DN171231 - Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere , sa innenriksminister Abdulrahman Rahman Fazli og advarte om konsekvenser dersom ikke oppfordringen følges.
DA171231 - Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere , sier innenriksminister Abdulrahman Rahman Fazli og advarer om konsekvenser dersom ikke oppfordringen følges.
AP171231 Oppfatning av landet og dets borgere i verden ( 10 prosent ) ¶
VG171230 Alle amerikanske borgere har nå forbud mot å gjøre forretninger med personene på sanksjonslisten, som blant annet inneholder israeleren Dan Gertler.
VG171230 - Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere , sier innenriksminister Abdulrahman Rahman Fazli og advarer om konsekvenser dersom ikke oppfordringen følges.
DB171230 Uansett er det små ting som har skjedd i Iran de siste månedene som brutt ned fryktbarrieren regimet prøver å skape, og som trolig har medvirket til at iranske borgere nå har tatt til gatene.
DB171230 - Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere , heter det i en uttalelse fra innenriksminister Abdolrahman Rahmani Fazli, skriver NTB.
DA171230 Iran oppfordrer landets borgere til å holde seg unna det innenriksdepartementet kaller « ulovlige samlinger » etter to dager med demonstrasjoner mot myndighetene.
DA171230 - Vi oppfordrer alle som mottar oppfordringer om å delta i disse ulovlige demonstrasjonene til å holde seg unna, fordi det vil bare skape trøbbel for dem selv og for andre borgere , heter det i en uttalelse fra innenriksminister Abdolrahman Rahmani Fazli, ifølge det halvoffisielle nyhetsbyrået ISNA.
AP171230 - Iranske borgere er lei av korrupsjonen og hvordan regimet kaster bort landets velstand for å finansiere terrorisme i utlandet.
SA171229 Dette systemet har alene håndtert over 100.000 søknader fra irske borgere bosatt rundt omkring i verden i år.
DB171229 En del land samler aktivt inn informasjon om borgere fra eget land.
DA171229 Dette systemet har alene håndtert over 100.000 søknader fra irske borgere bosatt rundt omkring i verden i år.
DB171228 EU-parlamentet har vedtatt en forsøksordning der 20 000 europeiske borgere får en slik billett på 18 års-dagen sin.
DB171228 Det skaper et samfunn bestående av første- og annenrangs borgere , et samfunn der noen har mindre rettigheter bare på grunn av deres internasjonale bakgrunn.
AP171228 Wu, en tidligere soldat og sikkerhetsvakt, organiserte også en rekke demonstrasjoner utenfor rettsbygninger i protest mot saker der han mente at myndighetene utsatte kinesiske borgere for maktmisbruk.
AA171227 Vi har samlet inn 32 000 underskrifter fra pensjonister og pårørende, barnebarn og engasjerte borgere .
AP171226 Til alle borgere .
AP171226 En « ekte » borgerlønn er, kort fortalt, en ytelse det går an å leve av til alle borgere , uten at det stilles krav om arbeid, aktivitet eller inntekts- og formuesforhold.
DB171223 I en kristen kontekst ivaretar den både det gudgitte menneskeverdet og samfunnets ansvar for å sikre sine borgere .
DN171221 Det er null norske borgere på doktorgradsnivå som kan sikkerhetsklareres til jobben.
DA171221 januar : Trump gir ordre om at borgere fra sju muslimske land skal nektes innreise til USA i tre måneder.
DA171221 Siden 1858 var det blitt begravet seksti tusen borgere der.
AP171221 Dette er kanskje den største svakheten ved artikkelen - det faktum at det landet som garanterer flest rettigheter til sine borgere , blir fremstilt som det verste.
AP171221 Dette bringer meg videre til min fjerde og siste merknad, angående et tema som er totalt utelatt fra artikkelen : i Israel har kristne religionsfrihet, fulle sivile rettigheter og er likeverdige borgere i et demokratisk land.
VG171220 Norge er det eneste nordiske landet som ikke tillater at egne borgere kan beholde sitt statsborgerskap når man flytter ut og søker statsborgerskap i et annet land.
SA171220 Arbeiderforeningenes medlemmer jobbet kort sagt med å utdanne seg selv til borgere .
SA171220 Arbeiderforeningenes medlemmer jobbet kort sagt med å utdanne seg selv til borgere - gjennom leseforeninger, allmuebibliotek, korforeninger, teaterarbeid og som sagt søndagsskoler.
DB171220 Adams deltok nylig på en konferanse sammen med to andre medlemmer av kommisjonen, hvor han hevdet at et stort antall ikke-amerikanske borgere stemmer ved valg, ifølge Huffington Post.
DB171220 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sa kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) tidligere i dag.
DB171220 For før 2013 var for eksempel norske muslimer knapt nok omfattet av den rettsbeskyttelsen mot hatytringer som straffeloven er ment å gi alle norske borgere på dette punkt.
DB171220 Det som står på spill her er den liberale og demokratiske statens garantier for formell likebehandling av alle borgere , uavhengig av deres bakgrunn.
VG171219 Han forteller at Berg er i selskap med tre andre utenlandske fanger for øyeblikket : En ukrainsk journalist og to estiske borgere .
VG171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, skriver Andersen.
SA171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til Dagens Næringsliv.
DN171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i UD.
DN171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til DN.
DB171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til Dagbladet.
DB171219 Saken er viktig også for resten av Europas borgere .
DB171219 For saken handler ikke om Putin, den handler om Russlands borgere .
DB171219 Den andre pilaren er FNs menneskerettighetserklæring, som slår fast at medlemslandene er forpliktet til å beskytte visse grunnleggende rettigheter for sine borgere .
DA171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til Dagens Næringsliv.
DA171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede, og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til Dagens Næringsliv.
BT171219 Statens maktapparat må derfor aldri brukes på en umenneskelig måte som stigmatiserer og mistenkeliggjør enkelte uskyldige borgere .
BT171219 Som borgere setter vi derfor stor pris på den betryggende sikkerheten statens maktapparat sikrer oss og vi forventer at denne makten blir brukt eksklusivt for å fremme folkets velferd.
AA171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet ( UD ) til Dagens Næringsliv.
AA171219 - Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, skriverOverland Andersen i en e-post til Adresseavisen.
DN171218 Det er i dag null norske borgere på doktorgradsnivå som kan sikkerhetsklareres.
DA171218 » Byens borgere liker at bydelene har konsentrerte kjerner.
DA171218 Spikersuppa : Byrådet har spurt Oslos borgere , i hvert fall 215 av oss, hva vi mener om byens byrom.
DA171218 Dette er altså ingen tung studie, men innspill fra borgere .
DA171218 Byrådet har spurt Oslos borgere , i hvert fall 215 av oss, hva vi mener om byens byrom og arkitektur.
SA171217 - I likhet med alle pliktoppfyllende russiske borgere så deltar vi kosmonauter i valget, sa han før avreise fra Bajkonur-basen i Kasakhstan søndag.
DB171217 Men, dersom Trumps overgangsteam hadde en hemmelig bakdør for å snakke med russiske diplomater så kan det være i strid med the Logan Act, en lov fra 1799 som forbyr amerikanske borgere å forsøke å gripe inn i « tvister eller kontroverser » mellom USA og utenlandske makter uten myndighetenes godkjenning.
DB171217 Ifølge BT er dette andre året på rad at Romas borgermester er beskyldt for å provosere byens borgere med et « stygt » juletre.
DA171217 I oppropet som de norske kunstnerne har signert på, heter det videre : « Ved å måtte forholde seg til ulike rettigheter for borgere i samme by er allerede det palestinske folket i Jerusalem utsatt for en omfattende diskriminering på alle nivåer, og en gradvis prosess av etnisk rensing (...
AP171217 Det er utlendingens plikt å forlate landet når vedkommende har fått endelig avslag og alle land skal ta imot egne borgere som returnerer hjem.
VG171215 Etterretningstjenesten melder de mistenkte, i tillegg til angrepet mot katedralen, også planla å skyte borgere .
DA171215 Som kunstnere og som borgere utfordrer vi uvitenheten og umenneskeligheten til disse politikerne, og hyller motstandskraften til palestinerne som lever under okkupasjon », heter det videre i oppropet som de norske kunst- og kulturarbeiderne har skrevet under på de siste dagene.
BT171215 STOREBROR SER DEG : Kinesisk politi overvåker flere hundre millioner borgere med big data.
DN171214 Jeg forventer både finansiering, men også at man viser at vi kan være sikre på at norske borgere kommer frem til kompetansen, enten ved at de er sikkerhetsklarert underveis i utdannelsen eller kan bli det, sier Kjenseth.
DB171214 Overvåkning, som er potensielt inngripende overfor alle borgere , sklir gjennom.
AP171214 Jeg regner med bred støtte fra våre borgere , sa president Vladimir Putin i formiddag på sin årlige maraton-konferanse.
AP171214 - Retten til å anke til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen er like viktig for 145 millioner russere som det er for borgere i andre medlemsland i Europarådet, sier Jaglands pressetalsmann Daniel Holtgen.
AP171214 Ikke minst viktig var Christian IVs beslutning om å nedlegge middelalderbyen Oslo, opprette en ny og tryggere by innunder festningen på den andre siden av Bjørvika og kommandere byens borgere å bosette seg der.
AP171214 Ikke minst viktig var Christian IVs beslutning om å nedlegge middelalderbyen Oslo, opprette en ny og tryggere by innunder festningen på den andre siden av Bjørvika og kommandere byens borgere å bosette seg der.
DN171212 Han mener politiet må finne andre måter å fange kriminelle enn å overvåke alle lovlydige borgere .
DN171212 Han mener politiet må finne andre måter å fange kriminelle enn å overvåke alle lovlydige borgere .
DB171212 - Jeg synes ikke legene skal sitte og lage annenrangs borgere , sier Solvang.
AP171212 , som ble innført etter borgerkrigen og som ga slavene de samme rettighetene som alle andre borgere i USA.
AA171212 Norske borgere har krav på rettsvern ¶
SA171211 Bare en realistisk plan som byens borgere forstår og fester tillit til, er en god plan.
SA171211 Utenfor Afrika har man stor vilje og handlekraft til å bevilge landbrukssubsidier til egne borgere og mobilisere militærhjelp for intervensjon i andre land, dessverre hjelper ingen av delene på Afrikas utfordringer, tvert i mot forsterker de problemene.
DB171211 De rene tallene forteller at 11,3 prosent av norskfødte borgere med innvandrerforeldre ble siktet for minst ett lovbrudd mellom 2010 og 2013.
DB171211 Det betyr ikke at akademia er hevet over all politikk, og at forskere skal ha flere rettigheter enn andre borgere .
DA171211 | SSB : Folk med innvandrerbakgrunn oftere siktet for kriminalitet ¶ 11,3 prosent av norskfødte borgere med innvandrerforeldre ble siktet for minst ett lovbrudd mellom 2010 og 2013.
AP171211 - Det var tøft for oss som private borgere å gå ut i fjor for å fortelle folk hva slags person han er.
AP171211 Hele 11,3 prosent av norskfødte borgere med innvandrerforeldre ble siktet for minst ett lovbrudd mellom 2010 og 2013.
AA171211 Hele 11,3 prosent av norskfødte borgere med innvandrerforeldre ble siktet for minst ett lovbrudd mellom 2010 og 2013.
DB171210 I så fall vil norske borgere enkelt ha muligheten til å slå seg ned der også i framtida.
DB171210 Et av de tre vanskeligste spørsmålene, som har gjort at forhandlingene har tatt så lang tid, dreier seg om rettighetene til britiske borgere i EU - og EU-borgere i Storbritannia.
AP171210 Det kommer også på et tidspunkt hvor Frankrike debatterer hvordan landet skal håndtere hundrevis av franske borgere som har kjempet for ekstremistgruppen i Midtøsten.
AP171210 - En rekke borgere fra Frankrike og Algerie har kommet til det overveiende IS-kontrollerte distriktet Darzab nord i provinsen Jowzian i november, sier guvernør Baaz Mohammad Dawar.
SA171209 I august 1933 spurte nemlig Morgenbladet : « Skal vi oversvømmes av statsløse borgere ?
SA171209 De lever i en uvanlig, nesten unik, situasjon i den moderne verden − som borgere uten en stat, uten et eget land.
SA171209 I skolen snakker vi om dannelse, som kan oppsummeres som summen av forståelse og innsikt som vi må inneha for å ta riktige valg, slik at vi utvikler et samfunn med dugelige borgere .
DB171208 Førsteprioritet for oss er å beskytte amerikanske borgere , og sammen med andre nasjoner hjelper vi Sør-Korea med å sørge for sikkerheten på arenaene, tilføyde talskvinnen Sarah Huckabee Sanders i en Twitter litt senere.
DB171208 Rettighetene til britiske borgere - og EU-borgere.
DB171208 Beskytte rettighetene til EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i EU.
AP171208 - Denne avtalen vil garantere rettighetene til EU-borgere som bor i Storbritannia, og for britiske borgere , sa May.
AP171208 - Det er helt åpenbart at afghanske myndigheter er ute av stand til å beskytte sine egne borgere noe sted i Afghanistan, og Kabul blir nå ansett å være et av de farligste stedene av alle.
VG171207 Det jeg vet, er at i samtalene vi har, uansett om det er Jerusalem eller Nord-Korea, handler det om hvordan vi beskytter amerikanske borgere .
SA171207 Uansett hva vi snakker om, om det er Jerusalem eller Nord-Korea, så dreier det seg om hvordan vi beskytter amerikanske borgere i området, sier Haley.
AP171207 En anonym tjenestemann sier det er vanlig at en slik gruppe opprettes « hver gang det er bekymring for sikkerheten til amerikansk personell eller amerikanske borgere ».
AP171207 Uansett hva vi snakker om, om det er Jerusalem eller Nord-Korea, så dreier det seg om hvordan vi beskytter amerikanske borgere i området, sier Haley.
AA171207 Uansett hva vi snakker om, om det er Jerusalem eller Nord-Korea, så dreier det seg om hvordan vi beskytter amerikanske borgere i området, sier Haley.
VG171206 - 90 prosent av EUs borgere bor i et NATO land, presiserer Stoltenberg.
DB171206 I det den unge reindriftssamen går inn i høyesterett, samles kunstnere, akademikere, politikere og andre borgere utenfor Stortinget.
DA171206 * Rettighetene til EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i EU etter brexit.
AP171206 Med opplysningstiden, den franske revolusjonen og nasjonsbyggingen utover på 1800-tallet, ble undersåttene omformet til borgere i nasjoner med individuelle rettigheter.
AP171206 De ble nasjonenes antiborgere og levendegjorte eksempler på hva som ikke var gode borgere , og dermed hva som diskvalifiserte til medborgerskap i nasjonen.
AP171206 I en tid da nesten hele Midtøsten står i brann, borgerkrigen i Syria går inn i sitt syvende år, Assad bomber og gasser sine sivile borgere , som derfor får behandling i israelske sykehus, er det betryggende å se at FNs Hovedforsamling her om dagen klarte å vedta seks antiisraelske resolusjoner.
AP171205 I en tid da nesten hele Midtøsten står i brann, borgerkrigen i Syria går inn i sitt syvende år, Assad bomber og gasser sine sivile borgere , som derfor får behandling i israelske sykehus, er det betryggende å se at FNs Hovedforsamling her om dagen klarte å vedta seks antiisraelske resolusjoner.
VG171204 Et annet vanskelig tema, er rettighetene til britiske borgere bosatt i utlandet.
VG171204 EU har ikke ønsket å starte forhandlingene om en frihandelsavtale med Storbritannia før det har skjedd nødvendig fremdrift i Brexit-avtalen, britiske borgere bosatt i utlandet, og grensen med Nord-Irland.
VG171204 Besteforeldre, søskenbarn og andre slektninger av borgere i USA er blant dem som lavere rettsinstanser fastslo at ikke kunne stenges ute.
VG171204 Søreide sier hun er glad for å ha fått forsikringer om at norske borgere i Storbritannia vil beholde sine rettigheter også etter brexit.
SA171204 President Donald Trumps innreiseforbud gjelder borgere fra landene Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen.
SA171204 Besteforeldre, søskenbarn og andre slektninger av borgere i USA er blant dem som lavere rettsinstanser fastslo at ikke kunne stenges ute.
SA171204 januar et innreiseforbud og visumstans for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DB171204 Han mener lovfestet rett til likekjønnet ekteskap gjør homofile, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og interseksuelle til likestilte borgere for første gang, og at loven dreper stigmaene og fordommene som har vært mot disse.
DB171204 ¶ INNREISEFORBUD : President Donald Trumps innreiseforbud gjelder borgere fra landene Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen.
DB171204 Besteforeldre, søskenbarn og andre slektninger av borgere i USA er blant dem som lavere rettsinstanser fastslo at ikke kunne stenges ute.
AP171204 I en tid da nesten hele Midtøsten står i brann, borgerkrigen i Syria går inn i sitt syvende år, Assad bomber og gasser sine sivile borgere , som derfor får behandling i israelske sykehus, er det betryggende å se at FNs Hovedforsamling her om dagen klarte å vedta seks antiisraelske resolusjoner.
AA171204 President Donald Trumps innreiseforbud gjelder borgere fra landene Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen.
AA171204 Besteforeldre, søskenbarn og andre slektninger av borgere i USA er blant dem som lavere rettsinstanser fastslo at ikke kunne stenges ute.
AA171204 Være gode, ja, de beste borgere ?
AA171204 Jobber knallhardt, integreres, « gjør alt rett », og alt Norge ber om og ønsker av nye borgere .
DB171203 - Når alt kommer til alt, hvem kan klandre et land for å være i stand til å dra fordeler av et annet land for å gi sine egne borgere fordeler, sa Trump da han og Xi møttes i Folkets store sal.
BT171203 | Biblioteket ble reist med penger fra byens borgere ¶ 100 år etter at hovedbiblioteket åpnet dørene, hviler det trygt på arven fra 1917.
BT171203 Men bygget var reist for midler fra byens borgere .
BT171203 desember 1917 åpnet det nye hovedbiblioteket dørene for byens borgere , de som hadde gitt pengene som trengtes.
AP171203 Myndighetene benytter seg av noe de kaller « overvåking i bolig på et tilegnet sted » ( RSDL ), som er ment å gi et juridisk grunnlag for å anholde borgere i opptil seks måneder uten tiltale.
AP171203 Blant annet blir alle borgere , også de som har Schengen-pass, nå sjekket mot Europols databaser når de ankommer Schengens yttergrense.
AP171203 Men da Christian IV i 1624 kommanderte Oslos borgere å flytte over til sin nye by Christiania, ga han mange bestemmelser som gjorde dette til en helt unorsk by.
DB171202 Europeiske har, sammen med de andre reiseforsikrings-selskapene til stadighet saker med norske borgere som er innblandet i trafikkulykker i Thailand.
DB171202 Men, dersom Trumps overgangsteam hadde en hemmelig bakdør for å snakke med russiske diplomater så kan det være i strid med the Logan Act, en lov fra 1799 som forbyr amerikanske borgere i å forsøke å gripe inn i « tvister eller kontroverser » mellom USA og utenlandske makter uten myndighetenes godkjenning.
DB171202 Men, dersom Trumps overgangsteam hadde en hemmelig bakdør for å snakke med russiske diplomater så kan det være i strid med the Logan Act, en lov fra 1799 som forbyr amerikanske borgere i å forsøke å gripe inn i « tvister eller kontroverser » mellom USA og utenlandske makter uten myndighetenes godkjenning.
BT171202 For at elevene skal dannes til demokratiske borgere er det positivt at de møter et mangfoldig miljø i skolen.
AP171202 Dating- og nigeriabedragerier mot norske borgere er et omfattende problem, årlig sendes det ut store summer fra Norge.
AP171202 Kritikken har faktisk et stort « marked » i dag hvis den når ut og når frem : Et stadig større antall oppegående borgere vil bli opplyst.
DA171201 Jacks foreldre Lina og Samuel Dabrosin ble sendt med DS Donau til Tyskland, av nazister og gode norske borgere som kalte dem svin.
AP171201 Men det er enda tid til å snu, og for oss borgere å protestere kraftigere.
VG171130 Videre skriver han at « britiske muslimer er fredfulle og lovlydige borgere », og bekrefter videre at han onsdag var i kontakt med Det hvite hus angående hendelsen.
NL171130 Dermed vil e-tjenesten unngåelig få tilgang også til dataene til norske borgere .
DB171130 Den har som formål å legge internasjonalt press på Israel, spesielt innenfor problemstillingene palestinske flykninger i eksil, okkupasjonen av Vestbredden og Gaza og forholdene for palestinske borgere i Israel.
BT171130 Sammen med Kripos fastslår Politiets sikkerhetstjeneste ( PST ) i rapporten « Trusler og utfordringer innen IKT-kriminalitet » at norske borgere i myndighetsapparatet er blitt forsøkt vervet av utenlandsk etterretning via sosiale medier.
AP171130 Norske borgere i myndighetsapparatet er blitt forsøkt vervet av utenlandsk etterretning via sosiale medier, ifølge PST.
DN171129 Saudi-Arabia gir alle sine borgere i Libanon ordre om å forlate landet ¶
AP171129 Det viktigste vernet vi som borgere har, er nettopp rettssikkerheten.
SA171128 Suu Kyi hevdet på sin side at hun prøver å ivareta rettighetene til alle borgere i Myanmar.
AA171128 Suu Kyi hevdet på sin side at hun prøver å ivareta rettighetene til alle borgere i Myanmar ¶
SA171127 Han håper at politikerne velger å se bort fra et stort antall motforestillinger fra byens borgere , fylkeskommunen og Fylkesmannen.
AP171127 Nå må måpende borgere buksere seg ut og inn mellom skulderhøye bølgebrytere som er skjevt plassert mot Slottet, enten på fortauet eller på brosteinen, og dunket sammen som truende mobbegjenger på annethvert hjørne.
VG171126 FBI satt på bevis for russiske forsøk på å hacke gmail-kontoene til amerikanske borgere , men unnlot å gi beskjed til flere av de berørte, ifølge AP.
SA171126 FBI satt på bevis for russiske forsøk på å hacke gmail-kontoene til amerikanske borgere , men unnlot å gi beskjed til flere av de berørte, ifølge AP.
AP171126 Vi som skal gi råd til bedrifter, investorer og borgere , er avhengige av virkelighetsnære analyser.
DA171125 Først utover 1900-tallet ble forholdene lagt bedre til rette for arbeiderklassen og ikke-formuende borgere .
DN171124 « Det er en fare for terrorangrep i Saudi-Arabia, også mot vestlige borgere og interesser.
DA171124 Da hun i august 2013 inviterte Oslos borgere til å gjenskape Munchs skrik i Ekebergparken var det kamp om de 270 plassene.
DB171122 Fiendtligheten mellom oss borgere i Norge ville muligens synke.
BT171122 Noen vil hevde at Stortinget har åpnet for dette gjennom vedtaket av Grunnlovens § 112, som gir norske borgere rett på et levelig klima.
DN171119 - Afrikanske borgere er lenge blitt underlagt strenge regimer med et demokrati som fasade, samtidig som ønsket om et fungerende demokrati er stadig voksende.
AP171119 | I Sverige skader politiet fire ganger så mange borgere sammenlignet med Norge ¶
AP171119 I Sverige skader politiet fire ganger flere borgere enn norsk politi gjør.
AP171118 - Hvis Russland blir tvunget til å forlate organisasjonen, vil 140 millioner mennesker miste muligheten til å ta sakene sine til den høyeste domstolen i Europa, en domstol som er svært viktig for russiske borgere .
DB171117 Her skal big data samkjøres for å avgjøre både kreditt- og troverdigheten til Kinas 1,3 milliarder borgere .
VG171116 Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.
DB171116 Fieschi mener at vi som borgere og velgere har endret vår forventning til informasjon og nyheter : Vi ønsker at ting skal være enkelt, vi vil at ting skal skje med en gang og vi ønsker direkte og uredigert tilgang.
DA171116 Retningslinjene er kjempet fram av Trehusbyens egne borgere , skriver Grimnes.
VG171115 - Norske borgere i landet oppfordres til å begrense sine bevegelser og holde seg oppdatert om utviklingen.
VG171115 - Norske borgere i landet oppfordres til å begrense sine bevegelser og holde seg oppdatert om utviklingen.
VG171115 Det er krevende å hjelpe norske borgere i utlandet, og enda vanskeligere om de ikke er statsborgere eller har dobbelt statsborgerskap.
DA171115 * Hva som skal skje med rettighetene til EU-borgere som bor i Storbritannia og med britiske borgere i EU-land.
VG171114 Det ligger utenfor rammen av konsulær bistand å finansiere advokatutgifter eller annen rettshjelp til norske borgere fengslet i utlandet.
DB171114 I stedet liker presidenten å stille opp sammen med smilende borgere , enten det er fotballandslaget ( bildet ) - eller andre.
DA171114 Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.
DA171114 Mye fokus er nå på Libanon, der Saudi-Arabia og andre land har bedt sine borgere forlate landet.
DA171113 Nå i første omgang skal det avklares hva som skjer med norske borgere i Storbritannia.
DA171113 Nå i første omgang skal det avklares hva som skjer med norske borgere i Storbritannia.
AA171113 Norske borgere har krav på rettsvern, og det må myndighetene gi dem. § ¶
VG171112 Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.
VG171112 Hvem kan klandre et land for å være i stand til å dra fordeler av et annet land for å gi sine egne borgere fordeler, sa Trump.
AP171112 Saudi-Arabia, Kuwait og Bahrain har bedt alle sine borgere reise hjem fra Libanon, hvorfor ?
DA171111 Sehl bekrefter at Norge, på høyt politisk nivå, har tatt opp ønsker om dialog om soningsforholdene for norske borgere .
DA171111 Fengselsledelsen avviser også at de har fengslet noen europeiske borgere .
DA171111 - Vi er kjent med at det er flere norske borgere med somalisk opprinnelse som sitter i fengsel i Somalia, sier hun til kanalen.
DA171111 Hun frykter at en returstans kan bidra til at flere afghanske asylsøkere kommer til Norge, og at afghanske borgere som oppholder seg ulovlig i andre land i Europa kommer til Norge.
AA171111 Sehl bekrefter at Norge, på høyt politisk nivå, har tatt opp ønsker om dialog om soningsforholdene for norske borgere .
AA171111 Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i Utenriksdepartementet de kjenner til at norske borgere fengsles i Somalia.
AA171111 Fengselsledelsen avviser også at de har fengslet noen europeiske borgere .
AA171111 - Vi er kjent med at det er flere norske borgere med somalisk opprinnelse som sitter i fengsel i Somalia, sier hun til kanalen.
VG171110 De siste dagene har imidlertid den politiske situasjonen i Libanon vært anspent, og torsdag beordret flere golfstater, med Saudi-Arabia i spissen, alle sine borgere som befinner seg i Libanon om å forlate landet umiddelbart.
VG171110 En eventuell returstans kan få Norge til å fremstå som en frihavn i Europa for afghanske borgere .
DA171110 Sju personer døde som følge av båtulykker, og tre av de druknede i oktober var utenlandske borgere .
DA171110 Altså må vi borgere sikre at politikken følger rett spor.
AP171110 Saudi-Arabia, Kuwait og Bahrain har bedt alle sine borgere reise hjem fra Libanon, hvorfor ?
VG171109 | Flere gulfstater ber sine borgere om å forlate Libanon ¶
VG171109 Saudi-Arabia, Kuwait og Bahrain har beordret sine borgere som befinner seg i Libanon om å forlate landet umiddelbart.
VG171109 Noen timer senere kom meldingen om at Kuwait og Bahrain beordrer sine borgere om det samme, melder Al Arabia.
VG171109 - På grunn av forholdene i den libanesiske republikken, ber det saudiarabiske kongedømmet sine borgere som bor eller besøker Libanon om å forlate landet snarest, heter det i en uttalelse fra det saudiarabiske utenriksdepartementet.
VG171109 I tillegg har en rekke gulfstater med Saudi-Arabia i spissen beordret sine borgere om å forlate Libanon umiddelbart.
VG171109 Saudi-Arabias advarsel til landets borgere om snarest mulig å forlate Libanon utløser alarmen i Beirut.
VG171109 Kommentar Saudi-Arabias advarsel til landets borgere om snarest mulig å forlate Libanon utløser alarmen i Beirut.
NL171109 Slik settes alle samer i gapestokken som annen rangs borgere .
DN171109 | Saudi-Arabia gir alle sine borgere i Libanon ordre om å forlate landet ¶
DB171109 ( Dagbladet ) : - Kongeriket ber om at ingen borgere reiser til Libanon fra en internasjonal destinasjon, heter det i en uttalelse, skriver Al Arabiya.
DA171109 Listhaug advarte på det sterkeste mot å stanse alle returene til Afghanistan og sa at Norge vil framstå som « en frihavn » i Europa for afghanske borgere hvis SV får støtte for sitt forslag.
AP171109 Den mener lovlydige borgere må ha adgang til å forsvare seg.
AA171109 - Når alt kommer til alt, hvem kan klandre et land for å være i stand til å dra fordeler av et annet land for å gi sine egne borgere fordeler, sa Trump da han og Xi møttes i Folkets store sal.
AA171109 - Da politiet kom til stedet fant de flere rumenske borgere .
VG171108 Hun mener det kan gjøre Norge til « en frihavn i Europa for afghanske borgere » : ¶
VG171108 - Vi må ta innover oss av at i mange land står norske reisende overfor mange andre trusler enn lokale borgere , sier Søreide til Stortinget, og peker på at nordmenn kan være utsatt for kidnapping.
VG171108 Stans av returer til Afghanistan kan føre til at Norge blir « en frihavn i Europa for afghanske borgere », mener innvandringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ).
VG171108 Listhaug mener en returstans kan føre til flere asylsøkere kommer til Norge og at « Norge kan fremstå som en frihavn i Europa for afghanske borgere ».
DB171108 - Så lenge vi har en eventuell returstans kan Norge fremstå som en frihavn i Europa for afghanske borgere , sa Listhaug.
AA171108 - Så lenge vi har en eventuell returstans kan Norge framstå som en frihavn i Europa for afghanske borgere , sa Frp-statsråden.
AA171108 - Så lenge vi har en eventuell returstans kan Norge framstå som en frihavn i Europa for afghanske borgere , sa Frp-statsråden.
VG171106 Utenrikstjenestens reiseråd og reiseinformasjon er rettet mot norske borgere som er på reise i et gitt land og ikke mot befolkningen i landet, sier Andersen i UD.
VG171105 Staten har gitt politiet adgang til å bruke makt mot egne borgere .
DB171105 Kinas kommunistparti føler tydeligvis ikke at deres legitimitet er solid nok til å gi deres borgere større ytringsfrihet eller tillate kritikk av deres styre, svarer Koen Wellens.
AP171105 Det norske Utenriksdepartementet svarte avvisende : « Det er [... ] helt på det rene at ingen av disse sigøinere er eller nogensinne har vært norske borgere .
DB171104 - Det er en tragisk ulykke som har rammet russiske borgere og oss alle, sa Solberg i samtalen med Dmitrij Medvedev.
DB171104 Utenrikstjenestens reiseråd og reiseinformasjon er rettet mot norske borgere som er på reise i et gitt land og ikke mot befolkningen i landet, fortsetter Solberg i UD.
DB171104 Utenrikstjenestens reiseråd og reiseinformasjon er rettet mot norske borgere som er på reise i et gitt land og ikke mot befolkningen i landet, fortsetter Solberg i UD.
VG171103 Siden opptakten for snart ti år siden har satirikeren og TV-komikeren Beppe Grillo vært kaptein på dette stadig voksende laget av frustrerte borgere .
AP171103 Innbyggere fra gamle østblokkland føler seg som annenrangs borgere i Europa.
AP171103 Tolletaten har siden høsten 2016 avdekket en ny trend hvor norske borgere bestiller og importerer sexdukker fremstilt som svært naturtro barn.
VG171102 Kvinner blir rett og slett behandlet som annenrangs borgere .
VG171101 Utenrikstjenesten har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere skal være rammet.
VG171101 - Norske borgere som oppholder seg i New York oppfordres til å følge råd fra lokale myndigheter, sier pressetalsperson Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.
BT171101 40-åringen oppholder seg i Polen, som ikke utleverer egne borgere .
AP171101 Fortsatt vet vi ikke hvor mange det var som døde den natten da Beijings gater ble invadert av tanks og soldater som skjøt på studenter, på vanlige borgere og på reisende som var så uheldige å være der på feil tidspunkt.
VG171031 * 1 Utenrikstjenesten har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere skal være rammet. * 1 USAs president Donald Trump har gitt en uttalelse via Twitter, hvor han sier at det ser ut til å være et angrep som er utført av en « syk og sinnsforvirret person ».
VG171031 Jeg forstår at også norske borgere opplever terrorfrykt, og at den kanskje er én av flere grunner til at tvangsreturene er blitt gjennomført uten større motstand.
VG171031 - Det er en tragisk ulykke som har rammet russiske borgere og oss alle, sa Solberg i samtalen med Medvedev.
DB171031 Forslaget kom fra våre kunder og engasjerte borgere , sier selskapet i en uttalelse, skriver AFP.
AA171031 En voksende gruppe borgere deltok i en gryende samfunnsdebatt der boka, pennen og utdanning var verktøy.
VG171030 Russland trenger aktive og informerte borgere som kan bygge et nytt Russland på ruinene av enda et autoritært system.
VG171030 De russiske borgere , moskovittene, som nektet å akseptere kuppet, var ikke bevæpnet med noe annet enn verdighet og vilje til å forsvare sin frihet.
DB171029 - Det er en tragisk ulykke som har rammet russiske borgere og oss alle, sa Solberg i samtalen med Dmitrij Medvedev.
BT171029 BERGENSFIFFEN : Byens fremste borgere samlet til fotografering på Åstveit.
SA171028 Iverksettingen av paragraf 155 ble omtalt som « illegitim » av Puigdemont, som også oppfordret katalanerne til å avstå fra vold og fornærmelser, også mot borgere som er motstandere av løsrivelse fra Spania.
SA171028 Veiene er mange fram til en ordning der alle borgere får et økonomisk golv i form av en betingelsesløs grunninntekt.
DB171028 En ny rapport herfra viser at minst 5600 borgere fra 33 land har returnert hjem, og at dette står for om lag 15 prosent av fremmedkrigerne.
VG171027 En slik søknad krever erklæringer fra tre renommerte borgere , som går gode for den som ønsker å renvaskes.
DN171027 Australiere kan ikke velges til parlamentet hvis de også er borgere i et annet land.
DA171027 Både Venstre og Frp vil ha aktive borgere , men hvordan de skal enes om formuleringer her blir spennende å følge med på, sier hun.
BT171027 Og for de aller fleste borgere av denne byen er det en skjebne verre enn alt.
BT171027 Men å måtte flytte fra Oslo er en utenkelig tanke som vil gjøre de statsansatte til annenrangs borgere av landet.
BT171027 Men å måtte flytte fra Oslo er en utenkelig tanke som vil gjøre de statsansatte til annenrangs borgere av landet, skriver Jens Lorentzen.
AP171027 Australiere kan ikke velges til parlamentet hvis de også er borgere i et annet land.
AP171026 | FN-rapport sier Syria sto bak gassangrep mot egne borgere
AP171026 Det er også fare for at en stadig diskusjon om eutanasi kan føre til at enkelte føler seg som en uutholdelig byrde for sine omgivelser, for at samfunnet som sådan flytter grensene for hva som ansees for å være fullverdige liv, og for at borgere i mindre grad ser det som sin moralske forpliktelse å ta vare på de vanskeligst stilte.
DA171025 - Det kommer også av at flere er misfornøyde med at ikke-europeiske borgere kommer foran i køen for arbeidsplasser i Vest-Europa.
AP171025 Borgere som derimot oppnår en høy sosial kreditt blir belønnet ved for eksempel å kvalifisere for et « øyeblikkelig lån » eller tillatelse til å fly til utlandet.
AA171025 Etter over 50 år som annenrangs borgere ønsker vi nå umiddelbart å bli fullverdige borgere av kommunen, samt få fulle borgerrettigheter.
AA171025 Etter over 50 år som annenrangs borgere ønsker vi nå umiddelbart å bli fullverdige borgere av kommunen, samt få fulle borgerrettigheter.
BT171024 Byen trenger utbyggerne, men det er vi borgere som gjennom våre folkevalgte skal sette premissene.
VG171023 I etterkant sendte KrFs justispolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad et skriftlig spørsmål til justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, hvor han krevde svar på om norske borgere hadde vært involvert på forumet, enten som overgripere eller ofre, hva politiet gjør med dette og om bevisene kan brukes i Norge.
VG171022 Iran er et land som faktisk henretter sine egne borgere .
AP171022 Dessuten slipper borgere i det ganske land i fremtiden å stå med et stearinlys foran en måler med en langsomt roterende skive og lure på hvilket tall som egentlig skal meldes inn. 3rd-party-bio ¶
AP171022 Dessuten slipper borgere i det ganske land i fremtiden å stå med et stearinlys foran en måler med en langsomt roterende skive og lure på hvilket tall som egentlig skal meldes inn.
VG171021 Det er skandaløst av Norge markerer seg selv som en hovedaktør innen dyreplageri, og det er et overgrep mot norske borgere at hver eneste skattebetaler av oss ufrivillig og årlig fortsatt støtter denne galskapen.
DB171021 Ifølge Mundo Deportivo sier han at Folkepartiet ( Partido Popular ), med hjelp fra Sosialistpartiet og partiet Ciudadanos ( « borgere » ), « har gjort noe som jeg håper ikke framkaller vold ».
DN171020 Partinavnet ANO er en forkortelse for « Aksjon av misfornøyde borgere », og det betyr også « ja » på tsjekkisk.
DA171020 « Utmerkelsen er en anerkjennelse av kommunens målrettede arbeid for å gjøre Stavanger sentrum til en livskraftig arena for handel, service og tjenesteyting til beste for byens borgere og alle som kommer til byen.
AA171019 Vannverket flyttet inntaket til Theisendammen i 1889 og vassdraget sørget for drikkevann til byens borgere helt frem til 1979.
AA171019 Dammen tjente byens borgere med drikkevann helt til 1979, altså i 90 år.
AA171018 Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.
AA171018 Vi er likeverdige borgere og vi må gjøre slike grep for å knytte regionen sammen, mener Mjøen.
VG171017 Etter at dommerens beslutning vil innreiseforbudet bare gjelde for borgere fra Nord-Korea og Venezuela, skriver Washington Post.
VG171017 Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA.
SA171017 Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA.
SA171017 Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.
DB171017 Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte personer fra Venezuela, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag amerikansk tid.
DB171017 Det vil si : De er « norske » på mange måter ; som lovlydige borgere med oppholdstillatelse og etter hvert kanskje statsborgerskap.
AP171017 Det er tredje gang at Trump-administrasjonen forsøker å få innført begrensninger på hvilke lands borgere som kan få reise inn i USA.
AP171017 Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte personer fra Venezuela, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag amerikansk tid.
VG171016 Har norsk politi fått informasjon som viser at norske borgere har vært involvert, herunder både overgriper og offer, hva gjør politiet med denne informasjonen og vil bevisene kunne brukes i en etterforskning.
DN171016 Han tror heller ikke det vil bety noe for den økonomiske utviklingen ettersom både britiske selskaper og borgere er klar over hvor mye penger de har å rutte med, og er det som styrer deres økonomiske adferd.
DN171016 Fredag forrige uke sa Iraks statsminister Haider Al-Abadi at Iraks væpnede styrker ikke ville angripe borgere i Kirkuk.
DB171016 Disse var ansvarlige for det Human Rights Watch kalte overdreven maktbruk ovenfor fredelige borgere , og det endte med 893 sårede.
DA171016 I 2014 gikk vi til valg for å gjøre Stavanger til en grønnere by, en mer miljøvennlig by, en by som tar lederskap i regionalt samarbeid, en by som har et levende sentrum og er stolt av sin historie, en sosial by som tar vare på sine borgere , en kompetent by, en by som verdsetter kunnskap og legger til rette for idrett og friluftsliv, en innovativ by som skaper muligheter og utvikling, en by som verdsetter det næ
DA171016 Endringene påvirker alle byens borgere og det kreves aktive politikere som søker kunnskap, lytter til byens borgere og har et politisk program som søker svar på utfordringene.
DA171016 Endringene påvirker alle byens borgere og det kreves aktive politikere som søker kunnskap, lytter til byens borgere og har et politisk program som søker svar på utfordringene.
BT171016 For bak hver eneste symbolsak står det interessegrupper, frivillige organisasjoner, engasjerte borgere og hardt arbeidende dugnadsfolk og venter spent.
AA171016 Han tror heller ikke det vil bety noe for den økonomiske utviklingen ettersom både britiske selskaper og borgere er klar over hvor mye penger de har å rutte med, og det er dette som styrer deres økonomiske atferd. ( ©NTB ) ¶
AA171015 Norge har også tatt opp Ingabires sak og beklaget Rwandas beslutning om at landets borgere ikke lenger får mulighet til å anke sine saker til den afrikanske menneskerettighetsdomstolen, opplyser hun.
DA171014 Trafikken vil genrelt sannsynligvis heller ikke fange opp borgere fra utenfor EØS-området like godt, siden de fortsatt må betale elleville roamingsummer.
DA171013 Summen vil være at enkelte tilegner seg en uberettiget fordel som gjør at de drar ifra eget lands øvrige borgere .
DA171013 Slik at her kan det være store rom for forbedringer for å ivareta egne borgere .
DA171013 Alle land som ønsker at dets borgere skal ha tilgang til barnetrygd må selv sørge for, dersom de ønsker det, å tilby barnetrygd - også til arbeidstakere som jobber i utlandet.
AA171013 - Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere , uansett om de er arabere eller kurdere.
AA171013 - Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere , uansett om de er arabere eller kurdere.
DA171011 Hvis politiet mistenker tyveri fra norske borgere burde de prioritere det - framfor for eksempel kontroll av uskyldige bilister langs veiene, svarer Helgheim, som mener det handler mer om manglende vilje.
VG171010 Dette betyr at det i overskuelig fremtid ikke vil være mulig for borgere i hverken Tyrkia eller USA å besøke hverandres land, med få unntak.
VG171010 Som justisministeren mener hun at den kanskje største begrensningen til å etterforske og straffeforfølge norske borgere som begår overgrep mot barn, er sletteplikten for IP-adresser på 21 dager.
NL171010 Finland satte også sovjetiske borgere i fangeleire der mange døde av sult og dårlig behandling.
AA171010 Skillet mellom personer som opptrer som lobbyister og dem som oppsøker stortingsrepresentanter som borgere uten å ha som mål å påvirke en spesiell sak, er ikke entydig.
VG171009 Disse tiltakene kommer uunngåelig til å ramme Nord-Koreas vanlige borgere , særlig de mest sårbare.
DN171009 Det hvite hus ønsker å begrense familiebaserte « green cards » til kun å gjelde ektefeller og mindreårige barn til amerikanske statsborgere og lovlige permanente borgere .
AP171009 I søndagens avstemning i Catalonia var spørsmålet om regionens borgere ønsket seg selvstendighet fra Spania eller ikke.
AA171009 Det hvite hus ønsker å begrense familiebaserte « green cards » til kun å gjelde ektefeller og mindreårige barn til amerikanske statsborgere og lovlige permanente borgere .
DB171008 Fram til 1919 hadde ikke borgere som fikk « fattigunderstøttelse », datidas ord for sosialhjelp og trygd, stemmerett.
DB171008 I tillegg skal en rekke representanter for Spanias regjerende høyreparti Partido Popular, og for sentrum-høyrepartiet Ciudadanos ( Borgere ) være til stede.
DB171008 Vi ville aldri akseptert det for oss selv, og da skal vi heller ikke tåle det på vegne av noen andre borgere i landet vårt, skriver Høyre-politikeren til Dagbladet.
DB171007 Hun har tidligere også pratet med japanske borgere .
AA171007 Rikskommissær Josef Terboven hadde bedt om at det ble valgt ut framstående borgere , for å gi et skremmende signal om at motstand mot den tyske okkupasjonen ikke var akseptabelt.
AP171006 Det innebærer at pengene som tas inn på miljøavgifter, blir fordelt tilbake til alle borgere .
DB171003 Det er det andre grunnlovstillegget som gir USAs borgere rett til å bære våpen.
DB171003 Hvis regjeringen ønsker å støtte arbeidet med å henge ut tilfeldige muslimer i Norge og bidra til mistenkeliggjøring av egne borgere med 1,8 millioner kroner, kan man avsette en egen post til formålet.
DB171003 Det HRS i praksis gjør er å legge til rette for en offentlig gapestokk hvor lovlydige borgere risikerer å bli mistenkeliggjort basert på etnisitet og tro.
VG171002 Dagens europeiske regjeringer må synliggjøre for sine borgere at både de og verden er best tjent med å holde sammen, i rammene for nasjonalstaten og EU for den saks skyld.
VG171002 Motstanderne argumenterer med at strengere våpenkontroll bare vil gjøre det vanskeligere for lovlydige borgere å bære våpen.
NL171002 Jeg synes det er fint å høre om engasjementet for innholdet i det nye havnebygget, men jeg undres litt over at grupper av " tilfeldige borgere " kan gis så mye og så lett tilgang til påvirkning av planleggingen.
DB171002 - Vi fordømmer det som skjedde i Catalonia i dag for å hindre borgere å benytte sin rett til ytringsfrihet, skrev klubben i en uttalelse.
DB171002 - Vi er kjent med at det er nordmenn i området, men vi har så langt ikke mottatt informasjon om at noen norske borgere skal være direkte rammet av masseskytingen i Las Vegas.
AA171002 De grønnes gruppe ønsket å bruke sterkere ordlyd i innkallelsen og mente at møtet burde omtales som en debatt om « politisk vold mot fredelige borgere i Catalonia ».
VG171001 Og hvordan dette kan gjøres samtidig som vi ivaretar personvern og privatliv for norske borgere .
DB171001 - Vi er amerikanske borgere .
DB171001 På Twitter skriver det spanske innenriksdepartementet at de krever at katalanske borgere samarbeider om å overholde loven ved å samle inn valgmaterialet som blir brukt under folkeavstemningen.
DB171001 Nå trues de med påtale for ikke ha fulgt ordre fra Madrid om å stanse sine egne borgere fra å stemme.
DA171001 - Vi fordømmer det som skjedde i Catalonia i dag for å hindre borgere å benytte sin rett til ytringsfrihet, heter det i en uttalelse fra klubben.
AP171001 - Vi vil at forskere, journalister, nysgjerrige borgere og vanlige folk skal søke hit for å finne frem til all kunnskap vi har samlet, sier Sira Myhre.
DB170930 Hvis ikke det er til skade for alle amerikanske borgere og alle som er bosatt i Washington DC og Maryland, så vet ikke jeg hva som er det, sa Racine under en pressekonferanse i juni.
AP170930 Europas borgere krangler om fremtidens byer.
AP170930 Bilene ble kastet vekk, og i april ble en ny promenade åpnet for byens borgere .
AA170930 - Til vårt folk i den kurdiske regionen : Vi forsvarer våre kurdiske borgere slik vi forsvarer alle irakere, og vil ikke tillate noe angrep på dem, skriver han på Twitter.
AA170929 - Hvis noen stenger et valglokale, finnes det alternativer for borgere som ønsker å stemme, sa Junqueras videre, uten å gå i detalj.
VG170928 Dermed er det ikke lenger bare land med klar overvekt av muslimske borgere .
VG170928 Alle borgere fra alle land har lik rett til adgang og opphold på Svalbard, og utlendinger trenger ikke visum eller oppholdstillatelse.
DB170928 Alle borgere fra alle land har lik rett til adgang og opphold på Svalbard, og utlendinger trenger ikke visum eller oppholdstillatelse.
AP170928 Hele 68 prosent sier de ser på seg selv som borgere av EU.
AA170928 Alle borgere fra alle land har lik rett til adgang og opphold på Svalbard, og utlendinger trenger ikke visum eller oppholdstillatelse.
VG170927 Det er innført regler som gir oss borgere langt mindre handlingsrom for hvilke aktiviteter vi kan utføre av sysler i egen hage på søndager.
AA170927 Han mener også at EU-kommisjonen har vendt ryggen til den katalanske befolkningen ved ikke å forsvare de grunnleggende rettighetene som i utgangspunktet skal gjelde for alle europeiske borgere .
NL170926 Hålogaland Teater finner inspirasjon i de store samfunnsutfordringene på klima, miljø og bærekraft som alle verdens borgere står midt oppe i.
NL170926 Havdebatten på Hålogaland Teater under årets Arctic Frontiers konferanse samlet 300 av Tromsø sine borgere til en frisk meningsutveksling om hvordan Norge bør utvikle sin havpolitikk.
DB170926 Toppsjef Dara Khosrowshahi sier at selskapet vil anke avslaget, og skriver i tillegg et åpent brev til Londons borgere der han uforbeholdent ber om unnskyldning.
AA170926 - Et territorium med 3,5 millioner amerikanske borgere er nesten fullstendig uten strøm, vann, mat og telefon.
AA170925 Både Tsjad og Venezuela ble søndag lagt til USAs liste over land hvis borgere ikke kan reise til USA.
SA170924 Loven gjelder også for norske borgere utenfor Norge.
DB170924 Anbefalingen fra sikkerhetsdepartementet skal imidlertid gå ut på å gi amerikanske myndigheter makten til å nekte borgere av alle land som nekter å dele kritisk informasjon med USA, skriver AP.
DB170924 - Trump sier han beskytter mot terror, men landet med borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista ¶
DB170924 - Norske borgere er ikke forpliktet til å orientere oss om reise og opphold i utlandet, og det er derfor vanskelig å si hvor mange nordmenn som nå oppholder seg i området.
DB170924 I tillegg kommer sikkerhet for europeiske borgere etter mange terroristiske angrep.
DA170923 Flyktninger ble tatt imot med « velkommen»-skilt av borgere på grensen til Tyskland.
VG170922 Etter vår mening bryter en slik holdning med ideen om at kvinner er likestilte og likeverdige borgere », lyder svaret fra IRN.
DB170922 Formannen for uavhengighetsorganisasjonen for borgere , den katalanske nasjonalforsamling, mener spanske myndigheter har trådt feil, og er fast bestemt på å få det til.
AA170922 I en uttalelse sier politiet i Srinagar at minst fire indiske borgere ble skadd etter et pakistansk brudd på våpenhvilen fra 2003. ( ©NTB ) ¶
DB170921 Ifølge nyhetsbyrået AP oppfordrer Duterte filippinske borgere også til å ta loven i egne hender.
DB170921 Det tredelte prinsippet, som FN vedtok etter mislykkede intervensjoner i Rwanda og Srebernica, forplikter det internasjonale samfunnet til å handle, dersom den enkelte stat ikke kan beskytte sine borgere mot folkemord, om det så skulle dreie seg om en humanitær intervensjon.
AA170920 Ifølge HRW inkluderer de fengslede barna og kvinnene borgere fra Afghanistan, Aserbajdsjan, Kina, Tsjetsjenia, Iran, Russland, Syria, Tadsjikistan, Trindidad og Tyrkia.
VG170919 Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier hun.
DB170919 at en mann skal leve som han gjorde i hjemlandet sitt med tre koner, med separate bosteder for hver kone, synes vi er feil, sier Mikael Strandman i Sverigedemokraterna til TV 4, og sier at kommunene bidrar til å øke boligprisene ved å kjøpe opp boligene, noe som gjør det vanskeligere for andre borgere i kommunen.
DA170919 Israelske banker er forpliktet til å tilby banktjenester til bosetterne som borgere i landet, men de skal ikke på noen måte være forpliktet til å gi bosetterne for eksempel boliglån til å bygge hus på stjålet land.
VG170917 Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier hun.
DB170917 - Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, er den generelle kommentaren til pressevakt Guri Solberg.
DB170917 « YTTERLIGGÅENDE » : Å påstå at amerikanske myndigheter tok livet av sine egne borgere på 11. september er alvorlig og farlig.
DB170917 Påstander om at demokratisk valgte myndigheter myrder sine egne borgere , kan ha en destabiliserende kraft.
AP170917 Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt Guri Solberg i UD til avisen.
AA170917 - Den serbiske regjeringen er til stede for alle borgere , både majoriteten og minoritetene, for å vise at den respekterer mangfold, sa Brnabic til nyhetsbyrået Beta før paraden.
AA170917 Vi gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt Guri Solberg i UD til avisen.
DB170916 Så når skal de gode borgere skjønne det ?
AP170916 Et mindretall på seks regjeringsmedlemmer mente loven ville innebære en formell diskriminering av statens ikke-jødiske borgere og stemte imot.
VG170915 Vedlagt i en slik søknad skal det være en erklæring fra tre renommerte borgere , som går gode for den som ønsker å renvaskes.
DN170912 ¶ Det vil alltid være slik at kriminelle kan benytte seg av samme teknologi og systemer som lovlydige borgere .
DN170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014 blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
DN170910 ¶ Torsdag talte den franske presidenten i Aten - symbolsk nok på Pnyx-høyden under Akropolis, der byens frie borgere møttes og skapte en form for demokrati for to og et halvt tusen år siden.
DB170910 Den ivrige bloggeren Jarle Aabø vet som vanlig råd : « Norge trenger en ny lov som hindrer politiske partier fra å gå til SMS-angrep på landets borgere .
DA170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014, blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
DA170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014, blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
AP170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014, blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
AA170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014, blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
AA170910 Mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014, blir hyllet av både venner, tidligere elever, samfunnsengasjerte borgere , politikere og journalister.
DB170909 Rådet er tatt « etter en helhetsvurdering av sikkerhetssituasjonen for norske borgere i Nord-Korea ».
DB170909 Norge fraråder nå norske borgere om å dra til verdens antatt mest lukkede land.
AP170909 Dette er det første moské-besøket fredag ettermiddag, der Johansen snakker rett før fredagsbønnen for denne gruppen av norske borgere med pakistansk bakgrunn.
AA170909 Tyske myndigheter har opplyst at til sammen tolv tyske borgere sitter fengslet i Tyrkia av politiske årsaker.
AA170909 Det tyrkiske utspillet kommer etter at Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel har advart mot reiser til Tyrkia etter pågripelser av flere tyske borgere i landet, blant dem to journalister og menneskerettsaktivisten Peter Steudtner.
AA170909 Det tyrkiske regjeringen har lagt fram et reiseråd der de ber tyrkiske borgere om å være forsiktige i Tyskland, og begrunner det med anti-tyrkiske holdninger og påstått tysk støtte til det Tyrkia omtaler som terrorgrupper.
DN170908 Det innebærer at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
DN170908 ¶ Torsdag talte den franske presidenten i Aten - symbolsk nok på Pnyx-høyden under Akropolis, der byens frie borgere møttes og skapte en form for demokrati for to og et halvt tusen år siden.
AP170908 Det innebærer at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
AA170908 Det innebærer at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager. ( ©NTB ) ¶
DA170907 I så fall er det mest redelig å la byens borgere få vite navnene på de ansvarlige politikerne, så maktutøverne kan fjernes ved neste korsvei.
AA170907 I toppåret 2015 ble registrert totalt 7 000 søknader om beskyttelse fra afghanske borgere , hvorav over 3 500 var enslige mindreårige.
AA170907 Dette skyldtes blant annet forverrede levekår og trakassering av afghanske borgere på pakistansk side av grensen.
AA170907 Antall afghanske borgere som søker om beskyttelse i Norge fortsetter å synke.
VG170906 Men uansett hvor ren luft, hvor rent hav og hvor mange som sykler, er det ingenting som tyder på at dere har tenkt å prioritere medmenneskelighet for egne borgere som dør mens vi alle ser på.
VG170904 Det er ingen tvil om at britenes avgjørelse om å forlate den europeiske unionen skaper bekymringer for både EUs borgere og briter selv.
DB170904 Den britiske statsministeren, Theresa May, og hennes statsråd for utmelding av EU, David Davis, har ennå ikke klargjort hva de er villige til å betale av uoppgjorte regninger til EU-budsjettet, hva slags rettigheter EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i EU skal ha i framtida og hva man skal gjøre med grensa mellom Irland og Nord-Irland når dette blir yttergrense for EU.
DA170904 Dette var embetsmenn, borgere og eiendomsbesittere - i byene gårdeiere og på landet de som eide eller leide grunn.
VG170902 Kravene fra de amerikanske myndighetene er en driekte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sa Maria Zakharova.
DN170902 Kravene fra de amerikanske myndighetene er en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sa Maria Zakharova.
DN170902 - Kravene fra amerikanske myndigheter skaper en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , heter det i en uttalelse fra Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet.
DB170902 Kravene fra de amerikanske myndighetene er en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sa Maria Zakharova.
DB170902 - Trussel mot russiske borgere
DB170902 - Kravene fra amerikanske myndigheter skaper en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sier Zakharova.
AP170902 Som følge av den praksisen har aldri president Obama eller noen tjenestemenn i Det hvite hus beordret overvåking av noen borgere i USA.
AA170902 Kravene fra de amerikanske myndighetene er en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sa Maria Zakharova.
AA170902 Kravene fra de amerikanske myndighetene er en direkte trussel mot sikkerheten til russiske borgere , sa Maria Zakharova.
VG170901 - Generelt kan vi si at PU har et godt samarbeid med marokkanske myndigheter og vi har i år gjennomført flere uttransporter til Marokko av marokkanske borgere , sier kommunikasjonssjef Cecilie Johansen til VG.
DB170901 Demokratiet står og faller på demokratisk innstilte borgere .
DB170901 Han sa følgende om sjefens opptreden : ¶ - Borgere som står opp for likhet og frihet kan aldri sidestilles ned nynazister og Ku Klux Klan, sa Cohn til Financial Times.
DA170901 I filmen « Detroit » skildrer Kathryn Bigelow et USA der myndighetene er i krig med sine egne borgere .
DA170831 De ser på seg selv som borgere som har bidratt til samfunnet.
DB170830 Reporteren spør : « Nå mener Listhaug at lover og regler står i veien for å ivareta sikkerheten til norske borgere ( noe hun heller ikke sa direkte, min anm. ).
DB170830 Listhaug sa : « Vi bør utfordre disse konvensjonene, og særlig Den europeiske menneskerettighetskonvensjon er utfordrende i forhold til det enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere .
DB170829 Reichsbürger betyr « rikets borgere » og er en del av en høyreekstrem bevegelse.
DB170829 ¶ DEBATT : Erna Solberg svarer på spørsmål om Sylvi Listhaugs uttalelse om at man må sette menneskerettighetene til side, dersom det går utover norske borgere .
DN170828 - Hvis noen forsøker å utnytte borgere som allerede er blitt rammet av moder natur, kan de være sikre på å bli pågrepet, advarte Houstons politisjef Art Acevedo på en pressekonferanse mandag.
DB170828 - Vi advarte mot at vi ville bli annenrangs borgere, så ble vi annenrangs borgere , og så ble det stille, oppsummerer hun.
DB170828 - Vi advarte mot at vi ville bli annenrangs borgere , så ble vi annenrangs borgere, og så ble det stille, oppsummerer hun.
DB170828 Kan vi fortsette å akseptere at uskyldige tyske borgere vansmekter i fengsel i et land styrt av en tyrann, sa Schulz, og forlangte at EU stanser sin hjelp til Tyrkia, og legger på is forhandlingene om utvidelse av en tollunion, som etter de formelle forutsetningene skal føre til EU-medlemskap.
DA170828 * Hva som skal skje med rettighetene til EU-borgere som bor i Storbritannia og med britiske borgere i EU-land.
AA170828 - Hvis noen forsøker å utnytte borgere som allerede er blitt rammet av moder natur, kan de være sikre på å bli pågrepet, advarte Houstons politisjef på en pressekonferanse mandag.
DB170826 Flere EU-land har allerede tatt i bruk slike for sine borgere .
DB170826 Statsministeren tar avstand fra Listhaugs forslag om å fengsle asylsøkere som har fått avslag, og sier det er nok handlingsrom i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen til å ivareta sikkerheten til norske borgere .
DB170826 Barn skal kunne vokse opp og bli gode borgere uten å kjenne til « En glad gutt » eller « Synnøve Solbakken ».
DB170826 En som tjener borgere i Norge og ikke aksjonærer i USA.
DA170826 MENNESKERETTIGHETENE : Innvandringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ) mener menneskerettighetene utfordrer muligheten for å ivareta sikkerheten til norske borgere .
DA170826 Det har skapt debatt og usikkerhet om regjeringens politikk innvandringsminister Sylvi Listhaug ( Frp ) sa til NRK at menneskerettighetene utfordrer muligheten for å ivareta sikkerheten til norske borgere .
AA170826 Selvfølgelig må Norge gjøre alt som er mulig for å beskytte sine borgere mot terror.
AA170826 Hun sa ordrett at « vi bør utfordre disse konvensjonene » og at EMK er utfordrende for de enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere .
DN170825 Amerikanske borgere og selskap forbys også å handle med enkelte andre obligasjoner som tidligere er utstedt av myndighetene i Venezuela, samt å betale utbytte til myndighetene i landet.
DB170825 Kanskje er først og fremst Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen ( EMK ) utfordrende i forhold til det enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere , la hun til.
DB170825 - Jeg mener det er nok handlingsrom i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen til å ivareta sikkerheten til norske borgere .
DA170825 Fra år 1700 var folketallet i Moss oppgitt til 26 borgere og 51 strandsittere.
DA170825 Fra 1600-tallet var det vanlig å dele befolkningen i Moss i to grupper ; borgere og strandsittere.
AA170825 Amerikanske borgere og selskap forbys også å handle med enkelte andre obligasjoner som tidligere er utstedt av myndighetene i Venezuela, samt å betale utbytte til myndighetene i landet.
AA170825 For norske borgere er pass eneste gyldig id- og reisedokumentet utenfor Norden.
DB170824 Kanskje er først og fremst Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen utfordrende i forhold til det enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere , mener Listhaug.
DB170824 Amerikanske myndigheter stanset denne uka å utstede visa til russiske borgere .
AA170824 Regjeringen vil nå måtte overbevise domstolen om at det å tvinge borgere til å avgi fingeravtrykk og skanne regnbuehinnen deres, ikke er et brudd på privatlivets fred.
AA170824 Kanskje er først og fremst Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen utfordrende i forhold til det enkelte lands mulighet til å ivareta egne borgere , mener Listhaug.
AP170823 Han ønsker også hjelp til å legge press på land lenger sør i Afrika slik at de tar imot borgere som sendes tilbake.
AP170820 Blant de skadde er det 30 franske, 13 tyskere, fire irske statsborgere, en rekke britiske statsborgere, tre nederlendere, to belgiere, tre rumenere, tre australske borgere , to greske barn, tre marokkanere, deriblant et barn som er kritisk skadd, fem cubanere og to fra Taiwan.
AP170820 I denne dokumentarfilmen kan du følge dem gjennom hele det første året og den spede magiske starten på deres reise fra å være små barn til å større borgere .
AA170820 Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu ble ytterligere to utenlandske borgere som mistenkes for å tilhøre ekstremistgruppen IS, pågrepet i Istanbul torsdag.
AA170820 Blant de skadde er det 30 franske, 13 tyskere, fire irske statsborgere, en rekke britiske statsborgere, tre nederlendere, to belgiere, tre rumenere, tre australske borgere , to greske barn, tre marokkanere, deriblant et barn som er kritisk skadd, fem cubanere og to fra Taiwan.
AA170820 Blant de skadde er det 30 franske, 13 tyskere, fire irske statsborgere, en rekke britiske statsborgere, tre nederlendere, to belgiere, tre rumenere, tre australske borgere , to greske barn, tre marokkanere, deriblant et barn som er kritisk skadd, fem cubanere og to fra Taiwan.
DN170819 Han skal blant annet være mannen bak det omstridte innreiseforbundet for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land og Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.
DB170819 Blant annet skal Bannon ha fått gjennom saker som det omstridte innreiseforbudet for borgere fra seks muslimske land og beslutningen om å trekke USA ut av Parisavtalen.
DA170819 Han skal blant annet være mannen bak det omstridte innreiseforbundet for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land og Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.
AP170819 Han skal blant annet være mannen bak det omstridte innreiseforbundet for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land og Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.
AA170818 26 franske borgere er blant de sårede.
AA170818 Han skal blant annet være mannen bak det omstridte innreiseforbundet for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land og Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.
AA170818 - Dette er en kamp for ære for alle mine borgere i Tyskland, sier han ifølge nyhetsbyrået Anadolu.
AA170818 Han skal blant annet være mannen bak det omstridte innreiseforbundet for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land og Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen.
VG170817 Kværner opplyser at i lignende saker både fra Romerike og andre politidistrikt har både nordmenn og utenlandske borgere vært mistenkt for ugjerningene.
AA170817 26 franske borgere er blant de sårede.
AA170817 FNs høykommissær for flyktninger ( UNHCR ) opplyser at rundt 1.800 sudanske borgere daglig er kommet til Uganda i de siste tolv månedene.
DB170816 Partiets Nürnberg-avdeling har ved flere anledninger i høst lagt ut et bilde på sin Twitter-konto med en oppfordring til landets borgere om å bestige utfordringene man står overfor i helsesektoren.
AP170816 Signer, som er blitt utsatt for massiv antisemittisk hets, mente statuen kunne få bli « som en påminnelse om at mange amerikanere ble behandlet som andres eiendom og senere som annenklasses borgere ».
AA170816 Det er ikke klart om britene vil kontrollere borgere fra andre land som krysser grensen.
VG170815 Avtalen gir norske borgere muligheter og rettigheter som mange tar for gitt.
VG170814 Også tyrkiske myndigheter bekrefter at en av deres borgere er drept.
DA170814 Også tyrkiske myndigheter opplyser at en av deres borgere er drept.
AP170814 Ifølge grunnloven i landet kan ikke personer som er borgere av andre land sitte i nasjonalforsamlingen.
AP170814 Flere av dem som er rammet er, eller kan være, borgere av New Zealand.
AA170814 Ifølge grunnloven i landet kan ikke personer som er borgere av andre land sitte i nasjonalforsamlingen.
AA170814 Flere av dem som er rammet er, eller kan være, borgere av New Zealand.
AP170813 Burde flere enn meg, og noen av mine venner, ha rett til å avgi stemme ? spør Egil Ulateig, etter at to forskere har tatt til orde for at utvitende borgere bør holde seg unna stemmeurnene.
DB170812 De skal tidligere ha forhandlet fram returen til amerikanske borgere som har blitt holdt i Nord-Korea, men nå har samtalene blitt utvidet til å gjelde det stadig dårligere forholdet de to nasjonene mellom.
DB170812 » « Må man bruke hard skyts mot landssvikere som er villige til å spille russisk rulett med land og borgere så må man.
DB170811 Det amerikanske militæret vil beskytte oss denne gangen, for nå er vi amerikanske borgere , skriver hun.
DB170811 Så når blant annet noen går inn for å sette inn Heimevernet mot sivile norske borgere fordi de bor i " muslimsk enklave " så skal man unngå slike merkelapper ?
AP170811 Vi er alle borgere av én republikk.
AP170811 Vi er alle borgere av én republikk.
AP170811 Man har heller ikke sett tegn til å evakuere amerikanske borgere .
VG170810 - Jeg har sett hvor mye han betyr for vanlige borgere , fordi han er så god til å spissformulere de verdiene som betyr noe for dem : Å være seg selv, å være fornøyd med å være helt gjennomsnitts, gruppenes betydning.
VG170810 - Vi skal gjøre verdens beste jobb som mor og far, håndtere konflikter på pedagogisk vis og gjøre ungene våre til trygge små borgere .
AA170810 Tre menn druknet i forbindelse med bading og fire av de elleve var utenlandske borgere , viser Redningsselskapets statistikk for juli måned.
DN170809 Videre forbys amerikanske borgere og selskaper å gjøre forretninger med dem.
DB170809 Han går inn for en overgangsperiode på tre-fire år etter utmelding, hvor borgere fra andre EU-land må ha fri adgang til Storbritannia som nå og hvor det nye forholdet gradvis må tilpasses.
AP170809 Videre forbys amerikanske borgere og selskaper å gjøre forretninger med dem.
NL170808 Dersom pressen undersøker forbindelsene mellom radikal islam og muslimske miljøer i Norge, vil det også føre til at de politiske partiene i større grad må ta stilling til disse utfordringene, som mange norske borgere nå føler en dyp uro for.
DB170808 Man kan ilegge bøter eller andre sanksjoner mot demonstrantene i ettertid, men retten til å gjennomføre en demonstrasjon trumfer denne forseelsen rett og slett fordi verdien av at borgere får framføre sitt budskap er av fundamental betydning.
DB170807 Bare noen måneder før Listhaug skapte overskrifter i Norge med sin oppfordring til angiveri av asylsøkerjuks, kom Støjberg med et liknende utspill i Danmark, hvor hun ba alle borgere i Danmark varsle politiet dersom de mistenkte ulovlig innvandring.
DA170807 I en kronikk i avisen The New York Times lanserte demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, nylig løfter om det han kaller en « Better deal » for USAs borgere .
DN170806 I tillegg til å ramme nordkoreansk eksport, forbyr resolusjonen land å utstede nye arbeidstillatelser til nordkoreanske borgere .
AP170806 Samtidig er forskjellene på hva Oslos borgere mottar av offentlige ytelser og tjenester i ulike bydeler enorm.
AA170806 EU har gjort det klart at de forventer fremdrift når det gjelder Brexit-regningen, samt rettighetene til europeiske borgere som bor i Storbritannia og det irske grenseproblemet, før det kan bli snakk om å forhandle om en frihandelsavtale.
VG170805 - At vi har en sterk rettsstat, høy tillit mellom borgere og mellom borgere og myndigheter, at ytringsfriheten står sterkt, at vi har et sterkt sivilsamfunn med dugnadsånd og frivillighet, og mye mer, er ikke noe man kan isolere til partipolitikk.
VG170805 - At vi har en sterk rettsstat, høy tillit mellom borgere og mellom borgere og myndigheter, at ytringsfriheten står sterkt, at vi har et sterkt sivilsamfunn med dugnadsånd og frivillighet, og mye mer, er ikke noe man kan isolere til partipolitikk.
AP170805 En storjury er en gruppe vanlige borgere som bak lukkede dører vurderer bevismateriale og hvorvidt det er begått straffbare handlinger.
AP170805 En storjury består av opptil 23 vanlige borgere .
AP170805 Resolusjonen forbyr også land å utstedte nye arbeidstillatelser til nordkoreanske borgere , ettersom nordkoreanere som jobber i utlandet, anses å være en viktig inntektskilde for regimet.
AA170805 I tillegg til å ramme nordkoreansk eksport, forbyr resolusjonen land å utstede nye arbeidstillatelser til nordkoreanske borgere .
VG170804 - Vedkommende hadde selv ikke mulighet til å utstede visum, det er kun norske utsendte diplomater og lokalansatte som er nordiske borgere som kan gjøre dette.
DA170804 Men han gir også finansministeren rett i at investeringene vil kunne komme fremtidens borgere til gode.
AA170804 En storjury er en gruppe vanlige borgere som bak lukkede dører vurderer bevismateriale og hvorvidt det er begått straffbare handlinger.
AA170804 I henhold til avtalen skal norske borgere og bedrifter behandles likt med EU-borgere og bedrifter i EU, og omvendt.
AA170804 I henhold til avtalen skal norske borgere og bedrifter behandles likt med EU-borgere og bedrifter i EU, og omvendt.
VG170803 Av grunnlovforsamlingens 545 medlemmer, ble 364 av medlemmene valgt av stemmeberrettigede borgere , mens de resterende 181 medlemmene ble valgt av syv forskjellige sosiale grupper, som inkluderer sosialhjelpsmottakere, arbeidere, bønder, studenter, urfolksgrupper, forretningspersoner og pensjonister.
VG170803 En storjury er en gruppe vanlige borgere som bak lukkede dører vurderer bevismateriale og hvorvidt det er begått straffbare handlinger.
DB170803 En storjury er en gruppe vanlige borgere som bak lukkede dører vurderer bevismateriale og hvorvidt det er begått straffbare handlinger.
DA170803 Ifølge Utenriksdepartementet er det også et økende problem at norske borgere reiser på ferie uten pass og får problemer når de skal hjem igjen.
DA170803 - Siden pass er det eneste gyldige identifikasjonsdokumentet for norske borgere , er det viktig å ha det med, også på reiser i Europa, sier pressetalsperson Astrid Sehl i UD. ( ©NTB ) ¶
AP170803 - Problemet er her og nå, med våre egne borgere innenfor egne grenser.
AP170803 Lederskribenten er oppmuntret av at byens borgere ikke resignerer, men reagerer med raseri mot blodbadet.
AP170803 Vanlige borgere
AP170803 En storjury er en gruppe vanlige borgere som bak lukkede dører vurderer om det er begått straffbare handlinger og om det er nok bevis til å ta ut tiltale.
AA170803 Ifølge Utenriksdepartementet er det også et økende problem at norske borgere reiser på ferie uten pass og får problemer når de skal hjem igjen.
AA170803 - Siden pass er det eneste gyldige identifikasjonsdokumentet for norske borgere , er det viktig å ha det med, også på reiser i Europa, sier pressetalsperson Astrid Sehl i UD. ( ©NTB ) ¶
AP170802 Nærmere bestemt : Regjeringens krig mot sine borgere .
AA170802 Nye borgere som snart får personnummer og dermed har et fullstendig fødselsnummer.
DN170801 Petersburg, men innebærer ingen endring i visumpraksisen for borgere i Nordvest-Russland, sier Enstad.
DB170801 Nystrøm viser til at vanlige borgere daglig utsettes for liknende forsøk, men der målsettingen med forsøket er langt skumlere.
AA170801 Petersburg, men innebærer ingen endring i visumpraksisen for borgere i Nordvest-Russland, sier Enstad.
VG170731 Av grunnlovsforsamlingens 545 medlemmer, ble 364 av medlemmene valgt av stemmeberrettigede borgere , mens de resterende 181 medlemmene ble valgt av syv forskjellige sosiale grupper, som inkluderer sosialhjelpsmottakere, arbeidere, bønder, studenter, urfolksgrupper, forretningspersoner og pensjonister.
VG170731 Ifølge New York Times vil flesteparten trolig være russiske borgere , som jobber med ulike støttefunksjoner.
VG170731 - De blir nødt til å sparke russiske borgere .
AP170731 - Så langt har vi ikke mottatt informasjon om at norske borgere skal være alvorlig skadet i ulykken, uttaler pressetalsperson Astrid Sehl til NTB.
AP170731 Demonstrasjonsretten ble styrket ved grunnlovsendringen i 2004, og kan benyttes av alle borgere og lovlige organisasjoner.
AA170731 - Så langt har vi ikke mottatt informasjon om at norske borgere skal være alvorlig skadd i ulykken, uttaler pressetalsperson Astrid Sehl til NTB.
DB170730 Før regjeringspartiets landsmøte i mai kastet han ut en brannfakkel i DN - og foreslo at EØS-støtten strupes til land som Bulgaria og Romania, på grunn av borgere fra disse landene som begår kriminalitet i Norge.
DB170730 Det er helt hårreisende at landene ikke har kontroll på egne borgere , og lar dem reise hit og begå kriminalitet - mens vi betaler flerfoldige millioner.
DN170729 Selskapenes midler fryses i USA og amerikanske borgere forbys å gjøre forretninger med dem.
DB170729 NRK meldte i september fjor at 34 % av norske borgere på en eller annen måte aktivt hjalp flyktningene.
AA170729 Selskapenes midler fryses i USA og amerikanske borgere forbys å gjøre forretninger med dem.
VG170728 Han forteller at det er « svært sjeldent » at det innvilges visum til borgere av Nord-Korea.
NL170728 Det offentlige er et sikkerhetsnett for oss borgere .
DN170728 Han lovte at ingen skulle føle seg trygge - hverken mektige kommunisttopper ( tigrer ) eller ordinære borgere ( fluer ).
AA170728 Både USA og Canada advarte torsdag egne borgere mot å reise til det latinamerikanske landet, der det i fire måneder har vært store demonstrasjoner mot den venstreorienterte presidenten Nicolás Maduro.
AA170728 Både USA og Canada advarer nå egne borgere mot å reise til Venezuela.
VG170725 Det sa jeg i går og det står jeg for, og det har skjedd i strid med loven - og utsatt Sverige og svenske borgere for en risiko, sa Löfven under pressekonferansen mandag.
DN170725 Davis sier regjeringen ønsker en snarlig løsning på rettighetene til én million britiske borgere som bor i EU-land, og for de tre millionene EU-borgerne som bor i Storbritannia.
DB170725 Lokalt ansvarlige borgere og for øvrig frisinnede kan bringe kultur og kunnskap videre, ikke minst på og fra Frogner !
AA170725 - Vår tilnærming, som er å støtte de humanitære behovene til syriske borgere så nær hjemlandet deres som mulig, er den beste måten å hjelpe flest mulig på, sa Trump. ( ©NTB ) ¶
AA170725 Davis sier regjeringen ønsker en snarlig løsning på rettighetene til én million britiske borgere som bor i EU-land, og for de tre millionene EU-borgerne som bor i Storbritannia.
VG170724 Det sa jeg i går og det står jeg for, og det har skjedd i strid med loven og utsatt Sverige og svenske borgere for en risiko, sier Löfven under pressekonferansen mandag.
AA170724 Det er alvorlig, og det har skjedd i strid med loven og utsatt Sverige og svenske borgere for en risiko, sier Löfven.
DN170723 Det britiske kabinettet er åpent for å tillate fire år med fri flyt av britiske borgere som en del av en overgangsfase, skriver Bloomberg.
DB170723 Men før det framtidige forholdet avtales, må britene gjøre opp regninger, avtale rettighetene for hverandres borgere og enes om den felles landegrensa på øya Irland, krever EU.
DB170723 Hvis ikke Storbritannia vil garantere rettighetene til de EU-borgerne som bor i landet, vil britiske borgere i EU miste retten til å leve i et annet EU-land.
AA170722 Et sentralt spørsmål er da om byens borgere får innsyn i hvem som står for hva, når diskusjonen er uttømt før de offisielle møtene er satt.
VG170721 Vi har foreløpig ikke mottatt informasjon som tilsier at norske borgere kan være blant de omkomme eller skadde, men det er for tidlig å bekrefte dette, sier hun.
DN170721 Senest torsdag advarte regjeringen tyske borgere mot å reise til Tyrkia.
DN170721 - Vi har foreløpig ikke mottatt informasjon som tilsier at norske borgere kan være blant de omkomme eller skadde, men det er for tidlig å bekrefte dette.
DB170721 Robeyns hevder for det første at limitarianismen kan begrunnes fordi demokrati er verdifullt og dersom demokratiet skal fungere godt må alle borgere ha like muligheter til å påvirke den politiske prosessen.
AP170721 | Valgforsker : - En primitiv og pinlig tanke at kun kvalifiserte borgere skal bruke stemmeretten ¶
AP170721 Lars Magnus Rime, Sara Anderson og Johanne Funke mener at tanken om at kun kvalifiserte borgere bør bruke stemmeretten strider med grunnleggende demokratiske prinsipper.
AP170721 Inkompetente borgere burde ikke bruke stemmeretten, skriver filosofer i Aftenposten.
AP170721 I en kronikk i Aftenposten skriver filosofiprofessor Kristian Skagen Ekeli og Espen Gamlund, førsteamanuensis i filosofi, at uvitende borgere bør avstå fra å stemme.
AP170721 Her kan du lese kronikken : Uvitende, uansvarlige og irrasjonelle borgere har en moralsk plikt til å avstå fra å stemme ¶
AP170721 Han påpeker at det ville vært problematisk å skulle utskille borgere som ikke er kompetente nok til å delta i demokratiske prosesser.
AA170721 Senest torsdag advarte regjeringen tyske borgere mot å reise til Tyrkia.
VG170720 ISTANBUL ( VG ) Tyskland advarer sine borgere mot fare for vilkårlig fengsling i Tyrkia, uten mulighet til å få konsulær bistand.
DN170720 Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel avbrøt ferien for å komme til Berlin, der han torsdag advarte alle tyske borgere mot å besøke Tyrkia.
DN170720 Tyske myndigheter advarer nå egne borgere mot å reise til Tyrkia, og understreker at de ikke kan garantere for tyske selskapers investeringer i landet.
DN170720 Myksvoll mener striden mellom EU og Tyrkia om visumfrihet for tyrkiske borgere til Schengen-området.
DN170720 Konkret advarer Gabriel tyskerne mot tyrkiske myndigheter, og påpeker at tyske borgere kan bli arrestert i Tyrkia helt uten grunn.
DB170720 Hun sier det er viktig at norske borgere følger råd fra lokale myndigheter, og oppfordrer nordmenn i området til å ta direkte kontakt med sine pårørende.
DB170720 - Vi har foreløpig ikke mottatt informasjon som tilsier at norske borgere kan være blant de omkomme eller skadde, men det er for tidlig å bekrefte dette, sier Sehl.
DB170720 Tyskland advarer nå sine borgere og bedrifter om å dra til Tyrkia.
DB170720 Tyske myndigheter mener utviklingen i Tyrkia går i negativ retning og advarer nå både tyske borgere og bedrifter om å dra sørover.
DB170720 To tyske borgere , en journalist og en menneskerettighetsaktivist, er arrestert i Tyrkia, med terroranklager.
DB170720 Nå advarer Tyskland sine borgere mot å dra til Tyrkia, ifølge NRK og BBC.
DB170720 Forholdet mellom de to landene var dårlig da, men har nå blitt enda verre etter at Tyskland nå fraråder egne borgere å dra til Tyrkia.
AP170720 Nå advarer Gabriel tyske borgere mot å reise til Tyrkia.
AP170720 | Uvitende, uansvarlige og irrasjonelle borgere har en moralsk plikt til å avstå fra å stemme Ekeli og Gamlund ¶
DB170719 Det prinsipielle spørsmålet her er i hvilken grad EUs generelle regler om rettigheter til å oppholde seg og arbeide hele EU-området + Storbritannia skal gjelde eller om briter i EU og EU-borgere i Storbritannia vil få status som såkalte tredjelands borgere .
AA170719 USAs høyesterett stanser ikke en rettsavgjørelse om at det omstridte innreiseforbudet også skal omfatte besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere .
AA170719 juni ga grønt lys for at Trump-administrasjonen delvis kunne innføre presidentens omstridte innreiseforbud for borgere fra hovedsakelig muslimske land, så lenge det ble gjort unntak for personer med en reell og nær tilknytning til USA, blant annet gjennom studier, arbeid og familie.
NL170718 Det er sant at den pakistanske ( ikke muslimske ) kulturen er inneholdt en del kvinneundertrykkende elementer, og det er ikke til å legge skjul på at tvangsekteskap har vært og delvis er en greie blant norske borgere med pakistansk bakgrunn.
AA170718 Han forsikret samtidig om at dette aldri vil kunne skje igjen ettersom Ungarn vil beskytte alle landets borgere .
DB170717 Europaparlamentets utsending til forhandlingene, Belgias tidligere liberale statsminister Guy Verhofstadt, sier alle rettighetene til EU-borgere i Storbritannia må beholdes, de må ikke bli annenrangs borgere .
AP170716 - Da ble både Benadi og flere andre nigerianske borgere verifisert, og det ble utstedt reisedokumenter.
VG170715 PS : I utstillingen skriver fotograf Ahmet Izgi følgende om sitt ikoniske bilde : « Vanlige borgere marsjerte mot soldatene, som advarte at de ville åpne ild om de kom nærmere.
DB170715 Dermed kunne besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere nektes innreise fra de seks overveiende muslimske landene forbudet dekker.
AP170715 I den heter det at borgere har « talefrihet, pressefrihet, møtefrihet, organisasjonsfrihet, samt frihet til å gå i prosesjon og til å demonstrere ».
AA170715 Dermed kunne besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere nektes innreise fra de seks overveiende muslimske landene forbudet dekker.
VG170714 Utenriksdepartementet melder til VG at de på nåværende tidspunkt ikke har opplysninger om at norske borgere er involvert i hendelsen.
VG170714 VG på sitt beste har greid ( og greier ) å kombinere lettere underholdningsstoff med kvalitetsjournalistikk, og har på den måten samlet ulike borgere til en felles plattform.
VG170714 Slik har VG greid å formidle viktige nyheter til borgere som ikke nødvendigvis hadde fått informasjonen på andre måter.
DN170714 Dermed kunne besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere nektes innreise fra de seks overveiende muslimske landene forbudet dekker.
DB170714 Gruppesøksmålet hevder at blokkeringene strider mot det første amerikanske grunnlovstillegget, som sikrer amerikanske borgere religions-, presse- og ytringsfriheten i USA.
DB170714 ( Dagbladet ) : USAs president Donald Trump har ved å blokkere en rekke brukere på Twitter, innskrenket grunnlovsfestede rettigheter til amerikanske borgere , mener Knight Institute ved det anerkjente universitet Columbia i USA.
DA170714 Dermed kunne besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere nektes innreise fra de seks overveiende muslimske landene forbudet dekker.
AA170714 Dermed kunne besteforeldre og søskenbarn til amerikanske borgere nektes innreise fra de seks overveiende muslimske landene forbudet dekker.
DB170712 Han mener forslaget dermed blir en « ekstraskatt » for Oslos borgere .
AP170712 I Norden har man hatt en slik felles ordning for nordiske borgere i mange år.
AP170712 Det er opp til de enkelte medlemsland i EU om de vil gi norske borgere stemmerett og valgbarhet ved lokalvalg.
NL170711 borgere og velgere.
AA170711 Det ble også benyttet data fra Verdensbanken og FN, og en spørreundersøkelse der over 21.000 ledere, eliter og vanlige borgere ble spurt.
VG170710 Det ble også benyttet data fra Verdensbanken og FN, og en spørreundersøkelse der over 21 000 ledere, eliter og vanlige borgere ble spurt.
SA170710 Og på denne basisen kan vi fortsette i vår sosiale reise og arbeide for å realisere våre drømmer - slik alle norske borgere gjør det.
DB170710 Hele forslaget bør derfor sees på som en ekstra skatt for Oslos borgere .
DB170710 Dersom man for enhver pris skal legge hindringer i veien for levering av varer i enkelte, eller alle Oslos bydeler vil det medføre at Oslos borgere tvinges til å bruke sin privatbil for å kjøre dit hvor det fortsatt er politisk riktig å ha butikker, som fortsatt får sine varer levert.
DB170709 Den sterke tilliten mellom borgere og myndigheter er noe av det som gjør oss til et vellykket samfunn.
AA170709 - Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, heter det i en kommentar fra UD.
DA170708 - Det er viktig å understreke at reiseråd er råd til norske borgere , og at det er den enkelte som selv må vurdere om man ønsker å gjennomføre en reise eller ikke, skriver Guri Solberg, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, i en e-post til Dagsavisen.
DA170707 De fleste familiegjenforeningene er med syriske borgere .
AA170707 De fleste familiegjenforeningene er med syriske borgere .
DN170706 Vi mener at våre borgere skal ha en ledelse som lytter og innfrir kravene.
DB170706 Santos skal ha sikret seg testen ved å vise til en bestemmelse i den spanske grunnloven, som sier at alle borgere har rett på å vite hvem deres foreldre er.
AP170706 Oppe i høyre hjørne kan alle verdens borgere oversette nettsiden til 103 ulike språk med et enkelt tastetrykk.
DB170705 Straffegjennomføringslovens mål om rehabilitering skiller ikke mellom norske og utenlandske borgere .
VG170703 Det fyller opp fengslene, sier Rokkan, som mener at nordmenn, i motsetning til utenlandske borgere , oftere slipper ut etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.
DB170703 Men nå skulle de være « borgere i uniform », som det så ømt ble forklart.
DA170703 Veldedighetsorganisasjonen Folkekirkens Nødhjælp svarte med å arrangere en støtteaksjon via en nettkampanje der man kunne bidra med et fast beløp til de av verdens borgere som virkelig har behov for hjelp, i flyktningleire og andre steder som når alt kommer til alt er noe helt annet enn en nordisk msuikkfestival.
DA170703 Veldedighetsorganisasjonen Folkekirkens Nødhjælp svarte med å arrangere en støtteaksjon via en nettkampanje der man kunne bidra med et fast beløp til de av verdens borgere som virkelig har behov for hjelp, i flyktningleire og andre steder som når alt kommer til alt er noe helt annet enn en nordisk msuikkfestival.
AA170703 I tillegg har jeg tatt med noen personalhistoriske opplysninger om de av byens borgere som er nevnt i avisens førsteutgave.
BT170702 Ordningen med at borgere av byen skulle beskytte byen ved angrep fra ytre fiender, oppsto i 1599.
DB170701 Spørsmålet om kjønnsidentitet og bytte av juridisk kjønn ble nylig behandlet av Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg, etter at Frankrike nektet tre av sine borgere å skifte juridisk kjønn uten at de først ble sterilisert og fikk diagnosen transseksualisme.
DB170701 Myndighetene i Myanmar anerkjenner ikke Rohingyaene som borgere , selv om de har bodd i landet i generasjoner.
VG170630 Forbudet gjelder borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.
DN170630 Forbudet gjelder borgere fra Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.
VG170629 Innreiseforbudet omfatter borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, men det kan altså gis unntak for personer med reell tilknytning til USA.
SA170629 Samtidig ba han landets borgere om å begi seg til landets militærbaser og kreve presidentvalg « mot tyranniet og til støtte for de unge som kjemper for demokratiet vårt ».
DN170629 Innreiseforbudet omfatter borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, men det kan altså gis unntak for personer med reell tilknytning til USA.
AA170629 Innreiseforbudet omfatter borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, men det kan altså gis unntak for personer med reell tilknytning til USA.
AA170629 Det omfattet da borgere fra de seks landene, i tillegg til Irak.
VG170628 « BLI » : - Vi vil at dere skal bli, var Theresa Mays budskap til europeiske borgere som i dag bor i Storbritannia om hva som skjer etter brexit.
DN170628 Ifølge Tore Rossland, som jobber med grensekontroll, skal appen kun benyttes til utlendingskontroll og ikke til kontroll av norske borgere .
SA170627 For fjerde gang på få måneder har amerikanske påtalemyndigheter tapt saker mot politibetjenter som har skutt og drept afroamerikanske borgere .
DB170627 - De er begge utenlandske borgere , og har ikke noen formell eller langvarig tilknytning til Norge, sier Henriksbø.
AP170627 - De er begge utenlandske borgere , og har ikke noen formell eller langvarig tilknytning til Norge, sier Henriksbø.
AA170627 - De er begge utenlandske borgere , og har ikke noen formell eller langvarig tilknytning til Norge, sier Henriksbø.
VG170626 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
VG170626 Trump undertegnet i januar en presidentordre som innebar 90 dagers innreiseforbud for borgere fra sju land i Midtøsten og Afrika.
VG170626 I mars undertegnet Trump en ny presidentordre om et mer utvannet innreiseforbud for borgere fra seks land, men også dette har blitt stanset i flere rettsinstanser.
BT170626 For fjerde gang på få måneder har amerikanske påtalemyndigheter tapt saker mot politibetjenter som har skutt og drept afroamerikanske borgere .
AP170626 I to omganger har presidenten forsøkt å innføre et innreiseforbud for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land.
AP170626 Forbudet kan nå innføres overfor borgere fra de seks landene som ikke har noen tilknytning til personer eller grupper i USA, har Høyesterett bestemt.
AA170625 Vi vil svare med makt på ethvert angrep mot våre territorier og våre borgere , sier statsministeren videre.
VG170624 Siden juli i fjor er rundt 40 personer, inkludert saudiarabiske og pakistanske borgere , arrestert og anklaget for å ha forbindelser til ekstremister.
DA170624 Det kan gjøre EU og britiske borgere mindre trygge.
AP170624 Det gjør også alle andre borgere og bedrifter.
AA170624 Siden juli i fjor er rundt 40 personer, inkludert saudiarabiske og pakistanske borgere , arrestert og anklaget for å ha forbindelser til ekstremister. ( ©NTB ) ¶
VG170623 Ifølge Sveriges ambassade i Oslo skal nordiske borgere kunne identifisere seg, men regner både pass, internasjonalt id-kort og førerkort som godkjent identifikasjon.
SA170623 Siden juli i fjor er rundt 40 personer, inkludert saudiarabiske og pakistanske borgere , arrestert og anklaget for å ha forbindelser til ekstremister.
DN170623 - Statsministeren sa at tilbudet er rettferdig og alvorlig, og at det er ment å gi så mye trygghet som mulig til borgere som har bosatt seg i Storbritannia, forteller en britisk regjeringskilde.
DB170623 Og vi skal kjempe for å skaffe flere arbeidsplasser, og bedre arbeidsplasser for lojale amerikanske borgere , sa presidenten i februar.
DB170623 - Statsministeren sa at tilbudet er rettferdig og alvorlig, og at det er ment å gi så mye trygghet som mulig til borgere som har bosatt seg i Storbritannia, forteller en britisk regjeringskilde.
DB170623 Siden juli i fjor er rundt 40 personer, inkludert saudiarabiske og pakistanske borgere , arrestert og anklaget for å ha forbindelser til ekstremister.
AP170623 Siden juli i fjor er rundt 40 personer, inkludert saudiarabiske og pakistanske borgere , arrestert og anklaget for å ha forbindelser til ekstremister.
AA170623 - Statsministeren sa at tilbudet er rettferdig og alvorlig, og at det er ment å gi så mye trygghet som mulig til borgere som har bosatt seg i Storbritannia, forteller en britisk regjeringskilde.
DN170622 - Det jeg vil fortelle om i dag, er Storbritannias forslag til hvordan vi kan beskytte rettighetene til EU-borgere som bor i Storbritannia, og britiske borgere som bor i EU, sa May da hun ankom EU-toppmøtet i Brussel.
DA170622 Men ikke bare egyptiske nettsteder er nå utenfor rekkevidde for landets borgere .
DB170621 De yter konsulær bistand til alle nordiske borgere , og håndterer også søknader om Schengen-visum på vegne av Italia, Spania og de nordiske landene.
BT170621 Byens borgere skal påtvinges en bybaneutbygging som mange slett ikke ønsker, og som byen ikke har råd til.
BT170620 De er aktive kvinner som ønsker å ta del i samfunnet på lik linje med andre borgere .
AP170620 Trump signerte første en ordre som hindret innreise for borgere fra Iran, Irak, Syria, Jemen, Somalia, Sudan og Libya.
AA170620 De konkluderer med at russiske myndigheter har brutt artikkel 10 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som skal garantere europeiske borgere ytringsfrihet.
AA170620 De konkluderer med at russiske myndigheter har brutt artikkel 10 i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som skal garantere europeiske borgere ytringsfrihet.
SA170619 Fordi det er ressurskrevende å behandle asylsøknader og integrere nye borgere , bør vi heller bruke pengene på å hjelpe folk « der de er », mener våre største partier.
DN170619 - Vi må sikre at borgere på begge sider av kanalen kan fortsette å leve sine liv som før, sa Barnier.
DB170619 Vi er lojale til alle russiske borgere , sier Artyom Kirillov, et medlem av gruppa, til AP.
AP170619 Det sitter ytterligere tre amerikanske borgere og en kanadier fast i det isolerte landet.
VG170618 Ifølge AP har det franske utenriksdepartemenetet ikke villet bekrefte om det var franske borgere i turistanlegget.
VG170616 Fordi omfanget av det avgiftsfrie salget av alkohol til norske borgere på norsk jord er blitt så stort at den dominerende tyske privataktøren uthuler Vinmonopolets legitimitet som virkemiddel og regulator.
VG170616 "... omfanget av det avgiftsfrie salget av alkohol til norske borgere på norsk jord er blitt så stort at den dominerende tyske privataktøren uthuler Vinmonopolets legitimitet...
VG170615 Jeg skulle gjerne gått fra to dagers møter med fredsmeklere, politiske ledere og engasjerte borgere lettere til sinns.
DB170615 Dommeren ved Supreme Court slår fast at far og sønn Vik er norske borgere , bosatt i Monaco.
DB170615 Det blir manipulert på en rekke uredelige måter som vanlige og ærlige borgere ikke lenger har oversikt over.
DA170615 I tillegg kommer flere potensielle konsekvenser for oljelandets innbyggere : Amnesty International har anklaget landene for å leke med livene til tusenvis av vanlige borgere som nå risikerer å både miste jobben, få utdannelsen avbrutt og miste kontakt med familie og venner.
AP170615 Målet er å skape dugelige borgere Michael Hertzberg ¶
AP170615 Målet er å skape dugelige borgere Michael Hertzberg ¶
SA170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millionene borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra torsdag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
SA170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
SA170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millioner borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra i dag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
SA170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
DB170614 Dagens undersøkelser dreier seg om amerikanske borgere - presidentens nærmeste stab, og eventuelt presidenten selv - samarbeidet med en annen makt - Russland - for å få et valgresultat de ønsket.
BT170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millioner borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra i dag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
BT170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
BT170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millioner borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra i dag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
BT170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
AP170614 Qatars borgere har fått beskjed om å reise hjem i løpet av to uker.
AP170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millioner borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra i dag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
AP170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
AA170614 Kampen har pågått i et tiår og har møtt mange tilbakeslag på veien, men nå skjer det endelig : De mer enn 500 millioner borgere som bor i EU- og EØS-området vil fra i dag betale samme mobilpriser som hjemme, hvis de er på reise i disse landene.
AA170614 Der feires de nye reglene som en etterlengtet seier og som et bevis på at EUs arbeid kommer vanlige borgere til gode.
DB170613 Den viser dessuten at det også er et trekk ved en apartheidstat å hindre palestinere som flyktet etter 1948 og 1967 å komme tilbake til sitt land, mens jøder og andre som ønsker å bli jøder kan bli borgere av Israel uansett hvor de måtte befinne seg.
DB170613 Stater iverksetter stadig mer inngripende overvåkning av sine borgere av hensyn til nasjonal sikkerhet.
DB170613 Debatten om innføring av Digitalt grenseforsvar i året som gikk synliggjør motsetningen mellom retten til privatliv og personvern og statens plikt til å beskytte sine borgere mot terror.
AP170613 - Vi jobber ikke bare for fanger som er russiske statsborgere, men også for borgere fra Ukraina og republikkene Donetsk og Luhansk, sier Sedlov.
DN170612 Trump undertegnet i januar en presidentordre som innebar 90 dagers innreiseforbud for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land i Midtøsten og Afrika.
DN170612 Det ville ha innebåret at borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen ikke kunne ha reist til USA i 90 dager etter at et slikt forbud hadde blitt innført.
AP170612 - Vi jobber ikke bare for fanger som er russiske statsborgere, men også for borgere fra Ukraina og republikkene Donetsk og Luhansk, sier Sedlov.
AP170612 Trump undertegnet i januar en presidentordre som innebar 90 dagers innreiseforbud for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land i Midtøsten og Afrika.
AP170612 President Donald Trump har gått på et nytt nederlag om sitt omstridte innreiseforbud for borgere fra seks muslimske land.
AP170612 Det ville ha innebåret at borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen ikke kunne ha reist til USA i 90 dager etter at et slikt forbud hadde blitt innført.
AA170612 Trump undertegnet i januar en presidentordre som innebar 90 dagers innreiseforbud for borgere fra seks hovedsakelig muslimske land i Midtøsten og Afrika.
AA170612 Det ville ha innebåret at borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen ikke kunne ha reist til USA i 90 dager etter at et slikt forbud hadde blitt innført.
AP170611 Qatars borgere har fått beskjed om å reise hjem i løpet av to uker.
AA170611 Mens Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater, Egypt og flere andre land har krevd at borgere fra Qatar drar hjem, sier qatarske myndigheter at de ikke vil komme med et lignende mottiltak.
AA170611 Amnesty International har anklaget landene for å leke med livene til tusenvis av vanlige borgere som nå risikerer å både miste jobben, få utdannelsen avbrutt og miste kontakt med familie og venner.
AA170610 Qatars naboland har gitt qatarske statsborgere to uker på å reise hjem, samtidig som de har bedt egne borgere om å forlate Qatar.
AA170610 Turen har i prinsippet alltid kostet like mye som å ta trikken, og flere av byens borgere husker fortsatt at det kostet en 10-øring å bli rodd over kanalen.
VG170609 De håper byens borgere vil følge reglene og « respektere plassen til alle om bord i byens busser og tog ».
SA170609 Flere av landene ga Qatarske borgere og diplomater beskjed om å komme seg hjem på kort varsel.
AP170609 Flere av landene ga Qatarske borgere og diplomater beskjed om å komme seg hjem på kort varsel.
AA170608 Når mulighetene for overvåkning er store, fordi digital teknologi har skapt et gjennomsiktig samfunn hvor alle borgere uopphørlig etterlater seg elektroniske spor. torbjorn.knutsen@ntnu.svt.no ¶
AA170608 I tillegg eksploderte bomber på kafeer og i restauranter i Europas storbyer hvor de drepte og kvestet vanlige borgere .
VG170607 - Mannen er nødt til å følge bulgarske lover, og vi kan ikke tillate oppførsel som går utover bulgarske borgere , spesielt ikke når det det skjer mot mennesker som skulle hjelpe ham, sier statsadvokat Sotir Tsatsarov i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Focus.
VG170607 Like etter terrorangrepet i London lørdag kveld skrev Donald Trump en rekke meldinger på twitter hvor han forsøkte å slå politisk mynt på terroren, ved å mer enn antyde at Storbritannia ikke har gode nok tjenester for å sikre sine borgere .
VG170607 Qatars landområde er mindre enn Buskerud fylke, med en befolkning på 2,6 millioner, hvorav bare vel 300.000 er qatarske borgere .
DA170607 - Forslagene fra KrF er ingen likestilling med norske borgere , men de vil dekke hovedbehovene for de aller fleste.
AP170607 Han mener skiftet i det britiske velgerlandskapet er en del av en internasjonal trend der den klassiske høyre-venstre-aksen er i ferd med å bli satt på sidelinjen til fordel en ny kamp mellom et mer åpent eller lukket samfunn - der folk som hegner om nasjonalstaten står imot borgere med liberale og kosmopolitis
VG170606 Øvrige borgere fra Qatar får to uker på seg til å dra tilbake.
VG170606 * 1 Borgere og diplomater fra Qatar er blitt gitt korte tidsfrister på å forlate disse landene, og ulike former for restriksjoner på flytrafikk til/fra Qatar er iverksatt. * 1 Landene oppgir ulike årsaker, men påstander om at Qatar driver innblanding i deres politikk er et gjennomgående tema.
DB170606 Uttalelsen komr kort tid etter at statsminister Justin Trudeau opplyste at en av landets borgere var blant de drepte.
VG170605 I en tale søndag kveld kritiserte Labour-leder Jeremy Corbyn statsministeren for å ha nektet politiet og sikkerhetstjenestene ressursene de trenger for å beskytte britiske borgere .
DN170605 Videre heter det at avgjørelsen « ikke vil påvirke livet til vanlige borgere ».
DN170605 Ifølge departementets uttalelse må qatarske borgere forlate Bahrain innen to uker, og luft- og sjøtrafikken mellom de to landene vil opphøre.
DB170605 De hevder videre at tiltakene er et brudd på landets suverenitet og at de ikke vil ha noen effekt på livene til innbyggere og borgere av Qatar.
AP170605 I en tale søndag klandrer Labour-leder Jeremy Corbyn statsminister Theresa May for å ha nektet politiet og sikkerhetstjenestene ressursene de trenger for å beskytte britiske borgere .
AP170605 Det store spørsmålet som først skal løses i forhandlingene mellom EU og britene er statusen til borgerne fra Storbritannia som bor, jobber eller studerer i et av de 30 EØS-landene og disse landenes borgere som er i Storbritannia.
AA170605 Øvrige borgere fra Qatar får tom uker på seg til å dra tilbake.
AA170605 De fem landene gir samtidig alle borgere fra Qatar 14 dager på å dra tilbake til hjemlandet, og har bedt alle egne borgere som oppholder seg i Qatar om å reise hjem.
AA170605 De fem landene gir samtidig alle borgere fra Qatar 14 dager på å dra tilbake til hjemlandet, og har bedt alle egne borgere som oppholder seg i Qatar om å reise hjem.
AA170605 Ifølge departementets uttalelse må qatarske borgere forlate Bahrain innen to uker, og luft- og sjøtrafikken mellom de to landene vil opphøre.
VG170604 Norske borgere som befinner seg i London, oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Kristin Enstad, til VG.
VG170604 - Utenriksdepartementet har så langt ingen informasjon som tyder på at norske borgere skal være direkte berørt av hendelsene i London.
SA170604 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
DN170604 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
DB170604 Uttalelsen kommer kort tid etter at statsminister Justin Trudeau opplyste at en av landets borgere var blant de drepte.
DA170604 « Ledere skal sørge for borgere .
DA170604 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
BT170604 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
AP170604 Forløperen til dagens sykkel, en Laufmaschine, ble bare et leketøy for velhavende borgere .
AA170604 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
DB170603 Norske borgere i området oppfordres også til å melde fra til sine nærmeste pårørende, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
DB170603 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter.
DA170603 Det er det eneste internasjonalt godkjente ID-beviset for norske borgere .
AA170603 Norske borgere i området oppfordres også til å melde fra til sine nærmeste pårørende, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.
AA170603 - Norske borgere som befinner seg i London oppfordres til å følge de råd og anvisninger som gis av britiske myndigheter.
VG170602 Det er derfor jeg skriver under en ordre som vil bekrefte New Yorks ledende rolle i å beskytte våre borgere , vårt miljø og vår planet, sier guvernør-kollega Andrew Cuomo.
DN170602 - Til alle forskere, ingeniører, entreprenører og ansvarlige borgere som ble skuffet over USAs beslutning vil jeg si at de vil finne et nytt hjemland i Frankrike.
DB170602 Ankedomstolen i Maryland slo i forrige uke fast at innreiseforbudet, som skal stanse utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, trolig bryter med grunnloven fordi forbudets primære mål er å ramme muslimer, og opprettholdt dermed kjennelsen.
DB170602 Senterpartiets leder Trygve Slagsvoll Vedum går enda lenger : « I verste fall vil en slik framferd kunne ødelegge livet for enkelte borgere all den tid deres livskvalitet vil kunne forringes dramatisk da urealistiske og virkelighetsfjerne stengsler etableres av myndighetene uten noen god grunn », sa han til NRK.
AP170602 Petersburg-møtet torsdag hva Russland må gjøre for å sikre « et anstendig liv for våre borgere ».
AP170602 - Vi er i fremtiden rett og slett ikke i stand til å sørge for et anstendig liv for våre borgere , skriver avisen Gazeta.ru.
VG170601 - UD har kontakt med ambassaden i Manila, og det er foreløpig ingen indikasjoner på at norske borgere er berørt, sier Kristin Enstad i UD til VG. 103 drept i kamp mot islamister ¶
DB170601 Kortet gjelder i alle EØS-land og Sveits, og sikrer deg samme behandlingstilbud hos offentlige leger og på offentlige sykehus som landets egne borgere har.
DB170601 Det gir deg samme rettigheter til medisinsk behandling som landets egne borgere har.
DA170601 Flere utenlandske borgere er rammet av angrepet.
AP170601 Helsetrygdkortet gir deg de samme vilkårene som vanlige borgere i EØS-landet du ferier i.
VG170531 En plastikkirurgisk klinikk i Litauen er blitt hacket, og sensitive opplysninger om norske borgere er på avveie. 2200 ¶ 22 00 00 00 ¶ 2200@vg.no ¶
SA170531 Personsensitive opplysninger om norske borgere er på avveie etter at en plastikkirurgisk klinikk i Litauen er blitt hacket, opplyser Kripos.
SA170531 Personsensitive opplysninger om norske borgere er på avveie etter at en plastikkirurgisk klinikk i Litauen er blitt hacket, opplyser Kripos.
DB170531 Husk å - i tillegg til reiseforsikringen - ta med Europeisk Helsetrygdekort, som i EU gir deg rett til samme behandling som landets borgere .
DB170531 Myndighetene forbyr også libanesiske borgere å reise til Israel eller ha kontakt med israelske statsborgere.
AA170531 Personsensitive opplysninger om norske borgere er på avveie etter at en plastikkirurgisk klinikk i Litauen er blitt hacket, opplyser Kripos.
AA170531 Personsensitive opplysninger om norske borgere er på avveie etter at en plastikkirurgisk klinikk i Litauen er blitt hacket, opplyser Kripos.
VG170530 Kildene hevder videre at et ukjent antall borgere er blitt drept av irakisk artilleri og bakkestyrker ved hjelp av koordinater og annen etterretning som de har fått av de franske spesialstyrkene.
AP170530 Det innebærer at borgere fra disse landene blir behandlet hurtig etter « 48-timers prosedyren », utvist og nektet innreise EU de neste årene.
AA170530 Vi ønsker så mange som mulig av byens borgere velkommen på alle arrangementene, om det er konsert, oktoberfest eller UKErevy.
DB170529 Per i dag virker det som absorberingen av én million nye borgere går ganske bra for Tyskland ; kanskje for bra for dem som ropte høyest om de fatale konsekvensene av ukontrollert masseinnvandring.
VG170527 Borgere stoler ikke lenger på at de folkevalgte vet hvordan folket har det.
VG170527 Forslaget fra Frp og Unge Høyre om å la lovlydige borgere over 18 år få nyte sin medbrakte pilsner i offentlige parker, lyder som et ukomplisert og fremfor alt sosialt innspill.
AP170527 Det handler om en opplevd urettferdighet mot islamske borgere i andre land, og det de anser som Vestens overgrep mot medmuslimer i ulike kriger.
VG170526 Britiske borgere blir forsvart advart mot alt annet enn ikke-essensielle reiser til landet, til tross for at det har gått nesten to år siden det brutale angrepet.
VG170526 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
VG170526 Noen er vanlige borgere , andre kriminelle.
DN170526 I tillegg angripes norske borgere av cyberkriminelle som for eksempel tar filene deres som gissel og krever løsepenger, sier Nystrøm.
DN170526 - Norske borgere og bedrifter har ingen støtte fra myndighetene i bekjempelsen av slik kriminalitet.
DA170526 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
BT170526 Norske borgere skal fortsatt overvåkes på nett, men nå under navnet « Digitalt grenseforsvar ».
AA170526 Russiske myndigheter advarer sine borgere mot å besøke Storbritannia og viser til at det ifølge britiske myndigheter er stor fare for nye terrorangrep.
AA170526 - Den russiske ambassaden i Storbritannia advarer russiske borgere mot å besøke landet, særlig mot å besøke større byer, dersom det ikke er absolutt nødvendig, heter det i et reiseråd.
AA170526 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
VG170525 Da Flynn søkte om sikkerhetsklarering i februar 2016 skal han ha sagt at han ikke hadde hatt noen inntekt fra utenlandske selskaper, og at han ikke hadde mer enn ubetydelig kontakt med utenlandske borgere .
SA170525 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
SA170525 - Norske myndigheter uttaler i anledning French-saken at de bistår norske borgere som kommer i vanskeligheter i utlandet.
DN170525 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
DB170525 ¶ BLOKKERT : Donald Trumps reviderte presidentordre, som omfatter innreiseforbud for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, er fortsatt blokkert.
DB170525 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
DB170525 I 2014 skrev tidligere innenriksminister, og nåværende statsminister, Theresa May i en artikkel i The Daily Telegraph at minst 500 britiske borgere har reist til Syria og Irak for å krige med militante grupperinger. 23 personer som skulle til Syria, er allerede fratatt passet, og 69 personer er pågrepet for lovbrudd i forbindelse med terror i Syria.
AP170525 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
DB170524 Endringene berører forholdet mellom politikere og borgere .
DA170524 Dermed blir motsetningene som allerede er der, ytterligere forsterket, sier Mustad, og påpeker at Storbritannia er et av landene der flest borgere har dratt for å være fremmedkrigere til Syria og Irak.
DA170524 Dermed blir motsetningene som allerede er der, ytterligere forsterket, sier Mustad, og påpeker at Storbritannia er et av landene der flest borgere har dratt for å være fremmedkrigere til Syria og Irak.
VG170523 d Sincan-fengselet spesifikt for de tiltalte etter det blodige kuppforsøket i Tyrkia i fjor, ble det lest opp tiltaler for blant annet forsøk på å oppløse parlamentet og regjeringen ved vold, forsøk på drap på presidenten, kidnapping av statsansatte, drap på 250 borgere, og drapsforsøk på 2.735 borgere , skriver avisen Hürriyet i sin oppsummering.
VG170523 rettslokale, bygget ved Sincan-fengselet spesifikt for de tiltalte etter det blodige kuppforsøket i Tyrkia i fjor, ble det lest opp tiltaler for blant annet forsøk på å oppløse parlamentet og regjeringen ved vold, forsøk på drap på presidenten, kidnapping av statsansatte, drap på 250 borgere , og drapsforsøk på 2.735 borgere, skriver avisen Hürriyet i sin oppsummer
VG170523 Pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Astrid Sehl, opplyser til VG at de så langt ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.
VG170523 UD : Ingen norske borgere ¶ * 1 Utenriksdepartementet i Norge sier at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet. * 1 Nordmenn i området oppfordres til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.
VG170523 UD : Ingen norske borgere ¶ * 1 Utenriksdepartementet i Norge sier at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet. * 1 Nordmenn i området oppfordres til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.
VG170523 Da Flynn søkte om sikkerhetsklarering i februar 2016 skal han ha sagt at han ikke hadde hatt noen inntekt fra utenlandske selskaper, og at han ikke hadde mer enn ubetydelig kontakt med utenlandske borgere .
SA170523 Utenriksdepartementet i Norge har imidlertid opplyst at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.i ¶
SA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
FV170523 Utenriksdepartementet i Norge har imidlertid opplyst at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.
FV170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
DN170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
DN170523 Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
DA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
DA170523 | - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd ¶
DA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
DA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
DA170523 | - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd ¶
DA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
DA170523 Men det er engasjementet og investeringsviljen fra private borgere som gjør utslippskuttene mulig, Oslo kommune er kun en bidragsyter, sier miljøbyråden.
BT170523 Utenriksdepartementet i Norge har imidlertid opplyst at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet, ¶
AP170523 Utenriksdepartementet i Norge har imidlertid opplyst at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.
AP170523 Utenriksdepartementet i Norge har imidlertid opplyst at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.
AA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
AA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
AA170523 Det polske utenriksdepartementet sier ikke hvor mange polske borgere som er savnet, annet enn at det er flere.
AA170523 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet ( UD ) til NTB natt til tirsdag.
VG170522 Omfattende anti-terrorlover og nye virkemidler, blir i stadig større grad brukt mot uskyldige borgere og utsatte grupper. som illustrert nylig sist ved saken mot CAGE menneskerettighetsaktivist M.
VG170522 Ofte skjult, og alltid med argumentet om at det finnes ingen alternativer og at det er helt nødvendig, blir de sivile rettighetene mer og mer begrenset under den falske forutsetningen om at det er for å « holde borgere trygge ».
DB170522 - Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser UDs pressetalsperson Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.
DB170522 : - Vi skal gå etter gjengene som utnytter våre uskyldige borgere , sa presidenten.
DB170522 Å opplyse om at myndighetene er forpliktet til å beskytte oss som borgere er derfor viktig.
DB170522 Men vi som borgere er også her beskyttet gjennom Folkeretten mot slike angrep.
BT170522 Pressekontakt i Utenriksdepartementet ( UD ), Astrid Sehl, opplyser til NTB natt til tirsdag at de så langt ikke har informasjon som tyder på at norske borgere ble skadd i angrepet.
BT170522 Pressekontakt i Utenriksdepartementet ( UD ), Astrid Sehl, opplyser til NTB natt til tirsdag at de så langt ikke har informasjon som tyder på at norske borgere ble skadd i angrepet.
AP170522 Tiltalen inkluderer « forsøk på å avvikle det tyrkiske parlamentet med bruk av vold, ledelse av en væpnet organisasjon, forsøk på å drepe presidenten, drap på 250 borgere , legemsbeskadigelse på 2735 andre ».
AP170522 Blant arabiske statsborgere av Israel sier de færreste at de kunne tenke seg å bli borgere av en palestinsk stat.
AP170522 Blant arabiske statsborgere av Israel sier de færreste at de kunne tenke seg å bli borgere av en palestinsk stat.
DB170521 Det finnes ingen grenser for hvor god framtid vi kan skape for våre borgere .
DB170520 Utenfor Norden er pass eneste gyldig legitimasjon for norske borgere .
DB170520 Og selv om norske borgere kan reise uten pass i Norden er det et godt reiseråd er å ta det med likevel.
SA170519 Da kan byens gode borgere selv gjøre seg opp en mening før de behenger meg med laurbærkrans, eventuelt lynsjer meg fra Valbergtårnet.
NL170519 Vi ønsker først og fremst fokus på saken og få vanlige norske borgere til å skjønne sammenhengen.
DB170519 Men siden India ble uavhengig, har det flere ganger blitt foreslått at alle borgere skal ha en lik lov, kjent som Uniform Civil Code.
AP170519 | Nupi-forsker : - Derfor blir noen norske utenlandsfanger kjendiser ¶ 52 norske borgere satt ved årsskiftet fengslet i utlandet, men bare en håndfull blir førstesidestoff og får ekstra oppfølging av myndighetene.
AP170519 - Norge er blant de land i verden som er mest opptatt av å hjelpe borgere som får problemer i utlandet.
DB170518 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge, sa Erna Solberg til Dagbladet.
DB170518 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge, sa Erna Solberg til Dagbladet.
DB170518 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge, sa Erna Solberg til Dagbladet.
SA170517 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge, sa Erna Solberg til Dagbladet.
DB170517 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge.
AP170517 | Alle borgere i den frie verden : Dere må ikke ta demokratiet for gitt Garry Kasparov ¶
AA170517 Vi er opptatt av å få norske borgere hjem, særlig hvor en straffeutmåling ikke ville vært mulig i Norge, sa Erna Solberg til Dagbladet.
AP170516 Dette ville ikke Oslos borgere finne seg i, og mange dro likevel ned til Bjørvika for å hilse dampskipet Constituitionen med hurrarop og sang.
SA170515 Staten ønsker å beskytte oss som borgere mot skadevirkningene av rus.
DB170515 Et generelt forbud mot tigging vil derfor bare være nødvendig dersom en har til hensikt å ramme andre nødstilte borgere i Norge.
AA170515 Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.
VG170514 Det bor 20.000 norske borgere i Storbritannia, og omtrent 14.500 briter i Norge.
AP170514 Hadde hun kommet, ville hun hørt fra borgere som er livredde for hva som skjer dersom republikanernes nye forslag til helsereform skulle bli vedtatt i lovverket.
DB170513 Det er kun pass som er gyldig ID for norske borgere .
BT170513 USA skal ikke kunne hente ut data om andre lands borgere bare fordi selskapet er amerikansk, sier Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet.
BT170513 Man bør ikke stole på amerikanske multinasjonale selskaper før de beviser at de fortjener det, mente Edward Snowden, som avslørte USAs enorme overvåking, også av europeiske borgere , gjennom amerikanske selskaper.
AP170513 Det er oppsiktsvekkende at Lunde ikke skjønner at dette er skremmende for borgere i et fredelig land som Norge.
SA170511 To stemmerettsforsøk har vist oss at stemmerett for 16-åringer fungerer, og at det er på tide å slippe til 130.000 flere borgere i demokratiet, sier Stian Seland, styreleder i LNU.
DA170511 To stemmerettsforsøk har vist oss at stemmerett for 16-åringer fungerer, og at det er på tide å slippe til 130.000 flere borgere i demokratiet, sier Stian Seland, styreleder i LNU.
AA170511 I tillegg har USAs nye president Donald Trump forsøkt å innføre innreiseforbud for borgere fra flere hovedsakelig muslimske land.
AA170511 To stemmerettsforsøk har vist oss at stemmerett for 16-åringer fungerer, og at det er på tide å slippe til 130.000 flere borgere i demokratiet, sier Stian Seland, styreleder i LNU. ( ©NTB ) ¶ | 21-åring dømt til forvaring for drapsforsøk på Ålgård ¶
VG170510 - Fungerende justisminister Sally Yates har sveket justisdepartementet ved å nekte å innføre en lovlig ordre, som er utformet for å beskytte USAs borgere , het det i en uttalelse fra Det hvite hus som kom etter at det ble kjent at Yates hadde fått sparken.
DB170510 Den høye grad av tillit mellom borgere og mellom borgere og staten som det norske samfunnet heldigvis er preget av, er under press av enkeltpolitikere og enkeltpartier i Norge også.
DB170510 Den høye grad av tillit mellom borgere og mellom borgere og staten som det norske samfunnet heldigvis er preget av, er under press av enkeltpolitikere og enkeltpartier i Norge også.
DB170509 Teltene er satt opp for å skjenke borgere og tilreisende, og rundt Folkets hus på plassen er det for sakens anledning hengt opp et stort banner på ukrainsk og engelsk med beskjeden : « Frihet er vår religion ».
AP170509 Men etter at byrådene hadde møtt åtte utvalgte borgere med spørsmål i « speeddating » på scenen, var ikke Nordlie særlig fornøyd.
AA170509 Det anslås at rundt 26 millioner sovjetiske borgere døde i løpet av årene andre verdenskrig varte.
VG170508 Forbudet går ut på å nekte borgere fra de muslimskdominerte landene Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen innreise i 90 dager.
DB170508 Her har to respektable borgere blitt drept i sitt eget hjem, sier han.
DB170507 Rømninger fra nord til sør på Koreahalvøya har lenge vært et omdiskutert tema i nord, der landets ledere beskylder politikerne i Seoul for å prøve å bortføre eller lokke nordkoreanske borgere til å hoppe av, skriver NTB.
VG170506 Kommisjonen kom med en oppfordring til alle franske borgere , men først og fremst til media : ¶
SA170506 Videre ber de både franske borgere og franske medier om å unnlate å spre informasjonen.
DB170506 2030 - 2 nederlandske borgere har gått seg vill i området nord for Dølemo.
AP170506 Men det er ikke synet til de fleste borgere i de fleste land i dag.
AA170506 Videre ber de både franske borgere og franske medier om å unnlate å spre informasjonen.
VG170505 - Vi mener at utenlandske arbeidstagere som betaler det samme i skatt som et lands borgere , skal få de samme trygdeytelsene tilbake uavhengig av nasjonalitet eller hvor barna deres bor.
AP170505 Vi, som andre nasjoner, har en distinkt kultur som har mange fellestrekk med resten av vesten, og de som kommer til Norge, må lære denne kulturen å kjenne hvis de skal bli borgere av Norge, sier Haaland Matlary.
AP170505 - Han legger til det viktige poeng at de fremmede som skal tilpasse seg og leve her som borgere av Norge, har bruk for at vi definerer hva vi står for, sier hun.
DB170504 I utgangspunket er det passfritak i Norden for nordiske borgere på reiser mellom de nordiske land.
DB170504 For borgere av land som ikke er en del av EU eller EØS blir kravet til kontroll ved innreise som før, mens det blir skjerpet ved utreise.
DB170504 - For norske borgere er pass foreløpig det eneste godkjente reisebeviset, noe som betyr at man må ha med seg pass på reiser i Europa utenfor Norden, sier Thomassen.
DB170504 NFs innvandringspolitikk, med ønsket om to felleskapsformer i landet - franske borgere med alle rettigheter og andre med mer begrensede rettigheter -, er noe radikale venstrevelgere normalt ikke vil kunne støtte.
DA170504 - Norske borgere , norsk næringsliv og vårt forhold til Storbritannia berøres direkte av hva EU og Storbritannia blir enige om, sier statsministeren.
VG170503 - Når hendelser som dette skjer, er det mange av våre borgere som føler at de ikke blir behandlet likt på grunn av sin hudfarge.
DB170503 Nordmenn med utenlandskfødte foreldre har fortalt at de føler seg degradert til annenrangs borgere , at de har følt frykt og tap av egen identitet.
AP170503 De foretrekker å være annenklasses borgere i Israel fremfor fullverdige innbyggere i en palestinsk stat, sier Hermann.
AP170503 De foretrekker å være annenklasses borgere i Israel fremfor fullverdige innbyggere i en palestinsk stat, sier Hermann.
AP170503 De foretrekker å være annenklasses borgere i Israel fremfor fullverdige innbyggere i en palestinsk stat, sier Hermann.
AA170503 Ved lokalvalg i Norge har utenlandske borgere med minst tre års lovlig opphold hatt stemmerett siden 1983.
VG170502 LONDON ( VG ) Storbritannia går altfor langt i å samle inn data om sine egne borgere , sier FNs spesialrapportør for retten til privatliv. 16.000 KAMERA : I London er det trolig flere hundre tusen kamera, ifølge anslag fra Metropolitan Police.
VG170502 Cannataci mener Storbritannia utvilsomt har gått altfor langt i å samle inn informasjon om sine borgere .
VG170502 - Det er ikke bare for inngripende for borgerne i Storbritannia, men også for flere hundre millioner borgere utenfor Storbritannia.
VG170502 Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen.
VG170502 De siste 38 årene har Iran hatt et system der dissens blir slått brutalt ned på, menneskerettigheter blir oversett og kvinner lever som annenrangs borgere .
DB170502 Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen.
DB170502 Politiet har med hjemmel i utlendingslovens §§17 og 18 allerede tilstrekkelige hjemmelsgrunnlag for å stoppe aktiviteten og bortvise utenlandske borgere som tigger systematisk eller i et visst omfang.
BT170502 En ensartet rettsutvikling sikrer rettferdige konkurransevilkår for borgere og bedrifter i hele EØS-området.
BT170502 Borgere og bedrifter i de tre EØS/EFTA-statene har hatt uhindret adgang til det indre marked, handelshindringer er fjernet, og konkurransen er styrket.
AP170502 | Amerikansk UD advarer egne borgere om terrortrussel i Europa ¶
AP170502 Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen.
AA170502 Amerikanske borgere bes være ekstra på vakt ved store, høyprofilerte arrangementer, spesielt i sommersesongen.
BT170501 ) i Datatilsynet tror den nye personvernloven vil gi større rom for borgere til å stille krav.
DN170430 I en krisesituasjon vil det ikke være mulighet for å beordre utenlandske borgere .
DN170430 Allerede tidligere på dagen hadde han begynt å sette tonene med blant annet en radiotale der han forsikret at « min lojalitet ligger utelukkende hos dere, våre flotte borgere ».
DB170430 Selv har Håvik flere ganger dukket opp ropende og filmende i offentlige bygninger, blant annet rettssaler, der han mener det begås urett mot borgere .
BT170430 Allerede tidligere på dagen hadde han begynt å sette tonene med blant annet en radiotale der han forsikret at « min lojalitet ligger utelukkende hos dere, våre flotte borgere ».
BT170429 For borgere fra land som ikke er en del av EU eller EØS blir kontrollkravet ved innreise det samme som tidligere, men det skjerpes ved utreise.
BT170429 For i utgangspunktet er det ingen norske borgere som må sulte i hjel.
VG170428 Kvinner er annenrangs borgere .
AP170428 For borgere fra land som ikke er en del av EU eller EØS blir kontrollkravet ved innreise det samme som tidligere, men det skjerpes ved utreise.
VG170427 PS : Russland har ført Julie Wilhelmsen opp på den såkalte stopp-listen sammen med Trine Skei Grande, Bård Vegar Solhjell og ukjent antall norske borgere , som blir nektet visum til Russland.
DN170427 Enkel tilgang til eksempelvis Google Maps, sosiale medier og Tripadvisor er ikke lenger noe som er greit å ha - det er en forutsetning for våre digitale borgere , sier Kristian Fredheim, kommunikasjonsrådgiver i Telia Norge, til DN.
VG170426 - Vi har ingen toleranse for fremmedgjørelse eller utestenging av våre armenske borgere , eller at en eneste armensk borger skal føle seg som annenrangs, uttaler Erdogan.
VG170426 - Ambassaden i Manila arbeider med å få tilgang til vedkommende for å tilby konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, skriver Enstad i en e-post.
VG170426 Når det kommer til å overvåke sine egne borgere , har Storbritannia gått lenger enn Norge.
SA170426 Det gir oss som borgere en trygghet vi ikke har i dag.
DB170426 - Ambassaden i Manila arbeider med å få tilgang til vedkommende, slik at de kan tilby konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier UDs pressetalskvinne Guri Solberg til Dagbladet.
AA170426 - Ambassaden i Manila arbeider med å få tilgang til vedkommende for å tilby konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier underdirektør Kristin Enstad i departementets kommunikasjonsenhet.
DN170424 - Til slutt, når vi står overfor terrortrusselen, som krever at vårt land står samlet, vil Nasjonal Front bidra til dyp splittelse og stigmatisere noen av våre borgere på bakgrunn av deres opphav eller religion, sier Hollande.
DN170424 Kongressen og domstolene har for eksempel stanset presidentens forslag om innreiseforbud for borgere fra syv muslimskdominerte land, og Trump fikk ikke Kongressen med seg på å vrake Obamacare og gjennomføre en ny helsereform.
DB170424 Retten fant også at overføring til tvungent psykisk helsevern var nødvendig for å verne samfunnet eller andre borgere mot plagsomme lovbrudd, samt at faren for nye plagsomme lovlig var særlig nærliggende.
DB170424 De stilte seg i stedet bak den radikale Benoît Hamon, som blant annet mente at løsningen på Westeros problemer var å dele ut penger til alle borgere uten krav, og at man gjerne kunne jobbe enda mindre.
AP170424 Som ordfører i Oslo fikk jeg møte svært mange norske borgere med innvandrerbakgrunn.
DB170423 Fram til klokka åtte i kveld er valglokalene åpne for at franske borgere verden over skal velge hvem som skal overta etter dagens upopulære president, sosialisten Francois Hollande.
AP170423 Hvem stemmer : Alle franske borgere i Frankrike og de som er bosatt i utlandet kan stemme.
VG170421 - Ved ikke å sørge for god nok sikkerhet svikter myndighetene franske borgere .
DN170421 Flere fremtredende borgere ; mange av dem senere eidsvollsmenn, satset på kapervirksomhet under Napoleonskrigene.
DB170421 Sjøl sier Le Pen at hun ikke er imot innvandrere, men at hun er mot innvandring fordi ethvert land først og fremst må ta vare på egne borgere .
DB170421 Borgere av Norge trenger god ledelse.
DA170421 « Du som ga meg litt varme da/alle andre var likegla'/da byens gode borgere lot meg stå der ute og be/Ingenting annet enn litt ved/men det var det som varmet så/og i min sjel der brenner nå en ild bare hjertet kan se ».
VG170420 DEBATT : Norske rom : Vi føler oss ikke som frie, likeverdige og trygge borgere
AA170420 En av fire australske borgere er enten født utenfor landet eller har minst én forelder fra et annet land. ( ©NTB ) ¶
VG170419 DEBATT : Norske rom : Vi føler oss ikke som frie, likeverdige og trygge borgere
VG170419 - Utenrikstjenesten er kjent med hendelsen på flyplassen i Islamabad der norske borgere er involvert.
DN170419 Nord-Korea tar malaysiske borgere som gisler ¶
DB170419 Han påpeker at « Lykkelandet » ikke beskriver hele miljøet i Bergen, og oppfordrer byens borgere til å besinne seg.
BT170419 Uavhengig av hvor gode velferdsordninger vi lager for å forhindre nød blant norske borgere vil det ikke bøte på tilreisende tiggere så lenge det er fattigdom i Europa og resten av verden.
AA170419 Vi kan heller ikke si at tiggere eller andre rumenske borgere er knyttet til narkotikasalg, sier Svendsen.
DB170416 Noen melder at to norske borgere er pågrepet, mens andre sier det er tre pågrepne.
DB170416 Minst to norske borgere er pågrepet etter at de skal ha havnet i krangel med ansatte på en flyplass i Pakistan.
DB170416 - Utenriksdepartementet er kjent med en hendelse som involverer norske borgere på flyplassen i Islamabad, og arbeider gjennom vår ambassade i Islamabad med å ta rede på de faktiske forholdene, sa kommunikasjonsrådgiver Ingrid Kvammen Ekker lørdag kveld.
VG170415 I løpet av de siste årene har tusenvis av russiske borgere reist til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS, Jabhat al-Nusra-fronten eller andre voldelige opposisjonsgrupper.
AP170415 Anbefalingen fra MSB er at borgere skal kunne klare seg uten samfunnets hjelp i tre døgn om noe skulle skje.
BT170414 Høyre og Frp mener deler mennesker inn i første- og annenrangs borgere : de som elsker innenfor og de som elsker på tvers av Europas grenser.
BT170414 Høyre og Frp mener alvor når de deler mennesker inn i første- og annenrangs borgere : de som elsker innenfor og de som elsker på tvers av Europas grenser.
BT170414 Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ( Frp ) vil neppe foreslå det samme for norske borgere .
AA170414 Tyskland nekter å utlevere tyrkiske borgere , og derfor vil ikke Tyrkia sende tyskere, som den fengslede korrespondenten, til Tyskland, sier presidenten til kringkasteren TGRT torsdag.
VG170413 | Råder polske borgere i Norge til å unngå folkemengder og påskemarkeder ¶
VG170413 På grunn av det høynede trusselnivået har den polske ambassaden i Oslo lagt ut en advarsel til polske borgere i Norge.
VG170413 Men den polske ambassaden i Oslo har kommet med en advarsel til polske borgere i Norge.
DB170413 » Det britiske utenriksdepartementet skriver at det på globalt nivå finnes en underliggende fare for terror mot britiske interesser og britiske borgere , men omtaler ikke trusselsituasjonen i Norge spesielt.
DB170413 Vi foreslår at personer som besøker Norge følger situasjonen tett og at de registrerer seg i Odysseus ( det polske utenriksdepartementets system for registrering av polske borgere i utlandet journ. anm. ) », heter det i advarselen.
DB170413 På bakgrunn av dette blir polske borgere i Norge oppfordret til å unngå offentlige plasser.
DB170413 ( Dagbladet ) : På den polske versjonen av nettsidene til den polske ambassaden i Oslo, advares polske borgere mot et økt trusselnivå i Norge.
AP170413 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA.
AA170413 Grensekontrollen er et ledd i et strengere kontrollregime og det er altså også noe norske borgere må forholde seg til.
DB170412 Men, tror du vi, samtidens stressorienterte borgere i denne selvsentrerte narsissistiske nasjonen, makter å ha ei helt stille uke ?
DA170412 Hauglie kaller de nye trygdeordningene « rettferdige » fordi de likestiller flyktninger med norske borgere som kommer tilbake fra lange utenlandsopphold.
AP170412 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AA170412 Det er enhver regjerings hovedoppgave å sikre sine borgere , her har vi ikke råd til å feile igjen.
AA170412 Det er enhver regjerings hovedoppgave å sikre sine borgere , her har vi ikke råd til å feile igjen. ( ©NTB ) ¶
DB170411 Politiet har ikke konludert med at Masood var tilknyttet noe terrornettverk, men den IS-tilknyttede nyhetstjenesten Amaq har omtalt ham som en som fulgte kallet om å ramme borgere av fiendtlige stater.
DB170411 Politiet har ikke konludert med at Masood var tilknyttet noe terrornettverk, men den IS-tilknyttede nyhetstjenesten Amaq har omtalt ham som en som fulgte kallet om å ramme borgere av fiendtlige stater.
DA170411 Stockholms borgere åpnet dørene for fremmede som ikke kom seg hjem etter fredagens angrep, tusener samlet seg på Sergels torg og politibilene i sentrumsgatene dynges ned med blomster.
AP170411 Økt territoriekontroll, det vil si kontroll av utenlandske borgere innenfor Norges grenser, for eksempel kontroll av legitimasjon.
AP170411 - Vi har allerede innført økt kontroll på fergene og økt tilstedeværelse innenfor grensene, såkalt territoriekontroll av utenlandske borgere , men ikke gjort noen ytterligere oppgradering knyttet til grensene, sier Kvigne.
AP170411 Det er et grunnleggende prinsipp at borgere i et demokratisk samfunn skal vite hvordan skattepengene brukes og hva det offentlige holder på med.
VG170410 I det gamle sovjetsamfunnet regnet man med at rundt 40 millioner borgere hadde sine røtter islamsk kultur.
VG170410 Der vet de aller fleste opplyste borgere hvem som er sjef i Høyesterett, John Roberts.
VG170409 Politi og sikkerhetsstyrker tok raskt kontroll over den skarpe situasjonen, samtidig som de strakk ut en hjelpende hånd til byens borgere og besøkende.
AA170409 - Jeg tenker at vi som borgere må være årvåkne.
DB170408 Mange av Stockholms borgere er fornøyde med politiets arbeid etter terrorangrepet.
DB170408 De har et anti-islamsk verdensbilde der det ikke er noen tydelige skiller mellom terrorister og fredelige og lovlydige muslimske borgere .
DA170407 Svenske borgere responderer på angrepet i Stockholm med å invitere fremmede over dørstokken.
VG170406 For eksempel overvåkes Beijing-luften av et målenett bestående av 35 målestasjoner ( og antallet skal dobles ), som hver time gir byens borgere oppdatert informasjon om luftkvaliteten via mobile applikasjoner.
AA170406 Australske myndigheter ber tyrkere om å " utøve stor grad av forsiktighet " på Gallipoli og i Tyrkia generelt, og ber sine egne borgere om å revurdere nødvendigheten av å reise til storbyene Ankara og Istanbul.
DB170405 Vi yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldene rammer i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, til Dagbladet.
DB170405 Muslimer bli behandlet som annenrangs borgere , men vi jobber for å få en islamsk stat over hele verden, sa Choudary til Dagbladet.
DB170405 Historisk er det tilfeller der borgere fra ulike land blir fremmedkrigere - for en sak, eller for penger.
DB170405 Historisk er det tilfeller der borgere fra ulike land blir fremmedkrigere - for en sak, eller for penger.
DA170405 UD vil likevel ikke si noe om hva britiske borgere i Norge kan gjøre allerede nå for å eventuelt sikre seg framover.
DA170405 Det opplever de som sjenerøst sammenlignet med hvordan borgere utenfor EØS behandles.
AP170405 « Å kreve passord eller andre kontodetaljer uten grunn vil ikke øke sikkerheten til amerikanske borgere , og det er et direkte angrep på fundamentale rettigheter.
AP170405 I et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag rettet Nikki Haley, USAs FN-ambassadør, kraftig kritikk mot Russland for å ha forhindret at Syria tidligere ble straffet etter å ha gjennomført et gassangrep mot sine egne borgere .
SA170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere, men som femterangs borgere , sier advokat Gilhooly oppgitt. ( ©NTB ) ¶
SA170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere , men som femterangs borgere, sier advokat Gilhooly oppgitt. ( ©NTB ) ¶
DB170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere, men som femterangs borgere , sier advokat Gilhooly oppgitt.
DB170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere , men som femterangs borgere, sier advokat Gilhooly oppgitt.
DB170404 Det beroliger bare delvis Mahad Abib Mahamud, som er talsperson for organisasjonen Annenrangs Borgere .
AP170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere, men som femterangs borgere , sier advokat Gilhooly oppgitt. ( ©NTB ) ¶
AP170404 Jeg tror vi må innse at jentene på landslaget ikke blir behandlet som annenrangs borgere , men som femterangs borgere, sier advokat Gilhooly oppgitt. ( ©NTB ) ¶
AA170404 - Ved å fjerne særrettighetene for flyktninger blir denne gruppen likebehandlet med alle andre grupper i Norge, som norske borgere som kommer tilbake fra lange utenlandsopphold, sa arbeidsminister Anniken Hauglie ( H ) til NTB i fjor sommer, da forslaget ble sendt på høring.
DB170403 - Jeg oppfordrer dere, borgere av St.
DB170403 Hvorfor ville sikkerhetsselskapet - som beskyldes for å ikke ha ressurser - rota rundt med overvåking av amerikanske borgere , når de skal jakte terrorister ? spør den ikke-identifiserte kilden.
DB170403 - Jeg oppfordrer dere, borgere av St.
DB170403 ¶ MAKT : Forskere og Tyrkia-eksperter tror grunnen til at Recep Tyyip Erdogan, Tyrkias president, kaller europeiske land for islamofober, er fordi han vil sanke stemmer fra tyrkiske borgere i utlandet.
VG170402 - Stater skal ikke drepe sine borgere .
AP170402 - Stater skal ikke drepe sine borgere .
VG170331 - Liket til den nordkoreanske borgeren som døde i Malaysia, og relevante nordkoreanske borgere har vendt tilbake til Nord-Korea i dag via Beijing, sa departementets talsmann Lu Kang fredag.
DN170331 - Liket til den nordkoreanske borgeren som døde i Malaysia, og relevante nordkoreanske borgere har vendt tilbake til Nord-Korea i dag via Beijing, sa departementets talsmann Lu Kang fredag.
DN170331 - Ytterligere støtte vil frata al-Shabaab muligheten til å etablere trygge skjulesteder, som de kan angripe amerikanske borgere og amerikanske interesser i regionen fra, sier Davis.
AP170331 I forrige uke mistet The Republic of Letters en av sine mest fremstående borgere .
AA170331 - Ytterligere støtte vil frata al-Shabaab muligheten til å etablere trygge skjulesteder, som de kan angripe amerikanske borgere og amerikanske interesser i regionen fra, sier Davis.
AA170331 Mens ambassadørene ble erklært uønsket og ble kalt hjem, ble andre borgere hindret fra å reise.
AA170331 Det lar delstatene behandle dem som annenrangs borgere , selv om de har krav på like god tilgang på helsetjenester som menn har, sier den demokratiske senatoren Chuck Schumer. ( ©NTB ) ¶
AA170331 - Liket til den nordkoreanske borgeren som døde i Malaysia, og relevante nordkoreanske borgere har vendt tilbake til Nord-Korea i dag via Beijing, sa departementets talsmann Lu Kang fredag.
AA170331 Hawaiis justisminister argumenterte med at forbudet - som inkluderer visumnekt for borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning - fortsatt er diskriminerende.
VG170330 Det amerikanske justisdepartementet sa i retten at dersom Watson la seg på Hawaiis linje, så burde han innsnevre forføyningen til kun å gjelde den delen av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
VG170330 Staten har gitt politiet adgang til å bruke makt mot egne borgere .
SA170330 Det amerikanske justisdepartementet sa i retten at dersom Watson la seg på Hawaiis linje, så burde han innsnevre forføyningen til kun å gjelde den delen av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
DN170330 Det amerikanske justisdepartementet sa i retten at dersom Watson la seg på Hawaiis linje, så burde han innsnevre forføyningen til kun å gjelde den delen av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170330 Trump-administrasjonen ba dommeren om å innsnevre forføyningen til kune å gjelde den dele av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
DA170330 Statsminister May har ikke villet gi noen garantier for disse borgerne uten at det kommer garantier for britiske borgere i EU.
DA170330 EUs sjefforhandler i brexit-spørsmålet, Michel Barnier, har fortalt en delegasjon av EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i EU at han håper å ha en avtale klar mot slutten av året.
DA170330 Blant det mest prekære på agendaen er skjebnen til både EU-borgere som er bosatt i Storbritannia og britiske borgere som er bosatt i andre EU-land.
DA170330 Hvis denne parlamentarismen vår skal være noe særlig vits, så må vi, som borgere av Oslo kommune, kunne være sikre på følgende : At opposisjonen gjør sitt beste for å gjøre byrådenes dager så fæle så mulig.
AP170330 Det amerikanske justisdepartementet sa i retten at dersom Watson la seg på Hawaiis linje, så burde han innsnevre forføyningen til kun å gjelde den delen av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
AP170330 Tyrkiske borgere som bor i europeiske land, kan i disse dager forhåndsstemme i folkeavstemningen om en grunnlovsendring som vil gi president Erdogan utvidet makt.
AA170330 Det amerikanske justisdepartementet sa i retten at dersom Watson la seg på Hawaiis linje, så burde han innsnevre forføyningen til kun å gjelde den delen av innreiseforbudet som gjaldt visumnekt til borgere fra seks land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170330 Tyrkiske borgere som bor i europeiske land, kan i disse dager forhåndsstemme i folkeavstemningen om en grunnlovsendring som vil gi president Erdogan utvidet makt.
AA170330 Torsdag, to dager senere, ble dansken og fire andre utenlandske borgere utvist fra Tyrkia, opplyser Folkekirkens Nødhjælp.
DB170329 * Borgernes interesser bør settes først : En avtale som sikrer rettighetene til britiske borgere i EU og EU-borgere i Storbritannia bør ha prioritet.
DA170329 Så skal resten av EU bli enige om retningslinjer for forhandlingene, før knalltøffe forhandlingsrunder etter hvert innledes på en rekke områder mellom Storbritannia og EU ; blant annet om økonomi, handel, migrasjon og ikke minst rettighetene til EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i EU-land.
AP170329 Hva som vil skje med EU- og EØS- borgere i Storbritannia i et slikt scenario, er, som så mye annet, uklart.
AP170329 Europa er den beste løsningen, men vi vet ikke hvordan vi skal få forklart det til våre borgere , sier Pons.
AP170329 Hva som vil skje med EU- og EØS- borgere i Storbritannia i et slikt scenario, er, som så mye annet, uklart.
VG170328 - Han var trygg på at norske borgere var i stand til å gjøre egne vurderinger, eller å skille « snørr og barter », som han sa, og at pressemeldingen fra den russiske ambassaden tidligere i vinter om den norske holdningen til russiske myndigheter nok ikke fikk den effekten russerne kanskje hadde håpet.
AA170328 Kims død har utløst en betent diplomatisk situasjon der begge land nekter hverandres borgere utreise.
DB170327 - Det er første gang nordmenn er domfelt for å ha begått drap i utlandet på utenlandske borgere , sier hun til NRK.
AP170327 - Det er første gang nordmenn er domfelt for å ha begått drap i utlandet på utenlandske borgere , sier hun til NRK.
AA170327 - Det er første gang nordmenn er domfelt for å ha begått drap i utlandet på utenlandske borgere , sier hun til NRK.
DA170326 Takket være et velfungerende byråkrati med god oversikt over landets borgere , ble 76 prosent av landets jøder drept.
AP170326 Men syvbarnsfaren Nate Hardy, som driver bryggeriet og den tilhørende baren på fritiden, konstaterer at stadig flere av byens borgere har fattet interesse for IPA, stout og de åtte andre ølsortene han lager.
DN170324 SE DNs STORE BOLIGSPESIAL HER ¶ amerikanske borgere , kommer det fram av diplomatiske telegrammer sendt fra utenriksminister Rex Tillerson til alle USAs ambassader i forrige uke, skriver avisen.
DB170324 Den strengere kontrollen vil gjelde for turister, businessreisende og slektninger av amerikanske borgere , kommer det fram av diplomatiske telegrammer sendt fra utenriksminister Rex Tillerson til alle USAs ambassader i forrige uke, skriver avisen.
DA170324 Den strengere kontrollen vil gjelde for turister, businessreisende og slektninger av amerikanske borgere , kommer det fram av diplomatiske telegrammer sendt fra utenriksminister Rex Tillerson til alle USAs ambassader i forrige uke, skriver avisen.
AP170324 Da avviste en rekke dommere ordren hans om et innreiseforbud for flyktninger samt alle borgere fra syv muslimske land.
AA170324 Den strengere kontrollen vil gjelde for turister, businessreisende og slektninger av amerikanske borgere , kommer det fram av diplomatiske telegrammer sendt fra utenriksminister Rex Tillerson til alle USAs ambassader i forrige uke, skriver avisen.
AA170324 Sveitsisk påtalemyndighet mener det foreligger konkrete mistanker om spionasje mot tyrkiske borgere i Sveits, i regi av en politisk etterretningstjeneste, heter det i en uttalelse fredag.
AA170324 Sveits åpner etterforskning etter mistanke om at Tyrkia har spionert på tyrkiske borgere i Sveits, opplyser landets påtalemyndighet.
AA170324 De siste ukene har flere tyrkiske statsråder forsøkt å holde politiske møter blant tyrkiske borgere bosatt i europeiske land.
VG170323 RETTSSIKKERHET : - Det skjer mye uhjemlet maktdemonstrasjon i Trondheim som bør belyses for å skape større rettssikkerhet for våre borgere , hevder advokat Farhad Shariati ¶
DB170323 Årsaken til et offisielt reiseråd er vanligvis krig, krigslignende tilstand eller andre former for uroligheter som etter en samlet vurdering av sikkerhetsrisikoen tilsier at norske borgere ikke bør reise til stedet eller oppholde seg der, skriver UD.
DB170323 Loven sier at informasjon om amerikanske borgere som tilfeldigvis blir plukket opp i forbindelse med overvåking, skal slettes eller redigeres ut av etterretningsrapporter.
DA170323 Senterpartiets sentralstyre avviser nemlig flere av de kontroversielle sakene Borten Moe og et flertall i Sps programkomité har gått inn for, som medlemsstøtte til norske borgere i trossamfunn og nikabforbud.
BT170323 » Europa fremstår som verdens største økonomi med borgere som har høy inntekt, høy utdannelse og høyest levealder i verden.
AA170323 Loven sier at informasjon om amerikanske borgere som tilfeldigvis blir plukket opp i forbindelse med overvåking, skal slettes eller redigeres ut av etterretningsrapporter.
AA170323 Kun timer før angrepet i London advarte Erdogan om at vestlige borgere kunne være i fare dersom land i Europa fortsetter med det han beskriver som " sine arrogante forbud ".
AA170323 Friske borgere betyr flere ut i arbeid og flere som bidrar til verdiskaping, sier Bhatti til NTB.
VG170322 Den deles ut til utenlandske eller norske borgere som en belønning for å ha fremmet norske interesser.
DN170322 Schiff sier videre at det etter opplysningene Nunes har gitt, ikke virker som om noen amerikanske borgere har blitt utsatt for ulovlig overvåkning.
DN170322 Amerikanske etterretningsorganer har ikke lov til å spionere på amerikanske borgere, men kan i enkelte tilfeller plukke opp kommunikasjon som involverer amerikanske borgere , for eksempel når kommunikasjonen er med utenlandske agenter, skriver Politico.
DN170322 Amerikanske etterretningsorganer har ikke lov til å spionere på amerikanske borgere , men kan i enkelte tilfeller plukke opp kommunikasjon som involverer amerikanske borgere, for eksempel når kommunikasjonen er med utenlandske agenter, skriver Politico.
DB170322 Hans forsvarere argumenterte i retten for at norske myndigheters restriksjoner på ferdselen strider mot Svalbardtraktatens artikkel tre, som garanterer traktatpartenes borgere lik adgang til Svalbard.
DB170322 Til syvende og sist er avkriminalisering og helsehjelp det viktigste steget for å ivareta våre borgere og avslutte en stigmatiserende politikk som skaper tapere.
AP170321 « Vi blir konfrontert med en terrortrussel i stadig endring, og vi må reagere på en måte som trygger våre borgere mot dem som vil gjøre oss vondt », skrev den britiske regjeringen i en uttalelse.
AP170321 « Hverken President Obama eller noen andre ansatte i Det hvite hus har beordret avlytting av noen amerikanske borgere », skriver Lewis.
AA170321 Han roser også politiet for innsatsen de gjør for å beskytte vanlige borgere . ( ©NTB ) ¶
AA170321 Donald Tusk sier retningslinjene først og fremst skal gi borgere , selskaper og medlemsland " klarhet " om hvordan forhandlingene skal gå for seg.
VG170320 | Norske rom : Vi føler oss ikke som frie, likeverdige og trygge borgere
VG170320 Da føler vi oss ikke som frie, likeverdige og trygge borgere , men som maktesløse og sakesløse mennesker.
DB170320 Å anerkjenne at noen borgere tilhører to stater vil også gjøre oss mer på linje med andre nordiske land.
AP170320 Det er selvsagt i orden at borgere møtes til møter med talere fra sitt tidligere hjemland, men dette gjelder ikke besøk av sittende regjeringsmedlemmer fra et fremmed land.
AA170320 Polen er på sin side en av de største kildene av borgere som bor i andre EU-land.
AA170320 Stortingsrepresentant Stine Renate Håheim ( Ap ) har spurt Brende hva norske myndigheter vil gjøre for å bistå norske borgere som blir nektet innreise til Israel : ¶
VG170318 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
VG170318 Det er sunne og viktige innsigelser mot overvåkning av borgere fra statsapparatet.
AP170318 Økningen av mexicanere kommer kort tid etter at canadiske myndigheter lettet på kravene for visum for mexicanske borgere .
AP170318 CBSA kan pågripe utenlandske borgere om de tror de kan utgjøre en fare for offentligheten, om identiteten deres ikke er kjent, eller om de tror personen ikke vil møte for eventuell utsendelse.
AP170318 Stortinget bør følge oppfordringen fra flertallet i statsborgerskaplovutvalget fra år 2000, og gi norske borgere en generell adgang til å inneha dobbelt statsborgerskap.
AP170318 Da gjeldende statsborgerskapslov ble vedtatt i 2005, var SV alene om å ville tillate nasjonens borgere mer enn ett statsborgerskap.
AP170318 Da gjeldende statsborgerskapslov ble vedtatt i 2005, var SV alene om å ville tillate nasjonens borgere mer enn ett statsborgerskap.
AA170318 De to kjennelsene blokkerte Trumps forsøk på å midlertidig forby innreise for borgere fra Syria, Libya, Iran, Jemen, Somalia og Sudan i 90 dager og for alle flyktninger i minst 120 dager.
AA170318 Økningen av mexicanere kommer kort tid etter at canadiske myndigheter lettet på kravene for visum for mexicanske borgere .
AA170318 CBSA kan pågripe utenlandske borgere om de tror de kan utgjøre en fare for offentligheten, om identiteten deres ikke er kjent, eller om de tror personen ikke vil møte for eventuell utsendelse.
SA170317 - Millioner av hardtarbeidende amerikanske borgere har kommet på etterskudd som følge av internasjonal handel, og sammen kan vi skape en framtid der alle borgerne våre har mulighet for økonomisk trygghet, sa den amerikanske presidenten og mangemilliardæren.
DN170317 Det nye innreiseforbudet omfatter borgere fra Syria, Libya, Iran, Jemen, Somalia og Sudan, mens Irak er strøket fra lista. ( ©NTB ) ¶ ¶
DN170317 De to kjennelsene blokkerte Trumps forsøk på å midlertidig forby innreise for borgere fra seks overveiende muslimske land.
DB170317 Det nye innreiseforbudet omfatter borgere fra Syria, Libya, Iran, Jemen, Somalia og Sudan, mens Irak er strøket fra lista.
DB170317 De to kjennelsene blokkerte Trumps forsøk på å midlertidig forby innreise for borgere fra seks overveiende muslimske land.
DB170317 - Jeg oppfordrer mine borgere og brødre i Europa : Det stedet dere jobber og bor nå, er deres nye hjemland.
DA170317 - Jeg oppfordrer mine borgere og brødre i Europa : Det stedet dere jobber og bor nå, er deres nye hjemland.
AP170317 Det nye innreiseforbudet omfatter borgere fra Syria, Libya, Iran, Jemen, Somalia og Sudan, mens Irak er strøket fra lista. ( ©NTB ) ¶
AP170317 De to kjennelsene blokkerte Trumps forsøk på å midlertidig forby innreise for borgere fra seks overveiende muslimske land.
AP170317 Men selv om Christianias borgere ikke lenger var fortrolig med fortidens stilarter og den forlatte tro, ble enkelte elementer fra middelalderens Oslo tatt i bruk over i den nye byen.
AA170317 - Millioner av hardtarbeidende amerikanske borgere har kommet på etterskudd som følge av internasjonal handel, og sammen kan vi skape en framtid der alle borgerne våre har mulighet for økonomisk trygghet, sa den amerikanske presidenten og mangemilliardæren.
AA170317 - Jeg oppfordrer mine borgere og brødre i Europa : Det stedet dere jobber og bor nå, er deres nye hjemland.
DB170316 Dette gjelder også afghanske borgere .
DB170316 anm ) om de har hatt beslag på norske borgere .
DB170316 Det er ikke første gang at Afghanistan engasjerer seg i saker der afghanske borgere blir sendt fra Norge til Afghanistan.
DA170316 mars og inkluderer innreiseforbud for borgere fra seks overveiende muslimske land, ikke sju som første gang.
BT170316 Å frarøve sine borgere tilknytningen til sitt andre hjemland passer seg ikke i en liberal og inkluderende stat som Norge.
AP170316 Selv om diskriminering ifølge retten ikke handler om matematikk, tar domstolen opp regjeringens argument om at innreiseforbudet rammer alle borgere fra de seks landene likt.
AP170316 Selv om diskriminering ifølge retten ikke handler om matematikk, tar domstolen opp regjeringens argument om at innreiseforbudet rammer alle borgere fra de seks landene likt.
AA170316 mars og inkluderer innreiseforbud for borgere fra seks overveiende muslimske land, ikke sju som første gang.
VG170315 Den inkluderer en skattereform som alle amerikanske borgere vil nyte godt av.
VG170315 Den inkluderer en skattereform som alle amerikanske borgere vil nyte godt av.
SA170315 mars og inkluderer innreiseforbud for borgere fra seks overveiende muslimske land, ikke sju som første gang.
SA170315 mars og inkluderer innreiseforbud for borgere fra seks overveiende muslimske land, ikke sju som første gang.
DB170315 Vi måtte være tause for å være korrekte borgere i demokratiet.
DB170315 Mange nordmenn med utenlandsk bakgrunn forteller i disse dager at de ikke føler seg fullt ut anerkjente som norske borgere .
BT170315 For øvrig gjelder det for alle borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen fra torsdag og 90 dager fremover.
AA170315 For øvrig gjelder det for alle borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen fra torsdag og 90 dager framover.
VG170314 Norske borgere blir fratatt sine statsborgerskap, arvesynden innføres for norske borgere med ikke-nordisk utseende, og vi har fått en innvandrings- og integreringsminister som fremstår som en som er mer opptatt av en heksejakt på flyktninger og asylsøkere enn å drive integreringsarbeid.
VG170314 Norske borgere blir fratatt sine statsborgerskap, arvesynden innføres for norske borgere med ikke-nordisk utseende, og vi har fått en innvandrings- og integreringsminister som fremstår som en som er mer opptatt av en heksejakt på flyktninger og asylsøkere enn å drive integreringsarbeid.
AA170314 Vi som borgere må føle oss trygge på at politikerne tar beslutninger som er til samfunnets beste.
VG170313 Mark Rutte avviste dette på det sterkeste, og understreket samtidig at flertallet av Nederlands tyrkiske borgere er godt integrert.
VG170313 Mark Rutte avviste dette på det sterkeste, og understreket samtidig at flertallet av Nederlands tyrkiske borgere er godt integrert.
VG170313 Kansler Merkel har offentlig stilt seg kritisk til president Trumps forordning om innreiseforbud for borgere fra seks navngitte land i Midtøsten.
VG170313 Sharia-lovgivningen behandler ikke-muslimer som annenrangs borgere , såkalt « dhimmi » ( « en som har blitt fratatt ansvar » ).
VG170313 Annerledes troende, annenrangs borgere
FV170313 På generelt grunnlag uttaler en talskvinne for CBP at borgere av andre land selv har ansvar for å skaffe seg gyldig visum eller visumfritak før reise til USA - og at CBPs tjenestefolk avgjør hvem som får innreise.
DB170313 Vi vil oppfordre våre borgere til å gå til valgurnene, sier Cuma Icten.
DB170313 Vi har aldri tatt til orde for tiltak som favoriserer egne borgere eller industri.
AA170313 Mandag utstedte Nederland reiseråd for sine borgere i Tyrkia og oppfordrer dem til å være forsiktige og unngå store folkemengder. ( ©NTB ) ¶
AA170313 | Nederland advarer sine borgere i Tyrkia ¶
AA170313 Nederland ber sine borgere i Tyrkia utvise forsiktighet og unngå store folkemengder etter helgens ordstrid mellom de to landene.
AA170313 Under helgens landsstyremøte Fremskrittspartiets Ungdom ( FpU ) vedtok ungdomspartiet at Norge skal stanse all bistand til land som ikke ønsker å ta imot sine egne borgere etter utvisning fra Norge, melder Nettavisen.
AA170313 Etiopia ønsker ikke å ta imot sine egne borgere etter tvangsutsending, likevel gir vi nesten 400 millioner i bistand til dette landet, sier han. ( ©NTB ) ¶
VG170312 Utenriksministeren er i byen Metz og skriver på Twitter at han skal ha et møte der med Tyrkias konsuler og tyrkiske borgere i Frankrike.
VG170312 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
VG170312 Han viser til at alle tyrkiske borgere , også i utlandet burde få tilstrekkelig anledning til å bli informert om fordelene og ulempene ved grunnlovsendringer i landet.
AP170312 Tyrkisk UD mener Nederland ved å avvise tyrkiske politikere « holder en halv million av våre borgere som gisler ».
AP170312 Tyrkia påstår Nederland driver med nazi-praksis og holder deres borgere som gisler.
VG170311 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
DN170311 USAs president Donald Trump sier han vil gjøre amerikanske borgere tryggere i eget land med å innføre restriktive innreiseregler.
AA170311 Utenriksminister Mevlut Cavusoglu er i byen Metz og skriver på Twitter at han skal ha et møte der med Tyrkias konsuler og tyrkiske borgere i Frankrike.
VG170310 Den russiske ambassaden hevder at to « stopp-lister » laget av Russland er et svar på Norges tilknytning til EUs sanksjoner mot Russland, men de hevder også at russiske borgere blir diskriminert fra å reise til Spitsbergen.
SA170310 I det første lovforslaget, som senere ble stanset av domstolene, fikk borgere fra landene Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen innreiseforbund.
SA170310 Dersom Trump får innført innreiseforbundet han ønsker, vil borgere fra en rekke land, i hovedsak land med en overveiende muslimsk majoritet, bli nektet innreise til USA.
DB170310 For eksempel sikrer EØS-avtalen deg samme helsehjelp som vertslandet gir egne borgere i andre EØS-land.
DB170310 « Forhold som forårsaker returproblemer kan grupperes i to hovedtilfeller : I det ene tilfellet kan ikke retur til hjemlandet finne sted fordi hjemlandets myndigheter ikke vil ta imot egne borgere som ikke selv medvirker til hjemreisen, dvs. reiser frivillig.
DB170310 Når vi legger til rette for en foreldrepermisjon for alle borgere , er det en helt legitim målsetting at den bidrar til en likestilling mellom kjønnene, i familielivet og på arbeidsplassen.
BT170310 Jeg har sett smerten i øynene når de forteller hvor ofte « gode borgere » behandler dem som luft.
AP170310 Hans forfar felte dommen over hennes forfar om at svarte ikke kunne være borgere av USA.
AP170310 Når Høyres landsmøte til helgen skal vedta nytt program, er ett av forslagene å revurdere norsk bistand til land som nekter å ta imot egne borgere etter avslag på asylsøknaden i Norge.
AP170310 I det første lovforslaget, som senere ble stanset av domstolene, fikk borgere fra landene Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen innreiseforbund.
AP170310 Dersom Trump får innført innreiseforbundet han ønsker, vil borgere fra en rekke land, i hovedsak land med en overveiende muslimsk majoritet, bli nektet innreise til USA.
DA170309 Men avgiften gjelder ikke bare byens borgere .
AA170309 Malaysia har anklaget Nord-Korea for å holde malaysiere som gisler i det lukkede landet, men har gjort det klart at de ønsker å forhandle for å få hentet hjem sine borgere .
VG170308 På den andre siden har vi deler av verden der kvinner fortsatt er annenrangs borgere .
DB170308 - Medlemmene av Sikkerhetsrådet beklager videre at Nord-Korea bruker ressurser på ballistisk missiler, mens Nord-Koreas borgere har store udekkede behov, heter det i uttalelsen fra FN-organet.
DB170308 De tiltalte er borgere i Afghanistan.
AP170308 Det var uskjønnsomt av presidentskapet å holde punktet « Hvordan sikre norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåkning av norske borgere » utenfor mandatet til evalueringsutvalget som skulle kontrollere Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenester ( EOS-utvalget ).
AP170308 Først og fremst har alle nordiske borgere et unikt personnummer.
VG170307 I uttalelsen sier Najib at han har instruert malaysisk politi til å forhindre alle nordkoreanske borgere fra å forlate landet inntil de kan være trygge på at alle malaysiere er trygge i Nord-Korea.
VG170307 - Holder borgere som gisler ¶
VG170307 - De holder våre borgere som gisler, sier han i en uttalelse ifølge AP.
VG170307 Mandag signerte president Donald Trump en ny presidentordre som justerer det opprinnelige innreiseforbudet - som rammet borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170307 | Nord-Korea tar malaysiske borgere som gisler ¶
DN170307 I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Malaysia holdt tilbake nord-koreanske borgere .
DN170307 - Dette er en avskyelig handling, rett og slett å holde våre borgere som gisler, og en total ignorering av all internasjonal lov og diplomatiske normer, sier han.
DN170307 Nord-Korea og Malaysia tar hverandres borgere som gisler ¶
DB170307 « Den norske ambassaden i Moskva mottok i et møte i Det russiske utenriksministeriet 29.11.2016 en skriftlig oversikt over norske borgere som ifølge russisk side var gjenstand for restriksjoner på innreise til Russland.
BT170307 - Jeg merket meg at Åmås påpekte at målet med mediepolitikken ikke er å drive næringspolitikk, men å sikre borgere et mediemangfold og tilgang på samfunnsnyttig og kritisk journalistikk.
AP170307 Men tyske borgere skjønner ikke at Tyrkia faktisk har tatt på seg en stor byrde.
AP170307 | Nord-Korea og Malaysia tar hverandres borgere som gisler ¶
AP170307 Europeisk helsetrygdekort : gir deg rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på lik linje med besøkslandet sine egne borgere .
AP170307 Samtidig er det en realitet at hvis kvinner ikke hadde samlet seg under en felles kategori, kalt kvinner, hadde de aldri klart å tilkjempe seg sine fullt fortjente rettigheter som likestilte borgere i samfunnet.
AA170307 | Malaysia : Nord-Korea holder våre borgere som gisler ¶
AA170307 - Dette er en avskyelig handling, rett og slett å holde våre borgere som gisler, og en total ignorering av all internasjonal lov og diplomatiske normer, sier han.
AA170307 Innreiseforbudet, som også gjaldt borgere fra seks andre overveiende muslimske land, ble siden stanset i det amerikanske rettsvesenet.
VG170306 Mandag ettermiddag norsk tid ble det klart at USAs president har signert en ny presidentordre som justerer det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
VG170306 Mandag ettermiddag norsk tid ble det klart at Donald Trump har signert en ny presidentordre som justerer det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
SA170306 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
SA170306 januar Trump gjennom en presidentordre utstedte det omfattende innreiseforbudet, som rammet alle borgere fra sju overveiende muslimske land.
FV170306 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
FV170306 januar Trump gjennom en presidentordre utstedte det omfattende innreiseforbudet, som rammet alle borgere fra sju overveiende muslimske land.
DN170306 Donald Trumps nye presidentordre stanser utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, ifølge amerikanske medier.
DN170306 Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet alle borgere fra de sju landene, også de som allerede hadde gyldig oppholdstillatelse eller visum til USA.
DN170306 Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.
DN170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
DN170306 Det er også ventet at det blir poengtert at alle eksisterende visum til borgere fra de seks landene vil gjelde.
DN170306 Den opprinnelige ordren inkluderte et midlertidig 90 dagers innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, alle overveiende muslimske land.
DB170306 Donald Trumps nye presidentordre stanser utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, ifølge amerikanske medier.
DB170306 Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet alle borgere fra de sju landene, også de som allerede hadde gyldig oppholdstillatelse eller visum til USA.
DB170306 Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.
DB170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
DB170306 Informerte borgere , som landet trenger, fortjener mer informasjon.
DB170306 - Vi skal undersøke påstandene om alle former for upassende kontakt mellom russiske myndigheter og valgkampmedarbeidere eller andre amerikanske borgere .
DB170306 Det er også ventet at det blir poengtert at alle eksisterende visum til borgere fra de seks landene vil gjelde.
DB170306 Den opprinnelige ordren inkluderte et midlertidig 90 dagers innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, alle overveiende muslimske land.
DB170306 - Vi skal undersøke påstandene om alle former for upassende kontakt mellom russiske myndigheter og valgkampmedarbeidere eller andre amerikanske borgere .
DA170306 Donald Trumps nye presidentordre stanser utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, ifølge amerikanske medier.
DA170306 Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet alle borgere fra de sju landene, også de som allerede hadde gyldig oppholdstillatelse eller visum til USA. ( ©NTB/Dagsavisen ) ¶
DA170306 Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.
DA170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
DA170306 januar : President Donald Trump utsteder gjennom en presidentordre innreiseforbud og visumstans for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria i 90 dager.
DA170306 Det nye forbudet gjelder i 90 dager og omfatter både turister, innvandrere og andre borgere fra de seks landene.
DA170306 Den ble undertegnet kort tid tidligere og rammer borgere fra Iran, Syria, Jemen, Libya, Sudan og Somalia.
DA170306 ACLU tok saken til domstolene da Trump i januar innførte det første, omfattende innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land.
BT170306 Donald Trumps nye presidentordre stanser utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, ifølge amerikanske medier.
BT170306 Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet alle borgere fra de sju landene, også de som allerede hadde gyldig oppholdstillatelse eller visum til USA. ( ©NTB ) ¶
BT170306 Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.
BT170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
BT170306 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
BT170306 januar Trump gjennom en presidentordre utstedte det omfattende innreiseforbudet, som rammet alle borgere fra syv overveiende muslimske land.
AP170306 Mandag forsøkte Trump å komme seg forbi helgens tvitring ved å signere en ny presidentordre der borgere fra enkelte muslimske land blir nektet innreise.
AP170306 Det er også ventet at det blir poengtert at alle eksisterende visum til borgere fra de seks landene vil gjelde.
AP170306 Den opprinnelige ordren inkluderte et midlertidig 90 dagers innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, alle overveiende muslimske land.
AA170306 Donald Trumps nye presidentordre stanser utstedelse av nye visum til borgere fra seks overveiende muslimske land, ifølge amerikanske medier.
AA170306 Det opprinnelige innreiseforbudet, som ble tilsidesatt av amerikanske domstoler, omfattet alle borgere fra de sju landene, også de som allerede hadde gyldig oppholdstillatelse eller visum til USA. ( ©NTB ) ¶
AA170306 Det førte til at USAs grenser midlertidig ble stengt for alle flyktninger og borgere fra sju overveiende muslimske land.
AA170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
AA170306 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
AA170306 januar Trump gjennom en presidentordre utstedte det omfattende innreiseforbudet, som rammet alle borgere fra sju overveiende muslimske land.
AA170306 Det utvannede forbudet rammer borgere fra seks overveiende muslimske land.
AA170306 Det betyr at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.
AA170306 Det nye forbudet gjelder i 90 dager og omfatter både turister, innvandrere og andre borgere fra de seks landene.
AA170306 Den ble undertegnet kort tid tidligere og rammer borgere fra Iran, Syria, Jemen, Libya, Sudan og Somalia.
AA170306 Det betyr trolig at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist.
AA170306 Det er også ventet at det blir poengtert at alle eksisterende visum til borgere fra de seks landene vil gjelde.
AA170306 Den opprinnelige ordren inkluderte et midlertidig 90 dagers innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria, alle overveiende muslimske land.
AA170306 ACLU tok saken til domstolene da Trump i januar innførte det første, omfattende innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land.
AA170306 Innreiseforbudet innebærer at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager fra 16. mars.
VG170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
DN170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
DB170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
DB170305 Borgere fra seks andre land med overveiende muslimsk befolkning - Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria - kommer fortsatt til å være omfattet av innreiseforbudet.
DB170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
DB170305 Når flere av de blir pågrepet forklarer de at de er « mennesker fra jorden », ikke nasjonale borgere , sier lensmann Haugan - som også tror miljøet har medhjelpere som hjelper dem med lovtekster og formuleringer.
DA170305 Kun " naturlig fødte borgere " kan bli president i landet.
BT170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
BT170305 Josh Earnest, som var Obamas pressetalsmann, sier presidenter ikke har myndighet til å beordre avlytting av amerikanske borgere .
AP170305 Som følge av den praksisen har aldri president Obama eller noen tjenestemenn i Det hvite hus beordret overvåking av noen borgere i USA.
AP170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
AA170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
AA170305 Det opprinnelige forbudet - som rammet borgere fra Irak.
AA170305 Josh Earnest, som var Obamas pressetalsmann, sier presidenter ikke har myndighet til å beordre avlytting av amerikanske borgere .
VG170304 I forrige uke kom presidenten med blandede signaler da han sa at han hadde sympati med disse unge innvandrerne, samtidig som han sa at ikke alle av dem trenger å være gode borgere .
VG170304 - Hverken president Obama eller noen annen tjenestemann i Det hvite hus har noensinne beordret overvåking av noen amerikanske borgere .
SA170304 Kun " naturlig fødte borgere " kan bli president i landet.
DB170304 Beskytte borgere
DA170304 Statsminister Theresa May vil ikke gi noen garantier for dette uten at britiske borgere som nå bor i andre EU-land får tilsvarende garantier.
DA170304 Da begynner forhandlingene med EU, der alle de vanskelige spørsmålene rundt utmeldingen skal diskuteres - inkludert skjebnen til både EU-borgere i Storbritannia og britiske borgere i andre EU-land.
AP170304 Som følge av den praksisen har aldri president Obama eller noen tjenestemenn i Det hvite hus beordret overvåking av noen borgere i USA.
AP170304 - Dette er mccarthyisme, var meldingen fra Trump, og viser til perioden på 50-tallet under den kalde krigen, da amerikanske myndigheter overvåket, forfulgte og utestengte egne borgere mistenkt for å ha kommunistsympatier.
AA170304 Kun " naturlig fødte borgere " kan bli president i landet.
VG170303 En mild, men bestemt langfinger i trynet til produktivitetsorienterte politikere som helst ser at barn blir samfunnsnyttige borgere så fort som overhodet mulig.
VG170303 8/10 republikanere støtter Trumps innreisenekt : Verdensledere sto i kø for å ta avstand fra Trumps presidentordre om innreisenekt for flyktninger, og borgere fra Syria og seks andre land.
VG170303 - Tolletaten har siden høsten 2016 avdekket en ny trend hvor norske borgere bestiller og importerer sexdukker fremstilt som svært naturtro barn.
SA170303 - Tolletaten har siden høsten 2016 avdekket en ny trend hvor norske borgere bestiller og importerer sexdukker fremstilt som svært naturtro barn.
DB170303 Da mener jeg det er problematisk at vi som politikere tilrettelegger for at det blir enklere for myndighetene med utstrakt overvåking av samtlige transaksjoner av alle lovlydige borgere .
SA170302 Obama nølte med beslutningen, og nå må Trump avgjøre om USA skal si ja eller nei til å selge våpen til et arabisk kongedømme som undertrykker sine egne borgere - men som også huser en amerikansk flåtebase.
SA170302 Et proteksjonistisk tiltak er å gi ordninger som favoriser egne borgere eller industri.
VG170301 Ifølge avisen viser statistikk at ulovlige innvandrere i større grad begår kriminalitet enn amerikanskfødte borgere , men det er ikke ensbetydende med at flesteparten av illegale innvandrere er kriminelle.
VG170301 Onsdag er det varslet at Trump vil komme med en ny versjon av sitt innreiseforbud som blant annet nektet innreise for borgere fra syv land med hovedsakelig muslimsk befolkning.
VG170301 Selv om surrogati er forbudt i Norge er det ikke straffbart for norske borgere å benytte surrogatmor i utlandet og det er en mulighet norske par benytter seg av.
DN170301 Borgere fra seks andre land med overveiende muslimsk befolkning - Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria - kommer fortsatt til å være omfattet av innreiseforbudet, opplyser de anonyme kildene.
DB170301 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
DB170301 Borgere fra seks andre land med overveiende muslimsk befolkning - Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria - kommer fortsatt til å være omfattet av innreiseforbudet, opplyser de anonyme kildene.
DA170301 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
AA170301 For borgere fra Libya, Somalia, Sudan, Syria, Jemen og Iran blir det igjen svært vanskelig å reise til USA.
AA170301 Borgere fra seks andre land med overveiende muslimsk befolkning - Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria - kommer fortsatt til å være omfattet av innreiseforbudet, opplyser de anonyme kildene.
AA170301 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
VG170228 Når det for eksempel blir snakk om borgere som truer rikets sikkerhet, kan vi ikke få tatt fra dem passet raskt nok.
DB170228 Fordi borgere ikke kan komme inn og bli arrestert når som helst, meldte vår kollega Martin seg frivillig til å anholde Annie i sin lunsjpause.
AA170228 - Det er en trist dag for Sikkerhetsrådet når medlemsland begynner å lage unnskyldninger for at andre medlemsland dreper sine egne borgere .
DN170227 Foreløpig er Trumps innreiseforbud for borgere av syv navngitte land stoppet av en domstol i USA, men presidenten har sagt at han vil komme tilbake med et nytt og noe annerledes forbud.
DA170227 - Jeg mener det er særs viktig å annerkjenne at en av våre styrker er at borgere kan utøve sin religion slik de selv ønsker eller om de ikke er religiøse, la være.
BT170227 Våkn opp gode, omsorgsfulle borgere av Norge !
BT170227 Til gjengjeld må borgere i et velfungerende demokrati følge med på at løftene følges opp.
BT170227 Våkn opp gode, omsorgsfulle borgere av Norge !
DB170226 Kanskje vi vanlige borgere bør gjøre det samme ?
DB170226 FrP i regjering har satt i gang et stort arbeid med å grave i gamle saker for å finne påskudd til å kaste ut velfungerende borgere .
DB170226 « I mer enn en halv time så 38 lovlydige borgere i Queens på at en drapsmann forfulgte og angrep en kvinne tre ganger i Kew Gardens.
DB170225 Trump kan også bli nødt til å droppe et forbud som hindrer borgere fra enkelte land innpass i USA, uansett om det bare er snakk om ett land.
DB170225 Det originale innreiseforbudet hindret borgere fra Syria, Jemen, Irak, Iran, Libya, Somalia og Sudan å komme inn i USA, og ble av mange sett på som et muslimforbud.
DB170225 Til tross for at motstanderne av kommunereformen mener små kommuner leverer de beste tjenestene til sine borgere og alt dermed er såre vel som det er, er det liten tvil om at vi trenger større kommuner.
DB170225 Skal kommunene kunne gi et fullverdig tilbud til sine borgere er det helt nødvendig at de er av en viss størrelse.
DB170225 Hvordan kan det ha seg at de som gir arbeidstillatelser til utenlandske borgere , ikke tar stilling til om søkeren er dyktig eller anerkjent i sitt yrke ?
DB170225 De skal være trygge på at de er fullverdige borgere, ikke andreklasses borgere , på vent i det uendelige, og prisgitt myndigheters luner.
DB170225 De skal være trygge på at de er fullverdige borgere , ikke andreklasses borgere, på vent i det uendelige, og prisgitt myndigheters luner.
DB170225 Argumentet for å sette en strek er at borgere ikke skal risikere at myndighetene skal kunne ta fra dem statsborgerskapet og utvise dem, ettersom regjeringer og politiske vinder skifter.
VG170224 - Å trekke tilbake disse retningslinjene er som å si at livene våre ikke teller - at vi er annenklasses borgere som bør behandles annerledes og bli stigmatisert, sier Cox.
VG170224 * DEN SVENSKE FRA-LOVEN : Omstridt svensk overvåkingslov fra 2009 som ga myndighetene utstrakt myndighet til å innsamle informasjon om egne borgere .
DB170224 Det skyldes ikke bare at det er ulike syn på hva som er umoralsk i et samfunn, men også at vi ser det som en fordel å ha et samfunn av myndige borgere som alle forsøker å leve gode og ansvarlige liv.
AP170224 Vi er et land som vil sette våre egne borgere først, sa Trump, og gjentok at han ville holde radikale islamske terrorister ute fra USA, og at han aldri ville be om unnskyldning for sine tydelige tiltak for å styrke sikkerheten.
AP170224 På plakater på hovedflyplassen Borispol, og andre steder der folk ferdes, henger plakater på flere språk som oppfordrer både borgere og besøkende til å varsle om korrupsjon.
AP170224 På plakater på hovedflyplassen Borispol, og andre steder der folk ferdes, henger plakater på flere språk som oppfordrer både borgere og besøkende til å varsle om korrupsjon.
AA170224 - Mange borgere fra andre land som bor i Sør-Afrika, er lovlydige og bidrar positivt til landets økonomi, sier Zuma i en uttalelse der han advarer mot å stemple alle utlendinger som " dopselgere eller menneskesmuglere ".
AA170224 Presidentordren rammet borgere fra Iran, Irak, Syria, Jemen, Libya, Sudan og Somalia. ( ©NTB ) ¶
AA170224 Et amerikansk etterretningsorgan har ikke funnet nok bevis for at borgere fra sju land som rammes av Donald Trumps innreiseforbud, utgjør en terrortrussel.
VG170223 Som en del av sitt svar på den tøffe linjen fra Trump, har det meksikanske utenriksdepartementet har også sagt at de vil offisielt bistå meksikanske borgere i amerikanske rettssaler når de mener at deres rettigheter er truet.
VG170223 - Den meksikanske regjeringen vil ta i bruk alle lovlige virkemidler for å forsvare ¶ menneskerettighetene til våre borgere i utlandet, og særlig i USA, sa utenriksminister Luis Videgaray.
VG170223 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
VG170223 Det er de altså ikke lenger, for i august 2012 fremskaffet UDI en rapport som verifiserer at hele familien egentlig er jordanske borgere .
VG170223 - Vi er kjent med at etniske palestinere som er jordanske borgere , samtidig er registrert som statsløse hos andre myndigheter, blant annet palestinske selvstyremyndigheter, og har dokumenter på at de er statsløse fra disse myndighetene.
VG170223 ØNSKER ENDRINGER : Une Aina Bastholm ( MDG ) foreslår at statsborgerskap skal gjelde likt for alle borgere når man først har det.
VG170223 Derfra har alle borgere like rettigheter, og statsborgerskapet kan ikke bare trekkes tilbake.
SA170223 « Donald Trumps kollektive innreiseforbud for alle borgere fra Syria, Irak, Libya, Jemen, Iran, Sudan og Somalia er et klart brudd med de verdier USA forventes å stå for », skriver Christian W.
SA170223 Hans kollektive innreiseforbud for alle borgere fra Syria, Irak, Libya, Jemen, Iran, Sudan og Somalia er et klart brudd med de verdier USA forventes å stå for.
DN170223 Da var det borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria som var omfattet.
DB170223 Traktatens tredje artikkel garanterer borgere fra alle land som har signert avtalen, lik adgang til Svalbard og lik behandling.
DB170223 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
DA170223 Under seremonien, som er frivillig, får nye norske borgere anledning til å avlegge et troskapsløfte.
BT170223 Under seremonien, som er frivillig, får nye norske borgere anledning til å avlegge et troskapsløfte.
AP170223 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
AP170223 UDI mener familien var jordanske borgere , ikke statsløse palestinere fra Syria.
AP170223 UDI mener familien var jordanske borgere , ikke statsløse palestinere fra Syria.
AA170223 Da var det borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria som var omfattet.
AA170223 - Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister i Somalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere .
AA170223 Når de spør : « Hvordan skal vi vanlige borgere forholde oss når vårt lederskap undergraver kulturen og verdiene våre ? » - må vi nesten tro at de mener alvor.
AA170223 Når de hevder vi befinner oss i en « tredje jihad », som kommer fra « borgere på innsiden, opprinnelige muslimer og konvertitter », må vi nesten tro at de mener alvor.
DB170222 Traktatens tredje artikkel garanterer borgere fra alle land som har signert avtalen, lik adgang til Svalbard og lik behandling.
DA170222 Håvard Syvertsen har valgt seg en form der dystopien bæres fram av fem forskjellige stemmer, fem helt vanlige borgere som plutselig en morgen våkner til katastrofen : En mørklagt hovedstad, stumme mobiler, klaprende helikoptre og et eneste bilde på skjermen : En stortingsbygning med inngangspartiet blåst ut av en bombe.
VG170221 Det kan dreie seg om å informere med statistikk og å henvende seg til amerikanske borgere i sosiale medier for å motarbeide et falskt bilde av Sverige, skriver avisen.
VG170221 | Digitalt grenseforsvar ikke et verktøy for å overvåke norske borgere
VG170221 Samtidig stiller de digitale truslene oss overfor nye utfordringer, den krevende balansegangen mellom nødvendig forsvar og overvåkning av egne borgere og interesser.
VG170221 FORSVAR : - Digitalt grenseforsvar skal være en barriere mot fremmede makter og organisasjoner, ikke et verktøy for å overvåke norske borgere , skriver kronikkforfatteren.
VG170221 Digitalt grenseforsvar skal være en barriere mot fremmede makter og organisasjoner, ikke et verktøy for å overvåke norske borgere .
VG170221 - Vi mener at utenlandske arbeidstakere som betaler det samme i skatt som et lands borgere , skal få de samme trygdeytelsene tilbake uavhengig av nasjonalitet eller hvor barna deres bor.
DB170221 Foran tingretten var det tirsdag morgen demonstranter fra organisasjonen Annenrangs borgere , med plakater til støtte for Mahamud i anledning rettsaken.
DB170221 Ifølge den amerikanske nyhetskanalen skal politiet ha fått hundrevis av telefoner fra bekymrede borgere .
DB170221 Det er slett ikke lenge siden jeg husker folk i Høyre løp rundt og skulte på alt som var typisk norsk, svøpte seg inn med EU-flagg og kalte seg europeiske borgere .
AA170221 Før jul krevde Forbrukerrådet at Renovasjonsetaten i Oslo skulle gi kompensasjon til borgere som ikke fikk de renovasjonstjenestene de betaler for.
VG170220 Ifølge avisen kan det dreie seg om å informere med statistikk og å henvende seg til amerikanske borgere i sosiale medier for å motarbeide et falskt bilde av Sverige.
DB170220 Norske borgere behøver ikke visum til disse landene : ¶
DB170220 Han beskyldte også Malaysia for å trakassere nordkoreanske borgere i landet - med henvisning til at en 47 år gammel mann fra Nord-Korea er, pågrepet og mistenkt i saken.
BT170220 At stoltheten over å være borgere i en så vakker by som Praha gjør at de ikke på noe vis kunne tenke seg å forsøple den med boss ?
AP170220 Forbrukerrådet mener Oslo komune har opptrådt arrogant overfor byens borgere i søppelsituasjonen.
AP170220 Allerede lenge før jul gikk hun ut og krevet at Renovasjonsetaten ga kompensasjon til borgere som ikke fikk de renovasjonstjenestene de betaler for.
AA170220 Uttalelsene kan bidra til å berolige irakiske myndigheter, som også reagerte sterkt da Trump innførte innreiseforbud for borgere fra Irak og seks andre muslimske land.
VG170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
VG170219 Tyranniet må bekjempes ¶ Borgere i diktaturstater er dårligere utdannet, og mindre sannsynlige til å søke om patent for nye oppfinnelser.
VG170219 Borgere i frie og åpne samfunn som Norge, Tyskland, Sør-Korea og Chile opplever fremskritt innenfor næringsliv, vitenskap og teknologi som hviterussere, burmesere og cubanerne bare kan drømme om.
SA170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
DN170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
DB170219 - De aller fleste av disse sakene er mot flyselskaper, og den sterke økningen er i stor grad klager på Norwegian fra borgere i andre EØS-land, forteller Ragnar Wiik, som er direktør i Forbruker Europa, Forbrukerrådets kontor for hjelp ved kjøp over EØS-grensene.
BT170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
AP170219 Men USAs borgere støtter det.
AP170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
AA170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
AA170219 Borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria vil stadig bli rammet av presidentordren, viser et internt dokument.
AA170219 - De aller fleste av disse sakene er mot flyselskaper, og den sterke økningen er i stor grad klager på Norwegian fra borgere i andre EØS-land, forteller Ragnar Wiik, som er direktør i Forbruker Europa, Forbrukerrådets kontor for hjelp ved kjøp over EØS-grensene.
VG170217 Det er ulovlig for amerikanske borgere å forhandle på vegne av staten uautorisert, så spørsmålet er dermed hvor mye substans det har vært i samtalene mellom Flynn og den russiske ambassadøren, sier Terje Knutsen, førsteamanuensis ved Institutt for sammenliknende politikk.
VG170217 - Formålet med et digitalt grenseforsvar er å motvirke ytre trusler mot rikets sikkerhet, men det skal ikke rettes mot overvåkning av kommunikasjonen mellom norske borgere , sier Helge Thorheim ( Frp ) til VG.
SA170217 Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten " i nærmeste framtid " vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er " vesentlig endret ".
SA170217 Han burde da også gjøre seg kjent med at India, i mangel på et tilstrekkelig regelverk, ikke lenger tillater utenlandske borgere å gjennomføre surrogati i landet.
DN170217 Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten « i nærmeste framtid » vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er « vesentlig endret ».
BT170217 Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten « i nærmeste framtid » vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er « vesentlig endret ».
BT170217 - Det er neppe særlig fristende for byens borgere å gå gjennom denne parken nå ?
BT170217 - Det er neppe særlig fristende for byens borgere å gå gjennom denne parken nå ?
BT170217 - Formålet med et digitalt grenseforsvar er å motvirke ytre trusler mot rikets sikkerhet, men det skal ikke rettes mot overvåking av kommunikasjonen mellom norske borgere , sier Helge Thorheim ( Frp ) som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.
AA170217 Torsdag opplyste også USAs justisminister Jeff Sessions at presidenten " i nærmeste framtid " vil erstatte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelige muslimske land med en ny presidentordre som er " vesentlig endret ".
AA170217 PST har per i dag, i motsetning til E-tjenesten, som er en del av Forsvaret, anledning til å overvåke norske borgere .
AA170217 - Formålet med et digitalt grenseforsvar er å motvirke ytre trusler mot rikets sikkerhet, men det skal ikke rettes mot overvåking av kommunikasjonen mellom norske borgere , sier Helge Thorheim ( Frp ) som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.
AA170217 " - Etter E-tjenesteloven er det forbudt for tjenesten selv å overvåke og samle inn opplysninger om norske borgere i Norge.
VG170216 « Danmark for danskene », skriver deres talsmann for innvandringspolitikk Martin Henriksen, og det er åpenbart at ikke alle som er borgere i Danmark inkluderes i begrepet « danskene ».
VG170215 For borgere flest i Europas kjerneland er det å være europeer faktisk en sentral del av identiteten.
AP170215 Lederne for grasrotorganisasjonen « Ansvarlige borgere » fikk eiendelene konfiskert og ble plassert i den beryktede kjelleren til opprørspolitiet.
DB170214 Kampen skal stå mot « storkoalisjonen » av PP, PSOE og det liberale mellompartiet Ciudadanos ( « Borgere » ).
DB170214 Dommerne viser til at innholdsovervåking av kommunikasjon mellom borgere går til kjernen i retten til et privatliv.
DA170214 Noe av hovedkritikken dreier seg om at forslaget bryter med de grunnleggende kravene til personvern som alle borgere har etter Grunnloven, Den europeiske menneskerettskonvensjonen og EØS-retten.
AP170214 Fungerende justisminister Sally Yates, som senere ble sparket fordi hun nektet å utøve presidentens innreiseforbud for borgere av syv muslimske land, skal ha fortalt presidentens fremste juridiske rådgiver i slutten av januar om Flynns løgn - og at dette gjorde at han var sårbar for russisk utpressing, ifølge artikkelen i The Washington Post.
AP170214 Fungerende justisminister Sally Yates, som senere ble sparket fordi hun nektet å utøve presidentens innreiseforbud for borgere av syv muslimske land, skal ha fortalt presidentens fremste juridiske rådgiver i slutten av januar om Flynns løgn - og at dette gjorde at han var sårbar for russisk utpressing, ifølge artikkelen i The Washington Post.
AP170214 Fungerende justisminister Sally Yates, som senere ble sparket fordi hun nektet å utøve presidentens innreiseforbud for borgere av syv muslimske land, skal ha fortalt presidentens fremste juridiske rådgiver i slutten av januar om Flynns løgn - og at dette gjorde at han var sårbar for russisk utpressing, ifølge artikkelen i The Washington Post.
AP170214 Fungerende justisminister Sally Yates, som senere ble sparket fordi hun nektet å utøve presidentens innreiseforbud for borgere av syv muslimske land, skal ha fortalt presidentens fremste juridiske rådgiver i slutten av januar om Flynns løgn - og at dette gjorde at han var sårbar for russisk utpressing, ifølge artikkelen i The Washington Post.
SA170213 Norges Kvinne- og famileforbund setter fokus på familievelferd til borgere i alle kommuner i landet vårt fra vugge til grav.
VG170212 - Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.
VG170212 Med dette forslaget er det slutt på det prinsippet, og de vil overvåke norske borgere i Norge, sier han.
VG170212 - Dette forslaget innebærer direkte overvåking av de fleste norske borgere .
SA170212 - Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.
DN170212 - Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.
DB170212 Fordi nesten alle i Norge daglig krysser grensen gjennom vanlig nettbruk, vil norske borgere ufrivillig avgi informasjon til e-tjenesten.
DB170212 Dommerne viser til at innholdsovervåking av kommunikasjons mellom borgere , og muligheten til å se hva de søker av informasjon, går til kjernen i retten til privatliv slik den er regulert i Grunnlovens paragraf 102 og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonens artikkel 8.
DA170212 Inntil nå har likevel fotgjengere og syklister blitt behandlet som tredjerangs borgere , på tross av at de er i flertall i byen.
AA170212 - Det er på tide at vi borgere forener våre krefter og taler med én stemme for å vise vår indignasjon og avvisning av president Trump, samtidig som vi bidrar til å finne konkrete løsninger, heter det i en uttalelse fra arrangørene.
VG170211 Ifølge Reuters bekrefter påtalemyndighetene at de også har mottatt meldinger fra flere bekymrede borgere om Hitler-lookaliken, som man anslår til å være i 25-30-årsalderen.
VG170211 For borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria innføres innreise- og visumstans i 90 dager.
VG170211 Det er kanskje ikke i presidentens interesse, men ankedomstolens panel antydet at en nedtonet ordre som ikke sperrer alle borgere fra de syv landene ute kan ha en større sjanse, ifølge USA Today.
SA170211 Trump varslet fredag at han muligens vil foreslå et nytt innreiseforbud som skal beskytte amerikanerne mot terror etter at innreiseforbudet mot borgere fra sju hovedsakelig muslimske land er blitt underkjent i to rettsinstanser.
DB170211 Hagen mener at innreiseforbudet viser at Trump setter sine egne borgere i høysetet.
DB170211 - Han setter sine egne borgere i høysetet, og jeg setter pris på en politiker som først og fremst tar hensyn til landets egne innbyggere og de som har stemt ham inn.
DA170211 Allerede rett over helgen kan neste trekk ventes fra USAs president Donald Trump i striden om innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelig muslimske land.
BT170211 Trump varslet fredag at han muligens vil foreslå et nytt innreiseforbud som skal beskytte amerikanerne mot terror etter at innreiseforbudet mot borgere fra syv hovedsakelig muslimske land er blitt underkjent i to rettsinstanser.
AP170211 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for flyktninger samt borgere fra de syv landene.
AP170211 Tre rumenske borgere ble torsdag stanset på Svinesund.
AA170211 Trump varslet fredag at han muligens vil foreslå et nytt innreiseforbud som skal beskytte amerikanerne mot terror etter at innreiseforbudet mot borgere fra sju hovedsakelig muslimske land er blitt underkjent i to rettsinstanser.
AA170211 Tre rumenske borgere ble torsdag stanset på Svinesund.
VG170210 Staten har i utgangspunktet også en menneskerettslig plikt til å beskytte sine borgere .
DB170210 Da dommer James Robart sist fredag stanset Trumps ordre om å nekte borgere fra sju muslimske land innreise i USA, reagerte presidenten med raseri.
DA170210 Trump har særlig møtt kritikk etter det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land.
AP170210 Da Trump og den japanske statsministeren Shinzo Abe møtte pressen i Washington fredag, ble Trump spurt om han ville komme med nye presidentordre etter at hans innreiseforbud for borgere fra syv land er satt til side.
AP170210 Presidentordren forhindrer borgere fra syv land fra å ankomme Washington og Minnesota. 2.
AP170210 Denne beskyttelsen er « ikke begrenset til borgere », fastslår dommerne.
AP170210 Han er den første politiske rådgiveren for en amerikansk president som i nyere tid har fått plass i Det nasjonale sikkerhetsrådet ( NSC ), og han var også drivkraften bak dekretet om midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med muslimsk flertallsbefolkning og alle flyktninger fra Syria.
VG170209 Mahamud stilte selv for å representere det han kaller annenrangs borgere sammen med Basha Musse fra Somalisk forening da det ble holdt høring i kommunalkomiteen på Stortinget torsdag.
DN170209 Alle amerikanske borgere må betale skatt til Washington, selv om de ikke bor i USA, noe Johnson kalte « fullstendig skandaløst ». ( ©NTB ) ¶ ¶
DB170209 Justisministeren fikk sparken på timen da hun stilte spørsmålstegn ved om Trumps beslutning om å stenge USA for borgere fra sju muslimske land faktisk var lovlig.
DB170209 UDI definerte disse som eritreiske borgere og ville derfor ikke vurdere anførsler om overgrep fra etiopiske myndigheter.
DB170209 Gruppen av mennesker er umulig å returnere til Etiopia, fordi de nektes innreise dit som eritreiske borgere .
DB170209 Disse fikk utstedt eritreiske id-kort, som eritreiske borgere .
DB170209 Denne gruppen blir i henhold til et internt UDI-notat ( PN2012-2010 ) definert som eritreiske borgere .
DA170209 Mahamud stilte selv for å representere det han kaller annenrangs borgere sammen med Basha Musse fra Somalisk forening i høringen.
AP170209 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for flyktninger samt borgere fra de syv landene.
VG170208 USAs president Donald Trump kalte føderale dommere for « politiske » da han onsdag forsvarte innreiseforbudet for borgere fra syv muslimske land.
DB170208 Dette vil motivere kommunen til å ta i bruk svært subsidiert arbeidskraft for å kunne levere bedre tjenester til sine borgere .
DA170208 USAs president Donald Trump langet onsdag ut mot føderale dommere og forsvarte vedtaket som innreiseforbud for borgere fra sju muslimske land.
BT170208 Alt som politikere vedtar av lover og velferdsordninger, er like gyldig for alle landets borgere .
AP170208 For å lære små, fremtidige demokratiske borgere at de ikke skal godta alternative fakta. | 14 personer siktet etter rekordbeslag av narkotika ¶
AA170208 USAs president Donald Trump kalte føderale dommere for " politiske " da han onsdag forsvarte innreiseforbudet for borgere fra sju muslimske land.
VG170207 Dommeren som stanset innreiseforbudet for borgere fra syv hovedsakelig muslimske land ble av Trump kalt « en såkalt dommer » med en « latterlig » kjennelse.
SA170207 Bercow sier han ville ha motsatt seg å la Trump få tale i Underhuset også før Trump lanserte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelig muslimske land.
DB170207 Ofrene er vanlige borgere som de tror motsetter seg regjeringen.
DB170207 Men han møter sterk motstand, både fra domstolene og fra engasjerte borgere .
AP170207 Trump-administrasjonen klaget kjennelsen til ankedomstolen i San Francisco, som søndag besluttet at innreiseforbudet for borgere fra syv overveiende muslimske land ikke umiddelbart kunne gjeninnføres mens anken behandles.
AP170207 Det amerikanske justisdepartementet fastholder at president Donald Trump har myndighet til å innføre innreiseforbudet for borgere fra en rekke muslimske land.
AP170207 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for flyktninger samt borgere fra de syv landene.
AP170207 Trump-administrasjonen klaget kjennelsen til ankedomstolen i San Francisco, som søndag besluttet at innreiseforbudet for borgere fra syv overveiende muslimske land ikke umiddelbart kunne gjeninnføres mens anken behandles.
AP170207 Det amerikanske justisdepartementet fastholder at president Donald Trump har myndighet til å innføre innreiseforbudet for borgere fra en rekke muslimske land.
AP170207 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for flyktninger samt borgere fra de syv landene.
AA170207 Bercow sier han ville ha motsatt seg å la Trump få tale i Underhuset også før Trump lanserte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelig muslimske land.
AA170207 Trump-administrasjonen anket kjennelsen fra Seattle til ankedomstolen i San Francisco, som søndag besluttet at innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land ikke umiddelbart kunne gjeninnføres mens anken behandles. ( ©NTB ) ¶
VG170206 Amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet.
DB170206 Trump har innført et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170206 Trump kritiseres for tida for sitt kontroversielle innreiseforbud for borgere fra syv spesifikke land med primært muslimske innbygere.
DB170206 Som borgere er det viktig at vi spør oss disse grunnleggende spørsmålene når vi skal vurdere hvem vi ønsker å støtte.
BT170206 Bercow sier han ville ha motsatt seg å la Trump få tale i Underhuset også før Trump lanserte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra syv hovedsakelig muslimske land.
AP170206 Bercow sier han ville ha motsatt seg å la Trump få tale i Underhuset også før Trump lanserte det omstridte innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelig muslimske land.
AP170206 Avtalen legger til rette for at borgere av Pakistan uten lovlig opphold i Norge kan returneres til sitt hjemland på en ryddig og forutsigbar måte.
AP170206 De mener en slik overvåking vil ramme norske borgere, enten de oppholder seg i Norge eller utlandet og mener man ikke har laget gode nok mekanismer for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170206 De mener en slik overvåking vil ramme norske borgere , enten de oppholder seg i Norge eller utlandet og mener man ikke har laget gode nok mekanismer for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170206 De mener en slik overvåking vil ramme norske borgere, enten de oppholder seg i Norge eller utlandet og mener man ikke har laget gode nok mekanismer for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170206 De mener en slik overvåking vil ramme norske borgere , enten de oppholder seg i Norge eller utlandet og mener man ikke har laget gode nok mekanismer for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
VG170205 Den amerikanske presidenten led søndag et knusende nederlag da en ankedomstol i San Francisco slo fast at innreiseforbudet for borgere fra sju hovedsakelig muslimske land ikke kan gjeninnføres mens anken er under behandling.
VG170205 Trump var tidlig ute med å uttrykke sin medfølelse etter drapene i moskeen, men det vakte oppsikt at presidentens pressetalsmann Sean Spicer brukte saken som et eksempel på at Trumps svært omstridte innreiseforbud for borgere i syv land i Midtøsten og Afrika er nødvendig i kampen mot terror.
VG170205 Oppgavefordelingen mellom forsvar og politi griper også inn i Grunnlovens hindre mot å sette militærmakt inn mot norske borgere i fredstid.
FV170205 Som følge av fredagens kjennelse ble innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Sudan og Somalia, midlertidig opphevet.
FV170205 Dommeren i Seattle argumenterte fredag med at det generelle innreiseforbudet for flyktninger og andre borgere er grunnlovsstridig.
FV170205 Bare timer etter at justisdepartementet anket kjennelsen som satte en midlertidig stopper for Trumps innreiseforbud, kom følgende beskjed fra ankedomstolen i San Francisco : Innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land kan ikke umiddelbart gjeninnføres mens anken behandles.
DN170205 For vel én uke siden signerte Trump en ordre om å nekte borgere fra syv muslimske land innreise til USA.
DN170205 For vel én uke siden signerte Trump en ordre om å nekte borgere fra syv muslimske land innreise til USA.
DN170205 Fredag utstedte en føderal dommer i delstaten Washington en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for borgere fra sju land, innført av Trump-administrasjonen.
DN170205 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for borgere fra de sju landene.
DN170205 For en drøy uke siden innførte president Donald Trump et midlertidig innreise forbud for flyktninger og for borgere fra sju land med muslimsk majoritetsbefolkning : Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170205 Der ble det satt en landsomfattende midlertidig stopp for innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170205 februar en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet for flyktninger samt borgere fra de sju landene.
DB170205 En ankedomstol i San Francisco avviser justisdepartementets krav om umiddelbart å gjeninnføre innreiseforbudet for borgere fra sju land.
BT170205 Dommeren i Seattle argumenterte fredag med at det generelle innreiseforbudet for flyktninger og andre borgere er grunnlovsstridig.
BT170205 Den amerikanske presidenten led søndag et knusende nederlag da en ankedomstol i San Francisco slo fast at innreiseforbudet for borgere fra syv hovedsakelig muslimske land, ikke kan gjeninnføres mens anken er under behandling.
BT170205 Som følge av fredagens kjennelse, ble innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Sudan og Somalia, midlertidig opphevet.
BT170205 Der ble det satt en landsomfattende midlertidig stopp for innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170205 Bare timer etter at justisdepartementet anket kjennelsen som satte en midlertidig stopper for Trumps innreiseforbud, kom følgende beskjed fra ankedomstolen i San Francisco : Innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land kan ikke umiddelbart gjeninnføres mens anken behandles.
BT170205 Det siste er en henvisning både til innreiseforbudet for borgere fra syv overveiende muslimske land, samt Trumps planer om å bygge en mur på grensen til Mexico.
BT170205 Som følge av fredagens kjennelse, ble innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Sudan og Somalia, midlertidig opphevet.
BT170205 Der ble det satt en landsomfattende midlertidig stopp for innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170205 Bare timer etter at justisdepartementet anket kjennelsen som satte en midlertidig stopper for Trumps innreiseforbud, kom følgende beskjed fra ankedomstolen i San Francisco : Innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land kan ikke umiddelbart gjeninnføres mens anken behandles.
AP170205 For en drøy uke siden innførte president Donald Trump et midlertidig innreise forbud for flyktninger og for borgere fra syv land med muslimsk majoritetsbefolkning : Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
AP170205 Dommeren i Seattle argumenterte fredag med at det generelle innreiseforbudet for flyktninger og andre borgere er grunnlovsstridig.
AP170205 Den amerikanske presidenten led søndag et knusende nederlag da en ankedomstol i San Francisco slo fast at innreiseforbudet for borgere fra syv hovedsakelig muslimske land, ikke kan gjeninnføres mens anken er under behandling.
AA170205 For en drøy uke siden innførte president Donald Trump et midlertidig innreise forbud for flyktninger og for borgere fra sju land med muslimsk majoritetsbefolkning : Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
AA170205 Ankedomstolen i San Francisco besluttet søndag at innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land ikke umiddelbart kan gjeninnføres mens anken behandles.
AA170205 Som følge av fredagens kjennelse, ble innreiseforbudet for flyktninger og borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Sudan og Somalia, midlertidig opphevet.
AA170205 Bare timer etter at justisdepartementet anket kjennelsen som satte en midlertidig stopper for Trumps innreiseforbud, kom følgende beskjed fra ankedomstolen i San Francisco : Innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land kan ikke umiddelbart gjeninnføres mens anken behandles.
AA170205 Det siste er en henvisning både til innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land, samt Trumps planer om å bygge en mur på grensa til Mexico.
AA170205 En ankedomstol i California avviser justisdepartementets krav om umiddelbart å gjeninnføre innreiseforbudet for borgere fra sju land.
AA170205 Oppgavefordelingen mellom politiet og Forsvaret griper også inn i Grunnlovens hindre mot å sette inn militærmakt mot norske borgere i fredstid.
AA170205 En ankedomstol i San Francisco avviser justisdepartementets krav om umiddelbart å gjeninnføre innreiseforbudet for borgere fra sju muslimske land.
VG170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum til USA ble annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
VG170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
VG170204 Hvordan de kan ta del i arbeidsliv og samfunnsliv, og blir gode og produktive borgere .
SA170204 USA reverserer kanselleringen av visum for borgere fra sju overveiende muslimske land.
SA170204 Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Jemen og Libya har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.
SA170204 Domstolens midlertidige forføyning er landsomfattende, og amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet.  ¶
SA170204 Det skjer etter at en dommer i delstaten Washington fredag utstedte en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet, som gjelder for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
FV170204 Som en følge av dette har Utenriksdepartementet reversert kanselleringen av visum for borgere fra sju landene.
FV170204 Justisminister Bob Ferguson i delstaten Washington har satt kjepper i hjulene for Donald Trumps innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
FV170204 Som en følge av dette har Utenriksdepartementet reversert kanselleringen av visum for borgere fra sju landene.
FV170204 Justisminister Bob Ferguson i delstaten Washington har satt kjepper i hjulene for Donald Trumps innreiseforbud for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170204 Han reagerer i dag kraftig på at en dommer har satt til side hans innreiseforbud mot borgere fra syv land.
DN170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170204 Trump har innført et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DN170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DN170204 I et digitalt grenseforsvar vil data om mange borgere bli lagret.
DN170204 Den mildt sagt uheldige kommentaren kom i et TV-intervju der hun forsvarte president Donald Trumps ordre om innreiseforbud for borgere fra syv land med overveiende muslimsk befolkning.
DN170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DN170204 Trump har innført et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170204 Kjennelsen blokkerer midlertidig Trumps kontroversielle innreiseforbud til USA for borgere fra syv land med muslimsk befolkning.
DB170204 Det amerikanske utenriksdepartementet har opplyst at 60 000 visum er annullert for borgere fra landene innreiseforbudet gjelder for.
DB170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
DB170204 Trump har innført et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170204 Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra de sju landene har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.
DB170204 Det var president Donald Trump som innførte visumnekt for borgere fra sju overveiende muslimske land.
DB170204 ( Dagbladet ) : Utenriksdepartementet i USA reverserer avslag på visum utstedt etter at en dommer tilsidesatte Donald Trumps innreiseforbud for borgere fra sju land.
BT170204 USA reverserer kanselleringen av visum for borgere fra sju overveiende muslimske land.
BT170204 Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Jemen og Libya har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.
BT170204 Domstolens midlertidige forføyning er landsomfattende, og amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet.  ¶
BT170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra syv land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 Det skjer etter at en dommer i delstaten Washington fredag utstedte en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet, som gjelder for borgere fra syv land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.  ¶
BT170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 MOTBØR : President Donald Trump innførte midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land.
BT170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra syv land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 Det skjer etter at en dommer i delstaten Washington fredag utstedte en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet, som gjelder for borgere fra syv land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.  ¶
BT170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
BT170204 MOTBØR : President Donald Trump innførte midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land.
AP170204 Ingen av Trump-tilhengerne rundt bordet har noe problem med at presidenten for en uke siden innførte et midlertidig innreiseforbud mot flyktninger samt borgere fra syv hovedsakelig muslimske land.
AP170204 - Domstolen er klar over de betydelige konsekvenser beslutningen vil ha for sakens parter - landets utøvende makt, landets borgere og innbyggere, sa dommeren.
AA170204 USA reverserer kanselleringen av visum for borgere fra sju overveiende muslimske land.
AA170204 Presidentordren har i over en uke ført til at borgere fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Jemen og Libya har blitt nektet innreise til USA, selv om de har gyldig visum.
AA170204 Domstolens midlertidige forføyning er landsomfattende, og amerikansk UD bekrefter lørdag at de omgjør annulleringen av visumene for borgere som ble omfattet av forbudet.
AA170204 Den mildt sagt uheldige kommentaren kom i et TV-intervju der hun forsvarte president Donald Trumps ordre om innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 - Det er en halshogging av demokratiet, en halshogging av et hellig symbol, sier kunstneren i et intervju med Washington Post, hvor han forklarer at bildet er en reaksjon på innreiseforbudet Trump har innført for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 Avgjørelsen kommer etter at en dommer i delstaten Washington fredag utstedte en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet, som gjelder for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
AA170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 Utenriksdepartementet har opplyst at 60.000 visum er annullert for borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.
AA170204 Med ordren innførte president Donald Trump et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 Demokratene i Kongressen jubler over kjennelsen fra en føderal dommer som midlertidig setter en stopper for Trumps ordre om å nekte innreise for borgere fra sju overveiende muslimske land.
AA170204 Det skjer etter at en dommer i delstaten Washington fredag utstedte en landsomfattende midlertidig forføyning mot innreiseforbudet, som gjelder for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170204 I et digitalt grenseforsvar vil data om mange borgere bli lagret.
VG170203 Med digitalt grenseforsvar vil data om mange borgere bli lagret, og de aller fleste utgjør en trussel for samfunnet, ifølge Thon : ¶
SA170203 Vedkommende sa da at over 100.000 visum er trukket tilbake som følge av midlertidige innreiseforbudet som president Donald Trump innførte for borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Somalia og Sudan.
DB170203 - Det er en halshogging av demokratiet, en halshogging av et hellig symbol, sier kunstneren i et intervju med Washington Post, hvor han forklarer at bildet er en reaksjon på innreiseforbudet Trump har innført for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170203 Det er likevel fullt mulig å verne for eksempel kvinners råderett over egen kropp eller homofiles rett til å leve åpent, ut fra en tro på at de er en del av et samfunn av autonome borgere , som skal kunne forme sine egne liv.
BT170203 Vedkommende sa da at over 100.000 visum er trukket tilbake som følge av midlertidige innreiseforbudet som president Donald Trump innførte for borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Somalia og Sudan.
AA170203 Ansatte og kunder har kritisert Kalanick for hans plass i panelet, særlig etter at presidenten innførte et midlertidig innreiseforbud for flyktninger og for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning.
AA170203 Vedkommende sa da at over 100.000 visum er trukket tilbake som følge av midlertidige innreiseforbudet som president Donald Trump innførte for borgere fra Iran, Irak, Syria, Libya, Jemen, Somalia og Sudan.
AA170203 I et digitalt grenseforsvar vil data om mange borgere bli lagret.
SA170202 Regelen gjelder også norske borgere .
DN170202 Det er vår rett som frie borgere i et fritt samfunn, og skjønnheten i et demokrati, avslutter han.
DN170202 Høykommissæren gikk samtidig i rette med innreiseforbudet USAs president Donald Trump har innført for både flyktnigner og visuminnehavere fra Syria, samt borgere fra seks andre land med muslimsk majoritetsbefolkning.
DB170202 Hun har likevel brukt Twitter til å uttrykke støtte til kvinnemarsjene og demonstrasjonene mot Trumps midlertidige innreiseforbud for borgere fra sju utvalgte land med muslimsk majoritetsbefolkning.
BT170202 Høykommissæren gikk samtidig i rette med innreiseforbudet USAs president Donald trump har innført for både flyktnigner og visuminnehavere fra Syria, samt borgere fra seks andre land med muslimsk majoritetsbefolkning.
AP170202 Borgere og selskaper fra alle traktatland har lik rett til adgang og opphold på Svalbard.
AP170202 Borgere og selskaper fra alle traktatland har lik rett til adgang og opphold på Svalbard.
AP170202 Regelen gjelder også norske borgere .
SA170201 Politikere, partier, bedrifter og borgere generelt må være oppmerksom på at dette er problemstilling.
DB170201 Ranstorp tror snarere tvert i mot at forbudet kan gjøre USA og amerikanske borgere til mål.
DB170201 - Trump sier han beskytter mot terror, men landet med borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista ¶
BT170201 - Min første tanke til dette er at Trumps vidtrekkende nekting av innreise for syv lands borgere til USA setter en tone for kryssing av landegrenser som gjøre det lettere for andre stater å innføre spesifikke restriksjoner, slik Russland nå gjør mot norske politikere.
AP170201 - Min første tanke til dette er at Trumps vidtrekkende nekting av innreise for syv lands borgere til USA setter en tone for kryssing av landegrenser som gjøre det lettere for andre stater å innføre spesifikke restriksjoner, slik Russland nå gjør mot norske politikere.
AP170201 - Min første tanke til dette er at Trumps vidtrekkende nekting av innreise for syv lands borgere til USA setter en tone for kryssing av landegrenser som gjøre det lettere for andre stater å innføre spesifikke restriksjoner, slik Russland nå gjør mot norske politikere.
AP170201 I andre enden av skalaen er dommen fra 1857, Dred Scott mot Sandford, der dommerne avgjorde at svarte ikke kunne være borgere av USA.
AP170201 - Min første tanke til dette er at Trumps vidtrekkende nekting av innreise for syv lands borgere til USA setter en tone for kryssing av landegrenser som gjøre det lettere for andre stater å innføre spesifikke restriksjoner, slik Russland nå gjør mot norske politikere.
AP170201 I andre enden av skalaen er dommen fra 1857, Dred Scott mot Sandford, der dommerne avgjorde at svarte ikke kunne være borgere av USA.
SA170131 - Fungerende justisminister Sally Yates har sveket justisdepartementet ved å nekte å innføre en lovlig ordre, som er utformet for å beskytte USAs borgere , heter det i en skarp uttalelse fra Det hvite hus.
FV170131 - Fungerende justisminister Sally Yates har sveket justisdepartementet ved å nekte å innføre en lovlig ordre, som er utformet for å beskytte USAs borgere , heter det i en skarp uttalelse fra Det hvite hus.
FV170131 Forbudet gjelder for borgere fra de hovedsakelig muslimske landene Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan eller Syria. ( ©NTB ) ¶
DN170131 Det er dypt beklagelig at USA har stoppet alle reiser for borgere fra syv land.
DN170131 - Fungerende justisminister Sally Yates har sveket justisdepartementet ved å nekte å innføre en lovlig ordre, som er utformet for å beskytte USAs borgere , heter det i en skarp uttalelse fra Det hvite hus.
DB170131 - Fungerende justisminister Sally Yates har sveket justisdepartementet ved å nekte å innføre en lovlig ordre, som er utformet for å beskytte USAs borgere , heter det i en skarp uttalelse fra Det hvite hus.
DB170131 - Trump sier han beskytter mot terror, men landet med borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista ¶
DB170131 Finer mener at de sju landene er tatt ut av kontekst, og skriver at borgere fra Irak, Iran, Sudan og Syria var nødt til å få utstedt visum for å komme inn i landet etter terrorangrepet i San Bernadino i 2015, i motsetning til reisende fra andre land - som ikke trengte visum.
DB170131 - Landet med utenlandske borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista ¶
DB170131 18 europeiske land advarer sine borgere og selskaper mot å foreta finansielle og økonomiske aktiviteter som kan støtte ulovlige israelske bosetninger.
DB170131 Det var Utlendingsdirektoratet ( UDI ) som anslo at 51 186 norske borgere også har statsborgerskap i Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan eller Syria.
DB170131 Da Trumps talsmann Sean Spicer i går ble spurt om innreiseforbudet - som gjelder borgere fra sju overveiende muslimske land og skal hindre terrorisme - bør gjelde også femåringer, var svaret ja.
AP170131 Dette er personer som er borgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan eller Syria som også har fått norsk statsborgerskap siden 1991.
SA170130 Heller ikke britiske borgere som er født i ett av de sju landene - og reiser fra ett av dem til USA - omfattes av det nye direktivet, ifølge britisk UD.
SA170130 Donald Trumps presidentordre om innvandring har skapt forvirring for flere borgere med dobbelt statsborgerskap.
SA170130 Med tanke på hvilke lands borgere som nektes innreise, mener mange at det i praksis er snakk om et innreiseforbud for muslimer.
SA170130 Ifølge Buzzfeed innebærer dette at den amerikanske regjeringen snur og at personer med lovlig opphold, gjerne kjent som « green card », vil slippe inn i USA, til tross for det midlertidige reiseforbudet som er innført for borgere av sju land med overveiende muslimsk befolkning.
DB170130 Han hevder at det handler om sikkerhet og fare for terror, men landet som har flest borgere som har utført flest terrorangrep i USA er jo ikke på lista.
DB170130 Ap-leder Jonas Gahr Støre viser til New York Times, som opplyser at ingen terrorhandlinger i USA er utført av borgere fra de sju landene som nå har fått innreiseforbud.
DB170130 « Borgere som bruker sin grunnlovsfestede rett til å samle seg, organisere seg og sørge for at stemmene deres blir hørt av de folkevalgte, er akkurat det vi forventer å se når amerikanske verdier står på spill », heter det i uttalelsen.
DB170130 - Trump sier han beskytter mot terror, men landet med utenlandske borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista ¶
DB170130 I tillegg blir borgere fra sju hovedsakelig muslimske land nektet adgang til USA.
DB170130 Da May kom hjem etter en omvei om Tyrkia, hadde Trump lagt ned innreiseforbud mot borgere fra flere muslimske land.
BT170130 - Borgere som bruker sin grunnlovsfestede rett til å samle seg, organisere seg og sørge for at stemmene deres blir hørt av de folkevalgte, er akkurat det vi forventer å se når amerikanske verdier står på spill, heter det i uttalelsen.
BT170130 - Borgere som bruker sin grunnlovsfestede rett til å samle seg, organisere seg og sørge for at stemmene deres blir hørt av de folkevalgte, er akkurat det vi forventer å se når amerikanske verdier står på spill, heter det i uttalelsen.
AP170130 Ifølge Rasmussens Reports er det et klart flertall blant de spurte som støtter predidentordren om å nekte innreise for borgere av Syria, Irak, Iran, Libya, Somalia, Sudan og Jemen for de neste 90 dagene.
AP170130 Schinas sier videre at EU vil sørge for at unionens borgere ikke utsettes for diskriminering.
AP170130 Regjeringen jobber med å finne ut av hvordan innreiseforbudet kan ramme norske borgere og hva som kan skje dersom norske statsborgere havner i en situasjon der de blir nektet adgang til USA.
AP170130 EU vil jobbe for å sikre at ingen av unionens borgere blir diskriminert som følge av USAs innreiseforbud for borgere fra flere land.
AP170130 EU vil jobbe for å sikre at ingen av unionens borgere blir diskriminert som følge av USAs innreiseforbud for borgere fra flere land.
AP170130 EU jobber for at ingen av deres borgere skal rammes ¶
AP170130 Britiske borgere som har pass fra ett av disse landene, har imidlertid fått uttak fra innreiseforbudet.
AP170130 Ifølge Rasmussens Reports er det et klart flertall blant de spurte som støtter predidentordren om å nekte innreise for borgere av Syria, Irak, Iran, Libya, Somalia, Sudan og Jemen for de neste 90 dagene.
AP170130 Schinas sier videre at EU vil sørge for at unionens borgere ikke utsettes for diskriminering.
AP170130 Regjeringen jobber med å finne ut av hvordan innreiseforbudet kan ramme norske borgere og hva som kan skje dersom norske statsborgere havner i en situasjon der de blir nektet adgang til USA.
AP170130 EU vil jobbe for å sikre at ingen av unionens borgere blir diskriminert som følge av USAs innreiseforbud for borgere fra flere land.
AP170130 EU vil jobbe for å sikre at ingen av unionens borgere blir diskriminert som følge av USAs innreiseforbud for borgere fra flere land.
AP170130 EU jobber for at ingen av deres borgere skal rammes ¶
AP170130 Britiske borgere som har pass fra ett av disse landene, har imidlertid fått uttak fra innreiseforbudet.
AP170130 Trump ser ikke ut til å ha mistet troen på sitt innreiseforbud for borgere fra syv land etter kritikk fra politiske motstandere, enkelte partifeller og en rekke av verdens land - svenskene kaller blant annet USAs ambassadør inn på teppet.
AP170130 - Borgere som utøver sin grunnlovsfestede rett til å samles, til å organisere seg og til å få sine stemmer hørt av sine folkevalgte, er nøyaktig hva vi forventer å se når amerikanske verdier er utsatt, sier Obama via sin talsmann Kevin Lewis.
AP170130 Ifølge Rasmussens Reports er det et klart flertall blant de spurte som støtter predidentordren om å nekte innreise for borgere av Syria, Irak, Iran, Libya, Somalia, Sudan og Jemen for de neste 90 dagene.
SA170129 Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen nå må sikre at norske borgere ikke rammes av USAs innreiseforbud.
SA170129 Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen nå må sikre at norske borgere ikke rammes av USAs innreiseforbud.
SA170129 Regjeringen jobber nå med å finne ut av hvordan innreiseforbudet kan ramme norske borgere , og hva som kan skje dersom norske statsborgere havner i en situasjon der de blir nektet adgang til USA.
SA170129 Regjeringen jobber nå med å finne ut av hvordan innreiseforbudet kan ramme norske borgere , og hva som kan skje dersom norske statsborgere havner i en situasjon der de blir nektet adgang til USA.
DN170129 Iran svarer med samme mynt, og vil nå nekte amerikanske borgere innreise.
DB170129 * I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170129 * I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170129 USA har også vedtatt å skrive ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170129 * I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
AP170129 Mens både statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og en rekke andre statsledere og fremtredende politikere reagerer sterkt på Trumps innreiseforbud for borgere fra en rekke muslimske land, er Leirstein udelt positiv.
AP170129 Mens både statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og en rekke andre statsledere og fremtredende politikere reagerer sterkt på Trumps innreiseforbud for borgere fra en rekke muslimske land, er Leirstein udelt positiv.
SA170128 Ordren innebærer blant annet 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra land med hovedsakelig muslimske statsborgere, trolig Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.
SA170128 Det betyr i praksis at borgere fra de sju landene som allerede jobber i USA, men som var ute på reise da presidentordren ble undertegnet, ikke får komme tilbake til USA.
SA170128 Teheran ( NTB-AFP ) : Iran vil nekte amerikanske borgere innreise som svar på president Donald Trumps beslutning om midlertidig visum- og innreisenekt for personer fra Iran og seks andre muslimske land.
DN170128 * I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170128 I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170128 * I 90 dager - fram til nye regler er på plass - skal det ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170128 Det blir også 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra enkelte land med « terrorbekymringer ».
DB170128 Iran vil nekte amerikanske borgere innreise som svar på president Donald Trumps beslutning om midlertidig visum- og innreisenekt for personer fra Iran og seks andre muslimske land.
DB170128 Blant annet 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra land med hovedsakelig muslimske statsborgere, trolig Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen, skriver NTB.
DB170128 Hva slags verden legges det opp til når den utøvende makt i en supermakt kan droppe å søke støtte i parlamentet med begrunnelsen at krigen ikke vil skade ens egne borgere ?
DB170128 De ubemannede fartøyene er svært kostbare, men minker muligheten for at amerikanske liv kan gå tapt, og er dermed mer politisk gangbart i et USA hvor folk ikke lenger tar lett på at egne borgere brukes som kanonføde i andre land.
BT170128 Ordren innebærer blant annet 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra land med hovedsakelig muslimske statsborgere, trolig Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.
BT170128 Det betyr i praksis at borgere fra de sju landene som allerede jobber i USA, men som var ute på reise da presidentordren ble undertegnet, ikke får komme tilbake til USA.
BT170128 Ordren innebærer blant annet 90 dagers stans i utskrivelsen av nye visum til borgere fra land med hovedsakelig muslimske statsborgere, trolig Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.
BT170128 Det betyr i praksis at borgere fra de sju landene som allerede jobber i USA, men som var ute på reise da presidentordren ble undertegnet, ikke får komme tilbake til USA.
AP170128 I tillegg skal det i 90 dager ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land.
AP170128 Franske og tyske politikere reagerer på at USAs president Donald Trump har besluttet å midlertidig stenge grensen for borgere fra sju land.
AP170128 I tillegg skal det i 90 dager ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land.
AP170128 Franske og tyske politikere reagerer på at USAs president Donald Trump har besluttet å midlertidig stenge grensen for borgere fra sju land.
AP170128 I tillegg skal det i 90 dager ikke skrives ut nye visum til borgere fra enkelte land.
AP170128 Franske og tyske politikere reagerer på at USAs president Donald Trump har besluttet å midlertidig stenge grensen for borgere fra sju land.
DN170127 I en ny presidentordre gir Trump nå klar beskjed om at landets myndigheter, så langt loven tillater, skal ekskludere alle som ikke er amerikanske borgere eller har lovlig opphold i USA fra beskyttelsen av personlig informasjon i landets « Privacy Act », skriver Techcrunch.
DN170127 En ny presidentordre fra USAs president Donald Trump kan komme til å ramme norske borgeres personvern, og de enorme mengdene persondata som amerikanske selskaper har om norske borgere .
DN170127 Donald Trump vil fjerne så mye som mulig ifølge loven av personvern for ikke-amerikanske borgere .
DB170126 - Grensekontroll er utrolig viktig for å ivareta sikkerheten og jobbene for våre borgere .
DB170125 I tillegg er det ventet at den nye presidenten i 30 dager vil stanse utstedelsen av visum til borgere fra de muslimske landene Irak, Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Jemen, inntil nye visumregler er på plass.
DB170124 Videre vil rettigheter som britiske borgere har, bli fjernet.
AP170124 Palestinerne er ikke borgere i Israel, men de har et eget Jerusalem-ID-kort som gir dem visse rettigheter.
DN170123 EU krever likebehandling etter Svalbardtraktaten fra 1920, som slår fast at borgere fra alle traktatland har lik rett til å drive næringsvirksomhet, jakt og fiske på Svalbard.
DB170123 I 2013 forsvant to amerikanske borgere med gambiske røtter, og flere menn har forsvunnet etter å ha blitt anklaget for innblanding i kuppforsøk i 2006 og 2014.
DB170123 Vi hører ofte historien om hvordan tid og rom komprimeres og hvordan informasjonsflyten gjør oss til « verdens borgere ».
DB170120 Han synes også det er paradoksalt at Trump sier valgseieren tilhører folket, når han planlegger å ta bort Obamas helsepakke for 30 millioner borgere , og samtidig har fylt regjeringen sin med milliardærer.
BT170120 Man kjøper seg medgjørlige borgere mot å gi dem privilegier.
DB170119 Sammen med hjelpeorganisasjonene følger de opp, og sørger for at prostituerte som har blitt utsatt for vold og overgrep har den samme rettssikkerhet som andre borgere i Norge.
AP170119 Blant annet skulle utvalget evaluere mulighetene for « norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere ».
DN170118 - Vi ser veldig positivt på at vi går mot like spilleregler for alle aktører som håndterer data om europeiske borgere , uavhengig av om det er europeiske eller internasjonale, og mot like regler i hele EU.
AP170118 Dersom vi ikke får en tostatsløsning, så vil Israel ende opp som en stat med millioner av annenrangs borgere som lever under okkupasjon.
DB170117 Alle personer som en eller annen gang har vært utenlandske borgere , må dermed frykte for at saken deres når som helst kan bli utsatt for en ny granskning, potensielt med livsødeleggende konsekvenser både for dem, deres barn og eventuelt deres barnebarn.
DB170117 Når britene vil « ta tilbake kontrollen med våre grenser », altså oppheve fri adgang til Storbritannia for borgere fra andre EU-land, da får britene heller ikke tilgang til det indre markedet i EU.
BT170117 At staten samler digital informasjon om alle sine borgere som preventivt tiltak, er et alvorlig inngrep i privatlivet.
AP170117 Skal sjefen for Etterretningstjenesten, Morten Haga Lunde, få fullmakt til å overvåke også norske borgere ?
AP170117 Lysne II-utvalget drøfter metoder som kan hindre lagring og bruk av informasjon om lovlydige borgere .
AP170117 Skal sjefen for Etterretningstjenesten, Morten Haga Lunde, få fullmakt til å overvåke også norske borgere ?
DB170116 KNA mener bystyret må lage unntaksordning fra forbudet for Oslos borgere som må ut og inn av byen.
DB170116 Og forhåpentligvis bli gagns borgere av begge deler.
DB170116 Men, usikre på Trump og sure på May som truer deres borgere i Storbritannia, vil de ha vern mot Putin og sikre fri bevegelse over landegrensene.
SA170115 Nye krav til dokumentkontroll av borgere som reiser inn og ut av Schengen i tillegg til en forventet økt trafikk gjør at vi frykter at problemene fra i fjor vil forverre seg, sier adm.dir.
DB170115 Kutt i bistand til land som ikke vil huse sine egne borgere er rimelig.
DB170115 I Østerrike og Tyskland har det nylig kommet politiske forslag om å kutte eller stanse bistand til land som ikke vil ta imot egne borgere som EU har avvist.
DB170115 EU åpner for lovlig innvandring, men dette knyttes ikke til en avtale med et land om å ta tilbake tvangsutsendte borgere , fordi de to spørsmålene kan sperre for hverandre.
DB170115 De afrikanske regjeringene har ikke bare økonomiske motiver for å samarbeide, de ønsker også å beskytte sine borgere i EU som kan bli ofre for fremmedfrykt og - hat.
AP170115 - Er det virkelig slik at det er Oslos borgere , eller pendlertrafikken, som skaper forurensningen i Oslo ?
AP170115 ( Om å sikre demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere . ) ¶ b. presidentskapet har skjult en langvarig uenighet om hvorvidt Stortingets presidentskap kunne frita medlemmene av EOS-utvalget for en lovpålagt taushetsplikt når det snakket med medlemmer av Evalueringsutvalget.
AP170115 ICJ mener forslaget vil innebære filtrering og lagring av vesentlige deler av hele den norske befolkningens elektroniske kommunikasjon, også mellom norske borgere i Norge.
AP170115 En slik overvåking vil ramme norske borgere, enten de oppholder seg i Norge eller utlandet, påpeker dommerne, som mener filtrene som er skissert, ikke er tilstrekkelig for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170115 En slik overvåking vil ramme norske borgere , enten de oppholder seg i Norge eller utlandet, påpeker dommerne, som mener filtrene som er skissert, ikke er tilstrekkelig for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170115 ICJ mener forslaget vil innebære filtrering og lagring av vesentlige deler av hele den norske befolkningens elektroniske kommunikasjon, også mellom norske borgere i Norge.
AP170115 En slik overvåking vil ramme norske borgere, enten de oppholder seg i Norge eller utlandet, påpeker dommerne, som mener filtrene som er skissert, ikke er tilstrekkelig for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170115 En slik overvåking vil ramme norske borgere , enten de oppholder seg i Norge eller utlandet, påpeker dommerne, som mener filtrene som er skissert, ikke er tilstrekkelig for å sikre at slik innhenting mot norske borgere ikke vil foregå.
AP170114 - Vi vil aldri akseptere noe som går mot vår verdighet som land og vår verdighet som folk, sa han, og la til at selvstendighet, nasjonale interesser og beskyttelse av sine borgere var grunnleggende og « ikke gjenstand for forhandling ».
AP170114 - Vi vil aldri akseptere noe som går mot vår verdighet som land og vår verdighet som folk, sa han, og la til at selvstendighet, nasjonale interesser og beskyttelse av sine borgere var grunnleggende og « ikke gjenstand for forhandling ».
AP170114 Nye krav til dokumentkontroll av borgere som reiser inn og ut av Schengen i tillegg til en forventet økt trafikk gjør at vi frykter at problemene fra i fjor vil forverre seg, sier adm.dir.
DB170113 I tillegg til dette har Stortinget behandlet mandatet til Solbakken-utvalget, og ønsket å legge til undersøkelser av utenlandsk etterretnings mulighet til å overvåke norske borgere .
AP170113 De må trolig belage seg på å møte mange aktive borgere i tiden som kommer.
AP170113 De må trolig belage seg på å møte mange aktive borgere i tiden som kommer.
AP170113 juni 2014 at utvalgets mandat ikke bør omfatte en vurdering av hvordan man skal sikre « norsk demokratisk kontroll av fremmede staters overvåkning av norske borgere » ?
AP170113 Etter forslag fra en enstemmig kontrollkomité ga Stortinget Solbakken-utvalget mandatet som det skulle jobbe etter, deriblant det følsomme temaet om hvordan man kan sikre demokratisk kontroll av fremmede staters overvåking av norske borgere .
AP170113 I en normalsituasjon ville kritiske borgere ha avvist slike « alternativer », men samtiden preges av uro og stor mistillit til såkalte eliter, inkludert medier.
SA170112 Derfor reagerer de fleste av oss når det kommer fram at arbeidsgivere spionerer på ansatte, eller at myndighetene overvåker borgere i strid med lovverket.
SA170112 Stortinget hadde nemlig vedtatt at utvalget også skulle drøfte hvordan man kan sikre norsk demokratisk kontroll med fremmede staters overvåking av norske borgere .
BT170111 Hvis jeg hadde fortalt dere at vi ville få til rett til ekteskap for likekjønnede, og sikre helseforsikring for nye 20 millioner amerikanske borgere , så ville du kanskje ha sagt at vi prøvde å få til for mye, sa Obama ifølge Aftenposten.
AP170111 Hvis jeg hadde fortalt dere at vi ville få til rett til ekteskap for likekjønnede, og sikre helseforsikring for nye 20 millioner amerikanske borgere , så ville du kanskje ha sagt at vi prøvde å få til for mye, sa Obama.
DB170110 På sikt kommer behovet for ytterligere innstramninger til å bli større fordi presset mot Europa og Norge kommer til å øke i årene som kommer i takt med befolkningsøkningen som forventes i land mange reiser fra, sier Listhaug og påpeker at man venter nærmere 500 millioner nye borgere bare i Afrika frem mot 2030.
DB170110 - Vi ønsker ikke at flyktninger klientifiseres, men at de skal bli selvstendige borgere av Oslo.
BT170110 Vi er foreløpig ikke tilstede i Bergen, men gleder oss til å kunne tilby et transportalternativ til byens borgere når politikerne får på plass et regelverk som stimulerer til deling av ressurser.
BT170110 Vi er foreløpig ikke tilstede i Bergen, men gleder oss til å kunne tilby et transportalternativ til byens borgere når politikerne får på plass et regelverk som stimulerer til deling av ressurser.
AP170110 Nasjonalforsamlingen har oppnevnt en kommisjon med 100 borgere .
AP170110 Nasjonalforsamlingen har oppnevnt en kommisjon med 100 borgere .
DB170109 Å utrydde framtidas borgere er alvorlig.
DB170108 I menneskemengden befant det seg familier, festglade borgere og enkelte grupper unge utenlandske menn.
DB170107 Folk stiller spørsmål både ved hennes flyktningpolitikk og evne til å sikre egne borgere , sier forsker Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité og styrelder i Nupi til Dagbladet.
SA170106 - Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.
FV170106 - Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.
FV170106 - Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.
DB170106 Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Astrid Sehl til Dagbladet.
DB170106 Det er ikke kjent om noen norske borgere er berørt av hendelsen.
BT170106 - Vi har foreløpig ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal være berørt, sier pressevakt Astrid Sehl i UD til NTB.
BT170106 Bergen klarer ikke engang å beholde sine egne nyfødte borgere .
BT170106 Bergen klarer ikke engang å beholde sine egne nyfødte borgere .
AP170105 I PUs forsvinningssaker der asylsøkeren har utreisefrist i 2016 eller senere, utgjør afghanske borgere rundt to tredjedeler i asylkategorien.
AP170105 I PUs forsvinningssaker der asylsøkeren har utreisefrist i 2016 eller senere, utgjør afghanske borgere rundt to tredjedeler i asylkategorien.
DB170104 - Ifølge loven i Texas, har alle borgere rett på å beskytte seg selv og familien sin, sier politibetjent Jeff Neal til KSLA.
DB170104 Han foreslår også en borgerarv, hvor alle borgere sikres en minimumarv når de når en viss alder.
DB170103 Det samme gjelder andre nærmere definerte kostnader som ikke er til egentlige kirkelige formål og som er felles for alle borgere ( Trossamfunnsloven §19 og §§ 6 og 9 i forskrift til trossamfunnsloven ).
DB170102 - Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, skriver Sehl.
DB170102 - Vi sørger i dag med Tyrkia og med alle landene som mistet noen av sine borgere i det fryktelige angrepet.
FV170101 Flere andre arabiske og enkelte europeiske land melder om drepte borgere , det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.
DB170101 Han forteller at han vil gjøre det som trengs for å opprettholde sikkerheten til tyrkiske borgere , skriver tyrkiske medier.
AP170101 Flere andre arabiske land melder om drepte borgere , det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.
AP170101 Flere andre arabiske land melder om drepte borgere , det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.
AP170101 Flere andre arabiske land melder om drepte borgere , det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.
AP161222 Aftenposten inviterte Oslos borgere til å komme med sine kandidater.
AP161215 Vi inviterte Oslos borgere til å komme med sine kandidater.
AP161214 Vi inviterte Oslos borgere til å komme med sine kandidater.
AP161208 146 var asylsøkere, og 94 av disse var afghanske borgere .
AP161128 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AP161117 Men har norske borgere grunn til å rase ?
AP161117 Forsker Asle Toje mener maktelitens hyllest av globaliseringen har skapt et velbegrunnet raseri blant Europas borgere , som opplever globalisering som en forverring.
AP161116 november, beskrives derimot situasjonen i Mogadishu som ustabil og medlemslandene blir oppfordret til ikke å ta flyktningstatusen fra somaliske borgere , skriver Dagbladet.
AP161101 Her skiller kanskje britiske borgere seg ut som de som spør oftest, sier seksjonssjef Lars Hegstad ved Grensekontrollseksjonen ved Gardermoen politistasjon.
AP161101 Alle borgere utenfor EU og EØS skal alltid få stempel i passet ved inn- og utreise.
AP161101 - Jeg skjønner at Rødt gjør det av prinsipielle og politiske grunner, men jeg fatter ikke at Arbeiderpartiet blir med på en ferd som kommer til å koste byens borgere dyrt, sier Sævareide som ikke har problemer med at politikerne stiller krav til barnehageoperatører : ¶
AP161101 - Jeg skjønner at Rødt gjør det av prinsipielle og politiske grunner, men jeg fatter ikke at Arbeiderpartiet blir med på en ferd som kommer til å koste byens borgere dyrt, sier Sævareide som ikke har problemer med at politikerne stiller krav til barnehageoperatører : ¶
AA161101 Her skiller kanskje britiske borgere seg ut som de som spør oftest, sier seksjonssjef Lars Hegstad ved Grensekontrollseksjonen ved Gardermoen politistasjon.
AA161101 Alle borgere utenfor EU og EØS skal alltid få stempel i passet ved inn- og utreise.
AP161018 Han fremholder at instruksen til Forsvaret er tydelig : Hvis det gjelder norske borgere , er det politiet som har ansvaret.
AP161013 « Utstedelse av nye pass og ID-kort med eID til norske borgere skal etter planen starte våren 2018.
AP161004 Dermed kan forbrytelser begått i Syria av syriske eller russiske borgere bare straffeforfølges av ICC hvis FNs sikkerhetsråd henviser situasjonen til domstolen.
AP160930 Norge har ratifisert flere tilleggsprotokoller i FN som gjør at borgere får mulighet til å klage inn sin sak til fagkomiteer, for eksempel FNs torturkomité.
AP160930 I tillegg har norske borgere mulighet til å prøve sin sak i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen ( EMD ).
AP160928 Byrådet i Oslo demonstrer at de ikke har noen ambisjoner for kirkene i byen, som engasjerer tusenvis av borgere hver eneste uke, sier fellesrådets leder Jørn Lemvik.
AP160928 I likhet med mange av byens borgere , vil også kommunen selv slite dersom rentene øker.
AP160924 - Pengene som kommer inn fra en slik avgift på personbiler, kan gå direkte ut igjen likt fordelt til alle borgere , store og små, sa Hansson.
AP160922 « Gud er på parti med israelske borgere , men ikke med palestinerne ».
AP160916 Ønsker Facebook å la intelligente mennesker - ikke bare redaktører, men også forfattere, statsministre og borgere - bruke denne plattformen til å fremsette modige utsagn om rettferdighet ?
AP160914 Til nå har det vært en stor forskjell på kontrollen av Schengens egne borgere og dem som kommer fra land utenfor Schengen-området.
AP160914 Grundigere grensekontroll av egne borgere
AP160914 EU-landene er nå i ferd med å ferdigstille en regelendring som innebærer at det blir obligatorisk med en systematisk kontroll og scanning av pass for alle borgere , også de som er fra Schengen-land, når de ankommer Schengens ytre grense.
SA160912 Stavanger sentrum må fortsette å være en trehusby, til glede for byens borgere og de mange tilreisende.
AP160901 Med det kan tyske borgere reise til 177 land visumfritt, ifølge en ny oversikt fra britiske Henley & Partners som har utført rangeringen for 11. året på rad.
AA160901 Med det kan tyske borgere reise til 177 land visumfritt, ifølge en ny oversikt fra britiske Henley & Partners som har utført rangeringen for 11. året på rad.
SA160826 « Nye hemmeligheter om tortur av emiratarabiske borgere i fengsel », sto det i tekstmeldingen han fikk.
SA160826 " Nye hemmeligheter om tortur av emirarabiske borgere i fengsel ", står det i den mistenkelige tekstmeldingen som fikk menneskerettighetsaktivisten Ahmed Mansoor til å slå alarm.
BT160826 « Nye hemmeligheter om tortur av emiratarabiske borgere i fengsel », sto det i tekstmeldingen han fikk.
BT160826 " Nye hemmeligheter om tortur av emirarabiske borgere i fengsel ", står det i den mistenkelige tekstmeldingen som fikk menneskerettighetsaktivisten Ahmed Mansoor til å slå alarm.
AA160826 « Nye hemmeligheter om tortur av emiratarabiske borgere i fengsel », sto det i tekstmeldingen han fikk.
AA160826 " Nye hemmeligheter om tortur av emirarabiske borgere i fengsel ", står det i den mistenkelige tekstmeldingen som fikk menneskerettighetsaktivisten Ahmed Mansoor til å slå alarm.
AP160825 Innføre en nasjonal forslagsrett der vanlige borgere kan få en sak behandlet på Stortinget med et tilstrekkelig antall underskrifter.
AP160823 Statens menneskerettslige plikt til å beskytte sine borgere - med makt om nødvendig - er landsdekkende, ikke bare her og der.
AP160817 I dokumentarfilmen « Fra Barn til Borger » kan du følge dem gjennom hele det første året og den spede magiske starten på deres reise fra å være små barn til å større borgere .
AP160817 I dokumentarfilmen « Fra Barn til Borger » kan du følge dem gjennom hele det første året og den spede magiske starten på deres reise fra å være små barn til å større borgere .
AP160719 - Etter at ditt politiske parti har brukt tiår på å behandle homofile som annenrangs borgere , gjett hva : Du får ikke til å bruke Freddie Mercurys musikk, skrev Idol-vinneren Adam Lambert, som er åpent homofil og opptrer med Queen på turneer.
AP160716 Vi er bekymret for trygghet og sikkerhet for tyrkiske borgere og alle som befinner seg i Tyrkia nå, heter det i uttalelsen.
AP160716 Et kuppforsøk utført av det tyrkiske militæret ble møtt med oppfordringer til tyrkiske borgere om å ta til gatene.
AP160715 « Oppfordrer norske borgere i landet til å holde seg orientert om utviklingen ved å følge med i lokale medier », heter det i en melding fra Utenriksdepartementet, der man skriver at situasjonen er uoversiktlig.
AP160715 Det gjør vi fordi det er ferietid og det naturlig nok er en del norske borgere som ferierer i Tyrkia, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet.
AP160715 - Nei, det er jo ingen plikt til å registrere seg, men vi oppfordrer nordmenn i Tyrkia om å registrere seg på reiseregistrering.no slik at vi kan ha en oversikt over norske borgere og oppnå kontakt ved behov.
AP160715 Vi oppfordrer norske borgere i #Nice til å følge anmodning fra lokale myndigheter og melde hjem direkte til sine pårørende ¶
SA160701 Nå var det nok for dem å være født i Tyskland for å bli borgere .
BT160701 Nå var det nok for dem å være født i Tyskland for å bli borgere .
AP160701 Nå var det nok for dem å være født i Tyskland for å bli borgere .
AP160627 Det betyr pass for norske borgere , sier Fife.
AA160627 Det betyr pass for norske borgere , sier Fife.
AP160615 - Det er helt uakseptabelt å oppføre seg slik enkelte av våre borgere gjorde i Marseille.
BT160531 Vi streber etter, satt på spissen, å skape trygge barn som er gode, høflige borgere .
SA160509 STASELIG BESØK : Ingen vet hvor mange ganger kongelige og viktige borgere har vandret opp og ned disse trappene, men mange er det.
SA160509 Konger, adelsmenn og andre betydelige borgere har ferdes her siden 1600-tallet.
AP160509 Tatt i betraktning at de fleste som demonstrerte slett ikke var pakistanske borgere , må det ha kommet overraskende på den nye ambassadøren at statsborgere av et fritt, demokratisk, åpent og tolerant samfunn ville ønske noe annet for det landet de engang kom fra.
AP160509 STASELIG BESØK : Ingen vet hvor mange ganger kongelige og viktige borgere har vandret opp og ned disse trappene, men mange er det.
AP160509 Konger, adelsmenn og andre betydelige borgere har ferdes her siden 1600-tallet.
AP160507 Den nye historieparken er en del av Putins fjerde femårsplan for « Patriotisk oppdragelse av borgere av Den russiske føderasjon 2016-2020 ».
AP160507 Den nye historieparken er en del av Putins fjerde femårsplan for « Patriotisk oppdragelse av borgere av Den russiske føderasjon 2016-2020 ».
AP160429 Samtidig tror jeg mange overvurderer russiske myndigheters muligheter til å holde igjen borgere fra tredjeland som har gyldige oppholdspapirer i Russland.
AP160428 - Målet vårt, uansett om vi vinner eller ikke, er å forvandle Det demokratiske partiet, å åpne dører for arbeidende mennesker, for eldre borgere , for unge mennesker, på en måte som ikke eksisterer i dag, sa Sanders til en folkemengde i Indiana på onsdag.
AP160428 Kurdiske myndigheter har lagt press på utenlandske regjeringer for å hindre at deres borgere reiser til Irak for å slutte seg til peshmergaen.
AP160424 Siraj Wahhaj fordømmer all form for terror og lærer ungdommer å være lovlydige borgere og ha lojalitet til landene de bor i, skriver Qureshi i en e-post.
AP160424 - Det som er viktig for oss, er at dem vi inviterer er lovlydige borgere som oppfordrer til det samme.
AP160422 Men siden skatteunndragelser er en trussel, både mot velfungerende markeder og evnen til å finansiere offentlige utgifter, kan det ikke aksepteres at noen land hjelper borgere og bedrifter fra andre land til å unndra skatt, ulovlig kapitalflukt, hvitvasking og kriminalitet.
AP160422 Fører arbeidet frem, kan skatten på globale selskaper på sikt økes, mens den kan reduseres for norske borgere og bedrifter. | « Hvem tror de at de er.
AP160409 november 2015 inngikk en avtale med det amerikanske finansdepartementet om å betale 31,5 millioner dollar i bytte mot en avtale om å unngå rettsforfølgelse under etterforskningen i USA mot sveitsiske banker som hjalp amerikanske borgere med å unngå beskatning.
BT160408 Skatteplanlegging er ikke ulovlig, men kan bli oppfattet som umoralsk, fordi man forventer at alle borgere bidrar med noe i de samfunnene de opererer i.
BT160408 Hvem skal da kritisere og debattere dette i Kina, og hvordan skal den vanlige kineser få vite noe om det som også kan inkludere egne borgere ?
AP160407 Da var vår fremste bekymring at norske borgere og interesser kunne bli rammet av terror i utlandet, eller at utenlandske interesser kunne rammes i Norge.
DB160405 Vi skal ikke mange årene tilbake i tid før vi ser at den norske stat drev massiv ulovlig overvåking av egne borgere .
DB160405 Det er ikke så farlig om den norske staten får litt informasjon om sine borgere .
AP160404 Andre land får i for liten grad innsyn i hvordan egne borgere benytter seg av skatteparadisene, og klarer dermed ikke å finne ut om noen driver med ulovlig skatteunndragelse.
AP160328 Utenriksdepartementet er mandag morgen ikke kjent med at noen norske borgere er rammet, opplyser pressevakt Astrid Sehl til Aftenposten.
AP160328 Myndighetene har lagt til rette for terroren, mange borgere sympatiserer med den.
AP160327 - Vi er så langt ikke kjent med at norske borgere er rammet, men det er for tidlig å si noe sikkert.
AP160326 De klarer ikke å overbevise de fleste europeiske borgere når de roper at « terrorhandlingene som utføres av jihadister ikke har noe med Islam å gjøre ».
AP160325 Fortsatt er det slik at norske borgere kan regne med å få gå gjennom livet uten å få et annet menneskes liv på samvittigheten.
AP160322 - Jeg mener at borgere bør ha friheten til å kunne kritisere sine myndigheter uten å bli anholdt.
AP160322 Det er noe alle byens borgere må kjempe for, sier han.
AP160320 Debatten om hva slags stat og samfunn, angår oss alle som borgere .
AP160317 Samtidig forsøker Tyrkia å beskytte sine borgere og sitt territorium mot det forbudte kurdiske arbeiderpartiet ( PKK ).
AP160316 Ettersom Washington og Pyongyang ikke har noen diplomatiske relasjoner, er det den svenske ambassaden i Pyongyang som har rollen som mellommann når amerikanske borgere havner på kant med nordkoreanske myndigheter.
AP160316 Tyrkia tar seg godt betalt for å samarbeide, både i form av økonomisk støtte, visumfrihet for tyrkiske borgere og fortgang i forhandlingene om EU-medlemskap.
AP160314 Der forklarer de hvordan medlemskapet blir overført automatisk, når svenske borgere flytter til Norge.
AP160313 Til gjengjeld vil Tyrkia ha visumfri reise for sine borgere i hele Schengen ( som også inkluderer Norge ), økt økonomisk støtte og gjenåpning av forhandlinger om EU-medlemskap.
AP160313 Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Elfenbenskysten oppfordres til å registrere sin reise viawww.reiseregistrering.no ¶
AP160310 Vi har i lang tid hatt et klart reiseråd til norske borgere som fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til begge disse to russiske delrepublikkene, sier Bjåstad.
AP160308 Tyrkerne krever visumfrihet for egne borgere og fortgang i forhandlingene om EU-medlemskap.
AP160307 Amnesty ville opprinnelig gjerne skrive noe om saudiarabiske samvittighetsfanger på plaketten, med tanke på at Raif Badawi bare er en av mange saudiske borgere som er idømt fengselsstraff, pisking eller dødsstraff for å forlate troen eller for å vise for sterk interesse for menneskerettigheter.
AP160304 Syria ¶ Borgere fra krigsherjede Syria utgjør nesten en tredel av søkerne og er den største gruppen, med over 360.000.
AP160304 Et viktig virkemiddel er en reell arkitektkonkurranse som inkluderer og engasjerer et bredt fagmiljø, politikere, og byens og landets borgere .
AP160301 Vi trenger uten tvil flere borgere fra Calais - slik de som tilbød seg å ofre sine liv for å redde innbyggerne i Calais fra beleiring, mesterlig fremstilt av Rodin.
AP160227 Da Oslos nye byråd ga fem millioner kroner i subsidier for elsykler, gikk mesteparten av pengene til godt etablerte borgere .
AP160226 - Det som det er enighet om er undersøkelse av alle, også Schengenlandenes egne borgere , at man får sjekke reisedokumenter, biometriske pass, for å få avslørt fremmedkrigere.
AP160226 Den forsikrer vel å merke fortsatt ikke alle borgere , slik vi er vant med i stort sett hele Europa.
AP160226 Alderspensjonsordningen sikrer alle borgere inntekt ved alderdom, også for personer som ikke har vært yrkesaktive.
AP160225 Hun viser blant annet til at mange klager på vedtak, det tar tid å verifisere identitet og fremskaffe reisedokumenter, og flere land ønsker ikke å ta imot egne borgere .
AP160225 Det inkluderer grundige notater om samarbeidet i Schengen-området og forslagene om en europeiske grense- og kystvakt og forsterket dokumentkontroll for alle borgere som reiser inn over Schengen-landenes ytre grenser.
AP160224 Borgere fra de ti landene som produserte flest asylsøkere, utgjorde 96,05 prosent av alle innvilgede asylsøknader i 2014.
AP160224 Thon vil ha personvernkommisjon ¶ direktør i Datatilsynet Bjørn Erik Thon mener dette forslaget legger til rette for at E-tjenesten kan overvåke all digital kommunikasjon borgere har inn og ut av Norge.
AP160224 Det er åpenbart at E-tjenesten ikke kan ha tilgang til all datakommunikasjon mellom borgere i dette landet.
AP160218 Utenriksdepartementet opplyste onsdag til NTB at det ikke er noe som tyder på at norske borgere er rammet av angrepet.
AP160218 Hvor mange av dem tror du vil bli frihetssøkende borgere ?
AP160217 Det åpnes også for innskrenkninger i trygdeytelser som borgere av andre EU-land kan gjøre krav på i Storbritannia, men tiltakene må være tidsbegrensede og ikke komme i konflikt med prinsippet om fri bevegelse av arbeidskraft.
AP160217 I amerikansk politisk debatt, særlig blant konservative hvite, oppfattes svarte mennesker som kriminelle eller velferdssnyltere eller begge deler, mens den føderale staten bare venter på å gripe inn på de svartes vegne med tvang mot stater, selskaper eller borgere .
AP160216 Avtalen understreker at det er opp til Syrias borgere å bestemme landets framtid.
AP160216 Dette betyr at Lambda kan påføre byens borgere en ekstra belastning på minst 2 milliarder kroner.
AP160216 Det skyldes i så fall at byens myndigheter ikke har villet gi sine borgere høyst relevante opplysninger.
AP160214 Det var på høy tid at vi leverte slik vi kan gi våre borgere god sikkerhet og personvern.
AP160211 Avtalen understreker at det er opp til Syrias borgere å bestemme landets framtid.
AP160210 - Vi ønsker at flest mulig av Oslos borgere skal ha enkel tilgang på bysykler, fordi det sparer miljøet og øker mobiliteten til folk, sier Lundquist.
SA160209 Overfor staten Norge har de samme rettigheter og plikter som alle andre norske borgere .
SA160209 Norske borgere har i utgangspunktet verneplikt i Norge, men det kan variere etter hvilket annet land du har statsborgerskap i.
FV160209 Overfor staten Norge har de samme rettigheter og plikter som alle andre norske borgere .
FV160209 Norske borgere har i utgangspunktet verneplikt i Norge, men det kan variere etter hvilket annet land du har statsborgerskap i.
AP160209 - Det gir en slags glede og forsikring til egyptiske borgere at vårt folk, vårt land og våre væpnede styrker alltid er i stand til å gjennomføre skikkelige arrangementer.
AP160209 Overfor staten Norge har de samme rettigheter og plikter som alle andre norske borgere .
AP160209 Norske borgere har i utgangspunktet verneplikt i Norge, men det kan variere etter hvilket annet land du har statsborgerskap i.
AP160205 Reuters omtalte i november at Pakistan har stanset enreturavtalemed alle EU-land, unntatt Storbritannia, som tilrettela for utsendelse av pakistanske borgere som oppholdt seg ulovlig i medlemsland.
AP160205 I kjennelsen fra tingretten peker man på at det nylig er innkommet et krav om at alle antatte pakistanske borgere må godkjennes av sentralmyndigheter i Pakistan.
AP160205 Det pakistanske innenriksministeriet krever en aksept av borgere forut for retur til Pakistan både fra Norge, og de fleste andre vestlige land.
AP160205 - Vi kan bekrefte at det har vært en endret praksis fra pakistanske myndigheters side hva gjelder retur av pakistanske borgere til Pakistan.
AP160203 Som en følge av avtalen, er det enighet om visumfrihet for EUs borgere inn til Tyrkia, og tilsvarende for tyrkiske borgere inn til Schengen-området.
AP160203 Som en følge av avtalen, er det enighet om visumfrihet for EUs borgere inn til Tyrkia, og tilsvarende for tyrkiske borgere inn til Schengen-området.
AP160202 Det skal også bli enklere for europeiske borgere å klage på hvordan informasjonen brukes i USA.
AP160201 Samtidig må hatprat og dårlig ytringskultur takles av alle ansvarlige borgere .
AP160130 Forutsetningen for at ekstremsportkonkurransen skulle arrangeres i Oslo var å gi noe tilbake til byens borgere .
AP160128 Veilederen skal gi informasjon slik at det blir en forutsigbar og ryddig prosess for byens borgere , sier Trude Isaksen, informasjonsdirektør i PBE.
AP160128 Hvis « den avgjørende grensen mellom ord/ytringer og handlinger blir flyttet », skriver han, vil følgen kunne bli at det « marginaliserer og kriminaliserer borgere og presser omstridte ytringer inn i lukkede rom. » 3rd-party-bio ¶
AP160124 Varsleren som ble verdenskjendis i 2013 da han viste verden hvor mye overvåking vestlig etterretning, særlig amerikansk og britisk, gjennomførte mot vanlige ikke-kriminelle borgere .
AP160123 september i 2001, hvor femten av de nitten flykaprerne var saudiarabiske borgere .
AP160122 - Det er politiet som er satt til å passe på alle landets borgere , også de militære.
AP160119 Eller i alle fall åpnet underveis, slik at vi borgere ikke bare måtte forholde oss til de tabloide mediespekulasjoner den lukkede prosess så langt har bidratt til : ¶
AP160118 Han vil ha borgere som er patriotiske, som ikke tåler minareter og som spiser svinekoteletter med surkål.
AP160115 Norge er et gammelt rike, men det mottar stadig nye borgere .
AP160115 Det underliggende budskap er fortellingen om en forpliktende enhet, et fellesskap som inkluderer alle landets borgere .
AP160114 Vi har nå fått tilbakemelding om at alle utenlandske borgere med lovlig opphold eller et gyldig visum til Russland kan returneres med buss.
AP160112 Tyske myndigheter har gått ut med en offisiell advarsel til sine borgere om å holde seg unna turiststeder i Istanbul, melder AFP.
AP160112 Tyske myndigheter har gått ut med en offisiell advarsel til sine borgere mot å besøke turiststeder i Istanbul, ifølge AFP.
AP160112 Norske borgere som oppholder seg i, eller som planlegger å reise til Tyrkia oppfordres til å registrere sinreise på reiseregistrering.no, slik at norske myndigheter kan komme i kontakt ved behov, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD.
AP160105 - I stedet for å fokusere på kriminelle og terrorister, går han nå etter lovlydige borgere .
AP160104 « Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til disse områdene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Ankara for oppdatert informasjon, samt registrere sin reise.
AP160103 Rundt 50 er syriske borgere .
AP160103 - Det norske samfunnet må legge best mulig til rette for at folk som skal bli her, blir veltilpassede borgere .
AP160103 - Det norske samfunnet må legge best mulig til rette for at folk som skal bli her, blir veltilpassede borgere .
AP160103 Men den lavere moralens forventing - eller ønsket omsorg for minoriteter - bidrar paradoksalt nok - selv om det ikke er intensjonen - til å forsterke minoritetenes utenforskap, hvis man mener at de ikke kan underlegges de samme forventninger og krav som andre borgere .
AP160102 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AP160102 Ingen land i den vestlige verden fengsler flere av sine borgere enn USA : Her kan du lese om Sharanda Jones.
AP160101 Tar ikke i mot egne borgere
AP160101 Enkelte land tar bare i mot borgere som reiser frivillig.
AP160101> Enkelte land tar bare i mot borgere som reiser frivillig.
AP160101> target="avis" href= Enkelte land tar bare i mot borgere som reiser frivillig.
AP160101> target="avis" href= target="avis" href= Enkelte land tar bare i mot borgere som reiser frivillig.