DB171217 ( Dagbladet ) : Spesialetterforsker Robert Mueller har så langt tatt ut siktelse mot tre sentrale personer i sin etterforskning av Trump-kampanjens bånd til Russland.
DB171209 Siden mai i år har Robert Mueller etterforsket Trump-kampanjens mulige samarbeid med Russland.
DB171205 Spesialetterforsker Robert Muellers nitide gransking av Trump-kampanjens russiske forbindelser synes stadig å nærme seg det politiske episentret i Det hvite hus.
VG171203 Spesialetterforsker Muller etterforsker Trump-kampanjens bånd til Russland.
VG171114 Justisminister Jeff Sessions, som tirsdag møter foran Representanenes hus' justiskomite, reagerer skarpt mot beskyldninger om at han tidligere har løyet om hva han vet om Trump-kampanjens kontakt met Russland.
AP171110 Etterforskningen av Trump-kampanjens Russland-forbindelser og eventuell russisk innblanding i presidentvalget er inne i en avgjørende fase.
AP171110 Mye tyder på at Mueller har viet far og sønn Flynn mye oppmerksomhet i etterforskningen, som i hovedsak handler om Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne.
SA171103 Papadopoulos ble hentet inn i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere, og forsøkte gjentatte ganger under valgkampen å få i stand møter mellom Trump og høytstående russere.
DA171103 Papadopoulos ble hentet inn i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere, og forsøkte gjentatte ganger under valgkampen å få i stand møter mellom Trump og høytstående russere.
AP171101 Den tidligere FBI-direktøren Robert Mueller ble i juni utnevnt som spesialetterforsker for å avdekke Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget - samt Trump-kampanjens mulige samarbeid med russiske aktører i løpet av valgkampen.
VG171031 Han mener dette bare er begynnelsen, ikke slutten, for etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland.
DA171031 Papadopoulos var yngst i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere og ifølge The Washington Post svært ivrig etter å arrangere møter med president Vladimir Putin og andre ledende russere.
DB171030 Mueller har siden mai i år blant annet etterforsket Trump-kampanjens mulige samarbeid med Russland om å påvirke det amerikanske presidentvalget.
BT171030 Papadopoulos var yngst i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere og ifølge The Washington Post svært ivrig etter å arrangere møter med president Vladimir Putin og andre ledende russere.
VG171025 I tillegg inneholder rapporten en rekke anklager om Trump-kampanjens bånd til Russland.
VG171025 - Man la oss være tydelige, det er en alvorlig føderal etterforskning av Trump-kampanjens bånd til Russland, og den amerikanske offentligheten fortjener å få vite hva som skjedde, heter det i uttalelsen.
DB171025 - Man la oss være tydelige, det er en alvorlig føderal etterforskning av Trump-kampanjens bånd til Russland, og den amerikanske offentligheten fortjener å få vite hva som skjedde, heter det i uttalelsen.
AP170919 Donald Trump har flere ganger forsøkt å avvise anklagene om russisk innblanding i presidentvalget - og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne - som en bløff.
DB170912 Etter mammapermisjonen skal hun tilbake i jobben som seniorkonsulent i Trump-kampanjens digitale leverandør kalt Giles-Parscale.
DB170824 Nyheten kommer litt over en uke etter at Washington Post publiserte en artikkel der avisa hevder at Trump-kampanjens rådgiver George Papadopoulos gjentatte ganger tilbydde seg å arrangere et « møte med russiske ledere - inkludert Putin ».
AP170823 Skal man tro forfatterne av boken var Clintons tafatte kampanjestrategi like avgjørende for nederlaget som det Trump-kampanjens uortodokse metoder var.
DB170819 Han var også Trump-kampanjens valgkampsjef.
VG170809 Til tross for at Paul Manafort så ut til å samarbeide med etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland, skal FBI ha valgt å ransake hjemmet hans og gjøre beslag. etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland, skal FBI ha valgt å ransake hjemmet hans og gjøre beslag.
VG170809 etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland, skal FBI ha valgt å ransake hjemmet hans og gjøre beslag.
DB170809 Aksjonen knyttes til spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av blant annet Trump-kampanjens mulige samarbeid med Russland om å påvirke det amerikanske presidentvalget.
DB170726 Og uavhengig av Trump-kampanjens eventuelle medvirkning, er det ingen tvil om at russiske myndigheter forsøkte å påvirke valget i USA.
VG170714 Flere tror også at Trump-kampanjens møte med Veselnitskaja kan være et brudd på amerikanske lover.
VG170713 Ettersom ledet Trump-kampanjens digitale arbeid skal han også være implisert i det mistenkte « fake news»-samarbeidet med Russland.
DB170712 Rotet rundt Trump og Trump-kampanjens Russland kontakter gjør en tilnærming til Russland mye vanskeligere enn det hadde vært uten alt rotet.
DN170626 Omtalen av Trump-kampanjens mulige Russland-forbindelser har pågått i ukevis, og spekulasjonene om presidenten blir stilt for riksrett, tiltar både i USA og internasjonalt.
DN170626 Det ble inngått forlik i begge sakene i desember og januar, ifølge avisen, som poengterer at disse båndene vil kunne etterforskes av den tidligere FBI-sjefen Robert Mueller, som leder etterforskningen av Trump-kampanjens mulige Russland-forbindelser.
AP170622 Ifølge Trump besluttet han å si opp FBI-sjefen fordi han var misfornøyd med Russland-etterforskningen Comey ledet - en etterforskning som er ment å komme til bunns i russernes innblanding i fjorårets presidentvalg samt Trump-kampanjens eventuelle samarbeid med russiske myndigheter.
AP170616 I mai ble han oppnevnt som spesialetterforsker for å komme til bunns i Russlands innblanding i presidentvalget - og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne.
AP170616 Først langet han ut mot det han omtaler som « fake media » og mangelen på offentliggjorte beviser i etterforskningen rundt Trump-kampanjens eventuelle forbindelser til Russland.
AP170616 I mai ble han oppnevnt som spesialetterforsker for å komme til bunns i Russlands innblanding i presidentvalget - og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne.
AP170616 Først langet han ut mot det han omtaler som « fake media » og mangelen på offentliggjorte beviser i etterforskningen rundt Trump-kampanjens eventuelle forbindelser til Russland.
AP170613 Likevel valgte Sessions like etterpå å erklære seg selv inhabil i justisdepartementets etterforskninger av Russlands innblanding i presidentvalget - og Trump-kampanjens mulige rolle i denne innblandingen.
VG170608 Han mener det er klart at sparkingen av Comey var et forsøk på å påvirke FBIs etterforskning av Trump-kampanjens tilknytninger til Russland.
AP170608 Tror Russland-etterforskningen var en årsak til oppsigelsen ¶ 56-åringen fortalte også at han tror at FBIs etterforskning av Russlands innblanding i fjorårets presidentvalg - og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne - var en årsak til at han mistet jobben.
DN170607 Ifølge Washington Post, som viser til kilder i Det hvite hus med kjennskap til saken, skal forholdet mellom de to ha blitt svært anstrengt etter at Sessions, kun kort tid etter at han ble innsatt som minister, erklærte seg inhabil i alle saker som omhandlet etterforskningen av Trump-kampanjens eventuelle forbindelser til Russland.
DB170603 Her lovet Andrew McCabe å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.
DN170526 Omtalen av Trump-kampanjens mulige Russland-forbindelser har pågått i ukevis, og spekulasjonene om presidenten blir stilt for riksrett, tiltar både i USA og internasjonalt.
DB170519 I Comeys tilfelle, etterforsket byrået hans Trump-kampanjens påståtte samarbeid med Russland under forrige presidentvalg.
AP170519 Ifølge et møtereferat gjorde presidenten det soleklart at han hadde sparket Comey på grunn av FBIs etterforskning av Russlands innblanding i fjorårets presidentvalg og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne.
AP170518 Det er andre ganghan bruker ordet « heksejakt » for å beskrive onsdagens store politiske nyhet : at tidligere FBI-sjef Robert Mueller er oppnevnt som en spesialetterforsker for å se nærmere på Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget og Trump-kampanjens mulige samarbeid med russerne.
DB170513 Talen ble gitt få dager etter at Trump-kampanjens største skandale var et faktum.
BT170512 Trumps nyeste avgjørelse til å sparke FBI-sjefen James Comey som var leder i etterforskning av Trump-kampanjens russiske forbindelser har vært sjokkerende for mange.
AP170512 Avskjedigelsen av James Comey har skapt et politisk kaos i Washington, DC, ikke minst fordi den skjedde midt i en pågående FBI-etterforskning av Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget og Trump-kampanjens mulige forbindelser til russerne i løpet av valgkampen.
DN170511 FBI-sjef Andrew McCabe lover å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.
DB170511 Her lovet Andrew McCabe å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.
DB170511 FBI-sjef Andrew McCabe lover å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.
DA170511 Mange har reagert på at Comey ble sagt opp midt under etterforskningen av Trump-kampanjens påståtte bånd til Russland under fjorårets presidentvalg.
BT170511 Mange har reagert på at Comey ble sagt opp midt under etterforskningen av Trump-kampanjens påståtte bånd til Russland under fjorårets presidentvalg.
AA170511 Mange har reagert på at Comey ble sagt opp midt under etterforskningen av Trump-kampanjens påståtte bånd til Russland under fjorårets presidentvalg.
VG170510 Den demokratiske senatoren Richard Blumenthal fra Connecticut, sier at behovet for en uavhengig spesialetterforsker som kan lede en etterforskning av Trump-kampanjens bånd til Russland nå er « krystallklart ».
VG170510 Men at Trump og hans administrasjon skyver dette notatet foran seg nå, er veldig lett å oppfatte som et maktgrep for å fjerne mannen som leder etterforskningen av Trump-kampanjens kontakter med Russland.
DB170510 Nå spørres det om oppsigelsen har å gjøre med etterforskningen av Trump-kampanjens russiske forbindelser.
DB170510 Mot og uavhengighet er neppe dyder Trump setter like stor pris på hos FBI-sjefen i etterforskningen av Trump-kampanjens russiske forbindelser, den andre store etterforskningen Comey har ledet i sin korte periode som FBI-sjef.
AP170510 Den sparkede FBI-sjefen James Comey ønsket en betydelig opptrapping av etterforskningen av Trump-kampanjens bånd til Russland.
AP170509 FBI er ikke alene om å etterforske Russlands innblanding i presidentvalget og Trump-kampanjens mulige forbindelser til russiske myndigheter.
AP170509 Blant dem er Arizona-senator John McCain, som mener at det nå må opprettes en spesialetterforskning for å avdekke Trump-kampanjens forhold til Russland : ¶
VG170502 Trump har en rekke ganger vakt oppsikt med sine positive karakteristikker av Russlands omstridte president, samtidig som FBI etterforsker Trump-kampanjens bånd til russiske myndigheter under valgkampen.
DB170412 Han bekreftet også at FBI etterforsker Trump-kampanjens forbindelser til russiske myndigheter under valget.
VG170406 President Donald Trumps svigersønn og nære rådgiver Jared Kushner er blant dem som har blitt trukket inn i granskingen av Trump-kampanjens kontakt med Russland.
DB170401 Presidenten var åpenbart forberedt på at han isteden kunne få upassende spørsmål om den sparkede sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn og Trump-kampanjens russiske kontakter.
VG170331 Det var Wall Street Journal som første meldte at Flynn hadde gitt beskjed til FBI og etterretningskomiteene om at han var villig til å forklare seg om Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, i bytte mot immunitet.
VG170327 President Donald Trumps svigersønn og nære rådgiver Jared Kushner trekkes nå inn i granskingen av Trump-kampanjens kontakt med Russland.
VG170327 Kushner trekkes nå inn i granskingen av Trump-kampanjens kontakt med Russland.
VG170322 Nyhetsbyrået AP melder at kommunikasjon skal ha blitt snappet opp i andre saker og at dette ikke fremstår å være relatert til den pågående FBI-etterforskningen om Trump-kampanjens bånd til Russland.
DB170320 Han bekreftet også at FBI etterforsker Trump-kampanjens forbindelser til russiske myndigheter under valget.
AP170320 Mens demokratene i etterretningskomiteen grillet Comey og Rogers om Trump-kampanjens forbindelser til Russland, valgte ledende republikanske representanter i panelet å bruke mye av sin tid på hvordan nyhetene om disse forbindelsene hadde endt opp i offentligheten.
AP170320 Mens demokratene i etterretningskomiteen grillet Comey og Rogers om Trump-kampanjens forbindelser til Russland, valgte ledende republikanske representanter i panelet å bruke mye av sin tid på hvordan nyhetene om disse forbindelsene hadde endt opp i offentligheten.
VG170303 Minoritetslederen i Senatet, demokratenes Charles Schumer, har bedt Trumps justisminister om å gå av, og krevd en uavhengig gransking av Trump-kampanjens Russland-bånd.
DN170303 Gordon var på det tidspunktet sjefen for Trump-kampanjens Komite for nasjonal sikkerhet mens formannen var senator Jeff Sessions.
AA170224 Det var New York Times som i forrige uke henviste til kilder som sier at amerikansk etterretning har avlyttet telefonsamtaler mellom Trump-kampanjens medlemmer og russisk etterretning.
DB170216 Lederen av Kongressens etikk-komité, Jeff Chaffetz, tok signalet og sa han ville åpne en gransking - ikke av Trump-kampanjens russiske forbindelse, men av lekkasjene.
DB170216 Attpåtil skal Trump-kampanjens forbindelse til russisk etterretning overses av folk som selv var en del av kampanjen, som justisminister Jim Sessions.
DN170215 Det amerikanske justisdepartementet og FBI har undersøkt Trump-kampanjens Russland-forbindelser over tid - og New York Times skriver at de har advart mot dette internt i flere omganger, senest i forbindelse med Flynn-saken.
AP170215 Og tirsdagens avsløring om Trump-kampanjens angivelige kontakt med russisk etterretning vitner om at denne saken trolig er langt fra ferdig etterforsket.
AP170215 Og tirsdagens avsløring om Trump-kampanjens angivelige kontakt med russisk etterretning vitner om at denne saken trolig er langt fra ferdig etterforsket.
AP170209 Mye tyder på at Trump-kampanjens digitale nybrottsarbeid var akkurat det som skulle til for å sikre at velgerne i de avgjørende vippestatene endte opp med å stemme på Trump eller, like viktig, at de ikke stemte på Hillary Clinton, skriver artikkelforfatteren.
AP160304 Også utenfor Trump-kampanjens egne rekker mener nå enkelte at partiet kan dra nytte av kandidaten.
AP160302 Ifølge mange av Trump-kampanjens valgplakater støtter « den tause majoritet » Donald Trump som president.