av stemmene ved årets stortingsvalg blir telt opp av datamaskiner tilkoblet internett.
AA170828 Mange av stemmene ved årets stortingsvalg blir telt opp av datamaskiner tilkoblet internett.
SA170827 Gamle TV-er, datamaskiner , VHS-maskiner, spillkonsoller og andre apparater med følsom elektronikk, vil trives dårlig på steder med svært svingende temperatur og luftfuktighet. 5.
BT170827 Gamle TV-er, datamaskiner , VHS-maskiner, spillkonsoller og andre apparater med følsom elektronikk, vil trives dårlig på steder med svært svingende temperatur og luftfuktighet. 5.
AP170827 Gamle TV-er, datamaskiner , VHS-maskiner, spillkonsoller og andre apparater med følsom elektronikk, vil trives dårlig på steder med svært svingende temperatur og luftfuktighet. 5.
AP170824 Etter år med strenge leveregler, uten elektrisitet, datamaskiner , mobiltelefoner og biler, har David Mast og familien hans sakte beveget seg til et vanlig amerikansk liv med moderne hjelpemidler.
AP170824 Etter år med strenge leveregler, uten elektrisitet, datamaskiner , mobiltelefoner og biler, har David Mast og familien hans sakte beveget seg fra det de 12 biskopene i Arthur mente var den riktige måten å leve på, til et vanlig, amerikanisert liv med tilgang til all verdens moderne hjelpemidler.
AP170824 Etter år med strenge leveregler, uten elektrisitet, datamaskiner , mobiltelefoner og biler, har David Mast og familien hans sakte beveget seg til et vanlig amerikansk liv med moderne hjelpemidler.
AP170824 Etter år med strenge leveregler, uten elektrisitet, datamaskiner , mobiltelefoner og biler, har David Mast og familien hans sakte beveget seg fra det de 12 biskopene i Arthur mente var den riktige måten å leve på, til et vanlig, amerikanisert liv med tilgang til all verdens moderne hjelpemidler.
DN170823 Det foregår kort fortalt ved at datamaskiner pløyer igjennom massive mengder av data, statistikk, rapporter og handler, og igjennom en forhåndsbestemt algoritme vil datamaskinen foreta handler av på børsen.
AP170816 Selskapets datamaskiner ble nærmest paralysert 27. juni, på linje med en rekke andre selskaper rundt i verden.
AP170815 For varer som klær, sko, innredning, kjøkkenutstyr, TV-er og datamaskiner er prisforskjellene langt mindre.
AP170811 I et tomt svømmebasseng tilhørende et offentlig forskningsinstitutt i Kiev fant politiet 200 datamaskiner .
AP170811 Et tomt svømmebasseng skal ha huset 200 datamaskiner programmert til å generere store mengder Bitcoins.
AP170811 Det er uklart hvordan de involverte har fått mulighet til å sette opp et stort antall datamaskiner inne i svømmebassenget i den offentlige bygningen uten at dette ble avslørt, men offentlig korrupsjon og tjenesteforsømmelser er et stort problem i Ukraina.
AP170811 Bitcoins er en digital valuta som produseres ved hjelp av spesialtilpasset programvare som løser kryptografiske problemer på kraftige, sammenkoblede datamaskiner .
AA170806 Et vaktselskap ved Alnabruterminalen i Oslo oppdaget tre menn som brøt seg inn i en konteiner og lesset datamaskiner over i flere biler. Én av dem er pågrepet.
AA170806 Alle de tre mennene som brøt seg inn i en konteiner og lesset datamaskiner over i biler natt til søndag, ble pågrepet samme natt og formiddag.
DN170804 WannaCry-programvaren infiserte mer enn 230.000 datamaskiner i over 150 land bare på én dag.
DB170804 De fleste som bruker datamaskiner , og det er de fleste, har også blitt kjent med reklamer som « popper opp ».
DB170803 Hutchins fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
DB170803 Det låste datamaskiner og forlangte løsepenger.
AP170803 « WannaCry » infiserte over 300.000 datamaskiner : ¶
AP170803 Den 23 år gamle britiske dataeksperten Marcus Hutchins ble utropt til helt etter at han i mai 2017 stanset dataviruset « WannaCry », som låste datamaskiner og forlangte løsepenger.
AP170730 - Jeg vokste opp som en prinsesse, sier hun lykkelig mens hun nevner familiens eiendeler : en TV, to bærbare datamaskiner , enkel tilgang til de nyeste sørkoreanske K-pop-videoene.
VG170726 Les også : 1200 datamaskiner i Helse Sør-Øst benytter seg av utdatert operativsystem ¶
DN170725 Med noen få tastetrykk kunne brukere registrere seg og kjøpe narkotika, våpen, kredittkortnumre eller programvare for å ta kontroll over datamaskiner og smarttelefoner.
AP170715 Da trenger man datamaskiner , og man må beherske både matte og programmering.
SA170714 Forretningsmannen som tjente seg søkkrik på programvare til datamaskiner kjøpte den tradisjonsrike klubben i 1987.
FV170714 Forretningsmannen som tjente seg søkkrik på programvare til datamaskiner kjøpte den tradisjonsrike klubben i 1987.
AP170714 Forretningsmannen som tjente seg søkkrik på programvare til datamaskiner kjøpte den tradisjonsrike klubben i 1987.
VG170712 - Å kommunisere at det vil være flaut å være eneste elev uten PC, kan bidra til å henge ut de som kanskje ikke har råd til dyre datamaskiner , sier Johansen.
AA170709 Reisende på direkteflyginger fra Jordan til USA kan igjen ta med seg bærbare datamaskiner i håndbagasjen.
DN170706 En kollega av Navalnyj hevder på Facebook at politiet konfiskerte datamaskiner og dokumenter fra kontoret, og forseglet dørene til bygningen der den 40 år gamle juristen jobber.
DN170706 Det innebærer at passasjerer på direkteflyginger fra Doha til USA igjen kan ta med seg elektronikk som nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen.
DB170706 Hans forakt for Hillary Clinton var åpenbar, og amerikansk etterretning sier at russerne brøt seg inn i Det demokratiske partiets datamaskiner for å hjelpe Trump i valgkampen.
DN170704 Om datamaskiner er bedre til begge deler - hva er da menneskets verdi på arbeidsmarkedet ?
DA170704 - Selv om vi satser stort på digitalisering, så vil aldri datamaskiner kunne bygge husene for oss, sier Solberg.
AA170704 Det betyr at de har fått tilgang til alle datamaskiner og servere, også dokumenter og e-poster som enten var slettet eller sto som utkast.
VG170703 For første gang er det totalforbud mot mobiltelefoner, datamaskiner , smartklokker og andre lignende teknologiske verktøy under mesterskapet.
AA170703 | USA opphever forbudet mot bærbare datamaskiner på fly fra Abu Dhabi ¶
AA170703 USA opphevet søndag forbudet mot bærbare datamaskiner på direkteflyginger fra Abu Dhabi til USA.
AA170703 USA innførte et forbud mot å ta med elektronikk som nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen på direkteflyginger fra blant annet Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater, i mars.
AP170702 I 2012 stormet israelske soldater organisasjonens kontor i Ramallah og tok med seg datamaskiner og dokumenter.
VG170630 På rundt 1200 datamaskiner tilknyttet internett ved sykehus innenfor Helse Sør-Øst er det imidlertid ikke mulig å oppdatere datamaskinene, ifølge en oversikt VG har hentet fra Sykehuspartner HF, som har det overordnede ansvaret for blant annet IKT hos alle sykehusene i Helse Sør-Øst.
VG170630 * Løsepengevirus ( ransomware ) spres som oftest via epost og rammer datamaskiner som ikke har de nødvendige sikkerhetsoppdateringer.
VG170630 ) ¶ | 1200 datamaskiner i Helse Sør-Øst benytter seg av utdatert operativsystem ¶
DB170629 Men det innebærer ikke umiddelbart et utvidet forbud mot bærbare datamaskiner og annen elektronikk i kabinen.
DB170629 At det ikke kommer noe forbud mot bærbare datamaskiner kalles en seier for amerikanske flyselskaper, som har fryktet problemer som følge av et slikt forbud.
NL170628 Foran seg har han sofistikerte kart og datamaskiner som tar Hurtigruta langs en komplisert kyst.
DN170628 Det har vist seg vanskelig å påvise akkurat hvordan det siste løsepengeviruset har klart å snike seg inn i datamaskiner verden rundt.
AP170628 Ifølge rapporten er 92,2 prosent av norske datamaskiner beskyttet.
AA170628 Onsdag rapporteres det at viruset også har rammet datamaskiner i Kina og India.
VG170627 Et virus som låser datamaskiner og ber om løsepenger sprer seg akkurat nå i Europa og Russland.
VG170627 I skjermbildet til infiserte datamaskiner får man instrukser om å betale 300 USD, tilsvarende 2532 norske kroner, i bitcoins, til en viss adresse.
VG170627 * Løsepengevirus ( ransomware ) spres som oftest via epost og rammer datamaskiner som ikke har de nødvendige sikkerhetsoppdateringer.
FV170627 Et lignende virus kalt Wannacry infiserte over 200.000 datamaskiner i over 150 land forrige måned, men tirsdagens angrep er så langt ikke like omfattende.
DN170627 Et lignende virus kalt Wannacry infiserte over 200.000 datamaskiner i over 150 land forrige måned, men tirsdagens angrep er så langt ikke like omfattende.
DB170627 Tidligere i år spredte det såkalte WannaCry-viruset seg til minst 150 land og infisert minst 200.000 datamaskiner .
DB170627 Løsepengevirus ( ransomware ) spres som oftest visa epost og rammer datamaskiner som ikke har de nødvendige sikkerhetsoppdateringer.
DB170627 I skjermbildet til infiserte datamaskiner får man instrukser om å betale 300 amerikanske dollar i bitcoins til en adresse.
DB170627 I skjermbildet til infiserte datamaskiner får man instrukser om å betale 300 amerikanske dollar i bitcoins til en adresse.
DB170627 Et lignende virus kalt Wannacry infiserte over 200 000 datamaskiner i over 150 land forrige måned, men tirsdagens angrep er så langt ikke like omfattende.
AP170625 Gabrielsen er ikke den som skal knuse datamaskiner og kjempe mot den digitale utviklingen.
AP170625 Gabrielsen er ikke den som skal knuse datamaskiner og kjempe mot den digitale utviklingen.
DN170623 Ifølge Washington Post, hadde russiske hackere hatt tilgang til datamaskiner både i det Demokratiske og det Republikanske parti i over ett år.
AA170622 Med datamaskiner i lomma har barn tidlig i barneskolealder tilgang på « alt der ute ».
VG170620 Etter hvert som mobiltelefoner og datamaskiner er blitt en stadig større del av dagliglivet, er elektroniske spor også blitt uvurderlige bevis for politiet når de etterforsker alvorlig kriminalitet.
DB170620 De stusser også over de norske fastlegenes utstrakte bruk av Felleskatalogen og datamaskiner under konsultasjoner.
DA170620 Dette er altså en ren teknikalitet for å spare arbeidsminne på våre datamaskiner mens vi jobber, skriver arkitekt ved Nordic Office of Architecture, Håvard Slinde, i en epost til Dagsavisen.
BT170618 Det er faktisk ikke all verden for dagens datamaskiner .
BT170618 - Hva kan dagens datamaskiner gjøre ?
BT170618 - Dersom nøkkelen som gir tilgang til de krypterte data er valgt helt tilfeldig, vil det ta millioner av år, selv med de kraftigste datamaskiner vi har tilgjengelig i dag, sier Raddum.
DN170617 De dyre og støyende grafikkortene er det som virkelig skiller disse maskinene fra 99 % av markedets laptoper, men vi så selvfølgelig også på de egenskapene som vi normalt vurderer bærbare datamaskiner på, som ergonomi, vekt, lyd og kvaliteten på skjermen.
AA170616 TV, datamaskiner og trådløsrutere er blant det som er mest utsatt for skader etter lynnedslag.
DN170615 Storbanken har nå klart å eliminere tusenvis av arbeidstimer ved å programmere datamaskiner til å gjøre omtrent halvparten av oppgavene i forbindelse med børsnoteringer.
DN170615 En undersøkelse gjennomført av storbanken selv viser at omtrent halvparten av de 127 oppgavene knyttet til børsnoteringer - blant de mest lukrative delene av virksomheten - kan gjøres av datamaskiner .
DB170614 ¶ BOMBE : IS planla å lure med seg bomber inn på fly ved å designe datamaskiner som skulle lure sikkerhetsvaktene og scanner-maskinene til å tro det var snakk om batteri til pc.
DB170614 Bærbare datamaskiner og andre gjenstander ble forbudt.
DB170613 Nord-Korea har tidligere benektet skyld i angrepet som rammet mer enn 300 000 datamaskiner på verdensbasis, deriblant flere norske enheter.
VG170612 Familien kastet seg rundt og prøvde å berge datamaskiner og andre ting som stod på gulvet i kjellerstua, men det hele gikk voldsomt fort.
DB170609 mai ble det kjent at dataviruset WannaCry var spredt til datamaskiner over hele verden. 74 land ble rammet.
DA170608 I fjor ble Russland selv anklaget for å ha stått bak dataangrep i forkant av det amerikanske valget i 2016, mot datamaskiner som tilhørte det demokratiske partiet i USA.
VG170607 Alle seks' datamaskiner ble undersøkt, og det skal da ha kommet frem at Winner hadde vært i kontakt med det ukjente nyhetsmediet.
SA170607 Med denne oppdateringen skal Safari bli verdens raskeste nettleser på datamaskiner .
BT170607 Med denne oppdateringen skal Safari bli verdens raskeste nettleser på datamaskiner .
AP170607 Med denne oppdateringen skal Safari bli verdens raskeste nettleser på datamaskiner .
AA170606 En tredel av elevene i undersøkelsen svarer at de jevnlig bruker sine telefoner eller datamaskiner til noe som ikke er faglig relatert under undervisningen.
VG170603 * Finansnæringen/bankene, Skatteetaten og Brønnøysundregistrene har lært sine datamaskiner å snakke sammen.
DN170603 Det hevdes at terrorister har utviklet kapasitet til å gjemme sprengstoff i slike datamaskiner .
DN170603 Den siste tiden har også tilreisende fra flere flyplasser i muslimske land blitt nektet å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i flykabinen.
AA170603 Det hevdes at terrorister har utviklet kapasitet til å gjemme sprengstoff i slike datamaskiner .
AA170603 Den siste tiden har også tilreisende fra flere flyplasser i muslimske land blitt nektet å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i flykabinen.
VG170601 Det finnes imidlertid fortsatt datamaskiner som hever seg pris- og ytelsesmessig langt over den brede mellomklassen.
DN170530 Et forbud mot bærbare datamaskiner ombord på flygninger til USA vil bli krevende å håndheve.
AA170530 Nikulin er siktet i USA for hacking av datamaskiner og tyveri av informasjon fra LinkedIn, Dropbox og flere andre selskaper.
AA170529 Vi er allerede omgitt av datamaskiner og vi må vite hvordan programmer lages og fungerer for å kunne forstå verden rundt oss, sier Thor Richard Isaksen.
DN170528 Et forbud mot bærbare datamaskiner ombord på flygninger til USA vil bli krevende å håndheve.
AA170528 Et forbud mot bærbare datamaskiner ombord på flygninger til USA vil bli krevende å håndheve.
AA170528 Et forbud mot bærbare datamaskiner ombord på flygninger til USA vil bli krevende å håndheve.
DN170524 WannaCry spredte seg til minst 150 land, infiserte minst 200.000 datamaskiner og rammet alt fra privatpersoner til det britiske helsevesenet.
DN170524 Norge ble i mindre grad rammet av WannaCry enn andre land som følge av at vi er en rik nasjon der mange har nye og oppdaterte datamaskiner .
AA170524 WannaCry spredte seg til minst 150 land, infiserte minst 200.000 datamaskiner og rammet alt fra privatpersoner til det britiske helsevesenet.
AA170524 Norge ble i mindre grad rammet av WannaCry enn andre land som følge av at vi er en rik nasjon der mange har nye og oppdaterte datamaskiner .
AA170524 WannaCry spredte seg til minst 150 land, infiserte minst 200.000 datamaskiner og rammet alt fra privatpersoner til det britiske helsevesenet.
AA170524 Norge ble i mindre grad rammet av WannaCry enn andre land som følge av at vi er en rik nasjon der mange har nye og oppdaterte datamaskiner .
DN170523 Teknologien kan også brukes til å sikre datamaskiner , nettverk og it-systemer.
DB170522 I ukene før den store dagen, sittende foran nettbrett, telefoner, notatblokker, datamaskiner og en og annen skrivemaskin, har de revet seg i håret, kloret på issene og ikke minst googlet.
DB170522 Konspirasjonsteorien fikk hjelp av botnets ( et nettverk av datamaskiner , red.anm. ) med automatiske twitterkontoer, som lurer Twitters algoritmer.
DB170522 Hvis vi ikke klarer å beskytte datamaskiner og datanettverk som leverer for eksempel vann- og elektrisitet, banktjenester og helsetjenester til befolkningen mot cyberangrep utsetter vi sivilbefolkningen mot farer.
DB170522 Det siste bidraget til nord-koreansk selvberging ser ut til å være hackingen av datamaskiner over hele verden i forrige uke, der sporene peker i retning av Nord-Korea.
AP170521 Seltzer fryser på ryggen når han hører snakk om enorme datamaskiner koblet sammen i globale nettverk.
DN170519 Om datamaskiner er bedre til begge deler - hva er da menneskets verdi på arbeidsmarkedet ?
SA170518 Uvedkommende skal ha brutt seg inn på Dirdal skole og stjålet flere datamaskiner .
AA170518 NATO engasjerte seg da et løsepengevirus slo ut datamaskiner verden rundt i forrige uke.
VG170516 Men de organiserer denne pest-virksomhet som en bedrift der forretningsmodellen rett og slett er å forsøke å smitte og låse så mange datamaskiner de klarer i ordinær arbeidstid i det landet de opererer fra.
DN170516 Siden fredag har det såkalte WannaCry-viruset herjet verdens datamaskiner .
DB170516 Viruset tar datamaskiner som gissel, krypterer filene og krever løsepenger for å dekryptere filene og gi deg tilgang til maskinen igjen.
DB170516 Hutchins fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
DB170516 De siste dagene har hundretusenvis av datamaskiner verden over blitt tatt som gisler av en foreløpig ukjent gruppe hackere.
DA170516 Det var ventet at flere mandag morgen ville melde fra om løsepengeviruset, men hittil er det ikke funnet flere infiserte datamaskiner i Norge, opplyser NSM til NTB.
BT170516 Et omfattende cyberangrep rammet i helgen mer enn 200.000 datamaskiner i mer enn 150 land.
AP170516 - Nå kommer « demokrati », « Europa » og « talefrihet » til våre datamaskiner og smarttelefoner, skrev lokalpolitikeren Alexander Rihlitskij, som representerer det prorussiske partiet Opposisjonsblokken.
AP170516 Dette handler etter alt å dømme om mulig bruk av bærbare datamaskiner i angrep mot passasjerfly.
AP170516 Dette handler etter alt å dømme om mulig bruk av bærbare datamaskiner i angrep mot passasjerfly.
AP170516 Nå knyttes de også til helgens gigantangrep på over 300.000 datamaskiner .
AP170516 Eksperter i sikkerhetsselskapene Kaspersky og Symantec sa mandag at en del av koden i eldre versjoner av løsepengeviruset WannaCry, dataormen som globalt har rammet over 300.000 datamaskiner , også er blitt brukt av hackergruppen Lazarus.
AP170516 Det såkalte Byrå 121 i den militære etterretningen bruker datamaskiner for å spionere på og sabotere for landets fiender, som Sør-Korea, Japan og USA.
AA170516 Den første versjonen av løsepengeviruset WannaCry, som låste datamaskiner og presset brukerne for penger, inntraff fredag.
AA170516 Dataviruset som tok over datamaskiner verden over i helgen, har begynt å bremse opp.
VG170515 Viruset kan ta kontroll på datamaskiner , kidnappe bilder og dokumenter og krever løsepenger.
VG170515 Han mener Norges høye sikkerhet, moderne datamaskiner og moderne programvare er årsaken til at vi har sluppet billig unna sammenlignet med andre land.
SA170515 Den første versjonen av løsepengeviruset WannaCry, som låste datamaskiner og presset brukerne for penger, inntraff fredag.
SA170515 Dataviruset som tok over datamaskiner verden over i helgen, har begynt å bremse opp.
DN170515 Også Nissan har opplevd problemer, men så langt ser angrepet ut til å være begrenset til 600 steder og rundt 2.000 datamaskiner .
DN170515 Angrepet har rammet hundretusener av datamaskiner og har spredt seg spesielt raskt i IT-nettverk innen høyere utdanning.
DN170515 Det er ikke funnet flere infiserte datamaskiner i Norge, opplyser NSM til NTB.
DN170515 Viruset infiserte IT-systemer i rundt hundre land og førte til at titusener av datamaskiner låste seg samtidig som brukerne ble bedt om å betale penger for å få tilgang til filene igjen.
DN170515 Den unge briten fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
DN170515 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA.
DB170515 - Primærgrunnen er at Norge er et velstående land, der de fleste har råd til moderne datamaskiner , der de har kjøpt programvare.
DB170515 Skadevaren WannaCry infiserer og skader datamaskiner , og brukes deretter til å presse ofrene for penger.
DB170515 Spesielt for det britiske helsevesenet er dette ganske kritisk, der en haug av datamaskiner og instrumenter har gått ned for telling.
DB170515 Du har sikkert fått det med deg på nett, i aviser, TV og radio - i helgen ble flere hundre tusen datamaskiner i over 150 land rammet av Wannacry - et gigantisk dataangrep som satte en rekke store institusjoner ute av spill.
AP170515 « WannaCry » infiserte over 300.000 datamaskiner og skapte store problemer flere steder i verden.
AP170515 Hittil er minst 300.000 datamaskiner i flere enn 150 land rammet.
AP170515 Også Nissan har opplevd problemer, men så langt ser angrepet ut til å være begrenset til 600 steder og rundt 2.000 datamaskiner .
AP170515 Angrepet har rammet hundretusener av datamaskiner og har spredt seg spesielt raskt i IT-nettverk innen høyere utdanning.
AP170515 Dermed kan flere datamaskiner som ennå ikke har fått installert de nødvendige sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft, bli rammet.
AP170515 Den første versjonen av løsepengeviruset WannaCry, som låser datamaskiner og presser brukerne for penger, ble bremset av en 22 år gammel britisk IT-ekspert.
AP170515 - Vi har funnet en åpen port blant hundre tusen - en åpen port er en åpning i brannmuren som brukes til å sende filer mellom datamaskiner , og en potensiell sårbarhet.
AP170515 En slik åpen port er en åpning i brannmuren som brukes til å sende filer mellom datamaskiner , og en potensiell sårbarhet.
AP170515 Dermed kan flere datamaskiner som ennå ikke har fått installert de nødvendige sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft, bli rammet.
AP170515 Den første versjonen av løsepengeviruset WannaCry, som låser datamaskiner og presser brukerne for penger, ble bremset av en 22 år gammel britisk IT-ekspert.
AA170515 Per i dag tidlig var om lag 150 land rammet og over 300.000 datamaskiner infisert, sier Bossert.
AA170515 Også Nissan har opplevd problemer, men så langt ser angrepet ut til å være begrenset til 600 steder og rundt 2.000 datamaskiner .
AA170515 Angrepet har rammet hundretusener av datamaskiner og har spredt seg spesielt raskt i IT-nettverk innen høyere utdanning.
AA170515 Han fant en såkalt « kill switch », eller av-knapp, ved å registrere domenet som ble brukt til å trenge gjennom brannmurer på datamaskiner verden over.
AA170515 Dermed kan flere datamaskiner som ennå ikke har fått installert de nødvendige sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft, bli rammet.
AA170515 Den første versjonen av løsepengeviruset WannaCry, som låser datamaskiner og presser brukerne for penger, ble bremset av en 22 år gammel britisk IT-ekspert.
AA170515 Han fant en såkalt « kill switch », eller av-knapp, ved å registrere domenet som ble brukt til å trenge gjennom brannmurer på datamaskiner verden over.
AA170515 Dermed kan flere datamaskiner som ennå ikke har fått installert de nødvendige sikkerhetsoppdateringene fra Microsoft, bli rammet.
AA170515 Den første versjonen av WannaCry, som låser datamaskiner og presser brukerne for penger, ble bremset av en 22 år gammel britisk IT-ekspert.
AA170515 - Denne egenskapen har gjort kampanjen svært effektiv og medført at et stort antall infiserte datamaskiner på kort tid.
AA170515 Løsepengeviruset har de siste dagene spredt seg til minst 150 land og infisert minst 200.000 datamaskiner .
AA170515 Det er ikke funnet flere infiserte datamaskiner i Norge, opplyser NSM.
SA170514 Viruset infiserte IT-systemer i rundt hundre land og førte til at titusener av datamaskiner låste seg samtidig som brukerne ble bedt om å betale penger for å få tilgang til filene igjen.
SA170514 Den unge briten fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
SA170514 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA.
SA170514 Ifølge avisen er rundt 170.000 datamaskiner verden over rammet i angrepet så langt.
DN170514 Programmene krypterer innhold på datamaskiner og deretter kommer det krav om løsepenger på 300 til 600 dollar, opptil drøye 5000 kroner, for at offeret skal kunne låse opp maskinen igjen.
DN170514 Foto : NSM ¶ 200.000 datamaskiner i 150 land ble rammet av det massive dataangrepet som skjedde fredag kveld.
DN170514 Ifølge avisen er rundt 170.000 datamaskiner verden over rammet i angrepet så langt.
DB170514 Løsepengeviruset, eller « ransomware » som det også kalles, tar datamaskiner som gissel, krypterer filene og krever løsepenger for å dekryptere filene og gi deg tilgang til maskina igjen.
DB170514 « Wannacry » er et løsepengevirus, eller « ransomeware » som det også kalles, tar datamaskiner som gissel, krypterer filene og krever løsepenger for å dekryptere filene og gi deg tilgang til maskinen igjen.
DB170514 Viruset infiserte IT-systemer i rundt hundre land og førte til at titusener av datamaskiner låste seg samtidig som brukerne ble bedt om å betale penger for å få tilgang til filene igjen.
DB170514 Den unge briten fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
DB170514 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA.
AP170514 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
AP170514 Fredag gjennomførte ukjente datakriminelle et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
AP170514 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA.
AP170514 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
AP170514 Fredag gjennomførte ukjente datakriminelle et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
AP170514 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA.
AA170514 Viruset som har infisert datamaskiner verden over fører til at brukerne ikke lenger får tilgang til datafilene, samtidig som det kreves en løsesum for at maskinen igjen skal kunne låses opp.
AA170514 Viruset infiserte IT-systemer i rundt hundre land og førte til at titusener av datamaskiner låste seg samtidig som brukerne ble bedt om å betale penger for å få tilgang til filene igjen.
AA170514 Den unge briten fant tilfeldigvis en såkalt « kill switch » ved å registrere et billig domenenavn som viste seg å være domenet som ble brukt til å komme seg gjennom brannmurene på datamaskiner verden over.
AA170514 Briten blir nå hyllet av britiske datasikkerhetsmyndigheter og andre, som mener han kan ha spart selskaper og myndigheter i en rekke land for millioner av dollar og sørget for å svekke angrepet før det spredte seg til enda flere datamaskiner i USA. ( ©NTB ) ¶
AA170514 Ifølge avisen er rundt 170.000 datamaskiner verden over rammet i angrepet så langt.
VG170513 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg videre til andre datamaskiner på samme nettverk.
VG170513 Ifølge en analytiker i Bitdefender er over 170.000 datamaskiner i 120 land rammet.
VG170513 - Det er ingen grense, i morgen kan det gjøres med 100 millioner datamaskiner , sier Eisen.
VG170513 * Ukjente datakriminelle gjennomførte fredag et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
VG170513 Viruset WannaCry er verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner .
VG170513 Fredag ble private og offentlige datamaskiner i nær 100 land, inkludert Norge, angrepet av løsepengeviruset WannaCry.
VG170513 - Men i dette tilfelle er det slik at når en bruker klikker på viruset, så vil alle andre datamaskiner på samme nettverk også bli kryptert, forklarer han.
VG170513 * Verst har det gått ut over Storbritannia der datamaskiner i viktige deler av helsevesenet ble angrepet.
VG170513 * I Spania melder avisene El Mundo og El Pais at teleselskapet Telefónica, kraftselskapet Iberdrola og gassleverandøren Gas Natural har fått virus i sine datamaskiner .
SA170513 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
SA170513 Fredag gjennomførte ukjente datakriminelle et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
SA170513 Brandsdal sier han ikke « har fått indikasjoner » på at folk som har brukt billettsystemet står i fare for å få overført viruset til sine datamaskiner .
FV170513 Brandsdal sier han ikke « har fått indikasjoner » på at folk som har brukt billettsystemet står i fare for å få overført viruset til sine datamaskiner .
DN170513 Også hos Renaults datterselskap i Slovenia, Revoz i Novo Mesto, stanset bilproduksjonen opp som følge av at datamaskiner ble infisert.
DN170513 Også Deutsche Bahn ( DB ), de tyske statsbanene, er rammet av programvaren som fører til at datamaskiner blir låst og filer utilgjengelige, samtidig som mottakerne blir bedt om å betale en løsesum for at filene ikke skal forsvinne.
DN170513 Fredag kveld ble det kjent at løsepengeviruset kjent som « WannaCry » er spredd til datamaskiner over hele verden som kjører operativsystemet Windows.
DN170513 Han tror imidlertid at mange flere datamaskiner vil bli infisert av utpressingsprogramvaren når folk kommer på jobb mandag morgen.
DN170513 En ekspert i datasikkerhet mener å ha funnet en måte å stanse spredningen av programvaren WannaCry, som har infisert datamaskiner verden over.
DN170513 Programmene krypterer innhold på datamaskiner og deretter kommer det krav om løsepenger på 300 til 600 dollar, opptil drøye 5.000 kroner, for at offeret skal kunne låse opp maskinen igjen.
DN170513 * Ukjente IT-forbrytere gjennomførte fredag et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
DB170513 * Ukjente IT-forbrytere gjennomførte fredag et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
DA170513 Også Deutsche Bahn, de tyske statsbanene, er rammet av programvaren som fører til at datamaskiner blir låst og filer utilgjengelige, samtidig som mottakerne blir bedt om å betale en løsesum for at filene ikke skal forsvinne.
DA170513 I Slovenia stanset bilproduksjonen opp som følge av at datamaskiner ved Renaults datterselskap Revoz i Novo Mesto ble rammet.
AP170513 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
AP170513 Fredag gjennomførte ukjente datakriminelle et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
AP170513 Men når én maskin på et nettverk er infisert, kan viruset spre seg til andre datamaskiner på samme nettverk.
AP170513 Fredag gjennomførte ukjente datakriminelle et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
AP170513 Brandsdal sier han ikke « har fått indikasjoner » på at folk som har brukt billettsystemet står i fare for å få overført viruset til sine datamaskiner .
AA170513 Også hos Renaults datterselskap i Slovenia, Revoz i Novo Mesto, stanset bilproduksjonen opp som følge av at datamaskiner ble infisert.
AA170513 Også Deutsche Bahn ( DB ), de tyske statsbanene, er rammet av programvaren som fører til at datamaskiner blir låst og filer utilgjengelige, samtidig som mottakerne blir bedt om å betale en løsesum for at filene ikke skal forsvinne.
AA170513 Han tror imidlertid at mange flere datamaskiner vil bli infisert av utpressingsprogramvaren når folk kommer på jobb mandag morgen.
AA170513 | Fransk politi : - Mer enn 75.000 datamaskiner rammet av angrep ¶
AA170513 Mer enn 75.000 datamaskiner verden over ble rammet av fredagens dataangrep, ifølge foreløpige estimater fra fransk politi.
AA170513 Analytikeren Bogdan Botezatu i antivirusselskapet Bitdefender hevdet tidligere lørdag kveld at over 170.000 datamaskiner i 120 land er blitt rammet av viruset, som går under navnet WannaCry. ( ©NTB ) ¶
AA170513 - Dette er et foreløpig tall på antall infiserte datamaskiner og kan komme til å stige kraftig i løpet av de kommende dagene, sier sjefen for fransk politis kontor for bekjempelse av datakriminalitet, Valerie Maldonado, til nyhetsbyrået AFP lørdag.
AA170513 Ifølge analytikeren Bogdan Botezatu i Bitdefender er over 170.000 datamaskiner i 120 land rammet av viruset, som går under navnet WannaCry.
AA170513 - Det er ingen grense, i morgen kan det gjøres med 100 millioner datamaskiner, sier Eisen med henvisning til hvor mange datamaskiner som kan angripes. ( ©NTB ) ¶
AA170513 - Det er ingen grense, i morgen kan det gjøres med 100 millioner datamaskiner , sier Eisen med henvisning til hvor mange datamaskiner som kan angripes. ( ©NTB ) ¶
AA170513 Analytikeren Bogdan Botezatu i Bitdefender opplyser lørdag kveld at over 170.000 datamaskiner i 120 land er blitt rammet av viruset, som går under navnet WannaCry.
AA170513 Spredningen av programvaren som har infisert datamaskiner over hele verden, minsker raskt etter at en IT-ekspert kjøpte domenet som er blitt brukt i angrepet.
AA170513 Programmene krypterer innhold på datamaskiner og deretter kommer det krav om løsepenger på 300 til 600 dollar, opptil drøye 5.000 kroner, for at offeret skal kunne låse opp maskinen igjen.
AA170513 Programmene krypterer innhold på datamaskiner og deretter kommer det krav om løsepenger på 300 til 600 dollar, opptil drøye 5.000 kroner, for at offeret skal kunne låse opp maskinen igjen.
VG170512 Politiet fant også Filippinenes største beslag av digitalt overgrepsmateriale, med flere harddisker og datamaskiner som skal analyseres i søket av andre mulige ofre og kjøpere.
SA170512 | USA vurderer forbud mot bærbare datamaskiner i alle fly fra Europa ¶
SA170512 USAs regjering vil sannsynligvis utvide forbudet mot å ha med seg bærbare datamaskiner i håndbagasjen på flyreiser inn i landet.
DN170512 Det er datamaskiner med Windows som operativsystem som er angrepet, opplyser departementet.
DN170512 - Rundt 1.000 infiserte datamaskiner, under 1 prosent av departementets datamaskiner , ble sperret, sier departementets talskvinne Irina Volk, ifølge nyhetsbyrået Tass.
DN170512 - Rundt 1.000 infiserte datamaskiner , under 1 prosent av departementets datamaskiner, ble sperret, sier departementets talskvinne Irina Volk, ifølge nyhetsbyrået Tass.
DN170512 Han har problemer med å skjønne hvorfor utskytningsrampene på nye hangarskip nå skal styres av datamaskiner og baseres på digitale løsninger.
DB170512 * Ukjente IT-forbrytere gjennomførte fredag et av verdens hittil største dataangrep mot private og offentlige datamaskiner i nær 100 land.
DB170512 Flere i Storbritannia har fortalt om låste datamaskiner og at det har dukket opp beskjeder om at man er nødt til å betale for å få åpnet dem igjen, skriver The Guardian.
AP170512 Bør oppdatere datamaskiner
AP170512 Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, sier han ikke har fått indikasjoner på at folk som har brukt billettsystemet står i fare for å få overført viruset til sine datamaskiner .
AA170512 | USA-plan om å forby datamaskiner på fly fra Europa ¶
AA170512 Da USA innførte et forbud mot å ta med laptoper og flere andre små datamaskiner i håndbagasjen på flyvinger fra flere land i Midtøsten og Nord-Afrika i mars, ble det begrunnet med en generell og langvarig bekymring for terrorangrep mot fly på vei til USA.
AA170512 Politiet fant også Filippinenes største beslag av digitalt overgrepsmateriale, med flere harddisker og datamaskiner som skal analyseres i søket av andre mulige ofre og kjøpere. ( ©NTB ) ¶
AA170512 Da USA innførte et forbud mot å ta med laptoper og flere andre små datamaskiner i håndbagasjen på flyvinger fra flere land i Midtøsten og Nord-Afrika i mars, ble det begrunnet med en generell og langvarig bekymring for terrorangrep mot fly på vei til USA.
AA170511 Direktøren ved MIT Media Lab, Joichi Ito, påpeker : « Det er et paradoks at vi utvikler maskiner som oppfører seg stadig mer som mennesker, samtidig som vi skaper et utdanningssystem som presser barn til å tenke som datamaskiner og oppføre seg som roboter.
AP170510 Tre av brannene brøt ut i bærbare datamaskiner , to av dem i nettbrett, skriver The Daily Beast, med henvisning til en rapport fra det amerikanske luftfartstilsynet.
DN170507 Blant sporene som peker mot Russland er data som viser at dokumenter er modifisert med russiske versjoner av Microsofts Excel og på datamaskiner med russisk språk.
VG170506 Da valgte man å helgardere seg og droppet digitale valg og reduserte antall datamaskiner i prosessen.
AP170506 Hovedargumentet er at politiet jevnlig får forespørsler fra Interpol om å identifisere hvem som eier datamaskiner , som har lastet ned overgrepsmateriale med barn.
AP170506 Hovedargumentet er at politiet jevnlig får forespørsler fra Interpol om å identifisere hvem som eier datamaskiner , som har lastet ned overgrepsmateriale med barn.
AP170506 Hovedargumentet er at politiet jevnlig får forespørsler fra Interpol om å identifisere hvem som eier datamaskiner , som har lastet ned overgrepsmateriale med barn.
AP170506 I dag opereres det meste av arbeidet via datamaskiner .
AP170506 I dag opereres det meste av arbeidet via datamaskiner .
SA170503 Også salget av nettbrett, datamaskiner og andre produkter, inkludert smartklokker, har også gått noe ned.
DB170503 Med det anerkjenner Facebook at det trengs mer enn automatiske programmer og datamaskiner til å identifisere og overvåke alt innholdet som publiseres på tjenesten.
BT170503 Datamaskiner var på 70-tallet svært kostbare.
AP170502 Også salget av nettbrett, datamaskiner og andre produkter, inkludert smartklokker, har også gått noe ned.
DA170427 De to partilederne skal debattere digitalisering på konferansen, men før det skal de altså fraktes av en buss som ikke har sjåfør, men styres av datamaskiner .
BT170427 Vi kan drømme om menneskelignende roboter, beslutningsdyktige datamaskiner og intelligent teknologi, men må innse at dette er spekulasjoner - dagens teknologi er langt mer prosaisk.
AA170427 - I disse testbilene sitter det ingeniører med datamaskiner som sjekker hvordan motoren responderer på luftfuktighet og kulde og så videre.
VG170426 « Flere steder har blitt undersøkt i nord-øst og sør-øst-England, personer har blitt arrestert og det har blitt beslaglagt dokumenter, eposter, datamaskiner og mobiltelefoner », heter det i en uttalelse fra HRMC ( Her Majesty's Revenue and Customs ).
SA170426 Regnskaper, datamaskiner og mobiltelefoner skal ha blitt beslaglagt i aksjonen.
DB170426 De har også konfiskert forretningspapirer, finansielle poster, datamaskiner og mobiltelefoner, skriver avisa.
BT170426 Regnskaper, datamaskiner og mobiltelefoner skal ha blitt beslaglagt i aksjonen.
AP170426 Regnskaper, datamaskiner og mobiltelefoner skal ha blitt beslaglagt i aksjonen.
DB170421 Hvis vi ikke sørger for at alle elever får lære koding kan vi skape nye klasseskiller, der de uten datamaskiner eller datakyndige foreldre stiller bakerst i køen til arbeidslivet.
DB170421 Det er definitivt ikke fordi de mangler tilgang til datamaskiner , smarttelefoner eller spillkonsoller.
DB170420 Nå har tyver stjålet to datamaskiner som inneholdt uerstattelige bilder.
DB170420 For innbruddstyvene stjal med seg « det verst tenkelig », som Bjørnebo skriver, nemlig Jacobs to datamaskiner , hans Go Pro-kamera og barnas iPader.
SA170419 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
FV170419 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
BT170419 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
BT170419 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
AP170419 De må legge elektronisk utstyr som bærbare datamaskiner , nettbrett, spillkonsoller og kameraer i innsjekket bagasje.
AP170419 En rekke bedrifter tilbyr både smarttelefoner og bærbare datamaskiner til sine ansatte, som oftest med eget passord og et utvalg programmer du trenger for å gjøre jobben din.
DN170418 Datamaskiner med kunstig intelligens gjør nå enkelte oppgaver like bra som Gordons legekolleger.
DN170418 | Mener datamaskiner vil ta seg av diagnoser om få år ¶
DN170418 Gordon ser en fremtid der datamaskiner og programvare vil kunne ta over identifisering av frakturer og avgjøre hvorvidt en pasient må opereres.
DN170418 - Hvor lang tid vil det ta før datamaskiner tar seg av selve diagnosen ?
AA170414 Forrige måned slapp WikiLeaks 8.000 dokumenter som omtalte hvordan CIA henter informasjon fra datamaskiner , telefoner og smart-TV-er.
DA170413 Ungdom og voksne kan spille, programmere, se på tv eller gjøre andre kreative ting der datamaskiner står i fokus.
DB170412 I rapporten som ble lagt fram onsdag, skriver komiteen at den ikke kan utelukke at et DDoS-angrep ( Distributed Denial of Service ) med såkalte botnett, et nettverk av datamaskiner infisert av datavirus, ble brukt for å sette nettsiden ut av spill.
BT170412 I rapporten som ble lagt frem onsdag, skriver komiteen at den ikke kan utelukke at et DDoS-angrep ( Distributed Denial of Service ) med såkalte botnett, et nettverk av datamaskiner infisert av datavirus, ble brukt for å sette nettsiden ut av spill.
AP170405 Ligningene kan ikke løses med penn og papir, men det går ved hjelp av datamaskiner .
DN170404 | Mener datamaskiner vil ta seg av diagnoser om få år ¶
AP170402 Datamaskiner kan finne mønstre i datamengder som er så enorme at mennesker ikke kan analysere dem.
AP170402 Datamaskiner kan finne mønstre i datamengder som er så enorme at mennesker ikke kan analysere dem.
AA170402 Dette gjelder ikke bare terrorisme, men mange former for kriminalitet der politiet kan hacke seg inn på datamaskiner og lese alt som er der, sa stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.
SA170331 I stedet for å dele velgere inn i store, grove grupper, brukes Big data og kraftige datamaskiner til å gi en stadig mer treffsikker analyse av hver enkelt person.
SA170331 Forskning er i dag i stor grad skapt resultater analysert av datamaskiner .
SA170331 FOTO : Lauren Bamford ¶ Datamaskiner kan på en mye mer nøyaktig måte avdekke folks personlighetstrekk enn mennesker kan, mener Michal Kosinski.
SA170331 - Det at datamaskiner kjenner oss så godt er en bra ting.
SA170331 Datamaskiner reduserer ikke mennesker til fem punkter, de kan beskrive deg utfra tusenvis.
SA170331 - Datamaskiner er mer presise ¶
FV170331 Ransomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
FV170331 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
SA170330 Ransomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
SA170330 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
DN170330 Det har mål om å koble menneskehjernen med datamaskiner på en helt ny og revolusjonerende måte.
DA170330 - Nærmere 1.000 betalte nett-troll jobbet ved et anlegg i Russland og tok i realiteten over en rekke datamaskiner , hevdet Warner, da han beskrev hendelsene i forkant av det amerikanske presidentvalget.
BT170330 Ransomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
BT170330 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
AP170330 FOTO : Lauren Bamford ¶ Datamaskiner kan på en mye mer nøyaktig måte avdekke folks personlighetstrekk enn mennesker kan, mener Michal Kosinski.
AP170330 Ransomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
AP170330 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
AA170330 - Nærmere 1.000 betalte nett-troll jobbet ved et anlegg i Russland og tok i realiteten over en rekke datamaskiner , hevdet Warner, da han beskrev hendelsene i forkant av det amerikanske presidentvalget.
AA170330 | Qatar Airways vil låne ut datamaskiner på flyginger til USA ¶
AA170330 Ransomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
AA170330 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
VG170329 I en virkelig verden hvor datamaskiner er i ferd med å lære seg egenskaper som menneskelig intuisjon, føles en hjerne i en robotkropp rett og slett ikke sci-fi « nok ». | « Onkel Skrue » tiltalt for kunstheleri ¶
DN170329 Supergründer Elon Musk vil koble hjerner med datamaskiner
DN170329 Supergründer Elon Musk vil koble hjerner med datamaskiner ¶ ¶
DN170329 Supergründer Elon Musk vil koble hjerner med datamaskiner
DB170329 I dag finnes knapt datamaskiner som kan avlese en floppy disk.
DN170328 | Supergründer Elon Musk vil koble hjerner med datamaskiner
DA170328 Organisasjonens kontorer er fortsatt avsperret etter at politiet beslagla datamaskiner og annet utstyr, ifølge Jarmysj.
AP170326 Politiet har arrestert en rekke personer og beslaglagt flere kjøretøy og datamaskiner i forbindelse med angrepet.
SA170323 Fra å være små bråkemaskiner som kastet mer støv rundt seg enn de faktisk sugde opp, er toppmodellene nå imponerende datamaskiner med nøyaktige sensorer, avansert programvare og en sugekapasitet man bare kunne drømme om tidligere.
AP170323 Fra å være små bråkemaskiner som kastet mer støv rundt seg enn de faktisk sugde opp, er toppmodellene nå imponerende datamaskiner med nøyaktige sensorer, avansert programvare og en sugekapasitet man bare kunne drømme om tidligere.
VG170322 Tirsdag ble det kjent at USA og Storbritannia forbyr passasjerer fra flere land å ta med elektronikk som nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen.
SA170322 Rnsomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
SA170322 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
FV170322 Rnsomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
FV170322 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
BT170322 Rnsomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
BT170322 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
AP170322 Rnsomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
AP170322 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
AA170322 USA forbyr passasjerer fra ti flyplasser i åtte land i Midtøsten og Nord-Afrika å ha med elektronikk som datamaskiner , nettbrett, elektroniske spill og annet utstyr i håndbagasjen.
AA170322 Det var en økning i antall tyveri av datamaskiner og andre gjenstander fra innsjekket bagasje.
AA170322 Rnsomware kommer seg inn på datamaskiner via e-postvedlegg i spam, skadelige lenker eller utnyttersett.
AA170322 Ransomware er en skadelig programvare som infiserer datamaskiner og låser filene dine.
VG170321 Mandag kveld meldte flere amerikanske medier om planene med å forby passasjerer fra en rekke land å ta med nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen på flyreiser til USA.
VG170321 Dette gjelder dermed bærbare datamaskiner , nettbrett og store kameraer.
DB170321 I praksis forbudet det at de reisende fra de utvalgte landene må sjekke inn bærbare datamaskiner , kameraer, nettbrett og andre typer lesebrett.
DB170321 Alt annet, som datamaskiner , ipader og andre tabletter, e-bok-lesere, dvd-spillere, elektroniske spill og kamera må legges i bagasjen som sjekkes inn.
AA170321 | Storbritannia forbyr bærbare datamaskiner som håndbagasje ¶
AA170321 Storbritannia følger USAs eksempel og innfører forbud mot bærbare datamaskiner , nettbrett, kameraer og spillkonsoller som håndbagasje på visse flyruter.
AA170321 Den britiske regjeringen har besluttet å forby bærbare datamaskiner i kabinen på flygninger fra seks land til Storbritannia.
VG170320 Bærbare datamaskiner , nettbrett og store kameraer er blant gjenstandene som blir nevnt.
VG170320 Amerikanske myndigheter skal ha planer om å forby passasjerer fra en rekke land å ta med nettbrett og bærbare datamaskiner i håndbagasjen på flyreiser til USA.
DN170319 Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup har tidligere sagt til DN at han vil la datamaskiner overta byggesøknadene folk leverer for å endre på sine boliger og tomter.
VG170317 De er også tiltalt for å hindre granskingen ved å ødelegge datamaskiner , slette email-kontoer og lyve til etterforskere, ifølge Financial Times.
DB170317 I ett av tilfellene skal fem av de tiltalte ha klart å få med seg 20 000 kroner, fire mobiltelefoner, to datamaskiner og to nettbrett.
AA170316 Ifølge avisen har anklagene ikke noe å gjøre med hackingen av datamaskiner hos Det demokratiske partiet under valgkampen i fjor høst.
DB170315 Ifølge The Washington Post har anklagene ikke noe å gjøre med hackingen av datamaskiner hos Det demokratiske partiet under høstens valgkamp.
DB170315 Legg så til at en i løpet av relativt kort tid pøste en kvart million datamaskiner inn i skolen uten å gi noen opplæring av oss lærere når det gjaldt hvordan datamaskinene best skulle brukes i undervisninga, og heller ingen plan for bruken, gjorde databruken obligatorisk i alle fag, og du har oppskriften på merkbart dårligere resultater.
BT170315 Ifølge avisen har anklagene ikke noe å gjøre med hackingen av datamaskiner hos Det demokratiske partiet under høstens valgkamp.
AA170315 - For samfunnet kan nytten av vår forskning bli at vi får redusert strømforbruket til datamaskiner som bare står på og oppdaterer minnet, sier en veldig glad Brataas som tar i mot nyheten fra Saudi-Arabia.
VG170314 Det betyr å skaffe seg tilgang direkte på datamaskiner , smarttelefoner og andre enheter for å lese materialet før det sendes inn i krypteringstunellen.
DA170314 Det innebærer at digital dannelse, sosiale medier, mobiltelefoner og datamaskiner er på dagsorden i elevenes skolehverdag.
DB170313 Dette er datamaskiner som er mange millioner ganger raskere en datamaskinene vi kjenner i dag.
DB170310 Butikkene Elkjøp, Expert og Lefdal er på topp 10-lista over selskaper de får mange henvendelser om, og på tredjeplass over produktkategorier kommer datamaskiner og mobiltelefoner. bli reklamasjonsekspert : ¶
VG170309 Wikileaks hevder at CIA har over 1000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og smart TV-er.
DN170309 Materialet beskriver i detalj det som skal være CIAs metoder for å hacke seg inn i mobiltelefoner, datamaskiner , fjernsynsapparat og biler.
BT170309 Materialet beskriver i detalj det som skal være CIAs metoder for å hacke seg inn i mobiltelefoner, datamaskiner , fjernsynsapparat og biler.
AP170309 Wikileaks publiserte tirsdag nesten 8000 dokumenter og flere enn 900 vedlegg som angivelig viser at CIA kan bryte seg inn i omtrent alt som er koblet til internett, som datamaskiner , mobiltelefoner og til og med moderne TV-er.
AA170309 Materialet beskriver i detalj det som skal være CIAs metoder for å hacke seg inn i mobiltelefoner, datamaskiner , fjernsynsapparat og biler.
AA170309 Silisiumet går til kjemisk industri, som produserer silikon eller polysilikon, som brukes i blant annet i solceller, datamaskiner og telefoner.
VG170308 FBI-direktøren fortalte at det føderale politiet de fire siste månedene i 2016 beslagla 2800 datamaskiner , harddisker, mobiltelefoner og andre gjenstander, som kunne knyttes til kriminell virksomhet, mulig terrorisme og spionasje, men at de manglet teknologi og kunnskap til å få åpnet nesten halvparten av dem.
VG170308 CIA-hackerne har ifølge dokumentene diskutert hvordan de kan infisere datamaskiner via antivirusprogramvare.
VG170308 CIA og FBI har innledet en etterforskning etter at WikiLeaks tirsdag publiserte dokumenter som avslører at CIA kan hacke datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er.
DN170308 Ifølge de nesten 9.000 dokumentene som ble offentliggjort av WikiLeaks denne uka, har CIA utviklet over 1.000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og moderne TV-apparat.
DN170308 På listen over rene klager troner bilbransjen fortsatt på topp, fulgt av klager på mobiler og datamaskiner og med håndverkertjenester på bolig på tredjeplass.
DN170308 Deretter følger spørsmål om IKT-produkter som mobiltelefoner og datamaskiner .
AA170308 Ifølge de nesten 9.000 dokumentene som ble offentliggjort av WikiLeaks denne uka, har CIA utviklet over 1.000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og moderne TV-apparat. ( ©NTB ) ¶
AA170308 WikiLeaks publiserte tirsdag nærmere 9.000 dokumenter som angivelig avslører hvordan CIA er i stand til å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og moderne TV-apparater.
AA170308 CIAs hackere har ifølge dokumentene diskutert hvordan de kan infisere datamaskiner via antivirusprogramvare.
AA170308 På listen over rene klager troner bilbransjen fortsatt på topp, fulgt av klager på mobiler og datamaskiner og med håndverkertjenester på bolig på tredjeplass.
AA170308 Deretter følger spørsmål om IKT-produkter som mobiltelefoner og datamaskiner .
AA170308 Å trene datamaskiner til å skjønne om artikler deler samme verdi- og faktasyn kan være et stort skritt på veien til å faktasjekke nyheter.
VG170307 Etterretningstjenesten CIA har over 1000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder WikiLeaks gjennom nye lekkasjer.
SA170307 Etterretningstjenesten CIA har over 1000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder WikiLeaks gjennom nye lekkasjer.
BT170307 Etterretningstjenesten CIA har over 1.000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder Wikileaks gjennom nye lekkasjer.
AP170307 WikiLeaks skriver at etterretningstjenesten CIA har over 1000 verktøy for å hacke datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er.
AA170307 Etterretningstjenesten CIA har over 1.000 redskaper for å bryte seg inn i datamaskiner , mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder WikiLeaks gjennom nye lekkasjer.
VG170306 Nederlandske myndigheters respons på hvordan man skal takle trusselen om russisk hacking av valgresultat er å redusere bruken av datamaskiner for å telle antall stemmer.
AA170306 Datamaskiner til 20 000 kr stykket ¶
DB170305 - Politiet har satt opp masse datamaskiner og koblet oss på nettverk hvor slikt materiale deles.
DB170305 ( Dagbladet ) : - Du har lastet ned denne videoen fra en av politiets datamaskiner .
VG170304 The New York Times har også skrevet at datamaskiner og telefoner har gitt informasjon om hva slags type angrep al-Qaida kunne planlegge i fremtiden, sammen med innsikt i nye typer skjulte eksplosiver de jobber med å fremstille.
VG170304 Ifølge CNN gjennomgås nå flere terrabyte med informasjon fra datamaskiner og telefoner.
DA170302 Hun og regjeringen foreslår ifølge ABC Nyheter at det bør etableres hjemmelsgrunnlag i utlendingsloven og utlendingsforskriften som gjør at politiet kan undersøke asylsøkeres mobil og datamaskiner for å avdekke flere opplysninger enn det de kan i dag.
BT170302 Hun og regjeringen foreslår ifølge ABC Nyheter at det bør etableres hjemmelsgrunnlag i utlendingsloven og utlendingsforskriften som gjør at politiet kan undersøke asylsøkeres mobil og datamaskiner for å avdekke flere opplysninger enn det de kan i dag.
AP170302 Hun og regjeringen foreslår ifølge ABC Nyheter at det bør etableres hjemmelsgrunnlag i utlendingsloven og utlendingsforskriften som gjør at politiet kan undersøke asylsøkeres mobil og datamaskiner for å avdekke flere opplysninger enn det de kan i dag.
AA170302 Hun og regjeringen foreslår ifølge ABC Nyheter at det bør etableres hjemmelsgrunnlag i utlendingsloven og utlendingsforskriften som gjør at politiet kan undersøke asylsøkeres mobil og datamaskiner for å avdekke flere opplysninger enn det de kan i dag.
DB170301 Det handler i hovedsak om alt som kan erstattes med datamaskiner og roboter, og det er mye.
BT170301 Politiet har beslaglagt telefoner og datamaskiner , uten å finne bevis på at overgrep har funnet sted.
VG170228 - Det er helt vanlig rutine i slike saker at vi gjør beslag av lagringsmedier, som telefoner og datamaskiner , og de blir nå gjenstand for tekniske undersøkelser, sier Thorsen.
AP170225 Dette er kjøretøyer som er mer eller mindre selvkjørende biler, hjulpet av sensorteknologi og datamaskiner som kommuniserer med infrastrukturen og andre biler.
BT170221 | FBI hacket seg inn på norske datamaskiner
AP170221 Ingen datamaskiner - ingen krig.
DA170211 Å legge bort alle telefoner og datamaskiner , slik at man kan fokusere på hverandre, og ikke minst hvorfor man er på ferie.
DB170210 Men moderne datamaskiner har kapasitet til å gjøre ting som tidligere først og fremst ble gjort som tankeeksperimenter.
DB170210 Fremgangsmåtene som datamaskiner bruker for å summere to tall, er algoritmer.
DB170210 Det er snakk om å ha tilgang på datamaskiner som kan bruke svært enkle algoritmer på svært mye data.
DB170210 Da kan man bruke svært enkle algoritmer, og få veldig mye ut av dataene, fordi man ikke trenger veldig raske datamaskiner .
FV170209 UiA og Agder Energi vil at datamaskiner selv skal lære seg å styre kraftproduksjonen.
VG170208 Ifølge nettstedet er eposten et såkalt phishing- eller spearphishing-forsøk, der hackerne forsøker å infisere stadig flere datamaskiner i et stort tempo.
DA170208 - Drømmen etter hvert er å lage et senter der folk kan få jobbtrening, enten det er i å reparere datamaskiner og klær, kjøre tuk tuk eller lære andre ting, forteller engasjerte Lund, som også vil arrangere beach clean ups.
DN170206 Wistron var opprinnelig en del av det taiwanske teknologiselskapet Acer, som er en av verdens største produsenter av bærbare datamaskiner .
AA170205 Han pleide å hjelpe naboene og deres bekjente med datamaskiner , og det ble lagt merke til.
SA170201 Datamaskiner og elektronikk er hardest rammet av jobbflukten. 1,2 millioner arbeidsplasser har gått tapt i denne sektoren.
AP170201 Datamaskiner og elektronikk er hardest rammet av jobbflukten. 1,2 millioner arbeidsplasser har gått tapt i denne sektoren.
BT170128 Trump bruker ikke datamaskiner .
AP170125 | Kunstig intelligens : smart eller skremmende ? Datamaskiner kan bli for smarte for vårt eget beste.
AP170125 Kloke hoder som fysiker og forfatter Stephen Hawking og Tesla-gründer Elon Musk er blant dem som har advart mot « superintelligente » datamaskiner som får sin egen agenda.
AP170125 | Kunstig intelligens : smart eller skremmende ? Datamaskiner kan bli for smarte for vårt eget beste.
AP170125 Kloke hoder som fysiker og forfatter Stephen Hawking og Tesla-gründer Elon Musk er blant dem som har advart mot « superintelligente » datamaskiner som får sin egen agenda.
DB170124 Samtidig som store deler av verdens befolkning er svært komfortable med å dele bilder av seg selv på internett, kan den enorme tilgangen på personlige bildemateriale gi hackere og andre datakyndige med skumle motiver mulighet til å åpne mobiltelefoner, datamaskiner og nettbrett.
DB170124 - Fingeravtrykk bør alltid brukes i kombinasjon med et annet element, som et adgangskort, men det er blitt veldig vanlig på mobiltelefoner og datamaskiner , fortsetter Veum.
BT170123 Datamaskiner vil ta over kontrollen og bankene kan da i realiteten innføre gebyrer på alt de vil », skriver de på sine hjemmesider.
AP170123 Datamaskiner vil ta over kontrollen og bankene kan da i realiteten innføre gebyrer på alt de vil », skriver de på sine hjemmesider.
DB170120 Hjemmelagede miner, droner og datamaskiner til cyber-angrep.
AP170119 Før jul tok hackere over kontrollen med minst 2 millioner russiske datamaskiner og angrep bankene.
AP170119 Før jul tok hackere over kontrollen med minst 2 millioner russiske datamaskiner og angrep bankene.
DB170116 Han står dessuten midt i enda en skandale, denne gangen om sitt forhold til egne etterretningsorganisasjoner som sier at Putin personlig godkjente datainnbruddene i Det demokratiske partiets datamaskiner , noe som har ført til at Trump har gått til krig mot den etterretningen han om en uke er sjef for.
AP170115 Politiet i Trondheim fikk amerikansk hjelp : FBI hacket seg inn på norske datamaskiner
DN170114 | Peters jobb kan bli overtatt av en robot ¶ Datamaskiner vil overta mange viktige arbeidsoppgaver i helsesektoren, tror overlege Erik Fosse ved OUS.
DN170114 Her vil datamaskiner kunne bidra med mønstergjenkjenning og tolke bildene, forklarer han.
BT170112 | FBI hacket seg inn på norske datamaskiner
AP170112 | FBI hacket seg inn på norske datamaskiner
AP170112 | FBI hacket seg inn på norske datamaskiner
DN170111 Hvis telefoner og datamaskiner er brukt i Russland kan man regne med at myndighetene har full tilgang til all informasjon, sier han.
AP170111 Rapportene hevder hackere brukte botnett ( nettverk av hackede datamaskiner ) og nettporno-trafikk til å overføre virus, spionprogrammer, stjele data og hacke lederne i det demokratiske partiet fra mars til september 2016.
AP170111 Rapportene hevder hackere brukte botnett ( nettverk av hackede datamaskiner ) og nettporno-trafikk til å overføre virus, spionprogrammer, stjele data og hacke lederne i det demokratiske partiet fra mars til september 2016.
SA170110 Populære dingser, som høyttaleren Alexa fra Amazon, er intelligente datamaskiner som er kommet inn i hjemmene våre det siste året, og som kan forandre dagliglivet vårt betydelig.
SA170110 Kunstig intelligens, eller AI, er også et kjent begrep etter hvert - og serier som HBO's Westworld illustrerer hvordan vi ser for oss at intelligente datamaskiner selv kan utvikle bevissthet.
DN170110 Nav har avdekket flere svindelsaker etter at meldekort ble levert fra datamaskiner med IP-adresser i utlandet.
DB170106 Vi lever i en verden der det ikke bare er datamaskiner som er koblet til internett.
DB170105 Jo kraftigere datamaskiner vi får, jo bedre klimamodeller kan vi lage.
DB170105 USAs neste president er livredd for datamaskiner .
DB170103 Vi venter selvfølgelig å se større, slankere og enda mer høyoppløste TV-er, lettere og tynnere datamaskiner enn noen gang før, og mobiler der skjermen dekker stadig større del av fronten.
DN170102 | Trump : - Ingen datamaskiner er trygge ¶
DN170102 Trump mener datamaskiner « har gjort livet mye mer komplisert ».
DN170102 Skriv det ned, og send det med bud - ingen datamaskiner er trygge, mener han.
DN170102 Men han surfer ikke på nettet, og han bruker sjelden datamaskiner .
DN170102 For én ting kan jeg fortelle dere, ingen datamaskiner er trygge, sa Trump til journalister lørdag da han ble spurt om Russlands påståtte hacking av Demokratene under valgkampen.
DN170102 Da han flyttet inn i Det hvite hus, beordret han en omfattende oppgradering av IT-systemene, nye datamaskiner ble kjøpt inn, og internettforbindelsen ble kraftig oppgradert.
AP170102 Da FBI slo til mot nettverket sommeren 2014 mistenkte de at over en million datamaskiner var rammet av Goz-viruset og de hadde stjålet mer enn 100 millioner dollar.
AP161230 - De hadde ikke luksusen av å ha moderne, enkle datamaskiner slik vi hadde her i Vesten.
AP161229 Jeg tror at datamaskiner har gjort livene våre veldig kompliserte.
AP161229 Jeg tror at datamaskiner har gjort livene våre veldig kompliserte.
AP161115 De har både datamaskiner og mennesker som sammen skal kontrollere at nettsidene inneholder « ekte nyheter ».
AP161001 Det store problemet er at intelligens - slik den forstås av datamaskiner - skilles fra bevissthet og erfaring.
AP160906 Det er ikke bare overvåking av kriminelle, og det vil også kunne omfatte kommunikasjon mellom nordmenn på sosiale medier som befinner seg i Norge, samt backup av mobiler og datamaskiner .
FV160729 Hos trege datamaskiner ligger nok problemet oftere i programvaren.
FV160729 Datamaskin - og mobilteknologi-ekspert ved NTNU, Magnus Jahre, sier at det er mange faktorer som påvirker ytelsen til datamaskiner - enten de befinner seg i PC-en, mobilen, nettbrettet eller mikrobølgeovnen din.
SA160728 Hos trege datamaskiner ligger nok problemet oftere i programvaren.
SA160728 Datamaskin - og mobilteknologi-ekspert ved NTNU, Magnus Jahre, sier at det er mange faktorer som påvirker ytelsen til datamaskiner - enten de befinner seg i PC-en, mobilen, nettbrettet eller mikrobølgeovnen din.
AP160607 Dataavlesing innebærer i realiteten at politiet kan hacke datamaskiner og er utvilsomt et svært inngripende tiltak.
AP160531 Det betyr enkelt forklart at politiet kan hacke datamaskiner for å lese alt som blir gjort og skrevet.
AP160531 - For i klar tekst betyr det at politiet kan hente ut informasjon fra folks datamaskiner uten at det finnes rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold, kun i den hensikt å forebygge trusler.
AP160521 1945 - : Stadig bedre datamaskiner , som kan utføre utregninger mye større enn det matematikerne kunne tidligere, blir tilgjengelig.
VG160517 På bordet står det datamaskiner , pensumbøker og vinflasker.
AP160505 Tidligere har tradisjonell ransaking av datamaskiner gitt politiet den nødvendige tilgangen til bevis.
AP160505 For å sikre at politiet fortsatt får tilgang, foreslår Regjeringen i proposisjon 68 L ( 2015 - 2016 ) at politiet får installere programvare på datamaskiner og lese av innholdet.
AP160505 At kriminaliteten nå foregår på datamaskiner og ikke i nabolaget, betyr at politiet må ha adgang også til denne arenaen.
AP160428 Ved å bruke maskinlæring, kan datamaskiner trenes til å beregne betydningen av en setning.
AP160418 De siste årene har programmer og datamaskiner overtatt mye av jobben som meteorologene gjorde tidligere.
AP160407 Vi har også eksempler på at retten gir oss tillatelse til å gjøre beslag i datamaskiner , men at vi ikke kan lese innholdet på grunn av kryptering.
AP160406 I november 2011 stormet sveitsisk politi lokalene til Yaras datterselskap Balderton i Genève og tok med seg datamaskiner , dokumenter og regnskaper.
DB160405 Når Anders Anundsen vil gi myndighetene muligheten til å installere tastaturovervåkning på datamaskiner for å fange opp tastetrykkene dine før datamaskinen krypterer dem.
AP160405 Süddeutsche Zeitung og ICIJ lastet opp millioner av dokumenter på kraftige datamaskiner .
AP160326 Rundt 5.500 ungdommer og nesten 10.000 datamaskiner er i sving i verdens nest største datatreff i Hamar.
AP160311 Dataavlesing betyr at PST eller politiet vil kunne få lov til å hacke datamaskiner slik at de kan lese alt som blir gjort og skrevet på maskinen.
AP160311 BAKGRUNN : Vil gi politiet lov til å hacke datamaskiner og sende skjulte tekstmeldinger ¶
AP160311 ¶ Anders Anundsen vil gi politiet lov til å lese av datamaskiner for å lese av tastaturer.
AP160311 Får hacke seg inn på datamaskiner
AP160311 Dataavlesing, altså hacking av datamaskiner for å lese alt som blir gjort og skrevet på datamaskinen.
AP160311 Dataavlesing vil si at PST eller politiet vil kunne få lov til å hacke datamaskiner slik at de kan lese alt som blir gjort og skrevet på maskinen.
AP160311 Dataavlesing, hacking av datamaskiner , er et nytt tvangsmiddel som blir foreslått.
SA160303 Mobiltelefoner, datamaskiner , 4039 henvendelseri ¶
FV160303 Mobiltelefoner, datamaskiner , 4039 henvendelser ¶
BT160303 Mobiltelefoner, datamaskiner , 4039 henvendelser ¶
AP160303 I denne prosessen er datamaskiner mennesket fullstendig overlegent.
AP160303 Mobiltelefoner, datamaskiner , 4039 henvendelser ¶
AP160216 Med et sideblikk til de mange ansatte i for eksempel oljeindustrien, påpeker han til stadighet at vi begge har trygge yrker, vi er sikret jobb for all fremtid, vår innsats vil aldri kunne erstattes til fulle av « robonurses » eller datamaskiner !
AP160201 - En robust og tilgjengelig landmakt kan ikke byttes ut med missilteknologi, datamaskiner eller langtrekkende « presisjonsleverte effekter ».
AP160127 Programmering av datamaskiner er forståelig for en tolvåring.
AP160127 Møtte kona på vitsetelefonVidere fortalte Wozniak hvordan han hadde begynt å programmere datamaskiner , og også hvordan han møtte Steve Jobs, og hvordan de to sammen grunnla Apple, en historie som etter hvert er blitt kjent for de aller fleste.
AP160127 Likevel, han tror ikke lengre, slik han gjorde før, at datamaskiner kommer til å ta over for verdenen.
AP160127 - Hele livet har jeg tenkt at datamaskiner aldri vil kunne fungere som en menneskelig hjerne.
AP160127 - Hele livet har jeg hatt lyst på min egen datamaskin, fordi jeg forsto hvordan datamaskiner fungerte, fortalte Wozniak.
AP160127 Datamaskiner gjør ikke det enda.
AP160123 Mange spår at datamaskiner og roboter vil overta stadig flere av våre oppgaver.
AP160123 I økende grad vil kraftige datamaskiner ikke bare være i stand til å samle data, men også lære av dem underveis i prosessen.
AP160115 Datamaskiner og servere ble infisert av datavirus.
AP160115 Datamaskiner og servere ble infisert av datavirus.
AP160113 Da politiet i oktober 2014 beslagla fire datamaskiner og fire harddisker ble det funnet store datamengder - nesten en halv million bilder og 817 timer film som viste seksuelle overgrep mot barn.
AP160107 Les Ola Storengs kommentar : Datamaskiner og roboter tenker mer og mer som mennesker ¶ 3.
AP160105 HR-konsulenter, forretningsførere og advokatfullmektiger vil i enda større grad bruke datamaskiner til rutineoppgavene i jobben.
AP160105 Det blir vanskeligere når datamaskiner og roboter tenker mer og mer som mennesker.
AP160105 CMYK_img691-c6mVDxtN_e.jpg FOTO : Inge Gr�dum ¶ Datamaskiner og roboter kan i mye større omfang enn tidligere erstatte menneskelig arbeidskraft.
AP160105 Det blir vanskeligere når datamaskiner og roboter tenker mer og mer som mennesker.
AP160105 CMYK_img691-c6mVDxtN_e.jpg FOTO : Inge Gr�dum ¶ Datamaskiner og roboter kan i mye større omfang enn tidligere erstatte menneskelig arbeidskraft.
AP160102 Meteorologisk institutt er et eksempel på en høykompetent arbeidsplass, der datamaskiner nå kan gjøre jobben bedre enn mennesker.