DA171222 Var det ikke Martin Luther King som sa de kloke ordene om at det farlige for et samfunn er ikke de onde menneskene, men alle de gode menneskene som ikke danner motmakt.
DA171204 Og det gjør jeg ved hjelp av bibelske tekster, sier han, og legger til at det er fire ord som danner grunnlaget for alt hans engasjement.
VG171017 Området består av ni boligblokker, som danner en hestesko rundt et større gressområde med fotballmål, en liten lekeplass og en flaggstang.
AA171017 På torsdag danner det seg et høytrykk øst for Norge.
DB171016 Det er slike novaer som danner tunge grunnstoffer som gull.
VG171015 Det mest sannsynlige utfall av valget er at Folkepartiet danner regjering med Frihetspartiet.
DB171015 - Hvis disse to danner regjering, vil utviklingen som er påbegynt i flyktningpolitikken fortsette.
DA171015 - Hvis disse to danner regjering, vil utviklingen som er påbegynt i flyktningpolitikken fortsette.
BT171015https://www.bt.no/nyheter/utenriks/i/JKOQ4/Osterrike-kan-fa-konservativ-hoyreregjering - Hvis disse to danner regjering, vil utviklingen som er påbegynt i flyktningpolitikken fortsette.
AP171015https://www.aftenposten.no/verden/i/zWOr9/31-aring-erklarer-valgseier-i-Osterrike-Ytre-hoyre-far-26-prosent - Hvis disse to danner regjering, vil utviklingen som er påbegynt i flyktningpolitikken fortsette.
AA171015 - Hvis disse to danner regjering, vil utviklingen som er påbegynt i flyktningpolitikken fortsette.
AP171012https://www.aftenposten.no/verden/i/2LGLy/Han-har-stjalet-alle-de-viktigste-sakene-til-ytre-hoyre-Politisk-stortalent-31-ligger-an-til-a-ta-makten-i-Osterrike Landauer sier han håper at Sebastian Kurz tar over som kansler i Østerrike etter valget på søndag og danner en ny og mer handlekraftig regjering, selv om det innebærer samarbeid med ytre høyre.
DB171011 - Vi reiser til land hvor vi er usikre på om det er anerkjent og respektert at man danner par med en av sitt eget kjønn.
DB171010 Dette danner følgende seedingsgrupper før playoff-trekningen 17. oktober : ¶
NL171009 Så fremt den nye Solberg-regjeringen danner et flertall, så vil regionreformen bli gjennomført og vegfaglig kompetanse blir splittet etter 2020.
DB171007 Filmen, som er oppfølgeren til filmsuksessen « Mamma Mia » ( 2008 ), er basert på musikalen med samme navn - der en rekke av ABBAs låter danner det musikalske grunnlaget.
SA171005 Gustav Valsvik danner stopperpar med Hoffenheim-proffen.
AP171005https://www.aftenposten.no/osloby/i/8eKrG/Oslos-fineste-fasader Bærekraftig utvikling, lokal matproduksjon, integrering og flerkulturelt dyrkningsfellesskap danner bærebjelkene i dette prosjektet.
AP171005https://www.aftenposten.no/osloby/i/8eKrG/Dette-er-Oslos-fineste-fasader Bærekraftig utvikling, lokal matproduksjon, integrering og flerkulturelt dyrkningsfellesskap danner bærebjelkene i dette prosjektet.
AP171005https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Lagerbck-gjor-fem-endringer-fra-Tyskland-fadesen-243370b.html Gustav Valsvik danner stopperpar med Hoffenheim-proffen.
DA171003 Maleriene hun viser hos Galleri Semmingsen har en letthet over seg, en lysskimrende dans der fargene danner flater og former.
AP171003https://www.aftenposten.no/kultur/i/zv1OK/NRK-Radioteatret-Etterpaklokskapens-teater Rapporten danner grunnlaget for Radioteatrets « 22. juli - hvordan kunne det skje », men manusforfatter Mathias Calmeyer har også tatt seg noen kunstneriske friheter.
AA171003 Sammen med Maale Adumim danner E1 en buffersone rett øst for Jerusalem som palestinerne frykter vil splitte opp Vestbredden ytterligere. ( ©NTB ) ¶
NL171002 ¶ I beregningskjemi bruker vi de kraftigste datamaskinene som finnes til å studere hvordan atomer danner molekyler og materialer, hvordan disse molekylene og materialene reagerer med hverandre og hvordan de påvirkes av stråling.
NL171002 I beregningskjemi bruker vi de kraftigste datamaskinene som finnes til å studere hvordan atomer danner molekyler og materialer, hvordan disse molekylene og materialene reagerer med hverandre og hvordan de påvirkes av stråling.
DB171001 ¶ BESKYTTENDE MUR : På dette bildet tatt i dag i kommunen Sant Julia de Ramis i Girona danner lokale brannmenn en beskyttende mur utenfor en valgstasjon i folkeavstemningen om Katalonias uavhengighet.
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/7bPkv/Facebook-og-Google-ble-oppfordret-til-apenhet-om-falske-nyheter-Forslaget-ble-nedstemt-av-Oljefondets-forvaltere Dette danner det prinsipielle grunnlaget for vår stemmegivning.
AA170929 I en pressemelding skriver fakultet for arkitektur og design at målet for prosjektet har vært å tilgjengeliggjøre kaia for allmenn bruk, der konstruksjonene danner ulike møteplasser for to eller flere mennesker.
AP170926https://www.aftenposten.no/norge/i/Gp4qx/Oslo-politiet-far-knusende-kritikk-i-PwC-rapport-om-slett-etterforskningsarbeid Han avviser at rapporten danner grunnlag for politidistriktet til å bringe en eventuell sak om soningsavbrudd inn for kriminalomsorgen.
DB170925 - Så er det politikken som danner grunnlaget for hvilken regjering som skal lede landet, sier Grande. ( ©NTB ) ¶
DA170925 Forliket innebar at 14 klimatiltak ble vedtatt, og sammen med klimameldingen danner de nå grunnlaget for norsk klimapolitikk.
VG170924 AfD kommer etter all sannsynlighet ikke i regjering, men avhengig av hvilken koalisjon som danner regjering, kan AfD komme til å bli den offisielle opposisjonen i Forbundsdagen.
VG170923 Men når mange slippes samtidig, danner feltet gjerne en lang slange, og det gir oss mulighet til å vise større bilder, mer av landskapet - det blir enda flottere, sier Vincent.
DN170922 May håper talen i renessansebyen Firenze danner en bakgrunn som kan hjelpe henne.
DB170921 Medaljene er skapt av den anerkjente designeren Lee Suk-woo, som har brukt det koreanske alfabetet Hangul som element i medaljenes design gjennom tegn langs medaljens kant som danner ordene " Olympiske vinterleker Pyeongchang 2018 ".
DB170921 Smittestoffer i mat og vann kan gjøre oss syke på to måter ; Noen danner giftstoffer som gjør at du blir syk, dette er de klassiske matforgiftnings-bakteriene.
DA170921 Emilys foreldre Beth ( Holly Hunter ) og Terry ( Ray Romano ) behandler Kumail med distansert motvilje, vel vitende om at han knuste hjertet til datteren - men i løpet av tiden på sykehuset danner de nære bånd, mens Kumail gradvis innser at han står i fare for å miste sitt livs kjærlighet.
AA170921 I april 2017 sparket Hadi Adens guvernør Aidarous al-Zoubeidi, som så danner et råd som har som mål å « frigjøre Sør-Jemen », som inntil 1990 var et eget land.
AA170921 De tre kommunene danner Midt-Trøndelag regionråd.
AA170921 - Min klient har forklart seg om at han var ute og syklet på dette tidspunktet, og hans forklaring danner grunnlaget for politiets arbeidsteori, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba, til Varden.
VG170920 Foto : Anders Firing Lunde ¶ DANNER REKKE : Innbyggerne vil hjelpe.
VG170920 Både Venstre og KrF reiser hjem til statsminister Erna Solberg torsdag kveld med ønske om at hun danner en blågrønn regjering og kaster ut Frp.
DB170920https://www.dagbladet.no/annonse/klosteret-naermest-henger-i-luften-her-starter-den-nye-thrilleren-fra-mannen-bak-da-vinci-koden/68704661 Den danner en vegg av tåke som materialiserer seg og løser seg opp etter en stund, og fordi vinden og de atmosfæriske forholdene aldri er identiske, forandrer den form fra gang til gang.
DB170920https://www.dagbladet.no/annonse/klosteret-naermest-henger-i-luften-her-starter-den-nye-thrilleren-fra-mannen-bak-da-vinci-koden/68704661 er alle referanser til kunstverk, arkitektur, steder, vitenskap og religiøse organisasjoner i Dan Browns roman hentet fra virkeligheten, og allerede i prologen og første kapittel - som du kan lese nederst i denne saken - møter vi på flere fascinerende og forlokkende bygninger og kunstverk, som danner universet Robert Langdon må navigere seg gjennom
DB170920 - Slike stater og deres terroristallierte danner en ondskapens akse, som bevæpner seg for å true verdensfreden, sa Bush den gang.
NL170918 Og at det danner en god grunnmur frem mot 2021.
AA170918 Datamodellene viser i helgen en meget interessant værutvikling hvor en « arm » av høytrykket over Russland danner et nytt senter over det sørlige Skandinavia.
DB170917 - Arven inkluderer også aksjer og obligasjoner som gir dem kapitalgevinster, noe som danner grunnlaget for deres normale inntekt, sier Lindman.
VG170916 Dommerkonflikten er historie, men danner samtidig bakteppe for den konflikten som nå utspiller seg i all offentlighet : Fotballforbundet mener altså å kunne bevise at Edvartsen står bak fire e-poster sendt under falskt navn.
DB170916 Det ble argumentert for at tradisjonen kunne brytes, selv om kutymen er at en av hvert kjønn danner parene.
SA170914https://www.aftenbladet.no/familieogoppvekst/Skal-du-ta-sexpraten-med-ungdommen-din-Slik-gar-du-frem-10545b.html Spørsmålene danner grunnlaget for den ferske boken Det du lurer på.
SA170914 Spørsmålene danner grunnlaget for den ferske boken Det du lurer på.
FV170914https://www.fvn.no/familieogoppvekst/Skal-du-ta-sexpraten-med-ungdommen-din-Slik-gar-du-frem-10545b.html Spørsmålene danner grunnlaget for den ferske boken Det du lurer på.
DN170914 Mercedes-Benz Concept eq danner basis for den første elbilen fra Mercedes som kommer i 2019.
DA170914 Lys, skjøre skulpturer, skuespillere og videovegger danner rommet som Verdensteatrets forestilling utspiller seg i. 4 ¶
BT170914https://www.bt.no/familieogoppvekst/Skal-du-ta-sexpraten-med-ungdommen-din-Slik-gar-du-frem-10545b.html Spørsmålene danner grunnlaget for den ferske boken Det du lurer på.
AP170914https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Skal-du-ta-sexpraten-med-ungdommen-din-Slik-gar-du-frem-10545b.html Spørsmålene danner grunnlaget for den ferske boken Det du lurer på.
NL170911 Det er viktig at ny overordnet del til læreplanverket danner et godt grunnlag for fagplanene Regjering og Sametinget fastsetter.
AP170911https://www.aftenposten.no/viten/i/zm349/Hesteskokrabbens-lysebla-blod-redder-liv Hesteskokrabben er viktig for å bevare et økologisk mangfold, og danner næringsgrunnlaget for mange migrerende sjøfugler som spiser eggene i gyteperioden.
DB170910 Det danner grunnlaget.
DB170909 Hun gjør det også klart at dersom de fire partiene som i dag danner grunnlag for regjeringen mister flertall, så går hun av og lar Jonas Gahr Støre se om han kan danne et flertall.
AA170909 Mange evakuerer nå delstaten Florida og det danner seg lange bilkøer flere steder.
SA170908 Mange av ugressene spirer nå og danner små rosetter som vil overvintre.
DN170908 I en børsmelding fredag, opplyser Kongsberggruppen om at konsernet slår sammen to områder og danner Kongsberg Defence & Aerospace.
DN170908 De tre aktørene danner et investorfelleskap som også inkluderer Åge Remøy og Magnus Roth gjennom selskapet InYard Invest, det tyske familieeide yachtverftet Lürssen Group og investoren Per Lillebø.
DB170908 Støre gjorde det i kveld klart at dersom Ap, Sp og SV får flertall, danner de en flertallsregjering sammen.
DA170908 Rekebagetter, salater, østers, kummer med hummer og sjøkreps og et skuffende lite utvalg av dagens fangst danner ikke et torg, om man bruker for eksempel fisketorget i Bergen eller Feskekörka i Göteborg som sammenligningsgrunnlag.
BT170908https://www.bt.no/bolig/Forbered-hagen-pa-host-Men-ikke-beskjar-eller-gjodsle-pa-denne-tiden-10416b.html Mange av ugressene spirer nå og danner små rosetter som vil overvintre.
AP170908https://www.aftenposten.no/bolig/Forbered-hagen-pa-host-Men-ikke-beskjar-eller-gjodsle-pa-denne-tiden-10416b.html Mange av ugressene spirer nå og danner små rosetter som vil overvintre.
DB170906 Den høyreekstremistiske virksomheten i Norge danner en lang og blodig linje fra sprengningen av Oktober bokhandel i Tromsø i 1977 til Utøya-terroren i 2011.
SA170904 KAPTEIN : Celine Sivertsen danner i år kapteinsteam med nysigneringen Vilde Ingeborg Johansen, og tar over for Maren Roll Lied, som har lagt opp.
DB170904 Menneskerettighetene, slik de er nedfelt i FNs universelle menneskerettighetserklæring og konkretisert gjennom Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, danner særlige begrensninger.
BT170904https://www.bt.no/100Sport/ballsport/De-nye-kapteinene-sto-frem-for-Tertnes-i-bunnsolid-serieapning-241374b.html KAPTEIN : Celine Sivertsen danner i år kapteinsteam med nysigneringen Vilde Ingeborg Johansen, og tar over for Maren Roll Lied, som har lagt opp.
AP170904https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/bpXJd/Norge-vil-ikke-ha-britene-i-EOS---men-kan-gjore-lite-for-a-stoppe-dem EØS-avtalen er en avtale mellom EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein og EUs 28 medlemsland, og danner EØS-området.
DB170902 Dette er bildet som danner seg : Investeringer med tvilsomme nytteverdier, enorme kostnadsoverskridelser og lokale myndigheter som i ettertid trenger finansiell nødhjelp fra den føderale regjeringen.
DN170901 Medlemmene av den tidligere geriljagruppa FARC i Colombia beholder FARC-navnet når opprørerne nå danner politisk parti.
DB170901 « Irma » er en klassisk Kapp Verde-orkan, som danner seg langt øst i Atlanterhavet nær Kapp Verde-øyene før den beveger seg hele veien over Atlanterhavet.
DB170831 Luften som da strømmer ned over hodet ditt danner nemlig en barriere som kan hindre virus i å nå deg.
DB170831 EMK er i stor grad speilet i den norske Grunnloven, og ifølge regjeringen danner konvensjonen « grunnlaget for et sterkt rettighetsvern i Europa ». Én sak er at en politiker kan si at han eller hun ønsker å endre konvensjonene.
AA170831 Det er ikke tilfeldig at det danner et høytrykk akkurat nå.
VG170830 Partiene seg i mellom krangler om noen milliarder her og andre der, men sannheten er at de aller færreste av oss kommer til å merke noen omveltende forandring i vår hverdag uansett hvem som danner regjering etter den 11. september.
DB170829 I denne første boka summerer han opp perioden som danner bakteppet for både Blueberry-serien og uttallige filmer, serier og bøker : « Det ville vestens historie er spunnet omkring en rekke kjente personligheter som oppnådde legendestatus i levende live, og mytedannelsen går parallelt med den historiske utviklingen ».
AP170829https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/wW3GP/Miljopartiet-De-Gronne-kan-havne-pa-vippen-Slik-vil-partiet-bruke-makten - Dere kan få makt til å avgjøre hvilken side som danner regjering etter valget.
DB170825 Vi får håpe at denne saken kan være et lite vendepunktet som gjør at folk blir mer interessert, tenker mindre svart-hvitt og setter seg mer inn i kommende dopingsaker før man danner seg en mening, sierCAS-eksperten.
AA170825 Årsaken til varmeblaffet er et høytrykk som danner seg over Skandinavia med sentrum over Bottenviken.
VG170824 En akselavstand på rause 2,6 meter danner grunnlag for et romslig interiør og et bagasjerom på 445 liter med alle seter i funksjon, som vokser til 1290 liter når baksetene legges ned.
VG170824 DELER PLATTFORM : Volkswagen T-Roc er bygget på MQB-plattformen som i dag danner grunnlag for de fleste modeller fra konsernet.
AP170824https://www.aftenposten.no/osloby/i/EGxLP/Slik-vil-studentene-lage-fremtidens-bydel Viktige lokale kvaliteter som turstier, bevaring av lokale naturhabitat og samspill med vannfronten danner grunnlag for en noe lavere bebyggelse, med havnepromenader, aktiv bruk av vannet i form av kajakkutleie m.m.
DB170823 Første bokstav i hvert avsnitt av brevet fra professoren, som siden februar har vært utenriksdepartementets vitenskapelige utsending, danner det engelske ordet « IMPEACH » ( no. « still for riksrett » ).
DA170821 De mer bokstav-kristne miljøene som skildres i filmen, og som danner noe av bakgrunnshistorien, de har Eili kun kjennskap til av omtale.
DA170821 De mer bokstav-kristne miljøene som skildres i filmen, og som danner noe av bakgrunnshistorien, de har Eili kun kjennskap til av omtale.
AA170821 Det danner seg et høytrykk vest for Trøndelag tirsdag.
SA170820 - Du får aldri ut alt hver gang, og da danner det seg brusk.
FV170820https://www.fvn.no/100Sport/kampsport/De-drommer-om-VM-gull_-men-padrar-seg-deformerte-og-smertefulle-orer-240577b.html - Du får aldri ut alt hver gang, og da danner det seg brusk.
DB170820 person, men på scenen møter vi Den gravide jenta, Puslingen, Kunstneren, Sorgfri, Hevneren og Optimisten - som danner gjennomgangsfigurene i tekstuniverset, sier Bjella.
BT170820https://www.bt.no/100Sport/kampsport/De-drommer-om-VM-gull_-men-padrar-seg-deformerte-og-smertefulle-orer-240577b.html - Du får aldri ut alt hver gang, og da danner det seg brusk.
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Høyre, KrF og Venstre danner regjering ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Høyre danner regjering alene ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Ap, Sp, SV og KrF danner regjering.
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Ap, Sp og SV danner regjering ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Ap, Sp og KrF danner regjering ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Ap og Sp danner regjering ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/4PyJ9/Hva-slags-regjering-kan-vi-fa-Her-er-de-ulike-alternativene Ap danner regjering alene ¶
AP170820https://www.aftenposten.no/100Sport/kampsport/De-drommer-om-VM-gull_-men-padrar-seg-deformerte-og-smertefulle-orer-240577b.html - Du får aldri ut alt hver gang, og da danner det seg brusk.
DB170817 Petter Northug, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug danner som vanlig trønderbataljonen på hjemmebane, mens Sverige kommer med ess som Calle Halfvarsson og Emil Jönsson.
DB170817 - Som for de fleste danner hendelsen et før og etter i livet mitt, sier Kjærstad.
AA170817 I desember ble skipet sporet opp av den britiske og newzealandske marinen og ble skadd i « slaget om Rio Plata », elven og deltaet som danner grensen mellom Argentina og Uruguay.
AA170817 Bjellas karakterer og musikk danner grunnlaget for stykket som handler om « vanlige folk » i et bygdesamfunn.
VG170816 - En effekt av « Gert » er at det danner seg en bølge på jetstrømmen - vestavinden.
DA170816 Et sandrev som forbinder Kreta med en klippeøy 500 meter ut i havet danner en hvitskimrende dobbeltstrand med bademuligheter både på sør- og nordsiden.
VG170815 Ryggen er grønn med svrte flekker som ofte danner ringer.
AA170815 Mange små elementer danner sammen det geografiske området Trøndelag, der de mange delene skal representere mangfold og samhold, står det skrevet.
DB170814 Kommunen har mistet rundt 50 offentlige arbeidsplasser bare siden 2015, og kan ifølge ordføreren regne med å miste rundt førti til når de danner ny kommune med naboene Førde, Gaular og Naustdal fra 2020.
VG170812 Det er den siktedes forklaring under rettsmøtet som danner grunnlag for dommerens avgjørelse.
DB170810 Å unnlate å gjennomtenke den religiøse fortolkningens holdbarhet i egen tid og rom, fører til at en danner en psykisk sperre.
DA170808 Metallet i meteoritten faller inn og danner en kjerne.
DA170808 Det som måtte være av metall i meteoritten, faller inn og danner en kjerne, fordi det er tyngst.
VG170806 Den ekstreme hetebølgen fører også til at det danner seg et lavtrykk over Skandinavia.
SA170806 Flere danner tremannslag.
FV170806https://www.fvn.no/100Sport/sykkel/Disse-to-kvinnene-gruset-flertallet-av-mannfolkene-i-ekstremritt--Vi-er-seige-239818b.html Flere danner tremannslag.
AP170806https://www.aftenposten.no/100Sport/sykkel/Disse-to-kvinnene-gruset-flertallet-av-mannfolkene-i-ekstremritt--Vi-er-seige-239818b.html Flere danner tremannslag.
VG170805 - Ulempen er at det danner seg lavtrykk og kraftige byger.
DB170805 ¶ OLJEFRITT : Rasmus Hansson og Trine Skei Grande stoler ikke på at det omstridte området LoVeSe forblir oljefritt hvis Ap og Sp danner regjering etter valget.
DB170805 ( Dagbladet ) : De to partilederene sier de ikke stoler på at det omstridte området forblir oljefritt hvis Ap og Sp danner regjering etter valget.
DB170805 For det er forskninga som danner det faglige kunnskapsgrunnlaget vi baserer våre avgjørelser på.
DA170803 Det er ventet at enten Høyre eller Arbeiderpartiet danner regjering etter valget.
VG170802 VERDIKAMERATER : Ola Borten Moe ( Sp ) og Linda Hofstad Helleland ( H ) kjemper for hvert sitt regjeringsalternativ, men danner felles front i kampen for norske verdier.
DB170802 Johnson annonserte krig mot fattigdom i 1965 tok myndighetene utgangspunkt i nettopp dette målet, og fortsatt danner det grunnlaget for hvem som har krav på en rekke offentlige ytelser.
AA170802 De kommersielle aktørene som forankrer sin aktivitet i klubben, som bidrar til økt trenerkompetanse, som bidrar til anleggsutvikling, som ikke danner egne lag som forstyrrer klubbens aktivitet og som ikke selekterer barnefotballspillere kan bidra til en positiv aktivitetsutvikling.
AA170802 De danner egne lag utenfor klubbenes kontroll som de reiser utenlands med, til tross for at spillerne ikke holder alder for deltagelse i slike turneringer.
NL170801 Fremstår det ikke litt merkelig at undervannsopptak fra bunnen under lokaliteter som har fått beste miljøkarakter i MOM-undersøkelse viser tykke lag med feces og spillfor, som danner en anoksisk resksjon med dannelse av hydrogensulfid og metangass ?
DA170801 Kvartalet føyer seg inn i Kvadraturens gatestruktur og danner overgang mellom Kvadraturen, Kontraskjæret/Rådhusplassen og festningsområdet », sto det i salgsannonsen for eiendommen, som er på nesten 13 mål.
AA170801 Tre parlamentarikere varslet tirsdag at de ikke lenger vil støtte presidenten og at de danner en egen fraksjon kalt Parlamentarisk sosialistisk blokk.
DB170726 Regnbygene som danner seg nå er vanskelige å plassere, men det vil ikke bli samme situasjonen om de treffer bygda.
AA170726 Den kjærlighet du har for deg selv, den trygghet som stråler innenifra deg og den følelsen du velger å ha om deg i dette fellesskapet, det er det som danner basis for hvordan du velger å se og møte andre.
AP170725https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/qqMEE/Det-kan-jeg-ikke-si-nar-det-er-jenter-her-sa-romkameraten-min Si ;D-innlegg : Som jente må man jobbe for å bli en del av den naturlige alliansen flere gutter danner når de får på seg uniform.
DB170723 Hver eneste celle har en DNA streng med 3.2 milliarder " bokstaver " som danner meningsfulle sekvenser.
SA170722 Han danner i dag en supertrio med Lionel Messi og Luis Suarez i Barcelona.
DA170722 Nigardsbreen er en av Norges mest besøkte breer, som velter ned mellom glattskurte fjell, der smeltevannet danner en grønnturkis innsjø.
AP170722https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Neymar-bilde-skapte-fornyede-overgangsrykter-239104b.html Han danner i dag en supertrio med Lionel Messi og Luis Suarez i Barcelona.
NL170721 At nabokona nektes selvfølgelige rettigheter er greit, stort sett, fordi det er deres « kultur », og « kultur » trumfer alt, også de rasjonelle argumenter som samlet danner vår felles fornuft.
AA170720 Både lørdag og søndag er det utrygt for litt regn i form av lokale ettermiddagsbyger, hvor nedbørsskyene danner seg raskt, men forsvinner nesten like fort som de danner seg.
AA170720 Både lørdag og søndag er det utrygt for litt regn i form av lokale ettermiddagsbyger, hvor nedbørsskyene danner seg raskt, men forsvinner nesten like fort som de danner seg.
AA170719 januar 2020 del i en av landets største sammenslåinger målt etter antall kommuner, når den sammen med Orkdal, Meldal og deler av Snillfjord danner nye Orkland kommune.
DN170718 » Videre står det i artikkelen at mobilstrålingen « danner lave frekvenser som « rir » på mikrobølgene, og dermed åpner en Pandoras eske av virkninger ».
DB170718 Denne analysen av Putins person, danner grunnlaget for hvordan Bukkvoll mener Putins utenrikspolitikk er.
DN170717 Det britiske oljeselskapet Centrica slår seg sammen med Bayerngas sin norske virksomhet, og danner dermed et nytt oljeselskap, som skal satse på norsk sokkel.
DB170714 Danner det i tillegg en ny sedvane for hvordan handelsavtaler forhandles, vil det ikke bare gagne Norge, men også verdenshandelen og verden som helhet.
AA170714 Istedet danner det seg et høytrykk sørøst for Norge, over Baltikum.
DB170713 Bruddene danner seg med en gang og hovedfeltet blir enige om at disse skal få gå.
SA170712 Da unngår du at store mengder « brenner » og danner giftig ammoniakk i komposten.
FV170712https://www.fvn.no/bolig/Havner-disse-utenfor-hagen_-far-du-et-problem-10376b.html Da unngår du at store mengder « brenner » og danner giftig ammoniakk i komposten.
BT170712https://www.bt.no/bolig/Havner-disse-utenfor-hagen_-far-du-et-problem-10376b.html Da unngår du at store mengder « brenner » og danner giftig ammoniakk i komposten.
AP170712https://www.aftenposten.no/bolig/Havner-disse-utenfor-hagen_-far-du-et-problem-10376b.html Da unngår du at store mengder « brenner » og danner giftig ammoniakk i komposten.
AP170710https://www.aftenposten.no/osloby/i/EVLMG/Hafslund-styret-sier-nei-til-Oslo-kommune-igjen-De-vil-ha-mer-penger Det kan føre til at oppkjøpet vil koste Oslo og Fortum, som sammen danner selskapet Oslo Energi, én milliard kroner ekstra, skrev E24 i juni.
VG170709 NATO er i høyeste grad relevant, og artikkel 5 danner selve fundamentet.
DN170707 Bedriftsundersøkelsen danner også statistikkgrunnlaget for endringer i gjennomsnittlige timelønninger.
DB170705 - Basisfinansiering er støtte til virksomheten som helhet, og danner grunnlag for kontinuitet og langsiktighet, ulikt prosjektstøtte, forklarer Edvardsen videre.
AA170704 Disse retningslinjene danner utgangspunkt når de faglig ansvarlige for virksomheten vurderer søknader om utleie av kirken.
DB170630 * Det som kommer ut av e-sigaretten danner en sky av små væskepartikler og organiske partikler, og kalles gjerne damp eller aerosol.
AA170630 Sahel er et 1.000 kilometer bredt belte som strekker seg på tvers av Afrika og danner grensen mellom Sahara-ørkenen og savannene lenger sør.
DN170629 | Europeiske ledere danner samlet front før G20-toppmøtet ¶
VG170627 Samtidig danner deler av kostnadene, blant annet det VG tidligere har avslørt rundt Norway House, eller skjenkingen under ungdoms-OL, grunnlag for å diskutere hva som er greit i en frivillig organisasjon.
DB170627 Menn som fremstår som godt integrerte, men som danner egne lukkede grupper på Facebook der de hetser kvinner.
VG170625 Den tyrkiske presidenten var også krystallklar på at han ikke vil tillate at kurderne i Nord-Syria danner en egen stat nær den tyrkiske grensen.
DN170625 Mens britene gikk til valg med en EU-utmeldelse hengende over seg, er det en mulig innmeldelse som danner bakteppet for søndagens valg i Albania.
DB170625 For historiene vi tror på, danner grunnlaget for verdensbildet vårt.
SA170624 Gareth Bale, Karim Benzema ( ryggen til ) og Cristiano Ronaldo danner angrepsrekken kjent som BBC.
AP170624 Gareth Bale, Karim Benzema ( ryggen til ) og Cristiano Ronaldo danner angrepsrekken kjent som BBC.
VG170623 Årsaken er at det danner seg delta, altså grunne områder hvor det nettopp kan oppstå solvarmt vann.
AA170623 De danner rammene for en studietilværelse, som kan handle om å føle seg hjemme i et integrert instituttmiljø, hvor man kjenner sine professorer og studenter i andre årskull, å jobbe aktivt på Samfundet hvor man blir kjent med studenter på tvers av fag, å spille fotball med kompiser ved festningen for mor
VG170622 Gullmedaljer i OL sommer og vinter, samt seirer i store konkurranser i de største idrettene i verden, danner grunnlaget for undersøkelsen, som regner resultatene pr. capita, altså i forhold til folketallet.
VG170622 Chile, derimot, stiller med en rekke stjerner : Claudio Bravo, Gary Medel, Arturo Vidal og Alexis Sánchez danner en imponerende sentralrekke hos laget som har vunnet Copa América to ganger på rad.
SA170622 Torsdag kveld presenterte Start sin nye toppfotballsatsing, hvor fem investorer går inn og danner et aksjeselskap som skal finansiere fotballsatsingen i klubben.
FV170622 Torsdag kveld presenterte Start sin nye toppfotballsatsing, hvor fem investorer går inn og danner et aksjeselskap som skal finansiere fotballsatsingen i klubben.
DB170622 « Ingen nasjoner danner radikale former for styresett på fundamenter som ikke finnes der allerede, » har hun skrevet.
DA170622 Virkelighetsbeskrivelsen politiet gir danner et ganske annet bilde enn det direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen, tegner av situasjonen i osloskolen.
AP170622 Torsdag kveld presenterte Start sin nye toppfotballsatsing, hvor fem investorer går inn og danner et aksjeselskap som skal finansiere fotballsatsingen i klubben.
VG170621 Professoren mener antiabortbevegelsen er i ferd med å vokse seg sterkere i USA, og viser til at konservative katolikker nå danner en sterk koalisjon med evangeliske kristne i kampen mot abort.
SA170619https://www.aftenbladet.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Når den ene danner en allianse med sine egne foreldre, ikke står opp for partneren eller lar foreldrene diktere parets liv, vil det føles som et stort svik.
SA170619https://www.aftenbladet.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Det er viktig at man greier å kutte avhengighetsbåndet til foreldrene og heller danner en union med partner, sier parterapeut Egil Rise.
SA170619 - Når den ene danner en allianse med sine egne foreldre, ikke står opp for partneren eller lar foreldrene diktere parets liv, vil det føles som et stort svik.
SA170619 - Det er viktig at man greier å kutte avhengighetsbåndet til foreldrene og heller danner en union med partner, sier parterapeut Egil Rise.
DN170619https://www.dn.no/nyheter/2017/06/19/0736/Finans/swedbank-kjoper-seg-inn-i-analysehus Swedbank går sammen med Kepler Cheuvreux ( Cheuvreux ) og danner et ledende miljø for aksjeanalyse og megling i Norge, Norden og Europa, ifølge en melding mandag.
DN170619 Swedbank går sammen med Kepler Cheuvreux ( Cheuvreux ) og danner et ledende miljø for aksjeanalyse og megling i Norge, Norden og Europa, ifølge en melding mandag.
BT170619https://www.bt.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Når den ene danner en allianse med sine egne foreldre, ikke står opp for partneren eller lar foreldrene diktere parets liv, vil det føles som et stort svik.
BT170619https://www.bt.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Det er viktig at man greier å kutte avhengighetsbåndet til foreldrene og heller danner en union med partner, sier parterapeut Egil Rise.
AP170619https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Når den ene danner en allianse med sine egne foreldre, ikke står opp for partneren eller lar foreldrene diktere parets liv, vil det føles som et stort svik.
AP170619https://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Familieterapeut--Ingen-tvil-om-at-svigerforeldre-er-en-kilde-til-konflikt-10267b.html - Det er viktig at man greier å kutte avhengighetsbåndet til foreldrene og heller danner en union med partner, sier parterapeut Egil Rise.
AP170619 - Når den ene danner en allianse med sine egne foreldre, ikke står opp for partneren eller lar foreldrene diktere parets liv, vil det føles som et stort svik.
AP170619 - Det er viktig at man greier å kutte avhengighetsbåndet til foreldrene og heller danner en union med partner, sier parterapeut Egil Rise.
NL170618 Summen av dette danner det jeg her enkelt og greit kaller « det innbilte nord ».
NL170616 Naturkunnskapen danner grunnlaget for samisk kultur, vårt verdensbilde og mening med livet.
DN170616 Skal en av dem ut hvis de rødgrønne danner regjering etter valget til høsten ?
DB170616 Først plasserer kunstneren kruttpulveret utover plata, slik at de danner det ønskede motivet.
BT170616 Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-ledelsen har sagt at de to partiene gjerne danner regjering sammen.
BT170616 PÅKOSTET OG KRITISERT : Netflix-produksjonen « 13 Reasons Why » er en påkostet og kraftig kritisert tv-serie hvor et selvmord danner grunnlaget for såpeserie-vendingene som venter.
AP170614https://www.aftenposten.no/okonomi/Polet-kan-fa-overta-taxfree-salg-av-alkohol-623175b.html Det er også et alternativ at Vinmonopolet, ved en overtagelse, danner et eget datterselskap som skal drive flyplass-salget.
AP170614 Det er også et alternativ at Vinmonopolet, ved en overtagelse, danner et eget datterselskap som skal drive flyplass-salget.
VG170613 - Når vannet kommer skalker mauren alle luker i bolet, og danner levende flåter av maur som klamrer seg til hverandre og vegetasjonen som stikker opp av vannet.
SA170613 - Når vannet kommer skalker mauren alle luker i bolet, og danner levende flåter av maur som klamrer seg til hverandre og vegetasjonen som stikker opp av vannet.
AP170613 juli vil selvsagt måtte forholde seg til både ham og de forholdene som danner bakgrunn for terrorismen.
AA170613 - Når vannet kommer skalker mauren alle luker i bolet, og danner levende flåter av maur som klamrer seg til hverandre og vegetasjonen som stikker opp av vannet.
DB170612 Det finnes en vedvarende pedagogisk myte om det frie barnet som danner seg selv.
DA170612 De to partiene kan dermed avgjøre hvilken type regjering Støre danner til høsten.
AP170612 - Når vannet kommer, skalker mauren alle luker i bolet, og danner levende flåter av maur som klamrer seg til hverandre og vegetasjonen som stikker opp av vannet.
AA170612 Dette danner eksemplarer som kan berøres, som ikke lukter eller brytes ned, og som beholder selv de fleste egenskaper fra den opprinnelige prøven.
NL170611 ¶ UFLIDD BY : Hver for seg snakker vi kanskje om ubetydeligheter, men i sum blir det ganske mange av dem - som danner et helhetsinntrykk av en uflidd by.
DB170611 De to partiene kan dermed avgjøre hvilken type regjering Støre danner til høsten.
AP170610https://www.aftenposten.no/verden/Theresa-May-slaktes-av-den-britiske-pressen-etter-valget--og-na-begynner-hoder-a-rulle-622931b.html Denis MacShane skriver i en annen kommentar i samme avis at selv om May danner en ny regjering er EU den store vinneren av valget.
AP170610 Denis MacShane skriver i en annen kommentar i samme avis at selv om May danner en ny regjering er EU den store vinneren av valget.
AP170610 Mørke skyer danner seg over Big Ben i Westminster i London.
VG170609 | Etter nederlaget : May danner mindretallsregjering ¶
SA170609 | May danner ny regjering ¶
SA170609 Statsminister Theresa May bekrefter at hun danner en ny regjering, med støtte fra det nordirske DUP.
SA170609 Statsminister Theresa May bekrefter at hun danner regjering.
NL170609 Selvfølgelig ikke, ethvert menneske har sin mening som de danner ut fra sin kunnskap og det de føler.
DN170609 May bekrefter at hun danner regjering ¶
DN170609 Det er en sterkt svekket Theresa May som nå danner ny regjering.
DN170609 | May bekrefter at hun danner regjering ¶
DN170609 Statsminister Theresa May bekrefter at hun danner ny regjering.
DN170609 Hvis De konservative og DUP danner regjering sammen, vil de to partiene oppnå støtte fra de nødvendige 326 representantene som kreves for å ha flertall.
DN170609 DUP mener selv at partiet kan få en nøkkelrolle som støtteparti dersom De konservative danner mindretallsregjering.
DN170609 Corbyn sa videre at brexit-forhandlingene må fortsette, uavhengig av hvilket parti som danner regjering.
DB170609 Det betyr at valgets vinner enten danner en mindretallsregjering eller en koalisjonsregjering med et annet parti.
DB170609 Theresa May beholder makta, men tvinges til mykere Brexit Kommentar May bekrefter at hun danner regjering.
DB170609 Årets valg vil ende med at vinnerpartiet enten danner en mindretallsregjering eller danner en koalisjonsregjering med et annet parti.
DB170609 Årets valg vil ende med at vinnerpartiet enten danner en mindretallsregjering eller danner en koalisjonsregjering med et annet parti.
DA170609 | May trosser valgnederlaget - danner ny regjering ¶
DA170609 Likevel danner de nå ny regjering.
DA170609 Statsminister Theresa May bekreftet at hun danner ny regjering i Storbritannia.
DA170609 Statsminister Theresa May bekrefter at hun danner regjering.
DA170609 | May danner regjering med støtte av nordirske unionister ¶
DA170609 Det er en sterkt vekket Theresa May som nå danner ny regjering.
AA170609 ¶ Statsminister Theresa May bekrefter at hun danner regjering.
AA170609 Det er en sterkt svekket Theresa May som nå danner ny regjering.
AA170609 Det er en sterkt svekket Theresa May som nå danner ny regjering.
AA170609 Statsminister Theresa May bekreftet at hun danner ny regjering i Storbritannia.
AA170609 DUP mener selv at partiet kan få en nøkkelrolle som støtteparti dersom De konservative danner mindretallsregjering.
AA170609 Hvis De konservative og DUP danner regjering sammen, vil de to partiene oppnå støtte fra de nødvendige 326 representantene som kreves for å ha flertall.
AA170609 Corbyn sa videre at brexit-forhandlingene må fortsette, uavhengig av hvilket parti som danner regjering.
BT170608 Samtidig er det jo akkurat disse aktivitetene som ofte gjøres på ettermiddagen, og som danner grunnlag for familiens « logistiske mareritt ».
DN170605 Arbeiderpartiet har signalisert at det vil vurdere Nye Veiers fremtid dersom partiet vinner valget og danner regjering til høsten.
AP170604 De mange datapunktene danner en punktsky som gjennom avanserte dataprogrammer kan brukes til å gjenskape et rom, hus eller et område helt detaljert.
DB170602 Framtredende guvernører danner klima-allianse etter Trumps brudd med Paris-avtalen : - Vi vil ikke overse vitenskapen ¶
DA170602 FNs klimakonvensjon danner rammeverket til det internasjonale klimaarbeidet som Parisavtalen er en del av.
VG170601 Men den totalen vil nok utvides, om Ap danner regjering med Senterpartiet til høsten.
NL170601 Undersøkelsen av Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap danner et bilde av situasjonen i 2015.
NL170601 Unnskyldninger får ikke frem historiene, konsekvensene, og danner et svært spinkelt grunnlag for å se fremover.
DN170601danner de noe de mener er en nyhet i Norden - et byrå spesialisert på å fange inn kunder for gründere og ta markedsposisjoner før konkurrentene.
DN170601danner de noe de mener er en nyhet i Norden - et byrå spesialisert på å fange inn kunder for gründere og ta markedsposisjoner før konkurrentene.
DB170601 Inslee og New York-guvernør Andrew Cuomo danner ny klimaallianse som følge av Donald Trumps brudd med Parisavtalen.
DB170601 Inslee fra Washington annonserte kun timer etter avgjørelsen at de danner en klimaallianse som følge av Trumps avgjørelse, skriver NBC News.
DB170601 Danner allianse ¶
NL170531 Det vil si at det sør for selve iskanten ligger et belte med algevekst og rikt plankton som danner grunnlaget for mye av dyrelivet i hele resten av Arktis.
DB170530 Denne registreringen danner så grunnlaget for et sikkerhetsnett med grønn, gul og rød gradering.
AP170530https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Carl-I-Hagen-sjokkert-over-Venstre-og-KrF--ber-Regjeringen-diskutere-kabinettssporsmal-622217b.html Hagen reagerer med vantro over at Venstre og KrF går sammen med de rødgrønne og danner ett flertall på Stortinget for å gi mer penger til bøndene.
AP170530https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Carl-I-Hagen-sjokkert-over-Venstre-og-KrF--ber-Regjeringen-diskutere-kabinettssporsmal-622217b.html Dermed danner de ett flertall på Stortinget for å gi mer penger til norske bønder.
AP170530 Hagen reagerer med vantro over at Venstre og KrF går sammen med de rødgrønne og danner ett flertall på Stortinget for å gi mer penger til bøndene.
AP170530 Dermed danner de ett flertall på Stortinget for å gi mer penger til norske bønder.
NL170529 Sammen danner den et grunnlag for å forstå hvorfor noe har skjedd.
DN170529 ), Arild Ollestad ( daglig leder i Malthus ) og IKM-gründer Ståle Kyllingstad fusjonerer og danner nytt selskap innen modul/container-markedet.
DN170529 ), Arild Ollestad ( daglig leder i Malthus ) og IKM-gründer Ståle Kyllingstad fusjonerer og danner nytt selskap innen modul/container-markedet.
DA170529 Henriksen påpeker at de store kraftverkene og vannmagasinene danner grunnlaget for den norske energiforsyningen, og at det er viktig å sikre kontroll over det med norsk eierskap.
DA170529 Henriksen påpeker at de store kraftverkene og vannmagasinene danner grunnlaget for den norske energiforsyningen, og at det er viktig å sikre kontroll over det med norsk eierskap.
AP170527https://www.aftenposten.no/osloby/De-borgerlige-snur_-vil-avlyse-blokksjokk-i-villastrok-621843b.html Dermed danner de borgerlige nå en felles front i bystyret.
AP170527 Dermed danner de borgerlige nå en felles front i bystyret.
NL170526 At hele landsdelen støtter oss danner grunnlaget for statens innsats.
DN170526 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DB170526 Slike forståelser er grunnlaget for demokrati, inkludering - og også segregering - og danner basis for fordeling av goder og rettigheter.
DA170526 Det er særlig prosessene rundt og etter klimatoppmøtet i Paris i 2015, fram til Donald Trump innsettes som president vinteren 2017, som danner utgangspunktet for filmen, for øvrig regissert av dokumentarfilmskaperne Bonni Cohen og Jon Shenk, med Gore som gjennomgangsfigur.
DN170525https://www.dn.no/nyheter/2017/05/25/2121/Utenriks/kina-refser-ratingbyra Kredittratingen, eller kredittvurderingen, danner grunnlag for, som i dette tilfellet et land, får lån og til hvilken pris.
DN170525https://www.dn.no/nyheter/2017/05/25/2121/Utenriks/kina-refser-ratingbyra Det planlagte reformprogrammet vil sannsynligvis bremse opp, men det vil ikke stanse gjeldsoppbyggingen », skriver Moody's i rapporten som danner grunnlag for nedgraderingen.
DN170525 Kredittratingen, eller kredittvurderingen, danner grunnlag for, som i dette tilfellet et land, får lån og til hvilken pris.
DN170525 Det planlagte reformprogrammet vil sannsynligvis bremse opp, men det vil ikke stanse gjeldsoppbyggingen », skriver Moody's i rapporten som danner grunnlag for nedgraderingen.
FV170523 Kollisjonen skjedde i østgående retning, og det danner seg kø på stedet.
DA170523 - Uansett hvor vi reiser hører vi det samme : At AKS er helt avgjørende for at unger skal få venner, lære norsk og danner grunnlaget for læring. | 22 drept og 59 til sykehus i terroraksjon ¶ 19 personer er bekreftet drept og 59 sårede er sendt til sykehus etter det politiet omtaler som en terrorhandling ved Manchester Arena.
AA170523 Denne kombinasjonen av religiøs erfaring og bibelstudier danner grunnlaget for reformasjonen.
DB170522 - På torsdag venter vi at det forrige lavtrykket har trukket seg tilbake, men da kommer det inn et nytt lavtrykk som danner seg øst for Grønland.
BT170522 Teknologien utviklet i næringen danner grunnlag for verdiskapning i mange sektorer.
VG170520 Vår fysiske og psykiske utrustning danner grunnlag for hva vi tåler av belastninger, og det varierer svært mye fra person til person, forklarer Grøndahl.
DA170520 Derfra går alt bratt nedover, og sterke enkeltsituasjoner alle kan gjenkjenne danner en nedadgående spiral for en vellykket, men arrogant, selvopptatt og avstumpet mann. Östlund kler ikke bare av et navlebeskuende og pompøst kunstmiljø, han kler også av menneskets oppfatning av seg selv som flokkdyr.
DN170519 Nikolai Astrup, parlamentarisk nestleder i Høyre, mener Senterpartiet kan sette en stopper for Arbeiderpartiets planer om å reformere Norge, dersom de to partiene danner regjering etter høstens stortingsvalg.
DB170516 Han befester etter hvert sin posisjon og danner en god stopperduo med franske Marcel Desailly. 5. desember samme år får han kapteinsbindet for første gang. 2002 ( Anklaget for overfall ) : ¶
AA170516 Men så, krysser vi den globale beregningsmetoden med den nære samiske lokalkunnskapen, danner det seg et tydeligere bilde vi kan styre etter.
AP170514 Forutsetningen er at behandlingen du har fått er helt lik den som er beskrevet i tilbudet som danner grunnlaget for forhåndstilsagnet.
DA170513 - Den er svært viktig for norske eksportbedrifter og danner grunnlag for samarbeid mellom Norge og EU på en rekke områder.
AA170513 Hun var i publikum under den andre generalprøven fredag, som er den som danner grunnlaget for fagjuryenes stemmer.
AA170513 Hun var i publikum under den andre generalprøven fredag, som er den som danner grunnlaget for fagjuryenes stemmer.
AA170511 Prøven onsdag kveld danner grunnlaget for jurystemmene, som utgjør halvparten av totalen.
FV170510 Men oppsigelsen av Comey danner mørke skyer i horisonten.
DN170510 - Han er svært overrasket og synes det er uvirkelig å være tiltalt for dette, sier Hjort og legger til at klienten ikke visste hvem som var kjøper av aksjene i gruveselskapet Crew, som danner grunnlag for tiltalen.
DA170510 Ikke fordi de beste 13-åringene danner førstelag eller får hospitere på talentsamlinger, men fordi det er rom for alle.
BT170510 Består av 25 spørsmål, der svarene danner grunnlag for en vurdering av risiko for gjentagelse av seksuelle overgrep.
AA170510 Men oppsigelsen av Comey danner mørke skyer i horisonten.
VG170509 De danner grunnlag for holdninger og tanker som igjen kan omsettes i handlinger, omsettes i politikk.
VG170509 AVSLAPNING OG LÆRDOM : Fra venstre : Choi Hee-chol, Choi Jae-woong, Kim Mi-kyung, og Choi Jin-young har en rolig dag på minnestedet som danner bakteppe for farens historieundervisning overfor sine barn.
SA170509 Men oppsigelsen av Comey danner mørke skyer i horisonten.
DN170508 Hvis det er opp til Daniel Günther, CDUs toppkandidat i Schleswig-Holstein, danner han en såkalt Jamaica-koalisjon, oppkalt etter fargene på de tre partiene som skal dele på makten, som også er fargene på Jamaicas flagg.
AA170508 Hvis det er opp til Daniel Günther, CDUs toppkandidat i Schleswig-Holstein, danner han en såkalt Jamaica-koalisjon, oppkalt etter fargene på de tre partiene som skal dele på makten, som også er fargene på Jamaicas flagg.
AA170508 Hvis det er opp til Daniel Günther, CDUs toppkandidat i Schleswig-Holstein, danner han en såkalt Jamaica-koalisjon, oppkalt etter fargene på de tre partiene som skal dele på makten, som også er fargene på Jamaicas flagg.
DB170507 På Pier 39 danner 39 000 fargerike tulipaner et enormt peace-tegn, og du kan være med på en rundtur i byen i ei klassisk « hippie-vogn », en folkevognbuss - selvsagt rikelig dekorert med blomster og hippie-symboler.
DB170507 ( Dagbladet ) : Det framstår i dag helt åpent hvem som danner regjering på borgerlig side hvis Høyre, Frp, Venstre og KrF sammen får stortingsflertall etter høstens valg.
BT170507 Det å lytte og prøve å forstå, før man danner seg egne meninger er svært viktig når engasjementet bruser.
DA170506 De imiterer paviljongens vinduer, og med den kaospregede monteringen danner de et overskridende, indre og ytre landskap i den vakre paviljongen.
DB170505 Mugg danner synlige kolonier.
AP170505 Bak den noe fremmedartede betegnelsen skjuler seg selje, pil og vier - trær som danner « gåsunger » om våren.
DA170504 Lokalet ønsker velkommen med en innbydende bar like under kjøkkenet som nærmest ligger på en mesanin, og langs langveggen nede danner peisen ( på gass ) et sentralt skue.
DA170504 At kjøttet danner et kulinarisk midtpunkt er det liten tvil om, men denne dagen er det ikke entrecôte å få på menyen.
DA170504 Sammen med « Stillheten » danner de to en løs trilogi der Lars Norén uten biografiske omsvøp dissekerer sin egen familie og oppvekst.
VG170503 Denne danner en trådløs forbindelse til de medfølgende sensorene som kan settes over en dør eller et vindu.
DN170503 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DB170503 Mens mange rimelige elsykkelmotorer bruker kadens-sensor der tråkkehastigheten er avgjørende, bruker Bosch en dreiemoment-sensor der trykket mot pedalene danner grunnlaget for mye hjelp som skal gis fra motoren.
DA170503 Historiske hendelser danner et bakteppe for menneskenes gjøren og laden, men det er et teppe fullt av hull og løse tråder.
DB170501 SKYPUMPE : Her danner en kraftig skypumpe seg utenfor Arendal på sørlandskysten.
BT170430 Her har det tidligere hengt svære portretter av bergensere som har vært æresmedlemmer av Bergens Haandværks- og Industriforening og Bergens Handelskammer, de to foreningene som danner det vi i dag kjenner som Bergens Næringsråd.
AP170430 Bak den noe fremmedartede betegnelsen skjuler seg selje, pil og vier - trær som danner « gåsunger » om våren.
SA170429 Staute politimenn danner æresgarde for Egon Olsen i Arve Opsahls skikkelse, som i årenes løp vandret ut og inn av fengselet.
DA170429 En stor bar er felles for alle « matvognene », eller rustikt sveisede konteinere omgjort til matboder, som danner en ring rundt en « patio » under taket.
VG170428 De 9 store balsastammene som danner selve flåten, er for eksempel satt sammen uten bruk av spiker.
AP170428 Staute politimenn danner æresgarde for Egon Olsen i Arve Opsahls skikkelse, som i årenes løp vandret ut og inn av fengselet.
DB170427 Hijra er en arabisk betegnelse for profeten Muhammeds utvandring fra Mekka til Medina i år 622, som danner utgangspunktet for den islamske tidsregning.
DA170427 KrF og Senterpartiet står samlet om flere saker som de kan presse Ap på om de tre partiene danner regjering.
VG170425 - Regjeringens reformer skal føre til at dagens Polen danner et bolverk mot liberalt demokrati, sammen med Orbans Ungarn, skriver kronikkforfatterne.
DN170425 Audi E-tron Quattro Concept danner basisen for det som blir Audis første elbil i produksjon i 2018.
DA170424 Men det er sant, kjennetegnet med de fleste oppblomstringene innen film, enten det går på sjanger eller tematikk, er at filmskapere snakker sammen og danner et fellesskap på tvers av hva de ønsker å si, som den danske dogmebølgen, som i nyere tid er den mest signifikante, sier hun.
VG170423 VG-kommentator Per Olav Ødegård : Macron er klar favoritt ¶ Danner front mot Le Pen ¶
AP170423https://www.aftenposten.no/norge/politikk/Frp-og-Hoyre-har-endret-Norge-pa-en-rekke-punkter-Men-Ap-og-Sp-far-ikke-reversert-alt-de-er-imot-617558b.html Selv om enten Ap eller Sp - eller begge - har vært mot de fleste av disse 22 endringene, vil mye bli stående om de to danner regjering til høsten.
AP170423 Selv om enten Ap eller Sp - eller begge - har vært mot de fleste av disse 22 endringene, vil mye bli stående om de to danner regjering til høsten.
AP170421 Etter valget er hun høyaktuell for en tung statsrådspost dersom Jonas Gahr Støre danner regjering.
AP170421 Formene danner en enkel modell for hvordan korresponderende mønstre, visuelle rytmer, kan justere hvordan vi kan betrakte selv de enkleste ting fra en litt annen vinkel.
DA170420 Inkluderer man derimot feilmarginene på målingene, slik TV-kanalen Franceinfo har gjort, danner det seg et annet bilde : ¶
DA170420 Inkluderer man derimot feilmarginene på målingene, slik TV-kanalen Franceinfo har gjort, danner det seg et annet bilde : ¶
FV170419 Svarene visualiseres i grafer og diagrammer og danner grunnlag for samtalene.
AP170419 Det vil si at to kjønnsceller smelter sammen og danner ett nytt individ med en unik kombinasjon av foreldrenes DNA.
SA170417 Nicklas Bendtner blir selvfølgelig også å finne i startoppstillingen, mens Jørgen Skjelvik danner stopperpar med Tore Reginiussen.
AP170417 Noen mennesker har valgt en alternativ måte å leve på - de danner økolandsbyer og andre såkalte intentional communities.
VG170416 Luther var likevel avgjørende i den virkningshistorien som danner grunnlaget for vår verdensanskuelse.
DB170415 SKIEN ( Dagbladet ) : Ada Hegerberg ( 21 ) og Caroline Graham Hansen ( 22 ) er begge født i 1995, spiller på to av verdens beste klubblag og danner kanskje Europas giftigste landslagsduo.
BT170415 Det danner seg lett snø og is på linjer og cabiner som kan falle ned.
BT170414 Eller ta følgende formuleringer fra Frps handlingsprogram : « For Fremskrittspartiet er familien et naturlig, verdifullt og grunnleggende element som danner viktige rammer for barns oppvekst og fremtid.
VG170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
SA170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
DB170413 - Når man møter et menneske som har gjort grusomme ting, danner man seg et inntrykk av hvordan den personen er.
DA170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
DA170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
BT170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
AA170413 Tørr nysnø oppå den gamle danner en god såle mange steder, noe som gir godt skiføre.
DB170410 « Ingen nasjoner danner radikale former for styresett på fundamenter som ikke finnes der allerede, » skriver hun.
AA170410 Generelt er det nysnø og vind som danner flak som stedvis kan være ustabile.
AA170410 Generelt er det nysnø og vind som danner flak som stedvis kan være ustabile.
VG170409 Blant alle disse menneskene som danner en ring rundt oss, kommer det frem en doktor med flere.
DB170409 Trio danner seg på Carrefour ¶
DB170408 Det er folkeretten som danner hovedgrunnlaget for kritikken av Russlands annektering av Krim-halvøya og sanksjonene som fulgte.
DB170408 Sånne spenninger finnes jo absolutt også hos oss, men i Øst- og Sentral-Europa er de mer framtredende og danner klare skillelinjer i det politiske landskapet.
AA170407 Det danner grunnlag for å si noe om sannsynligheten for stor vårflom i år, avslutter Engen. ( ©NTB ) ¶
VG170404 Kulden og snøen den gang, danner sålen for kunstsnøen vi har i bakkene nå.
DA170404 Dette oppgjøret danner grunnlaget for de lokale tariff-forhandlingene.
AP170404https://www.aftenposten.no/osloby/Oslobarna-Mens-n-gutt-bor-i-villa-og-leker-med-droner_-bor-en-jente-med-alenemor-pa-ett-rom-617751b.html Feltstudiet de gjennomførte høsten 2016 med intervjuer av 1000 barn og unge i Oslo, munner ut i Tigerstadskids og danner også bakteppet for fremtidige teaterproduksjoner for barn og unge.
AP170404 Feltstudiet de gjennomførte høsten 2016 med intervjuer av 1000 barn og unge i Oslo, munner ut i Tigerstadskids og danner også bakteppet for fremtidige teaterproduksjoner for barn og unge.
AA170404 Dette oppgjøret danner grunnlaget for de lokale tariff-forhandlingene.
AA170404 Dette er områder som inngår i pedagogikkfaget, og som danner basis for all opplæring i skolen.
DB170403 Dette danner også et grunnlag for familieinnvandring, og man får statsborgerskap som norsk barn født i utlandet.
VG170402 Det danner bare et noe større mindretall når forslaget blir nedstemt i Stortinget. 24. konsesjonsrunde ¶
AA170331 En solid faglig kunnskap danner grunnmuren mot falske nyheter som spres i sosiale medier.
DB170330 Jo, de kombinerer god omsorg med god forretningsdrift og sunn økonomistyring, slik at det danner seg et overskudd man kan reinvestere i bedriften eller hente ut i utbytte.
DA170329 Retten konkluderer med at dette var et tilfelle av " fullstendig uprovosert vold ", selv om arvekonflikten mellom partene danner et bakteppe for hendelsen.
AP170329https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/i/KJg3G/10-tips-for-helgen Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
AP170329https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/10-tips-for-helgen-617931b.html Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
AP170329 Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
DN170328 - Vi har fornyet oss stadig, Ressursene vi har foredlet i 100 år danner grunnlag også fremover, sier konserndirektør Hilde Merete Aasheim i Hydro.
VG170327 Ikke annet enn at det gir et bilde på problemstillingen som danner utgangspunkt for en av de mest spennende diskusjonene for tiden.
DB170327 er avgjørende for å få et godt liv i Norge, og danner grunnlaget for den kulturelle integrasjonen.
AP170326 Kroppen danner « lykkemolekyler » ¶
AP170326 Da slapper åreveggene av, blodtrykket synker og kroppen danner betaendorfiner.
DN170325 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DN170325 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DN170325 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DN170325 Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DN170324 Beløpet som danner utgangspunktet for anmeldelsen er så langt ukjent.
DN170324 | Konkurrenter slår seg sammen - danner matkasse-gigant ¶
DN170323 - Det finnes mange gode digitale løsninger der man knytter selskapene tettere sammen uten at man danner en kjedestruktur på den måten de gjør.
AP170323 Iskrystallene søker sammen, blir en tynn hinne og danner is mens vi padler.
DB170322 I kke engang det at innvandrere samler seg i egne bydeler og danner ghettoer, er noe som bekymrer Hylland Eriksen.
AP170321https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/i/0akJ0/Guide-til-Eurodok-Virkeligheten-pa-film Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
AP170321https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/Guide-til-Eurodok-Virkeligheten-pa-film-617084b.html Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
AP170321 Det danner utgangspunktet for denne underfundige filmen hvor vi blant andre møter Iggy Pop.
BT170320 Ingen danser « Snømannen Kalle » som han : Bena spredt bredt, stive som stokker, vuggende frem og tilbake med armene strekt ned langs siden med en vipp i håndleddet så det danner en 90 grader vinkel.
BT170320 Ingen danser « Snømannen Kalle » som han : Bena spredt bredt, stive som stokker, vuggende frem og tilbake med armene strekt ned langs siden med en vipp i håndleddet så det danner en 90 grader vinkel.
BT170319 Han viser til at Riksrevisjonens rapport, som danner grunnlaget for høringen, dreier seg om situasjonen fra 2015 og fremover.
BT170319 Han viser til at Riksrevisjonens rapport, som danner grunnlaget for høringen, dreier seg om situasjonen fra 2015 og fremover.
BT170318 Sjangeren strekker seg helt tilbake til Håvamål, men danner en egen norsk kanon i etterkrigstiden, fra den borgerlige klassiker til den spissborgerlige forstadsromantikk, fra Waldemar Brøgger til Toppen Bech.
AP170318 Anarchy in the UKR gis ut sammen med nærmere 40 nyskrevne dagboknotater fra april-mai 2014, hvor ukrainernes vakling mellom russisk og ukrainsk innflytelse danner bakteppet.
DN170317 Lerøy er tilfreds med at Regjeringen har forstått behovet for modernisering av rammevilkårene og håper at selskapet i den videre politiske behandling blir hørt slik at endelig vedtak danner et best mulig grunnlag for sektorens fremtidige utvikling.
BT170317 Det danner seg lett snø og is på linjer og cabiner som kan falle ned.
SA170314 Holbergkomiteen står for den faglige vurderingen av nominasjonene til Holbergprisen og utarbeider en innstilling til Holbergstyret som danner grunnlaget for valget av prisvinner.
BT170314 Holbergkomiteen står for den faglige vurderingen av nominasjonene til Holbergprisen og utarbeider en innstilling til Holbergstyret som danner grunnlaget for valget av prisvinner.
DB170313 Men hvis vi tenker oss at vi fjerner all energi, og så danner de ikke bare en periodisk struktur i rommet, men også langs tidsaksen.
DB170313 Krystaller er atomer som danner gjentagende mønstre, litt som vi ser i et snøfnugg.
DB170313 - Når atomene går ned i den laveste energi-tilstanden så danner de en krystall.
VG170311 Men to av dem, Hareide og Grande, ønsker at statsminister Erna Solberg ( H ) kaster ut Frp og danner regjering med dem.
DB170311 Det mektige nordlyset som danser både på himmelen og på isen danner et nærmest perfekt motiv med paret i forgrunnen.
DB170311 « Åpent Slott » og Hoffets bloggliknende hjemmeside med Facebook-lenking, NRKs « Året med Kongefamilien » og stadig hyppigere jubileumsarrangementer er eksempler som på samme tid danner et inntrykk av åpenhet og forsterker merkevaren.
VG170310 Resultatene i dag danner utgangspunktet for morgendagens jaktstart klokken 12.
VG170310 Fossefallet ligger altså akkurat på grensen og danner det største transnasjonale fossefallet i Asia og det fjerde største i verden.
SA170310 Kommunene blir sammenlignet med hverandre og landsgjennomsnittet, og det er tall fra idrettsregistreringen til Norges idrettsforbund og anleggsdata fra anleggsregisteret danner grunnlaget for indeksen.
DA170310 Statsviteren mener det blir en thriller om hvem som danner regjering.
AP170310 Kommunene blir sammenlignet med hverandre og landsgjennomsnittet, og det er tall fra idrettsregistreringen til Norges idrettsforbund og anleggsdata fra anleggsregisteret danner grunnlaget for indeksen.
VG170309 Det er beslag og datatekniske undersøkelser i forbindelse med Dark Room-saken som danner bakgrunn for tiltalen, sier statsadvokat Benedikte Høgseth til Bergens Tidende.
AP170309 Beslag og datatekniske undersøkelser danner bakgrunn for tiltalen, forteller statsadvokat Benedikte Høgseth.
DB170308 Den danner sammen med blant annet den merketypiske symmetriske firehjulsdriften og EyeSight-teknologiene, kjernekarakteristikken i det som skal være Subaru frem mot 2020 i henhold til den mellomsiktige management-strategien kalt Prominence 2020, og som ble lansert i 2014.
DB170308 Denne årlige undergravingen av barnetrygden, danner utgangspunktet for utvalgets arbeid og påvirker også konklusjonen.
DB170306 Det som danner bakteppet, er at Mahad opplyste at han verken hadde identitetsdokumenter eller var registrert i noe register, da han søkte asyl i Norge i 2000.
DB170306 Familiegruppene langs Hedmark- og Akerhus-grensen mot Sverige danner derfor en nokså effektiv barriere mot de streifulvene som massakrerer sau.
DA170306 Nedgangen skyldes både at det kommer færre enn tidligere, og at færre får oppholdstillatelse som danner grunnlag for bosetting, opplyser IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn til NTB.
DA170306 Nedgangen skyldes både at det kommer færre enn tidligere, og at færre får oppholdstillatelse som danner grunnlag for bosetting, opplyser IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn til NTB.
BT170306 Nedgangen skyldes både at det kommer færre enn tidligere, og at færre får oppholdstillatelse som danner grunnlag for bosetting, opplyser IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn til NTB.
AA170306 Nedgangen skyldes både at det kommer færre enn tidligere, og at færre får oppholdstillatelse som danner grunnlag for bosetting, opplyser IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn til NTB.
DA170304 Lokalet ønsker velkommen med en innbydende bar like under kjøkkenet som nærmest ligger på en mesanin, og langs langveggen nede danner peisen ( på gass ) et sentralt skue.
DA170304 At kjøttet danner et kulinarisk midtpunkt er det liten tvil om, men denne dagen er det ikke entrecôte å få på menyen.
DB170303 De danner grunnlag for en ny reform som skal sikre at alle eldre får dekket sine grunnleggende behov og oppleve å mestre siste del av livet - uansett hvor de bor.
BT170302 Et mektig historisk drama danner rammen rundt en film som ikke bare rører dypt og bevegende ved åndelige spørsmål, men som også kjennes sviende aktuell.
DN170301 Meglerhus-avhoppere danner ratingbyrå ¶
DN170301 Meglerhus-avhoppere danner ratingbyrå ¶
DN170301 Meglerhus-avhoppere danner ratingbyrå ¶
DN170301 | Meglerhus-avhoppere danner ratingbyrå ¶
DN170301 Tidligere rentehandelsjef Petter Kristiansen og kredittanalysesjef Thomas Faeh i Carnegie går sammen med kredittanalysesjef Henrik Blymke i SEB og Helene Spro Johansen i Scope Ratings i Berlin og danner en norsk avdeling av det tyske ratingbyrået Scope Ratings, skriver Finansavisen onsdag.
DN170301 Meglerhus-avhoppere danner ratingbyrå ¶
AP170228 Saken danner bakgrunn for det Oslo tingrett nå behandler ; tiltale om korrupsjon mot Gjermund Cappelen og salg av 16 tonn hasj, og tiltale om korrupsjon og medvirkning til innførsel av 14 tonn hasj for den tidligere politimannen Eirik Jensen.
AA170227 Arbeidsgivere som planlegger masseoppsigelser eller permitteringer gir varsel om dette til Nav en gang i måneden, og disse tallene danner grunnlag for statistikken.
VG170223 Amnestiet i Serghaya er en taktikk som har lyktes godt for regjeringsstyrkene i en rekke småbyer mellom hovedstaden Damaskus og Anti-Lebanon fjellene som danner grensen mot Libanon.
VG170222 Der brytes det, litt som når sollyset spres gjennom vann og danner en regnbue.
VG170222 - Konsulentfirmaet SWECO har på oppdrag av Rådhusets forvaltningstjeneste gjennomført en risiko- og sårbarhetsanalyse som danner grunnlag for anbefaling om opprettholdelse av transporttjenesten for politisk ledelse, ifølge rådhusforvalteren.
DB170222 Totalt 5 786 politiansatte svart på spørreundersøkelsen som danner grunnlaget for en ny rapport fra forskere ved Universitetet i Bergen ( UiB ).
DA170221 Det kommer fram av Teknisk beregningsutvalgs første rapport, som danner grunnlaget for årets mellomoppgjør.
DB170220 Det danner grunnlaget for at den enkelte innvandrer kan finne ut hva de må supplere med av norsk høyere utdanning, for å kunne presentere seg for arbeidsgivere i Norge som noen som er verdt å ansette.
AA170219 « Skovgårdkrysset er allerede i dag et sterkt trafikkert veikryss, og det danner seg bilkø både morgen og ettermiddag », skriver innleggsforfatterne.
AA170219 Skovgårdkrysset er allerede i dag et sterkt trafikkert veikryss, og det danner seg bilkø både morgen og ettermiddag.
DB170216 - De danner grunnlaget for alt vi gjør, skriver hun.
BT170216 I retur kommer skumglassbiter, som danner grunnlaget for ny vei i Fana.
VG170215 Tar vi med at laget opp igjennom årene ofte har blitt tildelt moderat gruppespillmotstand gjennom gunstige treknings-seedinger danner det seg et bilde av at klubben under manager Arsene Wenger ( 67 ) ikke har fått ut e-cuppotensialet sitt i de senere år.
DN170215 Innsikten som dette gir, danner et bakgrunnsteppe for tilpasninger i næringslivet og for den økonomiske politikken.
DA170215 Datteren derimot har ikke like stor forståelse for dette behovet, og hennes mer nøkterne stemme danner en fin motvekt.
AP170215 Likevel tar en gruppe opprørere over administrasjonsbygningen, robber politistasjonen for våpen og danner en folkerepublikk som ikke er anerkjent av andre enn dem selv.
AP170213 Dette danner grunnlaget for utvikling av vaksiner som gjør fiskene bedre rustet når den treffer på bakteriene.
VG170212 Noen få ganger går det galt - en celle muterer og begynner å dele seg ukontrollert, de muterte cellene finner sammen og danner en svulst.
VG170212 En helt ny plattform danner grunnlaget for både Cullinan og Phantom-etterfølgeren lengre frem i tid.
DA170212 Hun etablerer seg som performancekunstner, hun danner en rekkehus-kjernefamilie med mann og etter hvert to døtre, og begynner helt på skrætsj på Blindern. 32 år gammel møter hun opp på sin første grunnfagsforelesning.
DB170210 En overveldende historisk klimarealitet danner bakgrunnen for klimaskeptikernes syn.
AP170210 Fragmentene setter hun sammen til nye konstellasjoner som danner intrikate tre-dimensjonale collager.
DB170209danner de et kjemperederi, Solstad Farstad, med 154 skip.
DB170209 Dette skyldes at vinsyre og kalium - to stoffer som finnes naturlig i vin - danner krystaller når vinen kjøles ned.
VG170208 « Lykke til videre med arbeidet i skistyret - dere har en spennende tid foran dere hvor åpne, gode og veldokumenterte diskusjoner danner grunnlaget for ett aktivt og velfungerende NSF.
DB170208 Aktoren slo tilbake i utspørringen av Cappelen : - Danner et bilde av en svært kynisk person ¶
DB170208 Aktoren slo tilbake i utspørringen av Cappelen : - Danner et bilde av en svært kynisk person ¶
DA170208 Korallrevet rett utenfor danner et lite, flott « motstrømsbasseng » som det er trygt og fint å svømme i.
DB170207 Det danner et bilde av en svært kynisk person.
AA170207 Sammen danner vi et utgangspunkt for at teknologien skal kunne bidra til en bærekraftig digital endring.
SA170205 Testresultatene til 4981 gutter og jenter danner grunnlaget for studien.
FV170205 Testresultatene til 4981 gutter og jenter danner grunnlaget for studien.
BT170205 Testresultatene til 4981 gutter og jenter danner grunnlaget for studien.
AP170205 Testresultatene til 4981 gutter og jenter danner grunnlaget for studien.
DB170204 Det journalistiske Klondyke som danner grunnlaget for alt dette nostalgiske pratet.
DN170203https://www.dn.no/nyheter/2017/02/03/1430/Makrookonomi/227000-nye-jobber-i-usa-i-januar Bedriftsundersøkelsen danner også statistikkgrunnlaget for endringer i gjennomsnittlige timelønninger.
DN170201 Denne mindre kjente turen til mannen som senere ble en pionér på Sydpolen, danner bakgrunnen for den årlige konkurransen Expedition Amundsen.
DN170201 Denne mindre kjente turen til mannen som senere ble en pionér på Sydpolen, danner bakgrunnen for den årlige konkurransen Expedition Amundsen.
DB170201 Dette er et godt eksempel på hvorfor vi danner samarbeid på bred front - for å finne slike løsninger.
BT170201 SAS danner et nytt flyselskap som skal ha baser utenfor Skandinavia, og med ansatte på spanske og engelske lønns- og arbeidsvilkår.
AP170201 SAS danner et irsk dattersselskap som skal ha baser utenfor Skandinavia, og med ansatte på spanske og engelske lønns- og arbeidsvilkår.
BT170130 Han og klienten er gjort kjent med det som danner grunnlaget for den nye posten i siktelsen.
DB170129 Men ut fra dette utvalget danner det seg likevel et mønster.
DB170128 Blåtimen har lagt seg over byen og frosten danner vakre roser på vindusrutene på de fargerike, gamle trehusene.
DN170127 Privacy Shield-avtalen skal beskytte personlige data som behandles på tvers av grensene og danner grunnlaget for å levere slike tjenester mellom EU og USA.
BT170126 Det greske ordet for denne aktiviteten, krinein, danner den etymologiske roten til ordet ‘kritikk'.
DN170125 Norske lover danner grunnlaget for hvordan den straffedømte blir dømt.
DB170125 Den danner sammen med blant annet den merketypiske symmetriske firehjulsdriften og EyeSight-teknologiene, kjernekarakteristikken i det som skal være Subaru frem mot 2020 i henhold til den mellomsiktige management-strategien kalt Prominence 2020, og som ble lansert i 2014.
DN170124 Willand skriver i en tekstmelding, på generelt grunnlag, at varslede søksmål ikke danner grunnlag for TV 2s beslutninger.
BT170124 Det er denne som danner rammeverket for utmeldingsprosessen, den første i EUs historie noensinne.
DN170123 Dette nivået danner nå støtte dersom kursen skulle reagere tilbake.
DB170123 - Hester er ekstremt sosiale dyr som danner sterke bånd til sine artsfrender om de får lov å gå i flokk.
BT170122 Et sprettent, dirrende elektronikakomp danner bakteppe for dePresnos uttrykksfulle vokal.
DB170119 Norske lover danner grunnlaget for hvordan den straffedømte blir dømt.
AP170119 To musikere fra metal- og hardrockbandet Kvelertak drømmer om å spille powerpop, og danner Beachheads på siden av moderskipet.
SA170118 - Det har vært et omfattende arbeid å innhente informasjonen som danner grunnlaget for rapporten som nå er under utarbeidelse.
AP170118https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/i/08GLo/10-tips-for-helgen Karakterene og sangene til Torleif Bjella danner ryggraden i stykket.
AP170118https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/10-tips-for-helgen-612959b.html Karakterene og sangene til Torleif Bjella danner ryggraden i stykket.
AP170118 Karakterene og sangene til Torleif Bjella danner ryggraden i stykket.
AP170118 Karakterene og sangene til Torleif Bjella danner ryggraden i stykket.
AP170118 - Det har vært et omfattende arbeid å innhente informasjonen som danner grunnlaget for rapporten som nå er under utarbeidelse.
AP170117https://www.aftenposten.no/verden/Slik-vil-Theresa-May-skilles-fra-EU-Gir-opp-adgangen-til-det-indre-markedet-for-a-fa-full-grensekontroll-613158b.html I de 12 punktene som danner utgangspunkt for skilsmisseforhandlingene, fjernes britenes tilgang til det indre markedet og vil ikke lenger være underlagt Europa-domstolen.
AP170117 I de 12 punktene som danner utgangspunkt for skilsmisseforhandlingene, fjernes britenes tilgang til det indre markedet og vil ikke lenger være underlagt Europa-domstolen.
AP170117 I de 12 punktene som danner utgangspunkt for skilsmisseforhandlingene, fjernes britenes tilgang til det indre markedet og vil ikke lenger være underlagt Europa-domstolen.
SA170116 Vi ser at mennesker søker sammen og danner fellesskap ved måltid og i praktisk arbeid.
DN170116 Diskusjonen om økte forskjeller, populisme og velgeropprør i land som USA og Storbritannia danner bakteppe for diskusjonene på Voksenåsen i Oslo.
DB170116 Noen barn danner raskere tilknytning enn andre.
AP170115 Det er kombinasjonen av minusgrader og stillestående luft som gjør at det danner seg et lokk av forurenset luft over byen.
AP170115 Kombinasjonen av minusgrader og stillestående luft gjør at det danner seg et « lokk » av forurenset luft over byen.
AP170115 Kombinasjonen av minusgrader og stillestående luft gjør at det danner seg et « lokk » av forurenset luft over byen.
BT170113 Partiene slo også fast at « prinsippene i rovviltforliket av 2004 (... ) danner grunnlaget for den videre forvaltning av ulv i norsk natur.
DN170110 For eksempel gjennom at bilens bevegelse registreres, og i kombinasjon med bilens drivstoffteknologi danner dette grunnlag for beregning av avgift, sier Nøstvik til NTB.
DN170110 - Veiprising er fremtidens avgiftssystem, og fungerer slik at bilens faktiske bruk danner grunnlaget for betaling av avgift.
AP170110 At det liberale partiet Lys framtid danner regjering sammen med det borgerlige Selvstendighetspartiet vekker oppsikt.
AP170110 For eksempel gjennom at bilens bevegelse registreres, og i kombinasjon med bilens drivstoffteknologi danner dette grunnlag for beregning av avgift, sier Nøstvik til NTB.
AP170110 - Veiprising er fremtidens avgiftssystem, og fungerer slik at bilens faktiske bruk danner grunnlaget for betaling av avgift.
DB170109 Danner de seg gode kostvaner fra de er små, vil de lettere klare å leve sunt, fremholder Frølich.
BT170107 Det skal mye til før ulven påvirker hvem som danner regjering etter valget.
BT170106 Den gamle julelåten bærer altså opprinnelig på et budskap der religion danner bakteppe for større samfunnsmessige problemstillinger og en bredere forståelse og aksept mellom mennesker.
SA170105 Torsdagens sprint danner grunnlag foran helgens jaktstart i Oberhof.
AP170105 Torsdagens sprint danner grunnlag foran helgens jaktstart i Oberhof.
AP170105 Torsdagens sprint danner grunnlag foran helgens jaktstart i Oberhof.
VG161208 Danner det seg en betennelse der, kan dette være riktig kritisk.
BT161206https://www.bt.no/bolig/Disse-rengjoringsmidlene-ma-du-aldri-finne-pa-a-blande-9451b.html Det er fordi førstnevnte inneholder hypokloritt, og sistnevnte består av ammoniakk - og når disse to stoffene føres sammen, danner de den giftige gassen kloramin.
AP161130https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/10-tips-til-helgen-609917b.html Ballards roman High-Rise danner grunnlaget for filmen med samme navn.
AP161109 I dag står de 87 kvadratmeter store husene på Byantikvarens gule liste, og danner Norges største område med atriumhus.
SA161107https://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Tysklands-flotte-flort-med-80--og-90-tallet-148824b.html Et annet element jeg festet meg ved med en gang, var at flaggfargene til Tyskland danner et lite bånd i halsen.
BT161107 Et annet element jeg festet meg ved med en gang, var at flaggfargene til Tyskland danner et lite bånd i halsen.
AP161107https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Tysklands-flotte-flort-med-80--og-90-tallet-148824b.html Et annet element jeg festet meg ved med en gang, var at flaggfargene til Tyskland danner et lite bånd i halsen.
FV161030 Hauge mener det er stor forskjell fra klubb til klubb hvordan de følger opp og danner holdningene hos spillerne.
SA161029 Hauge mener det er stor forskjell fra klubb til klubb hvordan de følger opp og danner holdningene hos spillerne.
BT161029 Hauge mener det er stor forskjell fra klubb til klubb hvordan de følger opp og danner holdningene hos spillerne.
AP161018 Mexicanernes seier over franskmennene i 1862 danner rammen rundt festen, som byr på bunnløse margaritas, pinátas, mexicansk mat, dans og moro.
AP161006 Enhver by har sine bakspillere som trekker i trådene, danner nettverk og påvirker mer enn de formelle rollene skulle tilsi.
SA160928https://www.aftenbladet.no/bolig/Noktern-perle-Hytta-ble-lagt-sa-lavt-som-mulig-i-terrenget-8238b.html En tretrapp danner sitteplasser nedover i terrenget, ned mot en liten grønn og skjermet plenflekk.
SA160928 En tretrapp danner sitteplasser nedover i terrenget, ned mot en liten grønn og skjermet plenflekk.
FV160928 En tretrapp danner sitteplasser nedover i terrenget, ned mot en liten grønn og skjermet plenflekk.
BT160928 En tretrapp danner sitteplasser nedover i terrenget, ned mot en liten grønn og skjermet plenflekk.
VG160920 Han ser ikke bort fra at køstarten danner grunnlag for et godt naboskap : ¶
AP160917 Tonnevis med karbondioksid, nitrogen og sølvjodid drysser ut, danner kjerner av kondens i skyene og får skyene til å tømme regnet før de kommer til Den røde plass.
AP160826https://www.aftenposten.no/reise/Dette-var-et-av-Europas-mest-utilgjengelige-reisemal-174b.html Ikke bare hvordan de danner en naturlig del av landskapet, ikke bare ekkoet fra kirkeklokkene som synger nedover dalbunnen, men at de i det hele tatt finnes.
FV160721 januar 2015 som danner bakteppet for straffen.
SA160720 januar 2015 som danner bakteppet for straffen.
BT160720 januar 2015 som danner bakteppet for straffen.
AP160720 januar 2015 som danner bakteppet for straffen.
AP160711https://www.aftenposten.no/reise/Er-turbulens-farlig-8319b.html Luften blir så avkjølt som resulterer i en kondensasjonsprosess som gjør at det dannes små vanndråper som i sin tur danner store definerte « blomkål-lignende » skyer.
SA160610 Den hvite vegglampen fra Louis Poulsen danner en tydelig silhuett mot garderobeskapene i gjennomfarget, svart mdf.
BT160610 Den hvite vegglampen fra Louis Poulsen danner en tydelig silhuett mot garderobeskapene i gjennomfarget, svart mdf.
AP160608https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Dette-er-EMs-aller-fineste-drakt-209990b.html Her er Nikes grunndesign med kontrastfarge på ermene utnyttet til å lage en slags flaggeffekt som til sammen danner trikoloren.
AP160530https://www.aftenposten.no/okonomi/Oljefondet-fra-0-til-7000-mrd-pa-to-tiar-198555b.html Lovgiverne skrev om « den formuen som eventuelt etterhvert danner seg i fondet ».
SA160518 Der skal du ha et organisk materiale som danner mold, frigjør næringsstoffer og gir jordorganismene noe å jobbe med.
BT160518 Der skal du ha et organisk materiale som danner mold, frigjør næringsstoffer og gir jordorganismene noe å jobbe med.
AP160518https://www.aftenposten.no/bolig/Slik-velger-du-riktig-jord-8599b.html Der skal du ha et organisk materiale som danner mold, frigjør næringsstoffer og gir jordorganismene noe å jobbe med.
AP160518 Der skal du ha et organisk materiale som danner mold, frigjør næringsstoffer og gir jordorganismene noe å jobbe med.
SA160509 I et læringsperspektiv er det fenomenene i verden som danner det egentlige grunnlaget for læring, ikke læreboka eller læreplanene !
AP160425https://www.aftenposten.no/norge/Trar-ammer-ungene-og-snakker-sammen-57748b.html Den strenge oppfostringen danner grunnlaget for et langt liv.
AP160414 » - Men hva vil Høyre og Frp si hvis dere danner flertall med Ap og Sp ?
AP160406https://www.aftenposten.no/reise/Her-er-Norges-nyeste-landemerke-8804b.html - Biler og busser parkerer på midten, mens de tre snippene danner utsiktsplasser henvendt mot ulike situasjoner i det spektakulære landskapet.
AP160304 Rytmeseksjonen er god, og danner en god grunnmur i lydbildet.
AP160219 Slik danner vi oss et bilde av snøforholdene og hvordan vinden har påvirket, sier Sverre Hjelmeland.
AP160219 Den danner også et enormt spenn i snøen som bare venter på å bli utløst i form av skred.
AP160126 - Dette er ny informasjon til Norge gjennom Landinfo, og den danner grunnlaget for hvordan UDI skal håndtere instruksen for utsendelse.
AP160125https://www.aftenposten.no/bil/Test-Fullblods-GTi-arvtager-9158b.html På svingete bakveier var den i sitt ess, og fortsatt danner Peugeot 205 GTi presedens for hvordan en ekte GTI-bil skal oppleves der veiene er smale og hårnålskurvene mange.
AP160125https://www.aftenposten.no/bil/Test-Fullblods-GTi-arvtager-9158b.html På svingete bakveier var den i sitt ess, og fortsatt danner Peugeot 205 GTi presedens for hvordan en ekte GTI-bil skal oppleves der veiene er smale og hårnålskurvene mange.