AP171017https://www.aftenposten.no/norge/i/n53qx/Forsvaret-skal-trene-mer-med-USA I planen står det at alliert støtte « skal være tilgjengelig før en krise eller konflikt blir for stor til at Norge alene kan håndtere den ».
AP171017https://www.aftenposten.no/norge/i/n53qx/Forsvaret-skal-trene-mer-med-USA I langtidsplanen for Forsvaret heter det at « regjeringen legger opp til økt alliert øving og trening på norsk territorium ».
AP171017https://www.aftenposten.no/norge/i/n53qx/Forsvaret-skal-trene-mer-med-USA Forsvarsstaben jobber med et nytt opplegg for alliert trening i Norge.
AA171017 Les også : Uriktige påstander om alliert øving og trening ¶
DA171016 Er Ap en alliert i kampen mot velferdsprofitørene ?
AA171016 Irakiske regjeringsstyrker har sammen med en alliert milits iverksatt et større angrep for å gjenerobre oljebyen Kirkuk, opplyser kurdiske tjenestemenn.
AA171015 | Uriktige påstander om alliert øving og trening ¶
AA171015 I langtidsplanen for Forsvaret, som ble vedtatt av Stortinget i fjor, legges det opp til mer alliert øving og trening i Norge.
AA171015 Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide Foto : RUNE PETTER NESS ¶ Alliert øving og trening er en viktig og forutsigbar del av de lange linjer i norsk sikkerhetspolitikk, og er ikke i strid med baseerklæringen.
AA171015 Enkelte har uttrykt bekymring for russiske myndigheter skal bli provosert av alliert øving og trening, men den allierte tilstedeværelsen i Norge er en viktig og forutsigbar del av de lange linjer og derfor også forutsigbar for Russland.
VG171014 Corker er en nær alliert av Rex Tillerson som for noen dager siden ikke ville svare på om han hadde kalt Trump for « en idiot » under et Pentagon-møte 20. juli.
DB171014 Som nå altså har fått en mektig alliert med på laget i kampen for å finne ut hva som virkelig skjedde med dattera.
DB171014 I Danmark har sosialdemokratene alliert seg med høyrepopulistene i Folkepartiet, med fagbevegelsen som Kirsten Giftekniv.
VG171013 De tyngste politiske partiene på venstre- og høyresiden, Arbeiderpartiet og Høyre, har signalisert at alliert rotasjonsbasert trening i Norge både gavner vår sikkerhet og er i henhold til basepolitikkens bestemmelser.
VG171013 Andre sentrale begrensninger var « atomvåpenpolitikken - særlig erklæringen fra 1957 om at Norge ikke ville lagre atomvåpen på norsk jord i fredstid - og restriksjonene på alliert aktivitet i Nord-Norge.
VG171010 Tyrkia har på sin side alliert seg med Free Syrian Army ( FSA ), og kjemper for øyeblikket en innbitt kamp for å unngå at SDF befester sin posisjon i det såkalte Rojava, det kurdiske de facto-selvstyrte området i Nord-Syria.
NL171010 Norge trenger mer enn noen gang alliert bistand og tilstedeværelse.
NL171010 Det har de gjort ved å karakterisere enhver norsk som alliert bevegelse som provokativ og aggressiv.
NL171010 Eller var Finland en alliert med Hitler-Tyskland ?
VG171007 Eva Kristin Hansen har vært stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag siden 2005 og regnes som en nær alliert av Ap-nestleder Trond Giske.
DB171006 Russland har hele tiden vært en nær alliert av Assad-regimet, mens Saudi-Arabia aktivt støtter syriske opprørere.
AA171005 Russland har hele tiden vært en nær alliert av Assad-regimet, mens Saudi-Arabia aktivt støtter syriske opprørere. ( ©NTB ) ¶
AP171004https://www.aftenposten.no/verden/i/mO2rE/For-99-dollar-kan-amerikanere-gjore-om-vapen-til-a-skyte-flere-hundre-skudd-i-minuttet Republikanerne har sett lyst på å få lovendringene gjennom, ettersom de har majoritet både i Representantenes hus og Senatet, og en alliert i president Donald Trump.
AP171004https://www.aftenposten.no/osloby/byliv/i/lB0pG/10-tips-for-helgen-68-oktober Nå har han alliert seg med vokalisten Maesa Pullman og et stødig lag musikere.
DN171003 Republikanerne har sett lyst på å få lovendringene gjennom, ettersom de har majoritet både i Representantenes hus og Senatet, og en alliert i president Donald Trump.
AP171003https://www.aftenposten.no/verden/i/LJxbJ/Vapendebatten-hetes-opp-i-USA--Tanker-og-bonn-er-ikke-nok Republikanerne har sett lyst på å få lovendringene gjennom, ettersom de har majoritet både i Representantenes hus og Senatet, og en alliert i president Donald Trump.
AA171003 Republikanerne har sett lyst på å få lovendringene gjennom, ettersom de har majoritet både i Representantenes hus og Senatet, og en alliert i president Donald Trump.
DN171002 Lederen for LOs største forbund, Mette Nord, tror Kristelig Folkeparti kan bli en god alliert i helse- og omsorgspolitikken, samt i arbeidslivspolitikken.
DN171002 Fagforbundslederen tror KrF kan bli en alliert i helse- og omsorgspolitikken, men også i arbeidslivspolitikken.
AP171001https://www.aftenposten.no/verden/i/OwBmb/Norske-politikere-advarte-den-spanske-regjeringen---men-ikke-alle-partier-ville-skrive-under Norge må veie våre ord når vi omtaler indre forhold hos en venn og alliert .
AA170929 USA har i flere tiår vært nær alliert med Filippinene, både militært og som handelspartner.
AA170929 Nå har han alliert seg med høvdingene på Innherred for å utfordre Steinkjer-makta.
AA170922 De israelske flyene avfyrte to raketter fra utenfor syrisk luftrom mot våpenlageret, som ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights tilhører den libanesiske Hizbollah-gruppa, som er alliert med den syriske regjeringen.
DB170921 Knudsen sykler for det italienske laget Bianchi, er i kalasform og har alliert seg med Italias Enrico Battaglin, tidligere lagkompis i Jollj Ceramica.
DB170921 Det samme skjedde 300 meter fra mål, Raas gjorde det samme med Battaglin, som jeg hadde alliert meg med for å sprekke bruddet.
DB170921 - Thurau hadde alliert seg med Raas...
AA170920 Egypt er en viktig alliert for USA i kampen mot terror, men har flere ganger vært på kollisjonskurs med USA som følge av brudd på menneskerettighetene.
DB170919 Men så er Saudi-Arabia en nær alliert , som USA blant annet selger våpen til.
NL170918 Han sier de politiske løftene til forsvar kan bli vanskelig å innfri, selv om vi vet at verden er mer urolig og vår nærmeste alliert , USA, er mindre forutsigbar med Donald Trump som president.
NL170911 Bardufoss er blitt alliert treningssenter med x antall utenlandske styrker i området, kanskje mer eller mindre kontinuerlig.
NL170910 Dette gjelder verdi, topografi, infrastruktur, personell, innflygingsforhold, areal, alliert mottakskapasitet, rullebaneforhold, investeringskostnader, sikkerhet, miljø, drift, lagringskapasitet for drivstoff, regularitet, forurensning, og støykonsekvenser.
NL170909 Flystasjonen har gode anlegg for mottak av alliert hjelp og disse fasilitetene bør beholdes og vedlikeholdes.
NL170909 Dette kan kompensere med at de maritime flyene deployere til Island eller England tidlig i en krise og opererer der sammen med andre maritime enheter under alliert kommando.
NL170909 Den sivile delen av flyplassen overføres til Avinor og den militære delen med lagre beholdes av Forsvaret for alliert støtte i fred, krise og krig.
DA170908 - Alliert trening og øving i våre områder er viktig og ordningen med den amerikanske rotasjonsbaserte øvingen og treningen på Værnes er i vår interesse, skriver Røsland.
NL170907 Hvilken alliert kommer til unnsetning med slikt skammelig husly ?
NL170907 En alliert forsterkningsstyrke må øves og vises frem, noe som krever et enormt logistikk apparat ; Er det i så fall meningen at sivile lufthavner skal stenge i lange perioder slik at NATO kan gjennomføre øvelser ?
DB170907 Den som drømmer om en verden uten stater, som er utpreget internasjonalt orientert og som ser seg alliert med fremtiden.
NL170906 Innspillene dreier seg om økonomi ( at innsparingene er mindre enn Regjeringen har lagt i grunn og at investeringene på Evenes blir større enn antatt ), om flyoperative forhold knyttet, og om det er tilstrekkelig kapasitet for norsk og alliert militært behov på Evenes, samt bekymringer for samspillet mellom sivil og militær drift.
NL170905 Etteretningstjenestens SOSUS-anlegg gjør basen til et meget velegnet senter for norsk og alliert ubåtovervåking.
DB170905 - Det var vært beregninger fra Avinor om sivildrift, rapporten vi så i går, en økende alliert interesse for dette området mht. maritime patruljeflyginger.
AA170905 Tidligere når ytre høyrefløy har kommet med splittende retorikk, har Høyre vært en alliert .
AP170904https://www.aftenposten.no/verden/i/Gd5Rq/IS-fikk-nettopp-enda-et-kjempeproblem-i-Syria - Den syriske hæren og deres allierte har brutt seg gjennom beleiringen av Deir ez-Zor, melder en militær mediaenhet som er knyttet til Hizbollah, en libanesisk milits som er alliert med den syriske hæren.
NL170903 Som har enormt med plass for framtidig virksomhet i form av droner og alliert samhandling, og selvsagt alle fasiliteter for våre nye MPA fly og i tillegg 30-40 sheltere for F35.
AA170903 Vi ønsker ikke å kommentere enkeltbesøk i detalj, men det pågår jevnlige besøk både fra amerikanerne og andre allierte for å tilrettelegge både for den pågående øvings- og treningsaktiviteten, samt se på forhold som angår alliert forsterkning, som er en del av vårt forsvarskonsept og sikkerhetspolitiske prioriteringer », skriver hovedkvarterets presseta
AA170903 Vi ønsker ikke å kommentere enkeltbesøk i detalj, men det pågår jevnlige besøk både fra amerikanerne og andre allierte for å tilrettelegge både for den pågående øvings- og treningsaktiviteten, samt se på forhold som angår alliert forsterkning, som er en del av vårt forsvarskonsept og sikkerhetspolitiske prioriteringer, skriver hovedkvarterets pressetalsm
NL170902 Dette gjelder verdi, topografi, infrastruktur, personell, innflygingsforhold, alliert mottakskapasitet, areal, rullebaneforhold, investeringskostnader, sikkerhet, miljø, drift, forurensning, og støykonsekvenser.
DB170901 - Vi skal være en alliert med SV og MDG for en bedre klimapolitikk og en menneskelig asylpolitikk.
NL170831 Dersom vi skal kunne ta imot alliert hjelp er det to grunnleggende krav som må oppfylles ; 1 ) Vi må ha tilstrekkelig med oppstillingsplasser for våre egne og alliertes fly, og 2 ) vi må ha tilstrekkelig store lagre av flybensin på flybasen ( e ).
DB170831 I nord er det den uregjerlige diktatoren Kim Jong-un som sitter ved makta, mens USA er en svært viktig alliert for sør.
DA170831 - Vi har helt siden 1949 vært klare på at vi skal være i stand til å forsvare Norge i en alliert ramme, altså gjennom NATO, mener Søreide.
VG170830 FORSVUNNET : En kvinne viser fram bilder av de to sønnene sine, som er forsvunnet etter at de ble pågrepet av styrker alliert med De forente arabiske emirater i Jemen.
DB170829 Nord-Koreas avfyring mot nabolandet Japan - en viktig amerikansk alliert og Koreas tidligere kolonial overherre - markerer en eskalering av spenningen og våpenambisjonene i Pyongyang, skriver The Guardian.
AA170829 NATO har siden 2004 patruljert alliert luftrom i Østersjøen.
AA170828 Platået ligger på bhutansk område, men landet er en nær alliert av India.
VG170827 En alliert av Trump ¶
DA170826 Fra å være Europas syke mann, hadde Tyrkia blitt en viktig, vestlig alliert i sikkerhetspolitiske spørsmål, som NATO-medlem.
NL170824 Forhåndslagring av materiell og alliert øvingsaktivitet i Norge er en naturlig del av Nato-medlemskapet og er nødvendig for at den gjensidige sikkerhetsgarantien skal være troverdig.
DA170823 Samtidig som Pakistan offisielt er alliert av USA, beskyldes landet for å støtte Taliban.
DN170822 TiIlerson viser til at Pakistan i dag har såkalt privilegert status som alliert utenfor NATO og sier at det kan bli en endring på dette dersom landet forblir en trygg havn for ekstremister.
DN170822 Pakistan kan miste sin status som en betydelig alliert av USA, antyder utenriksminister Rex Tillerson.
DN170822 Pakistan er i dag ett av 16 land som nyter godt av statusen som en betydelig alliert av USA utenfor NATO, noe som blant annet sikrer landet militærhjelp og militært samarbeid.
DN170822 - Vi har en viss påvirkningskraft både når det gjelder bistand og Pakistans status som alliert partner utenfor NATO, sier Tillerson.
DA170819 De er alliert med nynazister.
DA170817 Etter fordømmelsene av Charlottesville-angrepet mandag, retvitret Trump John Posobiec, en alliert av den hvite nasjonalisten Richard Spencer.
DB170816 - Akkurat i denne saken ser jeg bare SV som alliert .
AP170815https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/7rb1w/Store-og-Solberg-mottes-til-statsministerduell--Har-du-blitt-frekk_-Jonas Støre løftet frem en « stor forskjell », nemlig at Solberg har alliert seg med Frp som sto utenfor asylforliket.
AP170815https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/7rb1w/Store-og-Solberg-mottes-til-statsministerduell--Er-du-blitt-frekk_-Jonas Støre løftet frem en « stor forskjell », nemlig at Solberg har alliert seg med Frp som sto utenfor asylforliket.
DB170812 - Hvis han ytrer en åpenbar trussel, noe han og familien hans har gjort i årevis, eller gjør noe mot Guam eller et hvilket som helst annet amerikansk territorium eller amerikansk alliert , vil han virkelig angre på det.
DA170812 Nord-Koreas leder kommer til å angre ganske raskt hvis han angriper Guam eller noen amerikansk alliert , sier USAs president Donald Trump.
AA170812 Nord-Koreas leder kommer til å angre ganske raskt hvis han angriper Guam eller noen amerikansk alliert , sier USAs president Donald Trump.
DN170811https://www.dn.no/nyheter/2017/08/11/2041/Utenriks/-minner-litt-om-cuba-krisen En nordkoreansk sammenbrudd, og hele Korea-halvøya som en mulig amerikansk alliert , ville vært ille for dem, sier Andreas Bøje Forsby.
DN170811 En nordkoreansk sammenbrudd, og hele Korea-halvøya som en mulig amerikansk alliert , ville vært ille for dem, sier Andreas Bøje Forsby.
DB170811 Det er et lite land med 24 millioner innbyggere, det er et veldig fattig og økonomisk tilbakestående land og de har ikke en eneste alliert .
DB170811 - Dette landets befolkning bør ta det helt med ro, og jeg kan fortelle dere dette : Hvis Nord-Korea i det hele tatt tenker tanken om et angrep, mot noen vi elsker, representerer, er alliert med, eller selve USA, bør de være veldig, veldig nervøse, sa Trump.
DB170811 Herr Modi tar en for laget, og en for landet, heter det i lederen som legger vekt på viktigheten av å ha USA som alliert .
DB170810 Professoren ved det sørkoreanske universitetet Yonsei påpeker at Sør-Korea, en viktig alliert for USA, vil være svært utsatt for et motangrep om Donald J.
DB170810 - Dette landets befolkning bør ta det helt med ro, og jeg kan fortelle dere dette : Hvis Nord-Korea i det hele tatt tenker tanken om et angrep, mot noen vi elsker, representerer, er alliert med eller selve USA, bør de være veldig, veldig nervøse.
VG170809 Men med sin fortid som britisk koloni, landet ble uavhengig fra Storbritannia i 1963, har Kenya forblitt en stabil alliert av vestlige land.
NL170809 Utvikling og spredning av slike « stand-off » våpen representerer den største trusselen mot amerikansk og alliert luftmakt.
DB170806 Et mer nylig eksempel er Boris Nemtsov, en opposisjonspolitiker og alliert av Navalny, som ble skutt og drept like utenfor Kremlin.
AP170805https://www.aftenposten.no/verden/i/KVx07/Jane-tilkalte-politiet-for-a-fa-hjelp-mot-mobben-Det-skulle-hun-aldri-ha-gjort Før tirsdagens valg har Odinga alliert seg med flere andre opposisjonspolitikere, noe som har økt sjansen for å lykkes.
AA170804 Da Houthi-opprørerne rykket sørover og var i ferd med å innta mesteparten av landet, besluttet den saudiledede koalisjonen å gå inn i krigen ettersom opprørerne anses å være alliert med Iran.
DB170803 ¶ KRITISK : Utenriksminister Børge Brende sier han kommer til å fortsette å kritisere USA-administrasjonen, men minner om at USA er en viktig alliert .
DB170803 USA er en viktig alliert for oss i mange sammenhenger, blant annet i forsvars- og utenrikspolitikken, påpeker han.
DA170803 Her på vei inn til Gamlebyen, hvor de har en alliert i Råde Bakeri.
AP170803https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/RV0ka/SV-Brende-ma-frikoble-seg-fra-USA-Brende-Vanskelig-a-ta-seriost - Kan og bør vi som alliert med USA ha en egen politikk overfor Russland ?
AA170802 Russland har tradisjonelt sett på landet som en slavisk alliert .
AP170801https://www.aftenposten.no/verden/i/k5VO9/Pakistan-far-ny-statsminister-for-a-bane-vei-for-Sharifs-bror Pakistans nasjonalforsamling har valgt en nær alliert av Nawaz Sharif til ny statsminister.
DA170731 - Vi har helt siden 1949 vært klare på at vi skal være i stand til å forsvare Norge i en alliert ramme, altså gjennom NATO, mener Søreide.
AP170730https://www.aftenposten.no/verden/i/GVLnx/Russland-beordrer-USA-til-a-kutte-staben-i-Russland-med-755 For Norge er USA en nær alliert og Russland vår nabo.
AA170730 Hareide takket Solberg for å ha gitt KrF viktige gjennomslag i familie- og bistandspolitikken, samt for å ha vært en god alliert i verdispørsmål.
DN170728 Han er blitt sett på som en viktig alliert av Priebus gjennom presidents Trumps første halve år som amerikansk president.
DB170726 Skulle Norge, som eneste Nato-land, ha sluttet seg til det nye forbudet, ville vi ha distansert oss fra en felles alliert sikkerhetspolitikk som har gitt oss trygghet i snart 70 år.
DB170726 Selv med betydelige økte forsvarsutgifter, slik regjeringen legger opp til, vil norsk sikkerhet og forsvar være avhengig av alliert støtte i en krisesituasjon.
VG170719 Vi ser på Norge som en nær venn og alliert , og vi ser en mye nærmere fremtid mellom landene.
AP170718https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/k5b3j/Martin-Kolberg--Bekymringsfullt-at-mediene-avdekker-saker-som-selskaper-og-embetsverk-skulle-ha-fanget-opp En statsråd bør se på komiteen som en alliert , understreker han.
AA170718 Tyrkia mener at YPG-militsen er alliert med den kurdiske PKK-geriljaen, som kjemper mot tyrkiske regjeringsstyrker sørøst i Tyrkia. ( ©NTB ) ¶
DA170717 Horthy var alliert med Adolf Hitler, og den ungarske lederens antisemittiske lover og politikk førte til at over en halv million jøder fra hans land ble samlet og sendt til dødsleirene for å bli drept.
AP170717https://www.aftenposten.no/osloby/i/wqVyL/Her-moter-du-en-surfende-pianist-med-piano-pa-do Så har jeg alliert meg med et lokalt surfebyrå og tar konsergjengene med på stranden.
VG170716 Tidligere ble Tyrkia ansett som et moderne sekulært demokrati, et forbilde for muslimske land i Midtøsten og en viktig alliert i NATO.
AA170715 Predikanten var tidligere en alliert av Erdogan, men bor i dag i selvpålagt eksil i USA.
VG170714 Til tross for politisk uenighet forstår Macron at USA er en uunnværlig alliert , uavhengig av hvem som sitter i Det ovale kontor.
DA170714 Trump trenger en alliert i Europa etter å ha blitt utfordret på handel og klimaendringer under G20-toppmøtet nylig.
AA170714 President Emmanuel Macron roste USA som en trofast alliert da han hadde besøk av Donald Trump på Frankrikes nasjonaldag.
AA170714 Macron beskrev USA som en venn og en alliert som kom Frankrike til unnsetning under første verdenskrig.
DB170712 Dette som en nær alliert til USA og som et tradisjonelt lojalt Nato-medlemsland.
AA170711 Det gjør også USA, som er en nær alliert av Saudi-Arabia, men som også har sin største militærbase i Midtøsten i Qatar.
VG170708 Vi legger derfor i fredstid forholdene til rette for at alliert støtte kan komme raskt på plass før utbrudd av en eventuell konflikt eller krig.
VG170708 Norge trenger en forutsigbar og stabil sikkerhets- og forsvarspolitikk som virker avskrekkende på potensielle motstandere og som viser at vi er en pålitelig alliert .
VG170708 Alliert trening og øving i våre områder er viktig.
DB170706 Han sa at den østeuropeiske staten er en god venn og viktig alliert , og da at USA og Polen aldri har vært nærmere.
VG170705 Og da et regjeringsoppnevnt utvalg evaluerte den norske innsatsen i Afghanistan og konkluderte med at det eneste vi hadde oppnådd, etter 15 års krigføring, var å bli en god alliert for USA, fikk det ingen konsekvenser.
DB170704 Vår egeninteresse som lydig alliert av USA er det som teller.
DB170704 Norsk deltakelse skjer på tross av de nedslående konklusjonene i det regjeringsoppnevnte granskingsutvalget som i fjor slo fast at den norske innsatsen i Afghanistan hadde gitt få resultater, annet enn at Norge framsto som en god alliert med USA og Nato.
AP170703https://www.aftenposten.no/verden/Historiker-mener-at-Trump-er-den-forste-amerikanske-tsaren-Na-moter-han-en-annen-harsar-og-autoritar-keiser-624332b.html Samtidig er Iran en viktig alliert for Syria.
VG170701 - Frankrike var privilegerte som fikk ha Kohl som alliert , og hans rolle var avgjørende.
AP170630https://www.aftenposten.no/verden/USA-ekspert-for-Trump-moter-Putin--Viktig-at-Trump-ikke-lar-seg-manipulere-624336b.html Blant annet fordi han ikke nevnte USAs støtte til artikkel fem i Atlanterhavspakten, som fastslår at et angrep på én alliert regnes som et angrep på alle.
VG170628 Statsadvokat og chavista Luisa Ortega Diaz, en gang en lojal alliert av Maduro, har de siste månedene kritisert regjeringen sterkt for å ha forsøkt å strippe nasjonalforsamlingen for lovgivende makt, og for planene om å nedsette en forsamling som kan endre grunnloven.
DN170628https://www.dn.no/meninger/2017/06/27/2047/Innlegg/klar-til-kamp-i-kveld « Selv om vi skulle få alt som planlegges de neste 20 årene, vil fortsatt den norske hæren være for liten til oppdragene den er satt til å løse, og vi blir mer avhengige av alliert støtte », skriver innleggsforfatteren.
DB170628 Russland, som er Assad-regimes alliert i krigen, nekter for påstandene.
DN170627 « Selv om vi skulle få alt som planlegges de neste 20 årene, vil fortsatt den norske hæren være for liten til oppdragene den er satt til å løse, og vi blir mer avhengige av alliert støtte », skriver innleggsforfatteren.
VG170625 Avviser kritikken ¶ Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk, og det er norske myndigheter som til enhver tid vurderer om utenlandsk militær aktivitet i Norge er innenfor basepolitikken, understreker Forsvarsdepartementet overfor NTB.
DN170625 Avviser kritikken ¶ Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk, og det er norske myndigheter som til enhver tid vurderer om utenlandsk militær aktivitet i Norge er innenfor basepolitikken, understreker Forsvarsdepartementet overfor NTB.
BT170625https://www.bt.no/kultur/Vil-ha-Sprakradet-til-Bergen-332466b.html MOBILISERER : Byrådsleder Harald Schjelderup ( til venstre ) har alliert seg med utdanningsinstitusjonene i Bergen.
BT170625https://www.bt.no/kultur/Vil-ha-Sprakradet-til-Bergen-332466b.html Byrådsleder Harald Schjelderup ( Ap ) har alliert seg med UiB, NHH og Høgskulen på Vestlandet for å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen.
VG170624 Han innså vel at Qatar er en alliert og hjem for USAs største flybase i Midtøsten.
DB170624 Avviser kritikken ¶ Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk, og det er norske myndigheter som til enhver tid vurderer om utenlandsk militær aktivitet i Norge er innenfor basepolitikken, understreker Forsvarsdepartementet overfor NTB.
AP170624https://www.aftenposten.no/norge/Russland-Forlenget-amerikansk-narvar-pa-Varnes-kan-oke-spenningen-623926b.html Avviser kritikken ¶ Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk, og det er norske myndigheter som til enhver tid vurderer om utenlandsk militær aktivitet i Norge er innenfor basepolitikken.
AA170624 - Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk.
AA170624 Alliert øving og trening på norsk jord er en viktig del av de lange linjene i norsk sikkerhetspolitikk, og det er norske myndigheter som til enhver tid vurderer om utenlandsk militær aktivitet i Norge er innenfor basepolitikken, understreker Forsvarsdepartementet overfor NTB.
VG170623 Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits, som får luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen, har siden også rykket inn i de vestlige bydelene, men noen hundre IS-opprørere holder fortsatt stand i gamlebyen.
AP170622https://www.aftenposten.no/verden/Fanger-tortureres-og-forsvinner-i-Jemen-623798b.html En kvinne viser fram bilder av de to sønnene sine, som er forsvunnet etter at de ble pågrepet av styrker alliert med De forente arabiske emirater i Jemen.
SA170621 De fleste av opprørerne tilhører de to gruppene Abu Sayyaf og Maute, som har alliert seg med Bangsamoro islamistiske frihetskjempere.
DA170621 Holdningen er at basepolitikken ikke er til hinder for regelmessig alliert tilstedeværelse i form av øving og trening, selv om det skulle være snakk om lengre perioder.
DA170621 - Slik aktivitet i fredstid bidrar til å gjøre alliert forsterkning troverdig, sier hun til NTB.
DA170621 - Norge har i årtier ført en aktiv invitasjonspolitikk hva gjelder alliert øving og trening i Norge, sier Eriksen Søreide.
AA170621 De fleste av opprørerne tilhører de to gruppene Abu Sayyaf og Maute, som har alliert seg med BIFF og opererer under en felles IS-paraply.
AA170621 De fleste av opprørerne tilhører de to gruppene Abu Sayyaf og Maute, som har alliert seg med Bangsamoro islamistiske frihetskjempere.
AA170621 Holdningen er at basepolitikken ikke er til hinder for regelmessig alliert tilstedeværelse i form av øving og trening, selv om det skulle være snakk om lengre perioder.
AA170621 - Slik aktivitet i fredstid bidrar til å gjøre alliert forsterkning troverdig, sier hun til NTB.
AA170621 - Norge har i årtier ført en aktiv invitasjonspolitikk hva gjelder alliert øving og trening i Norge, sier Eriksen Søreide.
AA170619 Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits, som får luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen, har siden også rykket inn i de vestlige bydelene, men noen hundre IS-opprørere holder fortsatt stand i gamlebyen.
DN170618 EU har ønsket Kina velkommen som en alliert mot USA-president Donald Trump i kampen mot global oppvarming og handelsproteksjonisme, men sliter med å uttale seg om Kinas behandling av menneskerettighetsadvokater og andre aktivister, ifølge Reuters.
AP170617 En alliert styrke kom i siste liten nordmennene til unnsetning, en egen styrke fra Telemark bataljon rykket ut fra Rena, på seks timers varsel.
DB170615 Vladimir Putin understreket også i sendingen at han ikke ser på USA som en fiende, men en alliert .
SA170614 Tor Bernhard Harestad ( Frp ) og Jostein Eiane ( KrF ) har alliert seg med Høyre som ny flertallskonstellasjon i Rennesøy.
DB170614 Riksadvokat i landet Luisa Ortega, tidligere alliert av presidenten og det sosialistiske partiet, har brutt med regjeringen og fører nå en kamp mot regjeringens stedig autoritære vending.
DA170614 Kurdiske styrker, alliert med USA, har spilt en dominerende rolle i kampen mot IS i blant annet Mosul, og denne nye utviklingen plasserer kurderne i en utmerket posisjon til å søke uavhengighet, mener Barzani.
NL170612 Andøya har enorme og billige utvidelsesmuligheter, er langt lettere å forsvare mot moderne våpen, har potensial for framtidig samspill fly - droner og alliert samhandling, etterretningstjeneste samt romrelaterte aktiviteter.
VG170611 Blant annet blir brexitmotstander Damian Green, en nær alliert av May, utpekt til en stabssjef og de facto visestatsminister.
DA170611 Blant annet blir brexitmotstander Damian Green, en nær alliert av May, utpekt til en stabssjef og de facto visestatsminister.
VG170610 Landet har alltid vært en nær alliert .
SA170609 Siste nytt er at USAs president Donald Trump anklager Qatar, en alliert av USA, for å ha finansiert og støttet terrorisme « på et veldig høyt nivå ».
DN170609 President Donald Trump anklager Qatar, en alliert av USA, for å finansiere terror på høyt nivå.
DA170609 « Når du gjør dette, Mr Liberal Cool Guy, er du med vilje alliert med de mennene som sender kvinner voldelige pornografiske bilder og voldektstrusler, som med alle mulige midler forsøker å skremme kvinner ut av politikken og det offentlige rom ».
DA170609 Storbritannia en viktig handelspartner og alliert for Norge, understreker Brende.
AP170609 Siste nytt er at USAs president Donald Trump anklager Qatar, en alliert av USA, for å ha finansiert og støttet terrorisme « på et veldig høyt nivå ».
AA170609 President Donald Trump anklager Qatar, en alliert av USA, for å finansiere terror på høyt nivå.
AA170609 Storbritannia en viktig handelspartner og alliert for Norge, understreker Brende.
AA170608 USAs største militærbase i Midtøsten ligger i Qatar, men også Saudi-Arabia er en viktig amerikansk alliert .
VG170607 Noe Trump da burde få øye på, er at Qatar er et alliert land som er hjem for en særdeles viktig amerikansk flybase.
AP170607https://www.aftenposten.no/verden/IS-truet-med-angrep-for-10-ar-siden--na-hevder-de-a-sta-bak-kompleks-og-koordinert-terror-i-Teheran-622673b.html - Kan Iran utnytte dette positivt, siden de nå på en måte blir trukket sterkere inn i kampen mot IS og USA og andre muligens må se på Iran som en alliert mot terror ?
AP170607https://www.aftenposten.no/verden/IS-truet-med-angrep-for-10-ar-siden--na-hevder-de-a-sta-bak-kompleks-og-koordinert-terror-i-Teheran-622673b.html - Det er for tidlig å si hvordan Iran vil reagere, men jeg mistenker at Teheran vil bruke angrepet til å fremstille seg selv som en alliert med Vesten i kampen mot radikal Islam.
AP170607 - Kan Iran utnytte dette positivt, siden de nå på en måte blir trukket sterkere inn i kampen mot IS og USA og andre muligens må se på Iran som en alliert mot terror ?
AP170607 - Det er for tidlig å si hvordan Iran vil reagere, men jeg mistenker at Teheran vil bruke angrepet til å fremstille seg selv som en alliert med Vesten i kampen mot radikal Islam.
AP170607 - Kan Iran utnytte dette positivt, siden de nå på en måte blir trukket sterkere inn i kampen mot IS og USA og andre muligens må se på Iran som en alliert mot terror ?
AP170607 - Det er for tidlig å si hvordan Iran vil reagere, men jeg mistenker at Teheran vil bruke angrepet til å fremstille seg selv som en alliert med Vesten i kampen mot radikal Islam.
DN170606 For anledningen bar Albright en nål formet som romertall fem over hjertet, og bemerket selv at det var en henvisning til artikkel fem i Atlanterhavspakten, som fastslår at et angrep på én alliert regnes som et angrep på alle.
AP170606https://www.aftenposten.no/verden/-Slaget-om-Raqqa-er-i-gang-622599b.html Tyrkia mener YPG er alliert med den tyrkiskkurdiske gruppen PKK.
AP170606 Tyrkia mener YPG er alliert med den tyrkiskkurdiske gruppen PKK.
AA170606 For anledningen bar Albright en nål formet som romertall fem over hjertet, og bemerket selv at det var en henvisning til artikkel fem i Atlanterhavspakten, som fastslår at et angrep på én alliert regnes som et angrep på alle.
DN170601 Franske myndigheter har innledet etterforskning av Richard Ferrand, som er en av president Emmanuel Macrons ministre og en nær alliert .
AA170601 Franske myndigheter innleder etterforskning av Richard Ferrand, som er en av president Emmanuel Macrons ministre og en nær alliert .
DB170531 Samtidig unnlot han i sin tale å nevne paragraf fem i Atlanterhavspakten, som sier at et angrep på en alliert skal regnes som et angrep på alle.
VG170530 Dermed var et liv som først alliert og siden fiende av USA over.
DB170530 Dermed var et liv som først alliert og siden fiende av USA over.
BT170530 Dermed er et liv som først alliert og siden fiende av USA over.
AA170530 Dermed er et liv som først alliert og siden fiende av USA over.
AP170529 Under forrige ukes NATO-toppmøte nevnte ikke USAs president Donald Trump artikkel fem, som sier at et angrep på én alliert regnes som et angrep på alle.
VG170528 Uttalelsen kom under et valgkampmøte sammen med Horst Seehofer, leder av det tyske partiet CSU, som er alliert med Merkels kristendemokratiske CDU-parti.
DN170528 I sin tale under NATO-toppmøtet nevnte ikke Trump artikkel fem i Atlanterhavspakten, som fastslår at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle.
AP170528https://www.aftenposten.no/verden/Merkel--Europeerne-ma-ta-sin-skjebne-i-egne-hender-622058b.html Blant annet gikk det ikke ubemerket hen at Trump ikke nevnte artikkel fem, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, i sin tale på NATO-toppmøtet tidligere denne uka.
AP170528 Blant annet gikk det ikke ubemerket hen at Trump ikke nevnte artikkel fem, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, i sin tale på NATO-toppmøtet tidligere denne uka.
AA170528 I sin tale under NATO-toppmøtet nevnte ikke Trump artikkel fem i Atlanterhavspakten, som fastslår at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle.
AA170527 d i Det hvite hus opplevde han både normaliseringen av USAs forhold til Kina - noe som innebar at de diplomatiske forbindelsene med Taiwan måtte brytes - signeringen av våpenavtalen SALT II med Sovjetunionen, Camp David-avtalen mellom Egypt og Israel, revolusjonen som forvandlet Iran fra en viktig alliert til en bitter fiende, bevæpningen av mujahedin-krigere som kjemp
VG170525 Blant annet snakket Trump om hemmelig informasjon som USA hadde fått fra en alliert i et møte med Russlands ambassadør til USA, Sergei Lavrov.
VG170525 Først snakket Donald Trump om hemmelig informasjon som USA hadde fått fra en alliert i et møte med Russlands ambassadør til USA, Sergei Lavrov.
VG170525 LIFG skal ifølge det amerikanske utenriksdepartementet ha vært alliert med Osama bin Laden og al-Qaida, og gruppen ble plassert på USAs terrorliste i 2004.
DN170525 september gjorde at Nato for første gang iverksatte artikkel 5 - artikkelen som sier at et angrep på en alliert er et angrep på alle.
AP170525https://www.aftenposten.no/verden/Fire-grunner-til-at-Trump-ikke-er-den-vanskeligste-gjesten-i-Brussel-621882b.html - Den holdningen jeg oppfatter i alliansen er at folk er bekymret for det som skjer, men at de også innser at Tyrkia er en svært viktig alliert og at det er i vår klare interesse å beholde dem som et medlem i alliansen, sier en høytstående NATO-diplomat til Aftenposten.
AP170525 - Den holdningen jeg oppfatter i alliansen er at folk er bekymret for det som skjer, men at de også innser at Tyrkia er en svært viktig alliert og at det er i vår klare interesse å beholde dem som et medlem i alliansen, sier en høytstående NATO-diplomat til Aftenposten.
DA170524 Et ønske hos USA og Frankrike blir å påvirke Russlands strategi i Syria, der russerne er alliert med Assad-regimet.
BT170523 De er ikke en alliert , verken i kampen mot terror eller for menneskerettigheter.
AA170523 Bahrain er imidlertid en nær alliert av USA, som har en stor flåtebase og flere flybaser der.
VG170522 De skal ha sett på ham som en alliert , ifølge TV-kanalen.
AP170522 I mange år var han alliert med president Recep Tayyip Erdogan, men en korrupsjonsskandale i 2013 satte en stopper for det gode forholdet.
AA170522 Det eneste Norge virkelig lyktes med, var å vise seg som en god alliert med USA og NATO, konkluderte utvalget, som også undret seg over hvor lite debatt det hadde vært om den norske Afghanistan-innsatsen. ( ©NTB ) ¶
DA170521 - Israel har ingen bedre alliert enn USA, konstaterte Netanyahu under besøket i Det hvite hus.
VG170520 De skal ha sett på ham som en alliert , ifølge TV-kanalen.
VG170520 Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert , hevder kilder overfor CNN.
VG170520 I dette scenarioet kan England og Theresa May få rollen som Østerrikes Frans Josef, den siste alliert , trofast av mangel på alternativer. 2017 er 1917 om igjen.
DB170520 Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert , hevder kilder overfor CNN.
DA170520 Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert , hevder kilder overfor CNN.
AA170520 Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert , hevder kilder overfor CNN.
AP170519https://www.aftenposten.no/verden/Brasils-riksadvokat-anklager-presidenten-for-korrupsjon-621536b.html Senator Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AP170519 Samtalene som amerikansk etterretning fanget opp, indikerte at Russland så på Flynn som en alliert , hevder kilder overfor CNN.
AP170519 Senator Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AA170519 Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AA170519 Senator Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
DN170518 Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AP170518https://www.aftenposten.no/verden/Temer-avviser-krav-om-a-ga-av-som-Brasils-president-621448b.html Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AP170518 Neves, som nesten vant presidentvalget i 2014 og som har planlagt å stille på nytt i 2018, er en nær alliert av Temer.
AA170517 Informasjonen skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
SA170516 Opplysningene skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
SA170516 Informasjonen skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
DB170516 Informasjonen skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
DA170516 Informasjonen skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
DA170516 Opplysningene skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
DA170516 Ifølge New York Times har USA fått opplysningene fra en alliert i Midtøsten.
DA170516 Informasjonen skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
BT170516 Opplysningene skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
AP170516 Informasjonen som skal kommet fra et tredjeland alliert med USA, skal ha vært såpass sensitiv at den var gradert som « code word information » - et nivå høyere enn Top Secret.
AP170516 Det er vanskelig å argumentere for at det å gi vekk sensitivt materiale, på uforsiktig vis, til en statsmakt vi ikke er alliert med, er en trofast utøvelse av presidentembetet, skriver de seks artikkelforfatterne.
AA170516 Opplysningene skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
AA170516 Opplysningene skal ha kommet via en alliert fra en kilde som har tilgang til innsiden av IS' operasjoner.
AA170516 Ifølge New York Times har USA fått opplysningene fra en alliert i Midtøsten.
VG170515 Sjefstrateg Steve Bannon skal imidlertid ha forsvart Walsh, og karakteriserer henne som en « betrodd venn og alliert ».
DB170514 Alliert , borgermester eller..
DB170513 » Jaquesson mener den frivillige syriske hjelpeorganisasjonen De Hvite Hjelmene i virkeligheten er alliert med terrororganisasjoner, og henviser til at de utelukkende dukker opp i områder som er opprørskontrollert, som Øst-Aleppo før regjeringsstyrkene tok tilbake kontrollen.
AA170513 Møtet i Oslo ble mye omtalt ettersom det skjedde samtidig som forholdet mellom Nord-Korea og USA, som er alliert med Sør-Korea, er mer spent enn på lenge.
AA170511 Han viser til at de amerikanske soldatene har generert en del mer alliert øvingsvirksomhet.
DB170510 Under sjah Mohammed Reza var Iran alliert med USA, mens ledere av det prosovjetiske kommunistpartiet Tudeh ofte havnet i sjahens beryktede fengsler.
AA170510 - USA bør støtte en alliert , ikke en terrorgruppe, sier Erdogan dagen etter at president Donald Trump ga grønt lyst til å utruste YPG-militsen med tyngre våpen.
VG170509 Mens Sør-Korea lenge har vært en nær alliert av USA har Moon lovet et nærmere og mer balansert forhold til Kina, forteller Tikhonov.
VG170509 USA trenger Sør-Korea som en nær alliert i regionen, hvis Sør-Korea nærmer seg Nord-Korea på tvers av Donald Trumps ønsker, vil det gjøre den amerikanske presidentens jobb med å løse Nord-Korea-problemet enda vanskeligere.
DB170508 Her rår de mest primitive regler for å overleve, det gjelder å skaffe seg et våpen, en alliert , ikke smile, holde kjeft og slå først.
AP170508 Les historien bak bombefunnet i mars : 53 sivile nordmenn drept i alliert bomberaid fem dager før Hitlers død.
AA170507 Nær alliert
BT170506 Med en moderne pappa ved din side vil du ha en alliert i kampen mot å sette barnets behov til side for å prioritere yrkeslivet.
BT170506 EN ALLIERT : Med en moderne pappa ved din side vil du ha en alliert i kampen mot å sette barnets behov til side for å prioritere yrkeslivet, skriver Hans Tau Hatlestad.
BT170506 EN ALLIERT : Med en moderne pappa ved din side vil du ha en alliert i kampen mot å sette barnets behov til side for å prioritere yrkeslivet, skriver Hans Tau Hatlestad.
DB170505 Med Brexit har Norge både mistet en potensiell alliert i forhandlingene, samtidig som EU er blitt langt mindre villige til å inngå gunstige spesialavtaler med land utenfor unionen.
AA170505 Helomvendingen fant sted etter at president Milos Zeman, som er alliert med Babis, ville godta kun Sobotkas personlige avskjedigelse som statsminister, og ikke at hele regjeringen går av. ( ©NTB ) ¶
DN170502 Trumps uttalelser skaper nå forvirring i Sør-Korea, som i mange år har vært en viktig alliert av USA.
DN170502 I dette arbeidet har de alliert seg med IBM.
DB170502 mars, da over 100 ble drept, viser en ny rapport fra det amerikanske forsvarsdepartementet ( Pentagon ) at 45 sivile ble drept av alliert bombing i Irak og Syria i mars, de fleste i Mosul, skriver AP.
AA170502 Trumps uttalelser skaper nå forvirring i Sør-Korea, som i mange år har vært en viktig alliert av USA.
DB170430 Naboen i nord har vært en viktig alliert for Kim-dynastiet og Nord-Korea.
AP170430 Landet er et ledende medlem av Organisasjonen av oljeeksporterende land ( OPEC ) ¶ Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170430 Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
SA170429 | Le Pen vil gjøre ny alliert til statsminister ¶
SA170429 Blir Marine Le Pen Frankrikes neste president, lover hun å gjøre sin nye alliert Nicolas Dupont-Aignan til statsminister.
DB170429 fasilitetene Norge og Luftforsvaret kan tilby NATO for et framtidig alliert NATO-treningsenter.
DB170429 ¶ KUNNE HATT EN ALLIERT : - I stedet for å slåss med de ansatte, kunne de hatt en alliert , sier AFA-president Sara Nelson om Bjørn Kjos og Norwegian.
DB170429 ¶ KUNNE HATT EN ALLIERT : - I stedet for å slåss med de ansatte, kunne de hatt en alliert, sier AFA-president Sara Nelson om Bjørn Kjos og Norwegian.
DB170429 I stedet for å slåss med de ansatte, kunne de hatt en alliert , sier Sara Nelson, president i det amerikanske fagforbundet Association of Flight Attendants ( AFA ).
AA170429 | Le Pen vil gjøre ny alliert til statsminister ¶
AA170429 Blir Marine Le Pen Frankrikes neste president, lover hun å gjøre sin nye alliert Nicolas Dupont-Aignan til statsminister.
AP170428 Landet er et ledende medlem av Organisasjonen av oljeeksporterende land ( OPEC ) ¶ Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170428 Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170427https://www.aftenposten.no/verden/Saudi-Arabias-ambassador-til-Aftenposten---Islam-overstyrer-menneskerettigheter-620052b.html Landet er et ledende medlem av Organisasjonen av oljeeksporterende land ( OPEC ) ¶ Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170427https://www.aftenposten.no/verden/Saudi-Arabias-ambassador-til-Aftenposten---Islam-overstyrer-menneskerettigheter-620052b.html Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170427 Landet er et ledende medlem av Organisasjonen av oljeeksporterende land ( OPEC ) ¶ Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170427 Alliert : Saudi-Arabia regnes som en nær politisk alliert av Vesten generelt og USA spesielt, noe som har bidratt til en militant, islamistisk motstand mot kongehuset.
AP170427 Også Russland, som er alliert med det syriske regimet, er med på opplegget, mener han.
AA170427 Også Russland, som er alliert med det syriske regimet, er med på opplegget, mener han.
VG170426 Le Pen finner en mer naturlig alliert i Vladimir Putin, enn i Angela Merkel.
DN170425 Angrepene skal ha vært rettet mot grupper som Tyrkia mener er alliert med PKK-geriljaen, som kriger mot den tyrkiske regjeringshæren sørøst i Tyrkia.
AP170425 Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
AA170425 Yawar og andre tjenestemenn sier luftangrepet natt til onsdag tilsynelatende var rettet mot en yazidimilits som er alliert med den væpnede PKK-geriljaen.
AA170425 Tyrkia regner kurdiske PKK som en terrororganisasjon, men er en nær alliert av den autonome kurdiske regionen i Nord-Irak.
AP170424https://www.aftenposten.no/verden/Saudi-Arabia-far-plass-i-FNs-kvinnekommisjon--Som-a-la-en-pyroman-bli-brannsjef-619767b.html Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
AP170424 Saudi-Arabia er, til tross for sin katastrofale menneskerettighetsstatus, en nær alliert av USA og flere andre vestlige land.
DA170422 Russland, som er alliert med Syria, har hevdet at de syriske flyene kun brukte konvensjonelle bomber, og at de kjemiske våpnene som eksploderte var lagret på bakken, og tilhørte en gruppe tilknyttet Al-Qaida.
AA170420 Pences lovord er også en trøst for Widodo, som onsdag led et alvorlig nederlag da en politisk alliert tapte guvernørvalget i Jakarta til konservative muslimer.
AA170420 President Donald Trump har derimot omfavnet Sisi, som ble hyllet som en « god venn og alliert » da han besøkte Det hvite hus tidligere i måneden.
AP170419 SV er en usikker alliert
AP170417 Enhver som har hatt en forbindelse med predikanten Fethullah Gülen, en tidligere alliert av Erdogan, risikerer å bli stemplet som medlem av det tyrkerne omtaler som Fethullah Gulenistenes Terroristorganisasjon ( FETÖ ).
VG170414 - Robert følte han hadde alliert seg med djevelen, sa Alexander.
VG170414 Alliert seg med djevelen ¶
AP170414https://www.aftenposten.no/norge/i/9a7bW/Historien-bak-nok-et-bombefunn-i-Vestfold-53-sivile-nordmenn-drept-i-alliert-bomberaid-fem-dager-for-Hitlers-dod- | Historien bak nok et bombefunn i Vestfold : 53 sivile nordmenn drept i alliert bomberaid fem dager før Hitlers død ¶
AP170414 | Historien bak bombefunnet i Vestfold : 53 sivile nordmenn drept i alliert bomberaid fem dager før Hitlers død ¶
VG170412 I notatet som flere amerikanske medier omtaler onsdag, heter det at Russland forsøker å dekker over at en alliert bruker kjemiske våpen, og at Russland og Syria har offentliggjort « falske narrativer » for å villede resten av verden.
DB170411 Presidenten ser på Bashar al-Assad som en alliert i kampen mot IS, og mener at man ikke kan være sikker på at angrepet i det hele tatt inntraff.
AA170411 Norge, som er militært alliert med Tyrkia, har gitt politisk asyl til tyrkiske offiserer.
VG170409 Vi hadde mange utenlandske krefter som støttet hver sin alliert .
DA170409 Russland, som er alliert med Syria, hevder at de syriske flyene kun brukte konvensjonelle bomber, og at de kjemiske våpnene som eksploderte var lagret på bakken, og tilhørte en gruppe tilknyttet Al-Qaida.
VG170408 November 2016 : Al-Assad sier han ser på USAs påtroppende president Donald Trump som en naturlig alliert i kampen mot terrorister.
DB170408 Mot sjiaekspansjonen står jo sunnimuslimske Saudi Arabia, som er Irans og Syrias viktigste motstander i regionen, og dertil alliert med USA.
DB170408 Men etter Irak-krigen er det sjiamuslimene som har overtatt makta i Bagdad, innsatt av USA, og vi har den paradoksale situasjonen at amerikanerne dermed på sett og vis har ett bein i hver leir, alliert både med det sjiadominerte Irak og det sunniislamske Saudi Arabia.
DA170408 Russland, som er alliert av Assad-regimet i Syria, har reagert kraftig på det amerikanske angrepet, og kunngjorde i går at det vil ha et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere et angrepet.
DN170407 USAs angrep er deres første direkte militære intervensjon mot den syriske regjeringen og president Bashar al-Assad, og det har fått Russland, som er en nær alliert av Assad, til å reagere sterkt.
DN170407 Han tror Trump nå har innsett at Russland ikke er en venn og alliert i Syria-konflikten.
DN170407 - Trump har sett på Russland, og implisitt da Assad, som en mulig alliert i kampen mot IS.
DB170407 Russland er alliert med Syrias president Bashar al-Assad.
SA170406 Det er uklart om det er syriske regjeringsstyrker, alliert milits eller sivile som er drept. ( ©NTB ) ¶
AP170406 Filippinene har vært alliert med USA, siden landet ble uavhengig i 1946.
AA170406 Det er uklart om det er syriske regjeringsstyrker, alliert milits eller sivile som er drept. ( ©NTB ) ¶
VG170405 Kirgisistan er i dag en nær alliert med Moskva.
DN170405https://www.dn.no/nyheter/2017/04/05/2054/Politikk/usikkerhet-for-toppmote Landet har i mange år vært en sentral alliert av Kina og nær alle landets inntekter kommer fra handel med landet.
DN170405 Landet har i mange år vært en sentral alliert av Kina og nær alle landets inntekter kommer fra handel med landet.
DB170405 Det var sterke anklager mot Russland, nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad, i FNs Sikkerhetsråd i dag.
DB170405 Russland, som er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad, har bekreftet at syriske kampfly gjennomførte et angrep tirsdag, men avviser at det ble benyttet kjemiske stridsmidler.
AP170405 Den ytterliggående gruppa erobret byen i 2014, men ble jaget ut av regjeringsstyrker og alliert milits året etter. ( ©NTB ) ¶
AA170405 Russland, som er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad, har bekreftet at syriske kampfly gjennomførte et angrep tirsdag, men avviser at det ble benyttet kjemiske stridsmidler.
AA170403 - Du har en god venn og alliert i USA og i meg, sa USAs president Donald Trump da de to presidentene møtte hverandre i Det hvite hus mandag.
AA170331 På spørsmål om hvordan han ser på Danmark, svarte han : - Som en veldig god alliert .
AA170331 de har alliert seg med Øystein Dolmen, Marianne Meløy og Lorns Mørkved som har bidratt i idé og skrivefasen, mens altså Strand, Audestad og Olsen blir med på scenen.
DA170330 En tilbakevendende sjau, uklarhet om hvem som egentlig bestemmer i Stavanger Frp og negative oppslag i mediene, kan på sikt gjøre partiet mindre attraktivt som politisk alliert .
BT170329 MOBILISERER : Byrådsleder Harald Schjelderup ( til venstre ) har alliert seg med utdanningsinstitusjonene i Bergen.
BT170329 Byrådsleder Harald Schjelderup ( Ap ) har alliert seg med UiB, NHH og Høgskulen på Vestlandet for å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen.
AA170329 | Tyskland : Storbritannia er fortsatt en alliert
AA170329 Tyskland minner om at Storbritannia fortsatt er en svært viktig alliert , både i EU og NATO, selv om landet nå forlater unionen.
SA170328 MOBILISERER : Byrådsleder Harald Schjelderup ( til venstre ) har alliert seg med utdanningsinstitusjonene i Bergen.
SA170328 Byrådsleder Harald Schjelderup ( Ap ) har alliert seg med UiB, NHH og Høgskulen på Vestlandet for å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen.
DN170327 Ordføreren i Osaka, som er en nær alliert av Abe, har forsvart avtalen.
AP170327 Medvedev har vært en nær alliert av Putin i mange år, og han var Russlands president fra 2008 til 2012 mens Putin var statsminister.
DB170326 TRONDHEIM ( Dagbladet ) : Dermed har Senterpartiet fått en viktig alliert i kampen om å vinne utsatte mandater kysten rundt ved høstens stortingsvalg.
VG170323 Mens Tyrkia fortsatt er en viktig sikkerhetspolitisk alliert for Europa, kan vi sette foten ned for Erdogans forakt for demokratiet og rettsikkerheten.
SA170323 Den tyrkiske ambassaden i Oslo skriver i en epost til NTB at det er beklagelig og uakseptabelt at et alliert land støtter innsatsen til enkeltpersoner som ble kalt tilbake fra sine statlige funksjoner etter kuppforsøket 15. juli i fjor.
AA170323 Den tyrkiske ambassaden i Oslo skriver i en epost til NTB at det er beklagelig og uakseptabelt at et alliert land støtter innsatsen til enkeltpersoner som ble kalt tilbake fra sine statlige funksjoner etter kuppforsøket 15. juli i fjor.
VG170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
SA170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
DB170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
DB170322 Planene ble lagt fram for den russiske aluminiumsmagnaten og milliardæren Oleg Deripaska, en nær alliert av Putin.
DA170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
BT170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
AP170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som er blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
AA170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
AA170322 - Det er trist og uakseptabelt at en alliert støtter forsøk fra personer som har blitt fratatt sine verv, i å benytte seg av politiske, sosiale og økonomiske ressurser der de bor, i stedet for å dra hjem til Tyrkia, sier talsmannen, og legger til at Tyrkia ikke er ferdig med saken.
DB170319 Jeg forventet bedre av en LO-topp som kommer til en alliert og skal gi kloke råd før valget, sier Holmås.
DB170318 Men når Merkel er i USA for å treffe Trump, er det få hjemme i Tyskland som støtter landets alliert .
DB170316 Utfallene fra den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan, hvor han kaller Nederland for en « banan-republikk », gir landet skylda for massemordet i Srebrenica og utviser den nederlandske ambassadøren, er et nokså vanvittig diplomati overfor et alliert land.
DA170316 SVs foreslåtte arbeidsprogram tar ellers til orde for å styrke dialogen med Russland, blant annet gjennom Barentssamarbeidet, og minimere alliert tilstedeværelse i Norge.
BT170316 En " nær alliert " av USA skjøt ned en billig drone med en Patriot-rakett som koster over 20 millioner kroner.
BT170316 - En svært nær alliert av oss skulle ta seg av en fiende som brukte et billig kvadrokopter.
AP170316 En « nær alliert » av USA brukte en Patriot-rakett som koster over 20 millioner kroner, til å skyte ned en drone til 1660 kroner.
AP170316 - En svært nær alliert av oss skulle ta seg av en fiende som brukte et billig kvadrokopter.
AA170316 En " nær alliert " av USA skjøt ned en billig drone med en Patriot-rakett som koster over 20 millioner kroner.
AA170316 - En svært nær alliert av oss skulle ta seg av en fiende som brukte et billig kvadrokopter.
DB170315 - Vi har kjempet for å beholde solide kvoter med støtte fra Russland, som er en veldig god alliert , med Jelena Välbe i spissen.
AA170314 Til sammen bor hundretusener av mennesker i beleirede områder i Syria, de fleste er omringet av styrker som er alliert med det syriske regimet.
AA170314 Her har befolkningen vært beleiret av regjeringssoldater og alliert Hizbollah-milits fra Libanon i månedsvis.
AP170313 En utenriksminister som nektes å lande med fly i et alliert land.
SA170312 Søndag tok jihadistgruppa Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten og tidligere alliert med al-Qaida, på seg skylden for angrepet.
DA170312 Søndag tok jihadistgruppa Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten og tidligere alliert med al-Qaida, på seg skylden for angrepet.
AA170312 Søndag tok jihadistgruppa Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten og tidligere alliert med al-Qaida, på seg skylden for angrepet.
FV170311 Søndag tok jihadistgruppa Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten og tidligere alliert med al-Qaida, på seg skylden for angrepet.
DB170310 YPG er alliert med den tyrkisk-kurdiske PKK-geriljaen, som tyrkerne ser på som en terrororganisasjon.
AP170309 Både Trump og Putin ser på kurderne som en viktig alliert .
AA170308 Den ytterliggående islamistgruppa IS erobret byen i 2014, men ble jaget ut av regjeringsstyrker og alliert milits året etter. ( ©NTB ) ¶
VG170306 I tillegg blir Iraks rolle som en viktig alliert i kampen mot terrorgruppen IS holdt frem som en viktig årsak til endringen.
DB170306 - Irak er en viktig alliert i kampen for å bekjempe IS.
DB170306 Fordi gruppene er små, har de imidlertid ofte alliert seg med større klaner, hvor tjenester kan byttes mot for eksempel beskyttelse, dersom det skulle oppstå problemer.
AA170303 Hifters hær er alliert med den internasjonalt anerkjente nasjonalforsamlingen med base øst i Libya.
AA170301 Men de skotske konservative, som er alliert med Det konservative partiet som kontrollerer det britiske Parlamentet advarer og sier en separat skotsk EU-avtale vil splitte det britiske markedet, « skade økonomien og redusere veksten i Skottland ».
AA170225 Irak er en nær alliert av Iran, som er Saudi-Arabias største rival i regionen.
DB170223 verdenskrig er mye mer til stede i folks bevissthet i Russland enn i andre europeiske land som kjempet på alliert side.
DA170222 Han tar med seg Daniel til Bogota for å forsøke å finne guttens virkelige mor, og alliert med sin gamle adoptivkontakt Tavo, starter han en jakt som i like stor grad er en jakt på sine egne følelser overfor Daniel.
DB170220 Greenpeace hadde funnet dokumenter som viste at Mbongeza inngikk kontrakten med en nær alliert av president Joseph Kabila.
DB170219 Greenpeace hadde funnet dokumenter som viste at Mbongeza inngikk kontrakten med en nær alliert av president Joseph Kabila ¶
DN170218 Pence understreket at NATO-paktens artikkel 5, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, står støtt.
DB170218 Pence understreket at NATO-paktens artikkel 5, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, står støtt.
DA170218 Artikkel 5 i NATO-pakten handler om at et angrep på én alliert skal anses som et angrep på alle.
BT170218 Pence understreket i sin tale at NATO-paktens artikkel 5, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, står støtt.
AA170218 Pence understreket at NATO-paktens artikkel 5, som sier at et angrep på én alliert skal regnes som et angrep på alle, står støtt.
DB170217 Vladimir Putin er nær alliert med Bashar Assad og har også styrket sitt forhold til Iran, ikke minst gjennom felles krigføring i Syria.
DB170217 Er det viktigste målet å være en god og troverdig alliert , må man være åpne om dette fra begynnelse til slutt.
DB170217 Det er verdt å merke seg at målet om å være en god alliert ikke utgjorde en nevneverdig del av begrunnelsen for krigsinnsatsen fra offentlig hold.
DB170217 Bare ett av dem lyktes - nemlig å framstå som « en god alliert ».
DN170216 Artikkel 5 i NATO-pakten kalles noen ganger musketér-eden fordi den handler om at et angrep på én alliert skal anses som et angrep på alle.
AP170216 Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren.
AA170216 Artikkel 5 i NATO-pakten kalles noen ganger musketér-eden fordi den handler om at et angrep på én alliert skal anses som et angrep på alle.
FV170215 Kravet fra amerikanerne er at hver enkelt alliert må lage nasjonale veikart som viser hvordan de skal nå NATOs mål.
DN170215 Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren på pressekonferansen med Trump i Det hvite hus onsdag.
DN170215 Kravet fra amerikanerne er at hver enkelt alliert må lage nasjonale planer og mål som viser hvordan de skal nå NATOs mål, som er at alle skal bruke to prosent av bruttonasjonalproduktet ( BNP ) på forsvar.
BT170215 Kravet fra amerikanerne er at hver enkelt alliert må lage nasjonale veikart som viser hvordan de skal nå NATOs mål.
AA170215 Krever veikart Kravet fra amerikanerne er at hver enkelt alliert må lage nasjonale veikart som viser hvordan de skal nå NATOs mål.
AA170215 Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren.
AA170215 Israel har ingen bedre alliert enn USA, og jeg vil forsikre deg om at USA ikke har noen bedre venn enn Israel, sa statsministeren på pressekonferansen med Trump i Det hvite hus onsdag.
DN170213 I tillegg har mektige politikere som Volker Bouffier, en nær alliert av forbundskansler Angela Merkel, uttrykt at Frankfurt bør velges som hovedsete.
SA170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa USAs president Donald Trump på en felles pressekonferanse med statsminister Shinzo Abe fra Japan etter oppskytingen.
DN170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa USAs president Donald Trump på en felles pressekonferanse med statsminister Shinzo Abe fra Japan etter oppskytingen.
BT170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa USAs president Donald Trump på en felles pressekonferanse med statsminister Shinzo Abe fra Japan etter oppskytingen.
AP170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa USAs president Donald Trump på en felles pressekonferanse med statsminister Shinzo Abe fra Japan etter oppskytingen.
AA170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa USAs president Donald Trump på en felles pressekonferanse med statsminister Shinzo Abe fra Japan etter oppskytingen.
AA170212 - Jeg ville bare at alle skjønner og er fullt klar over at USA stiller seg bak Japan, det er en viktig alliert , 100 prosent, sa Trump.
AA170212 En annen mulighet er at den stammer fra et alliert angrep i september 1944.
VG170210 - Jeg er veldig glad for at et av de første møtene jeg har med en annen statsleder er med en så langvarig alliert .
DB170210 Trump kaller landet en viktig alliert , ifølge BBC.
DB170209 Men da blir Trump også en alliert av Iran, landet han har lovet å skade, ved å skrote atomavtalen.
AP170208 Bygningen som ble angrepet tilhørte åtteåringens onkel, som ifølge bestefaren faktisk var alliert med myndighetene i Jemen i kampen mot den Iran-støttede Houthi-militsen.
VG170207 Støre fastholder at Norge skal forbli « partner og alliert » i NATO, men Ap-lederen tok i talen også til orde for et styrket norsk forsvar og et tettere regionalt samarbeid - i Norden, men også med Tyskland.
AA170203 Han var først en alliert av Mobuto Sese Seko, men vendte seg etter hvert mot diktatoren.
FV170202 Svært nær alliert av USA ¶
AP170202 Svært nær alliert av USA ¶
AP170201 Det ble en konstruktiv diskusjon om hvordan vi nå skal jobbe strategisk opp mot en nær alliert som USA, sier utenriksminister Børge Brende ( H ) til NTB.
DB170127 Det er heller ikke hvem som helst, men en alliert som kan bli svært viktig om samtalene går godt, sier seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt ( NUPI ), Kristin M.
BT170127 Siden Forsvaret prioriteres så lavt vil Norge være ekstremt avhengig av alliert hjelp.
AP170126 Det militære utvalget i krigsdekorasjonssaken argumenterer på en måte som må tolkes som at de anser at Sovjet ikke kan betraktes som en alliert under annen verdenskrig.
DB170122 Dette er en videreføring av en lang tradisjon med alliert trening på norsk jord, sier oberst Håkon Warø, sjef for HV-12.
DB170122 Dette dreier seg om alliert øving og trening og er videreføring av en lang tradisjon for slik aktivitet i Norge, som russerne er godt kjent med.
DB170122 - Her er det å ha alliert tilstedeværelse noe både vi og sivile i området opplever som naturlig.
DB170122 - Dette er viktig for å bygge norsk og alliert forsvarsevne, og vi har over tid jobbet aktivt med flere nære allierte, som USA, Tyskland, Frankrike, UK og Nederland, for å styrke samarbeidet og tiltrekke oss mer alliert trening i Norge - sammen med norske styrker, sier Søreide.
DB170122 - Dette er viktig for å bygge norsk og alliert forsvarsevne, og vi har over tid jobbet aktivt med flere nære allierte, som USA, Tyskland, Frankrike, UK og Nederland, for å styrke samarbeidet og tiltrekke oss mer alliert trening i Norge - sammen med norske styrker, sier Søreide.
DB170122 Alliert øving og trening har i årtier vært en sentral del av norsk sikkerhetspolitikk, og er en grunnleggende forutsetning for Norges forsvarsevne.
DB170122 Alliert tilstedeværelse er normalt ¶
DB170120 USA har vært en viktig alliert for oss og andre land for å fremme kvinners rettigheter og likestilling.
BT170120 Den mest umiddelbare trusselen kommer fra narkotikakartellet Jalisco New Generation, en tidligere alliert av Sinaloa-kartellet, som ifølge mexicanske myndigheter også har vokst til et multimilliardkonsern.
AP170117https://www.aftenposten.no/verden/Slik-vil-Theresa-May-skilles-fra-EU-Gir-opp-adgangen-til-det-indre-markedet-for-a-fa-full-grensekontroll-613158b.html - Vi ønsker et nytt og balansert partnerskap mellom et uavhengig og selvstendig Storbritannia og våre venner i EU, og la til : - Vi vil fortsette som en troverdig partner, samarbeidsvillig alliert og nære venner.
AP170117 - Vi ønsker et nytt og balansert partnerskap mellom et uavhengig og selvstendig Storbritannia og våre venner i EU, og la til : - Vi vil fortsette som en troverdig partner, samarbeidsvillig alliert og nære venner.
AP170117 - Vi ønsker et nytt og balansert partnerskap mellom et uavhengig og selvstendig Storbritannia og våre venner i EU, og la til : - Vi vil fortsette som en troverdig partner, samarbeidsvillig alliert og nære venner.
DB170116 Norge er alliert med Tyrkia i NATO.
AP170114 Folk som har henvendt seg trekker spesielt frem soldatene fra Narvik-felttoget Osvald-gjengen, kommunister som gjorde en helt usedvanlig innsats i Finnmark, andre norske som sto under annen kommando enn norsk og alliert , personer som varslet og som bidro til å redde et stort antall jøder i Norge ved å finne dem, sikre skjulesteder og transport
DB170113 For Trump er dette en kjærkommen støtte, selv om det kommer fra en alliert i det republikanske partiet.
AP170112 Polen kan derimot glede seg over å være en nær alliert av San Escobar.
DB170111 Ali Khamenei omtalte Rafsanjani som en « kamerat og en alliert », men sa også at de to hadde hatt forskjellige tolkinger av islamsk lov opp gjennom årene.
DB170110 Utvalget slår også fast at Norge i stor grad oppnådde målet om å være en god alliert .
DB170110 USA har i det hele tatt lang tradisjon for å diktere politikken i sine lydriker, og landets etterretning har overvåket blant annet en helt sentral alliert , som den tyske forbundskansleren Angela Merkel.
DB170110 Den konkluderte med at ett av tre hovedmål faktisk ble nådd : Vi lyktes med å opptre som en lojal alliert av USA, og styrket dermed Norges sikkerhet.
AP170110 Utvalget konkluderer med at Norge i stor grad oppnådde målet om å være en god alliert .
SA170108 Storbritannia, en langvarig alliert av USA, er svært spesielt, skriver han.
SA170108 Sittende president Hassan Rouhani har mistet en alliert , sier Lodgaard til NTB.
AP170108 Sittende president Hassan Rouhani har mistet en alliert , sier Lodgaard til NTB.
DB170107 Riktignok eier han et fly av gull og en kone uten mimikk, han har alle den superrike overklassens ytre kjennetegn, men dette gjør ham ikke automatisk til en alliert av andre rike, ikke engang av hans egne venner.
AP170107 Han regnes som en venn og alliert av visepresident Mike Pence, og deler hans konservative holdninger.
DB170106 Men et selskap som Wanda, alliert med UCI og Velon, bør ha nødvendig kapital til å presse franskmennene på bakbeina.
AP170106 Det er første gang Jordan, som er en viktig alliert for USA, har kommentert Trumps planer om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem.
DB170101 USA regnes som en uformell alliert av Taiwan, som har innført en demokratisk styreform med valg og flerpartisystem.
AP161231 Hvis sunnier nektes tillatelse til å vende hjem, er det fordi landsbyene eller byene deres ligger nær kampsoner og er utrygge, eller fordi de eller familiene deres mistenkes for å være alliert med Den islamske staten, sier Kareem Nouri.
AP161231 Hvis sunnier nektes tillatelse til å vende hjem, er det fordi landsbyene eller byene deres ligger nær kampsoner og er utrygge, eller fordi de eller familiene deres mistenkes for å være alliert med Den islamske staten, sier Kareem Nouri.
AP161024 - Forsvaret av Norge er avhengig av alliert forsterkning.
AP161024 - Avhengig av alliert forsterkning ¶
VG161018 Ukraina trenger mer enn noen gang støtte fra en vennlig alliert , og det ikke bare i form av finansiell støtte, men også støtte til reforminitiativ.
VG161018 Landet trenger mer enn noen gang støtte fra en vennlig alliert , ikke bare i form av finansiell støtte, men også støtte til reformer.
SA160905 Ifølge Josimar er Ceferin og FIFA-president Gianni Infantino nært alliert .
BT160905 Ifølge Josimar er Ceferin og FIFA-president Gianni Infantino nært alliert .
AP160905 Ifølge Josimar er Ceferin og FIFA-president Gianni Infantino nært alliert .
AP160707https://www.aftenposten.no/verden/Brexit-skaper-frykt-i-Ukraina-og-pa-Balkan-Vil-EU-glemme-oss-586095b.html Serbia, om regnes som en nær alliert til Russland, har vært utsatt for massiv propaganda.
BT160625 Magnus hadde altså ikke arverett til tronen, men grupperingen han tilhørte var alliert med kirken, som sørget for å gi korsfarerkongens barnebarn en annen form for legitimitet ved å krone ham.
SA160613https://www.aftenbladet.no/bolig/Derfor-bor-du-onske-deg-pinnsvin-i-hagen-8461b.html Jeg regner pinnsvinet som en alliert i kampen mot sneglene, sier Fløistad.
SA160613https://www.aftenbladet.no/bolig/Derfor-bor-du-onske-deg-pinnsvin-i-hagen-8461b.html - En alliert mot sneglene ¶
SA160613 Jeg regner pinnsvinet som en alliert i kampen mot sneglene, sier Fløistad.
SA160613 - En alliert mot sneglene ¶
BT160613 Jeg regner pinnsvinet som en alliert i kampen mot sneglene, sier Fløistad.
BT160613 - En alliert mot sneglene ¶
AP160613https://www.aftenposten.no/bolig/Derfor-bor-du-onske-deg-pinnsvin-i-hagen-8461b.html Jeg regner pinnsvinet som en alliert i kampen mot sneglene, sier Fløistad.
AP160613https://www.aftenposten.no/bolig/Derfor-bor-du-onske-deg-pinnsvin-i-hagen-8461b.html - En alliert mot sneglene ¶
AP160613 Jeg regner pinnsvinet som en alliert i kampen mot sneglene, sier Fløistad.
AP160613 - En alliert mot sneglene ¶
BT160416 Han ønsker ikke å opplyse hvem gruppa har alliert seg med i USA og en rekke europeiske land, der demonstrasjonene etter planen skal foregå.
AP160411 Flere er bekymret for at hun har funnet en ny alliert i Tyrkia.
AP160407 Da er det en fordel å ha KrF som alliert , mener Unge Venstre-lederen ¶
AP160407 - KrF viktig alliert i klima- og asylpolitikken ¶
NL160222 Utvikling av Halkavarre skytefelt og treningsområdene på GP til økt alliert trening, vil også forringes ved at flytransport av tyngre utstyr umuliggjøres.
AP160102 Analytikere mener at Tyrkias tilnærming til Israel nå ikke er tilfeldig - det skjer samtidig som Erdogan trenger en alliert etter å ha falt ut av det gode selskap med Russland etter nedskytingen av et russisk jagerfly i fjor høst. ( ©NTB ) ¶
AP160102> Analytikere mener at Tyrkias tilnærming til Israel nå ikke er tilfeldig - det skjer samtidig som Erdogan trenger en alliert etter å ha falt ut av det gode selskap med Russland etter nedskytingen av et russisk jagerfly i fjor høst. ( ©NTB ) ¶
AP160102> target="avis" href= Analytikere mener at Tyrkias tilnærming til Israel nå ikke er tilfeldig - det skjer samtidig som Erdogan trenger en alliert etter å ha falt ut av det gode selskap med Russland etter nedskytingen av et russisk jagerfly i fjor høst. ( ©NTB ) ¶
AP160102> target="avis" href= target="avis" href= Analytikere mener at Tyrkias tilnærming til Israel nå ikke er tilfeldig - det skjer samtidig som Erdogan trenger en alliert etter å ha falt ut av det gode selskap med Russland etter nedskytingen av et russisk jagerfly i fjor høst. ( ©NTB ) ¶
AP160102> target="avis" href= target="avis" href= target="avis" href= Analytikere mener at Tyrkias tilnærming til Israel nå ikke er tilfeldig - det skjer samtidig som Erdogan trenger en alliert etter å ha falt ut av det gode selskap med Russland etter nedskytingen av et russisk jagerfly i fjor høst. ( ©NTB ) ¶